Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "cokes"
25. 4. 2000 08:46
Re: to: Cokes
Samozřejmě, že ten signál je náchylný na rušení, já sám jsem ten kabel měnil. Myslím ale, že ten kdo ten kabel má vedený mimo svazek, tomu se to akorát nechtělo párat, takže tam ten původní nechal a natáhl nový. Jinak proto je ten kabel stíněný, aby nebyl rušený od ostatních.
neregistrovaný "andy220"
24. 4. 2000 17:37
Re: to: Cokes
Cokes to čidlo je dobrý tip,asi ten motor je dosť nan háklivý,chcem sa mu mrknúť na zuby,pretže je to u tohto motora doležitá spatna vazba,ktorou sa managment snaží vyťažit maximum a nepoškodiť motor.Počul si niekedy o tom že ten signál tohto čidla bol náchylný na rušenie v káblovom zvazku,a preto sa povodny tinený kabel rusil a viedol nový popri nom.Proste sa tam vnárali rušivé signály a potom blbla vlastná diagnostika.
neregistrovaný "cokes"
18. 4. 2000 17:13
Re: to: Cokes
Tenhle problém jsem ještě neměl. Ale radši, když dojedu, tak nechám motor ještě tak minutu běžet (kvůli turbu). Jinak musím zaťukat, startuje na první převalení (pravidelný značkový servis je znát a ani to nebylo ještě nabouraný).


BTW problém startování teplého motoru C20XE měly Calibry a Vectry do data výroby 9/91... (párkrát se ten motor holt musel zamotat, než naskočil). Já jsem byl s Calibrou naprosto v pohodě, jediný problém, co jsem měl, že mi chyběl kus plastu v pravém podběhu a voda mi stříkala na čidlo detonačního spalování, to se zašpinilo a pak dávalo nesmyslné hodnoty.


Přišel jsem na to, když jsem myl motor (umyl jsem čidlo, chodilo to OK, po měsíci to zas' začalo blbnout - taxem to nakonec dokoupil a bylo po srandě).


Jinak co se týče tý přestavby (LET), tak právě ten maník prodal tu jednotku už dřív, než jsem přišel já kvůli tomu motoru. Na tom to vlastně padlo :-(.
neregistrovaný "andy220"
17. 4. 2000 22:58
Re: to: Cokes
Cokes ja tiez fandim bavorom.Ten Tds(najma pri tychto cenách benzínu)sa mi pači preto že nemáš subjektívny pocit že ideš na nafťaku,a ten zvuk skoro ako pri benzínovom šesťvalci.Ale aj ten motor má muchy,nestalo sa ti v lete,že si na chvíľu odstavil teplý motor a nemohol si naštartovať?A ktej kabeláži na C20let.Prečo ti nepredaval motor aj s komplet káblovačkou na motronic 2.7 a aj s ním.Iba by si povodnú kablovačku vytiahol cez torpédo z priechodky a pretiahol by si na LET na RJ motronic 2.7(napr.v tej káblovačke na LET máš tlakovú hadičku,ktrorá primo dáva hybridu v RJ tlak v sacom potrubí a už len na tomto by si pri prerábke skončil)
neregistrovaný "cokes"
17. 4. 2000 14:44
Re: To:cokes
Jinak super věc je Calibra/Vectra V6 - mně se to líbilo víc, než Calibra turbo...
neregistrovaný "cokes"
17. 4. 2000 14:41
Re: Re:to Cokes
magic: Měnil jsem motor a myslel jsem, že koupím LET. LET by byl pěknej, z totálky za 30.000 i s převodovkou. Když jsem ale viděl rozdíly v elektrice (chyběl mi hlavně Motronic a hlavn+ě jsem marně pátral po starší kabeláži - ta z tý bouračky byla nepoužitelná, nová stála hrozný peníze a vůbec, před třema rokama na to nic nebylo a když bylo, tak to bylo strašně drahý), tak jsem to zabalil a koupil XEčko bez převodovky, který mělo málo najeto - motor byl jak z továrny a za skvělou cenu - 20.000.


Nemělo to smysl. Jinak ta převodovka je v pohodě (klidně i ten pětikvalt - akorát je na turbo moc krátká), jen ta spojka má větší průměr. Víc napsal andy220.


andy220: Matně si vzpomínám, že známý měl problém s 4x4 Vectrou z 89..., ta Kačena, co jsem měl já byla 93, takže asi byla už vychytaná.


Jinak moc pěkná Vectra..., já už na Opla nepomýšlím, mám teď šestiválec turbodiesel - BMW E36 a jsem v pohodě, dynamika mi postačuje (i když je čas na čiptuning+větší intercooler), zvuk se mi moc líbí.
neregistrovaný "andy220"
13. 4. 2000 22:46
Re: To:cokes
Cokes trochu si to doplietol.O Calibre Turbo som ja hovoril,nie magic,ale magicovy.Ok.Viem že si ju mal niekedy a nespomínal si na ňu v dobrom.V prvom rade si ma zle pochopil(čítaj pozornejšie)!

Ten môj výrok v čom sa sčasti líši C20XE od C20LET

,som chcel iba na ilustráciu povedať Magicovi že šestnásťventil je mechanicky predimenzovaný na môj výkon,vzhľadom k tomu že s horeuvedenými zmenami poslúžil ako základ pre Turbo(Magic radil dať silnejšie štifty,iný olej. chladič atď na môj C20XE,ktorý mám vytunený na 183PS a chcel by som ešte viac s neho),chápeš?A nemyslel som tým,že na C20XE hodím turbo C20LET!Samozrejme že sú tam iné piesty,iný,managment,kabeláž,výfuk.zbern… spojka atď.Samozrejme že tá prestavba sa ti vôbec nepodarila,lebo by si sa z toho zbláznil.Ja som to chcel spraviť nasledovne,lacnejšie a jednoduchšie.A cokes ver tieto autá poznám ako..(Mal som skoro svoju dvetisícku rozobratú do šroubičky a čulo koketujem z mechanikmi priamo z opla).Takže mal som možnosť kúpiť C20LET komplet s prevodovkou F28 atď.Ten motor presne pasuje na silentbloky na nosníkoch, iný je na nápravnici,ktorý tiež vymeníš.Vymeníš motronic 2.5 za 2.7,spolu s celou kabelážou.U mna ja mám prevodovku F20(5 prevodových pomerov takých istých ako na šesťkvalte,ale iný stály prevod diferáka),ktorá presne štiftami pasuje na turbo polmotor,ale ak sa ti lúbi šeskvalt F28(ktrorý ma taký istý VECTRA aj Calibra turbo),dáš dole prídavnú prevodovku(medzinápravový diferák),ostane trčať drážkovaný hriaďeľ,tesnený guferom,ktorý môžeš zaslepiť nejakým zhotovením krytom.Samozrejme na quatre to robiť nemusíš,len ja mám predok a s toho štvorkolku nespravím.Iný podlahový tunel.Aj keď na zadnej náprave mám prípravu.Cokes podcenuješ moje vedomosti,čitaj pozornejšie.Vieš aký je ten rozdiel Calibra drží,drží a zrazu ide do *,proste ťa nijako neupozorní na šmyk,no a Vectra sa dá viac kontrolovať,práve pre to tažisko(Opýtaj sa oplákov).No a k tej výške ja ju mám pustenú o tri centi dole na 50tkach,takže neviem.A to quatro.Ty si ho mal tretej generácie a tam už opel zrejme vychytal muchy.Na starších odchádzali regulačné ventily tlaku oleja a následne aj visco spojka,keď si to neustriehol.Viš koľko som zažil štvorkoliek s odídeným quatrom,ale všetko do 92,takže môže byť.Inak ak sa chceš na ňu pozrieť, choď na www.auto-tuning.cz/07.htm Teraz je sice čierna a nevidieť to sanie a nemám tie superturisma OZ 17
neregistrovaný "andy220"
13. 4. 2000 21:41
Re: To: Jirík
Čítaj pozornejšie,ja žiadnu Hondu nemám,ani by som nechcel.Ja mám 16V opel dvetísícku a tá tvoja 320 ma vôbec nerozhádže(aj keď ma tiež vzrušujú bavoráky).Jirík a ja si mám čo povedať s 325i a nie s tvojou.By som povedal že 318is je živšia.A nevyťahuj sa,takých tu nepotrebujeme!
neregistrovaný "magic1"
13. 4. 2000 16:09
Re: Re:to Cokes
Ty jsi vazne zkousel predelat atmosferak na turbo? Neni levnejsi koupit celej motor? S tou prevodovkou - u atmosfery je kratsi? To by mohla byt vyhoda, ale je tam jen petikvalt ne? Otazka taky je, jak je dimenzovana. Ale spojka by to asi neprenesla. Muzes sdelit do jakeho stadia jsi dospel a jake jsou tve zkusenosti? Nebo jsi jen premyslel a kdyz jsi zjistil, co to obnasi, tak jsi to zabalil? Docelka by mne to zajimalo. Dik.
neregistrovaný "cokes"
13. 4. 2000 12:31
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Vieš ako sa líši Turbo od mojho šestnásťventilu?Odvrtaním jedného mazacieho kanála na ložiská turba a silnejším tesnením pod hlavou... jiná spojka a převodovka, jiné výfukové potrubí, jiná kabeláž, Motronic 2.5... je toho dost (vlastní zkušenost - pokus o přestavbu 16V 4x4 na 16V Turbo 4x4).


S Calibrou 4x4 jsem najel 80.000 km, s 4x4 pohonem nebyl jakkýkoliv problém.


andy220, jakým způsobem se liší Calibra a Vectra ohledně těžiště? Tím myslím, proč je Vectra jiné kafe? Měl jsem spíš opačný dojem - Vectra mi připadala jako hodně vysoká...
neregistrovaný "jirik111"
12. 4. 2000 12:24
Re: To: Andy
jenáže to tvé točítko Honda 1.6 ukáže výfuk BMW 320.
neregistrovaný "magic1"
12. 4. 2000 09:53
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Jasne, a z toho prave plynou ty zkusenosti s Calibrou. Pokud budes srovnavat Calibru Turbo 4x4 s komercnimi auty typu Audi A-neco, tak jsi samozrejme na tom lepe. Ale ja jsem mel na mysli prave treba S2, byt ani to neni zrovna zazrak (na rovinkach rychle, v zatackach abys prosil), totez plati o Fordu RS Cosworth. Nejde o to, co mam nebo nemam doma (ani Imprezu ani Lancera Evo-neco doma nemam a presto se z nich muzu po...), ale prave o ta meritka. Nejsou to meritka penezenky (ta se projevi prave v tom, co mas doma v garazi), ale meritka pristupu. Mne by vyhovovala treba Corolla WRC. A ted zpatky k tomu, co jsi psal: je samozrejme, ze das-li motoru takovou peci, jakou ma mit (nebo jeste vyssi), tal vydrzi neco uplne jineho, nez pokud na nem skudlis. Sam vis lip nez ja, ceho se ty problemy u tohohle motoru tykaji, takze nema cenu to vyjmenovavat. Neboj, i Lancia mela svoje slabiny (jako kazdy). Vectru Turbo 4x4 jsem neridil, trochu se mi nechce verit, ze by byla lepsi nez Calibra. Nevim ani, jestli ma sestikvalt jako Calibra. Tupy podvozek je ten, ktery nema sladene uzaverky diferencialu do dostatecne pretacivosti pri akceleraci nebo deceleraci a u nehoz se musi auto pred zatackou rozkyvat na treti, misto na druhou. O brzdach je zbytecne hovorit. Alfa 155 V6 turbo neexistuje, ale existuje 164 turbo s predkem (nezajimave) nebo 155 turbo v quattru a to je proti Calibre mnohem ostrejsi auto, ktere ale brzdi jeste hur. AR 75 s motorem 2.0 TS ve verzi S, 3.0 V6 nebo 1.8Turbo se te bude drzet na rovince, v zatacce ti ujede, 75 Evoluzione ti ujede vsude. Je to ale starej pekac. Co se tyka BMW M3, o tom valne mineni nemam (rychle na dalnici, hrne se rovne jako pytel pisku). Upozornuji predem, ze svoji starou Deltu Integrale rozhodne nepovazuji za nejlepsi auto na svete, ale treba EVO III hodnotim velmi vysoko. Nemam na ni ale prebytecnych 600tis.
neregistrovaný "andy220"
12. 4. 2000 00:00
Re: Vstřikování vody pro Andyho
To že si nezažil ten motor cez 100000km(na integrálku potom koľko motorov máš v zálohe,alebo cítiš sa na repasy za dvestolitrov?) môžeš ľutovať,haha.No problém aj po dvesto(Ja mám na mojej 16Ventilke 165000,minule sa merala kompresia.Hodnota pri zabehnutom motore 16nášť neviem presne akých jednotiek a u mna teraz 15.5,samozrejme že ten motor nepozná inú syntetiku ako 10W-60,ktorá sa mení každých 7500km,no coment veď to auto by asi nevytlačilo 245km/h bez patričných PS,nie?).Akurát praskali hlavy pre chybu vo výrobe a preto čo,to som uvádzal v predchádzajúcom príspevku.Pokiaľ to auto dostalo taký servis ako sa patrí neni problém,skôr si ju kúpil asi po nejakom katovi alebo búračka.Magic špecifikuj "jisté zkušenosti",slabý motor(ak to porovnávaš z integrálkov kde je nejaký ten rozdiel v hmotnostiach), tupý podvozok!!!Prosíím.Vidno že si nemal možnosť porovnať CALIBRU s VECTROU.Podvozok Calibry proste neodpúšta chyby,keď ustrelí tak je to buď na streche alebo ideš po dotyčnici do *.Ale Vectra Turbo to je iné kafé,má iné lepšie tažisko!A vôbec o podvozku sa s tebou budem hádať do krvi(Ja stále mám tie audiný v spatnom napr.A4,A6 2.8 qatrro,A8 4.2 ani nehovorím,ale podotýkam na suchu!Áno audiny majú viacprvkové závesy,to je ich devíza.A S-ká sem nepleť(trochu drahšie a nereálne auto máš na to?) to ti nadškrtnem potom M3,ale podotýkam na suchu!K alfe.Tá 75 sa ma nejako podozrivo dlho držala no a viezol som sa v 155 V6 Turbo a poviem Ti pravdu nebolo to až tak zlé.A merítka?To je jednoduché kdo si viac dovolí,nie?Magic nemá to zmysel,každí si chváli svoje perie.Tvoja integrálka je závodné auto v civilnom šate a keď integrálka tak pre mňa cosworth.Magic ak ti to dovoluje čas reaguj na všetky moje otázky.Hlavne ma zaujímajú výtky k tej calibre(podvozok,spoľahlivosť keď si to jazdil).Závodíš?
neregistrovaný "magic1"
10. 4. 2000 11:22
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Mne je to fuk, ale nezazil jsem tenhle motor pres 100tis. km. Mam s nim jiste zkusenosti z Calibry 4x4 a i pres vyborny sestikvalt to auto nebylo dobry. Prave vlivem slabeho motoru a tupeho podvozku. Navic, jsem zvykly na Deltu Integrale, Audi S2/S4, Lancer Evo VI, AR 155 Q4 a AR 75 - takze promin, ale mne se zda, ze ta Vectra proste na silnici nikdy drzet nebude a ani nemuze. Zalezi na meritkach kazdeho z nas. Ackoliv na vetsine techto stranek uvadim AR 156 jako vzor jizdnich vlastnosti ve srovnani s jinymi auty teto tridy, ja osobne bych tak neovladatelny, pomaly, nebrzdici a nezajimavy auto nechtel. Nema to byt urazka Vectry nabo AR 156, ale pokud mas pocit, ze je super a ze to jenom neznam, tak to tak neni. Mam jenom zkratka jina meritka.
neregistrovaný "andy220"
10. 4. 2000 00:00
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Magic k tomu Twinsparku,neviem skade čerpáš info že sériový mal 203PS a 217Nm,ja som pozrel katalógy a viem o 155PS a nevalných 188Nm,ale nehádam sa ak to bola nejaká špec. verzia pre povedzme osobitný trh.A to 203 a 217 mi nejak nejde dokopy(?250Nm),koĺko ten motor točil cez osem?Ale to neverím že je to séria.Kamoš má 156 Twinsparka tuning na 170PS a nejak mu to "az tak nejede"?A k tomu motoru Magic ten motor znesie s tým istým chladičom a s mechanickým čerpadlom, s tými štiftami,s tou istou hlavou(akurát je zosilené tesnenie pod hlavou) 204PS s 280Nm a aj viac(chlapci to jazdili,akurát praskali hlavy,pretože opel nevložil do chladiaceho okruhu dodatočné elektrické čerpadlo.Vieš v lete si naraz odstavil rozohriaty motor a nemusím ďalej pokračovať...)Takže nie je to namieste.Ale v každom prípade díki za podnet a klobúk dole,umíš to.Magic podvozok nepodceňuj,sorry nepoznáš to.To auto ide ako po koľajach s tou fully indipendent zadnou nápravou a dobre odladenými stabilizátormi,ktorý nedostane do "nesnází" ani krkolomný vyhýbací manéver pri 180 km/h a keď sa naháňam so silnejším tak ťažím hlavne s podvozku v zákrutách a mám si čo povedať s inými autami(podstatne drahšími a modernejšími a veľmi rád by som ti to predviedol,keby..),samozreme že v globále je časť úspechu auto a časť medzikus čo ho ovláda.Výtku si zaslúži servo a brzdy,ktoré sú poddimezované aj pri sérii(ale s Ferodo racing je to trochu lepšie),keď to porovnávam napr. s Audi,tie prevodoky a ovládaťeľnosť im neupieram.
neregistrovaný "magic1"
7. 4. 2000 15:21
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Od okamziku, co se jejich adresa objevila tady na netu si s temi anglany cile mailuju. Co se tyka motoru, ktery povazujes za hvezdny - uhodl jsi, myslim si, ze TwinSpark od Alfy na tom bude lepe, velmi vysoko hodnotim i Hondy a posledni EGR motor od Renaulta. Kolik lze "vydupat" z atmosferickeho dvoulitru zalezi hlavne na tom, jak dlouho ma ten motor makat. Acka maji max 300 koni, ale to je takrka strop pri zachovani ostatnich parametru v toler. linii. Pokud ti nekdo nabizi nacipovani tveho motoru na 270 koni, tak honem rychle od neho utikej pryc! Dvoulitr, ktery sel slusne byl Alfacky TwinSpark s vykonem kolem 203 koni a toc. momentem kolem 217 NM. Ale motor auto nedela a pokud ma atm. dvoulitr kolem 180 koni, je to az az. Spis jde potom o podvozek, brzdy, odstupnovani prevodovky, atd. Pokud jde o tvuj motor, pri 200 konich bych mel obavu o tlak mazani a snazil bych se bud snizit tesneni olejoveho cerpadla, nebo jeste radeji bych jiz daval elektricke. Co se chladice tyka, muze byt vyhovujici, urcite bych ale zvetsilk prumery hadic a fitinek kvuli zvyseni tlaku. Predpokladam, ze stefty hlavy mas jiz vymenene. Tenhle motor ladi v Nemecku pro superturismo Irmscher, asi ti nejlip poradi tam. Urcite bych nechodil k Srbovi, je to sice sympaticka rodina prijemnych lidi, ale ten Steinmetz mne doslova sokoval v tom nejhorsim slova smyslu.
neregistrovaný "andy220"
6. 4. 2000 23:56
Re: Vstřikování vody pro Andyho
K tomu vstreku:skade čerpáš info o tom z netu.Mrknem sa na tie schémy(zaujímam sa o autoelektroniku)keď budem mať čas.Ale rozmýšľam že teraz by bol na rade u mojho motora tuning elektroniky(Akurát som objavil u nás celkom serioznu firmu).Spomínal si že by si odprúčal na motore úpravy vačiek,mazania(Ja si myslím že tá hlava je dosť pokroková,keď bola vyvíjaná pre opel u coswortha.Vačky sú dosť ostré,chladič oleja sériový).Sorry,ale vidno že to nepoznáš.Vieš ako sa líši Turbo od mojho šestnásťventilu?Odvrtaním jedného mazacieho kanála na ložiská turba a silnejším tesnením pod hlavou,takže ten moj motor je dosť predimenzovaný.Ano opel sa robil štvorkolka a bolo to dosť poruchové,proste nemali to dotiahnuté a upustili od toho a preto som taký nechcel.No a potom total repase,to auto som mal rozobraté do šroubičky,bola by to blbosť meniť.Akurát možem kupiť motor s turbínou,ktorý sa da bez problémov namontovať na moju prevodovku(na ktorú mám aj špecial ECU na 270PS,ale si to neviem predstaviť s predkom).Čo na tom že staré?Nové koncepované motory už nikdy tak nepojdú vlivom prísnejších emisných limitov a spotreby(samozrejme neber to doslovne česť výnimkám)a musíš potom vraziť kopec penazí do tuningu.A som toho názoru že moje auto bolo nadčasové čo sa týka napr.managmentu,spaľovacích priestorov(ten paradox výkonu a spotreby)a málo kdo si v osemdesiatych rokoch pri sériových motoroch dovolil kompresiu 10,5:1,co ty na to magic?Nepoznám sériový atmosferický šestnasťventilový dvojliter(aj teraz) čo by mal lepšie parametre(196NM,4600ot),ak poznáš sorry,uveď(Možno twinspark alfa skoro).Ešte jeden dotaz na záver,kolko PS a NM sa podarilo vydupať nejakému kamošovi s takéhoto atmosferáka,len nenapíš nejakú Áčkovú úpravu.Magic a možem tvrdiť,keď stúpol P o 30% tak aj M.Bol to tu už pretriasané,ale spýtam sa zbehlejšieho.Zatiaľ díki.
neregistrovaný "magic1"
6. 4. 2000 10:37
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Bohuzel, nemam. Ale muzu se zeptat, nic vsak neslibuju. Ta vodni strikacka vychazi asi na 25tis, coz by nebyla takova pecka, ale oni tam stale melou neco jenom o Subaru a potom o CPU Bosch. Podle schematu na to musi byt to CPU logicky upraveny, takze to znamena jeste koupit specialni CPU za 20tis a potom teprve zjistis, jestli to ma nejaky smysl (at uz pozitivni nebo negativni). Fabricka treba od Abartha vychazi taky kolem 50tis, ale vysledek je zaruceny. Tve problemy s trakcnimi vlastnostmi chapu, mel jsem Dedru turbo s 294 Nm pri 3150/min a kdyz ten motor zabral, tak auto stalo na fleku a od pneumatik sel cernej kour, ze nebylo videt na krok. Hrabalo to za vlhka i na petku. Samozrejme jiste reseni je zesilit stabilizatory a dalsi podvozkove dily, ale to ty urcite mas. Samosvor je dobrej (ta Dedra ho mela), ale neni to vselek, peres se potom s volantem a mas to lepsi jak posilovnu. Proto si nemyslim, ze je zase nejak moc dulezity u predku maxizatah odspoda. Spis to zpusobuje ztratove protaceni kol. U Astry je to o neco lepsi vlivem nizsi hmotnosti, ja bych ale - pokud bych byl Oplim fandou - sel do quattra. Delali jich pet modelu, takze nejaky vyber mas. Ale jsou to pochopitelne stary auta.
neregistrovaný "andy220"
5. 4. 2000 13:04
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Ahoj magic.Predom sa všetkým ospravedlňujem že si z tejto rubriky robím súkromný kanál. Trochu som prekopal Motorcafé a myslím že si zaťažený na talianske autá(Lancia HF,staré ale dobré závodné náradie.Si ako moj kamoš,ktorý si nedá na Lanciu Themu Turbo r91 dopustiť,ale občas nás chytí rapel,ale vždy je moja šesnásťventilka o chlp rýchlejšia.Akurát sa mu zodrala vačka a odišli šály na kluke,ale už je na ceste z I druhá,ozaj nemáš k tomu motoru nejaké materiály,hlavne elektroniku,nastavovanie atď?)

