Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

951 komentářů

Drifter: opraveno ? Co to bylo ?
Kolik Ti tlačí čerpadlo ? Změř průtok na zpátečce, má být asi 120 l/hodinu.

Máš tam ješte cat ? Jestli není na kusy a při vyšších točkách zacpe výfuk ?

Kontrolu snímače tam máš někde popsanou. Pokud je odpor přes 1000 ohmtak to není nic moc. A kolik má za tepla ?
Kdyz ti tam porad neco nefunguje, tak holt chci poradit no... >😁
Podminka se prijima, ale hne bych ji udelil Harousovi taky, protoze uz v tom samem tematu keca vice nez ja ... 😜
Až budeš schánět ten "otto weber" >😁 tak se to jmenuje OT senzor - snímač polohy klikového hřídele - v němčině někdy nazývany OT geber ... S Webrem to nemá nic společnýho , je to Magnetti Marelli.... Dá se změřit jestli je vadný , měl by mít odpor mezi 612 - 748 Ohmy . Tak než ho budeš vyhazovat tak ho změř ... Může to být on a nemusí .... Tak abys pak neměl vztek na bratry zo slovenska , ktorý to vedia na 100 percent , lebo žiadne halucinacie nemajú . :mrgreen:
Super, díky moc, zkusím začít u toho čidla a pak se uvidí... 😉
cau, mne to robilo to iste a jeden kamos co sa vrta v talianskych autach mi to opravil...ziaden palivovy filter, alebo chudobna zmes, to by si hned prepalil piesty...a ani ine podobne halucinacie...vadna suciastka vola "otto weber" (v slangu mechanikov😊) a je to cidlo, ktore ti snima ma kluke otacky motora a nastavuje ti hodnotu predzapalu...videl som to na pocitaci ako do 4t otacok bola na monitore normalna krivka a nad 4t sa uplne rozhasila. To cidlo stoji asi 600Sk a staci ho vymenit a ficis do 6.5t😊)) hrozne ma to vytacalo ked to blblo...ale obcas to super strelilo do vyfuku...polmetrovy plamen bol celkom cool...skus si to dat vymenit a napis ako ti to potom islo😊
Moc hezký video, jen pro zajímavost, jak to dopadlo s vyřešním té závady , kde motor okolo 4 zis_ot nešel dál.... dikas za info.

Tehule
To je ale darebák ... Tohle jste asi už viděli [odkaz]

Jo a v posledním OFF Roadu jsou Deltě věnovaný 4 strany plus plakát - hybaj koupit .. 😉
Timto udeluji Dalinovi podminku s vystrahou za kafrani ve Fordim tematu C-MAX a ignorovani tematu Delta HF Integrale... :mrgreen:
Jojo, určitě se ozvu, dobrá rada se vždycky hodí... 😉
Nooo , nemáš zač ... Jestli chceš , ozvi se na tel 606 601 771 , můžem to probrat ...
aha...tak to bude rébus, díky... :😉 😉
Harous,Dalin : kluci tak to je slovo do pranice ... Dáme nějakej termín ? 😉

Drifter : Může to být dost věcí .. Máš regulaci plnícího tlaku ? Jestli jo a máš to nafoukaný tak je to chudý ... Taky to může být hovadina jako starej palivovej filtr ... čidlo abs. tlaku ... čidlo množství vzduchu v sání .... prasklá hadička podtlaku ... nízkej tlak paliva ..
čauky, už delší dobu se potýkám s takovým problémem... zhruba při 4 tisících otáčkách, většinou na čtyřku při svižnějším rozjezdu (předjíždění) najednou jak kdyby sepl omezovač, nebo se to začlo dusit... přijde mi to, jak kdyby to nestíhalo sát palivo... nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?? Jinak to šlape jak švýcary... ale tohle mi nedá spát... díky
No vidis ze muzes prijet... >😁

Akorat nevim jestli by si me poznal, co sem omezil koureni, tak mam pocit ze kazda cigareta kterou si za den odpustim, se projevi na vaze... >😒]

Ale schuze i za ucasti CK by byla dobra... 😉
No jestli nekdy prijedes ty Harousi, tak jelikoz uz jsem te taky dlouho nevidel, to snad abych prijel 😄
Tak vidis, to by si nekdy mohl dorazit... Ja se snad uz taky rozhoupu... 😄
To bych si dal, i kdyz ted s Maxikem bych se asi nebal tak jako se Sierrou 😄
No a uherskej rok je už zejtra ..... >😁 Tak přijeď večer na schůzu ...Do Prahy ...

[odkaz] rally_vysocina_2006_lancia_delta.MOV

😉
2 roky? Tak malo, ja myslel, ze muzu psat zase az bude uherskej rok ... 😜
Dalin napise zase za dva roky, ne? >😁
Dloubat v nose jo? ty vole, víš kolik lží já musím vyplodit, abych si vydělal na tu skývu?

Jinak materiály pro ty HTML stránky jsou připravený, tam je hlavní problém v tom, že jedním z prvních rozcestníků má být tabulka technických hodnot - viz. [odkaz] Z jednotlivých buněk tech. parametrů se máš dostat dál (třeba z buňky rozměry skočit na stránku se schematem a kótama, atd.), ale 1. ta tabulka se na rozlišení 800x600 nevejde tak, aby byla čitelná, 2. nevím, kam se vlastně poté vracet (do tabulky nebo na úvod, atd). a je tam pár dalších problémů, včetně toho, že nevím, jak z tabulky natahat linky 😊

. Část č. 1 - Story je ještě třeba na www.delta.lanex.us/

Jinak mi stále chodí žádosti o registraci, ale většinou od lidí, kteří sami Integralu nemají a asi jen tak mít nebudou.

Tak nevím...
Sakra , nečekal jsem tak bouřlivou diskusi a vlnu nadšení ... >😒]
Magic: já myslím že už bysme to měli rozhýbat , právě proto že se všichni známe ... Pořád akorát kecáme coby kdyby a že stejně nikdo a podívej co je Integrale na Lanciaklubu ... Ať už to bude evoklub nebo banda tupých hlav je jedno ... Vlastně jsme o tom s Jokrem už mluvili tuhle na schůzi,že se do toho integrale klubu musíme pustit , jenže ani jeden neumíme dělat web😞 - no a teď už vím kdo to bude dělat - Magic a Harous :mrgreen: - Magic se stejně v práci celej den dloube v nose , aspoň bude dělat něco smysluplnýho.
Magic: To sice jo, ale kdyby sis to rozmyslel, tak muzu pomoct to nejak prekopat...
Magic: no to by si sa divil, kolko ludi moze zaujima tema " LANCIA"!

A ked si to tak zoberies, kto iny by to dokazal spravit lepsie, ako ty? 😜
www.integrale.wz.cz

Hezký moc nejsou a hlavně krom modelů skoro nic nefunguje, protože tou strukturou podobnou operačnímu systému jsem si vykopal hrob. Už asi 2 roky mám připravený jednodušší stránky v html, ale to víš, proč bych to vlastně někam dával? Dy't se stejně všichni známe...
Magic: Radsi bych samo 16V a nejradsi asi tu Q4. Duvody sem Ti psal v mailu... Kdysi si mel pekny stranky o integrale kde si mel popsany vsechny verze vcetne limitek. Funguje to jeste? Nejak to nemuzu najit...

AlesK: Prave ze si nedelam iluze. Koukat mi na ni nemusis, ty rychly pruhy asi o leccem svedci. A stejne to zatim neni az tak vazny... 😉
Dneska osmiventil?

Néééé, děkuji...
Harouši , kua takovej mazák jako ty by měl vědět že tohle auto se v čechách dobře nekoupí ... :-! Jestli chceš , na to žlutý se Ti v Brně podívám - myslím že ho znám , akorát od té doby co sem ho viděl naposledy je výrazně rychlejší díky těm pruhům a mělo černý kola ...
Panove myslite ze je realny v CR sehnat slusnou Integrale nebo AR155 Q4? Me se zda ze kdo ji ma v pohode, ten ji jen tak nepusti...

Co treba konkretne tyhle kousky?

[odkaz]

[odkaz]
Sice ted ve stavu nemocnych (kupodivu s detskou nemoci, ktera je pro dospeleho docela orisek), ale zatim jeste ziju ... 😜
Člověče Daline , ty žiješ ? .... 😉
No jo zname firmy, clovek slusne po letech pozdravi a hned se do nej obujou 😁
Dalin: člověče, šetři slova, tak obšírnej příspěvek po x letech, kdo to má číst... 😁
Hele, Dalin... On je letos uherskej rok??? :mrgreen:
Zdravim chlapi, uz jsem vas dlouho nevidel, tak zdravim alespon pres diskuzni forum 😁
Koupíš za 3.000, obuješ to a rázem jsme na 10.000 Kč. A když dáš tlumiče, jsme na 30.000, když dáš k tomu výfuk, jsme na 45.000...
na Lanciaklubu byla pred casem na prodej Prisma integrale za 3000 😄 tak jestli to neni ona 😊
gtv6
Díky, tušil jsem, že to tak nějak bude, je to v mladý boleslavi, mrknu na to, za 10 kterou ukecám určitě níž by to možná mohlo být. Uvidím ,jestli to nebude totální vrak.
Je tam vzadu stejnej TorSen, jako na Deltě Integrale. Prisma měla atm. motor 115 koní, ale za určitých okolností by tam šel "šoupnout" i turbomotor, ale nebylo by to asi úplně laciný. Obecně to bylo nespolehlivý auto, který je jen výjimečně nesežraný korozí skrz naskrz, protože je vyrobený z ruskýho plechu a i přes důkladnou protikorozní ochranu ten plech trpěl mezikrystalickou korozí. Na denním pořádku byly poruchy elektriky od drobných po kompletní vyhoření, problémy byly i s uložením kliky a kompresema prostředních 2 válců (motory Lancia 2.0 8v stály za starou belu - platí i u Dedry a Themy, neplatí pro turbo). Je tam stejná zadní (i přední) náprava jako na Deltě - tzn. obvykle předchozí majitel kašlal na její uložení či geometrii a tlumiče jsou na to poměrně drahý (4x Pherson)... takže asi tak. Ale za 10.000 kč si neumím představit auto, který by bylo nějak výrazně lepší.
Za desítku na blbnutí na sněhu budíž , jen aby se ti to do té doby něž napadne sníh nerozpadlo >😁 , jinak předek volnej , prostřední viskoza a vzadu tuším elektromechanická uzávěrka ( tak to aspoň měla dedra ) . U Prismy to nevím na 100% , Magic bude vědět . Ale hlavně je to atmosférickej 2l , tak se to moc nehýbe . 😉
gtv6
Na annonci se včera objevila prisma integrale, motor po kroužkách a po šálách, najeto 170, rezavý dveře, jinak vše funguje, za 10, co vy na to? na blbnutí na sněhu. Jaká je tam uzávěrka a rozvodovka ?
:mrgreen: 😄
On Aleš by totiž asi potřeboval ex-Auriolovu Deltonu z Korziky 92, potom tu Zero-Perlu na leštění v garáži, pak ex-works Deltu S4 a do práce by jezdil nějakou Martini 6. A to by asi tak pro začátek stačilo...
Leštěnku ale Evo , když S4 tak jedině závodní , stradale je taková divná 😁
Jsem myslel,že jsi chtěl lešťenku a ne závodní mrchu >😁 a když to musí být tak Toivinena >😁
O.K. Začnu šetřit a příští týden jedem pro ni :-! .. Cena je příznivá , kurz taky .. 😁
no ta je skoro zadarmo....Alesi jdeme do toho napul ? 😊
Ten druhej způsob je legální 😁
[odkaz]

asi pojdem vykradnut banku,alebo sa stanem politikom 😊
No kluci , cena odpovídá i u toho druhýho , pravda je že to auto nemá najeto 177 km ale "už" 306 >😁 , na jaře jsme to viděli a cena odpovídá stavu a především vyjímečnosti toho kusu - je jen jeden na světě !!! To auto vzniklo jako prototyp limitované edice La Perla . A Guido říkal že to měl někdo z rodiny Agneliu a podle toho se ktomu choval - volant obalenej v igelitu a sklopený opěradlo sedadla aby neošoupal boky ... Interiér je celej v alcantařě ... když říkám celej , myslím i palubovku a řadící páku .. Mít ty prachy tak jsme ji odvezli už na jaře , to za ni chtěl jen 70 tisíc ... Fotky mám jestli někdo chcete ..
[odkaz]

cena odpovídá vyjímečnosti, historii auta atd.

[odkaz]

tady tu cenu nechápu. 8-s Za ty prachy ani náhodou.
Tato rubrika si nezasluzi byt v archive😒br />
:wink:

Pozrite sa na tento kusok😒br />
[odkaz]

trochu pridrahy ale klenot 😄

[odkaz]

Stastny novy rok.Lanciam zdar
No právě...takže tím se opět vracíme spíš k tomu dovozu...Mimochodem podle čísel se sem vozí taky docela technický libůstky - celkem dost starých Maserati a Lancia byla někde velmi vysoko (ale spíš se to asi týkalo Delty typu 836, která se v 1.6-1.8-2.0 sá koupit kolem 1.000-2.000 Euro jako nová a udělá člověku podstatně větší službu, než nová Fabia za 300.000 Kč). Nicméně bych se vsadil, že modelu Integrale a Turbo HF tam taky nebude asi úplně málo.
No , pokud by to měla být daň z provozu , tak chci vidět kdo bude tu vládu - co tohle bude prosazovat - volit . Desetitisíce majitelů Škody Hundrtcvancik je velká voličská skupina ...
RedBaron: to nevím, ale hovořilo se na tom ministerstvu výslovně o dovozu. Možná daň bude nakonec uvalena na provoz (což by bylo logičtější - ale to by se pak muselo vztahovat i na starý auta v ČR - což zase na schůzce nevyznělo). EU proti tomu neprotestuje, prtože zase jiná rada má takovou inicictivu jako předpis. Údajně snad Slovinsko a Estonsko tak fungují již několik let.

555: to je jednoduchý - Castrol RS mám vyzkoušenej a vím na 100 %, že po 100.000 km bude ten motor jak novej, hřídelka turba taky. Dával jsem schválně jedno turbo Garrett TB0367 na diagnostiku ke Garrettu po 98.100 km a nechal techniky hádat, kolik mělo auto najeto. Nejvyšší odhad byl 65.000 km...Nehodlám e😜erimentovat, nestojí mi to za to. Kupuju ho za 350,- Kč/l což mi nepřijde jako nic strašnýho.
magic: Ta daň snad nebude uvalena na dovoz, ale na provoz. V opačném případě by takovýto zákon znovu nevyhověl požadavku EU na volný pohyb zboží po EU.
Magic, preco sa natahujes s Castrolom, ked tam mate zastupenie Motul. 300V 15w50 alebo 15w60LeMans je viac nez porovnatelny olej a je skladom www.motul.cz
V Česku je nyní mimořádná situace a tak se dá přihlásit prakticky cokoliv. Dlouho ale trvat nebude, na dovoz starších aut bude nejpozději od 1. 1. uvalena "ekologická daň". Zatím není jasné v jaké výši a od kdy přesně to bude platit.
NO mat tie peniaze nevaham ani minutu.detlta Integrale ej moje visnivane auto.A da sa to vobec este prihalsit???
Podražily, a to hodně. Zejména ty starší modely.

Delta HF 4 WD se prodává někde kolem 3-3.500 Euro, Integrale stojí kolem 4.-5.000 Euro, Integrale 16v kolem 5.-8.000 Euro, Evoluzione kolem 12.-15.000 Euro, EvoII kolem 20.000 Euro, některý limitky až do 50.000 Euro. Dá se koupit i levněji, o to dráž to ale potom přijde...
no pocitej tak 10 000-50 000 euro 😊
na tomto linku su videa aj integrale,celkom peken spracovane

[odkaz]

este by som bol zvedavy na kolko Eur by vysla v tejto dobe Integralka v slusnom stave???
Borci potřeboval bych přední nárazník na delatu integrale, nevíte o něčem??
Na www.alfaromeoclub.cz v sekci Shop resp. přes Racing Hardware: Selenia Racing 10W60 za 690 Kč (2 litry), bohužel nová Selenia Sport 10W60 (která Racing asi brzy nahradí) už za 750 Kč...

Castrol 10W60 se dá sehnat u prodejců dílů, s jistotou např. u HN Motor v Modřicích u Brna.

Tak a to by ze skryté reklamy pro dnešek stačilo 😜 😜
jph a dobra cena ???? vzdyt tam maji litr za temer 4 stovky ... to na oleje.cz maji 2litry za tusim 720 kc !!!
to bylo na me?

o te ecu bych uvazoval, ale ... ted jsem si chtel koupit fotak 😄

jinak jsem zvedavy, co rekne mechanik ... jestli to bylo fakt jen tesneni, nebo i hlava ... uvidime ... to by pak misto ecu byla hlava ... 😄
Jinak - co takhle ECU na 225 koní/5500 a 341 Nm/3500/min za cca 10.000 Kč? A k tomu svody 4/1 za cca 17.000 Kč? A brzdy OMP - přední kit za 9.500 kč a zadní za 5.300 Kč? A co...
Jasně - Castrol RS 10W-60. Už se ale taky blbě shání, pumpy ho už moc neberou, protože ho kromě mě asi nikdo nekupuje. Nahradili ho 0W-40 a ten je mi k prdu. Takže možná příští výměna bude taky Selenia a koupím jí o litrovku víc na dolejvání (žralo mi to asi 1 l/10.000 km před tou krádeží, tak jsem zvědavej, jestli někde nefouklo těsnění pod palicí).
ešusu?
V Praze ho má JPH za celkem solidní ceny. Ale já jsem věrnej ešusu, i když předpokládám, že je to ten stejnej olej. Jen jsem ho v životě neviděl prodávat u pumpy, což ten kastrol jo.

Jinak mám pocit, že jsi udělal teda taky solidní kšeft. I kdyby se měl celej motor vyměnit (o jednom vím anebyl by drahej) a jinak je to auto ve stavu odpovídajícím těm fotkám (moc jich o tom autě teda není), tak budeš dost v poho. Kámoš to slyšel a už študuje autoscout 😄 Je jich tam teď jak naseto, ale spousta z nich nemá klimačku, která měla být standardní výbavou !? Fakt nechápu...
jj, tu jsem chtel ....

kde ji shanis???
Použij Selenia Racing 10W - 60 - je to jako Castrol RS ale o dost levnější . Mám ho tam taky , hřeje se míň než kastról .
jo a magicu, jaky bys doporucil pro tento motor olej? muzu tam dat selenii 10w60 ???

kde nakupujes oleje? na www.oleje.cz nebo mas vlastni zdroje ? 😄
no, u toho meho coupe se zitra bude shazovat hlava .... tak uvidime, co uvidime ... magicu, fotky toho coupe mam na [odkaz]

undefined
hgt: ee, nemám. A Coupé bych bral za 1500 euro v 16v Turbu a narouboval mu přední brzdy z 20v Turba. Pak už jen čip, svody, výfuk, vložka sání a stovka je tam do 6 s. A když se to auto náhodou posere, tak se to vyndá, auto se zahodí a za 1500 se přiveze další. Za tyhle prachy už to ani nemá smysl spravovat...
magicu, mas zkusenosti s vyrobky aPexi na motorizaci 2.0 16V Turbo???

ma cenu o nejakkych uvazovat ???
a nebo treba koupe fiatu coupe 2.0 turbo ... v severni italii vyjde taky docela pekne 😄
Já bych teda starou Deltu 831 ať s jakýmkoliv motorem - samozřejmě krom Integrale - nedoporučil ani nepříteli. Závad jsou tisíce, jsou většinou málo závažné (až na to, že to občas hoří) a nestávají moc peněz, ale je jich tolik, že to člověka otráví. Delta Nuova 836 je naopak v motorizacích 1.6/103 k, 1.8/113 i 131 k (jsou 2 verze) a 2.0 16v HF/186-193 k naprosto spolehlivá, nenáročná a dá se koupit v severní Itálii kolem 1000 Euro. Bohužel není podvozkově tak dobrá, ale zato jezdí a jezdí...
No logicky vzato sa tu urcite nevyplati >😁 , ale ide iba o to vyjasit sa 😉 raz za cas. Na jazdenie bude ine auto.
S Deltou HF Turbo a bohužel ani s Integrale jsem nikdy neměl to potěšení (což mě mrzí), ale docela pěkně jela i obyčejná Delta 1.6 GT i.e. bez turba. Auto je celkem prostorné a přitom obratné a živé, snadno se ovládá. Je to prostě ještě starší konstrukce a tudíž celkem “lehká váha”, na kterou stačila i atmosférická šestnáctistovka (měla tuším kolem 100 koní).
No , určitě se to nevyplatí :mrgreen: , ale pokud se chceš hezky povozit tak to určitě stojí za to .... 😄
no za 60 000sk by se dalo sehnat Deltu 1.6 HF turbo cca 140 koni...mrkni k nam na web www.lanciaklub.cz a koukni treba na forum...tam se dozvis hodne informaci...mimochodem jsou u nas i chalani s HKkama ze Slovenska...
Ahoj chalani, nie som velky znalec Delty, ale raz ma kamarat viezol v 1,6 HF turbo a udajne to malo 150 koni. Islo to dost dobre. Poradte ci sa da kupit taketo nieco v slusnejsom stave okolo 60 000,-Sk a ci sa to vobec oplati. Dakujem. Pripadne ktory model je najlepsi, nechcem zas 250 konovu vrazdu :shock:
Harous : hele jestli Ti jde jen o záběry Integraly tak mám DVD ze svět soutěží , je toho asi hodinu a půl jenom integrály 10% 8V a 16V a pak furt Eva a nikdo do toho nekecá .
Ja mqam doma par filmu o rally ....RALLY SKUPINA B....BEST RALLY CARS....hodinove filmy a je tam toho dosytosti...
No, dějově lepší byl pravděpodobně záznam z Rally Monte Carlo 1987 v komentáři Jakuba Skláře. Některé věty jsou pravými perlami ("...startují četné soukromé posádky, které dodávají soutěži ten pravý sportovní kolorit. Ne ale tak tovární tým Martini-Lancia, jehož chladně vypočítavý vůdce Cesare Fiorio manipuluje s výsledky soutěže a vše v týmu je bezohledně podřízeno jedinému cíli - zvítězit za každou cenu...."). Za případné zkomolení se moc omlouvám, už je to dlouho, co jsem to neviděl...
Ten seriál se jmenoval "Vůle vítězit".Bylo to dějově opravdu hrozný,ale prostředí továrního teamu Lancia Martini s krásnejma záběrama z vrtulníku na "klasickou rally" tomu dávalo přece jen šťávu
joooo , to ví myslím brubo . Taky už jsme tady o tom mluvili . Ten děj byl o ničem ale jezdili tam s S4 .
Panove pokud me ma ochabla pamet neklame, tak kdysi davno bezel v televizi na nejakym ceskym kanale serial z prostredi rallye, kde prave litali s Integralou. Nemate nekdo z vas predstavu jak se ten serial jmenoval a kde by to slo splasit? Ja si teda dej nepamatuju, ja si vlastne pamatuju jen tu Integralu... 😜
Je třeba vyrazit na nějakej Big Delta Day. On ti tam už spadne hřebínek a já se po...
Richie : no právě , představ si jak by to třeba někteří členové nesli , že nějakej nečlen má střed vesmíru >😁 😁
Science:Tos myslel vazne nebo ironicky? Rekls to tak samozrejme ze nevim 😞
patri ti to 😄 ...mel jsi byt na nasem srazu a tvoje integrala by byla stredem vesmiru 😊
...a jó, já na to úplně zapomněl. No a kdo vlastně vyhrál tu soutěž "připevni auto k co největšímu křídlu"?
400 CV tam měla dle popisu tunerů každá druhá kára , včetně Škody hundrt 😄
...a to to máš barevný. Představ si, že by tam stála "obyčejná" bílá EvoII s Bilsteinama, 12pístkovýma AP Racingama, motorem s kovanýma pístama, titanovým turbem a bůhvíčím s 400 CV...

Ale bez subvooferu, mračítek, stroboskopů, zadního křídla přes celý auto a nápisem PIONEER jsi prostě vyřízenej!

Patří ti to!
V Hradci byla jenom jedna >😁 , ta moje . No ale musím říct že jsem se dost bavil . Stáli jsme s kamarádem ( ma STi 2003 ) vedle asi 5 vytůůůněných golfů a byla fakt sranda sledovat ty lidi jak fotí každýho golfa asi 5x a pak nás obchází s opovržlivým pohledem bez zastavení :shock: Pár Lancií taky bylo ...
tak nakonec v Pacove na srazu Lancia klubu byla integrala...dokonce dve....jedna cervena a jedna Martini styl .....paradicka ....v jedne jsem se svezl....naprosta bomba 😊
tohle je nejkrasnejsi italska motorka

[odkaz]
A co by si rikal na Hypermotard?
to verim....je to hnus 😊

jinak se nam nejak kazi pocasi na sraz... 😒

a kolik integral bude v HK na tuningparty? cca....
Na Alfaklubu zkus Vencu155...

Richie, Magic - zatim mam pocit, ze sem jedinej komu se libi Multistrada... 😜
tak se zkus optat tady....radi ti poradi....

[odkaz]
tam mi zatim nikdo neporadil..je to pomerne urgentni..a vim ze k sobe (Lancaci a Alfisti) mate blizko..pokud nevis sam jsa z Mechova >😁 posli mi treba link nebo nekoho doporuc kdo chodi na auto.cz

diky
asi sis trosku spletl tema....napis to spis do "Alfa Romeo"
poprosil bych o pripadne tipy na dobry neznackovy servis v Praze, schopny udelat za slusnou cenu komplet rozvody a prohlidku 147 1.6 TS. (ze kolik tisic se tak rozvody delaji?)

..svagrove tohle auto poblaznilo hlavu,a sla ho temer obratem koupit..ale je z velkeho bazaru,tak ji chci usetrit pripadneho zklamani ev. amoku

diky moc vsem!
protoze na Ducati nemam 😊
No jo, ale jak to, že máš v tom případě Suzuki a ne nějakou Aprilii nebo Cagivu? Aha?
😊 ...no ja mam auti tedka celkem OK a ac mam Alfu tak jsem dusi Lanciak.....zkratka Italofil...a hlavne...... do Prahy !!! :shock: .....ja jsem z vesnice ( Hradec Kralove) .....ja se do Phy bojim 😄 .....jeste tak po jizni spojce....

nehlede na to ze jsem ted koupil vyfuk uz taky na dluh,tak nevim za co bych kupoval dalsi nahradni dily... 😊
No, Richie, jestli bys neměl lepší sjet 1. 7. na Alfácký sraz na Hradčanský náměstí. Nechci nějak rejpat, ale mám pocit, že na tom tvým autě zatím neodešlo jen to, co tam není a možná bys tam sehnal ledacos zajímavýho.
no urcite Integrala neni anomalie....je to nejlepsi a nejhezci Lancka...
Tak to je mi taky trochu líto.V pátek odjíždím do země zaslíbené,do Itálie.Ale třeba se s Alešem domluvíme a pokud se už na Integrále v Lancia clubu nekouká jako na nějakou nechutnou anomálii,přijedeme minimálně dva,možná i víc.
tak to ja fakt skoda....v Pacove nebude asi zadna integrala letos 😒 ...by jsi tam byl za boha 😄 no nic...tak snad jindy....a snad se i prihlasis do klubu....integraly jen a jen vitame 😊
bingo 😄
tak to je skoda...to te zrejme odradila nas remcalek nejchytrejsi s prezdivkou James 007 ze?.....ten porad mele o dieselu.....a uz koupil 1.6 HF turbo...tak uz remca zase jen o ni....uz jsme si na nej zvykli 😊

a pochybuju ze se budem v Pacove nudit 😊
Já vím že tuningparty není to správný místo , ale o srazu jsem se dozvěděl včera a ten Hradec plánuju už asi 3 měsíce a mám tam dost kamarádů italofilů a bylo nás domluveno víc . Počital jsem s tím že si vytvoříme takový mikroklima ...

Návic na tomhle foru o nějakejch pár měsíců zpět jsem dostal takovou sodu od některých členů vznikajícího Lanciaklubu že jsem se nabyl dojmu že pokud chci do Lanciaklubu musím mít diesel s velkým kufrem a hlavně nízkou spotřebou . Proto jedu do Hradce .

wolff : na těch fotkách je to z roku cca 2002 , teď vypadá mnohem líp >😒] , ale neumím dat fotky na web . To si mně někdo fotil na autosalonu . Nový fotky můžu poslat mailem ...

Jinak , když se budete v Pacově nudit , přijeďte do Hradce . Richieho svezu - pivo nepiju :mrgreen: , orgány mám vlastní funkční .
Richie sehnat zbytečných půl mega není až takovej problém. Problém je si namluvit, že je zbytečný bydlet v domě, když můžeš bydlet ve stanu nebo pod mostem... 😄 P.S. Vyměním byt za cirkusové šapitó + integrale v perfektním stavu... 😄
nemate nekdo prebytecnejch 14tis. ojro?

[odkaz]

:roll:
musim souhlasit......za to bych dal klidne svoji ledvinu a pulku vlastnich jater >😁 .....chtel bych neco takoveho jednou mit v garazi...ale asi nebudu mit zbytecnych 500 000 kc 😞
wolff
To je vážně tvoje auto Aleši?

No jestli ano, tak si šťastný to člověk... :😉
a ten kdo me alespon sveze v integrale tak ma u me pivo 😊
no jasne.....kazdeho s integralou uvitame s otevrenou naruci 😊

Pacov je ted o vikendu.... viz [odkaz] sekce srazy....
Taky myslim ze tuningparty nic moc pro Delty... Poslouchat nejakyho hejska ze je to jen blbej ital a ten Golf o kus dal je "bombastickej"..... Asi nic pro me... :😉

Kdy je presne ten Pacov nevim, ale urcite to bude na [URL=[odkaz] lanciaklubu [/URL].

