Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

53 komentářů

Doufám, že se mezi vámi najde dost fanatiků do vozu DeLorean... nežíkám, že je to to nejlepší auto všech dob, ale je to super unikát, který mě uchvacuje..

A gdo vůbec neví, o co jde, ať se koukne na [odkaz]
Jo, to je pekny. Na ty adrese jsou ale akorat obrazky, mas nejaky popis? Vypada jako klasickej americkej bourak, takovej FREE.
Ono to na těch stránkách je.... a taky je tam spousta odkazů. V úvodní stránce je potřeba kliknout na "Trapped in someone else's frame? Click here to get out." a tam už jsou po straně odkazy a na tom "Engine of a DeLorean" najdeš vše potřebné.. zejména v kopii testu z časopisu úplně dole.
Nojo, pravda. Omlouvam se za neschopnost.
Mimochodem, jeden pry stal v AAA s rozhasenym motorem. Rikal to duveryhodny zdroj, a pry to nebyla replika, ale original. Nevim, jenom jsem to slysel. Byl pry nejak dost lacino.
Lacino? Byl prave naopak pekne predrazenej. 800 000,- za pomalu vrak se mi zda docela dost. Oni se delaly repliky? To se mi moc nezda. Zase tak mimoradne a nesehnatelne (aby se musely delat repliky) to auto neni.
Otom v AAA jsem taky slyšel, ale nechtěl jsem tomu věřit. O replikách nic nevím, ale že by nějaký z 8 500 kusů byl na prodej na každém rohu, to taky ne... Já jsem se do toho AAA chtěl podívat, ale nezbyl čas.. Nevíte někdo, jestli už je pryč? A prosím o podrobnější sdělení o jeho stavu. Díky
dival sem se na neho na podzim, kdyz sem byl kupovat v praze caprice, a na to jak vypadal, hlavne vevnitr se me zdal dost predrazenej, ale poradne sem ho neprohlizel, pokud vim tak v unoru tam jeste stal, jestli je tam jeste, to nevim. je to paradni auto, jenom je skoda ze do toho davali motory renault a s tak malym objemem.
Stále tam prý je, teď už za 600 000.-. Je fakt, že o něj nikdo (kromě mě) nejeví zájem, takže by ještě mohl jít dolů.

A nevím, kde jsi vzal, že to mělo motory Renaultu? Mám dojem, že motory V8 Renault nedělal... ?😃))
mozna protoze v tom neni zadna V8 ale V6 2.5 motor PRV - coz znamena Peugeot Renault Volvo, pro ty co se furt hadaj jestli to je renault nebo volvo.
me se tam libil deville 66 ale je taky dost predrazenej za 400litru
jo ten deville je nadhernej
Kdyz jsem poprve videl film 'Back to the Future' nemohl jsem dlouho zjistit, co je to za pekny auto. Az asi pred rokem na satelitu v nejakym oldtimer magazinu ho konecne ukazali - fesaka.
Přesně tak - taky jsem dlouho zkoumal. Je to bomba auto. BTTF je špičková trilogie, nemá to absolutně chybu!!!! Miluju ty filmy!
Víte o tom, že se také udělaly dva kusy oplátované zlatem? To je teprv nářez......
Moc se stydím, ale ten motor byl překlep... a to si říkám velký nadšenec DeLoreanu... opravdu je tam V6 PRV (2849 ccm)... akorát nevím, proč jsis z celého PRV vybral tu nejméně sympatickou značku (tj Renault..) Víš o tom něco bližšího? Já o tom původu motoru marně informace sháním..?
mozna by mohlo byt neco na www.usadmc.com
Čau. Tohle pondělí jsem se byl na chvíli mrknout v AAA a nejnovější informace jsou: cena je stále na 600 000 Kč.Zajímavější je ale jedna informace o technickém stavu DeLoreanu. Byl jsem svědkem pokusu dvou AAA maníků o nahození motoru. Po nějaké chvíli to vzdali normálním způsobem a nasadili terapii externího zdroje. Po přijpojení na mobilní baterii motor naskočil a jeho zvuk i splodiny od výfuku nesignalizovali nic podezřelého. Chvíli se hlouček díval a naslouchal příjemnýmu vrnění motoru. Pak se jeden z AAA maníků rozhod odpojit ho od umělého dýchání a motor beznadějně lapal po vzduchu a dá se říct, že okamžitě chcíp. Na tom maníkovi bylo vidět že to čekal. Mě se zdá, že v tomhle případě v nákupu u AAA prohloupili. Viděli legendu, kterou tam někdo na poslední chvíli přivezl a v tu chvíli ještě šlapala. Je to vidět i na vývoji ceny tohohle kousku. K dnešku je to vlastně propad o 200 000 Kč. Kdo uvažuje o koupi právě tohodle kusu, tak si myslím že musí bejt už hotovým motorářským e😜ertem a repase el. osazení mu nebude dělat problémy. Tak jako tak by měl ještě potom počítat min. 1/2 roku na to aby dal do pořádku interiér. Vypadalo to že sedačky taky někdo zapoměl min. 14 dní v pračce a sednout si na ně mi zakazoval leták s velkými písmeny a vykřičníkem. Jinak pro fajnšmekry který věděj co kupujou a daj to do kupy je to asi jedinečná příležitost jak se u nás k něčemu takovýmu dostat.
Vite ze karoserie je z lesteneho nerezu? Toho co to privez a ted prodavy v AAA bych chtel poznat.
rekl bych ze do aaa to nikdo neprivezel, ale ze voni to dotahli z usa nebo vodkad, nema to myslim cesky znacky (kdyz sem tam byl na podzim, a psali tam ze to v pohode prihlasi). stejnej pripad jsou i dalsi ameriky co tam jsou. (deville, eldorado, catalina atd.). aspon ja si myslim ze to tak je, protoze muj caprice 79 tam nechteli vzit ze je starej, a pritom ani nevideli jak vypada.
Říkáš, že vlastníš Caprice 79. Docela by mně zajímalo s jakým vybavením ho dokážeš udržovat fit. Jestli to nacháváš někde seřizovat nabo jedeš podle dobovejch manuálů a máš garáž se zázemím, kde se to dá povádět? Přecejenom na takový auta už toho asi moc neseženeš normální cestou a asi to zabere i nějakou tu chvilku při shánění po bazarech.
na to prece sezenes jakejkoliv orig. nahr. dil z usa nebo kanady do 14 dnu a za ceny podstatne levnejsi nez treba octavia nebo felicia. jinak ho mam normalka zaparkovanyho porad venku a celkem dobre sem koupil, protoze je v dost spickovym stavu. znamej se zabejva servisem na GM a jiny ameriky, ale zatim sem tam menil akorat pneu, naplne, filtry a civku rozdelovace.
Ten DeLorean v AAA mi nedává spát.... řeknu vám, mít teď ty prachy, tak ho vezmu přes všechny potíže... jsem asi příliš velký nadšenec.... Miluju to auto... Dá se očekávat, že za nějaký měsíc se cena propadne až na nějakých 200 - 300 tisíc.... Ale to už také bude v podstatně horším stavu... přece jen půl roku v bazaru už udělá z auta hodně.....