Co sa týka toho vstrekovania vody mrknem sa na to,ale zatiaľ to púštam,lebo je to určite nie malá investícia a magic v tomto sa asi zhodneme že nemá zmysel nadupávať nad tých 200PS s predným pohonom(pokiaľ by som nevymenil dferák za iný zo zvýšenou svornosťou 2500DM),lebo teraz je s trakciou problém.Skôr by som sa zameral na elektroniku.Spraviť niečo s priebehom krútiaku pri nižšich otáčkach(ono to nie je až také zlé,ale sadze chytia tak pri 3500 a pri 4500 do obmedzovača je to bomba ako keby "nabehlo turbo",ale problém to sanie je dlhé a tenké,čo zlepšuje plnenie pri vyšších ot,bodla by variabilita,však?A mám došť dlhú prevodovku vmax 245,cca 7.0sec 0-100.)Magic este jedna prosba.Vidím že sa točíš okolo pretekárov,tuningu a si vo veľa veciach zbehlý a v čechách ste o krok ďalej.Nepoznáš u vás nejakého fandu ktorý ma skúsenosti úpravami týchto motorov C20XE, eventuálne s tým jazdí.Zatiaľ díki.Ak máš čas pošli vectra2000@pobox.sk
neregistrovaný "magic1"
4. 4. 2000 11:55
Re: Vstřikování vody pro Andyho
Koukal jsem na to. Zda se, ze nabizeji bud univerzaly, nebo jednotlivy verze pro Bosch elektroniku. Abych rekl pravdu, nejsem z toho odvarenej, ale nebylo by zly to vyzkouset. Nejaky "univerzalni" vstrik vody (zdaleka ne tak dramaticky jako u firemnich WRC) by snad existovat i mohl (?). Chtelo by to vyzkouset na brzde.
neregistrovaný "residents"
4. 4. 2000 10:39
Vstřikování vody pro Andyho
Už to tu někdo uváděl:

[odkaz]
neregistrovaný "andy220"
4. 4. 2000 10:26
Re: Re:Goja a vsetci
Diki magic za vyčerpávajúce info,mna vlastne zaujímala podstata a vidím pokiaľ to niekdo vo svete nevivinul špecial pre moj motor tak je to pasé(nehovoriac o cene).Magic vravíš že najprv treba ladiť podvozok,brzdy atď.Stalo sa(Eibach-30mm,Spax,Ferodo racing),trochu ma podcenujes,ked si myslíš o mne že najprv budem nadupavať motor na seriových brzdách,podvozku.Viem si uvedomiť súvislosti a dôsledky.Ale čo sa týka tuningu môjho motora pokračuje sa z elektronikou.Ano Superchip tam už bol!!Ale čítaj pozornejšie,efekt bol horší ako bez neho,pretože nie je vivinutý na ladené sanie,ale na sériové!Jediná cesta ísť do Nemecka k ladičskej firme a ladiť soft dynamicky na stolici.Výrobca sania neponúka chip.
neregistrovaný "RadekG"
4. 4. 2000 07:13
Re: pekny stranky
HUGE CARS!

**/***
neregistrovaný "TiangCeMin"
4. 4. 2000 03:27
pekny stranky
Kouknete se sem: [odkaz] doporucuju rubriku tuners.
neregistrovaný "magic1"
3. 4. 2000 10:39
Re: Re:Goja a vsetci
Vstrikovani vody neni jenom zalezitosti turbomotoru. U nich ma ale nejvetsi vyznam prave vzhledem k vysokym teplotam nasavaneho vzduchu. Ale principialne plati pro vsechny motory, ze cim je vzduch chladnejsi, tim ma vetsi mernou hmotnost (hustotu) a tim vic se ho tedy do spalovaciho prostoru vejde. Samozrejme ma nezanedbatelny vliv i procento kyslikovych atomu, za deste nebo v tropickych destovych oblastech navic i protomnost ozonu. Jenomze vstrikovani vody je jedna z nejslozitejsich tuningovych operaci. Delka saciho traktu musi byt presne definovana, taktez jednotlive pulsy a teploty prochazejiciho vzduchu. Nemyslim si, ze by byla moznost to namontovat na auto, pro ktere to nevyvinula bud tovarna, nebo tovarni ladicska firma. Domaci vyvoj bych videl na nekolik let. Vodik ma velkou snahu detonovat, takze se musi v palivu pouzivat dodatecna aditiva, nebo prozpusobit tvar spalovaciho prostoru v antidetonacnich sterbinach. Teoreticky by se to asi dalo slozite vypocitat, ale nas vzdycky ucili, ze teorie u spalovacich motoru funguje stejne jenom jako zaklad praktickeho vyvoje. Neni mi znamo, ze by Opel vstrikovani vody pouzival u jineho motoru, nez byl ctyrvalec turbo v Calibre 4x4. Ve vetsine sportovnich disciplin je totiz zakazane. Mozna by nebylo spatne zkusit sehnat informace z britskeho Superturisma, protoze se mi zdalo, ze ta auta moc jedou, takze by vstrik vody mit mohla. Ale to je jen moje spekulace s pravdepodobnosti tak 20%. Jinak, co se tyka ladeni motoru - cipama se zabyva na celkem solidni urovni firma Superchip, kterou lze najit na internetu. Neznam primo jejich stranku, ale da se tam vlizt pres www.evocars.com/integral.htm a tam je odkaz na linku chips. Jinak ale samozrejme doporucuji nejprve ladit podvozek, potom brzdy, potom vnitrek motoru (vacky, mazani, chlazeni), potom sani a vyfuk a az nakonec elektroniku.
neregistrovaný "andy220"
2. 4. 2000 22:25
Re: Re:Goja a vsetci
Magic ešte som si všimol že tam hovoríš zrejme niečo o EGR ventile.Z praxe to už dlho beží a je to akurát dobré na zníženie NOx a zvykne sa ten ventil zakarbonovať a zasekávať a potom to "delá bohové trable".Zaujalo ma to prídavné vstrekovanie vody.Počul som o tom že sa to používa na súťažákoch a pravdu poviem neviem o tom veľa preto sa ťa opýtam.Myslím si že to funguje tak že to ochladzuje saný vzduch a pri spaľovacom procese sa rozkladá a podporuje horenie.Sorry ak sa mýlim.A ešte asi sa to dá aplikovať iba pri turbo motoroch a nie atmosferákoch??Ja mám tuningovaný dvojlitrer(asi vieš) s rezonančným saním(pretlak pri cca 4500ot 0.3baru,183PS) a tiež koketujem s myšlienkou dostať pár koníkov naviac(aj keď teraz je už problém s trakciou).S chipom sa sanie neznaša,efekt je horší,musel by sa vyvinúť extra chip na to sanie.Preto ma to zaujalo,lebo napr. po búrke(zrejme vlivom chladnejšieho vlhkejšieho ionizovaného vzduchu) je to sakramenský rozdiel v živosti motora.Poraď ako to funguje,ako by sa to dalo realizovať ,eventuálne kto vie obstarať a vobec či to má efekt pri atmosferáku?Díki.vectra2000@pobox.sk
neregistrovaný "andy220"
1. 4. 2000 00:00
Re: Re:Goja a vsetci
Magic prestanme sa už prestrelovať a zdržme sa invektív obmedzenosti atd.Pri čítaní tvojich príspevkov vidím že "niečo vieš".Čo sa týka toho soft turba.Áno je to trend pri zvyšovaní učinnosti motorov a ak turbo tak ako doplnok na dosiahnutie tohto cieľa a nie bezmedzé nadupávanie

motorov zvýšením plniaceho tlaku malolitrážneho motora.To je podľa mňa výkon "vyhnaný práškami"(Mal som moznosť riadiť napr.SAAB AERO.Bola to paráda ten záťah z nízkych otáčok).Má to svoje pro a proti.Ja hladím na to komplexnejšie.Predsa tie turbo motory sú aj pri kvalitnejších materíaloch a technológiach viacej exponované a čo sa týka životnosti radšej mám vyladený špičkový trojliter ako turbo dvojliter.

Co sa týka problematiky objem valcov ničím nenahradíš TiangceMin to presne vystihol objem nahradíš technikou,ale keď spojíš objem s technikou...(preto mnou proklamovaný M5 motor).

Magic ako by mal podľa mna vyzerať ideál motor.Musí byť účinný a bez dier.(Magic no a keď sleduješ vývoj čo povieš na moj starý opel motor 2.0 16V,38% učinnosť perfektná merná spotreba,odborníkmi proklamovný ako najlepší šestnasťventil devadesiatych rokov)?
neregistrovaný "andy220"
31. 3. 2000 22:51
Re: To: andy220
Mal som česť zviesť sa s hondou civic VTEC.Dojem: ta zmena zdvihu a tým aj nárastu výkonu je skokovitá cca 5000ot a vtedy to "chytne saze",kdežto pri VANOSE plynulá takže ten motor "ťahá od spodu" a nie ako to tvoje točítko.
neregistrovaný "jirik111"
31. 3. 2000 12:56
Re: To: andy220
BMW mají dobré motory, double VANOS celkem jde. Jenze to je pouze zmena casovani, ne zdvihu. Honda ma i zmenu zdvihu u VTEC. To je pak jiný kouř.
neregistrovaný "magic1"
29. 3. 2000 13:40
Re: Re:Goja a vsetci
No jiste. Ono to asi jinak ani nejde, protoze velky objemy maji taky mnoho uskali - nema to smysl dal rozebirat. Uvidime ale, jak se chytne treba Renault s novyma motorama EGR s recirkulaci vyfukovych plynu. Jel jsem s tim jen ve Sceniku, ale fakt je, ze to na MPV tahne neuveritelne. Bohuzel, myslim si, ze GDi od Mitsubishi je proti tomu odsouzeno k zaniku. Ale jeste se v serii ani nezacaly (alespon o tom nevim) pouzivat takovy "fory", jako treba chlazeni vstupniho vzduchu u atmosferaku, nebo dokonce vstrikovani vody (melo Volvo a maji soutezaky). Ja jsem s touhle veci uz nemocnej, protoze to chci aplikovat do svyho auta, takze nemelu uz o nicem jinym, ale ten motor a hlavne toc. moment je pak neco uplne jinyho. Ono i pneumaticky zavirani ventilu jako maji v F1 neni zla vec. Kdyz v roce 1969 vyjel prvni Fiat 128 Rally s variabilnim casovanim sacich ventilu, tak se rikalo, ze jedna vlastovka jaro nedela. Pak to zacala v mnohem propracovanejsi forme pouzivat Alfa Romeo a to jeste stale platilo, ze je to technika hlavne pro sportaky. A dneska, kdo nema variabilni casovani je "mrtvej". A tak je to i se spoustou dalsich veci. Objem nahradis technikou a ja si myslim, ze preplnovani se zanedlouho stane i u zazehovych motoru beznou zalezitosti, jako je tomu v pripade nafty. Uvidime.
neregistrovaný "tope"
29. 3. 2000 11:30
Re: Re:Goja a vsetci
Samozrejme, ze ten vzorecek je jednoduchej a slouzi pouze k informativnimu, nebo predbeznemu vypoctu. Vubec dost velicin na motoru se musi odhadnout, modelovat, nebo okopirovat od podobnych motoru. Myslim, ze rozebirat takove veci zde je nad sily vetsiny ucastniku teto debaty. Muzeme polemizovat nad p-V popr. T-s diagramy, zjistovat ucinnosti jednotlivych provedeni atd. Podle me patri ve vozidlovych aplikacich velkolitrazni motory asi minulosti, trend dneska je ve vyuzivani lehkych materialu (mensi setrvacne sily, tuzsi klika ...), preplnovani, vyuziti rezonance v sani, variabilni casovani ventilu, optimalizace spalovaciho prostoru atd. Proste jit na max. ucinnost a ekologii.
neregistrovaný "RadekG"
29. 3. 2000 08:48
Re: Re:Goja a vsetci
To all: Mate pravdu: kroutak, vykon...Ale ta vaha a spotreba.Pokud chcete jezdit trosku rychleji poznate, ze hmotnost je treba rozdelit 50/50...

