Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5 komentářů

Ahoj lidi co jezdite, jezdili jste nebo uvazujete o jezdeni v bouranem autaku. V nekterych rubrikach se tu usilovne diskutovalo nad volbou jezdit novym nebo ojetym autem. Nikdo tu ale nemluvil o treti variante - jezdit bouranym autem. Za idealni variantu povazuji koupi nabouraneho auta (vidim rovnou jeho stav - neni co skryvat, cena je kazdopadne nizka) a s pomoci znamych to auto slusne spravit a jezdit. Sam mam po 7 letech uz treti bouracku a nemuzu si stezovat. Napiste sem sve zkusenosti s jezdenim v "bourackach".
Jsem taky toho nazoru,sam sice auto borany nemam,ale hodne znamejch jo,prave pro tu pruhlednost.Nejlepsi je ,kdyz si muzes vybrat,treba v SRN va vrakovisti,jaka rana se ti libi a kdyz mas technickej cit,tak je to OK.
Taky souhlas !!! Mám taky dovezené Punto z Německa, cenově to vyjde o hodně lépe !!!
Mozna by bylo zajimave vymenit si zkusenosti, jaky typ bouracky u konkretni znacky auta je lehce opravitelny a bezproblemovy v dalsim provozu (zajimave jiste budou i opacne zkusenosti). Kdysi kdyz jsem shanel UNO tak jsem si u jednoho obchodnika vsiml, ze vzdycky nabizel inzeratem UNO s malou ranou zadek s priznivou cenou. Kdyz jsem tam volal tak to inzerovane "uz nemeli" zato meli nekolik velkych ran na cumak, sranda ze? Nakonec jsem sehnal UNO s lehkou ranou na cumak. U znameho jsem videl opravu terenaku pres strechu - vypadalo to opravdu hrozne ale klempirina se povedla a vsechy agregaty i zavesy kol byly OK (akorat nastrojeni interieru je pry hruza). U Vectry, kterou jezdim ted, jsem byl zase varovan pred vetsi ranou ze zadu (pry se blbe spravuje a vubec se musi davat pozor na vetsi deformace karoserie). No nevim, kdyz vidim tu hruzu na ceskych klempirnach (BMW do rohliku apod.) musi to byt docela radost koupit jiz opravene auto o nemz nevim co mu vlastne bylo... Ja byl s unem docela spokojen, jen jsem dlouho nevedel proc to tak blbe startuje (viz.prispevek v rubrice Fiat) a pak ty brzdy 😒 Vectra je trochu mladsi, to je jine pojezdeni 😃)
Opravuji Subaru - i bouračky. Viděl jsem hodně dobře opr. aut a taky jsem viděl hodně špatně opr. aut. Je to tak, že od určité velikosti rány už není možné uvést to auto do stavu jako by bylo nové. Na druhou str. třeba 5 let staré auto, na kterém je třeba udělat celolak, tak to už mu většinou prospěje. A druhá věc: Nejsem zastáncem zalepování čehokoliv pro lakovnu a proto vše odstrojuji¨. To sice stojí spoustu času a hlavně všech možných příchytek (a u Subaru zrovna tohle nepatří k cenoě výh. věcem), ale výsledek je nesrovnatelný s oblepenou lištou a sklem (např. u Imprezy není klasický bauset okolo oken (jen 5 dveře u kombi) a tak se dá udělat lak perfektně i okolo skla (bez vyřezávání). A navíc, když je auto úplně prázdné, je perfektní do něj dodělat vše možné (naposled jsem dělal dálkový start s alermem a mikrovlnou, tempomat, antiradar, a kompl. hudbu najednou. To se dá samozřejmě daleko lépe udělat v odstrojeném autě - zaplést dráty do orig. kabeláže a v budoucnu při demontáži čehokoliv není třeba klestit cestu stříháním drátů.