Ke Caprice: je to pěkný auto, každý, kdo má čest s těmito typy musí být nadšen... na ameriky nic prostě nemá (ani DeLo). Teď jsem uwažoval o tom Fleetwoodu, co inzerují v AutoBoxu.... už je tam taky půl roku... A za 260 000,- ? Kdo by po tom nešáhl. A teď mi ke všemu známý z USA nabídl svůj DeVille 1971.... za $2000... co vy na to??

?😃))))
Myslim, že takhle se na to moc koukat nedá. To jestli momentálně jde jeho cena takovou rychlostí dolů, tak podle mýho názoru se může stát, a nebude to asi ani tak dlouho trvat a do takových deseti let se zase odlepí cenově od dna a to si myslim už potom jeho cena jen poroste. Musí se ale uvažovat trochu dopředu a už teď to auto hejčkat a udržovat v tom nejlepšim technickym stavu. Protože jinak už se to auto od země nikdy neodlepí. I když tohle auto specielně si např. s korozí rozhodně starost dělat nemusí - takže směle do utrácení zlaťáků.
Pozor, pozor De Ludra je zlevnena na "pouhych" 549 tacu
deville 71 za 2 litry neni spatna koupe, ja bych sel do toho z acek kdyby byl za rozumejsi cenu (a kdybych na neho mel 😃. ted sem koupil suburban 73.
Já to říkal, že ještě klesne... už je to tady.... musím se na něj někdy zajet podívat.......
mám dojem, že to tu nějak upadá.......
Ty hovada v AAA ani neví, co tam mají za sqost.... na teletextu tvrdí, že je to rok 1985....když se to vyrábělo 81 až 83, tak asi těžko...
Na netu to tvrdí taky a ke všemu tam v údajích mají motor 2,4, přitom DeLo měl 2,8...... A označení DMC 12 jim nic neříká... mají tam XXX...
Tak vážení, byl jsem se konečně podívat na ten sqost v Praze... na pohled vypadá opravdu v super kondici... interiér už je horší, ale stále v normě.... pokud jde o motor, ten startuje jen s pomocí cizího vozu, ale pak šlape krásně. Sedl jsem si i za volant - to auto nemá chybu, přál bych každému tohle zažít. Pokud jde o chybné údaje, tak je z roku 1981 (a ne z 1985). Pozná se to podle víka nádrže.... Ale je to nádhera a musím ho mít!!
Jdi do NĚJ !!! - neprohloupíš !!!
Myslíš to vážně nebo ironicky...? ?😃) Nicméně, už bych ho měl v garáži, kdybych měl ty prachy... zatím musím počkat až ještě spadne....
Jasně že vážně - je vidět, že máš vytříbenej vkus.