Spotreba? Pripada mi trosku zbytecne aby auta zrala 15-20 a vice litru, kdyz je mozny jezdit za 7l. Pokud s touto spotrebou jezdi vsichni v USA tak potes....:-)

P.S.:Ted mam 2.0 a chci koupit 3.0 ... :-)
neregistrovaný "TiangCeMin"
29. 3. 2000 01:03
Re: Re:Goja a vsetci
Nerikas celou pravdu kdyz tvrdis ze ten kdo rika ze "objem nicim nenahradis" je nevzdelany laik, protoze neni objem jako objem. Motor muze mit velky objem a pritom vykon a vse ostatni mnohem horsi nez kdejakej dvoulitr turbo, ale taky to muze byt zcela naopak. Protoze motor kterej ma objem velkej a pritom vsechny ostatni vymozenosti jako motory s objemem mensim, bude zakonite o mnoho lepsi. To je logicky protoze treba "sestilitr turbo" bude urcite lepsi nez "dvoulitr turbo".
neregistrovaný "magic1"
28. 3. 2000 15:04
Re: Re:Goja a vsetci
No, jsem rad, ze to, co zde pisi jiz nejakou dobu si konecne nekdo precetl. Ten vzorec je samozrejme pouze velice zjednodusena pomucka, nebot zjistit efektivni tlak va valci neni snadne. Navic se zde vubec nevyskytuji jakekoliv ztraty a samozrejme zadne termodynamicke vlastnosti motoru. Takze je videt, ze zvysovani vykonu lze: optimalizaci pusobeni sil na pist, zvysovanim zdvihoveho objemu, zvysovanim provoznich otacek a nebo zvysovanim plniciho tlaku. Jakym zpusobem budou ona reseni provadena, je jiz otazkou volby jednotliveho technickeho systemu (zvysovat plnici tlak nemusi zakonite znamenat pouziti turbodmychadla, dokonce vlastne ani pouziti mechanickeho dmychadla). Kazda z uvedenych cest ma ale sva uskali, o kterych jsem jiz psal drive (mozna i jinde), jako je kmitani klikoveho mechanismu, unosnost lozisek, tepelna zatez, atd... Takze vsichni jsme se snad konecne dobrali zaveru, za kdo tvrdi "objem nicim nenahradis" je nevzdelany laik.
neregistrovaný "ano"
28. 3. 2000 14:52
A co hmotnost?
Jo, terorie výkonu motoru. Dobrý. Ale ono taky jde o to čím ten motor hejbe. Může mít třeba dvěstovky koní a když bude hejbat dvoutunovým autem tak je to vždycky jen motor přiměřený hmotnosti a žádnej sporťák to auto nebude (viz. parametry zrychlení velikej aut).

Hmotnost je ve vzorečku pro zrychlení(zpomalení)i odetředivou sílu.
neregistrovaný "tope"
28. 3. 2000 14:22
Re: Re:Goja a vsetci
Pe = pe.Vz.i.n.t


kde:


Pe - efektivni vykon motoru


pe - efektivni tlak ve valci


Vz - zdvihovy objem 1 valce


i - pocet valcu


n - otacky


t - taktnost motoru (t=0.5 u 4D,t=1 u 2D)


Vykon se zvysi se zvysenim pe (turbo), nebo zvysenim Vz (objem), popr. n (motor vic toci).


Vsechno ma sve pro i proti, ale to je spis na delsi a odbornejsi debatu.
neregistrovaný "magic1"
27. 3. 2000 10:49
Re: Re:Goja a vsetci
No, na CVUT uz znovu nepujdu - jednou mi to stacilo. I kdyz tentokrat tam uz neni Marxak. Ale nepochopil jsem, co si mam zapamatovat. A pokud neuznavas turba, ale jen "soft turba" (neznam rozdil), tak musis v zivote o leccos prijit. Netvrdim, ze bez turba neni dobry auto, ale tvrdit, ze neuznavam urcite technicke reseni(navic velmi osvedcene a velice progresivni) je spise vyrazem urcite zivotni omezenosti, nez osobiteho nazoru. A sorry, nebylo to mysleno nijak osobne.
neregistrovaný "DIM1"
27. 3. 2000 10:28
Re: Re:Goja a vsetci
Magicu, trošku mě předběhli ostatní, ale úhlová rychlost a otáčky mají poměrně hodně společného :-)) Nevím, jak by měl být vzorec pro výpočet výkonu z otáček složitější ???
neregistrovaný "andy220"
26. 3. 2000 00:00
Re: Re:Goja a vsetci
Si extrémista.Čest pred tvojimi teoretickými vedomostami,ale teória spalovacích motorov to je veda,ktorú možes isť študovať ČUVT a nebudeme tu robiť z motorcafé vysokoškolské skriptá.Áno nie som blbý a viem že P=M x uhlová rýchlosť(tu išlo

o názornú ilustráciu pre laikov).Na výpočet výkonu

z otáčok je trochu zložiťejší vzorec a tým som chcel poukázať že výkon motora sa odvíja s momentovej krivky v závislosti od otáčok.A vobec uz to tu niekdo povedal je to analogické.Magic čítam tvoje príspevky tvoj štýl je porovnávať neporovnaťeľné,ale o tom inde.K tej M5.Chcel som iba vyydvihnúť to že jedine BMW dokáže roznymi tech. finesami (varibil.rozvod,sanie) skonstruovať motor bez dier a nepotrebuje na to turbo.A nepleť sem turbá uznavam iba soft turbá na zvýšenie plniacej účinnosti motora.A magic zapamataj si dobre skonštruovaný motor ma M min desatinu z objemu motora!
neregistrovaný "magic1"
24. 3. 2000 12:55
Re: Re:Goja a vsetci
Ale jasne, jenom jde o to, ze kdyz vynasobis moment otackama, tak ti nevyjde vykon. Jinak principialne to je samozrejme jedno.
neregistrovaný "TiangCeMin"
24. 3. 2000 11:04
Re: Re:Goja a vsetci
Myslim si zes to trochu poplet, moment x otacky je ekvivalentni moment x uhlova rychlost. Nas uz na stredni ucili ze otacky sou pocet obehu za sekundu a uhlova rychlost uhel za sekundu, cili naprosto to samy, dvakrat tak vetsi otacky, znamenaj dvakrat tak vetsi uhlovou rychlost (uhlova rychlost v rad/s se rovna dve pi f, cili jenom se nasobi 2 pi), ale taky dvakrat tak nizsi moment, cili vykon zustava porad konstantni.
neregistrovaný "DIM1"
24. 3. 2000 10:23
Re: Re:Goja a vsetci
Úhlová rychlost ?? Magicu :-) . S takovou vědou na mě nechoď..... Mohl bys mi to osvětlit ??
23. 3. 2000 17:29
Bez nadpisu
Tos na ně nemusel vytahovat magicu zase až takovej kalibr jako Giblík. Ona je přeci jenom M5 proti němu sériovka. Diblík sice taky, ale přeci jenom...
neregistrovaný "magic1"
23. 3. 2000 11:32
Re: Re:Goja a vsetci
No, vykon sice neni moment x otacky ale moment x uhlova rychlost, ze by pocet valcu byl dan jenom objemem taky neni pravda, protoze cim vetsi pocet valcu, tim lehci jsou soucasti klikoveho mechanismu a tim vetsi muze byt stredni pistova rychlost, nebot klesa moment setrvacnosti motoru, ale naopak s rostoucim poctem valcu roste tepelna narocnost motoru a zvysuje se treci plocha, coz se zase kompenzuje vetsimi prurezy sacich a vyfukovych ventilu, cimz dochazi k lepsimu proudeni smesi ve valci a proti tomu zase stoji mensi rozmery a nizsi hmotnost motoru s mensim poctem valcu.....a tak lze pokracovat do nekonecna. Vsechno ma svy prednosti a svy nevyhody. Jakakoliv kategoricka prohlaseni v tomto smeru svedci o slabosti ducha dotycneho. 2,5litrovy dvanactivalec je stejne mozne pouzit, jako osmilitrovy desetivalec. Samozrejme, ze merny vykon treba prave Hondy (vetsinou u sportaku presahuje 100k/litr) je dvojnasobny treba prave proti Viperu (to je tusim kolem 55k/litr). Je to dano zcela jinym pristupem k automobilu a tim, ze Amiky skutecny vykon vlastne vubec nezajima. A nakonec, M5 bych rozhodne nebral jako etalon propracovanych motoru, nebot na tom jejich osmivalci neni vlastne nic moc zajimaveho. Pomijim samozrejme i to, ze kdokoliv ten jeho vykon meril, tak se k hodnote 400k ani k hodnote 400Nm zdaleka nepriblizil (jak je ostatne u BMW zvykem). Zkus jine auto, treba Maserati Ghibli Cup (2,0 V6 biturba, 330k, 430Nm, 270 km/h, 0-100 5,2s, 0-1000m 24,1s).
neregistrovaný "TiangCeMin"
23. 3. 2000 02:34
Cadillac
A pokud chcete vedet, jak takovej Cadillac vypada tak si to zkuste najit tady:

[odkaz]

[odkaz]

např. ale pro ilustraci to staci, kam se hrabou vsechny ty jiny vyhoneny auta...
neregistrovaný "TiangCeMin"
23. 3. 2000 02:24
Re: Re:
Samozrejme ze uplnej original jenom s vyladenym motorem neni k nicemu. Stejne to o mec vetsi rychlost mit nemuze, uz jenom kvuli prevodovce, neupraveny ma neco kolem 210 km/h coz je na 400hp auto celkem malo, to je logicky. Na opravdovej efekt to chce vetsi upravy. Hlavni je ten styl Cadillacu, teda jestli znas jak takovej Cadillac z takovyho roku vubec vypada. A pridat k tomu jeste ten vykon a potrebny upravy, tak to teprv musi bejt posusnanicko...
neregistrovaný "andy220"
23. 3. 2000 00:00
Re: Re:Goja a vsetci
Zdravím všetkych manikov.Chcel by som prispiet do tejto rubriky.

to GOJA:Nechapem(chapem,a ja som mimo zo svojej dvetisicky)ako možes byť taký uveličený z Viperu a hovorit ako o nejakom etalóne kvality a výkonu amerických aút.Ano o životnosť im neberem(pochopiteľne pri tej rezerve vykonu su zaťažené

možno na 50% a vôbec iná menalita a trh).Neberem im ani to, že ich vidlicové paťlitrové osemvalce "táhnou zo spodu".Ale poďme k tvojmu Viperu.OHV rozvod,dva ventily a mam dojem ze americania to majú odpružené na listových perách.Nejazdil som Viper,len som si to raz rozdal s Musangom GT(ale mam odjazdené od škody po BMW 750i V12,M3),odpich narovnako,ale po zakrutách žiadna šanca.Mam tuningovanú vectru dvetisícku(183PS,vmax 245)Iba mechanické úpravy(sanie,fiter,výfuk).Ale keby sme si prepočitali litrový výkon mojho dvojlitra a tvojho osemlitra tak asi bez sancí.A to nehovorím o spotrebe a vlastne o učinosti motora.Ono nie je problem motor navrtať na osemlitrov,ale dosiahnuť 38% učinosť motora a v tomto je moj motor špička pri benzínoch.A nie našpliechať benzín do valcov.Prešiel by som k téme že objem a počet valcov nenahradíš.Uvedomte si zakladny vzorec pre určenie výkonu motora Výkon=točivý moment x otáčky!!Čiže tu je odpoveď na všetko.Američania pri dlhozdvihových veľkoobjemových motoroch dosiahnu obrovský krútiaci moment tým aj vykon(všimli ste si že spravidla majú max výkon pri cca 5000ot) pri pomerne nizkzch otackach(preto ten zaťah,ale to robí aj ten dvojventilový rozvod tým velké sacie kanály,čo zlepšuje plnenie pri nízkych otačkach).No a opak sú japonské točítka ála Honda R,1.8 a 180PS/8000ot.Čiže výkon dosihnutý ani nie krútiacim momentom ale otáčkami.Ono mi tie debaty pripadajú ako Harley alebo jogurt.A počet valcov? Nemože mať jeden valec objem vačsí ako 750ccm,klesa termodynamická učinosť(preto osemvalce paťlitre).Samozrejme čím viacej valcov vačšia životnosť(ale zapamatajte si najvyvazenejší chod má radový šesťvalec!).Goja a ostatný objem a počet valcov nahradíš(aj keď pri kratšej životnosti), ale to nedokaže každý výrobca a američania a ani japonci to nie sú.Nemci vynašli motor tak sú najlepší!!!

Na záver by som uviedol moj priklad auta,ktoré som mal česť vyskušať na predvádzačke BMW ako spolujazdec.Nová M5.Poctivých 400koní z patlitrov a ťaha do aj odspodu a aj vo vysokych točkach 7000 koncert á la M -BMW(variabilný rozvod a sanie proste špičková prášky nevyhnaná nemecká technika).Goja garantujem ti že pri tej forsaži sa nedotkneš pristrojovky.A je to sériové auto ktoré by ti to nandalo bez problémou samozrejme že nie maximalku na letisku,ale v realnej premávke.Prepačte za téoriu,ale podľa mna som si myslím objektívne zareagoval na túto problematiku.
neregistrovaný "Roman11"
22. 3. 2000 23:00
Re: Re:
no, radsi bych od toho ladeni upustil. myslim ze i tak to ma na svoji konstrukci prilis vysoky vykon. K cemu ti bude nabrouseny tezko ovladatelny auto ???
neregistrovaný "campagnolo"
22. 3. 2000 09:31
Vsem
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !

Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!

Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!

Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.

Je nejvyšší čas na reakci postižených.

Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.

Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.

Rozhodující den je 30. dubna 2000.

Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.

Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.

Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale:

NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!

Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.

Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!

Děkuji

----------------------------------------… />
Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)

---

Příchozí zpráva neobsahuje viry.

Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]

Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000

----------------------------------------… />
neregistrovaný "TiangCeMin"
21. 3. 2000 17:59
Re: Re:
O nic jinyho bohuzel zajem nemam, neni moc aut na svete, ktery by se mi libili vic.
neregistrovaný "magic1"
21. 3. 2000 16:35
Re: Re:
Asi bych to radeji vzdal, ta prace by mi za to nestala. Muselo by se vlastne predelat vsechno. Radeji prodat a koupit neci jinyho, hlavne neco, co ty kone dostane na silnici.
neregistrovaný "TiangCeMin"
17. 3. 2000 17:36
Re: Re:
No turbo, to by nebylo spatny, ale u takovyho motoru by to nemelo 400 ale tak 4000 koniku :o)
neregistrovaný "drive-r"
17. 3. 2000 07:15
Re: Re:
Strc tam turbo :-) (To samozrejme nebylo mysleno vazne)
neregistrovaný "TiangCeMin"
15. 3. 2000 22:46
Bez nadpisu
Kdyz ste tady vsichni tak chytry, tak mi reknete jestli by se nedal Cadillac Eldorado 1970 472ci (7,7l) 400hp vyladit alespoň na 600 nebo vic koni a jakym zpusobem, moc by me to zajimalo. Dik za odpoved.
neregistrovaný "greggie"
14. 3. 2000 09:56
to GOJA
mozem sa ta prosim spytat, kolko mas rokov a hlavne ake _vlastnis_ auto?

mimochodom skus pisat aspon trochu po slovensky, pretoze ta zmes sk/cz/us sa neda vobec citat.
neregistrovaný "magic1"
7. 3. 2000 15:25
Re: Ferrari
Jasne, pochopil jsem to. Nevite nekdo, kdo bude Hrdinkovi to WRC pripravovat?
neregistrovaný "drive-r"
7. 3. 2000 10:36
Re: Ferrari
magic: Jeeeeeeee.To sem fakt nechtel.Jasne ze to nebylo na tebe. Pravym prijemcem ma bejt GOJA. Akorat sem to zapomnel napsat na zacatek majlu. Doufam ze ses na me nerozlobil ;)
neregistrovaný "magic1"
7. 3. 2000 09:33
Re: Ferrari
To snad nebylo na mne?
neregistrovaný "mila1"
4. 3. 2000 01:04
.
to Goja: ...jazdit po silnici ale so sutaznym autom nie ty idiot...


pitomce, soutezak ma normalni znacky a lze s nim jezdit po silnici!


