0
No, já bych řekl, že test na www.oamtc.at v podstatě jednoznačně vyhrála Bravura, protože za vítěznou Conti Premium zaostává v desetinkách, ve výdrži je na tom dokonce lépe a cenově takřka na 50%. Proto říkám: Ať žije Bravura!
někdo přeložit ten test těch pneumatik z němčourskeých stránek.Bohužel jsem se Němčinu nikdy neučil a ani nebylo proč....
Reifen=pneu
Trocken=sucho
Nass=mokro
Schnee=snih
Eis=led
Aussengeräusch=hlucnost
Rollwiderstand=valivy odpor
Verschleiß=opotrebeni
Trocken=sucho
Nass=mokro
Schnee=snih
Eis=led
Aussengeräusch=hlucnost
Rollwiderstand=valivy odpor
Verschleiß=opotrebeni
tak hokus-pokus cislo2😒br />
Reifen=pneu
Trocken=sucho
Nass=mokro
Schnee=snih
Eis=led
Aussen geräusch=hlucnost
Roll wider stand=valivy odpor
Verschleiß=opotrebeni
Reifen=pneu
Trocken=sucho
Nass=mokro
Schnee=snih
Eis=led
Aussen geräusch=hlucnost
Roll wider stand=valivy odpor
Verschleiß=opotrebeni
nejak me to nechce poslouchat😞
Reifen = pneu
Trocken = sucho
Nass = mokro
Schnee = snih
Eis = led
Aussen geräusch = hlucnost
Roll wider stand = valivy odpor
Verschleiß = opotrebeni
Reifen = pneu
Trocken = sucho
Nass = mokro
Schnee = snih
Eis = led
Aussen geräusch = hlucnost
Roll wider stand = valivy odpor
Verschleiß = opotrebeni
huraaa😊
a jeste neco malo ke kvalitam pneu-co bys vybral Hufe z nasledujicich pneu jako nej😒br />
Continental SPORT-CONTACT(1) FR 83 V (3.720,-)
Falken FK-451 MFS ZR (3.885,-)
Semperit DIRECTION M800 83 V (3.510,-)
KUMHO 712 83W (3.614,-)
predpokladam, ze jsem zebricek urcil spravne?😊
Continental SPORT-CONTACT(1) FR 83 V (3.720,-)
Falken FK-451 MFS ZR (3.885,-)
Semperit DIRECTION M800 83 V (3.510,-)
KUMHO 712 83W (3.614,-)
predpokladam, ze jsem zebricek urcil spravne?😊
Pořídil jsem na Fabku ALU 7x16 a potřebuju koupit gumy. Neptám se teď na značku, ale na rozměr. Doteď jsem měl 195/50 R15. Co na ty 16" ?
195/45 R16
205/45 R16
215/40 R16
Snad přemejšlím dobře 😄 Jaký rozměr byste doporučili ? U těch 215 už to bude asi na vodě chtít dávat bacha, co ?
Díky za názory.
195/45 R16
205/45 R16
215/40 R16
Snad přemejšlím dobře 😄 Jaký rozměr byste doporučili ? U těch 215 už to bude asi na vodě chtít dávat bacha, co ?
Díky za názory.
Tak jsem si to spočítal - už jsem si na to kdysi udělal i v excelu tabulku, jelikož jsem o změně kol taky kdysi uvažoval a nechtělo se mi pořád počítat obvody 😄 Ty 215/40-16 vycházejí nelépe (obvod 1817,1 mm), originály 195/50-15 mají 1809,6 mm, 205/45-16 1856,4 mm a 195/45-16 mm 1828,1 mm. Býval bych se řídil pravidlem "+2" a byl by jednodušší výběr z šířek (na 17" kolech) - tam by byly ty 205tky ideální (ale v 35-17). A kvůli aquaplaningu bych se nebál - nebudeš přece kupovat slicky nebo je montovat proti směru, ne? 😄
205/35 R17 je atyp a chci vidět, kde ho koupíš a kolik by stál 😄 Já jsem ho teda nikde nenašel. Adekvátní je 205/40R17. Víš, jak jsi mluvil o těch výstřelech a dětinskosti... proč se sám napřed s tímto syndromem nějak nesrovnáš 😄)))
To byl jen příklad - která pneumatika by nejlépe odpovídala původní. Taky nevím, kdo by tak úzkou a placatou pneumatiku na tak velký ráfek dělal, ale třeba se někde pro nějaké konkrétní účely dělají. Něco jako pneumatiky na MB Carving - tam jsou "uvnitř" 17tky a "venku" 19tky.
Jasně, já neřekl, že neexistuje. Jen dávat nehorázně drahý atyp na Fabii mi příjde jako poněkud zbytečné. Je to prostě teoretizování a to já nemám rád. Máš paletu obvyklých rozměrů a z těch vybíraš. Já bych taky chtěl na Fabii 225/20R19... ;o)br>
Ad SW. Jestli to počítá nebo tahá z DB, nevím. Právě kvůli normování to bude asi dost přesný údaj a výpočty na koleně bez detailních znalostí bych neprosazoval. Ta tabulka byla od Michelinu a bylo tam všechno. Paráda. Jenže ji v tom servisu ztrhli a nahradili líbivým plakátem Michelin Pilot Sport. No co už.
BTW, včera jsem v Barumu viděl rozměr 195/40R14 😄))) To je jako na minikáru 😄)))
Ad SW. Jestli to počítá nebo tahá z DB, nevím. Právě kvůli normování to bude asi dost přesný údaj a výpočty na koleně bez detailních znalostí bych neprosazoval. Ta tabulka byla od Michelinu a bylo tam všechno. Paráda. Jenže ji v tom servisu ztrhli a nahradili líbivým plakátem Michelin Pilot Sport. No co už.
BTW, včera jsem v Barumu viděl rozměr 195/40R14 😄))) To je jako na minikáru 😄)))
205/45R16
huf: proč? Mají největší obvod -> největší chyba tachometru, největší průměr z možného výběru -> nejmenší síla na kole... bezdůvodné výstřely do ticha mi přijdou trošku dětinské...
Tak proč střílíš? Pokud nemáš před sebou tabulku reálných rozměrů, tak mlč, protože jakékoliv výpočty jsou mimo mísu. ATX má SW na výpočet alternativ pneu a 205/45R16 jsou bohatě v toleranci.
195/45R16 jsou užší a hlavně mají nejnižší LI => budou nejmíň pevné na "handling".
215/40R16 mají ideální obvod, ale už jsou příliš široké a pro normálního smrtelníka zbytečné a taky nejdražší. V provedení Rainforced mají výtečný LI (to má i 205/45) a tudíž jsou pocitově nejpevnější). Neexistuje přímy vztah mezi LI a handlingem, tak mě nechytej za slovo. Vliv to ale má. Pokud je totiž pneu dimenzovaná na vyšší zátěž, je to pro jízdu jen dobře. Má pevnější bočnici a tím pádem i jistější jízdní vlastnosti. V tomto jsou mé SP Sport 9000 nepřekonatelné. P-Zera rovněž šly.
195/45R16 jsou užší a hlavně mají nejnižší LI => budou nejmíň pevné na "handling".
215/40R16 mají ideální obvod, ale už jsou příliš široké a pro normálního smrtelníka zbytečné a taky nejdražší. V provedení Rainforced mají výtečný LI (to má i 205/45) a tudíž jsou pocitově nejpevnější). Neexistuje přímy vztah mezi LI a handlingem, tak mě nechytej za slovo. Vliv to ale má. Pokud je totiž pneu dimenzovaná na vyšší zátěž, je to pro jízdu jen dobře. Má pevnější bočnici a tím pádem i jistější jízdní vlastnosti. V tomto jsou mé SP Sport 9000 nepřekonatelné. P-Zera rovněž šly.
Zjednodušeně řečeno, záleží na výrobci pneu. Pokud jde čistě o rozměr (jak jsem to bral já), tak si za a) aTTim vybral na vhodné 205tky malý ráfek, za b) bude mít prostě ta 205tka nejhorší dopad na tažnou sílu a za c) by 215tky na Fabii asi nevypadaly jako adekvátní gumy 😄
Software nesoftware, jediné co ten program dělá je, že za tebe počítá obvody kol, jako jsem to dělal já (rozměry pneumatik jsou normované - nevím o jaké tabulce reálných rozměrů mluvíš?) a zřejmě ještě navíc bude doplněn o databázi vyráběných pneumatik, kde třeba najde, že ty 215tky jsou nevhodné z nějakých jiných důvodů (právě tedy třeba ten LI) a doporučí menší zlo, kterým jsou možná ty 205tky (ostatně, osobně, kdybych měnil jedny pneu za větší, tak bych si dal samozřejmě i širší).
Jinak, zaštiťování se tím, že někdo má SW (a že to tedy je zaručeně správně) je nějak v poslední době moderní jako vymlouvat se na chybu počítače... Co když je třeba v softwaru chyba, že? Běžná věc. I když netvrdím, že v tomto SW chyba je.
Software nesoftware, jediné co ten program dělá je, že za tebe počítá obvody kol, jako jsem to dělal já (rozměry pneumatik jsou normované - nevím o jaké tabulce reálných rozměrů mluvíš?) a zřejmě ještě navíc bude doplněn o databázi vyráběných pneumatik, kde třeba najde, že ty 215tky jsou nevhodné z nějakých jiných důvodů (právě tedy třeba ten LI) a doporučí menší zlo, kterým jsou možná ty 205tky (ostatně, osobně, kdybych měnil jedny pneu za větší, tak bych si dal samozřejmě i širší).
Jinak, zaštiťování se tím, že někdo má SW (a že to tedy je zaručeně správně) je nějak v poslední době moderní jako vymlouvat se na chybu počítače... Co když je třeba v softwaru chyba, že? Běžná věc. I když netvrdím, že v tomto SW chyba je.
Doporučil bych tam dát alternativní k těm,co tam mají být. viz: barum.cz - technický rádce. Případné rozdíly spočítat na www.powerdog.com/tiresize.cgi
koukam, tady se mnou nechce nikdo pkecat o kvalitach pneu-jak moc si myslite, ze je "objektivni" tohle hodnoceni:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
CSC2 se dela ve strasne malo rozmerech😞 resp.ne v tom, ktrej potrebuju (a ceny jsou strasny😞...tzn.ze nezbejva, nez vybrat nejlepsi z "nejlevnejsich" pneu v danym rozmeru-tam uz ale tolik moc netusis, co kupujes😞 takze to je asi risk...takze kdybys mel bejt limitovanej cenou (cca do 4tis./pneu), tak vyberes jakou?
Vybral bych sice obstarožní, ale stále velmi nadprůměrnou SP Sport 2000. Stojí něco kolem 4.500Kč. CSC2 se dělá ve více brutálních rozměrech. Časem se má sortiment souběžně se zánikem CSC rožšířit. CSC není špatná, ale stojí minimálně o litr na gumu víc, než SP 2000.
Hufe, nemas nejake info z prvej ruky o S03? Zaujima ma km vykon, bocna tvrdost v ktorej S02PP vynikala a jazdne vlastnosti. Zatial com len cital a to dost rozporuplne veci.
Cital som ten link CSC2, mas skusenosti s touto pneu? Zaujima ma ta brzna draha, je to citelne, alebo nameratelne len s metrom v ruke? Ak mas skusenost s Michelin Pilot Sport, mohol by si ju porovnat prosim? Pripadne s SP9000. Chcem si spravit realnejsi obraz. Pravdepodobne toto leto skoncia moje Micheliny a vaham medzi nimi, S03, P Zero Rosso a ???
takze situace se kapanek zmenila-sehnal jsem kontakt na "hooodne levne" nove pneu, tzn.potrebuju uz jenom vybrat to nejlepsi😒br />
ve stejny cenovy hladine (rozdil max 1000 na sade) je: Firestone SZ40 ZR, Bridgestone RE720 V, Michelin Exalto V, Semperit Dir. Sport ZR, Uniroyal RainSport V..takze co doporucuje Huf? ja bych asi nejradsi Fire-jsou jeste o 500 levnejsi nez Bridge, prestoze jsou v ZR(W), ale Bridge zase ve vsech testech excelujou...btw.SP9000 jsou uz o dalsi 2000 drzsi, coz uz je na me moc😞
tim padem mohu nekomu nabidnout stavajici 2ks SEMPERIT Direction M800 205/45 R16 V (cca 4-4,5mm), obr je zde: [odkaz]
ve stejny cenovy hladine (rozdil max 1000 na sade) je: Firestone SZ40 ZR, Bridgestone RE720 V, Michelin Exalto V, Semperit Dir. Sport ZR, Uniroyal RainSport V..takze co doporucuje Huf? ja bych asi nejradsi Fire-jsou jeste o 500 levnejsi nez Bridge, prestoze jsou v ZR(W), ale Bridge zase ve vsech testech excelujou...btw.SP9000 jsou uz o dalsi 2000 drzsi, coz uz je na me moc😞
tim padem mohu nekomu nabidnout stavajici 2ks SEMPERIT Direction M800 205/45 R16 V (cca 4-4,5mm), obr je zde: [odkaz]
Jeslti to neni tajny, kde se prodavaj novy - hodne levne?
to zadek: kontakt ti asi moc nepomuze-je to primej distributor, kt.zrejme bude v nejblizsi dobe rozsirovat nabidku i o "pneu" sortiment-skoro premejslim o tom, ze bych mohl delat "posledni clanek", resp prodavat "end user-um"...(koncova cena napr.na SP9000 205/45ZR16 misto ofic.8.350,- trebas 4.790,-) to ujde, ne?
Uniroyal Rainsport NIKDY!!! Měl jsem je a byly to šity na kvadrát.
Já bych z vyjmenovaných pneu volil jednoznačně RE720. Bez zaváhání. Exalto je průměr za moc peněz. Semperit je průměr za míň peněz. Firestony jsem neměl možnost jezdit ani konzultovat, ale Bridgestone je jako výš postavený člen koncernu určitě dál. Ser na 500. Ber RE720. ;o) ... se to rýmovalo 😄))
Ale vážně, e😜erimentovat kvůli pár stovkám, když o jiné pneu víš, že je excelentní??? To si může dovolit bohatý člověk se zálibou v testování.
Já bych z vyjmenovaných pneu volil jednoznačně RE720. Bez zaváhání. Exalto je průměr za moc peněz. Semperit je průměr za míň peněz. Firestony jsem neměl možnost jezdit ani konzultovat, ale Bridgestone je jako výš postavený člen koncernu určitě dál. Ser na 500. Ber RE720. ;o) ... se to rýmovalo 😄))
Ale vážně, e😜erimentovat kvůli pár stovkám, když o jiné pneu víš, že je excelentní??? To si může dovolit bohatý člověk se zálibou v testování.
dik za rady-vyber sem tedy zuzil na to, ze zrejme koupim jen 2ks (kdyz uz mi lezi v garazi ty Semperity😞...a to bud tedy Firestone SZ40 ZR, Bridgestone RE720 (+273,-) nebo nakonec ty Dunlop 9000 ZR (+1.093,-)...rozdil cen pro 2ks je uveden v zavorkach...skoda, ze ty Bridgestony jsou jen v rychlost."V"😞, pak bych asi nevahal...
a jak je to vlastne ve skutecnosti s tim hlukem u RE720, jak se ve vsech testech uvadi (jako nejhorsi😞 ???
Mně se docela líbí i ty Rainsporty. Pěkný vzorek a mají k tomu i hezké řeči o kolik se zkracuje brzdná dráha za mokra.
Taky bych mel dotaz.Falken,nebo Semperit? Je to rozmer 195/45/15,ale presny oznaceni typu ted nemuzu vystrachat.Ty Falkeny maji takovy cik cak vzorek se stredovou drazkou,neco jako nektery Toyo.Casto se to nevidi.Vystrachal jsem to na www.prodejpneumatik.cz.
vypadá tak nejlepší je Bravura 😄 Za ty peníze co stojí v rozměru 195/50 R15 je s cenou/vlastnostmi to nejlepší co se dá pořídit.Kdyby se jednalo o výp. techniku tak bych tomu dal něco jako Chip tip...
.. ta jsem se nechal prekecat na tyhle pneumatiky, mam je v rozmeru 205/55 R15 a muzu rict, ze jsem docela dost spokojenej. Hodne tichy, dobre drzi, i na vode, rozhodne je jim ovsem proti srsti byť malicko snehu - pravda, jsou to letni papuce, jasne. Cena: 5.300Kc. Vase nazory..?
mate niekto tieto pneumatiky? Ake su? Chystam sa prezut svoju Octavku...
vlastnu skusenost nemam ale niekde som cital ze ak sa trochu oderu su hlucne. vraj sa citis ako v lietadle 😊) ale ako vravim osobnu skusenost nemam.
Matador Aquilla rozhodne nedoporucuji z vlastni oresne zkusenosti. Nechci to tady uz rozepisovat protoze jsem uz mel pomerne obsahly prispevek na tema Matador Aquilla. Kazdopadne ten hluk je sileny, stalo me to spoustu kacek protoze jsem si myslel, ze to nemuzou byt pneumatiky tak jsem menil loziska. Nakonec mi uznali tzv. "technologickou zaruku" a vratili mi kacky v pomeru s ojetim.. zkoumali je nakonec i ve vyrobnim zavode. Je vubec s podivem, ze se takovy pneumatiky jeste prodavaji..
Trace> o tomto mi hovoril predajca, ked som kupoval pred mesiacom a pol nove pneu. Chcel som Aquily 195/50 ,ale hovoril, ze mali 3 reklamacie minuly rok na hlucnost a vibracie. Ovsem som sa bavil s kamaratmi, jeden ich kupil tento rok a su zevraj super. Podla mojich informacii, mali tieto chyby pneu z prvej varky, potom odstranili pricinu vibracii a hlucnosti /co, to presne neviem/. Kazdopadne som kupil Semperit sport direction a po dvoch dnoch na nich mozem povedat, ze su super /zatial tu neprsal👋😄
Lidi, můžu na disk 6x14 dát pneumatiku 185/60 R14? Že by dohromady vytvořili 14-ti palcové kolo je mi jasný, ale jde mě o tu šířku 6-ti palcový disk a rozměr 185/60. Kdo ví?
Bez problemu.Podle udaju vyrobce muzu davat 185 i na 5,5 rafek.Ted jezdim druhym rokem na 185/60/14 na 5,5 rafku a naprosta pohoda.
Ahoj vsichni priznivci rychlych pneumatik. Jestli vite, poradte mi, prosim. GY Eagle F1 225/45/R17 mam druhou sezonu a uz koncem prvni sezony dost hucely. Pri vyvazovani jsem je chtel otocit ale zadni vzorek byl na vnitrnich stranach doslova zubaty. Je to tak pravidelne, ze to snad ani neni mozne. Ale co je horsi - neda se s tim jezdit. Auto se chveje a hukot je hrozivy. Nevim v cem je zadrhel a tak napiste, kdo s tim mate zkusenosti. Jedni rikaji tlak v gume, druzi velka sirka na auto (Opel Vectra B 2,5 V6), dalsi prilis velke zatizeni, dalsi spatne tlumice, jini geometrie nebo jiny problem na podvozku. Dik za pomoc. Chci koupit nove, ale nejdriv musim vyresit proc se to stalo. Dik.
Chybu bych viděl ve špatnejch tlumičích. Gumy ale bohužel asi už nezachráníš.
Jestli jsou ty zuby pravidelné, tak to vypadá na špatnou geometrii. Tlumiče spíše dělají vlny na vzorku tzn. že vzorek je nepravidelně sjetý po celém obvodu.
A máš tam vyloženě zuby nebo spíš vlny cca 5cm dlouhý? Ty pěticentimetrový vlny bejvaj co jsem viděl tlumičema...
Jo je to tak ve vlnách, ale tak pravidelných, že to odporuje vší logice. Tlumiče mám takřka nové. GY Eagle F1 mají takový vzorek - šípy a pneu je zdeformovaná přesně každou druhou rýhu - já to prostě nechápu. Ale než koupím nové, musím vědět proč se tak stalo. Dík.
Každá zadní náprava se dá seřizovat, u klikových, kterých je většina se seřizuje jen základní ustavení tj. souosost kol, prostě aby byla náprava v přímém směru jízdy a ne šejdrem, pak se zadní kola smýkají a sjíždí. U těch F jedniček je plný vzor a tak se to může projevit tou každou druhou drážkou, u normálního děleného vzorku by se to projevilo "pilovými" ploškami. Zadek lze dobře zkontrolovat a seřídit na laserové stolici.
Špatná geometrie - to jsem si myslel také, ALE !!! V servisu mi řekli, že geometrie zadních kol se nedělá. Vyrazilo mi to dech - to jsem fakt nevěděl. Ale ještě to ověřím. V každém případě dík.
To
To
Hmm, mě geometrii vždy delali na obou nápravách a vždy jsem k tomu dostal i papír z počítače jaká proběhla kalibrace.
Geometrie zední nápravy se minimálně měří a u některých aut jde i seřizovat. Mám ten dojem že u VW je seřiditelná, Opel to nedělá, další nevím. Tom B.
Seřiditelnou geometrii na zadní nápravě dělají prý akorát japonci. Ale stejně jen sbíhavost, tudíž tou by se nedělaly vlny, ale bylo by to sjeté v jednom kuse.
Tak jsem obul Mercedesíka mojí mladý o víkendu do letních. Zkombinoval jsem na předek Dunlop 205/55R15 a na zadek Dunlop 225/50R15 a myslím, že je to celkem vyvedená kombinace. Už mi mladá hlásila poznatky a prej je to na silnici jak přilepený...
Já osobně příští tejden dávám na svoje BMW524TD z loňska osvědčenou kombinaci, předek Michelin TRX 190/60R390 a zadek 220/55R390.
Já osobně příští tejden dávám na svoje BMW524TD z loňska osvědčenou kombinaci, předek Michelin TRX 190/60R390 a zadek 220/55R390.
Hufe, aky rozmer kolies ma Andulak (Petovo Clio)? Uz by som rad kupil nejake pekne aj ja, tak zistujem, co sa zmesti bez vytahovania blatnikov. Tie podlozky co planuje dat, zmesti sa mu koleso do podbehu aj potom bez problemov? BTW podlozky by sa mali dat hahradit diskami s inym ET? Ako sa to da vypocitat, ake ET by malo mat koleso, aby bolo ako jeho elektrony na 20mm podlozkach?
7J15 195/50R15, ET upřesním. Byly kupované na Clio, takže mají ET optimální. Kola jsou utopené hodně. Podložky 20mm vepředu a 25mm vzadu jsou i bez vytahování v pohodě.
Ahoj, pořídil jsem si Leona a mám na něm 14´elektrony s gumou 175/80 r14. Všichni mi říkají, že guma je příliš vysoká, ale v seatu je dávaji na všechny leony, ovšem na plecháče. Co si o tom myslíte?
díky
díky
To jsem si myslel, ze 80 gumy jsem mel naposledy na Š120, ani bych neveril, ze to davaji na novy auta..
Co by jste volili v rozměru 175/65 R14 82T? Raději, Pirelli P3000 nebo Michelin XT1? Nebo něco úplně jiného??
kdybyste nekdo hledal informace "c👋kde/jak/za kolik" - proste vse, co se tyka pneu naleznete zde "www.pneu.web3.cz" (pripravuje se jeste kompletni update i s velmi zajimavymi slevami...cca tyden?)
co se tyka predpokladanych slev na novem-pripravovanem e-shopu: budou se pohybovat od cca 20% (obuti pro Feldu apod.) az po cca 30% (obuti pro Hufa a jinych lepsich aut)
Potrebuji nove pneumatiky na Renault Laguna a nevim, ktere koupit. Zatim na tom aute jsou Michelliny Energy, ale uz po 45 tis. km jsou predni dost sjete a jeste k tomu prave pneu je lehce narizle. Rozhoduji se mezi Barum Bravura za 2400 Kc (jake s nimi mate zkusenosti?) a Continental ContiEcoContact EP za 3300 Kc. Diky za radu.
Obul jsem na Mazdu 323F, pneu Michelin Pilot SX v rozměru 195/50 R15 a jsou to daleko nejlepší pneu které jsem kdy měl.
Konecne niekto potvrdil moje slova (pred rokom v tejto rubrike). Su trochu tvrdsie, ale auto sedi na ceste ako pagac ;o) Hlavne maju najlepsiu smerovu stabilitu, rezat zakruty nie je problem, ale pozitok ... (mimochodom teraz jazdim na DUNLOP SP 9000 MFS - dost slabe za tie prachy).
Dunlop SP Sport 9000 je lepší, než Pilot SX. Mám vyzkoušené obě. SX dokonce na 2 autech. Byly to 205/50R15V a 195/50R16V. Dunlopka je perfektní na handling a leště lepší na mokru. Tam SX poněkud ztrácí. Jinak je SX samozřejmě špička. Nelze, než doporučit. CSC2, P-ZERO, S-03, SP9000 apod. jsou ale ještě o kousek lepší. Michelin Pilot Sport je ke zmíněné konkurenci lepší volba.
A kolik vydrží???Když jsou tak dobré 😄
Odhaduji, že by mohly vydržet tak 30 000 km když budeš jejich vlastností dostatečně využívat. Jinak myslím, že by to mělo být stejné jako u běžných pneu. Co se týká výdrže pneu, máme ve firmě Opel Combo a pneu Michelin model nevím 165/75R13 na zadních kolech jsme vyměnili po 98 000 km, navíc to auto jezdí skoro stále po městě. Pak máme Ford Transit a i on měl od výrobce pneu Michelin a ty vydržely 85 tkm. Fakt dobrá značka. Nedám na ní dopustit
Ahoj, nevite nahodou kde bych sehnal tuto pneumatiku (pobliz Prahy)? Pry se jiz rok neprodavaji (byly nahrazeny typem Brilantis). Mam jednu a potreboval bych druhou do paru (i lehce ojetou). Diky
tak uz je v provozu novy web-
-katalog (obrazky, popisky, odkazy, testy)
-shop (slevy 15% až 60😖
-katalog (obrazky, popisky, odkazy, testy)
-shop (slevy 15% až 60😖
Jo tak ten obchod vypada fakt docela výborně už jsem si vybral YOKOHAMA A539 215/65/15 tak až ty Pirellky vojedu tak koupím tyhle. Jenom je docela zajímavé že se mi do adresy hodila zjevně poslední adresa kupujícího Jindřich Kalous, Václavské nám. 465.... 😊
My máme doma kočku, která se menuje Kalous. 😄
A proč si ta kočka objednává gumy? 😊))
jaka kocka? to tedy nevim, ale na objednavkovem systemu se stale pracuje-nejspis bude v provozu jiz od zitrka-ale ten kdo pilne cetl informace na uvodni strance (news) jiz o vsem vi, ze?
jinak pro ty "vsetecne" je to jiz opravene😊
To je Magnate tvuj obchod? Jsi teda magnát přes pneu...
to zadek524: ne tak uplne, ale castecne se na tom podilim-myslim, ze to neni spatny, ne? info+obrazky+solidni slevy na jednom miste!
To magnat: musím sklonit poklonu, tak pěkně udělaný e-shop a dobré ceny jsem dlouho neviděl. Podle mě je to nejlepší pneushop u nás. Dost oceňuji taky ty linky na testy. Jen ať to vydrží a není to jak u albumcity.cz. Tam taky navnadili a jak to vypadá dnes...Mimochodem co by jste mi doporučili v rozměru 185/65/14 na Sierru kolem 2000 za kus? Zvažuji BRIDGESTONE B330, CONTINENTAL Eco Contact EP, FIRESTONE FH-590 FS, FIRESTONE FH-700 FS, FULDA CARAT ATTIRO, FULDA DIADEM LINERO, GOODYEAR GT3, SEMPERIT Sport Life M811, SEMPERIT Top-Speed 2 M807, TOYO 330, TOYO RoadPro R610, UNIROYAL Rallye 680.
dekujeme-to potesi...co se tyka doporuceni, tak dle nejnovejsich testu vychazi jako nejlepsi v podobnem rozmeru (175/65 R14):
FIRESTONE FH-590 FS, BRIDGESTONE B330 (odkaz na test je samozrejme na webu: www.e-pneu.cz)
FIRESTONE FH-590 FS, BRIDGESTONE B330 (odkaz na test je samozrejme na webu: www.e-pneu.cz)
nebo tak nějak se mají jmenovat nové pneu nahrazující starší Bravury.Víte o nich někdo něco???