Myslim, ze kluci tam budou za kazdyho novyho majitele Integrale radi.
Taky si myslím,že tuning párty není to pravé místo pro integrale.Ten sraz je tento víkend?
a co takle misto tuning party jet na sraz Lancii do Pacova?
No , borci , jestli to tady ještě někdo čte , tak pokud budete mít chuť a čas v pátek nebo v sobotu je v Hradci Králove na letišti Tuningparty . Budu tam a rád bych se tam potkal se spoustou nadšených majitelů Integrale - původně nás mělo být víc , ale z různých příčin ( a výmluv >😒] ) pojedu asi sám tak rád poznám nový tváře . Poznáte mně podle auta >😁 [odkaz]
LuboshGT (RS Kaa)
Ona tam este bola? Ja som ju tam videl uz hoodne davno (tak dva az tri roky dozadu)... alebo to bol iny kus? No kazdopadne bola krasna a na tych zavodnych farbach som si isiel oci vyocit :shock:
Nějak nám to tady vydechlo ..... 😞
pred kratkym casom som videl v Darexe HF Integrale na predaj. neviem o aku islo verziu ale bola tam. Bola normalne na predaj nie len ako rekvizita (mala cenovku). Pozeral som len v akom je stave a vyzerala zvonku celkom slusne. Pamatam si len ze mala Bremba, trubkovy ram a bojove farby😄. Ide o Darex na Hradskej v BA. Kto ste ju tam videl a viete ze je to nejaky kram tak sorry za blbe info
Tak zase jedna věc je předpis a druhá věc je realita. Spíš tam jde o to, že jezdit s tím po vlastní ose je docela drahý a riskantní (v zácpě to uvaříš a popjížděním v koloně odpálíš spojku).
mezek
Taky by to šlo.

Koukal jsem na ty předpisy a máš pravdu. Normální rally auto na silnici mimo soutěže nesmí /ani trénink a doprava po vlastní ose/, veterán by mohl, ale jen když projde testační komisí a jenom na cesty na akce veteránů a zpět. Musí se vykazovat do knihy jízd.
Jestli máš prachy na 037, tak už musíš mít tolik, že ho můžeš v pohodě nechat registrovaný v tý Itálii, ne? To je to nejmenší...
mezek
No vidíš, přesně o tomhle jsem mluvil. >😁

Seznamovací jízda a trénink... U rally aut nebyl klasický OTP, jen "velký techničák" /homologační list/. Právě kvůli těm sportovním úpravám mají jen výjimku /emise, hlučnost.../.

Na FAS a historiky juknu. No ten rok výroby 82 by byl v pohodě.

Ale zajímalo mne, jak by se dala přihlásit homologační /civilní/ verze speciálů sk.B.
mezek: teda teď jsi mě absolutně nachytal, protože na stránkách FASu nejsem schopnej najít příslušná ustanovení :😉 Každopádně nemáš k autu OTP, ale sportovní průkaz, v němž je to omezení provozu taky uvedeno (jenže já jsem ho dal k autu, takže ani to ti tu neodcituju). Je tam něco ve smyslu, že smíš používat veřejné komunikace jen v době závodů, kvalifikací či tréninků na ně nebo v případě seznamovacích jízd. V podstatě každý auto s rámem musí mít sportovní průkaz, neboť se jedná o zásah do konstrukční části vozu, podléhající zvláštním předpisům. Praxi ale známe všichni...

U těch historiků to nevím, je v tom dost zmatek, protože se mi zdá, že různé dokumenty přinášejí různé výklady. Mrkni na stránky FASu a třeba z toho budeš moudřejší. Jestli jsem to dobře pochopil, pro sportovní vozy (skupina B) je tam uveden poslední možný rok výroby 1982 včetně.
mezek
Bývalo /opravdu nevím jak teď/, že s rally autem se mohlo do normálního provozu - po vlastní ose z garáže na soutěž a pod. Muselo ale mít gumy se vzorkem a zakrytou rampu. V normálním provozu by ale musel mít odpovídající tlumič a upraveny emise.
Proč mají tedy např. Fabie WRC espézetky včetně známek, když na silnici nemůžou?
mezek
Tak asi změnili předpisy. Já pamatuju, když strýc jezdil normálně se Š 110 sk. A k nám na návštěvu. A vůbec tehdy se jezdilo hodně po vlastní ose, jen museli mít obuty gumy se vzorkem a zaplachtovanou světelnou rampu.

A když bych tedy dotáhnul sem k nám Deltu nebo 037, Ford 200, Renault 5 Turbo a další starší vozy /v civilních verzích/ a přihlásil je jako veterána, jaké jsou podmínky provozu?

/Mimochodem, dnes jsem koupil časopis Automobil s DVD nejslavnějších vozů rally - 34 aut. Audi Quattro, Fiat 131, Lancie, Fordy, Peugeoty..../
Kdepak, jízdou mimo oficiální soutěž nebo seznamovací jízdy riskuješ, že o tu licenci přijdeš. Je to fakt v pravidlech a nesmíš s tím normálně jezdit. Ale na to peče pes. Já to tam u vás dobře znám, ačkoliv jsem původem z Orlickejch, některý úseky na Železnobrodsku a Tanvaldsku mám slušně najetý. A je tam spousta správnejch bláznů. Pro rally nejhezčí kout republiky (nechápu, co všichni viděj na tý Barumce; jízda po dálnici a pak zajetí do dvora je stejně vzrušující).
mezek
No, jízda s rally autem v normálním provozu není takový problém, protože mají homologaci a TP, do provozu můžou. Jediný problém je tlumič výfuku, sportovní je povolen jen na závody. Ale že se u nás prohání nejen WRCéčka, ale i EVA, WRX, Delta a několik dvoukolek je normální.Ono tady policajta není moc vidět /vesnice u Liberce/ a jsou tady ideální cesty. Většina z nich byla nebo ještě je, součástí RZ Rally Bohemia a bývalé Rally Liberec a taky se tady jezdí do vrchu na Záskalí.

S tovární 037 bych asi moc na silnici nemohl, ani srdíčko by mi to nedovolilo, ale s civilní na veteránských značkách asi jo. Je to ale škoda, že na takovéhle auta není výjimka. Určitě jsou v daleko, daleko lepším stavu, než co se k nám kolikrát dováží jako ojetiny...

Ale ta tichá dohoda Vojtěcha s policajtama platí, dokonce je vozí. Ještě vloni s černým EVEM.
Licence problém není, ale to testování ano, protože to není legální. Jestli ti za barákem jezdí Vojtěch s WRC, tak je to buď za tiché a možná i finanční podpory policie, nebo na černo. Je fakt, že u vás se policajti prostě musí tvářit, že nic nevidí, protože by snad všem museli vzít papíry. 😊
mezek
Měl jsem právě na mysli registraci závodních veteránů. Ty veterány v uvozovce. Potom by se s tím dalo jezdit normálně, jen by člověk musel vlastnit taky závodní licenci, nejspíš. Byly by to jízdy v rámci "testování" na závody. Tedy stejná situace, jako když se kolem našeho domu prohání Vojtěch s WRCéčkem. Na předpisy rally veteránů se podívám, ale myslím, že sk. B je zakázaná.

Ještě by s tím šlo jezdit na ČMPR a volných soutěžích.
Protože u nás jde přihlásit jen auto do 8 let věku a plnící Euro2. Ani jedno neplní (i když zdravá EvoII podle mě Euro2 na výzkumáku tak z 80 % projde). A o homologaci ES si můžeme nechat jenom zdát. jde samozřejmě použít přestavba nebo jiné praktiky.

037 nemá žádnou současně uznávanou homologaci pro přihlášení, a to ani závodní. Byla by přihlásitelná pouze jako veterán nebo pro historic rally (protože poslední auto bylo oficiálně vyrobeno v roce 1983). Jenže mám takový pocit, že z historic rally jsou u nás auta sk. B nad 1600 ccm vyjmuta (ale možná to zase zrušili). Ono je totiž otázka, zda by třeba na takový Barumce nebyla potom absolutně nejrychlejší (kdyby se zároveň s ME pořádala jako historic) 😊
Našiel som pekné video o Lancii Delte Integrle HF

[odkaz]

video nájdete na spodku stránky pod názvom Smutný filmek o konci legendy
mezek
Magic: Prosím tě, proč nejde ta Delta u nás přihlásit? Když jsem četl inzerát na tovární 037, tak tam psali, že má homologaci v celé Unii. A ta Delta je přeci normální sériovka.
Už jsem několik podobných sázek vyhrál, takže ze zkušenosti říkám ANO. Ale její hlavní předností jsou nejvíc hodně zatáčkovitý horský tratě s ultrakrátkýma nebo žádnýma rovinkama. Tam trochu vylepšená porazí i Lancera Evo nebo Imprezi STi. U nás ale takovej kus nekoupíš a na Slovensku asi taky ne.
dik. tak stare a tak pekelne drahe...ale aj dobre, som cital v casaku, ze HF integrale (235ps)vyklepe na stvrt mile nove porsaky a podobne auticka.viem ze to je delo ale ze by vybuchala take namakane auta, je to realne?ale neupravena, original
Záleží na tom jaká. První Integrale s motorem 8v z roku 1988 kolem 3.500-4.000 Euro, 16v z let 1989-91 kolem 5-7.000 Eur, Integrale Evoluzione z let 91-92 kolem 10-12.000 Eur, Integrale EvoII z let 93-94 kolem 16.000 Euro. Limitovaný edice se pohybují od 15.000 Euro (Gialla) po 45.000 Euro (HiFi Club, Club Italia). Záleží na tom, na co to auto chceš a v jakým bude stavu. Ani jedna ale není přihlásitelná k provozu v ČR (a obávám se, že na Slovensku to bude totéž).
za kolko papierov sa da zohnat slusna Integrale?
mezek
POL: Jak to napsat... "větráky na brzdy".
K cemu jsou ty nasatavce na prednich rafcich na integralach na asfaltovych soutezich. Chlazeni? Aerodynamika?
tady muzete taky prispet co se Lancii tyce :-!

www.club-fiat.com
Jokr:....s rodinou.

Magic: Na to turbo mrknu ale s časem je to teď blbý......
To Magic:To turbiko bych bral. Sejdem se na Strahově proberem ,,integrální"věci poklábosíme o zařizování bejváků atd. Musím se vyvarovat Tvých chyb,abych nemusel integrale prodávat.Fuj to by byla hrozná představa.AlešK snad taky dorazí.Co ty nato Aleši?
Na Strahově doufám určitě budu. Turbo mám v autě, ale chtěl bych tu 385, takže na prodej dřív či později bude, ale není spěch. Já kvůli bydlení Integralu prodal a teď se tluču do hlavy kudy chodím. Zvlášť když vidím, jak ceny stoupají a stoupají...
To Magic😡ancii na suchu utrhnout na bok na to prostě nemám srdce.S myšákem i Sti to šlo samo 😉 O turbo bych zájem měl,ale bohužel musím v současné době řešit takový ,,zbytečnosti " jako je bydlení.Nikdy ale neříkám nikdy,když bude na prodej dej vědět snad prachy nějak seženu.Docela rád bych někdy poklábosil osobně při nějaké příležitosti.Setkání mistrů v neděli asi neklapne,ale co třeba rallysprint na strahově?
Aleš: Pierro mi nadělí kulový. Za 20 nějakou repasi.

Jak jsi na tom s časem? Našli jsme pěknou červenou Integrale 16v, no hádej kde...opět tam, kde údajně dělaj nejlepší lodě na světě. Je tam prostě nejlevněji, protože tam nejezdí nakupovat Němci. A protože mi někdo z Torina nabízel nový TB0385 za 850 Euro, nebylo by špatný uspořádat zase nějakej výlet a tentokrát míň spěchat a víc sehnat. Prosím tě, dokud máš ten motor venku, mrkni na to turbo, co je to za typ. Brnknem si.

Jokr: jen jsi autory měl upozornit, že Delta zatáčí brzdou a ne plynem. Mimochodem, tobě by se hodilo dobrý turbo, ne? Kdybys měl zájem, jedno v perfektním stavu mi v případě výletu do Itošky zbyde. Funí jak nový a na rozdíl od 99 % ostatních se i točí naprosto lehce. Mám ho v autě asi měsíc...Garrett TB0367, standard na EvoII, bere krásně od 2500/min a já ho chci zcela zbytečně vyměnit za TB0385, protože jsem zkrátka šáhlej...
To AlešK: To víš snažil jsem se neudělat značce ostudu >😁 Co ta Sosnová?
mezek
Video Delta HF EVO😒br />
[odkaz]
To Jokr: [odkaz]

pěkně jsi jim to ukázal , jen se u toho příště tolik neškleb , vypadáš jako bys v tom jel za trest 😁
Jako že by si ho hodil do tašky jo? To by se mu asi proneslo ne ? Seš si jistej že je to to správný turbo? 500 babek je 12 tyček - Piero ti ho v Brně nadělí za polovic :roll:
AlešK: Hele, blatníku, neznáš někoho v USA, kdo často jezdí do ČR a přivezl by turbiko? Nový tam totiž vychází na cca 500 USD. Ale poslat do ČR by asi vyšlo dráž jak to tubo.
Neboj , to uděláme :mrgreen:
tohle auto je muj zivotni sen.......

vy co ho mate si to pekne uzivejte
Kolik znamená cena cena dohodou ? E-mail ales.klement@alto-cz.com
Prodám levý přední blatník na Lancii Delta evoluzione HF integrale , nový originál!!!! cena dohodou
Obvykle jsou auta ze Švýcar dobrý, ale viděl jsem i na Renaultu "zavařený" kulák, aby to nemusel měnit.

Podvozek bývá v dobrém stavu, ale jinak je to jako všude. Kus od kusu.
Nevím, jestli jsem to tu už neuváděl. Nějaký povídání o Deltě jsem dal na [odkaz]
V posledním autotipu je článek o Integrale - kupodivu velice pěkný s pár fotkama takže hybaj ho koupit :mrgreen:
Když se řešej POŘÁDNÝ A VOPRAVDICKÝ AUTA, na značce nezáleží ne?

Ale s tím Německem nevím, já mám s nima samý negativní zkušenosti. Před cca 3 lety jsem já kupoval auto z D a kámoš to samý auto z I a rozdíl byl nesrovnatelnej (i v ceně, mně stálo to auto dvojnásobek). Zdá se mi, že Německo má jen tu jedinou výhodu, že tam se prodávají i ty zajímavý au'táky, který u nás ne. Jinak jsou to stejný prasata jako Češi. Co Švýcaři, nebylo by to lepší?
navrhuju přesunout se do Subaru odd.
Jinak asi pres ICQ at to tady nezasirame.
S provizi v klidu, zatim to tak nejak delame pro vlastni poteseni.

Problem bude urcite s prihlasenim.

Idealni je sehnat bouranou WRX v nemecku s dokladama a dilama na prestavbu.

Jakou chce starsi, novejsi, jak moc namakanou? Kolik na to ma? Co od toho ceka?

Ja kdybych vybiral dneska tak koupim nejakou MY96 Sti Type RA lehce stouchlou a mas za malo penez lehky a hodne vykonny auto ktery sunda stavajici Sticka.
Díky za objasnění 😄 Jde o to že brácha prodává auto a následně potom shání imprezu.Byl by jsi potom ochoten něco sehnat v Japanu,samozřejmě za provizi pro tebe?
roll on roll off.

Pojizdny auto bez mechanicke vady.
Asi jsem natrvrdlej jaký RORO?
Kolem 33-35.000 RORO.

Do rotterdamu atd.

Kontajner o neco vic.
Zdar Hrubágo na kolik přijde doprava z Japonska do Evropy?
No pocitej nakup kolem 1mio. Zbytek (clo, doprava, dph, prestavba) cca 450 k.
Odpovím si sám - úplně stejný ceny! Tak to mi taky doma neschválí...
No jo, ale to teda budou pěkný palby, co? Něco jako AR 155 GTA. Nedávno jsem jednu viděl na prodej za 31.000 Euro. Za auto z roku 93 docela dost ... :?
Mohl, ale nebude to nic platny protoze dokud nejsi clenem tak nic neuvidis. Clensky poplatek 100.000 jenu.
Co já vím tak 22B by mělo být vyrobeno 400ks respektive 399,protože č.13 nebyla vyrobena.Jinak ty stránky jsou fakt zajímavý.Večer mám o zábavu postaráno >😁 Mohl by jsi ještě prosím zveřejnit odkaz na tu japonskou aukci.
Je toho dost na webu.

Hledej www.iwoc.co.uk neco je na 22b.com atd. Nic co bych vysypal z rukavu.

Sbad jen ze je to rozmerove stejne auto jako wrc. Vychazi z WRX STi Type R ver 5. Motor zvetsenej na 2,2 litru, DCCD atd. (to mam vlastne uz taky a jeste lepsi). Par jich bylo anglickym prodrive udelano pro anglii (jiny prevody). Celkem je asi 500ks. Cisla 1,2,3 maj majitel prodrive, Colin, a Nicky Grist.
hrubágo> a co koupit v I Deltu Evoluzione a vyměnit ji v tom Japonsku za Lancera nebo Imprezu? Jen tak na okraj - máš někde nějakou množinu písmenek k tý Impreze typu 22B?
Jo tak to je pekny GT kdyz bude mit stesti
Tohle už je povídání asi do úplně jinýho fóra. 😉 Brácha shání imprezu tak do 250t. takže asi gt.
No to se da opravdu spatne rict.

od 70.000 do milionu a pul za 22B 😄

Zalezi co chces.

Prestavba se celkem da.

Prihlaseni je porod. Ale zatim se vzdy podarilo.

Takovej moc peknej lancer evo5 nebo 6 prijde na cca 500k komplet.
Tak koukám,že pánové jsou fajšmekři :shock: za kolik se dá pořídit sůbo nebo lancer a co přestavění řízení a přihlášení.S dovozem aut zkušenost mám,ale Japan je pro mě přeci jen docela z ruky,ale všechno je jednou poprvý >😒]
Je to z těch japonskejch aukcí odkud vozíme subara a lancery. Tohle byla trošku náhoda.
Velice solidní cena,pak tedy 2x škoda.Můžeš ještě prozradit zdroj.Neboj do zelí Ti nepolezu,jenom mě prostě tyhle auta zajímají.
250 😄
To je škoda že to neklaplo.Na kolik měla přijít esi se mohu zeptat?
Tak jsem malem koupil Integrale evoluzione Final Edition 156/250 ale nejakej zlutej muz mi ji na aukci prebral. Jsem z toho dost spatnej.
Zdravím vas.

Schaním kapotu na integralu nějakou starší,protože nová je dost drahá.Ale musí být vypouklá a nechci lamino.Děkuji předem.
Není nic jednoduššího, než si ten sen splnit. Sežeň si papíry na 1.6 HF (do 5.000,- Kč) a připrav si cca 120.000 kč na Integraale nebo cca 150.000 Kč na Integrale 16v. Pak se ozvi a tvůj sen se vyplní... 😊
asi posvátný ticho...,tohle auto je můj nesplněný sen 😢
Naky ticho tady 😄
To ji holku ale musim nejdriv umejt... 😜
Harousi, taky uz to tve zihadlo vyfot, at ho konecne poznam 😄
Howgh :mrgreen:
Dakujem za dokonalu odpoved
Tak za prvé: Deltu S4 vynechávám, je to moc drahý auto a asi si ho nikdo nekoupíme. I je fakt, že Skyline je prit tomu líná popelnice.

Lancia Delta HF 4 WD (1985-1986) ozn AB019 byla první sportovní quattro značky, motor 8v ozn. 831B5.000, 165 koní, vzhledově jako HF Turbo, akorát čtyřoká maska a delší rozvor. Šířka 1570 mm. Potom přišla první Integrale (1987-1989) ozn AB024, motor 8v ozn. 831C5.000, 185 koní, měla vyboulený blatníky ale rovnou haubnu, stovka za 6,8, max. 215 km/h, 1 km za 27,8. Šířka 1700 mm. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 250 koní. Série Competizione Limitata měla turbo Garrett T0385, který se používalo ve všech áčkových továrních autech. Potom přišla Integrale 16v (1989-1991) ozn AB026, motor 16v ozn 831D5.000, vyboulený blatníky a haubna, žádnej kat, 200 koní/294 Nm, 0-100 za 5,7 s, max. 220 km/h, 1 km za 26,1 s. Bez zásahu do motoru laditelná do cca 280 koní. Zároveň s ní přišla Integrale Kat ozn AB024S, motor 8v ozn. 831C5.046, 181 koní, kompresní poměr 7,5:1 (ostatní 8:1), bez zásahu do motoru laditelná na cca 230 koní. Těch je u nás nejvíc, protože se prodávaly v Německu, Švýcarech a Rakousku. Ta nejširší se značila Evoluzione (1991-1992) oz. AB027, nazývaná EvoI a měla motor 831E5.000, 16v/205 koní, jen v drobnostech odlišnej od Integrale 16v, zato kastle byla úplně jiná (šířka 1770 mm). Lišila se čtyřpístkovejma brembama vepředu a uložením předních vzpěr do ložiska na 3 šroubech a zadní diferák byl v ochranný kleci. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 280 koní. Zároveň s ní přišla Evoluzione Kat ozn. AB028 opět motorem 831C5.046 = 8v/178 koní. Poslední byla oficiálním názvem Lancia Delta HF Integrale 16v Kat (1993-1994), značená AB029, lidově jako Evo II a ta měla úplně jinej motor 16v, 215 koní/308 Nm ozn. 831E5.046, bez rozdělovače. Kastle byla v drobnostech pozměněná. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 260 koní. Většina z nich byly limitovaný edice (celkem 11, ale některý byly i EvoI). Všechny 1770 mm široký s čtyřmi výdechy na haubně se nazývají v I jako Deltona (velká Delta).

A teď k tomu inzerátu: do Integrale 16v LZE dát řídící jednotku z Evoluzione, ale NELZE použít ŘJ z Evo II (kat), protože je úplně jiná a má jinak rozmístěný piny (navíc ji 5 pinů chybí). I zapalování je jiný (Evo I má rozdělovač, EvoII ne). Problém je v tom, že tento člověk rozlišuje jen Evo1 (Delta HF 4WD), EVO2 (Integrale a 16v+Kat) a Evo3 (Evoluzione a EvoII). Takže přeloženo do firmeních údajů: autor zřejmě prodává Deltu Integrale AB026 s ŘJ z motoru 831E5.000. U těchto vozů stačí dát lepší výfuk, odstranit vyvažováky, dát bavlněnou vložku sání a upravit ECU + BOV ventil a potom vychází na cca 260 kní na 5750/min a 338 Nm na 2850/min. Pokud není něco v háji, měla by se minimálně vyrovnat ve zrychlení Impreze STi. Akorát rychle odchází spoková lamela. Pokud se ještě dají ostřejší vačky s větším zdvihem, dá se na sériovým klikovým mechanizmu zajistit min. 280 koní, ale musí se použít kovokeramická spojka. Nad 300 koní už buď klesá životnost (přes 350 Nm), nebo se dávají odlehčený písty a ojnice (originál jsou strašně těžký). Motor 831E5.046 byl přestavěnej na 836A2, kterej se používal ve Fiatu Coupé 16v Turbo, Lancii Deltě Nuova HF a AR 155 Q4. Tenhle motor měl ale jiný sací trakt (nebyl tak rovnej a nemusela se vyboulit haubna jako u Integrale), jiný vstřiky, jinou ŘJ a jiný vodní čerpadlo. AR 155 Q4 GTA měla zase další derivát, ale sání bylo úplně rovný, modrý vstřiky a kovaný písty, 286 koní, odlehčená kastle s jinou zadní nápravou než 155 Q4.
Tak jak to teda s tema evama vlastne je? 😄
Magicu, mame na nasom fore nejake prispevky, mozes k tomu napisat prosim svoj nazor?

Nema ,nahodou niekto s vas zaujem o Lanciu Deltu Integrale Evo2,cervenej farby v perfektnom stave s prevodovkou,motorom a computerom z Evo3 original bezkatalyzatorova verzia(cca 250-300 Hp). Motor ma najazdenych cca 700 km !! Auto nebolo nikdy havarovane,karoseria je v povodnom stave+celkovo auto je v 100% stave,co je u tychto aut dost,zriedkave... cca 260,000.-sk

reakcia😒br />
to : zonixx (ad.1 - ad.99) - som velmi rad,ze tu niekto aspon trosku ziniciativnel v právnicko-lekarskych formulach,terminologiach a vetnych spojeniach ako je(ad. a podobne)..dakujeme...

Zonixx,trosku ta naucim,ako to vlastne je s tymi Integralami,ked si uz tu tak nahle ozil...

Takze,pokial je tu rec o lancii delte 4x4 turbo (5dverovej) nie S4,tak😒br />
prva: sa vyrobila 86-89 iba ,ako 8v s presnym oznacenim Lancia Delta 4WD turbo (bola uplne rovna) s ludovym oznacenim (EVO1)

druha: sa vyrabala 89-91 s presnym oznacenim Lancia Delta Integrale 8,alebo 16v s kat alebo aj bez (bola stredne siroka) ludove oznacenie (EVO2)

tretia: posledna verzia sa vyrabala 91-95 s tovarenskym oznacenim Lancia Delta integrale Evolution (Evoluzione) 8v alebo 16v s jednou indukckou,alebo styroma (bola najsirsia tj,presne 1770mm,ako je dnes limit pre WRC) mala ludove oznacenie (EVO3)...

a stym katom je tak,ze ked niekto ,ako ja kupi computer z EVO3 Gr.A a prisposobi elektroniku tomu,netusim,preco by mal byt problem,ked rally svet jazdili v tom case iba bez katu...

ZONIXX : pochopil si ??? ak este nieco nevies ohladom delty,tak napis a dovysvetlim tebe,aj tvojmu pieskovisku...

a dalsia reakcia na pochybovanie o tom aute a datach

to : elvis - existuje?? kde? v Lancii v Torine o tom nevedia,zeby vyrobili nejaku Evo1 alebo Evo2 ,mam od nich detailne cd Spare Parts Lancia Delta na poziadanie a ani tam ziadne take auto nieje a su tam pritom aj niektore diely zo sutaznych specialov az do roku 94... ale evo1 ani evo2,veru nie... caff. 😄
MAGICU, kup si zimaky na pristi zimu, nez nekam vyjedes. Ostatni ucastnici silnicnoho provozu to jiste oceni. Dyt preci nejsi pako jako prazsky taxikari, ze jo! Myslim to uprimne. 😉
Grippen je u mě srágora, já mám radši Ruskou školu (MiG-31, Su-33, atd). I když jsou to "jen" letadla třetí generace...tak tam někde se dá začít mluvit o rychlosti u Miga a manévrovatelnosti u Sučka 😁
😜 A zivy auto zacina kousek za JAS-39 Grippen??? :-! >😁
Abych to upřesnil - líný auto u mě začíná za Integrale 16v....
Magic: Dalsi doplnujici informace mas na mailu integrale@....
Az tak lina asi nebude ne? >😒] Kazdopadne ten muj 16V vazi skoro 1.5 tuny, takze tech 155 je tak minimum. 😜 Do ty EEPROMky mas SW? Jestli jo, tak to prece nemuze bejt az takovej problem, ne?
Q4 lina mrcha? Snad ne, mela by na tom byt stejne jako HF, ne? Mas nejake fotky?
Q4 dobrý, ale přijde mi líná. Problém je v tom, že vypálit EEPROM 27C256 asi nebude tak jednoduchý. Jedna firma mi je tady v Praze vypalovala, ale už skončili v propadlišti dějin a já teď sháním po republice, kdo to je schopnej vypálit. Každej elektrotechnik se strašně diví, co je to za obvod a proč tak složitej šváb chci, když jsou i mnohem jednodušší. Blbě se to potom vysvětluje. Teď jsem byl v Orlických horách a na těch letních, totálně sjetých Pirelli P7000 jsem se docela vyřádil. To se s Deltou HF nedá srovnat, i když měla zimní Micheliny a špéru vpředu. Ta Alfa prostě zatočí v mnohem větší rychlosti, jenom nezabrzdí, ani když člověk prosí - což je těma gumama. Ale je to teda nenažraná mrcha - když jsem si před asi dvěma týdny užíval sucha a pořád jsem ji nutil do smyku, otáčení na akceleraci a podobný blbinky, "odměnila" se mi spotřebou 19,7 l/100 km. Tak jsem se zase hodil do klidu... 8-s S Deltou jsem se přes 13,5 snad nikdy nedostal!
Vsimnul sem si jich taky. Taky sem si na jednom detailu vsim koroze lemu prednich dveri... chudinka Integrala. A jak lita Q4? Uz mas stazenej manual?
Jo, hezký, na jedný červený Deltě jsou ty tmavý loukoťový 16" Alfácký kola, co sháním...
Zdravim panstvo, vcelku peknou galerii me doted neznamou jsem nasel na adrese [odkaz] a potom galerie a Lanciatreffen. Na nekterejch fotkach jsou moc pekny detaily... V ty galerii se mrknete i na tu Lancii Y, krasnej mazlicek. 😜
[odkaz]
No,o Valašce mi radeji moc nemluv ... Je to na dlouhý povídání a velký rozčilení - nakonec jsem nejel >😒]
Tak když budeš mít, prosím tě, cestu do Prahy, tak mi ho vem na zkoušku, poctivě vrátím! Jenom to přeměřím, kolik to fouká. Tenhle tejden by měla konečně už přijít vložka filtru vzduchu, tak by to mohlo bejt čistý.

U tý spojky začínám mít pocit, že ten rozpad lamely byl jen důsledek, ne příčina.

