Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

874 komentářů

Tak nám vyhrál jak sem čekal Stacey(MAN), druhej byl Mardějev, tak Kamazy přeci jen na bedně, i když tentorkát jend druzí a třetí Alešek loprajzů, no jo, na poprvé úspěch, všechna čest...

Čest Ginafů hájil aspoň 4.místem VanGinkel...

Jinak co se týče US vozů, tak potěšila účast amerických Hummerů a Gordon byl v poslední etapě třetí(celkově osmý)....A překonal tak mnohé konkurenty a dokázal že se americké stroje nestratí i v tak náročné soutěži...(toyotoy a Nissany skončily až daleko za ním)

A to dříve jezdily i Jeepy a Chevrolety.....
tak na floridu som este nikdy nezabludil, a uz sa do USA ani nechystam, vzhladom na mentalnu zaostalost tamojsieho obyvatelstva a kurz USD >😁

ale na floride to bude podla mna takisto prisne ako v NY a pod...

ale napriklad v colorade ti US vodicak vystavia tak, ze im ukazes svoj europsky a urobis 20 otazkovy text, (prve otazky su meno, datum narodenia, adresa) a potom otazky typu "if you see the red light, what do you do? a)stop b)go >😁 a s US vodicakom uz nemas problem zaregistrovat na seba auto...

este jedna sukr. otazka: mas viza, alebo dipl. pas? 😲
tu v Bratislave som Mustanga este nevidel, tu je to poriadna exotika >😁

v Cechach je aj ovela viac firiem co dovazaju US cars - tu je vidiet maximalne tak Infiniti FX
Vono to není tak jednoduchý, i když kesk má pravdu že v některech státech je "poněkud větší bordel" než jinde....

Jinak novejch mustangů i tady v čr jezdí dost a to včetně GT verzí.....
kesk, dik za rady. neviete niekto ako to funguje na floride, obzeram sa trochu tam...okolie miami alebo ft.lauderdale.

inak ked uz budem v tej montane, nechce niekto vyhodneho noveho mustanga? >😁 zacinam brat objednavky >😁
podla toho v ktorom state... u redneckov (Idaho, Utah, Montana, Wyoming a pod...) sa ta nikto na nic nepyta a auto mozes zaregistrovat aj na svojho psa...proste typicky americky bordel, babka na urade ani nevie kde to vlastne pracuje a ako sa vola... registroval som si auto uz dvakrat v montane a nebol ziaden problem.

v inych statoch napr NY auto na seba nezaregistrujes, ak nemas americky vodicak, americku kreditku ( ak nemas US kreditku nedaju ti US vodicak a ak nemas US vodicak nevydaju ti US kreditku... >😁 a mozes sa aj po.ebat)... je to vsetko preto lebo odtial chcu vystvat imigrantov, vsetkemu su na vine mexicki cigani... ani EU vodicak v tychto statoch neplati, ukazal som v NY policajtovi EU-vodicak a takmer ma zavrel... a v takom Idahu jazdis aj na slovensku kartu zdrav. poistenia a dedinskeho serifa presvedcis ze je to vodicak platny na celom svete...

takze ak mas US viza, vyber sa tam do nejakej vesnicky strediskovej, kup 4 mustangy, posli ich domov a milion mas zarobeny... 😁
pockaj Barrichello, chces povedat ze to nemozem prihlasit v USA na seba bez toho aby som tam zil, v tom zmysle ze to kupim prihlasim na seba a vratim sa sem? a potom po pol roku si to doveziem?

dik za odpoved
tak macík nám vypadl a bohužel i oba DeRooyeové...Smůla no, mladší byl na druhym místě....

Rusové nakonec druzí, sem zvědav jak dojedou, ale na Staceyho nemaj, pokud mu vydrží technika
Jo, údajně to pravda je, ale hůř se to provádí, pokud se nechceš nastěhovat na půl roku do USA, tak bys to musel přihlásit jedině na někoho kdo tam byl....

Jinak clo+dph+doprava sem do čr+ STK, emise, úpravy.....

Mno neček o moc výhodnější cenu oproti dovozůcom tady a anvíc se připrav na tuny papírování a chytré úředníky s odpovědmi "jo pane, tohle takhle být nesmí..."
ano je to pravda, vtedy to vychadza lacnejsie ak vies preukazat americku "registration" na svoje meno, myslim ze je to tych 6 mesiacov...
chcem ho doviest individualne, mam ho aj vybraneho, je tam znacny cenovy rozdiel aj napriek tym roznym doplatkom. Viete mi povedat co je pravda na tom, ze ak preukazem ze som vlastnil to auto v USA viac ako 6 mesiacov, nemusim platit clo ani DPH...
Tak předem si musíš rozmyslet, zda si ho koupit přes nějakou firmu, která ho sem vozí (je jich bezpočet, budeš to mít bez starostí) - např. www.simix.cz; www.impexta.cz či www.worldauto.cz

Nebo jestli si ho indivudálně dovézt z USA, což tě vyjde kapánek levněji, ale připrav se na lítání po úřadech a na pár problémů....
mozes mat asi dost problem s homologizaciou, ak take auto este v SR nie je na znackach, ale myslim si ze nejaky ten mustang uz tu bude...

potom uz asi budes musiet iba menit tie blinkre alebo co to vlastne chcu, isiel by som sa na tvojom mieste na to opytat na dopravny inspektorat ako to chodi, alebo sa opytaj v niektorej z tych firiem ktore nosia auta z usa, ak budu ochotny poradia ti... z usa sa tak oplati doniest cokolvek a slovaci zijuci v amerike z toho maju poniektori celkom slusny biznis, nosia sa najma imprezy, lancery a pod., vsetko tam vyjde lacnejsie, vratane touarega vyrobeneho v BA !!!
Kdyby měl někdo zájem, prodávám 5 kusů sestavených modelů US Trucků (Peterbilt, Kenworth,Western Star-odtahovka),Ford,Freightliner). Jde o modely značek Italeri a Revell v měřítku 1:24 a 1:25. Ruším sbírku. Ještě je k mání Volvo FH16 z evropanů. Cenu nabídněte. Pro představu ceny nesložených stavebnic jsou 900-1500Kč. Foto možno poslat mailem. Zájemci pište na gt.jirka@tiscali.cz.
kesk, dik za pomoc

co sa tyka toho Polska, nemohol by som si ho doviest po vlastnej osi, lebo nan nebudem este mat papiere - certifikat konformity, emisnu, stk atd... takze ho nebudem moct vozit po cestach, ostava jedine ten kamion az domov...

nemate niekto informacie o zmenach, ktore je potrebne na taky mustang spravit po dovoze - okrem vymeny ziaroviek v obrysovkach a blinkroch? a ci je problem dostat ten certifikat konformity...
tak najlepsie to maju teraz prepracovane poliaci, dovezu ti ho za lacny peniaz, akurat si musis ist ponho do nejakeho polskeho pristavu, gdansk a pod...

ale ak chces da sa to aj tak ze ti ho vylozia z kontajnera z kamionu priamo pred domom, ale to uz je trochu predrazene...

ak mas viza do USA (co predpokladam ze nemas) tak by to bolo jednoduche, v new jersey ho nalozis a vezu ti ho az domov.... sice to trochu trva ale stoji to asi iba 500 usd...inac uvazujes dobre, ten mustang je fuckt dobre auto, v usa je takmer zadarmo a tu si ludia myslia ze si multimilionar ak s tym vyjdes do ulic... ako frajerina je to super, ak to chces na ten ucel...
caute fandovia US cars!

nema niekto z vas skusenosti s dovozom noveho Mustanga do SR/CR? Pomozu akekolvek vlastne alebo sprostredkovane, pripadny nejaky tip...

vdaka za vsetky rady
Tak Čagin nám vypadl, takže první Stacey, druhý G.DeRooy......

No tak letos bude zajímává bitva, sem zvědav, zda se ještě Kamazy prosadí nebo je to pro ně konec. A zda vyhrají Ginafy nebo Many, našim moc nevěřím, ale uvidíme....
Tak karel nám nejde, DeRooyvé se převlékly do hávu zančky GINAF (i když je to vlastně DAF, jak kabinou, tak hlavně motorem).....

No Tomeček měl smůlu s tou přední nápravou, ale už to naštěstí spravil. No první je mladej DeRooy, tak mi dělá radost
[odkaz]
včera jsem jeden bílej s návěsem na kontejnery(ale bez kontejnerů) viděl na žižkově...super stroj.
jo aha, Seville je tam 😄 moc moc pěkné za pěkné peníze. Úplně stejnej nám byl odcizen...
No nevím se musím podívat...
jedná se o Cabovery, jsou v nabídce na www.tipcars.cz. Nechcete někdo americkej truck??? Fakt perfketní...A pak že se nedá v ČR koupit us náklaďák!!!!
Tak co aci, co říkáš na nabídku v AAA??? 4 Cadillacy - to už tam dlouho nebylo - kromě těch dvou "známejch" De ville jedno Seville a ten jeden vetrán ze 60. let....
Ne to je úplně jiná, ta na usmotors.cz je stará...tahle je z 83, má najeto jen 60 tisíc...a vypadá moc dobře, ovšem tomu odpovídá i cena - 210 tisíc je fakt dost...a je to 98, sorry, myslel jsem že je to 88, takže jsem tady trochu mystifikoval...
nevím, juknu se...
není i na usmotors.cz ?
na www.tipcars.cz je v inzerci suprová Oldsmobile 88, bomba auto prej v orginál stavu. Bohužel tomu taky odpovídá cena, jinak vypadá dobře....
Hm, budu se snažit, i když já to většinou vidím z nějakého dopravního prostředku (bus, auto apod.), takže to se těžko odchytává, navíc někdy to jede opačným směrem 😃
To je jedno. Odchytit a za okno mu dát ať nám zavolá. Moje číslo, nebo stačí web www.cadilla.cz
bílej, předchozí generace, stejnej už sem tady viděl, ale tohle byl jinej, vpředu měl místo SPZ US vlajku a vzadu nějaký americký číslo, takže nějak noname...nevím, ten první kterej občas vídávám byl stejnej model, ale měl diplomatický číslo.
bílou, novej model s velkejma černejma sklama na boku jsem včera viděl na parkovisšti u metra Nádraží Holešovice. Pěknej kousek, na rodinej výlet....😃)
jsem viděl ve středu, bílej, třínápravovej....v Praze ještě neviděn...jako nástavba nějakej sud na pokládání kabelů či co....
To víš, rusům jsou nějaký emise fuk a taky je to závod, tedy upravený vozy, kde se na to tolik nehledí. No a tomeček tam měl motor Tatra a ten holt čudí taky víc než moderní DAF....
to Tomeček a Čagin - změřil bych Vám emise a posla Vás s ostudou domů. To DeRooy proti Vám kouřil mnohem méně. Východní blok se zase vyznamenal.........................
No, Tomeček aspoň druhej, De Rooy až čtvrtej, škoda, měl bejt třetí...Tak zase za rok....
Takže první Čagin (jsem zvědav jak dlouho), druhý Tomeček, třetí Jan De Rooy.....No mladej si taky neved špatně, škoda tý havárky....na to, že jel Dakar poprvý nejel špatně...
jen tak pro info, kdyby to někdo nevěděl, tuším, že jedou dokonce 3 nebo 4.....
takže z našich už zývá jen tomeček s Tatrou a soukormý LIAZ s Macíkem.....První De rooy, tentorkáte však synátor...
první! Super. A objevil jsem taky stránky o Dakaru: www.dakar.cz a www.dakar.com De Rooy má tuším www.derooy-dakar.com
A tatry zatím nic moc. De Royové (otec a syn)je na svých DAFech pěkně válcují....a Kamaz taky nic moc....A jeden i jeden náš sokromník s Liazem 4x4 z roku 1990 a zatím se drží..
Ok, dík za upřesnění, to víš, já všechno nevím....😃)
Barrichello, jen pro presnost - firma Checker v roce 1982 uplne nezanikla jak pises, pouze prestala delat auta. Existuje jako soucast koncernu GM dodnes a dela snad nejaky dily pro Cadillac nebo co.
článek + foto na US Motor show......
Je je to on, díky. Nevěděl jsem ten název. Je to správný auto, Chtěl bych napsat článek o historii a o tom autě....Ještě jednou dík.
Alespoň je vidět jakou snese zátěž... a to ještě jezdil jen ve městě
Taky je tam clanek o poslednim NYC Checker taxiku, kterej byl v roce 99 vydrazen za 134 tisic $!! Byl to rocnik 78 a mel najeto 994,050 mil (slusne zajety, ne?).
Na tech strankach jsou v inzeratech auta na prodej, staci se podivat na cenovky (samozrejme jsou trosku nadsazene).
Na těch stránkách co dodal Kon jsem našel docela zajímavé údaje😒br />

www.checkercabs.org/…/1960/1960prices… />

Hele netušíte kolik muže takové auto stát ?
Jo tak Kon byl rychlejší...
Myslíš Checker ?

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Byla to firma Checker, posledni kousky vyrobili v roce 82. Odkazu na webu asi najdes spoustu, treba

www.checkercabs.org .
nevíte někdo, jaká firma dělá ty americký taxíky, co s nima taky jezdí Yellow Cab. Jou ty ty se 4 kulatejma světlama, co připomínaj takovýty auta ze 60. let...kulatá karoserii, určitě víte co myslím. Kdybyste věděli něco o výrobci, případně info třeba kde je o nich něco na webu, byl bych moc vděčnej...
nějakej kapotovanej truck, ale nejsem si jistej, jestli to bylo kapotovaný Volvo, nebo něco americkýho...byla už totiž tma, navíc jsem to viděl z okna baráku, takže těžko rozeznávat....vím jen, že to bylo zelený, 3 nápravy a návěs s kontejnerem...
Ježiš šmarja..... ty japonci jsou už všude... No nic, musíš si udělat výlet k nejblížšímu prodejci. Jinak to nevidím. Já se do USA podívám jen když prodám auto = nikdy. Takže si moje jediná šance 😄 Uděláš si poslední výlet Jeepem 😊
...takze pokud mas zajem treba o Sonatu.... 😄 😄..
je to laredo r.v. 2000,bila barva,uvnitr tmave sedy,motor 4.0,select track..vpredu velky ochranny ram,3 pary pridavnych svetel (PIAA) 😄

On domaci me ma v oblibe,to jo..moje auto zna od zacatku,vzdycky videl jak se o to staram,ze jsi sam menim olej...atd... takze asi takhle..

Dealer mi nabidl nejvice 12500,a na nabidky vsude pritomnych cumilu typu: I give you 10 g... uz nereaguji.. rekord u me ma jeden manik z vedlejsiho bloku,ktery mi nabidl 6 tisic.. 😄

Jo aci,vcera jsem se vydal s velkou slavou pro ty prospekty...ale po prijezdu na misto jsem z desenim zjistil,ze Caddy uz tam neprodavaji....zacal tam prodej Pontiacu a hyundaye.. 😒 😒 😒
to Green: Jo, sedmnact tisic je super cena, domaci te ma asi rad😄 Tak aspon prodeje nebudes moc litovat. (Barrichelo, neznam detailne Greenovo auto, ale dealer by mu za nej asi nedal vic nez 12 tacu...)
no to ¨ne, 17 tis doláčů. To je velmi good cena.
Hm, tak to je trochu problém...17 ujde, i když zázrak to nejni...
Díky.
...diky za rady panove,ale dnes rano jsem mluvil s nasim domacim,a ma o Jeep zajem...dokonce mi nabidl pomerne vysokou cenu,(vubec jsem neveril svym usim)takze nakonec auto zustava tady...dostanu za nej 17,kdyz prictu dopravu,atd...,nejsem blazen...situaci ale stezuje to,ze stale nemam title,takze poslat ho domu nemuzu ,a znamych,na ktere bych se mohl spolehnout s pozdejsi pomoci s prepravou,tady zase moc neni...😒

...dneska se ti urcite podivam po tech prospektech,slibuji.. 😄
Green: Brožurky please.... Nejlépe Cadillaca 😊
No vidíš. Klidně bych si to poslal do Amstíku a domů dojel po vlastní ose. V momentě kdy je to tvůj soukromý majetek odpadá problé se clem atd... no a z Amstíku do ČR ti to vyjde levněji než za 2150-800=1350 dolarů.
to Green: Ceny náhradních dílů jsou samozřejmě v ČR o trochu vyšší než v US, ale asi se nedá říct, že by díly na americká auta byly dražší než na evropany a japonce, spíš naopak. (A že by tě zrovna cena brzdovejch destiček nějak rozházela dost pochybuju😃

Pokud najedeš ročně vlastním osobákem tak 20-30 tisíc kilometrů, tak se na spotřebu vykašli, pár litrů navíc skoro (ve srovnání s celkovými náklady na provoz auta) nehraje roli.
..uz je mam..😄
firem,ktere se specializuji na prevoz aut,jsou tady mraky..nejlevnejsi jsem sehnal za 800usd do Amstru..nejdrazsi potom s kontejnerem az do Prahy za nejakych 2150...Rekl bych ze ceny na netu jsou spis orientacni,v agenture ti potom daji cenu lepsi,jenom aby sis vybral prave tu jejich... 😄

nejserioznejsi se mi zda😒a href="//shippinginternational.com/" title="//shippinginternational.com/" rel="nofollow" target="_blank">shippinginternational.com/

pokud by jsi snad jeste nekde nasel kontakt na tu tvoji firmu,mohl bych se alespon preptat...jak ale rikam,firem je tu spousta..
Tím chci řici, že Jeep je tak nějak kompaktnější. Můžu doporučit Čechofracht je to velká spediční firma a přepravu aut v kontejneru mají v malíčku. Na uzemí USA mají své agenty, které spočítají cenu atd.... rozhodně doporučuji
Hele a ta cena kontejneru je blbost. Když se dopravovala z USA sanitka z 50. roku, tedy délka limuzíny váha tanku, tak kontejner do Brém stál 1.200 dolarů.
Jo jasně to je obecně známo. ND jsou cenově OK. To je to nejmenší čeho bychse bál. Aut. servisy na Chrysler/Jeep také jsou tak vo co de... 😄
...no zkusim dneska zjistit podrobnejsi veci okolo toho dovozu...Co takhle servis?Kolik stoji vymena predni br.desticky?Zadni?Vsechny informace mam pouze z netu.Ale jak porovnavam,tak porovnavam...ceny se prilis nelisi od ostatnich zazraku typu skoda,VW,...

Vcera napadl v NYC prvni snih,cesty se hned(jako obvykle)stacily ujezdit,no co vam budu povidat...no potom bylo veselo...
Green: pokud a) chceš mít v ČR takovéhle auto a za b) převoz a přihlášení se vším všudy vyjde do 3tis USD, přivez si to. Pokud ti tady stačí obyčejná plechovka ala Octavie apod., tak to prodej...
Vzhůru na 900.....
Dovoz je asi lepší, můj osobní názor...
To je fakt, jenže ty z hranic nejsou to ončo...ty ty cikánský (nic proti cikánům) už vůbec ne....
..diky za odpoved,hodne jste me pobavili.. 😄

Nicmene dnes mam rozhodujici den,zda prodat,nebo dovoz...Pro prodej mluvi 1)spotreba,2)vysoke provozni naklady,3)bez starosti...

Pro dovoz: 1)cisty puvod,jsem 1 majitel..2)najeto pouze 37000,vyborny stav..3)prodej TEZCE pod cenou..cca14000 USD...4)splneny klukovsky sen..5)americka legenda..

Takze porad nevim,prevoz se da sehnat za 1000 usd bez kontejneru,za 2000 s kont.az do CZ...prihlaseni 1000 USD...

Naprosto souhlasim s KONem,jestli udelam tak ci tak..budu litovat...to je mi jasne... takze spis dovoz??? ..sakra vazne nevim....
Výměna chipu je fakt blbost. Lepší varianta je jen odpojení 3 válců, tím se dostaneš na evropský best-seller tří válec... 😊

KON má ve všem pravdu. Nic víc k tomu nejde dodat. Jeepa bych si nechal, je to pěkné auto a auto které za 10 let bude stále ten pohodlný, dobře vybavený Jeep s designem který nestárne. Nechal bych si ho jako auto na "druhé ježdění" když budeš chtít něco na přískoky po Praze, nebo prostě "tak". Kup si 2-3 roky starýho Civica. V dobrý stavu do 200 tis a dá se pořídit do té ceny i s A/C. Jeep je snad jediný auto, který si drží, alespoň v ČR velmi slušnou cenu po svou existenci (drží si cenu). A hlavně je to jediný americký auto, který se dá s úspěchem v ČR prodat.
jo,jo,máš pravdu.Akorát pronájem blondýnky by nebyl problém. U hranic jich postává dost,a ty peroxidové s cikánským původem jsou za babku. Jenže,to už jaksi asi není to pravé ořechové!
to Green: Čip, kterej by ti snížil spotřebu určitě neexistuje. Uvaž kolik asi najedeš v Evropě kilometrů ročně, jestli je to tolik, že se ti vyplatí pořizovat auto s výrazně nížší spotřebou.

Já bejt v tvý kůži, tak si Jeepa dovezu, protože v Čechách jsou auta dražší, výběr dost omezenej, obvykle v horším stavu než v US a dost často "bez historie". Prodejem takhle novýho auta rozhodně nevyděláš.

Navíc je momentálně kurs koruny vůči dolaru pro tebe hodně nevýhodnej.

Nevím, jak votravný papírování je s dovozem a přehlášením spojený, ale asi to nebude u pár let starýho auta tak strašný.

Nakonec je stejně jedno, jak se rozhodneš - stejně budeš nakonec litovat, žes neudělal opak 😃
jasne ja vim,taky nejsem pro,kdyz ze takhle *urvi motor...jenom jsem chtel znat vas nazor...dnes se totis musim rozhodnout,zda ho tady prodam,nebo vezmu do CZ...zvazuji,pocitam,kombinuji...nejspis ale prodej 😒
Bejt tebou, tak bych do toho nešel, nad tím už zkrachovalo lidí...nepřináší to tak velké výsledky a je to dost riskantní....
cauky aci,tak jsem zase po dlouhe dobe tady....