Mila
neregistrovaný "drive-r"
3. 3. 2000 12:51
Re: Ferrari
Moc dobre vim co pisu ale cist ty tvoje prispevky je fakt hrozny.Ne ze by mi vadila slovenstina ale ty snad neumis psat aniz bys nekomu nadaval a pouzival sprosty slova.Ses nakej nervni ti reknu.A proc sem nadhodil zrovna S2000? Protoze tahle rubrika je vo vobjemu a poctu valcu a vo tom ze je udajne nenahradis.To sou samy keci-proto S2000.Nemel to bejt zadnej argument.A ze nemam padny argumenty? Proti cemu taky.Dyt si tady nic poradnyho neuved.

P.S. Navic Skyline je mozny poradne vyladit aby zustal street legal a Vipera v pohode vyklep.

P.P.S. Uz je mi z tebe zle, vetsiho neurvalce sem tady na auto.cz snad nevidel.
neregistrovaný "magic1"
2. 3. 2000 12:53
Re: Ferrari
Trochu si precti i ostatni rubriky. Jezdil jsem SKORO se vsim, co se u nas prodava. Hadej proc? Trochu inteligence a dojde ti to. Jak bych mohl psat, ze mne Viper zklamal, kdyz bych s nim nejel? A mysli trochu - jak se normalni obycejnej clovek dostane na Hungaroring s nekolika Vipery a Rudi Stohlem? A Superturismovymi auty? Obavam se, ze jsi prestrelil. Mozna jsi zvykly na to, ze lidi lzou, ostatne se ti ani nedivim, kdyz to tady tak ctu. Nezklamal mne Viper co se tyka rychlosti nebo dynamiky. Ale zatacky mu proste jen nejdou tak, jak bych si ja predstavoval. Nekdo jiny tim naopak muze byt nadsen. Proti gustu....Ale tvrzeni, ze objem a pocet valcu nicim nenahradis je takova pitomost, ze se musim ohradit. Je to americky kec, ktery vychazi z jejich mentality. Oni nekupuji auto s 220 k co jede 240 km/h jako evropani, ale kupuji sestilitrovy osmivalec. A vubec netusi, ze v nejake Evrope nebo Japonsku vyrabeji trilitrove sestivalce, ktere jedou uplne stejne. Netusi to, protoze to jsou nabubrely amici, ktery vsechno vedi. A skutecnost je nezajima. Nebud jako oni. JKonci to tim, ze po sobe strileji pistolema deti uz v prvni tride.
neregistrovaný "GOJA"
2. 3. 2000 00:00
Re: Ferrari
driver-o com zase * kecas? citas ty vobec to co napises? za prve, ani raz som nespomenul viper ako vhodneho kandidata na ceskoslove silnice ,tu nejde o to ci je to auto na silnice v cr nebo ne, ide o to ci je street legal , ja som sa pytal magica ci moze jazdit s stw na silnici coz je jasne ze ne ale viper na cisla postavit mozes a aj jazdit s nim mozes ty geno ved sa spytaj toho fasistu na slovensku co ma viper-Slota je jeho meno a kamosi ho videli aj v kosiciach takze apparently je mozne s nim jazdit po silnici ale so sutaznym autom nie ty idiot,tak neviem ci nevies citat glosa inter lineas ale asi ne.

dalej-jaky slalomovy test, zobud sa fas,citaj pozorne moje prispevky, povedal som v testovacich analoch a tim som myslel vsetky dodnes vytvorene casy v slalome vsetkych aut ktore kedy MOTORTREND testoval(aj sutazne a upravene auta) a nemyslel som tym ritnu dieru,tak neviem ci mam ti vsetko vysvetlovat dvakrat, a ano je to pravda-url ti dat neviem ale kludne zavolaj 001/213/782/2000 a pytaj si dave fultsa z MT ktory ti to potvrdi. a co tu kecas o vydupani 240hp z 2.0 bez turba??som niekedy porovnaval najvyssi specificky output

motorov na svete na jeden liter obsahu?neviem

naco sa tu ohanas s hondou s2000 ked o tejto teme sme vobec nehovorili...ja viem ze je tazko hladat padne argumenty ked ziadne nemas ale snaz sa,

dalej,neviem ci chces aby som ti vymenoval vsetky neamericke auta ktore somkedy soferoval lebo za tie roky neni sanca aby som si vsetky zapametal ale mozno ti bude stacit ze sam vlastnim (teda manzelka uz teraz) Mitsu eclipse dost modifikovane s vykonom trufam si povedat dostatocnym,takze tak, a samozrejme neni kazde auto made in us super neviem odkial berez ze by somsi to mal m,ysliet ale neni.cau.
neregistrovaný "GOJA"
2. 3. 2000 00:00
Re: To: Jirík
hehe, dik za tip,na web som amater
neregistrovaný "cokes"
28. 2. 2000 13:09
Re: To: Jirík
Trochu ses' sek', moje poznámka byla na Spinu. BTW poznáš to tak, že klikneš na link s názvem "(Orig)". :-)
neregistrovaný "drive-r"
28. 2. 2000 13:04
Re: Ferrari
2 goja: 1.Muzes si vo mne myslet co chces(ostatne ja vo tobe taky :-)treba ze si vymejslim.Ja furt budu trvat a svym a to ze sem s Viperem jel asi pred trema rokama-bylo to vojety auto, ktery pritahnul ART motorsport z USA a muj hodne dobrej znamej ho asi tejden pouzival nez se prodal za 1.9mil(bylo to vobycejny RTcko jaky se delalo vod zacatku) Kc.Jel sem v tom sice asi jenom 100km ale na zevrubnej vobrazek vo aute to staci.Taky trvam na tom ze to ani v nejmensim nebylo skvely auto a ze bych ho nechtel.

2.Ty si snad myslis ze Viper je auto na Cesky(nebo Slovensky) silnice? Nenech se vysmat...

3.fakt bych chtel videt ten tvuj slalomovej test a auta ktery tam jely s Viperem.Byl bych rad kdybys napsal URL kde je mozny se na nej podivat.

4.Je jasny ze se u amerik vohanis zivotnosti dyz maj trikrat tak velkej vobjem co japonci.Ale velkej motor s malym vykonem a velkou spotrebou umi udelat kazdej ale vydupat 240koni z dvoulitru a to bez turba to je umeni...

5.Zajimalo by me jestli ty mas tolik praktickejch znalosti(nebo jak tomu rikas)aby ses moh hadat se mnou.Kolik neamerickejch poradnejch aut si vubec ridil,no?!A jesli mi reknes ze zadny jiny auto nez US made neni poradny tak se bez rovnou vycpat.
neregistrovaný "GOJA"
27. 2. 2000 00:00
Re: Ferrari
driver-si soferoval viper?hehe, a kde?no nic, web je miesto kde hocikto moze tvrdit hocico a neni v podstate moznost overenia ale nemam rad ked niekto klame.a aj ked si si vyfantarizoval jeho soferovanie ani si nevies predstavit jak sa to riadi-a vies aky je rozdiel medzi `95 a `99 Viperom v jazdnych vlastnostiach? *, predtym to bol fat boy harley na 4 kolesach teraz je to pecka.no a naco mi tu spominas skyline? "patricne" viladeni moze mat aj 1000hp a urobit 165mph za 8.47 sec.-tak ako A`PEX V-MAX Pro GT-R minuly rok-ale nemoze jazdit denne po cestach a uz vobec ne po ceskoslovenskych, rozumies?no a kto tu hani japonske auta ty geno?som porovnal zivotnost japonskeho 4valca s americkymi 8valcami v prospech US a tak je to.a nehovor mi tu o ADAC vyskumoch z nemecka, ja hovorim o skusenostiach konkretnych zakaznikov.a ze americke auta mozu pretekat akurat na rovinke?what?!zijes 50 rokov dozadu?tvoj foter ti rozpraval o tazkych predkoch a zadnych nahonoch starych ***in?zobud sa je rok 2000 a v testovacich analoch MOTORTRENDU drzi neprekonany rekord vsetkych aut v 600foot slalome VIPER GTS COUPE -skoro 75mph- na to nemali ani auta na slicks.tolko,ked sa chces so mnou hadat tak musis na to mat prakticke znalosti clovece.cau.

mila-toto neni politicke forum tak drz * a hovor o automobiloch- o tom si s tebou rad pohovorim, ale neosocuj tu narodnosti.no a ked ten tvoj usmev znaci ze tu chces nekoho vyfajcit nech sa paci.cau.

Spina-spominal som to -bmw 750,`89, a Mustang Cobra `97 znacne modifikovany.zena ma,cuduj sa svete,`96 Eclipse-aj to som modifikoval.cau.

Cokes- no, nieco som odpisal driverovi a co este...velmi,velmi sa zlepsil za tiee roky co sa vyraba,Car and Driver sefredaktor Csaba csere s nim zjedol(casovo) na ceste aj na okruhu Yamahu 1000 s nejlepsim testovacim jazdcom s CycleWorld magazinu...brzdy sice ma na * ale kupis si Alcon alebo Baer brzdy za par$$ a si O.K.a ten zvuk...upraveny viper zobudi na po kilometra kazdeho,hehe.myslim ze 1/4mile ma momentalne najrychlejsi zo vsetkych seriovych aut ktore mozes kupit v US,este rychlejsi ako mala 485Cobra so 7.0 V8 bez hocijakych hlukovych a emisnych obmedzeni a za tie peniaze...biggest bang for the buck.taliani stoja trikrat tolko a nechytaju sa.okrem toho su to 30-minute cars.potom si musis dat studeny drink a hodinku spanku.hehe.snad len okrem "podomacky" modifikovanych aut, s tich ktore su pouzitelne v premavke Lingenfelter twinturbo Corvette je rychlejsi ale to uz je tunercar.

cau.
neregistrovaný "cokes"
26. 2. 2000 16:00
Re: .
No a já jsem pro změnu nějako asi přehlídl tvoje argumenty, týkající se japonskýho Viperu... ;-)


Že by ticho po pěšině?
neregistrovaný "Spina"
26. 2. 2000 11:40
Re: .
goja: nevim, mozna sem to prehlidl, ale zajimalo by me co mas za auto.
neregistrovaný "mila1"
25. 2. 2000 01:19
.
Klidek, Goja uz je proste American telem i dusi. A tyto nazory jsou u nich bohuzel normalni.


:-) Mila
neregistrovaný "campagnolo"
24. 2. 2000 13:49
Re: Ferrari
Jezdil jsem s Grand Voyager 3.8 AWD, BMW 525i V6 (r.v.94) a Omegou 3.0 V6(r.v.98) krome Voyageru se jednalo o manualy. U toho BMW mi moc nesedel zadni nahon, bylo to moc koniku na jednu napravu, ta Omega byl Caravan a motor neset tak moc za plynem, Voyager je podle me ucelove priblizovadlo.

Ta Vectra mi proste sedi, ale tyhle auta jsi urcite na mysli nemel. Ja proste nemel moznost nic silnejsiho a sportovnejsiho sedlat.

Ale ta Vectra odpovida mojim predstavam a staci mi. Doufam ze mi bude slouzit dobre. Nez jsem ji koupil, tak jsem jednou jel (asi 30 km) s Vectrou V6 v automatu a tim vic jsem touzil po manualu. Nejsem zklamanej. Na nase silnice je podle me dobra. Ze jsou jsou silnejsi, hezci a kultovnejsi auta mi je naprosto jasny.
neregistrovaný "drive-r"
24. 2. 2000 13:25
Re: Ferrari
2 GOJA:Nestacim se divit...Naprosto nechapu jak muzes tem americkejm tisickonovejm plechovkam rikat auta.Spotreba jak tri Kamazy a jizdni vlastmosti jeste horsi.Je jasny ze jediny jak se s nima da zavodit je jet furt rovne a kdo tam bude driv...Kdyz tady tak hanis japonsky auta tak si dovolim trochu prilit benzin do ohne.Nevim jestli ti neco rika Nissan Skyline GT-R.Motor 2.6l R6 twinturbo.Tohle auticko nalezite vyladeny udelalo max.rychlost 233MPH coz je asi 375Km/h....A navic je to ctyrkolka a ne zadna US-made kara s nahonem na zadek ktera musi mit gumy siroky jak parni valec aby drzela na silnici.

P.S.:Vim ze tvoje posledni pripominka nepatrila mne ale dovol abych odpovedel.Ano jel sem s autem ktery ma objem nad 2 litry a navic s Viperem...Uz bych do nej nesed.Cely se to klepe,razeni je lepsi v tanku a spotreba vostatne taky...Uz se tesim jak me lidi z tyhle diskuse budou kamenovat ale nekdo jim musel rict jak se veci maji :)
neregistrovaný "GOJA"
24. 2. 2000 12:02
Re: Ferrari
he, konecne som zistil tvoju nemoc-nikdy si nesoferoval auto s objemom vacsim ako 2.0-nemam pravdu?:)))dufam ze raz budes mat moznost soferovat aspon z28 s obycajnym 5.7L motorom a potom pochopis co je to objem valcu.
neregistrovaný "campagnolo"
23. 2. 2000 11:53
3.2 V6 Frontera
Bracha ma tohle auto, je to motor konstrukce pravdepodobne ISUZU (spis urcite), je to videt na japonskejch sroubech, starter a tak. Nicmene to s timto autem jede fakt pekne a umi to 0-100 pod 10s.. Vykon je tusim 151 kW. Pri klidne jizde po dalnici umi jet pod 10l. (konkretne 9.8l),ale musi se jet max do 130 km/h. Jinak dlohodobe jezdi tak kolem 12,5l. Podotykam, ze to auto nebylo nikdy v pravym terenu. To by asi byly hodnoty!!

Jaky je vas nazor na tento "novej" motor.
neregistrovaný "campagnolo"
23. 2. 2000 11:44
Re: 2,5 V6
Jo k otazce kus zakus. Doplatil jsem 60000,- Kc

a mel jsem zase funglovku. Tentokkrat ale ne sedan nybrz hatchback. Ten "stary" kus jsem vystrelit do jedny firmy a prodejni cena mi dovolila tuto transakci.

Vemu-li v potaz ze mam v podstate nove za stare,

hatchbacka, sestivalce a z vybavy navic tempomat a radiotelefon, neni ten doplatek tak katastrofalni.

Vzdy kdyz ho nastaruju, to je balzam pro usi i nervy.

Zatim tam mam cca 200km a prumerna spotreba je 11,6 l a to s tim zatim jenom jezdim po Praze.

Ten dvoulitr mi bral v pocatku po Praze mezi 11-12l a ke konci pobytu u me 9,5 po Praze a mimomesto jsem se jen nekolikrat pri vyslovne EKO jizde dosahl na 7,8 l. Takze si nemyslim ze ten rozdil ve spotrebe bude tak hrozny. Uvidime.
neregistrovaný "campagnolo"
23. 2. 2000 11:31
Re: 2,5 V6
Moc dik, umerne ty spotrebe se ale ten motor cini,

coz se o 2.0 16V rict nedalo. Nebyl zas tak moc spatnej ale kdyz jsem ho daval pryc mel nabehano 12000km a to se akorat tak zajizdel, 2.5 V6 jezdi skvele od zacatku a jestli to casem bude jeste lepsi, tak to si fakt budu mlaskat blahem.

Ne ze by mi nevadily ceny benzinu, ale kdybych chtel setrit, tak si poridim asi neco uplne jinyho. Ja se drzim hesla zivot je kratkej a tak si ho v ramci moznosti zprijemnuji. Kdyz uz jsme u oplu, tak se tesim jestli budu mit moznost svezt se s novou Omegou V8 5.7l.
neregistrovaný "cokes"
23. 2. 2000 09:57
Re: 2,5 V6
Wow, to je tak? Kus za kus?


