Jo mockrát dík. Koukal jsem se na to a je to ono. Je to prostě bomba. Když se na to daj ještě pořádný vylezlý kola tak je to bez chyby.
Měl bych ještě jeden dotaz do davu. Nevíte někdo kde bych se dozvěděl víc o přidávání plynu do směsy pro momentální zvýšení výkonu. Je to v americe hojně používaný. Já nevim ani co za plyn se tam používá, slyšel jsem že nitromethan. Zajímalo by mně jak je to technicky vyřešený. Byl jsem nedávno na výstavišti na autosalonu a tam měly takovou e😜ozici s Corvettama a jednim Camarem a ta jedna Corvetta to mněla.
Měl bych ještě jeden dotaz do davu. Nevíte někdo kde bych se dozvěděl víc o přidávání plynu do směsy pro momentální zvýšení výkonu. Je to v americe hojně používaný. Já nevim ani co za plyn se tam používá, slyšel jsem že nitromethan. Zajímalo by mně jak je to technicky vyřešený. Byl jsem nedávno na výstavišti na autosalonu a tam měly takovou e😜ozici s Corvettama a jednim Camarem a ta jedna Corvetta to mněla.
Nevim co to je přesně, ale říká se, že tam přidávají rajský plyn, ale chemický název neznám. Jestli chceš dělat podobné e😜erimenty, tak u evropskejch aut bych to nedělal. To si můžeš dovolit tak u starejch amerik, který měli předimenzovaný bloky a hlavy a navíc celolitinové. Stoupne ti totiž přitom šíleně komprese a hrozí e😜loze motoru, nebo alespoň zlomení ojnice, nebo dokonce překroucení klikový hřídele. To už nemluvím o podpálení ventilů a možná i tavení pístů, protože směs má potom mnohem vyšší teplotu hoření. Já osobně bych to rozhodně nezkoušel. Jestli chceš krátkodobou suberakceleraci zkus to řešit úpravou karburátoru. Třeba by mohlo fungovat instalování druhé trysky, která by přiváděla benzín z druhého okruhu a benzín by stříkala né podtlakem, ale tlakem z čerpadla. V podstatě přidat ke karburátoru ještě přímé vstřikování. Tohle by ti ale mohlo fungovat jen u motorů jako má Camarro, tj. motorů, kde má každý válec jeden difuzuor. Ovšem počítej s neuvěřitelnou spotřebou paliva.
Asi tak co rána, to litr ...
Asi tak co rána, to litr ...
Neni to ten kocar, co s nim jezdil Costner
v Budyguardovi???
Jinak ten rajsky plyn je NO nebo tak nejak.
Zpusobuje to narust komprese.
Jinak dalsi zpusoby jak zvysit vykon je treba
turbo nebo rootsovo dmychadlo (maj to mercedesy
kopressor) - viz. kultovka Mad Max.
v Budyguardovi???
Jinak ten rajsky plyn je NO nebo tak nejak.
Zpusobuje to narust komprese.
Jinak dalsi zpusoby jak zvysit vykon je treba
turbo nebo rootsovo dmychadlo (maj to mercedesy
kopressor) - viz. kultovka Mad Max.
To si nepamatuju jestli v tom jezdil v Bodyguardovy, ale mam to nahraný tak se můžu kouknout. Na Mad Maxe jsem se koukal včera. Na ten druhej díl Bojovník silnic. Pak ještě na The Wraith. Tam hraje Sheen a jezdí v takový černý potvoře a závodí s takovym gangem a postupně je zabíjí.
Že bych chtěl dělat e😜erimenty na nějakym svym autě to asi ne. Jen bych chtěl vědět jak to dělaj. Když už bych něco zkoušel tak asi ten kompresor.
Že bych chtěl dělat e😜erimenty na nějakym svym autě to asi ne. Jen bych chtěl vědět jak to dělaj. Když už bych něco zkoušel tak asi ten kompresor.
No to by ti možná šlo, ale zase asi jenom u karburátoru, páč stříkačku asi jen tak nepředěláš. Mohl by si tam přidat nějaký malý kompresor a pohánět ho přes zubatý řemen. Jenže aby si nastartoval, musel bys to udělat zapínatelný za chodu. To by se dalo udělat přes elektromagnetickou jednokotoučovou spojku, která se používá u klima-pumpy. Jenže kdyby si tam chtěl tohle zařízení použít, musel by si udělat celý sací systém uzavřený, aby se ti tam ten tlak z kompresoru vůbec udržel. A to je na domácí dílnu trochu Hi-Tec...
To je jasný že karburátor, já stříkačky stejně nemam moc rád. To chce ten kompresor fláknout rovnou nahoru do Véčka na přírubu, jako to běžně dělaj. Je jasný že žádná legrace to neni. I když v americe na ty běžný starý motory prodávaj celej komplet kterej jenom přemontuješ. Je to ale drahý jako prase.
