Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

ADAC: Testy letních pneumatik 2008 (1. díl); rozměr 195/65 R15 V

18 komentářů

da_b0mb
Opet Pirelli a Bridgestone. Letos jsem presel z Michelinu na Pirellky a naprosta spokojenost.
ja loni presel z Michelinu na Conti PremiumContact a tez jsem naprosto spokojeny...a podivej se, kde ty gumy jsou. myslim, ze v tech top gumach moc rozdil nepoznas
Jj, tradice. Michelin prakticky nejlepší na suchu, ve valivém odporu a opotřebení, ale ztácí na mokru. Takže mě plně vyhovuje😄
da_b0mb
Jo urcite souhlas. Ja mam teda jinej rozmer(175/65) a Pirelli mely opotrebeni 0.8, ale vyssi hluk (myslim 3.😄 coz je docela znat. Uvidim az se vic zajedou
Zkus ER300 od Bridgestone,myslím,že budeš ještě spokojenější.Nejhorší guma ze silné čtyřky -Continental.
Flai
Ja přešel z Barum na Dunlop SP sport (akorat 185/55) a pohoda :yes:
hattori_hanzo
Se změnou auta jsem změnil i pneumatiky a musím říct že jsem s Pirelli spokojenejší než s Michelinem.Akorát občas když i v malý rychlosti ostřeji stočím volant tak zakvičí jak podsvinče... >😒] Předtím jsem měl na Cliu Michelin SP Sport 2000 185/50 R14 a neseděly mi kvůli klasickýmu neduhu - na mokru to byla tragédie.Dokonce taková že mě to stálo blatník a dveře! 8-s Na suchu oproti tomu byly perfektní. :yes:
Poridil sem ted na zaklade min. testu ADAC pneu Pirelli P7, rozmer 205/55 R16, na Mazdu 6 sedan v dieselu, a musim rict ze zatim naprosta spokojenost, na suchu sedi paradne... uvidime jeste jak si povede na mokru...
mmm
P7 máme od lóňska na focusovi a jsou parádní, jenom se mi zdají hlučnější a prý se rychle opotřebujou
Hawke
Souhlasim. Mám teď nově P7 na Stilu a nemůžu si ji vynachválit. Krásně drží a je i příkladně tichounká... Uvidíme, jak dlouho vydrží. Jinak, víte někdo, jaký je rozdíl mezi P6 a P7?
okristan
P7 mám od půlky loňskýho léta (stejný rozměr jako ty) a i na vodě se chovají čitelně. Předtím Bridgestone. Kvalita je srovnatelná, subjektivně mi právě P7 připadá na mokru jistější. Jedinou nevýhodou je, že ve vyjetých kolejích na suchu se nechá dost vodit a je třeba s tím počítat. Může to člověka překvapit.
jestli kupujete podle techto testu tak to je jako "vira tva te vyleci"....
Klaudius
Len by som dodal, že pre tento rýchlostný index je to dosť tragický rozmer, kto nosí na silnom aute alebo športiaku šírku 195 a profilové číslo 65? Také balóny sa hodia skôr na bežné autá, MPV a podobne. Mať výkonný voz, tak ho asi obujem do niečoho širšieho a nižšieho.
lucas.
Rychlostny index s tym nic nema. Nepovazoval by som uvedene pneu zrovna za sportove modely. Napriklad Michelin urcite nepovazuje radu Energy Saver za sportovu :-!
Klaudius
Veď práve - myslím, že rýchlostný index s tým niečo má. Limit 240 km/h niečo napovedá o možnom použití pneumatík.
K dispozícii sú aj nižšie rýchlostné indexy, bežnejšie a častejšie využívané nie len na prvomontáž. Je zbytočné na auto s maximálkou 185 km/h montovať "rýchlejšie gumy", pretože okrem vyššej ceny nič navyše v nich vlastne nedostávaš. Ale budiž, nejde o náš trh... 😉
blowiik
Tak nevím u letních bych souhlasil ale třeba u zimních nevím proč zbytečně kupovat širší... alespoň se s tim dá na sněhu a tak rozumně jezdit... na zimu mám docela podobný rozměr 205/65/15" a příští kdlině radši koupim 195ky...😊 a když mi rupne v kouli tak se s nima na dálnici rád přes 200 projedu😁
blowiik
jo omlouvám se sem asi vůebc nemyslel tady se jednalo o letní... tak to souhlasím to je kravina >😁
vrkuboy
nevi nekdo nec o teto znacce? nejake skusenosti? jizdni vlastnost? redem dik