Zpět na článek

43 komentářů

Asi pred rokom som sa rozhodoval pre kúpu noveho auta. Z veľa možnosti mi ostali dve Felicia alebo TWINGO. Kedze Felicia nieje tak originalna a ma ju skoro kazdy vyhralo TWINGO. Toto auticko mi naozaj ucarovalo. Je modrej metalizy s oznacenim pack. Takemuto krasnemu autu sa moze rovnat iba KA, ale TWingo je motoricky aj tak lepsie. Chcel by som vediet ake najväcsie pneu mu mozem obut a ke úpravy sa na nom daju robit a to najmä v oblasti motora.

V nitre sa bude konat od 9.-14.8. autosdalón na ktorom by mal byt aj RENAULT. Pridte sa pozriet.
No jako backora to jde,ale jako auto moc ne,tedy pro ladyes jeste mozna,ale pro chlapa,no neblbni;nenosi ruzove trenyrky s modryma chrobackama,ta Ficka vypada mnohem lip,cukrousi!Nehledne na to,ze pri mensi rane jsi tuhej,jak uz tady nekdo psal treba o Yarisu,Matizu atd...
Ty blbec, keď sa mi ako chlapovi TWINGO páči neznamená to že som teply a aj keby čo je na tom. Tvingo ma živý motor a ak si v ňom ešte nesedel tak radšej nekecaj. A čo sa týka tej bezpečnosti vieme na čom je renault teraz a že sa to TWINGA netýka to teda nie. Renault ako 1. zaviedol pirotechnické napínače pásov ktoré má aj TWINGO nesmiem zabudnúť ani na airbagy a ďaľšie prkotiny. Ak sa do aut neviznáš tak radšej ani nepíš blbosti le to vyzerá veľmi trápne.
s twingem sem mel taky moznost se svest, a je to fakt zihadylko, to ze SAZIMAM je motorovej neznaboh uz vim davno (hlavne bouracky mu delaj dobre na pokozku).....
Má niekto skúsenosti s TWINGOm s plátenou strechou, Nieje to odvážne kúpiť si také auto na nasu oblast.
Dva roky jsem měl toto autíčko pro manželku. Bylo prostě nádherné. Nejvíce jsem ocenil obrovskou (a když říkám obrovskou tak tím myslím obrovskou prostornost tohoto vozu. Vyměnil jsem u něj také filtr za sportovní a provedl chip-tuning. Na dynamice se to razantně nějak neprojevio, ale maximální rychlost stoupla díky těžkému převodu na 175 Km/h. Super je posuvná zadní lavice, se kterou předčilo twingo svou dobu, na řadu přišly spoilery, kola a další doplňky a z twinga se stal můj miláček, ale ouha. Měl jsem auto v servisu a tak jsem si Twingo vypůjčil na 600km trasu do německa. Záchodový posaz je příjemný na krátké tratě, ale na dálku je to peklo a tak sedačky mne štvali čím dál víc. Při 50000 začali hučet ložiska, pryč byli čepy, tlumiče a auto se mi začalo rosypávat pod nohama. Vejfuk byl posledním impulsem k okamžitému prodeji. Ale časem na něj s manželkou se steskem zpomínáme.....
Ryby - diky že si ma podržal, lebo už som si myslel ze je to fakt s mojou úprimnosťou tak zle. Kde a koľko km si s twingom najazdil a akú výbvu si mal.

Veľmi ma zarmucuje, že TWINGO sa po pädesiatke takto chová ale nemyslíš že stav záleží aj od majiteľa a k tým sedadlám nove inovované TWINGO má podstatne lepšie sedadlá s lepším bočným vedením a dlhším sedákom. Takže úž aj to Nemecko by sa dalo absolvovať pohodlnejšie O koľko sa zväčší víkon motora chip tuingom a hlavne za koľko.
najezdil sem s nim asi 1000km po vsech druzich silnic, motor byl tusim 1200, vybava zakladni, co me vsak mile prekvapilo, byla jeho zivost, predjizdelo se mi s nim daleko lip nez s felicii nebo podobnejma autama
Renault bych si nekoupil uz jenom z toho duvodu,ze

na motoru je cislo na stitku(neni vyrazene) a z toho duvodu je RENAULT cislo jedna pro zlodeje!Staci stitek vymenit(drzi na 2nytech) a

jake auto bylo!!
Ak si vyberáš auto pˇodľa kvality upenenia a umisnenia štítkou tak klobúk dolu pretože ak máš číslo vyrité na časti bloku motora môžeš ho taktiž odstrániť poprípade zneniť lokálným zohriatím ide to však ťažšie ako štítok.

