Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Langer chce zpřísnit obchod s autovraky a součástkami

Ministerstvo vnitra chce kvůli kradeným autům a součástkám z nich zpřísnit kontrolu na vrakovištích a zavést podrobné evidenční prohlídky.
Zpět na článek
14. 5. 2008 10:15
14. 5. 2008 11:39
14. 5. 2008 11:57
14. 5. 2008 12:07
14. 5. 2008 15:12
neregistrovaný "maaara"
14. 5. 2008 15:53
neregistrovaný "tatra1"
14. 5. 2008 16:38
neregistrovaný "maaara"
Avatar - T613
14. 5. 2008 08:28
boj s větrnými mlýny
Dokud budou policajti někde vyspávat v kanclech a nebudou vidět v ulicích je to marné, je to marné, je to marné. Navíc s našimi sranda soudy.. ;-\
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Blue Sun
14. 5. 2008 08:36
Re: boj s větrnými mlýny
To by těch policajtů prvně muselo být o několik tisíc kousků více, aby vůbec mohli být vidět. Při podmínkách, které jsou v PČR momentálně nastaveny a při její "prestiži" u obyvatelstva se tam asi moc lidí nepohrne. Spíš budou odcházet. To znamená ovšem ještě méně policistů v ulicích a na silnicích, ještě menší prestiž u obyvatelstva.... začarovanej kruh?
Avatar - T613
14. 5. 2008 08:43
Re: boj s větrnými mlýny
spíš to chce méně úředničiny. na každou kravinu je dneska formulář. Ještě nedávno projížděla večer nepravidelně policejní hlídky pěkně krokem. A byl na ulici totální klid. Před čtvrt rokem jim došli prachy na benzín, a začali se tam stahovat naši spoluobčané. Mě už někdo ukradl RZ a rádio, a někomu z ulice někdo doslova odtáhl jeho X5. :no:
Avatar - Blue Sun
14. 5. 2008 09:13
Re: boj s větrnými mlýny
U nás zatím hlídky jezdí, tak snad jim to i vydrží. Jinak nějaký čas jsem si u policie pobyl jako posilová složka v krizových dobách (povodně, summity různých skupin) a té úředničiny jsem viděl dost. Taky jsem to nechápal, ale kluci ze stanic mi říkali, že to je jako "protikorupční opatření". Na všechno papír a lejstro v pěti provedeních, aby bylo všechno perfektně vykázáno.
Avatar - Pierro
14. 5. 2008 08:38
Langr pštrosí ksicht
upřímně řečeno, blbců už jsme měli ve vládě spoustu. Nicméně takovej spolek kryplů, co tam sedí dnes tu od slavné revoluce nebyl. langr je pro mne synonymem * toho nejhrubšího zrna. právnická rychlokvaška s chováním sprostého dlaždiče (dlaždičům se tímto omlouvám). nová SS auta pro policajty mluví za vše. Taqk tedy prosím, netahejte na auto.cz politiku a už vůbec ne Langra... 8-s
Rozbalit vlákno
4
Avatar - marek.g
14. 5. 2008 09:10
Re: Langr pštrosí ksicht
o politice tady meles akorat ty :no:
Avatar - Blue Sun
14. 5. 2008 09:14
Re: Langr pštrosí ksicht
Tenhle příspěvek nechápu. To jsi vstával dneska špatnou nohou?
Avatar - WinDiesel
14. 5. 2008 09:15
Re: Langr pštrosí ksicht
Politiku sem taháš ty a způsob jakým se vyjadřuješ nám o tobě neříká nic dobrého, tak brzdi a zamysli se nad sebou. Než začneš někoho kritizovat (spíše hrubě napadat), koukni, jestli máš zameteno před vlastním prahem.
Avatar - Pierro
14. 5. 2008 09:31
Re: Langr pštrosí ksicht
Politiku nikam netahám, jen jsem si dovolil vyjádřit svůj názor na kterém trvám a rozhodně se za něj nestydím. Pana Langra znám osobně ještě z dob kdy neměl s ministrováním nic společného a věřte, že vím o čem mluvím. A pro tebe diesele, jestli rád uklízíš a zametáš, je ti můj práh k dispozici ty jeden moralisto... ;-)
14. 5. 2008 10:15
UKRADENEJ ZLODĚJ
AUTO... většina lidí má svůj nejcennější majetek zaparkovanej na sídlišti před panelákem. Tady vidíš, jakým fenomenem auto je. Stojí tam napospas větrům, dešťům a zlodějům. Jedna věc je, jak tvůj majetek ochrání stát a druhá jak svůj majetek chráníš ty sám.

My, co jsme zažili jaké to je, když ti štípnou auto [odkaz] my víme, že spoléhat se na státní zázraky prostě nelze.

