muffi, neprehanaj. Podla toho, za aku kratku dobu japonci a zvysok europy dohnali TDI sa mi zda, ze za dva roky to bude presne opacne a TDI bude uz len v pozadi. BTW v niektorych testoch neorganizovanych nemcami uz teraz vyhravaju ine motory, ako TDI. Ale inak si myslim, ze v sucasnosti este TDI nema rovnocennu konkurenciu.
Z toho vyberu by som urcite vypustil Toledo. Taka ista je Oktavka, navyse praktickejsia a lacnejsia. A urcite by som sa pozrel aj po japoncoch.
Z toho vyberu by som urcite vypustil Toledo. Taka ista je Oktavka, navyse praktickejsia a lacnejsia. A urcite by som sa pozrel aj po japoncoch.
Huf: nemam takeho stedreho tatinka 😒 Ale uz som na nej isiel jednu dlhsiu cestu, asi 500 km, a supeeer (skoda ze nie je moja).
Huf ja by som nevahal s tou C5, len mi chyba stedry tatinek 😒( Ale uz som s nou spravil jednu dlhsiu cestu, a perfektna... skoda ze nie je moja.
Ak ti mozem poradit ber Passat- urcite najlepsie auto svojej triedy ved pre to hovoria aj jeho predajné úspechy - proste je to jednicka a to uz ani nehovorim o TDI to je trieda sama o sebe(na tú sa japonci tak skoro nedostanú).servus Muffi
Passat a spolahlivy? Ked sami Nemci mali v AMS (nemeckom) celu prilohu o kazivosti Passata?
Muffi, predajne uspechy Passata na Slovensku ma na svedomi interny prikaz o nakupe vozidiel pre potreby statnej spravy, nie kvalita alebo vlastnosti auta ako takeho. Vies mi vymenovat kolki primatori miest nad 10.000 ludi maju ine sluzobne auto ako VW koncern, t.j. Oktavka, Passat, Audi A4-A6? BTW, tomu sa hovori lobbing (resp. korupcia, keby sme isli do dosledkov).
Ak môžem poradiť, tak kúp Passat! Moje skúsenosti: Otec má Passat 1.8T, 3 roky a 140000 km. Môžem ti povedať, že okrem oleja, filtrov a brzdového obloženia sa na tom aute nemuselo nič meniť. (žiadna porucha, žiadne výmeny súčiastok, ani tlmiče!!!)
Čo sa týka Laguny, tú by som vypustil. Ešte je krátko na trhu a môže mať kopec detských chorôb. Okrem toho, známy má servis a hovoril mi, že Renault je horšia značka ako Škoda. Kvalita je vraj mizerná a medzi jeho klientelu patrí vela 2, 3 ročných Renaultov.
Toledo je dobrý nápad, ale o triedu nižšie od Passata. Vyzerá super, ale miesta je v ňom menej ako v Passate. Doma sme mali jeho predchodcu. Bolo fajn, ale po 2 rokoch bol môj sluch atakovaný všetkými možnými pazvukmi zo škrípajúcich dvier. V novom Tolede je to vraj už inak. Ak ti nevadí trochu menšie auto, tak vezmi Toledo a ušetríš pár korún.
Čo sa týka Laguny, tú by som vypustil. Ešte je krátko na trhu a môže mať kopec detských chorôb. Okrem toho, známy má servis a hovoril mi, že Renault je horšia značka ako Škoda. Kvalita je vraj mizerná a medzi jeho klientelu patrí vela 2, 3 ročných Renaultov.
Toledo je dobrý nápad, ale o triedu nižšie od Passata. Vyzerá super, ale miesta je v ňom menej ako v Passate. Doma sme mali jeho predchodcu. Bolo fajn, ale po 2 rokoch bol môj sluch atakovaný všetkými možnými pazvukmi zo škrípajúcich dvier. V novom Tolede je to vraj už inak. Ak ti nevadí trochu menšie auto, tak vezmi Toledo a ušetríš pár korún.
Passat se daleko vic krade a ukradnout ho je jednodussi!
Neviem z čoho vychádzaš, ale ja som videl dokumentárny film, kde sa zlodeji skoro najviac trápili s Passatom. Medzi nami, neexistuje auto, ktoré sa nedá ukradnúť.
med> to ze sa skodovky, vw a audi kradne najviac je proste neodksriepitelny fakt, takze tu nehadz nejake blbosti co boli v tv.
Cena aut je priblizne na rovnakej urovni, mozno by sa este dalo uvazovat o citroen C5-ke....
moj nazor je ze 😒br />
passat = dobre agregaty + prestiz
laguna = dobra vybava(elektronika) + ????
toledo = dobra cena + ???
ma niekto skusenosti s tymito autami? mohol by niekto pomoct?
A jak zdůraznil matuS, proč ne japonci ? Mazda 626 DiTD, Toyota Avensis 2.0 D4D - spolehlivost a 3 roky záruka.
BTW, je fajn vyzkoušet auto u majitele a ne u prodejce. Nebude Vám totiž * med kolem huby a lhát, že je to to nejlepší co mají a co existuje.
Pro zajímavost, tech chlapík má i nové Toledo TDI 110PS a radši jezdí s tou Fabií (ta je synova).