Ale teraz so žartoval podobňe ako ty s tvojím štítkom!

Alebo sú u teba na príčine okuliare?
Co si drevokocur ci co?Ja jsem jenom zduraznoval,ze Renault se tady v Cechach,krade z toho duvodu,ze predelat 2 nyty dokaze kazdej vul

zatim co lokalne ohrat a prerazit verohodne cislo

motoru jen par odborniku!!Tak proto kazdej vul dokaze tohle auto ukrast a ty francouzky bolsevici

s tim nic nedelaj!Podivej se do ANNONCE,tam je v

rubrice "Odcizena auta" vzdy nejvice vozu Renault

nebo Peugeot ve vsech provedenich!!
Okuliare si kup ty,ale stejne nic neuvidis ked ti

tu tvoju papucu raz niekto vycaruje(zoberie)!
Mel take jsem Twingo, takze bych take prispel do diskuze. Urcite to bylo zive auto s designem a resenim vnitrniho prostoru, ktere urcite zaujmou. Ale urcite bylo take dost nepohodlne na delsi cesty a nesmirne mi vadily brzdovy a spojkovy pedal prilis blizko sebe. Skoncilo to vymenou celeho pedalu spojky, ktery se zacal propadat. Myslim, ze to bylo zpusobeno sikmym tlakem na pedal (mam botu 10.5 a zimni boty k tomu...). Vyfuk mi upalil kus zadniho narazniku. No uz bych ho asi nekoupil, i kdyz ma stale sve kouzlo a je to sympaticke auticko. Manzelce jsme koupili predloni Punto a musim rici, ze je to velky rozdil v komforu i uzitne hodnote. Tabulkove je na tom Twingo zrychlenim asi lepe, ale v realu se mi zda, ze v Puntu alepson trochu "chytnou saze" ve vyssich otackach.
Ak smiem vedieť aký ročník si mal a koľko si na ňom najazdil?

K tým pedálm naozaj sú veľm i blízko a občas sa stane že tlačim aj spojku aj bzdu, ale dá sa zviknúť.
Byl to rok vyroby 95. Tedy Twingo I.
Vieš Renault TWINGO mam doma v garáži ale sklamem ťa lebo ja mám číslo na motore poriadne vytlačené.

A prečo sa tak kradnú Renaulty no proste sú také genialne autá, no nie?

A prepáč ak som ťa urazil.
Kdo z vás máte namontovaný nějaký otáčkoměr v Twingu, ozvěte se prosím na adresu 😒br />
mala.opava@pvtnet.cz

Děkuji

Ing.Hellebrand
Namontovaný ho zrovna nemám ale keď som bol na autosalóne v Nitre tak tam jedna firma ponúkala univerzálny digitálny otáčkomer ktorý si položíť na dig. prístrojovku. Cenu bohužial neviem ale aj tak je lepší budíkový otáčkomer ale ten si v TWINGU neviem predstaviť.
Myslíš že ročník 97 teda mierna inovácia niektorých dielou pohla ku kvalite, alebo môžem skutočne čakať také zhoršenie o ktorom si písal.
Tezko rici. Kazda automobilka by se mela poucit z pripadnych chyb, ale s temi pedaly se toho asi moc nadelat neda. Jestli tam dali kvalitnejsi pedalovy prevod opravdu nevim, ale urcite jsem nebyl sam komu se to stalo.
Je nákladná takáto oprava?