Každopádně je to super volba, gratuluju. Vectra 2.5 V6 je fakt skvělá. Jen ta spotřeba je trošku vyšší.
neregistrovaný "campagnolo"
23. 2. 2000 09:02
2,5 V6
Predem se omlovam ze sem lezu, ale musim se podelit o svou radost. Podarilo se mi vymenit Opel Vectra Sport 2.0 16V r.v. 99/model 99 za Vectru 2,5 V6 r.v.99/model 2000. Jak jsem cetl nize neopravnuje me tento obsah sem lezt, ale je to nebetycny rozdil. Ted vim co to je kdyz auto v pohode jede pod 1500 ot/min a jeste celkem slusne zatahne a nerozklepe se pri tom. A ten zvuk motoru je taky o necem jinem. Mam radost a jsem spokojeny. Sorry za tento vpad do Vasi diskuze.
neregistrovaný "magic1"
23. 2. 2000 00:00
Re: Ferrari
No, tak genezi Viperu bez zásahu Lamborginiho si velmi rad prectu. Nakonec i komunisti meli vice historii, nez jen jednu. A co se tyka roztazeneho usmevu - niceho takoveho jsem si nevsiml. To auto je spis nudny, ale zatahuje slusne. Podvozek se mi zdal celkem o.k., ale znam i lepsi. A co se tyka srovnavani: jestlize nekdo tvrdi, ze objem a pocet valcu nicim nenahradis, tak ja tvdim, ze je to zhovadilost a jako priklad uvadim hlavne fakt, ze na objemu, a vlastne ani na vykonu zase tak moc nezalezi. Jestli jsi to jeste nepochopil, tak uz nevim, jak to lip napsat. Proste - pokud nekdo umi udelat rychly auto, tak to zkratka umi. A ten, kdo to neumi to dohani objemem a kecama.
neregistrovaný "GOJA"
22. 2. 2000 00:00
Re: Ferrari
jezisi zase neznalost...jak mozes tvrdit ze viper ladili u lamba?aby aspon trochu jel? vies jak "jede" 450hp ? ti to roztiahne ksicht do usmevu ktory ti vydrzi 2 weeks.. mam ti napisat celu genezu vyvoja toho auta? ked nieco nevies tak netrep***iny...soferoval si to uz nekedy?mozes postavit superturismo na vase znacky a jazdit s nim po prahe ? tak o com tu pises?zrojvnaj rovno F1 s Imprezou wrc pri jazde po kuzelkovej drahe? jedno je iste, zrovnavat hocijaky seriovy automobil so stw moze len ignnorantsky debco.a ze americky zakaznici su idioti pri vyberani aut.zrovnaj si jedno-cssr malo 14mil, US maju 260mil, ver mi ze medzi tolkymi ludmi sa najdu aj * ktorym je jedno kolko hp ma auto a aku ma max rychlost,idem im o to aby auto za 4-5rokov vydrzalo 600000mls...rozumis?viper ma v sucasnej produkcii velmi vysoke rezervy pri jazdnych vlastnostiach aj pri soferovani pro testovacimi jazdacmi.tvoj prispevok o tich pretekoch je ako andersenovka.

a ze objem nicim nenahradis...no trochu pravdy na tom je, kamrati tu maju mustangy a z28 co maju cez 1000hp a su street-legal a maju 100 000mls odbehnute- dovolim si tvrdit ze tvoje oblubene japonske stvorvalce toto nedokazu.cau.
neregistrovaný "magic1"
21. 2. 2000 23:59
Re: Ferrari
Je to fakt, to auto royhodne neni Japonsky. Motor - puvodne z nakladaku - ladili u Lamborginiho, aby aspon trochu jel. Podvozek taky. Ze je vysledek Americky, to je poznat po prvnich kilometrech. Ale treba pasy maj vyborne vymysleny, to zas klobouk dolu. A co se tyka srovnavani Superturisma s Viperem, ja nerikal, ze obsah a pocet valcu nicim nenahradis. A to, ze F1 byly 1.5 litru maximalne sestivalce opet jenom dokazuje, ze teorii o nenahraditelnosti objemu muze vyslovit jen ..... Dik za prihravku!
neregistrovaný "cokes"
21. 2. 2000 15:37
Re: Ferrari
Heleďse, už mne sere, něco pořád dokazovat, co kdybychom si to otočili a namáhal ses' taky trochu ty.


Rekni mi tedy prosím, kteréže to "vesměs japonské díly" jsou obsaženy ve Viperu?


BTW: nezdá se ti že nějako měníš názory? Cituji, abychom nezapomněli: "a chtel bych vedet, jestli bys me mohl rict jeden dil na tom aute, kterej je americkej, motor rozhodne ne"...
neregistrovaný "Spina"
20. 2. 2000 22:06
Re: Ferrari
nerikam ze se to dela v japonsku, vetsina dilu na to je japonskejch, motor je dodge v8 5.9 ke kterymu pridaly dalsi dva hrnky, a nejakej dil na tom mozna bude americkej, ale auto jako takovy se sklada vesmes z japonskejch dilu. to ze to konstruovali americani, jeste neznamena ze je to amerika. nerikam ze je to uplne cely japonsky, jako treba stealth, ale do takovyho chevroletu jako klasickyho prikladu ameriky to ma daleko.
neregistrovaný "cokes"
20. 2. 2000 19:51
Re: Ferrari
Wow, už vidím Japončíky, jak konstruují nízkootáčkové osmilitrové óhávéčko s deseti hrnky a dvěma ventilama na hrnek, hnusnou plastovou palubní desku a auto vybavují mišelinkama místo bridžstaun.


BTW Viper se montuje v Detroitu (Conner Avenue) a cca 50-ti modulů, které se vyrábějí po celých USA.


BTW2 ten motor je klasický americký osmiválec série small block LA

BTW3 Vrchní kontruktér Viperu - Roy Sjoeberg - není rozhodně Japonec, Charles Brown jako šéfdesignér taky ne.


No, tolik asi k tomu, co bych měl vědět...
neregistrovaný "Spina"
19. 2. 2000 18:15
Re: Ferrari
no mel bys vedet ze krajzler patril japoncum, a chtel bych vedet, jestli bys me mohl rict jeden dil na tom aute, kterej je americkej, motor rozhodne ne. to ze slysis v TV ze viper je americky auto, neznamena ze americkym skutecne je.
neregistrovaný "cokes"
18. 2. 2000 15:38
Re: Ferrari
Dodge (Chrysler) Viper a Japonec? Cože?.... jo už chápu, Stealth je potom čistokrevnej Američan, že jo, ty vtipálku :-)))
neregistrovaný "Spina"
17. 2. 2000 22:34
Re: Ferrari
se nediv ze toho vipera predjel, kdyz je to cistokrevnej japonec a jedina americka soucastka je logo na kapote. navic nemuzes srovnavat seriovej 10 valec s upravenym superturismem, to je jako bys to srovnaval s 1.3 motorem z F1, a rikal ze 1.3 je nejlepsi kdyz ma 850k.
neregistrovaný "McStinger"
17. 2. 2000 09:51
Re: Ferrari
2magic: Ked uz si rozoberal tie vykony z americkych a europskych motorov; pocul som, ze americke motory sa znacia 20-20-20-20. Prve cislo je objem v litroch, druhe cislo vykon v kW, tretie je zrychlenie lubovolneho auta s takym motorom na 100, stvrte spotreba. Dufam, ze som to poradie neprehadzal ;-)
neregistrovaný "magic1"
9. 2. 2000 14:45
Re: Ferrari
Tak trenuj. Souperit s Legacy, to jsi frajer, co? Ale ted k tematu: Na Hungaroringu jezdil matador ME v rally - Rudi Stohl - s Chryslerem Viper. Objem desetiválce 8 litru, vykon kolen 465 koní (lehka uprava) . Za nim vyjel se zpozdenim 2.23 s superturismovy ctyrvalcovy dvoulitr nejmenovane znacky (byla by to snadna reklama). Do posledni zatacky vjizdel supertour o 1,46 s drive. Upozornuji, ze automobily tridy superturismo nsmeji mit preplnovani (ale vstrikovani vody jo podle anglie, coz bylo tohle auto). Kdyz se Stohl snazil o dalsich pet kol pozdeji (po opetovnem dojeti dvoulitrem) nenechat se predjet, skoncil mimo trat. Jeste se najde blb, kterej cti ty nesmyslny americky kecy o tom, ze objem nicim nenahradis?

To vzniklo v Amrice, nebot amerikanos kupuji auta podle poctu valcu, nebo objemu (napr jdu koupit novy osmivalec) a nemaji ani paru o vykonu nebo jinych parametrech. Proto si na americkem trhu tak dobre vedou evropska a japonska auta, protoze trilitrova nejmenovana znacka nabizi pres 200 koni, kdezto domaci Alero 3.5 170 koni. A pokud s jednim nebo druhym pojedes, pochopis, jak blbej je slogan: objem nicim nenahradis.
neregistrovaný "Roman11"
27. 1. 2000 16:16
Re: Ferrari
no turbo tam nastesti je...:) ale ja s tim jeste neumim moc jezdit.(na snehu) Zatim si zvykam...
neregistrovaný "RadekG"
23. 1. 2000 08:57
Re: Ferrari
OK, Romane, muzeme to zkusit. Nepodcenuj me, kazdy znalec Rally musi znat jak vypada a jezdi ta Tva Lancia, pouze nevim jetli tam mas turbo?Me chybi :-((,
neregistrovaný "Roman11"
23. 1. 2000 01:49
Re: Ferrari
Dobrá, já teda nemám Ferrari(zatím :))), ani Legacy 2.0, ale mám Deltu Integrale, tak si to teda s tebou klidně rozdám,...a uvidíme. (Delta Integrale = 4WD :)))
neregistrovaný "cokes"
22. 1. 2000 20:39
Re: VW 1,8 T
Ad Diablo a protočení kol i třeba ve 150 (na trojku), naprosto s přehledem. Kór u verze SE. Stačí přečíst pár reportáží ze Světu motorů či Autotipu cca před třemi lety.
neregistrovaný "RadekG"
22. 1. 2000 14:41
Re: Ferrari
Ja mam Legacy 2.0 pojd si dat dneska zavod Praha brno nebo obracene pres zdar nad sazavou nebo pres jihlavu a 1 RZ dame v humpolci -)))a pak uvidime

(Legacy =4WD :-))))
neregistrovaný "Kouda"
22. 1. 2000 11:59
Ferrari
Já mám radši Ferarka.Moje "stará" Berlineta jezdí

pořád skvěle.A vždy to každýmu natřu!!!
neregistrovaný "RadekG"
22. 1. 2000 11:31
Re: VW 1,8 T
L. Diablo je dle me dobry (4 WD), ale mohlo by se trosicku omladit....a zlevnit, trosku mi na nej jeste chybi......))Prectete si Speed ted ho tam testovali vs Ferrari nevim jestli modena ci maranello?? Ferrari jsou, udajne uhlazenejsi, ale pomalejsi..
neregistrovaný "Roman11"
22. 1. 2000 00:00
Re: VW 1,8 T
No to bych se divil aby to Diablo nesvedlo....jsi to s nim zkousel ??? I kdyz tam jsou vlastne silene siroky kola, ktery samozrejme na suchy silnici drzi lip. Jinak si myslim, ze pokud nema kontrolu trakce, tak by se to pri brutalnim podrazeni mohlo stat.
neregistrovaný "Petrb"
21. 1. 2000 15:01
Re: VW 1,8 T
Tak se pochlub s jakym autem se dá zažít takový vzrůšo. Taková *** jako Diablo to třeba nedokáže.
neregistrovaný "Roman11"
21. 1. 2000 00:00
Re: VW 1,8 T
No ani nevim na co jsi narážel, ale máš pravdu, že s obycejnym turbomotorem napr. Calibra 2.0 16V turbo (270Nm, 204k- no teda opravdu nicmoc hodnoty) toho moc neuděláš...:)
neregistrovaný "cokes"
20. 1. 2000 10:17
Re: Prasklý řemen
No na to, že v Audi V8 jsou naprosto normální ventily (žádný zázraky plněný sodíkem, jako v Calibře) to maj docela předražený. K tomu řemenu, no comment, potvrzuje to jen moji tezi o tom V8 TDI.


BTW ten Opel mně taky tenkrát nasral, za novou hlavu chtěli 60.000,-. Nebejt toho, že jsem objevil chlápka, kterej uměl ty vodítka vylisovat (neprodávají se zvlášť), udělat nový včetně cementování, kalení, broušení a vytružování na míru novým ventilům, to vše za pět tisíc. A ještě mi sjel hlavu do roviny.
neregistrovaný "mila1"
20. 1. 2000 00:00
Re: Prasklý řemen
A vsechny Mercedesy

Bye Mila
neregistrovaný "mila1"
20. 1. 2000 00:00
Re: VW 1,8 T
...víš co to je, když se ti ve 80km/h při záběru

protočí všechny čtyři kola, ???...

;-))) ale ale ale obycejny turbomotor napr. Calibra 2.0 16V turbo (270Nm, 204k) Ti s quattrem v 80km/h nezahrabe ani kdyby´s ses ***. Mozna WRC.

Bye Mila
neregistrovaný "mila1"
20. 1. 2000 00:00
Re: Prasklý řemen
Coze ventily 22000, tak to je jeste pohoda vanek.

Je to asi 7 let co kamosovi praskl rozvodak na Audi V8 4.2l. Tech ventilu se mu potkalo

21 á 6000 kč+rozvodak 5000 kč. S praci necelych

150 000 kč. Tak tomu rikam ficak.:-)))

Bye Mila
neregistrovaný "jirik111"
19. 1. 2000 08:51
Re: objem ani pocet valcu nicim nenahradis
Jako základní pravidlo to funguje, ale dnes jsou takové finty a fintičky (potahování válců molybdenem apod), že už je to jedno. Navíc dnešní vysokootáčkové motory vydrží vpohodě minimálně 500 tis. km a to mi docela stačí.
neregistrovaný "Spina"
19. 1. 2000 00:00
Re: objem ani pocet valcu nicim nenahradis
jo jasne chapu ze pro sportovni auto je dobry mit vysokootackovej motor (i kdyz takova riviera se 455ci je mnohem lepsi nez 2-3litr s turbem :-)) ), ale pro normalni jezdeni v sedanech nebo stationech je podle me lepsi vetsi objem pro pohodovejsi jizdu, navic takovej motor dyl vydrzi.
neregistrovaný "Roman11"
18. 1. 2000 16:11
Re: objem ani pocet valcu nicim nenahradis
to je čistě věc názoru, někdo si kupuje auto právě kvůli tomui, že ten motor ječí a že ho rád vytáčí. Nic proti tvé pohodě v nízkootáčkovém pětilitru, nebo co to máš, ale někdo radši sportovní zážitky a ty sou hlavně o otáčkách.
neregistrovaný "residents"
18. 1. 2000 12:46
Re: objem ani pocet valcu nicim nenahradis
Velký objem ber taky podle toho, kde žiješ. U nás to bude třeba již těch 2,5, v Německu nad 3,5 a v USA nad 5 litrů.
neregistrovaný "Petrb"
18. 1. 2000 09:02
Re: objem ani pocet valcu nicim nenahradis
Jinak ten článeček od spiny mi mluví z duše. Jenom nemám nervy na to se tady o tom s někym dohadovat.
neregistrovaný "Spina"
18. 1. 2000 00:00
objem ani pocet valcu nicim nenahradis
kdyz sem videl ten nazev auditu, tak sem si myslel ze tady bude konecne audit, kde se budou bavit normalni lidi vo normalnich autech, a zase se to zvrhlo na motory z auticek na autodrahu. Nechapu co porad mate proti spotrebe u normalnich motoru (305 ci a vis), vzdyt to zere skoro jako vydechy 2.5 l, navic to porad nemusis vytacet a nejeci to a nedela to kraval v aute.
karlik: malinko s v tom nazvu auditu a prvnim prispevku protirecis, 2.5 l V6 prece neni velkoobjemovej motor, velky objemy zacinaji vod 305 ci a V8.
neregistrovaný "Petrb"
14. 1. 2000 15:02
Re: Řetěz u OHV
Jen pro doplnění vačka u OHV je u pořádnejch motorů poháněná ozubenejma kolama. Ale když je poháněná řetězem a ten praskne tak se na rozdíl od OHC nezničej ventily, vodítka, píst, vačka a mnohdy i ojnice ale jenom se zmuchlaj tyčky a je to. Ty nejsou tak drahý. Tim nechci zavrhovat OHC. Nevim jak by třeba někdo řešil 4 ventily na válec s OHV.
neregistrovaný "PTD"
12. 1. 2000 17:05
Řetěz u OHV
Ono ve finále i vačka u OHV je poháněná řetězem, kterej když rupne, tak je to o ničem. PTD
neregistrovaný "residents"
12. 1. 2000 16:45
Re: OHV
A udělej to rovnou 2xOHV...
neregistrovaný "cokes"
12. 1. 2000 13:12
Re: OHV
Vážně začínám uvažovat o přestavbě svého 325 tds z OHC na OHV...:-P
neregistrovaný "LadaH"
12. 1. 2000 10:12
Re: OHV
Taky všechny motory,co jsi uvedl kromě tý zmije

stojej upřímně řečeno za ho...!Myslím samozřejmě

poměr obsah a výkon!
neregistrovaný "PTD"
12. 1. 2000 08:47
OHV
Trochu si musím do Vás ą»ouchnout. My co máme OHV rozvody, tak jsme s tímto problémem poněkud z vody. Jinak spousta aut se dnes vyrábí s rozvodem OHV. Od Octavie 1,4MPi, přez Fiesty 1,3, Dodge Viper 7,0 V10 atd....OHV má i dnes něco do sebe. PTD
neregistrovaný "cokes"
11. 1. 2000 15:59
Re: Prasklý řemen
Já jsem zažil to samé na Tempře 1.8i, nic se nestalo. Calibra 2.0i 16V - všechny ventily (stály 22.000), vylisovat vodítka, nechat udělat nová.
neregistrovaný "residents"
11. 1. 2000 13:39
Re: Prasklý řemen
Zažil jsem prasklý řemen na Sieře 1,8 TD a to tam byl originál řemen, kupovaný u Forda v Rakousku a bylo na něm najeto necelých 40 tis. km. "Naštěstí" to odnesly jen ventily a bylo nutno přebrousit vačku.
neregistrovaný "cokes"
10. 1. 2000 10:59
Re: Prasklý řemen
Většina nových motorů se čtyřmi ventily na válec má vysoký kompresní poměr, střechovitý spalovací prostor a centrálně umístěnou zapalovací svíčku. Když praskne řemen, je to právě na tuty. Ani nemluvě o dieselech, kde je spalovací prostor částečně tvořen vybráním v pístu.