ODKAZ na nové testy letních pneu 205/55 R16 W něm."AUTO MOTOR UND SPORT 3/2002" naleznete na www.e-pneu.cz
To jsem teda vedle! Díval jsem se na ně a nevěřil jsem svým očím. Rainsport1 jsem měl a byl to ten největší humus, na kterém jsem kdy jezdil. Že by byl takový rozdíl mezi 205/55R16W a 195/45R16V??? Na těch gumách se fakt nedalo jezdit, plavaly a nedržely ani na suchu. To jsem z toho blázen... :👋
Neviete niekto aka bola internetova adresa, kde sa dali pozriet kratke zabery z VC? Pamatam si len, ze to bola ruska stranka, ale neviem jej nazov a tazko sa mi to hlada. Momentalne totiz nemam ziadny pristup k televizii ktora by sa zaujimala o F1, takze by som si pozrel aspon najzaujimavejsie okamziky. Dakujem.
Panove,
jake by jste meli doporuceni na uvedeny rozmer pro Mits. Galant? drive jsem jezdil na Bridgestone Potenza a zdaly se mi byt hlucne.. cena a kilometricky vykon neni rozhodujici, hlavni pro me je nizka hlucnost a dobre jizdni vlastnosti.. auto mam snizene na sportovnich tlumicich.. vzhledem k netypickemu rozmeru jsem ve vyberu castecne omezeny, zvazuji Micheliny (ale rada Pilot se zrejme v tomto rozmeru nevyrabi) nebo Pirelli P6000... melo by nejaky vyznam prejit na 195/60/14?
jake by jste meli doporuceni na uvedeny rozmer pro Mits. Galant? drive jsem jezdil na Bridgestone Potenza a zdaly se mi byt hlucne.. cena a kilometricky vykon neni rozhodujici, hlavni pro me je nizka hlucnost a dobre jizdni vlastnosti.. auto mam snizene na sportovnich tlumicich.. vzhledem k netypickemu rozmeru jsem ve vyberu castecne omezeny, zvazuji Micheliny (ale rada Pilot se zrejme v tomto rozmeru nevyrabi) nebo Pirelli P6000... melo by nejaky vyznam prejit na 195/60/14?
v tomto rozmeru je opravdu trosku horsi vyber, nicmene neco se prece jenom najde (ceny/testy viz: www.e-pneu.cz)
FIRESTONE FH-700 FS 89H/V 2736,-/3402,-
GOODYEAR Eagle Ventura 89H/V 3676,-/4852,-
MICHELIN Pilot Exalto 89H 4436,-
PIRELLI P6000 89H/V 3475,-/4120,-
UNIROYAL Rallye 540 89H 3242,-
UNIROYAL Rallye 680 89H 2444,-
FIRESTONE FH-700 FS 89H/V 2736,-/3402,-
GOODYEAR Eagle Ventura 89H/V 3676,-/4852,-
MICHELIN Pilot Exalto 89H 4436,-
PIRELLI P6000 89H/V 3475,-/4120,-
UNIROYAL Rallye 540 89H 3242,-
UNIROYAL Rallye 680 89H 2444,-
Nevíte náhodou někdo kdy konečně Barum příjde z Bravurisama v rozměru 195-50 R15 ???
Pravděpodobně v lednu 2003 stejně jako můj oblíbený 205/45R16W. Ten vyjde v tomto měsící na 100% a spolu s ním i spousta jemu podobných.
Tak to máte dobré.Já jim psal již cca před měsícem a nenapsali mi nic.
Cau, prave kupuju novy disky a zajimalo by me, jestli lity kola maji i nejaky dalsi vyhody proti plechacum, kdyz pominu vzhled a pripadne vesti rozmer. Maji lity kola samy o sobe nejaky vliv ne jizdni vlastnosti, jaka je jejich odolnost proti poskozeni? Jo a jaky mate zkusenosti se zabezpecovacima sroubama - je to jako ochrana proti zlodejum dostatecne ? Dikes
Vsude se uvadi, ze jsou lehci, tudiz se ti snizi neodpruzena hmotnost - lepsi prekonavani nerovnosti, lepsi akcelerace, lepsi brzdeni. Zajimalo by me ale, o kolik jsou bezny hlinikace v prumeru (cenova kategorie 3000-5000 Kc) lehci nez bezny plechace ... Fakt jsem to nevazil.
Litá kola mají víc výhod. Jsou pevnější a auto se líp vede. Liťák má dále většínou lepší (vzdušnější) tvar a přivádí tak k brzdám (nebo od brzd odvádí) víc chladícího vzduchu. Navíc dosedá větší plochou na náboji a odvádí mnohem víc tepla od brzd do sebe. Materiál litých kol navíc víc tohoto tepla pojme a odevzdává ho pak okolí mimo auto.
Nezanedbatelná výhoda je pak vzhled. Auto na plecháčích vypadá odporně (i když na malých liťácích to není o moc lepší...) 😄
Nezanedbatelná výhoda je pak vzhled. Auto na plecháčích vypadá odporně (i když na malých liťácích to není o moc lepší...) 😄
No, tak nakonec dopandu asi tak, ze si koupim plechovy disky, jelikoz jsem dneska vyvalil 2 litry za fotky za posledni mesic. Navic bych ty litaky kupoval stejne 15ky jako plechace, tazke si pockam a az budu vic pri penezich, tak si koupim treba 16ky i s novejma pneumatikama 😄. Hufe, narozdil od tebe jezdim jako stary duchodce v klidu a v pohode, takze to s tema plechacema jeste nejakou dobu vydrzim.
jaky rozmer by to mel byt? na "www.e-pneu.cz" mame slevy jak na pneu (15%-60😖, tak casem rozjedem i alu (ty zatim jen dle konkretni poptavky-sleva cca 15😖
to magnat: 6Jx15 na Nissan Almera 5dv hatchback r.v. 2001. Pneumatiky mam 185/65 R15 ...
alu rafky napr.DEZENT typ C 7,25x15 dop.MO cena-3510Kc sleva 15% nase cena 2984Kc obrazek: [odkaz]
pneu BRIDGESTONE Potenza RE720 195/60 R15 88H dop.MO cena 3971Kc sleva 20% nase cena 3176Kc
pneu CONTINENTAL Premium Contact 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3975Kc sleva 15% nase cena 3378Kc
pneu FIRESTONE FH-700 FS 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3026Kc sleva 20% nase cena 2420Kc
pneu GOODYEAR Eagle Ventura 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3924Kc sleva 20% nase cena 3139Kc
pneu PIRELLI P6000 195/60 R15 88H
dop.MO cena 4229Kc sleva 20% nase cena 3383Kc
nebo na webu (www.e-pneu.cz) vybrat i neco levnejsiho
pneu MARSHAL 719 195/60 R15 88H
dop.MO cena 2679Kc sleva 25% nase cena 2009Kc
pripadne jeste lepe rozmer 205/55 R15 (podle sirky alu), ale ty uz budou kapanek drazsi
pneu FIRESTONE SZ-40 205/55 R15 88V
dop.MO cena 4905Kc sleva 25% nase cena 3678Kc
pneu BRIDGESTONE Potenza RE720 195/60 R15 88H dop.MO cena 3971Kc sleva 20% nase cena 3176Kc
pneu CONTINENTAL Premium Contact 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3975Kc sleva 15% nase cena 3378Kc
pneu FIRESTONE FH-700 FS 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3026Kc sleva 20% nase cena 2420Kc
pneu GOODYEAR Eagle Ventura 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3924Kc sleva 20% nase cena 3139Kc
pneu PIRELLI P6000 195/60 R15 88H
dop.MO cena 4229Kc sleva 20% nase cena 3383Kc
nebo na webu (www.e-pneu.cz) vybrat i neco levnejsiho
pneu MARSHAL 719 195/60 R15 88H
dop.MO cena 2679Kc sleva 25% nase cena 2009Kc
pripadne jeste lepe rozmer 205/55 R15 (podle sirky alu), ale ty uz budou kapanek drazsi
pneu FIRESTONE SZ-40 205/55 R15 88V
dop.MO cena 4905Kc sleva 25% nase cena 3678Kc
e-pneu = Tvá maličkost?
pouze spolupracuju s nekolika kolegy, ale muzes se klidne na me obratit
Pravděpodobně si u Vás tak do konce května (až umřou SP 9000) koupím RE720 205/45R16V. Cena je solidní. Je to důvěryhodný zdroj? Nejsou to "DA" nebo jinak poškozené kusy???
Tech 15% slevy pokreje pokles eura proti korune za posledni pulrok uplne v pohode, nehledal bych v tom nutne podraz.
zbozi je primo od distributora pro CR, takze pneu ani nikde moc dlouho nelezi-dodavky jsou kazdy tyden-cena je prizniva hlavne diky tomu, ze je to internetovy obchod, tzn.ze neplatime zadny najem klas."kamenneho" obchodu-jinak pro stale zakazniky, pripadne pro vetsi odbery (3 a vice sad) je mozne domluvit jeste lepsi ceny (velkoobchodni)
tak nekolik malo info k temto pneu: prvnich cca 30km dost hluci, ale pak je vse v pohode, jinak uzasna smerova stabilita-vynikajici ovladatelnost, na vode jeste netestovano-casem...
Ahoj, díval jsem se na ty tvé ceny. Líbí se mi nabídka těch Marshal 717 - vzorek celkem jde. Máš nějaké doporučení, či zkušenosti? Musím na TK, tak musím mít odpovídající rozměr......Jsem zase finančně omezen dost....... Myslíš si, že na auto 2,0 se 150ti kobylama je to dobré? Nejsou ty pneu příliš měkké?
Jo, jinak jsem chtěl kupovat ty Falkeny nebo Pirelli P5000Drago........Teď mám P6000 ale trocha větší rozměr....
zkusenosti s Marshal 717 bohuzel nemame, nicmene je to snad nejlevnejsi pneu na trhu (zrejme srovnatelna s Pneumant, Barum apod. ale asi o chlup lepsi nez Debica)
jinak jsme snizili take cenu u pneu PIRELLI P5000 Drago 195/50 R15 82V doporucena MO cena 2.965Kc sleva 40% nase cena 1.779Kc
jako dalsi velmi dobre varianty bych doporucoval BRIDGESTONE Potenza RE720, CONTINENTAL Premium Contact, FIRESTONE SZ-40, GOODYEAR Eagle Ventura (ceny jsou na webu-rozdil oproti Marshal cca 300-500Kc/kus)
jinak jsme snizili take cenu u pneu PIRELLI P5000 Drago 195/50 R15 82V doporucena MO cena 2.965Kc sleva 40% nase cena 1.779Kc
jako dalsi velmi dobre varianty bych doporucoval BRIDGESTONE Potenza RE720, CONTINENTAL Premium Contact, FIRESTONE SZ-40, GOODYEAR Eagle Ventura (ceny jsou na webu-rozdil oproti Marshal cca 300-500Kc/kus)
Rozměr chci 195/50 15"........teď tam mám 205/50 15" - koupil jsem je jen na dojezd........Omlouvám se za sklerózu😊))
Ahoj, sháním cenově dostupný kvalitní gumy, a když prodám starší sadu kol, koupil bych i funglovky litý kola, výhodný nabídky ? Znáte nějaký ? Jinak našel jsem u Renocaru Pirelli P5000 Drago v rozměru 195/50R15 za 1800 kč včetně DPH. To je slušný,ne.
Fulan, no, já jsem je taky našel ........... hm a jdu do nich........přesně tehnle rozměr potřebuju.....holt zase záloha...
Nevíte jak se dozvědět, jaké směsi se používají na sériově vyráběné pneu? Sháním nějaké pneu na asfalt, nějaké "lepidla" tj. měkkou směs i kolem teplot cca. 15°C. Nějaké speciály kupovat nechci jsou dost drahé.
Dunlop tuším dělá, nějaké téměř závodní slicky, ale homologovaný pro normání provoz. Označení/cenu neznám. Zeptej se na e-pneu.cz
V rozměru 195/50 R15 stačí V pro Peugeot 205GTI.vybírám z Toyo proxes,Firestone SZ40,RE720 a PremiumContact.Co byste mi doporučili???A které déle vydrží... předem dík za info.Chci to už přezout a neumím si vybrat.Měl jsem Bravury a byl jsem s nimi taky spokojen... za ty prachy.
V=240, pokud nekdo hodla jezdit rychleji, pak musi zvolit vyssi rychlost.index!
nejdele ze zminovanych pneu asi vydrzi Firestone (podobne asi jako Bridgestone)...jinak opotrebeni dle testu OAMTC 205/55 R16 W (V, ZR) 2/2001: Continental Premium Contact (3,3) Bridgestone RE720 (2,7) Toyo Proxes T 1-S (3,3) vice info: [odkaz]
nejdele ze zminovanych pneu asi vydrzi Firestone (podobne asi jako Bridgestone)...jinak opotrebeni dle testu OAMTC 205/55 R16 W (V, ZR) 2/2001: Continental Premium Contact (3,3) Bridgestone RE720 (2,7) Toyo Proxes T 1-S (3,3) vice info: [odkaz]
Co to znamená ty čísla???Německy neumím ani slovo.
Verschleiß=opotrebeni, cim vetsi cislo, tim vetsi opotrebeni
A máš zkušenost s těma Toyama???Líbí se mi ten vzorek...ale aby to nebyly *,jsou totiž z nich tuším nejlevnější.
dle testu bych volil radeji Conti nebo Bridge
Tak tak. CPC nebo RE720.
BTW, Brzy si Vás otestuji. Potřebuju 205/45R16 a zvažuju RE720 a S02PP. Kdyby spadla cena S02 ještě trochu níž, bylo by po váhání. Pokud ne, sáhnu po výhodnějších REčkách.
BTW, Brzy si Vás otestuji. Potřebuju 205/45R16 a zvažuju RE720 a S02PP. Kdyby spadla cena S02 ještě trochu níž, bylo by po váhání. Pokud ne, sáhnu po výhodnějších REčkách.
nech na sebe maila a neco vymyslime...
Psal jsem si na váš email o nějaké informace a nikdo mi neodepsal. Je uváděný majl info@e-pneu.cz platný? Děkuji
P.S. Kdy bude zprovozněn prodej Alu disků?
P.S. Kdy bude zprovozněn prodej Alu disků?
jestli se jedna o email: P.Basel [petr.basel@volny.cz], tak tam se mi bohuzel reply vraci, ze mail neexistuje: jinak nyni muzeme nabidnout alu rafky znacek: Dezent, Intra, Exip, Rondell(obrazky + parametry viz. www.autokola.cz), cenove podminky-slevy se budou pohybovat od 10% do 15% dle jednotlivych
rozmeru...(doprava zdarma) Vyberete-li si nekt.konkretni typ (pripadne nekolik typu), zaslete nam emailem poptavku a my Vam zpracujeme cenovou nabidku+predbezny termin dodani...
rozmeru...(doprava zdarma) Vyberete-li si nekt.konkretni typ (pripadne nekolik typu), zaslete nam emailem poptavku a my Vam zpracujeme cenovou nabidku+predbezny termin dodani...
V servisu, kterej mi skladoval letní gumy na ráfcích se mi dneska podřekli, že celou dobu stály vertikálně a ani jednou je nepootočili.
To je zvrhlost, když jsou na ráfku, mají přece ležet horizontálně nebo viset.
Teď mám paranoiu, že mám na nich boule (i když to tak asi není, za půl roku se snad neproležej).
Uklidněte mně trochu pls.
To je zvrhlost, když jsou na ráfku, mají přece ležet horizontálně nebo viset.
Teď mám paranoiu, že mám na nich boule (i když to tak asi není, za půl roku se snad neproležej).
Uklidněte mně trochu pls.
proto pneu, kt.prodavame jsou nove-primo od distributora/vyrobce-vetsina z nich ma take datum vyroby rok 2002 (nikoliv nejaky vyprodej lezaku za snizenou cenu, kt.nikdo nechce-viz vyprodejove akce u nekt.prodejcu)
Ahoj, chtěl bych vyměnit kola na leonu, můžete mi někdo doporučit nějaký dobrý bazar? (nebo je lepší přes inzerát?) Líbí se mi kola z oktávky, seženu slušné včetně gum do 10000? Je někde možná výměna stávajích + doplatek? Díky za rady.
Panove, nemate nekdo zkusenosti s pneu Kleber Dynaxer HP nebo Viaxer? od znameho, prodejce pneu jsem na ne dostal referenci, ze se jedna o velmi dobre pneu na mokru i suchu, k tomu hlavne navic tiche... testy ale rikaji neco jineho.. v rozmeru 195/65/14 vyber zrovna velky neni, obvzlast ve "vyssi" tride.. diky za odpoved, nejak se nemuzu rozhodnout mezi Kleber, Michelin nebo Uniroyal
Koupil jsem Kleber Dynaxer DR 205/55 R15 take na radu prodejce, u ktereho jsem loni koupil pneumatiky ktere jsem byl nucen pote reklamovat a vracel mi kacky, takze jsem predpokladal, ze uz mi nedoporuci zadne *. A po cca 5000km muzu rict, ze jsem opravdu spokojen. Na suchu i na mokru dost dobry, jsou tichy, snad v zatackach jsou hlucnejsi, ale to uz musi byt zakruta (tim nemyslim zadne smyky, ale bezny hluk odvalovani).
vyber v rozmeru 195/65 R14 je myslim docela slusny-napr.BRIDGESTONE B330 (2782Kc s DPH/kus) DUNLOP SP Sport 200 (3144) FIRESTONE FH-700 FS (2736) GOODYEAR Eagle Ventura (3676) PIRELLI P6000 (3475) SEMPERIT Top-Speed 2 M807 (2751) TOYO RoadPro R610 (2660) UNIROYAL Rallye 680 (2444)...ostatni na webu
Právě jsem obdržel zásilku od e-pneu. Super balení, super cena a krátká dodací lhůta. Mé nové Bridgestone S02-PP 205/45ZR16 budou již zanedlouho na mém voze.
to e-pneu> Asi si záhy objednám další 2 sady. Však mailnu. Díky.
to e-pneu> Asi si záhy objednám další 2 sady. Však mailnu. Díky.
jsme radi, ze zasilka dosla OK
budeme se snazit o maximalni spokojenost nasich zakazniku - kdybyste meli jakekoliv pripominky k vylepseni nasich sluzeb/webu, budeme jedine radi (info@e-pneu.cz)
budeme se snazit o maximalni spokojenost nasich zakazniku - kdybyste meli jakekoliv pripominky k vylepseni nasich sluzeb/webu, budeme jedine radi (info@e-pneu.cz)
Dynaxer HP 225/60 15: Hlučnost-hodně vysoká, km průběh-velmi dobrý, adhezní vlastnosti na suchu-průměr, adhezní vlastnosti na mokru-velmi dobré. Pozor, při větších vrstvách vody na silnici geometricky ztrácí schopnost eliminovat aquapl.! Tak stejně pod 10°C geometricky ztrácí přilnavost (pneu je bez siliky). V poslední řadě jsem vypozoroval nedostatečnou odolnost pneu oproti stárnutí: nové pneu po roce používaní vykazují známky steření gumy po bocích, a kousky dezénu se vytrhávají. Result: dobré na relativně pomalé ježdění po městě s průměrnými nároky na adhezi a s vysokým nárokem na km průběh.
Mám na svém autě tenhle (málo prodavaný) rozměr gum. Podle techničáku tam můžu dát i 185/55 R14. Koukám ale, že za rozumnější cenu by byly 185/60 R14. Jakej je váš názor na tuto výměnu? Taky se prd stane, ne?
Aby Ti při rejdování nebo při propružení v náklonu vozu nekde ten větší plášť nechytal. On má totiž o cca 1cm větší poloměr. To chce vyzkoušet 😄
o jake jde auto?
Jde o Fiat Punto Sporting. Na dálnici nic moc (max.185km/h), ale ve městě docela mrštné vozítko. Na objem 1,6 docela malá hmotnost.
Na Fiat Punto jsou dop.😒br />
1.4 (185/55 R14)
1.8i (185/55 R15)
1.9D (185/60 R14)
1.9TD (185/55 R15)
pro porovnani presne hodnoty obvodu😒br />
175/60 R14 - 1781mm (100😖
185/55 R14 - 1761mm (98,9😖
185/60 R14 - 1819mm (102,1😖
185/55 R15 - 1841mm (103,4😖
...tzn, ze 185/60 R14 lze pouzit jako alternativu (vyhovuje +-5😖 s tim, ze auto bude kapanek lenivejsi - bude se muset trosku vic drzet v otackach a bude o chlup hur drzet v zatackach-pokud ovsem rozmer neni v TP, bude zrejme problem na technicke prohlidce/u policajtu
1.4 (185/55 R14)
1.8i (185/55 R15)
1.9D (185/60 R14)
1.9TD (185/55 R15)
pro porovnani presne hodnoty obvodu😒br />
175/60 R14 - 1781mm (100😖
185/55 R14 - 1761mm (98,9😖
185/60 R14 - 1819mm (102,1😖
185/55 R15 - 1841mm (103,4😖
...tzn, ze 185/60 R14 lze pouzit jako alternativu (vyhovuje +-5😖 s tim, ze auto bude kapanek lenivejsi - bude se muset trosku vic drzet v otackach a bude o chlup hur drzet v zatackach-pokud ovsem rozmer neni v TP, bude zrejme problem na technicke prohlidce/u policajtu
Z čeho vyvozuješ že by ty 185/60 oproti 175/60 mohly mít "o chlup horší" jízdní vlastnosti. Je fakt, že již někdo tady jednou psal, že 176/60 na Felicii na něj udělali lepší dojem, než 185/60. V techničáku mám napsaný i 185/55, ale nějak mi připadá, že takto nízký prof. čísla (u 175/60 je to podobné) naším děravým silnicím nesvědčí. Zážitek z děr je intenzivnější.
lepsi je dat na auto to, co je v technicaku!...mj.*/55 zas az takovy nizkoprofil neni (rozdil 185/55 oproti 175/60 je co se tyka tlumeni narazu pro "normalniho smrtelnika" nepoznatelny!)
Přesně tak. To není moc velký rozdíl. Někdy se může stát, že 185/55 od jednoho výrobce bude komfortnější, než 175/60 od jiného. Závisí hlavně na konstrukci bočnice a zejména levné pneu se vyznačují přehnanou měkkostí bočnice, tudíž jízdní vlastnosti jsou do *, zado jízdní komfort je o trošku větší.
Měl sem vepředu 195/50 a vzadu 205/50 a bylo to docela měkký a žádný velký rany sem neregistroval. Teď sem na to dal stejnej rozměr Pirelli P5000 a je to jako beton. Objíždím každou díru se zaťatou páteří 😊) Ovšem rozdíl ve stabilitě, hlavně v zatáčkách, mě po prvním otestování nadchl jako čerstvá tráva po zimě moje morčata.
Přesně tak. Měl jsem chvíli Uniroyal Rainsport 195/45R16. Byly děsné, hnusné a odporné - vlastnosti na prd. Pohodlně ale tlumily kostky a díry. Pirelli P-Zero 205/45ZR16 byl kompromis a seděly špičkově. SP Sport 9000 215/40ZR16 seděly ještě líp a pohodlné byly asi stejně málo. Teď mám nové Bridgestone Potenza S02 Pole Position a můžu s klidem říct, že jsou to nejlepší pneu co do stability, jaké jsem kdy měl. Pohodlí a míra pohlcování krátkých příčných nerovností je ale téměř nulová. Přesně takové pneu jsem vždycky chtěl!!! ;o) BTW, mají úplně super brutální rantl na ochranu ráfku proti poškození. Vypadá to cool!
Potrebuju na Felici 14 palcove kola v technycaku jsou 175/60 a ja bych chtel nasadit Bravurisi 175/65 budu mit nejake problemi? Huf-y porad. A jsou ty Bravurisi fakt tak dobre jak se pise?
No tak tos narazil na toho pravého. Kolem Barumu se pohybuju neustále. Minulý týden probíhala promoakce Bravurise formou Bravuris Rally (orientačka apod.). Cca 50aut (novináři...) různých značek s různými rozměry gum obulo Bravurisy a likvidovali je. Však kdo ohobloval, dostal nové, tak co 😄 Motali se po okrese celý týden, smradi a kvůli jednomu jsem dokonce platil 500Kč pokutu, ale čert to vem 😄
Kámoš v jejich pneuservisu mi ukázal, co z některých plášťů zůstalo. Podle toho, co jsem viděl je ta směs stále dost podprůměrná a navíc byly problémy s vyvažováním. Pevnost bočnice bude taky asi stále slabinou Barumek.
Result? Dobrá Barumka, ale nic extra. Za ty money dostaneš dost, ale v absolutním měřítku zas ani ne.
Kámoš v jejich pneuservisu mi ukázal, co z některých plášťů zůstalo. Podle toho, co jsem viděl je ta směs stále dost podprůměrná a navíc byly problémy s vyvažováním. Pevnost bočnice bude taky asi stále slabinou Barumek.
Result? Dobrá Barumka, ale nic extra. Za ty money dostaneš dost, ale v absolutním měřítku zas ani ne.
pokusim se vypsat alternativni rozmery pro Felicii - srovnani obvodu😒br />
165/70 R13 - 1767mm (100😖 original
175/65 R13 - 1756mm (99,4😖
175/60 R14 - 1781mm (100,8😖
175/65 R14 - 1836mm (103,9😖
185/60 R14 - 1819mm (102,9😖
185/55 R14 - 1761mm (99,6😖
195/50 R15 - 1814mm (102,6😖
195/45 R15 - 1753mm (99,2😖
165/70 R13 - 1767mm (100😖 original
175/65 R13 - 1756mm (99,4😖
175/60 R14 - 1781mm (100,8😖
175/65 R14 - 1836mm (103,9😖
185/60 R14 - 1819mm (102,9😖
185/55 R14 - 1761mm (99,6😖
195/50 R15 - 1814mm (102,6😖
195/45 R15 - 1753mm (99,2😖
nemate nekdo zkusenost s timto typem? pripadne se znackou jako takovou? diky za kazde info. michal.
Každopádně to podle testů nebude bůhvíco. Reklama je jedna věc, praxe druhá. Zařadil bych ji někam k Semperitu nebo Firestonu. Design mají ale moc pěkný.
Na e-pneu.cz máš odkazy na testy
Na e-pneu.cz máš odkazy na testy
rikas reklama je jedna vec, ja je nikde nevidel 😄. jak je to treba s vyvazovanim, se zivotnosti... na epneu byli 205/40/17 a uz tam nejsou, alternativa je snad jedine bridgestone pp03 a nebo pilot sport od michelinu. falken byl za polovicni cenu. je to i polovicni kvalita?
FALKEN ZE-512 mame v nabidce jen v rozmeru 205/40 R16 82W (zrejme jste se prehledl...)
jinak v rozmeru 205/40 R17 je napr.: FALKEN FK-451 ZR (4409Kc), FALKEN ZE-502 80W(4.067Kc)- kompletni prehled (cca 13 dezenu v tomto rozmeru) naleznete zde: [odkaz]
jinak v rozmeru 205/40 R17 je napr.: FALKEN FK-451 ZR (4409Kc), FALKEN ZE-502 80W(4.067Kc)- kompletni prehled (cca 13 dezenu v tomto rozmeru) naleznete zde: [odkaz]
Od příštího týdne bude pro Vás připraven (na www.e-pneu.cz) katalog alu ráfku značek BORBET, DEZENT, RONDELL. Následně se budeme snažit zpracovat katalog ostatních 40 značek, které jsou již také v nabídce na dotaz (emailem): ACR, LUSTAR, ALUTEC, ANTERA, ARBET, ARTEC, ASA, ATIWE, ATP, ATS, AUTEC, AWM, AZEV, BBS, BROCK, BROTEC, BWA, CMS, COBRA, CW, DBV, EXCENTRIC, EXIP, FERRARA, INTRA, LORINSER, MANGELS, MELBER, MKM 2, MKM 3, OZ, REMOTEC, RIAL, RONAL, SGS II, SHAPER, TOORA, VALBREM, WSL, ZENDER! Pokud nám zasíláte poptávku na alu ráfky (objednavky2@e-pneu.cz), pak vždy uvádějte: průměr ráfku [palce], automobil (ročník) a pokud znáte rozteč/počet děr a průměr CB (help ke značení alu ráfků najdete zde: [odkaz]
Prosím o radu,chtěl bych dát na octavii 1,6/74kW letní pneu Firestone FH-700 FS 195/65 R15 91H.Nevíte jestli je tato guma podle testů dobrá,nebo jestli by nebyl vhodnější typ?Nerad bych dával víc jak 3000,-/kus.