Druhá věc je samozřejmě vzít ten balík peněz a "udělat si tu radost" jak se říká. To už chce jednak ty prachy mít a pak bejt tak nezávislej že zrovna do tohohle je možný investovat. Já zasebe můžu narovinu říct, že by v rodinym rozpočtu muselo bejt volnech minimálně 1,5 melouna aby to prošlo bez protestů a neomezilo to jiný aktivity. Ale to jsme v úvahách úplně někde jinde. Myslim to vážně, ale taky myslim že máš čas tak ještě 1/2 roku než to spadne zase o 100 dolů, ale pak už to za tu cenu vopravdu někdo koupí. Dřív si myslim že to nehrozí.
Benny az si ho koupis dej vedet.... Mimochodem: rok 85 je blbost, to uz se nedelaly, pan De Lorean uz mel tehdy opletacky se zakonem (drogy, zpronevera a tak....). Pokud by to byl rok 81, stacilo by ho jen udelat do stavu v jakym nevyjel ani z fabriky, pockat do 1. 1. 2002, nechat udelar veteranskou testaci na zaklade ktery dostanes "technicky prukaz historickeho vozidla" a muzes drandit..... Sanozrejme je treba byt clenem VCC a mit trvale manipulacni SPZ. Jo a jedna malickost: prachy na koupi tohohle skvostu a prachy na renovaci... aaaaach jooooo.....
Mno...teď jsem zapomněl, co jsi tam psal....
Jo, už vim - ta vetranská atestace je na prd, protože můžeš jezdit jen na specialni akce, každá jízda se zapisuje do TP, takže si s tim jen tak pro potěšení proste nevyjedeš (aspoň ne legálně). Pokud jde o renovaci, nedáš za to tolik, to auto vypadá mimořádně dobře...a originální díly jsou levnější než na většinu obyčejnějších aut.
No, abych řekl pravdu, já už to auto tak chci, že bych to za něj dal, i kdyby to byly do halíře poslední prachy... ?😃)
Tak co je pánové, snad nechcete tuhle rubriku odeslat... S DeLo v AAA to vypadá nadějně, ještě jeden tah a mám ho v garáži..... Jen doufám, že vyjde.....
Kdyz o tom tak basnite, privezte si ho z venku. De Lo 29000 km, 81, original stav. pouhych 19 950 DEM cca 380 000Kc. Mozna by to neobstal quli prihlaseni, ale copak se s tim da bezne jezdit?
No jasne! Ja to rikam porad, to auto nema ani tretinovou cenu (co za nej chteji v BBB).
Nojo, tady jde právě o to přihlášení... Já chci vidět, jak bych to udělal. TAkhle ho mám jak na talíři. A nevidím důvod, proč by se s ním u nás nedalo jezdit.... myslím, že je na to stavěn lépe, než třeba Porsche nebo Ferrari, kterých u nás pár provozováno je.
Koukám, že je tahle rubrika odsouzena k zániku... a takový super auto....
Benny, uz ho mas v garazi?
Tak Benny, kdy do toho vlítneš? Jinak na tom autě není zajímavýho, kromě historie a těch nerezovejch plechů, vůbec nic. Navíc ta historie zajímá tak akorát Amíky, tady v Evropě to nikomu nic neřekne.
Mozna nikomu v Evrope nic nerekne historie DeLoreanu, ale pro mne bylo moc zajimavy si ji precist...
Toho De Loreana radši nikdo nekupujte. Zaprvé AAA váděj špatný info - rok 85 atd.. To bude zase nějaká skládačka - přední víko z 84´ bez nádrže, přetočenej tacháč...

Jezdil jsem s nim v Americe - stal 14.000 dolarů - a to jsem ho musel ještě trošičku poupravit. Jel jsem s ním také na sraz a byl tam nějakej americkej * a ten ho nalakoval nečerveno i s kolama. *
Vytažní rubriky z pekla_______________________ Ale mají DELOREAN vystavenej za 459.000,-startujou ho taky z baterky stav tch. 29 xxx mil

značka je PZJ a nějaký čísla. Starovali ho docela mazel.gumy jsou zteřelý na předku Firestone(ten kdo ho viděl)
Kdybyste nekdo chtel DeLorean v perfektnim stavu (a meli na to), podivejte se na www.delorean.com muzeta si tam objednat DeLo po repasi primo od DMC, zakladni cena je $29 500, s dalsima doplnakama (vylepsenej motor, snizenej podvozek ...) vyleze tak na $50000
v áčkách už je pryč. Za těch 299táců to byl solidní základ pro stavebnici.
Nechápu proč za to chtěli tolik peněz. Stálo to v létě 2001 v AAA v Brně. Dojebaný světla. Dokřivená kastle. Nudnej výkon. Vypadalo to jako kastrol na vaření. Nevím jestli to byla ta co v Praze, ale tahle kára byla hnusná ( a za ty prachy - zkoušeli to s půlmilionem)
V Praze stál ještě víc 😄 To auto má tuším nalítáno, něco kolem 400tis km. Tak je jasny, že to chce opravit interier. A podívat se na motor. Jinak kastle mi přišla OK.
Ten den lilo a v levým předním reflektoru byla do půlky voda. Navíc z jedné škvíry vzadu u světel voda vyplavovala rez (nerez?). Docela mě to tenkrát šokovalo za ty prachy. Jinak je to asi zajímavý auto, ale tenhle kus byl opravdu hroznej.