Rad bych se te na neco zeptal:myslis ze by se dalo neco udelat s tou moji spotrebou?Co takhle stale popularnejsi vymena chipu?Jsem toho sice odpurce,ale spotreba 10-12,mesto 15 me nuti k zamysleni...
Jedině, i když tam jich taky moc nebejvá, na tom posledním srazu v Letnanech žádnej nebyl (když nepočítám ten "music" truck...Loni tam byl aspon jeden tuším.... Nebo si nějakej stopnout někde na silnici, čas od času nějakej vidím...
no, takovejhle výlet bych si taky nechal líbit, jenže nemám papíry na truck a ještě k tomu ani neznám nikoho, kdo by mi takovýho Kena či Freightliner či něco podobnýho půjčil....jo a ta blondýnka by tak nebyla špatná, hihi....
vždycky jsem si říkal, že až mě všechno naštve,seknu s podnikáním,koupím Kenyho s pořádným obývákem,a projedu si celou evropu! ale jenom s kozlem,konečně si to užít,žádný honění času a kilometrů,žádný spedice,celnice,váhy a ostatní hnusy tohoto řemesla! a kdyby k tomu byla sličná blondýnečka,tak 25 let,tak co víc si může chlap přát?
Se budeš muset zastavit na nějakým srazu US Cars...
Neznate nejakyho majitele US trucku tady ? jestli by mne nenechal svezt, jen kousek, papiry C+E a praxi mam dlouhou,takze mu to neposlu do lesa....
Tak vidíš. Já ho ještě neviděl. Pěknej kousek.
Jo znám. Občas parkuje na "M" Opatov, hlavně v noci
dneska jsem viděl kulatýho, stříbrnýho Chevroleta Caprice. Takovýho jsem v Praze ještě nikdy neviděl. Vypadal super. Ovšem viděl jsem ho jen chvíli - z tramvaje...
No, je to tradiční british racing green, dříve s ní jezdily Lotusy (teda v F1), jestli se nepletu....
Nebo na X-Type... koukal jsem na ten lak. Znám ten odstín
ace2: Jsem na tom podobně. Na jaře chci lak. Barva British Racing Green jako je na Jaguar F1.
Já taky přispíval ze začátku pod nickem "Barrichello", jenež pak někdo přišel na heslo a musel jsem to změnit na "R.Barrichello". Takže možná bych byl jinak taky první nebo druhej....Jenže počítá se jen to jedno.....
Ani ne, ted musím pekelně přes zimu šetřit. Neb musím našetřit na takové věci jako. tlumiče, kuláky, přední gumy, víčko a palec rozdělovače, výměna oleje, podplacení technický, atd... takže nic moc zavidihodného. Dobrovolné příspěvky posílejte na konto Caddy 38619001/2400 Cadillac děkuje.
No, je a není. Je sice v první v pořadí, ale když sečteš příspěvky od Huf a Hufnágl - což je jedna osoba - zjistíš, kdo toho naškrábal nejvíc. Ale i tak si Ace zaslouží gratulACI...
Je to tak aci, naškrábal si v historii tohohle fóra nejvíce příspěvkůů....holt jsi borec....Chystáš nějakou oslavu na počest vítězství??? 😃))(
Jo a ještě jeden bílej trambusovej International odhadem tak rok 94-95....
včera černýho Lincolna TC jako dlouhou limuzínu....a toho novýho, už jsem ho jednou viděl...
A ještě v těch pojistách mají oborvskej bordel.....a nkěterý smluvy jsou úplně špatně psaný.....hlavně od takovjch těch regionálních zástupců, teda konkrétně u ČP....
to je fakt, jeste jsem neprisel na kriterium, podle ktereho bych mohl mit pojistku nizsi. a taky jsem v tv videl nejaky rozhovor s chlapikem z pojistovny a vubec jsem nemohl uverit, komu ze ty penize vlastne strkam.
No, tak nebo tak stejně asi budu mít pořád vysokou pojistku...
Ta určitě bude, změna tarifů,tomu věř, ale směrem nahoru, hihi Někdo jsem o tom četl, co chystá pojištovna....
Někdo mi říkal, že viděl DeVille v limuzíně a nebyla černá ani bílá. Myslím tím toho nového DeVille. Ach jo 😞

Každopádně jsem dnes viděl svůj reálný sen. Černý New-Yorker/LHS ach ano, nádherné auto. Je to svátek designérů. Jednou bych si ho chtěl koupit. Ceny jsou od 160-240 tis, tak snad to bude rálný, ale rád bych změnu tarifů za povinné pojištěné.
No, já ho viděl u Slavie ve vršovicích....správná kára...
tak toho E😜ressa taky cas od casu vidam na ceste mezi spartou a hradcanskou
zánovní bílej Chevrolet E😜ress s diplomatickým číslem (modrým) a nálepskou CD....Buick Park Avenue (tak 1992), modrej, pak krásnej zelenej a fungl novej Ford E😜edition a nakonec stříbrnej Chrysler Concorde....
po dlouhé době nové fotky - např. Pontiac gTO z 67, Fordy Bronco a LTD, Buicky, Chevy Corvair 62, Oldsmobile atd. Více v sekci Fotogalerie....
Aha. Tak to jó.....
Mirek a jeho žena. Moc fajn člověk.
Těch tam bylo hafo i loni.....kdo byl ten pán s tím zeleným Seville - furt se kolem něj motala nějaká kočka - to byla dcera nebo žena (nebo něco podobnýho , hihi)???
Ty cedule máme dvě. Jedna original americká 😄 Bíla s červeným rámečkem a červeným písmem napsáno "Cadillac Parking Only" Ta je ze Států. A druhá. "No Parking Cadillac Parking Only, Other will be towed" To je udělaný firmou co dělá polepy aut, a ta cedule je podle americké předlohy.

To tam měl náš klub zázemí co ? 😄 a těch Cadillaců
tentokrát nic moc, počasí taky nic moc.....viděl jsem tam tvoje auto a dokonce i tebe někde v hlučku, ta cedule, že tam můžu parkovat jen Cadddy byla super - kde jste jí vzaly??
dneska jsem vyděl další truck, taky Cabover(bezkapotovej, starší , ještě kulatý světla), asi Kenworth nebo Pete...nevím, viděl jsem ho z dálky...
Ještě jsem zapoměl, že na tom nepodařeném výletu do Zlína, jsem na D1 viděl tahač , bezkapotový (Cabover) fa International (Navistar) tak z počátku 90. let. asi 90-94 dle mě....
dneska ráno jsem viděl na jižní spojce tahač Freghtliner , byl to nějakej Cabover (bezkapotovej, trambusová budka), světle modrá metalíza, fakt nádherný auto....nevím, jakou to mělo SPZ....viděl jsem to chvíli...ale asi to bylo z ciziny...
modrej Suburban a černej Blazer....a jeli kousek za sebou....
Hm, tak to je zajímavý, taky netuším, jak se to tam dostalo, třeba to tam odložil nějakej pracháč z USA 😃)))
Jo tak to jo. BTW jsem viděl v Chortvasku bílého SeVille STS tak 96-97 rok. Ale co je velmi zajímavého měl americké SPZ.

No a pak jsem viděl Impalu, žel Bohu se v Impalách nevyznám, ale viděl bych to na konec 60. let. Zahlédl jsem si asi na 3 vteřiny. Stále u pangejtu. Jestli byla pojízdná, to fakt netuším, ale lak tomu neodpovídal, neb to byla samá rez. Nicméně kola to mělo všechny a nahuštěný, okna a světla to mělo taky a co je zajímavé mělo to americké SPZ. Jak to se to tam jen dostalo...
Z autobusu se těžko něco odchytává....
Odchytavat a davat na me kontakty...
tady je fakt živo....jinak včera jsem viděl fialovej seville, tak rok 97,98...odhadem..
Buick Roadmaster (sedan i kombi), Estate, Chevy Corvetere v pěkném barevném provedení, OLdsmobile kombík, Dodge RAM a Dakota, Kenworh T 2000 (ten o kterém se mluví v předchozích řádkách a dokonce tenhlke vypadá jako v tom seriálu), Peterbilt a lahůdka - Plymouth Horizon - sem netušil, že se dělal ještě v 90 roce dyt tohle auto měl táta v německým Auto, Moto und Sport z roku 1977 - tady v evropě se prodávalo pod značkou Chrysler/Simca Horizon nebo taky Talbot Horizon
Já nevím, já to neštudoval (tedy nabídku motorů CAT pro T 2000) ale v tom seriálu tvrdili, že je to 16-ti válec, takže chybu maj v tom případě noi.....on je to teda speciál...takže možná něco super, hihi, ale spíš si asi vymýšlej, znáš seriály..
T-2000 a 16 valec? 😄 preklep,vid?...kazdy truck ma jenom 6 v rade...
jste mohli vidět včera v novém seriálu 18 Kol spravedlnosti, který se vysílá na TV NOVA. Je to ten nový model s kulatýma světlama, údajně, jak v tom seriálu říkali vybavený motorem Carterpillar, 16-ti válec... jinak byl tak taky pěknej červenej Cadillac...druhej díl de dneska...
Hm, Tiffany jsem jednou viděl v Německu, zajímavej stroj...
Nové fotky vozů Dodge, De Lorean, Jeep, Mercury, Oldsmobile a Tiffany ze 70. 80 let - více v skeci fotogalerie na US Motor Show...
jak jsem sliboval, ve Fotogalerie najdete nyní fotky limzín a phřebáků značek Cadillac a Lincoln. Takže lenine a aci, můžete vyrazit na prohlídku!
pokud chcete vidět, jak to vypadá v Nashvillu, jaké jksou tam ulice, budovy hudebních vydavatelství (Sony, Curb apod.) a zároveň si poslechnout moderní americkou country, mám tady pro vás odkaz na hudební videoklip skupiny Sawyer brown. K přehrání potřebujete Quick Time palyer. [odkaz]
a tentokrát žádnej News není, protože došel matroš, pokud o něčem zajímavém víte, dejte mi vědět...díky. RB
Mecury Marauder (článek) + jeho foto v sekci Fotogalerie + nějaký obrázky trucků.....
včera jsem u nás na sídlišti viděl nějakej US truck, nevím co to bylo, protože jsem to viděl z boku, ale byl to 3 nápravovej Caboer (bezkapotovej), typoval bych Freightliner nebo Kenworth....ale spíš ten Freightliner...modrá barva a mělo to za sebou plachtovej návěs, taky modrej...
To nevím aci, zjistím ti to.....😃) Je fakt, že Hummer je oproti tomu prdítko, hihi
9000 je můj ideál.... 😄 kolik že stojí ? Kam se na něj hrabe Hummer H1, s tímhle přejedu všechno 😊
Traktory John Deere, stojí za přečtení + shlédnutí obrázků, navíc i velmi rozsáhlá tabulka se všemi údaji....některé parametry těch traktorů jsou fakt zajímavý...
Chromovaný kola tuším měl, jestli měl bandasku na ply, tak to netuším, myslím že ne, ale nemohu to tvrdit stopro, jinak já ho viděl jedoucího, takže to asi nebude ten z bazaru...
No, to je jedno, já jen vím, že tady o nich někdo mluvil....
Bar: Jestli měl chromovaný kola a bandasku na plyn na korbě, tak takovej F150 je v Cash auto už asi rok. Mluvil jsem s člověkem, který ho chtěl brát.
Sanitky a pohřebáky má rád Lenin
Lincoln Navigator, poměrně zánovní, stříbrnošedá barva... a Ford F 150, tak 87..odhadem..bílej....ale ten Lincoln byl fakt pěknej...
Nic moc, jenom De Ville a Seville 2002, ale napříště budou možná nějaký ty sanitky a pohřebáky, ty máš rád ne??? Líbily se autobusy?? 😃))
Říkáš další Cadillaci ? Hmm, jdu do toho 😊
Obrázky Cadilaců, dodge, Fordů, Ponitac, Lincoln, Oldsmobile + US school autobusy....
Tak to určitě bude někoho zajímat, kolik šrobků je u sedačky.....😊)))) to: red baron: jestli se chceš zaměřit i na detaily, tak máš příštích 5-7 let co dělat. Good luck!!
caprice ma pridelany sedadlo spolujezdce jen dvema sroubky 😃))
GM má nějaké takové fotky jo ? No nekecej a jak to že o tom nevím ? 😄 Už tam jdu a budu sosat...
to ace2: Už vidím, jak mě někdo stíhá interpolem za to, že na svých amatérských stránečkách zveřejním dva jeho obrázky. Když už se někdo z amerických webů ozve, tak s ním o tom budu diskutovat a v nejhorším to stáhnu pryč. Jinak na presscentru GM jsou nádherné fotky cadillaců od padesátých let až dodneška, většinou v rozlišení tak 2400x1486 a podobně, fakt kvalitka 😄

Je to taková mravenčí práce, ale když byl AIRWAR (viz odkaz dole) ještě skoro prázdný a srovnám to s dneškem, je to fakt rozdíl. Asi se do toho pustím, češi se musí dozvědět něco o amerikách. Navíc jak se to bude postupně plnit - začnu asi od největších ikon typu Caprice, Chevy Van, Voyager, Corvette, Camaro apod. a skončím u věcí jako Studebaker či Hudson či Buick s řadovými osmiválci - tak bude čím dál snazší říct známýmu: "Jo, ty nevíš, o kterým autě mluvím, tak se koukni na web redbaron.cz na Chevrolet, model Caprice, ročník 1977-1990 a budeš vědět i průměr třetího šroubku na sedadle spolujezdce." 😁
a dohledávat Hudsona a ford ze 30 let, na to opravdu náladu nemám, sorry, jak jsem řekl, mě zajímaj pouze 70 a 80 a tam se do oblasti dohledávání asi dám....možná ještě 90, na zbytek kašlu....to může zas pro změnu dělat někdo jinej...
Na copyrighty se.., to ale už víš.....
No tak to máte, pokud se nemejlím tak odhadem 4.500 tis modelů 😊)))))) Co je mi známo, tak celkem bylo v USA vyrobeno přes 10 000 různých modelů. Když vezmu v úvahu to, že v první polovině 20. století nebylo výroba tak činná jako v druhé polovině, tak mi stejně odhadem zbyde těch 4.500 modelů amerických značek.... No já bych byl pro něco takového udělat. I místo na serveru vám bezůplatně zajistím. Jenom si uvědomte, co je to za práci a to ne s webem, ale s dohledání informací a fotek no to chci vidět. No a nezapomente na copyrighty
A ty letadla - to je tvoje dílo nebo jsi to dával jen za příklad??? Jinak, doporučuji vyhnout se mujwebu obloukem.....Jinak, co se týče historie, tak do toho se můžeš pustit, jestli si dáš tu práci shánět informace, pokud by se jednalo jen o obrázky, tak na tom už pracuju......budu mít obrázky jak starších, tak i nových....ale 50 a 60 léta to asi, tahle doba mě zas tolik neláká, já jsem spíš na 70. a 80. léta...
Komplíto o amerikách, ale co se týče osobáků, tak hlavně o těch novejch.....
to R.B.: Hele, jeto jenom o truckách nebo komplíto o amerikách. Tos mi možná vyfouk myšlenku. Chtěl jsem dělat něco jako

mujweb.cz/veda/airwar/ muzeum/default.htm

akorát o amerikách. Dyk já už poznám když proti mě jede Pontiac Chieftain z 52. roku nebo El Camino ze 72. roku. Prostě to mám naštudovaný. Tak jsem chtěl jenom rozhledat po netu informace a použít je pro takovej katalog amerik od roku 1950 až do dneška, což už mě tak nezajímá. Pro mě je to nejzajímavější od ploutví do posledního Caprice.
nám to tu nějak uvadlo...
Obrázky vozů GMC, Lincoln, Buick Rendezvous....nějaký trucky.atd. příště budou hlavně Fordy, Lincolny, cadillacy ai i autobousy americké výroby(slavné school bus a další)
Bojužel nemám fotky, až někdy příště, ale ten článek je zajímavej...
Tak na hasičáka jsme zvědavej...
Seagrave model 1958 - jedná se o hasičský truck, nové fotky - hlavně Chevrolet, Jeep, Pontiac, Oldsmobile...jo a ten článek o tom trucku je poslední, alespoň prozatím, příště už budou zas osobáky...
Kenworth W 900, verze určená hlavně pro stavebnictví....příště Seagrave - starý hasičkský truck a a pak .....to se nechte překvapit,ale truky už to nebudou...jinak další fotky ve Fotogaleriie, nějaký Mustangy, Seville pace car, Dodge Viper atd....
Říkáš Eldorado... no tak už tam jdu... .)
Kenworth K 100, jinak příští týden nás čeká poslední článek o tahači Kenworth, no a co pak?? Nebudu vás napínat protože pak nás čeká starý hasičský truck Seagrave a tím končíme (alespoň prozatím) s US trucky, neb došel matroš. Jinak opět nové obrázky v sekci Fotogalerie - přidáno Eldorado, Buicky, Hummery a Chevrolety, zvláště ty El Camina, Impala a Corvetty stojí zato, nezpomnente se juknout...Us Motor show...
Dobrý den přeji ve spolek!

Rád bych požádal všechny přítomné o názory na tyto tahače:

Renault Premium 420 (dCi)

MB Actros 1843

Volvo FH12 420

MAN TGA 410

A prosím, seřaďte je podle následujících kritérií😒br />
1. Osobní preference

2. Poměr užitná hodnota / cena

3. Kvalita a poruchovost

Děkuji! PS: Ptáte-li se, zda-li nemám čím si jezdit pro pivo a hledám k tomu v hodný dopravní prostředek, nejste daleko od pravdy... Důvod proč se na to ptám je trochu jiný...
Vím, už jsem ti děkoval o pár řádků níže...
Jo jo dobrý. Takovej Fleetwood měl elektrické štelování sedaček do 28 směrů... do kterých to fakt nevím, ale muselo to být extrémní 😊
No nekecej Cadillac jo ? Tak se jdu už mrkonout. Jinak jsi už ve zkratce... 😊
na Us Motor Show, plus nová kolkce obrázků Cadillaců v sekci Fotogalerie, nějaké nové inzeráty, a konečně už většina odkazů fukční, tedy naž na jeden snad všechny...
Díky moc za odkaz, i když s tou informací že se orinetujeme výhradně na trucky nemáš až tak docela pravda, je tam řada článků i o osobácích...ještě jednou díky..
Kon:664: To už někdo chtěl dělat, ale chybělo mu těch 5 mil USD😒
ace: 663: alespoň takhle mi to bylo prezentováno. Měl jsi se zeptat na tý předváděčce někoho přímo od fochu.
No, tak tyhle ty aplikace nejsou moc moje hoby....já jsem spíš na hardware....ale mám kámoše, co je správce sítě, jenže on mívá málo času...
No, nechci se moc vychvalovat, ale něco zkusím vymyslet......pošlu ti to mailem...
R.Barrichello: Napiš mi reklamní text na svůj server ve stylu zpráv ve zkratce a v pondělí to vyvěsím na usmotors.cz
No jo, ale ty nejsi z Prahy vid ?
jo umim.
Jo aha, jsem to *. Dnes večer to tam dám. Máš mojí omluvu, no jestli chceš tak si můžeš napsat reklamní text ve formě zprávy je "ve zkratce" a já ho tam umístím. 😄 No jinak v zítřejší aktualizaci tam bude... chjo....

podívej se na usmotors.d2.cz myslím že honza_s udělal velmi dobře diskuzní forum. Mimochoděm neumíš na NT nainstalovat MSSQL ?
Použiji tvůj výraz "ačkoliv ti do toho nechci kecat", něco jsmi mi sliboval -cituji "R.Barrichello: No možná ačkoliv ti do toho nechci kecat dal i poznámku, že programy a další aktuální informace o srazech jsou k dispozici na usmotors.cz Jenom přece mělo by nám jít o společnou věc. A ja zase při pondělí aktualizace "ve zkratce" vzpomenu na tvůj server 😊" a jestli se nemýlím je čtvrtek a odkaz jsem tam neviděl, kdybych si jukadla vykoukal....Né, že bych na tom tak lpěl, ale já tam ty odkazy mám a sliby by se měli plnit, že.....😃)) (musel jsem si rejpnout aci, hihi😃)
uz jsi se zminoval,nejakych 10 litru...zato ja,at delam co delam 11-,13,16..... 😒
článek na US motor show........
Jo, to je on. Pravda, že bych v tom v případě nárazu třeba do druhého trucku sedět nechtěl, ale má to zase i své výhody, myslím ta kabina...
Hmm tak to já benzín cítímm i když je tam kat... Připomíná to staré ameriky kde na spotřebě benzínu nezáleželo. Nicméně mi to žere velmi rozumně.
v poradku,souhlasim,koneckoncu me taky voni benzin nez plyn,ale reknu ti,dneska jsem cely den chodil kolem nastartovaneho auta,a ne a ne ten benzin ucitit... 😄 z vyfuku jde jenom takova para nebo co... 😄
Jo jo ten co má deformační zonu = kabina řidiče 😊
tyto nákladní vozy jste měly možnost vidět ve včerejších zprávách TV NOVa v reportáži o další nehodě američanů, kteří u nás provádí cvičení. Byl to ten 4 nápravový s takovou tou "divnou" kabinou.
Jo, naprostej souhlas...
do LPG bych nešel taky. Jak jeden pilot říkal. Benzín hoří plyn bouchá... 😄 Nehledě na to, že dávat do americké klasicky plyn mě přijde jako znehodnocení. Prostě z výfuku musí být ten benzín cítit 😊
Ono někdy děsí jen ta představa té bomby za zády a to úplně stačí....proto bych LPG nechtěl, to radši diesel...
..diky za prispevek,musim to jeste promyslet vsechno,a hlavne sehnat nekoho,kdo tohle auto s LPG v CZ uz ma,rad bych vedel co a jak...sice predstava plynove bomby za zady meho potomka mi urcite na klidu neprida...nicmene snad to nebude tak strasne...sice jsem tady cetl par hruzostrasnych historek o lpg,ale snad je vseobecne znamo ze je to v poho...
Cau Greene, no pokud neprodas Jeepa za vic nez 15 tisic, tak je to jasny - dovoz. Dalsi vyhoda dovozu auta je, ze muzes auto nalozit vecma a poslat tak domu spoustu kramu zadarmo(predpokladam, ze toho mas vagon, co si budes chtit vzit s sebou). To ti usetri minimalne stovky dolaru. Ale pozor, nektere prepravni spolecnosti vyzaduji auto uplne prazdne.