Zdravým
nema nahodou niekto z vás obuté na aute pneu Matador so vzorom MP7.
Ja ich totiž mám a myslým,ze problémy s vybráciami my spôsobujú tieto pneu.
Ak nieco viete, písťe prosím, moc mi na tom zaleži. Dík vopred.
nema nahodou niekto z vás obuté na aute pneu Matador so vzorom MP7.
Ja ich totiž mám a myslým,ze problémy s vybráciami my spôsobujú tieto pneu.
Ak nieco viete, písťe prosím, moc mi na tom zaleži. Dík vopred.
Poradte jake pneumatiky na Vectru 97 1.8 16V. Nyni tam jsou Michelin 185/70 R14 H. Conti EcoContact?
prehled pneu v tomto rozmeru je zde😒br />
[odkaz]
nejlepe: GOODYEAR Eagle Ventura nebo zvolit jiny rozmer, pripadne i rafku
nejlepe: GOODYEAR Eagle Ventura nebo zvolit jiny rozmer, pripadne i rafku
bohuzel se nam to sem nejka nevejde, takze staci na strankach www.e-pneu.cz zvolit pneu-vyhledavani podle rozmeru a zadat zvoleny rozmer
katalog alu ráfků
44 značek / 371 modelů
nejširší nabídka v ČR!
44 značek / 371 modelů
nejširší nabídka v ČR!
Tak to smekám,nabídka je fakt super,teď jen si vybrat,což je v tom množství dost těžký (stejně se to pro mě zredukuje na pár typů,nabídka na moje auto nebude tak široká 😒( ).Mám pár dotazů: 1. Všechny nabízený kola jste schopný u standartního rozměru 15" dodat v běžné dodací lhůtě? 2.Když jsou na obr. kola s 5 dírama dělají se i 4 děrový (možná je to blbý dotaz, ale za optaní nic nedám 😉 ) 3.Na jakou min. šířku můžu obout 195?
Díky.
Díky.
1) ohledne dodavek se budeme maximalne snazit vyhovet-vsechny rafky jsou samozrejme z dovozu (Nemecko)-nekt.jsou u distributora primo na sklade (bezne rozmery-VW/SKODA apod.), nektere jsou na objednavku-pokud bude dodaci lhuta delsi, nez bude zakaznik pozadovat, budeme se snazit nabidnout alternativu v podobne cen.kategorii (myslim, ze vyber je natolik velky, ze toto zakaznik jiste pochopi)
2) ano, nektere modely se delaji se 4/5 derami, prestoze mame pouze jedno vyobrazeni - postupne budeme pridavat do uvodni stranky alu katalogu odkazy na aplikacni katalogy (jiz jsou k dispozici Skoda, Renault, Fiat - behem zitrka pribudou dalsi)
3) 195/xx R15 - dop.sirka rafku 5,5"-7,0"
2) ano, nektere modely se delaji se 4/5 derami, prestoze mame pouze jedno vyobrazeni - postupne budeme pridavat do uvodni stranky alu katalogu odkazy na aplikacni katalogy (jiz jsou k dispozici Skoda, Renault, Fiat - behem zitrka pribudou dalsi)
3) 195/xx R15 - dop.sirka rafku 5,5"-7,0"
aktualizace cen DEZENT, RONDELL + dalsi aplikacni katalogy (doufam, ze mail dosel?)
Aplikační katalog na moje auto zatim bohužel není😒((. S mailem je to tak napůl,co jsem se poptával na auta do firmy, tak OK, už je i objednáno, na moje soukromý auto zatím nic N Almera .Vypsal jsem tam pár typů,který by se mi líbily.Jinak jste ale super,rychlost potvrzení objednávky,ceny atd.Jen tak dál... 😉
Cau, nemohli byste mi pomoct s nasledujici veci?
Loni v lete se mi podarilo project ve vysoky rychlosti vyfrezovanym schodem, takze se mi podarilo pekne narazit rafky. Projevovalo se to vibracemi od podvozku. Na podzim jsem pak kupoval nove zimni pneu, takze jsme zuli letni (ty gumar prohlizel a tvrdil ze jsou v poradku) a na bouchnuty rafky nasadili zimni gumy. Protoze jsme rafky prehazeli tak, aby ty nejlepsi byly vepredu a nejhorsi vzadu, vibrace temer zmizely a vse se zdalo v poradku.
Vcera jsem ale prezul na letni gumy (koupil jsem si nove rafky) a ackoli by mely byt vporadku (podle gumare), tak vibrace jsou vyrzne vetsi nez v pripade novych zimnich gum na bouchnutych rafcich. Zajimave je, ze pokud kola lehce prehustim (z puvodnich 2.1 tam dam odhadem 2.3-2.4), tak se vibrace zmensi - muze tohle byt priznak poskozeni kordu ?
Takze bych se rad zeptal, jestli muze byt pneumatika znicena, ackoli to na ni neni vizualne poznat? Pripadne co bych mel udelat dal, abych se dozvedel o neco vic.
Dikes 😄.
Loni v lete se mi podarilo project ve vysoky rychlosti vyfrezovanym schodem, takze se mi podarilo pekne narazit rafky. Projevovalo se to vibracemi od podvozku. Na podzim jsem pak kupoval nove zimni pneu, takze jsme zuli letni (ty gumar prohlizel a tvrdil ze jsou v poradku) a na bouchnuty rafky nasadili zimni gumy. Protoze jsme rafky prehazeli tak, aby ty nejlepsi byly vepredu a nejhorsi vzadu, vibrace temer zmizely a vse se zdalo v poradku.
Vcera jsem ale prezul na letni gumy (koupil jsem si nove rafky) a ackoli by mely byt vporadku (podle gumare), tak vibrace jsou vyrzne vetsi nez v pripade novych zimnich gum na bouchnutych rafcich. Zajimave je, ze pokud kola lehce prehustim (z puvodnich 2.1 tam dam odhadem 2.3-2.4), tak se vibrace zmensi - muze tohle byt priznak poskozeni kordu ?
Takze bych se rad zeptal, jestli muze byt pneumatika znicena, ackoli to na ni neni vizualne poznat? Pripadne co bych mel udelat dal, abych se dozvedel o neco vic.
Dikes 😄.
Jo a jeste dodam, ze mam pneu 185/65 R15 a vibrace se projevuji od rychlosti cca 120. Nad 140 zase lehce ustavaji.
Takhle se u mě projevovalo, když jsem neměl na alu ráfcích středící kroužky, které by seděly na náboji. Kola tedy drželo jen na šroubech, které to nezvládaly vycentrovat. Pak jsem si je nechal udělat ze silonu u soustružníka a výrazně se to zklidnilo.
je nekolik moznosti-pokud na vyvazovacce v pneuservisu zjisti, ze je vse OK (nejen podle zavazi, ale i zda pneu nehazi, rovnomerne opotrebeni atd.), pak by mohl byt problem prave v montazi (tj.chybejici distancni-stredici krouzek na alu apod.)
nicmene zkusil bych take zajet do jineho pneuservisu a nechal bych prevazit kola tam-tim padem by se vyloucila chyba bud v montazi nebo v pneu/alu
domnivam se vsak, ze pokud doslo k poskozeni (narazeni-ne pouze odreni) rafku, pak muselo kazdopadne dojit i k poskozeni pneu (kostry)
nicmene zkusil bych take zajet do jineho pneuservisu a nechal bych prevazit kola tam-tim padem by se vyloucila chyba bud v montazi nebo v pneu/alu
domnivam se vsak, ze pokud doslo k poskozeni (narazeni-ne pouze odreni) rafku, pak muselo kazdopadne dojit i k poskozeni pneu (kostry)
Ok dikes, taky si myslim ze by pneu mohly byt poskozeny, jelikoz to byla slupka poradna a ty stary poskozeny rafky byly narazeny (je to na vyvazovacce bohuzel krasne videt). Je nejakej zpusob, jak zjistit poskozeni kostry pneumatiky vizualne ? Nerad bych ted investoval 12 tisic do novych pneu, abych zjistil ze je to porad to samy ....
Co se tyce chybejiciho stredici krouzku - tak novy rafky jsou plechace a ackoli nejsou originaly, tak jsou vyrabeny specialne na Nissany, jelikoz maji svoje roztece sroubu (4/114mm , rafky 6Jx15) - tudiz o tenhle problem se snad nejedna
Co se tyce chybejiciho stredici krouzku - tak novy rafky jsou plechace a ackoli nejsou originaly, tak jsou vyrabeny specialne na Nissany, jelikoz maji svoje roztece sroubu (4/114mm , rafky 6Jx15) - tudiz o tenhle problem se snad nejedna
1) stredici krouzek se pouziva pouze pro alu rafky-rafek neni charakterizovan pouze poctem der a roztecnou kruznici, ale take prumerem centrovaci diry! (viz tehcnicka podpora na www.e-pneu.cz), plechove se ale vetsinou vyrabi primo na konkretni auto, tzn.nejsou potreba zadne redukce
2) pokud je poskozena kostra pneu, tezko to nekdo opravi-nejlepe bych doporucil vysledovat ty pneu, kt.jsou nejvice poskozene (prehodit predni/zadni naprava) a ty bych pak nasledne vymenil za nove a dal je na predek-pak bude snad spokojenost! (solidni pneu v tomto rozmeru se da poridit jiz kolem 2tis.)
2) pokud je poskozena kostra pneu, tezko to nekdo opravi-nejlepe bych doporucil vysledovat ty pneu, kt.jsou nejvice poskozene (prehodit predni/zadni naprava) a ty bych pak nasledne vymenil za nove a dal je na predek-pak bude snad spokojenost! (solidni pneu v tomto rozmeru se da poridit jiz kolem 2tis.)
Diky, na e-pneu se podivam 😄. Co pripadnyho vypozorovani nejvice poskozenych pneu - da se to nejak zjistit visualne, nebo to musim testovat tim, ze je budu prehazovat ze predku na zadek a podobne?
Blby je jeste totiz to, ze od Nissanu mam pneu Bridgestone B391 185/65 R15 88H a tahle pneu se zrovna neshani nejlepe 😒, takze zrejme budu muset zmenit znacku. Muzete mi nekdo doporucit pneu podobnych vlastnosti (nejenom cisel, ale i hlucnosti, jizdnich vlastnosti ...), kterou bych si mel v pripade vymenny poridir ? Koukal jsem na FIRESTONE FH 700 FS (s indexem H) nebo na Dunlop SP Sport 200 - nemate na ne nekdo nejaky reference/zkusenosti ?
Blby je jeste totiz to, ze od Nissanu mam pneu Bridgestone B391 185/65 R15 88H a tahle pneu se zrovna neshani nejlepe 😒, takze zrejme budu muset zmenit znacku. Muzete mi nekdo doporucit pneu podobnych vlastnosti (nejenom cisel, ale i hlucnosti, jizdnich vlastnosti ...), kterou bych si mel v pripade vymenny poridir ? Koukal jsem na FIRESTONE FH 700 FS (s indexem H) nebo na Dunlop SP Sport 200 - nemate na ne nekdo nejaky reference/zkusenosti ?
v solidnim pneuservisu by to snad meli poznat na vyvazovacce? pripadne, kdyz se na vyvazovacce toci pneu, tak zkouknout, jestli nama pneu "boule" apod....jinak (pokud se nic neprojevi) pak nezbyva nez zkouset primo na aute...pokud byla spokojenost s puvodnimi Bridgestone B391, pak bych klidne volil zase Bridgestone - model B330...nebo jit pak rovnou do CONTINENTAL Premium Contact
No s tema pneu si to jeste rozmyslim. BTW je problem, ze bych si na auto dal pneu s indexem T ackoli driv jsem tam mel H a sem tam nekdy bych testnul maximalku (kterou tak odhaduju max na 200 tacho)? Muze se kratkodobe neco s pneu stat ? Jsou ty Tcka v pohode, pokud na dalnici budu cestovat vetsinou do 170km/h ?
charakteristika rychlostniho indexu je asi nasledujici: pneu musi vydrzet (nez se roztrhne-pripadne jiny defekt?) po urcitou dobu (cca nekolik-desitek sekund) pri maximalnim zatizeni (hodnota LI pro 185/65 R15 je 88=560Kg) danou rychlost...
v praxi ovsem pneu vydrzi vetsinou vic, nez jake maji parametry (to ovsem neplati o protektorech-tam si podle me ty rychlostni indexy vymysleji!😊...proto bych nedoporucoval davat pneu na auto s nizsim rychlost.indexem nez je v TP, pripadne nez jakou rychlosti hodlate testovat!
v praxi ovsem pneu vydrzi vetsinou vic, nez jake maji parametry (to ovsem neplati o protektorech-tam si podle me ty rychlostni indexy vymysleji!😊...proto bych nedoporucoval davat pneu na auto s nizsim rychlost.indexem nez je v TP, pripadne nez jakou rychlosti hodlate testovat!
To: e-pneu Asi to nějak zaniklo, ale rad bych se zeptal, jestli nevite, zda je mozne vyvazit nebo dovyvazit cele kolo (pneu+rafek) namontovane na ose. Tj. jestli se da v tom pripade poznat, kdyz je pneu dobre vyvazene na vyvazovace, zda je treba spatne namontovane na osu, apod. ? Dikec 😄 -jj
zda je kolo spravne vyvazene se podle oka nepozna, ale pri jizde (obzvlaste pri vysoke rychlosti) ano...nejlepsi recept je nechat si kola prevazit v jinem pneuservisu-urcite Vam radi ochotne vyjdou vstric!😊 jinak s tim stredicim krouzkem je to samozrejme pravda (plati pro alu rafky), ze pokud tam chybi (pokud neni alu primo na konkretni model automobilu), tak muze pneu pri jizde rychlosti od cca 80km/h lehce vibrovat...
Montovali mi alu v jednom docela velkém pneuservise. (jmenovat budu az pozdeji 😄. Bohužel teď nemám u sebe fakturu abych se podíval jestli tam krouzky figuruji nebo ne. Nevite, dodavaji se rafky Enzo "O", nebo jakekoli jine, v krabici uz se stredicimi krouzky nebo se musi dodat zvlast (typ jsme vybirali z katalogu, pod polozkou nissan almera, ale bylo tam tusim jeste par typu aut cca 3). Nejak si nevzpominam ze by neco takoveho bylo nachystane v hromadce pro me (byly tam rafky a bezp.srouby). Maji tyto krouzky bezne v pneuservisech v zasobach, nebo si je objednavaji soucasne s typem rafku pro dany model auta?
Enzo delaji "ALCAR", takze tam by se dalo predpokladat, ze na tak zakladni vec by nemeli zapomenout-alu rafky se totiz vetsinou delaji pri stejne rozteci der pro nekolik aut s vetsi centrovaci dirou a ta se pak redukuje prave temi krouzky-nekdy se taky k rafkum dava certifikace nebo primo nem.atest (TUV), kde je primo psano, jestli se musi pouzit krouzku nebo ne...bezne se tyto krouzky v pneuservisech neprodavaji, ale kazdy solidni by je mel umet objednat primo n aVas typ vozu (stejne tak jako stredove priklopky a jiny dalsi pribuzny sortiment)
Ta norma odlonosti pneu je mnohem přísnější než test na maximální rychlost a maximální zatížení na několik sekund. Někde jsem četl metodiku toho testu, z čehož vyplynulo, že s maximálním zatížením a maximální rychlostí pneu musí vydržet několik hodin provozu! P.S. V praxi jsem shodou okolností zjistil, že přetížená pneu o cca 50-60% vydrží při 70% maximální rychlosti asi tři hodiny a poté popraská obvodový kord, což má za následek ztrátu kulatosti pneu a následné velmi rychlé ojetí vystupujících částí na plátno.
diky za odbornou korekci-ja osobne jsem to tedy nikdy nezkousel...nicmene kdyz se dodrzi min. rychlost.index dle TP, tak to bude jedine k dobru
Fajn, takze kdyz mam v TP max. rychlost 173km/h, tak by index T mel stacit. Od vyrobce byly ale na aute pneumatiky s indexem 'H' a loni kdyz jsem jel ponekud rychleji v nemecku na dalnici, tak jsem tam mel tacho 190 po rovine - z kopce by to mohlo dat jeste vic. Obvykle ale jezdim pomaleji - podle predpisu, jen nekdy (malokdy) jedu rychleji, ale v CR jsem jeste nejel rychleji nez tich 170. Takze co si mam pripadne koupit, 'T' nebo 'H'? Nejsou ty 'H" taky trochu vic odolnejsi co se tyce pripadnych der a tak ?
rozdil H oproti T by mel byt jednak v pevnosti kostry a jednak v pouzite smesi (H by mela byt o chlup mekci, aby mela lepsi prilnavost pri vyssi rychlosti-naopak se bude asi malinko vice opotrebovavat)...ale vesmes tyto rozdily budou patrne spise pri porovnani T oproti W,Y,ZR
nicmene myslim, ze financni rozdil H/T neni tolik velky...proto bych volil radeji H!
nicmene myslim, ze financni rozdil H/T neni tolik velky...proto bych volil radeji H!
Dikes za vysvetleni. Ted snad jen uz posledni otazka - nemate nejaky dobry tipy na pneu 185/65/R15 H nebo pripadne na 195/60?/R15 ? Zajima me hlavne pomer cena ku vykonu, takze nepotrebuji zadny hi-end, spis dobrou pneumatiku, ktera bude mit nizky valivy odpor/hlucnost a pritom jeste dobry brzdny vlastnosti 😄.
To Snehulak: Ja jsem taky zvedavy..., ale prave koukam do rubriky Pneu, kde jsi to rozviril a s temi stredicimi krouzky to by taky mohlo byt ono. Docela by mi to korespondovalo (ale ono uz mi skoro koresponduje vsechno se vsim 😜) s tim ze se mi to na litych zda jeste vyraznejsi, ze mi zapomeli v pneuservise namontovat stredici krouzky. Tj. na starych kolech mi to hazelo diky narazenym rafkum a na novych kolech nemam stredici krouzky tudiz mi to vibruje znovu. No to by byla situace. Stredici krouzky zkusim obhlidnout sam.
To vsichni: Btw. da se vyvazit kolo primo na aute? Mirim tam, jestli je mozne na roztocenem kole na ose auta poznat jestli je dobre vyvazene ale trebas spatne namontovane na osu, apod?
To vsichni: Btw. da se vyvazit kolo primo na aute? Mirim tam, jestli je mozne na roztocenem kole na ose auta poznat jestli je dobre vyvazene ale trebas spatne namontovane na osu, apod?
máte nekdo skušenosti ? Je lepší než Pirelli P6000 ?
Pirelli P6000 je min o 1-2 kategorie vys nez Conti_CP
Dle starsich testu na ADAC jsou Conti lepsi nez P6000!
kdyz pujdeme do dusledku, tak CP je jiz pomerne stara pneu (alespon se vubec neprodava)...kdyz Continental, tak rovnou Premium Contact-ta uz je samozrejme lepsi nez P6000
Když tak pročítám příspěvky ohledně středících kroužků, který značky z vaší nabídky dělají kola přímo na středící průměr a u kterých se musí použít stř.kroužek?Pomohlo by mi to s výběrem, přeci jen jde o běžnou rozteč 4x100,ale větší středovou díru 59,06.
Zdravim,
nevíte někdo, zda-li je možné dát na Fabii 215/40 R16 a nemuseli se tahat blatniky apod. Případně jaký disk (asi 7,5x16) s jakým ET tam dat aby to nedrhlo. A co na to orgáni? V TP je psano jenom 185/60 R14 a 195/50 R15. A jaké pneu tam dát - něco za rozumnou cenu - např RE720?
nevíte někdo, zda-li je možné dát na Fabii 215/40 R16 a nemuseli se tahat blatniky apod. Případně jaký disk (asi 7,5x16) s jakým ET tam dat aby to nedrhlo. A co na to orgáni? V TP je psano jenom 185/60 R14 a 195/50 R15. A jaké pneu tam dát - něco za rozumnou cenu - např RE720?
ano, "Huf" ma jiz v tom praxi btw.obvody😒br />
185/60 R14 1819mm 100,0%
195/50 R15 1814mm 99,7%
215/40 R16 1822mm 100,2%
225/40 R16 1847mm 101,5%
195/45 R16 1833mm 100,8%
205/45 R16 1861mm 102,3%
185/60 R14 1819mm 100,0%
195/50 R15 1814mm 99,7%
215/40 R16 1822mm 100,2%
225/40 R16 1847mm 101,5%
195/45 R16 1833mm 100,8%
205/45 R16 1861mm 102,3%
Měl jsem 215/40ZR16 a i s 20mm podložkama byly v pohodě, teda spíš na hranici ale v pohodě. Teď ale jezdím na 205/45ZR16 a je to téměř shodné. To bude asi tím, že mám nejlepší pneu v daném rozměru na trhu.
Co mas za pneu? CSC2?
Bridgestone Potenza S02 Pole Position
www.tirerack.com Ti napoví, že lepší pneu "prý" nejsou. (kromě S03) I Michelin Pilot Sport je trošku horši 😄
CSC2 nejsou v mém rozměru.
www.tirerack.com Ti napoví, že lepší pneu "prý" nejsou. (kromě S03) I Michelin Pilot Sport je trošku horši 😄
CSC2 nejsou v mém rozměru.
Cafte, nevite niekto ake disky (plechove) sa daju pouzit na Nivu? Viem ze je to 6x15 ale neviem ake ET ci ako sa to oznacuje tam treba pouzit. Na ruskych originaloch nie je napisane vobec nic 😊)
V základu se montuji na Nivu disky 5 Jx16 ET 58 a pneu 175/80 R 16 85P Alternativně jze použít pneu o rorměru 185/60 R 16 82N nebo 185/80 R 15 82N na ráfcích 6JJx15 ET 45 Je li vozidlo vybyveno rozšířením blatníků , lze použít pneu 185/80 R 15 82N na ráfcích 6JJx15 ET 0 Opsáno doslova z TP.
Dik za bleskovu odpoved 😊) Este predsa nieco, na www.lada.cz som sa docital citujem :"Jaké pneumatiky lze užít na vůz LADA NIVA? odpove😜 195/70 R 15, 185/80 R 16 s odpovídajícími disky.
Chcem tam dat prave tie 195/70 R15 a prave k tomu neviem aky ide disk. Podla toho co si pisal to bude 6x15 ET45, spravne? Blatniky rozsirene nemam a ani nebudem mat tak potrebujem presne vediet aky disk tam dat aby to nedrhlo o blatniky, tlmice alebo co ja viem este o co. Ide hlavne o to zvolit to spravne ET.
Chcem tam dat prave tie 195/70 R15 a prave k tomu neviem aky ide disk. Podla toho co si pisal to bude 6x15 ET45, spravne? Blatniky rozsirene nemam a ani nebudem mat tak potrebujem presne vediet aky disk tam dat aby to nedrhlo o blatniky, tlmice alebo co ja viem este o co. Ide hlavne o to zvolit to spravne ET.
A jaké disky (s jakým ET) jsi měl na ty 215? Jaký je tvůj názor na RE720? Dik za info (i e-pneu.cz).
Pro největší spektrum řidičů jakožto mám na mysli 195/65 R 15 je pro Vás volba opravdu do hájenství r16 a to bez změny ráfku a i bez zbytečných cenových šoků nejlepší volbou R15 - 225/60 R15 tato pneumatika se vyrábí běžně a je to skok kdy nebude řidič za vámi věřit že tyto široké gumy jsou jen 15 Cena je mnohem nižší než gumy v r16 a hlavně nemusíte kupovat AL disky za ceny kolem 20 000 kč Inu rada na zlato
Zdravím, jezdil jsem na 225/55 R 15 a bylo to gút. Pěkně to sedělo a dalo se s tím jezdit i po čičistouns a vůbec po našich RZ na silnicích 2 a 3 třídy. Bohužel se v tomto rozměru vyrábí jen cca 3 značky (Míša, Pirožky a Jedenkrál). 😒
sorry, ale davat na plechy, pripadne orig.alu od SKODA-pneu sire 225 neni asi zrovna optimalni co do jizdnich vlastnosti (hlavne v zatackach na dalnici pri vyssi rychlosti to musi byt opravdu zajimave)...jak to vypada, je vec druha, ale o tom take pochybuji-obzvlaste nechapu prispevky stylu "Tyto gumy vizuálně vypadají asi jako R17"?
jinak kvalitni alu rafky v 16" se cenove pohybuji jiz od cca 3.000Kc s DPH/kus
Narovinu, Slitina Al + Mg + Si7 nebude nikdy kroutivá ;o) Si to spíš pleteš s italskými plecháči ;o)
to Huf: Řekl jsem to dost blbě, kroutivá by nahrávalo spíš na ocel. Spíš bych řekl měkká a poddajná, kdo si nedává pozor, tak má na našich silnicích brzo místo kol šišky.
aneb ve WRC dobře ví, že takový Alessio by neujelo ani dva kilometry. Takový O.Z. superleggera... hmmmm. Když jsem viděl rally na Kypru, musím uznat, že ty auta opravdu trpí.
WRC/rally (at uz kdekoliv) se "nerovna" beznemu pouzivani na nasich silnicich-tedy alespon pro vetsinu "smrtelniku"...jinak v pripade OZ Superleggera-tusim, ze se ani v 16" nedela (alespon aktualne v nabidce neni)
Ty mé S02-PP 205/45 jsou na styčné ploše tak o 2,5cm užší, než bývalé 215/40. Přitom drží stejně ne-li líp. Myslím, že při volbě ráfku dost závisí na pneu. Bridgestone má velmi typickou bočnici. Moc pěknou. Myslím, že už jim zůstanu věrný. možná občas zaměním za CSC2.
Dik za info
Skutecne zajimave ceny, ale porad o 30 az 50% drazsi jak v nemecku, cim to je?
Prechazim z 195/60 R14 plech na 205/55 R16 alu. Jezdim s Mits. Galant na sportovnich pruzinach... zrejme koupim Conti, ale ktere.. Premium, Sport Contact nebo Sport Contact2? preferuji nizkou hlucnost a primerene komfortni jizdu (sport. pruziny jsou tvrde uz dost).. cena a kilometricky vykon nejsou az tak rozhodujici.. nebo mate nekdo jine doporuceni? v testech Conti vychazeji dobre.. drive jsem jezdil na Bridgestone 720, ale prisly mi hlucne..
Trochu nepoměr v obvodech, nemyslíš? Pokud jsou origoš 195/60R14, měl bys mít buď 205/55R15, nebo 205/45R16 nebo max 205/50R16.
Jinak, CSC2 jsou lepší. Měl jsem v tom rozměru CPC a tata má teď na téměř shodném voze CSC2. Jsou velmi tiché.
Jinak, CSC2 jsou lepší. Měl jsem v tom rozměru CPC a tata má teď na téměř shodném voze CSC2. Jsou velmi tiché.
co se tyka obvodu kol, tak😒br />
195/60 R14 - 1857mm - 100,0%
205/55 R16 - 1990mm - 107,2%
205/50 R16 - 1926mm - 103,7%
205/45 R16 - 1861mm - 100,2%
co se tyka pneu, tak vyber je dost veliky😒br />
z nejlepsich 205/50 R16 napr.😒br />
BRIDGESTONE Potenza S-02 Pole position
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position
DUNLOP SP Sport 9000
GOODYEAR Eagle F1 GS-D2
MICHELIN Pilot Sport
PIRELLI P7000
PIRELLI PZERO ROSSO/Asimmetrico
YOKOHAMA AVS Sport
195/60 R14 - 1857mm - 100,0%
205/55 R16 - 1990mm - 107,2%
205/50 R16 - 1926mm - 103,7%
205/45 R16 - 1861mm - 100,2%
co se tyka pneu, tak vyber je dost veliky😒br />
z nejlepsich 205/50 R16 napr.😒br />
BRIDGESTONE Potenza S-02 Pole position
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position
DUNLOP SP Sport 9000
GOODYEAR Eagle F1 GS-D2
MICHELIN Pilot Sport
PIRELLI P7000
PIRELLI PZERO ROSSO/Asimmetrico
YOKOHAMA AVS Sport
Co to je ? Je to jakýsi lem, že si neodřu ráfky ? Na kterých je to gumách ?Ještě jsem to na gumě neviděl. 😊
Zdar chlapi, poradí mi někdo, jaká je maximální šířka ráfku na BMW E36 Sedan? Mám plecháče 15" a chtěl bych přejít na 17" liťáky, ale nevím, jakou maximální šířku si můžu dovolit bez nějaké úpravy.