Jo jinak vás pánové musim upozornit, že se tu bavíme vo pěkný *.... Já kdybych měl už nějakou klasickou ameriku, tak bych se snažil aby byla co nejvíc originál a neprznil bych jí podobnejma blbostma. Vono taky, ventily na Corvetu, nejsou na každý pumpě, natož pak za babku...
To je pravda. To je jenom taková teoretická debata. Pro nás teda. Když se člověk ale porozhlídne po netu tak zjistí že amíci se s nějakou originálností moc nežmolej. Viděl jsem taky pár nadšenců co si předělali Camara z 68 a 69 na jakýsi dragstery. Maj tam všechno "originál" i motor jenom trochu upravený. Pak tam byla fotka jak to zvedá na zadní a zmiňoval se o tom že to má 1/8 mile za 5s nebo tak neco. Vsude se chlubil "This is only STREET car!"
Tak musel bejt opravdu pouze jenom "lehkej tuning"...
Co se tyce Eldorada ze 70. let, cituji😒br />
Longer than many garages, 500 cubic inches, front wheel drive, over 5000 pounds without
occupants, and probably the wackiest soft convertible top of all time: yes it's the 1971-1976 Cadillac Eldorado convertible.
Jinak pribuzna potvora od El Camina je
Chevrolet Chevelle, ktera se mi libi jeste vic... Neni to pickup, ale normalni kastle.
Longer than many garages, 500 cubic inches, front wheel drive, over 5000 pounds without
occupants, and probably the wackiest soft convertible top of all time: yes it's the 1971-1976 Cadillac Eldorado convertible.
Jinak pribuzna potvora od El Camina je
Chevrolet Chevelle, ktera se mi libi jeste vic... Neni to pickup, ale normalni kastle.
eldorado ma vodjakziva zadni nahon, amici asi nevi co maji, taky sem jednou videl seville v inzeratu se zadnim nahonem coz je blbost.
Jestli je to tak tak sem docela rád že to tak je. Mně přišlo divný osmilitr a přední náhon. S tim New Yorkrem bych to taky tak ňák řek. Řek bych že je to docela hezkej japonec nebo evropan nebo kde všude se ty Chryslery dělaj. Nejvíc mně dostali když jsem se dozvěděl že do Voyagera dávaj diesely z Fiata. To je teda amerika jako hovado. To má z ameriky akorát méno.
to sem vubec nevedel ze voyager ma diesel z fiatu, akorat vim ze benzinovej 3,0l to ma z mitsubishi.
A kdeze ste to videli ten Chrysler Voyager v dieslu?? Jste si jisti, ze mluvite o severni Americe...😁DD
Sem si jistej ze mluvim o severni americe. Pro ameriku se ten diesel nedodává ale jinak jo. Dávaj do toho tušin 2.0 OHC 98 Kw, 3.3 OHV V6 116 Kw, 2.5 TD 85 Kw.
Zdravim všechny příznivce amerik.Hledám internetové nabídky nebo jakékoli jiné ocelových pochromovaných disků na Jeep Grand cherokee 97 limited.Rozměry:114,3na,to už nevím ,matice 1,2"
16ti palcová kola.
16ti palcová kola.
Kde je určitě seženeš nebo ti je seženou je Auto Mašín pod Libeňským ostrovem v Praze. Pokusim se sehnat tel. číslo.
nasel jsem servr USMOTORS.CZ jsou tam docela zajimavy veci i co se tyka starsich americkych aut. hodne zdaru pri hledani
Napis jaky auto se ti liby a urcite si pokecame.
Zadny takovy sice nemam, ale do budoucna si urcite neco poridim. To co bych chtel nejvic tak na to asi mit nebudu, ale kdo vi?
Takze jestli te uz nebavi se mackat a tocit auto do 7000 ot/min tak sem neco napis.
V AAA jsem byl De ville je bomba a ten Pontiac Catalina je taky dobrej. Ceny jsou ovšem hrozné. Za toho Cadilaca bych to jeste asi dal kdybych mel ale za toho Pontiaca ne. Podle jejich stránek by tam měli mít teď ještě Cdilac Eldorado r.71 8.2 asi za 650 000. To je vůbec hrozný.
To bestias: O GMC eagle nic nevim ale kouknu se.
To faudy: Tak to sedí. To starý Eldorado určitě přední náhon nemá, ale to nemnění nic na tom že to teď cpou kam se dá. Já osobně bych si auto s předním náhonem nekoupil. Nechci ho sice zavrhovat má svoje výhody, jako úsporu atd., ale když má někdo auto jako něco víc než je mikrovlnná trouba a televize tak ho něco takovýho nemůže zajímat. Prostě zadek je zadek.
Jako zastance klasickeho usporadani je mi z toho
na bliti. Navic Cadillac byl v tomhle "prukopnik".
To kdyz vidim ve filmech, jak jim ten predek
hrabe a ono nic... A ted uz tam ty e😜erti cpou
ty V8cky napric, to uz snad neni mozny.