Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

146 komentářů

Tak tady čtu o různých typech Škodovek a většinou je majitelé chválí.Ten kdo s ní jezdí v práci již méně a kdo má na jiné ten už ji nemá.Je to jako s VW kde kvalita ,cena a pod. jsou velmi ,velmi nadsazené.Dám jeden příklad za všechny ,dodnes se ve Škodovce nenaučili nastříkat nárazníky do stejného odstínu jako karosérii.Měl jsem Fabii a po tom kdy na autě vyměnili skoro vsě už mi nesmí do baráku .(jezdím velmi vlažně) 😢
většinou je majitelé chválí.Ten kdo s ní jezdí v práci již méně a kdo má na jiné ten už ji nemá.

hehe, ten kdo má na jiné? A já jsem myslel, že škodovky jsou předražené 😊

...kde žiješ chlape? škodovky už dávno nejsou pro socky. Socky si kupujou ojeté mercedesy.
Když pominu určité výrobní vady celé série, tak je to o konkrétním kusu u každé automobilky. Já jsem se sice nakonec rozhodl taky jinak, ale to jenom proto, že termín tříválec se mi protiví. (I když jsem se v tom svezl a v případě nutnosti bych s tím neměl problém).

Znám hodně lidí, kteří mají Fabii pět roků a jediný problém měli s tím nešťastným stabilizátorem.
Já jsem se sice nakonec rozhodl taky jinak, ale to jenom proto, že termín tříválec se mi protiví.

Chces snad rict, ze Skodovka nema alternativu k Fordu Focus 1,6 74kW?

Nebo chces snad srovnavat Fabii s Fordem Focus? ...to by pro ni byla velka cest.

Ja myslim ze konkurentem Focusu je Octavia, tak co tady meles o trivalci? Jakoby skodovka nenabizela jiny motor.
Ještě jsem neviděl Fabii s jiným odstínem nárazníku než karosérie.

A obecně s tvým shrnujícím hodnotícím statistickým generalizovaným příspěvkem nesouhlasím. Znám spoustu lidí co mají v pohodě na jiná auta a stejně se nakonec rozhodnou z dobrých důvodů pro škodovku.
k tý barvě .. záleží na úhlu pohledu, na osvětlení, na oku (jde hlavně o zkušenosti) a na tom, jestli tu odlišnost odstínu hledáš. Pochopitelně se nejdná o modrý nárazník na bílém autě, ale o tóny. Já jsem si tohohle efektu všimnul i na mnoha jiných vozech, korejských, italských, německých, francouzských...
TomKQT: "Ještě jsem neviděl Fabii s jiným odstínem nárazníku než karosérie."

Já už mnohokrát, Fábii Junior. >😁
tak ten junior hovorí za všetky odtiene, ani pri tej čiernej sa netrafili >😁

ale celkovo k Škodovkám, veľmi záleží od konkrétneho kusu, známy mal fabiu v autoškole, okrem žiaroviek nemal problém, aj keď kvalitné H7-čky sú drahé, ale napr. aby vydržala spojka v aute pre výučbu rozbiehania 270 tisíc kilometrov, tak to klobúk dole
Je pravda ,že jsou Fabie sa kterými jsou lidé spokojeni ale je u nich větší pravděpodobnost že bude zlobit než u japonců a dnes i u korejců(Hyundai).Stací se podívat na statistiku testů na 100000 km.Japonci lepší němci,němci a Škoda a pak jako vždy Francie.Dokonce i Alfa šla velice nahoru.Jo a pokud jde o ten odstín zatím každý komu jsem to ukázal názorně mi dal za pravdu a na spoustě aut .Chce to dobře koukat a je to i u r.v.2006.A to nemluvím o výbavě,bída. >😁
Tommy100
Já mám se škodovkama dobré zkušenosti,služební u nás mají najeto i dost přes 200000km a jsou stále spolehlivé a plně funkční...je to věc názoru :?
Tommy100
a nevím co máš proti tomu že Škoda na českém trhu dominuje.Snad je to kvůli tomu že je to pořád trochu české auto.V Německu je taky nejprodávanější VW,v Itálii Fiat....... >😒]
exup
ouňáku,

jsem jeden z majitelů OII (2,0 TDI). Něco chválím, něco ne - vyhledej si moje příspěvky u hlasování o OII o kousek níž, pokud se chceš přesvědčit. Stála asi 740 tisíc vč. DPH. Na tolik jsem ještě měl. Jak to vlastně myslíš, že kdo ma na jiné, ten už ji nemá? Jakože kdo se během vlastnictví škodovky dopracoval na A6-ku, BMW 5, nebo Mercedes E za já nevím třeba 1,5 mil., tak se ji zbavil a šel do těhle tříd? "Kdo má na jiné, ten už ji nemá" To je mi teda moudro. To dá snad přece rozum, že kdo má, nebo se časem dopracuje na auto za 1,5 mil., ten odejde od auta za 700 tisíc ne?. To snad platí obecně. Prostě ti movitější si kupujou dražší auta, protože na ně mají. Asi mají tušení, že ta dražší auta budou jednoduše lepší, nebo bezpečnější, než ta levnější. Aby taky ne. Až jednou budu mít a budu ochoten dát za auto přes milion, taky od škodovky odejdu. Spíš ale proto, že budu chtít mít tohle dražší auto, z různých důvodů, nikoliv, že už škodovku nechci, v mém případě. A rozhodně se nepovažuju za nějakou potrefenou husu, co se jí dotklo, že se někdo o škodovku otřel. Serou se všechny značky, co si budeme povídat..

Nechtěl Tys náhodou napsat, že kdo má na škodovku za třeba 700 tisíc, tak si za tyhle prachy příště koupí jinou značku? Třeba Pežota, Renolta, nebo Hjundaje.. V tom bych viděl aspoň nějakou logiku. Přijde mi, jakobys žil v tom, či naznačoval, že škodovky jsou pořád levná auta. Nebo levnější než ostatní. To mně teda vážně nepřijde.

Odpusť, ale založils tu nové téma docela nesouvislým a nekonkrétním blábolem. Zřejmě jsi asi měl s tou Fabií smůlu, no. I to se může stát.

Přeju Ti upřimně, abys měl na to jiné auto a měl při jeho volbě šťastnější ruku. Co vlastně teď kočíruješ?

P.S. Možná jsem trochu barvoslepější, ale ještě jsem si rozdílu barvy nárazníků a karoserie na žádné škodovce nevšimnul. Budu se na to teď zaměřovat..
Jinak exupe ty češtináři pežot se píše peugeot a hjunday zase hyunday .Ale jinak máš pravdu. 😜 :idea:
Jinak exupe ty češtináři pežot se píše peugeot a hjunday zase hyunday .Ale jinak máš pravdu. Razz Idea

Hyundai.
Vašek M.
Myslím, že přesně o tohle mu šlo. Zase vyvolat nějaký nikam nevedoucí flame. Prostě je to provokatér a vaše reakce mu dělají dobře.. 😉
skodovku sice moc nemusim ale nevadi mi.

pekny nesmysly si tam nasazel ounaku: kdo ma na lepsi..........

znamej napr prodal svoji firmu za 65mil a jezdi v OII tdi. je to o lidech.

PS: at ti mama prekontroluje ten podpis
Tommy100
Nevím proč musí někdo pořád provokovat,taky znám několik lidí,kteří jsou milionáři,mají vily za nehorentní sumy,tučné konto na účtě,firmu nebo i více a přesto jezdí ve Fabii nebo Octavii :shock:

Jo,znám jednoho do kterého byste to nikdy neřekli, žádné drahé obleky,jezdí v obyčejné fábii,ani nijak vyšperkované,obyčejné 1.4..... :roll:

Takže jak tady správně píšete, je to o lidech 😉
exup
ouňáku,

teprve teď jsem se všiml toho Tvého "podpisu", v zápatí. A poslyš, abys chytil dobré auto, tak to štěstí musíš mýt od hlavy, paty, nebo rovnou od přirození? Být štěstí rodu ženského, věděl bych, ale takhle mi to trochu zavání pedofilií..

