Zpět na článek

14 komentářů

Akékoľvek info. o tejto inštitúcii sú tu veľmi vítané!
Vypočítal priemerný aktívny "život" Volva na 17,5 roka.
Saab
Nějak to tady nejede 😒

Máte někdo jejich statistiky ?
Mám několik jejich časopisů pro členy a tam něco je. Přes jejich www. se k žádným informacím nedostaneš, protože jsou zase jenom pro členy.

Blbí.
A o čom tie časopisy vlastne sú?
ADAC
ÚAMK
Vloni šly jejich stránky několik týdnů bez hesel u příležitostí nějakého výročí založení, jinak jen pro registrované a platící. Rozhodně to nejde šíří a kvalitou služeb srovnávat s naším ÚAMK (to je dost bída). Obsahově to bylo velice dobrý (testy aut, pneu atd.). Bohužel nešlo nic stáhnout, protože to měli chráněné. Hlavně je to méně komerční než běžná motoristický periodika. Zde jde hlavně o dobrou službu členům.
Tak ADAC je klub, ve kterém jsem už pomalu 20 let členem, za necelých 100.-DM má člověk právo, když zůstane někde viset a nedá se to opravit na místě, dát se bezplatně odtáhnout až do 50 km (odtahovou službou, nikoli na laně), každý rok má ćlen právo na nové mapy svého výběru, Německo, Švýcarsko, další sousedské země, ke klubu patří právníci, kteří bezplatně pradí, za 60.-DM/rok navíc je plné právnické pojištění (už jsem sám párkrát využil), dále jsou bezplatné zkoušky tlumičů, brzd, tachometru, slevy na bezpečnostní tréningy.... Ten časopis chodí jednou za měsíc, sem tam v tom něco i stojí, ale jsou časopisy lepší. Když ale jedete na dovolenou, stačí to říct na pobočce ADAC 8v každém větším městě) a dostanete vypracovanou trasu včetně map, které jsou velice přehledné a nejnovějších údajů o např. posledních dálničních poplatcích ve Francii nebo Španělsku...

Nejdúležitější je ale Lobby pro Automobilisty, která docela s úspěchem bojuje proti zneužívání automobilistů jakožto dojné krávy pánů politiků.

Každopádně se ten příspevek vyplatí, z naší rodiny jsme u ADAC 4 lidi (žena a 2 děti).

Jestli jsou ještě nějaké otázky, tak sem s nimi!
Ako si sa k tomu klubu prosímťa dopracoval? Máš prístup aj na ich www.stránky?
Dopracoval jsem se jednoduše: od roku 1980 žiju v Německu, a jako takový mohu být členem ADAC. Ve Webu jsem ještě nehledal, ale nejspíš by tam něco (www.adac.de) mělo existovat. Pochopitelně v Němčině.
Členem společnosti ADAC může být kdokoliv kdo zaplatí členský příspěvek. Nikoli jen občan Německa anebo osoby žijící v Německu. Avšak občané Německa a osoby žijící v Německu mohou z pochopitelných důvodů lépe využívat veškeré výhody nabízené společností ADAC. Já osobně jsem členem společnosti ADAC již patým rokem. Služeb společnosti jsem využil jen dvakrát. Jednou k plné spokojenosti (vybitá baterie), jednou s určitými problémy (byla zrovna velká poptávka po servisní pomoci). Časopis společnosti mi posílají i do ČR (dokonce nechtěli ani připlatit). Jste-li navíc členy ÚAMK a neumíte-li dobře německy můžete se v případě potřeby dohodnout s pracovníky a zástupci ADAC přes ÚAMK. Vlastní zkušenosti s touto variantou nemám, ale je to údajně velmi zdlouhavé (faxování, telefonování apod. - min. několik hodin).
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !

Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!

Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!

Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.

Je nejvyšší čas na reakci postižených.

Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.

Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.

Rozhodující den je 30. dubna 2000.

Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.

Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.

Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale😒br />
NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!

Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.

Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!

Děkuji

----------------------------------------… />
Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)

---

Příchozí zpráva neobsahuje viry.

Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]

Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000

----------------------------------------… />
Titulek zní jasně, co je lepší si u nás a nebo pro někoho kdo jezdí často do zahraničí předplatit. Někde jsem četl, že u nás je dnes největší ABA. Mě se zase líbí ta spolupráce ÚAMK - ADAC.