21 komentářů
Kde beriete to, ze cierny interier je problem? Obcas ho treba povysavat a pripadne posuchat makkou kefkou a je zase ako novy, a ked chcem rychlo vyvolat dojem cistoty, staci vytriast omrvinky na podlahu. A flak na sedadle od cokolady ma netrapi - nie je vidiet 😄 Nemam ale oktaviu, tak netusim, ako je to s materialmi u nej.
Prave jeansy pustat musia. Ak nepustaju, nie su farbene indigom a uz to nie je ta spravna modra. Takze si myslim, ze idealne pre vas budu rifle od vietnamcov. BTW v rifliach sa do auta nesada, do auta sa predsa ide zasadne v sustakoch alebo v obleku 😄
Prave jeansy pustat musia. Ak nepustaju, nie su farbene indigom a uz to nie je ta spravna modra. Takze si myslim, ze idealne pre vas budu rifle od vietnamcov. BTW v rifliach sa do auta nesada, do auta sa predsa ide zasadne v sustakoch alebo v obleku 😄
ze kde to beriem? z vlastnej skusenosti 8-s po roku co mam oktavku je z cierneho interieru sedy interier - oblozenia dveri sa ti zaspinia ci si davas pozor alebo nie, laktova opierka a predne sedacky ani nehovorim. je v nich zapadnuty prach ktory je nepovysavatelny... najlepsie je to vidiet vtedy, ked prsi, otvoris dvere a par kvapiek ti naprsi na sedadlo...vtedy je najlepsie vidiet akej farby bol interier povodne. nehovorim o tych plysovych alebo ake su to koberce v ciernom prevedeni, tyzden im staci na to aby boli k nespoznaniu...takze odtial to mam. pricinu vidim aj v tom nestastnom caluneni OII, keby to bol velur alebo nejaky mikroplys tak ten problem je urcite mensi...
keby ma ten * v autosalone nepresviedcal o tom ako desne sa spini bezovy interier od cierneho, urcite mam bezovy...ale z "praktickych" dovodov mam cierny...
keby ma ten * v autosalone nepresviedcal o tom ako desne sa spini bezovy interier od cierneho, urcite mam bezovy...ale z "praktickych" dovodov mam cierny...
Béžový interiér, je mnohem praktičtější. O tom že je i podstatně hezčí se nemá cenu ani zmiňovat. Na béžovém není vidět prach a běžná špína. Koberečky stačilo vyklepat tak jednou za 1/4 roku - a to ještě i tak vypadaly, že na nich nic není. Černé, nebo jakékoliv tmavé jsou katastrofa - stačí po vysátí jednou nastoupit a už je vidět ten bordel, co tam zůstane.
K těm ryflím, nosím černé a v béžovém autě jsem žádné vyraznější zašpinění sedadel nezaznamenal. Za 4 roky jsem je na mokro čistil jenom jednou.
K těm ryflím, nosím černé a v béžovém autě jsem žádné vyraznější zašpinění sedadel nezaznamenal. Za 4 roky jsem je na mokro čistil jenom jednou.
Ja mam tiez bezovy interier ale v kozi a som s nim absolutne spokojny jedinu spinu je vidiet na gumovychkobercoch ale tie su cierne takze staci vyprasit a auto je znovu ciste.S tymi riflami ma pravdu ale mne pustaju iba tie tmavomodre Takze teraz ich nosim do roboty a tam jazdim dodavkou >😁 .Ten nadych do modra som mal iba na bokoch sebadla a tie som vycistil s mydlom na kozu a zislo to ihned.To mydlo cisti vsetko .Mal som spinave pasy od mokrej riflovej bundy boli troccha do modra a zislo to.Som si isty ze by ta farba od dzin zisla aj z latkoveho interieru.Predtym som sa pytal o take mydlo na SK a taky produkt u nas neexistuje.Ja som ho kupil vo Francii.
speedygon79
2 Jaro😜 a ako je znacka toho mydla na kozu, co tak zazracne zabera? Nie zeby som to mal modre, ale raz mozno sadnu ku mne ryfle od Versaceho za 10tacov a potom ho uz budem potrebovat....
speedy.gon:Ako som spominal kupil som ho vo Francii, pripravok sa vola AVEL savon cuir,tissu nettoyant en profodeur les pores du cuir et tissu ,canapees, interieurs de voiture.Mydlo na kozu,latku ,cisti do hlbky koze a latky.Kanapy,interier vozidla. 0,5 kg plechova krabica ,je to ako maslo, na kozu sa to nanasa neriedene a na latku sa to riedi s trochou vody.Obchod sa vola BHV,ale mozno sa to da kupit aj inde.