V techničáku jsou napsaný jenom 15", tam se to nedozvím. Rozměr gumy si už spočítám, ale budu si moct dovolit 215mm, nebo jen 205mm? Fakt nevím.
Díky za radu.
V techničáku jsou napsaný jenom 15", tam se to nedozvím. Rozměr gumy si už spočítám, ale budu si moct dovolit 215mm, nebo jen 205mm? Fakt nevím.
Díky za radu.
No pokud myslím co do jízdních vlastností tak je to srovnatelné s R16 a co do vzhledu pohled při jízdě zezadu jsou do šířky (vizuálně) jako r17 . Je pravda že v tomto rozměru je dělá jen pár kvalitních firem ale hlavně za kvalitní cenu a ta je u Barumu bezkonkurenční a přitom to není ta hnusná hlučná Bravura. za cenu 3900 kč bez slev i s dph není nic lepší pro nás co si nemůžem dovilit kupovat AL ty pěkné co nejezdí na každé šumce koupit. Ušetřené penízky za Al disky + ušetřené za pneu v rozměrech R16 kde jsou stejně dražší než ona Bravuris 2 generace 225/60 r15 je jasná věc. Má to jeden háček !! zatím musí vydržet moje stará pneu jelikož tyto pneu za takovou super cenu budou až v červnu 2002
dovolim si nesouhlast, ze jsou jizdni vlastnosti 225/60R15 shodne s 205/55R16 nebo 225/50R16...myslim, ze netreba vysvetlovat proc! PS:Cena pro rozmer 205/55R16 se pohybuje u znacek jako Bridgestone/Conti/Dunlop kolem 4tis.
A kdo se jednou projel na dobrých lehkých 17kách, už nechce nic jinýho. 18-19-20 palců má smysl už jen na machrovinu nebo na okruhu. Jsou těžký a ztrácí se tím ty největší výhody těchhle kol. Na druhou stranu 16ky ještě umí trochu varovat, když se blížíte na limit, na sedmnáctkách a výš už to pak jenom ustřelí bez varování.
Moc to zjednodušuješ. On bude rozdíl ve 225/35ZR17 a 225/55R17.
Měl by ses orientovat dle profilového čísla a rychlostního limitu. To jsou u jinak zdánlivě podobných pneu hlavní zdroje rozdílů vlastností.
Měl by ses orientovat dle profilového čísla a rychlostního limitu. To jsou u jinak zdánlivě podobných pneu hlavní zdroje rozdílů vlastností.
to Huf: Ale to snad bylo jasné, jak jsem to myslel. Při zachování stejného obvodu kola musíš přece adekvátně snížit profil pneumatiky při zvětšení rozměru disku. Pneumatiky s vyšším profilem umí lépe varovat a sedmnáctka kolo s 40/45 profilem se mi zdá býti ideálem pro sportovní jízdu, to je tedy závěr.
Jo. Pneumatika s vyšším profilem ale začíná "varovat" již tam, kde má nízkoprofil ještě velkou rezervu. Já osobně navíc toto "varování" slušně odchytím i u 205/45. Poučka, že nízkoprofil se v momentu, kdy je síla odstředivá větší, než přítlačná (smyk), stává naráz neovladatelným, je podle mně hloupá. Jde o směs, kvalitu kostry a správné huštění stejně jako o adekvátní ráfek. Já umím jet s pískajícími koli na efekt a přitom v pohodě.
to Huf: Ne každý to ale zvládá. Hlavně prosímtě nepopírej, že je u nižšího profilu zcela jasně ostřejší hranice ztráty adheze. Jezdím povětšinu s otevřenými okny a rád poslouchám své pneumatiky, co dělají. Zatím ovšem lítám na takových balónech, že bych měl držet hubu (195/14/70)
redbaron.hyperlinx.cz/BMW/BMW4.jpg
redbaron.hyperlinx.cz/BMW/BMW4.jpg
Uvažuješ o jiných kolech?
to Huf: Jistě, horkými kandidáty jsou Dotz LeMans (www.alcar.cz), OZ Superleggera nebo BBS RC v rozměru 17. Konfigurace gum (Asi Bridgestone)😒br />
Předek: 215/45/17
Zadek: 235/40/17
Širší nechci, auto se pak chová jako slon a zas takovej přínos jízdním vlastnostem to není. Ale to mě čeká až příští rok, teď splácím káru samotnou.
Předek: 215/45/17
Zadek: 235/40/17
Širší nechci, auto se pak chová jako slon a zas takovej přínos jízdním vlastnostem to není. Ale to mě čeká až příští rok, teď splácím káru samotnou.
a co treba ALUTEC Zero 7,5x17 za 4.198/kus...prece jenom BBS RC 7,5x17 stoji 12.318/kus
to e-pneu: Ale jestli ty kola nepřežijou mě, tak auto určitě 😄 Nechtěl bych hned druhej tejden jet kolo někam rovnat, ty tankodromy, po kterejch teď po zimě jezdíme, jsou hrůzné.
toto vsechno zavisi, jak se s alu zachazi-pokud se neprojede nejaka velka dira, pokud se pouzivaji take v zime...a v neposledni rade, jake se na alu montuji pneumatiky!...
Prosím o radu, jaký zvolit ekvivalentní rozměr k 205/65x15. Ráfky mám 7x15 (nehodlám měnit) a jde mi hlavne o snizeni profilového čísla (vůbec neusiluji o co největší šířku!), abych si otevřel cestu k výběru pneu sportovnějšího ražení. Zachování indexu nosnosti 94 (tj. 675 kg) podmínkou! Díky předem.
snizeni profiloveho cisla pri zachovani obvodu kola nelze bez vetsich rafku-tim, ze by se pouzily pneu 225/60R15 (+0,5% vetsi obvod) se moc nevyresi-pneu zustava stejne vysoka (pro 205/65R15 je doporucena sirka rafku 5,5"-7", pro 225/60R15 je 6,0"-8,0"...takze tento rozmer relativne lze doporucit-pozor ale, aby se vesel do blatniku!)
Děkuji za odpověď, která mj. potvrdila můj subjektivní dojem, že 7-mi palcový ráfek je na šířku gumy 205 "nadoraz" (příliš široký ráfek na úzkou gumu). Zachování výšky mi vůbec nevadí, právě naopak: jak jsem již uvedl, nehodlám měnit ráfky a pak je dodržení obvodu samozřejmě nezbytné (rozdíl 0,5% je, jak předpokládám, zcela zanedbatelný). Naopak přechod z kategorie "65" na kategorii "60" dostatečně plní můj původní záměr, tj. otevřít si cestu k pneu sportovnějšího ražení. "65" je snad stále ještě považována za "turistickou" třídu, zatímco "60" je už úvodem do sportovní kategorie, byť tato hranice se stále posouvá k nižším profilovým číslům, co říkáte? V každém případě se v katalozích řady firem právě zde láme hranice mezi "spotřebním" (ve smyslu kompromis všech vlastností) a "lepším" (vypíchnutí jízdních vlastností) zbožím. V blatnících, podbězích a vůči vzpěrám McPherson mám místa dost. PS: Jak je to s indexem nosnosti u 225/60x15? Splním 94 (675 kg) nebo ne? Jedná se o 7-mi místný MPV! Jakou gumu na tak těžké auto, když často plně využívám jeho možností..., dokonce hlavně v zatáčkách? (Tam si vychutnávám ty, komu to sice po rovině jede víc, ale jinak mají srdce v kalhotách...)
nz, 205/65R15 sice je min.sirka pneu, kt.lze obout na rafek 7x15, nicmene co do jizdnich vlastnosti v zatackach nejlepsi (pneu se na rafku tolik "neprevaluje")...pouzitim pneu 225/60R15 se moc "sportovni" vlastnosti neotevrou-pneu zustava totiz stale stejne vysoka!...rozdil obvodu 0,5% je samozrejme zanedbatelny (otazka ovsem je, zda projdete na technicke prohlidce, pokud dany rozmer nemate v TP)...hmotnostni index pro 225/60R15 je 96 (710kg) tzn.vyssi, coz neni na skodu...vyber je docela veliky-viz.😒br />
[odkaz]
urcite lze velmi doporucit CONTINENTAL Premium Contact, GOODYEAR Eagle F1 GS-D2
[odkaz]
urcite lze velmi doporucit CONTINENTAL Premium Contact, GOODYEAR Eagle F1 GS-D2
Zdravim! Mam malu, ale podstatnu otazku. Mam Semperit Sport Direction 195/50R15 na Corolle. Hmotnost auta je 980kg. Pri original 165/70R13 bol predpisany tlak 1.8/1.9. Pisal som do Continentalu a napisali mi, ze by mal byt na Semperitoch 2.1/2.4. To predne sa mi zda OK, ale ked jazdim skoro stale v aute sam, kolko mam dat dozadu? Jedna zla skusenost> mal som trochu viac fuknute pneu 2.4/2.6 a v zakrute pocas dazda /uz prsalo dlhsie, takze blato tam nebol👋 som dostal smyk s naslednymi hodinami. Podarilo sa mi udrzat na ceste, ale je mozne nieco taketo na mesacnych pneu? Mohlo to byt tym prefuknutim? Diky za odpoved...
pro Pneu 195/50 R15 na Peugeota 205 1.9 GTI ???Předem dík za info... P.S.Chodí od Vás po objednání mail z potvrzením objednávky??? Zatím mi nic podobného nepřišlo...
Posílal jsem tu objednávku v Pátek kolem 15 hodiny.2x Bridgestone RE720... Předem dík za popostrčení,přeci jen už je horko a zimáky jsou už na...o 😄
tak v objednavkovem systemu tady zadny 2ks Bridgestone nevidim-pro jistotu prosim poslat email kolegovi na "objednavky@e-pneu.cz" s uvedenim cisla objednavky a dotazem na termin dodani
Mam moznost sehnat zimni Klebery na Feldu za cca 1000 Kc a na Octavii (15") za 1300 Kc. Typ dezenu zatim nevim, ale presto... sli byste do nich?
Zdravým.
Chcel by som sa spýtať, co by sa stalo, keby som dal duse do bezdusových pneumatík.
Neviem totiz, ci to náhodou nemoze nieco poskodiť alebo tak néco.
Vopre dík.
Chcel by som sa spýtať, co by sa stalo, keby som dal duse do bezdusových pneumatík.
Neviem totiz, ci to náhodou nemoze nieco poskodiť alebo tak néco.
Vopre dík.
to petom1: Opravdu kuriózní otázka. Nechceš si dovnitř té bezdušové pneumatiky nasypat ještě pytlík bonbónů? Když přijde chuť, snadno ventilkem jeden vytáhneš 😁
bezdusovky pouze jako nouzovku, kdyz se neda zpravit zadnym zpusobem pneu (pichla)
Četli jste test pneumatik v Testu. Celkem zajímavé výsledky. Jsou tam i v 175/65 R14 T Brilantis a v 195/60 R15 Bravury H. Bravury vyšly celkem dobře. Co však bylo pro mě dost zklamáním poslední místo Nokian NRT2
test je zrejme prejaty z klas.nem/rak. ADAC/OAMTC - Barum se vzdy umistuje v druhe polovine "testovaciho pole", casto spise ke konci (ty rozdily mezi jednotlivymi pneu ke konci jiz nejsou tak vyrazne)...pro "orientaci" je vzdy podstatne, kt.pneu se pravidelne umistuji na "zebricku nejvyse - besonders empfehlenswert"
Nevíte někdo jakej je BFGoodrich Profiler?
Dorazily pneu.Nakonec RE720 a hned první co se mi na nich strašně líbí je ta ochrana ráfku-jestli se to dá takhle pojmenovat.Teď si musím ještě počkat jaké budou na cestě 😄
ano-chranic rafku je u RE720 opravdu vyrazny (cca 1cm), jinak na vode=jako na suchu
Mam ich asi mesiac (186/60 R14) a zatial je to uplne super. Su trocha hlucnejsie ako moje stare Bridgestony, ale na ceste drzia ako pribite. Mam taku jednu testovaciu zakrutu, kde som na starych bridgestonoch a zimnych matador MP 56 (na jar, v teple) isiel 80 km/h, na RE720 sa mi podarilo vyse 90 km/h bez toho aby som vyletel 😄
Mám takovej dotázeček...Jak řešíte při obědnávce dopravu? Jediný co tam máte je na dobírku. O.K. ale přeprava je přes Českou poštu, PPL, DHL, UPS?
A ještě drobnost... Nechá se u vás sehnat Forďáckej střed do Borbeťáckejch liťáků? Dík...
A ještě drobnost... Nechá se u vás sehnat Forďáckej střed do Borbeťáckejch liťáků? Dík...
1) doprava DPD (nad 10.000 ZDARMA) - vse je napsano ale na uvodni strance i v sekci "jak nakupovat"
2) orig stredy nemame, ale mame samolepky (s logem znacek aut), kt.se nalepi na pouvodni
2) orig stredy nemame, ale mame samolepky (s logem znacek aut), kt.se nalepi na pouvodni
Zdravim ..
premyslim, jako obuti zvolit na zimu na Nove Clio II. Letnaky by mely byt na Alu 15" 185/55, s plechaci se Clio dodava standardne na 14" 175/65. Muj dotaz zni, jestli je na takove male a lehke auto na zimu vhodnejsi rozmer 175/55 na 15" nebo 175/65 na 14" plechacis? Nebo bys dal jeste jine doporuceni? Jedna se mi o dobre a jiste jizdni vlastnosti na mokru a snehu. Mohl bys jeste doplnit, jaky rozmer (sirku) pak ma ten disk v pripade 14 a 15" plechace? Asi bych se rozhodoval mezi Continetalkama a Goodyearem. Rad si necham od Tebe poradit 😊
Mas nekde mimo web nejake foto nabizenych plechacu, resp. k nim poklic? Jestli by to slo, posli mi to prosim vcetne nabidky obuti celych 4 kol na zimu na adresu: clio-extreme@volny.cz
Moc diky.. Ajvn
premyslim, jako obuti zvolit na zimu na Nove Clio II. Letnaky by mely byt na Alu 15" 185/55, s plechaci se Clio dodava standardne na 14" 175/65. Muj dotaz zni, jestli je na takove male a lehke auto na zimu vhodnejsi rozmer 175/55 na 15" nebo 175/65 na 14" plechacis? Nebo bys dal jeste jine doporuceni? Jedna se mi o dobre a jiste jizdni vlastnosti na mokru a snehu. Mohl bys jeste doplnit, jaky rozmer (sirku) pak ma ten disk v pripade 14 a 15" plechace? Asi bych se rozhodoval mezi Continetalkama a Goodyearem. Rad si necham od Tebe poradit 😊
Mas nekde mimo web nejake foto nabizenych plechacu, resp. k nim poklic? Jestli by to slo, posli mi to prosim vcetne nabidky obuti celych 4 kol na zimu na adresu: clio-extreme@volny.cz
Moc diky.. Ajvn
Co rikate na Continental SuperContact 195/65 R 15 91 V CV90? Jsou dobre, prumerne nebo spatne? Dik predem za nazory odborniku. Kolik muze stat jedna guma?
Váhám mezi RE 720 a Conti Premium. Stejně tak mezi rozměry 195/65, 205/60 na 15" a 205/55 na 16".
Co mi poradíte.Děkuji.
Co mi poradíte.Děkuji.
To si musíš poradit sám. Váháš mezi špičkou v daném segmentu, takže chybu tak jak tak neuděláš.
Možná, že bych v tomto případě volil CPC, neboť je vyrobena novější technologíí (7 dílná forma a ne mnohodílná), čímž pádem je celkově přesnější (menší házivost a hlučnost). V testech dopadly obě výtečně, ale když jsem se na ně v reálu díval, tak CPC má v kvalitě výroby nad RE720 navrch.
Možná, že bych v tomto případě volil CPC, neboť je vyrobena novější technologíí (7 dílná forma a ne mnohodílná), čímž pádem je celkově přesnější (menší házivost a hlučnost). V testech dopadly obě výtečně, ale když jsem se na ně v reálu díval, tak CPC má v kvalitě výroby nad RE720 navrch.
Dík za odpověď.Byl jsem rozhodnutýy pro CPC.Akorat mi RE 720 v poslední době trochu vrtala v hlavě, ale teď už to mám zase srovnané
😄
😄
doporucoval bych radeji rozmer 205/55 R16 z duvodu lepsi stability (v zatackach) a vubec-lepsich jizdnich vlastnosti...co se tyka Conti x Bridge, tak (jak psal Huf) jsou obe spicka=oboji dobra volba, pokud mohu posoudit co do prodejnosti, tak jednoznacne vevodi RE720 (i kvuli cene) a v neposledni rade-chranic rafku je opravdu velmi dobry!
Zdravim! Potrebujem radu. Videl som akciu na zimne pneu (4 za cenu troch), tak asi nejake kupim. Mozete mi nejake doporucit v rozmere 195/65/15? Rozmyslal som nad Dunlop M3 alebo nad tymi novymi Matadorami MP 58. Mate niekto skusenosti?
Dunlop! jinak katalog a cenik na zimni pneu budeme pripravovat az nekdy v lete, nicmene na konkretni dotazy jsme schopni odpovedet jiz nyni-pozor jen na doprodejove akce skladovych zasob-ne vzdy je vse OK (podle toho, jak to vypada)!
Prakticka skusenost z posledneho Silvestra😒br />
Ja mam Matador MP56, kamaratka MP58 a kamarat Dunlop M3. Ja s kamaratkou sme k chate vysli uplne v pohode, kamarata s Dunlopami sme museli tlacit.
Jazdil som aj s MP58 a uplna pohoda aj pri vysokych rychlostiach (>120 na snehu).
Ja mam Matador MP56, kamaratka MP58 a kamarat Dunlop M3. Ja s kamaratkou sme k chate vysli uplne v pohode, kamarata s Dunlopami sme museli tlacit.
Jazdil som aj s MP58 a uplna pohoda aj pri vysokych rychlostiach (>120 na snehu).
Ono taky zimní pneu není všelék. Když jsem měl ještě BMW (tedy motor vpředu a RWD), tak jsem v zimě taky nevyjel nic, dokud jsem nedal do kufru 2 pytle s pískem.
Tedy jednak záleží na rozložení váhy v autě a samozřejmě na řidiči. Co vyjedu já určitě nevyjede moje mladá, protože zatím nemá cit a jenom se zahrabe (naposledy až po nápravu .. 😃. Teprve za tyhle atributy bych zařadil kvalitu pneu a vzorku v zimě při vyjíždění zasněženého kopce.
Tedy jednak záleží na rozložení váhy v autě a samozřejmě na řidiči. Co vyjedu já určitě nevyjede moje mladá, protože zatím nemá cit a jenom se zahrabe (naposledy až po nápravu .. 😃. Teprve za tyhle atributy bych zařadil kvalitu pneu a vzorku v zimě při vyjíždění zasněženého kopce.
Dovolím si připsat něco co už jsem v MC asi 2x uváděl. Off-road s uzávěrkou diferenciálu avšak na univerzálních pneu zasněžený kopec nevyjel a subaru na zimních pneu ano. Docela jsme s tím chlapíkem z off-roadu o tom vedli řeč. Dost se podivoval.
Mám podobnou zkušenost. Jeli jsme na zimní terenní projížďku, mí kámoši měli Ladu Nivu a Kia Sportage obě së zimními pneu já Jeep Cherokee a univerzální pneu. Na prvním kopci jsem skončil. Hned nato jsem si koupil velmi brutální OFF-ROAD pneu Kumho a ten kopec jsem pak vyjel velmi lehce, takže si myslím, že na pneu záleží daleko nejvíce. Jeep měl 4x4, uzávěrky, redukci, 190 koní (v zimě ujel na 55 litrovou nádrž asi 250 km) a já jsem se díval jak Niva vyjela kopec pod kterým jsem zůstal stát. Takže tak.
Byl jsem nadšen z cen pneu na www.e-pneu.cz. Na české poměry je to perfektní, ale pak jsem viděl www.reifen.com. Mimochodem mají tam velice povedené vybírání alu s možností "nasazení" na konkrétní auto (na způsob CD Alcar).
Ma nekdo zkusenosti s pneu Toyo Proxes T1-S
Na byvalém autě jsem je měl v rozměru 205/55/15 a byly fakt dobré. Za sucha držely, boční stabilita byla moc dobrá, pěkně tvrdé, žádné papuče. Za mokra ani moc nevím, byly to už dost sjeté, takže to šlo rychle do aquaplaningu. Rozhodně to jsou dobré, tuším japonské gumy, o kterých se moc nemluví, všichni pořád opěvují Bridge, Michelly apod.
Malej dotaz, mají chránič i v rozměru 185/60-13
e-pneu.cz můžete mi odpovědět na dotaz 2147 ? Díky.
to ladao: Snad bys měl za otázkou uvést otazník, jinak to zůstane nezodpovězeným "haf do tmy" 😄
...sem si to,uvědomil pane barone a proto jsem dotaz upřesnil a zopakoval, teda...jsem to zopakoval....no aco, tak sem se upsal, no a co....každej nemůže bej pořád nejchytřejší....nejsu huf... a vůbec, nerýpej nebo budeš za chvíli jako on. Ládínek
to e-pneu: Mohu se zeptat, co je to to ET? ze je to Einpresstiefe a ze je to udaj v mm, to uz vim😄, pri snaze prelozit my vylejza cosi jako "hloubka vylisku"(??), ale tezko hledam vyznam v praxi, kde a co to je. Od zastoupeni Renaulta mi napsali, ze na Clio ma byt bud 6.0 J 15-43 anebo ve 14kach 6.0 J 14-43(36) nebo 5.5 J 14-43(36). Predpokladam, ze to ET jsou ta dve cisla v zavorce, shodne 36. Co nevim, co znamena za udaj tech 43?? Stahnul jsem si specifikaci k nejakym Ronalum a maji tu od jedne 14ky dve varianty s ET 38 a 30. Rozdil mezi nima je take v tom, ze Zentrierringwerkstoff je u 30ky hlinik, kdezto u 38ky Kunststoff(umela hmota?) Takze mam dotaz, jestli bych si mohl teoreticky vybrat oboji, jestli tech 38 a 30 oproti 36 neni nic proti nicemu a co ta volba hlinik/hmota, o co tam jde? Moc diky .. verim, ze to bude zajimat i ostatni dostat se do te terminologie, pojmu a cisel nutnych pri nakupu rafku 😊)
to Ajvn: Sleduj odkaz😒br />
bervid.cz/pneu.htm
bervid.cz/pneu.htm
Chcel by som kupit na 15 kolesa nejake plaste ... rozmer je jasny 205/50/15 len newiem sa rozhodnut medzi Dunlop SP 3000 MFS - Bridgestone RE720 - Continental Premium Contact .
Dik za radu ... re720 maju ochranu rafika ako aj Dunlopky ... newiete ako je to s hlucnostou ?
Dik za radu ... re720 maju ochranu rafika ako aj Dunlopky ... newiete ako je to s hlucnostou ?
s hlucnosti je na tom asi nejhure RE720 (smerovy dezen)...pokud toto vadi, pak bych volil Conti Premium Contact...
jako velmi zajimava varinata muze byt levnejsi Firestone SZ-40 (podobne vlastnosti jako koncernova RE720)...a mozna by se jeste dala uvazovat GY Eagle Ventura
jako velmi zajimava varinata muze byt levnejsi Firestone SZ-40 (podobne vlastnosti jako koncernova RE720)...a mozna by se jeste dala uvazovat GY Eagle Ventura
Mozna to zni hloupe, ale neni mi jasne, co to znamena, kdyz nekdo inzeruje, ze (volne interpretovano) "pneumatiky byly specialne vyvinuty pro MPV" (Pirelli P6) ci ze "pneu je urcena pro tezke vozy jejichz ridici se nechteji vzdat zazitku rychleho prujezdu zatackou" (Avon ZV-1). Doposud jsem se domnival, ze rozhoduje index dovoleneho zatizeni a hotovo! Ozve se mi nekdo, kdo s tim ma osobni zkusenosti a muze srovnat vlastnosti ruznych pneu prave na MPV. Nerad bych se dopustil fatalni chyby pri vyberu: napr. jsem byl varovan pred koupi Conti Premium Contact na vuz kategorie MPV! Takze to zatim odkladam - to, ze se clovek spletl pri vyberu pneu, je mu totiz pripominano kdykoli vozem jede, a to po dobu peknych par (desitek) tisic km...
Hufe je vidět, že jsi se asi jako obvykle vyspal špatně ty, jelikož jsi se chytil na háček, no a vo vo vovotom to přeci je....
rbarone jako srandu jsem to pochopil a jako srandu jsem to napsal.V tom psaným projevu néní poznat zabarvení hlasu. Možná tam mohlo být dopsáno "chicht" ale to by bylo moc jasný. No a huf se jako obvykle chytil na špek.
Jaky rafek z vaseho sortimenu a za jakou cenu mi nabidnete na Audi Allroad 2.7 Biturbo.
Upresnujici info: 5/112, 57,1,
Moznost 1. 6,5x16 ET 16, Moznost 2. 7,5x17 ET 25. Potrebuju 16ky.
Ve vasem sortimentu na toto auto nic neni.
Uvedene hodnoty jsou tovarni.
Predem diky za odpoved.
Upresnujici info: 5/112, 57,1,
Moznost 1. 6,5x16 ET 16, Moznost 2. 7,5x17 ET 25. Potrebuju 16ky.
Ve vasem sortimentu na toto auto nic neni.
Uvedene hodnoty jsou tovarni.
Predem diky za odpoved.
Potřeboval bych zpočítat obvod a odchylku od 195/50R15 na pneu 195/40R16, 195/45R15 a 165/65R14. Kámošovi na Clio II.
Díky so much.
Díky so much.
alu trafky vhodne pro AUDI jsou zde😒br />
[odkaz]
jinak dle ET u vyrobcem doporucenych rozmeru je jasne, ze uvazuje pouziti sirsich rafku s vyssim ET a tim padem dosazeni stejne "vzdaloenosti od blatniku"...proto doporucujeme samozrejme i rozmery 7x16 7,5x16 7x17 7,5x17 8x17 - vyber je znacny - obzvlaste velmi hezke jsou rafky RONDELL 64 a 76 , kt.jsou podobne orig.AUDI
[odkaz]
jinak dle ET u vyrobcem doporucenych rozmeru je jasne, ze uvazuje pouziti sirsich rafku s vyssim ET a tim padem dosazeni stejne "vzdaloenosti od blatniku"...proto doporucujeme samozrejme i rozmery 7x16 7,5x16 7x17 7,5x17 8x17 - vyber je znacny - obzvlaste velmi hezke jsou rafky RONDELL 64 a 76 , kt.jsou podobne orig.AUDI
Dekuji za odpoved. V dane rozteci mi vase stranky zadne Rondelly vubec nevygenerovaly. Pokud chci
16´ky a normalni je sirka 7.5, pak vychazim z ET pro 17´, kde je k teto sirce schvaleno ET 25.
Takze by to mohla byt kola 7.5x16 s ET 25. Mate takova? Pokud je et vyssi 30,35,40 etc, leze rafek dovnitr. Zarucite mi ze rafky s takovymto et nebude drhnout o pneuhydraulicke (siroke) tlumici jednotky? Ktery z vasich vyrobku ma primo certifikaci na Audi Allroad?
16´ky a normalni je sirka 7.5, pak vychazim z ET pro 17´, kde je k teto sirce schvaleno ET 25.
Takze by to mohla byt kola 7.5x16 s ET 25. Mate takova? Pokud je et vyssi 30,35,40 etc, leze rafek dovnitr. Zarucite mi ze rafky s takovymto et nebude drhnout o pneuhydraulicke (siroke) tlumici jednotky? Ktery z vasich vyrobku ma primo certifikaci na Audi Allroad?
neni mozne, ze jste nemohl najit RONDELL v aplikacnim katalogu (musite zajet az uplne dolu, pripadne dat "reload/obnovit", aby se vam nacetla cela stranka)...dle [odkaz] nebo [odkaz] si muzete vyzkouset, jak vybrany design vypada primo na aute (totozne s AUDI A6)...dale dle www.ronal.de (po kliknuti na "designcenter") si po vybrani muzete zobrazit (primo na AUDI Allroad) doporucene rafky, kt.na Vas automobil 100% pasuji!