Omlouvam se, pokud se tady tyhle veci uz probiraly, ale tahle tematika me docela zajima.
..diky panove za prispevky,ale uz jsme to tady mockrat probirali,je mi uz z toho po pravde receno trochu trapne..😄

pravda je ale takova ze za prodej auta tady dostanu max.15 500 USD,ale u nas je to stale auto za cca 850 000 kc...vidite ten rozdil?Proto stale kombinuji..no vazne nevim,pristi tyden budu mit podrobnejsi informace o dovozu,tak uvidim..je to temer bez problemu,firma se vlastne postara o vse... A kolik u nas najezdim? Tezko to zatim odhadnout,budu bydlet na jizni morave,predpokladam tak 2x za mesic navstevu my rodicu na severni morave(cca 300km -1 way),+dojizdeni do prace,dovolena..atd,atd..

Vazne se to neda odhadnout...

Takze nevim jak to udelam...poradte...
No já bych mu doporučil aby si přesně zjistil jaké jsou náklady na dopravu auta ze Států do Čech a jaké je poté nutno vykonat procedury pro přihlášení v ČR.
rbaron> Jiste, nema moc smysl dovazet auta z USA. Jenomze Green nepotrebuje auto koupit, uz skoro nove auto ma. V jeho pripade si opravdu myslim, ze dovoz ma smysl a je to mozna lepsi varianta nez "prodej v US a pak koupe v CR". A to i pokud na tom moc neusetri.
to KON: Ale tady se dá přece JGC koupit v tom samým stavu a za slušný ceny. Veškerý ***ní s dovozem vyjde vždycky dráž než tu koupit hotový auto, bohužel, už se to probíralo.

Na nafťáky mám názor úplně stejnej, je to na prd. S LPG je to jiný, tam je litr za polovic, ne o tři koruny levnější. To už se opravdu vyplatí, u třílitru a výš to máš do 30tkm zpátky a pak už jenom vysmáto.
aneb nejlepší Cabover co znám....přeštěte si na US Motor show...
Greene, ten tvuj dzip je skoro novej😃

V tom pripade si myslim, ze se ti vyplati ho vzit do Cech a nechat si ho dalsich par let. Na prodeji takhle novyho auta bys jedine prodelal. Stejnej rocnik v turbodieselu jako mas ty stoji v Cechach zhruba 1 milion korun, coz je o dost vice nez za kolik prodas svuj benzinak v US (odhaduju tam max. kolem 20 tisic $ ??).

Obecne se uvadi, ze se diesel vyplati, pokud najedes aspon 30 tisic kilometru rocne, naftak ti tezko usetri vice nez 1 korunu/km oproti benzinu.

S LPG je to nejspis podobny.

Opravdu se ti dieslak nebo plyn vyplati?
😊 No jinak pokud jsi nedočkav tak zatím s hrubkama😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Mno a to bych chtěl říci, že tohle je už na další číslo, tedy to co vyjde.... co je ted ? Květen, takže červen asi ne 😄 takže v Červenci to bude oficiálně prezentováno...
Tak rychlé učení.....hihihi.....myslím, že přechodit barvu na jinou není zas takovej problém....
Jo to už víme taky 😄 Grafik říkal že je to jak na pouti 😄 Jenže než nám předělá grafiku, tak já se naučím v Corelu 😊
Samozřejmě vím, že ty se snažíž pro to udělat co můžeš.....to je jasný...co se týče dokonalosti - nikdy nebude nic dokonalé....když už jsme u té dokonalosti - nepovažuji za vhodnou barvu pro usmotors červenou, at si taky rejpnu, červená se tak hodí pro stránky o Ferrari....
No máš pravdu, ale veř mi, že já za to můžu ze všech uplně nejmíň. Akce a veletrhy stejně tak i ve "zkratce" jsou aktualizovány denně, doufám že se tam aspon dívate 😄 Dokonce mám už dávno napsaný i hlavní článek, ten je pro nedočkavce, zatím bez prasopisné korektury tady😒br />

[odkaz]

těch chyb tam bude asi hodně, neb jsem měl vždy z diktátů 4-5, holt přílišnou inteligencí neoplývám 😊

No ta přeměna rubrik... Víš co, já měl takovou představu. Poměrně racionální. Problém Viktora je, že to chce mít dokonalé, což by samo o sabe ba závadu nebyla, ale řekněme, že to trochu s náročností překombinoval, takže se vše neunosně protahuje. Nakonec, jestli chce vidět, jak práce pokračuji tak máte možnost zde😒br />

[odkaz]

Ty otravny pop-up reklamy tam samozřejmě nebudou. Ocením když se k tomu na místním foru vyjádříte.

Co se týče honzy_a tak je pravděpodobně někde zavřenej ve sklepe u compu a v potu tváře upravuje a upravuje a upravuje databazi na které to celé poběží, dle momentálních požadavků Viktora. Takže s tím udělám asi rázný konec. Už jsem stopnul všechny další návrhy na upravy at už je to konečně hotovo. Jinak se z toho chudák Honza (mimochodem novopečeny majitel 5.0 V8 Camaro Z2😄 zachvilku zcvokne 😞
Poslyš aci, před nějakou dobou jsem si dělal srandu, že bude aktualizace na usmotors.cz v květnu(ta dubnová) ono tomu skutečně tak bude....nevíš kdy plánuje viktor tu přeměnu těch rubrik, co jste udělali s honzou_s???
Já jsem psal co se týče přihlášení novejch aut, jak je to u starejch netuším,ale asi to bude jiný. Jinak do Evropy se toho vozilo - v 70 a 80 letech prodávali v evropě snad všechno od GM, takže to nějakou homologaci mít muselo....já zase viděl jednou evropský Blazer...
Green> Diky za podrobne vysvetleni. Nevim presne jak se rika te "podkove", asi zaves? Akorat me prekvapuje, ze snad vetsina nakladaku co vidim ma prave ty zadni napravy uplne vzadu, a to i kdyz

projizdeji stisnenyma mestskyma ulickama. Je to docela zabava sledovat, jak takovej kolos trebas jen obycejne zataci na semaforech doprava, samozrejme v protismeru😄 O couvani ani nemluve. Asi sou liny si ty napravy prestavit...

Ale je fakt, ze me se libi zadni napravy uplne na konci, vypada to elegantne (pekna blbost,co?).
cauky,k tem napravam u navesu:tak je to kvuli rozlozeni hmotnosti nakladu.Obe napravy se totis daji posouvat,jak pises od konce navesu az po nejake 3 metry od "zadku".Uz se mi to hodnekrat stalo,hlavne v CA,pri zvazeni na "scale" me okamzite zastavili,ze mam bud moc vahy na zadni nebo na predni naprave.Tak jednoduse odbrzdis jenom tahac,na zadni naprave odjistis takove posuvne kolejnice,a pomalu prestavujes napravy,bud dopredu,nebo dozadu,potom to zase zajistis,and you are free to go...😄Jo taky sem tam se da prestavovat i takova ta "podkova"na tahaci(ani zaboha si nemuzu vzpomenout,jak se tomu rika cesky😄 )Teda alespon moje Volvo to ma,rozsah tam cini nejakych 40 cm...ja to ale mam nastaveno stale tak,aby prostredek te podkovy byl stale presne mezi obema napravama..uz rozumis?

Taky pri couvani to hraje podstatnou roli,pokud mas napravy co nejvice uprostred,tak sice mas mensi polomer,ale hure se couva,kdyz zase je mas az na konci,tak zase mas velky polomer,takze zlata stredni cesta.. 😄
Jinak Bucíka tuším Century 1987 jsem viděl v Euro, palubka v KM v zádu žlutý světla atd.... Jsem nečekal že by se to vůbec v Evropě prodávalo. Tedy jestli víte jak vypadá, tak mi dáte za pravdu 😄 typické EU auto.
😄 Moment, jsem vedle. Takže jak se mohl můj Cadillac dostat do ČR ? Auto je legální, blinkry mám samozřejmě červený, obrysovky přirozeně žlutý, poziční světla na straně nejsou rozhodně jenom žlutý a tak 😄 Někdo ho přihlásit musel, když už se dostalo do ČR.

Jo jinak viděl jsem EU Cadillaca Eldorado, a pěkný hnus. Průser je v tom, že Eldorado má klasicky světla Cadillaca. Tedy zhruba tyhle😒br />

[odkaz]

No a ted si představte, že horní špička červeného světla je žlutá 😞(((( brrrr takhle ignorovat tradici, to pak už ani není Cadillac 😊
Takze ono nestaci, ze treba maji evropskou homologaci a skoro vsecky dily oznackovany Eckem v krouzku, jeste asi musi mit dalsi CZ razitka.

Mozna uz by mely svetove automobilky pochopit, ze jediny co potrebujou, je ceska homologace! A homologaci pro ostatni staty by tak mely automaticky (protoze jsou jen podmnozinami te nejlepsi a nejskvelejsi ceske).
Poku vím, aby sis přihlásil nějakou ameriku u nás(teda kromě Chryslera a spol) musí projít technickou zkušebnou, jelikož opravudu US auta nemají u nás homologaci,Cadillac, Chevrolet a Buick se pokud vím do Evropy vozí, takže by oranžový blinkry mít mohly...
Prof> Fakt nejde prihlasit fungl novej Cadillac, Chevrolet apod.? Ja hnup si dotedka myslel, ze souhlas dovozce potrebujes jen pro prestavby.

U novejch aut maximalne par prkotin jako blinkry(vim, ze ani ty blinkry nejsou vzdycky uplne takova sranda). Predpokladam ale, ze treba zrovna Cadillacy by snad evropskou homologaci mit bezne mely, bezne se do nekterych Evropskych zemi oficialne dovazi. I ty blinkry uz ma hodne americkejch aut oranzovy😄

Ale pokud je treba souhlas dovozce, tak je to v p.....

Pak je jediny reseni - zalozime firmu, ktera bude oficialne dovazet a zastupovat Cadillac, Chevrolet, Pontiac, Lincoln, Mercury, GMC, US Ford a budeme si ty schvalovaci razitka davat sami😃
Prof: Tak o tom Hummeru nevím 😄 Zkus se o tom víc rozepsat.
KON: Jo,jo, já to tušil, že to tam nějak tak bude chodit. Je dobrý si všimnout, že u vás pojistný smlouvy mají svojí logiku a lze se přitom skutečně pojistit na to, co se může stát. Naše pojišťovny jsou spíš "ždímačky lidí" ze kterých je zajímají akorát prachy. Je to sice logický, ale nesmí se to přehánět. Představ si, že v Čechách ti pojišťovna pojistí barák mimo jiný na pád letadla (už samo o sobě dost nepravděpodobná věc, teda alespoň mně zatím na barák žádný nežuchlo). Ale to by nesmělo být v Čechách. Kdesi ve všeobecných podmínkách stojí, že ti pojišťovna uhradí škodu způsobenou pádem letadla, ale pouze v případě, že v něm byla posádka !!!!!!!. Takovej pilot, kterej v poslední chvíli opouští hořící letadlo, aby se pak klepal před žalobou, že nezůstal v letadle, a proto musí pojištěnému uhradit vzniklou škodu, jelikož jeho pojišťovna mu s ledovým klidem sdělila, že "...sorry, no pilot - no money". Jinak si můžeš být jistej, že za prosazováním zákonů omezujících dovoz ojetých vozidel stojí především Škodovka a banda z SDA(Svaz dovozců automobilů) Představ si, že když půjdeš v Kalifornii do prvního krámu, koupíš si poslední model Cadillac, tak že ho v Čechách nepřihlásíš. To auto totiž nemá evropskou homologaci, takže máš smůlu. Já to chápu, Evropa se musí bránit proti Amíkům a jejich vlivu, ovšem ať to dělá v jinejch oblastech, americký auta ji už nevytrhnout. Ono to je totiž udělaný tak, aby to nešlo. Vadí mi například to, že ve skutečnosti např. nesmíš použít jakejsi univerzální přídavnej blinkr oranžový barvy a odpojit červený blikače, ale musíš použít originální lampu od výrobce oranžové barvy, kterou si nechal v Evropě homologovat. Pochybuju, že by se tím GM kvůli pár prodaným krámům vůbec zabývalo. Vyjímky jsou tu na kde co, ale řešení, jak legálně zprovoznit auto se nenabízí. Je v tom právě Svaz dovozců, který tuší, že kdyby to šlo, tak se každej vybodne na předražený krámy MB, Audi, BMW a skočí do nějaký US lidovky, která mu poskytne stejnej komfort za poloviční peníze. Samozřejmě, snobové, který si kupujou auta kvůli tomu, aby trumfli souseda, do takových věcí nepůjdou. Soused by si mohl nějakýho Lincolna splést s nějakým japoncem a bylo by po efektu, zatímco hvězda na kapotě jasně naznačuje, kdo na to má. Samozřejmě je ještě jedna možnost: Výzkumák. Ovšem jak to dopadlo, když si Horizont nechal homologovat Hummera, víme všichni. ČR je jediný stát na týhle planetě, kde Hummer musí mít oficiálně dodělanej přední nárazník a originální zpětný zrcátka jsou naprosto nevyhovující. Do nedávna to byly i zadní zástěrky. Jó, v Čechách to není žádná *, kam se hrabe nějaká Kalifornie 😄
Prof> Naprosto s tebou souhlasim, taky nechapu proc se v Cechach zavadeji takovy nesmyslny omezeni, co se roku vyroby tyce, schvaleni oficialnim dovozcem(proc??) atd.

A ani si nemyslim, ze treba Skodovka z toho ma nejakej prospech. Neverim, ze lidi co kupujou ojety auta misto toho zacnou kupovat novy Fabie(alespon ja teda rozhodne ne).
At stanovi prisny emisni a bezpecnostni limity kontrolovany ferovou ale prisnou (a neuplatnou!)STK. Pak to beru a schvaluju.

Je ale pravda, ze Kalifornie ma trosku podobny regule. Pokud totiz mas treba 40 let stary auto bez katalyzatoru, bezpecnostnich pasu apod. ktery uz ma kalifornskou registraci z minula, muzes svoje auto pouzivat v pohode treba dalsich 20 let a ani nemusis chodit na emise! Tyhle auta poznas jednoduse - maji modrou znacku se zlutejma cislama. Pokud bys ale totez auto chtel privezt treba z Nevady, mas smulu a nemas zadnou sanci to v CA prihlasit. Samozrejme, pokud dovezes neco co splnuje zdejsi normy, prehlaseni neni velky problem. Mnohem vetsi trable jsou asi s motorkama, protoze Kalifornie ma mnohem prisnejsi predpisy nez zbyle staty unie (a zbytek sveta), u aut je to dneska skoro vsude podobny.

Jinak s tim pojistenim jsi uhodil hrebik na hlavicku - vyse pojistneho hodne zavisi na miste

tveho trvaleho bydliste. Jako "nevadskej turista"

samozrejme muzes jet kamkoli a pojisteni ti plati vsude, ale pouze jako turistovi. Pozor - pokud bys treba uvedl misto sveho trvaleho bydliste Nevadu a mel auto s nevadskejma papirama, ale ve skutecnosti zil treba v Kalifornii, tak pokud bys mel nehodu, mas poradnej problem a pojistovna muze odmitnout(a nejspis to udela) skodu nahradit. Kdyz totiz sjednavas pojistku, musis krome trvaleho bydliste uvest i misto zamestnani a pribliznou vzdalenost od domu, kolik zhruba rocne najedes, kdo krome tebe bude s autem jezdit a dalsi udaje. Podle toho vseho(+tveho veku, typu a stari auta, zaznamu prestupku od policie)se stanovuje vyse pojistky. Pokud uvedes nepravdiva data, tak si koledujes o prusvih - lhani se tady rozhodne nevyplaci(databaze vseho od policie, pojistoven a bank jsou tady do urcity miry propojeny). Navic tim porusujes kalifornsky zakony, a jeste budes mit na krku bernak, protoze statni dane se plati podle trvaleho bydliste.
KON: Dík, já jenom, jestli ten nevadskej turista bude taky celej rok diskrimnovanej tím, že namísto nevadský pojistky, bude platit zhruba 4násobnou kalifornskou, navíc speciálně vymyšlenou pro tento účel, aby ho to rovnou odradilo od podobnýho úmyslu a byl nucen zajít ke kalifornskýmu dealerovi zakoupit zcela nový auto, s prakticky však úplně totožný s tím svým. To je tak jenom pro představu, že v Čechách nesmí jezdit ani být registrován Passat, kterýho někdo koupil ojetýho se zárukou od značkovýho prodejce ojetejch vozů v Německu, ale naprosto stejnej Passat, koupenej a orajtovanej v Čechách je provozovatelnej do nekonečna. Podle mýho primitivního rozumu by se měl takovej výrobce Passátů zabývat tím, proč jednotlivý země unie uměle brání v rozšiřování vozvýho parku jeho značky. Vždyť jako výrobce světovýho jména vyrábí auta pro celej svět a není přece v jeho zájmu, aby si v některý zemičce, kdesi uprostřed Evropy, vařil někdo svojí kašičku na tom, že bude bránit v odbytu jeho výrobků, byť ojetejch. Ale co, z americkýho pohledu to je asi jen zcela nepodstatnej detail.
Abychom se vratili zase zpet k nakladakum...

Greene a ostatni: Vite, co mi uz hodnekrat v zivote vrtalo hlavou? Nevi nekdo, proc maji navesy v americe napravy az uplne na konci, a v Evrope par metru od konce(nejspis kvuli mensimu polomeru zataceni)?

Lip se s tim couva, kvuli rozlozeni hmotnosti...
..😄 mas pravdu,ale dovedes si predstavit,ze k tomu vsemu mam jeste truck?..takze vse jeste jednou..😒
Ale spino, máš to o pár řádků dolejc, jenže tam se jednalo ještě o Freightliner....😄
A ty žiješ v Californii ?
Prof> Pokud jses cizinec a chces treba v Kalifornii stravit dovolenou ve svem vlastnim aute, tak samozrejme muzes, a pravdepodobne nemusi ani splnovat vsechny zdejsi predpisy(bez zaruky). Ale nesmis tady to auto provozovat dele nez rok(nebo mene, zalezi na jak dlouho dostanes povoleni, a nemusi ti to taky povolit vubec). Pak ho nejspis musis bud odvezt zpet do Evropy, registrovat v USA, nebo sesrotovat. A pozor, pokud jses "California resident"(tj. mas tady stalou adresu, pracujes tady apod.) tak tvoje auto

musi mit kalifornskou registraci a ty musis(mel bys) mit kalifornskej ridicak. To znamena, ze pokud zijes v Kalifornii, nemuzes provozovat auto treba s nevadskejma papirama apod.

Je to vsechno dost slozita problematika. Auto musis mit ze zakona pojisteny, a aby bylo pojisteny, musi bejt registrovany. A abys ho mohl pojistit, je obvykle vhodne mit mistni ridicak.

A pokud mas mistni ridicak, jses v zasade resident😄

Registrace ma limitovanou platnost, musis ji pravidelne obnovovat a musis pravidelne chodit na emise.

Ale pozor, netvrdim, ze vsechno co jsem v predchozich radcich uvedl, je absolutni pravda. Zas tak podrobne jsem to nestudoval! Pokud ale nekdo z vas bude potrebovat, samozrejme rad aktualni informace zjistim...
nevime 😃
kenworth T 600 A, průkopník aerodynamických trucků, článek najdete víte kde....
Pak to přihlásíš v Nevadě 😊
KON: Jak to myslíš "Maximálně tady s ním tak rok jezdit?" Proč jen rok? A co pak?
to KON: Jetta (v Evropě už je to starý jméno, v USA to nechali, protože má dobrý jméno a vůbec štrůdlec marketing 😄 neboli Bora se mi líbí asi nejvíc od VW, když už bych vybíral u tohohle výrobce. Má tak nějak nejvíc nějakej trochu výraz předku a její design perfektně koresponduje s velikostí karosérie, což někteří designéři dneska hodně podceňují. Například vyšklebená maska současného Passatu je hnus fialovej a k tomu zadní světla jak od Toyoty.

Trojkový bavorák je v Americe asi něco jinýho než tady. Tady ho má každej *, co si chce reprákem velikosti rezervního kola vybouchat mozek z hlavy a je to jedna z nejlevnějších šunek. Přitom to není špatný auto, jezdí jako motokára, je spolehlivý a má nadčasovej design, ale tady bych si ho nekoupil už kvůli těm předsudkům. Tak jsem šel do šestky 😄 A na tý jsou krátký nárazníky opravdu daleko hezčí.
rbaron> Ok, mel jsem spis napsat, ze to neprihlasis v Kalifornii, jak je to presne v jinejch statech nevim(predpisy se lisi stat od statu). Neni to ani tak kvuli obrane pred dovozem ojetin, ale spis je to tim, ze jsou v Kalifornii tak prisny emisni a jiny predpisy, ze naprosta vetsina aut puvodem z Evropy nema sanci projit. Maximalne tady s tim muzes tak rok jezdit.

Co se tyce tech americkejch narazniku na bavoracich, je to vec nazoru - minulej rok jsem mel '85 318i a podle me s nima vypadalo mnohem lip nez evropska verze - v Cechach me podobny auto nelakalo ani trochu, tady to byla laska na prvni pohled... Vubec, je zajimavy jak na cloveka

pusobi stejny auta uplne jinak v Evrope a za morem. Tady je treba docela "cool" VW Jetta(Bora), v Evrope to neni nic moc.
to KON: Já bych neřekl. Vždyť tam prý postavíš na značky cokoli, dokonce dostaneš výjimku i na hot-rod bez blatníků. Myslel jsem, že americký zákony jsou dělaný stylem "dělej si co chceš, až někomu ublížíš, už si neškrtneš a do smrti toho budeš litovat". Asi se pletu, musíš o tom vědět víc.

Já se teď zúčastňuju diskusních fór o mém šestkovém BMW a podle toho, co tam kluci krafou, tahaj Euro 635 do Ameriky jak po másle, protože ty americký BMW nárazníky vyšklebený jak pysk půl metru před auto, no to je hnus. Tak nevím...
No přeci se chráněj před dovozem ojetin odjinud ne a podporují prodej nových vozů(aspoň si to myslím, dle politiky USA v jiných oblastech)....
Nedaj ? Aha. A čím to ?
rbaron, prof> Jasne, vzdyt me taky vyslo, ze se ten dovoz absolutne nevyplati (dovezenej Jeep

by prisel skoro na dvojnasobek). Takze do zadnyho dovozu nejdu. Kdyby ale byla o trosku levnejsi doprava a slo to prihlasit, sel bych do toho.