Ako dlho potom vydží?
Vymenu mi udelali v zaruce, takze vse bylo zdarma, ale jak rikam, Twingo jsme meli necely rok a 2x vlastne 3x jsme museli neplanovane do servisu (vyfuk, spojkovy pedal a behem prvnich 3 tis. km jsme se dostali na polovinu naplne oleje!!!). Samozrejme jsme mohli mit pech, ale fakt je ten, ze Punto je z toho pohledu mnohem sympatictejsi i z hlediska uzitne hodnoty.
Nesmieš zabudnúť že Punto je o kategoriu vyššie.

Punto je určite zaujímavé veď zaujalo aj komisiu pre udelovanie titulu auto roka. Tvrdíš že sa ti na ňom ešte žiadna chyba neviskytla? Ale neviem si to u Fiatu visvetliť ale Punto má asi skvelého maiteľa alebo máš ten šťastný x kus.
Cenove je Punto srovnatelne, ne-li levnejsi. Otazka "stastneho kusu". Tady bych oponoval, Punto je auto, ktere se podarilo a v rade statistik si vede vice nez dobre. Priznavam, ze pouzite plasty i jejich slicovani pusobi levnejsim dojmem nez treba v Twingu, na druhou stranu lepe odolavaji oteru. Jezdime s Puntem dva a pul roku, den co den, vyhradne po meste, coz je vyrazne vetsi zatez nez normalne a fakt drzi. Je treba priznat, ze se obcas prida tu a tam nejake zavrzani, ale to delaji vsechna auta s pribyvajicim vekem.
Ivo chcem regovať iba na tú cenu ktorá u TWINGA je skutočne prehnaná, ale u TWINGA ide o kus originality nestretneš ho tak často ako Feldu či Punto a preto ak chceš biť akspoň kúsok origoš a nemáš na VW chrobák tak ti celkom postačí TWINGO.

Tak ti prajem ešte veľa pohodových kilometrov s PUŇŤOM.
Ja tobe s Twingem urcite taky (tech hodne stastnych km). Urcite je to auto, ktere se svym resenim lisi od ostatnich a je urcite zajimave. Predpokladam, ze taky vychytali to, co trapilo mne (nebo by alespon meli). U mne preci jen zvitezilo pri vyberu racionalno. Jinak s Puntem jezdi manzelka, ja jsem Honda "dogmatik". 😉
Aj keď je to TWINGO klub akú hondú vlastníš napíš o nej trochu viac.
Civic 4D, 1.5i VTEC, 84kW, 100km/h 10.4s, max v 192 km/h, spotreba kolem 6 litru. Jedinou chybu vidim v prilis tezke petce, ktera sice spori benzin a snizuje hluk motoru (pri 130km/h tocim asi 3300 ot/min.), ale do mirneho stoupani musim radit a po prerazeni ze 4. stupne na pet prilis spadnou otacky a je tam "dira". Fakt je ten, ze vytocena ctyrka je 190, ale efekt je stejny i pri nizsich rychlostech. Na druhou stranu ta dynamika na 1-3. stupne je skvela. Bezpecne se da predjizdet na trojku (az 150km/h). Suma sumarum, vysokootackovy motor. Problemy zadne, pouze garancky, najeto 42 tis. za dva a pul roku. Vice v Honda Clubu 😉
O HOnde je známe, že má nízku spoterbu a pritom visoký víkon. Nepociťuješ malý objem motoru ako nedostatok? Ako je to s pérovaním. Prepáč že sa snážim hľadť chyby ale zaujma ma to.
Maly objem je citit pri plne nalozenem aute a jizde do kopce, kde je nutne motor hodne vytacet. Na druhou stranu se skvele a bezpecne predjizdi a jen vyjimecne se dostavam se spotrebou nad 7 litru a to i v pripade "brutalni" jizdy brzda/plyn. Perovani mi tvrde nepripada, naopak kontakt s vozovkou, i diky nezavislym lichobeznikovym zavesenim, je skvely a navozuje pocit bezpeci. U Civiku VTi (160koni) to tvrdsi perovani je znat uz vice, ale to neni auto pro rodinne pohodlne jezdeni, ale pekne "nadupany divocak".
V termine od 23.9.-26.9. majú predajne Renault akcie pri ktorích keď sa zúčastníťe a vyplníte kupón získate CD s fran. hudbou a nejaký darček.

