Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

994 komentářů

Lubos.1
to Lubos1:Ahoj Lubo, prosim te jaky jsi mel problem?Nam v Belgii dali tak jen technicak a ja jsem do teto chvile zil v tom, ze az se budem vracet do CR tak to tam jednoduse odhlasime a tady prihlasime.O zadnem dokumentu jsem nemel ani sajn.Auto jsme kupovali samozrejme nove a zatim jezdime na belgickych znackach.nakoniec som s tym vtedy velky problem nemal, lebo stacil iba technicky preukaz. COC by pomohol, cely proces by sa trochu urychlil. teraz by to uz problem bol, COC je nutne.

COC si vybavis v Belgicku, alebo aj v CR u importera. Ziadny problem, len to nieco stoji 😞
mohu se zeptat?? ma nekdo zkusenosti s nakupem pres tento server (nepochybuji, ze ma, ale presto se ptam 😄 mou poprosit o rady, na co si dat pozor a v jake mire se mohou vyskytovat nejake podvody?? moc dekuju za vase pripadne prispevky!!
to Lubos1:Ahoj Lubo, prosim te jaky jsi mel problem?Nam v Belgii dali tak jen technicak a ja jsem do teto chvile zil v tom, ze az se budem vracet do CR tak to tam jednoduse odhlasime a tady prihlasime.O zadnem dokumentu jsem nemel ani sajn.Auto jsme kupovali samozrejme nove a zatim jezdime na belgickych znackach.
Ahoj,

zkusenosti maji zde: www.autorudna.cz. Dokonce tam nekolik lehce bouranych Fiatu Brava maji. Ja sam jsem tam auto kupoval.
Lubos.1
hovoril som o novom aute, nebolo co odhlasovat.
jinak u dovozu kterej již byl registrovanej OCC list nepotřebuješ . stačí původní tp a doklad o registraci a odhláčšení
Lubos.1
V roku 2004 som dostal iba jeden dokument. Na vyziadanie mi mohli dat iba jeden z nich. Je ale mozne, ze to zalezi od importera. V mojom pripade sa jednalo o Mazdu.
V r. 2000 jsem v Rakousku dostal obojí - zcela automaticky!
Lubos.1
COC - certificate of conformity nie je prikladany automaticky, napr. v Rakusku ti daju bud technicky preukaz alebo COC. V ziadnom pripade nie oba dokumenty. Sam som s tym mal problem.
Pokud je to opravdu jen "maličko" přes limity, vyjeď nádrž, kup ten nejlepší benzín, jaký seženeš, do něj šoupni aditivum na vyčištění vstřikovačů a úsad na talířcích ventilů, vyměň olej v motoru a i do něj přidej aditivum (doporučuji Militec, který koupíš přímo na STK na Bohdalci za cca 600 Kč), vyměň vzduchový filtr, pořiď si zapalovací svíčky Denso Iridium Power a nějakou dobu pak ostře jezdi dlouhé trasy, než půjdeš na měření emisí. Náklady odhaduji tak do 4 tis. Kč a možná to zabere. A i kdyby ne, nic z toho nebyly vyhozené peníze a větší část těchto výdajů se ti časem vrátí na úsporách ve spotřebě paliva a na nákladech na údržbu.

PS: Jestli je opravdu vadná lambda, nepomůže ti ani svěcená voda...
Znáte někdo v praze místo, kde mi udělají emise, když mám maličko přes limit, ale nemám peníze na drahé opravy v servisu?
pepe: Ano, přesně tohle mám na mysli - tzv. COC list. Jedná se o dokument, který potřeboval občan EU k přihlášení nového vozidla koupeného v jiném členském státě EU někdy od předposledního rozšíření EU, tj. od r. 1995. Od určité doby (ale nevím přesně od kterého roku) je COC list v zemích EU přikládán zcela automaticky k ostatním dokumentům při koupi nového vozidla, ovšem praktické využití má zj. až v momentě, kdy putuje k přihlášení v jiné zemi EU, než byla země "první koupě".
Informační list ATESTACE

SCHVALOVÁNÍ VÝMĚNY KAROSERIÍ A MOTORŮ VOZIDEL RENAULT

Výměny karoserií a motorů vozidel RENAULT mohou schvalovat dopravní úřady přímo

(bez dalšího stanoviska RENAULTU ČR) při dodržování následujících pravidel😒br />
1. výměna karoserie😒br />
- pro udělení souhlasu s výměnou je nutná shoda prvních 9 znaků identifikačního čísla vozidla

(VIN) původní karoserie a karoserie nové (bez výjimky). V případě jakékoli odlišnosti nelze

schválit, výjimku neuděluje ani RENAULT ČR.

2. výměna motoru😒br />
- pro udělení souhlasu s výměnou je nutná shoda prvních 5 znaků typového označení motoru.

Typ motoru je u vozidel Renault vyznačen na motoru téměř vždy (s výjimkou repasovaných motorů) jako 7- místný, v TP se uvádí zpravidla právě jenom prvních 5 znaků.

Poznámka: V případech, kdy je omylem typ motoru zapsán spolu s číslem motoru do jedné kolonky TP a je evidentní, že jde pouze o administrativní nesrovnalost, může chybu opravit příslušný dopravní úřad i bez kontaktování RENAULTU ČR.

Tyto informace byly oznámeny prostřednictvím Ministerstva dopravy ČR všem dopravním úřadům a jsou rovněž umístěny na internetových stránkách Ministerstva dopravy na adrese😒br />
[odkaz]

Na této adrese v části Silniční doprava naleznete kromě jiných potřebných informací též kapitolu Odbor schvalování vozidel a předpisů, v jejíž podkapitole Oddělení schvalování vozidel je umístěn oddíl Právní předpisy, dokumenty, sdělení a v něm složka Stanoviska některých výrobců

k přestavbám vozidel. Po otevření souboru Renault ČR, a.s. se zobrazí sdělení Renaultu, jehož obsahem jsou výše uvedené informace. K tomuto sdělení lze dospět i jednodušší cestou, zadat přímo následující adresu😒br />
[odkaz]

Tohle mi odpověděl RENAULT.
no pokud myslíš prohlášením o shodě tzv. COC list tak ten se dodává jen k novým autům při vývozu do ciziny a ten stačí k registraci.

pod pojmem globálka je tu zažitá homologace typu ES. a to je kompletní schálení typu vozidla které se přebírá v každé zemi EU a nyní už i unás. Pokud má auto ji iudělěnou může být staré bez omezení.

A to že se tu vyskutují auta která se nemají dát přihlásit je věcí korupce jak STK tak i úřadů ....
IvanP: Nesmíš zase všemu věřit! Opravdu nevím, kde se vzal a proč se tak zaužíval pojem "globální homologace", když v případě toho, co popisuješ (a o čem se hovoří v Tebou uvedených odkazech) se jedná o "prohlášení o shodě". Globální homologace je totiž něco úplně jiného - zakládá se na jiných dokumentech smluvní povahy (EHK OSN) a stojí na úplně jiných principech, v daném případě na "autocertifikaci" (ale s "autem" to nemá nic společného...), zatímco "prohlášení o shodě" užívané v rámci EU je obdobou "typové homologace" v malém.
No, jednak nevim, proč bych tato auta dovážel, když jich jsou u nás plný bazary a za druhý, jak jsem zjistil, dovýzt a přihlásit jde úplně všechno, je to jen otázka peněz a vztahů. Pokud projdu český autobazary, je tam spousta legálně přihlášených aut, který nesplňují kritéria a přesto je někdo přihlásil, aniž by přerážel VIN (ať už ilegálně nebo na základě rozhodnutí o přestavbě).

Taky nevím, proč vozit Punto z Německa, jsou to na auta stejný prasata jako češi a úroveň servisu je stejně problematická, jako u nás. Doporučuju dovoz ze severu Itálie, Francie nebo poněkud komplikovanější ze Švýcarska. V opačným případě je jedno, jestli je auto z Německa nebo Česka, sůl i ruce máme stejný. Také jsem slyšel o výhodnosti dovozu Fiatu z Polska, nemám ale žádnou osobní zkušenost.
globálku mají třeba Megane, Laguna, Vectra, Tigra, 406, od určitý doby i felda
Mitsi: samozřejmě, že nemáš pravdu, viz😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

----

Takže zná někdo firmu, která doveze (z Německa), nechá přezkoušet, přihlásí atd. auto starší 8 let (ale mající "globální homologaci")?
Žádné auto starší 8 let nemůže mít "evropskou globální homologaci"! Kromě toho, že uvedená formulace je přinejmenším nesmyslná, příslušná úmluva EHK OSN vstoupila v platnost teprve někdy kolem r. 2000 a zdaleka se ani dnes zatím příliš neuplatňuje...
Neznáte někdo firmu, která doveze (z Německa) auto starší 8 let (mající ale evropskou globální homologaci), nechá ho přezkoušet, udělat STK atd.?
Ahoj, chtěl bych si nechat dovézt Punto z Německa, máte někdo zkušenosti s nějakou firmou ve středních nebo západních Čechách, která se dovozem zabývá??
caute co si myslite o dovoze auta z aukcie v USA, vraj nove alebo lahko poskodene. mate s tym niekto skusenosti? www.auctionsbroker.com
Lepší je www.map24.de tam je celý svět a všechny místa.
chlape na tuti ti to nepovim, ale dovozem usa se zabyvaji v nuslich pod nuselakem, kua jak se to jmenuje ta firma... :roll:

am bokl servis nebo tak nejak...
Hledam cloveka,ktery ma zkusenosti s dovozem a poradil a pripadne udelal za nejakou provizi pruvodce ve svycarsku pri koupi vozu.

Mel bych zajem o FIAT BRAVA bud z nejakou zavadou nebo lehce bouranym.

Diky
díky ti za odpověď rebukate,

zjišťoval jsem mezitím další informace a závěr je asi takový, že ať si dovezeš jakékoliv auto z USA a nemá globální homologaci tak musíš na homologaci jít. Původně mě pánové z min. dopravy informovaly, že nemusím a že shodu s podmínkami glob. hom. mě potvrdí importér, ale ti mi zas řekli že ne (čemuž rozumím, protože výrobci nemají zájem převážet auta).

Jseš schopen mi říct, jestli je to tutovka, že vždycky musíš na homologaci? A pokud dovezeš jedno auto tos nechal homologovat, tak na druhý stejný se už vztahuje tato homologace.

dík

pier
dakujem za odpoved, bola to len teoretika uvaha, vzhladom na to ze to 5dverove punto sa mi paci ale 80k pod kapotou ziadna slava, niezeby bt to nebolo zive, ale konov nie je nikdy dost >😁 . a 3dv sa mi zda trochu neprakticke. . .. pocul som ze ta 1.8 HGT, chodi ako dive 😊
Taková přestavba není smysluplná. HGT je jiné auto, elektrika, spojka, převodovka, diferák (HGT má samosvor) atd. jsou jiný a ten zátah motoru to nevydrží. Navíc má HGT podstatně líp dimenzované brzdy, jinak naladěný podvozek, atd. Doporučuju prodat a koupit, z toho koupká samý problém a málo výhod.
caute chcel by som sa opytat, ci je mozne do fiata punto 1.2 16v 5dv 2001, natlacit motor z HGT, 1.8, 96 kW? predpokladam ze by sa to bralo ako prestavba. bolo by traba vymenit aj ine suciastky, napr. spojka atd, alebo to este zvladnu tie povodne? bolo by treba poziadat o vyjadrenie aj importera, alebo by sa to vybavovalo len u policajtov. vdaka
Zdravim všechny, chtěl bych si nechat dovézt Mareu od firmy ADH z Hulína - máte s nimi někdo jakékoliv zkušenosti ? Dík za odpověď
Doporucuju VIN konzultovat s celni spravou, stejne budes muset zacalnout DPH... Reknou ti vsecko ostatni, mam tam kamaradku a ta mi po precteni VIN moji ameriky presne rekla co to znamena z hlavy...
Zdravím všechny a pokládám dotaz, který je pro vás asi obvyklý a častý. Předem se omlouvám jestli jsem neprošel všechny možnosti, ale sázím na zkušenost zkušenějších.

Chtěl bych poradit s dovozem aut z USA. Znám podmínky 8 let atd, ale nevím prakticky jak má vypadat VIN z USA, aby nebyl problém (tzn. co si ohlídat) a také nevím co udělat, když si vyzvednu auto z nádraží v ČR (převozní značky, přihlášení, STK nebo homologace).

Díky za pomoc a prosím o trpělivost.

:?:
sem to nedopsal, je z 1988
Aha, pro to mi povolili mazdu bez problemu......
no auto musí splňovat požadavky platné v době výroby v čr - a tu to o tom řízení platí furt. teda u osobáků, zametač ti projde ale ten si asi neceš přivízt - proto když si chceš dovýzzt nový auto z ciziny, musí mít už EURO II a ne II. to samý by mělo být s amerika, ale ty vozej lidi který je v 99% uplatěj
Jasne, sam bych to neudelal, ale da se... >😒]

Kazdopadne by me zajimalo, pokud ma nejaky fasoun prihlasene auto v D s UK rizenim, jestli se da prihlasit u nas??? Jak je to se "speciali" po vstupu do EU???
já jsem to napsal tak jak to je podle zákona ..... nelegální věci neřeším
Da... na prestavbu a jine papiry - 10 Kcs... >😁
To jsi me nepotěšil, ale každopádně díky za odpověď.
auto s pravostranným řízenním, pokud to nejni special (zametač a tak) se v čr nedá přihlásit. něco jiného je to možná u veteránů.
TO DZAMBO: super clanek. Btw. na www.maporama.com kdyz zadate nemecke PSC / ZIP (asi funguje i u jinych zemi), muzete lehce zjistit, jak je auto (vesnice nebo mesto ve ktere parkuje) daleko od hranic. Na www.mobile.de nebo na autoscoutu vetsinou PSC uvadeji. Drive jsem to hledal v autoatlase a takto je to mnohem pohodlnejsi. Samozrejme existuji i mapy na CD, ale tohle je zdarma a on-line.
Je to opravdu perfektne popsane😄
omlouvam se mala zmena bez te carky na konci 😒a href="//www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?ARI=368" title="//www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?ARI=368" rel="nofollow" target="_blank">www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?……
kdo se jeste porad pidi po konkretnich informacich ohledne dovozu ,podivejte se na clanek : www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?…… je to celkem dobre napsane a i ja za nej dekuji >😁 >😁 😁
Zdravím vespolek, nevíte náhodou někdo jak je to z dovozem z anlie? Je mi jasne co se týká roku a norem, ale není nějaký problém s přihlášením auta s pravostranným řízením? Díky
Cit.: "Mam pocit, ze i pred nasim vstupem do EU slo zaregistrovat pouze vozidla s tzv. globalni homologaci."