Jinak jak dopadla Valaška? Povídej, přeháněj! Chtěl jsem ti volat, ale před barákem mi stojí několik jeřábů, který fungujou jako dokonalá rušička signálu...
Budíky mám ...Ale vždycky se ti bude zdát " že to nějak nejede " , i když tam bude 300 koní :-! . Spojka - no jestli zůstane pedál na podlaze tak bych tipoval váleček nebo přidřená vidlička , těžko takhle posoudit ...
Člověče, Aleši, ta spojka je pořád nějaká divná. Už asi dvakrát zůstala tak 1-2 s na zemi a potom se vrátí. Samozřejmě to s autem škubne jako sviňa. Nenapadá tě, čím by to mohlo být? Vyskočená pružina? Zlomená? Prasklá vidlička? Dělá to jenom někdy, někdy z toho jdou ty stajný zvuky, jako šly na hranicích (jako když člověk tupou kudlou soustruží kalenou ocel). Ale jindy je všechno o.k. Nějak to moc nechápu. A ještě jsem se chtěl zeptat už dřív: nemáš z tý svý starý Integraly někde schovaný původní budíky? Potřeboval bych změřit plnění, nějak se mi zdá, že to moc nejede. Jinak na těch sjetých Pirellkách 7000 v Liberci na sněhu a ledu jezdila naprosto suveréně, jen sviňa ne a ne zabrzdit....
Jo diky, uz jsem si to zaktualizoval 😄. Jo jo doma jsme byli, to jste poznali sami 😄
Jo , tady pod tím textem když ukážeš na ten čudlík co je tam napsáno e-mail :mrgreen: . Jste zejtra doma ? Vezmu rodinu na výlet ...
Alesi a mas nejaky jiny e-mail, kam je ti mozne psat? 😄
Sorry,chystám se do CK skoro každý den 😉 ale pořád mi to nějak nevychází . Mail na volným jsem přestal vybírat , chodili mi přes něj akorát viry . Ozvu se , asi si uděláme v neděli výlet do CK .
To AlesK: Zdar Alesi, nevim, jestli ti funguje e-mail, ale nejak mi z nej neodpovidas 😄 Jak to vypada s tou bratrovo ridici jednotkou? Uz by ji potreboval zpet, aby mohl Integralu "ozivit" 😄
To Magic: pracujem na tom. Sbíráme informace. neboj,za chvili tam budou i popisy jiných motorů. Měj se.
Dotaz a Připomínka k Lanciaklubu: na obr. 2 motoru Delty Integrale máte jakýsi motor, který jen vzdáleně připomíná původní. Jsou tam zásadní rozdíly u intercooleru, kompletně jiný sání, jsou tam jiný svody, atd. Aby motor vypadal takto, je potřeba do něho napumpovat cca 80.000 Kč...

Jinak kromě drobných věcných nepřesností moc nechápu, proč u modelu Dedra autoři věnují tolik místa slabým modelům, a o 2.0 16v, 2000Turbo nebo Integrale zarytě mlčí. Dále Integrale byla i verze v kombíku s motorem 2.0 16v, atd.
Pro potěchu oka - asi v 1/3 [odkaz] - počítám že asi za 10.000 Euro nebude .... 😢
[odkaz]
Jasne, povinny muzes uzavrit i na VIN vozidla. Ale ses do par tydnu povinnej nahlasit pojistovne RZ auta, kterou dostanes. Pokud to neudelas, nikdo to nebude resit a budes vesele pojistenej az do chvile, nez zpusobis skodu, pak ti likvidator precte z pojistnejch podminek tu pasaz o pojistitelnosti vozidel registrovanych na uzemi CR a to to tvoje nebude a ostrouhas...coz v pripade, ze treba skocis s autem do Zelivky a otravis pitnou vodu pro celou Prahu nebo stouchnes do autobusu, kterej zabrzdi a pomlati se v nem 30 kastanu, kterym budes hradit urazovy pojistky s trvalejma nasledkama usti v navstevu nejblizsi provozovny Brenda sro., nakup provazu a vyledani silne vetve...
Auto na I značkách samozřejmě nechat lze, ale připrav se na povinný ručení i se všema dalšíma poplatkama ve výši cca 1000 Eur👋rok a přepis asi 300E (doba vyřízení cca 2 týdny, nejsou-li v cestě svátky). Muselo by být psaný buď na Itala (kterýho musíš znát natolik dobře, aby si to lajsnul) a nebo na firmu, podnikající na území I (jedna a půl nohy v kriminále; jejich Polizia Finanza jezdí s kulometama nabitýma ostrýma - do toho bych nešel za zlatý prase). Výhoda toho "ručení" je ale to, že se jedná o povnný ručení za škody způsobené provozem vozidla jen z části - z části to je totiž zároveň havarijní pojistka. Funguje to tak, že pokud zaviníš nehodu, nejsi pod vlivem alkoholu, drog, nebyl to závod...atd = máš nárok na likvidaci, tak pojišťovna hradí škodu nejen na vozidle, který jsi zničil, ale i na tvém do limitní výše. Ale musel bys mít od toho Itala plnou moc k provozování auta a vyřizování všech formalit s tím spojených. Zkrátka - "de to, ale dře to..."
Hele a neni to blbost? Vždyť bez uzavřeného pojištění ti auto nikde nezaregistrujou, takže nějak to jít musí. Napřed se přece uzavírá pojištění a teprve pak dostaneš značky...
Nelze, pojistit lze jen auto registrovane na uzemi CR...
nekde jsem prave cetl ze je mozne platit u nas pojisteni i na auta se zahranicni znackou. zaplatit obcas "flastr" za neporadek v papirech by se jeste dalo, ale tiskovat nehodu (pri problemu s papirama je clovek hned vinikem) bez pojisteni by uz bylo trochu moc. kousek ode mne bydli clovek co ma mustanga (rok vyroby 1964) a jezdi s americkyma znackama. jen semtam plati "mytne", kdyz nekde chytne policejni kontrolu. pojistku ale asi nema.

asi to chce preptat se v pojistovnach, jestli je to blabol nebo to opravdu jde.
No,bylo by to fajn mít značku TO xxxxx , ale je to bohužel nemožný . To auto by muselo mít italskýho majitele a ty bys ho musel mít vlastně "půjčený" - a povinný ručení ( pojištění by se muselo platit v Itálii)

Legálně tohle auto už dotáhnout nejde .. 😢
kdyz jsem narazil na tohle forum tak mne neda se vas tu nezeptat, napadlo mne jestli by bylo mozne sehnat nejaky kousek v italii a nechat to na italskych znackach, tady jen platit pojisteni, je realne neco takove?

hlavne vzhledem k tomu ze u nas uz nebude mozne tak stare auto prihlasit a taky by tohle auto vypadalo s italskyma znackama tak nejak lip 😊

btw: pomalu uz zacinaji byt aktualni i znacky veteranske 😊
Tak kdyz nic jinyho, mas jednu z mala Evoluci, ktera ma legalni CZ doklady, coz je svym zpusobem skoro rarita. Nabidka zatim plati, Radek chtel sice neco kupovat, ale neudelal to, takze zatim Delta porad jezdi. Akorat jsem zjistil, ze uz ma 100.000 km za sebou, takze ten udaj o necelych 90 uz je passaux. Tak stastnej 2005 a hlavne zadny rany! Mejte se
Tak pánové ...Ať máte něco hezkýho pod stromečkem na ty vaše káry.Pěkný svátky 😉
Nechci tady na tom fóru suplovat Aleše, ale když on se k ničemu nemá tak musím já 😄 Mrkněte se na náš příspěvek v diskusi "Subaru" z 19.12.2004 - 16:24. Jak už říkal Aleš, pro Vás ten příspěvek platí taky.
To Magic:Jako rejpání to neberu a rád si nechám poradit.Auto jsem kupoval za příhodných podmínek a kdybych se měl rozhodovat dnes tak bych opět neváhal.Jsem si vědom toho že všechno není na 100%,ale tak to prostě je.Jak už jsem psal dříve tak na zimu chystám nějaké opravy.Rozhodující je ale cena. Mám tyhle auta opravdu moc rád,ale peněženka není bezedná.
Motor je v pohodě,stačí pořádně šlapat na plyn... :-! .Hele kdy vlastně pojedeme , začíná se to komplikovat s termínem..
No, nic ve zlým, neber to jako rejpání, ale mám pocit - z toho, jak znám historii toho auta - že bys v první řadě potřeboval nějakej aspoň trochu zúhlovanej motor a turbo. Jeden motor by byl v Praze, cena dohodou, je v perfektní kondici (cca 90.000 km) a můžeš si ho vyzkoušet v autě. Turbo je v ceně, je sériový, ale dobrý, muselo by se vzít sání a komplet vstřiky z toho tvýho, můžeme pak nahodit drsnější eepromku z Astry, stejně budu vypalovat dvě 27C256, tak k tomu můžu klidně přihodit třetí...

ještě by ses měl mrknout, jak navařili tu střechu, aby to tam nehnilo...
To MAgic: Díky za nabídku,ale ješte ani nevím co konkrétně budu potřebovat,vše se dozvím až po novém roce.Prachy jsou vždy limitující omrkněte to tam a zjistěte ceny klasických spotřebních dílů.Aleš ví co mám za auto a Ty asi taky,už jsme spolu jednou mluvili cca před rokem na Letné na ,,Vavřincově akci" Sháním určitě tu rampu a Abarth zrcátka.Mám na ně políčeno sice v Německu,ale nic není jistého.
Pokud jsou prachy, není problém nic. Můžeme hodit dotaz, spíš teda jinde (v Janově prej maj prd), ale Aleš se taky chce mrknout na nějaký díly na toho svýho mazlíka, tak uvidíme. Není problém se domluvit telefonicky nebo na kus papíru napsat nejvyšší cenu, na niž jsi ochoten jít. nmoje číslo je asi notoricky známý (604 700 764) a mail taky (integrale@centrum.cz)
S Alešem jsem se na sprintu sešel a povídal o tom výletě.Podle toho co jsem slyšel,se ti to vyplatilo každým coulem.Užívej si toho novýho brka dositosi a doufám,že mě ho jednou představíš protože jsem tohle auto ještě neviděl na vlastní bulvy :shock: Co se týka toho Janova,tak potřebuju pořád něco,ale rozhodující jsou ceny. Přes zimu mě čeká s největší pravděpodobností výměna ,nebo aspoň repase turba.Víc budu vědět po diagnostice,ale zrcátka Gr. A nebo svět. rampa se hodějí vždy. 😉
Přijeli jsme neplánovaně s Alešem těsně před sprintem z Itálie, takže už rallysprint kvůli tomu nestihnul. Holt, jako vždycky, když se něco plánuje předem. Můžu za to já, protože výlet do Janova byl úplně mimo jakýkoliv plány a hrozně narychlo. Ale řekl bych, že se vyplatitl (teda mně určitě.... 😄 )

Jestli tam někdo něco chcete, nejspíš příští týden se tam vracíme, tak dejte včas vědět.
Nazdar pánové kdo jede do Prahy na sprint?Lancii už mám před domem *.... jako to prase,ale jsem připraven,ve 14h vyrážím na techn. přejímku 😉 Přijedete Akeši a Daline?
To Dalin: OK zatim díky
To Jokr: Kdyby jsi potreboval nejakou ve vetsim rozliseni (fotak je 8 MPx 😃), tak staci rict, poslu.
To Dalin😁íky moc,fotky jsou super.
To AlesK: Nemas zac 😄

To Jokr: Fotky mas v e-mailu 😄
Dalin: Jo přišlo to , dík moc .

Jokr : OK
To Jokr: Ale to vis, ze poslal >😁 . Poslu pravdepodobne v pondeli z prace jo?
To Dalin: Jé a mě bys je neposlal :shock: ? Pěkně prosim smutně koukám >😁 pepe.01@seznam.cz
To AlešK:Škoda že jste odešli bylo to fajn pokoukání.Proti minulénu roku citelně chyběl T.Enge,ale i tak dobrý.Když nebude super hnusně,vyndám Deltičku z garáže.Ozvi se až pojedete,mám zmáklý divácky atraktivní místa,jsem na domácí půdě 😉
To AlesK: Alesi dorazili ti ode mne ty fotky Jokrovy Lancie?
To Jokr : Hele na té Sosnové se mi to nějak vymklo.. Kazety o Lanciích vezmu na rallysprint - i když asi Deltou nepojedu - vidím to zase na STI
Jedete někdo zítra do Sosnový na setkání mistrů?
Jo taky bych jel, kdyby bylo čím. Tím předohrabem bych to asi nevyhrál.....Ale stejně budu zase v práci....když bylo čím jezdit, nebylo s kým, te%d zase nemám s čím...je to ňáký divný
To ti teda nezapomenu ....Takhle mně prásknout.A já se s tebou chtěl rozdělit :mrgreen:
Jasny AlesK ma za kazdyho clena zimniho treningoveho campu slibenou tucnou provizi 😄
Hele borci , mrkněte se do fora Subaru , něco se tam děje u čeho byste neměli chybět :roll:
Tak to bude jako v Turíně u fabriky >😁 No už aby to bylo . Snad mne ta D1 neskolí!!!
to Jokr: No jestli bude cas a budete parkovat blizko, proc ne 😃

Ja znam zase Lubose s cernou Integralou Kat 😄
To Dalin: Taky jsem Tě rád poznal a mám radost,že se ti Delta líbila.Doufám,že dorazíš do Prahy na rallysprint a můžeme pokecat trochu víc.S Alešem jsme už prědběžně domluveni,že přijede Lancií,že jo Aleši? 😉 Vyfotíš pak obě pohromadě :shock: Mám ještě jednoho známýho co má černý EVO.To bychom pak mohli udělat Takový malý Delta Day 😁
to Magic: to vis, si to tam Ales tutlal sam pro sebe 😄

to Jokr: jsem rad, ze jsem te poznal v Trebici, fakt pekny auto!

to AlesK: fotky Jokrova auta poslu, az je budu mit, coz by melo byt na konci tohoto tydne 😄
Co to slyší ucho mé? Jaký tři? Zase jsem poslední, kdo něco ví?

Nechcete někdo motor 836A2.000 (16v turbo zNuovy Delty, perfektní stav, cca 90.000 km, možno předvést - auto normálně jezdí). je sériovej, k němu čip od Hoermanna na 226 koní
To Dalin:no,že jsme už tři jsem se sice nepochlubil,ale ty co máš na mysli se mnou nejedou >😁 .Pojedu se dvěma místníma matadorama,tak jsem zvědavej .

To Jokr😜řidat se můžeš,telefon máš tak se ozvi až budeš na místě...
To AlešK:Na Horáckou pojedu až v sobotu,neutrhnu se z práce.Lancie zůstane doma asi budu muset jet dodávkou.Rád bych se k Vám někde přidal,nemám mapy a neznám to tam.
Ze jsi se ani nepochlubil, ze uz jste tri !!! 😃)))
Zdravim vsechny. Po velice dlouhe dobe (snad od te doby, kdy se tohle forum "prevtelilo" do nove graficke podoby) jsem sem zavital a uz vidim, ze se tu mluvi o mem jmene? 😄 Setkani by to chtelo, Do Trebice sice jedu taky, ale zkusme ten prazsky rallysprint, tam bych mel byt take 😄 I kdyz neslibuju, ze budu mit chvilku vvolneho casu 😄, snad ano. S Tomasem nevim, je posledni dobou nejakej divnej, na rallye jezdit nechce, Integrala v garazi nezavrcela snad uz pul roku, tak nevim ...
Pojedu Octavkou - budeme 3 a tolik lidí se do Delty nevleze :mrgreen: , navíc ještě není hotová oprava .Někde se určitě potkáme.Zavolej až budeš někde poblíž , já tam jedu už v pátek dopoledne.
Jasně že jedu,jenom zatím váhám jakým autem.Srazíme se tam?Jedeš Deltou?
Jedete někdo na Horáckou do Třebíče ?
Aha, tak je to teda EVO I! Budem asi buduci tyzden s tym chalanom volat a poviem mu to a rovno sa dohodnem nech mi ukaze ako auto chodi! Dik moc zatial.
Zpět - máš v tom trochu maglajs, ale to asi většina lidí, pro ketrý není tohle auto náboženstvím >😁

Delta Integrale Evoluzione 91-91, motor 831E5.000 S ROZDĚLOVAČEM a bez katu

Delta Integrale 16v Kat (Evo II) 93-94, motor 831E5.046 BEZ ROZDĚLOVAČE a s katem;

6/92 nemůže být Evo II, poznávací znamení rozdělovač;

Pozor: soutěžní fabrický auta od Integrale 831C5.000 (Competizione Migliorata) nahoru měly motor vždy BEZ rozdělovače, protože měly motormanagement synchronizovaný s vypínáním spojky (na řadicí páce; Integrale a Integrale 16v neměly spojkový pedál, ten se vrátil až u Evoluzione). To se ale týká jenom a výhradně továrních soutěžních vozů!

A ŽÁDNEJ STABILIZAČNÍ SYSTÉM V TOM AUTĚ NIKDY NEBYL!!! ale je možné, že hlupák považuej špéry za stabilizační systém - odtatně většina těch elektronických berliček pouze trapně supluje správně sehraný samosvory....
Ale pozri co pise Stofingr: ,,1992-1994 Lancia Delta HF Integrale 16v Kat [Evo II] (kastle jako Evoluzione, motor 16v s jinym motormanagementem a bez rozdelovace, 215 k ECE, ostrik intercooleru u Martini serii a Dealers collection, ty mely i jiny zadni kotouce)." A to je 06/92, takze ako :shock: ? A ten stabil. prog. to aj mne bola novinka! A motor je po nedavne udrzbe (neviem ktorych casti). A ked je to II je to az taky rozdie tie titanove lopatky a silnejsie dna piestov? A je mi jasne ze treba to servisovat (hlavne mechanika) a korozia nie je problem (ale aj ked to auto nebolo burane)?
Integrale žádný stabilizační systém nemá, nikdy neměla a nepotřebuje. Princip trakce toho auta spočívá ve dvojici samosvorů, které se zavírají podle momntálních adhezních podmínek každého zadního kola zvlášť a obou kol předních. 06/92 nemůže být Evo II, pouze Evo I, což je v mnoha směrech výhodnější, protože Evo I má lopatkové kolo turbíny z titanové slitiny a silnější dna pístů.

Těžko nějak vyjmenovávat krizová místa, většina mechanických součástí je předimenzována a karoserie řady AB0204 - tedy Evoluzione je hodně tuhá a pevná. Takže hlavní problémy mohou spočívat v prodělaných haváriích, korozi karoserie, zničených agregátech, atd. Drahé je turbo, takže je nutno dát pozor na jeho kouřivost a plnicí tlak (asi na 3.000 min musí ručka tlakoměru při akceleraci ukazovat 1,0 baru), atd. Repase přijde zhruba na 5-20.000 Kč podle stavu. Motor musí vykazovat plynulý zátah od 3.000 do 6.000 min a nesmí kolem 3.000 cukat (může být jen závada elektroniky, ale třeba taky ohoblované vačky). Nesmí tlouct na klice, což se projevuje až po zahřátí oleje na provozní teplotu (za studena to často není poznat).

V případě nákupu rozhodně doporučuju vzít si s sebou někoho, kdo ví, jak to auto má fungovat, protože ze zkušenosti vím, že lajk bývá nadšen i totálním vrakem 😄

Věk nemá na klimatizaci žádný vliv, pokud je pravidelně doplňovaná a není nijak poškozená nebo neuniká.
EVO II za 440 000 SK - 103.000 km, 158 kW (215 PS), 06/92, ABS, Klima a dokonca Stabilizacny program (pocujem prvy raz), koza a este nejake drobnosti??? A co si myslite o funkcnosti klimatizacie (po tolkych rokoch)? Skuste napisat nejake krizove miesta Delty (predsa je ten thread dlhy na cele precitanie). Dik
Toho znám, byli jsme u něho před nákupem toho Hoermana. Problém je v tom, že tam je udělaná GO motoru (podle jeho slov) a to auto se ani nehne. Ale on samozřejmě za tu opravu dal těžký peníze a chce je logicky zpět. Tipuju, že sotva pude pod kilo a bez motoru ji dát nebude chtít
ALeši díky za tipy na stránky.Co jsi říkal na evospecialistu?Chystáš už Lancii na Horáckou?
Zkusím se zeptat toho člověka z Citroenu z Brna , ještě v červenci nevěděl co sní . Ale je to 8v kat a navíc černej 😊
Je tu opět poptávka po Deltě Integrale, nejlíp Kat s vadným nebo slabým motorem na CZ dokladech za rozumnou cenu. Očekávámn dobrou kastli, bez kororze a bez vážnějších bouraček, brzdy, zavěšení a další spotřebka nezájem.

Anebo naopak nabídka motoru Lancia 836A2.000 (16v turbo z Delty Nuova) s převodovkou, diferákem se samosvorem a poloosama. Motor je kompletně nastrojenej včetně turba, alternátoru, svodů a komplet elektrikou vč. řídící jednotky. K motoru ECU pro BA 95/190 koní nebo BA 98/226 koní (Hoermann motorsport), možno udělat i na přepínač. Mechanicky sériový. Stav perfektní, najeto cca 86.000 km, prav. servis, olej jenom Castrol RS 10W/60, žádný prasárny. Původ od koncesionáře Lancia v Itálii. Kauza zbořený auto na bok (cizí zavinění). Možno předvést v chodu (auto normálně jezdí).
4Jokr: Takže mrkni na www.tecno2.co.uk , www.omp-racing.com , www.apracing.com . Jinak spoustu odkazů najdeš na evocorneru - ale to je na hodiny....
To asi teda nešel (i když jde vlastně všechno) a hlavně mi je trochu utajen smysl této výměny. Chtěl bych jenom upozornit, že kromě toho, že ten osmiválec je made by Ferrari, nemá nějak moc výhod. Motor 16v turbo považuju za mnohem lepší, jediný jeho mínus je hmotnost.Takovou výměnu bych pochopil (místo 1.6T dát 2.0 16v T), ale nevydrží to spojka, převodovka, diferák poloosy a nepůjde to ubrzdit. Vyprd bych se na to.
Nevíte někdo jestli by do delty HF nešel namontovat motor z Lancie Thema 8.32, myslím motor Ferrari.
D1 je pro integrale naprosto nevyhovující já byl minulý rok po cestě na Burumku celý vytřesený 😢 ,pozitivní na tom ale je ,že mě přestala bolet záda 😉
Trochu historie co ja vím tak:r93Valoušek LD HF int.16V CW oil

Sivík LD HF int.16V Cowitra

94 Deila-Scalvini

Křeček-Krečman

Valoušek-Jirátko všichni V.I.P sEVOIII

95r.S EVOIII od V.I.P jel p.Vaškůj na Barumce a dojel desátý a p.Dolák jel Śumavu výsledek neznám.
Někde na přelomu s Deltou jezdil taky Sedlář,ale ten měl HF 4WD a ten jezdil za Podhoran ,jestli se nepletu.Tohle snad ví David.A ten si to přečte až v pondělí.
No,netvrdím že to musí být na těch akcích o kterých jsem mluvil,asi to bude chtít domluvit se hodně dopředu,aby měli všichni čas.Klidně Pražský rallysprint ( představa jak se ženu v Integrale po dalnici do Prahy ja pravda trochu stresující,ale snad to oba vydržíme :mrgreen: )

Sivík jel za VIP s bílou Evo RAC v roce 93 , za komančů nevím jestli fungovali . VIP = Houšť ne ?
Ten nápad je naprosto senzační! Má jen jednu malilinkatou chybičku. Je sobota, 10:24, Příbram v plným proudu a já jako totální *** sedím v práci a mezi tím, než Hewlet Packal (* firma, proč ji a Microsoft nemůžou teroristi proboha srovnat se zemí?) vyplivne na 67 pokus 4 listy A4, píšu tohle. Tím chci říct, že s časem to stojí za starou belu a do nějakýho konce listopadu to lepší nebude. Takže to vidím tak na Pražský rallysprint, což je taková zábavná akce, ideální pro podobný setkání. Ale to by Aleš nesměl pořád spěchat domů! Loni jsme třeba poseděli v Pizerii na kulaťáku v Dejvicích a bylo to prima. Mimochodem, Aleši, Láďa Milionář (už oškubanej a zchudlej, bez ženy, bez dítěte a bez baráku) už možná bude rozvedenej, takže třeba zase nějakou bestii pořídíme dohromady. Občas o tom zase začíná mluvit, že to bývalo docela fajn. Radkovi včera Slovák z AAA Auto Praha rozmlátil Deltu (jel na červenou a narval mu to do boku), takže taky asi bude mít do něčeho chuť....a když to nevyjde, budeš mít zase nějakej ten materál....

Mimochodem, nejezdil s V.I.P taky někdo už za komančů? Teď úplně střílím, ale mám pocit, že někdo s nějakou Integrale v letech 88-91 jezdil, hlavně venku (Sivík???? ale to už opravdu vařím z vody....)?
O.K jsem pro oboje varianty,nebo by jsme se mohli sejít někde úplně jinde jen tak někde pokecat.Bude asi problém všechny dát dohromady v jeden čas na jedno místo.Já osobně jsem pro nějakou míň hektickou akci něž je rally,ale na Horáckou jedu určitě.Jestli tam vezmeš Lančku tak já taky i kdyby bylo hnusně 😉
Ještě mně tak napadlo....Co kdybychom si dali spicha někde někdy abychom se sakra už po těch letech potkali všichni ...Myslím Magic , Dalin s Tomášem, Jokr , Brubo ... a další co nám něco říká legenda integrale.Každej určitě ještě někoho znáte,myslím že by to mohlo být fajn..Roman má určitě číslo na Svačinu,i když ten by asi nejel,já bych řekl Pavlovi a Ivošovi z Hradce , Pavel zná další dva pacienty , David by vzal Víťase ( aby byla :mrgreen: >😁 ) . Napadá mne třeba Horácká rally nebo jestli se bude zavírat okruh v Brně.Co vy nato?
To AlešK,Magic: Díky za info.V.I.P team byl zřejmě jen nájemce,ale podle všeho to byla asi podobná blamáž jako Jolly Club ze Zlína.Pokusím se dostat nejaké info od p.Křečka,jestli ho potkám vPříbrami na rally.ps.nejedete tam taky někdo???
Neznam moc původ auta,vlastně jen to co říka Magic.Ten motor co tam je teď je od rakouskýho ladiče a zavodníka do vrchu Felixe Pailera(taky jezdí s Evo),protože ten původní motor snad vydechl(neověřený info).
Z Integrale do Coupe ani do 836 zadni naprava nejde, je uplne jina! Coupe a 836 ma shodnou napravu s 155Q4, tzn. lze pouzit ramena (stejny ukotveni), zadni diferak (musi se navarit vylisky na uchyceni) a kardan z AR 155 Q4 (zase nema uchyceni. Potom jsou 2 moznosti: bud pouzit kompletni spojku s prevodovkou a mezinapravovym diferakem z AR 155 Q4, nebo z Integrale. Spojka i prevodovka jsou jiny, takze to chce zvazit. Oboji ma sve vyhody a nevyhody: vyhoda kompletu z AR je to, ze pasuji predni poloosy a i predni ramena jsou stejny. Ale je tam potom problem s dilama, uz treba spojka je na AR 155 Q4 jina. Navic ma Alfa kratsi staly prevod (3,35 misto 3,111). Pokud ale pouzijes robustnejsi spojku a prevodovku z integrale, musis udelat redukci na predni poloosy a je uplne jinak udelany system razeni. Jeste je potreba uplne jiny vyfuk, musi se bud udelat nebo pouzit docela komplikovany a ztratovy z AR 155 Q4. V cely tyhle prestavbe je nekolik drobnosti, ktere do sebe uplne nezapadnou, da se to ale vyresit. Je ptreba si ale uvedomit, ze hodne vyleze spotreba paliva(2-6 l/100km). ECU se da ale napsat tak, aby motor sel uz od 2500 a ne od 3400, cimz auto ziska hodne na akceleraci a vyrazne se zlepsi trakce hlavne na vyjezdu ze zatacek. Zlepsi se i brzdeni, protoze ta ctyrkolka diky vetsim odporum a prenosu brzd. sily prostr. pohonu brzdi se stejnyma brzdama vzdycky lip nez predohrab.
diky moc, a chcem sa spytat ci nevies nahodou ci sa da prerobit fiat coupe na 4x4, tak ako tie nase Lancie...