Warum nicht DOTZ alu u vás )o: ... nebo jen nejsou na webu? Moc moc by mne zajímala KaZaNní cena na Dotz Jarama v 16" a v 17" na VR6ku...
Jinak web je excelentní...
Jinak web je excelentní...
Je to jasny, ja mam verzi z 6/5, ktera je 11ti strankova. Vy jste to mezitim updatovali a tim doslo k nejasnostem. Ted uz tam Rondelly jsou. Jdu hledat! Ozvu se.
Tak zatim jsem prolezl RONAL.DE, schvaleni (Gutachten) na Allroad jsem nenasel. Vsude je napsano bud Frondantrieb, nebo nicht Allroad.
Zatim nic moc.
Zatim nic moc.
omlouvam se, v prispevku 2174 mel yt odkaz na www.rondell.de
Klid. Alcar nemá zdaleka tak obsáhlý sortiment, jako Vy a ceny, to už je úplně jiná. Od té doby, co jste Vy, tak nemám ohledne volby dodavatele pneu + al. disků, o čem přemýšlet.
BTW, je ta CSC2 195/40R16 RF? Je to myslím solidní tunungový rozměr na Fabii i Clio, ale pokud není RF, tak neunese váhu TDI. O to mi jde.
BTW, je ta CSC2 195/40R16 RF? Je to myslím solidní tunungový rozměr na Fabii i Clio, ale pokud není RF, tak neunese váhu TDI. O to mi jde.
to Huf: Ale například kola Dotz Le Mans jsou svým designem naprosto jedinečná a všechna ostatní mají buď zaoblené nebo zapuštěné loukotě a tohle jsou podle mě jedny z nejhezčích kol.
DOTZ LeMans se hodne podobaji napr. ALUTEC Zero, ATS DTM Comp. a ZENDER Dynamic
To rbaron: 100% souhlasím,design DOTZ Le Mans je super, právě proto jsem si vybral ALUTEC ZERO, bohužel již na ně čekám měsíc a stále nic....😒((((
Vazene E-pneu, toto je odpoved od Ronalu z nemecka. Zkuste mi to nejak rozumne vysvetlit. Bud strilite od pasu vy, nebo Nemci. "Sehr geehrter Herr XXX,
leider haben wir für das gewünschte Fahrzeug keine Räder im Programm.
Bitte senden Sie bei einer Rückantwort immer diesen Anhang mit.
Mit freundlichen Grüßen
RONAL GmbH
i.A. Silke Kreischer"
leider haben wir für das gewünschte Fahrzeug keine Räder im Programm.
Bitte senden Sie bei einer Rückantwort immer diesen Anhang mit.
Mit freundlichen Grüßen
RONAL GmbH
i.A. Silke Kreischer"
Jeste jednou jednoducha otazka. Mate kola s oficialnim schvalenim na Audi Allroad?
1) termin "oficialni schvaleni" je pomerne zavadejici - vsichni vyrobci alu rafku davaji pouze doporuceni (dle TUV) pro dany typ auta, ovsem nikdo Vam nezaruci, zda jste si nevybral spatny rozmer alu rafku (resp.rozmer, kt.se Vam nevejde do blatniku)...samozrejme ze jsou i konkretni modely, kt.se dodavaji do prvovyroby, ale ty bohuzel temer nikdy nejsou k dispozici v sekundarnim prodeji (pouze u ofic.distributora znacky za x-nasoubnou cenu jako nahradni dil)
2) pokud si dobre vzpominam, rec byla o RONDELL-www.rondell.de (nikoliv o RONAL)
2) pokud si dobre vzpominam, rec byla o RONDELL-www.rondell.de (nikoliv o RONAL)
Tak hledal jsem na Rondellu. Pro Allroad 2,7 mi to vygenerovalo jenom jednu moznost v 17´.
Poslal jsem tam jeste pisemne dotaz, tak uvidime.
Jinak standartne je pro klasickou A6ku rozmer😒br />
7x16 ET 45 a 7,5x17 ET43. To neni vubec stejny.
Poslal jsem tam jeste pisemne dotaz, tak uvidime.
Jinak standartne je pro klasickou A6ku rozmer😒br />
7x16 ET 45 a 7,5x17 ET43. To neni vubec stejny.
Tak tady je odpoved na 16´ky od Rondellu😒br />
Hallo,
aus unserem Programm leider nicht,
mfg, MVS
Co mi poradite ted? ted si vemte ze bych dal na vase nepodlozena jista tvrzeni, vzali by jste si pak disky se stopama po obuti a dotazeni sroubu v plne vysi zpet?
Hallo,
aus unserem Programm leider nicht,
mfg, MVS
Co mi poradite ted? ted si vemte ze bych dal na vase nepodlozena jista tvrzeni, vzali by jste si pak disky se stopama po obuti a dotazeni sroubu v plne vysi zpet?
Jeste stale nemam odpoved na prispevek c. 2179
Jedna se stale o 16ky
Jedna se stale o 16ky
vysvetleni "oficialniho schvaleni" mate v prispevku 2181! mj.Vas dotaz jeste predame dodavateli (Nemecko) a pozadame ho o specialni vyjadreni pro Vas...
pokusime se vse uvest na presnou miru, mejt proto prosim jeste chvilku strpeni-nepredpokladam vsak, ze by rozdil (cca 10-15mm oproti orig.) mel pro toto radikalni rozdil!
Od Rondellu mi prisla negativni odpoved i na dotaz jestli se tam daji dat kola jimi na jejich Webu pro Allroada doporucena. Jedna se o 17ky.
Hallo,
leider nein, auch 69 nicht,
mfg, MVS
Na otazku "oficialniho rekneme doporuceni vyrobce" potrebuji znat odpoved ANO, NE.
System pokus omyl se da praktikovat, kdyz mi ke garazi privezete vytipovany sortiment a muzeme zkouset co se tam vleze. Pokud jste ale nemeli jistotu hned od zacatku, nemeli jste nabizet system NOPROBLEM a zeptat se v Nemecku hned nazacatku. No jsem zvedav co tom nakonec pujde, jestli vubec.
Hallo,
leider nein, auch 69 nicht,
mfg, MVS
Na otazku "oficialniho rekneme doporuceni vyrobce" potrebuji znat odpoved ANO, NE.
System pokus omyl se da praktikovat, kdyz mi ke garazi privezete vytipovany sortiment a muzeme zkouset co se tam vleze. Pokud jste ale nemeli jistotu hned od zacatku, nemeli jste nabizet system NOPROBLEM a zeptat se v Nemecku hned nazacatku. No jsem zvedav co tom nakonec pujde, jestli vubec.
"SYSTEM NOPRBLEM" ? - to co znamena, ze jsou dle katalogu kola pro dany vuz doporucena, jsem jiz vysvetlil nize-doufam, ze se to da pochopit...pokud vznikne nejaka debata nad problematickym rozmerem, budeme se snazit zjistit presne informace (od vyrobce/distributora)...nicmene nevidim duvod, abychom kazdy dotaz (radove desitky denne) museli podle Vas konzultovat s vyrobcem v Nemecku (upozornuji, ze nabizime 44 znacek!!!)
Zacneme tedy znovu, pohodove. Mate nekterym ze 44 dodavatelu potazmo vyrobcem kol doporucena kola
v 16 ti palcich pro Audi Allroad 2.7 Biturbo 184kW. prosim o jasnou odpoved ano, ne.
Doufam, ze se ma otazka da pochopit!
v 16 ti palcich pro Audi Allroad 2.7 Biturbo 184kW. prosim o jasnou odpoved ano, ne.
Doufam, ze se ma otazka da pochopit!
Zdravim, tak dle vyjadreni dodavatele aktualne nejsou v nabidce alu rafky, ktere jsou "doporucene" primo pro AUDI Allroad (budeme se i nadale snazit ziskat dalsi informace primo od vyrobcu alu rafku)...budete se zrejme muset obratit na orig.distribuci AUDI
Dekuji za snahu a trpelivost. Snad se situace do
pozimu zlepsi, jelikoz to chci na zimaky.
Kdyby byly, koupil bych je hned.
Na sit Audi jsem se samozrejme obratil hned na zacatku. Ale 12000,- za kus se mi opravdu davat nechce.
Nechame to ted byt a pozdeji uvidime.
Diky
pozimu zlepsi, jelikoz to chci na zimaky.
Kdyby byly, koupil bych je hned.
Na sit Audi jsem se samozrejme obratil hned na zacatku. Ale 12000,- za kus se mi opravdu davat nechce.
Nechame to ted byt a pozdeji uvidime.
Diky
Myslel jsem si, že koupí pneumatik BARUM také podpořím český průmysl, ale když jsem teď umyl zimní pneumatiky "Polaris", zjistil jsem, že byly vyrobeny v Portugalsku!? Takže žádný český výrobek!
Také jsem tam už nenašel ani výrobní číslo pneumatiky, které na českých Barumkách tuším, že bývalo.
Také jsem tam už nenašel ani výrobní číslo pneumatiky, které na českých Barumkách tuším, že bývalo.
Pratele, potrebuji sehnat jete slicky 15" nejlepe extremne mekkou smes. Dekuji predem za kazdou informaci.
Může mi někdo vysvětlit - srozumitelně, technický (konstrukční) rozdíl mezi radiálními a diagonálními pneumatikami? Předem díky
rastok@volny.cz
rastok@volny.cz
Prosím poraďte mi, neb jsem z toho už na palici. Chci si koupit gumy na Feldu 175/60R14 a stačí "T". Mám možnost Pirelli P4000, které prý super drží, ale z nezaručených zpráv mám, že se brzy sjedou. Další možnost jsou GoodYear GT3, ale tam prý hrozí, že budou dělané v Polsku (Debica) a budou stát za ... Nemám se na všechno vyprdnout a koupit Barum Brillant? Je ten rozdíl opravdu tak velký? Cenově to dělá skoro 400,- na kole.
doporucuji (velmi dobre jizdni vlastnosti)😒br />
CONTINENTAL Premium Contact 2.758
nebo PIRELLI P6000 2.666
nebo GOODYEAR Eagle Ventura 3.204
CONTINENTAL Premium Contact 2.758
nebo PIRELLI P6000 2.666
nebo GOODYEAR Eagle Ventura 3.204
To e-pneu.cz😒/a> O těch doporučovaných gumách nepochybuji. Jsou určitě super. O Conti PC dokonce uvažuji, ale v podstatě to nebyla odpověď na můj dotaz. Jste si vědom toho, že to chci na Felicii bez tuningu? (Mám tam jenom ŘJ od Cimbu a jinak vůbec nic) Já se ptal, jestli poznám rozdíl mezi GY GT3 nebo Pirelli P4000 v "T-čku" za řádově 2400,- a Barum Brillant a Vy mi začnete nabízet gumy v "H-čku" ještě o další 400-800Kč dražší.
Web www.e-pneu.cz znám, takže jsem si dal dohromady, že asi víte o čem je řeč a nepodceňuji Váš názor, ale narovinu. Na 99% nebudu nakupovat u Vás, ale v normálním kamenném obchodě, kde mi nabízí velmi obdobné ceny. Můžete mi při vědomí, že ze mne kšeft nebude odpovědět znovu na můj dotaz? Pokud mi někdo řekne, že je rozdíl opravdu patrný, jsem ochoten ty peníze do toho vrazit, ale nerad bych si koupil super gumy a pak jejich výhody díky jízdním vlastnostem Feldy jako takové nevyužil.
A ještě mne napadla možnost. Kupuji současně i disky, takže uvažuji i o kolech 175/65R13. Co si o tom myslíte. Přece jen 13-ky gumy i disky jsou trošku levnější a při čtyřech kolech to už dělá několik tisíc. Díky moc za každé info.
Web www.e-pneu.cz znám, takže jsem si dal dohromady, že asi víte o čem je řeč a nepodceňuji Váš názor, ale narovinu. Na 99% nebudu nakupovat u Vás, ale v normálním kamenném obchodě, kde mi nabízí velmi obdobné ceny. Můžete mi při vědomí, že ze mne kšeft nebude odpovědět znovu na můj dotaz? Pokud mi někdo řekne, že je rozdíl opravdu patrný, jsem ochoten ty peníze do toho vrazit, ale nerad bych si koupil super gumy a pak jejich výhody díky jízdním vlastnostem Feldy jako takové nevyužil.
A ještě mne napadla možnost. Kupuji současně i disky, takže uvažuji i o kolech 175/65R13. Co si o tom myslíte. Přece jen 13-ky gumy i disky jsou trošku levnější a při čtyřech kolech to už dělá několik tisíc. Díky moc za každé info.
Proč takový šílený rozměr na Feldu 175/65R13? To má být schválený. Když už chceš dobré pneu za dobrou cenu, tak co takové Firestony FS590 v T, myslím, že budou v ceně jak Barumky a podstatně lepší. Být tebou, tak jdu raději do 14" 175/60.
To residents: Ano, já jsem zatím rozhodnutý pro 175/60R14, ale Felda má v techničáku i 165/70R13 (klasika) a 175/65R13 nebo 175/60R13. A přece jen 13-ky jsou levnější i gumy i disky. Tak proto nad tím lehce uvažuji. Na ty FS590 kouknu.
To residents: Koukal jsem na www.e-pneu.cz na ty FS590. V rozměru 175/60 se vůbec nedělají (ani 13" ani 14"). Mají je tam jen ve 175/65R13 😉. Jinak cena je pěkná.
nevadi, i tak se Vam pokusim alespon trosku poradit
1) pokud 13" kola, pak rozmer 165/70 R13 nebo 175/65 R13
2) pokud 14" kola, pak rozmer 175/60 R14 nebo 185/55 R14 (pokud je motor silnejsi-1.6i, pak muze byt i rozmer 185/60 R14)
3) pokud 15" kola, pak rozmer 195/50 R15
4) co se tyka vyberu pneu, tak je jednoznacne, ze pneu, kt.jsem Vam doporucoval (ContiPremiumContact) jsou min.o 2 kategorie vyse (co do kvality/jizdnich vlastnosti), nez zminovane pneu typu Barum Brillantis (Brillant uz se asi 1,5roku nevyrabi)...na druhou stranu u Barumu je velke plus co se tyka "km vydrze" resp.opotrebeni...dale Pirelli P4000 by mely byt lepsi nez GY GT3...nicmene me doporuceni je takove, ze priplatit si cca 400Kc a koupit pneu, ktere jsou spickove urcite stoji za to! oduvodneni typu "nebudu jezdit sportovne" neni na miste-jde nam prece vzdy v prve rade o bezpeci-ovladatelnost a pokud mozno co nejkratsi brzdnou drahu...(testy na vyse uvedene pneu jiste vite kde najit)
5) osobne bych volil variantu alu kola 7x15 + pneu Pirelli P5000 Drago 195/50 R15, na kt.dava vyrobce vynikajici cenu (1.779Kc/kus)...zbyle usetrene penize bych pak pouzil na alu rafky (opet mohu doporucit napr.DEZENT C za 2.445Kc/kus-velmi kvalitni lak!)
6) budete-li mit jakekoliv dalsi dotazy, radi Vam odpovime
1) pokud 13" kola, pak rozmer 165/70 R13 nebo 175/65 R13
2) pokud 14" kola, pak rozmer 175/60 R14 nebo 185/55 R14 (pokud je motor silnejsi-1.6i, pak muze byt i rozmer 185/60 R14)
3) pokud 15" kola, pak rozmer 195/50 R15
4) co se tyka vyberu pneu, tak je jednoznacne, ze pneu, kt.jsem Vam doporucoval (ContiPremiumContact) jsou min.o 2 kategorie vyse (co do kvality/jizdnich vlastnosti), nez zminovane pneu typu Barum Brillantis (Brillant uz se asi 1,5roku nevyrabi)...na druhou stranu u Barumu je velke plus co se tyka "km vydrze" resp.opotrebeni...dale Pirelli P4000 by mely byt lepsi nez GY GT3...nicmene me doporuceni je takove, ze priplatit si cca 400Kc a koupit pneu, ktere jsou spickove urcite stoji za to! oduvodneni typu "nebudu jezdit sportovne" neni na miste-jde nam prece vzdy v prve rade o bezpeci-ovladatelnost a pokud mozno co nejkratsi brzdnou drahu...(testy na vyse uvedene pneu jiste vite kde najit)
5) osobne bych volil variantu alu kola 7x15 + pneu Pirelli P5000 Drago 195/50 R15, na kt.dava vyrobce vynikajici cenu (1.779Kc/kus)...zbyle usetrene penize bych pak pouzil na alu rafky (opet mohu doporucit napr.DEZENT C za 2.445Kc/kus-velmi kvalitni lak!)
6) budete-li mit jakekoliv dalsi dotazy, radi Vam odpovime
co se tyka parametru, tak😒br />
175/60 R14 rozmerove/obvodove odpovidaji 100,8% z 165/70 R13 a lze je obout na rafek o sirce 5,0"-6,0", coz take vyhovuje (resp.je dobre, ze je pouzit pokud mozno co nejsirsi rafek-kola budou v zatackach perfektne drzet!)
co se tyka kvality vybranych znacek, tak😒br />
pneu ContiPremiumContact=vynikajici
alu ENZO Y=dobre, ale zbytecne moc vysoka cena-za 3282Kc se da poridit uz i 16" alu rafky-stacily by napr.DEZENT D (2.390) nebo P (2.362) nebo C (2.279)...prece jenom se porad jedna o Feldu?...jinak pokud na cene nezalezi, pak vse "schvaluji"😊
175/60 R14 rozmerove/obvodove odpovidaji 100,8% z 165/70 R13 a lze je obout na rafek o sirce 5,0"-6,0", coz take vyhovuje (resp.je dobre, ze je pouzit pokud mozno co nejsirsi rafek-kola budou v zatackach perfektne drzet!)
co se tyka kvality vybranych znacek, tak😒br />
pneu ContiPremiumContact=vynikajici
alu ENZO Y=dobre, ale zbytecne moc vysoka cena-za 3282Kc se da poridit uz i 16" alu rafky-stacily by napr.DEZENT D (2.390) nebo P (2.362) nebo C (2.279)...prece jenom se porad jedna o Feldu?...jinak pokud na cene nezalezi, pak vse "schvaluji"😊
Dík. Prodejce, kterého mám vyhlédnutého a jsme i předběžně dohodnuti mi slíbil slevu 10%. To jen pro vysvětlení proč dávám přednost přímému nákupu před nákupem u Vás. Tím se se ENZO Y dostávám někam k 2950,-Kč, takže to není zas taková hrůza. Původně jsem měl vyhlédnuté Rondell 58 (líbí se mi paprsky do Y), ale ty bohužel nevedou. Navíc ten Rondell u Vás vychází taky někam k 3200,- a rozdíl kvality mezi Rondell a ENZO nedokáži posoudit. Je pravda, že jsem u Vás pár "Y" disků levnějších než Rondell našel, ale je to takové blbé kupovat něco, co si nemohu pořádně prohlédnout. Na webu to vypadá všechno na jedno brdo.
Díky ještě jednou moc za trpělivost.
Díky ještě jednou moc za trpělivost.
jeste zkusenosti k tem Firestone F590 - jsou opravdu lepsi nez Barum Brillantis (v podobne cene) a asi srovnatelne s Conti Eco (kt.jsou znatelne drzsi)...co do hloubky dezenu maji Firestone nejvice - rovnych 9mm (ostatni pouze 8mm)
Musím zde pochválit firmu e-pneu.cz , jelikož pán z této firmy přivezl otci osobně jeho objednané Bridgestonky, navíc v sobotu. V našem vždy perfektně neochotném státě jsou takové věci příjemným překvapením. Jen tak dál! _RB_
Cau, nedavnou jsem koupil pneu Good Year Eagle Ventura v rozmeru 185/65 R15H. Kola mam hustit pri malem obsazeni na 2.0 vepredu i vzadu. Problem je ten, ze kdyz mam kola na 2.0 vepredu, tak mi prijdou extreme podhusteny. Kdyz je dam na 2.2, tak je to o neco lepsi, ale neni to stale ono, Az kdyz je nafoukam na 2.4, tak mi to prijde vice mene normalni (i co se tyce sjizdeni vzorku). Pak je ale cela predni naprava desne tvrda a citim kazdou mensi nerovnost (u plne obsazenyho auta ma byt predek na 2.2). Kola foukam/merim za studena, obvykle po ranu. Chybu manometru bych taky vyloucil, jelioz mi vicemene stejny tlak ukazuji tri ruzne manometry od ruznych vyrobcu (vcetne manometru zabudovanych u komresoru u pump).
Muzete mi nekdo poradit cim to je ? Nemuze se stat ze ty Ventury jsou na nektery auta nevhodny ?
Muzete mi nekdo poradit cim to je ? Nemuze se stat ze ty Ventury jsou na nektery auta nevhodny ?
to Snehulak: Jiná guma, ale především menší profil. Sportovní vlastnosti se dají očekávat až u profilu 50 a míň, jinak je to pořád spotřební guma, nic víc. To samé mám já u svých obstarožních Pirellek s profilem 70. Prostě jsem je nafoukal na 2.5 a hotovo 😄
to rbaron: no ale nez jsem ty ventury koupil, tak jsem mel na aute gumy stejnyho rozmeru (Bridgestone B391 a zimaky taky ve stejnym rozmeru Firestone FW930) a hustil jsem to na 2.0 - 2.1 (vetsinou jezdim sam). No a na tech starych gumach to vyrazne podhustene nijak nevypadalo. Az na tech Venturach. Mimochodem nejde mi o zadny sportovani, ale o rozumnou a bezpecnou jizdu ...
to Huf: hele Hufe, jasne ze jsou lepsi gumy, ale za tu cenu co jsem je dostal mi to prislo vic nez rozumny (levnejsi uz byly jen nejaky barumky, savy a tak ....). Jo a Hufem, mimochodem jsou i lepsi auta nez je Fabie TDI s chipem (oplacim stejnou minci). 😄
to Huf: hele Hufe, jasne ze jsou lepsi gumy, ale za tu cenu co jsem je dostal mi to prislo vic nez rozumny (levnejsi uz byly jen nejaky barumky, savy a tak ....). Jo a Hufem, mimochodem jsou i lepsi auta nez je Fabie TDI s chipem (oplacim stejnou minci). 😄
Jeste abych doplnil, rozmer 185/65 R15 je v podstate zakladni rozmer dodavany vyrobcem, takze prave na tyhle pneu jsou tlaky na stitku udavany.
Jo a jeste nakonec, kdyz to nahustim na 2.5, tak se to sice bude zrejme vypadat ok, ale pri prejezdu nerovnosti pak budu drkotat zubama 😒.
nektere pneumatiky maji zrejme tuzsi bocnici a nektere mekci-tim se muze stat, ze pneu je "jakoby" podhustena-rozhodne bych ale pneu nehustil na vyssi tlak, nez je doporuceny pri maximalnim zatizeni
jisteze se ma dodrzovat doporucene husteni nejen pro dane vozidlo, ale take prave pro dany rozmer! odkaz na strucnou tabulku (pdf) je na webu
autohifi bude sekundarnim (zakazkovym) prodejem-katalogy se zacnou pripravovat teprve tehdy, az bude plne funkcni pneu+alu...behem tydne (dvou) bude hotovo vyhledavani alu podle typu vozu (rozmeru), a pak budou nasledovat pneumatiky pro off-road a lehke dodavky (ceny/slevy budou podobne jako u osobnich)
autohifi bude sekundarnim (zakazkovym) prodejem-katalogy se zacnou pripravovat teprve tehdy, az bude plne funkcni pneu+alu...behem tydne (dvou) bude hotovo vyhledavani alu podle typu vozu (rozmeru), a pak budou nasledovat pneumatiky pro off-road a lehke dodavky (ceny/slevy budou podobne jako u osobnich)
Jo, však tak to je. Je 1000 aut lepších, než Fabia TDI. Já tu ale nefňukám, že sem koupil xindl ;o)
to Huf: a co se ti Hufe na tech Venturach nelibi? Jakou mam lepsi alternativu pro auto nizsi stredni, se kterym nejezdim zavody, ale chci se bezpecne dovezt z bodu A do bodu B. Jo a v rozmeru 185/65 R15H za tu gumu nechci dat vic bez 3kKc.
to epneu, rbaron: asi to nafoukam na 2.2 a uvidim. To by mohl byt rozumny kompromis ... Mimochodem, o kolim odhadem muze stoupnout tlak v pneumatice pri jizde po normalni silnici (max 100kou) a po dalnici (dejme tomu 140)?
to epneu, rbaron: asi to nafoukam na 2.2 a uvidim. To by mohl byt rozumny kompromis ... Mimochodem, o kolim odhadem muze stoupnout tlak v pneumatice pri jizde po normalni silnici (max 100kou) a po dalnici (dejme tomu 140)?
Cau snehulaku. Koukam ze resis neresitelne. Znam to z vlastni zkusenosti. Tvuj rozmer pneu bych tipoval na Opel Astra, tak kolem 1.4 -16 16V.
Pokud ne, tak si toho nevsimej. Vetsina lidi ti rekne, foukat podle tabulky na vicku nadrze.
V zasade tlaky od 1,8-2,2 plati vice ci mene jako komfortni. Jezdis-li hodne mesto, vol zde. Kazdy vyrobce se snazi predepisovat spise tlaky nizssi, aby byl vuz komfortni. U vozu Offroad s zebrinovym ramem je situace transparentni. Vetsinou maji predepsano kolem 1,8 kPa za vsech okolnosti. Jakmile se foukne pres 2,0, je auto tvrde a skace doslova jak koza nebo Praga V3S. Pokud jsi byl na vojne, vis o cem mluvim. Da-li se tam 3,0, neda se udrzet volant. Navic se zde sjizdi enorme stred zadnich hnanych pneu.
U osobaku je situace zcela jina. Napr. Peugeot 206 predepisuje u pneu 175/65x14 na obe napravy 2,4. Opel Corsa(nova), ma u stejnych pneu predepsany tlak vzadu 1.7. Oba udaje jsou pro polovicni zatizeni. Pak si z toho vyber.
Ja osobne jezdim v lete na pneu 205/55x16 s tlaky 3.0 kPa a v zime s pneu 195/65x15 s 1,9 kPa.
Na komfortu se to projevi(3,0) pouze u pricnych nerovnosti, jinak ne. No a nazimu potrebuji aby guma poradne sedela. Stejne se nejezdi moc rychle a furt je tma. Jezdim tak uz nekolik let. Gumy se sjizdeji rovnomerne v obou pripadech. Pozor, jedna o auta s hnanou predni napravou. U zadnokolek se zvyseny tlak rychle projevuje sjizdenim stredu na zadni naprave. (Omega, BMW, MB atd). Dulezita zasada husteni za studena plati vzdy a vsude. Pokud i v chladnejsim pocasi dojedes k pumpe, byt to budou jen 2km, pocitej s tim, ze tlak naroste o cca. 0,5 az 1 kPa. Sviti-li na pulku auta slunicko, pak bude kazda strana jinak nafoukana. Nejlepsi je gumy trochu prefouknout a doma v garazi, az auto uplne vystydne presne sladit tlaky dle potreby.
Pokud ne, tak si toho nevsimej. Vetsina lidi ti rekne, foukat podle tabulky na vicku nadrze.
V zasade tlaky od 1,8-2,2 plati vice ci mene jako komfortni. Jezdis-li hodne mesto, vol zde. Kazdy vyrobce se snazi predepisovat spise tlaky nizssi, aby byl vuz komfortni. U vozu Offroad s zebrinovym ramem je situace transparentni. Vetsinou maji predepsano kolem 1,8 kPa za vsech okolnosti. Jakmile se foukne pres 2,0, je auto tvrde a skace doslova jak koza nebo Praga V3S. Pokud jsi byl na vojne, vis o cem mluvim. Da-li se tam 3,0, neda se udrzet volant. Navic se zde sjizdi enorme stred zadnich hnanych pneu.
U osobaku je situace zcela jina. Napr. Peugeot 206 predepisuje u pneu 175/65x14 na obe napravy 2,4. Opel Corsa(nova), ma u stejnych pneu predepsany tlak vzadu 1.7. Oba udaje jsou pro polovicni zatizeni. Pak si z toho vyber.
Ja osobne jezdim v lete na pneu 205/55x16 s tlaky 3.0 kPa a v zime s pneu 195/65x15 s 1,9 kPa.