Nebo má Mulder pravdu a jsi univerzální, t.j. i pravopisný provokatér..?
Tommy100
:lol: >😁 >😁
Tak nám opravovali přední nárazník u fabie a poté i znovu lakovali do Cayenne oranžové matalízy a je jak nový. Žádný jiný odstín tam prostě NENÍ!

Fabie je dosti drahé auto, my kupovali Combi a jedině akční model, protože tehdy se vám to fakt vyplatí, jinak ne.

Ještě mám Felicii Combi už 9 let a no problem. Pouze standardní údržba.

Příště koupím opět Combi a bude to asi Fabie, protože na OII Combi mít nebudu.

P😡: Známí mají taky peněz, že neví co s nimi, ale jezdí ve felicii Pacific 1.3 a peníze radši investuýjí do bydlení, což je lepší než mít káru třeba za 1mil. Kč.
Copak to je ta felicie pacific? to je nějaká akční řada?
kostey
felicia pacific? to je jednoduche - je to obojzivelna felina co umi preplavat i Pacifik...

nebo se pletu? 😉
Já jsem si tedy rozdílných barev laku u škodovek nikdy nevšiml (což je asi v mém případě silně s podivem...), zato jsem si toho pokaždé všiml u Audi, kde je to už po řadu let prostě zcela nepřehlédnutelné: barva "na plechu" a na "plastových dílech" (hlavně náraznících) má úplně jiný odstín, zejména dobře je to vidět na světlých metalízách.
Pleteš se. Felicia Pacific byla akční model v r. 1998 (přesně jak píše 136L), vyráběla se ve 2 barvách - zelené pacifické a modré lagunové. Hatchback i kombi. Měla navíc nějakou výbavu - centrál s DO, AL kola ...
Ahojky, rozumná reakce je od exupa a uznávám má pravdu je to o penězích a vztahu k autům.Někdo má a přesto jezdí skromně a někdo se zadluží jen aby se ukázal.Nadruhou stranu se mi líbila reakce na podpis ,někdo to pochopil jiný se chytil.

Je ale dobré pozorovat jak si každý hlídá to své.Já na Škodu špínu neházím naopak v postkom. zemích je 1a dohnala tu strátu rychle.

Já mám saaba 9-3,předtím 900,začínal jsem 99 vyženěnou.Nejsou to špatná auta ale všude najdeš chyby.

Toť má lehká omluva za provokaci ale funguje to u všech značek což je dobře, přeci nebudeme jezdit všichni v jedné.

Jen na závěr,Fabie mají opravdu jiné nárazníky .Čau. 😉
Vrátím se k tomu s tím odstínem, že škodovka neumí udělat stejný odstín.

První komentář bude trochu z jiného soudku, ale částečně souvisí - na Felicii rodiče těsně před koncem záruky na lak (kolik to byla ta záruka, 6 let? nevím už) reklamovali zadní dveře. Servis si vyžádal víko od nádrže a podle něj jsme dostali nové zadní dveře u kterých nebylo poznat, že nejsou na autě od počátku. A to auto stálo celou dobu venku, každá barva časem trochu slunkem vybledne.

Druhý komentář - hodnotit rozdíl odstínu nárazníku a karoserie tak, že si to člověk prohlíží hodinu pod různými osvětleními a měří sebemenší odchylky, to není smysluplná kritika automobilky, to je prostě blbost. Možná by si dotyčný měl uvědomit, že nárazník je z plastu a karoserie z kovu. Takže je jasné, že takto rozdílné materiály mohou jisté zanedbatelné světelné/barevné charakteristiky za extrémních podmínek vykazovat, i když jsou nastříkány naprosto stejným lakem.
Jde jen o to že lak na plastech se podstříkává ješte proto aby zde barva držela ale Škoda tomu pak již neumí dodat stejný odstín kdo to nevidí a je to na první pohled je trochu slepoučký. :shock: A ješťe ty malá pravá zrcátka za to měly někoho nakopat.Nemuseli od němců všechno převzít.
slepoucky ses ty, protoze jses prvni clovek od ktereho slysim, ze by skodovka neumela udelat stejny odstin celeho auta 😊
Tommy100
To mě podržte,ty kritizuj že někdo nedodržuje češtinu >😁
Tommy100
No já to taky teda slyšel dnes poprvé.... :?
exup
ouňáku, ale vždyť já vím, jak se která značka píše. To byla jen taková legrace, poslyš. Možná to v tom mém okolním tragicky vážném textu jen trochu zaniklo...
Pro NiceOne který má pravdu že ojeté Mercedesy si kupují socky.Jak je vidět na něm ta lepší sorta jezdí s třívalcema.Jsme na tom podobně mi měli v rodině Warťáka ale je to 30 let nazpět.Jsi borec a už raději nepiš nebo mě rozbrečíš.(ale má to super zvuk skoro jako oltcit) >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Ano, socky (a největší frajeři) si ojetý mercedes, bmw a další původně drahé luxusní či sportovní vozy kupují. On takový dvacet let starý baworák nebo mercedes je za pár korun, protože o to nikdo normální nestojí. Jenže, to si koupí buď uplnej blbec, kterej vidí řekněme za 100t auto jako hrom s výkonným motorem a pak machruje na lidi, který daly 300t za fabii, co to mají za *** (a to jsem nevybral zdaleka tu nejdražší) a pak se náramně diví, že musí v jednom kuse něco shánět (protože neviděl, že tluče náprava, motor vydává zvláštní zvukově kouřové efekty a bere na 100 km 20 litrů benzínu a půl litru oleje), nebo to koupí nadšenec, který s tím počítá a dá tomu autu co potřebuje (a klidně se v konečné sumě může dostat výš než kdyby to tenkrát koupil nové)-takový člověk si zaslouží uznání, kdežto těch prvních je mi líto. A pak je samozřejmě potřeba rozlišit ojetý a ojetý, pokud jde o rok nebo dva staré auto, pak pořád asi nepatří mezi socka-edition, ale takové vozy nice-one určitě nemyslel. I když...je zajímavý pokles ceny těch původně drahých vozů. Pak není problém vidět socky (to slovo se mi nelíbí, ale když už se s ním tady začalo...) třeba v pár roků staré A8 4,2 Pročpak auto původně drahé jako prase stojí po pár letech zanedbatelný zlomek původní ceny? A proč si tu ceny takový "***" jako jsou fabie proti tomu tolik drží? Deset let staré audi a8 nebo BMW 7 je za desetinu původní ceny, ale to třeba pro deset let starou octavii neplatí. Sám jezdím ve Favoritu z roku 1990, taky potřeboval trochu té údržby, když jsem ho před dvěma lety koupil, to samozřejmě, jenže teď jezdí a nic mu není, ale kdybych si za stejný peníze koupil mercedes, tak se z toho teďka taky třeba po*eru.
kostey
136L: Peknej prispevek... (ale) Skoro bych ale rekl ze to psal nekdo kdo ma nejakou fabii, nebo neco takoveho. Nemas ty nahodou favorita?
Ouňáku, od kdy se štěstí myje? >😁 >😁
náhodou, aké auto, okrem olcitu sa môže pochváliť s motorom, ktorý má piesty do V??? a ten zvuk, už len turbo k tomu a predná náprava dá karosérii zbohom

a tie farby sú vážne občas odlišné, ale nie z prvovýroby
náhodou, aké auto, okrem olcitu sa môže pochváliť s motorom, ktorý má piesty do V??? a ten zvuk, už len turbo k tomu a predná náprava dá karosérii zbohom

Oltcit nema pisty do V. Oltcit ma motor typu boxer, podobne jako starsi Alfa Romeo, Porsche, nebo i dnesni Subaru.
To 136L: klasicka reakce klasickyho cechacka >😁 tomu se lze jen pousmat
Kostey, mám favorita (do fobie se nevejdu, navíc studuju a i nemám stálé zaměstnání, takže na ni ani nemám i kdybych ji chtěl), jsem s ním spokojenej a troufám si taky tvrdit, že patří k těm (nej)lepším kusům na silnici. Taky nezůstal ve stavu, v jakým se koupil, jezdí se s ním taky málo, mám ho jako takovou hračku, miláčka. A všem, kteří mají na lepší (a hlavně sběratelům rarit typu cosworth) fandím. Koukal jsem na ty obrázky co jsi tuhle odkázal, paráda. Mohl by jsi o tom spácht nějakou webovou stránku...

