Zpět na článek

12 komentářů

Dong1
Ten sterac to pry dela proto, ze po ostriku a setreni za chvili stece voda co byla mimo dosah sterace na sklo...tak aspon pisou v navodu
Ty blinkry jsou doslova návykové, není nic lepšího. Ten stěrač to dělá i mně a na to jsem si zatím nezvykl.
Tommy100
S těmi blinkry to je dobré,ale ty stěrače vážně takhle nemám :?
Sprint
S těmi stěrači souhlasím - taky mi to vadí, ale ty blinkry jsou dobrý.

Při najíždění/sjíždění z dálnice, při přejíždění z pruhu do pruhu, nebo při předjíždění je to super. Jedno bliknutí je málo a přepínat nebo držet páčku zbytečnost.

Tyto funkce mají Fabie až od faceliftu.
SpeedyRam: tak to jo, já myslel že máš novou octávku a fabii 😄 A ty blinkry by ti určitě nevadili, jestli si zvyklý je vypínat, tak by si tu polohu prostě přecházel, v podstatě ona to není ani poloha, ale jenom takové krátké vychýlení páčky a zarazí tě odpor - 3x blik, když ten odpor překonáš tak máš blinkr zapnutý pořád 😉
U mě to spíš bude tím že v té době Škodovka tyto funkce ještě nenabízela. Oktávku i Fábii mám r. v. 2000. Kdybych ale tyto funkce měl, tak bych si je určitě nechal deaktivovat. Hlavně ty blinkry by pokoušely mou trpělivost! Holt to jsou ty novoty! >😁
Tak na autorevue.cz jsem se dozvěděl, že to jde deaktivovat pomocí VAG, pro ty co by to chtěli také vypnout.

Tommy a SpeedyRam: už to máte asi deaktivované 😉
Vašek M.
To tuším mají jen novější Fabie a OII, stejně jako mají funkci trojnásobného bliknutí blikačů při dotyku páčky(tedy bez aretace), někde jsem slyšel, že to lze měnit přeprogramováním řídící jednotky.

Zkus se zeptat v autorizovaném servise.
mám fábku htp 1.2 12V MR 2005 a to setření po 2 vteřinách mám stejný.
Je opravdu divné. U Oktávky i u Fábie mi to taky setře 3x a nic víc. Asi bych se na to zeptal v servisu.
Tommy100
To je nějaký divný,mě to stírá po použití asi třikrát,nic víc :?
Chtěl bych se vás zeptat, jestli by nešlo vypnout dodatečné setření po použití ostřikovačů. Takhle to pěkně dostírá, vítr to osuší a po 2 vteřinách (??) to ještě jednou setře a akorát to udělá šmouhy po skle... :?