Co se týče Fordu, myslím si své, ale všichni ostatní výrobci koncipují kvalitu rozvodového řetězu tak, že je jeho životnost rovna životnosti celého motoru. BTW myslel jsem, že v okolí řetězu by se měly vyskytovat pouze napínáky (většinou hydraulické s lyžinou z kalené oceli) celé to bývá zapouzdřené a pouze dole jsou dva otvory na cirkulaci oleje z klikové skříně, pokud to však nějaký výrobce (Ford např.) koncipuje jinak, je to jeho věc. Je však fakt, že už jsem viděl měnit vytahaný řetěz u Mercedesa 124 - 300 TD, který měl najeto 550.000 km.


Já osobně se podivuji na tím Audi-VW motorem, už právě z té pozice, že je to V8 (resp. V10), ještě k tomu čtyři ventily na válec a TDI. Z toho vyplývají poměrně velké síly a rázy, kterými jsou rozvody zatíženy a vsadím se, že kdyby právě u toho motoru řemen praskl, dozajista to odnesou všechny ventily, vodítka, písty, ojniční ložiska a možná i ojnice. Dost drsné šetření na motoru za minimálně půl milionu.
neregistrovaný "maxipes"
10. 1. 2000 10:35
Re: Prasklý řemen
Remen nebo retez - je to celkem jedno, jelikoz prasknout muze oboje. A navic prasklej retez nadela jeste vetsi paseku, jelikoz rozseka vse ve svem dosahu. Mam s tim vlasni zkusenost (bohuzel) u Sierry 2.0 DOHC.
neregistrovaný "DIM1"
10. 1. 2000 10:24
Re: VW 1,8 T
Každé přirovnání trošku kulhá, Kingu, tak se zas hned nerozčiluj :-)) Turbo je jedna z možností jak měnit parametry motoru. Nové a špičkové atmosférické motory mají taky plno

" nestandartních " zařízení , kterými se dosahují lepší parametry. A fakt tvou filozofii moc nechápu : turbomotor má plno špičkových parametrů při poměrně nízkém obsahu, na které naprostá většina ostatních ( srovnatelných ) motorů nemá, ale já bych si měl podle tebe botky rozkousat, protože to asi musel konstruovat nějaký pologramotný orangutan, když se bez turba neobešel ......Nevíte někdo, nemohl bych to turbo někomu dobře prodat ?? Já se za něj pomalu začínám stydět.
neregistrovaný "PTD"
7. 1. 2000 16:37
Re: Prasklý řemen
Při pravidelných prohlídkách řemen nepraská a navíc hodně motorů je konstruováno tak, aby se ventily nemohly potkat s válcem. S tím řetězem je to problém vyąąí hmotnosti pohybujících se částí. Má ho ale například Ford Escort RS2000. PTD
neregistrovaný "cokes"
7. 1. 2000 15:55
Re: V8 Audi TDI
Ad řemen a pnutí, no právě, když si k tomu připočítám ještě napínáky a možnost jejich zadření (dost častá věc), nikdo mne nepřesvědčí, že je to lepší řešení řetěz. Aspoň takový motor, kdyby byl kontruovaný seriózně a ne s ohledem na co nejmenší náklady, by si to zasloužil.
7. 1. 2000 15:25
Re: VW 1,8 T
Turbo je k tomu, aby jsi měl pořádný zátah už v nízkých otáčkách a to motory bez turba zatím nenabízí (musíš do vysokých otáček). S turbem je to téměř jako z automatem, tzn. nemusíš podřazovat, aby jsi se dostal rychle z nebezpečné situace, takže je to hlavním přínosem pro bezpečnost a o to jde (alespoň Saabu).
neregistrovaný "King Of The Road"
7. 1. 2000 11:41
Re: VW 1,8 T
počkej, počkej, tím jako chceš říct, že zdokonalovat atmosférické motory je činnost neperspektivní a k sebezáhuběodsouzená? Ale jdi, to snad ne. Neměl bys chodit v pátek do práce ožralej, fakt. A pokud to myslíš tak - "proč vymýšlet výkonný motor, když máme turbo", tak to je přesně to, o čem jsem mluvil dříve. Co nedokáže hlava, na to máme turbo.
neregistrovaný "DIM1"
7. 1. 2000 11:32
Re: VW 1,8 T
No možná je to větší umění vytáhnout z atmosférického motoru stejně jako z turba, ale má to stejnou logiku jako zdokonalovat petrolejovou lampu protože nepotřebuje proud nebo zkoušet zapřáhnout do pluhu víc koní, protože traktor se může pokazit. Myslím si, že Turbo je především poměrně drahá záležitost a cena je dnes jedním z hlavních faktorů ovlivňujících prodej.....
neregistrovaný "luckyluk"
7. 1. 2000 10:33
Re: V8 Audi TDI
S tim remenem bych to nevidel tak tragicky, predpokladam ze ta osoba ktera bude vlastnit VW Concept D s nim bude aji jezdit do znackoveho servisu. Ten motor V10 TDI jsou jednoduse receno 2x5tivalec do V 90° (2xturbo!!= 750Nm jiz pri 2000ot/min.!!!). Stim rozvodovym remenem bych si opravdu nedelal storosti, napriklad motor Tatra 613 ma tez V-90°,2xDOHC(1974),jeden rozv.remen a pokud tam je jak ma byt (stari+pnuti) tak no problem.
neregistrovaný "cork"
7. 1. 2000 10:14
Re: VW 1,8 T
Jenom bych chtel dodat, ze ten motor 1.8T, take zalezi v jakem typu je, protoze se mel moznost vyskouset ruzne typy jak Audi, tak vw a timto motorem a je pravdou, ze motor 1.8 je fakt vystrel do mimo cil, ale to same je i u motoru 1.8T instalovany v Audi A6, A4 nebo Passat, kdyz chcete dosahnout zrycheni, tak je nutne opravdu motor vytocit, ovsem to se projevi na zvysene konzumaci benzinu. Ovsem v Golfu je to naproste zihadlo! Ja osobne se priklani spise k dieselum, protoze ( uvazuju ted o motoru se zdruzenymi vstrikovaci ), ten dodava jiz pri nizsich otackach velky kroutici moment, coz se projevuje na elasticite vozu a urcite predci v teto veci ten 1.8T a pri mnohem nizsi spotrebe. TO JE POUZE MUJ NAZOR!!!!!!
neregistrovaný "cork"
7. 1. 2000 09:58
Re: V8 Audi TDI
ad.remen> Myslim si, ze ten novy vw concept D, je do vsech detailu propracovany vuz, takze takove veci by se prihodit urcite nemeli. Ovsem stat se muze vsechno a potom mas pravdu, ze by to urcite nadelalo maras. Videl jsem jednou praskly remen u vw golfa ( na dalnici asi pri 130km rychlosti ), opravdu to nebul pekny pohled.
neregistrovaný "Kamikaze1"
7. 1. 2000 09:33
nejlepsi turbo
Snad nejlepsi turbo motory delal a dela Porsche. Nekde sem cetl statistiku ze ze vsech vyrobenych 911 turbo od roku 74 jsou do dnes v provozu pres 80%!!
neregistrovaný "PTD"
7. 1. 2000 08:41
Turbo
Turbo motory: Tady hraje roli několik aspektů. Vľdy je dobré se zeptat konstruktéra (hypoteticky) proč tam to turbo dával? Pro zvýąení výkonu? Nebo pro zlepąení průběhu kroutícího momentu? Nebo snad pro zlepąení emisních hodnot? Pokud bude řeč o zvyąování výkonu, pak je jen otázka s jakou ľivotností počítá? Takľe ono vąe má dvě strany. A to uľ sem nechci tahat jestli je to benzínovej Turbomotor nebo ten druhej....:-) PTD
neregistrovaný "King Of The Road"
7. 1. 2000 07:31
Re: VW 1,8 T
Musím souhlasit, že udělat dobrý turbomotor je také umění, ale jak jsem řekl, podle mého si tím výrobci malilinkato usnadňují práci. Nikdo nepopírá, že turbo je ideální pro závody a hodnoty, které s ním pak motory doshují jsou neuvěřitelné (i když po každém druhém závodě ten motor odchází). Kdyby se jezdily rallye s nepřeplňovanými motory, kdo vím, jak by vypadaly výsledkové listiny. Prostě turbo je berlička abiturbo dvojitá berlička, to znamená, že je to auto pak na třech nožkách, nebo čtyřech, oproti "dvěma" - ale jsou to přece jen berličky. Pokud jsi od Prahy, docela bych tu Lancii okoštoval. Uznávám výkonné motory, ale uznej, že je větší umění, vycucnout maximum z atmosférického motoru, ne?
neregistrovaný "Roman11"
7. 1. 2000 03:01
Re: VW 1,8 T
zdá se, že se na tohle téma nedohodnem. nevadí. pro tebe budou asi navždy firmy, co dělají turbo motory neschopné,...ale nesmíš zapomenout na to, že i udělat dobrý turbo motor,...tj, aby vydržel je také umění. Té vteřině si taky nemusíš věřit a dokazovat ti to nemá cenu-prostě kdo nezažil zátah opravdu dobře udělanýho turbomotoru, ten samozřejmě neuvěří-víš co to je, když se ti ve 80km/h při záběru protočí všechny čtyři kola, ???. Ta vteřina je samozřejmě možná jen v případě, že to auto před tebou jede stále stejnou rychlostí, jinak to neplatí, ale tuto eventualitu s bráněním předjetí si tu začal rozebvírat ty-já to skutečně nedělám. Maserati dělá jenom turbo motory, znamená to tedy, že je to partička neschopných italů, kteří se mají jít podívat ke geniálním japoncům, jak se mají motory dělat ??? Asi je to spíše věc názoru, ne ? Mě nevadí Tvoje nadšení pro atmosferické motory-také je mám rád, nepopírám, že tam, zvláště u Hondy probíhá velký technický vývoj, ale nepopírám kvalitu techniky "nějaké" Lancie, a spol., pokud ta firma něco dokázala. Ano ve světové rally, kde jsou auta bez turbomotorů momentálně odkázána na další místa ve výsledkové listině. A že tam Lancie několik let neohroženě dominovala a nebyla tam zdaleka jediná s turbem.
neregistrovaný "austin"
6. 1. 2000 17:06
Nahradíš
Proč vyhrávají na okruhových závodech veteránů např. Lotus Elan a především ELISE s obsahem 1219 ccm čtyřvál otáčky do 12000/min. ?
neregistrovaný "King Of The Road"
6. 1. 2000 08:26
Re: nové motory Honda
To nemyslím, mám na mysli 4, 6, 8, 12 válců. Auto do objemu 3 litry ještě považuju za normální a dvoulitr tak optimum.
neregistrovaný "matej11"
6. 1. 2000 08:15
Re: nové motory Honda
Jak to myslíš s tím hmotnost, velikost? Pokud máš na mysli rozdíly mezi motory V4 např. 1.5 a 2.0 tak ten rozdíl bude zanedbatelný např.+20kg+nějaké mm (rozdíly v křivkách výkonu ale nebudou zanedbatelné). Mnohem víc ušetříš použitím odlehčených materiálů na celou konstrukci motoru = ale to už Honda určitě má, ne?
neregistrovaný "King Of The Road"
6. 1. 2000 07:58
Re: nové motory Honda
Spojuje se s tím spousta otázek, ale tohle je fakt všechno, co o tom zatím vím. Ten kompresní poměr je neuvěřitelný, ale pochybuju, že začne hon za objemy. To víš, hmotnost, velikost.
neregistrovaný "matej11"
6. 1. 2000 07:50
nové motory Honda
Líbil se mi článek na autonews vedle o nových motorech Honda - už se taky chystají zavést přímý vsřik (tomu podle mě patří budoucnost většiny benzínů i dieselů). Myslím si, že přímý vstřik spolu s technologií extrémně chudých směsí povede k možnosti zvětšit obsah motoru bez negativního dopadu na spotřebu. Naše debata o ušetřených ccm obsahu po zavedení této novinky možná postupně ztratí smysl. Co mě ale šokovalo na zmíněném článku je výše uváděné hodnoty komprese u přímovstřiku = běžně prý 1:45 a u Hondy dokonce 1:65. Jestli se nemýlím tak diesely mívají asi 1:22. Nezdá se vám těch 1:65 nějak moc? Docela by mě zajímalo z jakých materiálů to budou vyrábět...
neregistrovaný "King Of The Road"
6. 1. 2000 06:26
Re: VW 1,8 T
BMW samozřejmě výhradně ve verzích "M". Ostatní nestojí za řeč.
neregistrovaný "King Of The Road"
6. 1. 2000 06:25
Re: VW 1,8 T
Nezdá se ti tahle debata trochu out? Já tady nechcu tlachat o tom, jestli bych ti mohl zatrhnout předjetí, už proto, že takové věci ze zásady nedělám, ovšem v zápětí bych ti to vrátil, to se spolehni. Jde mi o to, že VTi v otáčkách na tom bude dynamikou velice podobně. Nevím, co pro tebe znamená předjetí za sekundu, ale ujišťuju tě, že za takovou chvilku stěží předjedeš trabiho v Porschi, za předpokladu, že v reálném čase před manévrem jedete shodnou rychlostí. A pokud si na tom trváš, tak se potichu vzdálím a zalezu si někam pod šutr, protože za sekundu Honda S2000 žádné auto na silnici taky nepředjede. Nevím, jak si k takovému hausnumeru přišel. Asi nejlepší by bylo porovnat hodnoty akcelerací se stopkami, zkusím sehnat někoho, kdo by byl ochotem obtěžovat své VTi se zápolením s nějakou Lancií, popřípadě s nepřekonatelnou Alfou. Ale nezapomeň na starou známou poučku - pokud neumím udělat výkonný motor, tak tam vrazim turbo. Z toho bych vycházel .I kdyby byla Lancia s Turbem lepší, stejně by moje úcta patřila nepřeplňovaným motorům Honda, BMW a Alfa.
neregistrovaný "Kamikaze1"
6. 1. 2000 06:24
Re: Velky obsah a turbo
jojo, stara plecka. 745i rok 84, rarita, koupil sem to ale jenom kvuli motoru kterej je prave turbo a jde lehce na 3oo koni udelat, a pouziju prave nekde jinde. :-)
neregistrovaný "Roman11"
6. 1. 2000 00:00
Re: Velky obsah a turbo
co je to za divny BMW ??? 3.5l a turbo a jenom 255 koni ??? to se mi nezda... to bude asi neco trosku vice starsiho, ne ??? vzdyt i 3.6 litrová M5 z roku 1989 měla asi 310 koní i bez turba.
neregistrovaný "Roman11"
6. 1. 2000 00:00
Re: VW 1,8 T
pokus si tím myslel, že bys mi vytočeným VTi mohl zabránit v předjetí, tak tě musím zklamat,...musel bys ten předjížděcí manévr předpokládat, pak bys měl jistou teoretickou šanci mi to znepříjemnit, ale ne zabránit. Od 3.000-6.000 to auto má neuveřitelnou sílu, že pokud nevyzkoušíš, tak neuvěríš,...to chápu. Předjížděcí manévr mi trvá zhruba 1 vteřinu, když to auto teda nezačne brutálně zrychlovat - řekni mi, v které části té vteřiny bys mi to chtěl zarazit :))))
neregistrovaný "cokes"
5. 1. 2000 17:12
Re: V8 Audi TDI
No. Tak ten motor je do VW Concept D, je desetiválec. Jen by mně zajímalo, jestli bude mít taky rozvod řemenem, jako ten V6 a V8 TDI. Ten řemen, když praskne, to musí být asi legrace.
neregistrovaný "DIM1"
5. 1. 2000 13:48
Re: Velky obsah a turbo
Vpravo asi také máte odkaz na Autonews-Nové motory Honda.....asi se fakt snaží...:-)))) Jinak nic ve zlém k Hondám nebo jiným motorům. Já zas takový škodofil nejsem :-)))) A s motorem, který to tlačí je taková radost jezdit , ať už jezdí třeba na dřevoplyn.:-))
neregistrovaný "Kamikaze1"
5. 1. 2000 12:25
Velky obsah a turbo
Tak sem se dostal necekane jak k velkymu obsahu tak i k turbu. :-) Koupil sem BMW 3,5l turbo, 255 koni. Spotreba mesto 18l.... :-)
neregistrovaný "residents"
5. 1. 2000 12:23
Re: VW 1,8 T
Saabe, ten motor je podle mě naopak dost povedený. Možná si to pleteš s tím původním 1,8 bez turba, ten se jim moc nepoved. To turbo s tím udělalo doslova divy. Škoda, že to do Oktávek montují jen v té soft verzi. Ten motor má na daleko víc - viz TT.
neregistrovaný "King Of The Road"
5. 1. 2000 11:51
Re: V8 Audi TDI
S pětilitrem TDI jsi tady v debatě o motorech 1,8 trochu out, nemyslíš? Víš, poč to tam budou dávat? Protože Piech je megaloman a cvok.
neregistrovaný "PTD"
5. 1. 2000 11:40
V8 Audi TDI
Na tom objemu přece něco jen bude. VW do nového modelu chystá Audi TDI 5.0l osmiválec. Proč do toho jde asi už i VW (lidový vůz) PTD
neregistrovaný "King Of The Road"
5. 1. 2000 10:47
Re: 1.8T vs. VTi
Ivo, raději vykliď pozice, tady se zase schyluje k hádce na téma 1,8T a 1,8VTI. Jen bych tě upozornil, že by bylo záhodno srovnávat 1,8T s VTi 1,8 a ne s VTi 1,6, se kterým jsi jezdil. Ta 1,8 VTi má vyšší výkon, ale hlavně podstatně vyšší točák. Tak pokud by byla 1,6VTi i přes handicap projití nízkými otáčkami srovnatelná s 1,8T, tak 1,8VTi turbo s přehledem deklasuje.
neregistrovaný "ivo1"
5. 1. 2000 10:27
Re: 1.8T vs. VTi
Mel jsem moznost jezdit obema. Urcite 1.8T jezdi dobre a lepe nez VTi v nizsich az strednich otackach. Ve vysokych otackach je vsak 1.6VTi lepsi. V 6000-7000 ot. ten VTi dostane takovy kopanec, ze to auto az poskoci. Jenom kdyz porovname ta zrychleni z 0-100km/h. je VTi papirove lepsi (temer o 1s) a navic je znevyhodnen nutnosti projit fazi nizsich otacek, kde motor 1.6 zakonite musi ztracet. Pravdu ma matej v tom, ze kdyz se vlecu za nejakym "brzdicem" pak to znamena hodne rychle kvedlat pakou nebo to nechat rvat (mimochodem ten zvuk VTi neni zas tak neprijemny). 1.6VTi ale skutecne NENI cruiser. Co se tyce spolehlivosti, pak si myslim, ze 1.8T ztraci body.
neregistrovaný "ivo1"
5. 1. 2000 10:16
Re: to King
Ta spotreba je fakt takova. Nemam duvod proc bych kecal. Myslim, ze ta spotreba je ovlivnena i prevody. Jak uz asi vis na petku ve 130 tocim 3300 ot.min. Navic ten VTEC je tzv. lean burn. Tedy v nizsich otackach spotrebu minimalizuje lepsim spalovanim chude smesi.
neregistrovaný "DIM1"
5. 1. 2000 10:16
Re: to King
SAAB : 1,8 T od VW že je nepovedený ??? :-))) Mohl bys mi to trošku přiblížit ??
neregistrovaný "King Of The Road"
5. 1. 2000 10:05
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
to saab - dobrý nápad, ale kde je vzít? ivo, tvoje spotřeba u mě vzbuzuje myšlenky na sebevraždu. To přece ani nejde, že ne?
neregistrovaný "ivo1"
5. 1. 2000 09:56
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Ta spotreba 5.7 odpovida 80% dalnicniho provozu (130-150km/h) a 20% mimo mesto s razantnim predjizdenim. Zatim nejvetsi spotrebu jsem mel 7.9l/100km, ale to byla skutecne agresivni jizda brzda-plyn a motor temer nad 5000tis.ot.
neregistrovaný "Keyser_Soze"
5. 1. 2000 09:53
Re: Bez nadpisu
rekord byla praha za 10.8 ale to jsem jezdil v noci. to se nepocita :)