Rene Valnoha: Co je na tom tak legračního? Proč klesají ceny luxusních nebo sportovních vozů cizích značek tak rychle ve srovnání s o byčejnou škodovkou? Mě se zdají legrační lidé, o kterých píši, ta skupina, co si myslí, kdoví co nemá - tedy ne lidi jako Kostey, který dává děděčka pěkně do pucu. Pořád si myslim, že je na ježdění lepší mít zánovní, byť nijak extra fabii, nebo třeba getze, to je úplně jedno, než dvacetiletej krám
ono to neni o tom jak je to auto stary, ale v jakym je stavu. nez abych jezdil v getzu kterej je malej nepohodlnej bez vybavy atd, tak radsi budu rok shanet ten zachovalej kus auta ktery mi bude vyhovovat.

co se poklesu hodnoty tyce, tak ten je procentuelne priblizne stejnej jak u skody tak napriklad u audi.

lidem jako je kostey taky fandim. mit na to cas tak mezi ne taky patrim.
Zachovalej sehnat samozřejmě ano! Sám jsem to tak řešil, i když je fakt, že to nebylo zrovna porsche nebo volvo 😒 , inu každý má nějaké možnosti. Mimochodem, do korejskýho auta bych taky nelezl (vyjímkou budiž Cee'd ), naštěsí jsou zatím k dsipozici jiná vozidla. Jo ještě, abych nezapomněl, kdyby náhodou chtěl někdo favorita vidět, můžu poslat obrázek, když už o něm píšu.
kostey
136L: jo posli odkaz na nejaky fotky! to me zajima

Mam jednoho kamarada co je taky blazen do svyho favorita. Ma ho vselijak upravenyho ale poznat to na nem na prvni pohled vubec neni. Je zastancem pouze funkciho tuningu. tzn. vzhled prakticky nezmenen, ale to auto fakt jede, zataci brzdi... proste super! Tomu tvymu se ale asi nevyrovna... Sem zvedavej na ty fotky
To tě kostey možná trochu zklamu, ale já nehraju na tuning ( k tomu bych si koupil další auto, na který zatím nemám, já potřebuju s autem jezdit i po cestě, takže mít jen jedno by nebyla dobrá volba), hraju na co nejlepší celkový stav a vzhled ale v rámci zachování sériového vozu. Tedy - přiblížení se stavu, v jakém to vyjíždělo z fabriky plus něco málo na vylepšení - třeba jako centrál nebo třetí brzdový světlo, který se tenkrát bohužel bežně nedávalo. Ten stav se u mě týká jak interiéru, tak exteriéru i techniky, nesnáším po venku naleštěný auto a hnůj ve vnitřku na kobercích. Na rychlo jsem poskládal fotky (a štve mě, že jsem nenašel fotky vnitřku, bohužel jsem daleko od auta a nemůžu je zatím udělat) na tuhle webovou stránku: [odkaz] . Ale říkám, nečekejte tuning, ale velmi zachovalý kus. K tomu tvýmu autu kostey, jen to téma založ, nebo i webovou stránku, ať se nechají pěkně zobrazovat i fotky s postupem atd. Myslím, že by to zajímalo kupu lidí.
Alessio1
136L: a taková to byla krásná louka, než jsi na ní vjel s tím šrotem >😁

(ber s rezervou...nechtěl jsem to říct tak na tvrdo, ale...bylo to silnější než já, ještě jednou promiň)
Ouňáku proč ty útoky? Proč si myslíš , že když má někdo slabý motor tak z toho hned musí mít mindrák? Spíš mi to připadá jako kdyby sis tady léčil mindrák Ty.

A pročpak jsi smazal ten roztomilý podpis. Nelíbilo se Ti , že se Ti za to někdo vysmál. >😁

Kdyby to bylo myšlený jako fór tak ho tam necháš.

ještě Alessio : >😁 >😁 >😁 😁
kostey
ouňák: diky za pochvalu auta, diky ze mi drzis palce, ale proc proboha tady vyvolavas takovyhle flame? Neni to nahodou zbytecne? Neni lepsi si normalne pokecat s lidma co sem chodej a ne se tady snima snazit rozhadat?

136L: ne vubec si me nezklamal, ba naopak. Udrzovat auto v co nejcistsim a originalnim stavu je podstatne tezsi nez nejakej tuning. Mimochodem slovo tuning fakt nerad pouzivam, protoze hodne lidi poradne ani nevi co to slovo znamena... Kdyz se rekne tuning tak se vetsine lidi vybavi "tuzing" a nebo "styling" Styling nemam rad, kdyz se podivate na kosinu tak co tam je zmeneno? odendany lišty, zavareny zamky, vymenena strecha se sibrem za strechu bez sibru a to je asi tak vsechno. Jsou to jen takove male "doteky stetcem" Na prvni pohled neni videt vubec nic oproti serii. No a ted jsem chtel pokracovat tim jak to chodi u jinejch aut a majitelu ale nebudu stim zacinat, kdyt to znate...

a k tvemu autu: takove to bylo krasne auto dokud neprijelo na tak osklivou louku >😁 😉

Fakt peknej kousek! pokud me tim nekdy svezes tak te muzu na oplatku svezt kosinou 😉
Kostey: a to vožení myslíš vážně?

Jinak k tý louce: tak strašně zasraný jak to tenkrát bylo, to jsem ještě neviděl, bahno, tráva, sníh. A bylo to všude, naprosto. pODbehy byly plný, strašně se to tam napěchovalo. Ale stálo to za to, docela mě to bavilo a nic jsem naštěstí nezkurvil 😊, i když jsem se jednu chvíli pěkně zapotil.

Tuning (rozuměj oběcně všecky odlišnosti) je trochu problémová záležitost, já to mám rád jen do té míry, než to začne někoho ohrožovat a nebo obtěžovat. Rozhodně nepovažuju za tuning velký křídlo, velký kola a kupu kraválu kolem (a to je bohužel velmi častý jev). 😄 Uznávám spíš úpravy pro závody.
kostey
136L: Az mi to auto bude jezdit tak dej vedet. Myslim ze to nebude problem.

A co se tyce tuningu tak mame na to asi stejny (zdravy) nazor. Tuning ano, ale ma to hranice. Proc auto na bezne jezdeni snizovat tak ze se pod nej nevejde krabicka cigaret? Proc tam davat narazniky ktere urves pri kazdem parkovani? Proc si nechat podsvitit auto? K cemu to je? Proc se vozej zamracene kapoty? libi se to vubec nekomu? proc tonovat skla tak silne, ze ani ridic nema dobry vyhled z auta? Co se zlepsi, kdyz na 102cítku nasadi nekdo obrovsky hlinikovy kridlo? Na co jsou Golfum 19ti palcovy kola? a bla bla bla, rozumime si, ne?
No já myslím že si rozumíme výtečně.
kostey
136L: 😉
......tak jo,někdo to poznal jiní mi šli po krku >😒] a le já si o to říkal.

omlouvám se za provokaci a novoroční předsevzetí.....už to neudělám

všem mnoho šťastných a dobře zajetých.... :😉
Allesio: >😁 >😁 >😁 >😁 😁
kostey
Rene Valnoha: jak pises: "mit na to cas tak mezi ne taky patrim" To je presne muj problem. Cas na to nemam vubec. Fakt me to stve. Na jeho stavbe bych se chtel podilet, protoze pak bych z toho auta mel mnohem vetsi radost. Zpravy co se s autem deje dostavam jen po internetu a za posledni rok jsem jsem ho videl jen jednou a to v cervnu a motal jsem se kolem nej jen tak hodinu. Mezitim se ke mne dostavaj zpravy ze nez se auto odstehovalo z druhe garaze do treti tak se nekam stratili nove predni poloosy... O tyden pozdejc se dozvim ze se stratili jeste 2 spojkovy sady. Jedna original mirne jeta Cosworth a druha jeste zabalena Borg & Back za nejakejch 15tis... :x 😢

A tak mam obcas pocit ze se auto snad nikdy nedostavi... Nebo teda tak moc se tesim az bude auto hotovy, ze mi prijde ze se toho snad nedockam. A kdybych mel jednim slovem vystihnout muj vztah k autu tak to bude asi slovo "respekt"

Kdyt ja nejsem zadnej zavodnik a s takovymhle autem jsem fakt jeste nejedzil. Nejsilnejsi co jsem kdy ridil bylo asi 3litrove scorpio cosworth v automatu...(neco pres 200PS a vaha nevim 1,5t) takze nic moc >😁 8-s

Je mi teprv 23 a rozhodnul jsem se ale vsechno obetovat autu. Vsechno ostatni jde ted stranou. Ze mne se ted skoro stal abstinent, protoze mi je lito utracet za hnusny skotsky pivo... Hospodu si radsi odepru a tech 20liber co bych tam propil radsi schovam pro kosika... Vsichni mi rikaj ze jsem blazen ale me to je jedno. Nemuzu se dockat az poprve otevru dvere, prekrocim rám, zapadnu do skorepin, pripoutam se hodne hodovejma pasama, otřu pot z čela, nastartuju a vyjedu z garaze... Pak se budu moct zapsat do Guinesovky jako clovek s nejsirsim usmevem 😁

(ja si tady asi otevru vlastni tema. Porad pletu "kosu" do vselijakejch jinej tematu a tak jsem porad nekde off topic a delam tu zbytecnej neporadek ve foru...)
kostey
...sorry omylem vlozeno 2x
To máš jednoduchý. Ceny luxusních a sportovních aut jako ojetin jsou daný situací na trhu. Přeci jen sehnat kupce (a hlavně u nás,kde každej hledí na spotřebu po půl litru a povinko) na A8 4.2 je o dost větší problém než na Octávku 1.9 turbokamna. Pokud máš něco trochu exotic,tak holt musíš jít pod cenu, pokud nechceš na kupce čekat třeba rok. Naopak,díky poptávce po Škodovce a VW jsou ojetiny těchto značek dost ceněny (někdy mi přijde až předražené), ale to jsou zákony trhu a otázka nabídky a poptávky.
Dodávám lakované díly pro Volvo (XC90, V70 atd). Každý den tam dělají audity barev -> porovnání barev klik, zrcátek, nárazníků atd. Mají samozřejmě přísnější kriteria, než je běžné uživatelské oko, ale ještě se nestalo, že by všechny komponenty seděly, prostě to nejde (aspoň ne za peníz, kterej má za to dodavatel vyhandlovanej..) Sám jsem si nikdy rozdílů nevšim..
Rene Valnoha, je to myslím přesně tak jak píšeš, každý si koupí to, co mu bude vyhovovat, na co má, co od toho očekává a co se mu líbí.... Někomu vyhovuje Getz, který je pro Tebe nepohodlnej a bez výbavy. Mám pocit, že tu řešíte neřešitelnou věc.
Kostey zdravím Tě a držím palce .Původně jsem chtěl trochu rozdmíchat a asi se mi to povedlo ty rychlý šípy (škodováky)a povedlo se.Ze Tvého psaní cítím že víš co chceš a fandím Ti.Můj brácha cpe taky peníze do aut ,jenže on do veteránů(Brouk,octavia,Š 1000)Já osobně proti Škodě nic nemám,taky jsem ji vlastnil ale spíš mě občas překvapují reakce majitelů,to se zasměji.

S těmi drahými auty je to hlavně o financích na provoz ,servis atd.Že si drží Škoda cenu je o koupěschopnosti lídí u nás.(opět servis atd.)Svezení ve starším zahraničním voze (někdy i dost starém)je většinou nesrovnatelné s malými vozy byť novými.Ovšem ta jistota sednout do horšího byť nového a jezdit ta je v lidech dost zakořeněná a nechtějí ryskovat.A většina těch majitelů nových vozů je má líznuté a nebo je odpisují z daní.(těžko bude jezdit parta zedníků v 5 bavoru)Ovšem to nechce někdo slišet a pokud se v takovém autě svezou tak si stříknou do trenek.Ty jdeš do velké nejistoty a já Ti fandím. :?:
To ouňák:a co tím chtěl básník vlastně říci?Že jsou drahá auta náročné na finance?To skutečně nikoho nenapadne na to musí přečíst Tvůj inteligentní příspěvek!
Nyní pro pauzla.To jsem psal kosteyovi který má trochu normalní myšlení byl to můj názor Ty inteligente. Nepatříš taky k rychlým šípům .:shock:
Mam takovej pocit ze pan ouňák je studentik zakladni skoly. ...ani ne tak podle jeho hrubek (ty delam vsichni :😉 0, ale podle detskeho stylu jeho vyjadrovani. Snazi si zde jenom zvysit sebevedomi a zabit nudu.
Opět se poznají; zamindrákovaní tříválcový škodováci"sice inteligenti ale auta na h,vno,viďte.
Tommy100
A ty bys ty inteligente měl rychle "slišet" češtinu,místo vysedávání a psaní nesmyslů si domluv doučování,jak tak čtu tvoje příspěvky, byla by to potřeba 😉
ouňák: a co ty vůbec máš za auto?
ouňáku, "zamindrákovaní tříválcoví škodováci"? Podobné jako zamindrákovaný Saabista. Když už člověk neví kudy kam, tak začne urážet druhé, ať už tím, co mají (auta), nebo co nemají (znalost češtiny).

Alessio: >😁 >😁 😁
136: Do korejskýho auta bys nevlezl a jezdíš ve faku.... LOL :roll:
kostey
MikiBoy: radsi budu tlacit Forda nez abych ridil korejce!!!
Kostey: A tlačíš často? 😁
kostey
mikiboy: >😁 ne jeste jsem netlacil... Vlastne kecam, tlacil! kdyz naloduju auto na lod tak se fronta hejbe rychlosti 5 metru za 5 minut. Je mi lito tak castokrat startovat a tak do nej vzdycky stouchnu. A co je *? kdyz jsem to zacal delat tak si toho vsimli i oststni a par lidi (aut) se pridalo 😁

a kdyz jsme tlacili kosinu jednoho kamarada tak jsme se docela nasmali, kdyz jeden kamarad prohlasil, ted to auto ma misto 204koni vykon tří volů >😁
předpokládám kromě těch s Hummerem 😊
kostey
😁 ne, kdepak... Pridali se podobny socky se starejma autama jako jsem ja...

+ sorry zkomolil jsem ti nick u minuleho prispevku, uz jsem to opravil a jeste neco doplnil 😉
Tak bacha aby Ti to tlačení nezůstalo >😁 Víš přece co zkratka FORD znamená 😉

Ale je fakt že Sierra moc neváží,ne?
kostey
hele a vis ze nevim co znamena zkratka ford? Ja myslel ze Ford je akorat prijmeni Henryho. Tak to me prosim pouc. To sem zvedavej co z tebe vypadne za ptakovinu... 😊
No přece Fix Or Repair Daily >😁

To my s kvalitními korejskými vozy neznáme 😉
kostey
... no kdyt to povidam... pekna ptakovina. Jako kdybys nevedel, ze se rozbijej vsechny auta, nektery jsou lepsi nektetry jsou horsi, ale kdyz se k autu dobre chovas tak ono se ti za to odveci. Tot ma zkusenost...
MikiBoy, ty jsi ale žertýř >😁

Moje Sirrka Ti vzkazuje, že až Tě vyčenichá na silnici, tak Tě kousne... 😉 >😁
JH: To bylo jen v žertu, já mám jinak k veteránům respekt 😉

Mě jenom dojalo to škodovkářovo prohlášení...jinak vztah je starým autům jako má kostey (a asi i Ty) je obdivuhodný, o tom žádná...
Teď myslíš asi mě co? Co řeknu, za tím si stojím. Každý má k něčemu odpor.
Myslím.
To víš, vidím to podobně jako rozdíl čínská vs česká hračka. Plechová tatrovka z Kadenu něco vydrží a vypadá podobně jako skutečná. Čínský plastový autíčko už takový vlasntosti nemá.
No to přirovnání na fako fakt sedí >😁 >😁 >😁
Chceš říct, že nevydrží? Ale vydrží, když se o něj člověk stará, tak v pohodě.
Ne, chtěl jsem říct že vypadá skoro jako skutečný auto >😁
😁 >😁 >😁 no však to taky dělal Bertone, co jsem koukal na skicy, tak vypadaly sakra podobně tomu, co nakonec z fabriky vylezlo
kostey
136L: fakt pekne a pravdive prirovnani... Uplne se mi vratily vzpominky na plechovej traktor kterej mi jako malymu prckovi dal tata kdyz jsem lezel doma s anginu a musel jsem chodit do nemocnice na injekce...
taky jsem měl traktor, plechovej, i kvalty se tam daly sázet, 123ZN tam bylo myslim
...kucííí, já měl ještě plechovej buldozér z NDR (DDR), na baterky, uměl jet dopředu a dozadu, toť vše >😁 , ale byl fakt krásnej a v motorové části se pod plexi hejbaly písty !

Jenomže já mu pak byl nevěrnej, a teď mne nemlaťte, právě s plasťákem, ten byl made in ČSSR >😁 a měl mám dojem i rychlostní stupeň č. 2, jakési Turbo, tím si mne získal...ale tomu plecháčkovi se esteticky nevyrovnal, to je fakt 😉
...kucííí, já měl ještě plechovej buldozér z NDR (DDR), na baterky, uměl jet dopředu a dozadu, toť vše >😁 , ale byl fakt krásnej a v motorové části se pod plexi hejbaly písty !

Jenomže já mu pak byl nevěrnej, a teď mne nemlaťte, právě s plasťákem, ten byl made in ČSSR >😁 a měl mám dojem i rychlostní stupeň č. 2, jakési Turbo, tím si mne získal...ale tomu plecháčkovi se esteticky nevyrovnal, to je fakt 😉

...safra, omylem dvakrát odesláno, omlouvám se...jo, a do dneška mám dřevěnej bagr, bomba !
kostey
136L: tak to si mel asi stejnej jako ja. Mel si ho i s privesem? ja jo >😁

JH: Dodneska mam taky drevenej nakladak. Dostal jsem ho od sousedky moji babicky >😁 Pamatuju si jak jsem ho dostal, loupala se z neho barva, jedno kolo mel skoro upadle... Tata mu udelal generalku tzn.: zbrousit, natrit barvou a primontovat kolo. 😁
přívěs u traktoru....to nevim hele, plastovej buldozer na baterky jsem měl taky, ale jen krátce, zlobil, musel se posílat na opravu někde a pak už o něm nevím..počítám, že jsme měli asi stejnej, ten sortiment tady nebyl tak velikej
Tommy100
Já měl zase spousty škodovek,i tu 120 na drát,takovou tu kolem 30cm,dneska má cenu i přes 2000Kč a já ji zničil 😢
jo, škodovka 120, taky jsem měl, modrou a VB verzi, dokonce jsem k nim měl vlek, ale bez dálkovýho ovládání. Obě to byly užovky, ale byly fajn, setrvačník tam byl, pěkně to vrčelo >😁 . Taky jsem měl dvanácettrojky, jednu sanitku a jednu nákladní, s oddělávácí plachtou. To byly časy, jestli pak se dají ještě koupit v hračkářství hračky, které mají nějakou reálnou předlohu? Nevíte někdo?
Tommy100
no až teď začíná ABREX dělat modely škodovek,myslím že celkem povedené,mám už stodvacítku >😁 (1:43)
Tommy100
jinak 1203 jsem měl taky,to byla fakt parádní autíčka >😁

Měl jsem dost takových těch typických hraček 80.let,měli jste někdo Igráčka??Já asi 10 >😁
kostey
Joooo! Igráčka jsem taky mel. Nebo teda mel jsem jich vic, ale uz nevim kolik >😁 To byly casy... Ted to je samej pokemon, batman a kdovi co jeste... >😁
Nevěděl jsem, že Igráčky vyráběla Škoda Auto. :roll:
TomKQT: Proč, to tady je někde napsaný???? Jinak igráčka jsem měl taky, policajta.
136 L: Máš doma nějaký model svýho auta ??? Fáva se dají poměrně dobře sehnat. Pár jich dokonce mám, hlavně ty malé, jak se dělají k elektrickým vláčkům o velikosti "H0"... vyrábějí je v různých provedeních, dokonce i PČR, Městská pol. Praha a snad dokonce i VB!...

Kdysi jsem měl i malinkatou kovovou Š-120, vyráběli ji na Slovensku.

U mých aut je to s modely horší, sehnat Civica, Galanta nebo Sierru v civilním provedení je těžké, většinou jsou autíčka upravený a pokreslený coby sporťáci...ale někde mám doma plastovou Sierru Coswortha!!!, původně to byl model snad "Police" z Británie, nálepky už opadaly, ale maják na bílé PVC kastličce zůstal...ku*va, to se v takových autech muselo těm "Bobíkům" ale safra lítat 😉
Mám doma angličáky : Favorita nevim přesně měřítko, ale je malej, pak mám 130 LR (taky mrňavou), teď mám plastikovej model (jsem taky tak trochu modelář) 1:43, ale zatím není postaven, to bude přesná kopie mýho miláčka - když seženu někoho, kdo mě udělá kola, no a pak mám rozhrabanou 1:24 130RS (auto mých snů) ve zbarvení z Monte Carla a v krabičce čeká 1:24 Felicie (ta stará, vím jístě, že bude červená). Modely dělám, když už to nemůžu mít 1:1 v garáži (hlavně s tou RS je problém), tak to aspoň můžu mít zmenšený. No a pak doma mám ještě kastli favorita z nějakýho klik klaku, ale obávám se, že z ní nic nespáchám, zaítm nevim.
no jo, stotřicítky 😉 ...to byly káry, já měl taky jednu, ale tu novější a "civilní" z roku 1986, takže ne tu co myslíš, ale taky to jezdilo bezva. Co by poblázněný mladík jsem z ní na silnici vytáhnul i 150-160 km/h, kamarád měl Š-125 a to bylo to samé, oboje pětikvalty, ta 125 byla ještě snížená a hlavně měla rychlejší převody, takže na rozjezdy byla živější.

V době Š-105,120, Trabantů, Moskvičů a Žigulů (i když ty uměly také uhánět) byla Š-130 pravým králem našich silnic.

Můj táta má Favorita, ještě toho karburátorovýho a také mu to stále jezdí bez nějakých větších komplikací, jen ta rez zlobí. Občas se v tom projedu a je to taková nostalgie, zážitek (a to myslím v dobrém) ... 😉
Stotřicítkou L o který píšeš jsem nikdy nejel, ale jezdí s ní k sousedce syn a udivuje mě na tom, že to auto je dost tichý, když zůstane stát jen na volnoběh, tak to není skoro slyšet. Ve favu mám taky karbec (datum narození 1990), a jsem rád, aspoň se nemusím trápit s katalyzátorem a počítačem, no a když jsme u těch dosažených rychlostí, tak jednou při předjíždění jsem na dálnici (z Brna na Svitavy, kolem Globusu) spatřil na tachometru ručičku mezi 150 a 160, pak jsem se na to hodně rychle vykašlal, aby to nebylo poslední číslo, který jsem v životě viděl >😁 a slevil jsem tomu.
Proč, to tady je někde napsaný????

Ne, není. Ale je to fórum o autech, sekce Škoda - naše značka a téma nazvané Škoda a zase Škoda....
Tome KQT: a zároveň je celá tahle diskuze v podstatě o ničem už od svýho založení, tak proč si nepokecat o kdejaký blbosti. Nebo jsi igráčka neměl a jen závistivě prskáš ???? >😁 >😁 >😁 >😁 (neber to zle, myslím to z legrace )

EDIT: Vlastně souvislost igráček a Škoda tady je: igráčci byli i jako policajti, ti jezdili škodovkou 😊
Alessio1
zásadní věc! Co je igráček? :roll:

PS: J.heblák...sakra, až teď mi vlastně docvaklo...představoval jsem si okresku v roce 1986....žádný subaru, žádný caddilac...sakra, to muselo bejt pro moto nadšence hodně kruté...mít na výběr při koupi jen z pár autíček, když "za oponou, v tom prohnilém kapitalismu" se proháněly desítky značek...a každý si je mohl koupit 😞
Alessio, igráček je plastová figurka. Nevypadá ale jako rambo, superman ani jako palmexman nebo pokémon. Podařilo se mě něco vygooglovat a čumím jako blázen, on stojí šest pětek a v aukci jsem našel dokonce za kilo... vypadá to nějak takhle : [odkaz]
Já si tu dobu, kdy jsme s tátou procházeli parkoviště a prohlíželi s pootevřenou pusou zahraniční auta (když jsme našli) ještě pamatuju. Stálo to ale za houby.
136 L, to seš dobrej, koukám na tvůj odkaz a je to von, já si ho snad nostalgicky vobjednám, toho policajta >😁 , no jo, ale popsal jsem ho dobře, že jo, jen na ty značky jsme zapomněl...a nějak mu stmavnul mundůr, ten můj byl světlezelenej (VB) a kolik stáli za nás??? Já nevím, kupovali mi je rodiče, ale asi to bylo okolo 10-15 Kčs 😊
Taky nejsem žádnej stařec, ale tu dobu ČSSR si živě pamatuji a když jsem prvně viděl Audinu, koukal jsem jak tele na nový vrata, to bylo v Jeseníkách, nějací turisti z NSR a já se táty ptal, co vlastně ty olympijské >😁 >😁 >😁 kruhy na masce znamenají, nebo když jsem prvně slyšel dieslový motor, tak jsem nechápal, co to vlastně je...?

Krom Škodovek, Trábošů a ruskejch aut tady toho opravdu mnoho k vidění nebylo (já vím, ještě nějaký Varťas, Zástava, polské Fiaty, Dáčky, ale jinak žádná sláva...o pořádnou káru jsi nezavadil), nyní je to o něčem hodně jiným...
Alessio1
136L+J.H. :čoveče, já ho měl taky! Policajta a výpravčího! Ty značky jsem používal hodně dlouho (pro angličáky). Ty figurky si pamatuju ale jen mlhavě, asi jsem je někam zašantročil nebo mě netáhly...ale ty značky a ta výpravčího plácačka...sakra, budou někde v krabici s Legem >😁 . No jo, to byly časy...jsem dost mladej na to, abych si to pamatoval, ale už dost starej na to, abych si s tím mohl z nostalgie sase někdy hrát 😉
kostey
136L: DIKY MOC ZA TEN ODKAZ! Mas u me velke PLUS! Ted jsem se tam zasek na docela dlouhou dobu. Vubec me nenapadlo ze se takovyhle hracky daj jeste sehnat. Urcite si tam par hracek z nostalgie koupim. Hlavne ten plechovej traktor!!!!!!!!!!!

A co se tyce igracku tak jaky jsem mel jsem si nevybavoval az do prohleduti obrazku. Mel jsem: Namornika, policajta potapece, hasice, hornika, kominika, vypravciho a cestare. Nebo teda nemel jsem je sam protoze mam docela dost sourozencu a tak jsme je meli spolecne.

A jak je tam mezi tema plechovejma hrackama ten zelenej traktor tak to je myslim on. Presne si vybavuju tu radici paku a taky to ze se natahoval klicem ve stredu zadniho kola. Pamatuju si taky vzorek pneumatik, protoze jsem snima delal obtisky do modeliny... Tyjo uplne se mi z toho chce brecet >😁

Ja to musim mit. Domluvim se s nekym v Cechach a on mi to sem přepošle. Budu nejstastnejsi clovek na svete.

Skoda jen ze jsem tam nenasel takovou kovovou parni lokomotivu na setrvacnik, ktera kdyz se poradne rozjela tak na setrvacnik byl pridelanej nejakej plech co od kteryho sly jiskry a vypadalo to suprove!
Ten traktor, jo to je přesně on, a vlek jsem si tam k němu taky našel. Plechový hračky byly/jsou super a navíc bych řekl, že nám tady všem ta záliba v plechovejch autech zůstala.
kostey
...sorry vlozil jsem to 2x 😉
...vše souvisí se vším, někdy malinko "odbočíme" ale o Škodovce se bavíme...Favority, Š-130tky...

Jo, jo, Š-130 byly fajn, ta naše měla otáčkoměr!, cyklovač stěračů!, sportovní opěrky hlav u sedáků, boční přihrádky na dveřích i před spolujezdcem a pod tím ještě jednu nadstandardní, ta vrchní byla na klíč, měli jsme tam rádio Sencor (made in Japan), vzadu již byla z výroby mlhovka, a měly "zdvojenou" brzdovou soustavu a vůbec mám dojem, že ten spodek byl krapet jiný než třeba u 105 či 120tek...a taky ta barva...korálová červeň s jemným metalickým nádechem...! Kámoš měl ještě střešní okno...oba jsme to nakonec hodili do LPG a jezdilo to naprosto OK 😉

Jo a Igráčka policajta (VB) jsem měl taky (a taky vojáka, výpravčího, kuchaře a snad ještě nějaký, už si nepamatuju >😁 )
Alessio: Igráček, tak se fakt jmenoval, je odvozeno od názvu výrobce IGRA, firma co za komančů dělala hračky, ani nevím, jestli ještě existuje, a Igráček byl pajdulák o výšce cca 8 cm (odhadem) a vyráběli je v různých obmněnách. Postavička z plastu, k policajtovi ještě do papírové krabičky přibalili pistoli, čepici (bílou, ...pán byl dopravák 😉 ) na sobě měl bílý plastový opasek, jo a ještě stavěcí terč "plácačku" a tyhle propriety mu šly dát do dlaně... >😁 , ohýbat šly i ruce a nohy, otáčel hlavou a ještě k němu byl, mám Ti dojem, šedivý malý podstaveček... >😁 , kam se dal nohama uchytit, aby ti neutekl >😁

Jo, a když se proháněly po silnicích v ČSSR stotřicítky, tak to bylo, jako když se tu dnes proháníš se Subaru Imprezou 😉 .....
Josef: Spodek 130, 135 a 136 byl jiný, řízení hřeben a vzadu vlečka
136L, jo,jo tak nějak to s těmi 130tkami bylo, nejsem automechanik, takže určité věci spíše popisuji laicky a nebo ani neznám >😁 (vono to asi moc k smíchu není >😁 )...no, byly to předchůdkyně Favoritů, dyť poslední kusy měly už Favoriťáckej motor...nebojím se říci, že to byla skutečně krásná auta! Dyť šly i na vývoz do GB, Holandska a pod. Nebyla to špatná doba, dokud nespadla železná opona, neotevřely se hranice a my nezjistili (no, stejně jsme to minimálně tušili) že jsme 100 let za opicema, ale stejně těch škodovčiček tady po vesnicích ještě jezdí 😉
Tam se totiž využily poznatky a zkušenosti získané při závodění s eresou, proto to bylo lepší než ostantí typy. Vývoz šel mimo jiné i do Kanady (docela by mě zajímalo, kdo tvořil cílovou skupinu zákazníků). Sto let za opicema? To snad ne, vždyť ta koncepce je stejná jako používá Porshce dodnes 😄 .
...nemyslel jsem to tak zle, spíš jsem si vzpomněl, že Škodovka vyvíjela a dokonce dodnes jezdí u nějakého spokojeného majitele jediný pojizdný prototyp, Škodovčičku s motorem umístěným vepředu, ale východní bratr "Ivan" nám to tak nějak politicky zatrhnul!...navíc, když vedle sebe postavím svou Š-130 (už chuděrka dosloužila, ale její "torzo" mám) a jen o dva roky mladší Sierru, tak vidím rozdíly, hlavně ve výbavě...no jsou to úplně jiná auta, i když vím, že by to 130ka dieslové sieře natřela, to je fakt, ten malý motůrek upalovat uměl!...ale to srovnávám nesrovnatelné...

Jo a s tím Porschem nepřeháníš, vím, někde jsem četl, že Rapid či snad i Garde mají dokonce podobné "příjemně sirové" jízdní vlastnosti (samozřejmě, když pomineme rozdíl obsahu motoru a spoustu jiných věcí) právě jako "Poršáci"...

Spíš mne mrzí, jak jsem psal výše, že jsme nedělali (nemohli dělat) auta o větších obsazích, kombíky atp... 😉 (vyjímka byla snad Tatra, ale to bylo auto tehdejší šlechty..., ale ani tam nebyl např. kombík........)...prostě tady bylo mračno omezení a odnášela to všechna odvětví - i automobily.
136L - igráčky jsem měl, nějakého jednoho či dva bych možná ještě někde našel, ale svého času jsem jich měl spoustu, policajt, voják, zedník, cestář (měl pěkný válec), havíř (měl dokonce důlní vozík s lokomotivou), sestřička, kuchař, závodník a víc si už nevybavuju 😁
To není on, tohle je novější verze. Ten původní igráček (teda aspoň já ho ještě pamatuju) neměl nos.
Tak on neměl nos, chudák, to už jsem zapomněl. Možná že IGRA provedla inovaci. 😊
Tommy100
Jo,jmenuje se škoda 720,má myslím motor 1.5 a vypadá jako Italské auta 70.let,fakt moc pěkná, v červené barvě,má ji jeden podnikatel z Čech,fakt mu ji závidím 8-s méně už to shánění dílů >😁
Těch prototypů byla celá řada, existuje (nebo existoval) jeden pokus o motor v předu v klasický kastli jak ji známe ze stodvacítky, na pohled se to lišilo jen přední nápravou posunutou až úplně dopředu - mohli jsme mít kromě českýho Porsche ještě taky BMW po česku... ale soudruzi řekli ne. Nakonec z toho všeho vylezlo fávo.
Tommy Engelo: Co znamená v tvým podpisu ta stovka?
136 L: A "Oni" nás tak "hezky" brzdili, že v časech, kdy se na "západě" začala opět vyrábět oblá auta, my začali chrlit hranaté Favority a Formany, zaoblili jsme se až s Felicií,... když vidím některá nová ruská auta, tak tam si trendu "kulatých" karoserií aut nevšimli asi dodnes :roll: , ale třeba si říkají, že móda se vždy po několika letech vrací, takže jsou připravení na "hranáče" 😉

Někde jsem viděl nějaké studie na ideální aerodinamické auto a je to de facto něco jako neviditelný americký bombardér, myslím že Steel se jmenuje, takže žádné "obliny" ale hranky, plošky, hraničky...tak to tam soudruzi asi směřují 😉

Jo, k těm prototypům Škodovek, myslím, že by mi prospěla návštěva muzea v Mladé Boleslavi, ještě jsem tam nebyl a docela by mne to zajímalo!
Igráčci se vyráběj dodnes, jen policista má šedočernou uniformu. (Ceny 40 - 100,- Kč) Igra dnes vyrábí Octavie, Favority, 1201, Avie, Liazy, V3S, Tatry 1/87.

Kaden už Tatrovky nedělá a kvůli Abrexu skončil i s výrobou Octavií, všech Fabií a Superba 1/43. Snad ještě dělaj Fabie a Superby 1/87. www.kaden.cz

120, 110 a 613 byly v plastovém provedení cca 1/43 k mání ještě asi před 2 roky, 1203 naposledy asi v roce 2004.

Plechový traktor s řazením se dělá i dnes www.kovap.cz a je jich asi 10 typů a k tomu plno příslušenství.

Dělá se i plechová slepice a žába na klíček.

Dodnes se dělá Monti a jsou krásné nové Mercedesy Actros a už i Scania.

Pro Abrex vyrábí autíčka v Číně. www.abrex.cz Dělaj 1/43, něco 1/72 a 1/24 (zatím snad jen Fabie) Jejich problém je skluz. Teprve v prosinci se objevily autíčka, které slibovali ve III.Q 2005.
Těmi kovovými hračkami udělala ta česká firma docela díru do světa. Nedávno o tom kdesi psali, dostali teď nabídku na velkou zakázku někam do ciziny na výrobu něčeho (teď mám pocit že modely patrových autobusů do Anglie, ale nevím to jistě) a otevřeně jim řekli, že i když jsou mnohem dražší než Čínani, tak chtějí je, protože kvalita je s Čínou nesrovnatelná.

A ten traktor se vyrábí ve stejné podobě už pěknou řádku let, hrál si s ním ještě můj taťka jako malý a i já si jej chvíli pamatuji, tak trvanlivá hračka to byla 😉
...jo,jo, všechny ty odkazy jsou fajn, díky kluci, taky jsem netušil, že se některé hračky doposud a stále vyrábí

...nostalgie...čovek by málem uronil slzu, jak napsal trefně kostey... 😢 ...tak si raději nasadím brejle... :-! ..., aby to nebylo tak vidět 😉

...fakt, pěkný kousky 😊
136L: Skodovky sa vyvazali do Kanady, podobne aj Zigule. Hovorila mi to moja sestrenica s manzelom, ked som ich tam navstivil. Oni dokonca tu kanadizovanu Zigulu aj vlastnili, ale nie z nostalgie (nemaju preco, obaja su rodeni Kanadania, jej babka tam prisla zo SK uz v 1925-om a on je vzdialenym povodom z britskych ostrovov), skor z cisto ekonomickych dovodov: on je totizto profesorom ekonomie na McGill... Dokonca ked prednasal rok vo Viedni a po dlhomesacnych vybavovaniach sa konecne doteperili sa do Kosic, a co cert nechcel, prave bolo 2 dni po Cernobyle (obdivujem ich odvahu), tak dojechali na svetlozelenej Zigule 2101 s viedenskou znackou. Som myslel, ze ma roztrhne, ako 10 rocny chlapec som cele noci snival o tom, na akom fare sa povozime, ked pridu Kanadania - a prd :roll:

Zatialco v Kanade este nejaku tu Zigulu mozno potrafit, Skodky uz nie. Predsalen ich tam na rozdiel od Zigul dovazali iba mikroskopicke mnozstva. Ale...! Pocul som o Kanadanovi, ktory si tam zrekonstruoval Tatrovku ako mali H+Z (tusim 58?) a urobili velky vylet s cielom namocit Tatrovke kolesa do vsetkych troch mori/oceanov - Pacifiku na Aljaske a Kalifornii, Mexickeho zalivu a Atlantiku. Je to aj niekde na internete.

K anglicakom: ja som mal original Matchbox Skodku 130RS! Neviem, aka je to mierka, tusim 1:89? - jednoducho tie klasicke anglicaky. Kedze bola slabsie pomalovana v niektorych partiach (napr. zadne stopky boli barbarsky vyhotovene vo farbe karoserie, teda biele, no fuj), tak som ju vlastnorucne fixkami domaloval. Este ju doteraz niekde mam odlozenu v krabici.

Jednu hracku vsak uz nemam, resp. neviem najst a je mi za nou extra luto. Spomenul som si na nu, ked ste sa tu rozrecnili o plechovych hrackach. Bol to krasny bledozeleno (v spodnej partii) - biely (vrchna cast) Citroen DS Break v prevedeni ambulancia so zotrvacnikom a pohonom tam, kde ma byt - vpredu!!! Pri mojej dnesnej orientacii na Citroen by to bol talizman ako ziaden iny... 😢

Zo stavebnej techniky som mal oranzovu plastovu Tatru 138-ku zeriav (zeriavova cast bola zlta). Kedze vsak aj okna a dvere boli z toho isteho oranzoveho nepriehladneho plastu, tak som si dvere po ich naznacenej linii pekne - krasne vyrezal, aby som vyslobodil chudaka pracujuceho proletara :shock: Ale ziaden tam nebol, asi skocil na pivo 😄

136L: kombiky sa v CS robili! Nezabudaj na T613 Narex v prevedeni zachranka... A co sme si nedorobili, zrobili za nas ini - isty Anglican prerabal 105/120 na Pickupy. Samozrejme, jednotkove mnozstva, k dvojcifernym seriam sa asi nedostal 😄

A este raz 136L: neskoro, ale predsa, gratulujem tomu Favoritu, fakt vyzera ako novy a zaroven sa hlasim do toho vasho klubu tuningu a la original z tovarne. Moje "prace" boli Citroen AX a Peugeot 306, avsak ten druhy len tak zlahka.
TV: a jsi si jistý, že je to 130 RS ? Od matchboxu mám 130LR, ta vznikla jako rekace na úspěch tohohle vozu na Novým Zélandu, ale to by měla podle všeho být jediná škodovka, kteoru tahle firma udělala. Pokud by to skutečně byla RS, jednalo by se asi o unikát... Za pochvalu fáva děkuju, do klubu sériových tunerů vítej ! Informace o kanadských českých autech jsou zajímavé.
tv : Máš pravdu, vzpomněl jsem si, že když jsem chodil na střední, byla u nás ve třídě holka a ta měla kamarádku z Quebeku (snad jsem to napsal dobře 😉 ), což je vlastně jedna z kanadských provincií, či jeden ze států, nebo jak se to tam zove, ale "průšvih" je v tom, že se v celé Kanadě prý hovoří převážně anglicky, kdežto v Quebeku se s Vámi nebudou bavit jinak než francouštinou...takže dorozumět se tam je dosti obtížné, ale co jsem chtěl říci, že i sem právě Škodovky a Žiguliky dorazili.

Bohužel prý hlavně omladina si zde z těchto aut dělala legraci. Ta česká holčina tam narazila i na lidi, kteří když zjistili, že je z Čech, tak zažvatlali: "Škóda, Láda" a vydali zvuk, jako že se něco láme či bortí a "pantomimicky" předstítrali, že jim zůstala v ruce řadící páka či volant... :shock: 😢 ...a pak se tomu všemu strašlivě smáli (...hm, chudáci)...

Jde o to, že Ti "vzdělaní" qubečani ani pořádně nevěděli, kde naše zem leží, mysleli si, že patříme pod rusáky, že snad máme hl. město Moskvu a pak si nás taká prý často pletli s Jugoškou, kde se to v té době zrovna nějak rubalo (občanská válka), prej si dokonce mysleli, že je u nás válka...! >😒]
Tommy100
já mám taky modílek 1:87 Škody 130LR,pravda RS jsem ještě neviděl....

Jinak ty škodovky se vážně vyvážely do Kanady,hlavně octavie a mb i na Nový Zéland a do Austrálie 😉
Problem Quebecu by sa dal rozoberat dlhe hodiny, avsak zakladne info su: uplne najvychodnejsia cast Kanady, hlavne mesto Quebec city, najvacsie, najznamejsie a najdolezitejsie mesto je Montreal, prevazna vacsina francuzsky hovoriaca, avsak anglictina sa pouziva bezproblemovo (rodina v Montreale je prave anglicky hovoriaca). A podobne ako Baskovia, Katalanci, severni Iri ci niekdajsi nasi federalni najdolezitejsi politicki predstavitelia Quebecu len tak slintaju po samostatnosti...

Zalezi na konkretnom clovekovi, na ktoreho natrafis, ale Slovensko ci Cesko ani len v sirsej Europe najma mladi ludia nepoznaju, nieto este za mlakou. Uspechom je, ked niekto registruje Prahu, Bratislavu vyzuzle len ozajstny frajer. A s tou juhoskou najma co sa tyka aut sa vobec necudujem, Yuga to totizto dotiahli najdalej, a to nielen do Kanady, ale az do povedomia aj beznych obcanov USA, a to je fakt uspech. Oni totiz Yuga koncom 80-ych rokov mali sancu uspesne konkurovat korejcom a kedze boli spoza popularnej zeleznej opony, mali naozaj pozitivnu marketingovu vyhodu. Juhosi to vsak nezvladli a skoncili tam, kde aj ostatok vychodneho bloku, teda ZSSR a aj (vtedy este) Ceskoslovensko...

Je to mozne, ze to nebolo RS, ale LR, fakt nepamatam. Avsak malo to cervenu otvaratelnu kapotu motora s gigantickym spojlerom.
hm....jak to popisuješ, tak to opravdu vypadá na LR, stejně bych mohl popsat svoji...
kostey
Tak uz mam objednanej plechovej "Traktor JD"

Uz se moc tesim az ho budu mit doma... 😁
Tommy100
malé velké dítě >😁 >😁 >😁

já se musím přiznat,mám taky doma malou zbírku škodovek,asi 30 :😉
Obrázky škodovek v Kanadě jsou na [odkaz]
krasavice...
Díval jsem se na ty nizozemské stránky a musím říct, že je až dojemný, jak se tam starají o naše Škodovky. Je vidět, že jsou to nadšenci, když se chlubí třeba 105L ze začátku 80. let, u nás by se řeklo stará popelnice. Jinak ty Felicie i ostatní auta jsou většinou krásně zrenovovaný, takže fakt super. 😜
WOW! To vyzera na meeting vsetkych 10-ich kusov, ktore tam kedy Skoda vyviezla!

Dostalo ma to tretie brzdove svetlo, to asi bude OEM, ze?

Keby som takuto Skodku videl v Kanade, asi by som sa rovno po*ral od prekvapenia.
Pokud vím, tam první škodovky se do Kanady vyvezly ještě úzké 120 LS.
Tommy100
Úplně mě zaujala ta vínová stodvacítka,vypadá jako nová,vážně bych taky takovou chtěl,nádhera 😁
Mna najviac zaujala ta tmavozelena 1000-ka a uplne dojala ta zelena svadobna 105L, to by jeden aj slzu uronil, ake krasne to je. Ako vcera vyrobene...
Když se vám tady tak líbí tyhle staré škodovky, doporučuji navštívit sraz Felicia Coupe Klubu [odkaz] , tam jsou k vidění nádherně renovované i upravené kousky.
Ak sa este mozem ozvat sice mimo topicu, ale na to, co sme tu spomenuli ohladom anti-tunningoveho klubu, resp. OEM-tunning. Dnes ma napadlo, ze vyrobca mojho auta (v podpise) je na nasej strane, v poslednych 2-3 rokoch sa orientuje na anti-mracitka 😄 Ako to nazvat - "zdvihnute obocie" napriklad?
Hmm máme ji asi 10 let v perfektním stavu jen 3.opravy p?íjemný zvuk a na to jak je stará s 221.000 naježd?nými kilometry tak fa?í dob?e no líbí se mi taky vzhledov? no srovnejt Škoda 120 vs. Škoda Felicie.Felicie vyhraje 😜 😜 😜 😜 😜 😉 😉