Takhle jsem koupil auto jen na pet mesicu, a budu se ho muset pred odjezdem zbavit - predpokladam, ze zhruba prodelam 1000$ (navic totez jsem absolvoval uz loni). A pak zase koupit nejakou sunku v Cechach, dat ji do kupy.... to taky neco stoji.

Je fakt, ze v Evrope jsou ojeta auta levnejsi, ale taky jsou obvykle v mnohem horsim stavu.

Co se vyplati dovezt? No podle me by bylo nejvyhodnejsi vozit ojety Mercedesy a BMW z Evropy do USA😃 Ma to jedinej hacek - nedaji

se v US prihlasit😒
to prof: To samý jsem řekl kousek dole, mám stejný názor.

S tou Impalou to bylo jenom pro ilustraci, s čím se vyplatí tahat ze států, ne pro zodpovězení otázky "koupit Cherokee 1995 nebo Impalu 1959?". Ta by totiž nezněla smysluplně 😄
KON: Cherokee bych ze států netahal. Dá se koupit za mnohem lepsí prachy tady uz na cislech a nemusi to bejt zadna dojeta mrcha.
rbaron> Proc Cherokee? Protoze nejsem milionar a potrebuju prakticke auto na jezdeni... Co bych delal s '59 Impalou, kdyz nemam v Praze ani garaz.

A Cherokee je mozna jedno z mala aut, ktere by se mi mohlo podarit v Cechach prihlasit.
Pokud byste nahodou nekdo stihnul tu US dovolenou letos, tak Vam doporucuju tuhle akci:
www.hotaugustnights.net

Bude to fantasticka udalost - 5000 klasickejch aut

do roku vyroby '72, drag races atp. Kona se to 3. az 11. srpna v Ren👋Sparks v Nevade (par hodin jizdy od San Francisca, kousek od Lake Tahoe).

PS: Mj. tam budou losovat vyherce jednoho krasnyho

'59 BelAir. Ja tam urcite budu, koupil jsem si los... (Takze uz vim, v cem z Rena pojedu😃)
Hmm aha. Tak dlouho ? Já slyšel, že tak do měsíce. No tak fajn. Kdo další ještě jede ?
tak, tohle je poslední článek o Freightlineru, příště se můžete těšit na Kenworthy......více na US motor Show
no to teda nemas, protoze to muze trvat taky 3-4 mesice. taky ho nemusis dostat 😃 takze ja bych jel a vizum uz mam 😄
Nemám. A mám pocit, že na jeho získání mám ještě mimimálně 12 měsíců.
ale mozna dostanes nejakou slevu,cim dele tim lepe...ale jeste jsem se chtel zeptat,jestli uz mas vizum,protoze bez neho nema smysl dovolenou planovat..

je to smutne,ale je to tak... 😒
1120 doláču na měsíc za Caravana, což je ideální na cestování 😞(( no to se nedá nic dělat. Když budeme 3-4 tak je to v pohodě. No, takže kdo jede ? Odjezd červen 2003 ?
Cauky,tak jsem zase zpet..koukam ze se tady debata o planovane ceste do USA pekne rozjela 😄

Co se tyka pujceni auta,tak:E😜lorer 2002,Xterra stoji 50 USD na den,Grand Caravan 40,a blbeho Civica si muzes pronajmout za 27 dolaru na den...vsechno je vcetne pojisteni,a mas unlimited milage..
to KON: Ale nemyslím si, že Cherokee je zrovna auto, pro které bych šel až na konec světa. Je jich tu kolem nás hafo a navíc se u nás běžně prodávají. Taková Impala 1959 s olivovitými zadními světly a horizontálními "obočními" ploutvemi nad nima, ta by stála za hřích!
no prihlaseni je vec druha, o te sem nemluvil 😃
No já to říkám pořád. Odstěhovat se do Californie, sluníčko, teplíčko, pláže, palmy, zemětřesení, bikiny, LAPD, a hlavně pěkná auta co hrdlo ráčí...
Jo cena dopravy do Evropy je mastna. Ovsem hlavni problem je prihlasit to auto v Cechach! Sam jsem o tom pred par tydny uvazoval. Konkretni prikla😜 '92 Jeep Cherokee, najeto 100000 mil, cca 4500$,+ doprava min. 1200$, +clo,DPH, +vrak s platnymi CR doklady cca 50000Kc, prestavba. Takze suma sumarum takova sranda muze prijit skoro na 300 tisic korun ceskych. A to nepocitam tu buzeraci pri prehlaseni, STK atd. Cena podobne stareho auta v Cechach je zhruba polovicni...
tak to je teda dost drahy, sem nasel firmu ktera by me dopravila do prahy za NY suburbana 2500 do 1000 baku. mam pocit ze to bylo i 800, zalezi na velikosti a vaze auta.
tak včera jsem viděl poprvé v ČR Chevrolet Astro, béžovozlatá metalíza, bez SPZ, super, předtím jsem viděl jen jeho dvojče od GMC.....Astro je super, taková malá dodávka nebo mikrobus...a pak jsem viděl ještě Blazer, tak 90-92....
S tou koupí káry v usa bych to taky neviděl tak růžově.....
No tak chlape, přeci nepojedu kvůli Jacku danielsovi do Tennessee....a navíc mám radějí bourbon, když už jsme u toho pití, skotská whisky a tennessee mi moc nechutnaj....já raději Kentucky Straight bourbon whiskey....víš...😃))))
Jo kéž by to bylo tak jednoduchý...

Kontejner 1200 dolarů

Clo 17%

DPH 22%

Doprava z Brém do Prahy 17 tis od známého...

Kamarád dopravoval Cadillaca 1950 Ambulance...
ja bych si koupil auto, ktery chcu a potom si je dovezu k prepravni firme a dovezu si je domu, nemam v umyslu je kupovat na mesic a potom zase prodat.
Spina: Nemám vízum, nemám prachy 😄 Nejbližší termín je za rok 😒

Jinak s tím kupováním auta jeden měsic bych to taky neviděl zrovna pozitivně. Cena auta u kterýho se dá předpokládát, že přežije měsíc intenzívního ježdění je minimálně tak $1500-2000. Což je docela ranec peněz, potom se toho člověk nezbaví, nebo za naprosto minimální prachy 😒 No to já radši pojedu FWD s půjčovny. Pojištění a jiné záruky jsou taky příjemné. Potom se nemusí člověk obát, že když mu In the middle of nowhere klekne auto, takže zbytek v lepším případě stopem... 😞
Spina> Nerad bych ti kazil sny, ale kupovat auto v USA na mesicni dovolenou nema vubec smysl, akorat by sis pridelal spoustu problemu. Teda pokud nejses milionar, a pokud jsi, tak te zase pujcovna nezrujnuje.

Ace> Jsou i pujcovny, co pujcuji ojeta auta, ale o tom nema cenu uvazovat, bud jsou to osoupany "economy cars" a nebo naopak fajnovky pro zbohatliky.
taky uz planuju 4 roky ze se vydam na delsi dovolenou do usa, akorat bych si tam to auto rozhodne nechtel pujcovat ale koupit nejakyho staryho caddyho nebo proste neco hodne velkyho a aby to zralo co to da, narozdil od tebe bych ale po usa nejel nikdy predohrabem 😃. tak ja do pristiho roku nasetrim a muzem jet. uz mas vizum?
Jo to známe, prý hudba... Držku v Tennessee si vožrat chceš.... 😊)))))) Přiznej se chlape.
Mě taky láká západ, ovšem, přeci jen trochu východnější.....takovej Texas, Nové mexiko, Arizona.....ze severu Oregon(prej je tom moc pěkná příroda) no a východ - jedině Tennessee, ovšem to ne kvůli přírodě, ale kvůli tomu, co už jsem tu prezentoval několikrát - kvůli "Music City".
Ne ženskou nemám. Jsem totiž mírně jednoduchá a povrchní osobnost 😄 tak taky co se mnou ....

Jo výlet ve čtyřech, by byl moc fajn. Taky mě štvě, že v půjčovnách se dají půjčit jen nové auta 😒 Jo takové Eldorado Convertible 1977 (8.2L V8 400Hp)...

No ale spokojil bych se v rámci peněz, klidně s V6 Taurusem....

No sám bych moc rád nejel. Protože náklady jsou opravdu neunosné a tak nějak sám to není *.

Není nad o strávit noc ve společné cele s nějakým otetovaných černochem za to, že člověk "in the middle od nowhere" zkoušel maximálku americké sportovní V8....

No jinak západní pobřeží jsem si vybral, protože je tam toho podle mě více k vidění, tady alespon z mého podhledu. Na výhodním toho mnoho není. Bažiny, důchodci, aligátoři, mys, pravda poslední dvě věci mě zajímají.

No na zapadním je toho více. A to jak po "komereční stránce" tedy spousta měst kam bych se chtěl podívat, tak i po stránce přírodní. Což znamená od vyprahlé pouště s

Momument Valley přes hřebeny hor (tedy alespoň podle mapy to tak vypadá... 😄 ) až na pláže pod dohledem BayWatch... 😊

No tak ted zbejvá jen šetřit a šetřit...
na Us Motor Show - doporučuji přečíst, famózní drobeček, 4 turbodmychadla, motor 24 válec.....no vlastně dva 12 válce.....
tak jste se tu hoši nějak zasnili.....výlet do USA by byl moc fajn, i když Kalifornii zrovna moc nemusím oproti aceovi, ale každému se líbí někde jinde...že....Ale yslím že bysme se zase mohli vrátit do reality, přeci jen nejsme cestovka, že....
to ace2: To je nádhernej nápad ty státy. Máš fajnovou ženskou? Vejlet ve čtyřech by mohl bejt nejen levnější, ale celkově hodně příjemnější 😄 Sorry jestli se do toho blbě a nevhodně míchám, ale ta představa obrovskýho Caddyho Cabrioletu a vzít to od San Francisca přes trochu těch nekonečnejch arizonskejch dálnic se stolovejma horama, nádherný parky s vodopádama, zapadákovama, kde reznou Fordky ze 34. roku až do New Yorku na Brooklynskej most, to je prostě NÁDHERA A SEN!
A jeste dotatek - podle me je nejlepsi jet v cervnu nebo zari a vyhnout se turisticke spicce(vyssi ceny+ucpane dalnice+plne kempy a motely).
JO slyšel jsem hitorku jak známej nasedl v NY do auto z půjčovny. Vyjel ze dvorku. Pražsky předjel nějakou bábu ve Stejšnu 😄 a hned policajti... 😊) Jo tomu se říká začátek dovolený 😊)))))))
Ace> Jasne, moc presny planovani nema cenu. Lepsi je proste jet a kde se ti bude libit, tak tam se zdrzet. Ale urcitou predstavu kam a proc chces zhruba jet je dobry mit, vzdalenosti v USA jsou opravdu velky a nema cenu proflakat pulku dovoleny na dalnicich stredozapadu. Takze predbezna teoreticka priprava se urcite pred prijezdem do US hodi. Me osobne se velice osvedcily cestovatelske prirucky od LonelyPlanet(nejen pro USA) - najdes tam opravdu podrobne informace o vsem od pujceni auta az po adresy

motelu a jejich priblizne ceny. Vydali jednak pruvodce po celych Statech a pak jeste podrobnejsi pro nektere zajimave oblasti(CA+NE, NewYork, Hawaii atd.). V Praze se daji v nekolika knihkupectvich bezne sehnat, dokonce i v ceskem prekladu (prece jen si ale kup anglicky original). Doporucuju ti cele USA - ta knizka je az neuveritelne podrobna.

Tech sto tisic se mi zda jako rozumny minimum.

Hodne zalezi na tom, kde chces prespavat - motely, kempy? Kempovani v US je super a muzu jen doporucit (obvykle 8-16$ noc), nejlevnejsi motely tak 25-70$/noc (podle atraktivnosti mista, ne kvality motelu). Pujceni auta se mozna vyplati

zajistit v Cechach, ale to nevim presne.

Samozrejme je dost vyhodny jet ve dvou, protoze

vam staci jedno auto a taktez ubytovani pro dva

stoji obvykle skoro totez co pro jednoho. Takze ve dvou jsou naklady skoro polovicni.

Ale neni problem utratit treba milion, zvlast kdyz chces cestu zacit ve Vegas😃 Hlavne striktne dodrzuj vsechna mozna pravidla, neprekracuj prilis rychlostni limity a nic nevyhazuj z auta, v opacnem pripade by se ti dovolena mohla trochu prodrazit😒
No to ne. Já jsem si chtěl udělat okruh. Přílet na LAX den aklimatizace. Zakoupení mapy a pak hurá 😄 Plánování jen přibližně. Každopádně. Las Vegas 😄 Momument valley (doufám, že to dobře píšu) Lake Powel, potom ten park co nevím jak se jmenuje 😄 Yosemit ??? (ty stromy...) Grand canyon, Salt Lake, Frisco. No a cokoliv jiného co mě na místě napadne. Záleží na času a penězích... 😒

Mimochodem jaký předpokládáte měsíční náklady ? zatím jsem počítal se 100 tis Kč, což se mi zdá hodně, ale k nižší částce jsem se nedopracoval 😞(((((( Jo a to bych chtěl taky někdy na Hawaii 😄 Nejlépe měsíc na pevnině a 14 dní na ostrovech 😊)) jo kdyby chtěl někdo se mnou, tak jsem pro. Alespoň budou nižší náklady... Ach jo, čeká mě rok šetření...
Green> No diky za pozvani, jeste jsem v NYC nebyl. Bohuzel se tam asi letos nepodivam😒

A za ten preklep se neni proc omlouvat, vzdyt je

to skoro totez...

Ace> Mesic dovolene je ok, akorat bych ti neradil

"projet toho co nejvice". To by skoncilo tim, ze bys stravil 12 hodin denne v aute. Podle me je idealni, kdyz si na ten mesic predbezne vyberes tak 3-5 statu, i kdyz samozrejme neni problem to cely proplacat trebas jen v Kalifornii.

Ale rozhodne ti nechci nic vnucovat, trebas ti dovolena "za volantem" vyhovuje.
Tak díky za popis, to víš,poldové sou blbý, ať je to v kterémkoliv státě a v Tennessee jsou prý zvláště aktivní....
uups 😄 samozdrejme Death Valley...stydim se sam pred sebou,prominte,psal jsem to narychlo 😄

Jinak zdravim do SF...skoda ze jsi se ozval az ted,nejspis se tam uz s truckem nedostanu 😒 ,mam ted stabilni praci tady v NY..skoda..koneckoncu klidne muzu pozvat ja tebe na pivo tady v NYC 😄
Kon: No když dovolenou v USA, tak tam chci být m?síc. Víc to nep?jde, neb peníze, neb zam?stnání, neb ted asi zkrátí turistické vízum na 1 m?síc. Takže bych toho projel co nejvíce. Výchozí bod jsem si stanovil LAX a potom dle obecného rozpisu a ?asu a p?nez...
... a Death Valley 😃)

Greene, pokud budes mit nekdy v nejblizsich mesicich cestu do SF/Oakland CA apod. tak te zvu na pivo. Luki (luki@cbox.cz)
pise se Colorado..
jojo,presne tak,je treba nejmene 3 tydny,aby clovek neco videl a hlavne si uzil..K videni je toho spousta,ale nejvice me laka Nevada,Arizona,Ca,..moc se tesim na prirodni parky v Colaradu...zvlaste na trasy urcene pouze pro auta 4x4.Taky Grand Canyon,Dead Valley..atd..uz se nemuzu dockat..Jeep asi dostane zabrat 😄

to Barri:V Nashville je moc hezky,ale jako vetsina podobnych mest nema cim zaujmout,teda vis jak to myslim..opravdu dohromady tam toho moc neni..Matne si jeste vzpominam,jak mi v Nash. jeden aktivni policajt dal pokutu za to,ze jsem mel zaspinene odrazky na navesu..blbec
Ace> Jeden kolega z prace prave projel presne stejnou trasu jako Green(New Jersey->California)

a trvalo mu to 4 dny/12hodin za volantem denne.

Taky jsem mel takove romanticke plany jako treba cestu ze San Francisca do New Yorku, ale to chce fakt tydny, ne dny.

Pokud tedy neplanujes dovolenou na nekolik mesicu, tak si myslim, ze cesta z vychodu na zapad autem nema moc smysl.
Ace> Dobra rada?? Chces to snad napodobit?
Jóó, Tennessee, můj oblíbený stát, hlavně díky Music City - Nashville. Jojo, jojo, hoši, moderní americká country, to je moje, chtěl bych se tam někdy juknout. Jel si někdy skrz Nashville grene??? Že bys mi popsal atmosféru....
Tak to jsi dost dobrej střelec 😄 Tak z východu na západ to jde udělat za 64 hodin ? Tak to jsem si myslel, že bude podstatněji více. No dobrá rada.
nene,zadny doping...ale mel by jsi videt ty paymenty,ktere musim platit...asi by ti zabylo zle z tech castek.Proto se musim jo * ohanet

😒 No a ace,s tema hodinama:heh,tady zatim tachografy nejsou,pouziva se zde takova knizka,ktera jde koupit na kazde gas station..Do knizky pouze pises kdy jsi vyjel,z kama..atd..V praxi to funguje asi takhle:10 hodin jizdy,8 hodin spanku,10 hod.....10-8-10-8,...1 knizku musis mit na cely mesic..ja pouzivam 3...chvili mi to trvalo,nez jsem se s nima naucil delat,ale vyplati se to...konec koncu dela to temer kazdy ,teda polak,rus...😄 Jinak,ver nebo ne,ale z Californie do New Jersey,tedy pres cele staty po ceste I-40, mi to trvalo 64 hodin...posledni kousek, z Tennessie od Missisippi jsem jel nonstop 40 hodin,muj rekord,zastavil jsem pouze na naftu...sice potom jsem jsem spal 3 dny,ale vis jak,clovek se musi ohanet 😒
Green> 19 hodin je teda fakt slusnej vykon. Ja mam dost po 6 hodinach...

Pouzivas nejakej doping?
Green: Hele a to se může ? V Evropě jsou myslím, velmi přísná omezení kolik hodin v kuse může řidič řídit. Za 19 hod by tě v EU dali hned do vězení 😄 nebo takovu pokutu, že bys radši prodal truck 😊))

Jak dlouho budeš ještě v USA ? Asi za rok tam pojedu na dovolenou 😊)))
No jo, máme smůlu , zvuk můžem slyšet tak maximálně v TV, když je v nějakém americkém filmu čiseriálu občas nějaký ten truck....19 hodin, to je síla...
.cestuje se dobre,dnes em byl za volantem 19 hodin..da se to zvladnout..dneska jsem se ale nahanel na highway s kamosem,co ma Kenwort 900-2001,Cat600,18* trans,..no drzel jsem se😄 ale panove ten zvuk,ten zvuk...to bych vam pral slyset.......zatim
Jo taky jsem koukal, že ten interier nevypadá vůbec špatně 😄 Tím se musí cestovat velmi dobře...
Dostal jsem se tam, nakonec se to povedlo, pěkný fotky a pěkný auto, ono se zdá na první pohled menší, ale ve skutečnosti tomu tak není....a pěknej interiér.....
píšu kraviny, mělo tam bej článek...
To: prof není, zač. jo, fakt by se stím chtělo projet. to: ace Hlel, ten čílenek o tom CATu 797 mám už skoro napsanej, odpoledne ti ho pošlu. Zjistil jsem nějaký podrobnější údaje, btw - ono jsou to vlastně dva dvanáctiválce.....
jo já jsem četl o 24V motoru od CATu 😄 3400 koní, 16400 Nm, 117 000ccm3 krásný výkon. Jezdí s ní CAT 797. Jo s tím by se jezdilo ...
Dík Baryk, k týhle větě není co dodat (jedná se Power stroke 7,3 TD): "This 235-horse, turbocharged, intercooled V8 is a torque monster." 😃) To se musí zažít, aby člověk věděl, o čem je řeč.
..tak co,dostal jsi se tam?
Tak to neznám... 😊
Koukám, že jsi poslouchal hudbu našich otců - tedy ABBU(já jsem chytrej, dokonce znám i tohle a to mě říkají že jsem jen countryfanatik.....pche...)DO států se taky někdy musím mrknout, stojí to za to.....já si zase poslední dobou prozpěvuje "It´s over my head".....
No jo jednou se musím do Statů podívat. Když to vyjde tak za rok... money, money, money must be funny in the richman's world...
No hlavně na venkově jsou v USA vidět hotové poklady - i auta ze 40 a 50. let....nebo třeba v Mexiku...
Já brečím i když vidím stát Cadillaca v dešti... 😊. Což mi připomíná, že by se mohla vyrábět pláštěnka i na auto 😄

No nicméně po Amíky je to asi to samé, když vidíte u lesa, nebo na zahradě obrůstat Škodnou, nebo Traboše... Eventuálně Avii. Prostě si říkáte, dobře jim tak. 😄 Nicméně pro Amíky mám pocit staří auto nehraje roli, neb všechny (vetšina) aut byla spolehlivá, pohodlná, tak proč je měnit. Takže není problém vidět na silnicích auta z různých let. Ne jako v Evropě, kdy to byl šrot, šrot, šrot a na konci 80. let konečně nějaký normální auto...
Já jo, bylo to docela pěkný, byl tam ty cadillacy v tom poli.....ace určitě břečel, jestli to viděl, jak na ně čáraj....škoda, že je ten pořad tak krátekj, byly tam vidět i auta, zahlédl jsem Firebird, F150, E😜lorer, Taurus atd.
Tady jsou ještě naějaký odkzay na trotion a Fordy - [odkaz]