Prevazne to krmim 98kou (dyz ji maj za cenu 95 treba ted Agip nebo stale Jet) , s 95kou to jde o pul az litr nahoru. Neptejte se mne proc
neregistrovaný "Keyser_Soze"
5. 1. 2000 09:51
Re: Bez nadpisu
po praze 12 +


mimoprahu 8.5 +
5. 1. 2000 09:37
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Samozřejmě že průměr je u toho Viggenu kolem 11 litrů, těch 8 litrů dosáhneš stylem jízdy jako u té Hondy při 5,7 litru. Ale aby to bylo objektivní, tak by se musela porovna stejná kubatura a to by šlo v případě Octavie 1.8 Turbo a Hondy 1.8, ale bohužel ten motor 1.8 turbo od VW je dost nepovedený. Což takhle porovnat Viggena s Accordem 2.2 ?
neregistrovaný "King Of The Road"
5. 1. 2000 08:14
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Těm 12-13 bych už docela věřil - při únosně svižné jízdě. A pokud mluvíš o zabránění předjížděcího manévru - nevím, jestli patříš k těm, kteří přidávají plyn, když je někdo vedle nich (doufám, že ne), ale - čistě teoreticky - velice dobře by se tomu dalo zabránit nad 5000 ot. vytočenému libovolnému VTI, popřípadě Type R.
neregistrovaný "Roman11"
5. 1. 2000 01:49
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
no nejlepsi je opravdu Turbo,... to se v podstate predjizdeni auta meni v preskakovani. vlastne nikdo nema ani sanci,...teda pokud nema taky turbo v tom predjizdecim manevru nejak zabranit. No ale hlavne taky zalezi jaky turbo. Ale ja mam s Deltou takovehle zkusenosti. Průměrná spotřeba toho asi 230 koňového přeplnovaneho dvoulitru je 11 l. Je tam ale velké rozpětí- testoval jsem to velmi důkladně, a při ekomocké jízdě, tj. tak max. 120km/h na dálnici a žádný velký akcelerace/prostě tak, aby se ani nehnula ručička turba/ si to vzalo 8l/100km, naopak při velmi ostré sportovní jízdě/tzn. na dálnici na maximálku a vždy až do 6.000ot. to bralo i 16 l/100km. A fakt je, že ekonomicky to člověka dlouho nebaví, a sportovně zase brzy vysílí, takže reálnější je ten průměr 11-13l/100km.
4. 1. 2000 16:00
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Ty hodnoty jsou z testu Viggena v "Autosport & Tuning", takže jsou to pouze převzaté hodnoty a neručím za ně. Já si hlavně pamatuji tu hodnotu 8 litrů, protože to je stejně jako moje Corolla 1.3 při 110 km/h na dálnici(70%) + město (30%) :-(
neregistrovaný "King Of The Road"
4. 1. 2000 15:56
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Saabe, to jsou nádherné hodnoty, obávám se ale, že poněkud nereálné.
neregistrovaný "King Of The Road"
4. 1. 2000 15:47
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Samozřejmě, že jde o údaj při ekonomické jízdě ,ale to vám ivo asi poví sám, já už si nepamatuji, jak to psal. DIMe - mě se tedy líbí víc ten nový acco, ale starý taky, vždyť ho máme doma, sice v zelené met. (nesnáším zelenou), ale sluší mu, naštěstí. Bylo to takové vyjímečné auto.
4. 1. 2000 15:44
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Ta spotřeba u turba nebude zase tak strašná, vždyť podle testu Saabu 9-3 Viggen s motorem 2.3 Turbo může v pohodě jezdit kolem 8 litrů (to žere i moje 10 let stará Corolla 1.3 :-( ) a pokud jedete brzda-plyn, tak je spotřeba kolem 11 litrů a to je na 2.3 Turbo slušné.
neregistrovaný "rado1"
4. 1. 2000 15:38
Re: Bez nadpisu
Za kolik litru jezdi tenhle nosic jadernejch raket :o)
neregistrovaný "matej11"
4. 1. 2000 15:25
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Není těch 5,7 spíą dáno stylem jízdy? Pokud připočteą častějąí předjíľdění s vytočením na 7000 tak nevěřím, ľe to nebude víc...
neregistrovaný "DIM1"
4. 1. 2000 15:05
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
5,7 l/100 je solidní, to já jsem tak na 7,5. Předpokládám ale, že můj kombík je asi taky trochu těžší.... ale jinak ne že by se mi Honda nelíbila .Zvlášť ACCORD v minulém provedení a v černé barvě............
neregistrovaný "matej11"
4. 1. 2000 14:53
Otáčkami sice doľeneą výkon ale za jakou cenu?
Modelová situace z běľného provozu na českých silnicích. Tupadelské údolí (cca 30km zatáček kroutících se údolím) přede mnou lenoch co brzdí na 30tku do kaľdé zatáčky, mezi zatáčkami jen krátké úseky k předjíľdění a ke vąemu jeątě hustý provoz v protisměru. Tak podřadím v zatáčce abych předjel, drľím motor v obratlích jenľe za zatáčkou opět provoz v protisměru. Po pěti minutách takové jízdy (s řvoucím motorem) rodinka začne bublat = přeřadím nahoru a ten parchant vepředu jeątě víc zvolní. Jak uslyąí podřazení hned zase přidá aby to na krátkém úseku v protisměru neąlo stihnout. Toľ dobrá brnkačka na nervy, ľe? Co bych za to dal mít v tu chvíli tiché turbo = prostě seąlápnu plyn, auto tiąe vyrazí a neľ se blbeček vzpamatuje je rozhodnuto. O spotřebě benzínu v opačném případě radąi nemluvím...
neregistrovaný "King Of The Road"
4. 1. 2000 14:00
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
To ano, ale to turbo už není na nízkou spotřebu, pokud to nehoníš, jako VTEC. Zeptej se iva, za kolik dokáže jezdit. Teď nevím, říkal 5,7??? A kde je se spotřebou tvoje 1,8T. Asi neexistuje ideální stav.
neregistrovaný "DIM1"
4. 1. 2000 13:15
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
...a když chceš obojí - i zátah nahoře i klidného tahouna - tak musím znovu a znovu opakovat, že na to je turbo ...:-)))
neregistrovaný "ivo1"
4. 1. 2000 12:02
Re: Maximum vykonu a krouticiho momentu
Honda 1.6 VTi. Max krouticiho momentu v.7000ot./min. a vykonu v 7800ot./min. Predjizdeni se stava velmi zadanym, protoze "nahore" to chyta saze zpusobem, ktery se tezko popisuje (100km/h za 8s). Myslim, ze vsechny sportovni motory maji tuto charakteristiku, protoze smysl je jet co nejdele na nizsi prevodovy stupen. Na pohodovou jizdu to samozrejme neni, navic odstupnovani prevodovky te tlaci do vyssich otacek. Myslim, ze jde o to, co chci, plynuly zatah pro vyrovnanou jizdu nebo spickove vykony ve vysokych otackach pro sportovni jizdu.
neregistrovaný "jirik111"
3. 1. 2000 16:13
Co je malé...
Už ve škole nám říkali, kam jde vývoj-aby to bylo co nejmeší s co nejmenší spotřebou a aby to mělo pekelný výkon. A to je pro mne Honda. Nač platit za velké hovado, to raději zaplatím za promyšlený stroj, který z * uplete bič.
neregistrovaný "DIM1"
27. 12. 1999 11:47
Pro matuS
........máš pravdu, kroutící moment začíná u

4 600 pomalu klesat a v 6 000 ot/min má už jen asi 160 n.m . Ta má informace nebyla přesná.

Jinak matematicky je téměř nemožné aby byl maximální výkon a max kroutící moment při shodných otáčkách..... To by musel krouťák být ustřižen skokově z maxima na minimum a to hodně skokově.
neregistrovaný "Keyser_Soze"
26. 12. 1999 12:30
Re: Bez nadpisu
tady teda padaj cisla :)))))


tohle je motor dle meho gusta :)


0-100 za 8,2s, s automatem


2.9l, 275Nm, 143kW


1925 kg


a samozrejme 6valcu a 24 ventilu.


To je motor do diskuze obsah a valce nicim nenahradis, a ne naky uprdeny 4valcovy 1.8ky :))
neregistrovaný "Našrot1"
25. 12. 1999 19:53
Re: obmedzovac
On "se vynechává sám". Je tam zřejmě nějaká chyba či co, takže když ho trošku déle dusíš (tak 3-5s) tak se občas prostě "vzdá" a pustí tě do vyšších otáček. Možná je dělanej nějak jinak, než je třeba u té Corolly (tam se mi to nepodařilo), asi aby se "nepřežhavil", tak prostě vynechá. Zrušit celkově by šel asi vyndáním jeho pojistky, ale zkoušet to zatim nebudu.
neregistrovaný "Našrot1"
25. 12. 1999 19:47
To: DIM
Totiž nevýhodu většiny evropských aut vidím ve velmi pohodlně posazeném točivém momentu v nízkých otáčkách. Je to právě blbý, že v místě nejvyššího výkonu máš nejmenší točivej moment, takže se ti vůbec nevyplatí motor točit. Já mám u Corolly tm cca 147 Nm, výkon 115 hp. Jenže točák je v cca 4700 a max. výkon v cca 6000. Jinak pohotovostní hmotnost u Corolly je 1045 kg, takže když mám prázdnější nádrž, tak tak těch 1000, což je dost rozdíl. Akceleraci na 100 má změřenou za 9, plně naložená 11. U Cariny jsem to neměřil (taky je na ní cítit, že je línější) - má cca o 120 kg víc a o 10 hp míň. :o) Kdyžtak můžem dát někdy drag race, ale až v létě, protože dneska jsem se pěkně klouzal, takže by to nebylo to ono a navíc zimní gumy mají větší odpor.
neregistrovaný "King Of The Road"
23. 12. 1999 13:28
Re: To: DIM
Máš pravdu, dá se nahradit. Ať už otáčkami (Honda), nebo turbem (tvůj mazlíček, Saab, toyota a hafo dalších). S tím, že u Turba je asi dost točáku dole i výkonu nahoře, což je pro mnoho lidí výhodou, u Hondy lze mluvit většinou pouze o výkonu v otáčkách, i když S2000 má neuvěřitelně pružný motor a Acco Type R jakbysmet.
22. 12. 1999 21:53
obmedzovac
to nasrot> ako vynechavas obmedzovac, to mu vyberies poistku?
22. 12. 1999 21:45
oktavia 1.8T
to DIM> subj ma 210nm od 1600 do 4600 a nie do 6000 ako si pisal. to cislo mam z casaku.
neregistrovaný "DIM1"
20. 12. 1999 15:38
Re: To: DIM
S tím protáčením na suchu na dvojku se musí člověk opravdu zasnažit. Mimochodem : kolik má Carina 0 - 100 ?? A kolik má kroutící moment a jaký má průběh ?? A případně kolik váží ?? Mě se tomu prostě nechce věřit :-)))) 1,8 T má 100 za 8,9, 210 N.m od 1800 do 6 00 ot/min, asi 1200 kg.....
neregistrovaný "DIM1"
20. 12. 1999 15:33
Re: jo obsah a valce jsou nenahraditelny
Dobrý, Kingu !! Ten popis toho předjetí byl famózní :-))) Jenom už jsme to někam posunuli, původně jsem se snažil obhajovat to, že se dá obsah a počet válců něčím nahradit. Což ty tvrdíš vpodstatě taky, jenom jsi to ještě posunul o nějakých 200 ccm níž. Je to ale podobné jako u 1,4 74 kw ( nová Fabia ). Projel jsem se s tím asi 10 km a je to něco za něco . Prostě posunuli maximum točivého momentu výš a tím se víceméně automaticky zvýší papírový výkon. Ale pokud se člověk chce těšit z klidné jízdy, potřebuje mít kroutící moment co nejníže. Alespoň mě to vyhovuje. Ale zároveň mě těší i možnost vychutnávat vysoký záběr i ve vysokých otáčkách - třeba při předjíždění, nemít tak vysokou spotřebu jako vyšší objemy nebo počty válců a ještě jim to s embéčkem natřít ( natož s kombíkem ) :-))) a přitom cena není zas tak bombastická. Navíc je obecnou pravdou, že motor který pracuje s nízkými otáčkami má právě proto delší životnost. Takže objem se dá nahradit !!!!!!!
neregistrovaný "Našrot1"
20. 12. 1999 15:25
Re: To: DIM
Já jsem nepsal, že jede Corolla rychlejc (jako větší maximálku), ale že má tak do 100 - 120 lepší akceleraci než Oktávka 1,8T. A na jaký rychlostní stupeň? Na 1 60 (když nepřetáčim přes omezovač, ale to se občas dá a pak je to (zatim odzkoušeno při 7700 ot. cca 75), na dvojku standardně 100, s přetočeným omezovačem opět odzkoušeno cca 120 při 8000. Takže ten omezovač asi vyhodim :o) (jo ale na otáčky jsem koukal na Carině, protože v Corolle nemám otáčkoměr. A ten omezovač jsem taky přetočil na Carině, na Corolle se mi to ještě nepodařilo, ale je to *, protože jedou na ty rychlosti stejně.) Jo a protočí ti to na mokru kola na trojku? Mě to na dvojku hrabe i na suchu :o)), když se trochu zasnažim a se stejným usilím to hrabe na trojku na mokru. A to mě občas dokáže naštvat. A ještě: každý japonský auto může jet na jednotlivé rychlostní stupně víc, než většina (ne všechny) evropských. Takže třeba i ten prťavej Yaris jede s litrovým motůrečkem na dvojku 97. :o)
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 13:55
Re: jo obsah a valce jsou nenahraditelny
"On an open road, the S2000 makes little discrimination between caravans and GTis: they are all just thirty-mph-somethings, nothing more than rear-view has-beens". V prekladu: "Na otevrene ceste S2000 nedela velkeho rozdilu mezi karavany a GTi: vsichni jsou 30-mil/hod.-cosi, nic vice nez minulost v pohledu zpetneho zrcatka". Dobry ne? ;-)- to je citát z testu Hondy S2000 v časopise Topgear.
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 13:48
Re: jo obsah a valce jsou nenahraditelny
To máš, honzo pravdu - každý máme něco. DIMe - že tohle říkáš zrovna ty s 1,8T. Jistě, že se nebudeš nikde hnát v 8000 otáčkách, ale na rozdíl od velkoobjemových motorů, které žerou jako prase i když jedeš pomalu, protože tam ten benzín prostě musí téct, tak umaloobjemovéh omotoru (ať už s VTEC, nebo bez, si můžeš jet na 5ku v klídku 120-130 na 3500, nebo 4000 otáček a když to chceš osolit, tak tam prostě kopneš z 5ky 3ku, skočí ti to někam na 5-5500 otáček, těch xxx koní se probudí, kopnou tě do zadku, zažehlí do sedačky a vrrrrrrrrrrrrrrrr, co jsem to vlastně předjel? a pak se v klídku vrátíš do svých 130km na 5ku a pokračuješ, Nehledě na povinné ručení. A v tématu Octavia 1,8T, kde jsme se na tuhle tématiku taky bavili, někdo psal, že 1,8T jede líp, než VTI civic 1,6, já bych tomu nevěřil, ale budiž. Ono ježdění ve vysokých otáčkách má svoje neopakovatelné kouzlo. Mimochodem, umíš anglicky? něco ti sem vložím.
neregistrovaný "DIM1"
20. 12. 1999 12:45
Re: jo obsah a valce jsou nenahraditelny
Já se vrátím zpět k autům :-))) Ty hodnoty, Kingu, jsou u těch japonců pěkný, ale jen ty otáčky mi to trochu degradují. při závodění ještě, ale abych si to svištěl při normální jízdě až k 8 000 otáček ?? Ale nikdy jsem netvrdil , že jsou ty motory na nic a pomalý ...Jen jsou trochu " vyhoněný " .
neregistrovaný "HonzaP"
20. 12. 1999 12:09
Re: Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
No ja vim,ale kazdy mame nejakou slabost,muj kamos stejnou castku protahal s *...,devcaty.