P.S. Z Intergraly sa neda nahodit zadna naprava s pohonom na to nase?
Doporucuju tot znaceni: Lancia Delta HF 4 WD = 831B5.000 (1986-8😄, Lancia Delta HF Integrale = 831C5.000 (1988-1989), Lancia Delta HF Integrale 16v = 831D5.000 (1989-1991), Lancia Delta HF Integrale Kat = 831C5.046 (1989-1991), Lancia Delta HF Integrale Evoluzione = 831E5.000 (1991-1992) a Lancia Delta HF Integrale 16v Kat = 831 E5.046 (1993-1994). Ty kody jsou kody motoru a nejlip se tak hleda, co je co. 831B a 831C maji lankovou spojku, 831E5.046 nema rozdelovac. 046 znaci kat. Nuova Delta (ozn. 836) ma variaci motoru 831E5.046 (blok, hlava, vacky, svody, turbo, pisty, ojnice, klika jsou stejny; tesneni, saci potrubi, injektory, ridici jednotka a olejovy cerpadlo jsou odlisny) , ktery se da do Integrale prestavet. Prestoze ma kat, nema v oznaceni 046 ale jen 836B2.000. Nevim proc, je to nelogicky. Karoserie jsou 4: HF 4 WD (nema rozsireny blatniky), HF Integrale (ma stredne siroky blatniky - zadni od pulky dveri - a rovnou haubnu), HF Integrale 16v/Kat (ma stredne siroky blatniky a podelny prolis na haubne s dvojici zebrovani) a Evo (nejsirsi s sipovitym prolisem na haubne a ctyrikrat zebrovani v ni). Pozor, karoserie jsou vzajemne neprestavitelne. Ackoliv Integrale a Integrale 16v se na pohled moc nelisi, kastle je uplne jina (jiny hrnce, ale jsou tal stejny tlumice, jiny ramena ale zamenitelny, jiny stabilak, jiny vzpery....). Vsechny kastle jsou znaceny ZLA AB0 a potom je cislo varianty, bohuzel usporadani je nejak nelogicke (treba Integrale 8v verze Competizione Migliorata ma ozn. AB02 a potom Integrale Kat zase AB01?! Vsechny motory 831B5.000 az 831E5.046 jdou do vsech karoserii, musi byt ale s elektrickym uzlem a RJ patrici k tomu motoru (jina RJ, jiny pocet pinu v konektoru). Prevodovky jsou 2 lankove (HF 4WD ma kratsi nez Integrale, ale jsou zamenitelne) a 3 hydraulicke (Integrale 16v/Kat ma jinou nez Evo; navic nektery serie jako Martini 5 a 6, Dealerska a nektera auta optional (zjistitelne jedine podle cisla kastle) maji kratsi staly prevod. Jsou tam 2 varianty mezinapravovyho diferaku, pricemz rozdil je jen v kole staleho prevodu, kde jsou 2 varianty vnitrniho ozubeni. Venec s trojici dvojic celnich kol je stejny (i u AR 155Q4). Uz je to jasny?
Motor Castrol Racing 10W60. Ale radeji to vezmi i s filtrem a poradne vylej olej z chladice, aby se nemichal (buh vi, co tam je ted). A pozor!!! Pokud se vana uplne vyprazdni a nejakou dobu to tak zustane, vytece olej i z olejovyho cerpadla. Rotacni cerpadlo na Lanciackych motorech nema schopnost nasat si okamzite olej z pod hladiny, jako cerpadlo zubovy, takze je nutny to cerpadlo zalit. K tomu slouzi imbus ze strany cerpadla, ale neni dvakrat pristupnej (je na to dobrej takovej ten imbusovej spalik a povolovat ho klicem). Proto radeji po vymene oleje vypoj ridici jednotku a nekolikrat nech motor dlouho poradne protocit. Az potom vrat konektor do RJ a nastartuj. Je to kvuli tomu, ze prave na tech suchych startech jde motor na spodku na sucho a potom odchazi prostredni lagry. Prevodovy olej davam podle manualu (nepamatuju si z hlavy, je to nejaka Selenia, ale muzes tam dat jakykoliv PP90H).
Hmm..jsem se snazil to rozdelit na jednotlive casti a ono se to scuclo 😡
rbaron : ktere forum myslis? Ja verim tomu, co tu magic uz psal (a dovolim si jeste znovu vlozit) -

OZNACOVANI TOVARNI:

1986-87 Lancia Delta HF 4WD (siroka jako 1.6 HF, pohon vsech kol, motor DOHC 8V, kompr. pom. 8/1, 14" kola, maly brzdy, mezinapravovy diferak 56/44%,165 koni).

1987-89 Lancia Delta HF Integrale (rozsirene blatniky na 1700mm, kola 15", jina = zpevnena podlaha, brzdy vetsi - predni 284x22, zadni 277 x 10, jednopistky Girling, nova prevodovka, jina hlava+motormanagement, 185 koni).

1989-1991 Lancia Delta HF Integrale 16v (motor DOHC 16v, 198 koni = 200 podle DIN, jine sani = vypoukla haubna, jine turbo, jina podlaha, jiny vzpery+vetsi zaklony, jiny mezinapravovy diferak 47/53%, jina prevodovka s hydraulickym ovladanim spojky).

1989-1991 Lancia Delta HF Integrale Kat (kastle jako Integrale 16v, motor 8v s katem, rozvodovy mechanismus motoru jako 16v, elektronika Bosch, pro Nemecko, Svycarsko a Rakousko, v Italii se vubec nevyskytuje, 181 koni).

1991-92 Lancia Delta HF Integrale Evoluzione (nova pevnejsi podlaha + cela kastle, sirka 1770mm, predni vzpery na 3 sroubech, nove vzpery, nove brzdy - 4 pistkove Brembo 281x24 vpredu, vzadu 241x10, zadni ramena vykovky z hliniku, jine odstupnovani prevodovky, 205 koni (DIN 211)).

1991-93 Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Kat (kastle jako Evoluzione bez katu, motor 8v 178 koni jako Integrale Kat '89 - opet pouze pro trhy BRD, A a CH).

1992-1994 Lancia Delta HF Integrale 16v Kat [Evo II] (kastle jako Evoluzione, motor 16v s jinym motormanagementem a bez rozdelovace, 215 k ECE, ostrik intercooleru u Martini serii a Dealers collection, ty mely i jiny zadni kotouce).

1992 Lancia Delta HF Integrale - souhrn technickych dodatku pro homologaci (zmeny na zaveseni, sani, turbu, atd - zmeny podlehajici homologaci tzv. evolucni rady = 10% limitovane produkce). Takto upraveny vuz podle teto homologace FIA se oznacuje jako EVO III

2. OZNACOVANI LAJCKE (velmi divne):

Delta HF Integrale = Evo, I

Delta HF Integrale 16v a Delta HF Integrale Kat = Evo II,

Integrale Evoluzione + Evoluzione Kat + 16v Kat = Evo III (tedy kazda, ktera je siroka 1770 mm). Toto oznacovani podle mne sice nema zadnou logiku, pouziva se vsak nevimproc mezi lajky nejcasteji. Konkretni model je v tomto znaceni treba videt, aby clovek pochopil, o jaky jde. Konflikty nastavaji u EVO II, kdy nikdy nevis, jestli je to Evo nebo jenom Integrale. Zde pomaha nejvice dotaz na pocet sroubu na predni vzpere a brzdy. Vetsina modelu Evo mela stejne velika predni svetla (vnejsi s cockama), nektere serie (treba bianco perlato) vsak mely stejna svetla jako Integrale (vnejsi jsou vetsi nez vnitrni). Tovarni Evo m,mela svetla opacne, nez seriovka (take vnejsi vetsi a vnitrni mensi, avsak srovnane podle horniho ucari a ne podle spodniho, jako serie). Evo ma budiky s teckama, Integrale s carkama. Dalsich zmen je asi 100.000, lae existuje spousta ruznych vice- ci menezdarilych prestaveb, ktere pak matou.
Chtěl bych se tě zeptat, na jednom českým fóru se neustále hádají o to, jestli byla někdy vůbec nějaká Integrale EVO3. Oni pořád tvrdí, že se tak označovala EVO2 KAT, ale je to jenom slangový označení. Já netvrdím nic, ptám se odborníka 😄
CAf magic, chcem sa ta opytat aky mas odskusany motorovy a prevodovkovy olej, idem menit a nechcem tam dat nejaky *, nejazdim nejako moc raceovo, iba niekedy tomu utnem...😄
Zavolej Pavla Novotnyho na 604 827 776.
Ahoj Romane,

prosimte od koho beres veci od OMP Racing? Jde mi o desticky a ev. i o kotouce.

Kdyztak na mail 😒br />
lukas.pecenka@centrum.cz

Diky
To je dost divny, tak mozna 1.6 nebo 1.8, ale HF? To by se vyplatilo i jen na rozebrani, vzdyt na mobile ted nekdo jenom ten motor s turbinou prodaval za 4.000E, pravda s prevodovkou, takze -1000E. To se mi fakt nezda! Mimochodem HF a TD jsou normalne legalne prihlasitelny, protoze splnuji predpis Euro II a pokud to byl r.v. 1998, tak neni co resit. Alespon u nas prihlasit jde (nesmi byt registrovany pred r. 96). Ale myslim si, ze to byla Motorschade.
Minule som videl jednu v DE za 1400 Eur, nic je nebolo, bola to uplna seria, ale za tu cenu, uz by to len chcelo papiere, bol to rocnik 96...
V Nemecku prumerne 6-10.000 Eur, v Italii o cca 2.000 min. V dobym stavu, nebourany a tak kolem 50-60.000 km. Da se koupit i za min, ale to by sis moc nepomohl.
magic: po com idu HF HPE taky r.v. 98 priblizne?
matuS
tato zima ma tiez sere! garaz tiez nemam, a vysavat auto v tejto zime je totalne sebatyranie.
Ok, budem sa s tym musiet pohrat, lenze v takomto pocasi nic neporiesim kedze garaz nie je..😲(( uz aby bola jar... aj tak dik za vsetky rady...
Aspon tie zamky budu funckne,bude to vyzerat super nie ako na vela aut iba nalepky...😄)
Schema bohuzel nemam, proto bych to radsi tahnul nanovo. Jinak dneska jsem vyresil svuj problem s haubnou: dam tam kolikovy zamky jako maji WRC a bude vyreseno. Bez dodatecnyho licovani, bez lakovani, v pohode. Koupil jsem v Motorsportu primo cerveny, jen se trochu stydim, ze jsem na to neprisel uz davno.
preto by mi pomohla ta schema, relatko cvakne okolo 90stupnov, to je jasne pocut, poistky su ok, ventilatory funguju, lebo ked plnili klimu tak zapli, ale inac nefunguju, takze je najskor vadne rele (neviem ale ktore to je)...diky moc, ked budes mat cestu na slovensko tak sa ozvi skocime na nejake pivo...😄)) (za rady)
Strileni do vyfuku by svedcilo o tom, ze tam jde benzin a nehazi to jiskru (benzin pak e😜anduje v katu). Zacal bych tim, ze bych vyndal svicky, prohlidnul je (jestli neni nejaka mokra nebo prepalena), vymenil je a zkusil, zda pali. Nekdy se pod tu listu nad svickama dostane voda a svadi jiskru do zeme. Pokud by to bylo o.k., tak by mohl byt problem v tom, ze nektery vstrik nefunguje jak ma. Pokud ale ten motor napojis na komputr, musi to ukazat. Nevim, jake cidlo teploty motoru mas na mysli, ale treba s teplotou vody nebo oleje to s nejvetsi pravdepodobnosti asi nebude zasadne souviset. Spis tam bude bud zkrat nebo bordel a nebo vadny kontakt (jenze kde). Pokud je vstrik zaneseny, chce to urcite vymenit ten benzinovy filtr (ma se menit po 60.000 km, ale snad nikdo to nedela) a procistit ten injektor nejlip i s celou listou (je normalne na zavit). Muze byt i v haji, jeden stoji asi 5200 Kc, ale nikdy jsem to nezazil. Bohuzel tyhle vstriky nemam, protoze tyhle jsou maly (vymenuji se za vstriky z Integrale, ktere jsou vetsi a paradoxne levnejsi. Ty mam). Sahara ma sepnout pri 93 a vypnout pri 86 °C. Nejcasteji nespina kvuli spatnemu spinaci v chladici (240 Kc), ale pokud ti cvakne rele, tak tu ukazuje spis na motor sahary, relatko nebo na plosnak pojistkovky. Zkus nejdriv - pro jistotu - vyzkratovat tepelny spinac v chladici, pokud se sahara nerozbehne, zkus ji napojit primo na baterku. Pokud ani ted nepobezi, je v haji, pokud ano, je tam nekde el. problem cestou (nejjednodussi je napojit novy draty. Relatka jsou asi 4 stejny, tak ho treba zkus cvicne prehodit za svetelny. Pokud ale ta shara nebezi uz dyl a to auto "vari", muze byt v haji i tesneni pod hlavou. Pokud by to bylo tak, doporucuju tesneni z Integrale (vic vydrzi a stoji o jen o par drobnych vic). Ze zkusenosti bych radil se toho auta zbavit, zrejme bylo hodne bourany a tu elektriku nekdo tezce bastlil (coz by odpovidalo i tomu chybejicimu "mozku" od podvozku).
Zaclo to asi pred mesiacom, vzdy chvilu potom zhaslo, ked som bol v servise tak mi odpojil cidlo teploty motora, a robilo mi to to iste, teda nechcelo nastartovat a strielalo z vyfuku, po napojeni spat, uz to nerobilo, myslel som ze iba kontakt. teraz mi to svietilo treti den, nepomohlo ani precistit kontakt, jednu cestu mi to aj skapalo, na druhy pokus mi to nastartovalo. Teraz som sa tam zase hrabal, a teraz mi ta kontrolka nesvieti, teraz neviem ci je to cidlo, alebo niekde blbne kabel. A ked svieti kontrolka, tak ma to nepusti cez 4200 otacok...a magic este jedna otazka, kedy sa ma spustit ventilator motora? Mne totiz ked sa zohreje aj nad 90 (aj 110 dalej sa nezohrieva) tak iba pocujem cvaknut rele, ale nic sa nedeje, ked mi plnili klimu tak ventilatory isli, som s toho na vetvy, nemas doma schemu tohoto geretu?
Před užitím bordelžroutu do benzínu, doporučuji vyměnit palivovej filtr. Mám špatnou zkušenost ;o) Ale s novým filtrem je to ok...
To uvidis, nic jinyho tio neporadim, nez at nekdo slapne a ty se divej, kde to chceije. Obecne driv odchaziva ten na bloku prevodovky, stoji 780,- Kc. Jenom nevim ted presne, jestli je tam segrovka nebo zavit - radeji se podivej. Vymeneny to mas za 1/2 hodky, jen to musi nekdo pumpovat. Svoje auto spraveny nemam, ale asi vymenim alespon haubnu, protoze se uz docela zveda (nad 120 km/h), tak aby nahodou nevyskocila za jizdy. Kontrolka vstriku nekdy sviti jen proto, ze je nejaky vstrik zaneseny, u Agipu prodavaji nejaky bordelzrout, ktery to ma procistit. Nikdy jsem to nezkousel, ale kamos rikal, ze je to o.k.
Zdravim magic, ja ze uz mas svoju opravenu, moc sa ti do toho nechce...ja idem zo svojou do servisu, svieti mi vstrekovanie, je tam asi zle teplotne cidlo motora, a blbne mi spojka, zostava mi visiet pedal, musim ho vytiahnut nohou, nerobi mi to stale ale pri jazde iba parkrat, a to staci...mam podozrenie na spojkovy valec, len neviem ktory, ci hlavny alebo ten co je dole, nemas s tym skusenost? zatim dik caf..
Kluci nemek by ste nekdo na Deltu 1.6HF levy zadni dvere? Pripadne netusite co za ne muzou chtit na vrakaci? Nejak se mi vcera "nepovedla" jedna zatacka...😄
ja koukam treba na [odkaz] dej rubriku Veicoli a pootm Ricambi. Chce to vyhledat treba Lancia nebo Delta. Ted je tam inzerat na dva motory 1,6 HF po 100E +nejaky narazniky a dalsi veci, ale mam pocit ze je to nekde dost na jihu. Problem tohoto webu je v tom, ze to jsou soukromnici a casto uvadeji jenom telefon a ne mail.
Diky moc za radu,zkusim udelat co radis,ale vypada to,ze jedu do Itosky.Jestli mi jenom muzes poslat adresu na It. web,kde jsi to videl-uz nemam takovy pristup na net,jako kdysi.Dikes Jo to turbo jede na polovinu-vic ne
No rad bych original stav 😄
To je mozny ze se tam mazali ale profit mel kupec kterej si takove auto pak mohl koupit v obchode. Holt peugeaot nebo Xsaru 4x4 turbo si asi nekoupis.
Taky se k zadnymu Roveru nevyjadruju, jak vidis. K Delte HF: dobra rada nad zlato - shod ji ze skaly. Usetris si spoustu penez, casu, nervu a budes zit o 10 let dele! Pokud ale nedbas dobre rady, u hlavy valcu (myslim ze zprava) je takovej hlinikovej bobek s napisem WEBER, ve kterym je utopenej a urcite zarezlej imbus. To je ventil tlaku paliva. Zkus s nim tocit a uvidis (nebo taky ne) nejakou reakci. Zaroven muze byt problem nekde na vstupni vaze vzduchu (debimetru) nebo i na potaku skrtici klapky. Turbo uz asi taky nefouka, co ma, na pristrojovce je barometr, kolik ukazuje? A meril jsi tlaky ve valcich? Jestli se neroztoci pres 4500, tak to asi nekde fouka ven. Budes-li merit tlaky, delej to s plne otevrenou skrt. klapkou. Pokud nameris pod 8, tak zkus striknout do valce trochu hustyho oleje. Kdyz se namerena hodnota zvysi, jsou v haji krouzky, kdyz ne, je to hlava. Na italskym webu jsem videl tyhle kompletni motory prodavat asi za 200E i s kompletnim elektrickym uzlem, nebo cely auta za od 500 Eur.
Stavrosi,pokud chceš vědět něco opravdu zasvěceného o DISCOVERY tak nechoď ke kovaříčkovi(sorry Magicu)ale obrať se přímo na kováře.Kromě fandofství do Integrale prodávám zrovna Land Rovery a pokud jsi někde od Brna,tak Tě v Discovery povozím tak,že by o tom ani Magic nenapsal.Můj mobil je 724 06 77 22 nebo se ozvi na mail dbrazda@cartec.cz

4x4 zdar David
Mam Lancia Delta HF Turbo 1,6 r.v.1992 a mam velky problem s motorem.Jsem z Ostravy a nikdo tady nevi co s tim.Auto za studena spatne startuje a furt chcipa.Kdyz se zahreje,je to lepsi,ale auto nema plny vykon=netoci vice jak 4500ot.ani turbo nejede na plno.Spotreba jako hovado=14,5 l/100.Lambda je pry v pohode,svicky NGK nove,baterka nova.V servise mi chlapi rikali,ze to dava moc bohatou smes,ale nevi jak to upravit.Proto prosim nekoho,kdo ma,vi,umi,rozumi tomuto autu,jestli mi poradi jak a kde tu potvoru dat do richtiku.Uvitam jakoukoliv pomoc a radu.Predem Vam diky za pomoc Jarda. mob.605729163 tel.596953976 jariracenl@centrum.cz
Jenomze acka uz byla jen soubojem Mitsubishi se Subaru, nikdo jiny ani nemel zajem se pripojit (ani po snizeni homologacniho poctu z 5000 aut na polovinu). O Delte Evo s CZ dokladamam vim, je to vyrobni cislo tusim 002 z edice Roland Holzer ze serie Giallo. Je rozebrana, kompletni krome ramen, tlumicu a prednich ctyrpistovych trmenu Brembo. Karoserie ma vevareny ackovy ram s homologaci a odstranenou prepazku u topeni, zpevneny hrnce a je asi rok nastrikana cerstvou barvou original Giallo (zluta). Je k tomu seriovej motor po cerstve kompletni repasi (cca 240 koni). Puvodni petikvaltova prevodovka k tomu neni, je k tomu ale sestikvaltova sekvencni prevodovka Hewland s predni 40% sperou. mezinapravovej diferak je seriovej (47/53 😖. Cena kolem 350.000 Kc - dohoda. K tomu je potreba pricist ackovy poloosy (15.000), ackovej zadni diferak (25.000), ackovy ramena se vzperama (40.000) a brzdy (ty mas). Otazka je motor, za 50.000 tak 260-270 koni, za 4.000 Eur asi 320-340 koni a za 20.000 Eur original Abarth (kolem 460 koni). Byla by k tomu mozna i dokumentace vcetne homologace. Vysledky Vavrince na kopcich s podobnym autem (ex-Nocentini) jsou az neuveritelne. Ja bych ale dneska jako krale aut videl Lancera Evo VII, je neuveritelne hnusnej, ale fantasticky stabilni, ma hodne sehrany diferaky a dokonalej podvozek. S tim se Delta rovnat nemuze. Dnesni vyvoj je zamerenej na dnesni auta, to je proste fakt. Delta ma nejvetsi vyhodu v nakladech - je totiz z tech super aut suverenne nejlevnejsi. To je hlavni duvod, proc jsem z ni tak hotovej. Seriovej Misak stoji 1,8 mil. Kc, za dva mam ackovou Deltu z Astry.
to magic: tak napis trochu vic, pro koho delas. Myslim, ze to nikdo nezneuzije a napis neco vic o tech motorech. Jinak ted si chci koupit nejakej Off Road, co si myslis o Land Rover Discovery 2,5 TD5. Mas s tim nejaky zkusenosti? Diky
No myslim ze skupina WRC totalne zabila snahy vyrobcu davat do seriovych aut dobrou techniku. Staci jen karoserie, ostatni si dodela fabrika jak chce. Skupina A musela vychazet ze seriovych aut a nebyt toho tak zadny Lancery, STi, Delty atd. nikdy nebyly. Skoda. Snad ted otevrou trochu vic ty N-ka. Aby si clovek v krame koupil auto skoro identice s tim jak jezdi souteze.

Myslenku na deltu jsem sice jeste neopustil: ale kdo doveze EVO za dobry penize s dokladama? Delta nebylo spatny auto ale je taky fakt ze neznas vychytavky SUbaru type R nebo RA ktery byly jen pro jap ale daji se sehant. Riditelna svornost centralniho diferaku uz v roce 1995. S moznosti instalace ECU pro aktivni diferaky. atd. atd. Ty vis nejvic o Delte ale zase tak nekritickej bych nebyl.
Tak ji zkus nerozmlatit do toho jara...😄 Moje prvni auto byla Lancia Delta 1500 z 82. roku a naprosta bomba. Byla zgeneralkovana a naprosto v pohode. Pak sem mel Sierru DOHC, dobry auto, ale mela hooooodne moc nalitano a bylo to na ni znat. Potom prisel Escort RS2000, to byla spica. Ted trpim z Deltou 1.6HF Turbo. Nebylo by to spatny, ale nemam na to auto cas. Kdybych udal napravy, tak je vcelku bezva. A na jaro bych sahnul po necem mladsim a kdyby sla sehnat slusna Delta Nuovo aspon 2.0 16V, nebo jeste lip HF, tak by to bylo super. Taky pokukuju po Alfe 155. Ted se dokonce na tipcars objevila Q4 za docela zajimavy penize. Ale v jakym je stavu, buh sud... Posilal sem Ti maila s prosbickou o fotky ty Delty, tak jestli si vzpomenes, budu moc vdecnej...
Ted tu delam pro jednoho nejmenovaneho importera Japonskych aut. Upozornuji, ze japonskych, o nichz jsem vzdy mel (na rozdil od nemeckych) vzdy v otazce spolehlivosti to nejvyssi mineni. A kdyz slysim ty story (u vsech sestivalcu pres 100.000 km spotreba oleje kolem 0,3-1 l/1000 km - ano, slovy jeden tisic kilometru - a story o modelu s motorem sice jedinecne konstrukce, zato zivotnosti do 50.000 km, tak zlata Delta! Jede jako krava, sedi jako prisita, vzhledem k vykonum jezdi zadarmo, sezere tak 1 litr oleje za ctvrt roku a hlavne - NESERE SE!!! Takze asi vydrzi, dokud ji nekde nerozmlatim. cert vzal malej kufr, holt budu sklapovat i dal zadni sedadlo.
Kdyby tak chtela vydrzet jak je do brezna - dubna. Driv se k prachum nedostanu. Uz sem se rozhodoval, ze koupim co nejmladsi auto ktery malo zere a ted sem se svez ve svym bejvalym Escortu RS2000 a je to vsechno v *...😄 Holt asi ty koniky potrebuju k zivotu...😄
Fotky mam jen doma, ale na tech neni videt to poskozeni predku, protoze to vypada jen jako trochu uspineny. Jinak jsem ji neprodal, realna nabidka znela 88 a to si ji radeji necham. Prodat jsem ji chtel stejne jen kvuli malymu kufru, tak holt to nejak bude muset zena prezit. Jeste ted premyslim o variante, ze si necham motor, doklady a kola s nejakyma drobnostma a zbytek strelim tak za 15-20 na zvrakovani. Muzu do ni nakonec dat i motor 8v turbo (cca 200 koni) z Integraly, takze jestli nekdo chcete za 35 litru auto treba na nejaky amatersky zavody - je to jen vec dohody. Prevodovka je o.k., spera tam zustane, zustanou tam i ty elektronicky Bilsteiny, 15" kola se tam nekde najdou, brzdy jsou dobry, interier Recaro....
Magicu nemas nekde na webu fotky? A je teda pryc, nebo jeste ne?
Porovnavat 12 let starou Deltu s jakymkoliv dnesnim WRC je nesmysl - posledni vyvojovy stupen Delty byl v roce 92. Nesmali bychom brat zretel na homologaci a osadit ji napr. turbem, jaka se pouzivaji dnes (mikroturba s polovicnimi rozmery, tretinovou hmotnosti, meni se za par minut), navic je ten motor otoceny (u Delty a Misaku je vyfuk vpredu a sani vzadu, u 206 WRC opacne), prevodovka je souose s motorem a dnes se dava podelne (kvuli rozlozeni hmotnosti), Delta mela mechanicky diferaky a dneska se pouzivaji elektronicke (nekdy), atd. Je to Acko = seriovy auto, ma seriovy sani, seriovy chladice, seriovy vsechno! Jediny srovnatelny auto je zase acko a to nejlepsi je Mitsubishi Lancer EVO VI. Je sice v detajlech vyvinutejsi, ale jako celek neprinasi nic noveho. Vyvoj dnesnich WRC se nekam posunul, uprime ale az v poslednich peti letech. Hlavni vitr dal svetu Peugeot genialni konstrukci 206 WRC. Do te doby pouzivala vetsina souteznich aut krome Fordu napravy ala Delta (i Impreza do r. 2000 vcetne), ustaveni agregatu ala Delta (krome Imprezy), atd. Corolla WRC je vlastne Delta Evo VI - zmena se tyka ustaveni motoru (sklon dozadu misto dopredu) a chladicu (horizontalni intercooler ala Cosworth). Napravy a vlastne cela konstrukce auta je neuveritelne podobna Delte! Pokud budeme brat v uvahu ale auta seriova, tam se vyvoj nejak vyrazne nepohnul; jedina automobilka, ktera dokazala udelat krork vpred je Mitsubishi - jejich Evo VII ma aktivni stredni speru a dost propracovany podvozek, ale treba Subaru se svym poslednim STi spise jakoby dohnalo ztratu, kterou celych tech 12 let na Lancii melo. Samozrejme to asi neni o tom, kdo umi co udelat, ale o tom, co kdo umi prodat a o soutezni specialy mozna jenom neni na celosvetovem trhu takovy zajem, aby se automobilkam vyplatilo do jejich vyvoje investovat. Ale Lancia pro modelovy rok 2006/2007 slibuje novou Deltu HF Integrale...
To magic: v cem je rozdil u vrtanych koutoucu a drazkovanych, myslel jsem ze od vrtanych se ustoupilo protoze drazkovane s vnitr. cirkulaci vzduchu jsou lepsi? A proc se vlastne delali vrtane (odvod tepla, kvuli krouceni)????
Tak co, už je pryč, nebo ses rozhodl jí nakonec neprodat? Že se v té Annonci přestala objevovat...
Ale stejne je neuveritelny jak papirove aut auto jako je M3 E30 mohlo tak pekne jezdit a vitezit.
Vycerpavajici komentar. JA si teda myslim ze proti dnesnim WRC by nemely sanci a to ani nejmensi. Jinak souhlasim. Krom tohu moje subaru je ted docela pretacivy 😄 (stabilizator + diferak)
V dobe, kdy jezdily Delty byly povoleny vrtany kotouce, slicky, ventilatory na kolech, dva brzdove trmeny vzadu a dalsi veci, proto jsou auta po teto ere jakoby pomalejsi. Srovnani s WRC asi budeme tezko hledat, vetsina trati byla jina. WRC nastoupili na prelomu 1996a97 a to uz Lancie odpocivaly v muzeu. Jeste ale v roce 95 s tou starou kraksnou zvitezil Vovos na Rally Acropolis a jeste tehoz roku na nejakym asfaltu (Catalunya?) byl snad Puras nebo kdo druhej. Ale to byly jen soukromnicci (od roku 93 vcetne Lancia zastavila vyvoj a ucast v motor. sportu). To jde, kdyz si vezmes, ze datum posledni homologace je 1.1.1992! Potom to koupila a auta stavela (a stavi dodnes) Astra (viz www.astraracing.it), Jolly, Nocentini, a dalsi, pak ty autaky figurovaly i dalsich disciplinach: rallycross, kopce (tusim, ze v roce 98 ziskal titul ME Roberto diGiuseppe s ex-Auriolovou Deltou z roku 91), atd. Bylo hrozne moc specifikaci - viz www.bigdaddy2000.de = obdoba vaseho scoobynetu. Pokud se dneska podivas na Vavrince, tak je s tim starym pekacem kral a pritom to neni exfabrika (on sice tvrdi ze jo, ale neni, stavel to Nocentini v 94/95). K jizde: seriova Delta je mnohem jedovatejsi nez Impreza, ale trochu jinak: na vjezdu do zatacky pri deceleraci je dost pretaciva, naopak na vyjezdu vykazuje nedotacivost. Integrale Evo najizdi tudiz do zatacky dost rychle a umi vyjet ze zatacky plynulym smykem (normalni uzka jde trochu do hodin jako treba Mysak, ale da se to vyrovnat zmenou predpeti mez. viskozy). Diky tomu je treba v serpentinach nebo vraceckach Evoluzione rychlejsi nez treba Mysak Evo VI, ale pokud je oblouk dlouhy, tam uz na neho ztraci, protoze je dost nervozni. Treba na silnicich jako je San Remo nebo Korsika (ze zatacky do zatacky) je porad prakticky nejrychlejsi, na nase rovny rally je zase naopak naprosto nevhodna. proto se hodne jeste objevuji na kopcich ( v A i N) a dost jich jeste jezdi Asijsko-pacificky pohar (taky A i N). Integrala se chova pretacive na vyjezdu az pri extreme malym polomeru (umi se tocit pod plynem na fleku). S fabrickym BMW E30 vyhral v roce 1987 Cecotto soutez MS pri Rally San Remo (nebo Corsica? uz se mi to dost plete), ale o rok pozdeji uz tam jela Lancia s modelem Integrale (predtim jen HF 4WD) a uz nemeli bavori nejmensi sanci. Da se rict, ze Lancii porazila jen Mazda Familia (Svedsko 87) a prave BMW M3 E30. Pokud v letech 87 az 92 nezvitezila Lancia, bylo to bud pro havarie nebo technicke potize (tech bylo sice extreme malo, ale obcas byly). Duvod, proc v MS v tomto obdobi 2x neziskali titul piloti Lancie byl v tom, ze jeden pilot jel maximalne 8 soutezi (z nichz Auriol v r. 92 zvitezil 6x!). To pomohlo Carlosovi jako chronickemu dojizdeci i k (nezaslouzenemu) titulu v r. 92. Protoze ale bozi mlyny mlely, prisel na stejny RAC rally jen o par let pozdeji o ten uz tehdy zaslouzeny titul taky (Auriol 92 kvuli praskly svicce, Carlosovi u Corolly 98? lehnul motor) a Moya prohodil prilbu zadnim sklem...ten titul zase pro zmenu ziskal Makinen, ktery zacinal u Astry na Integrale, kterou na prvni soutezi postavil na predek kolmo k zemi...
Jo a taky snad mam pocit ze s tim nekdo celkem uspesne jezdil rally...... 😄
Shlidnul jsem takovej filmicek kde menici porovnavali EVo a normal. Jezdili po letisti a snazili se slidovat jenze to nejak neslo. DOkonce se zdalo ze ta evo je jeste vic nedotacivejsi. To s tim neumej nebo co? NEbo to az zase tak nejde.