Na komfortu se to projevi(3,0) pouze u pricnych nerovnosti, jinak ne. No a nazimu potrebuji aby guma poradne sedela. Stejne se nejezdi moc rychle a furt je tma. Jezdim tak uz nekolik let. Gumy se sjizdeji rovnomerne v obou pripadech. Pozor, jedna o auta s hnanou predni napravou. U zadnokolek se zvyseny tlak rychle projevuje sjizdenim stredu na zadni naprave. (Omega, BMW, MB atd). Dulezita zasada husteni za studena plati vzdy a vsude. Pokud i v chladnejsim pocasi dojedes k pumpe, byt to budou jen 2km, pocitej s tim, ze tlak naroste o cca. 0,5 az 1 kPa. Sviti-li na pulku auta slunicko, pak bude kazda strana jinak nafoukana. Nejlepsi je gumy trochu prefouknout a doma v garazi, az auto uplne vystydne presne sladit tlaky dle potreby.
jinak vesmes plati to, co napsal "campagnolo" - kdyz se pneu nahusti min, je jizda komfortnejsi, kdyz vic, je sportovnejsi-to vse se pak projevi ne sjizdeni/opotrebeni pneu...co se tyka tabulky "o kolik zvysit tlak v pneu pri vyssich rychlostech"-nemam ji pri ruce, ale jakmile ji najdu-pridam ji take na web
Mám na svém Opel Astra nazutý a předepsaný 185/65 R15 až 195/60 R15 na plechových ráfkách 6Jx15. Tenhle rozměr v hliníkáčích je ale podle mne spíše specifikum fy.Opel. Rozměr 6Jx15 se špatně shání a originály od Opla mi moc originální nepřijdou. Kromě designu ani cena není nic moc. Nechci lítat po policajtech a STK a nechávat zapisovat Nevíte někdo kde splašit 6Jx15 nějaký pěkný, ale ne moc drahý, tak 2,5 - 3,2tis. (nový). Neběží teď nějaká akce? Sháním (spíš mám vyhlídnutý) zimáky a nevím, jestli je rozumný jezdit na zimu taky na rozměru 185/65 R15 abych se vešel do schválených kombinací. A poslední dotaz: Je anebo není nutný mít hliníkový kola napsaný v OTP? Dosud mám rozporuplný odpovědi. Dík za odpovědi mimo diskuzi jsem i na stanislavpaul@seznam.cz
v OTP se zadne udaje o kolech nepisou! v TP jiz pak ano, ale na STK tezko nekdo pozna, zda je rafek 6x15 nebo 6,5x15 nebo 7x15...pokud to tedy primo nebude hledat...je hlavni, aby souhlasil prumer rafku-tj.15" a aby pneu byly dle TP...v nejhorsim pripade obujete pred technickou zimni plechace, kt.maji predepsany rozmer!
Z vlastni zkusenosti ale na STK kontroluji jestli mas vubec schvaleny elektrony a pak jen kouknou na pneu, jestli je schodna s predepsanymi variantami(je-li jich vice uvedeno v TP) a sire rafku nekontrolujou. To uz by musela byt nahoda, aby to bylo uvedeno zvnejsku a oni si toho vsimli. Vetsinou je to pod poklickou, spise vsak zevnitr. No ale..., clovek nikdy nevi. Nicmene benga na silnici to posoudit nemuzou, protoze jak pise e-pneu, v OTP to neni!
nevim co k tomu jiz dodat-vyplati se mit na zimu orig.rozmer (rafku i pneu) a s tim jezdit na STK...v praxi pak uz nikoho nezajima, jestli je rafek o par milimetru sem, ci tam...
25.6.2002 - došlo ke snížení cen u některých pneumatik např.😒br />
BRIDGESTONE Potenza S-03 195/50 R15 82W (sleva 50😖
FIRESTONE SZ-40 205/55 R15 88W, 205/55 R16 91W (sleva 50😖
MICHELIN Pilot Exalto 205/55 R16 91H (sleva 35😖
MICHELIN Pilot Sport 195/50 R15 82Y (sleva 50😖
PIRELLI P5000 Drago 195/45 R16 84V RF (sleva 45😖
a další...
BRIDGESTONE Potenza S-03 195/50 R15 82W (sleva 50😖
FIRESTONE SZ-40 205/55 R15 88W, 205/55 R16 91W (sleva 50😖
MICHELIN Pilot Exalto 205/55 R16 91H (sleva 35😖
MICHELIN Pilot Sport 195/50 R15 82Y (sleva 50😖
PIRELLI P5000 Drago 195/45 R16 84V RF (sleva 45😖
a další...
Na mým Bavoru 30ce mám předepsanej i rozměr 195/65x14. Poraďte, kde tenhle rozměr sehnat, když tyto velikosti mají všude jen 15". Na zimu mám 185/65x14 (taky povolenej), což je lepší na zimu, ale ty 195ky na léto vypadají na kole líp.
to kdo: Mám pocit, že se na E30ky dávaly běžně a z továrny 205/50/16. Ty vypadají o hodně líp. U takových kol, o jakých mluvíš, bych to vůbec neřešil. Já mám na svým třiapůllitrovým bávu 195/70/14!!! Taková drzost a hnus! Ale s těma jsem to dostal a jelikož mají dobrý vzorek, rozhodl jsem se je dojezdit. Potom počítám 225/45/17 vpředu a 245/40/17 vzadu. Možná i osmnáctky. Ale mezi čtrnáctkama a šestnáctkama je opravdu VELKEJ rozdíl 😄
v rozmeru 195/65 R14 se najde plno pneumatik (viz web)...jinak take bych spise doporucoval volit vetsi rafek, jak pise "rbaron"
"www.e-pneu.cz" (ale to je snad uz patrne z nicku, ne?)
počkej a to jako myslíš ? [odkaz] nebo bez toho http ? 😊) BTW asi brzdo otec objedná nějaké pneu, tak jsem ho nasměroval k vám ? Dostanu nějakou dealerskou marži ? Koupí nějaký 2ks 225/55/16 tak aspoň pětikilo by se šiklo. Nasměroval jsem k vám u člověka co mu ukradli ze Subaru Legacy všechny kola a chtěl nové, volal vám ? Koupil něco ?
To je přeplepů, to je překlepů.... nicméně to petikilo je dobře napsaný, což je IMHO důležitý 😊
at pred objednavkou posle maila na info@e-pneu.cz a na necem se domluvime-pak staci zadat objednavku na webu a zapsat do poznamky "predem domluvena cena"...
No to já jsem to myslel tak, jako že vy prodáte za vaší běžnou cenu a já dostanu "bonus za zákazníka".
Jinak mě napadlo. Jste schopni dodávat pneumatiky s bočním pruhem v bílé barvě ? Tak trochu mám společnýho s www.usmotors.cz samozřejmě po vás nechceme aby byla tahle kusovka standardně skladem, ale v zda jste zajistit dodatelnost za rozumné ceny. Ono totiž se dají na naše miláčky použít i normální gumy, jenže americká auta mají prioritu maximální komfort a tak např rozměr u letních pneu 215/70/15 je u nás nesehnatelný. Atd.. mohla by proběhnout nějaké zajímavé spolupráce. Nicméně z komerečního hlediska bych to viděl tak na 4 ks gum za rok... 😊
Na druhou stranu jsem tyhle WSW (White-Side-Wall) pneumatiky viděl na Hondě HR-V a ve spojením s elektrony to bylo velmi elegantní. Možná to bude hit, a pak to bude mít každá Octavka 😄 No nic, to já jen tak o šíři sortimentu.
Jinak mě napadlo. Jste schopni dodávat pneumatiky s bočním pruhem v bílé barvě ? Tak trochu mám společnýho s www.usmotors.cz samozřejmě po vás nechceme aby byla tahle kusovka standardně skladem, ale v zda jste zajistit dodatelnost za rozumné ceny. Ono totiž se dají na naše miláčky použít i normální gumy, jenže americká auta mají prioritu maximální komfort a tak např rozměr u letních pneu 215/70/15 je u nás nesehnatelný. Atd.. mohla by proběhnout nějaké zajímavé spolupráce. Nicméně z komerečního hlediska bych to viděl tak na 4 ks gum za rok... 😊
Na druhou stranu jsem tyhle WSW (White-Side-Wall) pneumatiky viděl na Hondě HR-V a ve spojením s elektrony to bylo velmi elegantní. Možná to bude hit, a pak to bude mít každá Octavka 😄 No nic, to já jen tak o šíři sortimentu.
Nesomruj! Pokud nemáš na palivo, hoď tu loď na plyn. 😄 Potom si budeš moci to smlouvání o * odpustit. Zápach Propanu a Butanu Tě ovšem vždy prozradí 😄)))
Kterou máš na mysli ? Cadillaca, 607, nebo Vettu ? Ono se teď těch auto sešlo poněkud více, tak nevím kterém mluvíš. No a v rámci byznysu chci prachy za každou službu, nejsem dobročinná organizace. Mno, a tebe prozradí dým a saze tak co že jo 😄 Škoda, že člověm musí dělat kompromisy. To já si jezdím bud v maximálním pohodlí a tichu za dobrý provozní náklady, nebo zadarmo v lusuxu, a hluku, nebo za velký provozní náklady ve sportu bez kompromisu. Pravda poslední dvě nejsou tak zcela v mém majetku... to se přiznat musí.
FALKEN ZE-512 je ve vašem ceníku jen v jednom rozměru - 215/40R16. To se v jiném rozměru nedělá? Brzo budu odebírat další sadu (možná i s novými alu) a být i v jiném rozměru, tak bych ho rád testl.
Ztratil jsem ze svych litaku Rial krytku zakryvajici srouby - nevite, zda je mozne tuto krytku nekde dokoupit?
to Huf> jine rozmery se samozrejme vyrabi, ale dodavatel je nema v databazi-pokusime se sehnat jinde-jaky by to mel byt rozmer?
to petrveit> pokusime se zjistit
to petrveit> pokusime se zjistit
Klasika. 205/45R16. Thanx.
Hufe, bohuzel tento konkretni dezen nas dodavatel v jinem (tvem) rozmeru nema-zkusim se zeptat jeste jinde, ale obavam se, ze pak bychom nemohli nabidnout tak zajimavou cenu-vzdyt jsi ale uvazoval o 17" RONAL R38, ne?😊
Nic se neděje! Výběr máte velký. Neotravujte se s tím. Uvažoval jsem o 17", ale na druhé straně si říkám, zda-li mi to tolik pomůže. Raději hodím na předek kompletní brzdy z RSka (drážkované kotouče 313mm, brzdiče a desky Feroda 2000). Mám rád pocit přebržděnosti. Tento upgrade ale bude pouze v případě, podaří-li se upgradovat engine na 170PS, což je reálné tak na 85%. Zatím Dík. Pokud nebude Falken, testnu Toya.
tak bohuzel, ty Falkeny 512 zatim nejsou k sehnani-mozna pristi sezonu?!...
Jak říkám, o nic nejde. Však já už si u Vás něco vyberu... ;o)
fajn, budeme radi😊...jak se zatim jezdi na "SO-2 PP"?
S02 PP jsou špička. Rozhodně zatím nejlepší pneu, jaké jsem měl, i když P-Zero ani SP 9000 nebyly o moc horší.
Bohužel, jak to u špičkových pneu chodí, moc nevydrží. Teď na nich mám 10.000km a dávám jim tak 17tisíc, víc ne (celkově).
Bohužel, jak to u špičkových pneu chodí, moc nevydrží. Teď na nich mám 10.000km a dávám jim tak 17tisíc, víc ne (celkově).
A co doporucite mi na Octavku 195/65 R15 91V, varianta A) - nejlepsi pomer cena/vykon, var. B) - nejlepsi jizdni vlastnosti (sedi na kazdem povrchu atp.)
jinak ohledne doporuceni pneu: 195/65 R15 91V
A+B)
1.CONTINENTAL Premium Contact (3451 Kc)
2.PIRELLI P7 (4009 Kc)
a ostatni asi srovnatelne co do kvality😒br />
GOODYEAR Eagle Ventura (3341 Kc)
MICHELIN Pilot Exalto (3970 Kc)
MICHELIN Pilot Primacy (4116 Kc)
PIRELLI P6000 Powergy (3362 Kc)
jako nejlepsi volba se nabizi prave Conti, coz potvrzuje i nejvyssi pocet objednavek (spolecne s Bridgestone RE720, ktera se ale v tomto rozmeru nevyrabi-musel byste volit 205/60 R15 V-3641 Kc)
ostatne neco Vam napovi i testy ADAC/OAMTC/AMS...
A+B)
1.CONTINENTAL Premium Contact (3451 Kc)
2.PIRELLI P7 (4009 Kc)
a ostatni asi srovnatelne co do kvality😒br />
GOODYEAR Eagle Ventura (3341 Kc)
MICHELIN Pilot Exalto (3970 Kc)
MICHELIN Pilot Primacy (4116 Kc)
PIRELLI P6000 Powergy (3362 Kc)
jako nejlepsi volba se nabizi prave Conti, coz potvrzuje i nejvyssi pocet objednavek (spolecne s Bridgestone RE720, ktera se ale v tomto rozmeru nevyrabi-musel byste volit 205/60 R15 V-3641 Kc)
ostatne neco Vam napovi i testy ADAC/OAMTC/AMS...
Diky za doporuceni, v testech se moc nevyznam.
Napr. Conti SuperContact jsou dost mizerne gumy (a na trhu vubec nejsou, jen Skoda je montuje na nova auta), snad jsou ty SportContact }pardon, Premium Contact] lepsi.?
To Bridgestone RE720 205/60 ma stejny obvod kola jako 195/65? Jelikoz to je asi sirsi (205mm), a v technicaku to neni uvedeno, tak bych to asi neriskoval, tolik o tom zase nevim, co myslite? A take sirsi gumy = jina prilnavost, muzete klidne povykladat zkusenosti nebo odkaz na cislo prispevku, kde se o tom pise.
Mimochodem, zkuste jeste prosim uvest, kolik km se na tech Vami doporucenzch gumach tak ujede do ojeti...
Pripadne, pokud chcete, doporucte nejake nejlepsi reseni pomer cena/uzitek na zimu (vcetne disku, klidne plechacu). Dekuji,.
Napr. Conti SuperContact jsou dost mizerne gumy (a na trhu vubec nejsou, jen Skoda je montuje na nova auta), snad jsou ty SportContact }pardon, Premium Contact] lepsi.?
To Bridgestone RE720 205/60 ma stejny obvod kola jako 195/65? Jelikoz to je asi sirsi (205mm), a v technicaku to neni uvedeno, tak bych to asi neriskoval, tolik o tom zase nevim, co myslite? A take sirsi gumy = jina prilnavost, muzete klidne povykladat zkusenosti nebo odkaz na cislo prispevku, kde se o tom pise.
Mimochodem, zkuste jeste prosim uvest, kolik km se na tech Vami doporucenzch gumach tak ujede do ojeti...
Pripadne, pokud chcete, doporucte nejake nejlepsi reseni pomer cena/uzitek na zimu (vcetne disku, klidne plechacu). Dekuji,.
mysilim, ze v tomto pripade neni o cem uvazovat-jednoznacne ContiPremiumContact (co se tyka vydrze, tak ta zavisi predevsim na jizdnim stylu-brzdeni, akceleraci atd...pri beznem provozu by mohly vydrzet cca 40-50tis.km)...pokud rozmer 205/60 R15 nemate v TP, tak se tim ani nezabyvejte-tuto variantu bych doporucoval pouze pri pouziti alu rafku 7x15...zimni pneu budou v nabidce behem leta, takze prosim mejte chvilku strpeni
No ja nevim, mam Premium Contact 205/60/15 na Passatu kombiku a za rok jsou v *. Pred tim jsem mel Firestone, to bylo jeste horsi. Ty Conti vydrzely cca 20000 km. Pritom zimni gumy mam uz 3 sezony, maji cca 30000 a dle servisu jeste sezonu vydrzej. Takze ta zivotnost jen v ridici neni.
Co se tyce hlucnosti, nemohu porovnat, spotreba mi sla nahoru, ale pred tim tam byly 195/65/15. Jizdni vlastnosti jsou dobry, ale nejsem zadny zavodnik. Spis potrebuju, aby ty gumy byly jisty a mely dobry brzdny vlastnosti. S tim jsem byl spokojen.
Nyní přezouvám na Goodyear Eagle NCT5, tak jsem zvedav jaka bude odezva. Reakce je stejna jako na ostatni, nekdo je vynasi do nebe, jiny krci rameny, ze jsou lepsi gumy.
Co se tyce hlucnosti, nemohu porovnat, spotreba mi sla nahoru, ale pred tim tam byly 195/65/15. Jizdni vlastnosti jsou dobry, ale nejsem zadny zavodnik. Spis potrebuju, aby ty gumy byly jisty a mely dobry brzdny vlastnosti. S tim jsem byl spokojen.
Nyní přezouvám na Goodyear Eagle NCT5, tak jsem zvedav jaka bude odezva. Reakce je stejna jako na ostatni, nekdo je vynasi do nebe, jiny krci rameny, ze jsou lepsi gumy.
Zdravim znalcov. Chcem sa spitat: Aký rozmer pneu. treba dat na SUBARU Forestr alebo Leg.(2,0 Turbo) ak pôvodne tam je 215/60-16 a chcem 17". Prepoctom by to bolo 215/55-17 ale taký rozmer tazko zohnat. (alebo??) Keby som tam dal 225/55-17? (napr. GY F1 WR). Zmestilo by sa to? (je to o 5mm vyssie na poloosi). A co sirka? Dakujem
dle katalogu jsou doporucene pro SUBARU Forester tyto pneu😒br />
16" - 195/65, 195/70, 205/70, 215/55, 215/60, 215/65, 225/50, 225/60
17" - 215/60, 215/65, 225/50, 225/60
na druhou stranu musi take vyhovovat podmince, aby obvod pneu nebyl vice jak o 5% vetsi/mensi😒br />
rozmer..obvod (mm)..procenta
215/60R16 2092 100,0%
215/60R17 2172 103,8%
205/60R17 2135 102,1%
215/60R17 2172 103,8%
215/55R17 2105 100,6%
225/55R17 2139 102,2%
225/50R17 2069 98,9%
doporucoval bych tedy konkretne😒br />
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position 225/55 R17 97W za 7223Kc/kus (jeste rozdil polomeru kola je 8mm)
teoreticky by sel pouzit i rozmer 225/50 R17, ale pneu jsou pak drazsi a maji nizsi hmotnost.index (i kdyz jen o malo)
16" - 195/65, 195/70, 205/70, 215/55, 215/60, 215/65, 225/50, 225/60
17" - 215/60, 215/65, 225/50, 225/60
na druhou stranu musi take vyhovovat podmince, aby obvod pneu nebyl vice jak o 5% vetsi/mensi😒br />
rozmer..obvod (mm)..procenta
215/60R16 2092 100,0%
215/60R17 2172 103,8%
205/60R17 2135 102,1%
215/60R17 2172 103,8%
215/55R17 2105 100,6%
225/55R17 2139 102,2%
225/50R17 2069 98,9%
doporucoval bych tedy konkretne😒br />
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position 225/55 R17 97W za 7223Kc/kus (jeste rozdil polomeru kola je 8mm)
teoreticky by sel pouzit i rozmer 225/50 R17, ale pneu jsou pak drazsi a maji nizsi hmotnost.index (i kdyz jen o malo)
Koukám na Váš web e-pneu.cz a mám několik připomínek, které by mohly zlepšit
informační servis😒br />
1.) Na kolik přesně nahustit Vaše pneumatiky, případně zjistit jaký je
doporučený rozměr pro Váš automobil, Vám pomůže tato tabulka. je uvedeno na
www.e-pneu.cz/…ra_popispneu.htm a odkaz na cizí server na tabulku
nefunguje... Nešlo by zařadit info o huštění pneu na tento server, než odkazovat
kamsi jinam?
2.) Na www.e-pneu.cz/…ak_nakupovat.htm je uvedeno, kdo je provozovatelem
serveru, chybí ale informace, kdo je prodávajícím při obchodní transakci,
předpokládám, že je to tentýž, ale mělo by to být uvedeno (kdo je provozovatelem
serveru je celkem irelevantní) a také nějaké spojení. Odkaz na kontakty
www.e-pneu.cz/kontakty.htm je přístupný jen z titulní stránky, ale už ne třeba z
katalogu, škoda (ne každý to tedy musí najít).
3.) Tamtéž je uvedeno toto: Zboží dodáváme na dobírku přepravní službou
DPD / PPL ve většině případech (platí pro zakázky nad 10.000Kč) ZDARMA. -
tato cena pro dodání zdarma se rozumí s anebo bez DPH? A sazba DPH na všechny
druhy prodávaného zboží je základní, nebo je na některé druhy zboží (např.
ekologické pneu nebo co já vím) sazba snížená?
3.) Chybí poučení ohledně tzv. spotřebitelských smluv (nenašel jsem), tedy
zboží tam nakoupené lze používat a za tři měsíce vrátit proti vrácení plné kupní
ceny? 😄
4.) Na stránce s Akční nabídkou bohužel nic není (asi není žádná akce), škoda
😒
5.) Na výpisu (vyhledávání podle rozměru) www.e-pneu.cz/hledej_pneu.php
chybí možnost setřídit si výpis podle hlavičky (např. podle cen, apod.), také
jsem nepřišel na to, jak omezit výpis třeba na jen na rychlostní limit V a vyšší
apod... Takže námět do budoucna. Protože na co se budu probírat gumami H apod.,
když potřebuji V nebo vyšší...
6.) Jako laik stejně si bohužel nevyberu, takže si nechám poradit od
zkušenějších, viz můj předchozí dotaz, dík za odpověď.
informační servis😒br />
1.) Na kolik přesně nahustit Vaše pneumatiky, případně zjistit jaký je
doporučený rozměr pro Váš automobil, Vám pomůže tato tabulka. je uvedeno na
www.e-pneu.cz/…ra_popispneu.htm a odkaz na cizí server na tabulku
nefunguje... Nešlo by zařadit info o huštění pneu na tento server, než odkazovat
kamsi jinam?
2.) Na www.e-pneu.cz/…ak_nakupovat.htm je uvedeno, kdo je provozovatelem
serveru, chybí ale informace, kdo je prodávajícím při obchodní transakci,
předpokládám, že je to tentýž, ale mělo by to být uvedeno (kdo je provozovatelem
serveru je celkem irelevantní) a také nějaké spojení. Odkaz na kontakty
www.e-pneu.cz/kontakty.htm je přístupný jen z titulní stránky, ale už ne třeba z
katalogu, škoda (ne každý to tedy musí najít).
3.) Tamtéž je uvedeno toto: Zboží dodáváme na dobírku přepravní službou
DPD / PPL ve většině případech (platí pro zakázky nad 10.000Kč) ZDARMA. -
tato cena pro dodání zdarma se rozumí s anebo bez DPH? A sazba DPH na všechny
druhy prodávaného zboží je základní, nebo je na některé druhy zboží (např.
ekologické pneu nebo co já vím) sazba snížená?
3.) Chybí poučení ohledně tzv. spotřebitelských smluv (nenašel jsem), tedy
zboží tam nakoupené lze používat a za tři měsíce vrátit proti vrácení plné kupní
ceny? 😄
4.) Na stránce s Akční nabídkou bohužel nic není (asi není žádná akce), škoda
😒
5.) Na výpisu (vyhledávání podle rozměru) www.e-pneu.cz/hledej_pneu.php
chybí možnost setřídit si výpis podle hlavičky (např. podle cen, apod.), také
jsem nepřišel na to, jak omezit výpis třeba na jen na rychlostní limit V a vyšší
apod... Takže námět do budoucna. Protože na co se budu probírat gumami H apod.,
když potřebuji V nebo vyšší...
6.) Jako laik stejně si bohužel nevyberu, takže si nechám poradit od
zkušenějších, viz můj předchozí dotaz, dík za odpověď.
diky za cenne namety/rady-budeme se snazit v pokud mozno co nejkratsim case na toto reagovat...
na pristi tyden chystame zprovozneni vyhledavani alu dle automobilu a taktez zprovozneni aplikace u konkretniho rafku! uvitame tedy i napady/pripominky k tomuto tematu...
na pristi tyden chystame zprovozneni vyhledavani alu dle automobilu a taktez zprovozneni aplikace u konkretniho rafku! uvitame tedy i napady/pripominky k tomuto tematu...
tak na cast nametu jsme se snazili zareagovat ihned, zbytek se budeme snazit doplnit casem...
Snad ne změna kvůli mě?! Zkuste si I. E😜lorer 6.0.2600.0000, vaše dynamická menu moc nebere... Nebo mám cghybně něco já?
Mimochodem, pro4 tam nem8te 68dn0 yimn9 gumz v nab9dce?
Mimochodem, pro4 tam nem8te 68dn0 yimn9 gumz v nab9dce?
Vite nekdo, jak vznikla zkratka-znacka BARUM?
Ze slov: BAťa, RUbena, Matador, si to takto navrhla Eliška Junková (ano, ta automobilová závodnice), která dělala po válce v bussinesu s Baťou i s gumami (pneumatikami).
Věděl jste to někdo? 😄
Ze slov: BAťa, RUbena, Matador, si to takto navrhla Eliška Junková (ano, ta automobilová závodnice), která dělala po válce v bussinesu s Baťou i s gumami (pneumatikami).
Věděl jste to někdo? 😄
Používám prohlížeč Opera, který je třetím nejpoužívanějším prohlížečem a kromě testů není na úvodní stránce jediný odkaz!
V poslednom case sa stalo viac vaznych nehod sposobenych defektom za jazdy pri vyssich rychlostiach. Nemate s tym niekto skusenosti ?
Ako sa treba spravat ? Pomoze ABS,ESP ?
Ako sa treba spravat ? Pomoze ABS,ESP ?
bohuzel ani na "opera", ani na "netscape" Java nechodi - za to bohuzel nemohu😞 - alespon pro napomoc jsem zaradil odkazy na uvodni stranku dolu - myslim, ze clovek se ale dnes bez "IE" neobejde (viz, jak se jiz zminovalo "www.skoda-auto.cz" a dalsi)
jinak na Internet E😜lorer ver.: 6.0.2600.0000 chodi vse OK-testovano! chyba bude zrejme nekde jinde...
Teď jsem se podle aplikačního katalogu dozvěděl, že na žádné BMW nejdou kola BBS. Asi bude někde chyba, protože kombinace těchto aut a těchto kol je snad nejčastější. A není tam šestková řada, což je taky škoda.
ad BBS - ano, aplikacni katalog neni jeste hotov pro vsechny rafky - kdyz si spocitate vsechny rozmery, tak se dostavame do radove statisicu udaju...toto samozrejme budeme v co nejkratsi dobe doplnovat!
BMW 6 je jiz doplneno - dalsi alu pro BMW take...od BBS ale jeste nemam cely aplikacni katalog, proto muzete zatim browsit po "www.bbs.com"
no tak me to treba chodi a to dokonce v IE 5.5 - po technicke strance no problem, ale po strance obsahove... zkousel jsem hledani rafku na skodovky, a oznaceni jednotlivych modelu je dost zavadejici... treba Felicia I/II se jeste da pochopit (pred/po faceliftu) ale Favorit/Favorit 785 Forman/Favorit 785 Forman I/Favorit pickup to ma byt jako hadanka nebo co? deleni podle rv by v tomto pripade asi bylo lepsi
ad Java: prave, ze plno lidi si stezovalo na neprehlednost, proto jsme to vyresili takto-rozhodne toto neni uplna finalni verze, takze doufam, ze se casem vse "vypiluje" k maximalni spokojenosti vsech...
korektnost databaze a presne oznaceni (aut-rozmeru) se neustale modifikuje...pokud si s necim nebudete vedet rady, napiste mail a pokusime se Vam vse zodpovedet
ad Favorit-v tomto zadna hadanka neni: Favorit/Favorit 785 Forman/Favorit pickup - maji stejny rozmer (4/98/58,6) a FAVORIT 785 Forman II - ma rozmer (4/100/57,1)
korektnost databaze a presne oznaceni (aut-rozmeru) se neustale modifikuje...pokud si s necim nebudete vedet rady, napiste mail a pokusime se Vam vse zodpovedet
ad Favorit-v tomto zadna hadanka neni: Favorit/Favorit 785 Forman/Favorit pickup - maji stejny rozmer (4/98/58,6) a FAVORIT 785 Forman II - ma rozmer (4/100/57,1)
Diky za rychlou odpoved, presne tohle jsem potreboval vedet. Trochu me to znaceni zmatlo, protoze jsem zvykly na znacenim podle Skody (tedy verze L, LS s rozteci sroubu kol 98mm a verze LX, GLX s rozteci sroubu 100mm bez rozdilu jestli je to pickup, kombi nebo normalni verze - za predpokladu, ze vsechna kola v nabidce jsou s nosnosti 410kg/kolo aby sla bez problemu i na kombi/pickup)
Snad jeste par vytek (jo ja vim ze uz jsem asi otravny, ale jeste vydrzte 😄 ), ten Favorit 785 Forman II je na tech strankach oznacen jako I; navic to znaceni je (aspon u me v e😜loreru) zprava useknute, takze v tom roletovem menu je videt jen dvakrat "Favorit 785 FO" a dal nic... az podrobnejsim zkoumanim zdrojoveho kodu stranky vyjde najevo ktery je ktery.