Ja uz tak vecer jen tak "pianko" celych 17+2,jak to u me nazvali kamosi.No a samozrejme ctyri kola,to jsem mel vzdycky,a dokud budu delat,tak chci mit i dal.Komanci nam ukradli mnohem vic(nejen mne osobne).
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 12:02
Re: Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
Studiovka je ale very expensive. To jsou ceny,které bych já dal za auto. To já radši jednou oželím dokonalý sound (stačí mi průměrný) a investuju do 4 kol.
neregistrovaný "HonzaP"
20. 12. 1999 11:58
Re: Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
Ano,studiovou,radu 530 a vyse.Ovsem Accuphasis mi nenahradi ani oni.No a abych byl presny,repro taky neni od nich.Okoukl jsem to ve Statech,aniz jsem tusil,ze to umi.
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 11:53
Re: Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
Ono dělá Miši i nekonzumní elektroniku?
neregistrovaný "HonzaP"
20. 12. 1999 11:51
Re: Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
Ale jo jede,a to jsem pekne vybiravej.Jenze saham do polic,kde konzumni vyrobky moc nejsou.

Napalil jsem se jeste za komancu u Sonyho,a ani zanic.Kazdy mame neco.
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 11:26
Elektronika Mišivbuši? už ne, dík
Říkáš,že ti na Mišivbuši jede doma elektronika? Taky to byla naše oblíbená značka, ale video bylo za 6let 8x v opravě a stejně nejede (jen ten design je pěkný, takový jakoby matový šedohnědý kov), jak by mělo a televize žádná sláva. Po vypnutí hlavního vypínače na skříni jdou po opětovném zapnutí všechny funkce na maximum (zvuk, jas, kontrast,....), tak to je pak pocuc to štelovat znova. Ale do servisu s tím radši nepůjdem. Jestl idělají i taková auta (je nhezký vzhled), tak to sorry.
neregistrovaný "King Of The Road"
20. 12. 1999 11:20
Re: jo obsah a valce jsou nenahraditelny
O tom svědčí výkony nepřeplňovaných motorů Honda: Civic 1,6VTi-118kW/7600-150Nm/7000; Civic 1,8VTi-124kW-7600-166Nm/6300; Integra TypeR 1,8-140kW/8000-178Nm/7300 ; Acco type R 156kW/7200-215Nm/6700 a nakonec S2000 2,0-177kW/8300-204Nm/7500. A někdo se odváží tvrdit, že jsou nevýkonné, pomalé, na nic? Ale jděte.
neregistrovaný "HonzaP"
20. 12. 1999 11:10
Re: Cena Mitsubishi
To Car Man: Na Diamanty mam slabost,doma mi elektronika jede jen na nich a Accuphasi,no a Galanta v trilitrove verzi jsem si osahal nekolikrat v USA(par tisic mil).Hodne mile auto.Doma TDI,tam to s tim obsahem je trochu jinak.Ale radeji poslouchat hudbu v aute nez na Denonu?!No jiste,repraky v Oktavce jsem nechal vymenit vsech osm a jeste pridat aktivni subw.Vyrobce by nikdo podle tech repro nenasel,vyskace byly-Tunesia.To jo,ale chapu to spise jako zdvorilou reakci na ozvuceni Galantu,nez vyjadreni jeji kvality pred kvalitou jine tridy.

Ostatni podepisuji.
neregistrovaný "DIM1"
20. 12. 1999 10:37
Re: Přírůstek otáček a rychlosti
....... k těm otáčkám mě ještě napadlo, že to může být způsobeno tím, že se při prudké akceleraci ( třeba ze 150 na 170 km/h) protáčejí přední kola :-)))) Jo , Našrot píše že při 100-120 km/h jede Corolla lépe, tak já si taky trošku popíchnu ( nic ve zlým ) : je třeba říci, při jakém rychlostním stupni, protože já tam můžu mít ještě pořád dvojku.....( tak asi do 110 , abych byl přesný ) . :-))) A to se ty kola na mokrém ještě protočit dají.
neregistrovaný "DIM1"
20. 12. 1999 10:29
Re: Přírůstek otáček a rychlosti
Nějak si nedovedu představit, jak se můžou měnit otáčky nelineárně k rychlosti. Jediným vysvětlením je , že není přesný otáčkoměr resp. tachometr.... Jinak já jsem sice patriotistický škodofil a nikdy jsem netvrdil, že není nic lepšího :-))) Přesto je jasné, že motor 1,8 T má parametry špičkové, ať už se to někomu líbí nebo ne. Jinak mě předjede občas kde kdo, já zas tak moc nezávodím, takže věřím, že se dá předjet i Volkswagen 1,8 T třeba i Toyotou s 1,6 motorem, ale tvrdit, že je 1,6 rychlejší ??
neregistrovaný "PTD"
17. 12. 1999 17:12
I6
Objem ničím nenahradíą. To je jasné. Proto moje příątí auto bude Dodge RAM 2500 s motorem Cummins, řadový ąestiválec, turbodiesel, objem 5,9 litrů, výkon 225PS při 3600ot. Nejsem ľádný extrémista. To bych si koupil Ford F350 s vidlicovým osmiválcem 7,3litru (TD). Cummins to vyhrává, nebo» má moderní kostrukci s přímým vstřikem, 24ventilů atd. Cena není nijak závratná. Bez DPH (je to PickUp)v základu 1,1mio. Za to nepořídíą ani sluąnou Audi A4. Přitom je to drľák a uľitečný auto. Maximální rychlost si určujeą sám, podle toho, jaký stálý převod si objednáą. PTD
neregistrovaný "Keyser_Soze"
17. 12. 1999 16:47
jo obsah a valce jsou nenahraditelny
..o cemz vypovida ma autohistorie od roku 96,

2.0 V6 2.8i V6 , 2.8i V6, 2.9i V6 24vent.
neregistrovaný "Našrot1"
17. 12. 1999 15:23
Přírůstek otáček a rychlosti
Zajímavý je, že třeba u Cariny 1,6, kterou občas jezdim a která má výhodu otáčkoměru (narozdíl od Corolly, kterou jezdim v podstatě pořád), je ten vzestup otáček taky z počátku a ke konci nelineární. při 100 cca 2500, 140 4000, 150 cca 4100, 160 cca 4400, 170 cca 4800, 180 cca 5100, 190 cca 5300, 200 cca 5700, 210 6000, 220 6250 (posunutý omezovač na pětku, normálně je na cca 7400). Jinak s tim turbem je to pravda, ovšem (neber si to osobně DIMe :o)) v tý Oktávce to neni nic moc (kdyby měla tak aspoň 180 - 200 koní, pak by se dalo mluvit o dobrém přeplňovaném motoru, protože Myšivbuši dělá (nebo dělalo) 1,8 bez turba 150 koní. Ale ten točák není špatnej). Udělal jsem se svojí Corollkou 1,6tkou Passata 1,8T vcelku v pohodě (na rovince a tak do té 100, 120, v kopci táhne o něco líp a hlavně asi jede rychlejc :o)
neregistrovaný "DIM1"
17. 12. 1999 13:51
Re: Cena Mitsubishi
S otáčkami máš, Matěji, určitě pravdu, papírová hodnota výkonu ještě o ničem nevypovídá.....mimochodem, pojedu li v mém autě na pětku 100 km/h, pohybuju se ve výkonové oblasti asi 52 KW , u 130 68 KW u 150 km/h asi 78 KW...... To jsou důležité parametry pro život :-))))
neregistrovaný "matej11"
17. 12. 1999 13:25
Re: Cena Mitsubishi
Tak s tímto tvrzením souhlasím. Navíc si myslím, ľe současný trend zmenąování obsahu motoru a dohánění chybějícího výkonu zvyąováním výkonu ve vyąąích otáčkách je nesprávný směr zaloľený na chybném předpokladu o uľitečnosti přenáąení větąiny zkuąeností z konstrukce závodních strojů do normálního provozu. Pohled na naloľený kombík 1.4 16V ve mě vyvolává soustrast s člověkem, který nalítl reklamě o pohádkových 66kW. S potěąením jsem si přečetl v poslednim číslu Automobilu článek o novém benzínovém vstřikování extrémně ochuzených směsí (směs je tak chudá, ľe by se normálně vůbec nezaľehla - musí se vtříknout těsně před ukončením zdvihu přímo ke svíčce). Tento přístup umoľňuje dosáhnout nízkou spotřebu i motorům o větąím obsahu. Z hlediska ľivotnosti ojetiny (větąina lidí v ČR na nové auto nemá) bych měl mnohem větąí důvěru k takovému systému neľ k systémům, které vzhledem ke jejich konstrukci majitelé musí pořád vytáčet .
neregistrovaný "DIM1"
17. 12. 1999 13:19
Re: Cena Mitsubishi
To není tak moc, 800 000 jak jsem si myslel :-))) Včera jsem se trošku víc zaobíral těmi rychlostmi a otáčkami ( s octávií 1,8 T ) a výsledek je takový, že při 100 km/h na pětku to točí 2 500 a každých 10 km navíc = 250 ot/min., takže 120 jsou 3 tis., 140= 3 500 atd. Stejně to MUSÍ být i u jiných aut, tzn. že každých 10 km navíc musí znamenat stejný nárůst otáček. Ten příspěvek, kde píšeš kolik to tvoje auto točí má v tomto směru jistou slabinu :-))) ale jinak mi z toho vyplývá, že ti to točí asi o těch 250 ot/min víc. Jinak síla je opravdu tlak na plochu. Ta debata asi měla být o kroutícím momentu. Je jasné, že pokud má válec větší vrtání=průměr=plochu, tak je plocha na kterou tlak působí větší a tím se zvětšuje kroutící moment. V tom by měly mít výhodu víceobjemové motory, ale druhá možnost jak změnit kroutící moment je zvětšit ne ten průměr ale ten tlak ( množství plynu ve válci ) = turbo !!

Právě tím se dá ten obsah nahradit !!!! 1,8 T má kroutící moment 210 N/m od 1800 - 6000 !!! Fakt nevím, proč bych měl obhajovat větší obsah. A navíc jezdím za asi 8 l/100 v průměru

( teď v zimě ) . A auto v Combi stálo asi

600 000 v plné výbavě ! A všichni dvoulitři jsou marní :-))))......
neregistrovaný "carman"
16. 12. 1999 19:42
Re: Cena Mitsubishi
Mitsubishi jsme koupily 18.11.1997 na leasing.

Příplatková vábava byla pouze digitální klima a

metalíza. To vše za necelých 800.000,- Kč.
neregistrovaný "maxipes"
16. 12. 1999 16:57
Re: Obsah ani počet válců ničím nenahradíš !!!!
to Nasrot - to, ze tlak je sila na plochu je sice pravda - nejak to ovsem nevysvetluje to, proc by mely motory s vyssim objemem mely jet vic pri nizsim vykonu - to je peknej nesmysl.
neregistrovaný "DIM1"
15. 12. 1999 11:12
Re: Cena Mitsubishi
Hmh, a kolik takové Mitsubishi stojí ??
neregistrovaný "King Of The Road"
15. 12. 1999 08:38
Re: Cena Mitsubishi
I přesto, že nejsem BMW-man, asi máš pravdu. Sakra, ty máš ale zasmrádlou poštu - no, že bych se taky pokusil to vyčistit u sebe?
neregistrovaný "HAROUS"
15. 12. 1999 08:28
Re: Cena Mitsubishi
Ale ona taková hudba šestiválce taky nebude špatná. Nejlepší asi bude kompromis - BMW M3. Objem 3.2 litru a točit to můžeš do halelujá. (Jen tak úplně mimo - dneska sem čistil maily a našel sem mail z 22.6. 1999, ve kterym si kámošovi stěžuju, ze natural 95 stojí už 22.20,- dneska tady 27.10,- ).
neregistrovaný "King Of The Road"
15. 12. 1999 08:03
Re: Cena Mitsubishi
Přesně souhlasím. záleží na nátuře. já bych bez vysokých otáček umřel.
neregistrovaný "Petrb"
15. 12. 1999 07:44
Re: Cena Mitsubishi
Nemyslim že je to zrovna ten nejlepší příklad. Řek bych že záleží na osobním vkusu. Můžeš rád motor udržovat ve velkejch točkách, poslouchat pískot turba nebo ti prostě jízda s točivým motorem může víc vyhovovat. Pak taky může bejt někdo, komu se líbí zátah motoru pomalu kdy si vzpomene a nemusí mít motor nacpanej vačkama, ventilama, turbama a jinejma věcma.
neregistrovaný "Našrot1"
14. 12. 1999 17:31
Re: Obsah ani počet válců ničím nenahradíš !!!!
Je ovšem pravda, že motory s vyšším objemem můžou jet víc při nižším výkonu - ze známého Pascalova zákona: že tlak je síla na PLOCHU. Ale že by dvoulitrovej Galant jel jenom 210 se mi nezdá. Ale když s nim jezdíš, tak to asi víš. :o)
neregistrovaný "Roman11"
14. 12. 1999 14:17
Re: Obsah ani počet válců ničím nenahradíš !!!!
Hm, nechápu o co tu jde. Zapoměl si, že ještě existují Turbo motory a některá auta i s dvoulitrovým čtyřválcem turbo můžou ujet čtyrlitrovýmu osmiválci...
neregistrovaný "carman"
13. 12. 1999 19:57
Obsah ani počet válců ničím nenahradíš !!!!
Pravidelně pročítám skoro všechny témata. Tak jsem sesmolil pár řádků, které navazují na některá

témata zde v Motor Café uvedená. Mám Mitsu Galant GLSi 2,0 l r.v.97 najeto 28.235 Km. Do dnešního dne nejeví žádné známky vrzání, či klepání a pazvuků u vnitř vozu. Ve voze jsou koncernový repro MITSUBISHI a hrají o 200 % lépe, než ty co jsou montovány do Octávek. Většinu nahrávek si lépe vychutnám v autě, než na domácí HIFI sestavě DENON. Nastavení podvozku mi vyhovuje, jen by se pod kapotou lépe vyjímal silnější motor V6 2,5 l, nebo V6 3,0 l twin turbo z MITSUBISHI GT 3000.

Nádrž má na 64 l, aspoň podle manuálu. Většinou tankuji kolem 55 l. Jen jednou jsem vyjel nádrž skoro až na dno. (V manuálu to nedoporučují, kvůli možnému zničení katalizátoru).

Když dělám Prahu tj. tak 4x ročně, tak dám Mitsubišce nabumbat Naturál-98. Ten ona radši než Naturál-95 který providelně konzumuje. Někde v útrobách je oktanové čido, které automaticky nastavuje podle potřeby předstih. (Přesně nevím jak to funguje). V průměru se mi spotřeba drží 8,2-8,4 l na 100 Km. Dnes jsem byl v Bořeticích pro víno. Na dálnici jsem si zaznamenal kolik motor točí na pátý převodový stupeň. Při těchto rychlostech.

110 Km/3000, 130 Km/3500, 150 Km/4000, 160 Km/4200, 170 Km/4550, 180 Km/5000, 200 Km/asi 5300 ot.

Docela by mě zajímalo kolik točí při těchto rychlostech i jiná auta.

V poklidu si jedu 140-cítkou v levém pruhu (Brno -> EXIT Hustopeče. Kdo tuhle část zná tak ví

proč). Čučím do zrcátka a vidím velmi rychle se přibližující vůz. Zajedu do pravého pruhu a najednou vžůůůůmmmmm a vůz byl fuč. Tak se vrátím do levého pruhu (říkám si pro sebe, že se na něj přilepím). Sešlápnu pedál k podlaze moje auto zrychluje, ten auťák se mi stále vzdaluje. Po chvilce jedu na max 210 Km/h (to auto mi pořád ujíždí). Tak smůla bylo to holt BMW 325. Musel jet tak 220-240 Km. Z toho vyplívá, že obsah ani počet válců ničím nenahradíš !!!! Fine Fin.