[odkaz]
.... tak aktualizace by měla vždy vycházet v posledním týdnu daného měsíce. Což už je sice aktualizace de facto na příští měsíc, ale budiž... Takže termín něco mezi 15-20.4. Jak vyjde čas a jak se rychle udělá grafika...
Zeptáme se našeho šéfredaktora...
Dubnové vydání??? Já bych řekl v květnu, hihihihi....sorry, je fakt, že se to poslední dobou zlepšilo, hlavně díky ace2...
..taky jsem se chtel zeptat:kdy bude a svete dubnove vydani us motors?...jsem cely netrpelivy... 😄
diky 😄,ptas se: prumerna zivotnost?..tezko rici..vetsi company maji auta na lease,a po 3 letech je automaticky meni za nove..(300-450 000mil+-).V mem pripade,hmm😄 mam pres 400,a jede jako novy😄,kamarad ma stejne auto,ovsem uz ma 850 000 mil,a predstav si,vse puvodni,nic nemenil...Na ceste potkas 10-15 let stare auta,ktere maji skoro kolem milionu, jezdi jako by se nechumelilo,ale historie takoveho vozu se neda odhadnout...a potom,novy motor stoji okolo 5 000 USD,+-,prevodovka okolo 2000,zalezi jaka...,takze jestli majitel pri nejhorsim udela celkovou GO,a trada opet na cestu...😄
Jinak, mám novou Knihu hostů, tak doufám, že ji využijete k připomínkám a přáním atd.
aneb 32 let starý Cabover od Freightlineru - co už tenkrát uměli, přečtěte si....
Hm, to by bylo velmi zajimavý způsob.....zkusím to ještě jednou...
Mě to funguje 😄 Třeba tam nesmí být dva uživatelé naráz 😊
Hm, to je fakt zajímavý, to jsem ještě neviděl, abych přiznal pravdu....Tak na foto tvého vozu jsem se nedostal, dostanu se až k quick search a když zadám číslo, objeví se error.....
Green: Hmm, moc dobré, moc pěkné... To nevypadá vůbec špatně. Mimochodem jak je to s mileage ? Když to přeba srovnám autem, který má najeto 150 tis mil, kolik je to adekvátní u trucku ? A jaká je řekněme rozumná životnost trucku ? Tedy doba po který se dává pryč a kupuje se novej ? U auta je to nějakých 4-5 let.
už jse jdu jukat.....
no budu jezdit ze svojim,jak jinak..jejich firma ma pres 700(!) navesu,a maji predevsim Freightlinery-daycab,sem tam nejaky Internacional😄,spise cheap..nic moc,tebe urcite bude zajimat jak to funguje:klikni si na www.kepharttrucking.com,potom vlevo nahore klikni na SERVICES,pak na WASTE...takle vypada takova ta masina,ktera to sklapi...je to zajimave..//

Pro Ace:teda nevim jestli jsi chtel fotku meho trucku,😄 ale klidne se koukni na😒a href="//www.arrowtruck.com,potom" title="//www.arrowtruck.com,potom" rel="nofollow" target="_blank">www.arrowtruck.com,potom dole klikni na:inventory search,potom na quick search,a do toho okynka napis cislo 81844 a klikni....no,mel by se ti ukazat muj krasavec😄tusim ze kliknuti na foto se zvetsi...dejmi vedet jestli jste se tam dostali..zatim..
A když tak nějakou fotku můžeš i poslat...
Už jsem se díval, ta firma vypadá dobře, Pensylvánie.....zajímavý....to budeš pracovat jako jejich řidič, nebo pro ně jezdit dál se svým autákem??? jinak pak mi řekni, co všechno tam maj za značky....
Jo ty fotky s cherokee jsem viděl, nicméně nový Cherokee semi stejně nelíbí(starej byl designově lepší)....a souhlasím, že některý lid s tím jezděj jak blázni.....to green: hned se du juknout, kde budeš pracovat.....
Doporučuji osobně - pokud evropský truck, tak Volvo, DAF nebo MAN, pokud US truck - ne International....má to několik důvodů....bud Freightliner, nebo Kenworth či Peterbilt. International(Navistar) je nezávislá firma, tudíž nemá návaznost na nějaký evropský koncern, zatímco Freightliner(vlastní ho DaimlerChryslerAG) a Kenworth s Peterbiltem(PACCAR - ten vlastní v Evropě Foden a DAF) ano. A com vím 100%, Kenworth má v evropě několik zastoupení - ve franici, Holandsku atd. Díly by měly jít sehnat přes nezávislé dovozce, možná i přes ty oficiální(MB,DAf by něco šlo sehnat, nevím...)servis bude horší, bude to chtít šikovného mechanika nebo servis, se značkovým nepočítej a pochybuji, že by třeba Mercedes spravoval Freightliner.....

zkus se juknout na www.americantrucksnl.com - jsou to halnďani, co dováží do evropy US tahače.... a pokud za tím chcete vozit skřínovej návěs, doporučoval bych něco bezkapotového, tzv. Cabover
souhlasim s Vami,co se tyka afery okolo Fordu a jeho pneumatik...uz to tady tusim bylo mockrat receno proc a jak atd...pral bych vam kluci videt na vlastni oci, jak se jezdi tady ve statech...ani nevite jak uz se tesim domu...kolikrat uz jsem tak otraveny z cesty,no hruza..at uz je to nejaky blbec ze super "tuningem" na blbem Civicu,nebo zase nejaka krava v lodickach ridici Navigator,nebo nudici se magor,ktery zkousi jak dobre brzdi truck, ktery se * na dalnici rychlosti 130km/h s 25 tunama...jo holt chyba byla v lidech...,to same co se tykalo Cherokeeho,nejaky splaseny novinar ktery beztak nikdy SUV neridil,usedl za volat,a ejhle,zase mame o cem diskutovat...///jo Barri,od pondelka zacinam pracovat v nove firme,koukni se na www.kepharttrucking.com cago
Zdravím, mám malej dotaz. Firma ve které pracuji hodlá koupit starší třínápravový tahač. Na českém trhu není nabídka zrovna velká, jedná se víceméně o Volvo F12, případně o nějaký US truck (nabízí se zn. International, Freightliner). Zajímalo by mně, jak je to v ČR se servisem US trucků, případně s dostupností náhradních dílů na tyto tahače.....
Kdych měl číst každej den všechno, co je kde na webu, tak už bych vůbec nic nedělal a byl bych tady drahej zadarmo....ne že bych ve zratkce nečetl, ale tak 2x do tejdne......
Na srazu sem nebyl......
však jsem psal taky údajně, já netvrdím na 100%, že to těmi pneu bylo, ono mezi námi, bůhví, jak to bylo, mě taky připadá, že to bylo něčím jiným, ale ford to hlavně musel svést na někoho jiného...
R.Barrichello: Kdybys četl na usmotors.cz sekci "ve zkratce" tak bys věděl co, že je Aviator zač. Já se s tím po nocích píšu .... 😊

Ne pneumatikama to nakonec nebylo. Nakonec se zjistilo, že za to můžou majitelé. Je to prostě vysoký SUV na tlustých kolech a na suché silnici to převrátit není vůbec žádný problém. Viz třeba nový Cherokee (ne grand, ten s tema kulatyma svetlama) Taky byl při slalomu převrácen. Prostě to není osobák.

Takže by se dalo říci, že čím lepší pneu tím větší šance, že dostanete auto na budku. Prostě guma bude držet a nebude ve smyku tak prokluzovat a auto se prostě překulí. Taky Ford už skončil s výměnou pneu.
Hele, baryku, ty jsi byl na srazu???
Jenze jestli se nepletu, tak to nakonec tema pneumatikama nebylo. Nekde sem to cet.
Mini vyzerá good, jinak hodně štěstí na cestách, a gratulace, že ti dopadla dobře technická....jinak tudle jsem se díval na model Western staru , konkrétně 4964 a začíná se mi velmi líbit....
Aviator??? was i das??? ja neznaju.... znám jen Mercury Mountaineer, to má být dvojník e😜loreru!!! U toho E😜loreru myslím odradily lidi jiný věci než plasty - ony ty fotky z havárií, co byly v novinách vypadaly fakt dobře, rozhodně přilákaly mnoho nových kupců....a kvalitní pneu o fy Bridgestone, které ty problémy údajně způsobilo jistě taky.....
Lenin u na srazu poznamenal. U Fordu se na centimetry nikdy nehrálo.... Takže jestli zrovna nějaký plast trochu nelícoval, tak bych to bral s rezervou. Pokud chcete kvalitního E😜lorera, tak si kupce Lincolna Aviatora, coř je de facto to samé. Něco jako E😜edition a Navigator...
Náhodou ION Coupe vypadá fakt dost dobře. A vzhledem k tomu, že to bude asi levné auto, tak bych se mu moc nebránil. Tedy za předpokladu, že bych chtěl normální ekonomické auto. Jinak se musím znova opakovat Cadillac Escalade EXT v černé barvě... Můj favorit. To auto je přímo božsky dokonalé. No a pro radost bych bral XLR, které bude příští rok (takže asi tento na podzim). Jinak se mi stále pačí ted doprodavané Eldorado (final edition)Asi bych ho bral v Alpine White, neb Aztec Red což je druhá barva se mi zase až tak napáčí. Nejraději samozřejmě v černé, ale to se nedělá 😞
jojo,mas opet pravdu,co se tyka E😜loreru...Mel jsem moznost si ho vyzkouset,co ti budu povidat...plasty vubec nelicovaly k sobe,primo desne dilenske zpracovani...atd...hruza,a to je nejprodavanejsim SUV v USA 😄 ..holt kdo je blby...😄 ///Taky nove Mini uz je v prodeji,takze lidi blbnou...// Dneska jsem uspesne udelal technickou na trucku,vsechno bylo OK,jenom jsem mel praskle posledni koleno na vyfukovem potrubi hned za kabinou(55 USD)..takze zitra muzu opet na cestu...zatim..
Fuj, Saturn, dyt to má podvozek z Vectry....si kup Cadillac Catera.....a sele od MB bych za příklad evropského umění nedával, to raději Volvo, ten novej kombík vypadá móóc dobře......nebo Rover, taky dobrý....
Jo mě se docela pačí Saturn ION serie a jeho quad door coupe ten vypadá docela poživatelně a předpokládam, že bude za dobrou cenu. Jinak samozřejmě Cadillac Escalade EXT. U Evropanu nuda, co na nich vidi... i kdyz uznavam ze nove SeLe od Mercedesa ma svoje charisma. Na druhou stranu Cadillac a jeho XLR je myslím naprosto nepopsatelně dokonalé... Ten zadek je prostě hodný k publikovaní na prostřední straně Playboye. Jenom se rozmýšlím, jestli si ho mám koupit v stříbrné, nebo černé... 😊)

No a na ježdění po městě neznám nic lepšího než Ford 350-Tonka.

No a co se týče Korejců, už jsem tady popisoval humornou historku jak jsem si spletl jednoho korejce s Continentalem od Lincolna.... 😄 Tím chci říci, že i spotřební materiál může mít svůj konkurence schopný design.
byly dobrý nadláb jsem se beránkem a mzancem...hihi....jinak u mě je ted k většině článů o Americkej trucks taky foto, ne úplně ke všem(asi kromě 4)....tak se můžete kochat....
Se nediv, v USA letí evropský vozy....no a Daewoo, Hyundai apod. to je jasný, tak pro mexičany a Ford trpí špatnou kvalitou a zkaženou pověstí(díky e😜loreru apod.)
..tak jake byly velikonoce?..pristi uz budu slavit v CZ..😄

Na vystave jsem stravil cely den,jeste ted me boli nohy.Pripada mi,ze byla mnohem zdarilejsi nez minuly rok.Nejvetsi pozornosti se tesily auta zn.:VW,Audi,BMW,Mercedes...musim podotknout ze opravdu ty auta byly v takovem oblezeni ze dostat se dovnitr trvalo nejmin 15 min...😒 Nejvetsi bombou asi bezesporu byl novy Infinity G35,a novy Lincoln Navigator pro rok 2003.Ale taky jsem si vsiml, ze znacky jako:Ford,Dayewoo,Hundai,Dodge Durango zely absolutni prazdnotou-bez zajmu..😄

Ale zato muj favorit Jeep mel asi nejkrasnejsi ale i nejvetsi e😜o vubec...Byl tam predstaven novy Compas,Liberty Sport,ale i novy Overland s nastavitelnymi pedaly,novymi budiky(podobne jako na 300M)a vetsim vyberem interieru,(kuze,latka,plasty)...Taky na nedostatek pozornosti si nemohly stezovat Volvo a Saab..Hlavne u CrossCountry v Ocean Limited edition ,ta barva,ta barva...😄...jejda,musim koncit,zatim...cauky...
u mě v American trucks......
Jo, díky, ty taky, u nás jsou zrovna velikonoce, takže volno je ještě v pondělí....na truckpaper se juknu, díky. Vím, že Mack kdysi Cabovery dělal, ale už to bude nějakej ten pátek....
jojo,naprosto souhlasim,ale stejne si trochu rypnu😄 Cabover tahace Mack skutecne vyrabel,sam jsem ho dneska videl,tak jsem si vzpomenul na tebe😄 ...zrejme se prilis oblibe netesil,ale musim dodat ze na svuj vek ma tohle auto respekt..ohromna kabina,jde s toho strach 😄koukni se ma truckpaper>cabover w sleeper,>Mack>,tusim ze jsou to dva posledni inzeraty...//jo dneska zacina na Manhattanu vystava aut,uz se nemuzu dockat...mej se,preji prijemny vikend..
Juknul jsem se, díky za upozronění...to víš, člověk si hned na všechno nevzpomene...
No, tak na tenhle Cabover jsem si v tu chvíli ani nevzdechl, zrovna dneska jsem ho viděl(tedy ne Mack, ale Renault(Middlum nebo jak se to jmenuje), on to totiž je vlastně Renault s logem macku)....ale já měl na mysli tahače cabover, tohle není tahač, za tím by toho moc neutáhli, hihihi...a heavy duty Cabover a ještě k tomu tahač žádný nedělaj....
aha..😄 asi byla rec o heavy....no nic,prece se tak koukni...😄
Cauky,ted nevim jestli mas na mysli heavy duty,nebo medium duty...prece Mack stale vyrabi cabover....koukni se na😒br />
[odkaz]
což je bezkapotovej truck, tak o něm si můžete přčíst na US motor Show.....
O tom Peagsáckým vím..o tom Macku ne.....to už bude asi skutečně něco staršího...pokud mě pamět nešálí...tak Mack snad žádnej bezkapotovej truck monetálně nedělá...
jo. toho na argentinský jsem viděl, měl jen krátkou kabinu, pokud si vzpomínám.....to:green - to víš, všechno se dá zjistit...hihi...díky za ten tip na Volvo, určitě se juknu...
lenin: Ty dva bílý vozí křemičitej bordel do fabriky na sklo. Jsou mi velmi dobře známí. Vašek Semenec měl takových v Týništi v bazaru asi 5 naprodej, ale ty měly takovou kávovou barvu. Jednoho prej od něj bude brát Petr Malý ze Sezemic. Nejedná se o starý typy, jenom tak vypadají. Jinak nejkrásnějšího kapotovanýho Kenwortha tady najímá Paegas od jakýhosi frajera, kterej se spíš než ježděním, zabejvá leštěním toho trucku. Kapotovanej Freightliner stál taky svýho času na Argentinský, měl i originál americkou cisternu, což není zcela běžný. Vím, že musel vozit jenom naftu, protože na benzín by ta bandaska vůbec nevyhověla zdejším předpisům. Občas taky potkávám bílýho trambusovýho MACKa, kterej toho má opravdu dost za sebou, ale zato je náramnej.
hm ja casto potkavam bilej a bledemodrej F. (trambus pochopitelne) na trase pha - louny ale ma za sebou soupacku, s cisternou jsem je jeste nevidel.
dyt proto rikam ze pripadnej americkej cumak bude mit za sebou cisternu nebo sklapecku ktery sou kratsi a proto by se s kratkym sleeperem do EU norem vesel.
Ne, oba stejný bez čumáku, starý, hranatý typy. Ten návěs vypadá jako na omítku, či nějakou sykpou směs. A vždycky jedou za sebou.
..jeste jsem chtel dodat,ze se cim dal vetsi oblibe tesi Volva s tou novou kabinou,urcene predevsim pro local,garbage..atd..mam to tady kousek k memu dealerovi,tak jsem si to auto prolezl...nadhera,ale interier je uplne ten samy jako u me VN 610...ale je o poznani kabina trosku delsi,takze ridic uz snad tolik nebude trpet 😄.///Jinak koukam,ze tady neni nic noveho...jenom ja jsem mel zase smulu,vratil jsem se z Nebrasky,a koukam...firma nam zhorela,cely sklad,pres 30 navesu je totalne zniceno...nejmin 10 tahacu...no hruza,nastesti me osobni auto zustalo jako zazrakem v poradku...jo,koukni se na :www.buyvolvogmc.net/ preji prijemny vikend...
Cauky,opet mas pravdu,kde na ty informace chodis?😄Co se tyka GM/White...souhlasim,ale i tady uz jdou videt na cestach velmi poskromnu.
Tak vidíš, že nekecím, trucky tady jsou - P.S. - není jeden kapotovanej a jeden s trambusovou budkou?????
Jezdím teď téměř každý týden trasu HK Šumperk. Pravidelně zde potkávám dva bílé Freightlinery s jakousi cisternou.
dyt říkám že White/Volvo, takže obě.....byl totiž vyroben ještě když se ten podnik jmenoval takhle....ten truck je odhadem budď z počátku 90 let(tak do 92) nebo koncem 80. let....přesně ti toneřeknu, až takhle se v tom nevyznám...
Hmmm aha 😄 takže ten county truck má oficiální jméno Volvo ? nebo White ?
Dlouhý......nejde o to jak je dlouhý tahač....de o to, že dle evropských předpisů musí tahač spolu s návěsem splňovat určitou normu, což samozřejmě nesplňuje, tedy s normálním návěsem....návěs by musel bejt kratší, což je nevýhodné pro dopravce, nebo´t se jim tam vejde méně nákladu. V USA je norma pouze na délku návěsu, ne na délku tahače....Co se týče US trucks u nás - jezdí tady tak, sám sem viděl pár Freightlinerů, jeden peterbilt a dva Kenworthy.....a možná tu bude i něco dalšího...ten z obrázku je ten "Country truck" ze srazu....je to GMC/White/Volvo, taková kombinace všeho dohromady....trochu Volvo, trochu White....ono totiž Volvo koupilo v USA závody GMC/white....je to složitý - zprvu to byl jen White, později whitea koupilo GMC, takže jse to jemnovalo GMC/White a nakonec to všechno koupilo volvo, chvíli se jmenovalo GMC/white/volvo a nakonec je z toho Volvo USA, kde vyrábí kapotované tahače pro severní ameriku.....tolik stručná historie....doufám, že se v tom vyznáte...
No kdyz sem kupoval auto, tak sem ho chodil ozivovat do arealu TECHO, kde sem hodil rec s manikama, ktery tam svarovali nadrz plnou nafty. A protoze se nedarilo to zavarit, nadrz se musela precerpat do sudu (zbejvalo v ni asi 400l), vymontovat a zavarit venku z auta. Ten jeden clovek mel jet nekam neco nakladat a evidentne nestihal. Nabid sem mu, ze ho hodim k jeho kare, zvlast po tom, co rek, ze je to Freightliner. No co vam budu povidat, cervenej krasavec s mrazicim navesem! Byla sice uz tma, ale prolez sem to jak se dalo. Ale prej ho majitel chce prodat, to by byla skoda...
No oni snad u nás ani jezdit nesmí, neb jsou moc dlouhý... 😊

Ale tohle nevypada marne ne ? [odkaz]
jezdi po cechach nejaka echt amerika s cumakem ? predpokladam ze jestli bude jezdit tak za sebou potahne cisternu a bude mit mrnavou kabinu, ale aspon neco 😊
Ford F-rada, Chevy Silverado a Dodge Ram.

Fordu se prodava nejvice, Chevy ma nejsilnejsi motory a Dodge je nejnovejsi, prisel uplne novy pro 2002. A to jeste se novy Ram predstavi v provedeni dualley. Triton se na Vortec nechyta. Chevroletuv 8,1litr V8 dava 340koni a odfoukne Forduv V10 bez vetsich problemu. A Dodge jeste nepredstavil svoji silnejsi V8 plus V10 pro ten Ram.

Taky jsou hodne popularni Diesely, treba Forduv PowerStroke V8. Za cca 300 dolacu se da koupit chip a hned tam je extra 130koniku...

No ja bych si asi koupil Chevy Z-71. To je uplna bomba. Nebo mozna F-250 s V10 a sestistupnovkou😄 Ale nemam potrebnych cca $30,000...😲(
Ferightliner Century Class....nenechte si ujít....
Další info najdete na😒br />

[odkaz]
No v zásadě je ten desetiválec stejnej jako

Triton V8, akorát má dva válce navíc. Všechno

je to s SOHC rozvodem.
No doma nic nevyštrachám, tam o něm 100% nic nemám, akorát že se do těch F montovaly...to jo...ale zkusím něco v průběhu tejdne vyštrachat...
KON: díky, dobrej odkaz. Dá se tam leccos dozvědět. Jen ta angličtina mě jde opravdu ztuha 😒
Prof> The 6.8 liter single overhead cam Triton V-10 gasoline engine is the largest engine in Ford's modular engine line up.

The V-10 develops 265 horsepower at 4250 rpm and 410 foot-pounds of torque at 2750 rpm. The V-10 is controlled and monitored by Ford's new generation electronic engine control module, EEC-V.

Like the modular V-8 engines, the V-10 is equipped with distributor-less ignition and platinum-tipped spark plugs, which can perform at 160,000 km tune up intervals with routine filter and fluid changes under normal driving conditions.

(www.bonforums.com/…s/pictorial_v10e… />
tak ho tam dám až v pondělí večer, neb ho mám v kanceláři 😒 tak tím se omlouvám.
no mám no, tak já ho dám dnes večer na, web budou na www.usmotors.cz v sekci "akce a veletrhy" Je jen velmi jednoduchý letáček z Wordu....
Baryk: Vyštrachej něco někde o těch referencích na ten 6,8l V10Triton od Forda. Není to dokonce OHC?
nějak začínám koktat...hihi
by by bylo fajn...
Ty mas letacky? A nechces je nekam dat na stahnuti a vytisknuti, aby se informacni vlna sirila rychleji 😊
Jeden Suburban parkuje na Kačerově. U jedné vily co je v tom kopci ze zádu na "M" Kačerov. Barva vínová. Už dostal letáček za vokno, že bude sraz. Neb to je nějaká duše naše. Má totiž ještě PT.
jsem viděl ve středu, černej, ještě předchozí generace....SPZ tuším AHJ...., ale nějak jsem to už pozapomněl, jsem hlava děravá...vypadal fakt pěkně...
No...tak máme na věc stejný názor....
Přesně to jsem si říkal, když jsem ho kupoval 😄
Tak vidíš.....zase máš kus USA doma....
Jo tak to já se do Statů chystám už dva roky... 😒 Když už jsem měl ušetřené peníze, tak jsem si koupil Cadillaca 😊)) No ale ted vážně budu šetřit, jen na cestu po Státech
...ale ještě přesně nevím kdy, jestli někdy ted, nebo až za dýl.....fakt nevím....
urcite to byl 4.2,vzdyt jsem snim jezdil pres 3 roky😄 Co se tyce motoru V-10 triton...krome nadherneho zvuku o nem nic nevim 😄 ,sorry...ale taky me to zajima,jestli na neco narazim,urcite ti dam vedet...///je skoda ze jsi tady nebyl,jestli ale planujes cestu...rad uvitam zavoznika na par dni.. 😄
Máme 500 příspěvků!!!!!
Díky za pochvalu, materiály se sehnat dají, když si dá člověk trochu práci....jde to...v USA jsem bohužel nikdy nebyl....i když můj děda tam má známý(v Kalifornnii), ale rozjhodně bych se tam rád podíval, protože kromě US aut a trucků a vůbec všeho toho mám rád i moderní americkou country, takže bych se rád juknul třeba i do "Music City" - Nashvillu...tím pádem sem taky v US trucku neseděl, u nás jich sice pár je...ale nemám to štěstí znát majitele.. Co se týče toho motoru ve Fordu F 150 - asi jsem(nevím proč) na materiály o nem nenarazil, pokud máš něco bližšího, byl bych rád, kdybys mi to poslal mailem, třeba na USCARS@seznam.cz. Měj se fajn.
green: Nebyl to 4,9? nemáš nějaký informace o V10 Triton? Jak je hodnocenej? Zaráží mě, že V10 má objem 6,8 a V8 je 7,5 litr ?!?.
woow...nemam slov 😄Nadhera,je tady hodne informaci,ktere jsem i ja nevedel😄,odkud ziskavas material?Vidim ze mas pro vec opravdove zapaleni,byl jsi nekdy v usa?Mel jsi moznost projet se v trucku? Moc se mi libi tve stranky,zaradil jsem je mezi sve oblibene 😄

Jenom me zarazi,ze se nezminujes o motoru I-6 4.2,ktery se montoval do vozu Ford E-150 do roku 1996.Ne, v zadnem pripade nechci kritizovat,nebo tak nejak,jenom me to nejak padlo do oka,najezdil jsem totiz s tim motorem pres 500 000 km,bez jakekoliv poruchy,a rad na nej vzpominam,tot vse...
[odkaz] a zvol sekci American trucks. A můžeš začít vesele číst.
Jsem mimo. Co Ace2 mozna ano ?
hmmm,ace2 mozna ano,ale ja ne.. 😒 poradis mi?
článek o Peterbiltu 351, címž jsme uzavřel články o peterbiltech, příště se můžete těšit na Freightlinery....a ace2 už ví, kde to nalezne, že......
ve čtvtek jsem viděl Dodge Ram pickup, stříbrná barva, SPZ nevím, viděl jsem to asi tak na 6 vteřin....takže si ani nejsem jist jestli to byla 1500 nebo 2500, ale řekl bych že 1500. Jo a byla to ta poslední generace...
...cauky kluci,tak jsem zpet...cesta byla vice nez hrozna,snih,snih,led...hruza..v Nebrasce jsem stal kvuli kalamite cely den 😒 //Tak co je noveho?Propasl jsem neco?
No, tak to je blbý, v takovýhle počasí to pro trucky moc není....celkem si nic nepropásl...a novýho toho taky moc není...
Dělaji motory do L 410/510 a do dalších letadel, třeba do těch malej americkejch sportovních apod. a dělaj taky repase a údržbu...
Baryk: O jakou firmu a o jaký letadla se to jedná?
článek o Peterbiltu 377 A/E a 359 wrecker naleznete... však víte kde...
Není zač, strýc u fa Daewoo Avia dělal až do loňska, pak ho ovšem spolu s dalšími xx lidmi vyhodili v rámci snížení nákladů, ted dělá u jedný firmy co dělá věci do letadel. Takže o Avii mám solidní znalosti...
Jo aha 😄 díky za info.
Víme už dávno, jenže to jsou ty Cumminsy, co se dělaj v pobočce firmy v anglii....takže nejsou "made in usa"....a navíc jsou to jen čtyrválce....
Sice mírně off-topic, nicméně je vám známo, že Avia používá motory Cummins ISBe? Docela zajímavé že ? To by jeden neřekl. Jinak samozřejmě se jedná jen o ted o ty nové Avie co jsou od Daewoo...
No tak vidíš, co je vidět po vlastech českých, já zatím viděl samé Kenworthy a jeden Ford, Freightliner jsem viděl jen ten na srazu....a zpomněl bych na ten White....
Dnes ráno když jsem jel do továrny předjížděl jsem červený Freightliner s nápisy American truck service Plzeň. Sice troch iopelichaný, ale hezký.
Tak štastnou cestu do LA a pohodovou jízdu.
Díky!
Jo taky si myslím, sem to myslel jako veselou vsuvku 😄 Šotek zařídil, težko to asi umysl.
heh,spis si nekdo udelal srandu...😄

Nic kluci,mejte se tady fajn,za chvili vyjizdim do Los Angeles...tak za tyden se ozvu...zdravim z NYC.
si kup za par stovek CBcko , nalad si desatej nebo osumnactej kanal, a mas to i v CR a nejen od kamionaku ale od ridicu obecne, to tu slape dyl nez mobilni telefony 😊
Jo jo moc pekny a je docela zajimave ze existuje i tuning interieru. Řekl bych že toto byla asi velmi specialni zakázka.

[odkaz] /forsale/detail.asp?guid=ozahhd6e&pcid=2… 1&OHID=192450&nh=0
Mezery smazte
Ta stránka je fakt super, mám dojem, že už jsem tam jednou byl, ale nevím přesně. V USA je dobrý, že tam jdou sehnat i starý kousky, on takovej tahač ze 78....a některý vypadaly ještě velmi dobře...
Díky za odpověd a jdu se juknout na tu stránku.
No já nevím, já to vyděl jen v reportážích o US truckerech, jinak je docela dost možný, že to funguje i jinde...
kde sou poldove a radary se po vysilackach dozvis po celym svete, to neni zadna US specialita.
..no po pravde receno jsem o truckers aid neslysel,nevim...///V mem aute mam motor Cummins N14 500 a prevodovku Eaton-Fuller 12*,Co se tyka vysilacek CB,je to dobra vec,ale zpravidla ji mam vypnutou,nebo uz se mi nekolikrat stalo ze se mi nikdo za cely den neozval,a pak treba uprostred noci ti do toho nekdo zarve,kdy to nejmin cekas...no to je opravdu na infarkt,brrr...Ale i kolikrat mi CB pomohlo,kdyz jsem potreboval poradit cestu,nebo kdyz jsem mel prasklou pneu vzadu na navesu... 😒 Co se tyka policie,hmm...co dodat,sam asi vis jak to je...temer vsude je rychlost70-75 mil,a myslim si ze policie tak toleruje o 5 mil vice,spise je treba davat pozor ve meste,nabo tam kde je oznacena prace na silnici,tam jsou postihy dvakrat vetsi...ale kdyz jedes s opravdu s rozumem,kontak s policii je nulovy...zdravim
...asi ano,ani si to nejak nepripoustim,proste delam to co me bavi.Ale jste par mesicu a na podzim se vracim do rodne vlasti...///Vetsinou jezdim na trase New Jersey-California,(cca:2900mil jedna cesta).Asi mi to bude dost chybet,ale prece je to takovy cikansky zivot...ale ma to neco do sebe,kdyz tak jedu treba pres Nove Mexico,nebo Arizonu,je to opravdu nadhera..jenom poust,skaly...to se musi zazit...je to fantasticka atmosfera.///Disel power:rad bych ti(a nejenom tobe)doporucil asi nejlepsi stranku,kterou jsem kdy nasel😒a href="//www.truckpaper.com" title="//www.truckpaper.com" rel="nofollow" target="_blank">www.truckpaper.com potom si klikni na heavy duty/w sliper a potom si uz jenom vybiras model a typ...vrele doporucuji,nadherne fotografie,udaje,tam urcite ziskas vsechny informace ktere hledas...podle meho nazoru se tahle stranka opravdu podarila...jednim slovem nadhera...
tak 2-3 miliony km.....dle toho co jsem četl..., cenu ti nepovím, ale tu zjistíž, když se podíváš na kterýhokoliv prodejce ojetejch trucků v USA(stačí si zadat do google vyhledávače název nějakého trucku - třeba Kenworth W900 a oni ty vylezou nějaké odkazy) a vozy s automotickou převodvkou, nebo poloautomatickou se skutečně dělaj....
to máš blbý když ti jezdí jenom po rovinkách, hihi,chachacha....hihi😃)))))))
Ahoj!

Chtěl bych se zeptat, jakou má asi životnost průměrnej US Truck (Class 😄? (Řádovevě v tisících mil)

Jaká je rozumná cena za dobrý truck, s Caterpillarem Signature, najeto okolo 500tisíc mil? (Je možný najít i verzi s automatickou převodvkou?)

Díky!
Jenže když se o něj staráš zase až moc, tak začně být rozmazlený. Já bych ti mohl povídat.... žere jenom V-Power, jen ty nejluxusnější autobalzamy a šampony, a zasadně chce jezdit jen po rovných silnicích... Je to život, ale nedá se bez nich žít 😄
Tak to je blbý, jak se o to auto nikdo nestará, tak to za moc nestojí...
A jak tam funguje známá "Truckers aid"??? Viděl jsem tohle logo už na pár tahačích.....Taky by mě zajímalo, jaký trasy jezdíš, co radary, prej se řidiči informují pomocí vysílaček, kde jsou poldové a radary.... Jinak ohledně těch motorů - máš naprosotu pravdu, nejvíce si řidiči chváli motory Caterpillar, Cummins je taky dost ceněnej. Jakou máš převodovku - vím, že nejvíce se vyskytují Spicer a Fuller....ale jsou i další....
A ten co obědvá v motorestech kde jsou vyhrazený místa "Truckers Only" ?

BTW na kterých trasách jezdíš ?
green: jak jsem pochopil, tak jsi asi ten opravdovej Truck-driver tam za mořem ?
prof:..naprosto souhlasim,vzdyt to zazivam dnes a denne 😒Mam sice 3 roky stare auto,ale snazim se tomu dat vse co je treba.///Pomerne chytry,lec velmi mazany system maji vetsi firmy,ktere maji auta na leasing.Po uplynuti 2-3 let auto jednoduse vrati zpet dealerovi,a vezmou si opet nove.Tohle je uz urcite vyssi hra do ktere ja zrejme nikdy neuvidim,kdovi jakou maji dealer a dopravce smlouvu mezi sebou... 😒
green: Motor, ano to by měla být bezproblémová součást, dál potom podvozky, převody, řízení a pod. Bývá problém s tím, že se postupem času vyskytují problémy s únikem oleje, brzdami i třeba pak drobnými hovadinami, které pak šoférovi ztěžují život, takže nedělá nic jinýho, než že běhá stále kolem auta, aby ho udržel provozuschopné.
...jo co se tyka trvanlivosti,myslis tim zejmena motor?Jestli ano,tak zase,zalezi na ...Pro prikla😜muj kamarad uz najezdil na Volve s motorem Cummins N14+ pres 800 000 mil,bez poruchy.Ja mel smulu,minuly tyden jsem musel do servisu na vymenu tesneni pod hlavou...(391 000mil)...!@#$%^& !!
...tezko rici,co se tyka kvality motoru,nebo samotnych trucku,spis si myslim,ze zalezi spise na tom,jak a hlavne kdo se o truck stara.Z vlastnich zkusenosti vim,ze firemni ridic nema absolutne zadny vztah k autu,podle toho to taky tak vypada.On proste jezdi...nic jineho ho nezajima.Ale naprosto odlisnou kapitolou jsou ti,kteri jsou jsou majitele a zaroven ridici(muj pripad 😄 ).V naproste vetsine se majitele o sve auta staraji rekl bych az s prehnanou peci.Co se tyka pneu,vymeny oleju,atd... Tezko potom porovnavat,ktere auto je lepsi.Zpravidla ale kazdy zastava nazor,ze asi nejlepsi motor je Caterpillar 600 hps,Taky Cummins N14 plus je velmi uznavan,ovsem temer kazdy ridic nadava na Detroit Diesel 60...Co se tyka Kenworthu,tak to je opravdu kapitola sama o sobe...Pokud mas na mysli model 900,tak mezi klasickymi trucky je opravdu the best.Ovsem model 600 uz neni tak dobry,Ale i novy T-2000 ma svoje mouchy.Opravdu tezko porovnavat.Spis kazdy si zvoli znacku jaka mu vyhovuje.
green: Mmě by zajímalo, jak je to s trvanlivostí, pokud porovnáš americký klasiky s evropskejma klasikama. O pohodlí a palubku tady nejde, to může být i vedlejší, pokud má to auto výrazně lepší vlastnosti, který jsou podstatný. Zajímalo by mě to. Kdesi jsem četl, že v nějakým závodě tahačů napříč Austrálií vynikl ve spolehlivosti a bezporuchovosti Kenworth.
prevazne s tim jezdil jeden "brigadnik" kterej to nikterak moc neresil
No, tak to už bude nějakej ten pátek starej, ale 95 byly a jsou dost dobrý.....ovšem záleží samo na tom, kdo s tím jezdil a kolik to má najeto.....
R.Barrichelo>ten daf je jedna z prvnich 95tek. MAN uz je u firmy kde stara cas odcasu jezdi, je rok a pul starej asi (ma najeto nak 430) a je cernej, to je vsechno co vim, a to sem ho uz videl akorat sem si neuvedomoval ze to je on, i kdyz na mne blikal. 😊)

PROF>ja ty auta nekupuju, (Zatim, i kdyz premejslim udelat nakej Tunel 😄 a sehnat pro slecny Keyserovou neco vlastniho 😄 ona by ameriku brala vsema deseti.
Sliby se mají držet a tak je tu ten slibvanej Kenworth - jedná se o ty K100, je z roku 1994 a musíte uznat, že vypadá dobře..... jukněte se na tenhle odkaz: [odkaz]
A Marmonem si asi nejel co??? Ne nadarmo se mu říká "cadillac" mezi trucky.....ruční výroba je ruční výroba.....A jel si MACKem řady CH??? Výprávěj nám něco, prosím.....
pokud je mi známo v USA nejezdí....protože milý koncern DaimlerChryslerAG vlastní tamní výrobce: Freightliner, Sterling a kandadksý Western star. Takže se tam MB nedovážejí. V evropě je to jiné Actros patří uřčitě ke špičce, ale obvám se, že tomu bude odpovídat i cena....
matuS
a co mercedes?
Cau kluci,dneska jsem narazil na vas rozhovor o nakladnich autech v USA.Vcelku mate pravdu,co se tyka Argosy,nebo Freighliner Century...ale musim podotknout,ze jsem vyzkousel vsechny znacky ktere jezdi v USA,ale nakonec jsem zustal u Volva VNL 610...opravdu neni nad evropske auto.Co se tyka pohodli,komfortu,usporadani interieru je Volvo opravdu na spicce...Pravidlem ale je ze americky ridic ma v oblibe us trucky,a zase znam spoustu kluku z evropy,kteri nedaji na Volvo,pripadne Scanii dopustit...
Ještě k těm novinkám - je jasný, že tenhle International nemůžeš sovnávat třeba s Freightlinerem Argosy, to je jasný, ale ony i vozy z té doby měly určitě to vybavení. Zejtra vám ukážu tahač, kterj vypadá naprosot super a je tuším z 95 nebo 92, přesně nevím, je to Kenworth.
No, ono když něco vypadá blbě už na fotce, tak to asi nebude ve skutečnosti o moc lepší....většinou to totiž na fotce vypadá dobře a ve skutečnosti je to šrot....Vím že to beru teoreticky, nejel jsem s tím, neviděl to, neznám to, možná, že je to dobrý pracant a spolehlivé auto, to je docela možný, ale vzhled rozhodně nebude to hlavbí, kvůli čemu to potencionální zájemce koupí, to mi věř....
Baryk: Jo, všechno pěkný, bereš to ale trochu moc teoreticky. Je jasný, že nový káry jsou nový káry, ovšem nejdřív je musí někdo zaplatit. V tom je celej ten fór, že mnohdy i starý káry umí to, co nový, ovšem za úplně jiný prachy. Kdybych všechno kupoval jen podle toho, jak se mi to zdá ¨na fotce, tak bych byl v už dávno obrovnanej bezcenejma šrotama.
tyhle ty "vymoženosti" umí i další tahače, navíc ten auták je už 9 let starej, tak to asi nebude zas tak horký, denska už jsou modernější věci... Jestli chcete vydět vymoženosti tak se juknětě na Mack Ch 603 Millenium nebo ten kulatej Freghtliner
nic proti profe, ale do tohohle bych osobně nešel. To auto dle foto nevypadá moc dobře, design se taky zrovna dvakrát nevyvedl, je to taková kombinace mezi evropským a US tahačem....nic moc, znám lepší bezkapotové tahače, takový Freightliner nebo Kenworth..... samozřejmě lepší by byl kapotový ovšem, do evropy se moc nehodí, to je fakt....
1959 znám důvěrně. Překvapila mě u něho maximální kultivovanost chodu a tichost. A samozřejmě naprosto dokonala automatická převodovka. Bylo to příjemné svezení...
ace: Já na náklaďáky moc nejsem a tak jsem ho poslouchal tak jedním uchem, ale mluvil i o jakýmsi vyhodnocování váhy návěsu ve spojitosti s jeho bržděním a takový fígle, jaký to mělo, mě až překvapily. Fakt si z toho moc nepamatuju, ale vím jistě, že to mile rád bude vykládat komukoliv znovu. Ty bys tam měl zajet povinně. Má to červený De Ville 1959 😄
To mě zajímá. Co všechno to umí ? At se priucím.
Keyser: Nechceš si to ještě rozmyslet? Hele: [odkaz] Jinak kdyby to bylo zas příliš dlouhé slovo, tak www.precis.cz, kde v "nabídka" klikni na INTERNATIONAL. Můj kamarád, kterej to tam spoluvlastní dlouhý léta jezdil, takže ví o čem mluví. Když mi popisoval, co to auto všechno umí, tak mi z toho stydla hlava.
Ten by měl bejt v poho, ta generace před 2 lety vypadla velmi slušně...a má už řadu vymožeností.....co je to za ten DAF??? 95, 85???A z kolikátýho - nemá ještě ty kulatý světla??? Asi ne, co, ty už se dělaly hodně dávno...
hm DAF mi ted stoji pred barakem 😄 ale stara plecka to je. No furt lepsi nez liazka 😊

Man tam bude do dvou mesicu, max dva roky starej tak pak dam vedet jaky to je.
Osobně se mi taky Magnum nelíbí. Připomněl jsem ho jen proto, že se do něj dávaly ty motory. Osobně bych volil tahač o firmy DAF, designově nejhezčí tahače posledních 15 let.....Jeden čas byly taky dobrý MANy....
Já jsem netvrdil, že ten tahač je špatnej, ale v řešení některejch věcí v konstrukci aut Frantíkama se opravdu nějakej důvod, smysl nebo logika hledat nedá 😃
magnum vubec neni zlej tahac, sice ma designerske perly ala to okno popisovane profem + po francouzsku pojatou nesmyslnou vybavu ale co se tyce jizdnich stranek tezka pohoda.

Kdybych ale mel kupovat evropskej tahac tak kdyz by byly prachy tak Scanii kdyz ne tak Volvo.

po cechach ted zacla jezdit Volvo NH12 (cumakova verze, v krasny cerveny barve) a je to parada.
Já osobně RENAULTům věřím a nestydím se za to... podle mě je Magnum jediný pořádný Evrposký truck, navíc ten po faceliftu, co má ty kulatý světla, ten je prostě super (opravdu se mi líbí)!!!
Tahače Renault řady Magnum jsou typicky francouzsky ujetý. Jeho čelní plocha sestává ze 3/4 okna a 1/4 masky a nárazníku. U americkejch trambusovejch tahačů je tomu přesně naopak a nad šíleně nízkým, půleným a rovným čelním oknem je navíc půlmetrovej kšilt. Někdo holt přemejšlí víc, někdo míň. Stačí jeden šutr a u Magnumu je vymalováno, u amíka to šofér vymáčkne podrážkama zevnitř a u prvního sklenáře si nechá vyříznout rovnej lepeňák. Kamarád se mi chlubil, jak mu ty roletky u Renaultu jezděj na elektriku nahoru a dolů. Když jsem se ho ptal, jak často s nima jezdí, tak prohlásil že nikdy, že je má stejně trvale stažený, jinak se v tom prej nedá vydržet. Tak takhle to asi vypadá, když Frantíci vymyslej tahač...
Jo to já znám jen Magnum 440 v Chargeru 😊
Jinak, ten Renault se jmenoval Magnum, už jsem si vzpomněl, do toho se dávaly motory Mack.
Asi tak, ten motor je z toho nejlepší.....
Nejlepší je z toho ten šestilitrovej Diesel, co má mít 350 koní... jůůůůhůůůů!!!
Jak se Vám líbí ten TONKA koncept z poslední výstavy? Podle mě je hodně našláplej. Když si na www.supercars.net necháte rovnou v úvodní straně vyhledat "tonka", tak Vám to vyplivne popis a fotky. Tak co na něj říkáte?
Peterbilt 378.....
Víme, už někdy od 92 nebo nějak tak......dyť se taky motory MACK dávaly do Renaultů ....do toho s tou zvlášní kabinou...kurňa, ted si nemůžu ani za nic vzpomenout, jak se jmenuje...
BTW a víte ža automobilka MACK patří koncernu RENAULT?
Allison se dává všude možně, do nákladáků taky, ale i do pikapů apod. Do Tatry se dával, většinou do těch e😜ortních do Arábie, dává se i do US trucks, společně s převodovkami Fuller, Eaton apod..... Ovšem nejlepší je Mack, ten si dělá motory sám a dřívě dělal i převodvky(jak je to teď nevím)....
No to je škoda, neb se budeš citít tak trochu podřadně ne ? 😊))))) BTW nedává se Allison více méně jen do nákládáků.............. Já že jsem ho asi viděl v Kopřivnické Tatře byl to nějaký vojenský 8 kol. pro US Army.
Mně se taky líbí Excursion, jenom bych rád upřesnil, že ten 7.3 Navistar má něco mezi 720 a 750Nm (nikoliv 1000, jak tady někdo uváděl), podle aplikace a převodovky.