Snad jeste par vytek (jo ja vim ze uz jsem asi otravny, ale jeste vydrzte 😄 ), ten Favorit 785 Forman II je na tech strankach oznacen jako I; navic to znaceni je (aspon u me v e😜loreru) zprava useknute, takze v tom roletovem menu je videt jen dvakrat "Favorit 785 FO" a dal nic... az podrobnejsim zkoumanim zdrojoveho kodu stranky vyjde najevo ktery je ktery.
Díky. Jenom je třeba si uvědomit, že byly dva typy šestkové řady. Jedna se vyráběla od 1976 do 1981 (tu vlastním) s podvozkem pětkové řady E12 a druhá se vyráběla 1982-1988 s podvozkem pětkové řady E28. Na každou pasují v extrému trochu jiná kola. Zatímco na tu novější jdou dozadu až 285ky, tak na tu starší asi max. 255, myslím, že i přípustná ET jsou jiná.
Jinak sestavu přípustných kol pro daný automobil bych uvítal po řádku s tím, že by v záhlaví šlo seřadit ráfky např. podle ceny apod.
Jinak sestavu přípustných kol pro daný automobil bych uvítal po řádku s tím, že by v záhlaví šlo seřadit ráfky např. podle ceny apod.
Tak koukam, jake by se nechaly sehnat gumy na zimu v rozmeru 185/55 R15 a v Contintalkach vidim pouze TS790 (780 a nizsi tenhle rozmer nemaji 😒 ) a ty jsou tedy dost drahe, anebo taky koukam na Uniroyal MS plus 55, ktere jsou o neco levnejsi 😄 Jake gumy by jste doporucili na zimu v tomhle rozmeru? Ja na ty Uniroyaly nemam zadne reference. Vicemene by ty gumy byly pouzivane na dalnici a do mesta, vyjimecne okrsky, ale neplanuju zadne stabilni jezdeni v horskych terenech 😄 Dik P.S> je to na Clio
hm, tak koukam, ze ty Uniroyalky maj podle ADACu daleko horsi opotrebeni. 😒 Anebo jit do Ultragrip 5, resp. 6 ?
to Ajvn: UltraGripy měl otec na svým těžkým minivanu a byly to výborný zimní gumy. Špičkový jízdní vlastnosti, nízký hluk a velká výdrž. Po dvou zimách (cca 60tkm) se ještě dojely v létě 😄
rbaron: Vic jak 60? to je slusny 😄 Takze i na suchu a na vode byly vyborny? Conti je spis na dobry na suchu a vode, UG podle testu zase excelentni na snehu a ledu, oba by meli mit dobrou vydrz, takze tech 60k by se mi rozhodne zamlouvalo, to bych mel na 4-5 let jezdeni 😄 Je pravda, ze u tech Goodyearek byl o neco lepsi i valivy odpor. Taky se mi zamlouvaj.
Prosim te, jaky Ultra Gripy presne to byly? Neverim tem 60 tkm. Ja mel UG5 a po 20 tkm mam na nich vzorek 4mm. Coz je pro zimni rozumnej limit. A to nejezdim jako Huf. Jako letni mam Micheliny XH1, na nich mam 55 tkm a do 4 mm jeste odhadem 15-20 tkm vydrzej ... Ale ty zimni se sjizdeji pekelne rychle (v porovnani s letnima).
Viados: Tak to by me taky zajimalo, jestli ma 5ky nebo 6ky. Podle tech testu by to mely byt 6ky, ktere maji takovou vydrz, ale cert vi, chce to zkusenosti nekoho z praxe. Mimochodem v jakem rozmeru jsi mel Ty ty UG5 ? Urcite muze hrat velkou roli rozmer a profilove cislo.
Ajvn> a co jít do matadoru MP 58. Slyšel jsem na ně dost chválu. Teď když je přepočet na Slovenské koruny výhodný to může být docela zajímavé. Koukni na [odkaz]
MATADOR MP58 jsou hodne podobne BARUM Polaris, takze zadna extra kvalita, ale na auta typu Felicie apod. vyhovujici
Barum Polaris sice nejsou úplně špatné gumy, ale mají jednu velmi nepříjemnou vlastnost: způsobují mimořádnou citlivost na boční vítr a vyjeté koleje na vozovce. Při jízdě si připadáte jako když jedete "po kladině", z níž můžete každou chvíli spadnout. Jinými slovy, pokud jedete rovně, byť v kolejích, a zrovna nefouká boční vítr, vše je OK. Pokud ovšem potřebujete změnit jízdní pruh přes vyjeté koleje, auto jakoby "přeskočí" z jednoho pruhu do druhého, přičemž pohyb vozu je v těchto chvílích takřka nekontolovatelný volantem. Auto je navíc až příliš citlivé na sebemenší pohyb volantu, což nebývá vždy příjemné. Původně jsem se domníval, že jde o vlastnost vozu, s nímž jsem právě jel, ale když se tři různé značky vozů chovaly na těchto pneumatikách stejně, přičetl jsem to vlivu výhradně pneumatik (se dvěma z těchto vozů jsem pak měl možnost svézt se na letních gumách, a jejich chování již bylo zcela korektní).
Tutu vlastnost jsem nepozoroval na zadnem aute co meli obute Barumky OR 60 Polaris: Omega MV6 205/65x15 H,
Vectra 2.0 16V 195/65x15 T, Vectra 2.5 V6 195/65x15 H a Peugeot 206 1.1 175/65x14 Q s dirama na hreby. Pro zajimavost jsem dlouho jezdil s Audi 80 na OR 54 POLAR 175/70x14Q a krome toho ze pravidelne hucely ve 120, jsem zadne neprijemnosti ani citlivost na cokoli a hlucnost nepozoroval. Mozna rozmer 185/55x15 se chova jinak.
Vectra 2.0 16V 195/65x15 T, Vectra 2.5 V6 195/65x15 H a Peugeot 206 1.1 175/65x14 Q s dirama na hreby. Pro zajimavost jsem dlouho jezdil s Audi 80 na OR 54 POLAR 175/70x14Q a krome toho ze pravidelne hucely ve 120, jsem zadne neprijemnosti ani citlivost na cokoli a hlucnost nepozoroval. Mozna rozmer 185/55x15 se chova jinak.
Prekvapuje mne, jak nekdo muze na Omegu MV6, pripadne na Vectru 2.5V6 obout pneu Barum Polaris...nerikam ze jsou spatne, ale myslim, ze tato auta si zaslouzi lepsi! V opacnem pripade je hloupost, aby si nekdo na Favorita/120ku porizoval GY UG6, ne?!
Ano, mel jsem vesmes na vsech autech predtim "znackove" a predevsim drazsi pneu.
Na Omeze GY UG GW2 (UG 6ky jeste nebyly), pote tam byly Michelin Alpin a jeste jedny co se uz nevyrabi. Dale jsem jezdil na GY UG 4 (ty byly hlucny 175/65x14). Na jedny Vectre byly zimni Pirelli. Vsechny zde zminene pneu byly nove a jedny z nejdrazsich. Pak jsem na jedne Vectre zkusil Barumky. Vsichni mi to rozmlouvali. Nejvice vsak ti co sami jezdili na Debicach, Savach a nejvetsi radilove byli ti co jezdili na pneu z OBI a OBNOVY. Pro zajimavost uvadim, ze se pohybuji kazdy vikend ve Spindlu a tam nasolene silnice nejsou. Zadnou zmenu k horsimu jsem u tech Barumek oproti "znackovym" pneu nezpozoroval. Rychlost opotrebeni je shodna. Po mem vzoru to zkusili a dalsi tri lide, co to nemaji zapotrebi (Audi A6, Passat V6, BMW 5) a jejichz auta by si zaslouzila "lepsi" pneu. Ani jeden nelituje a u Barumek zustali. U zimaku nejde u znacku, ale o hloubku dezenu. V momente, kdy se sjedou na 50%, jsou na vyhozeni. Na techto vozech vydrzi tyto gumy 2 sezony. To si radeji koupim kazdy 2 roky novy Barumky nez Micheliny. Z vlastni zkusenosti tvrdim, ze znackove pneu jsou v nasich podminkach spise otazka prestize, nez opodstatneni.
Na Omeze GY UG GW2 (UG 6ky jeste nebyly), pote tam byly Michelin Alpin a jeste jedny co se uz nevyrabi. Dale jsem jezdil na GY UG 4 (ty byly hlucny 175/65x14). Na jedny Vectre byly zimni Pirelli. Vsechny zde zminene pneu byly nove a jedny z nejdrazsich. Pak jsem na jedne Vectre zkusil Barumky. Vsichni mi to rozmlouvali. Nejvice vsak ti co sami jezdili na Debicach, Savach a nejvetsi radilove byli ti co jezdili na pneu z OBI a OBNOVY. Pro zajimavost uvadim, ze se pohybuji kazdy vikend ve Spindlu a tam nasolene silnice nejsou. Zadnou zmenu k horsimu jsem u tech Barumek oproti "znackovym" pneu nezpozoroval. Rychlost opotrebeni je shodna. Po mem vzoru to zkusili a dalsi tri lide, co to nemaji zapotrebi (Audi A6, Passat V6, BMW 5) a jejichz auta by si zaslouzila "lepsi" pneu. Ani jeden nelituje a u Barumek zustali. U zimaku nejde u znacku, ale o hloubku dezenu. V momente, kdy se sjedou na 50%, jsou na vyhozeni. Na techto vozech vydrzi tyto gumy 2 sezony. To si radeji koupim kazdy 2 roky novy Barumky nez Micheliny. Z vlastni zkusenosti tvrdim, ze znackove pneu jsou v nasich podminkach spise otazka prestize, nez opodstatneni.
Jeste jedna zkosenost. Jezdil jsem tuto zimu s pujcenym vozem na pneu BG Goodrich zimnich. Na ujetym az zledovatelym snehu to bylo jak po masle. 10min na to jsem si to same misto zkousel s Barumkama. Ty se zahryzli a na rozdil od Goodrichu auto zastavili hned. Vim, ze BFka nejsou zadnej zazrak, ale takovou katastrofu jsem opravdu necekal. Vzorek byl min. 8mm.
to campagnolo - Zajimave zkusenosti...ale i sam Barum doporucuje Polaris na spise mensi vozy typu Felice/Fabie...tim samozrejme nerikam, ze jsou spatne, ale pouze to, ze jsou i lepsi-ve finale to potvrzuji i testu ADAC/OAMTC/AMS a dalsi (ja osobne ted jezdim-v zime-na Firestone FW-930 a mohu v klidu rici, ze jsou lepsi nez POLARIS)...samozrejme znacky jako DEBICA/SAVA jsou postaveny jak co do kvality, tak do ceny nize nez BARUM...o protektorech se radsi ani bavit nebudeme!
Barum doporucuje to co mu Dutschland naridi. Je tu prece pan Continental a jeho ditka Uniroyal a dalsi. Potom ale nechapu, jak se takova pneu 0R 60 205/65x15 H chce vejit na Fabku. Je to hodne i na Octavii. Ta ma 195/65x15, pripadne 205/60x15.
To znamena vyrobit, nedoporucit, vyhodit. No to bych chtel videt obchodni a vyvojove oddeleni z Otrokovic, jak se na tutu hypotezu tvari. Vysledky techto testu jsou dobre, ale v praxi se u normalniho uzivatele projevi maximalne ve vysce zustatku dezenu. Pokud chce clovek v mimoradnych podminkach umocnit sve zimaku, musi je nutne opatrit kovovymi hroty. Netvrdim, ze Barumky je to nejlepsi na svete. Ja rozdil od nejdrazsich pneu ale nepostrehnul.
To znamena vyrobit, nedoporucit, vyhodit. No to bych chtel videt obchodni a vyvojove oddeleni z Otrokovic, jak se na tutu hypotezu tvari. Vysledky techto testu jsou dobre, ale v praxi se u normalniho uzivatele projevi maximalne ve vysce zustatku dezenu. Pokud chce clovek v mimoradnych podminkach umocnit sve zimaku, musi je nutne opatrit kovovymi hroty. Netvrdim, ze Barumky je to nejlepsi na svete. Ja rozdil od nejdrazsich pneu ale nepostrehnul.
to campagnolo - neverim, ze jste nepostrehnul rozdil mezi GY UG GW2 a BARUM POLARIS...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...o koncernove strategii by se take dalo hodne hovorit...ale pokud nekomu vyhovuji na Omeze, tak mu to nerozmlouvam!
Nepoznal. Jen v cene. Jinak veta, cituji:...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...,chapu asi jako kdyby jste rekl, ze Skodovka modelemem Superb konci svoji nabidku a 6ti valce ma stejne jenom dva.....- tudiz nebrat.....
nesmite hned vsechno prekroutit...H je pro takovato auta predpokladam podminkou a Barum H dela jen ve 2 rozmerech pro zimu! naposledy zduraznuji, ze pokud Vam Polaris na takovato auta vyhovuje (i rozmerem), pak nic nenamitam!
ad ALLROAD - to uz jsme preci probirali tady i po mailu, ne? nebo mate nove informace?
ad ALLROAD - to uz jsme preci probirali tady i po mailu, ne? nebo mate nove informace?
Je vyhoda mit zimak v H. Ale mnoho vyrobcu aut doporucuje na sva auta M+S v Q. Byt auta jsou mnohem rychlejsi. Nyni se pomalu od Q ustupuje a prechazi na T. Zaroven se vylepuje na kaplicku v zornem poli ridice zluty stitek "max.160km/h".
V nemecku to takto funguje uz nekolik let. V Cechach rychlostni koeficient gumy nikdo moc neresi. Asi ve trech pneuservisech jsem se na dotycne stitky ptal a kluci na me zirali jak tele na novy vrata. Napr. ten allroad ma primo od vyrobce doporuceny gumy 215/65x16 M+S, ale ve W se takovyto zimni rozmer nevyrabi, tudiz by mela prijit ke slovu nalepka...... A k vasemu konkretnimu dotazu: OZ Opera 7,5x16 ET20. Pokud takto objednate, dorazi kola s ET 35, podlozka 15, delsi srouby a vysledek je ET 20. To musi dotycnej koukat, kdyz se na nej z krabice vyvali 4x podlozka. Z nemcu to lezlo jak s chlupaty deky, a italove to pisemne potvrdili, ze to tak je primo na allroada. Dale pak AZEV E 7,5x16 ET. Jestli to resi taky podlozkou nevim, uz jsem mel korespondence dost...
V nemecku to takto funguje uz nekolik let. V Cechach rychlostni koeficient gumy nikdo moc neresi. Asi ve trech pneuservisech jsem se na dotycne stitky ptal a kluci na me zirali jak tele na novy vrata. Napr. ten allroad ma primo od vyrobce doporuceny gumy 215/65x16 M+S, ale ve W se takovyto zimni rozmer nevyrabi, tudiz by mela prijit ke slovu nalepka...... A k vasemu konkretnimu dotazu: OZ Opera 7,5x16 ET20. Pokud takto objednate, dorazi kola s ET 35, podlozka 15, delsi srouby a vysledek je ET 20. To musi dotycnej koukat, kdyz se na nej z krabice vyvali 4x podlozka. Z nemcu to lezlo jak s chlupaty deky, a italove to pisemne potvrdili, ze to tak je primo na allroada. Dale pak AZEV E 7,5x16 ET. Jestli to resi taky podlozkou nevim, uz jsem mel korespondence dost...
AZEV E 7,5x16 ET 20
obdivuji Vasi peclivou snahu o korespondenci s vyrobcem...
No vidite, ja cekal ze snahu korespondovat projevite spis vy. V tomto ohledu ja vas obdivovat nemohu....
Kolega vse vyrizoval u nekolika dodavatelu...nezlobte se, ale obesilat mailem kazdeho vyrobce pro kazdy jednotlivy dotaz neni bohuzel v nasich silach!
to: campagnolo nevím jak ty(nebo Vy?)ale já se s těmi nálepkami setkal a v poměrně malým, ale dobrým pneuservisu u nás. Chtěl jsem na služební Octávku 2,0 zimní Barumy v "Háčku" a zrovínka je neměli a nabídli mi je v Téčku s tím, že mi vylepí příslušnou nálepku a že to tak dělá více lidí aby nemuseli kupovat na zimu dražší gumy. Slušně jsem je odmítnul s tím, že by mě asi můj šéf vyhodil za to co mu tam lepím na palubku, když to má maximálku 198 km/hod On tak totiž jezdí po dálnici běžně i v zimě když je suchá.
(Ty) Pokrok dorazil i k nam. Vzhledem k tomu ze jsi se ptal po H hackach, jednalo se o max. predlonskou zimu (00/01). Driv je Barum nedelal. Ja se po nalepkach shanel v zime (98/99) a nikde nebyly. Zajiste je pomalejsi guma nez auto velky handicap. Zvlaste na proschle dalnici. No a stitek na plexiskle kaplicky je taky neesteticky.
Nicmene je to alternativa, rozsireni moznosti a o to tu jde.
Nicmene je to alternativa, rozsireni moznosti a o to tu jde.
e.pneu.cz z tvé řeči na mne dýchla smrtelná řeč obchodníka nikoliv doporučujícího odborníka. Pokud budu míti třeba Porsche pro manželku a ta s ním více jak 150 po dálnici ani jinde nepojede a dám na něho napoř. Aguily a nebo Bravurisky ve W tak by jsi, mne jako policajt obral o papíry nebo, kdyby jsi potkal mou manželku tak by jsi ji i mne zabil ???? Co ???? Domnívám se, že normální motorista bude obouvat vždycky pneu podle toho jak jezdí a ne podle toho jaký auto má, to dá rozum. Proč se tedy ty Barumy a Matadory dělají ve "W" když jsou takový schity ? Proč tedy nedoporučíš Hufovi na jeho Fábii normální Barum Brilantis se slovy" že na tu jeho Fabii, mu to přece stačí ?" A pokud někdo jezdí ve vytuněným Favoritu a nebo Š 130 ai 110 s motorem o výkonu kolem 100 koní upraveným podvozkem tak mu podle tebe stačí obyčejný gumy např. ty Debicy a nemuže si koupit GY, Pireli, Micheliny apod. aby s takovým autem mohl adehvátně jezdit ? Co ? to je podle tebe hloupost ? Co ? Trochu jsi mne nadzvednul chlape, ale je to jenom můj názor, klidně ho ignoruj. Plně souhlasím s campagnolem. Jezdím nejen na tom na co mám, ale spíše na tom, co potřebuji. Já sám nedám dopustit na zimní Matadory, výborně drží na náledí, na sněhu jsou taky dobrý a hlavně taky vydrží a to prosím všechno vyzkoušeno na Vysočině a ty Polarisky nejsou o moc horší, prostě na normální ježdění to stačí a normální řadový běžný řidič nepozná rozdíl mezi GY a Barum, teda pozná, akorát tak v peněžence. Gumy podle nejvyšší ceny-potažmo někdy domělé kvality, jejíž kvality ani nevyužijí si podle mne si kupují troubové a snobi co neví co s penězi a neví co je pro jejich auto prospěšné a to samé je i s oleji.
Tak jsem koupil nové čtyři Bravurisy (neodolal jsem pokušení, že za levnější cenu prý jsou podstatně lepší než Bravury, co tam byly původně) - první dojmy jsou takové, že jsou o mocmoc tišší, ale trochu plavou, i když jsou správně nahuštěné. Uvidím jestli se to zlepší, až se trochu zajedou.
Koukal jsem se na cenu pneu v subjektu: na www.pneuobchod se prodavaji za 3915 se slevou 7%, na e-pneu za 4042 se slevou 20% ... ??? (vse vcetne DPH)Jak je to tedy s vysi te slevy?
o slevach tu bylo receno jiz mnoh😲tazka je, co povazovat za doporucenou cenu (zda takovou castku, kt.doporucuje dovozce/distributor/prodejce?)...nehlede na to, ze MICHELIN (nejenom) take nekdy dela vyprodejove akce (neprodejne stare modely/lezaky), takze kazdy uvadi doporucenou cenu jakou chce...chci jenom uvest opet na pravou miru: na "e-pneu.cz" se prodavaji nove pneu/alu primo od distributora za zvyhodnenou cenu (diky tomu, ze jsme vynechali velkoobchod a maloobchod a zbozi jde tak primo k Vam)
Zdravim! Rad by som si overil jednu vec. Uz dlhsi cas mam problemy s trasenim volantu pri rychlostiach okolo 130 km/h. Je to dost vyrazne. Mam Peugeot 307. Kolesa boli prevazovane, menene, robena geometria, kontrolovana naprava, poloosi, klby atd. Vymenili mi predne brzdove kotuce s platnickami. Vlastne vsetko v spolupraci s importerom a vyrobcom. Mam obute pneu Dunlop Sport 300 E. Vyrobca momentalne doporucil, ze aby sa mi kupili nejake Micheliny (Peugeot 307 sa s nimi k nam nedovaza) a prezulo sa to. Je mozne, ze bola nejaka vadna seria pneumatik.
Podla Vasich skusenosti, je mozne, aby trasenie volantu (fakt vyrazne a viditelne) bolo sposobene chybnou (novou) pneumatikou? Mate s tym niekto skusenosti? Dik.
Podla Vasich skusenosti, je mozne, aby trasenie volantu (fakt vyrazne a viditelne) bolo sposobene chybnou (novou) pneumatikou? Mate s tym niekto skusenosti? Dik.
treseni volantu muze zpusobit jak rafek (v pripade alu se toto resi stredicimi krouzky), tak pneumatika (od kostry az po dezen-nemusi to byt videt pouhym okem), tak i spatnym obutim/vyvazenim...tento problem bych prioritne ale resil tak, ze bych si u dealera (servisu) zapujcil jina kola-pak by bylo vylouceno, zda se nejedna o problem na naprave...
to e-pneu.cz>
To som uz vyskusal. Pozical som si ine kolesa a problem tam bol stale. Robilo mi to aj na mojich plechovych diskoch aj na alu. Na naprave nenasli nic neobvykle.
Je mozne, ze cele serie pneumatik boli zle, ale je to dost nepravdepodobne, lebo podobne problemy maju aj P307 s napr. pneu Continental.
Neviem, preco tam chcu davat Micheliny.
To som uz vyskusal. Pozical som si ine kolesa a problem tam bol stale. Robilo mi to aj na mojich plechovych diskoch aj na alu. Na naprave nenasli nic neobvykle.
Je mozne, ze cele serie pneumatik boli zle, ale je to dost nepravdepodobne, lebo podobne problemy maju aj P307 s napr. pneu Continental.
Neviem, preco tam chcu davat Micheliny.
jestli problem zustal i po vymene jinych kol, kt.na jinem aute funguji OK, pak tedy bude problem na naprave a v tomto Vam bohuzel neporadim-to by pak mel zvladnout znackovy servis-v pripade, ze zavadu neodstrani, muzete reklamovat cely vuz! vice Vam asi poradi v rubrice Peugeot 307...
Omegu uz nemam a na Allroada Barumky nedelaji.
Co ty kola na allroada, uz mate reseni. Ja nasel dokonce 2 ve vasem sortimentu a kladne sdeleni vyrobcu, vcetne figlu jak to funguje...
Co ty kola na allroada, uz mate reseni. Ja nasel dokonce 2 ve vasem sortimentu a kladne sdeleni vyrobcu, vcetne figlu jak to funguje...
Já kladu důraz na kvalitu pneu. Jakou byste mě doporučili pro rozměr 175/50-70 R13, 195/65 R15 a 225/45 R17.
Nemuzu si pomoci....Pirelli!!
225/45 R17 PIRELLI P7 91 W 8668 Kc
195/65 R15 PIRELLI P 6000 P 91 H 3790 Kc
PIRELLI P6 91 H 3990 Kc
PIRELLI P7 91 V 4450 Kc
175/50 R13MFS DUNLOP SP SPORT 2000 3498 Kc
Posledni model je kompromisni,ve verzi 175/60 nebo 175/70 je i u Pirelli.Takto je to volba hodne sportovni a celkem dobre sedi.
Na Bavoru ale uz jedine Pirelli.(vlastni zkusenost s 5-kovou radou).
225/45 R17 PIRELLI P7 91 W 8668 Kc
195/65 R15 PIRELLI P 6000 P 91 H 3790 Kc
PIRELLI P6 91 H 3990 Kc
PIRELLI P7 91 V 4450 Kc
175/50 R13MFS DUNLOP SP SPORT 2000 3498 Kc
Posledni model je kompromisni,ve verzi 175/60 nebo 175/70 je i u Pirelli.Takto je to volba hodne sportovni a celkem dobre sedi.
Na Bavoru ale uz jedine Pirelli.(vlastni zkusenost s 5-kovou radou).
vseobecne plati, ze cim vyssi cena, tim kvalitnejsi pneu-PIRELLI jsou velmi kvalitni pneu, ale i ostatni znacky nabizeji "sportovni pneumatiky" -
napr.pro 225/45 R17 lze doporucit jako spickove pneu:
BRIDGESTONE Potenza S-02 Pole position ZR (7470)
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position Y (7181)
CONTINENTAL Sport Contact 2 Y (594😄
DUNLOP SP Sport 9000 ZR (5899)
GOODYEAR Eagle F1 GS-D2/3 ZR (6570)
MICHELIN Pilot Sport Y/ZR (7916)
PIRELLI P7000 W(7223)
PIRELLI PZERO AS/ROSSO AS Y (7947)
YOKOHAMA AVS Sport Y (7266)
a dalsi...
napr.pro 225/45 R17 lze doporucit jako spickove pneu:
BRIDGESTONE Potenza S-02 Pole position ZR (7470)
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position Y (7181)
CONTINENTAL Sport Contact 2 Y (594😄
DUNLOP SP Sport 9000 ZR (5899)
GOODYEAR Eagle F1 GS-D2/3 ZR (6570)
MICHELIN Pilot Sport Y/ZR (7916)
PIRELLI P7000 W(7223)
PIRELLI PZERO AS/ROSSO AS Y (7947)
YOKOHAMA AVS Sport Y (7266)
a dalsi...
Že když mám předepsaný 175/60 R14 a dám tam 185/60 R14 se tam 1) vejdou 2)jízdní vlastnosti nezhorší? Ty 175/60 jsou docela dražší. Dík.
Ahoj,
začínám přemýšlet o zimních pneu /nový auto, část letošní zimy jsem ujel na letních koupených s autem a nic moc/. Takže jako první dotaz na e-pneu, kdy se objeví zimní katalog. Druhý dotaz - nezměřil jsem si vzorel nových pneu a tak ani nevím, jak mi ubývají. Vím že to bývá kolem 8-10ti mm, já dnes, po 10ti tisích km naměřil vpředu cirka 6 a vzadu 7 mm. Možná malinko víc.
Problém je v tom, že pokud nový měly 10 mm, tak mi ty gumy vydrží tak 30 tis, a to by bylo kurevsky málo. A to podstatný, jde o Michelin Pilot Sport 205/55 ZR 16 91Y, čili pěkně drahý potvory /i když suprový/. Na starým autě mi Michelin XH1 185/60 R14 vydržely v pohodě cirka 60 tisíc. Samozřejmě, mám 2x více kobylek, jezdím svižně, ale stejně.... Čekal jsem že těch 50 tisíc udělají. Díky za postřehy.
začínám přemýšlet o zimních pneu /nový auto, část letošní zimy jsem ujel na letních koupených s autem a nic moc/. Takže jako první dotaz na e-pneu, kdy se objeví zimní katalog. Druhý dotaz - nezměřil jsem si vzorel nových pneu a tak ani nevím, jak mi ubývají. Vím že to bývá kolem 8-10ti mm, já dnes, po 10ti tisích km naměřil vpředu cirka 6 a vzadu 7 mm. Možná malinko víc.