------------

Jo a kdyz jsem u tech zavodaku. Kde se daji zjistit casy na stejnejch RZ Lancie proti soucasnym WRCum? Nesmime pominout taky fakt ze v te dobe byly povolene jine upravy. A uz vubec neverim tomu ze by nekdo nastoupil s Integrale do MS a vsechny je porazil 😄
To jo, jenomze to neni pricina, proc to auto prestane radit.
To že vyměním silenty a hardyny je snad samozřejmý 😄 Všechno to mám vyměněné. Vo olej jde vždycky, ne?
Jenomze u petasedmy vubec nejde o olej, ale o silentbloky prevodovky, hlavne ty predni dva maly. V zime je rozezere sul (v Italii to proste neznaji) a pri prudkym podrazovani se pak vyvikla, ze tahla nejdou presne a zacnou vymilat synchrony. Staci ty silentbloky po 3 letech menit a je po problemu, pak to vydrzi docela narez. Navic je u 75 pod podlahou i benzinova pumpa a filtr a na kardanu gumovy hardyspojky. Nejlepsi je vzit takovej ten mekkej plast (pouziva se na sportovni zasterky nebo na obalovani vodicu v zemi) a vsechno to zespoda zakryt. Pak je pokoj za par korun!
Jo, Honda má doporučený oleje většinou minerální nebo polo.
asimov: Tak první věc, nebavíme se o oleji v motoru, tam je to jasný, já používám polosyntetiku Mobil1 10W40, měnil jsem jednou ročně za 8000 km, budu měnit dvakrát ročně, jelikož je to sudovka, litr vychází na 120,- Kč a já jí to hned po zimě dopřeju znovu. Ale mluvil jsem o ATF do manuální převodovky, což je bomba, řadí to jak víno a jde to lehoučce i při -10°C, mám pocit, že na to teplota snad vůbec nemá vliv. A třetí věc, Honda pro své vysokootáčkové V-Tec motory vůbec nedoporučuje syntetické oleje!!!
No já se budu držet minerálu a v zimě holt vyšlápnu spojku první kilometr dvakrát. Hlavně je potřeba to často měnit a ne jednou za 150000km. Klidně pošlu fotky ventilových rozvodů mého auta, tak čistý se to jen tak nevidí. Poctivě každých 8000km výměna minerálního oleje a žádnej karbon tam nenajdeš. Je to jak nový. Zato když někdo jezdí 30000km na syntetiku a jen dolejvá, tak to je pak černý jak bota. No a pak se to zadře, že.

Viděl sem na jaře rozebranej motor Hondy Prelude zakoupené v ČR a servisované v autorizovaným servisu. Po 110000km ten motor je strašnej, prostě všude černej povlak karbonu. Ať pak někdo tvrdí, že v servisech ten olej opravdu měněj. Kamoš o tom teď napsal článek na www.h-fans.cz
asimov: Nevím co patří do tvojí převodovky za olej, ale do mojí patří ATF do automatu. Připlatil jsem si za syntetiku a od tý doby jsem synchron neslyšel ani v mrazech, řadí to jako víno a není problém tam při jízdě 30 km/h vrazit zpátečku, je synchronizovaná 😄
magic: Dvojku mám ještě dobrou, škrtne si občas v zimě než se ohřeje převodovka, v létě bez problému. Máš mail, pošlu ti něco malýho. To víš, že se to točí, ale už to kontroluju 😄
Ta petasedma by ale mela mit snahu spis se tocit, nez hrabat, takze ten samosvor bude v haji. Pomohlo by vymenit lamelky, ale vyhazovat tu prevodvoku je peknej porod! je zvlastni, ze me na vsech 75 drzel uplne skvele - rekl bych skoro, ze to byla jedna z mala veci na prevodovce, ketra byla nedotcena (jinak dvojka lupala snad u kazdy a spojka taky nakonec pres 150.000 zacala nekde tyct). Je zvlastni, ze v Italii maj snad vsechny petasedmy dvojku jako vino a v nemecku snad ani jedna?!
No mně to dřív točilo tím druhým kolem určitě rychleji. Já mám převodovku s diferákem spojenou, takže se to maže všechno z jedný lázně. Z boku převodovky je taky našroubovanej jakejsi filtr - kovová mřížka ve tvaru koše. Vypadala neporušeně a nečistoty tam taky nebyly......takže jsem novou nesháněl.
asimov: Nevím, jakej je samosvor ten tvůj, ale mě to dělá podobnou věc. Pokud je povrch OK, jedou prostě obě kola jak maj. Ale je-li jedno na prachu, tak abych pravdu řek, točí jako divý a to, co potom cítím, smrdí jako spálená lamelka v samosvoru 😄 Taky je třeba mu po těch letech vyměnit kapalinu a u mě i filtřík.
Na suchým asfaltu hrabou obě kola, ale když pojede jedno kolo na mokrým a druhý na suchým..... tak to na mokru točí jak divý a na tom na suchu se daj číst pomalu nápisy. Teď přeháním 😄 Jestli chceš, tak ti pošlu megový video, kde s ní blbnu dokola, třeba poznáš odborným okem jestli to ještě mmá nějakou svornost. Ze začátku se to motalo dokola ostřeji. Předek skoro stál na fleku. Teď se to lehce pohybuje po tečně.....
Me se jeste nestalo, aby samosvor lehnul, spis se ten ucinek snizi a je pak potreba trochu vic plynu na otaceni se na suchym asfaltu...a ten Bosch me s tim "omezovacem" na Americe sere vic nez dost, protoze dokaze klidne rozervat rozvodak. Jinak se trochu divim tvemu zklamani z trilitra, protoze ja jsem byl naopak zoufalej z Milana 2.5, ktery jede vlastne uplne stejne jako TwinSpark (akorat min rve a ma lepsi kroutak na spodku; vyfuk Supersprint s ladenejma svodama ale TS hodne pomuze). Rozdil je v tom, ze TS je diky lehcimu predku mnohem lip ovladatelny hlavne na sotoline nebo na snehu.
magic: To se uvidí. Pokud ji někdo z fleku vezme za sto, do jara přišetřím a půjdu třeba do 540i v automatu a plný palbě, co já vím. Ale až budou na kopici, tak se s nima asi přijedu projet. Když mě to nechytne, tak budu jen další, co se svezl, ale zvědavej na to jsem.

asimov: To je ale nemlich, ta moje třiapůle nádherně táhne odspodu, ale nahoře prostě nic a nad 5000 otáček pomalu skomírá a nad 5500 to nemá cenu točit.
No mně stačí, že to jede líp než ten 2.0TS 😄 Ty americký verze jsou těžký, v náraznících ocelový výztuhy atd. je tam 100kg nesmyslů, který je potřeba vyházet do kontejneru. Pravda je, že jiná Milana( celkem 2) co jsem zkoušel, měla evidentně těžší převody (vzhledem k otáčkám a rychlosti), takže fakt jela hůř.

Ta moje se ve 4000rpm probere a skučí to až do omezovače, kterej ovšem nemám 😄 Milana z roku 87 měla už jinej rozdělovač, stejnej jako v 3.0V6 a omezovač v ŘJ. Tu jsem zaměnil za ŘJ z GTV 2.5, takže to jaksi neomezuje. Musím si to hlídat, protože 7000 rpm je tam hned. Osobně jsem byl zklamanej z 3.0, který v 5800rpm utne, takže to pocitově stálo za prd, ale ono je to jedno, protože to táhne jako bejk od volnoběhu. Samosvor tam mám, někdo ho tam dodal. Jenže je to ten systém s lamelama a už sem to odrovnal, fungovalo to prvních 20000km.
To je normalni; ja chtel vzdycky Sierru Cosworth nebo M3 E30. Ale uz pred tema patnacti lety mi bylo divny, jak to, ze ty Lancie nikdo nedokaze porazit ? A pak stacilo pujcit si od naseho pravnika 75 Americu a bylo hotovo...rika se, ze o Alfe rozhoduje pravidlo dvou bloku (pokud se do ni po objeti 2 bloku nezamilujes, nekupuj ji). Vyzkousel jsem jeste dalsi auta (nejhorsi byla M5, i kdyz nebyla moje), ale petasedma byla tutova, i kdyz jsem teda jako prvni koupil Guiliettu 2.0, potom 75 2.0 s dvojitejma Solexama (* auto), pak 75 TS (bozi), 75 2.5 Milano (mas pravdu, jsou PODSTATNE lip udelany nez pro Evropu, ale moc nejedou a nemaji samosvor) a potom 3.0 QV. Mezitim jsem se ale na brigade v Nemecku v Lindau svezl s nekolika (mozna desitkama) sportaku a prisel na to, ze tvrzeni toho emigranta o nadrazenosti Integrale je pravda (i historie to potvrzuje). Takze po 75 prisla Dedra Turbo (naprosto spolehliva, horsi podvozek. lepsi brzdy) a pak Integrale (dokonalost sama az do Mysaka....).

TO RBARON: mozna ted budu vypadat jako *, ale na tvem miste bych to nedelal. Nejde o to, ze bych ti tu Deltu rozmlouval. Jde o to, ze vymenis historicky docela slusne ceneny autak za historicky zcela bezcenny model. Pokud je ta tvoje 635 CSi fakticky dobra, tak si to jeste dobre rozmysli. Za par let bys mohl litovat, protoze kolik jich tak u nas jezdi? A kolik z toho je dobrych? Naproti tomu ta Delta bude sehnatelna vzdycky, na rozdil od Integrale to neni zadny mytus ani hodnota. Je pravda, ze na megasrazech BigDeltaDays se i ty 836 objevuji, ale jsou tak nejak mimo hlavni zajem. Pokud to auto nepotrebujes na denni jezdeni do prace, tak tu sestku radsi vymen za Integrale. Ale to je trochu extremni auto: ma i dost velky provozni naklady. Je to ale zase taky slusnej kus historie a nejaka trvala hodnota (u vybranych kusu; nehovorim o vracich na nasich silnicich). A jeste existuje jedna historicky cennejsi kara: Zagato Hyena - Delta Integrale Evo s plastovou karoserii od Zagata! MOzna, ze za petipatrovou vilu v Modranech by se vymenit dala....
magic: další splácení by mě utopilo a vo tom to je, proto stále 75ka......i když, mám ji rád. Prostě si za dva roky koupím auto na který bude. Nejhůř nějaká 75ka v třílitru a super stavu. Tahle je taky ze švýcar a už jen blbá kapota je líp udělaná. jestli ti taliáni ty US verze méně flákali, nevím, ale v každým místě, kde je spoj plech na plech, je to lakovaný. U evropských modelů se lakem nezabývali. prostě syrovej kov na kov.

Mám teď novýho kámoše, co vždycky plival síru na taliány a před měsícem mu byla svěřena 75ka 1.8IE na převoz do asi 50km vzdálenýho místa k zájemci o ni. Někde v půlce volal na mobil, že se vrací a bere ji pro sebe 😄)))) Takhle se rodí láska k italům, ve voze. Ne z diskuzí a keců v časopisech, kde je 80% reklama na tu slepici s dlouhýma nohama v Superbu.......

rbaron: no ne, co to vidím 😲O
Rbaron: no, jseš blázen. Není to tak dlouho, cos tvrdil, že bys jí neprodal ani za nic... Ale budiž, já to znám. Hodně let tamů nazád jsem to o svém moc pěkně zrenovovaném F128 Coupé 3P tvrdil taky, že jej "nikdy"... a kde je mu konec. Dnes už jsem přejal za vlastní spíš to Profovo "byla by to nuda, jezdit celej život v jedný popelnici".
No, jsem teda zvědavej, jestli jí fakt prodáš, a koupíš tu Lancii. To bych se měl ještě přijet mrknout na tu "šestku" naživo, viděl jsem jí jen na fotkách... I tu Lancii bych si mohl nakonec prohlídnout, když budu předstírat vážného zájemce, tak mě Magic určitě sveze 😊))
oddie: Stodeset. Jsou na ní nějaký detaily, ale opravdu bezvadný auto sakumprásk se dává 150-200 tisíc.

Má nový tlumiče, pěkný dobový kola, zimáky k tomu. Stříbrná, modrá kůže, okna zrcátka a šíbr v elektrice, sportovní manuál s kratšími převody a jedničkou k sobě a dozadu, samosvor, rok 81, 185 tis. najeto, motor 3453ccm, 218HP, 310 Nm, 0-100 7.3, maximálka 229kmh papírově, nikdy jsem nezkoušel 😄

V jádru je to zdravý auto a na údržbě jsem ji o nic neošidil, nové náplně má motor, brzdovka a nemrzka, nedávno měněna vodní pumpa, čistil jsem teď váhu vzduchu a tyhle blbosti, kde ucházelo potrubí, tak jsem nekompromisně vyměnil za nové, ogigoš, takže motor běží hodně dobře.

Je horší převodka řízení, její spodní ložisko má vůli (218,- Kč origo BMW nebo převodka za litr či celá odhlášená 5xx s tou převodkou za trojku), trošku pouští spojkový válec a sem tam je puchýřek či orezlinka, jediné zadní lemy budou chtít asi udělat komplet. Horší přední nárazník. To je tak všechno, jinak jsou tam detaily jako koberec apod., na které převážně mám lék v podobě náhradních dílů s sebou. Tuningu neholduju, takže auto jsem nijak nezprasil.

Je to na papírech, na těch správných jako opravdová 635CSi, vyřízeno přestavbou.

Pod sto nepůjdu, to si ji radši nechám, protože vím, na čem v tom autě jsem a když koupím jiný, hned v tom budu určitě za 40, protože se mi na tom spousta věcí nebude zdát.
Magic: skoro každý auto je prodejný za víc po dílech, než vcelku. To neny nic divnýho... Jinak s těmi italy je to holt tak - mýtus a pověry prostě neporazíš, maximálně budeš za podivína, ale málokdo ti kdy dá za pravdu.Rbaron: no to teda čumim, a nemám slov. Kolikpak jsi nasadil, za tu šestku???
magic: Nejsme. Jenom nás Una a podobný sráče utvrdily v tom, že poslední dobrý italský auto byl Fiat 600 a ruce pryč. Dávám inzerát na bafko, když se ho zbavím za to, co chci, dám vědět a bez hotovejch k tobě nejedu 😄 Zachtělo se mi změny.
To si ji radeji necham. Jenom na dily to ma vetsi cenu, kdyz ten motor budes shanet na vrakaci, tak pod 50 bude jen horko tezko, gumy staly skoro 16 litru, jeden tlumic je za 14... Me jenom do bezvedomi totalne vytaci a serou ty kecy o tom, ze je to "JENOM" Lancia. Nejlepsi soutezni znacka vsech dob, jejich 10 let stary rekordy ani s WRC nejsou ty sraci schopny prekonat (a to jim staci udelat jediny auto misto 5.000!), ale holt cechacci vedi, ze je to nejhorsi automobilka na svete. Kdo ma kolem me auto, tak uz se mu za tu dobu, co ji mam, nejmin 2 veci ***y, ale stejne by Lancii radsi nechtel...tak radeji koupi Vectru 2.0 16v, umeje ji, ona se uz nerozjede, zaplati 1500 za odtah + 5000 za tranzistor vstriku, zrat to bude taky tech 10,5; nehne se to, nezatoci a hlavne nezabrzdi. Az uderi mrazy , vymeni si cvicne tesneni pod hlavou a pak s tim zastavi u chodniku, da varovny, ale utavi se spinac varovnych pres kterej tam vede veskera elektrika, takze nepujdou ani svetla ani blinkry; tak ho za dalsich 1800 koupi....Ale jinak je dokonale s autem spokojenej, protoze ma dokonaly fasisticky auto! Italovi on by preci neveril - no, co taky s autakem, ktery jede jako krava, ma supr primy rizeni, zabrzi na draze skoro o 30% kratsi, a hlavne - leje se do neho jenom benzin a kapotu zvedne jen pri doplnovani vody do ostrikovacu? Nuda...To jsme vazne narod takovejch ***u?
to Catani: asi 3 Delty mají v přestěhované Azzuře 2 v Brně ( teď sídlí na Novoměstské v Řečkovicích). Měl jsem nutkání svézt se v turbo 2,0 16v,(kámoš měl 2,0 16v bez turba tuším 102 kW a to byl pěknej mazec) ale asi bych měl brouka v hlavě. Když se někde projedu v nové předváděčce, tak jsem v klidu, protože vím, že na to nemám love. Ale tady ta Delta byla na značkách za 100 prutů.
s tim prodejem na inzerat je to dost husty, nejradsi by vsechno chteli zadara a jeste abys jim to dovezl pod nos.

To oddie tak az to koupis pocitej se mnou na svezeni 😄
To je normálka, si zvykneš... Takovejch ještě bude, co jich pošleš k čertu. Jo, holt prodávat na inzerát neny žádná *, 99% volá jen tak, až se někdy divím, proč vůbec utrácej za telefon... Áčka ti nevolaly? Hádám by ti nabídli tak 50tis - to ti kdyžtak dám taky 😊))) a to ještě u mě bude v lepších rukou 😉 Přeju pevný nervy, on se časem někdo najde, kdo to auto ocení... i když podle mě fakt budeš muset něco slevit.
Nenasrala, neboj. Cena se zvysila diky lepsim gumam - prezul jsem ji na novy zimaky Michelin. S tim prodejem to asi nebude tak horky, vetsina lidi se jenom chodi vozit a se sviticima ocickama pak premysli, kde by ty prachy ukradli. Jini zase vyzaduji slevu, aniz by uvedli pricinu (kolikrat jeste auto nevideli a uz chteji slevit). Mam pocit, ze ziju mezi ***y, nebo jsem *** sam. Popis poskozeni jsem vyhodil proto, ze treba na Argentinsky je Delta Nuova Turbo 3 dv, ktera je uvadena jako nebourana a ve velmi dobrem stavu (!!!) a pritom je do vrtule a klepe na klice. Proste srot za 149.000 Kc. Takze, je to otazka meritek. Predevcirem jsem jednoho uz poslal ke vsem certum, kdyz mi zacal vypravet, ze s opravou by ho to vyslo na 120 a to za Lancii neda, za to prej uz ma lepsi auta...

Remeny neznamenaji motor ven, to by bylo konstrukcne dost prasteny. U 836 uz je mista mnohem vic nez u 831, takze jdou remeny i vrchem (u Integraly pravym podbehem). OMP chce za komplet predni desky+kotouce+zadni kotouce+ z. desky asi 15.000 Kc, coz je min, nez originaly nebo kvalitni nahrady.
O slevě asi neuvažuje, když v Annonci byla nejprv za 96tis, a teď je za 99. Akorát z toho textu zmizel ten lehce pomačkaný předek, co tam byl před třemi týdny, že by oprava? 😊)) Miluju stálice rubrik 😄 do Annonce koukám denně, tak už některé kousky znám nazpaměť...
magic: Ta narážka tam byla jen mimochodem. Jako hlavní účel bylo vytáhnout z tebe, do čeho půjdeš dál a místo toho jsem tě spíš nasral 😄 Tak myslíš, že se dozvím, čím se budeš vozit až prodáš Deltu?

O slevě neuvažuješ? Řemeny na tomhle autě znamená motor ven nebo už je na tom tenhle ital trochu líp? Tahle má OMP brzdy, kolik za ty desky chtěj?
Nemam, zjistim, mail jsem nedostal
Ahoj Romane, posilal jsem ti mail, ale nic.. Potreboval bych prosimte cislo na toho pana s Bosch-testerem. Diky (ev. na mail stofingr@seznam.cz)
magic: Jo, včera tam kluci vyhlídli 1995 BMW 540i, tmavomodrá metalíza, sněhová kůže, v plný palbě, taky za 6000 Euro. To si asi nechám líbit víc 😄
Jo a ne jen 75. Talosi maji i stary vykopavky jak novy (Giulietta, Giulia...). Treba kolem Torina je takovych chutovek hodne. Na portalclassicu je ted na prodej Giulietta 1.8 Turbodelta, auto z roku 1984, ktery nareze nejaky Prassatu 1.8T za melouna s prstem v nose. Chteji za ni asi 6.000E, coz je dost, ale kolik jich tak po svete jeste jezdi? Nebo takova Alfetta GTV, at uz V6 nebo taky Turbodelta, to jsou proste perly, a Svycari, Talosi nebo Frantici je fakticky umej dat do podoby novy kary. Ted mi jeden znamy nabizel spoustu dilu na GTV6 i celou kastli a cely auto za docela rozumny penize. Ale na denni jezdeni to rozhodne neni, jen jako raritka na nedeli.
magic: Viděl jsem ve Švýcarsku takový 75tky, za který bych se nestyděl vysolit okolo 100 litrů. Prostě jako nový... Jednu v typický pastelový červeni a druhou grafitově šedou metalízu a se šedýma kolama, na sedmnáctkách a P-Zero gumách, no mňamka.
Tak leasing nebo uver. Vyhodou ty novy Delty je absolutni bezproblemovost, ale jizdni vlastnosti AR 75 ti zajistit samozrejme nemuze. Ale to skoro nic (teda za ty penize).
Marně sháním vůz Lancia Delta 1,6 GTIE r. v. 1989 na přestavbu. Prosím vážné nabídky pošlete na email katerina@drs.cz. Dále prosím o veškerou literaturu k tomuto vozu.
Mě teď čeká na jaře hypotéka, jinak bych do toho šel po hlavě. 75ku budu stejně muset vyměnit, ale to je aktuální tak v roce 2005. Každopádně Delta je moje další meta.
To neni Integrale, ale Delta Nuova HF. Na 4x4 ti ji klidne prestavim, ale Integrale to nikdy nebude (zato to nechlasta a je to uplne bezproblemovy auto). A penize nepotrebujes, jde v pohode nalizovat, staci asi 40%.
magic: tak teď mě fakt sere, že nemám prachy na auto. Integrálu z roku 94 za sto papírů, to je super.Ale na těžký bavory stačí i to co mám teď 😄
magic: Já právě v tom autě vidím mix všeho. Jako v životě, stejně tak tady na fóru jsou extrémy. Sprosťáčci od scorpia by mně vynadali, jak mam tvrdej a nepohodlnej krám, ty mě zase na těchhle autech vmeteš do očí, že jsou to měkký prdy pro páprdy 😄 Co naplat?
To uz je otazka meritek. Me na tom vadi prevodka rizeni, houpaci zadek a velky sklony k aquaplaningu, ktery nevim cim jsou zpusobeny. Navic je ten motor hodne tezkej a zejmena ted v zime aby se clovek modlil, jestli to vubec zatoci. Pokud jezdis dlouhy trasy prevazne po dalnicich a chces z auta vylizt svezi a ne jako po bitve, tak je to dobra volba.
magic: Souhlas. Když se ale projedu E39 530d, stejně mi připadá, že bych nic víc od auta nechtěl, připadá mi to optimální mix toho, co člověk na silnici potřebuje. Jenom ta cena.
Vim, ty mas nejakou tu sestku, snad 635 CSi? Proti tomu nic. Na me je to, pravda, trochu moc velky a tezky, ale v tomto pripade opravdu nic proti nicemu. Ono - uprime - ja proti tem nemeckym autum nic vlastne nemam, proti gustu zadny disputat, jen mi strasne vadi jakekoliv nesmyslne povysovani a hloupa dogmata, ktera mozna platila nekdy zacatkem 80. let. Zvlaste v oblasti spolehlivosti. Tam uz ale ty skopcaky Fiat vetsinou deklasoval (hlavne pri shodnem stupni vybavy a vykonu je na tom podstatne lepe) a na rovinu - Japonci jsou pro nas Evropany v otazce spolehlivosti (hlavne elektriky) stejne asi opravdu nedostizni...
magic: Já mám jedno z mála německých aut, ke kterým se dá vůbec čuchnout a mám ho jenom proto, že jako kluk jsem viděl plakát se závodním žralokem na okruhu a to auto se mi tak líbilo, že jsem si ho jednoho dne prostě koupil. Jinak bych jezdil v Chevroletu Caprice (takovej ten nejhranatější sedan s širokýma obdélníkovejma lampama, taxi, policajti, filmy atd.), nějaký jízdní vlastnosti by mi asi byly ukradený a užíval bych si zvuk osmiválce, kterej to všechno zalepí 😄
Chapu tvoji narazku na lisku, ktera si chvali svuj ocas. Mam k tomu jen jednu vecnou pripominku: pracoval jsem v AutoTIPu a jel skoro se vsim, co se na nasem trhu prodavalo (a chvalil jsem Alfy a Lancie pouze soukrome); pracoval jsem pro Skodovku a VW a chvalil jsem Alfy a Lancie (opet jen soukrome); ted delam pro jednu japonskou automobilku a chvalim zase Alfy a Lancie. Sluzebni auto je samozrejmosti a navic me nic nestoji, takze nemam duvod hanet jen proto, ze bych ty ostatni autaky neznal nebo ze bych trpel vuci nim nejakym komplexem – v podstate si muzu vybrat co chci. Dokonce vlastne ani zadne sve vlastni auto nepotrebuji, protoze na jezdeni do prace jej rozhodne nemam a i rodina by to sluzebni auto asi prezila (kdyby jiny nebylo, jsou ale 2 – Lancie). Takze pokud presto chvalim Alfy a Lancie, tak jsem bud uplnej magor, anebo mozna na tech Alfach a Lanciich neco bude, ne? A pokud je mi znamo, jsou tu (nebo byli) dalsi dva lide, kteri jsou na tom nejak podobne (ten jeden vlastne ne, protoze to jiny Nemecky auto je dokonce jeho vlastni). Z toho vyplyva, ze jsme bud uplny magori, nebo by ses mel nekdy svezt a teprve potom vynaset soudy...
Jsem docela zvědavej, jestli to za tuhle cenu někdo koupí - když vidím, jak lidi na ty "italy" nadávaj. Ale držím palce... Kdybys byl ve finanční krizi, za polovičku bych si i udělal radost 😊)) (když už rejpe Baron, se musím přidat...)
magic: A jaký auto budeš chválit odteďka, teda chtěl jsem říct jaký si teď koupíš? 😄))
Prodam Lancii Deltu HF 836 (Nuovu), 2.0 Turbo 16v, vyrobenou v listopadu 94, koupenou 13. 3. 1995 v Nemecku, tam jezdila 3 roky, pote jezdena v Porici nad Sazavou (jsem 3. majitel absolutne). Najeto 98.600 km, cervena, spojlery, interier cerna jelenicova kuze, sedadla Recaro, volant + radici paka v cerne lestene kuzi, 4 el. okna s detskou pojistkou, el. sibr 2polohovy, central, ABS, 30%spera, 190 koni pri 5550/min, 294 Nm pri 3400/min, elektronicky rizene tlumice s prepinanim aut👋sport, al. kola Speedline 15", dobre obuta, pred 20.000 km nova ramena, remeny a naplne, do srpna letosniho roku nebourana. Nacouvala mi do predku nemka s obytnakem, z 10m to neni videt, ani na fotkach (vypada to jako spinave), je pomackany levy roh haubny, brejle a praskla pricka + naraznik, funkcne bez zavad (chladice, svetla, atd – vsechno prezilo). Podle pojistovny to ma cenu 96.300 Kc, tak za tuto cenu do dobrych rukou. Obava ze spotreby je nemistna, ac mi to malokdo veri, jezdim za 10,5 v lete a kolem 11 v zime, ackoliv jezdim hodne po Praze a hlavne hodne rychle (hrozne rad vytacim majitele Medvedu a Baworu). Pred 1,5 rokem jsem za ni dal 148.000,- kc, zachazeni ukazkove (zadny studeny nakladacky). Noveho majitele budou cekat desticky, remeny a oprava toho predku se da zvladnout do 15 tis (taky se nemusi spravovat nic, o cca 2mm nesedi haubna a predni pricka je slepovana). Neukazuje palivomer. Tel.: 604 700 764 nebo mail: integrale@centrum.cz
Zdravím všechny Lancisty, stále se mi nedaří sehnat original spoiler zadních dveří na novou (od r.v.93) Deltu HF (HPE). Byl bych rád, kdyby někomu zbyl třeba z bouračky, aby se mi ozval na hpz@seznam.cz. Za každé info o prodeji tohoto spoileru předem děkuji.
Zadny mail nemam, nebo jsem na nej uz odpovidal a tudiz smazal. Muzes poslat znovu? Jinak o co slo u te Martini 6? Nejak mi uniklo...
Scháním technickou literaturu na LANCII Delta 1,6ie od roku výroby 1994/i okopírovanou/.Zprávu možno podat na b.blazek@tiscali.cz
Můžeš být konkrétní s tou Martini 6?? i na janvs@seznam.cz
magic : diky, KONIky chci, ale az na jare (zatim jsem nasel cloveka co je umi o cca 20% levneji nez oficialni dovozce Autoprima, ale zavolam mu)

Posilal jsem ti mail, ale zatim bez odpovedi
Jestli chces objednat Koniky za dobrou cenu, volej Pavla Novotnyho na 604 827 776. Navic ti objedna to, co potrebujes, je to profik.