Tedy základ je, abys měl vytvořené takové podmínky, aby ti auto pokud možno nikdy neukradli. Chce to garáž, a když ho z ní vytáhneš, pak parkuj zásadně na uzavřeném, hlídaném, resp placeném parkovišti s živým výběrčím. Nikdy nic nenechávej viditelně uvnitř auta, dneska ti rozbijí boční okno i kvůli balíčku žvýkaček... A když už ti holt auto šlohnou, vydrž, pojišťovna ti pomůže. To je vše.

Abys věděl jak to chodí, tak jakmile zde někde mimo Boubín volně zaparkuješ auto a necháš v něm na sedadle zapomenutou peneženku, do 20 minut ti ji někdo ukradne. Tohle je pravda o této době a o této splečnosti. Člověka z toho mrazí...
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Pierro
14. 5. 2008 10:19
Re: UKRADENEJ ZLODĚJ
Svatá a smutná pravda brachu.... :-(
Avatar - Blue Sun
14. 5. 2008 10:40
Re: UKRADENEJ ZLODĚJ
Jen těch dvacet minut je nadsazených. Někde stačí i pět.
14. 5. 2008 11:32
Re: UKRADENEJ ZLODĚJ
V dnešní době ti nepomůže už nic. Sám jsem byl přítomen na policii, když známým ukradli v centru města auto. Bezpečnostní kamera městské policie, která vytvářela cca každé dvě vteřiny screenshot parkoviště. Během prvních několika snímků se objevil mladý páreček, párkrát ještě kamera cvakla, páreček byl uvnitř a po ani ne minutové akci už stálo BMW3 o sto metrů dále na semaforu a čekalo na zelenou. Hlídané PLACENÉ parkoviště DVĚMA osobami, centrum města, hromada lidí, bezpečnostní kamera... a efekt? Nula ;-) Ovšem faktem zůstává, že v autě a ještě k tomu za oknem si může nechat peněženku, mobil apod. jenom pitomec.
14. 5. 2008 11:39
prodám
Prodám volant - ale nemám k tomu VIN ani SPZ - to mám asi smůlu co?
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Pierro
14. 5. 2008 12:07
Re: prodám
Ona myšlenka zas není tak špatná. Ale pokud by člověk šel do extrémů, jak psal výše standa, jeví se celý návrh jako nedotažený nesmysl. Navíc mám pocit, že by to vedlo k dalšímu nárustu už tak rozbujelého kšeftu s kradenými a jinak neidentifikovatelnými náhradními díly. A navíc kdo by na održování takového předpisu dohlížel??? Pokud nejsme schopni něco vymyslet sami, pak bych se snažil převzít model, který se již osvědčil v některé z původních zemí EU.
neregistrovaný "maaara"
14. 5. 2008 15:12
Kravina
Bude to jen další nárust byrokracie, a jediný efekt bude v tom, že to bude komlikovat život majitelům starších aut, tunerům, drobným opravářům. Dneska je třeba na všecko papír, potvrzení. Organizované gangy to stejně nezastaví. Díly, bez identifikace prý nebudou moci být použity na opravu a musí byt zničeny. Co je to za blbost. Všechno je to nastavené tak, že by člověk měl koupit nové auto, servisovat ho v autorizovaném servisu. Pak ho ekologicky zlikvidovat. Jestliže se ale člověk chová jinak, začíná to být pro zákony problém. Vžďyť spousta lidí spoustu dílů svépomocí vyrábí , upravuje. Auta jsou používána na různé úpravy, přestavby. Auto nabourám a musím ho ekologicky zlikvidovat, proč bych si sakra nemohl ty díly z něho nechat. Nemůžu ho odhlásit dokud nepřinesu papír o ekologické likvidaci. Při tom auto je moje, tak i kdybych si ho chtěl nechat celé na díly doma ve stodole, měla by to být moje věc. Dnešní zákony jsou svinstvo!!!!
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "tatra1"
14. 5. 2008 15:53
stejne se bude podvadet a okradat
po havarii zajedu ke znamemu ten mi da nehradni dil z nabouraneho auta ale doklad na novy dil, tak ze ja dostanu svuj dil, 100% cenny od popjistovny ale zaplatil jsem za pouzity dil z vraku. Rozdil si mechanik a majitel rezdeli.

Nedokazu pochopit proc zakony EU nam nedovoli proste kakazat dovoz aut starsis 6 let, a basta. Samozrejme EU to vyhovuje se zbavit jejich vlastnich vraku ze zapadu.
Rozbalit vlákno
1
neregistrovaný "maaara"
14. 5. 2008 16:38
Re: stejne se bude podvadet a okradat
Co s tím furt všeci máte. auto nad šest let přece není žádný vrak. Já bych to neomezoval, ať si každý jezdí v čem chce.