CAU
CAU
pravda cierny interier je uplna blbina. vidno na tom prach, a hlavne omrvinky od mojich dvoch synov ktory su v "rohlikovom" veku. Ked su hladny dostanu do ruky rohlik a je pokoj >😁 horsie potom ked vystupujeme, vzadu vyzera ako keby snezilo :shock: Predtym som mal v OI sivy interier (bola to este ta s tou hnusnou povodnouy palubkou) spinu vsak vobec nebolo vidno a to som mal koberceky, ked toho bolo moc koberceky som vysypal, alebo pri umyvani auta aj dokonca vyprasil. Teraz davam raz do mesiaca komplatne umyt auto aj s interierom. Po umyti je interier zas ako novy ale vydrzi to do najblizssej jazdy cez weekend s malymi (cez tyzden spina manzelkine). Inak to kompletne cistenie (interier najprv cely vcitane vyplni dvery a plastov povysavaju s priemyselnym dost vykonnym vysavacom s "chlpatym nastavcom", plasty potom dost dokladne namokro umyju. Je to rucna umyvarka na Plynarenskej a na Hranicnej v BA. Chodim tam preto lebo kamarat tam chodil s OI a mal ju cele 4 roky co ju mal stale perfekne zvnutra ciernu a nie sivu ako ti co len vysavali na banzinkach. Pri ciernom interiery odporucam. Inak aj to umytie je super. cena tzv maly komplet 650,- Sk o nieco viac ak su AL disky (tie cistia kazdy luc rucne zvlast mokro a na sucho, dal som to urobit na manzelkynej Almere a vyzeralo to vyborne). Odhliadnuc od toho ze lak neni doskrabany ako z umyvarky. O to viac ma potom vsak sere kazdy skrabanec ci odrenina od odleteneho kamienka ci buchnutia dveri na parkovisku >😒]
petrius, skoc niekam kde profesionale cistia interieri, dokazu zazraky. ja mam auto 4 roky, z toho 3 roky to nikto necistil a stale to vyzera uplne super. interier mam v svetlej kozi.
iste ak jazdis v aute sam ci len s ludmi co neprasia😄 tak neni problem, ine je to s detmi a ked sa v aute chodi dost napr na take lyzovacky ci k moru, alebo potom ked v aute vozis nejaky material
(to pre mna neplati).
(to pre mna neplati).
Taktiež si myslím, že béžový interiér je praktickejší. Akurát možno sedačky sú viac náchylné, alebo skôr na nich vidno zafarbenie od riflí. Ale keď sa dá pozor na rifle, tak je béžový jednak elegantnejší, vzdušnejší a aj praktickejší. Ako tu bolo spomenuté, nevidno tak každý dotyk topánky a plastu (či už na prednej hrane sedadla, na výplni dverí, na prahu). Menej vidno prach a omrvinky. Keď som mal Fabiu, tak ma polovička prehlasovala na čierny interiér a napokon to dopadlo tak, že som si interiér prezbrojil na béžový, takže som ten rozdiel zažil.
Čo sa týka čistenia, na na kožu je super Leather Cleaner od Armor All. Je to také mlieko, nanáša sa handričkou a koži čistí aj ošetruje. Na béžovej koži vidno o trochu skôr znečistenie, ale povedal by som, že je to signál, že treba tú kožu ošetriť, aby nepopraskala. V aute je (najmä v lete) hodne sucho a to tej koži nesvedčí.
Na látku existuje sprej, resp pena. Nastrieka sa to na látku, utvorí sa bohatá pena a nechá sa to chvíľu pôsobiť. Potom výrobca odporúča sedadlá utrieť, ale mne sa osvedčilo sedadlá povysávať vodníkom (vysávač). Prípadne sedadlá ešte raz navlhčím vodou a zase povysávam. Nevýhodou je nutnosť potom auto vysušiť, ale tá pena robí zázraky a sedadlá sú ako nové.
Čo sa týka čistenia, na na kožu je super Leather Cleaner od Armor All. Je to také mlieko, nanáša sa handričkou a koži čistí aj ošetruje. Na béžovej koži vidno o trochu skôr znečistenie, ale povedal by som, že je to signál, že treba tú kožu ošetriť, aby nepopraskala. V aute je (najmä v lete) hodne sucho a to tej koži nesvedčí.
Na látku existuje sprej, resp pena. Nastrieka sa to na látku, utvorí sa bohatá pena a nechá sa to chvíľu pôsobiť. Potom výrobca odporúča sedadlá utrieť, ale mne sa osvedčilo sedadlá povysávať vodníkom (vysávač). Prípadne sedadlá ešte raz navlhčím vodou a zase povysávam. Nevýhodou je nutnosť potom auto vysušiť, ale tá pena robí zázraky a sedadlá sú ako nové.
diamant, prosim ta aku penu si myslel? poprosim ta konkretnu znacku, je ich strasne vela a neviem co mam vybrat... a najlepsie keby nebola parfumovana, tie vanilkove a lesne smrady nemozem v aute ani citit :?
A ještě: mám světlý vnitřek, látku, a docela se mi už zašpinilo sedadlo do modra, od džínů... máte podobné zkušenosti?
No, béžový interiér je imho praktičtější než komplet černý, já mám béžový a prasí se o dost míň než černý, alespoň co jsem viděl. Vydržel mi 3/4 roku bez zjevných známek zašpinění (vyjma koberečků). Mám obavu, že ta modrá je problém s džínama, přece probůh nemůžou džíny pouštět :roll: