Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5227 komentářů

Uplne mi z toho jde hlava kolem. Vstup do EU bych chtel stale vnimat jen jako klad, ale tyhle veci kolem aut a vubec nekolik poslednich "podminek" ktere ignoruji situaci naseho statu se mi nelibej. Cert vi jak to bude. Ale myslim ze jak nas tady ctu a vzpomenu si na ty lonsky srazy, ze to proste zvladnem, mozna budem platit dalsi poplatky, mozna nas budou "bicovat" i zpusobama, o jakejch se nam ted ani nesni, ale proste to zvladnem a nedame tem nasim milackum moznost u nas vymrit. TAKZE - AT ZIJEM !!!
Jo a jeste pridam odkaz na par peknejch screensaveru, [odkaz]
Díky za tip, fakt pěkný šetřiče...
Mozna ze sebe udelam vola, ale nebyla to prave tmava maska a ztmavene zadni lampy, jak se poznala SS od normalni Impaly ??? Vite to nekdo nejak vic do podrobna ? SERIF
Impala SS se, myslím, dělala výhradně v černé barvě, černá maska je originál.
Kluci, sdělte mi, prosím co stála ta impala, nebo neusnu...
Lenin: sorry, ale netuším.
Tak to jsem se teda nedozvěděl, ale jak říká prof, tohle je auto, který má smysl. A myslím, že jich tolik v ČR nebylo. S tímhle autem dojet na sraz kamkoliv, tak se můžou jít Vetty zahrabat. Těch tam stojí řada.
Potažmo, nevím jaký byk na srazech letos poměr Impal SS a křídlatejch Cadillaců, ale myslím, že je to jasný.
Kolik stála v AAA netuším. Ale minulý rok někdo nabizel SSko na US motors v inzerci
([odkaz]

Ročník 96(poslední rok výroby?), nehavarovanou a v perfektním stavu za 380 tisíc. Zkus se zeptat bývalého majitele, kde skončila.

Pamatuji si taky na docela podrobný test v českém Autotipu nebo AutoMotorSportu (v roce 96??) přetištěný z nějakého německého plátku,

takže je snad kromě Švýcarska prodávali i v Německu. Kdo ví?

S tou černou barvou jsem asi kecal, jsou i tmavě zelené a vínové. V US se určitě dá pořídit za cca.15tisíc$ a méně.
lenin: Stejně bys ji nevzal 😃. Je v háji, v ČR jsou dvě, ta v Áčkách byla ta pardubická, a stála 229 tis.
Ta pardubická - má přední SPZ z folie nalepenou na nárazníku???
lenin: Ne. Jinak je k mání Buick Estate Wagon, kombík od Milana Libiše, kterej patří mezi nejhezčí kombíky, který tu jsou. R.v. 1990 (!!!), 175 tis Kč. V tomto stavu tu stejnej typ auta není. Obrázek stejnýho auta je možno vidět na [odkaz] kde je k mání starší Electra, která vypadá naprosto stejně. Jinak jsou tam i další zajímavý kousky 😄
Viděl jsem ho u kluků v servisu, kde mu ho dělali. Takový auto je škoda pouštět. Ota Hovjackej taky pouští svýho caprice STW 1989.

USA autos - hezký kousky. Já ted chvíli budu jezdit Fordem a dávat ho dohromady. Ale víš jak to je, je dobrý vědět, co je k mání a za kolik - občas se někdo zeptá.
To všichni - Ten buick je jak novej - po laku, dřevěný boky - co šlo se měnilo.
Ačkoliv si uvědomuji, že mne čeká, vzhledem k přesídlení na venkov auto pro ženu.
Ach můj Bože.....

[odkaz]
agen/usaautos/images/
weitere/22609440_8.jpg
Ach můj Bože 2....

[odkaz]

garagen/usaautos/images/
weitere/22609440_7.jpg

No to je naprostá bomba záležitost.... 380HP a cena 22000 CHF ted z toho nebudu spát 😊
KON: 15 tis + ten zbytek a jseš na melounu, jen to fikne 😒. Navíc můžeš zapomenout, že na to dostaneš čísla.
Serif: Ty chces Cadillaca ? No jen do toho, at ho nemam v garazi sam 😄 Na poznamky, že to není RWD bych nedbal 😄 Hlavní je bezmezná láska k autu. Ber to tak, že FWD je bezpečnější a je menší riziko, že se na tom něco posere. Budeme jezdit v kolene a bude nam hej 😄 Tak kdy si pro něj deš ?
Tak něco málo co o Saturnu vím. Ty vozy vypadají opravdu designově velice divně, jako podvozková platforma se používá většinou podvozek z typu Opel Vectra. Satrun dělá asi 3 nebo 4 modely(tedy i pokud počítáme verzi kombi). Saturn patří pod koncern GM spolu s ostatními automobilkami a nemá moc bohatou historii. Vznikl proto, aby konkuroval právě japonským a korejským vozům a vůbec všemu z Asie. Přesný datum vzniku nevím, ale více by mohlo být na webu GM.
Je to pravda, Saturn měl být konkurence japonců.

Technicky mají některé modely blízko k Opelům, hlavní rozdíl a originalita Saturnů jsou povrchové díly karoserie z plastů. Někde jsem četl, že Saturn má nadprůměrně velký podíl spokojených zákazníků, kteří jsou věrni značce(tj. kupují stále Saturn).
Měl bych takový malý dotázek. Co na gumování (nebo jiný velký požadavek na přenos kr. momentu) říká automatická převodovka. Stále (a stále bezvýsledně) se snažít dostat k dokumentaci a osvětlení celé funkce tohoto zařízení. Nejraději bych vlastnil publikaci, kde je popsán celý vývoj od prvopočátku jejich éry, neb automatům fandím. PS: Manuální převodovky nezavrhuji, ale jízda s nimi není tak pohodlná 😄
AC: Představ si, že automat jsou cca 3-4 vícelamelový spojky v olejový lázni, o jejichž přítlak se stará tlak oleje. Jednotlivé spojky mají za úkol sepnout ve vhodný okamžik každá "svůj" planetový převod. To, která spojka bude kdy v činnosti a tím i která rychlost bude zažazena určoval dříve výhradně čistě hydraulický systém různých ventilků a kanálků, jenž "vyhodnocoval" takové veličiny, jako otáčky motoru, polohu plynového pedálu a otáčky kardanového hřídele (tedy rychlost vozidla). Později k tomuto systému regulace přibylo ještě snímání podtlaku v sacím potrubí a současně i elektronika. Dnes tento systém řídí výhradně elektronika, která nejen že snímá podstatně více hodnot, ale již oplývá i jistou dávkou inteligence a je schopna do určité míry eliminovat neschopnost řidiče. Pokud se však takováto elektronická inteligence začne vzpírat, potom člověk začne litovat, že nezůstal u starý dobrý hydrauliky. Taková gumovačka skříni ani moc nevadí, pokud auto disponuje takovým dostatkem výkonu, že protáčení kol lze vyvolat pouhým sešlápnutím plynu. Potom lze zatížení skříně srovnat s tažením obrovského přívěsu kamsi na vrcholky Alp, což by dobrá skříň měla bez problémů snášet, pokud je vybavena účinným chlazením oleje (obvykle je jím pouze přídavný chladič). Samozřejmě, pokud se auto drží na brzdách, trpí nejvíce obložení zadních kol (mluvím o RWD) a dochází také k již zmíněnému vyššímu zahřívání olejové náplně. Problém je také v tom, kam až se nechá skříň při burnoutu řadit. Nejšetrnější je gumovat na blokovanou jedničku, popř. dvojku. Skříni vadí především když neustále řadí nahoru a dolu a zvlášť pokud je přitom zatížená. Tam potom hrozí, že si jednoho dne jedna sekce (vícelamelová spojka v olejové lázni) řekne, že už jí to nebaví a jednoduše začne prokluzovat, jelikož při zahřátí oleje dochází k mírnému snížení jeho tlaku (který pak spojku drží přirozeně i nižší silou) Následkem je spálení obložení lamel oné sekce a tedy konec její funkce. Dojít může i k vydrolení samotné hmoty obložení, která pak může nadělat paseku i v kanálcích a ventilcích hydraulického systému, který s takto zanešenými kanálky a polotěsnými ventilky nebude zrovna vykazovat tu správnou funkci. O burnoutu platí, stejně jako o všem, všeho s mírou 😄
Přesně tak - občas zafrajeřit, semtam na srazu, ale všem profesionálním "gumovačům" kol mně ta almara odešla. Ovšem to už byli lidi, který tomu autu dávali zabrat hodinovým představením na který padlo několik gum. Většina převodovek u nás doplatí na majitele vozu, který je senohryz. Protože nejlepší mechanik je Franta vodnaproti ( dělá za pivko ) a co nezvládne to spraví v kolchoze. Automat ( hlavně tříkvalt ) je spolehlivá věc, která je ve své podstatě jenodušší, než manuál. Jediné, co je potřeba hlídat je stav a hladina oleje.
ace2: Dobře, no, byl jsem asi mimo mísu... TC ještě je (a problémy doma taky). prof: Díky. V této úrovni jsem přibližnou znalost o funkci měl. Jde mi o konkrétní činnost jednotlivých částí. Když převodovku řídí elektronika, tak není co řešit. Když je ale vše řízeno mechanicky (hydraulicky), to je jiné kafe. Proto bych rád dostal do ruky publikaci, kde je celý vývoj popsán, abych názorně viděl, jak vše postupovalo od prvních primitivních převodovek až po současnost. A k té zátěži: Byl jsem svědkem, kdy na Nissanu Laurel táhnoucím přívěs začala klouzat dvojka. Kopec "se dojel" jedničkou (zastavit nešlo), po vychladnutí jízdou dolů vše začalo jít opět normálně. Proto můj dotaz na gumování. Ještě jednou ale dík.
Potěšit oko lze na www.us-autos.ch Pokud jdu s křížkem po funusu, tak se omlouvám.
www.usa-autos.ch
jo jdeš 😄 kde myslíš sem vzal níže uvedené odkazy 😊))))))) Hele co tvůj TC ? Žes ho neprodal, že ne ?
Nevim, jestli se dá Chrysler Sebring považovat za ameriku, nebo ne, fakt je, že jsem se na něj byl podívat a docela jsem čuměl, co se dá za cenu středně vybavenýho Superbu pořídit. V6 s automatem, všechno v kůži, airbagy i vzadu, všude pohodlí a halda místa, prostě nádhera. Jenom nevim, co tam ty koně, kromě toho, že žerou, dělaj, protože 0-100 mu trvá k deseti vteřinám.....
Tomcat: Sebring není závodak. A koně moc nežerou tyhle celohliníkače od Chryslera jsou jedni z nejlepších masově vyráběných velkoobjemových motoru.
to ace2: Já nemyslim, že by to měl bejt závoďák. Jenom jsem měl představu, že takhle těžký a silný auto by bělo být hbitější. To bude asi tim automatem. Jinak, aby bylo jasno, moc se mi to auto líbilo, ta poznámka o línejch a žravejch koních byla jenom na okraj.
tomcat: Ajako za kolik bys chtěl, aby ti Sebring udělal tu stovku?
to prof: za míň 😄)))
tomcat> Taky nechápu co čekáš od auta, jehož pohotovostní hmotnost je jeden a půl tuny a motor má 2.7 litru. Z nuly na stovku se ti za 9.2 sekundy zdá s automatem málo? Vždyť nejlepší auta této kategorie s manuálem se nedostanou pod 8 sekund.
Třeba VW Passat s motorem 2.8 váží stejně a tabulkové údaje 0-100 má s automatem 9.8s.
O tom to asi celý bude. když si uvědomím zpětně, kolikrát jsem v životě potřeboval zrychlit z nuly na stovku, tak si na to moc nevzpomínám, jestli jsem to vůbec někdy zkoušel😊 No, a jestli to trvá trochu víc, než by mělo, tak nevím, čemu by to mělo vadit. Z nuly na 50 tě stejně nemá šanci žádný podobný auto s manuálem udělat.
To prof, KON: Šlo mi o to, že když jsem viděl celou tu parádu a uvědomil si, že ho udělá blbá Octavia 1,8T, tak mi to nějak nesedělo. Ale asi to bude o kvalitě svezení, než o jednom čísle. Vlastně za to může ten člověk, co mi to předváděl. Viděl, čim jsem přijel (Mondeo ST200) a stavěl to tak, že ten Sebring bude co do dynamiky něco podobnýho. Jinak by mi to nenapadlo.
Mám takovou prosbu: prosím, kdo s tím máte zkušenosti, jak lze u nás přihlásit a provozovat US auto s celkovou hmotností 8600lbs. BTW mám řidičák "jenom na B-éčko", to s tím asi v tomhle státě nebudu moci jezdit...?!? Díky za odpovědi!!!
DP: Jestli se nemýlím, bude se jednat o Excursiona? Budeš s tím moct jezdit, ovšem ne legálně. Při silniční kontrole to pak budeš muset obhájit. Jediná cesta vede přes autoškolu. Zkoušel jsem taky zjišťovat, lze li z autobusu s celk. hmotností 3800 kg udělat snížením užitečné nosnosti a počtu sedadel devítimístný mikrobus o celk. hmotnosti 3500 kg. Odpověď je jednoznačná: Neexistuje! Jednu výhodu to má, nikomu nemusím to auto půjčovat, jelikož málokdo disponuje "Déčkem" 😄
Prof: Přesně! Jak vidět, už mi vidíš až do žalůdku, he he ;o))) Hmm... autoškolu bych kvůli téhle legraci i risknul, ale nebudou mi tam chtít dát tachograf, když to bude náklaďák (jak jinak nazvat tohle pětitunový monstrum pro osm/devět lidí)??? Přesto, děkuji ti za zkušenosti, přece jen ještě budu muset nějakej ten pátek šetřit a až našetřím, možná to bude právě ten "divokej kůň"...
ahoj, jsem ted na studijnim pobytu v australii, je tu vedro, a hlavne - jezdi tu prekrasni veterani, i starsi 60let, dneska tu byla velka prehlidka ke dni Australie.
Mám dotaz,nevíte náhodou,jakou rozteč šroubů má Ford Taurus verze od roku 1992 (nebo spíš přesně rok 1995)?Kolik šroubů a rozteč.Díky Marek
vcera jsem videl nadherny cadillac rok tak 52,54, prodlouzeny na VIP limuzinu, nablejskany, fakt nadhera, vypadal snad lip nez kdyz vyjel z tovarny. Fotku jsem bohuzel nestihl udelat, vydel jsem tu par mustangu me oblibene 1. generace, australani tu na vse narvou obrovsky alu kola a ladeny vejfuky😊 taky tu vsichni chodi na cervenou
52 54 není to ještě ten s kulatou zádí alá 62type ?
matuS
trewis, kam chodis do skoly? ja na central college, george st, oproti central station.
btw to s tou cervenou, to snad len v zapche, nie? podla mojich pozorovani sa cervena dodrzuje (jazdim ako delivery driver) navyse aj preto, lebo tu je vela red-light fotoaparatov. btw cez vikend bol public holiday, co znamena pri priestupku odcitanie dvojnasobneho poctu bodov, takze vodici byvaju este viacej opatrni, vonku je kopec hliadok...ja som na to pred mesiacom doplatil
cau cervenou nedodrzujou chodci, asi jsem to spatne napsal, ja chodim kousek od central station do access language centre, je to na Foveaux St. 😊
dneska sem dojel u ruzyne oldsmobile tak odhadem neco mezi 70/80 lety, oznaceno oldsmobile diesel, na libereckejch plackach, to jsem teda cumel.
Jo člověče já taky dneska videl nějaký auto na cestě Praha-Ml. Boleslav. Tmavě červený, nebo hnedo červený convertible taky bych to hádal na 70 léta. SPZ netuším. A aby toho nebylo málo tak jsem ještě dneska viděl Cadillaca DeVille Concourse (nebo jak to je) rok cca 94. Prostě štastný den 😄
matuS
btw jaguar okolo r.70 sa da kupit za okolo 9000aud, co na to hovorite? pocasie je tu ako na floride, troska teplejsie, cize ak auto nebolo parkovanie priamo pri pobrezi, tak nehrozi korozia.
Tak jako každoročně, aby klub byl i po administrativní stránce klubem, je nutno uspořádat valnou hromadu. Český klub majitelů amerických automobilů naplánoval tedy tuto akci na 1.1.2002 na 16 hodin. Místo konání: Velký Osek (u Kolína).
V 16 hod? No to už budu snad po silvestru k použití.
lenin: To mají pravoslavní Silvestr až teď? 😊
Ne to bylo jen upozornění že jsi se poněkud jsi se přepsal v datu. Jinak já tvrdím, že Uljanov byl německý žid !
Jinak mi dneska volal frajer, co přistál vedle mýho mercuryho s úplně stejným, jen ho měl v kůži. Lump. Kůže je kůže. Ale moc hezkej.
Hmm já tou kůží zase až tak nadčený nejsem 😒 Osobně v tom nevidím luxus, praktičnost ani pohodlí. Není nad plyš 😄
lenin: Jo, už to vidím. Co nadělám ? Samozřejmě 1.2.2002 16 00 motel U jezera. Už se těším, doufám, že tam bude něco k jídlu. S Vaškem Semencem jsem mluvil, takže dvě auta jsou jistý. Už aby bylo jaro...😊
Tak, v noci jsem se vrátil ze Švýcarska a jak jsem si teď všiml, prošvihl jsem nějakou akci 😲((( V pondělí jedu na hory, takže zase nebudu, ale pak už jsem "k dispozici". BTW Rád bych se stal také členem klubu, ikdyž jsem zatím jenom fanda a přítel US aut, než přímo majitel... Budete mne chtít mezi sebe, ať už takového, jaký jsem nebo si napřed budu muset koupit Ameriku?
DieselPower: Jedna (Amerika) je k mání. Ještě chvíli, a půjde do bazaru...
DP: Dnes se budu mluvit s Viktorem Vlčkem z www.usmotors.cz o založení Pražského (Čechy) klubu. Měl by to být amaterský klub bez politických ambicí 😄 a hlavně bez peněz. Jde nám jen o organizovaní lidí a srazů. Nikoliv vybírání členkých příspěvků i když víme že to bude mít určité omezení.

AC: Si děláš srandu, ne ? Jak můžeš prodat TC ? Z toho zešílíš, najednou tvůj život nebude mít smysl... 😊

DP: Domluv se s AC, má na prodej moc pěkné autíčko...
AC: Promiň, vyrozuměl jsem správně, že prodáváš Town Car? Můžu se zeptat co je to za model a na kolik to přijde? Díky...

ACE2: Držím palce při jednání!!! Člověče, za co se mi mstíš, že chceš, abych si koupil takovouhle Ameriku? Kam bych to prosím tě dal? Uvědomuješ si vůbec, že kdybych si něco podobnýho pořídil, tak nebudu celý dny dělat nic jiného, než to jenom leštit a pulírovat a projíždět se po okolí jako místní "king-of-the-hill"? Vždyť to bych potom mohl úplně všechno ostatní odepsat a žil bych jenom pro takovýhle auto! Tohle vážně chceš?!? (he he he ;o))))

Hele, pěkně popořádku, nejdřív vyřeším svojí bytovou sytuaci, resp. napřed musím vyrobit vlastní barák (což mi veme nejmíň tři roky) no a pak už snad přijde GM s novým Suburbanem s Duramaxem (teda, doufám, že bude i jako 1500, protože netuším, jako bych ten skoro pětitunovej 2500 přihlašoval v ČR ?😄 Na drzhé straně jsem zaslechl, že GM chystá i nějaký menší Duramax kolem čtyřech litrů, ten by se snad mohl montovat i do Tahoe a tohle autíčko by mi v Evropě bohatě stačilo... jak říkám, je to hudba budoucnosti...

BTW: SV (Flat-head) se dnes nejčastěji používá do sekaček, s vyjímkou Hondy která snad dělá OHV...
DP: He, he tož to já su taky zaškodník 😄
ACE2: Neboj, však na tebe taky dojde ;o)))
Vaná hromada ČKMAA byla, musím říct, že jsem potěšen z hojný účasti nejen funkcionářů, ale i členů kteří už pochopili, že to jinak nejde. Muselo totiž dojít k tomu, k čemu došlo a to sice že bylo jednoduše ukončeno členství lidem, kteří zájem měli, ale ten skončil obdržením výzvy k zaplacení členského příspěvku 1 tis. Je to těžký, vím, bylo by fajn to dělat bez peněz, ovšem zatím si nedovedu představit, že by to šlo. Jo, jako menší parta se někde pořádně zmazat, to jde vždycky, vytvořit na netu jakýsi virtuální klub s virtuálními srazy, jsem pro, ale klasický srazy pro lidi venku bez peněz udělat nejdou. Dneska už ne. Tady však člověk stojí před rozhodnutím: Když už v tom ty prachy musí být, budem ty srazy dělat tak, aby něco vydělaly, nebo opravdu jen aby bylo na režii? A tady se mi líbí postoj předsedy klubu, který prohlásil, že v okamžiku, kdy ucítí tlak na to, aby klub "podnikal" a tedy vydělával, tak skládá funkci. A to je podle mýho názoru velmi důležitej postoj, kterýho si cením a pro kterej mi je tenhle klub sympatickej. Přiznám se, že jsem valnou část schůze proschůzoval vedle v restauraci řešením osobních problémů, takže jsem na dost věcí chyběl. Musím však říct, že i z toho, co jsem stihl, mám radost a jsem spokojen. Termín, zatím nepotvrzený, 1. jarního srazu na Konopáči u Chrudimi je sobota 6.3. Ve věci veteránsých papírů je zatím nejasno, na ministerstvu je bordel a nikdo neví, co vlastně platí a jak se to má dělat. Kdo i v týhle situaci "umí" veteránský čísla udělat, tak to je jeho osobní záležitost i se zodpovědností, kterou na sebe bere. Pro případný zájemce o členství jen kontaktní údaje: ing Miloslav Plašil, Kosov 31, 34802 BOR, e.mail: j.hornik@mybox.cz, ideální je okopčit si na US MOTORS evidenční list-přihlášku a ten potom přímo zaslat, nebo mailnout na uvedenou adresu.(To automatické odesílání přes US MOTORS má nějaký problém s kódováním a často to nejde ani rozluštit.) Další už přijde poštou.
Dej mi prosím tě přesný info o jarním srazu toho 6.3. Díky
Valna hromada je asi jen pro cleny, ze? Jak se muzu stat clenem CKMAA? Co proto mam udelat? Da se u vas udelat atestace? Diky.
Tak pánové, už je to tu. Do tohodle bych z fleku sločil, nemít na krku řešení bydlení. Do háje. Cena ve státech 850 baků - sranda. A je to přesně co chci. [odkaz]
A nejlepší na tom bude, že to auto i v tomhle stavu určitě docela dobře jezdi 😄
Ace> To bych si nebyl tak jistej.
No to já taky ne 😄 Ale zase bych se zase až tak nedivil 😄 zvlast jeho stejny bratr
[odkaz]
sice o 6k$ dražší
cauky kluci,zdravim z USA,muzu se zapojit do diskuze?...prave jsem pred chvili na vlastni oci 68-ku videl,cervena barva...jako novy,nemohl jsem uverit,nadhera...
Co je to za auto na tom obrázku? A kde to má proboha světla? To v masce je nějaká stará, natažená harmonika nebo ustřední topení?
To ATX: chápu tě, nejsou světla - neudáš mračítka, chiptuning tam taky nejde, ani to anténu na pimpongáč to nemá...
Tak bacha, jo, já mám třeba doma "pimpongáč" od 76-ky a jeden čas jsem ho vozil i na anténce u Toleda ;o)))
Z toho si nic nedělej, to víc lidí nemá vkus.
Tohle je odkaz pro milovníky opravdový klasiky: [odkaz]
Velmi zajímavé velmi. Dokáže te mi někdo vysvetlit pojem/výhody/konstrukční zvláštnost Fordích Flat Head motorech. Ten motor jsem videl na vlastni oči asi před měsícem. To že má proché hlavy jsem viděl, ale k čemu je to dobré, eventuálně proč se to už nepoužívá... ?
Zajímavá otázka. Odpověď na otázku proč tento motor v roce 32 vznikl snad najdeš na

www.motorcityflathead.com/MCFHistoryofV8

Hlavní výhodou tohoto motoru byly nižší výrobní náklady tohoto motoru oproti motoru s rozvodem OHV, protože blok motoru byl byl odlit jako jeden kus. Reklamní slogan z té doby tedy byl nejspíš něco ve stylu "osmiválec Ford za cenu šestiválce Chevy".

Flathead motory měly podobný rozvod jako normální

"pushrod" OHV, akorát ventily byly umístěny "vzhůru nohama" a byly přímo zvedány tyčkami od vačkového hřídele (snad se tomu rozvodu říká SV nebo tak nějak, dost se něco podobného používalo třeba u starých motorek) - nebyly teda třeba vahadla a to asi bylo velké zjednodušeni konstrukce hlavy. Hlavní nevýhodou snad později byl nepříliš ideální tvar spalovacího prostoru, který musel být vysunut "do strany" (ventily byly vedle válce, ne nad). A výhoda nižších výrobních nákladů se nejspíš časem s rozvojem technologií taky ztratila a tak se flatheady v padesátých letech vytratily z výroby.

Ale nejsem odborník na motory...
Ace2> Našel jsem nějaké obrázky flathead versus OHV😒br />

www.geocities.com/…wins63/I6ID.html

Snad to je teď jasnější...
No jo, řečí veteránistů spodovej a vrchovej motor. U spodovýho motoru je díky polokulovité spalovací prostoře horší spalování, což znamená sice větší spotřebu, ale při nižším výkonu. Výhodou je jednodušší konstrukce a větší životnost. Já mám takovýto motor např. ve voze Poběda. Ale stejný byl ve Wyllisech, i ve Škodovkách až do Populára, pro který byl mimochodem vyvinut v cca roce 1933 motor již vrchový, který se užíval v podstatě ještě do Favorita. Podvozková koncepce s tímto motorem beze změn toť dvanáctsettroska, nověji TAZ 1500.
Ach tak 😄 Díky všem za vysvětlení. A když budete v tom, tak technicko tragickou otazku mám v klubu "Cadillac" 😄
Zbývá snad dodat, že "spoďáky" měly právě ty krouťáky dole a nahoře jim to moc nešlo a hlavně je nebylo vůbec slyšet.
Máme 1 300 příspěvků! Gratuluji pánové!
Tak tam LENINe pozdravuj, ja to ctu az ted a to mam naplanovanou chalupu, kde letos poprve kopnu motykou do zahonu, coz je taky svatek 😊) No a kdo jeste tady odsud na Hromadu jede ? Serif P.S co rikate na tu novou GT 40ku ? Me se libi.
DieselPower: sedan r.v.1990, výbava Cartier (mimo vyhřívaných sedadel je toho dost), motor, přev. i karoserie OK, s cenou jsem na cca 200t., ale půjdu asi (určitě) dolů. Důvody jsem psal ace2, nemám radost, život jde dál... PS: Samozřejmě je na značkách a s platnou TK.
Ahoj, chci se zeptat, jestli nekdo neznate tenhle kousek,F Galaxie, r.v.1965,4 rychlostni manual,neorig. motor, sedan v bile barve. Objevil se v inzeratech za dobrou cenu. Ma cesky papiry, tak by mozna moh bejt spatrenej na nejakym tom srazu.
hmm a co tohle😒br />

BUICK - amerika !! prodam buick elektra 4. 1 l v6, 4dv, 6mist, rv. 1980 = klasika , cz doklady. cena: 65000 kc. plzen Tel.:0608/422101
Jen aby ses s tou klasikou nespletl 😄 V6, to ukazuje na předopohon.
Já jsem ten inzerát jen nakopíroval. Nejsem tak blbej abych za Amerika dával vykříčníky v klubu US Cars...
Je to klasická velká Electra RWD, moc pěknej stav, na číslech, začínal na 100kKč. Problém toho auta je ta šestka, která nemá mimo rozdílu cca 800 baků v době pořízení snad žádnou výhodu. U tohodle Fullsize to bude žrát víc než pětilitr, za to to houby pojede. Je to vlastně totéž, co měl kdysi Vašek S., ale on měl coupe.
Jinak perlička: kluci tady kouplili Plymoutha Fury STW v sedmilitru. Poté co jim v důsledku gumování odešla převodovka nebyli štonc sehnat reare-kit. Nakonec zjistili, že motor as almarou je Ford.
Ty, Lenine, kde bydlíš, že máš kolem sebe takový káry. Já Ti závidím, Plymouth Fury dodával nejvýkonnější auta pro Policajty vůbec (375HP) 440 cui v roce 1969.
Ta Electra je v Plzni, já bydlím na Moravě. Fury je tu několik, různý roky, většinou STW, ale vím i o sedanu. Bylo to stabilní auto ambasád, takže je jich tu dost, ale jsou to všechno auta bez výbavy, totálně zničená nedostatkem ND a nekvalitním servisem, většinou vyšperkovaná světly z Avie, či autobusu. Při výrobě masky velmi dobře posloužila mřížka z ledničky, či několok masek ze Žiguli. Jinak tahle Furyna má sedačky z bůhvíčeho, palubku co dům dal v pěkném novoduru a maska a světla jak jsem uvedl. Motor a převodovka jsou z nějakýho Forda (asi nákladního), což vysvětluje i spotřebu (30 l). Ale kluci co ho mají jsou šikovní a to auto by mohlo dopadnout dobře. Rok je to 1975. Mají tam ještě Mercury Monarch 1975 a Oldsmobile Regency 98 1979. Prostě dělají ameriky.
lenin: odkud presne z moravy jsi?
Z metropole žírné Hané.
Jedinej motor 4,1 v r. 1980 byla řadová 6ka, která se dávala, mimo jiné i do Blazera. Prameny hovoří o 132 PS, což není tak špatný. V6 byl pouze 4,3l.
to Prof: hele a která se dávala do Eldorada, to bylo V6, ne? Jinak já mám v Oldsmobile V6 3,8 a má to taky 160 HP a jezdí za deset. Jenom kdyby to nebyl FWD!!!!!!!!!!!
Eldorado okolo 82. roku mívalo V6 4.1 litru a dokonce i V8 4.1 litru. Zajímavý...
On to měl dokonce i DeVille V6, tuším že ještě kolem 86-87 roku. Myslím že to byl stejný obsah, ale bylo to V6 nebo V8, takže jen podle obsahu se to nedalo poznávat.
Zajímavý, že existuje jak V8 4,1 tak V6 4,3. zajímavý, ne? Od toho 4,1 V8 utečte, jak nejrychlej umíte.
To je ten hliníkovej???
Jinak já bych asi spěšně opouštěl každý americký FWD. Mimo starých modelů do roku 1974, kde bylo pod kapotou ještě dost místa. Když ale vidím ten sice podélně, ale mimo osu uloženej motor, vedle něj almaru a všechno ostatní - potěš pánbu. Nehledě k napříč uloženým motorům, jako mám u Oldse. To už je úplně auvajs.
To prof: ještě k těm stránkám - všimnul sis Chevy panel 46 ? Ty stály dva v jednom pražským bazaru. Tak cca v 96. Jinak hezkou neděli, konečně padám z kanceláře a jdu na pivo.
Chevy panel jsem si nevšimnul a v Praze o něm nevím. Zrovna teď mi ty stránky nějak nefrčí 😄
Ten 4,1 je celej litinovej i s hlavama a byl v tom Cadym, co kupoval ten Ježek a co už asi nikdy nebude jezdit.
Jo někdo jim ho ukradl, ***ům. Chtěj jsem ho teď pro známýho a tohle mi sdělili.
lenin: Tak to musel bejt magor. Typoval bych bezdomovce, nebo romana, co potřebovali nějakou kačku, tak to odvezli do nejbližší sběrny. Jiný vysvětlení pro to nemám.
Oni ho měli strčenýho u někoho ve stodole a on zmizel i s autem, Jonak co ve sběrně, dzť to auto bylo z půlky plastový, ale škoda ho.
Ten server Countryclassiccars je fakt prima. Muzeme si tasm nejaky auta, o kterych kecame prohlidnou pekne vsichni a vime. Ja osobne (kdo me zna vi) hlasuju pro tyhle kousky: [odkaz] ale je to samozrejme jen a jen moje libustka. Jinak juknete na Tipcars.cz je tam nadhernej Pontiac Firebird Formula 400, stejnej jako jezdi na srazy ten zelenej, ale tenhle je UDELANEJ. (Jestli to teda neni on po rekonstrukci, ale to asi ne) Zdravi - SERIF
Zdařbůh. Najdi si na camaro.crolink.cz v zajímavostech odkaz na chrom und flammen camaro 68 pro-touring - bomba. Takhle si představuju brko ulic, ve kterým bych se chtěl prohánět. Akorát by to nebylo Camaro 68, ale 1968 Dodge Charger 440 se SixPack úpravou ze 70. roku. Ten měl 3 2-komorový karbece, při normální jízdě šel jen prostřední, při plným plynu všechny. Spotřeba 36 l / 100 km 😄
Speciálně pro lenina: [odkaz]
Děkuji, uctivost prostuduji. Je to fakt pecka.
O tom, jak má vypadat off-road, si počtěte v časopisu stejnýho názvu II/2002 na straně 16-17. Fakt ty Amíci ty auta dělat neuměj 😃))
nemate nekdo kontakt na kopacka? diky
Donedávna platilo číslo 0603-714468. Je potřeba to vyzkoušet.
Pánové, je to jasné, divoký kůň a nikdy jinak, tohle je poslední Cobra před tím, než dají Mustang na platformu shodnou s Lincolnem LS (v Evrpoě s Jaguarem S-Type)😒br />
[odkaz]

BTW Víte, že ten Mustang na platformě od LS/S-Typu bude mít místo hliníkových závěsů zadní nápravy ocelový? Prý aby se ušetřilo, teda kam ten svět spěje...?!?
...aneb Diablo po americku😒br />
[odkaz]
toto cislo uz ma nejakou chvilku neustale vypnuty.

prej se prestehoval z ostredku, potreboval bych vedet kam. diky
To nikdo neví, taky bych ho rád viděl.
Chtel bych se podivat na zoubek karburatoru v Caprisovi, podle oka tam je Rochester M4MV(?)4komorovej. Jak mam poznat, ze je to ten typ?(Quadrajet, varajet....) Chci si koupit manual k temhle Rochester karbecum, tak abych neobjednaj neco jinyho... Nema nekdo plonkovej karbec? Na rozborku, repasi a sborku?
Já ne 😒
RB: Zlatej je pryč
Prof: No, radost nemám, málem mi kápla slza, ale život je takovej. Za 150 ale půjdu raději do toho Malibu, takže jestli ten modrej Brougham bude nějaká pelešina s rozhozenejma kotoučema, kapajícím olejem a volnýma čepama, tak prostě chtě nechtě skončím u 635CSi. Náhradní díly jsou z dvě generace staré pětkové řady, které jsou plná vrakoviště a to auto je hlavně ze Švýcar. Dík, žes dal vědět, život je pes :👋
RB: Auta byly a budou 😃)
A ty o dalším slušným Kaprovi kolem sta nevíš? Chci Kapra, nic od konkurence ve stejným rozměru nemá tu eleganci mírně prohnuté karosérie a Caddy je zase předokolka, ne díky.
RB: zatím nevím o ničem, kromě mýho policajta. Kdybych věděl, dám vědět.
Jo, setkal jsem se s Milanem Libišem a musím říct, že Buick je opravdu špice. Málem jsem ho nepoznal. Estate Wagon 1990 - 175 tis. pevná cena. I kdyby si řekl 2x tolik, tak to není vůbec špatný.
Kam šel???
lenin: Plzeňsko
[odkaz]

A je na prodej za 26 tis €. Kontakt 00421 905 311 052, ondrejdobrota@hotmail.com. No to je prostě naprosto užasná záležitost... 😄 jo jo to se někdo má.
Jo jo jezdívá do Brna i Vídně, tomu autu není co vytknout. Brutálně našláplý a krásně udělaný.
pravda pravda, akorát že El camino 68 vypadá lépe, ale to je věc vkusu....
Čirou náhodu ti, kteří videli osobního strážce. Co to tam bylo za El Camino ?
to ACE2: Sranda, to El-Camino je stejnej auťák jako to Malibu 76, co jsem tu o něm mluvil. Akorát to Malibu je vínový a nemá korbu 😄 a asi ani ty koně, ale tahle maska z roku 76 je prostě nádherná!

3.0V6 - dost slabý motor, ve voyageru vydržel sotva 130 tis. mil. My tam máme 3.3 od Chryslera, má najeto 180 tis. mil a jede jak víno. Navíc je to proti Voyům s 3.0 od Mitsu, se kterými jsem jel, nebe a dudy. 3.3 prostě jede a 3.0 nic extra. Jenom převodovka je chabrus, ale to je o ní známé, není stavěná na takové váhy jako u Voyagera. Asi je to stejná skříň, protože náhradní režim dobře znám 😄 kvůli těm volům z LEVELu v ČB. A ve 160ti je taky konec. Teda konec... nedokážu to odhadnout pořádně, ale jede to stošede a najednou strašně poleví zrychlení. Otáčky tak 3.5 tis., jenže pomalinku se to rozjíždí pořád a dostaneš se i těsně pod 5 tis. otáček, takže můj střízlivý odhad je, že na rovince to 200 jede. To vše hovořím o Dodge Caravan 3.3 V6 el.aut. s OD, spotřeba je 10.5 a to se jezdí převážně město. Jenže pak přijde štreka a jede se 600 kmm v kuse, takže to to asi srovnává. Jinak zvuk je krásnej, na V8 se ale neškrtá, to bych si nikdy nedovolil říct. Přesto je na něm znát, že je to americkej motor a při pomalém rozjezdu se tak hezky americky převaluje 😄 že se skoro každej otočí, soused vždycky ráno vychutnává zvuk našeho auta a pak až jezdí do práce on 😄 Jenom je slyšet, že dva válce a pořádný hluboký basování V8 chybí.
Všimnul si někdo docela zajímavé situace. Hyundai dělá Sonatu s 2.7 V6. By mě zajímalo kolik Amíku si bude myslet, že dostanou stejnou kvalitu jako u Chryslerova 2.7 V6...
Kolik amíků??? Všichni!!!!😞(((((((((((((
😊)) No bylo mi říkáno, ačkoliv jsem z prvu nevěřil, že si docela dost Amíků myslí, že Toyota je Americké auto 😄 Ono to mají taky docela dobře marketingově vymyšlené. V reklamě na Pick-upa od Toyoty je Americký farmář, všude jsou Americké vlajky atd... Oni vědí jak utočit na zakazníky... 😄 Mě to jen tak napadlo, že 2.7 V6 od Hyundaie je bud moc velka nahoda, protože kdo vyrábí 2.7 že jo ? To je obsah docela neobvyklej a mimo naproto genialniho Chryslerova 2.7 V6 neznám nikoho kdo by neco v teto kubatuře dělal, všechno jsou to 2.5 3.0 u BMW pak 2.8 ale to je tuším Inline. Mimochodem 2.7 a 3.5 od Chryslera povazuji za best of ve stredni kubature. V te nejvetsi asi V8 Northstar i když je fakt, že 3.0 V6 od Nisana je prý taky ukazka toho jak je V6 kultivovana koncepce. No nic, já jen, že Huyndai udělal bud náhodu, nebo to byl dobře vymyšlený marketingovej trick 😊
Ace> No vsak taky ty Toyoty, co se prodavaji za velkou louzi jsou snad trochu americke, ne?

Vzdyt se jich tam spousta vyrabi...

A ted, kdyz uz se Toyota v US vrhla i na vyrobu

full size trucku a SUVs (posledni bastu "pravych"

americkych znacek), tak ji amici definitivne prijmou za svou😄

A ten Hyundai bych tak moc neprecenoval. Jakeho zakaznika zajima, ze jejich motor ma zhruba stejny objem jako ten Chrysleruv? V reklame se to asi nijak pouzit neda. Lip by se hodil trilitr, to je aspon kulate cislo, ale ten si asi chteli nachat pro vlajkovou lod XG30.

Taky mam pocit, ze zakladem motoru Hyundai byl

design Mitsubishi. A Chrysler taky dela a delal

nektere modely spolu s Mitsubishi (ted treba SebringCoupe/Eclipse). Trebas maji ty motory spolecneho vice nez se zda...

Navic nove vyvijene ctyrvalce, co budou montovat za par let do Neonu a PTCruiseru, jsou spolecny

projekt Hyundai+Chrysler+Mitsubishi!

Proste globalisace postupuje a nic neni co byvalo. A neni to nakonec jedno? Do Chrysleru budou za chvili taky davat motory z Mercedesu, a nikdo si asi stezovat nebude.
Ta tajenka-"dlouhy slovo" je😒br />
...spolecny projekt

Hyundai+Chrysler+Mitsubishi!...
Ja se snad poseru -

... spolecny projekt Hyundai, Chrysler a

Mitsubishi!...
No já vím. V Saratoze jsem mel tu V6 3.0 od Mitsubishi a jaky to byl dobry motor s naprosto nadhernym zvukem motoru... 😄 sice se rouham, ale ani ted moje V8 neni tak pekne uchu lahodici... Budu si ji musel asi zase koupit, nejspis v Le Baronu Convertible 3.0 V6. Nicméně jak se znám, tak si stejně nic nekoupím, protože nejsou prašule
Heled Ace, jakej je ten LeBaron kabrio? Pokud

s nim mas nejakou konkretni zkusenost, tak sem s ni. Hlavne me zajima, jak to auto drzi pohromade,

jestli se moc nekrouti, jak moc se povedla/nepovedla skladaci strecha. Existuje na nej hardtop (myslim, ze jo)? A jak je velkej kufr

pri slozeny strese, a daji se sklapet zadni sedadla?

Rad bych si tohle leto konecne poridil kabrio, kdyz uz to nevyslo loni.

A tenhle postarsi LeBaron je docela levnej a nevypada zle.

No popravde, radsi bych Saab 900 Turbo Convertible, ale ten se hur shani a stoji nekolikanasobne vic.

Alternativou k LeBaronu je pro me VW Cabrio, ten se docela poved a da se sehnat za rozumny penize.
VW nekupovat - proboha - beeeeee 😞(

Saabik dobrej, ale mastnej a Baronu teda alespon na posledni srazy jezdi dost na to, aby jsi se poptal, mame s ACE2 kamose, ten ma prave toho LeBarona v cabriu. A jak je peknej. A je to myslim velkej nadsenec do Baronu, chtel i snad zalozit LeBaron club. Ale ted na nej nemam spojeni, mozna ho schrastim zejtra a nebo ACE2, jestli nema telefon. Co ACEi ?

Serif
Jo jo jo. Všechno víme, všechno známe. Jestli chces kupovat Le Barona tak doporucuji koupit 90-92 ?? 93 ?? Protože od 90. se zacal montovat 3.0 V6 do ty doby to byla 2.2 2.5 a to bud 3st automat, nebo manual. 2.5 byla take delala v provedeni s turbem. Od 90. roku mel Le Baron pozmenenou zad a zacal se davat 3.0 V6 s elektronicky řízenou 4st převodovkou. Výkon 150HP. Tenhle top model mel mimo klasické výbavy (tj. vsechno na el. vcetne sedacky) i kuzi a el. dofukování sedacky a palubní diagnostiku. Levnější model měl "jen" palubní počítač 😄 Střecha je OK a má spolehlivej mechanismus samozřejmě se elekricky stahuje. Kdyby byla poškozena tak se da normalně koupit a cena je tuším kolem 15 tis v te nejdražší verzy (skleněné a vyhřívané zadní okno, nejlevnější je jen s folii). Auto je fajn, je v nem hodne mista a dobře jezdi. Jel jsem jak s tou 2.5 tak i s tou 3.0 V6, kterou jsem tedy vlastnil v temer stejnem aute coz byla Saratoga, ktera se ve Statech prodavala pod vymluvnym nazvem Le Baron Sedan. Jak jsem už psal, motor má naprosto skvelej zvuk a to ne od vejfuku jako vetšina sportovnich aut, která to má jako náhražku, ale pěkně od motoru, zvláště pomale rozjezdy jsou nepopsatelne. Neni nad 2 ventilovou techniku.... Jinak v žádné verzi to není žádný silniční drak. 2.5 je jen na takové šolichání s vitalnosti zhruba na hranici Felicie 1.6. Takže žádný zátah a nadbytek výkonu se nekoný. Nicméně 120-130 v pohodě, víc se stejně se stáhnutou střechou jezdit nedá... 😄 3.0 V6 je diametrálně někde jinde. Když tomu šlápneš na krk, tak citíš tlačení do sedačky, byt tedy nijak extremně velké. Super na předjíždění, a ta 4st převodovka byla v 90. hitovka. Má nouzovej režim když je málo oleje v převodovce, a omezuje točivej moment, když řadí. Takže pohoda hladká jízda bez razu v žádné situaci. Akcelerace je super do 160 km/h pak jak když utne (převodovka obrazne řečeno utne výkon) jeste se to dostane na 180 ale po rovine vic nic. Z kopce jsem udelal 210km/hod. Mimochodem při 200 má to auto 3.500 ot/min 😊))))) Při 120 pouhopouhých 2100 ot/min. Tedy motor není v autě slyšet, jenom když se akceleruje.

Co se týče kroucení, tak majitel tvrdí, že je to taková housenka... když jsem s tím přejížděl nerovnosti tak bych řekl, že je to bez kritiky.

Jinak do toho 93. roku jsou Le Baroni nejhezci, pak uz nemeli zaplechovany svetla a pak uz tam byl kulatej interier, ktery je predmětem kritiky pro jeho Japan style.....

Co se týče spotřeby tak 2.5 do deseti i ve městě. 3.0 V6 jsem se nikdy pod 10 nedostal. Dálnice kolem 10.5 - 12.5 podle rychlosti a město 13.6. Jinak podle palubaku to zralu od 90km/hod za kazdych 10km 1l benzinu. Takze pri 100km 10L, při 110km 11L, při 120km 12L, pak už to mělo menší rozmezí. Nicméně pod plným plynem při 200km/hod ukazoval 25l/100... ale nijak tragicky to neni. Prostě je to 3.0 V6 DOHC s 2ventilama na válec a jednobodem vstřikováním.

Ten 3.0 V6 má obrovskou výhodu, že se dával hodně do Voyagerů, takže díly jsou levné a jsou všude i popřípadě z vrakoviště. BTW olejovej filtr je ten samej co se dava do Škodovky 120... 😊

Jo jo, měl jsem Saratogu rád, bylo to moc pohodlné, rychlé, tiché a na naše poměry luxusní auto... Takže takovej Le Baron je nadhera...

Kontakt na majitele Le Baronu 2.5😒br />

Jiří Švancara 0606/735530 asi 10 mil od Prahy směr Karlštejn
No a ty hrubky mi asi prominete, že jo ? Důležitá je informativní hodnota.... 😊
v australii se prodava limitovana serie Holdenu ? je to aus. omega, s 5.7 V8 z corvette, 6` prevodovka manual, s 300KW!! to musi bejt super, nejspis ustroji z Corvette Z06..😊

Taky tu je Holden Pickup opet s V8 5.7l, v maximalce asi za 37tis$ tj. x 18-19Kc. Za V8 solidni ne?
jo jo zem to zaslíbená...
Holden je super značka, asi hlavně proto, že jí vlastní GM, hihi.....Omega je vlastně světový vůz, dělá jí Opel, Cadillac(resp. Opel pro cadillac) a i Holden...
Jo ten muscle car Holden je hezka vecicka.

Videl jsem na ne reklamy i v Anglii.Bohuzel

verze s volantem nalevo se nedela, tak si musite

nechat zajit chut😒
to trewis: Chuť si můžeš nechat zajít jenom na to jejich ElCamino, ale Omega V8 s motorem Corvette se prodává a jde o konstrukčně shodný vůz. Sehnat si jinou masku už není problém 😄
to jejich elcamino se zacne prodavat ve statech, jak jsem se docetl v mistnich novinach, a ma prave nahradit mezeru za puvodni elcamino jake zname. Holt uz setrite? AD ta omega s V8, pochybuji ze se v evrope bude prodavat s 300Kw a 6 stupnovou manualni prevodovku, tady to byla omezena 100ks serie.
Ace&co.> Diky moc za rady a nazory. Co koupim bude hlavne zalezet na tom, co bude k mani a za kolik. Kazdopadne LeBaron je hlavne kvuli cene

a dostupnosti horky kandidat.

Kabriolet jsem shanel uz loni, a nakonec

z toho byl obycejnej plechac BMW 😒

...ale s velkym stresnim oknem 😄

Serif> Ten VW Cabrio se vazne poved, delal jsem

dost podrobny pruzkum a je bez debat, ze pokud chces nejake levnejsi a dobre udelane auto bez strechy, je tenhle kousek v podstate jedina volba. Uvazuju o nem a to i pres to, ze normalne

(tj. s pevnou strechou) bych si takhle male auto nikdy nekoupil.
to KON: Taky hledám auto do sta tisíc. Ale prvotní předpoklad je V8, automat a pohon zadku. Nechci americký V6, proti evropanům nic moc nevynikne. Na spotřebu kašlu, stejně bych nejradši plyn a asi to tak dopadne. U V8 už se to vyplatí. Nicméně, když Ti to bude stačit, LeBaron je hezký elegantní auto a špatný svezení rozhodně není.
RedBaron> No já bych taky radši nějakej klasickej

kabriolet V8 ze 70.let, ale ten se opravdu těžko shání. Buď jsou to vraky a nebo stojí moc peněz -

a to přesto(nebo spíš právě proto), že ho budu kupovat v zemi kabrioletům zaslíbené(Kalifornie).

Nejreálnější teda asi bude něco z trojice VW Cabrio, LeBaron, Saab900 - samozřejmě pokud natrefím na nějakou slušnou klasiku, hned to vemu.

Prostě hlavně aby to bylo bez střechy, chci si už konečně vychutnat ten pocit volnosti...(a pak třeba zjistit, že je asi opravdu praktičtější pevná střecha😃.
to trewis: Mě se Cabrio nelíbí proto, že skoro vždycky vychází z auta s pevnou střechou a když tu střechu odříznou, to auto vždycky úplně ztratí ten originální tvar, výraz a krásu, pro kterou bylo konstruováno. Jsou i výjimky, kterým to sluší, ale není jich mnoho.
KON: Kabriolet bylo odjakživa ochuzený auto pro nejnižší sociální vrstvy, který si nemohly dovolit připlatit za pořádnou střechu a vůbec ochranu před povětrností. To platí už od dob, kdy motory měly převážně jednoho, nebo dva poctivý koně s ocasama, ty luxusnější verze pak 4S, 6S (S jako "spřeží") atd. až do nekonečna, dokud se to dalo ukočírovat, jo taky 3ka, takovej exot taky byl 😃 Kabriolet je prostě auto, kterýmu něco chybí. Je to myšleno samozřejmě z legrace, nicméně mám takovej pocit, že od jistý doby se kabriolety prodávají jen kvůli lidem, kteří se chtějí předvést v novým fáru a dbají na to, aby na ně bylo dobře vidět, že jsou to právě oni, kteří si takovej výstřelek (záměrně nepíšu luxus, jelikož při jízdě bez střechy o něm nemůže být řeč) mohou dovolit. Jediný akceptovatelý kabrio je otevřenej jeep, kde to má opodstatnění a jízda s ním je o něčem úplně jiným, jelikož se s ním moc rychle po skalách a horách šplhat nedá a tak to moc nefouká. S bordelem a špínou se u jeepu taky tak nějak spíš počítá 😃 Navíc ty opravdový tvrďáci si dokonce přední okno sklopí, aby jim jeho rám nevadil ve výhledu. Tomu se dá říct opravdová volnost a pocit svobody.
Jenže Le Baron Convertible je vlastně original cabrio. Le Baron Sedan (Saratoga) má sice po technické stránce všechno stejné, ale má uplně jiný předek (chladič, nárazník, zakrytá světla plechem, a samozřejmě taky zadek je jinej) Jinak interier je stejny, až na takové drobnosti, jako že tlačítko klimatizace je chromované a interier je u některých modelů v imitaci dřeva. Nejsem nestranej, ale prostě mi veřte, že jestli chcete dobré auto bez střechy za naprosto směšnou cenu, tak Le Baron je to pravé. V super stavu ve V6 3.0 stojí 110 tis za naprostý top model v top stavu...
ace: Souhlasím
rbaron> A co takhle nějakej ten roadster, to ti taky nevoní😃 Co třeba Cobra?

prof> Ten Wrangler by pro mě byla trefa do černého, otevřený auto s festovním podvozkem

a 4x4 je přesně co bych potřeboval. Navíc skvěle

vypadá a vždy vypadat bude. "Nestárnoucí" auta jako Jeep miluju. Akorát je pro mě trochu malej, rád vozím v autě kolo vevnitř (myslím bike, ne rezervu). Bohužel díky ceně je asi definitivně mimo hru.

Jinak to otevřený auto je pro mě trochu náhrada

za motorku, tu bych ještě radši. Ale na dvě kola

asi nebudu mít dost odvahy(ani na ni nemám papíry), a taky potřebuju vozit dost krámů...

Buď jak buď, čím jsem starší, tím víc mě lákají vozidla doby "předplastové", co nejjednodušší, bez všelijakejch těch abéesů, érbegů a érkondišnů - Morgan, Cobra, Lotus 7, Porsche 356 apod.

Moc realista asi nejsem, co?
Kon: Hmm řekl bych, že za níže uvedených bys sis koupil asi tak 7 Wranglerů.... 😊
Jasně, zatím je to láska čistě platonická...

Ale nějaký sny snad člověk mít musí, jinak bych

asi "realisticky" přemýšlel o Škodě Felicia😃

To ale tobě asi moc vysvětlovat nemusím, ty a ostatní přispívající do této rubriky seš

podobně "úchylnej". Já auto vůbec k životu nepotřebuju, pokud ho ale mám, musí se mi líbit!

Nějakou tuctovou plechovku jen pro přesun z místa na místo nechci, to už radši nic.

A upřímně - ještě hezčí by asi bylo jezdit na koni😄 Ale to už je asi na motoristickej servr trochu silný kafe.
Potřebuji sehnat 2. DeVilla. Ne na zakoupení !!! Protože mám finanční stránka je tady všeobecně známá 😊)), ale ba naopak na vydělání peněz. Budu v červnu jezdit pro nějakou velkou firmu jako "Look at me factor" a ta společnost by chtěla dvě stejný (podobný) auta. Je to velmi bohatyrsky zaplaceno a jedná se asi o 20-22 dní kdy musí být auto s majitelem (řidičem) k dispozici. Auta budou převážet hostesky 😊))))))) z jednoho místa na druhé. Tedy nic co by autu nejak škodilo (tedy se musí dát pozor ne nevázaný sex na zadní sedačce, aby podpatek neroztrhl sedačku....) No to je jedno mě jde o prachy, jinak benzín je přirozeně placen. Takže V-poweru si auto užije taky dosyta 😊

Auto to musí být nejlépe DeVille Coupe 89-91. Pokud by nekdo z vas mel na nekoho kontakt tak bych o nej poprosil. Pokud by nic takoveho nebylo, tak to muze byt samozrejme i sedan a ten rok taky neni uplne smerodatny. Auto by melo byt pokud mozno co nejvice podobny tomu memu... Budu vděčen za každou informaci.
No v nejhorsim by se snad dal koupit ten v Ackach ne ? Psal jsi, ze je OK a za 80 koliku to neni spatna investice. 😊) Teda jestli ho tam jeste maj. Ale jezdeni v tech S..ach, co ted lezej na silnice je leda tak pro sluzebni feldy 😊) Serif
Hmm, ten co je v AAA je vrak. a když já řeknu o Cadillacu, že je to vrak tak to už musí být něco... To je auto o ničem 😒 Ke všemu je to ten nejmenší DeVille co se snad vyráběl 😞((

Ale snad už jsem jedno auto sehnal, tak to bude v pohodě.
Škoda, že nemám De Vill .....
ace: Tak dohoď taky nejakej dobrej kšeft kámošům, ne? Co ty na to, lenin?
Prof: Přesně tak, nejdřív myslím na kámoše. Takže Leninův sósed s DeVille sedan 1990 do toho snad půjde.
AC: už jsi prodal TC ? Posílal jsem na všechny naše pobočky (Praha, Pardubice, Brno, Ostrava) zhruba A4 vychvalovací mail abych ti pomohl s prodejem. Předpokládám, že se stejně asi nikdo z naší firmy neozval... 😞
ace2: Díky za snahu, ale neozval se nikdo. Ještě asi není ten správný čas, či co ...
Jestli chcete videt hezky auta, divejte se v Ne 3.3. v 16:05 ( hned po formulich ) na Novu.
Díky za upozornění, ten film zbožňuju. Myslím, že ta honička v San Franciscu je ve filmech podobného ražení způsobem natočení naprosto bezkonkurenční. Nejvíc asi miluju ty záběry na řidiče Chargeru, ty kožený rukavice na volantu, jeho kamennej ksicht...

Už se těším na ten báječnej "zpěv osmiválců".
No jo no. Už jsem si to dal do mobilu jako remind, neb si to nenechám ujit. No a když říkate, že je tam ještě Dodge Chaeger.... 😄 Tak si pro jistotu naprogramuji video.

Kon: No jestli uvazuje neco kolem ceny Felicie. A chces auto na normani jezdeni. Tak si kup Neona, sice na nej hodne lidi nadava, ale znamej ho ma v 2.0 koupil ho za 110 tis a je s nim maximalne spokojenej nehlede na na A/C, Automat, Elekriku, což u Feldy s obtížema. Nebo potom tu máš za 150 kKč Visiony/Eagly popř Interpida. Což jsou auta povětšinou v plné polní s 3.5 V6 motory což je jeden z nejlepšího motoru co ted na světě běhá. Nebo do 200 tis koupíš Voyagera popřípadě Luminu. Když budeš mít štěstí tak do 200 tis koupíš i New Yorkera. Takže se ptám. Jaká Felicia ??? Jo a nesmíš zapomenout, že ti nikdo takovéhle auto neukradne. Kdežto Feldy se kradou na náhradní díly jak na běžícím pásu. No a co se týče bezpečnosti, image, pohodlí tak s Visonem/Eaglem/Intrepidem nebudeš mít vůbec problém a bude za stejný prachy jako Felda.
Věděl bych o Wrangleru za 160kKč. Lepší než Felda, ne ????????? To ace - že jsi pozval sóseda, protože se bojíš, že by přijely opravdový ameriky, jako máme my s profem, čímžto pádem by jsi měl po hosteskách?!?!?!
Ace a Lenin: Asi jste mě špatně pochopili. U mě Felicie nikdy neměla a nemá šanci. Uváděl jsem to jen jako příklad, kdybych uvažoval víc realisticky jako většina lidí. Jak ale jistě chápete, já se rozhoduju hlavně srdcem (po zralé úvaze😃.

A aby bylo úplně jasno - ten kabriolet či co to bude budu kupovat a jezdit s ním přes léto v US.

Do Evropy ho skoro nabeton nepovezu.

V Čechách asi přece jen zůstanu věrný Saabu. Parkuju v Praze na ulici a to můj výběr dost omezuje. Zrovna nedávno se mi pokusili tu mojí dvacet(!!) let starou "popelnici" ukrást.

Jak by to asi dopadlo s kabrioletem či Jeepem?
KON: No že bych slyšel o někom komu byl ukraden nějaký americký vůz... (except Jeep) myslím, že u níže jmenovaných jakakoliv krádež vskutku nehrozí. Když si koupíš něco nenápadného, jako je třeba Vison/Eagle/Intrepid tak máš po starostech. U cabria je hrozba vandalství, ale to je potom jedno zda je to Le Baron, Sebring, nebo Golf, Escort....

Jinak Saaby zvlaste potom ty naturbené, jsou dobrým příbližovadlem.... Byt se v nich nevyznám a obtížně je identifukuji podle modelu, neb jsou tak trochu vsichni stejní.

Nicméně zasadní vada na Saabu je to, že tě těžko pustíme na sraz 😊
Ace> Vandalové, no právě - kupovat na kabrio každou chvíli novou střechu se asi dost prodraží.

Z Jeepů je pro mě reálnější Cherokee.

Ale ten Vision se mi docela líbí, určitě je v "širším" výběru. Neon ne - je moc malej (= málo

bezpečnej), kvalita nic moc.

A co se srazu týče, pokud bych na něj jó chtěl jet, tak mám možnost si půjčit "Ševíka".

A Saab je taky trošku americkej😃 - patří pod GM.(Jen doufám, že to tady nečtou lidi ze Saab rubriky - asi by mě vyobcovali).

A ten můj současnej -

web.redbox.cz/…/Muj_Saabik.html

vypadá docela emericky, ne?
No dobrá volba kup si cokoliv na LH podvozku (což jsou ty Visiony, Eagly, Intrepidy...) Jel jsem ve Visionu tuším že 94-95 a už měl steptronica ! Spotřeba po městě tuším 12.5 což je brnkačka. Má to něco nad 200 koníků, což je taktéž brnkačka. Nikdo ti ho neukradne, není to extra nápadné auto, prostě samé plus. Tak kdy že ho dneš kupovat ?
Ace> Vision - menší mínus je možná podvozek, a slyšel jsem, že se ty auta časem trochu "roztřesou", prostě nedrží tak pohromadě jako evropská konkurence.

A kdo vyrábí převodovku? Kolega z práce tohohle Eagla měl a měnil jí a zdálo se mi, že to bylo o dost dražší než u nějakého výrobku GM.

"Kabrio" budu kupovat nejspíš za měsíc, nějakej ten plecháč asi v říjnu.
Roztřese se časem každá amerika, (jiný se rozsypou). Nové auto = dražší repase a opravy. Ostatně jakýho "šemíka" si půjčíš na sraz????
No s tím roztřesou bych to nijak neviděl špatně. Popravdě mám opačný názor a zkušenosti. No co se týče Chryslera tak ten je obecně dražší než GM. Téměř bych řekl, že z US aut má asi nejdražší náhradní dily. I na Cadillaca jsou levnější. Např. moturek do el. stahovaní okna by stál novej na Le Barona nějakých 6 tis Kč. Nicméně je to cena přes US servis v ČR. Kdybys ho koupil po Internetu tak bude řádově levnější a můžeš si vybrat i něco jiného než original od MOPARu. Nicméně nenahraditelnou výhodu je dostatek jetých náhradních dílu i v ČR. Motory z Le baronu jsou ty samé co ve Voyagerech (ne turbo) to samé el. výbava a klimatizace atd atd. takže zásobárna je veliká. No a LH bodys tady jezdí taky "tři *". Jenom to nechce kupovat díly v prvním servisu.

BTW convertibel kupuješ tedy brzo. Nejlépe se kupují na podzim, nebo v zimě...
Ještě mě napadla taková věc. Jsem si nikdy neuvedomil, že by mi snad někdy vrzala palubní deska. U Chryslera držela pohromadě bez problému (170 tis km) a u Cadillaca tam není ani náznak vrznutí (150 tis mil). Nicméně nechtěl bych to nějak zobecňovat.
serif> Jo příště to asi bude dvoudvéřové kupátko.

I když ten sedan se mi taky dost líbí, a nemá ho tolik lidí jako třídvéřák.

Ace> Kabriolet kupuju v Kalifornii a tak je úplně jedno v jakou roční dobu, na cenu to nemá žádný vliv (je vysoká pořád).

Lenin> Ne šemík od slova mustang, ale šeVík od slova Chevy (88'S10 Blazer, 4.3).
Ach tak. Californie, země to zaslíbená... 😄
To byl žert. Ale jo, Blazer sice neni Suburban, ale taky hezkej stroj.
Lenin> Já jen pro jistotu, abys náhodou nemyslel, že to je něco s koněm ve znaku.
Jo Ferrari.... to by mi nevadilo. Každý pátek a sobotu bych jezdil na nějakou vesnickou dýzu a balil tam 16cky.... 😊
To bys ale musel mít modrý pozičky.
hmm, je vidět, že se v tom moc nevyznám 😄
A Lenin má i víc místa v autě 😃

Na kapotě to je v zimě jen pro otužilce.
KON: Tak tomu moc nerozumím, co chceš vlastně kupovat. Kabrio teď, plechovku v létě, ukaž stav konta a něco na to napasujem. Ace, přestaň s těma FWD, vždyť ty lidi přivedeš do záhuby a ameriky jim jen zprotivíš. Nebo si myslíš, že někoho nadchne, až bude solit 15 litrů kvůli vyhrkaný poloose? 😃
Prof: Bla bla bla bla, aby se vam nezlomil kardan...
ace: neměj obav, než uletí, tak se ozve 😃)
Prof> Dobře, pokusím se vysvětlit ten zmatek--

Kabriolet budu kupovat v březnu (v USA na ježdění tamtéž), někdy v září ho prodám a koupím v Čechách(nebo radši ve Švýcarsku) nějakej plecháč s pevnou střechou, neboť moje současné auto má už to nejlepší za sebou a držím ho už jen kvůli dokladům. V obou případech bych nejradši něco tak od sta do dvouset tisíc korun.

Jednoznačný favorit na plecháč je Saab 900 Turbo I.generace. V širším výběru jsou dále zatím Saab 9000, Jeep Cherokee, Volvo 850, možná Subaru Legacy, Chrysler Vision, Stratus. (I když asi nejradši bych BMW 325iX Touring E30, ale toho jsem vyřadil kvůli zlodějům). Auto s pouze zadním pohonem na zimu asi ne. Klidně to ale může být i něco úplně jiného, hlavně se mi musí líbit, být dost bezpečné, musí mít sklopná zadní sedadla a střešní okno. Jasnější to bude v září.
Jo, už chápu. Tak to máš času na rozmyšlenou dost. Auto si musíš vybrat takový, který ti sedne nejvíc, podle toho, co od něj chceš. Jestli tě zajímá můj názor, tak jsem přišel na to, že osobák je docela nepraktická věc. Umí toho totiž moc málo. Nasněží - problém, rozbitá silnice-problém, bláto, lesní nebo polní cesta-problém, táhnout vlek-problém, naložit kupu krámů-problém, prostě dost problémů na to, že jinej druh auta umí to samý, co osobák, a přitom si dokáže s popisovanejma problémama hravě poradit. A když už má člověk doma držet nějakej krám, parkovat ho, platit povinný ručení a pod., tak by bylo vhodný, aby mu ten pekáč na oplátku byl co nejvíc užitečnej. Už víš, jaký auto bych z těch tvých vyjmenovaných volil? (škoda, že to nemá podvozkovej rám) 😃)
Prof> Naprostej souhlas, vidím to stejně. O Cherokee jsem už několikrát uvažoval. Dokonce jsem

se minulej rok zařek, že příště už jen SUV (po tom, co jsem ježdením po hliněnejch cestách skoro utrh motor u BMW -> motor si o pár centimetrů sedl=> zasekla se vrtulka chladiče=> motor se přehřál....atd.). Další výhodou Cherokee je pro mě nestárnoucí design, prostě vím, že to auto se mi bude líbit i třeba za deset let (což z mého výběru splňuje už jen Saab900).

Ovšem má i jednu dost podstatnou nevýhodu - v práci mi ho nejspíš nedovolí používat na služební cesty kvůli spotřebě (já vím, že není o moc vyšší než u osobáků, ale vysvětluj to lidem...).

Zatím musím jezdit služební Felicií, a to jak pochopíš je na tisíc kilometrů v kuse utrpení a mám v tom dost strach.
Prof: No, mě se zdá na obyčejný silnice Pickup nebo velkej Jeep málo pohodlnej, že by v Cherokeem bylo nějak moc místa nazbyt, to jsem si taky nevšiml, ale to není full-size. Navíc je to všechno ještě o půl tuny těžší, což dělá se stejným motorem z rychlýho auta normální a z normálního už pak jen lenochoda. Spotřebu opomíjím. O tom, že krouhnout to na poslední chvíli na sjezd z dálnice jako s osobákem prostě nepřipadá s touhle výškou v úvahu, si myslím taky není diskuse. Výhody v otázce bezpečnosti taky moc nevidím, jsou to jenom pověry, pokud to nenakouříš zrovna pod kamion, tak z pořádnýho osobáku asi vystoupíš po havárce v lepší kondici 😄 Jak často jezdíš v lomu? 😄
RB: Jde v podstatě o to, že SUV umí to samý, co osobák, ovšem mimo to i několik dalších a dost podstatných věcí. Že by to musel bejt vždycky nějakej lenochod, to bych neřekl. Jen si vezmi třeba blbej Wrangler YJ, R6, v základu 170 k ze 4 litrů objemu. Nechtěl bych s ním závodit s běžným osobákem, myslím že by kdekomu za volantem nejen Octavie mírně klesla brada. Opomínám skutečnost, že běžnej provoz není o tom, komu to víc jede. To bysme skončili u Lamborghini LM a to je zas nad KONovi zamýšlený investice. O krouhnutí na poslední chvíli už vůbec nejde, alespoň si nevzpomínám, kdy jsem to naposledy potřeboval. Navíc se SUV musíš malinko změnit vžitý šoférský návyky. Tam se takovýhle příhody řeší zásadně výletem do okolí běžných komunikací, během kterýho tu vyplašíš zajíce, tam zase divokýho čuníka. Nedoporučuje se to však v okolí přehradních nádrží a hlubokých vodních toků a naopak se doporučuje trefovat se zásadně mezi kmeny vzrostlé vegetace. Otázku bezpečnosti nelze zlehčovat, víc by nám snad napověděly nějaký bariérový zkoušky, kterýma se stejně zásadně neřídím, protože si auto nekupuju proto, abych ho rozbil a v případě střetu s tahačen si stejně o nějaký ochranný kleci a 8 airbags můžu nechat jen zdát. V lomu jsem nikdy nejel, nicméně zemědělských stezek využívám poměrně často, přiznám se, že především pro zábavu. Výhody SUV však neustále nabývají na svý oblibě z důvodů již zmiňovanýho stavu našich vozovek. Jenom na závěr: SUV tady porovnávám s běžným osobním vozem evropskýho standartu. Když sklouznu na jinej standart, tak jsme zase někde jinde. Caprice, jak jistě víš, má standartní předepsaný rozměr pneu naprosto shodnej se standartním rozměrem pneu třeba toho Wrangleru, což vypovídá do jistý míry o tom, na jaký cesty se s tímhle osobákem můžeš vydat. Tam bych už samozřejmě začal přemýšlet i o rozdílu v pohodlí, kterej už stojí za zvážení. Ale na poslední chvíli bych s ním nějaký kousky na dálnici stejně raději nezkoušel 😄
rbaron> Naprostej souhlas s Profem. V US a nejen tam je určitě nějaké to SUVčko nebo truck mnohem praktičtější než nějakej klasickej sedan typu Caprice.

Do něj bys skříň nenaložil, loď se s tím taky tak dobře netahá, místa v tom není bůhvíjak moc, a

na sněhu nebo v lese to není žádná sláva. Jasně, sedan má i svoje výhody - díky nižšímu těžišti je stabilnější (a tak se s ním vytlačujou auta ze silnice

trochu bezpečněji😃). A má trochu pohodlnější naladění podvozku. S tou váhou "džípů" to zas není až tak hrozný, podívej co váží S-kovej

Mercedes a jemu podobné. V nárazovejch zkouškách se většině SUVs sice moc nedaří (ale třeba BMW X5 je naprostá špička), ale subjektivně se v nich většina lidí cítí bezpečněji. Já též, hlavně když si představím, že by to do mě

někdo napálil ze strany. A nárazové testy testy jsou hodně sterilní a nemusí vždy odpovídat realitě. K čemu ti bude osm airbagů v Yarisu,

kterej dostal v NCAP skoro maximální známku, když to do tebe napere nějakej vůl v Mercedesu?

Fakt je, že tak nad 140 km ty auta na dálnici dost plavou, ale koho to zajímá, když tak rychle jezdit stejně skoro nikde nemůžeš?

Navíc ty novější s nezávislým zavěšením kol jezdí na silnici asi mnohom lépe. A dost taky záleží na řidiči, už se mi hodněkrát stalo, že

mě v pohodě vyklep na klikatý horský silničce dvacet let starej suburban, nebo Silverado.

Ale nemyslím, že obliba SUV je nějakej novej trend - když se podíváš na předválečná auta, tak je to

skoro totéž, jak světlou výškou tak celkovými proporcemi karosérie. Takže se jen vracíme tam, kde už jsme jednou byli...

Tím jsem samozřejmě nechtěl říct, že obyčejné osobní auto vymře, to určitě ne - teda myslím ta v euro-japonském stylu,

ta klasická amerika s rámem už prakticky patří do Modré knihy vyhynulých druhů (bohužel).

A v Americe se už taky začíná proti přílivu čím dál větších, těžších

a čím dál méně "ekologických" aut dost brojit. Určitě nějaká omezení brzo přijdou, třeba max. spotřeba paliva.

V Evropě je situace trochu jiná(jako vždy a ve všem pozadu) a méně extrémní, ale i tady lidi chtějí

čím dál víc auta s vyšší stavbou karosérie a větší variabilitou.

Mě se zdá jako ideální kompromis pro většinu lidí něco jako PTCruiser, nebo Subaru Forester.
Na druhou stranu asi názor jako ty zastává čím dál tím víc lidí, ještě v sedmdesátých letech byly auta jako Caprice na vrcholu prodejních žebříčků, dneska se jim to může jenom zdát, nejprodávanější auto Ameriky je F150 a ve střední třídě Toyota Camry :👋
Lenin: Blé, to jsou ty povýšenecký řeči RWDistů 😊)). No hlavní věcí bylo to, že chtějí dvě podobná auta. Nehledě na mojí finanční situaci jsem upřednostil sám sebe 😄 mějte ohled na chudáka ještě 11 kKč a budu moct mít zase pravidelnou stravu.
když jsme u těch filmů, dobrý honičky byly tak ve filmech Polda a bandita 1-3, zrovna nedávno dávaly trojku, ten Firebird je fakt super...
Podle mě je nejlepší honička ve filmu Blues Brothers. Doporučuji. Potom je druhy díl a ten taky není špatný.
No, KONe, SAABik moc peknej, ja ho za mlada taky chtel, ale jen kupatko, to je hezci, ne ? Nakonec to tehdy vyhral Accord r.82, pak CRXka, Mazda a az potom jsem si jel pod Libenak pro Camarko. Dlouha to cesta. 😊) A ja si myslim, ze Blues Brothers na Bullita nemaj. Muj nazor. Presne jak pise KON, ten dson v Chargeru je sam o sobe jako ztelesneni zaporny role 😊) Fakt s tim autem k sobe jdou. On taky ten Mustang musel bejt vykuchanej a predelavanej, aby tomu Chargeru ze serie vubec stacil. A jak tam McQueen sazi ty kvalty s meziplynem, to je taky usni orgac. A vubec, ze je to film origos z ty "spravny" doby. I ty auta, co jsou tam na ulicich jako kompars by me potesili v garazi. Ted davali na HBO zas 60 vterinek 😊) a Eleonorka bublala taky supr. Serif
Na Bullitta nema nic, aspon co jsem zatim videl. A tvrdej to skoro vsude, kde jsem o nem cetl, ze je to nejlepsi honicka vsech dob .. Ale musim se priznat, ze jsem z toho filmu zatim videl jen tu honicku (mam ji v .avi, asi 30MB, je to na ford-mustang.hyperlink.cz) ale asi padesatkrat 😊))
to serif: Taky obdivuju Billa Hickmana a tu dramatickou chvilku, jak pustí Chargera do toho kopečku, pak se přehoupne a vidí McQueena v zrcátku. A pak ta chvilka, kdy si zapíná pás... tohle je prostě legenda. Jinak tohle už jsem psal člověku s názvem Bullitt, ale trochu v jiný diskusi, myslím, že je to přínosné, dost jsem o tom filmu študoval po internetu😒br />
RB: Hele, kdybys na ty auta jenom nečučel, tak bys věděl, že Mustangu scházely celý léta koně a když už je dostal, byly motory Boss 427 apod. strašně těžký a auto bylo skoro neovladatelný. Bill Hickman, kterej točil Bullitta a tehdy byl asi nejuznávanějším "panem šoférem" na tyhle honičky, se pánům od Fordu naprosto vysmál, když mu (jako prchajícímu padouchovi) chtěli půjčit na akci Ford Fairlane. Řekl tenkrát, že nic jinýho než Dodge Charger si na ty "silniční skály" v San Franciscu prostě nevezme. Pak se zkoušel hustě vytuněnej Mustang proti sériovýmu Chargerovi. Ačkoliv Charger vypadal větší, Mustang mu stačil až ve chvíli, kdy na Chargera obuli skoro motocyklový pneumatiky. Ovladatelnost, sériový výkon 375 HP a hlavně krouťák o 150 Nm vyšší než u Mustanga hovořily jasně. Pak byl ještě Charger Hemi, ale ten už dělal v sérii 430 HP a navíc byla tahle série dražší a s Mustangem vzadu (ještě aby ho dohonil) by ten film už nešel natočit vůbec. Tolik fakta. Jinak Mustang byl nádherná karosérie, to uznávám, ale je to i dneska stejný, když ho postavíš proti Dodge Viperovi.

RB:Historické dokumenty přiznávají, že Charger měl tlumiče Koni a tím to taky končilo. Osmiválec je největší nádhera na světě a Charger je prostě démonický auto. Jasně, že 68, max. 69. Modely 1970 a dál už jsou o ničem, ten chromovanej škleb v přední masce to úplně zesral.

Jo, dodávám ještě, že zvuky nebyly točený přímo z toho Mustanga, ale z Fordu GT40, pro někoho možná zklamání, ale jak už jste si asi všimli, když vyjedou za San Francisco kousek za těmi náspy z písku a Steve po "akci s motorkářem" znovu dohání Chargera (ve skutečnosti by se mu to už asi nepovedlo), tak řadí pátou rychlost. A tu Mustang co? No, nemá, spráááávně... 😄

Čest Bullittovi a zdar, viděl jsem ho jenom 27x 😁
A neudelame si nejakou databazy nasich krasek a krasavcu ? Mam na mysli Prezdivku z konfery, u toho 1-2 fotky auta a nejakej malej tech.komentaricek, co vy na to ?

Serif
Ale jo. Sežente někdo adekvátní web space s FTP. A já pak vymyslím na usmotors.cz nějakou promo akci. (na samotnem usmotors.cz uz mame malo mista 😞( )

Serif: Parkuješ ještě v garaži ? Sem tam tvé auto už nějak dlouho neviděl...
Ja som za, chtělo by to nějakou nástěnku. Mám i spoustu obrázků ze srazů, gumovaček, atd... a taky obrázky aut k prodeji.
narazil jsem na inzerat😒br />
CAPRICE-91 PRODAM ZA 15OOOO Kc Tel.:0603/828428
ace: to číslo je mi povědomý😃) Ale volat na něj nebudu.
Bullita mohu nahrat z DVD na VHS, pokud nekdo chcete. Rad poskytnu neco tak vznesenyho. Jo a s tim webem nemusime ani na US.MOTORS. (ja porad nevim, jaky s nima mame kdo kontakty, osvetli mi to nekdo ? ACE ?) Ja delal ty stranky z Tesca a z Pitkovic, neni to proublem. Udelam navrh a uvidime, ne ?

[odkaz]

a [odkaz]
Serif: No vzhledem k tomu, že budu mít na US Motors na starosti pár sekcí. Tak bych řekl, že kontakty jsou velmi dobré 😄 a to ještě s Viktorem chystáme dvě zajímavé záležitosti. Takže stay tune 😊
To ACE2: Goldeneye@volny.cz (Serif)
Kdo mne zná ví, že jsem úchyl ale tohle je fakt maso. Myslím tu 71 Flower car. www.geocities.com/…ccoach/pictures2
No tomu říkám Pick-Up... 😊
lenin: A dkonce je k tomu i prima muzika!😃).
Prof: 😃))))))))) sem si smíchem poprskal monitor...
Anebo tohle😒odkaz]

člověk pak nemusí mít strach, že by to do hrobu nestih.
Ha ha ha ha ha tak to je dost drsný........ 😄 No to jsou věcičky. Řekl bych, že bys byl na srazech opravu unikat....

No a nebo to prodat do Polska, neb tam jdou po nebožtíkách nečekaně rychle a takové auto by znamenalo určitou konkurenční výhodu.
Proste myslim, ze jde zase jen o to vybrat si srdcem a ty nevyhody pak zmizej nejak sami od sebe. Jak jsem psal, jezdil jsem hodne v Hondach (stale mame do Prahy a na chatu HRV) a tam me bavilo, jak to auticko sedi, zatacky se krouhali jedna radost a auticko sedelo v takove rychlosti, ke ktere se v te same rychlosti s Camarem nemuzu dostat. Cloveku to neda, takze jsem to zkusil, ale ejhle - v tu ranu jsem byl pri prvnim hupu o jeden pruh vedle, coz by se za plneho provozu nemuselo vyplatit. 😊) Nase rakety z mladi (Prelude a CRX) proste byli o tomhle. Ale mam Camaro a uz z nej pujdu (jestli vubec) jen do UScars. Jezdil jsem pul roku i s Wranglerem Saharou, je to zase o necem jinem, pri najezdu na dalnici na dvojku to jede jak zavodak, neskutecna vec, pak treba parkovani - Wrangler ma neskutecnej polomer otaceni, skoro na fleku, vyhled dozadu pri couvani nema konkurenci, kde konci sklo, tam konci auto. Ale zase, nema zadnej kufr. S Cherokeem to byl zase takovej pocit jak v dobry teply perovce - zadnej stres, tah jako blazen, pohodlicko. Proste kazdy auto ma neco pro, neco proti. Nechtel bych, aby mi ted nekdo za Camarko nabidnul treba 200 koliku, abych se musel rozhodnout, co za to koupit. Pred Camarem jsem se dlouho rozmejslel, psal jsem i do USMotors, (jeste tam je ten dotaz v archivu) kde jsem dostal dobrou radu, ze jako zacatecnik mam volit Caprise, Malibu, nebo neco takovyho. Ja se ale rozhodoval, jestli vzit za 219.000,- v Ackach New Yorkera, nebo nejakyho Visiona. No a pak zacala Camaro horecka a bylo to. Na zacatku jsem vedel jenom to, ze tenhle model meli v par akcnich filmech ty "spatny" 😊) Ale ten pohled na cumak auta me proste trefil do srdce a to je pak to hlavni. Snad jsem se moc nerozkecal 😊) Dobrou SERIF
No to mozna prijde. Kdyz ted Chrysler dava do modelu CDI motory od Mercedesu. Otazkou je jestli je to v USA prodejny...

No pravda o SUV. Asi bych se nechal přemluvit na Escalade... 😊
Serif> Jakou generaci Camara máš? V8?

Green> Proč chceš v US diesel? Tak kup Hummer, nebo Excursion v naftě😃

Ale vážně, já myslím, že kouzlo Jeepů je právě

v silnejch vekloobjemovejch benzínovejch motorech.

Jakmile je v tom ten italskej VM diesel, už to je o ničem a je asi lepší se poohlídnout po japonské

konkurenci. Snad se to trochu zlepší až tam budou

dávat dýzláky od Mercedesu, ale stejně - do Jeepu patří benzín...
Ne, bohuzel v dobe, kdy jsem auto shanel, se klasicky V8ky vyparili a byli jen bez papiru, takze mam tu 2.8 r.87.
Serif> Tvoje auto je pěknej kousek. A ten šestiválec má i svoje výhody - aspoň tě to nenutí k blbnutí, ale spíš k rozvážný jízdě. Ta (čtvrtá??) generace co máš se mi taky líbí, měl bych ho zařadit do svého seznamu na "letní" kabrio auto(možná by stačila i targa). Přece jen má asi festovnější podvozek než LeBaron a je mnohem hezčí. Samozřejmě ta předchozí generace Camara ze sedmdesátých let byla bezkonkurenční, ale třeba ta

klasická první a druhá generace mi moc neříká; tu poslední snesu - zvuk motoru je pořád fantastickej.
to KON: Fakt Ti první generace nic neříká? Koukni na racehome.com , pro-touring.com , madmachines.com , na camaro.crolink.cz do zajímavostí. Podle mě je to jedno z nejkrásnějších aut.
Jo americký diesel, taky se mi stýská. Je to nuda mít auto, co se nekazí, jezdí a místo lektvarů žere benzin.
Lenin: 😃) Co máte všichni proti US Dieselům. Snad ne to, že si všichni pamatujeme Small block 5.7 diesel, ktery vykazoval velkou uzitnou hodnotu s velkym vykonem a hlavne neoddiskutovatelnou spolehlivosti. Pravda jen po dvorku. Na delsich cestach se motor občas otevřel, protože se nějak nepočítalo s větším tlakem než je u benzínu zvykem. Se stane. No a z moderních motoru musím vyzdvihnout turbodiesely, která kupoval Chrysler od Italu a díky této převratné technologii a kvalitě zpracování se umístil Voyager na 49. míste ve spolehlivosti (celkem z 50, poslední byla jakasi Škoda Favorit). No takže taky bych neváhal a šel bych do usporného, výkonného, tichého dieselového motoru.
...no vis,ja mam v oblibe diesely,tot vse...a excursion,hamer,dodge ?...hmmm obsahy nad 5.0 mi tak nejak nejdou do hlavy...Ale takovy jeep s motorem 3.1,nebo novejsi 2.7...no ale asi vis jak na tom stoji cenove !@#$%& Skoda ze si to normalni clovek nemuze dovolit 😒 Mrzi mne ze ze cenove opravdu nevyplati ani muj 4.0 v ceske republice...😒 Ale jestli mas zajem o Grand Cherokee 2000 Laredo... muze byt tvuj 😄
Green> Bohužel ten Grand je úplně mimo moje finanční možnosti, jinak bych ho bral. Já si můžu

dovolit tak maximálně nejmíň 10 let starej obyčejnej Cherokee. Nejsem apriori proti nafťákům, akorát si

myslím, že Jeep (s velkým J) je mnohem lepší s benzínem(abychom nebyli jen u těch amerik - je to něco jako Saab bez turba, taky to jezdí ale už to není ono). Pokud teda hodně jezdíš a je pro tebe spotřeba důležitá nebo ti nafta tak voní, já bych radši volil dýzla u japonců nebo němců - samozřejmě myslím v Evropě, za mořem se asi koupit nedají😒

A pokud nemáš rád velkoobjemové motory, proč potom

kupuješ Jeepa? Proč ne třeba RAV-4, taky je to hezký svezení.
..zdravim,..naprosto souhlasim s profem,taky KON ma pravdu,zvlast mne potesil tim,jak se zminuje o Jeepu,😄 jsem stastnym majitelem Granda Cherokee a nemuzu si ho vynachvalit.Skoda ze se nevyrabeji v dieselu pro americky trh...
Pokud se vam libi Charger, 1. generace Camara musi taky. Nevim, kde mam ted ten obrazek, ale mam ho, jak nejakej chlapek delal komplet rekonstrukci a na WEBu to mel sqele nafocene od zacatku do konce. A dal ho (stejne, jako bych to udelal ja) do cerne barvy. A vysledek, proste nadhera, jen cernej lesk, chrom a poradny kola. Fakt nadhera, uplne jsem slysel ten zvuk. Bruuuum. Ja chtel puvodne tu 3.gen., ale na normalnich papirech to neni sranda sehnat a oproti te 4. generaci je to uz preci jen spis veteranek do garaze. Ja s tim dost jezdim a ekonomicky je uplne nekde jinde. Se vi, na Bohdalci byla 3.gen Z28. Nic moc stav, ale co by to muselo bejt za rachot, dat ji do kupy ? Uaaaaaa

Jeste ze na to snad nemam prachy 😊)) Serif
Kdyz uz jste se rozepsali o Camaru, taky bych jedno bral. Po esteticke strance narocny nejsem, ale musi jezdit a mit velmi priznivou cenu a, co je nejdulezitejsi, osmivalec pod kapotou 😄

serif> nestalo tvoje camaro na libenskem ostrove v tom trochu zastrcenem autobazaru, kde meli taky ferari, Z28 a snad jeste maji pekne zrestaurovaneho wranglera?
Wjeděl bych o jednom, ale je to kousek pro fajnšmekry. Rok 72, komplet udělaný, široký gumy, motor Corvette, brutal našláplej, jede jako z praku. Cenovka 180 s notama.
No jo když já bych radši diesela se spotřebou 5.5 L/100... Takovouhle nenažranou americkou krávu bych si nikdy nekoupil. Všichni jste magoři. Takhle vyhazovat peníze z okna. Místo Camara si radši kupte TDi Octavku za 600 tis a máte vyhráno. Jezdí jako drak, velmi pohodlné sedačky. vkusný interier a to vše za pár kaček...

No já mám zase veselé ráno. No za 180 je to dobrá cena. To se jen tak nevidí, pokud je tedy v IA stavu.... Hmm štastný to budoucí majitel. Doufám, že se to auto objeví někdy na srazu.
honza_s: Tak si přichystej půl kila a můžeš pro něj frčet. Je to nějaká 77 (už má plastovej přední nárazník), má v háji špajsku (3kvalt-takže pohoda), je to modrá metla, modrej vnitřek, mot. 5,7, žádná Z28ma, ale docela slušný, proclený auto, dokonce snad na narezlejch chromáčích. Ideální kára pro člověka, kterej se hodlá seberealizovat. Frajeři tomu moc nerozuměj a z tý špajsky nejsou moc chytrý, protože z ní nečouhá šaltrpáka 😄 Stačí to zavézt do Čelákovic do dílny a za půl dne tam můžeš prohrábnout trochu toho štěrku u řeky. Fakt o něm vím, tak dej vědět, jestli ho chceš.
to prof: to zni zajimave, kdyztak prosim o blizsi info (klidne na email sedl@centrum.cz). behem nasledujicich dvou dnu uz bych mel vedet, jestli se neseberealizuju v necem novejsim (88-91? taky s osmivalcem), ale ted fakt nevim.
honza: Ta novější věc má samozřejmě výhodu, že s ní můžeš jezdit do práce, ovšem tohle auto je přeci jenom klasika a když to postavíš na papíry o generaci mladší, který se dají sehnat za rozumný prachy i s autem, tak je to úplně nejlepší. Do práce jezdíš s novějším a když se chceš projet s tím opravdovým kouskem, kterej si mezitím vyšperkuješ, tak ti v tom nic nemůže bránit. Jestli jseš z Prahy, skoč do nějakýho prcka a vlítni do Humpolce, kterej projedeš po tom hlavním průtahu a pojedeš pořád směr Havlíčkův Brod. Když vyjedeš na kopec za Humpolcem, budeš mít po pravý straně 2 bazary. Ten první to je. Je to zároveň tak trochu šrotiště, ten druhej jsou jenom auta. Jmenuje se to tam AUTOEURO, Humpolec-Rozkoš, tel: 0367/534402, fax: 0367/532601, e-mail: autoeuro@seznam.cz. Fakt, za 50 to je solidní. Možná kdybys jim ukázal o 5 míň a kňučel, že ta oprava skříně není žádná *, tak to taky odvezeš.
prof: camaro za Humpolcem zatim pada, protoze momentalne se zajimam o z28 z roku 1991, ktera je v Praze
honza: OK, dal jsem jen tip a myslím, že ne zas tak marnej.
Serif&rbaron> Jsem asi nějakej divnej, ale fakt mě

první generace Camara moc netáhne. Nechci říct, že je ošklivý nebo špatný, ale je to buhužel auto, kterýho si na ulici skoro nevšimnu. Je prostě ve srovnání se 3.generací dost nenápadné.

Mám k němu zhruba stejný vztah jako k prvnímu Mustangu. Charger se mi moc líbí, z Mustangů pouze fastback z Bullita, Camara 3. a 4., od Vette všechny modely.
Oprava: Omlouvám se, ale nějak jsem si jednu generaci Camara "přimyslel" - já myslel, že jich bylo pět, ale ve skutečnosti byly jen čtyři😒br />

1. 67-69

2. 70-81

3. 82-92

4. 92-01(nebo 02)

Znamená to, že nejvíc se mi tedy líbí druhá generace (ne třetí), a pak třetí (ta Serifova).
A tohle vite ? Nedele 3.3.2002 TV NOVA 16.05 Bullittův případ !!!!!!
Už to tady někdo zminoval. Už to mám nastavení v reminderu... 😊
To: Honza_S - jo, to moje Camarko tam meli presne v tom zastrcenem bazaru, kousek od te novejsi Z28 Convertible. A to, co popisujes ty, LENINe - no uplne mi to dere slzy do ocicek. Beeeee 😊) Dneska u nas na Jiznaku stalo na dvore RSko vinove-cervene co ma ty spodni spoilery zlate, ale nez jsem sel se psama, ze ho omrknu, bylo v tahu. Ale vidam ho celkem casto, tak ho snad jeste nafotim. Jinak ACE2y - nejaky to TDI by fakt bodlo 😊) Jo, potkal jsem vcera C5ku Citroena, ne ze bych ho nejak bastil, ale je to novinka, tak jsem ho dohnal a jel kousek s nim, ale na jednom kulataku jsme se rozdelili, ale co je hlavni, tomu v tom motoru tak divne vrcelo, nesoumerne, az me to zarazilo, jestli ma to auto tak 1.000 km, co s tim bude za rok, za dva. Fakt to nebyl zdravej zvuk. No a kdyz uz z Camara prez moje ruply FUKO neco slysim, je to fakt slyset 😊)) Cau vsichni SERIF. Uz tak nak vite, kdo odsud pojede 30.3. na sraz ?
Ad sraz. Az bude nalinkovany US Motors, tak se pokusim zorganizovat organizovany odjezd z Prahy. Jinak samozřejmě jedu. Pokud tedy bude souhlasit auto... 😊

Hmm C5 je fajn auto. Bral bych ji v combíku s V6. No a to vrčení nemohlo to být to jejich vyvažování podvozku ?
Cau vsichni. Tak jsem nakonec zradil, uchvatila me BMW 635CSi z 82. roku, jsem do ni jak divej. Za 85 s notama, stav 2- Treba ji za chvili zhnusenej prodam a koupim aspon toho Caprice. Toho jsem chtel, ale dopadlo to takhle. No, snad to neva, na Ameriky v cervnu se urcite prijedu do Brna podivat, parkovat budu kilometr odtamtud, aby mi to Bago neprevalcoval nejakej sedmilitrovej PickUp 😄
Perfektní kára...

Opravdová klasika. Je docela zajímavý, že v době kdy tyhle auta byly fungláče, mě nijak zvlášť nezajímaly. Zato jako dvacetiletý veterány je miluju.

Jinak nic proti Caprice, ale z 635ky se do něj asi

moc snadno nepřesedá. Hlavně si dej bacha na zloděje.
to KON: Je to pravý a nefalšovaný kupé třídy GT. Řidiči poskytuje pohodlí na dlouhých cestách, perfektní odezvu řízení a navíc vysoký stupeň pohodlí. Vnitřek v modré kůži, vše v elektrice, ještě tejden a je má. Fascinuje mě, s jakým klidem jedeš s tímhle autem 220 s dvěma prsty na volantu. A tvarem je taky nádherný, nejkrásnější žralok vůbec.
635ku musim chte-nechte taky pochvalit, je to letadlo a jeste k tomu luxusni. Musis se ale krotit, nebo soustredit, jedno, nebo druhy, jinak pozor. V cloveku to proste je, oblict si to spravne usity auto, slapnout na plyn a oddavat se tomu zvuku a nechat proudit adrealinek. Jojo proste si to bavo uzij. SERIF (jo a sraz je samozrejmost) Ace2 - v 7😁0 v garazi, co ty na to ? 😊)
Jo to se dá. Sejdeme se tam. BTW nechceš zavolat ty kluky co jezdějí na srazy v Camárách ? V Pitkovicích jeden z nich (tuším že Aleš) dostal cenu za nejlepší zvuk motoru. Má vínového IROCa [odkaz]
/Pitkovice/TN_Burn_out02.JPG

A potom zbytek gangu😒br />

[odkaz]
/Pitkovice/TN_Burn_out02.JPG

Jo a jen tak mezi náma. Asi jsem se zamiloval do Francine 😄 sice ty silikony se k ní nehodí, ale jinak je naprosto nádherná 😄 Tos fotil ty ? 😄 Uvítal bych dohození rande 😊)))) Jo jo, to sou věci...
Jak jako FRANCINE ?

I ty jeden, ja vedel, ze za tvari andela, dabel se skryva 😊)) Pro ostatni vysvetleni - moje hlavni stranka je trosku o necem jinem, nez o autech, [odkaz] cau SERIF
to serif: Francine má nepřiměřený balóny. A jedna, už si nepamatuju která, ji má, jak když Grizzlymu rozetneš mačetou záda >8^D

Jinak pěkný fotky ze srazu v Pitkovicích. Ten oranžovej mustang Boss, 67 Impala, 70 Chevelle ani 69 Pontiac GTO nejsou v Brně k vidění. Nevíš proč? Já bych je tam letos rád potkal, jsou to nádherný auta.
Tak vážení. Než web master prolinkuje www.usmotors.cz tak bych vás požádal o beta testing stránek, které tam snad co nevidět budou. jsou na www.sweb.cz/ace3 tak jen do toho a sosejte informace a popřípadě i posílejte další údaje... 😊
Serif: Volal jsi té grupe s Camarama ?

Nebylo nějaké GTO v Leňanech ? I Impala tam byla, ale roky netuším, neb se příznám bez mučení, neznám všechno.
Tak to GTOcko bylo u Tesca, v Letnanech ne. Jak jsem zaslechl, majitel(e) ho dali tehdy cerstve do kupy, takze se snad objevi, jinak na grupu s Camarkama mam jen jedno spojeni (fialova Z2😄, tak ho zitra zkusim. Jo a generacne s Camarkama to mam pro ukazku na noem webu - [odkaz] Pokud by jste meli nekdo jo peknej ostrej obrazek (jpg) a libil by se vam tam poslete mi ho na goldeneye@volny.cz. Papa a dobrou SERIF. Jo a grizly-negrizly, priroda se predem nepta . . . 😊)
No tak skvele. Snad prijedou.
Tak jsem mluvil s Alesem a rikal, ze pojede, poslal jsem mu ACE3 adresu a rekl mu, at to siri dal po svejch znamejch. Tak snad dorazej. Serif
Tak to je super. Jinak Ace3 adresa je už nalinkovana na Usmotors.cz takze staci kdyz na usmotors kliknes na Akce & a veletrhy a hle 😄 mé stránky 😊
Tak ted jsem pro změnu člověku co se jmenuje Pavel Martin, nebo Martin Pavel ? 😄 Má policajta, toho co byl v Letnanech.

[odkaz]

Povídal, že přijede. Tak to by bylo taky docela super 😄
Nemáte někdo na zapůjčení vysílačky pro organizování tý naší kolony ? Nejlepe 3 ks. 2x policajt a má maličkost 😄
jo mame vysilacky. ale asi si pro ne na moravu nepojedes co? 😄 mel bych asi 5 konvencnich v 80 nebo 160 MHz pasmu, na jake to chces frekvenci? nebo ti sezenu malej prenosnej trunk 450MHz 😄, udelas si z jednoho auta zakladnovku a pojedete 😃)
😊) Já potřebuji celkem minimálně 3ks vysílaček pracujícím na stejném pásmu. Asi nejlépe CB, tedy normální civilní pásmo.

No to není problém se na Moravě zastavit. Jenom mi řekni jak hodně na Moravě to je ? 😄 Nebo uplne nejlepší bude když mi dáš na sebe telefonní číslo do mailu: zanyz@edcz.cz a kopii prosím na ace@senior.cz. Byl bych ti maximálně vděčný a eventuálně za odměnu umístil reklamní banner na usmotors. na tvojí firmu. Což je asi tak maximum co můžu nabídnout. Neb no money 😞
Pokud správně rozumím vy zbabělci dorazíte hromadně až v sobotu a my, Poslední Moravané se tam budem bít celou páteční noc za zdar US cars, pročež budeme mít ze soboty prd.
tak za A) jsem se NIKDE nedočetl, že je možný příjezd v pátek a následný nocleh. Ten je popsán jen ze soboty na nedeli 😊))) Jo to jsou ty informace..... Hlavně že každýho prosím, že jestli má nějakou info, tak at mi posle mail 😊))) Ne ne. Kdo pak by dával pražákům informaci, že ? 😊)))))) No ted vážně. Odjezd v pátek je nerálný a to z důvodů pracovních záležitostí, nekterých z nás a nehledě na to, že drtivá většina tam chce být stejně jen na hlavní den. Takže páteční grupa aut by nebyla moc velká... 😒 Jinak až se tam pořádně nasosáte tak at to tam v noci nelehne popelem 😄
Klara jde teprve v utery na vyndani stehu, ale uz vymejsli, jestli si nekoupime (specielne na tenhle sraz) jeste jedno auto 😊)) Jojo, mam ja to s ni ale "trapeni" 😄 Ale uz jsme vymejsleli, za pul melouna Cadyho v Ackach, nebo TransAma z Bohdalce 😊) No, jaro dela sve . . . . Serif
Serif: Jo, že jí pozdravuji a že at přemýšlí o Cadillacu 😄 Necháme si dát v garaži dvě místa vedle sebe at jsou oba vedle sebe a necítí se mezi Fiatem a Felicií (můj případ) tak osamoceně. BTW pamatuješ si na pana Sládka z Pitkovic a Letňan ? Stříbrný SeVille

[odkaz]
Pitkovice/Caddy.jpg

Tak už ho k mému smutku prodal, neb si koupil Jaguara tuším že XJS, prostě takové to sportovní coupé s tím dlouhým čumákem. Jako já jsem nemocnej na Cadillacy, tak on je nemocnej na Jaguary. Tak říkal jak ho viděl v autobazaru tak se do něj tak zamiloval, že musel rychle prodat svého SeVille a aby mohl koupit Jaga. Prodal ho do AAA za pouhých 150 tis Kč 😞((( Ještě ted je z toho smutný, ale lásce se nedalo zabránit. Což se dá pochopit. Ale kdo toho SeVille viděl v reálu tak ví, že byl jako kdyby vyjel z továrny. Opravdu vyjímeční stav. Škoda, že nevíme kdo ho zakoupil. Rád bych věděl kde skončil.

Jinak jestli jednou budu mít peníze, tak jdu do Jaguara taky. Uplně nejvíc ze všeho bych chtěl Sovergina z 90. roku. Ten co má hranatý světla ne ty klasický kulatý. No snad jednou. Rozhodoval jsem se mezi ním a Cadillacem. Celkem s přehledem vyhrál Cadillac. No budu se muset za ním někdy zastavit.
Ace: Taky miluju starší jaguáry. Samozřejmě pouze s kulatýma světlama😄 Tomu s hranatýma ze začátku devadesátých let se vyhni velkým obloukem!

"Kvalita" jeho zpracování je příslovečná. Proč myslíš, že jsou tak levný...

Spolehlivost XJčkovejch jaguarů se strašně zvedla po převzetí značky Fordem, teď jsou v kvalitě dokonce úplná špička. Hlavní nevýhodu Jagu oproti

Cadillacu vidím ale v ceně dílů a servisu.
Fuj!!!!Hranatý světla, jak tě to jen mohlo napadnout, k Jaguaru se vůbec nehodí a ten model opravdu stojí za prd.....nevím, kdo to vymyslel....
Jo jo mě to nevymluvíte. Mě se libí... 😊
No, bude to hukot, takhle dlouha "kolonialni" tura. Mozna by jsme meli kouknout na mapu a najit fleky, kde by se, pokud se kolona roztrhne, zase dala do kupy. Nejaky odpocivadla, o kterych se bude vedet dopredu. Ja tu trasu moc neznam, takze jen polemizuju, mozna to bude v klidu i bez toho, jen me to napadlo. A co ta policejni Victoria, nevite nekdo o ni ? Serif
Jo víme. Pojede. Hledám řidiče kdo jí bude řídit. Má to ovšem několik háčku😒br />

1. Musí to být řidič, který bude inteligetní a povede bezpečně kolonu.

2. Musí si zaplatit benzín

3. Auto je na US SPZ

Takže inteligetní nadšenec, který nemá svoje US auto, a chce na sraz a zaplati si do Victorky benoš. 5.0 V8 takže tak 12-13L/100 coz je na druhou stranu pohoda.

Auto patří Zvonařovi a ten pojede taky v koloně, byt se připojí až na D11, neb je z Proseka. Takže i kdyby ho chytnul nějakej českej policajt a čemž vážně pochybuju, tak řekně že ne moje to Zvonaře. Ale aby s tím řidič počítal.

No asi tak nějak 😊
Jo už mám 2 vysílačky. Nemáte vážně ještě někdo nějakou ?
Taaaadydaaa 1.500 prispevku !!!!
A ten byl můůůůůůjjj 😄 hec 😊
No jo, jenze ono tech dobrejch aut je prece jen vic a pokud clovek neni SEJK, musi si vybrat jen cast, zlomek toho, co by chtel. To neni jako Dobra voda, co vystaci na cely zivot 😊) Dneska za mnou jel chvilku jeden cervenej Baron, tak jsem mu pustil dvakrat blikacky a kdyz ani potom nebliknul na pozdrav, dal jsem si levej pruh a zmizel. 😊) Potkejte me nekdo 😊)) Ja na vas zablikam. SERIF
Tož to dobře, si vezmu do auta baterku a budeme na sebe blikat 😊
tak dnes ráno 2😁0 jsem viděl když jsem jel zaparkovat do garaže. Bílého Town Cara klasický sedan. Řekl bych, že rok kolem 87. Tak jsem zastavil vedle něj. Dal jsem mu pozvanku na sraz 😄 tak jsem zvedevej jestli se ukaze 😄 Netušíte kdo ho má ? Ilustrační photo😒br />
[odkaz]
87towncar/pics/87towncar.jpg
Sesterské modely Pontiac firebird a Chevrolet Camaro sa prestávajú robit.Sú to moje najoblúbenejšie americké auta.Škoda.Moj naj model je Pontiac Trans AM with ram air.Výkon 325koní.Zrýchlenie okolo 6sekúnd.Odpočívajte v pokoji legendy.
Víte, že herec Tim Allen (představitel Tima Taylora v seriálu "Kutil Tim") je majitelem firmy, která upravuje Cadillaky? Je to něco jako AMG u Mercedesu... Sám jezdí ve čyřistakoňovým DeVillu (s kompresorem).
to DP: Jasně, že to vím. Byl o tom článek na netu, teď už nevím, jestli byl na caranddriver.com nebo na motortrend.com , úprava byla dost jednoduchá, prostě tomu Northstaru snížili hlavy 😄 Ještě mrkněte na rodandcustommagazine.com a na moparmusclemagazine.com

Na racehome.com je zase v sekci pictures nádhernej Charger, i když motor z Viperu bych tam necpal, V8 440ky byly kulervoucí stroje 😄
Aha, takže Tim nejezdí jako ostatní Amící v Akuře, nebo Lexusu ? 😊)))) No kdepak je ten článek... v týdnu to hodím na usmotors.cz, a s tím Chargerem to vypadá taky dobře 😄 Jinak DeVille s 400 HP musí být fakt neskutečná zbraň. S tímto sedanem prohánět supersporty ... 😊
Je to samozřejmě na caranddriver.com (Car and Driver)! To je totiž nejlepší časopis o autech na světě, se***vat mu ještě stačí roadandtrack.com (Road and Track), mají taky společného vydavatele ;o)))

Takové plátky, jako MotorTrend ovšem nečtu, je to u mě automobilový škvár ;o)))
Vole, kdyby měli auta jako je osmisetkoňový Viper Venom a podobné bestie jako v Motortrendu k dispozici naši AutoTípáci a podobní (píšící už počtrnácté tento rok o Vektře šestnáctce a rozdílu mezi Fabia Junior a Senior), tak si je i kupuju 😄 Zatím je to u mě SPEED (má tak nějak šťavnatý styl psaní a auta, co mě zajímají) a Chrom&Flammen, poslední dobou taky AutoRating. Teď přemýšlím o Mopar Muscle Magazine, páč 1968 Charger je již pátým rokem můj vysněný bestiální miláček 😄 Co říkáš na ty hotrody a Mopar?
Jo, SPEED taky kupuju cislo za cislem, maj dobrej pohled na zivot (HEEEEEN) 😊) A Chrom&Famen taky, ze je to nemecky me sice trosku sere, ale obrazky jsou tam pekny 😊)) To ACE2: mam ted tak na 10 dni zase toho Wranglera Saharu, takze jestli se chces projet kolem bloku, tak dej vedet 😊))) Jo a ten MOPAR parts sem si prolistovaval a je to pro me moc novinovej papir, 80%inzeraty a clanku a fotek pramalo. NAZDAREK
No tak výborně zítra. Ehm dnes ti pošlu SM zprávu 😄
Hele, Autotipáci se v tom autě alespoň projedou (čímž tenhle auto * neobhajuju), ikdyž je to jenom Vectra šestnáctka nebo Fábka, ale ve Speedu přebírají články i s fotkama, takže když vidím "test" tří aut s řízením vpravo na anglických SPZkách a někdo k tomu napíše, že s nima jezdili tady, tak mi to přijde přinejmenším ubohý (viz. první čísla ;o))) Pokud si dobře vzpomínám, poslední dvě auta, která skutečně testovali (protože občas jezdím kolem jejich pseudo redakce na Smíchově) byla hnusně zlatožlutá M3-ka a potom snad Nissan X-trail. To už je ale nějakej ten pátek zpět. Viper Venom jsem v Čechách ještě neviděl a pochybuju, že tady někdy nějakej byl ;o))) A potom, tohle auto, stejně jako cokoliv od Daimler-Chrysler-Mitsubishi mě prostě nebere, stejně jako hot-rody, proto se jistě nebudeš hněvat, když Ti odpovím že ty dva jmenované časopisy nečtu! PS Neříkej mi vole, krávo, nemám s tebou telata ;o)))
to DP: No to bylo teda vostrý, to jsem vážně nečekal. Na SPEEDu mi vůbec nevadí převzatý články, opravdu ani trošku. Ty jsou taky jediný rozumný, mají hlavu a patu a taky dost vášně, protože jsou ze skvělých časopisů jako EVO a podobně. Jinak náš autotisk stojí za velký kuloví a je snad lepší číst o pletení fialovejch svetrů. Nevím, co má Viper společnýho s Mitsubishi a nedovolil bych si potírat hodně nápaditej a exkluzivní design chryslerů a Dodge, ale to už je vedlejší. Amerika má svoje klasiky a takový auta jako Plymouth Barracuda nebo Dodge Charger se dají jen těžko ignorovat. Sorry za vola, to bylo jen tak ze srandy, píšu deseti prsty, takže mi to tam v podstatě uklouzlo jako v běžné mluvě, nebyla to nadávka, ale slovní parazitismus, kterej vymysleli naši fotři a teď by nás za něj rádi fackovali 😄
To Ace2: Co jsi myslel tou SM zpravou ?? 😊)
Hehe 😄 No si takhle ve středu poslouchám Sexiček na Evropě 2. A jestli znáte ty jejich hlasky, tak jednou z nich je, že místo SMS zprávy říkáj SM zprávy. Tak mi to přislo docela vtipný, tak to používám. Jenom doufám, že se to někdo špatně nevyloží, a pak mě někdě nepřizabije 😄
neznám lepší auto jen tak na denní ježdení. Prostě druhé auto. Ty kdybych nesplacel jestě Caddyho, asi bych do toho šel 😄

cadillac cimaron r. v. 1985 v super stavu. cervena kuze komplet elektrika krasne elektrony. 20 000, pardubice Tel.:0777/559094
No, takze staci jenom koupit sedacky, kastly, svetla, zaroFky, motor, gumy . . . . . . . . . Ale za 20tisic, no neber to 😊))
Když už jsem v tom nabízení: Chevrolet Chevy Van G20, zvýšenej, kolem dokola svislý úzký okna,, vysoká střecha, žebřík na zadních dveřích, s českýma dokladama, s legálně zabudovaným a zapsaným LPG, s vadnou převodovkou za 50 tis Kč. Přátelé, kdybych neměl to co mám, tak po tom jdu. To je za cenu těch papírů a toho zařízení na plyn. Opravu tý skříně pořídíte do 25 tis, pokud ji někde nekoupíte za 8 celou. tel: 0777212812. Asi před 4mi lety to bylo moje auto, nebylo vůbec shnilý, spodek s dutinama jsem na tom dělal jak magor, vejfuk v zinku, prostě to nebylo vůbec marný. Jak to vypadá teď, nevím.
to prof: No vypadá to, že jakmile jsem koupil auto, trhaj se s levnejma amerikama dveře. Ale nelituju toho, je to opravdový letadlo. Akorát budu v červnu v Brně stát tak nějak "opodál" :👋
to rbaron: No vidíš, já píšu jenom ukazováčkama ;o))) Toho vola jsem vážně nebral jako nadávku, i proto jsem ti v žertu odvětil ;o))) A co má Viper společnýho s Mitsubishi??? No, koncern Daimler-Chrysler-Mitsubishi ho snad vyrábí, nebo ne? Podívej, klasický auto je klasický auto, ale co dneska dělá třeba značka Plymouth? Kromě Prowlera, kterýho jsem ve státech viděl jednou prodávají levnější modely typu Chrysler-Dodge Caravan, Neon a Stratus. Tak mi řekni, kam ten svět spěje, když i Oldsmobile kromě Aurory neměl jediný původní auto (ikdyž ten Aurorovský motor jezdí ve formulích IRL)...

Hele, neber to osobně, ale prostě D-C-M koncern mi nevoní a nikdy vonět nebude... Mám raději současný auta a doporučuji třeba stránku mustangworld.com
Ten 4.0 V8 motor u Autory je z Cadillaca 😄 byl mu zmensen objem a jeste nejake upravy. Kazdopadne se pry povedl. Nikdy jsem ovsem s tim autem nejezdil.
to DC: Plymouth už nedělá nic stejně jako Olds. Je to minulost. Američani se v poslední době prostě nemůžou vzpamatovat a poslední pořádný auto tam byla Impala, která končila 96. Když se podívám na tu dnešní předohrabní Mazdo-Impalu, je mi na blití, opravdu. To mi taky nevoní. Myslím, že Chrysler alespoň dělá auta americká, až na ty V6 jako vrchol. GM se jaksi zakoukalo do rýžovišť, jak říká s oblibou kolega prof, a od tý doby tam auta stojí za *. Snad jediný opravdu hezký auto v současný Americe je Seville STS, ale bohužel je to taky předohrab :👋
Plymouth už zanikl, takže skutečně nic nedělá, Prowler se přestal dělat minulej měsíc(poslední kousky se vyrábely pod značkou Chrysler). A Oldsmobile toho ještě naštěstí dělá dost- Aurora, Intrique, Silhouette, Bravada a Alero...prakticky přestali vyrábět jen Cutlass a 88....nevím, jak mohl někdo přijít na to, že nová Impala je Mazda-GM předohrab, když každej s prominutím "blbec" ví, že Mazda spolupracuje s Fordem!!! Máte to hoši nějak popletený!!!!!!!!!!
to Barichello: Mazda dělá s Fordem, to vím. Ale ta Impala nejvíc ze všeho připomíná Mazdu 626. Tolik jsem chtěl říct, nic víc.
Prowler se už nedělá ? 😒
Jo, Prowler přestali vyrábět minulej měsíc.....smůla...asi nebyl odbyt, prej v tom jezdili jen pracháči kolem 50 let....Jinak - Nová Impala je docela fajn, mě se líbí...navíc s ni jezděj i policajti....takže asi takový velký šrot to nebude a poředohrab už je dneska skoro všechno, z toho bych si vrásky nedělal....GM pořád dělá jedny z nejlepších vozů(sorry, nějak jsem si neoblíil Chrysler, kromě modelu New Yorker/LHS minulé generace a Stratusu se mi pod zančkou chrysler nic nelíbí, u Dodge je to lepší - tam semi líbí asPoň viper, Durango, Dakota + něktré modely RAM....)
No jo jenže Viper už je taky Chrysler Viper 😄 No a LHS ? o tom jsem se zde už několikrát zminoval, svele auto po všech stánkách. Je velké, je pohodlné, je výkonné, je luxusní, dobrá spotřeba a hlavně stojí pár tisícovek (asi tak 200 😄 )
No a s tím Prowlerem je to typiše 😄 ve 20 na podobný neměl, tak si v 50 koupil sportaka. No to je to samé i u nás 😄 v Porscheti je to taky samej důchodce. Problém Prowlera byl, že byl hodně drahej, řekl bych, že až zbytečně hodně
Mě se současné Chryslery docela líbí, hlavně proto, že jsou docela originální a nedají se splést s ničím jiným. A to oceňuju.

Prowler byl opravdu velice drahý (cca 40k$), hlavně na to co (ne)uměl - tvářil se jako hot rod,

ale jen tvářil. Navíc se málokde dal i za tuhle vysokou tabulkovou cenu sehnat, snad to dokonce prodávali za 60k nebo co. Ale byla to jen kusová, ruční výroba a výdělečné to pro Chrysler nebylo ani náhodou. Ovšem reklamní efekt to auto mělo veliký a buďme vděčni tomu, že se takovejhle kousek dostal vůbec do výroby.

V dnešním AutoTipu je Ford F-150 SVT Lightning a Hummer H2 - perfektní příklady skvělých SOUČASNÝCH

a PRAVÝCH amerik!! Kdo byste je nebral??

Dále doporučuju srovnávací test sport sedanů v CarAndDriver (www.caranddriver). Cadillac CTS dopadl docela dobře ("the best Cadillac ever"), i

když samozřejmě až za BMW, Audi, Lexus. Prý je už skoro tak dobrej jako 10 let starej bavorák😃)

- a to je myslím pro Caddy spíš pochvala než neúspěch.
Baryk: Zapoměli jste tak trochu na Concorda s tou jeho neskutečnou tlamou. Když to jede po silnici, nemá to vadu, až na to FWD😃) Stojí vzadu na Libni, dal bych tomu cenu za design.
rbaron> Jasně, je to hrůza vidět jaký kreace dnes

nosí taková slavná jména jako Impala, Malibu ...

Ale tvrdit, že "všechno stojí za *" je snad trochu přehnaný. Co třeba Jeepy, Chevy("Like a rock") Silverado, Suburban, Avalanche, Corvette,

Ford Thunderbird a Chrysler Viper, PT, Voyager a většina sedanů? Vážně by sis nic z toho nevybral?

Já vím, seš spíš na ty klasický sedany - ale co se

dá dělat, když nejdou na odbyt. Japonci holt vyrábějí kvalitnějc a Amíky už omrzelo to věčný "bouchání do dveří"(viď Ace).

Nemyslím, že pořádný americký auto automaticky

musí být vždy a pouze V8 zadohrab.

PS: Stejně už NIKDY nebudou ŽÁDNÝ auta hezčí než ve 30.letech! 😃
Jo jo bouchnutí, ale od tý doby vokno funguje 😄
No s ještě bych dodal, že každý americký auto je hezký pokud je vyrobeno do 90 roku. Pak už to jsou jen vyjímky a dnes to jsou jen výjímky výjímek. No, ale jsou pořád na výběr dobré kousky. Cadillac ted rojizdi nove serie, tak je na co se tesit. BTW už byl v Praze viden Cadillac Escalade. Štastný to člověk...
RB: Já nemám nic zásadního proti rejžákům. Naopak, Lexus z roku 1992 mě nedávno přímo uchvátil.
z kteryho je ten g20 roku a co ma za motor? sakra ze nemam ted zrovna pajsku, jinak bych do toho sel. sem ho chtel kupovat pred capricem ale majitel na posledni chvili ucukl, * 😄
spina: Je to 84ka s 5.0. Když jsem ho dával pryč, tak nejen že měl zadní dveře zdravý, ale měl na nich dokonce i nepoškozený ty pošahaný mechovkový těsnění. Když jsem ho koupil, tak mu ty zadní dveře nešly vůbec otevřít. Nakonec jsem zjistil, že je patrně od novýho auta asi nikdo neotvíral, tak ten dolní zámek jednoduše zatuhl 😄
Nabízel mi teď jeden člověk tuhle strojovnu: Ford Mercury Grand Markýz nebo tak nějak r.v.'87, na papírech '89, prej v solidním stavu ve stříbrný metalíze za 105.000 Kč, nemáte někdo náhodou touhu tohle auto vlastnit? Jo a obsah je to asi 5ti litr. Po STK, nový gumy a já nevím co ještě... Sakra, kdybych měl garáž...
Taky jsem už tuhle nabídku zaregistroval. Je moc fajn auto. Lenin by mohl vyprávět... 😄 Je to jeho miláček
Ajaj, ACE2 z posledniho prispevku asi lezi pod compem v mrakotach 😊) Nebreeec. A pochlub se, jak jsi sel s chlapem malem na pivo, kdyz jsi videl, jakyho ma Kadoura 😊) (novej hyundai) Nazdarek SERIF. Musel jsem dneska s Cammym na myti, ponevadz jsem ho ja trouba nechal pod stromem, kde asi hnizdi "ptak Noh" 😊)
Brečet nemusí. Za CTS skončil Jaguar, Saab, Lincoln. Všechno doost dobrý auta, takže je to pro Caddy celkem pochvala(i když je to taky nejmladší model ze všech testovaných).
Já na takové věci nereaguji, neb nějaké auto typu BMW popřípadě cokoliv ad automobilky Lego mi nemůže zkazit náladu. Bléé BMW dokoce i můj děda si ted objednal MB C-klasse neb prohlásil, že takovou vyděračskou firmou jako je BMW nechce mít nic společného. Prý si ten zelenej pruh proti slunci za 7 tis můžou strčit do * 😄 A je to pravda.

No a ta trapná historka nebyla ohledně Caddyho, ale Lincolna. Neb si takhle jedu a koukám že vidím nového Continentala od Lincolna, tak si říkám konečně rozumnej člověk co ví jak efektivně investovat peníze. No a ona to rejže od Hundaie 😊))) Nutno uznat, že se kopie zdařila
Ace: Heleď, v tom testu ten Cadillac dost chválí, proto jsem to tady taky uváděl, abys viděl, že se docela povedl. A bejt před Jaguarem a za BMW není žádná ostuda. Já jsem i Saabista a Saab skočil předposlední a přesto mě jeho charakteristika potěšila. Z poslední doby nepamatuju, že by něco od Cadillacu dopadlo tak dobře.

Mimochodem 10 let starý BMW vůbec nejni špatná kára.

All> Jak se vám líbí nová image Cadillacu(CTS, XLR)? Mě se ten hranatej dizajn docela líbí (samozřejmě na dnešní dobu), rozhodně je to lepší než co dělali v 90.letech. Trošku horší se mi zdá interiér, je dost ponurej a nepříliš vkusnej.
Cau..tak jsem si dnes mohl konecne vyzkouset Cadillac CTS.Bylo to sice jenom paru stovek metru,ale co vam budu povidat,nadherne auto..220 koni,5*prevodka,naprosto ojedinely interier,nadherna stredova konzola,prijemny material jak na sedackach tak i na pristrojove desce...jenom me trochu zarazilo,ze mista je opravdu pro 4,vzadu uprostred se opravdu sedet moc neda..taky jsme spolu s dealerem nemohli najit,jak se zapina tzv.cteci lampicka vzadu...absence vypinace spise zarazi u auta za 40 000 USD.Celkove podtrzeno a secteno😒adillac nasadil tentokrat pricku hodne vysoko,ktera se bude tezko prekonavat.Byl jsem nadsen...
Kon: jak jsem psal na usmotors.cz konečně si Cadillac našel po deseti letech přešlapování svůj design. Co kus to nádhera. Jak interier, tak i art-tech exterier. Prostě je to zase Cadillac. Kdybych měl prachy tak bych šel do EXT což je dle mě naprostá bomba. 6.0 V8 a 325 koníků barva samozřejmě černá perleť. No a takové XLR, které bude v roce 2003 bych si dal také říct. Prostě jedno na normální ježdění (EXT) a auto pro radost (XLR). Prostě nevidím ani pidi důvod kupovat něco od těch šetřílků z Německa.
Green: CTS je velmi rozumné auto za rozumné peníze. Konečně se nebude dodávat Omega, ehm pardon Catera, což byla parodie na Cadillac. CTS je moc fajn a řekl bych že je to první "malé" auto od Cadillaca, které může bez obav a hrdě nést erb automobilky. Řekl bych, že je to ideální auto pro používání v Evropě. V základu je tam 5* manuál od Německého výrobce Getrag, což by zase mohlo pár zákazníků z Evropy přinést. Solidní výkon a konečně něco zajímavého za zajímavé peníze. Veřím, že jich pár potkáme u na našich silnicích. Už se těším.
Green: V žádném autě této velikosti není místo pro pět lidí. Věřím, že CTS je výborné auto, ovšem konkurence taky nemá moc chyb. Doufám, že se CTS vyvaruje příliš mnoha dětských nemocí a prosadí se alespoň na US trhu. Lehké to rozhodně mít nebude.
Ace: EXT je taky pěknej, ale já bych radši šel do "originálu" Chevy Avalanche, podobně jako Suburban se mi zdá povedenější než Escalade (o penězích nemluvě).

Ovšem jednu výtku bych k novejm Cadillacům měl - ta nová třípísmenná jména. Kdo to vymyslel, takhle blbě se nejmenujou ani některý japonský motorky. Vždyť Caddy měl vždy krásná jména...
Ad k jménům. Jo to je pravda. Zkratky jsou příliš neosobní.
A neni ani nadeje, ze by se nakonec nejaky pekny jmena k prodeji priradili ??
jo když už zkratka tak bych byl pro "ACE" příjde mi to jako vhodné pak bych si ho jako 12 leté auto možná i koupil 😄
A jsou to vlastně zkratky? Pokud ano, tak čeho?

Myslím, že hlavním důvodem těchto nových "vesmírných" jmen je jasné odlišení nových modelů od těch předchozích. Prostě aby je zákazníci vnímali jako něco úplně nového a nespojovali je s minulostí (rozuměj s nepřílíš dobrou pověstí těch z 90.let). Taky to hodně připomíná všelijaký ty japonský jména (M😱, CRV...).

V americe ale mají tradici pěkná zvukomalebná jména a já když slyším Cadillac tak se mi automaticky vybaví přípony jako Eldorado, DeVille...
No vždycky ten název značí ve zkratce o co se bude jednat takže CTS = Cadillac Touring Sedan
A co ty další EXT, XLR? Extended truck, extra luxury roadster?😃 Nic moc mě nenapadá...
Jo někdě jsem to četl o XLR, ale za boha si nemůžu vzpomenout a EXT ani netuším 😞
Tak vážení a je to tady. Začala se dodávat omezená final edition Cadillac Eldorado 😒 Tedy konec vyroby. Tento poslední Cadillac s témeř 50 letou historii (1953) bude k mání v bílé a červené barvě. S tím, že bíla bude luxusní (dřevo a jiné barvy a materiály v interieru) a aztecká červená, která bude sportovní (carbon, černý interier, a vyfukové potrubí naladěné tak aby přípomínalo zvuk V8 50. let)

Je mi z toho opravdu smutno. Protože to byl poslední Cadillac, který nesl odkaz přechůdců. Tak prosím o minutu ticha.
No jo a taky první FWD, Důležitá je Ace budoucnost. A je fact, že na ty poslední Elda se nedalo ani podívat.
Konec smutku - Cadillac letos slaví stovku!

Hezká databáze všech modelů(a že jich je!!) je na
www.car-nection.com/yann/
No a jsem si ho chtěl koupit 😄 Tedy chci stále koupit, ale narazil jsem na dva malé problémy. Nejsou peníze a ten druhý problém je, že nejsou peníze. Sice to vypadá, že je to stále jeden problém, ale je to problém natolik podstatný, že jsem ho zde uvedl 2x.

Jinak jsem ho chtěl v černé metalize...
KON: super díky, za adresu
lenin: Umíš bezva konejšit 😃)) Ale musím se k tobě přidat, Fakt to byl běs, pouze to brzdový světlo na hraně kufru je libový 😊
to ace2: Eldorado je nádhernej auťák, ať vezmeme kteroukoli generaci. Asi nejhezčí podle mě (a asi i podle Tebe) je právě rok 1959. A myslím si, že ho vyrábět ještě budou, pro cestovní velké kupé se snad u Cadillacu místo vždycky najde. Jsem optimista 😄
Hmm bude XLR... není to špatný, ale...
Dal jsem tam par novejch Wallpapers . . . .

[odkaz]

Cao Serif
Tak na te strance o tech Kadourech, jsem se alespon podival na toho Cimarrona 😊) No, sem z nej v rozpacich ale usmivam se 😊) Zato jsem zamilovanej do jedny * (pardon) a to primo Fleetwood Brougham presneji na [odkaz]

Tak snad se mi bude zdat o tom jak si v nem jedu a v kufru mam nakou tu mrtvolku 😊) Huhuhu
No ta stránka je fakt. Díval jsem se na 70. rok a zjistil jse, že to co mám v autě za výbavu byla až na výjímky (Airbag, ABS) dostupná už v tomto roce 😄)))). Automatická klimatizace, auto level control, twilight sentinel, el. ovladání všeho (i kufru). No to je pohodička. Jinak ta moje oblíbená 8.2 V8 vesměs v Eldoradu má 400 koní 😊)))))
S tou výbavou máš pravdu - Airbag nabízel Cadillac až od roku 1974 a protiprokluzový systém Buick u riviery tuším od 1967.
AD Cimarron. Myslím, že Cimarron je naprosto v pohodě. Chce auto, které mu už nikdy nikdy neukradne a které tak nějak pojede (2.8 V6) a bude mít nějakou výbavu. A hlavně s ním bude moct jezdit každý den. Což je naprosto ideální záležitost. Vždyt je to samé jako jsem měl Saratogu. Je to zhruba stejně velké, nenápadné a při to velmi dobré auto. Byt tedy Saratoga má 150Hp a tohle nějakých 130HP. A když u toho bude funkčí klima, tak bude chrochtat blahem. A mimohodem za 20 tis bych to koupil sám. Sice je to bez papírů, ale to už je vyřešený. No uvídíme v jakým je stavu. Prý je ze Švýcar, tak snad v pohodě. Odpoledne dám vědět.
Někde jsem četl, že projekt Cimmaron byl naprostý krach, ten vůz by měl mít nějaký základ v modelu Chevrolet a prý ty vozy nebyly moc spolehlivé...tak nevím...
No on je to Chevrolet Cavalier. Jen to má silnější motor (2.8 V6) a je luxusněji vybaven. Jinak jiná přední a zadní maska a interier. Technologicky je to Cavalier. A vzhledem k tomu, e ten člověk Cavaliera chtěl, tak není co řešit 😄

Jinak to byl z pohledu Cadillac opravdu omyl. Chtěl mít nějakou konkurenci k BMW 3xx, což se moc nepovedlo. Ale jo Cimarron je fajn auto na bežné ježdění. Prostě to není Cadillac, ale malé skladné luxusní a k ukradnutí nezajímavé auto. Nehledě na to, že s ním může jezdit na srazy. A opakuji za 20 tis no nekupte to 😊))))))) Uvídíme jak to bude v reálu.
Ad Cimarron> Byl to vážně omyl. A pozor, naprostá většina má pouze čtyřválec. Celkem se jich vyrobilo snad jen lehce nad 100 tisíc, takže je to pomalu sběratelský unikát. Ale pokud to za těch 20 tisíc Kč jezdí, asi je to furt lepší než Favorit...
To je zlej sen, uz nejsme v motorcafe v rubrice prvni od konce, jak jsem byl zvyklej. Ale to neni zas tak hrozny, ale to co je ted posledni . . . Asi za to muzu ja, jak strasne ty pixly VW nesnasim a jeste k tomu tenhle model. Bleeee.
No tak to musíme dotáhnout do top 5! Za Saab, ať mám svoje oblíbená témata pěkně pohromadě.
Hm....to asi sotva.....ani s antiklubem se mi to nepodařilo, nejlepe jsem byl šestý...a to ještě byl nějaké rubriky v archívu....
Jinak momentálně jsme 12.....takže bysme museli zdolat 7 míst....což je tak na rok...minimálně...já už tu budu zanedlouho 2 roky....takže už jsem toho napsal hafo...
Sečti US fans + antiklub a máme to doma. A to ani

nepočítám další skoro výhradně US rubriky (automat, olds, caddy...). Chce to jen netříštit moc síly. Nechal bych jen US a automaty. Kolik je třeba v Čechách Cadillaců, že Ace? 😃
Znáte někdo televizní pořady typu Trucks!, Shade Tree Mechanic apod. hlavně z televize TNN? Zajímalo by mě, jestli se to dá sledovat v Evropě.
na CZ SPZ je příhlášeno 126 Cadillaců
...a z toho minimálně dalších 30 jezdí na doklady Š 1203 a spol. 😊
A další jsou někde ve stodolách 😄 i v pojízdném nebo i luxusním stavu.

Jo jo, Airbag vymyslel Cadillac. Proto se taky nejmenuje Airbag, ale Suplemental Inflatable Restraint (SIR). Jo jo jenže byl prý hodně drahý, tak o něj byl minimální zájem.

Byl jsem se dnes podívat na toho Cimarrona. Je to tedy V6 2.8 v maximální výbavě. Nevypadá to nejhůř, ale taky to není zrovna ideální stav. Ale za 20 nekup to. Motor, převodovka, super. Takže ho zejtra asi koupí.
Je tady k mání Plymouth Aclaim v neprosto špicovým stavu. Malá 4dveřová američka s dokladama, nebouraná a neshnilá, je to vlastně Saratoga. Prej není nic moc vybavená, ale automat tam je, snad i klimoška, objem 2,5, takže žádnej těžkej kalibr. 67 tis.
ani nevim, jakej je to rok, ale stařešina to žádná nebude.
Je no nekecej. Aclaim je fajn auto, protože je to Saratoga. Liší se to výbavou a předním spojlerem. je to automat ? A jen tak pro zajímavost řadičku ehm pardon "Volič programů automatické převodovky" to má pod volantem nebo na konsoli. Saratoga to měla na konsoli, jenže to byl "spotrovní" 3.0 V6. Jednou jsem jel v Aclaimu a ten měl volič pod volantem a místo otáčkoměru velmi velký řekněme gigantický ukazatel paliva...😊
Jsem vůl, ted jsem si to přečetl pozorně a píšeš, že tam automat je... 😊
ace: Já jsem to auto viděl z 10 metrů a je fakt parádní, stříbrný. Musím si ho prohlídnout z blízka. Má ho můj známej, kterej ho přivezl odněkud od Prahy a dává to pryč. Že prej to je dokonce po nějakým významným potentátovi. Ne že by s ním nebyl spokojenej, on se těma autama živí.
No jo no, stejně nemám prachy 😒 Ale mám tyhle auta vážně rád.
Mas pravdu,taky nepochopim,proc ten blazen zalozil zbytecne novou rubriku,kdyz uz jednu ma dole...Doufam ze se brzo dostane do archivu 😄Taky dodnes nemuzu prijit na to,proc byla otevrena rubrika bmw 330 dx(aneb...-kde se dva chytrolini prou o to,ktere auto je lepsi,zda bmw,nebo subaru.. 😄 copak se daji tyhle znacky porovnavat?... 😄
No tak jsem se dnes vrátil už z druhé návštevy z Pardubic. Tak dnes se povedlo Cimarrona nastartovat (chyběla Lamda) auto chcípá, přehřejvá se a uplně nejlepší je automat. Když se chceš rozject tak je to jako, když se zařadí "N" tím to logicky vytočíš tak na 4 tis, dojde k zařazení rychlosti a auto se rozjede. Nechce to do otáček a řadí to z velmi velkým rázem... Po 5 kilomoterech to začalo vařit ... Prý když to před rokem a půl odstavil, tak to jezdilo jako víno. No at je pravda jaká koliv tak ted je to nepužitelný auto. Kdyby to vůl vesnickej jednou za měsíc projel kolem vesnice, tak by to mohlo být taky o něčem jiným, než když mu to hnije na dvorku bez povšimnutí ladem a skladem. Škoda auta. Sice Cimarron, ale až na pár drobností v interiéru to nebylo zase až tak strašný od pohledu... No ted to má témeř nulovou cenu, neb to nemá tedy ty papíry. No ale kdyby to spořádaně jezdilo tak za 20 tis, by to bylo docela fajn auto.
ace: Tys byl kvůli takový mršině schopnej jet do Pardubic? A nechtěl bys to náhodou protáhnout ještě o kousek dál a vomrknout si třeba v Brně nějakou libovou Š105, nejlepší ještě starej model, která je celá vyvařená a má úplně novej lak a motor po tutový generálce? Možná, že by to byla smysluplnější cesta 😃)))
ha ha ha 😄 ty jsi dnes nějaký vtipný... 😄 Hele víš jaká je to vzácnost Cimarron ? Nikdy jsem ho neviděl. A ani na Internetu se o něm nedají zjistit vůbec žádné informace 😒 Holt vemi populární auto 😊

No ne, ale v celku nezaujatě ti můžu říct, že když pominu ten fakt, že to není Cadillac tak je to docela sympatické auto. Přední maska se docela povedla a zadní část, taky není zvláště v noci když svítí k zahození. Design interieru odpovídá roku 1982. Tedy mi to silně připomělo 70. léta kdy tak jsou 2 velmi velké budíky a nich jsou další ručičky a celá přístrojovka byla kolem ovládacích prvků obložená imitací kovu, nebocotobylo. Jinak když pominu stístěnějsí interer, tak je to relativně pohodlné auto a překvapil audiosystém od Bose v té nejvyšší variantně. Tedy ten samej co mám v autě sám. Jinak já bych si to auto asi nekoupil ani kdyby bylo v super stavu a za 20 tis. Za prvé druhé auto nepotřebuju a za druhé mi ta přístrojovka a volant nepadl o oka. Ale pokud by bylo v dobrém stavu, tak bych to auto nijak nezatracoval. Jenom se k tomu nesmí přistupovat s tím že je to Cadillac, to opravdu není.

No a co se týče ty cesty. Tak v pátek jsem tam jel v rámci služební cesty služebákem a v sobotu měl kolega-zájemce půjčené auto od matky. * byla když s tím matčiním Mondeem dojížděl k pumpě už s témeř skákajícím autem. Bejt to 500m dál tak stojíme... 😄 A nakonec za ten benzín co natankoval nezaplatil. Neb si kupoval ještě něco k jídlu. Jídlo zaplatil, ale až v autě zjistil, že sice těch 54 kurun za bagetu a čaj zaplatil, ale obsluha mu nezaúčtovala ten benzín.... 😄 Tak říkal, že měl vzít víc jak za 300 Kč. Jo s ním jsou story
Jen tak me napadlo, jestli by nam tenhle tvuj kamos nechtel natankovat pred srazem 😊) Co ?
No ta pumpa je cestou ze srazu... 😄 To je pravda
No, nechi ze sebe dělat věrozvěsta, ale tak nějak podvědomě jsem tušil, že to vozítko bude ve stavu jakém popisuješ...Holt Cimmaron...asi ty pomluvy kolem něho nebudou jen náhoda...
Ale von kdy to kterén alepsoň jednou za 14 dní projel do supermarketu na nákup a zpět, tak by to auto snad bylo v pohodě. Ale když to nechal rok a půl na dvorku ladem skladem.... 😒
I tak by to mělo jezdit....u nás stál MB cca tři čtvrtě roku bez hnutí, pravda rok výroby asi 80, diesel....a panečku připojili ho za špagát za druhej a po čtři čtvrtě roku se rozjel úplně normálně....ovšem a uat s katalyzátorem už to nejde...resp. de, ale......
No jo Bůh ví co s tím před tím dělal...
Tak uz jsme abecedne treti od konce (pribyl dalsi klenot) Grrr
....nic si z toho nedělej...
na co byste si dali nejvetsi pozor, kdybyste chteli koupit camaro z28 z roku 91?
Honza> Já osobně bych si dal hlavně bacha, jestli to auto nebylo nikdy vážně havarováno (moc jich asi v Čechách nebude...).

Bouraný nebrat! A samozřejmě, že má 100% v pořádku papíry.
Mam takovej trochu debilni dotazek. Musim mit RP skupiny C kdyz potahnu s timto vozem nalozenej prives a celkova hmotnost presahne 3,5t. Jeste bych se zeptal na rozdil P a N u volice automatu a zda ma tohle auto rucni brzdu.
Brzdu má jako každý jiný Chrysler (až na výjimky) vedle brzdového pedálu, tedy by se mělo jednat o brzdu nožní. Klasiká ručka vedle řadičky se u amerik moc nenosí. Tedy pokud vím. Jestli probehla v Jeepu nějaká modifikace to už netuším.

P - Parking, dáva se jen když auto stojí jinak by mohlo dojí k poškození převodovky. De Facto tím zablokuješ kola a auto nikam neodjede. Proto se používá při zaparkování. Ruční brzda proto je naprosto nepodstatná záležitost a dává se jen minimálně. Už i z toho důvodů, že s automatem nemá auto tendenci k autokompresi a tedy se nerozjede ani z velmi prudkého kopce (narozdíl od manuálu) Pravda pokud se parkuje v kopci tak se dopuručuje zatahnout ruční/nožní brzdu a pak teprve dát "P" aby celá tíha auta nestála na převodovce.

N - je neutrál se vsím všudy. Může se řadit i za jízdy (když je to zbytečné) Může se na něj stejně jako na "P" startovat. Ale nejsou zablokovaná kola, takže když to auto nějako postavíš a drcneš do něj tak ti ujede 😄
Jasne, taky to tak chapu, jenom jsem nevedel jestli P udrzi vuz i z kopce, takze ni rucni/nozni brzda vubec potreba.
Tea> Podrobný popis a fotky funkce parkovacího mechanismu najdeš na www.howstuffworks.com/…tomatic-transmis… />
Jo jo z kopce ti nikdy na "P" neujede. Pokud tedy nebudes stat na lede 😄 Ale jestli to bude prudky kopec, tak fakt nejdřív zatahnout brzdu a pak tam dej "P" v opačném pořadí, nebo uplně bez nozní/ruční brzdy ti bude celej Jeep stát na převodovce.
taky se ti muze stat, ze se ti to z prudkyho kopce na to P utrhne a mas po prevodovce a podle toho kam to auto narazi tak i po aute 😃).

nevim jak je to v grandu ale ja sem mel v cherokeem klasickou rucni brzdu, tak jak ji zname z evropskejch a japonskejch plecich stroju. 😄 mam pocit ze krajsler moc nozni brzdy nema, ale nezajimam se o japonce a moc sem jich nevidel, takze nevim.
Krajsler má právě, že jenom nožní brzdy (až na sportovní modely) Saratogu co jsem měl, tak ta měla normálně volič na konsoli a přesto nožní brzdu. Chrysler 300M taktéž nožní. Sebring také. u Wranglera si nevzpomínám.
Jinak už jsem zaručeně slyšel, že automat vydržel zařazení "P" asi při 50km/h rychlosti. Prý to bylo docela zajímavé. Hlavní aktéři Corvetta a železniční přejezd se závorama dole 😄 Auto z kopce přestalo brzdit 😄 a přejezd se blížil, tak tam narval "P" a doklouzal se nějak smykem do pole... Kupodivu sice prý zhasnul motor, ale převodovka a auto OK.

No a člověk co opravuje automaty, říkal že když se vyvine nová převodovka, tak testovací jezdec rozjede auto co to jde a pak tam narve "P" když to vydrží tak je dobrá konstrukce ... Nicméně bych to nezkoušel... Ale faktem je to, že převodovka během jízdy musí vydržet takové sily, že stání z kopce by jí neměla nějak výrazně vadit. Ale ten zvuk z převodovky, když se v kopci vyřadi "P" není nijak uchu lahodící...
Dekuji vsem za objasneni, tohoto detailu, nicmene by mne jeste zajimalo, jak je to s tim RP. Jednou jsem za Cromou vezl na hengru 2 auta s celkovou hmotnosti pres 4t a kdyby mne potkali benga tak me asi zastreli, ale u Grandu je zaves na 3,5t. Ne ze bych vozil auta, ale obcas jako spravny cesky clovek vyuzivajici vseho na 200% neco potrebuji odvezt.
To spina: Hele to jsi ale napsal pěknou hovadinu. Víš automat , to je ta převodovka, co řadí sama a poznáš to zejmána tak, že na podlaze máš jen dva pedály a parkovačku. Když tam vrazíš na voliči parking zaskočí ozub, ,který dále přeskakuje. Ne že by to převodovce prospívalo, ale nemá se tam co servat. Já jsem to otestoval jednou na trase Praha - Litoměřice, kterou jsem odjel celou bez brzd, pouze na pakovačku a dobrždění parkingem. Podotýkám, že to byl poctivý třítunový Oldsmobile.
Vážně ? No nekecej 😄 To jsem netušil, že je to možný... 😄 Fakt, se neseknou kola ? No to jsou věci....
Ne, ale to přeskakování ozubu je ušideroucí.
A jak jsi přišel na to, že se s převodovkou nic nestane ? Ty jo, já bych tu odvahu neměl... 😊
No, protože jsem s tím autem po tomto incidentu ještě pět let jezdil a řadilo normálně.
Já bych to srdce neměl 😊

Nemáte někdo kontakt na přední kotouče na Caddyho za rozumnou cenu ? Nemusí být zcela nové. Protože mě čeká kompletní výměna předních brzd (na zadní jsem se ještě nedíval 😄 )
to ace2: Teď jsem mluvil s dalším člověkem od Amerik, je přímo v našem městě a umí to jako nikdo jinej. Jenom ho najít, vezl mě ve žlutý '92 Corvettě s automatem, nádhera, čtyřikrát to koplo a je tam 160 😄 asi nejrychlejší, s čím jsem se vezl, fakt zážitek, málo místa, dlouhej čumák před sebou, fakt bomba. Při 110 protočila na trojku gumy 295, no bylo mokro, no.

Teď už k věci, žádný kecy 😄 Tenhle člověk taky využívá na díly služby firmy Canam (autocar.cz) nebo chceš shánět ojetý kotouče 😲
Vojety mám na autě 😄 ne koupím nové (dostanu ted kvartální odměny), ale problém je v tom, že jsem dal dotaz jak do Impexty tak i to Simixu a každý mi dal jiné informace, tak nejsem z toho moc moudrý.

Impexta, po mě chce za každou cenu informaci, jaký mám průměr zadních bubnů, abych si mohl koupit přední kotouče ?! A Simix mi zase řekl, že korouče jsou stejný, ale destičky jsou jiný podle yadn9ch bubnů.... No tak se v tom někdo vyznejte....

Když jsem se díval na www.carpars.com tak jsem z toho taky moc moudrý nebyl. Pravda chvili mi trvalo než jsem zjistil, že kotouč se jmenuje "rotor" , ale stejně netuším jaký bych si měl vybrat. Jedny jsou Heavy Duty, druhý zase ne. Jeden druh kotouče stojí 70babek jinej zase 130babek a destičky to samé. Normální, nebo heavy duty a jedny stojej rozumných $14.95 a druhý sic stejný zase $40... A k tomu, ješte ty heavy duty....

No a když si to objednám u našich firem, tak netuším co to bude za značku a model. Takže bych nerad, až budu někde brzdit z kopce, měl hned prohnuty kotouče a z destiček jenom prach na elektronech 😞(((

Rozumíte tomu někdo abych mi to polopatě vysvětlil ? 😊

To rbaron> Nebyla to ta ZR-1 ? A vůbec jak jses k němu dostal ? A se chci taky svést 😄 A pojede s nama v koloně ? Doufám, že jsi mu řekl, že bude sraz...
to ace2: Určitě na sraz nepojede, ale spravuje ameriky z celé republiky, hlavně teda Voyagery, ale měl tu i Vipera. A já blbec profa ždímal o informace o nějaký slušný servis na Voyager a mám ho 6km od domova. Tenhle chlapík má doma na Voyagery všechno, testery, veškerej cajk, originální manuály atp. Jo, na sraz nepojede proto, že tu Corvettu jenom opravoval pro nějakýho maníka a dával mu tam muziku, dolaďoval světla, jako každá amerika to svítí na *, doteďka tam snad nedorazil ani xenon, kterej je v Evropě dávno. No nic... tak mě vezl domů, já mám teď u něj BMW, dělá mi generálku brzd po tom, co stála. Ten kluk mě s tou Corvettou vezl, ještě před startem vypnul protiprokluz, no hustý. Zatímco mě to kopalo do sedačky a já nasucho polykal, on měl jednu ruku na volantu a mluvil o tom, jak je to neohrabaný, velký a že tomu se svým Nissanem 300ZX přečipovaným na 360HP napráská, kdy chce. Ale ten zvuk V8, vždycky to jen tak chrochtne a už je tam další kvalt, fakt hrůza. Je to kanárkově žlutá 92 Corvette v automatu, 310HP, normální palubka (vůbec se mi nelíbí, je to oranžový a září to do očí jako kráva), navíc vrtaný kotouče apod. ZR1 to teda rozhodně není, ale asi by mi nadlouho stačila. Čumák jako kráva před sebou, osmiválec udělá chro chro a jedeš 120, fakt hustý. Asi nejimpozantnější pohled když mě vyklopil doma a odjížděl. 120m ulici udělalo to takový chrrrrooooo, zapískaly gumy a už musel brzdit, no hnus 😄 Mám zážitek nadosmrti. Dobrý je, že po tomhle člověk na ty auta přestane koukat jen jako na modely z obrázku, už vím, co si mám pomyslet až uvidím obrázek Corvetty 😄 Já jedu na sraz až do Brna na uscars meeting u Tesca, tam snad zachlastáme 😄
to ace2: No, dost to nechápu, protože prodejcům dílů (jestli teda poctivě prodávají OEM díly, který tam patří) by prostě mělo stačit Tvoje VIN číslo a basta. Bohužel, praxe je trochu jiná. Když jsem na jeden nejmenovaný obchod s us díly posílal poptávku na poloosy, dal jsem jim všechny údaje, ale hlavně VIN! Ale ještě dvakrát se ptali, jestli to má ABS, jestli je to opravdu 3.3 a tak. Prostě to nechápu, protože z VIN tohle všechno lze vyčíst. Nakonec z nich vylezlo, že mi dobrácky vezmou zpátky poloosu starou a repasovanou mi prodají za 12 tis. No, teď jsem po pár diskusích s tím maníkem, co jsem ho našel, zjistil, že tý trubce samozřejmě nic není ani bejt nemůže, stačí vyměnit homokinetickej kloub za 2400 a jezdíš dalších 100 tisíc mil. Ale hlupáků se najde...
No to já taky ne 😄 Protože taky vím, že podle VIN se dá sehnat všechno. Docela mě to překvapilo, protože jsem ptal renomovaných importérů. Jo co si člověk nezjistí sám to nemá...
ace: Nechci nikomu brát iluze o informacích, který poskytuje VIN, ovšem na tu šířku a průměr zadních bubnů se tě zeptá každej, kdo alespoň trochu ví, o co jde. Znám frajery, který ti řeknou, OK, žádnej problém, řekni mi VIN a je to v pohodě. Pak spolu s tebou stojí nad dílem, který přijde, kroutí hlavou a říkají něco o tom, že to je divný, že to nepasuje. To je tak velkej problém změřit průměr bubnu a šířku čelisti?
Prof: No není, jenom mě to zajímalo, protože jsem mám dvě odlišný informace od dovozců, tak jsem si chtěl udělat jasno.
lenin: tak tos me prekvapil, ja sem si dotedka myslel ze ten treti pedal co mam v caprisu je spojka. ja nevim presne na jakym principu to P u automatu funguje, myslel sem ze je tam nejakej zub, kterej zaskoci a uz se s tim neda pohnout (popripade se utrhne, kdyz to tam narves za jizdy (kdyz se me to tam podari hodit pri zastavovani jeste nez auto stoji tak to dost cukne a kousnou se kola tak nevim)), necekal sem ze to preskakuje.
spina: taky jsem si myslel, že když se tam dá P tak se kousne. Možná to funguje něco jak momentovej klíč. Drží a když přesehne síla danou mez tak procvakne. Ono to zní i logicky, kdyby se tam někdo dal na dálnici P tak by to asi při 120 moc nerozchodil.... I když u "R" by to bylo asi horší 😞(( Třeba se to liší výrobce od výrobce. Ale pochybují, že to někdo z nás bude testovat 😄)))))))
Mám vyzkoušené u Dodge Caravan 3.3 V6 r.v.1993, že v 70kmh to při přeřazení na R zpátečku nedá, počká si to na cca 5 kmh a pak to tak legračně dobrzdí měničem momentu a plynule zatáhne. Když se tam dá P, udělá to v 70 kmh takový trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr r r drd! To "drd" se ozve taky cca v 5 kmh, pružina na ten kolík, co tam skáče, už to stačí zaskočit než se kolo o otáčku protočí. Jó, ameriky jsou vymakaný. Víte, proč je na tej naší Dočce dodneška originální výfuk (najeto cca 300 tkm)? Protože v Americe myslí a do tlumičů je taková malá dírka, kterou okamžitě odejde všechna zkondenzovaná voda. Jednou jsem rukou ucpal vejfuk a něco pod autem syčelo. A tak jsem to zjistil 😄 V jednoduchosti je dokonalost.
Tak s tou převodovkou je to zajímavé, díky za pokus. BTW jak hodně jsi byl nervozní když jsi to testoval ?

Jinak ta dirka je docela proflaknutá, na Saratoze jsem jí měl taky 😄 jednoduché a efektivní...
Obojí se mi stalo, když jsem měl čerstvě po řidičáku a s tím autem jsem nebyl moc srostlej. Navíc těsně za sebou. No, byl jsem fakt e😜ert, ale u Dodge i s takovýma počítaj 😄
No tak alespoň víme co to udělá... 😊
Nic ve zlým ale já to zkusil, takže to vím. Ono, když se u ameriky podělají brzdy, není legrace s ní jezdit.
To Lenine není * v žádným autě.... 😊
No ale s automatem je to obzvláště legrační. Já to řešil "Brzdícím vozidlem - patent Lenin". Prostě jsem na laně táhl kámoše s grančou, a když se u Oldy rozsvítily brzdovky on to zašláp, ozvalo se ííííííík a olda táhl granadu 10 m s bloklejma kolama.
no,no, zas to tak nedramatizuj 😄 Popisuješ tu chování Granady jako kdyby to byl Favouš.
S fávem bych si to asi nelajsl.
Jak v Cherokeem, tak ve Wrangleru je rucni brzda normalne mezi sedackama. Jen se musi odzkouset, vetsinou bejvaj rozstelovany. Teda pokud to auto neni nove. Ale s tou vahou nevim 😐
A co to bude po brzdach ?? 😊) Ramena, chladic ? Nebo zas neco z elektriky ??? 😊)
No jo to by nebyl Serif aby si nerejpnul 😄 No jestli dostanu bohaté kvartalní odměny, tak bych možná ještě koupil nové EGR, nebo ten EGR ventil. Neb mi díky tomu počítač vyhazuje "Service engine soon" a ta žlutá kontrolka mě docela draždí... Pravda, každej mi doporučuje, abych ho dal pryč, jenže já chci aby to bylo pokud možno v původním stavu... a ne nějak bastlený.

No a pak mě čekají takové věci, jako přešití předních sedaček (cca 20tis) zjištění proč nefunguje střešní okno (kdyby to byl motor tak $400) jenže na to se zatím vykašlu 😊))))) Tak za dva roky se na to možná podívám. Nejdřív chci do na měsíc Californie (nejdřív za rok)

Jinak autu mimo tyhle detaily nic není.
a chyba. Nejdřív chci na měsíc do Californie (nejdřív za rok)
schanim kontakt na servis, ktery je bud v Cakovicich nebo Celakovicich (melo by to byt jedno z nich nebo neco hodne podobneho, ale ja fakt nevim). diky
Tak to nevím... sorry
honza: 0602317109 - Aleš, on už ti řekne
hledal jsem pouzitelne obrazky z Oscaru a nasel todle [odkaz]

prof: diky, dnes jsem zjistil, ze to tam vede pan Baron a na toho jsi mi uz jednou (kdysi) telefon daval, tak jsem koukl do starych emailu a nasel jsem 😊
No, ja si tu DIRKU musim zadelat, teda vsechny 😊)

Bohuzel, neni na tlumici 😊)) Ale do srazu nevim, nevim. Kdyz se zacne treba v pulce cesty ozyvat traktor - su to ja 😊)
serif: Bejt tebou, tak právě na sraz bych ten zbytečnej kus výfuku (od svodů dozadu) nechal doma. Jo, a kdyby traktory měly takový zvuky, tak bych byl asi traktoristou. (doufám, že jsi mluvil o Caprice)😃
Serifův Wrangler silně zvukem připomíná Zetor 😄 Není nad hroubou sílu motoru.
Jo a jedem i s tou SAHAROU a beru dobrou kameru, vlastne dve, digitalek a jeste jestli koupim ty filtry, tak normal film.
No občane ! To je super 😊

Jinak už máme půjčenou policejní Crown Viktorii. Auto dokonce jezdí, řadí, brzdí a po umytí vypadá i docela dobře. Ve čtvrtek tam přiděláme majak a hurá na akci. Jinak kolega kterýmu jsem zajistil zapůjčení řikal, že to auto jezdí naporsto normálně jenom se mu zdá že občas proklouzne OD, ale na D je to v pohodě. Jinak motor šlape jako hodinky. No a pak se zjitilo, že to auto má nalítáno 400 tis mil !!! bez údržby. Prostě jenom sloužilo a jezdilo. Nutno říci, že je to civilní Viktorka v ČR přestřikaná na Policajta, tedy žadná federální Heavy Duty. No je prostě nádhera co to auto vydrží jen s minimální péčí.
Tak ACE2, v kolik dame sraz v garazi ??? Jo a s tim vejfukem to neni zas az tak hrozny, jen je tam proste durka. Neni to na upadnuti 😊) (Ackoli....) No uvidime, ted se seberu a pujdu lestit 😊) Nazdraar Jo a mam starej prospekt na tveho Cadyho, tak ti ho vemu s sebou.
za 230 000,- Kč (podrobnosti u mě v Inzerci), tak co aci, nežačneš šetřit???- je to ještě klasika.....
Ja nejak zapomel na tvou webadresu, prosim prosim . . . .
vtipálci 😊)) Eldorado bych chtěl ale jen s 8.2 V8 a Convertible, rok nejlepe 77.
No tak aci, taky si musíme občas trochu zažertovat, ne..... a 230 je slušná cena, v neděli vsaď sportku a máš to, hihihi.....
no to bych si koupil spis ted tu "Final edition" Posledních 2x853 kusu Eldorada bude vyrobenych a to v barve Alpine White a Aztec Red. Bíla do luxusna, červená do sportovna. Asi bych bral obě dvě.
No, to by sis toho mohl vybrat víc, já bych bral Camaro 2002 a Buick Regal....
UŽ TOHO NECHTE, ZÍTRA JE SRAZ!!! PRVNÍ SRAZ PO NEKONEČNÝ ZIMĚ. KDO NEPŘIJEDE, JAKO BY NEŽIL 😃
už tady někde párkrát je, tak ještě jednou - [odkaz]
Jsem natesenej jak malej kluk 😄

Jo a byl jsem dneska u Makra a jsou tam ty porad ty BurnOut fleky 😄 A mestsky tam byli dneska s uplne stejnou feldou combi 😊) Tak zejtra a bacha na odstupy.
Přijedu také. TC jsem po zimě oprášil (fuj - to bylo sajrajtu), tak snad nebudu "ten černý vzadu."
kdes byl chlape ???? Sem tě neviděl 😒 a TC bych si všiml. Že ho neprodáš, že ne ?
Jsem to drobátko pos.... Žil jsem v tom, že sraz je v neděli. Přijedu, a bylo toho zde nějak málo. Tak koukám, a ten slovník, který jsem si vysypal na svou hlavu, to nechtěj slyšet. Inu, za blbost se platí. Snad příště (pokud bude...) Ach jo.
AC: 😃))) tak to je dobrá story ...
No, to je fakt skoda, aut bylo tak 150....Mam par obrazku uz ready, ale jsem furt nejakej utahanej. Az to hodim na web, napisu.
Tak jaký máte dojmy? Musím, říct, že se mi to tentokrát moc líbilo, počasí super, žádná přehnaná organizace, připomělo mi to atmosférou starý časy. Spousta nádhernejch aut, spousta prima lidí, fakt, paráda, aspoň na mně to tak působilo. Jsem rád, že jsme se tam alespoň na chvilku sešli. Příště, jak říkal Lenin, si musíme předem domluvit, že si sednem někde na hodinu a pokecáme taky trochu v MC na živo. Kdo jsme tam z MC teda všichni byli? Klarusha, serif, ace, honza, lenin,... ? Víc jsem nestačil identifikovat 😄
honza_s tam byl taky ještě.

Jinak mám ty samé dojmy. Řekl bych, že zatím nejlepší setkání co jsem byl. Super organizace, které nešlo co vytknout. Dobré místo, o kterém jsem si nejdřív myslel, že nebude nic moc. No a pak takové věci, jako že v tak dlouhé koloně jsem ještě nejel nehledě na ten senzační pocit, když byla silnice obehnána lidma jak při hokejistech z Nagana 😊. Na a pak tradiční ekceletní výkon Aleše a jeho Camara při burnout. Mimochodem Aleš je opravdu nejlepší. Ne každý dokáže zmizet v dýmu... 😄 Opravdu povedené setkání.

A co takhle MotorCafé meeting ? Někde na přibližné polovině cesty z Prahy a Moravy ? Třeba přehrada Seč 😄 Tím myslím opravdu u vody o weekendu a ubytování v některém z hotelu. No je to návrh k diskuzi...

Fotky ! Fotky ! Fotky ! Rychle 😊))) já je budu mít nejdřív tak v uterý, neb nemám USB kabel k foťáku 😒
Jsem to vůl 😄 Honzu jsi už zmiňoval 😄. Tak snad jen se sluší poznamenat, že Spina byl tak nespolečenský, že se nedružil a nenašel nás...
spina nebyl nespolecensky, ale spina tam nebyl 😄. byl sem radsi trenovat a taky sem trochu pecoval o caprice, sem menil kapalinu v automatu a nejaky dalsi drobnosti.

potreboval bych nekde sehnat kompresor ke klimacce na caprice. nevite nekde o funkcnim? co profe?
Spina: Něco seženem. Co s ním máš? Je totál, nebo by šel zrepasovat? To by ti udělal holohlavej Arnošt, kterej se motal na sraze co by organizátor v černý kšiltovce. imochodem, tomuto srazu položil základ právě on, na svojí chalupě na Seči. Musím mu tady veřejně poděkovat i když vím, že si to tutově nepřečte 😒
prof: je v poradku akorat to netesni kolem hridele. bavil sem se o tom s libisem a rikal, ze tomu vetsinou repase nepomuze, ze je to dost vysvachtany a bude to netesny i po repasi, ze je lepsi sehnat nejaky stary funkcni. no ja bych to i skusil zrepasovat, treba by to jelo.
Zdar, celkem náhodou jsem se v sobotu ocitl na chvilku na jednom srazu 😄

Pár fotek jsem hodil na [odkaz]
Super obdivuji tvou rychlost 😊) Ja to z fotaku sotva stahnul a udelal par Wallpapers, az to bude tak alespon par jich hodim na web. (jen mi nejak nefungovali fotky z tve treti stranky - a tam je jich dost, ktere bych rad) Zdar SERIF
Díky za upozornění, nějak se mi popletly malý písmenka s velkejma. Už by to mělo být OK.
Jdu na ne 😊) jo a ja uz tam mam taky odkaz na mojich prvnich par obrazku. [odkaz]
to serif: Moc krásný obrázky, přesně v takovým a nebo větším rozlišení je mám rád, jinak si je nestáhnu.

prof: Kterýpak šílenec se tam drápe přískokem do kopce s tím Ramchargerem?
RB: Tak jsem se ptal Petra, jestli si někde nezajezdíme, no tak tenhle kopeček byl jedinej vhodnej 😄 On s tím Blazerem dělal teda hrozný kousky. To já jsem toho svýho staříka jenom tak trochu protahl (mám volnej řetěz v přídavce)😒
No, uz vim, jak ty obrazky dostast(JPG-jpg), ale porad to nejak nejde klasicky. Muzu nekolik tvych fotek (Camara) pouzit na sve stranky o nich ?
O skvěle. Už jsem dal linky na usmotors.cz. Tak jen dál 😄 Jo a nezapomeňte na jedno takové malé bílé 2dv, coupátko cca z 90. roku 😊))))))
serif: jasne pouzij co chces a kam chces 😄 Originaly jsou hezci ale kolem 1MB.

ace2: jestli se nepletu, tak to bylo takovy bily kupe s otevrenym motorem, a kdyz jsem sel kolem tak tam zrovna nekdo rozebiral, ze je ten motor nejak divne otocenej, nebo co 😄 , ze jo ?
DaveF: Jo, no jo 😄 Někdo tam poznamenat, že motor pěkný, ale že špatně otočenej. A korunu tomu dal tuším Lenin, když poznamenal, že motor je uloženej dobře, ale auto je špatně 😃)
Dave: Dobrá náhoda 😄, ještě že jsi tam tu chvilku vydržel 😃
na usmotors.cz jsou fotky Aleše a jeho burnoutů, který vyfotil Serif.

Nemáte ještě někdo fotky s Alešem jak dělá gumovačku ?
Zdravim fanusikov Amerik, snad sa nenahnevate, ked sem dam jeden "inzerat": tatko by mal na predaj biely Cadillac Seville Elegante, rocnik '84, posledny "klasicky americky" s takym atypickym zadkom. Auto je ako nove, servisovane jedine vo Viedni, garazovane, 4-stup. automat s overdrive, 4.0l V8 motor, svetlo hneda koza, full vybava, na novych znackach, asi jediny (?) na Slovensku. Ja sam by som ho kupil, bohuzial pretoze som momentalne mimo, tak by som nanho nemal cas... tak ak mate niekto zaujem, tak mi napiste na: martin_tomecko@yahoo.com 😉
Za kolik ? Inzerát dej na www.usmotors.cz tam bude větší šance něco prodat. Hele a to je na normálních slovenských značkách ? S tou RR zadí to znám u nás je jich docela hodně. Jenom by mě zajímalo jak to u nás přihlásit. Clo a DPH dělá pěknou dardu a nehledě na to, že se nedá legálně vůbec přihlásit. Jedině falšovat rok a přihlásit ho jako veterána... Kolik za to chce ? Tipoval bych to tak nějak na 150 tis SK ?
Jsem od srazu stále na cestách - jen rychle😒br />
To spina: Ačkoliv jsi ty zrádče nepřijel, sděluji Ti, že se mi tebou požadovaná součástka válí doma - je ale z Caprice 1978, kanaďana, takže je otázka, zda Ti budou sedět úchyty. Mám tam ještě zrcátka v chromu, rámečky, zadní lampy, ale ty si asi zatím nechám, neboť nevím, zdali si Caprice ještě nekoupím - chcuk STW.

Sraz byl velmi kvalitní. Mám asi 120 fotek, jen je nemám kam dát.

Setkání bylo vzácné a příjemné a za tři týdny Ostrava - Motor schow. Je to monstrakce na náměstí. Už nám ta sezona začíná.............
Ostrava být moc daleko... 😒

Udělal bych něco malého téměř soukromého, někde v malebné přírodě...
lenin: tak to ja bych nejaky veci bral, prava zadni lampa by se taky hodila, mam tam praskly jedno svetlo. odkad ze to ses? sem to nejak zapomel 😄 nejezdis nekdy do brna?
Já sú z Holomóca. Tož se potkáme 27.4.2002 v Ostravě na Motor Show u Honzy Pykalů. Na tu Lampu se podívám, nějaká tam byla, ale nevím zda jsem ji nenadělil. Když mi zavoláš před akcí ( 0777 702666 ), vezmu s sebou tu klimu, příp. i tu lampu.
do ostravy taky nejedu, vcera me prisla upominka na nedoplatek pojistnyho na caprice 11k, takze pojedu az do brna. nekterej den bych se stavil a podival bych se do by se me hodilo (cely mercury 😃) ), pucis me to na vyzkouseni, jestli je to vubec tim? kolik by za to bylo.
Jo taky dlužím 2 čtvrtletní splátky za povinné ručení... 😞
Nu což, stav se. Cenovka bude 4 tis, na vyzkoušení půjčím. Ale počítej s tím, že to budeš muset natlakovat, aby jsi zjistil stav. Já to kuchal z Caprice, kterýmu klima jela, ale už to dva roky leží. Ty ostatní věci musím pohledat.
to ja vim, ze to bez natlakovani nepojede 😄. kdy bejvas doma? no nic asi budu muset nakonec zvednout tel. a zavolat, jak ja nesnasim telefonovani 😃
Poslouchej, zatim nespěchej, já to musím napřed vyprostit ze svýho pohřebiště syslátů ke kterému má klíče kolega a spolusyslitel, jehož nemohu sehnat.
jak se tak na to divam, tak se sem divame porad skoro ve stejnou dobu 😃

vono je uz strasny vedro, nemuzu cekat do podzimu, pak me bude klimacka na nic 😄
ozvu se ti po víkendu, zda už to mám v kufru Mercuryho. Jo a sháním kombíka, ale velkýho, nejlépe samozřejmě funerálního. Caprice, Le Sabra, nebo i něco fordího - LTD, či Colony park. Ale zajímá mně jen slušnej stav - potřebuju to na denní ježdění - papíry už mám.
Dakujem za tip, skusim to dat aj tam 😉) To auto si doviezol nejaky emigrant ako vlastny majetok na SK, lenze potom zistil, ze to u nas nie je auto na bezne jazdenie. Od neho to kupil moj tatko. Cena je vec dohody, ale 150kSk vrazil tatko len do kompletnej prehliadky a renovacie, takze to bude viac 😉)) Inak znacka je fungl nova, aj STK 😉)) Tatkovi trha srdce, ze ho musi predat, ale bohuzial stavia a tak je prave "out of money" 😞(( Skusam to tuna, lebo urcite to nechceme predat nejakemu frajerikovi, co to oprie o prvy mur alebo nejakemu pitbulovi, take auto dokaze ocenit len fajnsmeker 😉
dabel: Ja bych to auto dal i samotnýmu Satanovi, hlavně když za něj zaplatí, ne? 😃
No az tak zle to zase s tatkom neni, len ho asi nebavi si stale odo mna poziciavat... 😉)) je to tatkov mazel, tak sa necuduj, ze ho neda len tak niekomu. Kua, keby som bol doma, tak by som ho hned kupil 😞(( s kamosom sme sa teraz cez vikend previezli, on bol z toho tiez uplne mimo, proste paradicka, to perovanie nemalo chybu, bolo to ako na lodi... Povodne sme ho chceli kupit napoly, ale on je v Prahe (a asi tam este dost dlho bude) a ja som v Mnichove -> auto by aj tak stalo v garazi...
Prof: Stejně nemám prachy ještě 6.500 dluh za auto 😊) huráá. Po půl roce, zase budu moct chodit do kina, koupit si něco k jídlu a tak 😄 No ještě mě čekají

1. přední brzdy 😒

2. na srazu jsem si všiml, že od předního kola jde nějaké chrastění.Že by to byla nějaká ta gumová záležitost na podvozku ?

3. No a pak takové maličkosti, jako ušití potahů na zakázku, neb ta kůže mě dohání k šílenosti a prachy na přešití nemám... A pak musím namazat mechanismus oken, neb to vypada, že je to mírně zatuhlé a zvlášť to spolujezdcovo má problémy se vytáhnout... 😒 No jo, mám ho rád.
ace: Jo, hlad je svinstvo 😃
Něco zajímavého na prodej😒br />
Cadillac de Ville 4,5 V8 AT, r.v. 89, spotřeba 11-14l, přední pohon, 6 míst. Černá metalíza, komplet el. výbava vč. sedaček, klima, velmi slušný stav. Nebo vyměním. České SPZ, EM + STK do 02/04. Tel.:0602/519775

Hmm, jsou auta, kterýma bych nepohrdnul. Do sbírky jednoho sedana. Pekně jedno bílé coupe a jeden černý sedan.
Tak co váháš? Si to kup!!!
No asi nejlepší na to tom je ten fakt, že bych do něj šel kdybych měl prachy 😄 Coupátka se ale zbavovat nebudu, neb jich bylo vyrobeno jen 2438 kusů oproti cca 120 000 sedanům. A prachy prostě na další nemám. Pravda je bohužel tak, že ted je nejlepší čas koupit klasické ameriky v relativně slušném stavu za slušné peníze. Potom to bude bud ve stavu zalostném, nebo v dobrém, ale drahém stavu. Ted to stojí pár korun.... (obecně vzato). Nicméně černého DeVille bych si opravdu dal řící... Jo jo, nemusel bych se nijak moc rozhodovat. od 89 totiž vypadá totiž už jako Cadillac (jiná záď a sexy zadní světla)

Což mi připomíná, že dnes už mám vypalený fotečky na CDčku. Kde jsou jak fotky z Konopáče, tak i fotky co jsem fotil v pondělí. Tam jsem zdokumentoval celé má auto. Takže až budu zase říkat, že takhle vypadá autoradio, nebo airbag tak budu mít refereční foto 😊))) nehledě na pár povedených fotek exteriérů a bla bla bla bla. Večer to dám na net a dám vám odresu.
Si kupte US Focuse, za 350 ze Severní Karolíny....u mě v inzerci...hihihi nebo levně Berettu...
ace: Povím ti o jednom za 70 tis. Je to něco pro tebe, FWD, ale takovou technickou šílenost jsi ještě neviděl 😃)). Je to typická ukázka stylu: "Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě." Za to by Amíci zasloužili nějaký zvláštní ocenění.
podívejte se na

[odkaz]
... tak nějak by měla asi vypadat karta majitele auta při USMotors.cz budu rád když k tomu hodíte další poznámky do "US Cars database projekt"
ace: Je to náramný, tak takhle by to opravdu bylo bombový.
to ace2: Ahoj EjsiDva 😄 Začínáš se o usmotors.cz nějak "trestuhodně" 😄 starat, aktualizace je věc, která se mi líbí. Kdyby se vylepšila tamní diskusní fóra, mohli bychom dokonce i naše krafy pozvolna přesunout tam, jakoby domů.

Líbí se mi Tvůj Caddy a to myslím opravdu upřímně. Mám totiž slabost pro velký dvoudvířka a ameriky obzvlášť. Kvůli tomuhle se vyplatí nežrat, prostě nádhera. Přiznám se, že mě snad poprvé při pohledu na tu vymydlenou krásu zamrzelo, že jsem se uvalil do BMW 635CSi, ale jenom na majinkou chvilinku... Celý jsem to proštudoval, zjistil jsem, že jsi asi stejnej "kluk puk" jako já 😄 a zaráží mě jedna věc. Říkáš, že to má hliníkový kola, ale amíci si to asi představujou úplně jinak než Evropani, protože jak Tvoje, tak kola na profově "bejvalce" - zlatým Caprice mi připadaly jako puklice. Zvláštní vzhledové manýry...
RB: Já jsem nikdy na žádným Caprice hliníkáče neměl !?. Jenom na kulatým, to je fakt, že vypadaly jak hliníkový poklice 😄. Chtěl bych jen k tý poznámce o přesouvání diskuze poznamenat, že bych spíš uvažoval o přesunutí diskuse z US motors sem. Vím, že v tom jsou prachy, ale co je to platný, když jinak perfektní USMOTOR hyzdí mrtvá diskuze. Stačilo by hodit si vzájemně nějakej odkaz odsud tam a odtamtud sem, věřím, že by se to dalo domluvit.
Ne, to nebyly hliníkáče, ale ty dráty vypadaly jako puklice, ale byly součástí kol, ne??
ze by to byli poklice? 😄
Prof: peníze ??? Ha ha ha ha ha ha ha ha 😊)))) Hosting platí Viktor, ostatní funguje na dobrovolném principu, kdo co napíše to se umístí. Odměnou je dobrý pocit. Fakt z toho není ani koruna !. Inzeráty jsou tam zadarmo (a to i podnikatelské) a dvacku za fotku při soukromém inzerátu 😊))) to se nevybírá 😊)) Jo kdyby se zaplatil, alespoň ten hosting... 😒

Jinak si myslím, že na USMotors.cz by měla být nějaká smysluplná diskuze. Jak se to uchytí toť otázka. Jinak na diskuzní kroužky v MC jsem už několikrát upozornoval a nevšimnul jsem si, že sem přibyl někdo novej 😞(((( Jinak jde o to, že chystáme spustit na USmotors.cz systém na dabázi, a mělo by tam být hodně služeb pro uživatele v on-line režimu. Zatím je tesně před dokočením sekce inzerátů, pak to budou karty uživatelů/majitelů, on-line nástěnka s fotkama (dobrý nápad, tuším, že od Lenina) a nezbytná diskuze. Další na chuti honzy_s a nápadech ostatních...

Ty kola jsou opravdu z hliníku. Poklice to nejsou, sic je na každým kolem jedna malá, zakrývá šrouby. Ale je fakt, že bylo v módě (do 80.let) mít dratěný police, dříve poctivě drátěné a opravdu velmi vkusné a pozdějí plastové 😞
já bych tam nic nepřesouval a nechal to tady - a to ze 3 důvodů - tady se diskuze udrží, je splehlivá ochrana před výpadky zatímco tam se jednoho krásného dne, až se navalí příspěvky zjistí že není místo, celý to spadne a bude konec.....věřte mi že nekecám, znám to z jiných podobných serverů, kde se diskutuje o jiných věceh(pc,TV atd.)tam se za den napíše něco koem 500 příspěvků, jenže už jím to ha historii 5 let spadlo tak 1000 a to myslím není cílem....otázka - proč si myslíte že nikdo nepřibyde??? No, inu protože jsou ldi líní napsat řádek.....
No přesouvat se těžko něco bude. Ono to ani nějak fyzicky moc udělat nejde 😊. Nicméně pořád si myslím, že by tam diskuze měla být. To jak bude frekventovaná, toť otázka druhá. Nicméně příliš lidí netuší, že je vůbec nějaká diskuze na MC. Což je škoda 😒 Majitelů je hodně...

Jo, lidi jsou líní...
Neví že je diskuze - inu tak to nevím jak jim to oznamíš, to abys dával do schránek reklamy, hihi....
No pokoušel jsem se 2x na to v usmotors.cz upozorńovat, že na MC je opravdu živá diskuze. No že by to mělo nějaký efekt... já bych po tom hned skočil. Nicméně taky jsem MC našel čistě náhodu to jsem na auto.cz chodil poměrně pravidelně..
já zase o auto.cz nevěděl vůbec, ale zjistil jsem to přes formule1.cz, odkud byl odkaz do Motor café....lidi sou líní nebo nemaj zájem diskutovat, jinak si to nedovedu vysvětlit.....
ace: Já jsem nemyslel, že by USMOTORS byl nějakej těžkej vejvar, ovšem měl jsem na mysli návštěvnost. Pochybuju, že provozovatel jakýchkoliv podobných stránek bude mít zájem si na ně umísťovat odkazy na jiný stránky a tím si zajišťovat odliv návštěvníků. Je ale fakt, že links jsou obvyklý. Tak mě napadá, že jsou určitý subjekty, který mají zájem o reklamy na stránkách, jejichž návštěvnost je vyšší, než X denně, měsíčně, nebo jak to berou. Tak proč jim USMOTORS nenabídnout? Jestliže může být na AUTOCZ věčně odkaz na jakousi Pavlu, který je 21 let a hledá muže, kterej jí uspokojí, proč by nemohla opruzovat taky na USMOTORS? Diskuzi na USMOTORS bych jednoduše řešil tak, že po kliknutí na tlačítko diskuse, by se člověk ocitl na přihlašovací stránce MC a je to. Beru to podle sebe, protože sám taky nevydržím diskutovat pořád jen o amerikách. Myslím, že tady na MC taky do diskuze o amerikách nakoukne i spousta lidí, který si to se zájmem přečtou, ale z nějakýho důvodu sem prostě nepřispějou ničím, jelikož je sice ameriky zajímají, ale necítí se dost silní pro diskuzi o nich. Taky projíždím lecjaký témata, měl bych kolikrát leccos k doplnění, ale prostě mě diskuze o Passatu a Laguně zas tak nebere. Ale kouknul jsem se tam a zrovna tak dobře se mohlo stát, že tam bylo něco zajímavýho, co se ani tak moc tématu netýkalo, tak jak se to obvykle stává. Stačí sem třeba občas napsat: NAVŠTÍVILI JSTE JIŽ DNES TAKÉ WWW.USMOTORS.CZ ? JESTLI NE,TAK TO UDĚLEJTE,ABY VÁM NEUTEKLA JEDNA NOVÁ VELMI ZAJÍMAVÁ VĚC!!! No, a pak už je jen otázka, kolik zvědavých lidí se tam mrkne, o co se na tom USMOTORS vlastně jedná. Kvůli polomrtvý diskuzi se tam ale vracet určitě nebudou, ale inzerce tolika amerik, se skutečně nikde jinde nevyskytuje.
Spina: Mám tu 2 ks poklic na Caprice, nepotřebuješ?
Další věc, která je zas z jinýho soudku: Budou na prodej asi dva Voyagery, nejaký ty starší modely, z nichž jeden je uzavřená dodávka (docela rarita) a druhej je normální prosklenej se sedačkama. Je to po člověku, kterej je měl oba a pouze podle momentální potřeby přehazoval čísla, který jsou jen jedny (a taky jenom jedny starosti s nima, pojistka atd.) Mělo by to bejt za velmi zajímavou cenu dohromady, takže se pomalu rozmýšlejte, kdo z vás, nebo vašich známých by o to mohl mít zájem. Jakmile budu vědět víc detailů, tak bych to sem napsal.
Prof: Si představ, že se nechce ani Impextě, dávat 500Kč/měs za reklamu na usmotors.cz 😄 A to má návštěvnost asi 10 tis/měs 😄 Jo o pěnezích to není. A dávat, tam nějaký bannery nějakého systému jejich výměny, to je opruz pro návštěvníky a aby to zaplatilo provoz tak by tam muselo být té reklamy tuny a to včetně popup oken... 😄 No takže to radši děláme z hrdnosti (blbosti) zadarmo 😄

Jo dvě auta, jedny SPZ to je dost vychcaný... 😄
ace: hele nevim kde to usmotors provozujete a kolik to mesicne stoji, ale dneska mas za 300,- webhosting s php a mysql, takze kdyz tam das 3 reklamy za 100,- tak to mas zaplaceny, sem tam treba prodate nejakej manual nebo knizku a mate jeste zisk. 😄
No hosting už máme zadarmo 😄 Což je novinka. Místa máme neomezeně, konektivitu taky dobrou. A konečně máme místa na spousty vobrázků a velké databáze... normálně bude stále fungovat www.usmotors.cz tam budou asi časem jen hlavní stranky a nejaky veci z minulosti a ostatní se bude prolinkovávat na [odkaz] zatím tam je jen /konopac a /mujcaddy rychlost ze zdá být dobrá, takže konečně vyřešeno... Uff

No a vzhledem k tomu, že bychom rádi i klub při usmotors.cz, který bude sice čístě formální bez pravní subjektivity, ale taky bez členských příspěvků. Prostě sdružit co pokud možno nejvíce majitelů s jakýmkoliv US vozidlem. Za učelem pořádání srazů a dalších různých záležitostí. Uvidíme jak to celé dopadne a hlavně jaký bude zájem.

No tím chci říci, že nechceme býti potom spojovány s nějakým komerečním subjektem a být potom nařčeny s nějakého obohacování...
ja poklice mam, navic nevim jestli je budes mit stejny takze 2 me jsou nanic 😄
Spina: Tak jestli pojedu do Brna, tak je hodím do kufru. Uvidíme, jestli se nezkompletuje jedna sada.
prof: ja sem chtel rict, ze uz 4 poklice mam 😊, no ale nektery sou malinko pobouchany tak uvidime.
rb: No, bylo to tak, že ty poklice byly jedním šroubem připevněnou, zato odnímatelnou částí kol. Šroub byl schovanej pod vylupovacím malým víčkem. Jedním slovem to byly prostě poklice 😃)
chci prodat veterána Aero 662-16HP rok výroby 1932

za 550000Kc je v perfektním stavu a po generální opravě opravdu dobrý kousek a nevím kde ho prodat

pomozte mi prosím!!!!!
V rubrice Dovoz kary... mam v prispevku c. 572 par otazecek tykajicich se dovozu auta z USA.

Diky.
Tak vážení,

kdo se chce zítra v Praze v Hummer centru povozit Hummerem ? Mám jednu volnou pozvánku. Akce je od 10-19 hodin. Je to včetně rautu (hodně jidla...) Pořádá to náš obchodní partner (tam kde pracuju, ne usmotors.cz 😄 )Podmínkou je dopoledne poslouchat přednášky o novinkách Nokie, který pravděpodobně budou také velmi zajímavé. Kdyby měl někdo zájem tak jsme na zanyz@edcz.cz nebo 0724/222 051
Tak jsem v posledni dobe studoval docela podrobne

vselijaky ty "radce spotrebitele" a podle americkych statistik se spolehlivost americkych aut v poslednich letech ohromne zlepsila, i kdyz porad je asi tak v prumeru 2krat vyssi nez u japonskych znacek a zhuba na urovni kde byly japonci v roce 85. Takze zadna slava ani zadna tragedie.

Evropske znacky jsou nekde mezi(nadprumerna kvalita Saab a BMW, spatna Volvo, VW a kupodivu i Porsche). Ironii osudu spickove vysledky co se tyce spolehlivosti i pasivni bezpecnosti ma ze soucasne US produkce jedine klasika TownCar (CrownVictoria/GrandMarquis)!!

Pro priznivce Cadillacu - prohlizel jsem staticky CTS a bohuzel nesdilim Greenovo nadseni. Je to mnohem "kompaktnejsi" auto nez jsem cekal. Ale hlavne kvalita materialu uvnitr - hlavne oblozeni dveri, palubka je samej strasne levne pusobici plast. Sedadla jsou ok. Proste to auto jako celek

pusobi dost levne. U stejneho dealera prodavali i Volkswageny a bohuzel musim rict, ze Passat pusobi o dost hodnotnejsim dojmem. Alespon na me.

Kdybych se ja mel mezi temito dvema auty rozhodovat, tak

v USA bych si vybral Passat a v Evrope CTS 😃
oprava- spolehlivost US aut je samozrejme 2krat NIZSI (ne vyssi) nez japoncu. Poruchovost je 2x vyssi...
to KON: Jiné statistiky zase pějou ódy na Buicky, že jsou to nejspolehlivější auta současnosti vůbec. Mimochodem jakékoli statistiky TUV v Německu tvrdí, že Porsche 911 je nejspolehlivějším autem v 5+ let starých absolutně. Potom je tu JD... co si vybereš? Na italy taky kydá špínu kdekdo a když je dobře udržuješ, dá se s nima najet to samý, co s německým autem. Tohle je jen velká hra čísel, která nikomu v konečném efektu nic neřekne. Víš, co mělo největší vliv na špatné umístění Voyageru v tabulkách? No přece ten blbej dieselovej motor. Když to srovnám s naším exemplářem 3.3 V6 Aut., kterej má nalítáno pohodovejch 300 tis. a když ho srovnáš se Sintrou co má 150 tis., tak bys řekl, že je to nový auto.
Par super jarnich fotek Mustang Convertible . . .
Ja hlava derava - tady je link [odkaz]
Pěkný kabrio, i ty airbagy.
Bohužel, špatná zpráva. Nemohu dílce na Caprice nalézti. Ale ještě zbývají dvě uloženky, sloužící jako sklady na kolech - vlastně tři - Warzsawa, Tatra a Oldsmobile.
lenin: no co se da delat, ani ten kompresor nemas?
Serif: To auto tam přes nějakou ženskou není ani vůbec vidět 😞((((
jo do takovýho Mustanga se dobře tankuje, když mu jde o šťávu 😄
Tak jsem byl dnes na akci s Hummerama 😊

Sice jsem věděl, že to auto dokáže ledacos, ale že dokáže takové věci, to jsem opravdu netušil.

Prostě ideální auto na denní ježdění. Docela mě překvapilo, že auto velmi slušně tlumí nerovnosti při

jízdě na poli 😊)) Prostě téměř jako kdyby se jelo po rovné silnici. No a motor je nádhera, změnil jsem

názor na diesely 😊) tahle 6.5 V8 Turbo, ne jenže má kulturu chodu, ale je i příkladně tichý a to máte motor

hned vedle sebe, neb je většina motoru de facto v kabině. Prostě pohodička, všechno v elektrice, klimoška, 6x repro

, tempomat, ABS, elektrochromatické zrcádko... pohodička. A nejvíc mě dostal přívod vzduchu do motoru. Je umístěn napravo na

čumáku u vokna. Tedy hned za voknem spolujezdce. No to není samo o sobě nijak zajímavé, ale dostalo mě to, že se to dá

elektricky vysunout nahohoru, asi do výšky horního rámu předního okna. No a pak se s tím dá jezdit přes

sousedovic rybník 😊

Jinak nádrže to má dvě, 60 a 90 litrová. Přepínadlo nádrží je na palubce 😊))) ostatně stejně tak jako ovládání

cenrálního dofukování pneumatik.

Zajímavostí bylo, že i v terénu se otáčky dostávají tak kolem 1200-1500 ot/min. Prostě se to auto nudí. No a když to

v terénu sešlápnul tak bylo slyšet klasické zahučení V8 a pak je zatáh a zatlačení do sedaček 😄 Prostě pohodička.

No a spotřeba je velice příjemná, mluvil jsem s instruktorem a říkal že v kombinovaném silničním do 20L/100 a v terenu tak

maximálně 35L/100, ale to už musí být drsná jízda. No a pak mi vyprávěl takové historky, jako že když je na silnici kolona

tak jí zásadně objíždí po poli 😊) Každý ho na silnici pouští a ani nemusí být na hlavní...

No jinak ideální auto. Překvapivě pohodlné, tiché, luxusní, bezpečné auto 😊))

Pravda cena 4 mKč není zrovna user friendly, ale zase servisní prohlídka motoru, každých 1 mil Km je pozitivní záležitost...

No já vám tu projíždku taky nabízel, mimo R.Barrichella, který se jako jedinný příhlasil (žel bohu pozdě) se nikdo jinej nepříhlasil.

Něco jsem nafotil, levným 1.3 mpix dig. foťákem tak snad se neco povede. Ono to v tý kabině strašně hazelo, takže asi 80% bude rozmazených 😊)
ja bych byval sel, kdybys to nerekl tak pozde a kdyby to nebylo v praglu. 😄 me se to celkem libi, ale kdyz sem to videl nazivo tak me to prislo docela nizky takovy rozplacnuty, nevim jestli bych se tam se svejma 2m zkroutil 😃
Hledám, hledám.. No on někde je ale mám svoje auto sysláty rozprostřené po vlastech Českých. Hele, není Tvůj Caprice náhodou žlutozlatej???
Vešel by ses tam v pohodě 😄 Jo je to pěkně placatý to je pravda. Prostě se to auto nesmí převrátit. Což nám bylo názorně ukázáno 😄 Hmm asi si ho koupím v černé barvě a v provedení wagon... 😊
Počkej ace, takže nakonec kupuješ Hummera místo Smarta??? Nejsi poněkud rozpolcený?? Když tak si založ s Venouškem nový tema, my ti s Hufem rádi poradíme.
Ja uz mam rozhodnuto, nakonec jsem se vzdal kabrioletu a koupil normalniho '89 PtakaBournaka,

V6 3.8 automat. Neni to zadnej trhac asfaltu, ale

na normalni jezdeni to je tak akorat(stejne s tim

asi nikdy nepojedu vic nez 130km/h..).

U automatu uz urcite zustanu, to kvrdlani saltpakou mi teda rozhodne nechybi.
Tak to jsi u? druhej o kom sly??m, ?e si bude kupovat / koupil bou???ka. Jeden byl v Extra-auto za docela slu?nou cenu.
Na webovejch strankach Extra auto ho stale maji,

rocnik 92 za 69 tisic. No pokud to je ve slusnym stavu, tak to nemusi bejt tak uplne spatna koupe.

Bohuzel to je manual😄
hmm aha 😞
KON: Máš tam, targovou střechu? Jestli jo, tak je to fuk, že nemáš něco s hadrovou střechou, ne? A i kdyby bez targy(kterou teda mezi náma nemiluju), tak tam je určitě klimoška.
Prof> Dokonce to nema ani stresni okno😒

Ale zas tak moc mi to nevadi, aspon si muzu v tichu poslouchat radio a vychutnat klimatizaci. Thunderbirdy se nejspis

v targa verzi vubec nedelaly.
KON: Ale se šíbrama se tuším dělaly, nebo se pletu? Mně se tohle auto taky jednu dobu moc líbilo. Byl jsem celej vedle z toho Mecury Sable s tím úchylným sloupkem, ale pak jsem ho viděl ve skutečnosti a trochu mě to přešlo.
Jo se sibrem existujou, ale moc jich neni.
Prof> Myslel jsi Mercury Cougar? Jo to ma stejnej

podvozek a motor jako Thunderbird. (Jen aby nedoslo k mylce, Sable je pricnej motor FWD,

Cougar/Thundrebird klasickej RWD.)
Samozřejmě Cougar, jsem pako,píšu tady bludy, sorry! Sable je Taurus, mimochodem s libovým nočním designem přední partie 😄
to prof: Toho šedýho Cougara s tím úchylným zadním sloupkem měl Dan Vácha tady z Budějc. Tenhle kluk je teď už naším dvorním mechanikem pro Dodge Caravan a nutno říci, že to, co chlapci komici v LEVELu pět let prznili, on dokázal za jeden víkend před operací dát do původního stavu. Ten kluk má zlatý ruce a chvála jemu! S ním jsem se vezl Corvettou, kterou taky spravoval a měl tam i toho Vipera od toho vykuka odsud. Mimochodem Viper je prodanej a místo něj má vykuk Hummera. Nevíte, kdo má teď červenýho Vipera GTS?
RB: Jednou ten Cougar stál v Áčkách, řekl bych, že měl SPZ CB.
No to ne. Smarta bych vozil v zádu. Neb se s Hummerem jezdí blbě po sídlišti a v centru. Tedy jezdí se dobře, ale to papírovaní s policajtama a pojištovnama...
to ace2: Ty hummery Ti závidím. Já tam ale do tý Prahy stejně mušel 😄

Včera jsem si udělal výlet bratru za 1500,- pro papíry do Prahy. Už je skoro mám, majitel dostal dvojku zálohu a až si vyřídí bordel s bývalým majitelem, tak mi je pošle dobírkou za zbylou osmičku. Smlouvu jsme napsali podle vzoru, takže nemá kam couvnout. Ofotil jsem si velkej techničák a pan Stehlík v BMW Autec (Stodůlky) na druhým konci Prahy než majitel dokladů (Jarov) mi dal bratru za 3150 Kč štempl a papíry budou hned po technickej šestkový. Celkem radost. Suma sumárum něco na jídlo, benzín, papíry, přepis za 6970. A to budu dávat ještě tu osmičku až to přijde vyřízený. Plus technická, pojistka, tralalalala atakdál. No nic, konto mojí ženušky se výrazně prohýbá a já se čím dál tím víc nořím do hloubi splácených měsíců... ale co, žijeme jen jednou, ne? No, ten kluk by mi neměl poslat na dobírku za osmičku gumovýho kačera, to bych byl v pr..li, ale dal jsem známýmu číslo, aby mu zavolal, že má zájem o ty papíry a tomu řekl, že jsou prodaný, tak to snad klapne. Wow, šestka na papírech!
no měl jsem napsat dny - tak co jsem včera viděl - Ford F 350, bílá barva, dvojitá kabina s nápisama(ovšem nevím jakejma, viěl jsem to z dálky), pak Ford E😜edition, tmavě zelená, 2x Chrysler NEON a ještě Cadillac De Ville tak 90 rok, tmavě modrej, stál u jedný vily v holešovičkách, občas tam sává i Buick....a dneska jsem pro změnu viděl Ford Mustang, žlutozlatá barva, SPZ AE😱xx xx, ta předposlední generace a byl to kabriolet.....
Forda známe tady je photo😒br />
[odkaz]

tn100msd-dsc00074_dsc00074_2.jpg

E😜editionu je docela hodně, včera jsem viděl tuším že dva 😄 Neon je classica. A co že to za DeVille ? Fakt 90 ? se to dá docela blbě poznat. Více méně se 89-90 liší jen vybavením, 90-91 čtverečkama v předním grillu. Před 89 byla podobná příd tuším že do 87, ale jiná zád (kratší a kratší zadní světla) a před tím to byla tragedie maximální 😞( Celkově beztvaré, malé auto.

Mustanga neznám. V Praze jsem už několikrát viděl černého (asi předpolesní model) zjevně V8 s naprosto dobrý zvukem. Žádný vyšlechtěný výfuk, ale přesto člověk cítil z výfuku tu nenucenou sílu motoru 😊
Nevím přesně, jestli to byl 90, je to víceméně odhad, mohl to být 89,91.....tak přesně se v tom nevyznám a navíc viděl jsem to z dálky...
Jinak, co na něj říkáte? [odkaz]
Tak jsem dnes asi toho DeVille potkal 😄 Modrý sedan. Tipoval bych to na 87.
Prof: No tak to je bomba ! To se jen tak nevidí..
Dyť mu to s tím benzínovým osmivácem musí děsně žrát - nebyl by u tebe volnej řadovej Perkins?

No je to maso. Nejlepší je ta zmínka o rychlosti.
Ten Buick je naprosto fantastickej. Akorat se mi

nelibi ten motor nastrikanej na svetle modro+ty

cerveny napisy(to se hodi spis do hot-rods nebo do vytuneny Hondy).

Chtelo by to chrom...
Lenin: Perkins je už dávno ve šrotě. Mám ale políčeno na něco lepšího. Teď by mi bodnul ten nevadskej vrak a nebo něco v podobným nálezovým stavu a pak pouhý 2 roky práce 😄.
kdyz uz jste se vsichni pochlubili, jakou karu jste si koupili, tak se pridam i ja
vite komu uz tyden stoji pod okny cervena Z28 z roku 1991, s petilitrem a naprosto zbytecne velkym vykonem? 😃)
Tož gratuluju. K tomu výkonu: V Brně na srazu jsou gumy a přezouvání zdarma😃))
Honza_s: no tak to gratuluji chlape ! Vítej mezi náma. Budeme se společně odtahovat, shánět náhradní díly, leštit před srazem auta a kolona bude zase o jedno auto delší 😊
To prof: Zkusil bych Siebrovo Eldorado
no ja mam bezovo hnedyho caprice, neni to zlatu zluta, ale mozna je to ten co myslis 😄.
Dofrkneš do Ostravy?
nedofrnknu, protoze musim zaplatit 14litru pojisteni na auto a nebudu mit krupicu na benel. 😄 v utery nebo ve stredu jedu do kromerize, mohl bych se stavit v OL kdybys nahodou nasel ten kompresor.

potreboval bych zjistit nejaky info o Kopackovi, jako je vek, popr. RC a tak dale, muze me nekdo pomoct?
Tobě dluží Kopáček peníze ?
Spino, omlouvám se fakt ho nemohu najít, asi mi ho někdo zpronevěřil. Ještě je možná někde, ozvu se tu. Info o Kopajdovi nemám, zkus se poptat na srazu.
no to nevadi, ja jeste pockam 😄. tak sem zjistil, ze asi nebudu moct ani na sraz v brne, jelikoz mame v plzni zavody. to pekne nasere, asi budu muset jet aspon do vidne, abych neco letos videl 😄.

kopacek: me by stacil vek aspon pribliznej, preci jenom ho znate ne, tak to muzete odhadnout. kamos policajt me o nem zjistuje informace, ale kdyz neznam pribliznej vek tak je to dost tezky.
jeste sem si vzpomel, ze bych potreboval predni znak na caprice, kdyby se vam to nekde valelo navic 😃
a taky predni pozicky/blinkry do narazniku.

nechcu toho uz tady nejak moc? 😃)
Kopaček mohl byt narozen tak asi 1960. Našel jsem jenom přední blonry, ale ty, co jsou v rohu vedle lamp a zrcátka
Ahojte chlapi,sice jsem holka ale jsem cvok do aut.Ted se chci pokusit zalozit fan clu holandskeho krasavce DAFa.

Co vi na to?
Sice mile a zasluzne, ale co s tim ma co spolecneho US Cars and Trucks fan club ? 😊))
Co s tim ma spolecneho toto tema?Treba to ze DAF je truck a ja se snazim zalozit jeho fan club.

Jenom sem chtela vedet jestli se tu najde nekdo kdo by mel nejake napady,nebo jestli ma nekdo z vas nejake zajimave informace o teto znacce.
No nic proti, at je tvá snaha pochválena. Jenom jsem se dnažil decentně naznačit, že tady asi moc odborníků na DAF nebude, protože jsou tady lidi co se zajímají o americké auta a americké trucky. Tedy toto je klub o amerických přibližovadlech všeho druhu.

A nechtěla bys sis v rámci klubové soudržnosti zakoupit nějaké pěkné americké auto ?
No jo, to se někdo má, když má velký auto, já jsem ale na webu našel novej Dodge Ram 2500/3500, co má 5.9 I-6 TD Cummins s common railem a 305 koní, jenom ta mrcha bude mít určitě větší "GROSS WEIGHT" (celková hmotnost), než 7700lbs (3500kg), takže asi nakonec na mne zůstane Nissan pick-up, fňuk ;O(((
Hmm 😒 Tak to tě lituju. To se snad vyplatí trochu někoho uplatit a řidičák na trucka si udělat do 10 dnů, než jezdit rejží. No a eventuálně bys ses nespokojil s něčím řekněme méně hmotného ? 😄 Ne každej americkej pick-up váží nad 77000lbs. Třeba takovej Blackwood za $52.500 by byl dobrej ne ?
RAM je dobrej, ovšem uplatit papíry - to asi bude něco stát.....