Diky vsem za reakce - prave co namerili v servisu nevim, ale nakonec mi to opravili v jednom servisu v Brne (PP-BMW) - pricina: vadna vaha vzduchu => lambda pry pracovala na meznich hodnotach a tudiz se na diagnostice tvarila jako "inactive" a controller dosazoval radsi stredni hodnotu(nebo tak nejak mi to rekli...) - pry tezko detekovatelna zavada...
mam 318i E46 (rv.1999), doposud maximalni spokojenost, ale posledni dobou (3 mesice zpet?) to ponekud zlobi, a nikdo(?) nevi co s tim - byl jsem uz ve 2 znackovych servisech (1."nic tomu neni"; 2."chce to vymenit hadicku privodu paliva-je popraskana"-hadicku vymenili-zlepseni zadne) i jednom neznackovem... nejsem automechanik (autum rozumim jak koza petrzeli) ale podle nize uvedenych symptomu a informaci ruzne po internetu bych tipl, ze problemu je vic: 1.Vadny volnobezny ventil(?), 2.spinavy(?) senzor ve vaze vzduchu ("MAF sensor"), 3.povolena spojka (=>pritahnout?),...?
Spojka nova (orig. vymenena v bmw), olej, svicky i kabely jsou nove; bez chiptuningu.
Symptomy😒br /> 1) Motor studeny - nastartuju - otacky cca periodicky kolisaji mezi 1000ot~400ot(malem az k "zaduseni").Navic toto se deje jenom NEKDY (cca 1 nastartovani z 20ti)... nvm-znamy co mel pry stejny problem, rikal ze je to volnobezny ventil...
2) Motor studeny - nastartovani ok (tj. bod 1 se nekona) - pridavam plyn - nad cca 2000ot zacne "cukat" a motor jakoby vynechaval a problikava kontrolka podkluzu kol (coz se nedeje) a v motoru to "cvaka" spinani protiskluzu (asr). Po chvili jizdy (az se motor trochu ohreje) to delat prestane, ale nekdy se to opakuje kdyz hodne pridam/motor zabere - ale uz ve vyssich otackach - cca 4500(?). Ze by povolena spojka... => pritahnout?
3) Motor zahraty - ale ma slaby vykon - seslapnu plyn (az na podlahu), a akcelerace skoro zadna - jako by byl "priduseny" neboco...
...uz si nvm rady co s tim, poradite nekdo plz?
Diky
Se spojkou to podle mě nemá co dělat.