Já ale čekám na nový Suburban, model 2003, kde by se měl objevit Duramax, bohužel, bude mít snížený výkon jenom na 250koní, protože se jim tam nevejde pětistupňový automat Allison a dají tam místo něj klasický čtyřstupňový GM, který neumí pracovat s větším momentem, něž 500lb/ft ;o( fňuk
Tak sorry za ten odkaz. To vínový Malibu s bílou střechou je 4. 5. a 6. obrázek (bráno zleva doprava po řádcích) na

brno2001.d2.cz/strana16.php

Už blbnu, tak dobrou noc.
to Prof: Tak to jsi mě posmutnil, mě se jako kupátko tahle verze s dvojicema světel nad sebou úžasně líbí, je prostě neodolatelná, zvlášť v týhle barvě a 300HP taky není k zahození.

To bych taky mohl říct, že Caprice je jenom střední třída a na Lincolny je to malý 😄 Já jsem prostě zatíženej na dvoudvířka, ale Caprice je hezčí 4D, to je prostě klasikovatá klasika.

Víte, že Caprice je ženské jméno? Slovy klasika: "Co to znamená?". "Nevím, jsem Američan, naše jména * znamenaj.". Ale na rámu to Malibu asi nestojí, co?

Jinak pro všechny: To Malibu je k vidění na týhle adrese (hlavně si tam nenechte vpustit mezeru nebo %20 do odkazu, pak to nebude fungovat - neházím hrách na zeď? 😄.

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Líbí se Vám to auto nebo ne? Mě moc.
RB: Jo, detaily, vidíš. Pošlu ti něco i s fotkama špinavýho auta. A Malibu se mi nikdy jako auto moc nelíbilo, protože není full-size, tisíckrát hezčí je Olds. Cutlass kupé. Z Malibu je mi sympatickej jenom jeho motor R6 4,3l, kterej se do něj kdysi dával. To je taky kus klasiky.
rb: Ne, ne, to se pleteš. Trochu tě už znám a nerad bych proto, abys to takhle chápal. Jak už jsem psal, šel jsem taky dost intenzívně po policejní verzi, protože se mi zdály ty auta hrozně levný. Jenomže policejní auto je něco jako koupit dojetýho taxíka. Tím je řečený vše a kdo ví, o co jde, mi dá za pravdu. Neříkám, že moje auta jsou bez vady, ale vím, co jim je a co budou potřebovat. To každýmu řeknu s naprostým klidem, ovšem nemůže po mně chtít slevu 20 tis, když je potřeba jenom odmontovat vodní pumpu, vyrobit 3 papírový těsnění a zas ji tam namontovat zpátky. Vím, že bych to mohl udělat taky jednoduše sám, ale potom bude podezřelý, že nemám důvod ke slevě. Osobně, když kupuju auto, tak i když vím, že bude jezdit tak, jak je, preventivně stejně vlezu do určitejch věcí, a podle toho, co tam najdu, vím hned docela dost přesně, co mě asi tak může dál čekat. Ale je dobře, že se před koupí dobře rozmejšlíš, protože pokud člověk spěchá, koupí často většinou totální vraždu, kterou vlastně vůbec nechtěl (vlastní zkušenost). Když člověk nespěchá, nakonec má vždycky možnost si vybrat z několika kousků, který si prohlédl, projel a v klidu a pohodě si svojí konečnou volbu rozmyslel.
rbaron: Myslím, že toho máme docela hodně společného 😄 Taky už půl roku nežeru.... a splacím 😄 Nutno říci že ještě dvě poslední splátky a je to doma 😄 Ještě jsem v životě nenašetřil tak rychle sto tisíc... PS: ozvání na oběd neodmítám...
No, asi jsem u Tebe vzbudil dojem, že chci Tvoje auta zkoupit za půlku peněz, který za ně chceš. Ale to jsem vážně nechtěl 😄

Jde o to, že když mě něco pořádně chytne, můžu se i zadlužit, nežrat a tři roky splácet svoje snový auto. Jenom bych nerad koupil něco, pod čím bych pořád ležel.

Máš o tom policejním Kapru nějaký detaily?

Co říkáš na to Malibu?
Jen ať se RB koukne, co stojí policejní auta: [odkaz] Taky jsem po něm šel, ale nakonec mě to nějak pustilo. Jsou to většinou dojetý mrchy s 5l motorama, který jsou zhruba o 20PS silnější, tedy stejný, jako v Camarech, nebo Firebirdech. Těch Interceptors a HD verzí je jen hodně málo. Vevnitř koženkový sedáky a koberce, okna na kliku, když máš štěstí, rádio má kazeťák. Jo, kdybys měl za bůro ten dobrej a kompletní 5litr, tak bych si jich od tebe po 6 tis. tak deset vzal 😃) Můj policejní je k mání za 150 a ta cena je pevná, pokud ty peníze nebudeš mít v kapse s sebou. Pokud jo, tak jseš vážnej zájemce, kterej ví, co chce, a dohoda je možná. Ovšem se sedmdesáti tisícema nemá cenu ani telefonovat.
rbaron: Prof má policejní Caprice... Se ho zeptej jestli by jí nepustil.
prof: To mi připomíná jeden příběh. Stojím takhle na křižovatce u výpadovky z Č.Budějovic a mířím si to do města. Najednou přede mnou... NE! Viper! Blinkr vlevo jsem přehodil na vpravo a jal se ho sledovat. Jel jsem 140 lesem, hnal starou Dočku, co to šlo a nakonec jsem ho po pěti kilometrech dojel. Stáhnul jsem si všechna okna a jel těsně za ním. Vyhodil blinkr, abych ho předjel, zpomalil na 30 kmh, ale já jsem stále jel za ním jako opařený. Najednou tam chlapík cvaknul dvojku, ohulil to a s kouřem od gum byl kilometr ode mě. Wow! Ten zvuk! Nádhernej zážitek!

Za tejden na to jsem se bavil se svým známým a říkal jsem mu tohle. On mi řekl, co je to za člověka. Dělal Čechům v Americe supervisora, takovým těm, co tam jdou dělat za 1200 USD do kina, porozhlídnout se, přivézt domu nějaký drobný... No, vybral od stovek lidí zálohy a pak jim s tím fouknul. A já jsem poprvý v životě musel přemejšlet, že v tak nádherným autě sedí takovej sviňák. Bylo mi z toho tak divně u žaludku... Asi jsem mladej a blbej nebo co :👋
Prof: Bílá F350 na českých značkách s napisy na nejake www stranky ohledne americkych aut. Nekecám 😄
rbaron: Tak to auto k tomu člověku docela sedí ne ? Zmije ....
prof: Jak je to s těma zdvihátkama výfukovejch ventilů? Kolik by to stálo vyměnit? Myslím, že zdravej motor 5.0 by mi do kontejnéru k autu na loď z USA přihodili i výtečníci tady v Budějcích a dostal bych ho celej tak za 5tKč.

Víš, co bych chtěl sehnat? Policajtskou verzi Caprice, nápravy Heavy Duty, převodovka TH700 na tahání přívěsů, 5.7 H/O standard a nebývají tak drahý.

Jenže tady budou největším problémem ty papíry. Taky jsem přemejšlel, že bych koupil to vínový Malibu kupátko 5.7 s díly Edelbrock, karby Holley atd. cca 300 HP, ale má to ten Marcel ze Slovenska a problém s papírama je zase na světě. A chce za to Malibu 150 tis. , což je na mý poměry sice dost, ale při tom, co do toho vrazil, to je směšná částka. Víš, který Malibu myslím? Je v inzerátech na autocar.cz asi šest položek pod Tvým zlatým Kaprem 😄
rb: Jo, ale v tuningu, kdy má zároveň i max. výkon a otáčky. Jinak dneska proběhla ve zprávách jedna nenápadná informace o obrovským podvodu na Slovensku, kde zase dvě velechytrý a velešikovný firmy vykouřili z lidí přes 3 miliardy SK. A jednou z nich byla firma Horizont. Proč to sem píšu? Je to totiž maminka zastoupení Hummer pro ČR a SR. A já pořád, kde vzali těch 50 mil USD na to, aby dostali ofic zastoupení (alespoň u GM to tolik stojí a proto jich je v Čechách tolik)
Mě se ještě víc líbí Excursion. Takovej víc než Suburban a skoro Hummer. Se 7.3 TDI má krouťák přes 1000 Nm!!! 😄
ace: moc ti nevěřím, že to byl novej model, ale jestli ano, tak jsou v ČR už 2, pokud teda nebyl na cizáckejch značkách.
No, to máš pravdu, jako ve státech, ovšem když přijede vedle škůdka 120, tak je hned po iluzi, hihihi.....
No mě připadalo, že ta F350 co jsem viděl byla ještě větší. To auto bylo opravdu ohromně veliký (a to já má tuto hranici posunutou) V zádu měl dvojitý pneu. A zcela určitě to byl novej model. Typ kabiny nevim, neb se v tech oznacenich nevyznam. Pripadalo mi to jako 2+2nouzovky. Ale jak jse už psal. Byl to normální regulerní nákladak jenom měl podobu pick-upa... 😄 Jsem sice věděl, že F350 je větší, ale že je zase až tak velký 😄 No a na stejný pumpě jsem stál já s Caddym.. člověk si hned připadá já ve státech 😊
Tak takovýho, co je na tom obrázku jsem ještě něměl čest v ČR vidět.....jestli ace jo, tak měl teda štěstí....
Tohle je úchylnost

F350.jpg
ace: nechytně novej je co? Tohle?: [odkaz]
Máme 400 příspěvků, vzhůru na kulatou 500!!!
Peterbilt 377 na Us Motor Show......
Ten co jsem viděl já byl určitě tak mezi 85-90, víc ne....měl ještě hodně chromu a byl hranatej a měl takový ty normální světla, co se tou dobou dávaly, nad 90 to rozhodně nebylo.
No ten co jsem videl já, byl až nechutně novej...
To mě teda rozčilujete, protože nevím, o jaký auta se jedná. Červenýho crewcab má mít Mládek. Jaký to byly roky? Mladší, než 93? To bych se opravdu divil. Těch tady noc není.
Ford 350 na Průmyslové v Praze. Barva bílá, napisy Us Cars odkazující se na nějakou www stranku. Jinak videt 350 v realu je fakt zažitek. Už vím proč se jim říká Heavy Duty 😄 Je to prostě regulerní nákladák jen s designem pick-upa ....
v sobotu jsem viděl u Globusu pikap Ford F 350, červenej, s dobuble kabinou, SPZ: AU:xx-xx, vypadal pěkně....už dlouho jsem F350 neviděl...
Mack CH 603 Millenium - geniální truck
NASCAR je fajn, ale C.A.R.T.poslední dobou nějak upadá, mnoho závodníků přešlo do Indy.......
Souhlas, když někdo problije o NASCARu, že je to jenom nudný ježdění do kolečka, zaplácal bych mu uši do hlavy. Narozdíl od všech ostatních sportů je tu jenom trubkovej rám, slupička navrch a klasickej osmiválec s pohonem zadku, k tomu archaický čtyřkvalt - ale řekněme si, co motor s krouťákem potřebuje víc 😄 Je s tím opravdu umění jezdit, pošodáš plyn maličko víc, točíš se v hodinách a s tebou celej peloton. Navíc se v NASCARu od padesátých let zabili jenom tři lidé, jsou to prostě Ameriky 😄
Hlavně v Americe je tolik různých druhů automobilového sportu, že jim asi připadá dění za oceánem nezáživné. Navíc veškeré závody jsou postaveny na reklamě, takže nevím proč by tu jezdily US teamy. Spíš se postuně dostávají americké sporty do Evropy - dragstery, car-crash, rychlostní závody hodrotů, závody traktorů atd. Zásadní rozdíl mezi Evropským a US pojetím je jasný - V Evropě je dominantní technika jízdy na víceméně stejných vozech, v US jde především o to, postavit co nejbrutálnější monstrum. Já se prostě raději podívám na Stock-cars, které jedou po nakloněném oválu ryclostí cca 160 mph a při tom se vytlačují. Ostatně Stock-cars jsou závoda s nejvyšší průměrnou rychlostí a zároveň jedny z nejbezpečnějších.
skvělý časpis, taky jím občas listuji v TESCU, škoda že neumím německy, člověk by si docela početl, takhle si jen prohlížím obrázky...
Aby tě trochu přešel smích, GM zvažoval vstup do F1, v C.A.R.T.u evropani a nejen oni (např. japonci) jezdí.....to, že amerčiani nejezdí v evropě je už věc druhá....Ono jde opravdu o to, že v USA frčí trochu jiné druhy motoristickéh sportu, trochu o tom vím, pár závodů CART a NASCAR jsem viděl....včetně třeba Monster Trucks a závodů dragsterů
No tak to bylo docela štěstí. Tu převodovku znám hodně dobře. Elekronický 4rych. automat. Znám znám.... Ani jsem netušil, že umi náhradní režim. Jednou mi tam chybělo 0.5 Litru a modlil jsem aby to dojelo do servisu. V servisu prý pul litru pohoda 😊)) Hmm tak to jede ještě na menší dávku oleje 😊)) Konstrukční vada této převedovky je snad špatný konektor na kabel rychlosti do přístrojovky. Takže v létě občas spadla ručička a nehejbala se 😄 Jenom v létě při vysoké teplotě. Jinak pohoda.
Jo, to si sakra myslím. Je to téměř jediný časopis, který právě o autech píše trochu srdcem. Já jsem měl dost časopisů, které již podeváté tento rok testují Vectru šestnáctku a počtvrté představují Gumárne Púchov, a proto jsem taky začal kupovat SPEED. Další můj pravidelný tisk je německý "Chrom und Flammen" výhradně o Amerikách. Teď kupuju ještě Autorating, ale články tam nemají takový šmrnc.

V8 a Jižní Čechy? Bída bídoucí. Je tady jedna firma, jmenuje se LEVEL a Amerikám prokazuje jenom jednu službu, a to tu, že jim kazí pověst. Otcův Dodge Caravan 3.3 V6 "spravovali" asi šestatřicetkrát a autu je nutno přiznat všechnu čest. Má najeto 330 tis. km a i když pánové zprznili, co mohli a nechali v převodovce jen tři litry oleje místo osmi, auto zařadilo náhradní režim (na dvojku tak 115 km/h) a dojelo bez větších problémů z Chorvatska domů.

Mě čeká koupě Ameriky tenhle rok v květnu, takže potom možná budu rozdávat nějaké rozumy, teď na to rozhodně nemám. Jinak jsem do toho fakt blázen a ve filmu nebo na fotce poznám jakoukoli značku, typ nebo ročník amerického auta.
RB: Pověz nám něco o životě lidí na jihu Čech, kteří se hlásí ke kultu V8. Vím, že tam ty lidi jsou, ale nikdy jsem je neviděl. Jaký tam jezdí auta? Odkud pocházejí a tak. Není tam náhodou taky nějakej klub? Jinak k tomu Speedu, myslíš, že tento časopis a ostatní tam jsmenovaný, si zaslouží, aby se na jejich fóru seriózně diskutovalo o autech s opravdovým srdcem?
to R.Barichello: Docela jsi mě rozesmál s tím, jak se amíci nehrnou do Rally a Formule jedna 😄

Jaktože hernajz se Evropani nehrnou do C.A.R.T. , Enge se netlačí do série NASCAR a Burns nejezdí Pro-Mod-Dragstery?

Je to fajn dilema, oni jsou přece zvyklí na něco jiného a my taky, čímž samozřejmě jedno ani druhé neodsuzuju a např. WRC skutečně stavím na absolutní vrchol umění ovládat automobil.

Jinak jsem tu nový a trošku jsem Vám vlezl do pokoje. Takže se představím. Jsem z Českých Budějovic, je mi 23 a nejraději ze všeho mám ameriky V8, ale neodsuzuju žádné auto, co má duši. Na internetu se asi nejvíc vyskytuju na fórech na ispeed.cz, kde máme jaksi už zavedenou komunitu.

_RB_
článek o Macku série L z 50. let, nenechte si ujít....
V neděli jsem viděl na dálnici Praha - České Budějovice červeného Kenwortha Conventional (kapotový), měl návěs s nápisem nějaké společnosti, ale nestačil jsem přečíst jaké....

Jinak na webu je článek o Fordu AT 9522 Aeromax...
Jo, Karel měl smůlu, no stejně by první nebyl...s tím Tomečkem to bylo celý nějaký divný....Jak to bylo s De rooyem by mělo bejt na jeho stránkách.
Tomečka nejprve diskvalifikovali za přijetí cizí pomoci(vrtulník) a pak se rozhodli pro 16ti hodinovou penalizaci za pozdní příjezd. U De Rooye nevím, co byl za problém. Loprais chytnul poslední dva dny defekt kola a tak se odstup od Čagina zvětšil až na 4 hod.
To sou mi teda informace, čučím jak blázen na výlsedkovou listinu a kamionů - a co nevidím - Tomeček je na desátým místě, DE Rooy dokonce na šestém. A to podle zaručených informací idnes už měli oba odstoupit. Tomu říkám matení lidí...

Nakonec první tedy Čagin. Loprais se musel spokojit se stříbrem. Uvidíme, jak se mu povede napřsrok.
Jó, to by mohli.....
odpověd máš v klubu: ACURA vs. LEXUS vs. Mercedes
Čau, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
No třeba by mohli v tom osmdesátitunovým Terexu vézt tlumiče a poloosy pro Tatry a ještě bandu mechaniků, jako má Čaguin.
Nebo že by vypravili jako speciál vozdilo co jezdí v lomech a vozí šutr, hihi Ne vážně, myslím si že na to můžeme předem zapomenout, amíci se moc do soutěží a zvláště do evropských nehrnou - např F1 je jen ford(Jaguar), GM se nijak moc nesnažila se tam nikdy dostat, v rallye taky žádný americký vůz nejezdí, a v Dakaru vyjma několika startů vozů Jeep CJ x a Ford Ranger či Chevrolet ProTruck(Silverado) nikdy nic jiného taky nestartovalo a to ještě ty vozy řídily většinou evropané...
On se netrhal proto, že byl dobře postaven, ale škubal sebou a zahrabal se taky, to je jasný....
netrhal, ale zahrabal.
Ten rok si nevzpomenu, ta dvouhlavá obluda jela jen jednou, tuším, že se ostatní týmy postaraly o to aby to nebylo považovaný za seriovku. A slavit nebudu, takovej nejsu, obdiv a sláva patří všem kdo se tam vůbec vypraví a u De Rooye možná dvakrát, že se po tolika létech a v jeho letech na to peklo dokázal vrátit. Slavit budu jen v případě, že MR.Dakar vyhraje nebo alespoň stáhne na minimum náskok Čaguina, pokud mu ten Kamaz vydrží. Kdyby Tatra měla takový doprovod, jako má on tak už byly Tatry daleko v předu a Tomeček by nemusel odstoupit. Co néní letos může bejt příští rok, co víš co amerikáni udělají pro podporu svých výrobků(tedy našich Tater) ?
Pořád mi to nic neříká, potřebal bych znát ten ročník...
To zrovna ne....ale za totáče to byly vlastně jen upravené sériové vozy....zatímco De Rooy už měl speciál tenkrát...Jinak, De Rooy už vypadl, takže můžeš slavit...bohužel Tomeček taky...Asi začnu fandit Kamazům....škoda že nejezdí Kraz.
Jo a ještě něco. Tatra spešl taky lítala po asvaltu 200. Jo a ještě něco , myslíš si, že Loprais leží doma na gauči, popíjí slivovici a čeká až mu automobilka doveze auto pod okna ?
To bylo dříve, než byly povoleny speciály, on vzal dva předky z každýho auta a spojil je dohromady.
a ještě malá zajímavost - četl jsem, že De Rooy jednou omylem zařadil na každou nápravu jinou rychlost - na přední dopředu a na zadní dozadu - a a kamion se mu div neroztrhnul - takže Turbotwin měl 2 motory - jeden poháněl přední nápravu a jeden druhou a tento velmi zajímavý kamion dokázal uhánět po asfaltkách přes 200 Km/h. Doma mám přesný technický popis, rád ho přinesu.
Hm a kde byl motor - pokud vím uprostřed, resp motory, a kde byly náhradní kola atd.???? Konkretizuj - který to byl ročník - mám doma 86-89 a tam jsem nic takového neviděl, tam měl vzadu místo tuším na 4 nebo 6 náhradních kol....podobně jako vozy Perlini....
Rubňo, zapátrej trochu v historii. Ono to mělo opravdu dvě kabiny a když chtěl někam couvat tak prostě přesedl do druhé kabiny a jel zase dopředu ha ???
O té Scanii nic neví, to je ale něco jiného a navíc DE Rooy nikdy za Scanii v Dakaru nezávodil...
Otázka: prosím tě, co by dělal se dvěma kabinama??? Dva motory to mělo, proto se to taky jmenovalo DAF 95 Turbotwin..... Co se týče té sériovosti - dyť to mohl udělat kdekdo jiný, De Rooye si sám ty vozy staví, za to mu patří obdiv, i když to byl tovární tým Dafu, tak si je sám stavěl.....
Ten dvoukabinovej speciál mají hasiči ve Švýcarsku a pokud vím, tak ho postavil místní importér Scanie... BTW Umí ale jet jenom 40km/h!
Já teda De Rooye nemiluju. Je to pjěkný podvodník. On si totiž vyrobil speciál se dvěma motory a dvěma kabinami(takový předozad) a aby splnil podmínky seriovosti, tak udělal ještě jeden a ten dal nějakým hasičům ve Španělsku nebo v Itálii.
Doufám, že letos Tatry zase vyhrajou, buď tomeček, nebo Loprais. Ideální by bylo umístění 1,2, na třetím místě bych pak rád viděl nizozemce Jana De Rooye s Dafem, je to velký sympaťák, jezdil už v rocesnad od 86 nebo 85, rovněž s Dafem s tovární podporou, ale po havárii doprovodného vozu v jednom ročníku DAF tovární podporu zrušil a tak se DE Rooy na několik let vytratil, ale je opět zpátky. Jsem zvědav, jak dopadnou Kamazy...
No, bude to přesně tak, jak říkáte, někdo to ukrad a nechal tam to, co je k ničemu....
Zbylo jen to, co se ukrást nedá, nebo co není opravdu vůbec, ale vůbec k ničemu 😒 Moc toho ale není.
Jo to je pravda 😄 Zatarasy jsou vesmes ukradeny 😊
zatarasy si sebrali soukromnici co zprivatizovali pole a doma je pekne spalili v krbu 😊
to nevím, vím že tam ty zátarasy bývaly, asi je někdo ukrad, nebo se to někomu nelíbilo....Unimog jim v tom moc nepomůže, zvláště když maj někde 2 a k tomu 8 starejch Tater 148, z nichž je 5 mimo provoz...
Hm... je to fakt, že pokud člověk potká nějaký ten sypač, je to často právě UNIMOG. Navíc si nejsem jist, zda-li těch pár TATER 815 co občas na dálnici potkám jsou všechny vyrobeny kolem roku 1970! Ale to je jedno, silničáři svalují vinu na řidiče, že nemají zimní pneumatiky, ale jak ti pomůžou zimní pneumatiky, když je někde třicet čísel čerstvého sněhu a nikdo s tím nic neudělá, resp. když všechny dálnice kolem Prahy jsou pěkně zaváté? Kam se vlastně poděly ty sněhové zábrany, co bývaly na krajích polí u silnic? Moná už nesjou potřeba, když se teď používají UNIMOGy, he he;o)))