Ak chcete lepšie spoznať TWINGO po inovácii chodte tam.

Počul som že budú aj testovacie jazdy.

Táto akcia je ale hlavne zameraná na nový Sénic.
Sorry, Dufus is dead
Máte ho někdo namontovaný. Dokáže nějak výrazně omezit znečistění zadního okna, které je dosti výrazné.Dejte kontakt na prodejce.

Děkuji.

Hellebrand
Vazne premyslim o koupi ojeteho TWINGA. Hledam model EASY (poloautomat) a s platenou strechou. Pokud jej nekdo vlastnite, mohl by jste se podelit o probelmy, ktere vas kdy trapili. Pokud jej chcete nekdo prodat, jste na spravne adrese.
Twingo s plátěnou střechou? - tak to se mi vybaví představa: Twingo jako kabriolet, americkej film, malá pláž, malý útes, větřík, horko, trošku křoví, hezká velmi mladá a nepříliš svým IQ zatížená blondýnka ..´. v bikinkách, prostě: růžová až krvavě červená knihovna. Ale svezení to nemusí bejt špatný.... 😃)
Nedavno (23.12.1999) jsem prohnal Twingo z jednoho bazaru za Klatovama (-8oC venkovni teplota). Maximalne nadsenej. To, ze to ma platenou strechu jsem zjistil az po jizde, kdyz jsem si prohlizel interier. Docela s vami souhlasim a myslim si, ze o tom to taky trochu je. Nejsem vsak naivni, abych si nemyslel, ze kdyz bude Twingo otoceny na strechu, tak ze tam nebude zatekat.
Vážené kolegyně a kolegové, pokusme se znovu rozhýbat TWINGO klub
Tak teda hybme. Fajn auticko, keby som sa mal rozhodovat nad ojazdenym tak twingo by urcite figurovalo v mojom zozname. Nemal som moznost na nom dlho jazdit. cca. 5 km na predvadzacke - ale dovolim si povedat velmi sikovne auticko, vlastni ho kamarat a zatial som nepocul slovko hany, co sa tyka spotreby podla neho sa pohybuje okolo 6 l, eto vsio
Zdravím Vás kolegové,

rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jaké rychlosti při zařazeném kvaltu odpovídají otáčky, nebo do jaké rychlosti se jednotlivý kvalty dají vytáčet.

Mám motor 1.2 8V, po 14 dnech najeto 600 km a zatím ho nechci moc honit. Dvojku rozjíždím max. do 55 km/h a určitě tam bude ještě rezerva.
Nazdar, mám taky osmiventil z 1999, už jako Twingo2. Neboj se, takhle malej motor snad ani nejde přetočit. Nezkoušel si šestnáctiventil? Mě by hrozně zajímalo jak to jede. Protože moje beruška (43kW) je naprosto fantastická.
16V sem bohužel nezkoušel, ale těch neceljch 20 koní za 20tisíc korun navíc je asi dobrá investice. Bohužel 16V motory v akční Epicee už byly vyprodaný, tak sem se spokojil s 8V.
Já se teda přiznám, že chci co nejdříve přesedlat, ale neni to tím, že bych nebyl spokojený, naopak. Twingo2 je špičkový vůz pro někoho, jako jsem já. Pro nenáročného mladého člověka. Bohužel, asi začínám být náročný, protože jsem se zhlédnul v Laguně II Grandtour 1.9dCi E😜ression. Zůstanu věren značce, snad vám to nevadí. GO RENAULT!
Čaues, Renalut nabízí prodloužit záruku z jednoho roku na 3 roky nebo 150000 km a to za asi 1.75% z ceny. Pro moje Twingo to budou necelý 4 tis. kč, což si určitě přikoupím, jeden nikdy neví, co se může vyskytnout. Chci se Vás zeptat, jestli jste někdo měl nějaký závady, který by se vyřešily touhle zárukou. U dealera mě předem varovali, že se to nevztahuje na opotřebení daný jízdou, jako gumičky stěračů, brzdový destičky a podobně. Díky za opdpovědi.