Jinak mam NA PRODEJ MOTOR Lancia 831C5.000 z Integrale serie Competizione Migliorata 1989, motor ma nabehano asi 64.000 km, je hodne slusnej, vykon kolem 205-215 koni, zanovni turbo Garrett T0338 s malou turbinou a velkym kompresorem, komplet i s elektrickym uzlem a ridici jednotkou necham za 35.000, s regulovatelnym pop-off ventilem za 40.000 Kc. Tel 604 700 764
Nevite, zda ma HF Turbo (1.6 2x4) stejne tehlice jako HF Turbo 4WD, popr. kde bych to mohl zjistit? Jde mi o koupi tlumicu KONI, v katalogu maji typy na "Delta HF Turbo / Integrale incl.16V (4WD)" - viz. [odkaz]

Melo by to byt stejne, ovsem chybi jistota - a jelikoz cena neni nejmensi nerad bych sel naslepo.

Diky
Mělo by to být, jako u Prismy tam je rozteč 98 mm u 14" disků. Stejnou rozteč má i Fiat.
Mám tady na Vás dotaz. Jaká je rozteč děr u klasických disků se 4 šrouby na Lancii Deltě? díky
To ja uz ani nevim, ze je ten intercooler u tebe. To je ten modrej, nebo ten s ostrikem vodou? Jak s Barumkou? Turbo je hotovy, cekam jeste na pop-off ventil a regulacni ventil (dohrmady 11 papiru) a uz to snad pojede. cely WasteGate jsem musel udelat podomacku, ted jsem byl na serizeni tlaku a fouka to presne 1 bar. Pry to prijde do konce tydne. Jinak rozpera od OMP jeste neni...nezapomen se pripomenout o prachy za to turbo, at na to nezapomenu!
Není to ta co posledně ... 😃) Hele co zamýšlíš s tím intercoolerem co máš u mně ? BTW : Konečně mi přišli ty Sparca .
Mam takovy pocit, ze se jedna o byvale Mikesovo auto, soude podle ty liziny (je totiz trochu divny tenhle plech vydavat za lizinu, ale na druhy strane lepsi, nez nic). Potom by tech 300 koni byla hola utopie, tak 240-250. A ty dva kotrmelce pres boudu....jedna hezka evoska serie Martini 6 v CR jezdi a je na prodej. Pry za 34.000 Eur...
nevíš kdy ji kupoval?
Dneska jsem se dočetl že se konstruktéří a designeři Fabie WRC nechali inspirovat legendami jako Audi Quatro a Lancia Integrale . Škoda že se nenechali inspirovat i inženýři a motoráři a Fabia nevyhrála aspoň nějakou RZ už při prvním startu.😃)
Koukněte na [odkaz]

koupil ji kamarád, rok 94, výkon cca 300 PS

krasavice
Jakto ze tohle tema nechal magic padnout...😉
Musim potvrdit Magicova slova ohledne Delty HF prvni generace. Mam ji neco pres rok a mel jsem rozebranych ca. 70 % auta, nejvetsi problemy s elektrikou - izolace kabelu zpuchrela, kabely se misty lamou, diky check-control na kazdou blbost je kabelaz o dost zamotanejsi... Torzni tuhost karoserie je mizerna, korozi asi nejvic trpi predni dvere a vnitrky prednich podbehu. Brzdy vadnou po mene jak 30km relativne ostre jizdy....Atd., vseobecne sama negativa. Na druhou stranu s ohledem na rok vyroby poskytuje svizne svezeni a v porovnani s Kadettem GSi nebo Golfem II Gti kterych je vsude mraky je to o necem jinem...Ale Integrale to neni...
Predevsim jsi neuvedl, jestli shanis Deltu HF I. nebo II. generace. Nekdo mi nedavno o jedne II. rikal, byla i za celkem slusny peniz, ale nevidel jsem ji. Musel bych se zeptat. V pripade potreby je mozny se na ni mrknout. Myslim si, ze by nemel byt zasadni problem to auto i privezt z venku, melo by byt normalne prihlasitelne, protoze splnuje normy z roku 99 (jen HF a TDS). Auta z Evropy byvaji lepe servisovana a mene vytlucena, protoze nejezdi na samych dirach jako u nas. Nejsou nijak extra drahy (cca 4.000 Eur) a diky tomu, ze je to prekvapive spolehlivy auto byvaji i v lidskem stavu. Prvni verze HF s petidverovou kastli se trochu neprijemne krouti (tu mam ja). Motor 836 vychazi z 831E5.046 (Integrale Evo II) a lisi se hlavne sacim traktem, intercoolerem, vstrikovanim a elektronikou. Takze lze docilit parametru motoru Integrale za celkem nizky peniz. Vubec motor a jeho potencionalni laditelnost je perfektni, bezna spotreba me mile prekvapila. Ma to speru, ale podvozek hodne nestiha, byt proti normalnim autum to je parada. Seriovy Sachsy doporucuji okamzite vymenit za Koni (stejna cena, 100% rozdil), u tech s ASP to jen tak nejde (jina tehlice) a dokud fungujou, neni duvod, jsou perfektni. Dokonce i rozdil rezimu Aut👋Sport je fakt citelnej. Jen je potreba casteji menit predni ramena a ulozeni stabilaku, ten motor je hodne tezkej. Ja osobne mivam potize s tim, ze casto uvarim brzdy (do plamenu), ale to je moji zalibou extremni jizde. Sada souteznich kotoucu + desticek pro sk. N od OMP stoji celkem kolem 17.000 vc. DPH, coz je cena standardnich smejdu a rozdil nekolika trid. Pak je po problemu. Vymena leve zarovky potkavaciho svetla si vyzada rozebrani pulky sani...Starou Deltu 1.6 HF bych radeji vynechal, i kdyz chapu, ze na prvni pohled vypada jako super kara za hodne malo penez, ale to ma sve racionalni priciny, provozne drazsich a nespolehlivejsich aut je malo.
wolff
ten bazar má jeden můj známej (že by byl Ital to nevím) a tahají pokud vím italský auta z Německa no a někdy i z Itálie. Jo ta 155 tam byla a myslím, že tam je furt. Byla trochu jetá...ale nebylo to tak strašný. Nový gumy, popravit plasty a byla jak nová, měla klimačku, jo kdyby ten 6-válec někdo chtěl živit tak to nebyla tak špatná koupě...
Tak na reklamu Benziny na tipcars nemam trpelivost. Jinak radeji zvol Dedru od roku 1994 nahoru (myslim fyzicky r.v.) a AR take. Je tam spousta vychytanych problemu, ktere mely starsi modely. Dedra se delala jen do atmosferaku 2.0 16v/144 koni (Turbo 2000 a Integrale skoncily v 93), v 16v turbu uz pokracovala jenom nova Delta HF (93-94 i v 5 dverich, od 95 jenom kupe do 99). Stejny motor mela i Alfa 155 Q4 (190 koni, pohon vsech kol, agregaty Lancia Integrale, motor Lancia 836, vsestranne laditelne auto) do 1996. Bohuzel sis vybral auta, na ktery u nas nejsou papiry (resp. jsou drahy), takze dovoz by skytal mnohe problemy. Presto bych se nad nim zamyslel (slusna 155 TS 2.0 16V se da sehnat v Italii kolem 2500-3500 Eur). Nevim, jestli je u auta z roku 1997 problem s legalnim prihlasenim. Ted jsem nekde kolem Trenta zaznamenal v inzerci prave 155 Q4 za velmi nizky peniz (snad 3500 Eur), ale nevidel jsem ji.
Často ;o)
Jak casto kupujes gumy? 😃)
Trochu jsem si zablbnul s 75kou 😄 má to 1,2 MB: [odkaz]
Zkuste se mrknout na Tipcars.cz, je tam "Lancia Delta HF Integrale 2.0i Turbo 4*4" (asi takhle je to tam psany). Na prvni pohled me zarazila cenou 73.000Kc, ale kdyz sem prohlizel fotky, nejak se mi tam par veci nezda a nevim jestli neblbnu. Mel jsem za to, ze Integrale i 8V ma vzadu dva vyfuky ve smeru "vodorovne podelne". Tahle ma ale jenom jeden vlevo a pod uhlem velmi mi pripominajici moji 1.6 Turbo. Stejne tak interier je stejnej. Pak sem si vsimnul drobnyho nedolicovani predniho narazniku pred levym prednim kolem... Je to opravdu HF Integrale?

Jinak ja ted uvazuju mezi Dedrou - 155 - Mondeem Ghia - Probe II 2.5V6, ale kvuli prachum to asi vyhraje nejprijatelnejsi Dedra... Osobne bych nejradsi tu 155, z 96. roku sou uz pod 150.000Kc.
Jo, pred 14 dny jsem v Brne videl 155 V6 za 55.000 Kc. To je bomba, jen doklady se prodavaji za polovic. Mozna uz nebude. Bylo to v nejakym bazaru co ma Ital, stala tam i Thema 16v Turbo PIII, nedaleko Azzurry. Brnaci by poradili, neni problem se zeptat.
Deltu 1.6 at GT ci HF bych nedoporucil ani nepriteli. Karoserie z ruskyho plechu je zkorodovana behem neuveritelne kratke doby, prepaluje se elektrika, zavady na dobijeni, alternatoru a elektrice vubec jsou na dennim poradku. Poruchy dodavky paliva, obcas to i shori plamenem. Zalezi na tvych financnich zdrojich. Pokud chces neco sviznyho, ted je v Trentu k mani AR 75 1.8 Turbo America; za symbolickych 65.000 Kc ji muzes mit tady. Musi to byt ale fofr, je to mimoradna nabidka, ktera bude platit max. 3 dny (bezna cena cca 5.000 Eur)! Ma to kastli v zinku, motor vpredu, prevodovku vzadu a samosvor. 0-100 za 7,5 s, max. 220 km/h. Miva detsky nemoci (prevodovka, kardan, palivova pumpa), ale lze si s nimi poradit a udelat i preveci. Pokud jsi majetnejsi, byvaji k mani nove Delty 1.8/130 koni (cca 110.000), 2.0/144 koni (cca 120.000) nebo HF/190 koni (cca 150.000). Jsou spolehlive a bezproblemove, spotreba paliva i u HF velmi prizniva (ja jezdim v lete 10,5 a v zime 11,3 l/100 km pri hodne slusnym temperamentu). Pokud jsou samozrejme z dobrych rukou. Dneska neni problem treba na leasing, vyjde te to stejne draho, jako stara HF + jeji udrzbarske naklady. AR 155 je dost tezka, TS 16V se da koupit za cca 2-2500 Eur, ale papiry jsou nesehnatelne (na rozdil od 75) nebo drahe (30.000). 155 V6 moc nedoporucuju, chlasta, jede jako TS 16V a kazda drobna zavada je porod. Cislo na me: 604 700 764
Čau všichni!

Sháním Lancu Deltu Intergale 16V nejlip Evo2. Bez papírů a za nějaké slušné peníze. Nevíte o něčem? Dík za každou nabídku! Martin tel.: 777/661527, martin.usela@seznam.cz
Nevim jestli jsem tu dobre , jen bych se chtel na par veci optat. Delta je jedna z mojich cilu a tak pro poradek.

1) co je nejlepsi koupit ? ( 1,6 ; 1,6 GTI ;

1,6 Turbo ? ; 1,8 atd... ) Proste nechci nic pod 100 HP 😄. Koukal jsem nejvice jsou asi 1,6 GTI - 140 HP - za slusnou cenu , samozrejme bych chtel tu 200 Hp potvoru HF, ale na to nejsou penizky 😞

2) je to poruchovy auto ?

3) kolik takova 140 Hp vecicka papa ?

4) Tome hod me na e-mail cenu, stav a kde priblizne sidlis
Prodávám svoji Lancii Deltu 1,6 z r.1991. Pokud byste někdo měl zajem, můj mail je Tom.R@worldonline.cz
Diky za to cislo,ac jsem ho nakonec (zatim) nepotreboval. Byl jsem v dilech pro gufera a ukecal chlapika, aby mi sesazeni hrideli a vidlicek vytisknul...snad do 14ti dni vyjedu
Jó, taky jsem si to vyjel a budu to vozit v autě spolu s popisem profových aut. Urazit jim ruce u samý *. Grrrr.
Opravdu, smula. Mas muj soucit. Ostatne me kdyz ukradli starou cervenou M3 tak jsem taky nechapal. Jinak vic uz se kradou snad jen Cromy........

Budu mit oci na stopkach a kdyztak hned volam.
Do kelu!!! To je pomaly ako prenajom. Viem ich pochopit, ze si to nechaju na unik z miesta, ak sa nieco udeje a je dost mozne, ze uz ta maju poznamenahe ako majitela vhodneho auta.... 😒 Nastriekaj ho naruzov so smilies a popis vsetky skla a mozno ti daju na 4 pokus uz pokoj.

Drzim palce, nech sa najde aj teraz.
Postradam Lancii Themu Turbo Phase II z roku 1989 (doklady 8😄, 1A0 1433, c. kar ZLA83400000170574, modra tmava (Bleu Lord), napadna je hlavne zadnim sklem (je na prvni pohled videt, ze tam nepatri - nema chromavany lem), zadni lampy jsou kazda malinko jina, ma napraskly vyfuk a turbo hodne svisti. Je na cernych ocelovych kolech 205/60/15 (tak velky kola jina nema) a zanovnich pneumatikach Pirelli Winter Zip. Ma triramennej kozenej volant z Integrale. Je napadna hlavne tim, ze jede jako krava. Pravy zrcatko neni v barve auta. Byla ukradena uz dvakrat, vzdycky se nasla (poprve zdemolovana, podruhy bez poruseni jedinyho zamku!), ted je uz potreti mesic nezvestna. Byla evidentne uzivana k pachani trestne cinnosti (nasly se servisni knizky od kradenych aut, karty od mobilnich telefonu, atd.). Je mozny, ze k tomu ucelu bude pouzivana i nyni, takze pozor treba u benzinek! Ihned prosim volat policii nebo 604 700 764. Diky
Hledám majitele vozu Lancia, Fiat group apod. s r.v. 1996-2000, kdo by chtěl otestovat diagnostiku [odkaz] ať se mi ozve přes [odkaz] (mě zajímá, zda bude SW a HW fungovat s touto značkou (via OBD generický protokol), teoreticky by to mělo šlapat. Prvnímu možnost získat adapter za dotovanou cenu. Více viz osobně - pošlete na sebe kontakt přes tu stránku.
Nejak ti ten mail nechodi; muj mail je integrale@centrum.cz, telefon 604 700 764.
TO magic: prosim o tvuj mail. posli mi ho prosim na franu@post.cz diky
To byla Sumava? Ja myslel, ze to je nejakej tuningovej sraz 😄
Xrna mlzi. Prej na Sumavu nejedu 😄
Pohoda, neni zadnej spech...na Sumavu nejedu, tak dej pak prosim vedet. Ď
Jsme na znackach, jinak je opet malo casu, ted o vikendu se zase jede Sumava, takze az ten pristi....nekdy si pripadam jako pitomec, problemy na par hodin resim mesice. Zena rika, ze mam v ty praci i spat, vyjde to pry nastejno a usetrim za cestu. Tak - pokud mas jeste zajem - nejaky ten vikend vydrz. Jedes na Sumavu?
To magic: Jak pokracuji prace? 😄
Pokud uvadis jako bolest servis tak je to tezky. Ja predpokladam, ze servis vzdy sedi za volantem.

==

Jinak s tou Imprezou mas pravdu, ta by mi mohla stat ve stodole, bych mel s cim jet k babicce pro plato vajec 😃
na tipcars.cz byla delta integrale takova cervena za 210 000,- myslim mela cca 280 PS, na zabavu docela sla.
Obavam se, ze tvuj kamos ma normalni uzkou (teda 1700 mm) Lancii Deltu HF Integrale 16v. Doporucuju alespon na tomhle foru alespon trochu ctit znaceni vyrobce. Za Evo oznacujme jenom tu sirokou 1770 mm (s cockama). Jinak v Italii jsou tyhle auta nejen v nejlepsim stavu a siroky vyber, ale taky jsou tam nejlevnejsi. Ja vim, ze Cesi to asi neprezijou, ale moje zkusenost je proste takova. Naopak nemce a Rakusaky mam za totalni prasata, nejen co se aut tyka. Mam na mysli severni Italii, oblast Mantova-Cremona-Trento-Venezia-az po Torino, niz uz ne. Jinak bolesti Delty bych asi neuvadel sedadla, ale hlavne servis, brzdy Girling, hadice k olejovymu chladci, check control a obcasne poruchy elektroinstalace. Pokud ji nekdo dava za studena na *, tak i prostredni saly nebo hlavu motoru, ale prase znici cokoliv. Na tom autaku je spousta vyfikundaci, ktere chteji zkusenosti nebo servisni manual a cesi nemivaji ani jedno...Doklady na bilou uz mam, az ji pristi tyden s Alesem zbouchame jak se patri, bude lahudkova, tes se!
Ve Švýcarsku obecně se dobře kupujou výrazně starší auta a hlavně auta se zřetelnou (ale Čechům zjevně nevadící) vadou. Zbytek je tam doslova předražený, ale obecně lépe obstarávaný než náš vozový park. Ale to může být jen pocit, protože tam jezdí prostě netknutá auta, kdežto naše silnice jsou plné poslepovanin odtamtud i odjinud 😄))
Ze Švajcu nebrat , jednak neví co by za to chtěli a za druhý od tam nejsou dobrý auta .Nejlip ji dovez z Italie , tam za to chtějí ještě víc ale stojí to za to . Mrkni na www.mobile.de , najdeš tam i německý a tak .. Evoška za 8-9 tis. euro .
Ja ti nevim, volal jsem kamaradovi do Svajcu. Neni to zadnej garazovej sudlal, ale prohlasil, ze vsechny Integraly v CH co za neco staly uz jsou davno po smrti. Ze sezenu jen poslepovanou pastiku. Krome toho EVO II za 220k je sci-fi.
Taky voz mozes porovavat len s dalsimi rally 4x4 a nie nejakou Mazdou!

Mat peniaze a cas, tak mi jedna vedla Imprezy stoji a mam ju na weekendy a to som zaryty Imprezista 😊
Nevim, jakej ses mechanik, ale pokud disponujes 200 litrama sezen kamose a privezte si neco ze svycar. Auta se tam prodavaji v nejlepsim stavu a naocesane. Za ty penize budes mit 100% EVO. Kamos odsud privezl Pred rokem EVOII (240k), perfektni stav radio, zesilovac, OZty 17" suma sumarum 22000,- KC. Problem bude s papirama, nemel bych to moc vykrikovat ale zaklad vinu je stejnej s obyc Deltou HF takze ti musi udelat vymenu kastle i kdyz jim potece voda ze zubu.

Jinak nevim, proc by se mela Lanca vic sypat, kdyz bude dobre udelana, bude drzet, kdyz to usijes stylem "dej tam nejt a naech to bejt/barva nejde" tak uvidis. Never tomu, ze je neco lepsiho nez lanca, ta ma jedinou bolest a to jsou sedacky. Jsou to sice Recara, ale spatny. Obudikovani, zatah a komfort ma nejlepsi. 323F treba taky maze, ale je to kostitras. Ja mit misto v garazi, tak uz mi tam jedna lezi. Mam ale jeste jednu vetsi uchylku a to je trabant, takze snad priste..
Cau lidi!

Shanim Lancia Delta Integrale 16V. Mela by byt v dobrem stavu co se napr. koroze tyce, jinak muze byt i mirne bourana a klidne i bez dokladu. Taky to muze byt nejaka stara zavodni s homologaci i bez. Diky za vsechny tipy!!

mail: martin.usela@seznam.cz

tel: 777661527
Ahoj lidičky! Sháním turbo na Lancii Deltu 1,6HF Turbo r.v. 89. Nevíte, kde se nějaká povaluje? Díky Hrbol
To auto by teoreticky mohlo jit hned, jenom jeste nema doklady. V jednani jsou na GT a original Integrale. Jenomze na ni jsou jeste nejaky drobnosti (radeji bych udelal predni ramena a jeste nejaky drobnosti na sani, aby me pak novy majitel nemohl pomlouvat). Puvodne jsem mel s tim autem uplne jiny zamery, ale jednam ted o ackovy Integrale, takze by se penize hodily. Mail: integrale@centrum.cz, tel.: 604 700 764
matuS
nahoda to asi nebola, keby bola tak poziadaju este o jeden test.
magic: V neco takoveho jsem doufal. Takze paralela s Huqvarnou a jeji povesti je vhodna...Velmi rad opustim myslenku na GT-R a necham se vest srdcem. Priznavam, ze do konce leta bude tezke vydrzet, ale radeji koupim dobry kus s relativne jasnou historii, nez rychle nejakou navonenou zdechlinu...Zbytek asi radeji proberemem mailem, co?
Mazdu 323 GT-R znam velmi dobre. Zvlastni na ni totiz je, ze je jasnym dukazem tvzeni: kdyz dva delaji totez, neni to totez...; maji temer stejnou stavbu, temer stejny podvozek, temer stejny system pohonu vsech kol, Mazda ma dokonce od zacatku motor 16v (Lancia az od 1989), atd. Presto se svez a poznas ten zasadni rozdil. Delta tahne odspodu jako blazen a drzi se silnice jako pribita. A k te spolehlivost: u aut tohoto razeni je nezbytne nutne pocitat s podstatne vyssimi naroky na servi, nez u Fabie. Je to dano podstatne vyssim namahanim vsech soucasti, protoze kola jedou po zemi (!), brzdy brzdi a vubec vsechny casti auta delaji to, co maji (coz u beznych aut neplati). Proto je logicke, ze jejich zivotnost je podstatne nizsi, byt jsou velmi velkoryse dimenzovany. Co se osobne tyka me zkusenosti, je Delta ze vsech techto aut nejspolehlivejsi. problem je v tom, ze do CZ se dostala tato auta vzdy az jako vraky, ktere nekdo na oko poslepoval za ucelem zisku. V tom ma Mazda vyhodu, prodavala se i u nas a tak pravdepodobnost, ze narazis na dobry kus je vyssi. Integralu doporucuji kupovat zasadne v Italii (Mantova, Trento, Cremona...), z roku 90 a 100.000 km bude stat cca 4.000E. Pokud chces auto pro radost, radeji doporucuji kult zvany Integrale. Koncem leta bych ti jednu mohl nabidnout, je to sice jen puvodni Integrale s motorem 8v (upravenym na cca 210 koni), ale je nebourana, ve velmi dobrem stavu (co je trochu horsi, bude nove), s kompletne novym motorovym el. uzlem a motormanagementem, sportovnim vyfukem, stavitelnymi tlumici Koni. V provozu je od r. 1989, mel ji opravdovy fanda. Jinak jsem videl peknou fotku 16v nekde od Melnika, take z Italie a vypadala na te fotce moc hezky. Pokud ti zbydou penize (jako ze by mely), neves hlavu, na to auto je takova sposta ruznych vyfikundaci, ze ti zmizi, ani nebudes vedet jak!
Jednu máš v čerstvé Annonci😡ancia Delta HF Turbo Integrale 16V, r.v. 1991, sport. tlumiče, Recaro, al 16", zvýšený výkon 250PS, stavitelné křidlo, černá grafitová met., absolutně bez koroze, super stav, čerstvý dovoz CH, STK + E 2005, cena 99.000 Kč, Praha. Ale nejlíp ti stejně odpoví magic...
Rad bych si poridil sviznejsi ctyrkolku. Nikoliv jako dopravni prostredek, ale v podstate jako "hracku". Jinymi slovy - neni podstatne kolik zere, pocitam s nadprumernou potrebou pece, vyssi cenu ND apod. Uvazuju o cenove kategorii zhruba do 200k CZK. Zcela neznaly veci, jsem se pohrouzil do inzeratu a padla mi do oka prave Delta HF Integrale. Krome toho, ze jsem se nebyl schopen zorientovat v modelech a protoze tohle vozitko je zjevne castou obeti garazovych ladicu jsem se rozhodl vyhledat pomoc odbornika (na auta, nikoliv psychiatra). Zatim jsem zadneho nenasel, ale v patrani po nem, jsem zaslechl tisic a jednu pohnutou historku o tom, ze Integrale je bez pochyby jedna z nejcharismatictejsich "turboctyrkolek", ale ja takzvane "nezivotna" - neustale se na ni neco sype. Jsem naklonen tu pomluvu brat s rezervou, nebot kdyz jsem kupoval enduro a rozhodl se pro Husqvarnu, provazela ji stejna povest (hodina jezdeni - hodina sevisu), ale pro me hobika, ktery vyuziva neco kolem 20-30% vykonu stroje je to s trochou pece bezproblemove a zartoven spickove sportovni naradi. Zajimalo by me tedy za prve co je pravdy na tom, ze na Delte HF Integrale se porad neco rozbiji. Chapu, ze bude asi rozdil mezi "uzkou" a EVO verzema, ale pokud hovorime o kategorii 200k, tak EVO neprichazi v uvahu. Takze spis uzka 8V/16V.......A pak me napadlo, zkusit se k mrknout po nejake alternative, ktera by podle povesti byla mene poruchova. Volba padla na Mazdu 323 GT-R. Nasel jsem tady ve starsich prispevcich , ze ma horsi brzdy, je mekka a ma slabsi motor. V inzeratech se objevuje zridka, ale v zasade nekdo kolem 130k CZK. Napadlo me koupit dobre GT-R, dat nejaky peniz do brzd a podvozku a zacit se s ctyrkolkou seznamovat jejim prostrednictvim - slabsi motor pri seznamovani nebude na skodu. Takze druhy dotaz zni - Co si o GT-R myslite a pripadne neumite me nasmerovat na nekoho, kdo toho o GT-R vi hodne a nejlepe je opravuje a ladi? Diky
To mas samozrejme pravdu, ze pokud jsou elektrody zeleny tak nesvaris nic. Nevim ale, ktery to byl konkretni pripad. Nemyslim si ale, ze by plamen zarucoval mene pevny spoj, byt v otazce koroze to je samozrejme pravda. Mel jsem na mysli princip, ne konkretni zpusob.
Magicu, nerad se s Tebou pouštím do polemiky,ale dovol mi nesouhlasit.Počet bodovejch svárů určuje konstruktér a když někdo zanedbá údržbu elektrod na bodovce tak svár utrhneš v extrému i rukou.Každopádně se po destrukci pozná jestli to bylo malým počtem svárů a nebo jejich mizernou pevností.Plamen se v sériový výrobě už skoro nepoužívá,hlavně kvůli tomu ,že je pomalej a navíc tepelně ovlivní materiál(oduhličí nebo naopak) a výsledkem je ke korozi značně náchylnej a míń pevnej spoj.Řešením by byla metoda MAG nebo i TIG, ale ten je rovněž pomalej.
No, asi to nebude jenom jeden kus - pocet svaru urcuje technolog a ten musi byt shodny pro vsechna auta na lince, takze spis doslo ke spatnemu vypoctu svarovych spoju. Na druhe strane je paradoxne prave takovato zavada nejsnaze resitelna - upravi se pocet svaru a je to. Vetsinou to ani nemiva zasadni vliv na takt linky. Otazkou je, proc takova pricka jako prase neni varena plamenem???
Ostuda ten test je, nezbejvá než doufat,že ty prasklý bodový sváry byla jenom záležitost testovanýho kusu.
matuS
magic> Test Euro-NCAP sice nedopadl nejlepe u predniho narazu, u bocniho vsak naopak dopadl skoro nejlepe - tak pak si vyber