BTW Jestli vláda někomu prodala Tatru, tak to Tatře pomůže leda tak do hrobu!
dneska ráno to hlásili v rádiu, jsem zvědav, jestli nakonec amíci nějak tatře pomůžou....
že vám přerušuji diskuzi o zbraních, ale rád bych pár slov k původnímu tématu. Nechápu, jak mohou silničári brečet, že mají 20-50 let starou techniku, jako frézy, sypače a traktory, když si za nové vozy kupují Mercedesy - Za cenu jednoho MB Unimog jsou 2 Pragy UV 80.....Za cenu jednohu Actrossu jsou 2 Tatry či 2 Liazy.....Nechápu stížnosti....Zase někdo někomu nahoře strčil do kapsy balík bankovek a bylo to.....
no problemo, jeste mi tam nejak uteklo nebo jsem nebyl schopen pochopit to co si tam rikal s tim ze 40SW ma stejny dno jako 357SIG, ano to ma, 357sig je .40sw zahrdlena na 9l, takze teoreticky lze z pistole .40SW vystrelit 357SIG naboj, ale moc to nedoporucuju pac ta hlaven se brzo pujde mrknout kamsi

co se tyce .300WinMagnum, docela pekna raze, ja zustavam ale u sve oblibene .308

ad remington 870, za takovou cenu moh bejt bud ten pack 870E😜res s dvema hlavnema (51,71) nebo ta kratka Police verze s 46cm hlavni a parkerizovanym povrchem (kterou je mozno videt v kazdym US filmu v policejnim aute 😄 , ten pack s dvouma hlavnema ma za 22tisic a naky drobny , tu police za necelejch 25

Italskou brokovnici bych si koupil ani ne tak kvuli mode ale protoze italove vzdycky delali nejlepsi brokovnice na svete, ale kasicka mi Benelli zatim nedovoli 😊)

k tvejm dotazum

1.), browning HP, hm nic co by mne nejak oslovilo, takze ti nic poradnyho nereknu, ovsem mam kamarada kterej ma komplet sbirku pistoli FN takze se ho muzu zeptat na neco konkretniho. K tomu reknu ze to je klasicka ukazka browningovo uzamykani hlavne a vzor pro mnoho pistoli. (vcetne CZ)

44Magnum muzu jedine doporucit, kdybych touzil po nakym bubnu tak jedine v 44Magnum (asi bych bral sedmiranyho titanovyho tauruse s 4" hlavni)

westernovejm strelcum pro usporu doporucim ale 45LC at si uzijou pak i s nejakou leveraction puskou za stejny prachy 😊

co se tyce malorazky, tady taky nejsem kovanej krom CZ511ky kterou jsem nejakou dobu mel, v tomhle bych si hral se samotnou kulkou pouze, v nabidkach je plno zajimavejch veci treba winchester ma hezkou radu hollow pointu, co si tak matne vzpominam nakladatestvi Kuchynkova (jsou i nekde na Webu) prodava knizku o upravach 22LR munice a dost kvalitni, ja ji tak pred rokem a pul jen prolistoval (malorazku jsem prodal v 98roce a nehodlam se k tyhle razi vracet) ale zdala se mi dost dobra. takze ti doporucim si to sehnat.
KS: Díky za vysvětlení, já jsem spíš na dlouhé než na krátké, takže se v tom až zase tak moc nevyznám, pravda je ale ta, že v počtu nábojů to určitě není a ve váze už vůbec ne.

Abych se přiznal, z dlouhých mám nejraději 3OOWinMag a náboje se mi nejvíce osvědčili německé GECO. Zkoušel jsem třeba i náboje z S&B, teda, vystřelil jsem jenom dva a nebylo to ono, mám doma ještě 18 HPBT 300WinMag a nevím, co s nima;o( Naproti tomu, SPCE 7x64 od S&B jsou naprosto O.K., zvlášť cenově oproti 300WinMag;o)))

Jinak, když jsem se koukal na 870ku, chtěli po mně za ni 26tisíc (byla ve dřevě) a to se mi zdálo trošku hodně. Italskou pumpu bych si asi nekoupil, jsou sice v módě, ale nejsem moc zaměřenej na módní věci;o)

BTW: Protože jsi profík, můžu mít pár otázek?

1) Co si myslíš o Browning Hi-Power?

2) Co si myslíš o 44Mag?

3) Doporuč mi prosím nějaké hodně výkonné malorážkové náboje (do ZKM 456). Většina mích vlastních laborací skončila "neslavně", buď se roztrhlo dno nábojnice, nebo byla střela příliš lehká a nemělo to žádný efekt.

Dík!
ja si klidne priznam kolik nastrilim, zbrojak mam od dob kdy to byla jeste parkrat prelozenej kus ctvrtky a zkousky se nedelaly a na kazdej nakup se musela stat fronta na policii na nakupni povoleni 😊

co je spatnyho na .40SW je prave to co pises, je to takovej kockopes mezi 9L a .45ACP, pistolovy strelivo je pomaly na to aby zpusobovalo hydrostatickej sok, takze vyhoda v 9L oproti .45 je pouze financni a to ze naboj stoji polovinu a vetsi kapacita zasobniku (hm a maj ty dva-tri naboje navic nejakej valnej vyznam ?) a u kompaktnich pistoli mensi vaha. Bezne tercove strileni s .40SW se ti prodrazi vic nez s .45ACP, nenech se zmast ale S&B .40SW munici nevyrabi, pouze ji kompletuje z dovazenych komponentu, proto je drazsi nez .45ACP.

Co se tyce remingtona 870, cena mi prijde celkem normalni, lehce pod sedumnact tisic, coz je takovej sice vyssi ale porad jeste prumer co se pump tyce
Nevím, co je na 40SW špatného. 45ACP má jedinou objektivní výhodu, a to že poměrně pomalá, ale těžká střela má velkou schopnost předat energii, naproti tomu super-výkonný 9mm Luger od SB Vlašim má díky lehké střele vysokou rychlost i úsťovou energii, ovšem schopnost předat tuto energii je oproti 45ACP poměrně malá a tak místo zastavení útočníka šokovou vlnou (jako v případě 45ACP) se dostavuje hladký průstřel. Přijde mi, že jako ideální se jeví kompromis v podobě 40SW. Vím, že skutečně kvalitní náboje v téhle ráži vyrábí jenom Winchester, ale na běžné terčové střílení bohatě stačí střelivo z SB Vlašim a na obranu si můžeš klidně koupit jednu krabičku Winchesterů. Navíc 40SW má kromě ideální ráže pro IPSC střelbu ještě jednu výhodu. Dno nábojnice je stejné jako u 357SIG, takže třeba u ČZ 75 stačí pouze nechat z polotovaru vyrobit hlaveň v ráži 357SIG a hned máš novou, velmi přesnou zbraň pro terčové střílení, ale i pro obranu, neboť s šesti palcovou hlavní (která z „čízý“ nepatrně vykukuje a celá zbraň vypadá vážně dost dobře) má tenhle náboj energii blížící se 357MAG. Ale přiznejme si, kolik toho vlastně kdo nastřílíme? Já krátkou zbraň zatím stále nemám, na opravdové střelnici jsem byl od zkoušek na zbrojní průkaz jenom jednou a to ještě jen na „oslavě“. Taky jsem ještě nenašel tu pravou zbraň, která by mi vyhovovala a tak mám ve skříni Browning BPS HP.

Z Winchesteru jsem nikdy nestřílel a Mossberg mne zatím nijak neupoutal (ikdyž teď snad dělají hlavně s integrovaným portem, nevíš co je na tom pravdy?). Hodně lidí vynáší do oblak Remington 870, ale podle mne je příliš drahá. Jednou jsem viděl dokumentární film o výcviku agentů FBI. Bylo tam i jak se učí střílet z opakovací brokovnice. Nevím, co to měli za značku, ale všem se tam stalo, že se jim vzpříčila prázdná nábojnice ve výhozovém okénku (navíc když se nějaká nábojnice roztrhne, je jasné, že se nemůže přes výhozové okénko dostat ven). Tohle se u Browningu ani Ithaky nemůže stát, protože obě se nabíjejí a zároveň prázdné nábojnice vyhazují jedním, spodním okem. Mám z Browningu vystříleno přes 600 ran, většinou SB 12/76 Magnum (53g) a pár Special slugů a nikdy se ani jednou nezasekla. Přesto, věřím, že Winchester je zárukou kvality (zvlášť, když je to s Browningem jedna firma ;o)))
Ford CL 9000 - americký truck s trambusovou kabinou
prof>ad ta CZta, ja bych ti rad vyhovel, ale proste nemam nikoho komu bych to dal pustil, takze by to slo stejne do nakyho bazaru pac mne je nanic aby mi v tom lezely prachy.

ad colt, koukni se na [odkaz] kde najdes vzhled a info o 1911 a klonech.

ad dotaz na proc Colt 1911, ja netvrdim zrovna colt 1911 ale nejakej klidne klon, dle penez, treba Para-O ktery mam za hezky ceny nebo springfieldy atd, SA system nevadi a neni na skodu, a razi .40SW rozhodne ne, uz treba jen z ekonomickych duvodu. ad pumpa, jiste jsou lepsi pumpy nez Defender (ja osobne sem vysazenej na mossbergy) ale co se tyce spolehlivosti tam neni co resit a Defender je takova klasika 😊
Jo, jo, Colt je klasika.....
V Praze (u BVS) ji mají asi za čtrnáct tisíc, mnohem lepší je ale Ithaca, případně Remington 870... Já mám Browning BSP a je to špička, vyhazuje spodním okem (stejně jako Ithaca), takže se nemůže zaseknout!

BTW Colt 1911? Proč? Je to jenom SA, původně s jednořadým zásobníkem v ráži 45ACP (7 nábojů). Když už tenhle systém, tak Para-Ordnance 16-40 (16 nábojů v ráži 40 SW)

PF 2002
Keyser: naprostej standart, černá. Je nějakej odkaz na to jak vypadá ten kolt?
hm to by bylo za strasne za malo 😞(, skus si na to dat inzerat a nekoho lapit, tehle pistoli jsou kvanta. jakou ma barvu ?
Keyser: Vezmeš mi protiúčtem ČZ 75 semikompakt, kterej vystřílel cca 100 nábojů, tedy v dokonalém stavu, nepoškozený, neodřený, v originál kufříčku?
i kdyz pro tebe dle vztahu k autum je volba jasna 😊) Colt 1911 a Winchester Defender, nic jineho mit nemuzes a znacne doporucuji 😉
Mack RD 800 SX a Western Star.......
lenin: A co bylo s těma hadicema - trubkama a jak se to opravilo?
...tak hrozný, mohlo to dopadnout i hůř.......
Prof: Ohnutej nárazník, shrnutej výfuk a hadice od převodovky. Jo a orel, co mi seděl na masce byl bez křídel.
fajn, obrat se kdykoliv,
lenin: No, ze zjištných důvodů by mě taky zajímalo, co s tím autem vlastně bylo. Vím jen, že mělo prázdnou gumu.
Ještě jednou dík! Nabídku rád přijímám. Myslel jsem spíš na to, že když kupuju něco, čemu zas až tak moc nerozumím, potom než dobrý ceny uvítám především dobrý rady. Ty jsou totiž k nezaplacení 😉.
A ta oprava to bylo rozleštění chromu na nárazníku ? A vyndaní jehličí z chladiče ? 😊
No ono se Oldovi ani až tak moc nestalo. Oprava u Dr. Vyzibly stála 5kKč. Šlo o tu ostudu a moji chlapeckou nerozvážnost.
Ne e, ja byl jestě malé pívo bez auta 😄 Takže jsem tam nebyl. Nicméně není srazu bez průseru 😄 Této tradice se drželi i mé Pitkovice, kde se "povedlo" rozvrakovat Fabii 😊
Tys tam byl taky ? No já mněl tehdy z ostudy kabát. Od těch časů Don't drink and drive.
chudák Olds.....
To už byl starej šrot, tam už je to jedno...
Jo to jsi jednou nějak říkal 😄 chudák auto... Jak se mu to vlastně povedlo a jak dopadlo ?
Průjezd Oldsdieselmobile středně vzrostlým lesem.
Ty toho nadelas. Ja bych zlikvidoval jine auto. a to tohle 😒br />
[odkaz]

No není to pěkný pohled ?
Vy ste hrozný, furt byste něco jenom rozbíjeli...... i když takový Hyunadi Coupe bych rozbil taky, hihi....
neni problem, dostanes prima ceny 😊
Co bylo ? Pochlubte se ?
No jo profe, ale pak není na srazech co rozbíjet a končí to jako v.r. 1995 na Brněnské přehradě.
DP: Francouzi maj v historii jeden světlej moment, kdy dělali 180ku ve spolupráci s Chryslerem. Dosud ty auta dokonce jezdí na srazy, ale amerika to prostě není a nikdy nebude. Jinak na srazech se mele o kde čem a nakonec vyleze z každýho druhýho, že na ježdění má japonce, neb amerika by ho sežrala. Jsou jenom výjimky, mezi který se řadí lenin, Milan Libiš, Vašek Semenec, Slavík, prostě ty skalní, který jednoduše nic jinýho nemají a mít už nebudou. je to dost těžko vléčitelný, ba připomíná to spíš vrozenou vadu.
Keyser: Dík, aspoň vím, kam zajít pro něco, však víš, aby se to dobře drželo, aby to nepřekáželo, aby to fungovalo atd.....
DP: Jo Francouz, je lepší. Neb Japonský to byl, který měl na svědomí ztrátu motorů a designů amerických aut... tak proto taková nevraživost proti Japoncům. BTW si pamatuju jak delnici stavkovali s mavali s trasparentama že si američaní mají kupovat americká vozidla a podporovat americký lid a pod.
Jo to je dobrá výmluva 😄 Nicméně doufám, že budu na srazy jezdit normálním autěm. Nicméně do Madarska asi těžko, to je tak trochu daleko. Ale do tý Vídně bych jel.
Myslíš, že Francouzi to mají u příznivců Amerik lepší? Já myslím, že ne ;o( fňuk
To se dělá tak, že žaponskou mrdku zaparkuješ 500m od místa konání a všem říkáš, že jsi přijel vlakem. Potom tě všichni politujou a nikdo nezbije.
Co jsem četl tak na srazu US cars v Madarsku byla nejaka Toyota rozmlacena 😄 (dovezl se najaky vrak za par slupek) A ted si vem ze bych tam prijel se jen tak podivat Hondou 😄 by bylo spleteno s jinym autem a az bych mel Hummera na sve strese 😊)))))
Já ti rozumím a vcelku tě i chápu;o)))
No dobře, nebudeme si nic navzájem vyčítat 😄 Každý z nás má své temné stránky. (třeba vlasnictví rejže, to mě budou na srazech pomlouvat...😊)
Hele, to byl jenom takovej nápad (ikdyž blbej 😄 Co je ale ten tvůj budoucí Civic? ;o)))
jo je přístup ! Prý L-200 😄 pchá
To ace2: ...už začínám šetřit ;o)))
On byl byl dobry na srazy. Dame ti modry majaček at muzes chranit kolonu aut až se budeme přemistovat. Ty a par dalsich lidi se oblíknete do černých obleků a máme na srazu FBI 😊))
To Prof + Ace2: Promiňte, na tohle téma jsem úplně zapomněl ;o) Možná, že raději než Suburbana bych vlastnil černý Excursion ;o))) Ale dejte mi dva-tři roky čas a pak vás doufám příjemně překvapím, he he ;o)))
Řek bych že jo....
profe kone mame se zenou dva 😄 zbrane prodavam 😉 a na pickupa nejsou love ale Fko od forda je proste "must have" 😄 jsem v pohode ? 😊
článek O Macku FDM 700 - dopručuji si přečíst, je to míchač 8x8 a zajímavostí je, že je to obrácený systém - hrdlo pro výklad betonu je nad kabinou řidiče...dále doplněny obrázky...
Otec má dva kámoše - jeden je historckej šermíř, a má doma i malé dělo a spustu zhistrockcýh zbraní, včetně několika revolverů a různých mušket a bůhvíčeho a druhý je sportovní střelec a má Colt a ještě nějakou další pistoli.....takže občas máme taky o zbrních slušné info...
Jenom ta "Amerika" mu jeste chybí... Černý Suburban s černýma oknama... 😄 a jeden by se ho i bál 😄
DP: Koně, pumpovačku, zálibu v pickupech, ty vypadáš na sympatickýho chlapíka, ovšem dokud se ošklivě nepodíváš! 😃
Já mám opakovací brokovnici (pumpu Browning BSP HP) a nevozím ji v autě jen proto, že mám strach, aby mi ji někdo neukradl, to by byl docela průšvih... Jinak o zbraních toho vím docela dost a pro případné zájemce poskytnu rady, ale jen seriozně ;o)))
Marmon 54F - článek o něm naleznete víte kde....
film sice stál za prd, naví už ho jednou dávaly, ale ten černje Peterbilt Conventional nebyl špatnej a viděli jste v sobotu fil Bourák na Primě??? Bylo to z 77 a byly tam super americký káry, včetně trucků...
No, jenže tady není austrálie a nikdy by nám to nepovolili...
matus: Díky, zajímavý prostředí, ta Austrálie, co říkáte ? Aplikovat přístup k vlastnictví zbraně u nás, tak ve městě bych si teda ten důvod na držení zbraně jistě brzy našel 😄
matuS
prof> pistol moze mat len policajt, zamestnanec sukr.bezp.sluzby, alebo clen klubu zameraneho na sportovu strelbu. inak sa mala zbran ziskat neda.

mimo mesta je povolena brokovnica a puska do raze 22, povinnost je ohlasit to miestnej policajnej stanici, kde preveria register trestov. ak je OK, zbrane mozes mat. je zvykom mat brokovnicu s urezanou hlavnou. 😄 ak zijes v meste, je velmi nizka pravdepodobnost, ze ti policia povoli mat brokovnicu alebo pusku, lebo na to nemas dovod.
da sa povedat, ze zalezi len na rozhodnuti policie
No, já jsem seděl naštěstí vevniř.......No u někoho by možná nepomohlo ani to, kdyby to osobně vlastnil.
Baryk: No tos měl štěstí, že ses mezi těma busama zrovna nemotal. Technickej stav i zacházení s automusama by se zlepšilo, kdyby jejich šoféři byli zároveň jejich vlastníky. I když, jakej pán, takovej krám. Alespoň bys věděl hned, co tě cestou čeká 😄
Aha, tak kolega me podobnou story. Tam ovsem najel brzdici bus za na zastavku 😄 Sic relativne pomalu a jen decentne, tak ani lidi na zastavce to neohrozilo 😄 ale stejne.
no, to jsem jednou zažil, borec brzdil v zastáve, která byla z kopečka a když přijel na ten vydlaždicovanej flek, kde bylo trochun ledu, prostě to neubrzdil. Ovšem sranda byla, že před náma stál taky autobus a tak to napařil do něj - ono to nebylo tak horzný, nejel tak rychle a trochu ještě ubrzdil, byl to náraz tak z 15 km/h, možná 10...
Prostě MHD 😄 to je ještě v pohodě, horší je když jezdí v zime na gumach bez vzorku 😊
ovšem taky by se mohl najít někdo, kdo ne.....navíc on se cpal i mezi náklaďáky....
no co tvoje to neni. A on si da kazdej velky pozor aby dal prednost autubusu
Tak dneska ráno jsem jel jako každoenně do práce busem, ovšem to byla jízda. Ten řidič byl fakt šílene, cpal se do děr mězi auta, z každý strany tak mezera na 2 prsty, každou chvíli jsem čekal, že se s někým sčuchnem, to byl fakt zážitek...
HM, že ty si sledoval poslední dobou nějak moc válečnejch filmů....jukni se na kačera Donalda a ono tě to přejde.....hihi
R.Barrichello: No, ale bylo by to docela dobry mit fake hnízdo na autě. Na srazy jak delany. Takhle jet po dalnici a na korbe skrcenej vojak za kulometem, ktery by jasne daval najevo, že tady se prostě předjíždět nebude... Pro větší teatrálnost pár slepích nabojů....
matuS
prof> spytam sa na to
na to nepotřebuješ kulometný hnízdo, na to ti stačí ten hummer, s pořádným ochranným rámem vpředu....
hmm škoda 😒 Hnedle bych mel volnou magistralu cestou do prace 😊
Tak to by ti nedovolili ani v Austrálii.....
Pokud by to bylo pravda, tak bych si na Hummera pořídil takove to kulometné hnízdo 😊
matuS: prej se v Austrálii nesměj vlastnit pistole bez zvláštního povolení, protože jdou nosit skrytě. Brokovku ale prej může mít každej i snad bez jakýhokoliv povolení. Je to pravda?
Sakra, moje skleróza, zapoměl jsem, že jsi u protinožců....No jo, tam zima není. to máš v poho....To : ace - si vobědnej pizzu letecky, hihi, checht, haha....
Aha, ty jsi v Australii ?! Tak to si pizzu neobjednam 😄 jaká je Koala ? Takovej pěknej medvídek 😄