Problém je v tom, že pokud nový měly 10 mm, tak mi ty gumy vydrží tak 30 tis, a to by bylo kurevsky málo. A to podstatný, jde o Michelin Pilot Sport 205/55 ZR 16 91Y, čili pěkně drahý potvory /i když suprový/. Na starým autě mi Michelin XH1 185/60 R14 vydržely v pohodě cirka 60 tisíc. Samozřejmě, mám 2x více kobylek, jezdím svižně, ale stejně.... Čekal jsem že těch 50 tisíc udělají. Díky za postřehy.
ad zimni pneu: katalog bude v provozu behem srpna
ad letni pneu Michelin: nove pneu maji vetsinou 8-9mm dle vyrobce/dezenu...jinak Pilot Sport jsou ryze vysokorychlostni-sportovni pneu (nejmekci smes) oproti XH1, kt.jsou ryze ekonomicke! na Pilot Sport urcite nenajedete vice jak 30-40tis.-to je ale vykompenzovano vynikajicimi jizdnimi vlastnostmi!
ad letni pneu Michelin: nove pneu maji vetsinou 8-9mm dle vyrobce/dezenu...jinak Pilot Sport jsou ryze vysokorychlostni-sportovni pneu (nejmekci smes) oproti XH1, kt.jsou ryze ekonomicke! na Pilot Sport urcite nenajedete vice jak 30-40tis.-to je ale vykompenzovano vynikajicimi jizdnimi vlastnostmi!
2 e-pneu: díky za info. Až bude zimní katalog. budu se ptát více😃, nicméně ještě k těm Pilotům. Je fakt že jsem starý auto /Ibiza GTI/ na Michelin XH1 zrušil smykem v zatáččce, kde mi Leon na Pilotech sedí jak pecka v mnohem vyšších rychlostech. Příčítal jsem to ale více podvozku a velikosti kol, než pneumatikám samotným. Ale vlastnosti těch Michelinů jsou takový, že holt radši budu měnit častěji, byť třeba ne na Micheliny ale určitě na stejnou třídu pneumatik. K tomu dotaz - jsou na tom z životností třeba BG RE 720, Dunlop SP SPORT 9000, GY F1, Pirelli P zero Rosso a ostatní gumy podobné kategorie podobně, nebo ty Piloty doplácí na rychlostní kategorii Y, i když mě by třeba V u zmíněných gum stačila?
k Pilot Sport jsou adekvatni Bridge S02/3, Conti Sport Contact2, Dunlop 9000, GY Eagle F1-GSD2/3, Pirelli PZero, atd....dale plati pravidlo, ze cim vyssi rychlost.index, tim je smes mekci (prilnavejsi)
BTW - prošel jsem skoro celou diskusi na téma pneu, a vypadá to že z těch supersport pneu na tom asi Pilot Sport nakonec budou z životností skoro nejlíp. Ale jeden dotaz - když jsem koncem roku kupoval auto, sháněl jsem se po Pilot Sport A/S. Zdálo se mi to jako rozumný kompromis, měly by to být vysokovýkonný gumy ve stylu XH1, čili i na lehčí zimní podmínky. Měly super hodnocení na tirerack.com. Nechá se to u nás sehnat ? Já je nikde neviděl. Co si myslíte o GY Eagle Vector EV-2 ? To by asi byl jejich ekvivalent. Fakt je že mi třeba XH1 na starým autě docela vyhovaly. Fakt je, že to bylo mnohem slabší auto než co mám teď.
Co mi doporučíte, nechci-li za gumy moc utrácet, ale přitom nutně potřebuju výměnu? Lze místo levnějších nových koupit kvalitnější jeté? Poznám kvalitní, ale jeté pneu jinak než kratší životností? Víc vydrží? Budou se míň ojíždět, zahřívat? Je nějaká přímá spojitost mezi značkou a možností defektu, nebo to výrobci jenom tvrdí?
Sorry, možná se ptám blbě, ale dosud jsem měl přísun jetých gum z firemních aut, takže tyhle starosti jsem nikdy neřešil, až teď pramen vyschl.
A ještě: 185/60 R14 - kolik to bude cca stát?
Sorry, možná se ptám blbě, ale dosud jsem měl přísun jetých gum z firemních aut, takže tyhle starosti jsem nikdy neřešil, až teď pramen vyschl.
A ještě: 185/60 R14 - kolik to bude cca stát?
i nejlevnejsi nova pneu je vzdy lepsi nez jeta pneu, protoze nikdy nevite, na cem jezdila, jak dlouho jezdila, kde jezdila, jake ma defekty/poskozeni/vady atd...v rozmeru 185/60 R14 se da relativne levne poridit napr.FIRESTONE F590 FS (1730), FIRESTONE FH-700 FS(1862), FALKEN ZE-502 (1706), nebo nejlevnejsi MARSHAL 719 (1481), pripadne PNEUMANT PN550 (1495)
Ahoj všem, vedli jsme tuhle s kolegou teoretickou diskusi jak se obouvají asymetrické pneu (Conti PremiumContact). Guma má na boku nápisy INSIDE a OUTSIDE což vede na logický závěr jak to udělat. V tom případě ovšem dojde opravdu k asymetrickému efektu a na jedné straně auta bude zákonitě asymterická část dezénu jaksi "proti srsti". To vede k efektu montáže který jsme taky párkrát viděli - kola jsou sice z hlediska asymetrické části dezénu postavena "dobře" ale na jedné straně auta čučí nápis INSIDE což odporuje popisu gumy od výrobce kdy vnější část má auto lépe vést v zatáčce? Nebo existuje "pravá" a "levá" guma? Na pneu z hlediska popisu nic takového není...Díky K.
prava ani leva neexistuje-opravdu se montuji "proti srsti" dle oznaceni vyrobce-prestoze je to nepochopitelne, jizdni vlastnosti jsou i presto vynikajici-to same plati pro Conti Sport Contact 2, Michelin Pilot Premacy a dalsi...teoreticky voda u 2 pneu neni vytlacovana ven z pneu, ale dovnitr, nicmene v praxi se to neprojevi!
Díky za zprávu, je to zajímavá informace. Mají pak vůbec ty všechny "zajímavě" vypadající dezény smysl? ContiSportContact 2 už je jen soustava podélných odvodňovacích "kanálů", na příčné figury tam toho moc nezbylo ... 8-))
neni pravidlem, ze to, diky nemuz ma pneumatika vynikajici jizdni vlastnosti, je pouze "relief" dezenu-zavisi take mnoho na celkove konstrukci, pouzitem materialu (primesi), vyrobe a na plno dalsch faktorech...tvar dezenu pak napomaha hlavne pri odvadeni vody, ale muze take ovlivnit valivy odpor, hlucnost atd...Conti Sport Contact 2 patri opravdu ke spicce! viz testy ADAC/OAMTC/TIRERACK a dalsi
Jaké pneumatiky (letní) lze považovat za vhodné pro Ford Sierra 2.0 i combi? Myslím z hlediska poměru cena/kvalita.
velmi vyhodny pomer vykon/cena je u pneu Firestone
V jednom pneuservisu mi také doporučili Bravuris od Barumu v rozměru 185/65 R14. za 2 200 Kč. Uvažuji, jestli to odpovídá a jsetli jít i do těch Barumek.
Mám na autě pneu 175/70 R13. Jaký je pro tento rozměr nejlepší obutí. Mám zájem pouze o kvalitní. Profilové číslo může být menší.
Nejlepsi bude asi v tomto rozmeru Goodyear Eagle Ventura...co se tyka nej.jizdnich vlastnosti
Loni zde byly hodně chválené Conti TS 790, ale mě to vychází spíše na Dunlop M3 či Pirelli snowsport. Počítám s ježděním po Praze a na Vysočinu /občas/. U Renocaru silně chválili Goodyear QW-3. Překvapilo mě, že v testech zimních gum propadají Micheliny. Ale k nějakému dotazu - je avízo, že by se objevila nějaká nová guma, nebo mohu vycházet z testů uveřejněných loni a podle toho vybírat ?
Mám měnší dotaz.Mám od Vás koupeny pneu RE720 195/50 R15 a chtěl bych je dát na auto kde teď jsou 175/70 R14 84T je to možné? Nechce se mi RE720 měnit,jsou super.Předem děkuji za info.S pozdravem...spokojený zákazník 😄
Je-li 175/70x14 rozmer uvedeny v TP, pak at jz jako schvalena nebo neschvalena alternativa tam patri 205/50x15, pripadne 195/55x15.
No originál je v TP 185/65 R14,ale je tam zápis alternativní pneu 175/70 R14 no a já bych tam chtěl dát 195/50 R15,které momentálně mám skoro nové.Cca 1500km!Nechám si je klidně zapsat to není problém 😄 Ale mi jde spíše než o papíry o praxi.Zda to není moc velký rozdíl kdybych je tam dal?Jinak děkuji za info.teoreticky budou trošičku menší...ale co jinak?
Ano 175/70x14 a 185/65x14 jsou co do obvodu skoro to same. Ale pri co nelpresnejsim zachovani obvodu by tam melo prijit to co jsem psal. Ovsem 195/50x15 tam dat taky muses, obrovsky rozdil to neni (obvodove). Ale auto bude nepatrne ukazovat vetsi rychlost nez ve skutecnosti pojedes. Jo a priprav se, ze Ti to ve vyjetejch kolejich pri teto sirce a profilu bude tahat za volant.
Ja osobne bych tam dal 205/50x15.
Ja osobne bych tam dal 205/50x15.
Uz jste tady probrali snad vsechny pneu co jich je na svete , jenom jedna znacka tedy moc na pretres neprisla Jsou to pneu NOKIAN (hlavne by me zajimal nazor na zimni) ktere jsou podle mne jedny z nejlepsich (zimni) dle me vlastni dlouholete zkusenosti ! Cenou to urcite nebude , jsou tak nekde na stredu , tak proc je pouziva tak malo lidi ? Ze by byli barumky a podobne * lepsi ??
toto je zpusobeno castecne firemni strategii-distribuci apod.-rada distributoru/skladu tuto znacku nevede, bohuzel ani nas dodavatel...co se tyka meho nazoru, tak pneumatiky teto znacky jsou vicemene prumerne (nebo lehce nadprumerne), ale cena je mirne vyssi-umisteni v testech😒br />
ÖAMTC (AT) 2001 - 175/65 R13 T
04) Nokian Hakkapeliitta NRW **
ÖAMTC (AT) 2001 - 205/55 R16 H
ÖAMTC (AT) 2000 - 195/65 R15 T
16) Nokian Hakkapeliitta NRW *
ADAC (DE) 2001 - 175/65 R13 T
05) Nokian Hakkapeliitta NRW **
ÖAMTC (AT) 2001 - 175/65 R13 T
ÖAMTC (AT) 2001 - 205/55 R16 H
ÖAMTC (AT) 2000 - 195/65 R15 T
16) Nokian Hakkapeliitta NRW *
ADAC (DE) 2001 - 175/65 R13 T
05) Nokian Hakkapeliitta NRW **
Diky za vysvetleni , podle meho nazoru , mam NRW jsou o dost lepsi nez nektere renomovane znacky . Ale zase na druhou stranu testy hovori jasne ! Presto jsem s nimi navysost spokojen , tam kde jsem v zime vyjel bez retezu se nikdo ze znamych nedostal ani omylem . A to (zatim)nemam 4kolku !
zkusenosti s NRW nemam, nemohu proto posoudit-nejlepe, pokud muzete uvest, jake "renomovane" znacky jste mel na mysli...predpokladam, ze se shodneme na tom, ze ke spicce mezi zimnimi pneu urcite patri znacky Conti, GY, Pirelli, Dunlop a Bridgestone
Jak to myslíš tahat za volant?je u toho "tahání" taky rozdíl zda mám posilovač či né?
No při dalši koupi bych tam dal ty 205,ale teď jsem koupil auto a ty co mám mají najeto málo,takže je to k ničemu je vyhodit.
No při dalši koupi bych tam dal ty 205,ale teď jsem koupil auto a ty co mám mají najeto málo,takže je to k ničemu je vyhodit.
Jasny, dal bych tam taky to co je momentalne v dome. To tahani je oproti uzsim gumam znatelne ve vyjetych kolejich. Servo na tom vubec nic nezmeni.
Je to jako by se auto ridilo samo. Jednoduse kola zapadnou do koleji a nechce se jim ven. Takovy usek je mezi Ulibicema a Jicinem. Ale po republice je takovejch vic. Kdyz to necekas, tak se leknes a nevis co se deje. je to jakoby ti nekdo tahal za volant.
Je to jako by se auto ridilo samo. Jednoduse kola zapadnou do koleji a nechce se jim ven. Takovy usek je mezi Ulibicema a Jicinem. Ale po republice je takovejch vic. Kdyz to necekas, tak se leknes a nevis co se deje. je to jakoby ti nekdo tahal za volant.
presny rozdil rozmeru😒br />
sirka/serie/prumer/obvod v mm/rozdil obvodu/ obvod v %
175 70 14 1891 0 100,0%
195 50 15 1814 -77 95,9%
195 55 15 1875 -16 99,2%
205 50 15 1846 -45 97,6%
205 55 15 1910 19 101,0%
185 65 14 1877 -14 99,3%
ad posilovac: na auto bez posilovace pneu 195 a sirsi nepatri! bych pak chtel videt to parkovani😊
ad vyjete koleje: neresitelny problem-s uzsima pneu je to sice lepsi, ale i tak to neni zadny "med"
to spis bych cekal kritiku tedka na ty povodne-osobne jsem se nasmal, kdyz manik s Felici prede mnou vjel do "louze pres celou silnici", kt.mela cca 30cm hloubku a pripadal si jako v lodce...zatimco ja s pneu 205/45 R16 jsem "probrodil" vse uplne v pohode-tedy az na to "umyte" auto ze vsech stran😊
sirka/serie/prumer/obvod v mm/rozdil obvodu/ obvod v %
175 70 14 1891 0 100,0%
195 50 15 1814 -77 95,9%
195 55 15 1875 -16 99,2%
205 50 15 1846 -45 97,6%
205 55 15 1910 19 101,0%
185 65 14 1877 -14 99,3%
ad posilovac: na auto bez posilovace pneu 195 a sirsi nepatri! bych pak chtel videt to parkovani😊
ad vyjete koleje: neresitelny problem-s uzsima pneu je to sice lepsi, ale i tak to neni zadny "med"
to spis bych cekal kritiku tedka na ty povodne-osobne jsem se nasmal, kdyz manik s Felici prede mnou vjel do "louze pres celou silnici", kt.mela cca 30cm hloubku a pripadal si jako v lodce...zatimco ja s pneu 205/45 R16 jsem "probrodil" vse uplne v pohode-tedy az na to "umyte" auto ze vsech stran😊
nejak se nezdarilo, tak znovu😒br />
sirka / serie / prumer / obvod v mm / rozdil obvodu / obvod v %
175/70/14/1891/0/100,0%
195/50/15/1814/ -77/95,9%
195/55/15/1875/ -16/99,2%
205/50/15/1846/-45/97,6%
205/55/15/1910/19/101,0%
185/65/14/1877/-14/99,3%
sirka / serie / prumer / obvod v mm / rozdil obvodu / obvod v %
175/70/14/1891/0/100,0%
195/50/15/1814/ -77/95,9%
195/55/15/1875/ -16/99,2%
205/50/15/1846/-45/97,6%
205/55/15/1910/19/101,0%
185/65/14/1877/-14/99,3%
Díky.Takže těch 195/50 R15 je už moc velký rozdíl co?Posilovač mám.... na druhém autě ze kterého to tam chcí dát posilovač není,ale v pohodě jednou rukou parkování!Asi záleží dost i na autě...
Mám RE720 na Astre F v rozmeru 195/50 R15, puvodni rozmer 175/65 R14. V TP je jako alternativa uvedeno 195/55 R15, ale pri skoro dvojnasobne cene 195/55 proti 195/50 je volba jasna. Tento tyden jsem absolvoval technickou a prosel mi i tenhle rozmer, i kdyz neni v TP. Chtel jsem ho tam nechat dopsat, ale z C&S (gen. zastoupeni Opelu)mi napsali "hlinikove rafky ani vyse uvedeny rozmer (195/50 R15) se pro uvedeny model s motorem 1,7DTL nepovoluji". No nic, tak nan nich jezdim dal a co se tyka jizdnich vlastnosti, tak jsou super. Kdyz se vjede do vody, tak je akorat citit zvyseny odpor, jinak nic. A co se tyka toho tahani v kolejich, tak to neni nic strasneho, pokud clovek drzi volant aspon jednou rukou. 😄 Tom B.
195/50 R15 je opravdu jiz znatelne mensi, ale nerikam, ze se neda pouzit-mnoho lidi to tak dela kvuli nizke cene tohoto rozmeru-ve finale vyrobce doporucuje dodrzet rozmer pneu (obvod) v rozmezi +-5%
ad posilovac: otazka potom je, jakou silou musi clovek volant otacet!? u lehkeho auta mozna takovy problem neni, ale u tezsiho je to hodne znat, i prestoze auto ma posilovac-ale to samozrejme vubec nesouvisi s diskusi o zamene rozmeru pneu ve Vasem pripade
ad posilovac: otazka potom je, jakou silou musi clovek volant otacet!? u lehkeho auta mozna takovy problem neni, ale u tezsiho je to hodne znat, i prestoze auto ma posilovac-ale to samozrejme vubec nesouvisi s diskusi o zamene rozmeru pneu ve Vasem pripade
no když výrobce snese +-5% a je cca 4%,tak to zkusím.Spíše jsem zjistil ještě jednu věc...ty pneu co tam jsou mají 86 kat. hm. a ty RE720 mají pouze 82..? nemůže být s tímto problém?No ono to auto je o cca 200Kg těžší,ale spíše vzadu-Kombi,jinak stejně si myslím že je tam rezerva a je to počítáno pro plné naložení vozidla.vzhledem k tomu,že většinou jezdíme jen ve 2 a lehký náklad sem tam,takse to snad dá přežít?
No šel dobře otáčet. P 205 1.9 94Kw GTI.Je fakt že je to lehčí auto,ale vepředu ten rozdíl nebude tak výrazný..
No šel dobře otáčet. P 205 1.9 94Kw GTI.Je fakt že je to lehčí auto,ale vepředu ten rozdíl nebude tak výrazný..
Mám teď 205/55. V techničáku /nevím proč/ je ráfek 7Jx16, ale kvůli tomu půl palci si starosti nedělám😃. Na moje auto se dávají i 225/45 R17 a ráfek 7Jx17. To v techničáku /opět nevím proč/ sice nemám, zvažuju dát tento rozměr na léto. Ale napadlo co jako kompromis ceny, komfortu jízdy a sportovních jízdních vlastností dát 225/50 R16. Půjde to na ten ráfek? Rozměrově z hlediska průměru mi to vychází v pohodě. Jde o SEAT LEON .
to harryp: ano, pneu jsou v toleranci-chce to jenom odzkouset, jak to bude jezdit a jestli auto nebude pak moc nizke-co se tyka hmotnost.kategorie, pak nezapominat prave na max.zatizeni!
to turboleon: v TP se snazi vzdy davat co nejuzsi rafky, aby hodnoty byly podobne plechovym, resp.aby rafek nedrhnul o blatnik-pokud je rozdil jen 0,5", pak neni co resit...pokud bude rozdil vetsi, pak se musi bud pritvrdit podvozek, nebo vytahovat blatniky! na LEONa tusim bez problemu nandate i 8" rafky...jinak 225/50 R16 lze bez problemu zamenit za rozmer 205/55 R16, ale nesmi se zapomenout, ze rafky musi mit sirku 6,0-8,0" (nejlepe vsak tu vyssi hodnotu)
to turboleon: v TP se snazi vzdy davat co nejuzsi rafky, aby hodnoty byly podobne plechovym, resp.aby rafek nedrhnul o blatnik-pokud je rozdil jen 0,5", pak neni co resit...pokud bude rozdil vetsi, pak se musi bud pritvrdit podvozek, nebo vytahovat blatniky! na LEONa tusim bez problemu nandate i 8" rafky...jinak 225/50 R16 lze bez problemu zamenit za rozmer 205/55 R16, ale nesmi se zapomenout, ze rafky musi mit sirku 6,0-8,0" (nejlepe vsak tu vyssi hodnotu)
Takže když nebude plně naložené tak to té gumě nevadí? Já jenom aby se mi třeba nevyzula či podobně....
guma se nevyzuje, ale neumerne zatezovani muze mit za nasledek nejaky defekt (sjizdeni pneu jinak, nez je obvykle, naruseni kostry a pevnosti bocnice a pod.-obzvlaste pri vyssich rychlostech-viz priklad u pretizeneho nakladaku, kteremu sem tam nekdy bouchne guma)...nicmene nejaka rezerva tady je, takze bych to byt Vami zkusil a pokud to nebude vyhovovat, tak potom resil "problem"...
Ahoj, kdyz mam 195/65 R15 na rafcich 6Jx15 ET38 - na Octavce, co se stane kdyz bych chtel sirsi - 205? Musim menit i rafky? Chtel bych dat i podlozky, tak 0,8-1,5cm - co se stane pak, stane se to auto stabilnejsim? Za kolik nejlevnejsi podlozky na napravu se daji poriditi? Rikal jsem si, ze bych 205 dal jen dopredu, aby to nehrabalo a brzdilo, ale to se nesmi, ze? Diky vsem za poucne komentare. Na stavajici pneu 195 je vpredu misto od obrysu jen 0,5 cm.
Na Octavku je standardní alternativa 206/55 R16, takže tipuju že by tam mohlo jít 205/60 R15, ale to bude asi dost nestandardní guma. A od toho je tady e-pneu😃. Ale k těm podložkám. Jsem inženýr, strojař, takže jsem si je frajersky nakreslil a kámoš je za flašku vyrobil ze super matroše /dural na převodovky/v setinových tolerancích. Jenže jsem tam nedal středící kužel, protože jsem si myslel, že není nutný. Takže jsem to středil na šrouby, což se sice nechá, ale je s tím strašný práce. Doporučuju radši koupit, i když cena na obě nápravy bude i v závislosti na tlouštce tak 4000-5000 Kč. osobně bych pro ně jel v Praze k Riegerovi na Prosek nebo bych zkusil Renocar. Ne APS na Chodově - silně předražené.
Jak může inženýr strojař udělat takovou hudlařinu?
No, jednoduše, nikdy předtím jsem podložku neviděl, hliníková kola jsem předtím taky nikdy neměl, a plecháče u škodovek co jsem měl předtím se podle mě středily pouze přes šrouby. Zdálo se mi, že když to budu pěkně pomaloučku křížem dotahovat, tak to bude ono. Zjistil jsem ale, že si po nasazení musím kolo podložit, aby neviselo celou vahou na šroubech. Pak s tím doopravdy problém nebyl, a jezdil jsem tak v pohodě 3 roky. Když jsem pak, mezitím, zjistil, jak má podložka správně vypadat, a že ten plastovej bazmek co byl ve středu kola tam měl svůj význam,už se mi to nechtělo měnit /já s tím už pak problém neměl/. Upřímně řečeno - ani teď nevím, jaký ten kužel vlastně má být a kde to najít. Já osobně než podložkama bych dnes použil jiný ET- pokud by byla ta možnost.
Tak jsem se dostal na e-pneu a tam jsem si přečtl co je to ten ET, takže jesi to dobre chapu, tak když seriove rafek ma ET38 a ja chci vysunout kolo o max. 1,5 cm tak tedy je potřeba, aby při stejný pneumatice měl novy rafek s ET38 minus 15mm rovnase ET23, je to tak? Měnit rafky nebo dat podlozky, to uz je asi fuk ne? Riegger píše že podložky stojí ca 3000 na nápravu, tedy celkem 6000 a to same asi bude u GX tuningu kterej maji take svoje vyrobky. Piste piste jak to je dik.
206/55 že je standardní alternativa ? To je překlep ? Jak se dívám do TP, tak tam je alternativa: 205/60R15 na ráf. 6.5Jx15; 205/55R16 na 6.5Jx16; 205/55R16 na 5.5Jx16 . Jenže v serii tam je 195/65R15 na 6Jx15 a na to asi nějaká 205 dát nepude . A když jo tak jaká ? Nějaká hodně kvalitní by mě zajímala .
pokusim se vse shrnout
rozmer pneu/obvod v mm/%/sirka rafku
195/65 R15 1998 100,0% 5,5-7,0"
205/60 R15 1974 98,8% 5,5-7,5"
205/55 R16 1990 99,6% 5,5-7,5"
225/50 R16 1989 99,5% 6,0-8,0"
215/45 R17 1970 98,6% 7,0-8,0"
225/45 R17 1998 100,0% 7,0-8,5"
co se tyka podlozek-je nutne, aby byly jednak z kvalitniho materialu a nesmi se zapominat ani na stredici rozmer, aby mel na cem sedet rafek, nesmi se ani zapominat na delku sroubu-min.pocet zatocenych zavitu!
co se tyka ET, tak to je lepsi reseni nez podlozek-nekt.rafky se tak vyrabi v nekolika ruznych ET
jinak ve vyhlasce by melo byt, ze kola (pneu) nesmi presahovat obrys automobilu (tj.blatniky)-toto resi jak na technicke, tak kdyz Vas zastavi PCR
co se tyka nedostatku ve vyhledavani a nekt.nekorektnich parametru v katalogu/vyhledavani-vse resime postupne-za pripominky/namety dekujeme
rozmer pneu/obvod v mm/%/sirka rafku
195/65 R15 1998 100,0% 5,5-7,0"
205/60 R15 1974 98,8% 5,5-7,5"
205/55 R16 1990 99,6% 5,5-7,5"
225/50 R16 1989 99,5% 6,0-8,0"
215/45 R17 1970 98,6% 7,0-8,0"
225/45 R17 1998 100,0% 7,0-8,5"
co se tyka podlozek-je nutne, aby byly jednak z kvalitniho materialu a nesmi se zapominat ani na stredici rozmer, aby mel na cem sedet rafek, nesmi se ani zapominat na delku sroubu-min.pocet zatocenych zavitu!
co se tyka ET, tak to je lepsi reseni nez podlozek-nekt.rafky se tak vyrabi v nekolika ruznych ET
jinak ve vyhlasce by melo byt, ze kola (pneu) nesmi presahovat obrys automobilu (tj.blatniky)-toto resi jak na technicke, tak kdyz Vas zastavi PCR
co se tyka nedostatku ve vyhledavani a nekt.nekorektnich parametru v katalogu/vyhledavani-vse resime postupne-za pripominky/namety dekujeme
Jake tedy rafky a lepsi letni gumy rozmeru 205 na Octavii , tak, aby to bylo co nejvice v ramci pravidel vystrceno ven (s pomoci ET namisto podlozek) a mate to vyzkousene aby to sedlo a aby to treba nedrelo blatniky apod?
Ve vyhlasce o presahu neni, ale pry v provadecim pokynu k 56/2001, ma jej nekdo nebo odkaz?
Ve vyhlasce o presahu neni, ale pry v provadecim pokynu k 56/2001, ma jej nekdo nebo odkaz?
Můj tip. Ráfky 7.5Jx16, ET 25 /možná 15/, gumy 205/55 R16, Bridge Potenza RE 720 nebo Conti Sport Contact 2/tam beru ceny od e-pneu/. S průměrnými levnějšími ráfky po 3500 suma sumárum 32 000. Bennet nabízí jako super akci horší Pirelli a vzhledově nic moc ráfek, kde asi jen těžko bude možnost volby ET za necelých 6000 komplet, čili kolem 22 000. To už bych si rozhodně připlatil.
Díky za tip, ale kde je něco takového k dostání ? Na EPNEU ne tam je z celkem 66 kol o velikosti 7.5Jx16 pouze pár kol s ET30 a ne nižším natož pak s ET25 nebo ET15 ! Zjistil jsem také že když mají kola čouhat z kapoty ven stačí dát nějaké plasty na blatníky a je to legalizováno . Kolik ty plasty stojí atp.? Co přesně znamená leštěný límec, leštěný límec*, stříbrný lak+leštěné, nebo stříbrný lak ? Tedy jak se to liší a co je to ten límec 😲