kazde auto co ma hlavove a bocne airbagy dostane v bocnom naraze takmer plny pocet bodov. crashtest (celny) 147 je strasna hamba. no napriek tomu by som to auto rad vlastnil.
Prestoze Stilo ma treochu vetsi uzitnou hodnotu, kvalitou zpracovani, rizenim a podvozkem ma Alfa hodne navrch. Ja osobne bych ji volil, nebot ten cenovy rozdil je zcela zanedbatelny (cca 40.000 pri stejne vybave).
Díky, že jsi reagoval,já se rozhoduju mezi Fiatem Stilo 1.8 a právě tou zmíněnou Alfou.V Alfě jsem jel a doslova mě nadchla.Fiat je docela příznivej cenou.Jasně,že bych rád dvoulitra(Alfu),ale nevím jestli +100000 navíc stojí za to,že to pojede místo 195 cca.230 a z nuly na sto to bude a 1.5 sec. dřív.Navíc tu cenu už nejsem schopnej skousnout.Jen pro zajímavost teď mám Feldu 1.6 s vačkou a ŘJ od Motor Excelu+filtr,hladkej střed a koncovku Laityng.
Diky, nepovazuji se za odbornika, proto me ber s rezervou. Pokud vybiras mezi podobnymi auta, tak ti 147 vrele doporucuji. Test Euro-NCAP sice nedopadl nejlepe u predniho narazu, u bocniho vsak naopak dopadl skoro nejlepe - tak pak si vyber! Slusne prostorny interier (na rozdil od 156 je tam vice mista), vynikajici rizeni, nadprumerna spolehlivost (zejmena nulove potize s agregaty) a rozumne zpracovani. Nevidim dnes v teto tride jinou konkurenci, nez Audi rady 3, tam ale chybi ta zadni naprava a rizeni, naopak lepsi je zpracovani interieru a servis. Nejslabsi 1.6 se casem da elektronikou a vyfukem ponekud "popohnat", ale nemyslim si, ze by dynamika tomuto vozu chybela. Spise si libuje v pasmu vyssich otacek, cemuz je nutno prizpusobit styl jizdy.
Vím,že to sem nepatří,ale magicu zajímal by mně Tvůj názor na Alfu 147/1.6 TS-88 kW.Z minulejch příspěvků jsem nabyl dojmu,že jsi na italy odborník.Sorry,že to píšu sem,ale nikde jinde se moc nevyskytuješ.Jinak vím,že se Ti tahle Alfa moc nelíbí a taky vím,že je lepší dvoulitr,ale cenovej rozdíl je hrozivej.
Potom pouziva to znaceni ozn. jako lajcke. Podle fabrickeho znaceni je to Evoluzione I - Seria Exclussiva Speciale
Ne mel jsem na mysli jednu gialle kterou mel muj kamos a rikal ze je to EVO III
Gialla (cesky zluta) je Evoluzione, Serie Exclussiva Speciale. Bylo vyrobeno 220 exemplaru, maji cernou kuzi v interieru a na sedadlech Recaro, cernou radici paku s cislem kusu, kola 15" Speedline a cislo kusu na krytu razeni prevodovky. Je to 205 k bez katu s rozdelovacem. Mas-li na mysli tu 0 km, ktera se prodava na netu, tak je to asi dobry kup. 2 roky zaruka neni spatna, ale jeji uplatneni by asi bylo trochu z ruky (no, 7 hodin cesty neni tak moc). Nekde jsem ale videl na prodej i 0 km Martini 6, coz je cennejsi edice, byt bylo vyrobeno vice exemplaru (myslim, ze 365). Je bila, ma tenke cerveno-azurovo-sede prouzky Martini na boku a na dolni hrane pr. dveri napis 6x World Rally Champion. Tam byl navic ostrikovac intercooleru a zadni kotouce mely jinou povrchovou upravu, nez standard. Mam pocit, ze mela kola 16". Byla ale myslim drazsi, nez tech 31.000Eur za Giallu. Jenom nevim, jak by to bylo s prihlasenim techto aut. Postavit je na jine doklady znamena ztratit cast hodnoty identifikace vozu.
Diky za vycerpavajici odpoved. Nevim ale jak je to s gialle. A jestli teda je sance ze by EVOIII jezdilo ofigo na CZ znackach. Je asi fakt ze jen jako predelavka ze zavodaku.....
V tom ma jasno v teto zemi jen malokdo. 1. OZNACOVANI TOVARNI: 1986-87 Lancia Delta HF 4WD (siroka jako 1.6 HF, pohon vsech kol, motor DOHC 8V, kompr. pom. 8/1, 14" kola, maly brzdy, mezinapravovy diferak 56/44%,165 koni). 1987-89 Lancia Delta HF Integrale (rozsirene blatniky na 1700mm, kola 15", jina = zpevnena podlaha, brzdy vetsi - predni 284x22, zadni 277 x 10, jednopistky Girling, nova prevodovka, jina hlava+motormanagement, 185 koni). 1989-1991 Lancia Delta HF Integrale 16v (motor DOHC 16v, 198 koni = 200 podle DIN, jine sani = vypoukla haubna, jine turbo, jina podlaha, jiny vzpery+vetsi zaklony, jiny mezinapravovy diferak 47/53%, jina prevodovka s hydraulickym ovladanim spojky). 1989-1991 Lancia Delta HF Integrale Kat (kastle jako Integrale 16v, motor 8v s katem, rozvodovy mechanismus motoru jako 16v, elektronika Bosch, pro Nemecko, Svycarsko a Rakousko, v Italii se vubec nevyskytuje, 181 koni). 1991-92 Lancia Delta HF Integrale Evoluzione (nova pevnejsi podlaha + cela kastle, sirka 1770mm, predni vzpery na 3 sroubech, nove vzpery, nove brzdy - 4 pistkove Brembo 281x24 vpredu, vzadu 241x10, zadni ramena vykovky z hliniku, jine odstupnovani prevodovky, 205 koni (DIN 211)). 1991-93 Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Kat (kastle jako Evoluzione bez katu, motor 8v 178 koni jako Integrale Kat '89 - opet pouze pro trhy BRD, A a CH). 1992-1994 Lancia Delta HF Integrale 16v Kat [Evo II] (kastle jako Evoluzione, motor 16v s jinym motormanagementem a bez rozdelovace, 215 k ECE, ostrik intercooleru u Martini serii a Dealers collection, ty mely i jiny zadni kotouce). 1992 Lancia Delta HF Integrale - souhrn technickych dodatku pro homologaci (zmeny na zaveseni, sani, turbu, atd - zmeny podlehajici homologaci tzv. evolucni rady = 10% limitovane produkce). Takto upraveny vuz podle teto homologace FIA se oznacuje jako EVO III. 2. OZNACOVANI LAJCKE (velmi divne): Delta HF Integrale = Evo I, Delta HF Integrale 16v a Delta HF Integrale Kat = Evo II a Integrale Evoluzione + Evoluzione Kat + 16v Kat = Evo III (tedy kazda, ktera je siroka 1770 mm). Toto oznacovani podle mne sice nema zadnou logiku, pouziva se vsak nevimproc mezi lajky nejcasteji. Konkretni model je v tomto znaceni treba videt, aby clovek pochopil, o jaky jde. Konflikty nastavaji u EVO II, kdy nikdy nevis, jestli je to Evo nebo jenom Integrale. Zde pomaha nejvice dotaz na pocet sroubu na predni vzpere a brzdy. Vetsina modelu Evo mela stejne velika predni svetla (vnejsi s cockama), nektere serie (treba bianco perlato) vsak mely stejna svetla jako Integrale (vnejsi jsou vetsi nez vnitrni). Tovarni Evo m,mela svetla opacne, nez seriovka (take vnejsi vetsi a vnitrni mensi, avsak srovnane podle horniho ucari a ne podle spodniho, jako serie). Evo ma budiky s teckama, Integrale s carkama. Dalsich zmen je asi 100.000, lae existuje spousta ruznych vice- ci menezdarilych prestaveb, ktere pak matou.
Jak je to vlastne s EVAMA u Lancie? Nasel jsem info o EII. Nekdo rika ze mel EVO III Gialle. Nemam v tom moc jasno.....
Vdaka za odpovede. Na ziskanie licencie nie je potrebne absolvovat nejaky trening? Prenajat si auto a ist na nejaku mensiu domacu rally si urcite netrufam...boli by to asi dost velke vyhodene peniaze za nie az tak vela skusenosti. Skor by som sa chcel este spytat, ci nepoznas niekoho v SR, pripadne CR, co robi nejaky pardnovy trening jazdy. Sam nemam sancu nazbierat poznatky za dlhy cas, co mi moze skuseny jazdec povedat a ukazat za dva dni...nemam pravdu? Co sa tyka pretekania a skusania na cestach...myslim, ze nepatrim k tym, co porusuju predpisy a ked sa necham zlakat, tak niekde mimo dedin v horach, kde viem, ze stretnut niekoho je minimalna sanca...aj ked vzdy to riziko je a preto jazdim opatrne. Chcel by som vediet dostat z mojho auta to, co v nom je, pretoze asi je to vzdy najme v jazdcovi a nie vo vykonnom stroji...aspon pri beznych autach. Este raz diky za rady.
1. Je totalni nesmysl praktikovat jakekoliv "soutezacke manyry" v beznem provozu. Nikdy nevis, kdy proti tobe nekdo vyjede, za kterou zatackou bude stat porouchany auto nebo stopar. 2. Soutezni auta skupin A maji vyrazne zesileny podvozek, rozdilne odstupnovani prevodovek, uplne jine brzdy a vzdy samosvor, cimz se vyrazne lisi od svych seriovych protejsku. Enka sice nemaji tolik uprav, ale take jimi zajizdene casy jsou vyrazne odlisne (mimo skupinu N4 - to je dnes vlastne znackovy pohar specialu Mitsubishi). 3. Naprosto nejdulezitejsi soucasti automobilu pri rally jsou brzdy. Mozna se ti to zda divne, ale je to tak. Prave brzdy a hmotnost vozu se na vysledku podileji asi nejvice, dale potom podvozek a nakonec prevodovka a motor. Ladit auto tak, ze navysim vykon = blbost. Vetsina dnesnich aut prekypuje vykonem na ukor podvozku. Proto ti doporucuju vyzkouset souteze s nejakym nejprve najatym autakem, napr. Skodovkou Feliciii, ktere byvaji slusne pripravovane diky dostupnosti dilu. Hondu bych nebral a silnejsi auto pro zacatek taky ne (navic tam uz je lepsi to auto vlastnit nez pronajimat, ale to je na dlouhou debatu). Mrkni na www.rallyejournal.cz nebo rallysport.cz nebo ewrc.cz nebo rally.sk do inzerce a tam najdes spojeni na najemce, kteri Ti ochotne pomohou s licenci (formalita za cca 1500,- + poplatky). Ceny jsou vetsinou vcetne veskerych nakladu, prineses si jenom prilbu a kombinezu. Na sprint se priprav na castku kolem 30-40.000 Kc u auta A do 1400, zatim toho budes mit plny brejle, na velkou soutez si radeji nejaky ten rok pockej, az nasbiras patricne zkusenosti. Soustredit se 2-3 dny s autem sk. A8 je tezka psychicka a take fyzicky prace, ktera vyzaduje spoustu letitych zkusenosti. A hlavne milionove rozpocty.
Magic> vsak prave to, ale clovek aspon ziska predstavu co robia skutocni jazdci, ked su v nasadeni. Trenovat sa sice da, ale...ale...ale. Ked vidim, ako sa pomerne casto stane pri krutom prejazde zakruty, ako sa ulomi koleso na rally aute nizsej triedy, tak sa sam pytam seba, ci seriovka vydrzi ist smykom bez poskodenia naprav atd. Ako som pochopil z tvojich starsich prispevkov, mas licenciu a jazdis... Ako sa da najlepsie zacat?
Na [odkaz] najdes nekolik rally skol, to je to jedine, co ti lze doporucit. U nas delal nejakou okruhovou skolu Micanek, premyslel o rally skole i Dolak (s Toyotou by sis u neho splhnul), ale nevim, jaka je realita. Zvanenim nebo pres internet se nic nenaucis....
Zdravim pani!

Asi tu by som najskor mohol dostat fundovane odpovede na moje otazky. Existuje nejaka dobra stranka, ktora sa zaobera technikami jazdenia /prejazd zakrutami, brzdenim, smykom.. atd./ Jedna vyborna stranka v anglicku padla a nemam novy zdroj. Mam sice len Corollu predohrab, ale chcel by som sa naucit vyzmykat z nej maximum pri jazdeni zatackami. Viete tu niekto vysvetlit Scandinavian flick? Do smyku v zakrute /zatial len pre efekt, nie pre rychlejsi prejazd/ viem auto dostat len flip-off ubranim plynu a brzdenim lavou nohou. Poradte..chcel by som sa zlepsit a casom kupit nejaku dobru masinu. Diky moc. Michal
281 x 24 mm vpredu a 241 x 10 vzadu
Jaky rozmery maji kotouce od evo trojky?
Omlouvam se, ale ted mam tolik prace do noci, ze jsem zatim nebyl schopen zjistit, po kolika mi Talos necha ty Recara. Pokud mas vyhodnou koupi jinde, kup, ja bohuzel musim zavazne stanovisko odlozit na pristi tyden, protoze i patek vypada hekticky, Zena se mnou nemluvi, ze se mam do te prace odstehovat...co Ti budu povidat...
Prosím Tě - potřeboval bych vědět tento týden už fakt 100% - je na prodej ta Tvoje "lichá" sedačka, kterou jsi mi ukazoval ve své garáži 7.12.???

---

Ten 4-bodový PÁS U TOHO BÝTI NEMUSÍ- ale i může, využil bych ho také.

---

Dík za rychlou odpověď - nebo aspoň za SMS-ku na mobila . Jirka .
Cau! Nevite nahodou nekdo o Lancii Delta HF intergale 16V na prodej. Co nejlevneji, i bez SPZ a TP. Muze byt taky mirne nabourana. Diky za vsechny odpovedi!

Martin

martin.usela@seznam.cz

tel:777/661527
Prisel jsi o hodne. Krasna auta a mam takovy pocit, ze vzhledem k absenci jakychkoliv bodu jsme mohli videt i plne nasazeni a oprosteni se od ruznych taktickych manevru. Vybornou jizdu predvedl tradicne Veca Pech, i kdyz v kombinacich byla ta Corolla preci jen mrstnejsi nez Focus, ten ale zase vyrazne ziskava jinde. Velkym prekvapenim byl Petak, za 2 dny se szil s WRCkem velmi dobre a prekvapil. Je fakt, ze to auto nema obdoby, turboefekt je pro nej neznamy pojem a akceleraci ma neuveritelnou. Dobry vykon podal i Kopecky, myslim si, ze je zasadnim objevem teto sezony, i kdyz jsem byl na zacatku dost skepticky (u nas v Orlickejch na bezvyznamnem sprintu okresniho formatu "vyrobil" nekolik zasadnich chyb s otcovym civilnim Mysakem Evo VII). Ten kluk ma pred sebou budoucnost, skoda defektu pri prvnim prujezdu Strahovem. Naopak Roman Kresta i na sprintu prokazal svoji upadajici formu, zrejme se po te rane na Monte opravdu nedokazal jeste vzpamatovat (kdo by se divil?). Zli jazykove meli asi pravdu. Pristi rok s 206 WRC uvidime, treba prechod na uplne jine auto pomuze. Milan Dolak potvrdil, ze je skoda, ze ho nevidame casteji, jeste porad se s nim musi pocitat (dokazal i doma v Pribrami). Karel Trojan nejvic oslovil meho syna vyletem do ploceni - ted muj mladej doma stavi porad s Chevy ploty a boura je Mysakem Evo V od Carraramy s tim, ze je zavodnik...I ten druhej mladej kluk s Octavii se snazil, uvidime. Prislo mi to auto dost nedotacivy. Trneny by si mel koupit novejsi videokazety, doby Auriola za volantem Integraly uz jsou preci jen pryc a dneska se jezdi trochu jinak...divaky ale pobavil. I na plejade Mysaku sk. N bylo videt, ze se nasi pomalu uci pouzivat spery a tak pristi rok mozna uz konecne nekdo zautoci na vedouci tandem Arazim/Jandik, bude zalezet nejvic samozrejme na penezich. Jandik se s Gargulakovym Lancerem neszil, evidentne si zatim vubec nerozumeli. Tipoval bych, ze do nej nepujde a zustane u eNka. Ale mozna to auto opravdu za moc nestoji. A uz vubec ne za 8 let...Vic uvidis v tom sestrihu. Akorat komentar (zvitezil Pech s Fordem Escort) neber tak uplne vazne...
...eRmane, Magicu, Oddie, Integrale a další 😒br />
----------------------------------------… Pánové, zaměstnavatel má před koncem roku problém - a vzhledem k mé práci (technologie ve strojařině) mám (jako i jiní kolegové) PŘIKÁZÁNO být v sobotu i v neděli od 6,oo do 16,oo v práci...

---------------------------------------
Tak jsem zamáčkl slzu, protože Rallysprint uvidím tak maximálně v úterý v sestřihu v televizi v 19,15 hod.na ČT2!!! Moc mne to "sere"...Těšil jsem se tam. Budete někdo na místě fotit? Tak hezký víkend. Gregory.
Nekde u kulataku se velmi casto vyskytuje i bily Lancer EVO V nabo IV. Dneska je ale "Evacu" plna Praha (videl jsem 3), holt blizi se Sprint...Jeden kousek s mosteckou SPZ jsem potkal u Bile Labute - EVO VI Tommi Makinen v cerveny Marlboro s pruhama RallyArt a bilejma speedlinama. To je teda taky nadherny auto!
Gregory: mailem - atcc@seznam.cz
Oddie - Ty jsi z Prahy 6 ? Já se 15.12.stěhuji zase zpět do Dejvic, odkud pocházím- kousek od "Kulaťáku". Odkud jsi Ty ?

---

Kdybys věděl o bližší garáži, tak mi, prosím , dej vědět. Ale doufám, že si s tím statkem u letiště "plácnem" a bude to na déle. To mám autem z Dejvic asi 15 minut po Evropské a Slánské...
Zvednul jsi mi naladu, to je jasny. Vice mailem. Je pravda, ze kdyz vidim ty ceny veci, ktere ted mam, tak je jasny, ze zpatky uz se nikdy nedostanu. Ted jsem videl na rallysportu podobne udelany auto za cca 500.000, rychle jednani - 10%. Sice uz hotovy, ale rozdil minimalni, dily, ktere mi chybi jsou tam seriove (hlavne totiz stojim na brzdach).
Díky, mě to sice zrovna teď moc nepálí - cca rok mám v nájmu garáž za 1200/měs (na pražské poměry to jde), to spíš kdybych o ní přišel, a nebo kdyby se naskytla nějaká lepší, levnější a blíž... Jsem z P6, takže mě zajímá hlavně tohle okolí.
NO, ZBYTEČNÝMI ZROVNA NE...Nemám ani garáž a bydlím v činžáku. Ale zřejmě se domluvím s jedním kámošem, jestli by ve svém areálu (soukromničí na statku) nevyšetřil místečko pro dvě auta... A pak snad bude,kde si přestavět auto pod střechou. Kdyby bylo místa víc, vzpomenu si na Tebe a dal bych Ti vědět. Záleží na kamarádově benevolentnosti a na domluvě s ním- na jak dlouho, za kolik mne tam nechá-a tak podobně...
Gregory: ty snad disponuješ nějakými zbytečnými prostory? A dokonce v Praze a za super cenu? To by mě možná taky zajímalo... 😊))
...a podívej se raději na svůj e-mail... Co ty na to - zvednul jsem Ti náladu ? Až si to přečteš, odmailuj mi odpověď . G.
Annonce. Taky ji mám odsud... Dost záleží na lokalitě, velikosti garáže atd., a taky na štěstí... Odkud jsi?
Mas-li nejaky tip, sem s nim!!!!!
Garáž snad není zas až takový problém, ne? Sice to není nijak levná sranda (zvlášť v Praze...), ale vzhledem k ceně toho auta...
Je mozne, ze to budu muset utnout, protoze mozna prijdu o prostory. Mozna ale taky ne, uvidime. Problem je v tom, kam bych to dal, kdyby kamarad prodal byt i s garazi nekomu jinemu. Proste se pripravuju na nejhorsi...jako na pohreb....Ale treba to nebude nutne, ukaze cas. Ten vykon je samozrejme s restriktorem - to jsem zapomel napsat!
co se deje? pokud vim tak jsi chtel postavit Ackovou Lanciu, nebo jeji repliku nebo tak nejak. Ma to znamenat ze stim koncis (a proc)???
Pratele, uvazuji o prodeji MOTORU Delta Integrale 16V, 316 koni, snizovany blok i hlava, vysoke tesneni, ackove pisty + hlava, mazani s komorou, upravene WasteGate, svody kopie Abarth, elektronika Motorsport Torino, tlak paliva 3,6 baru, pretlak v sani na 1,5 baru, malo jety, k tomu kovokeramicka SPOJKA, PREVODOVKA 5°, kratka, quick shift, skladana, 4,237:1 (serie 3,111), cerstve repasovana s upravenym predpetim viskozni spojky (Dunovsky), dale TLUMICE Bilstein, kratke, stredne tvrde, jednopruzinove usp. (rozbity asfalt, penetrace, lehka sotolina), k tomu zpevnena lehka kastle s ramem (misty lehka koroze - nosnost neovlivena), kopyta na plasty pro blatniky, haubnu a dvere Evoluzione, kola 16" (nic moc) a spustu dalsich drobnosti. Prodej na zaklade cenovych nabidek, nejradeji komplet - rozumne ceny.
Panove (prip. i damy)

byla by na prodej sekvencni prevodovka Abarth, sestikvalt, nova, v pohadkove cene cca 220.000 Kc!!!
Panove na www.autoscout24.de sem nasel klenot v podobe Lancie Delty S4 Stradale. Najeto 18500km, 300 kobyl, cerna barva. Kdybyste nekdo mel zbytecnejch 59.000 EUR stavte se a svezte me...😄
Ten budik je vymennej a na Integrale je dost drahej (cca 4.000,-) Na 1.6 snad bude levnejsi.

K vykonovym parametrum: integrovat lze v podstate jakoukoliv funkci, pricemz funkce znamena, ze jedne hodnote x je prirazena prave jedna hodnota y. Pokud se tedy nejaka krivka "nevraci" nebo "neoprolina", tak ji muzes integrovat. Integral je potom obsahem plochy, ktera je funkci tvorena. U vykonove toho ale mnoho nezjistis, nebot tam dochazi ke zkresleni casovou hodnotou (vykon=prace/cas), proto je vice vypovidajici krivka toc. momentu, ktera udava mnozstvi odvedene prace (sila x draha). Casovou osu lze u auta optimalizovat prevody.
Zdravim pratele, mam ted takovy "maly" problemek. Sice nemam Integrale, ale jen 1.6 HF Turbo, zato mi na 95% rek sbohem potenciometr na skrtici klapce. Nevite jestli to jde rozebrat a opravit, nebo se musi vymenit cela skrtici klapka?
To Magic: Nemela by se spis integrovat krivka vykonu?? mozna se pletu.
Magic: Na Scoobynet.co.uk ich par ludi ma. Zvycajne tie 6pot a same staznosti. Kotuc+oblozneie je slabe a nebrzdi. Strmene nemaju prachove tesnenia a kazdych 6 mesiacov sa zaseknu... Moje 40grooved kotuce su s Mintex 1155 ok, su o dost tvrdsie, nez standardne a opotrebovavaju sa menej, no pri naozaj sportovej jazde a DS3000, ktore je podobe 1155, ti nevydrzia moc dlho. Je to skor na frajersky tuning, nez na motosport. Este tie kotuce tak na fast road, ale len G88 40grooved, ktore su najtvrdsie a rucne frezovane. Vydrzia tak 10x 0-100-0, kym nastupi fading.
Tak jsem cetl v casopise Tuning cosi o Vavrincove Delte a zvedal se mi z toho clanku zaludek. Snad jenom jmeno T. Vavrinec a I. Kubelkova byla spravne, jinak co slovo, to kravina. Zacina to historii vozu - ten Bugalski....to byl Dejla. Se Scalvinim s timhle autem vyhrali i u nas (Bohemku?). Potom Pech - nikdy s timhle autem nebyl mistrem republiky, zato 3x vicemistrem a je pravda, ze svuj prvni titul si v zaverecnem zavode s Deltou vyjel, ale celou sezonu startoval s Escortem WRC. Dalsi drobnost - zrychleni z 0 na 200 je velmi zajimava hodnota, az na to, ze to auto jede max kolem 170....??? Prevodovka ma na stitku s prevody napsano dosti velkym pismem Abarth, a zadny Hewland v tovarni specifikaci nikdy nebyl. Navic, ta prevodovka je v obou verzich kupodivu synchronizovana, coz je na prvni pohled zvlastni, ale na druhy logicke, protoze je stavena na razeni bez spojky. Karoserie samozrejme neni z kevlaru, je ocelova (vzdyt to bylo Acko), ale hodne veci ano (treba i ty liziny, co tam chybely). Dalsi vety si nepamatuju, ale byla to jedna blbost za druhou. Tohle pisu jen pro pripad, ze to nekdo cetl, tak abych to uvedl na pravou miru. At se autor stydi!!! FUJ!!!
Mam servisni manual jenom k Delte Integrale, ale pokud tve problemy plynou z jinych elektrickych obvodu, nez je motorovy uzel, tak by ti snad mohl pomoci. Alespon orientacne. Uhanej me na cisle 0604/700 764 nebo mailu integrale@centrum.cz, sidlim kousek od Prahy. Nejlepe je navecer kolem 9 se ozvat, abych to vzal rano s sebou.
Ahoj. Je to sice mezi Integralkama off-topic, ale presto se zeptam. Mam HF Turbo a jelikoz uz ma neco za sebou (ktera Lancia ne?), tak obcas zlobi. Potreboval bych schema elektroinstalace (a kdyz budou k mani, tak i dalsi veci ohledne HF). Predem moc diky. (stofingr@seznam.cz)
Moc (aspoň povrchně) pěkná 16V na prodej (odkaz jsem rozdělil):

[odkaz]

autoDetail/detail?C=CZ&AS1=LANCIA&ASEZ=0… />
00%202002-07-19-14.43.00.609002

&ADET=00190000.00%202002-08-14-18.48.13.… />
Cena 190 000,-
Magicu (a ostatní), projížděl jsem některé zahraniční inzertní servery (typu autoscout), zajímalo by mě, do jaké míry odpovídají zde nabízené ceny cenám v daném regionu, tzn. jestli se drží reality. Osobně mi totiž přijdou dost vysoké (někdy až extrémně vysoké) a myslím si, že "na místě" musí být ceny o dost nižšší. Konkrétně teď projíždím třeba ceny Delty Nuovo a třeba v Itálii a Německu se pohybujou v rozmezí od 5000 (rozumné) do 10000 (šílené) €. A jak jsem pochopil, tak koupě Italy auta z Německa taky není zrovna výhra.
Ve stodole ne, ale ve vitrine ano. V meritku 1/24. A uprime receno, stejne si s Ferrari 250 GTO clovek neuzije to, co s Deltou Integrale.
Právě jsem dostal od přítele z Anglie časopis Classic & Sports Car a je tam i něco jako průvodce cenami jsou rozděleny do tří kategorií 😒br />
před renovací - průměrný stav - excelentní stav. No a Lancia Delta HF Turbo je tu za 200 - 1100 - 3000 Liber a Delta HF Integrale 1500 - 4500 - 14000 Liber. Největší rána je tu Ferrari 250GTO který se vyráběl 1962-64 a má uvedeny ceny 700 000 - 1 200 000 - 2 000 000. Ta poslední cena je těsně pod sto milionů korun, Nemáte jej někdo ve stodole ?
OK, odpověď jsem poslal, teprve později jsem si všiml, že je v ní spousta překlepů, tak je prosím omluv.
OK, napíšu ještě jednou, je možný, že jsem mail od tebe nevědomky smazal.
Na ten mail si pamatuji, ale posilal jsem na nej odpoved. Bohuzel jsem tvuj mail ale smazal, takze pokud jsi tu odpoved neobdrzel, tak mi, prosim, znovu napis na integrale@centrum.cz. Slo ale o to - pokud si dobre vzpominam - ze tva praxe neni nijak velka a proto si myslim, ze by bylo vhodnejsi zacit s necim mene jedovatym, treba s Dedrou Integrale, ktera skyta mnoho moznosti dodatecnych uprav a da se koupit za rozumny peniz. Jinak pokud budes na Delte trvat, samozrejme ti rad pomohu (budu-li samozrejme moci a umet).
Ahoj Magicu, sleduju tuhle diskusi od jejího začátku a asi před třemi týdny jsem Ti posílal mejlík ohledně Integral - potřeboval bych poradit s případným nákupem a jestli to vyjde, tak možná s dovozem etc. Můžeš se na to pls kouknout?

Díky moc.
Diky, za velkeho odbornika se ale nepovazuji. Audi S2 znam bohuzel jen orientacne. Pouziva jeste vyborne vyvazeny litinovy petivalec, je tam primovej sestikvalt a Torsen mezi napravavma. Na muj vkus mohla byt jedovatejsi zadni spera, zavira vlastne stejne jako stredova. S2 se nepretaci akceleracne na fleku - ma snahu jit ven z oblouku po predku. Ta vyrazna nedotacivost je dana hlavne motorem podelne, onou zadni sperou a tim, ze je predek priserne tezky. Je nutny auto pred kazdou zatackou v deceleraci rozkyvat a potom jej do ni poslat, pak funguje vyborne, ale pokud neni dostatecny rozjezd, tak proste nezataci. Vyhodou je zase stabilita v primem smeru, hlavne pri brzdeni. Neveril bych tomu systemu chlazeni, moc se mi nelibi a myslim si, ze s nim bude problem. Dal se mi nelibi brzdy na tak tezkym autaku. To turbo je hodne velky a ma vyrazny turboefekt, ale da se udelat. Se spolehlivosti zkusenosti nemam. Dobrej kousek jsem videl asi za 350 tisic, ale vzhledem k tomu, ze za to uz se obcas da v Italii sehnat i Delta Integrale Evo, tak jsem o S2 ani nepremyslel.
To magic: vypadáš jako skutečný odborník přes auta a všiml jsem si, že jsi se zmínil o Audi S2. Mohl bys mi prosím o tomhle autě napsat něco podrobnějšího? Rád bych si ho dotáhl z venku ( nebo pokud bys o něčem věděl, rád to uvítám) ale ani netuším, za kolik se dá v super stavu sehnat. A spolehlivost? Děkuji
Pulsara neznam, videl jsem to parkrat v zivote a nikdy jsem v tom nejel. Jeste existuji velice problematicke Opely (Vectra + Calibra = problemy se vsim), Audi S2 (tezky a hodne nedotacivy predek), Alfa 155 Q4(GTA) (trakce neni tak dobra jako u Integrale, jinak to je velmi podobne, ale vyrazne tezsi), Subaru Impreza (viz. rubrika - problematicky motor, spojovacka, mekke tlumice, ale lip rozlozena hmotnost a teziste), Audi S4 (velke, tezke), a uz mne snad nic nenapada. Krome Lancera Evo 4+. Ten je bombozni, fakticky super auto, ale uz moc drahy. Takze az budes mit penize, tak se ozvi a neco vymyslime.
dik za srovnani, me to zajimalo jen tak pro srovnani kdybych si to chtel asi koupit tak si to stejen asi koupim, ale v nejblizsi dobe to urcite nepripada v uvahu (skola).

P.S. Jeste ma napadl Nisan Pulsar, mas neco na neho?
Celica se prehriva. Ma velke problemy s chlazenim a odvodem tepla. Trochu atyp je to v umisteni motoru - resp. jeho zaklonu a spatnem pristupu k sani. Jinak je dobra na delsi oblouky, ale serpentiny ji taky nevadi. GT-4 ma v podstate obdobne reseni sper, jako Delta, delsi rozvor ji stabilizuje na rovinach. je hezci. Cosworth je diky podelne ulozenemu motoru velmi klidne auto a vyborne se s nim jezdi dlouhe tahle oblouky nebo derave roviny. V serpentinach a vraceckach nezatoci - pokracuje rovne. Casto se stava, ze v najezdu odmita zatocit a potom jde zase okamzite do hodin. Ovladatelnost mizerna, ale da se s nim skakat (i s Imprezou). Navic musi mit kvuli stabilite velky negativy na zadku a ta naprava odchazi, takze se musi porad znovu repasovat. Motor je super, ale spis vrchovej, bere od 4 do 7 tisic. Mazda 323 GT-R je velice podobna Delte, je v najezdu do zatacky malinko nedotacivejsi, ale neni to nijak zly. Nebrzdi a je dost mekka. Motor je slabej. Delta trpi hlavne poruchama elektroinstalace. Prekonal ji az Misak Evo 4 a vys. Integrale Evo je zase o generaci jinde nez uzka, hlavne v brzdach a tuhosti karoserie. Ta je Aischyllovou patou - je vyrobena z ruskeho plechu a proto dost rada hnije. U Eva to neni tak zly jako u uzky. U vozu z Italie, Francie a Svycarska je to v pohode - tam se nesoli cervenou soli. Co se tyka zivotnosti - nejlip je na tom Delta s Mazdou (nepocitame-li toho Mysaka), pokud se k nim chovas tak, jak mas, jsou v pohode. Cosworth vydrzi mnohem min, Toyota podle toho, kolikrat ji uvaris v zacpe (praskaji pak i hlavy). Hlavne pro vsechny spolecne plati: nastartovat a nechat prohrat, az se hne voda na 60 vyjet velmi pomalu a neakcelerovat (tak do 3000), az olej vyleze na 60°C tak pomalu prohrivat turbo a az ma olej 80 tak muzes davat plnej kour. Pred koncem jizdy tak 5 minut jezdit na nizky otacky rychleji a bez turba, aby se pravidelne vsechno zchladilo, po dojezdu nechat dobehnout a vydychat. Drahy oleje, drahy svicky, drahy filtry, drahy brzdy, drahe gumy, caste vymeny remenu, velka spotreba - to vse te ceka a nemine! A za to vsechno - jen sportovni jizda. Ale to je kolikrat lepsi jak sex....
nemohl bys srovnat treba integrale, celicu, escorth cosworth apod. auta (4x4, 2.0 turbo) pokud mas nejake skusenosti, pripadne jeste mazdu 323 GTR (4x4, 1,8 turbo)?
Tak predevsim> kone nedelaji motor a motor nedela auto. Srovnavat Corrado s Deltou integrale asi nelze, u te Lancie je vsechno jaksi...opravdicky. I kdyz ma Delta jen asi o 10 koni vic, zintegrovanim krivky toc. momentu zjistis, ze ten motor odvede skoro 2x tolik efektivni prace, nez u Corrada. Ale konkretne: Delta Integrale ma nekolik verzi. 1. uzka Integrale, 2. uzka Integrale 16v a 3. uzka IntegraleKat. Potom je to siroky Evo, Evo Kat a Evo II (Kat znamena motor 8v, ale taky DOHC!). Vezmu-li uzkou Integrale 16v, tak je to tvrdy, zravy, ramusici a velmi nepohodlny auto, ktery jede zatacku o cca 40 km/h rychleji, nez Corrado. Je velmi smerove nervozni a po dalnici se pres 180 chova divne. Je velice narocna na jizdu, jsou tam 2 samosvory (celkem 3 diferencialy). Vyborne brzdi, ale pri zpomaleni pres 80% uz ma zadek snahu zatacet vlivem uzavreni diferaku (podobne jako pri cloumani rucni brzdou). Pri rozjezdu je nedriv jakoby nedotaciva, potom se pretaci. Za jizdy se pri brzdeni pretaci, pri mirne akceleraci je nedotaciva, pri velmi prudke akceleraci se opet pretaci. Doporucuji shlednout starsi videa ze soutezi - krome fabrickych (Martini) aut mela vetsina seriove diferencialy a ladene jen motory + zkracovane prevody. Dnesni WRC jsou jen vypiplani nasledovnici - princip chovani je obdobny. Vice najdes na mych strankach www.centrum.cz/integrale nebo www. hyperlink.cz/integrale. V pripade zajmu muzeme auto privezt a pripadne i poladit (podvozek, brzdy, motor, kastli...). Doklady si ale musis vyridit sam.
Magiku díky za informace! Měl bych na tohle vozítko zálusk, ale znám ho víceméně jen z obrázků a podle technických údajů. Byl bych ti moc vděčný, kdyby jsi mi napsal, jak vůbec jezdí, jaké má mouchy atd. Jezdím teď v Corradu VR6 a těch 190 koníků mi pomalu přestává stačit a ještě k tomu je to jen předohrab. Ne že by to byl lenoch, ale Integrala 16V bude asi o něčem jiném... Zatím dík a ahoj!
Ted jsem nekde u Mantovy videl na prodej cervenou Integrale 16V 1990, asi 45.000 km, vypadala jako nova, stala by kolem 150.000 + neco na cestu. Jsou i lacinejsi, ale jde hlavne o stav. Tahle byla fakt super. Pak tam byla jeste bila, 70.000 km, 8v Kat, r. 1988, kolem 100.000 + cesta, taky moc pekna na novych gumach (jen ty stojej kolem 20.000). S tema papirama to ale tak jednoduchy neni - to auto je lepidlo na policajty (zato holky si ho ani nevsimnou) a neni takova sranda jim tvrdit, ze je to opravdu 1.6 HF. Pokud vse pujde dobre, pojedu tak za 14 dni do Cremony pro Dedru Int., muzu se podivat a dat ti vedet. Moje cislo 0604/700 764, mail: integrale@centrum.cz
Hm, takže asi nevíte... Tak jinak: za kolik se dá přivézt z venku, na papíry si už ji postavím.
Lidičky sháním Integrálu v super stavu, nejlépe 16V, nevíte o něčem?
tak dobra 😊
By člověk neřekl, co lidi všechno ukradnou. Kamaradovi byl ukraden BMW 325e z 87 s 240 tis a taky fuč... 😒 snad tak jedině na náhradní díly rozprodat. Ustřelit jim koule a * znásilnit šroubovákem...
Vazeni Lancisti, ukradli mi auto. Nastesti ne Deltu, ale Themu (teda zatim). Je modra, i.e.turbo, ma natoceno skoro 260.000 km. Ukradena v Praze (Wenzigova ul u magistraly P2) mezi ctvrtek 14.2. 21.00 hod a sobotou 16.2. 8.30 hod. Barva Blue Lord, kdyz je hodne cista, je poznat, ze levy bok byl cely strikany (je o 1/2 odstinu tmavsi a na strednim sloupku je stekla barva). Zadni lampy maji kazda trochu jiny odstin. Ma skleneny sibr, ktery ma byt dvoupolohovy, ale nejde odsunout dozadu. Nema ABS ani klima, jen automaticke topeni. Predni tlumice jsou skoro novy, zadni naopak uplne v haji. Ma uplne novy pneumatiky Pirelli Winter Zip 195/60/15 na ocelovych rafcich. Jsou tam novy brzdy, vcetne novy hadicky a trubicky vlevo vzadu. Nefunguje rucni brzda, je uplne vypojena. Agregaty jsou vzhledem ke stari a najetym km necekane perfektni. Predpokladam, ze se nekdo chtel projet a tak to auto ted nekde stoji. Kdybyste ho nekdo potkali, dejte mi, prosim, vedet na telefon 0604/700764. Diky a mejte se. A mimochodem - byla by na prodej bila Integrale 16v 1990, nove udelany motor vc. by-passu od Kohouta, cena kolem 160.000,- Kc. Zajemci - viz telefon.
a jeje,.. tady to uz take spi. Nojo, Magic sem uz nechodi. Pry nema v novem zamestnani cas na internet 😊)) Tak to je zle 😞
rad bych se zeptal, zda se Integrale prodavali v CR a kdy se prodavali, zda se nyni daji koupit v takovém stavu, aby mohli jezdit dennne a kolik mam pocitat penez
[odkaz]
obnovovací
Díky za odkaz, na oplátku: [odkaz]

Doporučuju, shlédnout Market, mají tam staré Lancie za pěkné ceny, kdyby nebyly problémy s přihlášením, tak bych si pro jednu klidně dojel.
Zkuste www.lancia-stratos.de ... mooc pekny...
podle serveru www.carsfromitaly.com/…ancia/index.html by verze sw mela byt i integrale a 2000turbo, posleze 2.016v. ale natrefit na to bude asi problem 😊
Dedra Integrale je celkem fajn. Mam na mysli variantu sedan s motorem DOHC 8V Turbo 169 koni a snekovym zadnim diferakem. Je paradoxni, ze to auto je spolehlivejsi (pri spravnym zachazeni), nez ty laciny atmosferaky 1,6-1,8-2,0-td. Akorat ty predni napravy se musi menit porad dokola. Ve verzi SW se delal snad jen bez turba (u spagetaku ale tezko rici, jsou schpny dat cokoli kamkoli), a to uz neni ono.
neni to sice delta, ale co rikate na dedru integrale? btw: nevite o nejake dedre sw (nejlepe prave integrale) na prodej?
Což o to také se mi líbí (kor HF), ale starší Delty mají přeci jen víc co do sebe.
Jednu 2.0i z 95. sem tam prohlizel a mela hlou haubnu, pravy predni svetlo a na zadni strane spolujezdcovy sedacky bylo dole cosi jako zaschla krev... Premejslel sem o ni, ale tohle me odradilo. Jinak se mi Nuova docela libej...
Máš pravdu, ale stejně se mi to nezdá - kor u AAA.
wolff
No vždy záleží kdo s tím jezdil. Pokud to nebylo firemní, tak by to mohlo i odpovídat. Vyděl počtem let...
No ta z 95 nevim, já si myslím, že těch Delt Nuovo u nás moc není a velice, velice podobnou jsem vídal v okr. Kolín...no...vypadala, že más dost za s sebou, pořád stála u nějákých diskoték a buhví kdo s tím jezdil. Navíc starčí Delty mají v mých očích silnější charakter. Ty plasty na tom předku, také nevím co to znamená. Jinak ale vypdá, že je vizuálně pěkném stavu. Jen ten stav tachometru je trochu podivný.
wolff
Ta 2,0 z 95 se mi moc líbí. Ta 92 nevím. To je rysk. Ale může být pěkná. Co ten černej plast ve předu?
Přemýšlím, že na jaře bych koupil auto - buď Alfu 33 (r. 92-94) nebo právě Deltu - teď jsem viděl jednu pěknou, bohužel v AAA, takže těžko říct, jak to s ní bude. Ale koukněte se😒br />
[odkaz]
Jo, je to paráda, tady je další odkaz, zkuste si prohlédnout třeba Seria Speziala nebo S4 Stradale.

[odkaz]
wolff
No skoro 7 minut,ale je to pěkný. Taky by se mi takový autíčko líbilo. V červené nebo i v té žluté, či ve světle zelené...No joooo
P.S.: ma to asi 6:5 minuty
Zdravim vsechny fanousky Integrale - tady jsem si dovolil, odkaz na bajecne video.

[odkaz]
Cau Magic! Ty kokso to som rad ze zijes! Nevedel som na teba zohnat ziaden kontakt!

No k tomu vyfuku, so Supersprintu mi pisali (priamo s I) ze na toto nerobia nic 😞(( Ale volakedy si hovoril ze aj OMP roby nieco take. Popytaj sa mi prosim ta aj na Supersprint a aj na OMP - kludne si po to dojdem aj do Ciech!

Este jedna vec: Mozem dat na moju GTie veci urcene na HF 1.6? Myslim konkretne vzduchovy kit K&N a trebars aj ten vyfuk. Je tam nejaky rozdiel???

Diki moc za odpoved, netrpezlivo cakam!

PS: o nejakych sedackach s EVO nevies? (integrovane opierky hlavy s dierami pre 4 bodovy pas)
muj novy mail je integrale@centrum.cz Rovnez nove stranky by mely byt co nejdrive na www.centrum.cz/integrale. Ted je dokoncuji, chybi mi jeste nejake fotky a dalsi veci. Hyperlink zatim stale plati a platiti bude, docka se i zmeny, ktera bude vic jako prezentace, kdezto centrum bude zamerene na nove zakladany EvoKlub. Vyfuk na 1.6 GT i.e. dela Supersprint, nevim ted za kolik, ale napis a ja ti zjistim, co a jak. Kdyby nekdo vedel o Dedre Integrale (nejlepe s kleklym motorem), dejte mi prosim vedet treba SMS na 0604/700 764. Dik
Cafte, ozivil som forum 😄 Chcem sa spytat ci mozem na moju Deltu GTie pouzit veci urcene na HF turbo 1.6? Ide konkretne o vyfuk Supersprint, K&N kit a podobne veci. Ide totiz o to ze na GTie nemaju zhola nic ale na HF 1.6 je veci plno. Ak mate niekto s tymto skusenosti dajte mi vediet! DIKI MOC! A RYCHLO PISTE LEBO UZ PALIA PENIAZE V PENAZENKE 😄 A pozdravujem magica ze nech mi posle na seba kontakt lebo jeho e-mail nefunguje kedze tam uz nepracuje...
No právě, proto, aby neshnilo, tak obnovovací ... Já jí bohužel nemám.
Jak obnovovaci??? Copak uz tady o tyhle superkare nema nikdo co napsat? Kde ste nejakou naposledy videli, co se vam na ni sype, co vam na slape jak hodinky, cim ji chcete vylepsit, atd... Prece tohle tema neshnije v archivu...
Diky za nabidku. Promyslim to a v pripade zajmu Ti dam vedet na e-mail.
Samozrejme k motoru patri i RJ, ta totiz zvlast nema zadnou cenu. Elektrickey uzel ale ne. Ta cena kolem 30. tis si myslim, ze by byla resitelna, za tu prevodovku bych chtel neco kolem 3-5 tis - dle dohody (vcetne diferaku se samosvorem a staleho prevodu). Na integrale mam nabidku od cca 2.000 DM a tu prevodovku muzes pouzit i na nej. Ale je to zbytecne brutalni motor (to auto pak nejede kousek rovne). Nizsi ceny jsou podezrele!
Problém je že bych potřeboval i řídící jednotku a dráty od ní k motoru. Nejlepší by bylo kdybych narazil na komplet auto z kterýho bych vše potřebné vymontoval a věděl kolik má ten motor nakrouceno. Navíc bych si představoval cenu kolem 30 - 35 tis. ale vč. ECU, převodovky a poloos. Ale jestli máš kontakt na toho dotyčnýho budu za něj rád, třeba se sním nějak domluvím. THX cernoch.
Cafes. Mam dve otazky.

Prva: objednal som si na moju Deltu GTie vyfuk Supersprint. Je to univerzal a ze vraj od Supersprintu presne na tuto Deltu sa lisi len uchitenim, pricom cena univ. je asi polovicna. Je rozdiel naozaj len v tomto???

Druha: da sa zmenit odstupnovanie prevodov na mojom aute? Chcem totiz aby auto malo trocha vacsiu max. rychlost pretoze sa mi zda ze pri 150 km/h pracuje motor na dost vysokych otackach. Pritom v technicaku je max. rychlost 185 km/h... da sa to? Da sa aj vymenit prevodovka s HF turba???
Motor na Integrale NENI shodny s motorem v Coupe I, ani s AR 155 Q4 ani s Deltou HF !!!! Lisi se pistama, ojnicema, klikou, vackama, atd. I turbo je jiny, byt vypada velmi podobne. Ale pokud to chces do toho Tipa, tak je lepsi ten "mekkej" z toho Fiatu - nema tak brutalni nabeh kroutaku a neni tim padem takovy zabijak. O jednom takovym motoru z Delty Nuovy HF bych vedel, (nevim v jakym je stavu, ale snad pry o.k.) a je k nemu turbo i poloosy s tehlicema a brzdama. Za 35.000,- by byl ten motor vcetne turba, mozna by za ty brzdy chtel neco pridat, mozna by se to dalo uhrat dohromady. Ja mam k tomuhle motoru kompletni vnitrek prevodovky = bez bloku. Pokud by te to zajimalo, hod mi mail na reznicek@magicseven.cz Mimochodem Coupe II se opravdu lisi od Coupe I i jinyma detajlama, nez jenom motorem (prevodovka, diferak, ulozeni motoru, podvozek a jeho ulozeni...).
Jo jo, tam byl i nejaky facelift, jen jine mrizkovani masky. Mam pocit ze slo o model 97, takze ro bylo na podzim 96.
Mám deltu 1,6, která mi začala sem tam chcípat na volnoběh. Paltest neukázal žádnou závadu, ale v servisu mi řekli, že by to mohl být snímač podtlaku sacích ventilů (nerad bych si něco koupil, co by bylo k ničemu). Nesetkali jste se někdo s podobnou závadou? Nemohl by to být benzinový filtr, nebo něco jiného. Díky
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil, chtěl jsem jenom naznačit že potřebuju ten první čtyřválcový dvoulitr (tuším do r.v. 1996). Pak začali dělat pětiválec a ten nevím jestli bych tam dostal.
Pardon ze odbocuju ale co je Fiat Coupe prvni generace? 😃) Ona byla nejaka druha?
Nevíte někdo o motoru vč. převodovky, poloos a ECU na Integralu (možno i z Fiatu Coupe první generace). Nejlépe 16v. Případně jestli nemáte někdo kontak na vrakoviště nebo dovozce.

Za každé info a rady díky.
A mohol by si aj mne poslat tu fotku s filckou vzadu na vleku? dik, adresa je sturdik@cuusa.sk
pokus4
pokus3
pokus2
Uz ti je senduju 😄
No to musela být pěkná hlína ... Tu fotku fakt chci , hoď mi to do mailu . 😃)
Radeji jdi do ty Alfy, ale spis do 2.0 TS. Sice ma vyssi ruceni, ale chlasta spis min a jezdi lip (diky lepsimu prubehu ji nemusis tak vytacet jako 1.😄. Navic je tissi a jde o poznani lip. Je to totiz dost tezky auto. Dedra ma kroutivy predni ramena, lankovou spojku (a lanka praskaji) a par dalsich drobnosti, ktere dokazou otravit zivot. Alfa zase ma klimacky Bosch, takze radeji bez....Dedra ve verzi Turbo nebo Integrale je super, uplne jine zpracovani nez rada 1.6-1.8-2.0-td, ale ta spotreba je fakticky vysoka. Navic turbina je haklivejsi na zachazeni. Urcite ale neber AR 155 V6 - nejezdi o tolik vic nez 2,0 TS, jako nadela mnohokrat vic problemu. Take se vyhybej Dedram s plne digitalni pristrojovkou - je to velmi efektni, ale jen do doby, kdy to prestane fungovat. Ve starsich prispevcich najdes i dalsi podrobnosti. Preji stastnou ruku!
Potreboval jsem z Ml. Boleslavi dostat domu Felicii (240 km), a jedine auto doma co ma zaves, je integrala myho bratra, tak jsem si pujcil karu na tazeni auta (vazila 560 kg), na ni pak nalozil Felicii (dalsich tusim 1000 kg) a uz jsme pelasili domu 😄, Integrala 8V Kat ma v papirech, ze muze tahnout brzdeny prives 1000 kg, s tim si hrave poradila, ale nechtel jsem mit problemy s policajtama ... Jinak preju vam ten pohled, kdyz zacnete do kopce predjizdet jina auta a oni cumi, integrala, za ni vlek, na nem jeste felicie, ktera ma svetla v urovni strechy integralky, takze ji prevysuje minimalne o metr a oni se snazi a nemuzou nic vymyslet, az kdyz dosahnou rychlosti pres 80 km/h a snazi se nam to oplatit ... Fakt super zabava. Nastesti jsme v pohode dorazili a klaplo to na jednicku. Jinak ted jak je tam jina prevodovka, tak je nejaka trochu kratsi, a ted to zrychluje jeste brutalneji, nez normalne, a dokonce to zacina hrabat vsema ctyrma na asfaltu ... Fakt parada ... Kdyby byl zajem, muzu na web nekam dat fotku te zajimave "soupravy" 😃)
Mas informace o Lancii Dedra 1.6 16V, ja si ji chci koupit a nevim, jak je kvalitni. Porad. Diky. Harri@seznam.cz
Nemate nekdo informace o Lancii Dedra 1.6 16V, chci si ji koupit a nevim, zda je dobrá a bezporuchová. Dik. Harri@seznam.cz
Nevite co znamenaji barevne pruhy na vackovych hridelich pro 2.0 16v? Na vacce pro saci ventily je mezi dvemi vackami vlevo zeleny pruh a vpravo zluty. Na vacce pro vyfuk. ventily je vlevo zeleny a vpravo cerveny. Jde mi o to jestli to nahodou nejsou ostrejsi vacky, protoze nektere maji dost zajimavy tvar (mozna jsou ohoblovany ;o)). Diky.
550 = objem 5.5 litru, 355 = objem pres 3.5 litru, 360 = objem 3.6 litru
Vážení, pardon že se sem sáčkuju, ale měl bych jeden dotaz: Ferrari 550 Maranello - proč má v názvu číslici 550 ? Dřívější typy, to bylo jasné, např. 512 = pětilitrový 12-ti válec, 308 = třílitrový 8-miválec, pak tu byla 456 = objem jednoho válce v ccm a 550 je co, prosím ?? (a stejně tak 355 ??) Dík za odpovědi, popř. odkazy na zajímavé stránky.
Mam na prodej sadu kol Tecnomagnesio 7,5Jx16" (petipaprsek + limec) 4x98 mm a Borbet 7,5Jx16" (pavucina + limec) 4x98 mm na AR, Lancii ci Fiata. Borbety jsou trochu horsi. Dale pneu Barum Competition (zavodni) 20/605/15 mokre 4 ks a dve Pirelli P Zero Competition suche (uz ale dost sjete - zdarma). Prodam, nebo pripadne vymnenim za 17" kola 4 nebo 5 x 98mm.
OK, hlavne ze vim, co to je. Zase na druhou stranu, kdyby se to nevysypalo, tak bych ani nevedel, jak to vypada ... 😃)
No jasne, to je v pr.... vyvod na predni a mezinapravovy diferak (pohon hnaciho hridele viskozy). Tak to prave nemam, takze ti nepomuzu.
Cau Magicu, bracha uz si neco zaridil u sebe v praci, kde mu to udelaji, pokud nesezene celou jinou prevodovku. Ono ta samotna prevodovka je v poradku, ale to co je vedle (nejsme si jisti, jestli to je mezinapravovy diferencial) se cele rozsypalo. Je to takovy kos - z toho vede takova duta hridel, vnitrkem prochazi dalsi hridel a v tom kosi je sest malych kolecek - nektere z nich jsou rozlamane i na ctyri kousky ... Podotykam, ze je to v obalu prevodovky. Jinak hridele s koleckama jsou daji se rict ok, mozna kdyz uz to je venku, by se mohli udelat loziska ...
Daline, nevim, jestli ti to k necemu bude, ale mam kompletni hridele prevodovky z Delty HF (Nuovy 2.0T 16V). Tedy: hnaci hridel, stromecek a hnany hridel se stalym prevodem. Samozrejme s loziskama a vsim ostatnim, jen bez vidlicek a skrine. Zkuste se nad tim s brachou zamyslet, ten kroutak to snese v pohode (i vyssi), ale je to trochu jinak odstupnovany. Pokud byste to chteli vestavet do soucasny skrine, Dunovsky by to mohl udelat do 5.000 Kc. A na tom materialu se nejak rozumne domluvime.
Smutnejsiho cloveka, co prodaval tu prevodovku jsem v zivote nevidel ..., takze zatim nemame nic ...
Nemohu ti to kridlo nechat, protoze uz je prodany, muzu ti ale zajistit vyrobu za cca 2.000,- - musel bych se zeptat. Vcera jsem byl na kukacce na takovy divny EVO z rallycrossu, asi ji nakonec vezmu, ackovy motor, zpevnena kastle, HP vzpery, chybi cast prevodovky a brzdy. Je to sice uplna sebevrazda, ale pokud vse vyjde, jdu do ni. Tak mi drzte palce a az ji udelam (za ty tri roky), tak ji ukazu na nejakym srazu. Tim padem shanim predni svetla (ale velky/maly, ne cocky), dvere (jdou i z normalni Delty, radeji s klickama na okna) a zadni svetla. Kdo mate za dobry penize, sem s tim.
Chalani, a co s tym zrazom, nepride nikto? Uz som aj rozposielal e-mailom detaily ale doslo mi strasne male odpovedi. Tak to napiste aspon sem. Dik.
Caf, zhanas plastove prahy? Tak tie mam. Jeden komplet par v ciernej farbe (povodna, nelakovana). Ak chces tak mi daj vediet na sturdik@cuusa.sk Najradsej ich ale vymenim za zadne kridlo na Deltu. Ozaj niekto tu hovoril ze ho ma? Uz som sa raz pytal, tak pre istotu este raz. Ak by niekto chcel, dam mu za neho original volant MOMO (drevo+koza) do Delty.
Kluci, doufám že mi pomůžete: sháním prahy+výztuhy na Deltu turbo s předkem 5dveř., rv.89.Za projevenou účast předem díky.
No konecne, zitra jedeme pro jinou prevodovku pro bratrovo "broucka", kdyz je motor v Integrale po GO, tak se "pri treninku" vysypala prevodovka, no spise ten diferencial nebo co to tam je spolecne s prevodovkou. 6 kolecek v takovem kosi - prezily dve ..., zbyle rozlamane na nekolik kusu !!! Jak se rozlamaly ty kolecka, tak v nich jsou (byly) jehlova loziska - ale mely by jste to videt jak to vypada ... Tak snad zitra uz povezeme jinou prevodovku domu a zase vyjedeme (nerad bych, aby auto zase 3/4 roku stalo, jako kdyz se pridrel motor ...) 😄
To jo, ale zda se mi to strasne moc penez. Samozrejme nevim co vsechno v tom aute je a jaky to ma upravy...
Tomu sa uz hovori auto!
Magicu zkus se podivat na auto . rychle . cz na lancie. Je tam tusim ta, ktera byla dost dlouho v Annonci za 385000Kc. Zajimavy je, ze ma i ochranej ram...

Vypada hezky...
Mam pristup k nejakemu softu (eeprom) pro Delty Integrale Kat, 16V a Evo (I i II). Dobry ceny. Kdo ma zajem, napiste. Cau
wolff
Hmm přesně tak...No neměla, ale měla by nahradit Kappu, teda snad...
thesis se u nas prodavat nema 😒 Ne ze bych na ni nekdy mohl mit, ale uz jenom ta moznost takove auto potkavat misto germanu by potesila.
wolff
jo a pak co říkáte na tu Dedru z 96 v AAAčkách. Já to jen tak sem tam projedu, když se nudím, ale vcelku mě zaujala. Takhle podle inzerátu vypadá dobře, já vím Ačka, ale to auto je fakt pěkný!!!
wolff
Myslíte, že se zde bude prodávat Thesis?
Ako som slubil tak Vam prinasam info o tom zraze kde bude aj zraz Lancia, AR a Fiat. Dajte mi prosim vediet ci mate zaujem prist na moj mail sturdik@cuusa.sk

Zraz bude 15-17.6 pri Bratislave. Stretnutie a nasledne presuntie na zraz bude pravdepodobne o 8😁0 na 1. benzinovej pumpe (OMV) v Bratislave na konci dialnice s Brna.

Pre viac informacii ohladom zrazu sa mrknite na [odkaz]

Tych ktorych mam v e-mail zozname rozposlem info e-mailom. Vdaka za skoru odpoved. S uctou a v ocakavani Peter s Bratislavy.
Našel jsem v Brně v autobazaru Lancii Deltu 1.6 Turbo přímo dovezenou z Itálie 5 let nejezdila byla v garáži,Motor má jako novej,nebouraná, rv. 1988 za 50.000 (bez SPZ),najeto 66000 km,všechno docela slušně zachovalý,neteče z toho nikde olej.

Estli to někdo chcete stojí to za to. c_advertising@yahoo.com
Ceskej od motorpessu (Auto Motor Sport) Od automedie byt nemohl, protoze ta dava do katalogu jenom auta, ktera se prodavaji na trhu v CR. Ale to je fuk, to jsou jen malickosti.
Nebyl, byl klasickej ceskej... Idealni by byla ta 130 konova 1.8. S ohledem na poviny ruceni...
1.6 = 90k, 1.8 = 103k, 1.8 = 130k, 2.0 = 144k, HF 2.0 = 186 - 193k. 2.0Automat = 114k. Ten katalog byl urcite Nemeckej, ne?
Nemate nekdo nejaky linky o delte Nuovo? A jeste by me zajimaly pouzivany motory a jejich parametry. Co sem nasel na netu, tak motor 1.8 ma 130 koniku a v katalogu 96 mam psanej vykon pro 1.8 90 koniku. Lisej se snad motory pro normalni verzi a pro HPE? Diky za odpovedi...
Bylo jen tukly, neslo to ani do motoru. Na vymenu blatnik, haubna a svetlo. A bylo to jen lehce, jeste sme se divili, ze je ten pas v prd...Nebo to bylo raply vic jeste ve svycarech a potom hodne moc dobre spraveny... Diky za info, dam mu vedet...
Jasne, ale nebude to levny a nebude to hned. A nez to bude objednavat, at se mrkne na predni napravu. Ramena vetsinou neprezijou 100.000 km a je dobry je vymenit, zkontrolovat je nutno taky lanko spojky. Lepsi je objednavat vse najednou. Ten spodni zamek s bombickou stoji 4.873,- (na Tempru, ale to bude stejny) a 7.212,- stoji komplet vcetne pasu se sroubama, uchytama atd. Novy dily, samozrejme. Starsi bych v tomto pripade neriskoval. Na tu Dedru by bylo nutno opsat č. karoserie. motoru a dilu ze stitku. To auto teda asi bylo po bouraccce, ne?
Tak jednak si tohle tema nezaslouzi lezet v zaprasenym a zablesenym archivu a jednak mam takovej problem. Bratranek poridil (nadhernou) Lancii Dedru 1.8 z 95 roku a potrebuje sehnat pas u ridice. Na vrakacich je maj jen ty starsi a on potrebuje s nejakou bombickou.... Ma tam totiz predpinace pasu...nevite nekdo kam se obratit? Jestli je firma, ktera by to normalne dodavala?