- Tak tohle rozhodně pravda není, jelikož pak by nešlo přihlásit téměř nic! Úmluva EHK OSN o "globální homologaci" je totiž v platnosti pouze pár roků a aut podle ní homologovaných je zatím jak šafránu. Spíš jestli si někdo neplete "globální homologaci" EHK OSN a "prohlášení o shodě" platné v rámci EU, které ČR uznávala už nějakou dobu před svým vstupem do EU?
Mam pocit, ze i pred nasim vstupem do EU slo zaregistrovat pouze vozidla s tzv. globalni homologaci. Humbuk kolem toho zacal byt v souvislosti s nasim vstupem do EU. Pripada mi, ze se pri samotnem registrovani aut do evidence vubec nic nezmenilo. Maximalne to, ze dnes je nezajima doklad o procleni (pokud je auto koupeno v EU). Je to stejne asi jedno, protoze jedine, co uredniky vzdy zajimalo a dosud zajima, bylo stari auta a jestli ma euro 2. Nevim, jake jsou problemy s registraci US vozu nebo upravenych aut, ale do stavu jako je v UK se asi nikdy nedostanemm aby si slo postavit kit-car nebo nejakou opravdu legalni konverzi.
Ještě dodatek: "Globální homologace" nijak nesouvisí se vstupem ČR do EU!!!
"Globální homologace" opravdu existuje, ale s ES nemá vůbec nic společného (stále nechápu, jak někdo dokáže pořád směšovat ES/Evropská společenství s EHK/Evropskou hospodářskou komisí OSN...). Ona globální homologace ovšem vůbec neznamená, že auto je "homologováno globálně", tj. že splňuje veškeré technické požadavky všech zemí světa. Jde pouze a jen o metodiku homologace, kdy si sám výrobce vozu volí, zda bude vůz homologovat "typově" (v Evropě tradiční způsob), nebo si z jakéhosi arzenálu "globálních předpisů" (vedených v rámci příslušné úmluvy EHK OSN) vybere jeden (obvykle ten nejměkčí), podle něhož si příslušný komponent na voze nechá zhomologovat a ona homologace pak platí (je oznávána) ve všech zemích, které k příslušné úmluvě EHK OSN přistoupily (rozhodně jich je max. několik desítek, a to opět převážně evropských). ČR smluvní stranou ovšem je, proto uznává "globální homologaci".
Osobne si myslim, ze nic jako globalni homologace ES neexistue a cesti urednici si to proste vymysleli, protoze tesne pred vstupem do EU se ta pravidla sila horkou jehlou.
Tak to neni dobry napad, v SR maji s dovozem mnohem vetsi problemy (a poplatky) nez u nas...
Omlouvám se za offtopic, ale nevíte někdo jaké musí splňovat auto podmínky?

Jen mě napadlo, zda by se tím nedaly obejít problémy dovozu do ČR. Provoz auta v ČR na SK značkách. Je to blbost? Mám v SK rodinu. Díky.
Pokud se mi podařilo zjistit, tak od nějaký doby jsou auta homologovaný podle normy CEE - konkrétně by se mělo jednat o CEE 93/116 - metodika stanovování spotřeby paliva a emisí CO2 ve výfukových plynech osobních a užitkových automobilů. Je k dospozici jenom v angličtině, italštině a francoužtině, protože do češtiny není přeložená (informace z úřadu vlády ze dneška). Mám ji v angličtině a italštině. Nikdo mi zatím nebyl schopen říct, zda má-li auto na výrobním štítku uvedeno plnění normy CEE, znamená to, že vůz má "globální homologaci ES", jak uvádí směrnice MD? Když zavolám na evidenci vozidel, tak mi řeknou, že to nevědí a že přihlašují (zatím) výhradně dle pravidla Euro2 a max. 8 let od data první registrace. Možná už jsem s tím trapnej, ale nevíte někdo KDE se dá zjistit, za jakých podmínek lze přihlásit auto dle té "globální homologace ES"? Co to přesně ta "globální homologace ES" vlastně je, jak se značí a kdo ji určuje? Podle ní by totiž potom mělo být úplně fuk, jak je auto starý. Dík
CEE není ES, ale francouzská zkratka pro EHK OSN.
To je moc hezký, ja jsem taky přesvědčenej, že CEE a ES je to samý, ale chce to důkaz....nevíš, kde to píšou? Vsadím se, že CEE je něco jak certification of europe establish? Když dám vyhledat CEE na netu, tak mi vyjede 6.125 odkazů, z nichž naprostá většina se týká značení CEE jako cetral and eastern europe. Tenhle problém přeci musí řešit každej u dovozu auta nad 8 let stáří.
Akorat by me zajimalo podle ceho delaji ten cenik, kdyz jsem se dival na fabii combi tak to vyslo levneji o necelych 30tis ale ta oktavka je fakt zajimava!!
Co by me ale zajimalo, jak je to ted s ceskyma prevozkama. Driv se zahajilo prihlasovaci rizeni a clovek obdrzel papirove prevozky, stemi to mohl vyridit dalsi potrebne veci jako STK, opravy apod.

V novelizaci zakonu jsem cetl, ze se ted tyto papirove "zvlastni registracni znacky pro jednorazove pouziti s omezenou platnosti" vydavaji pouze dealerum pro ucel prevozu novych vozidel?!

Co tedy udela normalni smrtelnik kdyz si doveze auto bez znacek? To jak pako to bude vsude tahat na plataku nebo jak?
ES = Evropske Spolecenstvi >😁 >😁 >😁

Takze totozne s CCO, COC, CEE, EG atp. 😄
Jak jsem rikal pokud k tomu podvalu mas auto, kdyby sis mel k tomu podvalu pujcit i auto tak te ty znacky vyjdou levneji!!A ne kazdy ma ridicak na E coz uz u podvalu musis mit jestli se nemylim!!
tak stema znackama je to tak ze ty co stojej min tak platej kratsi dobu asi (5prac dni) nebo tak nejak a je vtom pojisteni jen po nemecku, ty drassi platej dyl a to auto ma pojisteni asi v cely EU, ale to uz je vyhodnejsi si pucit podval.
A jak je to s placením DPH? Budu ho muset u nás v ČR za auto zaplatit?
Uz si to nepamatuju presne ale jedny jsou na delsi dobu a jedny na kratsi, u tech drachsich nemusis v CR platit povinne ruceni po dobu platnosti prevozky a u tech druhych jo, myslim ze to tak njak bylo ale na 100 pro uz si to nepamatuju!!Mozna si vzpomene nekdo kdo vezl nedavno nebo vozi casteji!
Myslím ty převozní značky v čem se liší??
V čem jsou ty jedny lepší a jak se liší cenově??
Integrale nemá ani CEE. Jen verze ozn. C5.046 a E5.046 mají papír, že plní US Federal 83, s nímž si u nás můžeš...první CEE a Euro2 má až Delta Nuova HF 836A2.
tak tohle stou homologaci by me taky zajimalo. Delta Integrale ji asi nema co ? 😁
1. Na roku výroby nezáleží, záleží na datu první registrace, od níž nesmí uplynout víc než 8 let. A musí plnit Euro2 (to plní každý Punto). NEBO 2. má globální evrpskou homologaci ES a pak může být staré, jak chce. Dodneška mi ale nikdo nevysvětlil, co je ES, když třeba právě Fiat takovou homlogaci údajně vůbec nezná. V dokumntaci k autům uvádějí CEE a nechápou, co po nich ještě chci. Naši úředníci na to krčí rameny. Kurňa nevíte někdo, kde se dopátrat skutečnosti? CEE = česky ES nebo ne?
Existuji dva druhy prevozek jsou lepsi ty drachsi, a vyridi ti je v nemecku kazdy autobazar v nemecku bude vedet jak je vyridit!!
Děkuju za rady.. Kde se případně dají sehnat převozní značky?

Škoda, že je takový problém s dovozem starších aut, protože jsem měl vyhlídnuté Punto HSD, ale ty se dělaly jen do 95 nebo 96...
Je pravda ze musis o tom aute neco malo vedet, ale stejne si myslim ze ze SRN (pokud mas trosku jistotu) je lepsi si dovezt auto na znackach staly myslim kolem 100EUR. Protoze vetsina lidi doma nema plato na auta a pujcit si vozik a jeste k tomu njake tazne auto (ne kazdy ma tazne na vetsi hmotnost) a kdyz te tam njaky znamy hodi tak s tebou potom stejne jede nazpatek a dava pozor.
Na základě dnešního článku na auto.cz, že nejlevnější auta jsou nyní v Polsku, jsem se podíval na oficiální ceny škodovaek na www.skoda-auto.pl a např. Octavia Combi Rider 96kW by tam po přepočtu dnešního kurzu vyšla na 572 000,- Kč a u nás na www.skoda-auto.cz stojí ta samá 714 000,- Kč. Předpokládám, že výbava je u akčního modelu Rider stejná u nás i v Polsku. Takže jestli jsem něco někde nepřehlédl, tak to už by stálo za to dovézt si třeba Octavii z Polska?
To addamec: Rozhodne bych nevozil starsi osmi let, protoze to tu nepujde prihlasit. Dovoz po vlastni ose se podle me nevyplati, protoze to neni tak daleko a navic vydani prevoznich cisel neni zadarmo. Neco se na aute muze cestou porouchat. Pokud auto nema servisni knizku, muze byt spatny rozvodak atd. Privezl bych to na vleku, vymenil hned vsechny svicky, filtry, oleje a rozvodak. Po dovozu se musi zaplatit povinne ruceni, udelat emise a STK na dovoz (byva nekolikanasobne drazssi). S timto vsim a kupni smlouvou + byvalymi doklady na evidenci vozidel, kde vam vystavi novy technicak, nasledne znacky a maly technicak. Byva to jednodussi nez prepis v CZ registrovaneho auta, pokud zrovna neni vyrezly typ motoru na bloku nebo nejaka anomalie. Predpokladem je, ze auto bude mit vyznacenou evropskou homologaci. Stacilo jim EURO 2 v nemeckem TP (jetos na jare). Odhadem se da zaregistrovani poridit za cca 5000 - 6000 (bez povinneho ruceni), kdyz nejsou nejake problemy a clovek si to obeha sam.
Chtěl bych si dovézt z SRN ojetý Fiat Punto (r.v. 94-99).

Jaké jsou možnosti dovozu auta staršího 8 let a jaké mladšího, teď po vstupu do EU? Co vyžaduje přihlášení vozu u nás? Mohu jet s tímto autem na nějakých převozních značkách? Kolik zaplatím na různých poplatcích?

Předem děkuji za odpověď...
No právě. Rok 96 a vejš nezaplatím, vyhlídnutou mám 06/93. Ale i kdyby prošla výzkumákem na emise (jako že jo, ale jednak je to drahý a za druhý to jsou schopný v pohodě zničit), neprojde na stáří (a falšovat techničák, když auto má rok na sklech se mi nechce). Kámoš zase šilhá po Maserati 224 z roku 92, je v perfektním stavu, doslova výstavní kousek, prav. servis, ten blázen za to chce směšných 4.000 Eur a on to taky nepřihlásí, i když to Euro2 taky na 100% plní. To by se z toho člověk pominul. A právě Fiat, kterej tyhle celkem skvostný auta vyrobil je na papíry úplně ze všech automobilek nejhorší - však to znáš. To je na kulku do hlavy, fakt....a potom, když vidím, jaký *** lidi zvládnou přihlásit, tak bych brečel (ta 155 Q4 v ExtraAutu - to byl teda óbr-vrak, teda spíš megarohlík).
Když to bude aspoň 95 a bude plnit Euro II, protlačit to půjde, ale šíleným způsobem, a za šílené peníze. Já bych se do toho ale nepouštěl, smrdí to zkušebnou, a nemám s tím zkušenosti. Nějaké fígle, co kdysi fungovaly, znám, ale takové auto není, aby mi stálo za to to pokoušet. Když to nevyjde, zůstane ti doma dost drahá králíkárna...
Dělala se od listopadu 91 do října 97. Na mobile.de jsem viděl jednu, která (podle toho co tam bylo napsaný v tom inzoši) měla v TP Euro2. Ona limitem Euro2 projde, ale v tom 91 žádná taková norma nebyla, tak na to není homologovaná. Taloši na mě koukaj jak na totálního débu, protože to má homologaci CEE, což je v ostatních zemí EU záruka kompatibility. TZato o nějaký ES v životě neslyšeli a pořád mi tvrděj, že CEE je to, co my v Česku značíme ES.

AR 155 Q4 je vzhledově stejná jako každá Alfa Romeo 155, ale má úplně jinou podlahu a pod kapotou dvoulitrovej turbomotor (derivace z Lancie Delty Integrale Evo II), z ty Delty má i mezinápravovej diferák a vůbec celej system trakce 4x4. Udělali jich do roku 94 asi 5.150 ks a potom už nevím. Ještě existovala odlehčená série značená 155 GTA - to byla série 500 ks s hliníkovou kapotou, ostřikováním intercooleru a změnama na zadních závěsech. Cena 155 Q4 je v EU hodně vysoká (vyšší než třeba u 156 z roku 97-99), GTA je vysloveně unikát.
Co to je vůbec za rok, ta vysněná 155Q4 či co to vlastně chceš?
Magic: no jo, to víš, já jsem holt cholerik... Systém je sice svinskej, ale nenaděláš s tím nic, je holt prostě třeba brát to jak to je. Proč to tak je? Protože si to prostě někdo vylobboval.
to oddie: tak se tak nerozčiluj. Samozřejmě máš pravdu, to je jasný, jenomže mně vadí ten přístup apriori: nechápu, proč si to auto nemůžu přivýzt a normálně legální cestou přihlásit. Dyť je homologovaný podle CEE (což třeba Felda do Safe line nebyla a nikomu to nevadí), prošlo všema testama bezpečnosti (nebudu opakovat, že felda ne), dokonce by i splňovalo Euro2 a stejně je to neprůstřelný! A mně to sere, protože ho chci. Chápeš? Já možná i rozumím tomu, proč se ten stát brání dovozu nějakýho prapodivnýho spatlanýho Golfa, kterých je tady 3 pr...., ale nemožnost dovýzt auto, který se tu nikdy neprodávalo (Maserati, Lancia , některý AR, spousta Anglickejch aut atd.) mi přijde jako politický omezování. To si mám stěžovat u Evropskýho soudu? Nebo žádat o politickej azyl (oni mi nechtěj dovolit koupit si auto, který běžně jezdí v celý normální Evropě, béééé :x ). Prostě se s tím nějak nemůžu vyrovnat, no. Tak se nezlob. Auto mám sehnaný, prchy bych na něj taky měl, ale můžu si leda tak * voko....
Mitsi: to je ale úplně normální. Opravy údajů v TP už jsem řešil tolikrát, že bych to ani nespočítal. Zvlášť u aut přihlašovaných v první pol. 90 let bývají v TP tak zoufalé hovadiny, že to snad ani není možné. Na druhou stranu v rámci těch oprav lze leckdy do TP "propašovat" některé chtěné a potřebné změny - problém ale bývá, že dotyčný úředník je nedůvěřivý, a potřebuje mít nějaký doklad, na základě kterého tam ty změny zapíše, takže dost často vyžaduje potvrzení zastoupení značky na každou hovadinu.
Mám auto, které kdysi dávno dotáhla kolegyně z USA. Přihlašovala ho zcela legálně v době, kdy to bylo bez problémů, bez úplatků, protislužeb apod. Ve VIN kódu byly celkem tři chyby; místo automatické převodovky zapsána manuální, vůbec nesouhlasí technické údaje, mj. o max. výkonu motoru, max. rychlosti, hmotnostech atd.; ve velkém techničáku zapsán rozměr pneumatik, které na to auto výrobce ani nikdo jiný nikdy neobouval...! O čem to svědčí? Buď byl někdo při úředním aktu úplně namol, nebo neví o autech vůbec nic!!!
Fígl? Flexa + CO! V čem je problém, pak si to provozuj třeba na čísla z žigulíku... Znám i horší zbastly, ale všechny do jednoho jsou to prostě ZBASTLY, co se nesměj v okolí STK ani ukázat, v horším případě ani vyjet o Kryštofu. To chceš z toho auta udělat? No prosím... Ono je hezký, že teď to nemusíš řešit, že ti emise a technickou napíše leckdo v hospodě za flašku, aniž by to auto viděl. Jenže, copak asi má takové auto za budoucnost, he? Že slušné auto touhle nelegální "přestavbou" prostě zabiješ, že pak nebude normálně prodatelné, ani časem normálně provozovatelné... o to ti jde??? Prostě a jasně a ještě jednou: legální cesta neexistuje, a jiné cesty mě osobně ani zbla nezajímaj.
Nechce se mi na to zapomenout. Asi před 14 dny se v Extra Autu prodala AR 155Q4 s čerstvýma dokladama z TS. Někomu se povedlo na doklady standardního předohrabu přihlásit úplně jiný auto, s jinou kastlí, jiným typem motoru a jinou homologací. Chápu, že jsem s tím trapnej a je to pořád dokola, ale kurňa jak to ten člověk udělal? Vždyť nikdy nemohl projít emisema, na STK přece každej *** musí poznat, že počet náprav z toho hnaných 2/1 - přední asi těžko odpovídá - o hmotnostech a tlacích ani nemluvím, nehledě na to, že nikdy nemohl získat od importéra papír o záměnnosti kastlí! No, a já bych přesně tenhle fígl potřeboval zopakovat, protože doklady na Q4 porostě neseženu. Chápu, že to na tebe působí jako úchylka, ale mně - chci-li tu Q4 u nás přihlásit - nezbývá nic jinýho, než všude možně hledat cestičku, jak to udělat.
A ovšem pozor - dával jsem tam papíry včera odpoledne, a teďka mi volali, že je to hotové, a že si mám přijít. To je slušné, ještě před rokem to trvalo skoro tejden...
Jinak od 1.5.2004 se nám odehrálo pár bezvýznamných změn: Za prvé se při výměně kastle vždy musí dělat nová STK, i když byla původní platná klidně na celé dva roky, a za druhé se nám v Kongresce úředníci od přestaveb přestěhovali o patro výš, ze dveří 426 do nynějších 538 😄 Naposledy jsem tam byl včera...
Magic: no tak si to přečti níž, ne? Vždyť psal, že má bouračku s doklady, a že to veze na přestavbu! Tak jak to asi probíhalo: 1.Vyjádření Fordu k záměnnosti kastlí, 2 dny a 2.000,- Kč 2. STK se závadami 103 a 105 (nesouhlasící VIN a barva), platnost na měsíc 3. žádost na magistrát (či jinej úřad DSA, když to není Praha) 4. úřední ražba VIN, na počkání a 600,- 5. zápis ražby VIN do dokladů, změna barvy 10,-Kč, 6. opakovaná STK do 30 dnů za sníženou cenu...

Ještě něco?

Jiná možnost NEEXISTUJE, na to že by ti někdo přepsal VIN v papírech místo ražby zapomeň.
Uprimne by me zajimalo, jak tedy konkretne prihlaseni auta z roku 89 probihalo. Muzes se s nama podelit o sve zkusenosti?
Omlouvam se za svou mozna neadekvatni reakci, asi jste ve skutecnosti slusnejsi clovek nez vypadalo. Nelibil se mi vas doporucujici odkaz k prispevku tykajici se negramotnosti. Auto uz mam prehlasene a nebyl to zas takovy horor, kdyz clovek vi, co ma udelat (nemyslim uplaceni, ale zvladnuti byrokracie + poplatku). Samozrejme ze neni auto z roku 89 hitem letosnich autosalonu. Vyhovuje memu vkusu a do toho, cim jezdim nebo jestli je to popelnice ci ne, je a musi byt kazdemu velky kulovy. Jinak ocekavam, ze se v diskusi budou objevovat uzitecne rady.
Ta moje znama tam ma dceru, jeji manzel ma servis na Subaru, rikala mi, ze se to urcite vyplati, tak nevim... Zajimal by me konkretni rozdil, i kdyz ja osobne bych si postavil auto na znacky v CR
Rabukate: no, jemu mám dojem šlo taky o náklady na provoz, hlavně rozdíl v povinném ručení bude víc než zajímavý. Provozovat v ČR auto s německým TP a německým ručením je hovadina, a bez ručení ještě větší.
Urcite mas v nemecku dobre pratele, coz takhle si vyrobi karticku s jejich podpisem na ktere bude trojjazycne napsano SOUHLASIM S UZIVANIM VOZIDLA VYROBCE, TYP, VIN, atd PRO JANA NOVAKA, RC, atd...

Ma to tak moje kamoska cca 6 let... >😁
POKUD MAS TRVALY POBYT V SRN,TAK ASI V CESKU NIC NEPRIHLASIS,NAPADA ME JEDINA VARINTA A TO POKUD PODNIKAS,VYRIDIT SI POBOCKU V CESKU - TZV. PROVOZOVNU, MOZNA BY TO SLO,ALE ZASE BY TO ASI NECO STALO,POTOM UZ SNAD ME JEN NAPADA TO AUTO NAPSAT NA NEKOHO KOMU U NAS MUZES VERIT A PRIHLASIT TO NA NEJ

Velmi si te vazim za tve prizpevky, ale pis prosim normalne a ne jen VELKYMI PISMENY, blbe se to cte... DIKY
POKUD MAS TRVALY POBYT V SRN,TAK ASI V CESKU NIC NEPRIHLASIS,NAPADA ME JEDINA VARINTA A TO POKUD PODNIKAS,VYRIDIT SI POBOCKU V CESKU - TZV. PROVOZOVNU, MOZNA BY TO SLO,ALE ZASE BY TO ASI NECO STALO,POTOM UZ SNAD ME JEN NAPADA TO AUTO NAPSAT NA NEKOHO KOMU U NAS MUZES VERIT A PRIHLASIT TO NA NEJ
trvalý pobyt mám v srn, jezdím do čech a jednou za 2 měsíce i na slovensko. můžu si koupit auto v německu a přihlásit ho v čr?
Na Slovensku sa od buduceho roku prestane platit tych 20 (ci 50) tisic.. Myslim, ze za kazdy rok veku auta je 10 tisic poplatok..
A kde máš vlastně trvalý pobyt?
Jak mám postupovat, když mám slovenské občanství a pracuji v německu a chci si v srn koupit auto a přihlásit v Praze. Platím stejně vysoké poplatky jako ostatní, tedy asi 2000 kč? četl jsem, kdybych ho chtěl přihlásit na slovensku, platím asi přes 20 000Sk. díky za odpověď.
TO MULLA: DOST JSI ME NAMICHL,JAK MUZES NEKOHO POSUZOVAT KOHO VUBEC NEZNAS,JESTLI TY JSI NECO DOVEZL,TAK AKORAT MOZNA LEDNICKU CO GERMAN NECHAL U CESTY ABY USETRIL ZA LIKVIDACI,JINAK BY SES TAK BLBE NEPTAL,PO 1.KVETNU JSEM NEDOVEZL NIC ,PROTOZE JIZ TRETIM ROKEM JSEM MIMO REPUBLIKU, POKUD MI JESTE MOZEK DOBRE PRACUJE ,STALE JE ASI NEJLEPSI AUTO ODHLASIT VENKU,TIM JE VYRAZENO Z EVIDENCE A JE JASNE JAK JSI K NEMU PRISEL, TY CHCES PREPISOVAT MOTOR A KASTLI JAKO SE TO DELALO PRED 10 LETY?,JESTE SI PAMATUJI DOBY ,KDY JSEM MUSEL BLBYM POLICAJTUM DOMLOUVAT, KDYZ MI NECHTELI PREPSAT IDENTICKY MOTOR JEN KVULI TOMU,ZE UZITECNA VAHA AUTA SE NESHODOVALA V PAPIRECH A DALSICH MNOHO VECI,KTERE SE ZROVNA NEDAJI POPSAT JAKO SPRAVNY POSTUP V RAMCI CESKYCH PREDPISU,JINAK PREJU PEKNE VYRIZOVANI ,POKUD NEMAS LIDI NA SPRAVNYCH MISTECH, ALE MUSIM TI DAT ASPON ZA PRAVDU, ZE DOPIDIT SE NEJAKYCH INFORMACI OHLEDNE AKTUALNICH DOVOZU NEKDE OFICIALNE JE OPRAVDU PROBLEM A NEJAKOU PRESNOU VYHLASKU JSEM ZATIM TAKY NENASEL [BOHUZEL JSEM JEN NA NETU]
Zkusenost: zdrzeni na hranicich cca 30 vterin. Auto jsme vezli na vleku. Z dokladu jsme meli D technicak, odhlasku a kupni smlouvu. Nemecka celnice si vyzadala doklady od auta a kupni smlouvu. Podivala se na to jen tak letmo a jeli jsme dal. Cecha nezajimalo nic.
Kdyz nechces nebo nedovedes poskytnout fundovanou radu, drz usta. Samozrejme jsem si vse precetl, mozna narozdil od tebe jsem jiz nejaka auta dovezl. Zajimaly mne prakticke zkusenosti lidi , kteri dovezli auto po 1.5.2004, nikoli vytahy z vyhlasek, ktere se na netu objevuji. Tot vse.
PODIVEJ SE POD SVUJ PRISPEVEK A VIS VSE :shock: :shock: :shock:
Mate nekdo zkusenost, jak probiha od 1. kvetna dovoz aut? Jedna se mi o Escort Cabrio 89. Nasel jsem si v Nemecku auto na prestavbu, je na znackach, ale nema TUV. Je lepsi, kdyz to Nemec odhlasi a nebo je to lepsi prevezt (samozrejme na vleku) a na D papirech a pak mu poslat technicak a cisla, at si to odhlasi. Co je zajima na hranicich? Delaji nejake problemy. Teoreticky by se to auto dalo podle veku povazovat za odpad, ale je v luxusnim stavu. Pred nedavnem me nabourali a auto je totalka, nevyplati se to opravovat. V CR se neda sehnat podobne auto na prestavbu ve stavu, jak bych si predstavoval.
Clovece, nekdy pochybuju o gramotnosti nekterych zde pritomnych. 3 stranky dozadu se o tom psalo!!!

Podle zatim dostupnych informaci by melo platit toto:

pri nakupu ojeteho auta v EU se plati cena vozu v zemi prodeje. V pripade, ze tamni majitel je platcem DPH a odecetl si dan na vstupu, plati se DPH; v pripade, ze neni, neplati se (DPH byla zaplacena pri prodeji vozu). Pokud ma byt vuz prevazen po ose, je nutno vyridit prevozni cisla. Vzdy je nutno vuz odhlasit z evidence v zemi puvodu a zaplatit za to spravni poplatek (vetsinou komplet odhlaseni + prevozky od 100 do 350 Eur podle zeme). Pro vyrizeni prevozek je nezbytne, aby melo auto platnou tamni STK (nekdy vyzaduji platnost jeste min. 30 dnu po prodeji). Pokud je vuz urcen k prihlaseni, plati se pouze spravni poplatky s tim spojene (ME, STK, kolky). V pripade, ze neni urceno na prihlaseni, plati se jeste spravni poplatek Kc 5.000,- do Fondu zivotniho prostredi na likvidaci vraku.

Prihlasit do provozu lze automobily, ktere: 1. splnuji emisni normu EURO2, od data prvni registrace v den prihlaseni neuplynulo vice nez 8 let (vcetne) a projdou ME + STK; 2. maji na vyrobnim stitku uvedenu Evropskou globalni homologaci ES (napr. e*2/21/96) bez ohledu na emisni normu a stari, musi vsak rovnez projit STK a ME.

Alespon takhle jsem to pochil ja. Neznamena to, ze to nutne musi byt vyklad spravny. Nektera auta maji misto ES uvedeno ECE nebo CEE. Zajimalo by me, jestli to neni de facto to samy, ale zatim se k tomu nikdo kompetentni nevyjadril. Zatim plati de jure ES. Uvidime pozdeji.
a co to tam ma mit teda napsany? ja sem to v zadnym starsim prispevku nejak nemohl najit, se mnou musite jak s blbcem, dik 😊
Ve starsim prispevku mas napsany, co ma mit na vyrobnim stitku. Na TP to nestaci, ten nechavas v zemi puvodu.
a jak poznam jesi to tu evropskou homologaci ma nebo ne?
Myslim, ze privezt to auto do CR neni vubec problem, ale problem bude s prihlasenim. Auto je starsi osmi let. Muselo by mit evropskou homologaci, aby to tu slo legalne prihlasit.
cau kluci chtel bych se zeptat jaky sou presne ty podminky pro dovoz auta, a neodkazujte me prosim nekam dolu, pac se mi nechce se probirat tema asi 36 strankama, konkretne mi jde o Renault Safrane Biturbo, vyrabel se jenom v 94 a 95 roce a zajimalo by me jesi mam nejakou sanci ho legalne dovizt, papiry na nej tady asi nesezenu, vzhledem k tomu ze se v cr oficialne prodaly 4 kusy... predem dik
CHTEL JSEM SE JEN ZEPTAT, NA AUTOSCOTU 24 JSOU CENY VZDY S DPH NEBO NE ,NEJAK JSEM TO NEDOKAZAL ROZLISIT :😉
Stačí se podívat dolů. Probíralo se to tady už asi 10x.
Nazdar lidi, chci si dovézt auto z Německa a chtěl bych se zeptat, jak je to nyní se všemy poplatky(clo, dph,...).Chci ho pro sebe, pro soukromé účely, budu muset platit nějakou DPH? Kdyby stálo teoreticky 5000eur, na kolik by mě nakonece vyšlo?
jak je to prosim po 1.5. pri dovozu ojetiny ze Svycarska?

Musi se platit clo?

nebo ma Svycarsko nejakou vyjimku, ktera jej v tomto pripade stavi na roven clenskemu statu EU? (tzn. DPH se plati venku a clo zadne, u nas potom nic)

a odkud byste si nejradeji dovezli Subaru Legacy (prip. Outback) - tj. kde jsou tyhle auta v nejlepsim stavu (cca 4 roky stare)?

diky
Tak sance na koupeni neceho dobreho je vcelku vysoka, ja osobne jsem zatim koupil same dobre veci😄 packu tempomatu na opla 5EUR operku za 10€ vypalovacka za 10€ atd... vsechno funguje k me plne spokojenosti! Myslim ze si tam nedovoli dat nekdo neco co neodpovida popisu protoze ho pak muzes nahlasit na centralu a oni ho vyskrtnou ze seznamu. Aby ses prihlasil musis uvest svou adresu kam ti zaslou prihlasovaci udaje, pokud chces prodavat musis mit platnou kreditku nebo konto v nemecku! Kdyz si chces neco nechat poslat do Ceska tak se radeji nejdriv informuj na cenu postovneho nekdy je dost vysoka!! Prodavajici pozadujou vetsinou zaplaceni na ucet predem, nekteri ti poslou i na dobirku ale nevim jeslti i do CR!!
múžete mě někdo prosím poradit,jak to chodí na EBAY.Dá se tam něco rozumného koupit? A co kdybych tam vložil rozumný inzerát já, je nějaká šance že se to prodá?
Zdravim ten kontakt na toho borce co vozi ty skodovky ze CH a I by me zajimal kdyz tak mi ho posli na meil thym@seznam.cz predem diky!!
Inzerce na mobile.de kdysi dávno byla úplně zdarma. Pokud je zdarma i v tuto chvíli, muselo se to změnit tak za poslední měsíc - ale nedávno teda zdarma nebyla.
To musim nesouhlasit - inzerce na mobile.de je uplne zdarma. A funguje on-line, tzn. das inzerat a okamzite tam je, vcetne obrazku. Prekvapil me taky dosah toho serveru, protoze nejmin tretina reakci byla z Anglie (vubec jsem netusil, ze jej Anglani sleduji). Musim dat ale oddiemu za pravdu v tom, ze 70 % nabidek je na mobile.de spekulativniho razu, tzn. nekdo zkusi nejakou cenu a potom ji behem casu radikalne snizuje. Dalsi prekupnicky server je www.autoscout24.de nebo it nebo ch, nebo be - podle zeme. V Italii a Svajcu je bezne, ze prekupnik poskytuje zaruku (nejcasteji limitovanou, ale nekdy i plnou). Jinak soukromou inzerci sleduju v I prostrednictvim [odkaz] Obecne jsou ale auta na netu dost draha, protoze slouzi hlavne ke spekulacim. Mnohem vic doporucuju rizny inzertni noviny (jako nase annonce), v tech byvaji ceny lidovejsi. Ale takovy nakup samozrejme na druhy strane predstavuje vyssi riziko, nez u nas. Jinak - pred casem jsem narazil na cloveka, ktery vozi Skodovky ze severni Italie a Svycarska. Na prani muzu vyhledat kontakt, ale mam jej doma. Vyhoda takovyho auta je, ze krome lepsi vybavy v zivote nevidelo sul, diru na silnici a naopak velmi pravidelne videlo znackovy servis, kvalitni benzin, olej, atd. Zvlast v I je podpora Skodovky prekvapive silna (v CH moc ne).
No, autohaus = překupník. Soukromé osoby na mobile.de prakticky neinzerují, je totiž placené, pokud tam je inzerát od soukromníka, musí to být pěkný podivín... Navíc v Německu a vůbec venku ten obchod s auty funguje o dost jinak než u nás. Lidi jsou hodně zvyklý nechávat svá auta protiúčtem při nákupu nového. Některé autohausy takto protiúčtem vykoupená auta dál sami prodávají (pak ale k tomu musí mít odpovídající servis a vůbec), nebo se těch starších prostě za hubičku zbavují, a přenechávají je zas jiným auohausům... No, a všichni tihle obchodníci mají poměrně dost stálých odběratelů - takže jakmile něco vykoupí, obešlou nejprv ty stálé, o kterých ví, že daný druh auta odebírají. Teprvá když to neudají stálým odběratelům, vyhodí tu nabídku na mobile - takže tam prostě jsou převážně auta, co prostě stálí odběratelé nechtějí. Já tam občas koukám taky, ale ke koupi tam toho skutečně moc není...
Díky... Tam je ale i plno těch Autohausů na tom mobile ... to snad nebudou překupníci ne? A kde myslíš, že se dá sehnat něco solidního, aniž by byla ta cena natažená? Máš nějaké další int. stránky? Já nic jiného s takovouhle nabídkou nenašel. Chtěl bych si přivést nějakou pěknou Octávku TD.
Je pravda, ze tam je hodne poskozenych aut nebo motorschade (az nezvykle vysoky procento - nekdy si rikam, co s tim ty lidi delaji). Ale na druhou stranu znam par lidi, co si takhle auto privezli a jsou v pohode. Ty zajimavejsi kafy byvaji ale rychle pryc a treba moje srovnani s italskym trhem je takovy, ze spagety maji ty autaky v lepsim stavu a za min penez. Dost casto se stava, ze vidim v Italii auto za 3500E a na mobile.de da ten samy clovek na to samy auto inzerat za 4.500E i vic. Ja jsem naopak pres mobile.de dobre prodal, v CR bych ty penize nikdy nedostal. Ale to plati jenom u urcityho druhu aut.
Na mobilech jsou jen překupníci, většinou uváděj cenu bez daně - jako že na e😜ort. Takže to je vhodné pro Ukrajince apod., když to chceš k nám, budeš muset Mwst zaplatit... na druhou stranu ta cena na mobilech nebývá pevná. Nevím, na mobily občas koukám pro srovnání, ale asi bych tam nic nekoupil, ti překupníci tam stejně dávaj akorát to, co jejich stálí odběratelé nechtějí, a zkouší to za nataženou cenu.
Znamena to, ze si lze odecist DPH. Jestli je ale uvedena cena vcetne DPH nebo bez byva obvykle uvedeno dale v textu. Zpravidla byva nekde napsana netto preiss = cena bez dane. Pokud ne, musis se zeptat, neexistuje na to zadne pravidlo, stejne jako u nas.
Chlapi, mám dotaz, když si prohlížím auta na www.mobile.de , tak je pod cenou v Eurech poznámka MwSt. ausweisbar - to znamená, že je ta cena uvedena včetně DPH nebo bez DPH. Ve slovníku je ten překlad slova ausweisbar celkem nejasný...

Díky Míra
Ja jsem to taky tak pochopil - poplatek 5.000 se plati snad jen u aut, ktere nejsou na prihlaseni (tedy nemaji homologaci ES a/nebo nesplnuji Euro II + 8 let od data prvni registrace). jenom mi jeste nikdo nerekl, jaky je rozdil mezi ES a ECE. Italove tvrdi, ze je to totez, cesi krci rameny...
Nie, v ČR naozaj nie.

Ojetina v ČR = přihlášková STK (cca 2.000,-Kč), a přihláška (též 2.000,-), pokud to má homologaci ES, tak snad ještě míň, nevim. O žádných komplikacích nevím. Teoreticky ještě ekologický poplatek 5.000,- za auta, co nesplňují Euro III, ale nevím o nikom, kdo by jej platil, nadto myslím, že by se měl týkat jen toho co nemá tu homologaci.
Lubos.1
oddie😒br />
to som ani netvrdil. S ojazdenymi je to este komplikovanejsie. je potrebne ist aj na STK, mozno v CR nie, ale na Slovensku urcite.

Okrem toho stale platia poplatky 10 000 - 50 000 Sk az do (asi) Septembra 2004.
Lubos: já ale nemluvím o nových autech...
Lubos.1
Ono to je trosku cele inak. Neviem ako v CR, ale v SR globalna homologizacia funguje iba na papieri. Novy zakon je pripraveny, ale bude platny najskor of 1. januara 2005.

Jedina zmena je to, ze sa neplati clo.

Clovek kupi napr. nove auto v krajine EU, pride na Slovensko, musi ist na obvodny urad dopravny, kde prejde skuskou technickej sposobilosti (napriek tomu, ze ma certifikat konformity COC), pretoze stale plati stary zakon o prevadzke na cestnych komunikaciach (neviem presne nazov).

Poplatok je 2 000 Sk. Potom mu obvodny urad dopravny vyda slovenky technicky preukaz, s ktorym moze ist na Dopravny Inspektoriat auto normalne prihlasit.

Ja to napr. takto idem urobit. Npriek vsetkemu sa mi oplati nove auto doviezt, len nechapem, preco sa musi schvalovat technicka sposobilost na nove vozidlo, ktore sa predava aj u nas (Mazda 6).

Predpokladam, ze to bude iba formalita, nechcem si ani predstavit, co to obnasa a ze sa bude nejaky * hrabat v mojom novom aute.

Neviete, v com spociva skuska technicke sposobilosti?
Jaké STK? Nechápu, co máš na mysli? Tušíš vůbec, o čem je řeč??? Buď máš auto, které jde normálně přihlásit - tj. homologace ES, nebo max. 8 let stáří + Euro II + pár dalších drobností. Pak se takové auto normálně přihlásí.

Nebo máš auto, které nic z toho neplňuje, a přihlásit prostě nejde. Pak je třeba koupit doklady z jiného auta (stejného typu), na zastoupení dotyčné značky si vyžebrat (a zaplatit) potvrzení o záměnnosti karoserií, a nechat si úředně vyrazit číslo vč. zápisu do TP, a příp. změny barvy...

O jaké auto se jedná???
to znamena ze musi mit STK a emise, nebo jsou jeste i jina omezeni? pripadne kde by se takove veci daly zjistit?
Na auto nesplňující podmínky k přihlášení nikoliv.
ahoj, nevite nekdo jestli se daj sehnat CZ doklady na nejaky dovezeny auto (ma SRN doklady,ale je tady v Cechach) jinou cestou nez si je koupit z jinyho auta? tim myslim pres nas uzasny byrokraticky system...Diky
Samozrejme z pohledu hrdeho majitele to zadna skoda neni 😄
tyve, jak "skoda"? 😊
No skoncis u impreza at chces nebo ne 😄

Skoda pred mesicem jsme prodali jednu 97GT za 240.000 a byla v origos stavu koupena v CZ.
Dikes, uz jsem si to precetl. Koho by to napadlo, ze, zvlast kdyz je to jako odkaz a staci klepnout mysi...no, holt jsem opet pomalejsi v mysleni... Vcera jsem byl u Kovarika, a ten me zase presvedcoval, at nic neresim a jdu do Imprezy. Stejne to tak nakonec asi dopadne 😉 Mysak do 250 s dokladama je proste fantasmagoricka utopie a Integrala nesplnuje naroky rodinnyho auta. Alfu 155 Q4 mi nikdo neprihlasi a dalsi alternativy v podstate nejsou.
Ceny ti sezenu lepsi. Priprav se ale na dopravu a clo. A neni to uplne sranda. celnici to maj to v tabulkach a specialne to evo 5 proclit nebyl zadnej med.

No a reserve not met znamena ze on si dal cenu pod kterou nechce jit a nabidky jeste nedosahly startovaci ceny. 😄
Je to Japonsko, jedna lehce obrana ze zadniho boku (snad jen plecharina, nejdrazsi bude to kridlo - teda pokud je plech jako u street Lancera) za 999.000 Yenu a druha docela dobra za 1.099.000 Yenu. Ale co s tim?
Jo, a co znamena reserve not met? Ja to pochopil jako ze rezervace neni mozna, ale to je asi nejaky slangovy obrat, ne?
EVO 4 LHD za min jak 300? To je zajimavy ne?
Semerad prodava tu svoji petku taky za 400, ale seriovku. Zato evropskou. Ale na to nemam, ja jsem chudej clovek 😢 Proto shanim neco staryho; klidne i GSR nebo Evo 1, 2, 3. Ta ctyrka mi prijde jako optimalni pomer cena/vykon, ale vetsinou vychazi kolem tri kil nakup. Za min je to spis vyjimka, ale vim momentalne o dvou. Petky a vejs uz jsou na me prilis drahy. Problem je, ze tech starsich je nejak malo na prodej. Nejvic je sestek a vejs. Nekde u Novyho Zelandu je na prodej Proton Perth III a vychazi asi 5000 USD. Nejak jsem se dostal do slepy ulicky. Budto nejaky auto nechci, nebo zase chci a ono je moc drahy nebo nejde prihlasit....
Hmmmmmmmmm reserve not met. Jestli ma reserve 20.000 USD tak by to asi neslo 😄

Ja se jeste nerozhodl do ty prestavby jit. Jestli by se podarilo prihlasit jako RHD tak si ho necham. Prece jen 100k za prestavbu to auto lip jezdit nenauci. Kdyby nekdo chtel tak to EVO V co mam by bylo tak jak je za 400k.
to hrubago> co rikas na tohle?

[odkaz]

To by slo, ne? Nevis, jestli by se EVO IV nedala sehnat v USA nebo podobny zemi za takovyhle prachy? Jedna se mi samozrejme o rizeni vlevo. Ale i do tohohle anglicana by se mozna vyplatilo vrazit nejaky prachy do prestavby rizeni, ale mam z toho docela obavy.
No auto je to samozrejme japonsky sti a evo a skyline atd.

Homologace je jasny ze nestoji 60 ale to co jsem rikal je cena za vymereni vsech dulezitych veci k jimz chybi technicky popis
A co to má být za auto, že se do evropy nikdy nedováželo? Nějaká amerika? Dalo by se to přihlásit na základě nějakých mezinárodních dohod, ale... Jinak ty, jako občan, soukromý dovozce, si nemůžeš požádat o udělení homologace, to může jen výrobce. A rozhodně ho to nestojí "jen" 60tis...
No, to bohužel. Pokud se to do Evropy nekdy nedováželo, a nemá to ***logaci, tak se bohužel zkušebně asi nevyhneš. Jediná útěcha, co pamatuju kdysi u nějakého dovozce, byla, že šla zkušebna zaplatit nějak paušálně, takže když tam natahal víc aut, vyšla levněji, taková jakási množstevní sleva. Nic bližšího o tom ale nevím, nikdy jsem se o to nezajímal, a pravděpodobně ani nebudu - ono taky zatím jediné, co by mě venku na dovoz tak nějak mohlo zajímat, je Ford Transit od 96 výš - a tam tedy žádné problémy nečekám...
Ja treba resim to ze auto podle VINu nema evropskou homologaci protoze se do evropy nedovazelo, ale splnovat normy asi bude. Jenze to ze plni ti nerekne nikdo jinej nez zkusebna (za 60k - normalni homologace) Tak co s tim?
Prof: když čerpáš z takových zdrojů, tak se nediv...

Už to tu padlo několikrát, platí totéž co před vstupem, akorát se při dovozu v rámci EU neplatí clo a dph, a nevrací se dph toho původního státu. Přivézt je možno naprosto cokoliv, to nemá šanci nikdo kontrolovat. Přihlásit bez ohledu na stáří je možné cokoliv, co má ES homologaci (ta byla ovšem povinná až od 96, od 93 jí mají tuším jen některé Fordy a BMW, o ničem jiném nevím), a nebo pokud to nemá ES, tak max. na den přesně od EZ + min. Euro II + pár dalších tech. požadavků - týchž, co platí už nejmíň dva roky. Za vše, co nesplňuje Euro III by se mělo platit 5tis ekologie, kdo to vybírá nevim.

Nějak mi není jasné, co furt řešíte??? Co znám z dřívějška pár dovozců, od 1.5 se jim prakticky nedovolám, buď jsou venku pro auta, nebo (tak hodinu za tejden) spěj, každej se snaží přivézt co nejvíc, dokud je hlad po autech...
Vypada to jako bys mohl privezt cokoliv co projde emisema?
- POČET DOVEZENÝCH AUT LETOS DOSÁHNE REKORD

Hodnota dovozu nových i ojetých aut do ČR by měla letos dosáhnout rekordních 68,4 miliardy korun, tedy o tři miliardy více než loni. Odhaduje to Sdružení automobilového průmyslu. Podle sdružení celkový objem importu nových i ojetých vozů všech kategorií v posledních letech pravidelně roste o pět až šest miliard korun ročně. Dovoz aut se po vstupu ČR do EU letos v květnu zjednodušil. Za vůz z Evropy již dovozci nemusí platit clo, u mimoevropských značek clo kleslo ze 17 na deset procent. Vedle nových vozů, jejichž import většinou obstarávají oficiální zástupci jednotlivých značek, si mohou lidé dovézt ojeté auto, které má evropskou homologaci, tedy až 11 let staré, nebo osm let starý vůz bez této homologace. /www.ihned.cz/
Je jasny, ze diky nizkemu kraditu v CR je ta Marea tady podstatne levnejsi nez v zemich, ktere jsem uvadel a kde ma Fiat ve sve tride kredit ponekud vyrazne vyssi. Ono totiz i treba srovnani vyskytu zavad (napr na motorech TwinSpark u AR 156) vyzniva tak, ze Cesi, Nemci a Rakusane vykazuji opakovane problemy, ktere se ve Svycarsku, Italii, Francii a Madarsku vyskytuji v podstatne nizsi mire. Neumim ale rict, proc tomu tak je. Idealni situace pri nakupu v CR je ta, ze si prohlidnes auto a dotazes v servisu, kde to auto servisovali. Auto bez dokladu o nabyti bych nikdy nekoupil, servisni knizce neprikladam dulezitost, pokud je k vozu nejaky jiny libovolny doklad (staci jedina faktura - klidne i kopie; kdyby byla zfalsovana, v servisu se to prozradi). Tam se da pak to auto v pocitaci najit a nebyva to problem (pro servis budes dalsi potencionalni klient). Pokud by to problem byl, nebo bylo jinde koupeny a jinde servisovany, zase bych radeji sel od toho auta pryc, protoze to zase smrdi spatnou udrzbou. Podle VIN se da zjistit puvod i u zastoupeni, vcetne dalsich podrobnosti, ale trva to asi sto let, protoze zastoupeni Fiatu patri k tem nejhorsim u nas. Pokud jsem ale vysledoval trend treba u AAA, tak i tam maji auta od Fiatu (Brav👋Brava/Marea i vcetne Alfic) uz dneska dost draha a treba stejne stary Focus tam vychazi vetsinou levneji nez ta Marea. Obecne je potreba hlidat u Marey kolem 100.000 km predni ramena (je tam rameno se zakovanym a tudiz nevymennym kloubem), oscilacni tycky a jejich ulozeni, horni loziska zaveseni a vyzkouset veskerou elektroinstalaci (okynka, sibr, regulaci klimacky). U motoru JTD vydrzi turbo az kolem 200.000 km za predpokladu, ze majitel to auto nehonil za studena. Repase turba (kompletni) vychazi kolem 12-17.000 bez DPH. Zadnymi abnormalnimi zavadami Marea JTD netrpi, pokud nebyla bourana. Patri mezi nejspolehlivejsi auta ve tride, ma robustni stavbu, prostorny a variabilni interier. Vetsinou ma i hodne slusnou vybavu a jizdni vlastnosti jsou ve sve tride nadprumerne. Vrzou ji ale plasty v interieru....
Mezi nami v CR pokud to nema servisni knizku tak bych tem kilometrum neveril ani za mak😄 a i se serviskou bych se ptal v tom servise kde to servisoval jestli to tak zkutecne je😃 je pravda ze tech 60tis rozdil je ale hodne!Ale ja bych se nebranil ani vice kilometrum nevim jak je na tom fiat ale videl jsem opecovavane astry z Deutschlandu a Rakouska ktere mely hrube pres 300tis (firemni vozy) a vypadaly super kdyby to na tom tachecu nebylo tak bych tomu neveril ze to ma tolik najeto! Ani na tom motoru to nebylo poznat zadne pazvuky ani rachot
Svycarsko by bylo zajimave, ale podle autoscout tam nejlevnejsi JTD v soucasnosti stoji kolem 260 tKc (s najetymi max 100 tKm). A to je pak otazka, jestli je lepsi dobre opecovane auto ze Svycar za 260 nebo podobne auto z Cech za 200. Predpokladam samozrejme oficialni dovoz do CR, nebourane a taky najeto max cca 100 tKm skutecnych.

Nebo jsem naivka, kdyz takove nabidce v CR uverim? Zatim jsem se na zadnou nebyl podivat, vychazim jen ze solidne vypadajicich soukromych inzeratu.
Ono se venku kupuje to, co je tam k dispozici. Takováhle konkrétní objednávka je už strašně moc o náhodě, tak se nediv, že "skutek utek". Dovozce si to auto z palce nevycucá... A navíc když takové auto v brzké době nepotká, hodí to často prostě za hlavu, zvlášť pokud takové dotazy má tři denně.
Poraďte nějakého solidního dovozce Citroenů. který by uměl dovést Xantii kombi v plné výbavě včetně kůže.

Např. firma Rakar, která uvádí, že se specializuje na Citroeny, dovezla letost jednu Xantii a to ještě ne v této výbavě a čekal jsem na ní několik měsíců - protože tu výbavu nevěděli.

Koukám po Internetu, inzerátech ale je to o ničem. Každý jen řekne, že si to napíše, ale skutek pak "utek". Vím, že v kůži jich zas tolik není, ale rád počkám (a to už čekám od loňského podzimu)

Tak kdybyste měl někdo tip, sem s ním - díky. peetan@post.cz
Lubos.1
Pri kupe noveho auta v zahranici je vraj nutne, aby som pri registracii na Slovensku predlozit tzv. certifikat conformity (COC, CEE) , ktory by mal vydat importer alebo dealer vozidla mal by stat okolo 100 €.

Neviete nahodou, ako takyto certifikat vyzera a kde on poziadat?
Diky za info, vim o nem, ale je moc stary a moc slaby 😊
Urcite nechod do TD ale jenom a vyhradne do JTD! Jinak se zkus podivat na autoscout24.it, jestli tam nahodou Marea JTD neni za podobny penize (vetsinou jsou o fous levnejsi nez v D). Pokud ne, jdi na autoscout24.ch Svycari ale byvaji drazsi nez Italove. Auto z Nemecka neni zrovna dobrej kauf, soli tam jako u nas, diry tam maji jako u nas a jsou na auta prasata. Fiaty neumej spravovat, takze se jim radeji vyhni. Je to to samy, jako koupit Fiata u nas - zadna vyhoda z Nemecka nekouka. Kdyz vezmu za sroub ramene u 10 let staryho auta z Italie, tak ho v pohode povolim, u auta z Nemecka ho na 70 % urvu....
No mozna jo ale zase auto ktere jezdilo po ceskych silnicich je o hodne vic znicene😄 vetsina nemcu se o auta holt stara a maji jasnou historii a ne jak vetsina bazarovych aut v cesku seviska neexistuje protoze je tachometr trikrat stoceny a auto je oklepane jak turecky taxik! Teda pokud nenakupujes u autorizavanych dealeru tam jsou ty ojetiny vetsinou OK! ale jinak 😒
není z Brna, ale zrovna má Evasion: [odkaz]%20TD.html
Mobile znam a koukam na nej. Na ebay vypadaji nektere ceny lepe nez na mobile, jen je otazka, na kolik se nakonec vysplhaji...

Nicmene jedno z aut, z nichz vybiram, je Marea kombi TD nebo JTD a zacinem mit pocit, ze u nas je jich vetsi vyber a mozna jsou i levnejsi nez v SRN.
No idkyz je odhlasene tak muze mit jeste platne TUV, je treba poslat dotaz majiteli! Nejsem si tim jisty ale zda se mi ze i v Nemecku funguje takzvane Wechselnummer, to je mas doma dve auta ale jenom jednu znacku a pojistku platis jenom jednu, takze auto nemusi byt odhlasene jen momentalne nema cislo, jinak auta za 100-200 tisic jeste urcite TUV mit budou!! ZKus se podivat na www.mobile.de nebo www.autoscout.de daji se tam najit taky slusne auta za slusnou cenu!
Potreboval bych kontakt na nekoho z Brna a okoli kdo doveze a postavi na znacky auto z EU (DE,A,B,NL,F) + Svycarsko. Potrebuji nektere z techto: Citroen Evasion, Fiat Ulysse, Peugeot 806 takze nejlepe nekoho kdo se v nich aspon trochu orientuje.

Predem dik za kazdy kontakt(tip), klidne piste i pripadne negativni zkusenosti at vim komu se mam vyhnout.
Jak tak koukam, hodne aut na nemecke Ebay je odhlasenych. Neni s nimi pak problem pri prevozu do CR, kdyz ho chci privezt a prihlasit? Kdyz je odhlasene, muze mit platnou TUV?

Jinak je tam fakt dobry vyber, hodlam koupit kombik cca kolem 100 - 200 tKc a i v tech je tam celkem vyber, aspon u nekterych znacek. I kdyz naslepo bych tolik penez urcite nedal, kazdopadne bych se na nej predem kouknul.
Tak to si myslim ze nemeckeho E-bay nehrozi!!Ja jsem kupoval par veci a vzdycky vsechno v pohode, kdyz chces prodat za urcitou minimalni hodnotu tak na ni proste zacnes!Jinak se zacina vetsinou na 1EURU tak jsem treba poridil tempomat do astry😄 postovne bylo drachsi nez soucastka😃 jinak neodpovidani= spatne ohodnoceni od kupujiciho a pokud jich mas hned nekolik takovych tak nevim nevim jestli si nekdo jeste neco koupi!! Auta se daji na E-bay koupit dobre! Treba favo se da koupit kolem 300 tam bylo ted z 92 po njakem dedovi co uz nemohl jezdit se serviskou!Na takove auto se nemusim divat staci mi tech 6fotek co tam je abych vedel ze ho kazdy den lestil a cokoliv zachrastilo tak utikal do opravny >😁
Mas nejaky dalsi zkusenosti s e-bay v SRN? Plati tam taky takove manyry jak u nas, ze nekdo inzeruje a kdyz se to nevydrazi za cenu, kterou si predstavoval, tak proste nereaguje?
A to jsi ho koupil, aniz by ses na nej vubec podival?
Jo na Ebay jsou dobre vychytavky😄 Pokud mas auto s kouli ktera ma dostatecne zatizeni aby ti nemci nevymerili pokutu😄 tak bych sedl a jel!Vozik pujcis skoro v kazde pujcovne na netu jich je spousta vetsinou chcou zalohu od 5-10tis podle toho na jakou narazis! a co se tyce toho dovozu nejjednoduchsi bude zajit na celni urad a byt otravny taky by me to zajimalo jak to je presne.-) kdyz tak jim rekni njakou cenu ale tu opravdovou 😄 kdyby se nahodou platila njaka dan nebo neco podobneho z ceny tak si nechej od nemce napsat co nejnizssi ale realnou castku! Jo a nevim jak je to ted ale loni jsem mel platit za kazdy km ujety autem v nemecku kamos me na to upozornil tak jsem jim rekl ze mi to predal ve vesnici 2km pred hranici😄 tak kdyby se te ptal tak rekni ze ti to predal na care😄 Jo a kdyby nahodou melo to tvoje auto jete nemeckou technickou a bylo pojizdne tak nejjednoduchsi to je po vlastni ose!Napis nemcovi a on ti vyridi prevozky na 14 dni to stoji 100EUR ale je to pak na pohodu v CR nemusis resit jak dojet na STK emise na DI a pod.

Kdyz tak dej vedet jak jsi dopadl co je to vubec za auto jestli se muzu zeptat?
Zdravim, muzu se zeptat zda nekdo mate realne zkusenosti s dovozem auta nejlepe po vstupu do EU. Koupil jsem na ebay auto za hodne dobre penize a potrebuji ho sem privest co nejdrive. Je to soukrome od jednoho nemce a jediny co me neni jasne, jestli se s Nemcem musi podepsat nejaka kupni smlouva a v jakem jazyce na prokazani, ze jsem auto opravdu koupil. Jeste bych se chtel zeptat kolik se u nas plati za novy poplatek ?(prispevek na likvidaci vraku). Jeste se chci zeptat jestli jsou nejake zadrhely a zda nevite o nejake dobre firme ktera by to levne privezla ci o nejake pujcovne privesnych voziku. Je to v Hannoveru 500 km od Prahy. Diky za kazdou radu
- DOVOZ OJETÝCH AUT SE ZJEDNODUŠIL

Připojením k EU se zjednodušil i dovoz ojetých automobilů z ostatních členských zemí. Koupíte-li si v některé z nich ojetý vůz, nemusíte platit nejen clo, ale ani daň z přidané hodnoty. Tu totiž zaplatíte v zemi, z níž si auto přivezete. Toto pravidlo ale platí jen u osobního vozu, který si přivezete výhradně pro svou potřebu. Navíc toto auto musí být staré minimálně šest měsíců a zároveň musí mít najeto více než šest tisíc kilometrů. Při dovozu nového automobilu nebo více ojetých vozů takto benevolentní pravidla neplatí. Přivezené ojeté vozy by měly mít i takzvanou globální evropskou homologaci. Pokud dovážená auta homologaci nemají, mohou být stará maximálně osm let od data první registrace. Navíc musí mít osvědčení o schválení technické způsobilosti silničního motorového vozidla. /www.ihned.cz/
Pokud je vuz urcen k prihlaseni, plati se pouze spravni poplatky s tim spojene (ME, STK, kolky). V pripade, ze neni urceno na prihlaseni, plati se jeste spravni poplatek Kc 5.000,- do Fondu zivotniho prostredi na likvidaci vraku.

jak je to s tim kdyz povezu veterana a budu ho chtit u nas prihlasit na vete cisla. co vsechno musim mit z nemecka za papiry? to tech 5k nebudu platit? jednalo by se o momentalne nepojizdny auto.
Podle zatim dostupnych informaci by melo platit toto:

pri nakupu ojeteho auta v EU se plati cena vozu v zemi prodeje. V pripade, ze tamni majitel je platcem DPH a odecetl si dan na vstupu, plati se DPH; v pripade, ze neni, neplati se (DPH byla zaplacena pri prodeji vozu). Pokud ma byt vuz prevazen po ose, je nutno vyridit prevozni cisla. Vzdy je nutno vuz odhlasit z evidence v zemi puvodu a zaplatit za to spravni poplatek (vetsinou komplet odhlaseni + prevozky od 100 do 350 Eur podle zeme). Pro vyrizeni prevozek je nezbytne, aby melo auto platnou tamni STK (nekdy vyzaduji platnost jeste min. 30 dnu po prodeji). Pokud je vuz urcen k prihlaseni, plati se pouze spravni poplatky s tim spojene (ME, STK, kolky). V pripade, ze neni urceno na prihlaseni, plati se jeste spravni poplatek Kc 5.000,- do Fondu zivotniho prostredi na likvidaci vraku.

Prihlasit do provozu lze automobily, ktere: 1. splnuji emisni normu EURO2, od data prvni registrace v den prihlaseni neuplynulo vice nez 8 let (vcetne) a projdou ME + STK; 2. maji na vyrobnim stitku uvedenu Evropskou globalni homologaci ES (napr. e*2/21/96) bez ohledu na emisni normu a stari, musi vsak rovnez projit STK a ME.

Alespon takhle jsem to pochil ja. Neznamena to, ze to nutne musi byt vyklad spravny. Nektera auta maji misto ES uvedeno ECE. Zajimalo by me, jestli to neni de facto to samy, ale zatim se k tomu nikdo kompetentni nevyjadril. Zatim plati de jure ES. Uvidime pozdeji.
Jak to teda opravdu je s tim dovozem aut z ciziny? Ja to proste nechapu :😉 nekdo rika ze se plati clo a nekdo zase ze se neplati nic. Jo a jeste neco: Zna nekdo dobry web na kterem se da sehnat auto z D, A, Fr, B, NL, GB atd.? Dik za info 😄
takze clo se platit nebude? a kolik je ta dan? ja jsem vcera par dovozcum, co dovazej auta a ti mi rekli, ze je to totalne volne! bez cla, bez dph..nic se platit nema
A co je ta homologace ES co ma byt v tom stitku?? Jo a jeste detail to ted zaplatim DPH v Deutschlandu i u nas??To vymysleli ti cesti zakonodarci trosku prastene ne?? Kdyz kupuju auto v Deutschlandu od soukrome osoby tak mi dan nevrati nebo snad jo??
"- DO ČR LZE DOVÉZT OJETÉ AUTO STARÉ AŽ 11 LET

Do ČR si v současnosti může zájemce přivézt ojeté auto staré až 11 let. Takovéto vozy se přitom na trhu začaly objevovat již v roce 1993. Po vstupu země do unie navíc nemusejí dovozci za importované vozy z unie platit clo, ale pouze daň z přidané hodnoty. Pokud dovážená auta homologaci nemají, mohou být stará maximálně osm let od data první registrace. Jestliže dovážený ojetý vůz nesplňuje emisní limity, zaplatí jeho dovozce podle novely zákona o odpadech 5000 korun jako příspěvek na budoucí likvidaci vozu. Zájemce o ojetý vůz pozná, zda má auto homologaci ES podle souboru znaků na výrobním štítku. Po dovozu auta s homologací pak bude nutná jeho kontrola ve zkušební stanici. Ta posoudí, zda na autě nevznikly technické úpravy. /www.ihned.cz/"
tak vi teda nekde jak to teda vypada s dovezem auta z nemecka? je to volny? bez placeni atd?
To s tim vracenim DPH to by jsi musel vystupovat taky jako firma ale ani u toho si nejsem jisty ze to tak je, vim ze kdyz si znamy vezl auto z nemecka do Rakouska tak ze prijel na nemeckych prevozkach auto proslo bez problemu STK a emisemi on sel na dopravku dostal tam znacky zaplatil tehdy kolem 100Eur a uz vesele jezdil!Kdby to tak slo u nas tak by to bylo fajn, ale to nam ti nasi posranci neudelaji aby z nasi republiky nebylo "vrakoviste" vzdyt jednicky golfy jsou vsechny v lepsim stavu nez pulka felicii!!
tak jak to vypada s dovozem aut z nemecka? slysel sem, ze kdyz koupim auto od fyzicke osoby, tak nebudu platit nic, zadne clo atd a kdyz koupim auto prekupnika, autobazaru tak muzu narokovat vratit nemecke dph ci co tj. 17% ale zase budu muset prej zaplatit 19% ceske republice! tak jak to vypada....chci si jet koupit golfika co nejdriv do nemecka, ale porad nevim co me ceka kdyz pojedu s autem pres hranice!!😞( 😢
Tak už jsme tam!! Má už někdo zkušenosti s dovozem, popřípadě ví někdo jak to bude fungovat??Mám slibenou v červnu od znamého filcku v kombiku 99 a chtěl bych vědět jak to bude s přihlášením. A ještě jedna věcička když ted zmizeli celnici tak by s tim teoreticky mohl prijet na jeho značkách mohli by jsme udělat všechny potřebné papíry a on by si to pak jen v Deutschlandu odhlasil jde to tak nebo to bude muset byt odhlášené již předem a budu muset zaplatit převozky??Předem dík za info!!
No, to jsem zvědavej, na tu "obchodní oblast". Páč taky mj. někdo prohlásil, že v oblasti registrace aut maj jednotlivý země volnou ruku - takže by to taky mohlo dopadnout tak, že to budeš moct koupit, ale ne přihlásit, a dál se bude kšeftovat s papírama. Rozhodně očekávám, že po prvním květnu nepůjde přihlásit vůbec nic, neb bude chybět prováděcí vyhláška - tak jako posledně. Takže v Itálii klíďo nakup, a dobře si to tam uskladni 😐 Nicméně, až to půjde přihlašovat, neměl bys platit žádné DPH, ale jen správní poplatek za přihlášku (teďka asi 2tis) plus ten "ekologický" poplatek 5tis (pokud to nebude mít Euro IV). Přeju pevné nervy a hodně štěstí, já se nějak pro žádnou popelnici nikam nechystám...
No, to mas, oddie, pravdu. Ted mam neco rozjednany v Italii a kdyz jsem jim rekl, ze zatim tady nikdo nevi, co bude od 1. kvetna, tak kroutili hlavama. Neverili, spis si mysleli, ze jsem ***, protoze 20 dni dopredu uz zakony znaji i ultraliny spagetaci. Pokud jsem ale spravne pochopil vyklad textu o pristoupoeni k EU, v obchodni oblasti plati soucasna pravidla EU. Tedy melo by auto splnovat Euro I a projit ME a STK. To by melo byt vse. Clo je u vyrobku made in EU nepripustne, platit bys mel snad jen DPH a spravni poplatky. Tak uvidime....uz me s tim krcenim rameny vytaceji k nepricetnosti!
Z Mnichova Hradiště?

Týká se to prvního přihlášení v ČR, pochňoupkitelně. A ježto se o to viditélně nikdo nestará, tak po prvním květnu zřejmě nastane bordel... Mmch, už jsem i někde viděl článek, že se po vstupu do EU zdraží ojetiny, to je fakt *, co se všechno dá najít. Zatím se nejvíc mluví o "poplatku za dovoz 5tis", pokud auto nesplňuje "dnešní předpisy". To by nejspíš mohlo znamenat, že se bude platit 5tis za dovoz čehokoliv, co nemá EuroIV, to je celkem buřt, ale o přihlášení do provozu zas ani slovo. Alo co, vždyť je ještě času dost, dva tejdny...
To by mě zajímalo, jestli platí osm let jen když když převádím auto z Mnichova do Prahy nebo i v případě, kdy převedu auto z Hrochova Týnce do Dolních Břežan 😜
Pokud to auto v Německu má platnout TUV, tak si můžeš vyřídit převozní značky, a normálně s tím přijet. Jak je to staré, ta Omega? Zatím furt ještě nikdo neví, jaké budou platit podmínky pro přihlašování, takže je třeba počítat minimálně s dnešními - Euro II + max.8let od EZ. Na to, že je vstup za rohem, by se teda už něco vědět mohlo, to zas bude bordel 😞
jo to je mi jasne, ja si chci pockat, ale stejne by me zajimalo jestli je mozne s koupenym automobilem jet po pozemnich komunikacich az do prahy nebo se auto musi nalozit na podval a dovest do cz? Vsecky poplatky se plati na celnici u hranicniho prechodu?

xxx calvin
Pockej alespon mesic; kdyz nic jinyho, melo by to byt jednodusii a pravdepodobne taky levnejsi. Ale nikdo nevi, jaka presna pravidla budou platit. Myslim si, ze dovoz ojetiny 23 dni pred vstupem do EU neni uplne stastny napad....
HI VSEM, MUZETE MI NEKDO PROSIM VYSVETLIT CO JE VSE POTREBNE ZAPLATIT A KDE ATD ATD KDYZ SI DOVEZU AUTO Z NEMECKA? PROSIM?

CHEL BYCH SI DOVEST OPEL OMEGA OD ZNAMEHO Z DORTMUNDU, CO KDYBY TO BYL JAKO DAR PRO ME? BUDU PLATIT NEJAKOU DAROVACI DAN? CLO, DPH ATD? JAK TO BUDE S DOVOZEM AUTO PO VSTUPU CR DO EVROPSKE UNIE?

JE MOZNE SI PRO AUTO PRIJET DO NEMECKA AUTOBUSEM, V NEMECKU HO KOUPIT A JET S AUTEM ZPET DO CR(MINENO BEZ PODVALU?)

XXX PREDEM VSEM DEKUJI CALVIN PRAHA
Nazdarek, tak jsem v pondeli uspesne dokoncil prestavbu meho dovezeneho escortu. Diky za vsechny rady ohledne toho.
IvanP: Vystříhnout a převařit čísla a pak spoléhat, že daný příslušních POLICIE nebude znát roky modelových řad u VW Golfu, to ano. Ale legálně přestavit asi ne-e :shock:
Lze, aspoň teoreticky, použít doklady ze starší verze vozu (např. VW Golf II) pro přihlášení novější verze (např. VW Golf III) téhož typu auta?
Zdravim vas,

chtel bych od vas radu, potreboval bych znat internetovou adresu na stranky kde bych mohl overit v nemecku zda konkretni VIN nepatri kradenemu vozu.

Nase vnitro ma registr platny jen pro uzemi CR.

Diky za odpovedi.

Petr.
Muzes upresnit? Preci po 1. 5. budou automaticky zakony Unie nadrazeny zakonum nasim, neni-li na ne vyjimka. To znamena, ze na zakon, ktery dovoluje dovoz aut splnujicich pouze Euro II (jsem jedini na svete!) ma vyjimku ze strany EU? To se mi nejak nezda....ze by nechteli dat vyjimku na takovou pitomost jako DPH u hospody a u tohoto evidentne diskriminacniho a protiunionistickeho zakona ji v klidu dali? Vzdyt v EU plati volnost dovozu za predpokladu, ze je auto vyrobeno v EU, plni emisni normu Euro I a projde vsemi predepsanymi kontrolami. Homologace se mezi staty uznava automaticky (s vyjimkou zlutych potkavacich svetel), takze by teoreticky melo stacit, ze je auto homologovany v jediny ze zemi EU. Tak ted to nejak nechapu...
Pokud je v zakone napsany, ze se plati pri dovozu tak chci upozornit, ze od 1.5. se nejedna o zadny dovoz. To bude platit pouze u dovozu mimo EU.
Jinak moje anketa v USMD mela asi takovej vysledek. Vstupem do unie se nezmeni asi vubec nic.
magic: To je typickej příklad, jak je v Čechách chápáno fair-play. Měl jsi se jen zeptat, jestli považuje za spravedlnost, že desetiletá mrdka prodaná v českým autohauzu jezdit smí a ta samá, která má tu smůlu, že byla prodaná v autohauzu zahraničním, může na legální registraci v Čechch zapomenout...
Vety typu: "prokáží, že emisní limity dováženého vozidla splňují normy pro nové auto stejné kategorie" mne asi nikdy neprestnou fascinovat! To znamena, ze vyrobce musi uz alespon 10 let dopredu vedet, jake budou limity za onech 10 let, aby tomu prizpusobil svoji produkci. To naopak dokazuje, ze nasi urednici jsou uz tak vepredu, ze se proste nemeli cas zaobirat zakony, ktere plati nyni, protoze je sestavovali jeste daleko pred svym pusobenim ve funkci! Neco podobneho mi Mistr Sipek (predseda SDA) rekl do oci: " dovozci novych automobilu investovali velke penize do prodejen a servisu a dovozem ojetin prichazeji o sve zisky. Chceme jenom fair podminky - tedy, aby dovazena auta splnovala stejne limity, jako nova" A ted mi reknete, jak takovyto vyrok oznacit bez jedineho sprosteho slova? Ja bych takovy hlave dal hodinovou vypoved!
Kdo je zvědavej... Hele, já mám těch koníčků už tak víc než dost, zdaleka se jen nehrabu v autech.
oddie 😃) Moje řeč! A co tě začíná bavit, když už jsme u toho ? 😄
Prof: jo, tak nějak to bude - ostatně bylo tomu tak i posledně... Ale, mně je to už nějak jedno, už mě nějak ty auta přestávaj bavit.
oddie: No, myslím, že tak koncem tohoto roku bude zhruba jasno, co lze a co ne a taky kolik to bude stát. Jako u jíných věcí se v tomto státě řeší problémy až tehdy, když nastanou, protože úředníci, kteří sestavují zákony vůbec danou problematiku neznají.
A hele. No to je dobré, 5 litrů, to je prd. Ale, nejni tam ani slovo o přihláškách, je to jen o dovozu. Jestli to myslí tak, že 5 tis za dovoz, a stejně to nepůjde přihlásit, tak jsou teda těžce k smíchu - ale to už jsme tu myslím probírali...
- STÁT PROSAZUJE LIKVIDACI AUTOVRAKŮ

Na ekologických linkách končí minimum autovraků. Dlouholetý problém přiměl úřady zpřísnit dovozy ojetých vozidel. Nejpozději od května zaplatí dovozci pět tisíc korun za každé staré vozidlo. Poplatku se vyhnou pouze ti, kteří prokáží, že emisní limity dováženého vozidla splňují normy pro nové auto stejné kategorie. Ministerstvo životního prostředí předpokládá, že na poplatcích vybere asi 300 miliónů korun. Peníze půjdou na účet Státního fondu životního prostředí, který pak bude přispívat na likvidaci autovraků. Každoročně se z evidence vyřadí asi 240 tisíc vozidel, k ekologické likvidaci se jich však dostane pouze zhruba 15 procent. Od roku 2006 musí republika využívat 85 procent z průměrné váhy autovraku. Některé části vozidla se mohou použít na náhradní díly, jiné recyklovat. /www.ihned.cz/

Tak o co jde? Myslím, že hlavně o těch 300 mega...
V Německu jakmile auto nemá TUV česky STK tak na to převozky dát nejdou. Pro informaci v Německu stojí převozky 150 Euro a platí po celém světě na jeden měsíc. Dále jsou převozky za 80 Euro a ty platí pouze po Německu a taky na jeden měsíc. Je v tom zahrnuto povinné ručení pro případ nehody. Když je koupíš za 80 euro tak káru necháš na čáře a pak jí odvezeš na plaťáku, když máš někoho známýho, aspoň ušetříš. Ale je lepší káru dovézt na plaťáku rovnou.
Nezná někdo někoho opravdu schopného kdo je v dobrym kontaktu s STK aby mi prihlasoval auta co vozim z jap? Vetsinou nemaji homologaci a casto taky kratkej VIN. Vlastne schanim nekoho kdo by potvrdil ze auto plni a nemuselo to k importerovi kde jsou nejvetsi mamrdi na svete (SUbaru)
Je to z Italie a melo by to splnovat 102 s vyjimkou zapojeni svetel (parkovacky nesviti po vytazeni klicku). Technickou to tam ma o.k.
oddie: No, pak by asi nastalo regulérní vyšetřování, kdo za to může a tak.
To je mi jasný. Mě spíš zajímá, co by se stalo, kdyby se servis zaručil za nějakou průserovku, a ta průserovka by se někde rozsekala a vzala někoho s sebou - např. kvůli brzdám. To by asi bylo za dobrej štráf... Ale tam to asi moc nehrozí, to nejni jako český STK-čka, co jsou jen výdejny razítek bez jakékoliv odpovědnosti.
oddie: Ten servis prostě vyšle pracovníka, kterej to auto projede, zaručí se a není co řešit. Ten servis za to taky dostane 150 franků...
Já spíš nechápu ty převozky na auto bez STK - ale to je jejich věc, když jim to funguje... Asi si žádný servis netroufne jen tak se zaručit za nějaký plevel. Jo jo, tak si říkám, kdy u nás bude taky něco fungovat nějak rozumně. Teda, jestli se toho dožijem, nebo ne. Nebo, se toho dožijem, ale bude nám to fuk, páč budem jezdit akorát tak v kolečkovým křesle...
oddie: Ono taky už z principu, proč by se bránili odvozu nepotřebného a neekologického šrotu, že? To jenom u nás nemůže mít nic hlavu a patu.
Ovšem, to je dobré, s tím Švýcarskem! To jsem fakt netušil...
magicu, BMW s Euro II homologací jdou přihlásit i pokud jsou z roku 92, takže by to být problém neměl. Co se týče oddieho převozek, je to trochu jinak, aspoň ve Švajcu. Auto může bejt klidně pět let odhlášený, ale zaručí se za něj dílna, že je schopný převozu do ČR, dá potvrzení a jede se. Na tamním dopravním inspektorátu je ta sranda, že když jste zvyklí stát tady u nás ty fronty, tam přijdete a za sedm minut odcházíte s převozníma značkama pryč 😄
Nevím, nikdy jsem neřešil. Předpokládal bych ale, že jo. Přivézt po ose se dá, pokud si vyřídíš tamní převozky (tj. pokud to má platnou technickou v dotyčné zemi). Odkud to je?
Nevite nahodou nekdo (oddie?), jestli lze u nas legalne prihlasit AR 155 2.0 TS, r.v. 1997, prvni registrace tehoz roku? Podle udaju vyrobce splnuje normu Euro II (stejny typ motoru s AR 156). Neni tam jeste nejaky problem? Da se privezt po ose?
Máme vybranou pro maminku v D skvelou Corsu 03 vybavenou, najeto asi 20tisic za 7000 E. Vsechno v pohode akorat me zajima jestli je lepsi nechat ji privezt na odtahovce nebo nejak nekde (JAK? KDE?) vyridit prevozni RZ. Vyplati se pockat po vstupu do EU? Pocitam ze clo bude potom 0% ale zase ji zaplatim v Nemecku i s dph. 😒 Dik za rady!
Byl jsem před týdnem v Německu, kontrolovala mně německá BGS ( pohraniční policie, ukázal jsem ražené číslo a tecničák) a bez problémů, německy umím takže žádný problém. Jo a když jsme u těch aut, tak předtím jsem měl VOLVO 360 GLE, taky dovoz a výměnu karosérie a motoru jsem dělal u volva, ty jsou na to háklivý, chce to mít dobrý nervy, a proto taky gogo 360. V listopadu v loni kámoš dělal u fiata výměnu u TIPA , sice se cukali, ale povolení mu dali.Pořád je to lepší si auto dovést, než ho koupit tady v Čechách v bazaru.A nevím proč by mělo být toto auto jak říkáš " za míň prodejný" ??? Pamatuj si toto dobře : Každý auto má svého kupce " !!! V autech se vyznám dobře. Na zastoupení jsou také lidi........ tak zatím čau
Jo. Takže jsi na tom stejně jako my ostatní - auto znehodnocené raženým číslem. Na jízdní vlastnosti to sice vliv nemá, ale zahraniční policajti to neviděj rádi, a taky je pak to auto hůř (či za míň) prodejný... No nic. Akorát nechápu tu hlášku "jediný Ford je v pohodě, ostatní dělaj problémy" - resp. chápu, neznalost... Nejmíň problémů dělá Mercedes, pak BMW, Ford, naopak nejvíc problémů je u Fiatu a Renaultu (ti jsou i nejdražší). Je to jen v lidech, co na tom zastoupení seděj.
Dali do malého OTP " vyraženo náhradní technologii " zajel jsem na STK a maník mi to uředně za 300,- Kč vyrazil na klobouk tlumiče. A motor jsem si dal vyměnit také u forda za dva tisíce, to abych to měl vše v pořádku. Dělal jsem všechno v Mostě.Všechno co jsem minule uvedl tak to je pravda.
oddie: Ve svádění těch nejzhovadilejších kravin na EU, to jsme opravdoví velmistři. Paradoxně z toho právě všichni mají strach, co jim na takový auto řeknou venku až pojedou do Chorvatska nebo Itálie 😲(
Jo, myslel jsem si to. Já mám takovéhle auta doma dvě, s raženým číslem, a pro dalších pár lidí už jsem to taky řešil. Aspoň vím o člověku, co to vyrazí opravdu hezky, žádnou prasárnu... mimo toho, že ty raznice se daj normálně koupit za necelou ticku, že...
Někde mám dopis z ministerstva, s tím postupem a vysvětlením. Oháněj se požadavkem z EU. Jenže, v EU není nic takového potřeba - v celým Německu řešej 5 policejních čísel za rok, kdežto tady díky tomu stupidnímu systému za stejnou dobu 5000 na okres 😞
Oddie: Celá záležitost se má tak, že ještě čtrnáct dní před tím než jsem dostal auto do ruky, šlo vyměnit kastli a motor po desetikoruně a byla by z toho dvoudvéřová sedma.

Pak přišlo nařízení z ministerstva a už se tohle muselo řešit přestavbou s ponecháním čísla nové kastle. Když jsem si nechal udělat potvrzení, tak na mě nakonec vybafli, že je to jiná řada a ani přestavba nepůjde.

Nakonec se to převedlo do PT a v tu chvíli už byla v platnosti direktiva o narážení úředního čísla. Grrrr, historicky totálně znehodnocené auto, ale aspoň jsem legal. Najel jsem po cestách na chalupu a do práce za ten hluchej rok kolem 10 tis. bez papírů, ale vždycky jsem měl takový bolení v břiše 😄
Nějak mi není jasné, proč jsi platil 2.000,- za motor, když se motor neeviduje, ale to je fuk. Jinak "magistrát mi vydal papíry" znamená prosím co??? Máš tam úředně ražené číslo, nebo přepisovali VIN v TP? Pokud to přepisovali, kde to bylo?Dtto RBaron: máš tzv. úřední obnovu čísla VIN náhradní technologií, nebo si ještě někdo troufl přepsat VIN v TP? To se totiž od 19.3.2003 nesmí, a to v žádném případě - ale věřím tomu, že jsou úředníci vynalézaví, nebo že na to někde serou...
gogo360: Napsals to celkem od plic, ale napsals blbost. Pan Stehlík z homologací na BMW ti napíše i přestavbu na lunochod, jde spíš o to, že to pak některý dopravky moc nekoušou. Například já se pokoušel o přestavbu ze sedmičkového sedanu na šestkové kupé v ČB více než rok, pak jsem se na to vykašlal a našel schopného člověka, který to převedl do Prachatic a vturánu bylo hotovo.
Je to měsíc co jsem si dovezl káru z Německa, FORD SCORPIO , u nás jsem si koupil papíry a u zastoupení FORD CZ jsem udělal výměnu karoserie a motoru, Motor 2000,- Karoserie 2000,-. Jediný ford nedělá problémy, ostatní značky stojí za *, protože se cukaj a dělaj scény u výměny. Na celnici jsem zaplatil DPH 22%. Zašel jsem na STK a EM, a potom magistrát mi vydal papíry a už jezdím. Takže dovoz je lepší a už nikdy si nekoupím auto v bazaru v ČR.
Ja jsem jeno auto takto predelal. Dovoz z jap. Impreza STi kombi. Lrom toho ze predelavka je celkem pakarna tak prihlaseni zavisi na STK, importerovi a uradu. Importer SUbaru jsou *** tak jsem musel koupit doklady.
Jinak já jsem jezdil chvíli s Wauxhall Royale ( opel senator) a to pravostranný řízení je dost hustý. Pak ho měl kámoš, celkem kaskadér, ten se s tím nepáral a taky ho 2* do měsíce vklepával.
A taky je nutno si uvědomit, že je potřeba předělat světla - pravořízený auta mají naopak namířená proud světla, t.j. do protisměru. A to se dá vyřešit poze výměnou parabol. Sranda je, že prodávají takový samolepka, který se nusí nalepit na světla aby noslňovali protijedoucího, jinak tě nepustí na trajekt. Ale to platí jenom jednosměrně do GB.
Prof: 😊)) asi tak - ale tipnul bych si, že to naopak nebylo v Praze. Tam nepovolej skoro nic...
Za peníze v Praze dům....
Přivezli to v půce minulýho roku. Přihlásily to cca v listopadu 2003. Takže žádnej veterán.
To, že s tím Wauxhallem jezdí, ještě neznamená, že to jde. Ne, nejde to. Vyjímku Ti nikdo nedá a dnes už tuplem ne.
Po vstupu do EU, jak přivezu auto ojetý nebo nový ?Jak to bude s clem ?

Dík!
Vážně? A kdy to přihlašoval, teď? Nebo kdysi dávno? To je totiž poněkud rozdíl...
To víš že to jde. Strejda jezdí s anglickym tipem něčeho jako Scorpion nebo Vectra. Volant na pravo a už si jezdí na českejch značkách.

Je to ale * jezdit s tim. Supr se tim předjíždí, musíš mít spolehlivýho spolujezdce a nebo nepředjížděj ale podjížděj 😊.

S těm číslama je to stopro.
lukas:Ne
Lidi chtěl bych se zeptat jestli se dá u nás přihlásit auto dovezené např. z UK nebo Japonska tj. s řízením napravo... Díky
...a ještě: po dovozu ho nesmíš asi 3 roky prodat.
Clo nemusíš platit tehdy, když nějakou dobu v USA (minimálně je to asi ten rok, to nevím, když jsme ho dováželi my, tak to bylo 2 roky) pracuješ, platíš sociální a zdravotní pojištění a daně. A pak, když už tam s tím chceš přestat, tak si můžeš přivézt v podstatě cokoliv bez cla a bez daně. Ale musíš tam veškeré své závazky ukončit. Jinak samozřejmě platíš všechno, takže nakonec tě to vyjde stejně, jako když si ho koupíš tady, akorát pak máš k tomu ještě problémy s STK atp.
Počkej do vstupu do EU a pak s tím nebudou žádné problémy - všechny skůtry se vyrábí v EU, takže za kolik tam pak koupíš, tolik tě to bude doopravdy stát. A pak bys teoreticky měl jít tady jen na technickou. Taky do toho tak jdu.
Nevíte někdo jak je to s dovozem a přihlášením skůtra? Chtěl bych si ho dovézt z Německa ale nevim jak na to. Díky
ano ale myslím, že je tam ještě zádrhel v tom, že musíš být registrovaným plátcem daní v USA, abys sis sem mohl dovézt auto a neplatit clo. Tedy myslím.
cau vsichni mam dotaz jestli mate nekdo zkusenost z dovozem kary z usa. Slysel jsem ze kdyz jses majitelem aspon 1 rok tak nemusis platit clo. Tak jestli se nekdo takovy najde tak mi prosim posli informaci na xsolarr@seznam.cz diky moc za jakoukoli informaci.
261 001 239 myslím ale že dělají jen v PO a ST. I když s novým rokem mohli vylepšit služby 😄 Mám s těmi přestavbami docela zkušenosti a pochybuji že Ti to povolí ... Ještě tak možná 3 dv za 3 dv ale tak jak to chceš Ty to snad jde jen "přestavbou CO2" 😃)
Nahodou telefon na ne nekdo nema???
Je. Ale pochybuju, že povolej záměnu 3-dveř - 5-dveř...
jurdy, brnkni si na ten Ford Motor Company, tuším s.r.o. Na Pankráci 30, tam se domluvíš telefonem. (Jestli to je teda ještě tam...)
Povoli mi Ford prihlasit Esco r.v.92,5dver,1600ccm na papiry meho esca rv91, 3 dver, 1400ccm??? Poradi mi prosim nekdo? Mate s tim zkusenosti??
Sierra se řešila v tématu "Ford Sierra" už několikrát, já tam psal postup nejmíň 2x... Ford chce za potvrzení 2.000,-Kč.
Ano, po vstupu do EU se chystají změny. Nicméně, pokud už máš tu přestavbovku teď přiveženou, nic se pro tebe asi nezmění. Změna se chystá v tom smyslu, že půjdou přihlašovat i ty starší auta, nejen do 8 let od EZ + EuroII - ovšem, přesné podmínky k tomu, plus přesný poplatek za to, ještě nikdo nezná. Zatím se uvažovalo o poplatku 20tis Kč za přihlášku - tzn. u aut jako staré Uno se stejně asi spíš vyplatí za necelých 10tis koupit papíry... no uvidíme, necháme se překvapit.
Nevíte někdo, jak funguje s přestavbou ford sierra a jestli s tím nejsou problémy. Děkuji.
Z Prahy nejsem ale díky.

Jinak...

Nevíte jestli se chystá po vstupu do EU nějaká změna při přepisu a věcí s tim souvisejících??
ORP - obec s rozšířenými pravomocemi. Pokud jsi z vesnice, tak je to nějaká takováhle větší vesnice, pokud jsi z města, tak tam někde na městském úřadě, pokud jsi z velkého města, tak magistrát, pokud jsi z Prahy, můžu ti napsat přesnej postup včetně adresy, čísla dvěří a jména člověka, co to vyřizuje...
Povětšinou je to ale ve stejném místě, jako býval inspektorát, akorát ty lidi už nejsou policajti (a mají o příplatek za hodnost míň 😊))) Prostě tam, kde se normálně převádí auta, ti řeknou, kide maj technika, a co je všechno potřeba.
To je supr. Ale teď jsme se známejma začali řešit diskuzi kde se to vlastně přpisuje. Všichni jsme dělali "starou" autoškolu, kde nás učili, že to je na dopravnim inspektorátu, prostě u policajtů. Nebo je to na krajskym, okresnim nebo městskym úřadě??
Číslo motoru se neeviduje, typ musí být shodný. Ještě k tomu popsanému postupu - je dobré si to všechno ověřit na tom příslušném úřadě. Popsaný postup platí bezezbytku pro Prahu a řadu dalších míst, jsou však i ORP, kde nevyžadují potvrzení zastoupení značky, pokud se shoduje prvních 9 znaků VINu. Takže si nejprv jdi zjistit, jestli nejsi náhodou šťastným obyvatelem bydlištěm spadajícím pod takovou obec...
Nevíte kolik stojí převozní značky v Německu a máte s tím někdo zkušenost, chtěl bych si takhle přivést káru. Díky.
Je to Mazda. 11 let stará.

A co motor?? To jsem slyšel, že nikoho nezajímá, že to je braný jako náhradní díl, pokud tam dávám stejnej.
Co je to za značku? S doklady od -2- se vydáš k zastoupení značky pro potvrzení, že můžeš použít tu kastli -1-. Podle značky to potvrzení něco stojí - např. Ford 2.000,-, Peugeot 1.500,-, Fiat 5.000,-... a nepotvrdí ti cokoliv, takže je dobré to vědět předem. Pokud ti to potvrdí, vydáš se s doklady od -2-, tímto potvrzením a dokladem o nabytí kastle -1- (kupní smlouva) na příslušný úřad dopravně-správních agend, a podáš si žádost. Když vyhoví, dostaneš papír, na jehož základě ti vyrazí VIN z -2- do kastle -1- (od ruky...), a zapíšou ti do TP, že ti ten VIN vyrazili náhradní technologií. V Praze ta ražba přijde na 500,-. Toť vše, pak se můžeš radovat, že máš auto, s kterým není radno jezdit za hranice, páč jsou Němci, Rakušáci apod. docela hákliví na přeraženej VIN...
Pokud jste nepochopily tak -1.- znamená to dovezený auto bez papírů a -2.- znamenajá to "papírový" auto.
Zdarec.

Snažil jsem se přečíst většínu příspěvků (všechno jsem to ale nezvládl.

Takže když mi dovozce doveze auto na náhradní (-1.-)díly, který před tím v Německu odhlásil.

Tak tady😒br />
1. seženu papíry na stejný tip auta, nechám je na sebe přepsat(-2.-) (záleží na obsahu??) a budu dělat, jako že to -2.- budu renovovat.

2. seženu si potvrzení od dovozce, že kastle na -2.- je ve shodě s -1.-

3. Na nějakym tom místě kde se přepisujou nahlásim změnu kastle.

To se mi zdá nějak málo na to že to dá tolik práce. Co teda budu muset ještě udělat??
Magic: taky jsem kdysi v Německu někomu vysvětloval, jak že to u nás funguje, a že se u nás kvůli tomu draho prodávaj samotný doklady atd - no, nevysvětlil jsem to. Němec se sice tvářil, jako že to trochu chápe, ale vypadal přitom, jako že si myslí cosi o Balkánu... Jsem fakt zvědavej, co na nás soudruzi vymyslej, až budem v EU, už se nám to krátí.
Melo byt Civic combi.
Potreboval bych taky privezt auto z EU, corollu nebo civic.Corolla 1.6 nebo 1.5 vtec u civicu.S klimou a dvema airbagy.1999 a novejsi.Email spiningjoe@yahoo.com. Za kazdou radu a pomoc predem dekuji.
Zdravim,neznáte někdo nějakého SOLIDNIHO dovozce aut z EU (D,A..)Měl bych zájem o Opel Astru G 99 v benzinu {1.4 /1.6 16V) se slusnym stavem tachometru -max 70tkm, nebourana, popr. jen lechce, vybava - jen klima podminkou. Info nechte zde popripade na email dan.hajek@email.cz
Ted jsem prodaval motor do Deltu do Nemecka a tam mi kolegackove rekli, ze jedine podminky pro prehlasovani aut z jedne zeme EU do druhe je rizeny katalyzator a fyzicka kontrola na STK a ME s vysledkem o.k. Tomu, co se u nas povazuje za zakon se s tim Svycarem jenom divili a evidentne mi neverili ani slovo...kdyz jsem operoval argumentem pana Sipka (osobne jsem s nim delal rozhovor na SDA), tak se mi vysmali, ze pry tady musi byt pekny blazinec. Cituji pana Sipka: "je nefer, ze obchodnici s novymi automobily maji uplne jine podminky pro prodej, nez dovozci ojetin. Do autosalonu a znackovych servisu ti lide investovali miliony, kdezto dovozci ojetin nic neivestuji a jenom bohatnou. Chceme, aby byly tyto podminky pro obe strany stejne, nic vic. Chceme spravedlivy system" Konec citatu. To muze prohlasit jen psychicky nemocny clovek, nebo blazen. Nejsem lekar, ale diagnozu bych videl neco mezi hlubokym * a imbecilem. Roman Reznicek, byvaly redaktor AutoTIPu.
našrot: Se vstupem do EU se změní zejména to, že tam, kde dneska stojí celnice a kontrolují, jestli ten blatník nemáš, potom bude zavřená bouda se zatřenýma pruhama a "otravné" zpomalování na 80 km/h při projíždění těmi opuštěnými místy 😄
Diky za informace, tak to pocestuje felicie zpet do CR jeste ze se o ty auta ti sousedi tak dobre staraji a pak je levne prodavaji😃
Mám známého, co se tím živí, tak jsme se o tom taky už bavili: dovézt se legálně může cokoliv a jakkoliv staré, co má menší poškození než 50%. Problém pak nastává až u přihlášení - přihlásit nejde auto starší 8mi let nebo auto bez globální homologace. Pak se taky nesmí přivézt nic na náhradní díly (což se řeší tak, že se při vyplňování papírů zaškrtne, že je to k přihlášení do provozu.. a to i když je nepřihlásitelné...). A dále se nesmí dovézt použité náhradní díly, které jsou pevnou součástí auta (třeba blatník, motor apod., ale kola klidně). A se vstupem do unie se prý nezmění v podstatě nic, jen se možná zruší další clo na "nevEU" vyrobená auta.
No jsem spis pesimista, protoze nejaky pero ze skodovky urcite zacne tahat za dratky na spravnych mistech a pravdepodobne i mastit kapsu, aby dovozy zustaly omezeny i po vstupu do Unie. Jinak se z toho v MB poserou, uz ted ty jejich predrazeny kary moc lidi nechce a maji starosti s konkurenci na trhu novych aut, natoz ojetin. Jinak v soucasny dobe plati dovoz 8 let registrace + EuroII. Mam obavu, ze Felicie 96 ani EuroII neplni, hlavne ze skodovka ma plnou hubu kecu, jaky se z nas stane vrakoviste, ale nejvetsi tady udelala oni ...
Dik za ponuku, az tak to zase netlaci, tiez verim v lepsie casy po vstupe do Unie 😉) A moju Mazdu si dovezem aj keby hole ciganky z neba padali, pac mi uz patri dlhsie ako pol roka a tak mi mozu colnici fukat praskovy cukor do * 😉))
Já dovozy nedělám, takže na detaily bych se musel zeptat kolegy. Ale zhruba: EuroII, a první registrace max. před 8 lety. Abych pravdu řekl, ani se o to moc nezajímám, páč se vstupem do EU se to nějak změní (a doufám, že k lepšímu 😉)), a do tém doby stejně nic shánět nebudu... Ale jestli chceš, poptám se a pošlu ti to mailem.
oddie: Ako to vlastne je, co MOZES normalne a legalne prihlasit (u nas je to asi take iste ako u vas 😉), co tam hra rolu? Euro2? Rok vyroby?
Tak to slyším poprvé.
Dá se dovézt, proč ne? Dá se dovézt i mnohem starší auto. Dost aut z 96 se dá dokonce i normálně přihlásit, i když jestli zrovna i Felicie nevím.
Slyšel jsem, že když má dovážené auto natočeno 150.000 km a víc, tak jsou nějaké výrazné úlevy na cle. Podobně, když se zase dováží nějaké užitkové auto, třeba pickup, tak se prý platí nějaké minimální clo. Je to pravda?Já jsem koupil Octavii Combi, jež byla původně dovezena z Německa, a v TP mám uvedeno typ vozidla: "montážní". Žádnou síť v kufru to sice nemá, ale přesto mi prodejce nabízel možnost odpočtu DPH (já ale plátce DPH nejsem a zatím ani nepodnikám). Auto používám pouze pro soukromé účely a zajímalo by mě, jestli ten uvedený typ vozidla "montážní" mi přináší nějaké výhody či nevýhody - nevíte o tom někdo něco bližšího? Dík.
Mam problem da se dovezt auto z roku 96? napr jako na nahradni dily papiry bych mel moznost sehnat i cesku, ale jak je to pak na hranicich??Jedna se o kratkou felicii kterou bych dovezt z Rakouska dik za odpoved
Tak jsem si privezl Subaru Impreza STi. VIN ma 9 cisel. Co s tim? Budu mit problemy nebo mi to projde?
Čau všichni,sháním doklady na Ford Sierru 1,6 kufrový model,s platnou STK,SPZ,emisemi,okolo r.v.1990.Kdyby jste o něčem věděli,cinkněte mi prosím na 602279335,popř.napište do této rubriky.Díky NANA.
Kdo priveze z Nemecka AR 155, mesto Rositz, dovoz + vyrizeni formalit (clo, DPH)? Za nejakou normalni cenu (nemusi byt nejnizsi), ale hlavne v pohode a seriozne? Tel 604 700 764 nebo mail integrale@centrum.cz
mam ted na wallpaperu Mustanga '68 jezdiciho asi v Cesku (focenej v Chrudimi) na americkej znackach ..

To agent_006_1/2): a není náhodou v hnědé metalíze. Párkrát jsem ho viděl v PV.
jo? to tě vždy pustí ?
I ze žlutýma jezdím mezi osobákama. Pokud teda nemám nic k proclení - samosebou.
A dneska ty nové značky, už nejsou stejně barevný. Takže i s "podnikatelským" autem by jsi mohl na hranice pro osobáky.
Žluté značky vyjadřovaly tzv. možnost odpočtu DPH při nákupu nového, ale i ojetého auta, pokud toto bylo oficiálním dovozcem nebo výrobcem schváleno, tj. je o tom zmínka v ZTP vozidla.Z toho je jasné, že vlastnictví značek předpokládalo výkon nějaké výdělečné činnosti, aby bylo možné uplatnit odpočet DPH, jako soukromý subjekt je nedostaneš, není ktomu důvod. Kromě toho tyhle značky by se stejně jako třeba cizinecké s modrým podkladem neměly t.č. vydávat a pokud takové auto koupíš jako nepodnikající osoba tak Ti je stejně vymění.
Mám zájem koupit malej pikap, kterej je ale registrovanej jako nákladní auto a má žlutý značky. Chci ho ovšem používat čistě jako osobák, ne k žádnému podnikání apod. Je v těch žlutejch značkách nějakej problém? Tj. že se třeba budu muset řadit při přechodu hranic do fronty mezi náklaďáky, platit silniční daň nebo tak něco...

Díky.
Nemám žádné špičkové znalosti a ani zkušenosti, ale myslím si, že pokud to auto koupíš u oficiálního prodejce v SRN, který ti vystaví řádnou fakturu, tak by ti měli DPH po potvrzení o vývozu dojčlandi vrátit.
potreboval bych poradit....kde sehnat/odkud dovezt Subaru impreza wrx/sti rv.2001/2002 cca do 700tis., klidne i lehounce😊 tuknute, diky moc za pomoc 😊, a jeste pokud teda plati clo, kdyz neni vyrobeno v EU?
A vrátí mi SRN DPH?A jak by to bylo ,kdybych chtěl ze SRN treba Skodovku?Díky.
"Pokud bude made in EU, tak zaplatíš DPH a clo z nákladů na dopravu.
Muže mi někdo poradit kolik by mě přišlo dovézt do ČR nové auto?Třeba ze SRN?Díky.
Tak to by sis asi moc nepomoh, pač jestli je to jak u nás v Brně a věřím že jo, tak musíš přijít aspoň s čokoládičkou a Maruška otevře kouzelnej šuflík, kde ty aspoň trochu lepší značky má. Vsadil bych nejlepší boty za to, že tam 5454 ani 5455 už dávno nebylo. Když jsem tohle absolvoval naposled, měl jsem smůlu, že jsem narazil na paní, která jen zaskakovala a tudíž v tom neuměla tak dobře chodit. Naštěstí povolala na pomoc už zmíněnou Marušku. Než se tak stalo, nabízela mi asi toto: Řada v té době začínala 92.. a dávala mi vybrat 9201, 03 04 05 06 07 08 12 13 14 15 16 17 18 19 21 23 24 25 26 27 28 (dvacet devět ani náhodou!! tzv. zrcadlovky spadají málem do VIP kategorie.) No nebudu to natahovat, díky Marušce mám 9277. Jo a chodil tam maník, ze všema si tykal, jen asi s tou mojí původní paní ne a pod paží si nesl 9000... Tolik jen můj zážitek
Takze diky, usetril jsi mi cestu(y), sel jsem vice

ci mene na jisto, cele jsem to zvladl za 2,5 hodiny...

Take jsem ale mohl 4 lidi pred sebe pustit, mel

bych hezci znacku (5454, nebo pristi den mozna 5555).

Skoda ze se nedaj koupit (oficialne -- byl tam nejakej, co dostal znacku xPx 7000 😃) nejake hezci znacky.
Jo, a ještě pozor, protokol o evidenční kontrole nesmí být starší 10-ti dnů (někde dokonce tvrdí 8-mi). Nejednotnost, to je vůbec kámen úrazu těhle úřadů...
Ne, policajti nemaj s evidencí aut ani řidičáky nic společného, už víc než rok. To spadá do kompetence okr. úřadů - ale většinou to vyřizují stejní lidé na stejných místech, jen se převedli od policajtů pod úřad. To je mj. i důvod, proč se dělá ta evidneční kontrola na STK. Jináč, najdeš to většinou na stránkách těch okr. úřadů.
Pockat... "policajti nemají s evidencí aut vůbec nic společného"...

Neco jsem zaspal? To uz se to nedela na DI, ale nekde na mestskem urade?

Znacky tedy jiz nedavaji na DI policiste, ale meststi ouradove?

Kdepak ja je budu hledat...
Diky, usetrilo mi to cestu (nejdriv bych sel na DI a tam by mi rekli, ze potrebuji tu EK). Takze nejdrive vyrazim na evidencni kotrolu a pak pujdu jednat s organem...
BoB_: policajti nemají s evidencí aut vůbec nic společného, to je věcí jen a pouze okr. úřadů. Takže😒br /> 1. Původní majitel na "svém" úřadě provede odhlášku na nového majitele - tebe. Potřebuje k tomu tvoje nacionále, TP, OTP a doklad o pov. ručení. S provedenou odhláškou ti tyto doklady předá (všechny!!!), a ty se s autem odebereš na evidenční prohlídku (dělají je všechny STK, kontroluje se zde VIN a příp. č. motoru, pokud je zapsáno v TP).
2. S protokolem o evidenční prohlídce a všemi doklady od toho původního majitele pak půjdeš na "svůj" úřad, vyplníš "velkou" žádost a oni ti auto zaregistrují na tebe. Následně ofotíš stránku z TP, kde jsi zapsán jako nový majitel, a spolu s dokladem o pov. ručení to pošleš původnímu majiteli kvůli jeho ukončení ručení (není to sice nutné, ale je to lepší. No a pak si uzavřeš vlastní ručení a máš to za sebou... Hodně štěstí.
Pridavam se k benjimu... Sice to neni motorka, ale auto,

a take to neni prihlaseni, ale prevod... No nic.

Jen se chci zeptat, jak se prevadi auto z okresu

na okres. Co musim mit? Jake je spravne poradi?

Potrebuji nove emise a STK (doufam, ze ne).

A jak je to s evidencni kontrolou... Ma byt pred

tim, nez pujdu auto prevest na DI u policajtu?

Chtel bych to dneska prihlasit, a nemam na to

more casu, takze bych potreboval vedet presny postup...

(neco jako: "Vezmes auto, prijedes na DI, vezmes

stare znacky, vyplnis formular, zaplatis kolek,

vystojis frontu, dostanes novou znacku, nekde si

nechas dat nove znamky STK a ME (kde?), pujdes na evidencni

kontrolu (kam?)).

A jeste jsem si vzpomel... Policajti to auto

chteji videt, ze? U nas je to tak, ze to prohlizi

na parkovisti, ktere je kus od DI... Tam mam jit

kdy? A mam mit s sebou nejake formulare? Nerad bych cekal

ve fronte aby mi pak rekli, ze mam mit tuhle

prohlidku od polise...

Diky za usetreni casu 😄
Ahoj všichni.

Chci se zeptat někoho zkušeného na přihlášení. Chci si přivést motorku z ciziny, celnici zvládnu, ale nevím jak ji přihlásit na policajtech, nebo úřadech, nebo kde vlastně? Co všechno k tomu musím mít? Jakej nejstarší rok můžu přihlásit? Jak dlouho to všechno zhruba trvá? Dík za každou informaci.
to scorpiak: Za pár stovek Ti akreditovaný dovozce Fordu ČR vystaví kompletní papír pro přestavbu a vše bude legálně. Proč kvůli tomu vařit auto, když to není nutný? Zavání to klukovinou...
to Primm: Jasně, takže to mám půjčený od přítele z Čech, ne?
cau lidi, kdyz chci vymenit kastli a prevarim na tu novou kus podlahy s cislem a vymenim motor, myslite ze nato nekdo prijde? diky za nazory..
Pokud nemas v konkretni zemi trvale bydliste, tak se te to netyka, tzn. dovolenkar tam muze byt jak potrebuje. V Nemecku se to musi delat stejne - pokud tu trvale bydlis, musis to hodit na nemecky cisla. Poresil jsem to tak, ze auto je napsany na tatika a zustava na ceskych znackach (ja si vozidlo "pujcuji" 😃)
to Hassasin: No, to je asi pěkná blbost, ne? Takže jestli tam jede někdo na dovolenou, nesmí tam být s českou značkou dýl než tři dny? 😲
Zajímavá otázka. Máš pravdu, na mezinárodním řidičáku je psáno: neplatí ve státě, kde má držitel trvalý pobyt, nebo tak nějak. Ale jak dlouho tu můžeš mít auto s cizí SPZ, to fakt netuším, a hlavně nevím, jak by se ta doba prokazovala.
Trochu off topic, ale predpokladam ze tu najskor najdem niekoho kto mi bude vediet poradit.

Neviete nahodou niekto, kde by som mohol zohnat ceske predpisy ohladne jazdenia s cudzou statnou znackou ? Nasledovna zalezitost - mam priatelku v CZ, pravidelne tam chodim, a stane sa ze tam auto cez tyzden necham. Aka je max. doba, kolko tam auto s cudzou statnou znackou moze zostat ?

Pre vysvetlenie - rakuski policajti ma raz skasli o 400€, pretoze mam trvaly pobyt vo Viedni, a ako taky musim mat 😒br />
a) rakusky vodicak (medzinarodne papiere nestacia)

b) auto s cudzou statnou znackou mozem tam mat max. 3 dni

Takze by som sa rad vyhnut podobnym problemom v CZ.

Vdaka za radu

M.
Zdravim, mam Neona sporta a ted se me nejak kousla prevodovka, doufam, ze to bude jenom spojka. Hledam v Praze nebo pobliz kvalitni servis s rozumnymi cenami, mate nekdo nejake doporuceni? Je to dovezeny s USA, dlouho jsem tam zil a jsem prvni majitel. Dik Bo
Chci si privezt auto z Nemecka, ktere uz ma namontovane tazne zarizeni. Nikdy jsem zadny dovoz nedelal, tak bych se vas znalych chtel zeptat, jestli budu mit naky problemy s tou kouli pri prihlasovani. Diky!
to prof: Emisema jsem prošel bez úplatku, úplně perfektní výsledky. Přeražením čísel či vyměňováním ztrácí auto hodnotu při prodeji. Navíc ještě nevím, jak to dopadne, tak se pořád uklidňuju. Pojišťovák bude auto určitě oblejzat a jakákoli záminka k tomu, aby nedošlo k plnění, je dost dobrá. Střílet to asi nebudu, už jsem v tom za hodně, navíc není jednoduchý sehnat šestku stříbrnou (která jí fakt sluší), se sportovní převodovkou, v elektrice a kůži zároveň.

To je i jeden z důvodů, proč jsem teď couvnul s tím capricem, byl jsem asi horká hlava, takže díky za info, sorry.
Jakej štítek??? Já když se párkrát na technický snažil upozornit technika, že VIN si může přečíst na štítku, a ne ho luštit z nečitelných vyražených písmen, odpálil mě, že ho nějaký štítek nezajímá.
Jo, a s tím vyrážením čísla, existuje ještě jedna věc. Představ si, že ti to auto někdo naboří zrovna do místa, kde je vyražené číslo, a klempíř jej při opravě zcela zničí. I odebereš se s tím na příslušný úřad (dříve policajty), a danou skutečnost jim sdělíš. On si to "znaleckým" okem prohlídne, načež ti nechá vyrazit tzv. úřední číslo. To je ve tvaru X/Y - IJKLMN. Toto číslo se razí obyčejnými raznicemi ze železářství, a kam, to záleží na náladě dotyčného technika. Od té chvíle máš v TP a OTP pouze toto úřední číslo, a jakýkoliv štítek není důležitý.
RB: STK+ME+EK "na dálku", štítek: "Jó, to nevím, jestli tady nějakej je", číslo kastle, pokud je na podlaze, tak na kus jinýho plechu, strčenýho pod koberec, pokud je jinde, tak ho vyrazit kamkoliv na logický místo ještě jaksi navíc s tím, že "já nevím, takhle jsem to už koupil". Jakmile to budeš mít jednou takhle "postavený", tak dám na to krk, že až s tím příště pojedeš na STK, tak ti to technik obleze a hlavně ho bude zajímat, kolik to jede a jakou to má spotřebu. Pojišťova do toho nemá co kecat, tu zajímá jen jestli máš zaplacený a je přeci zcela lhostejný, jestli někomu nahulíš blatník s 2dv. nebo 4dv. autem. No a jestli se ti do toho nechce, tak to střel.
A jak RBaron s neprihlasenym autem projde STK?

Driv nebo pozdeji na ni asi bude muset...

A co asi rekne pojistovna, pokud bude

zapletenej do nejaky havarie? Jak s tim prejede hranice, kdyz treba bude chtit jet nekam na dovolenou atd.
to prof: Ale já nemám tu starou sedmu, ani její štítek karosérie, ani značky. Mám jenom její velkej techničák, přestřiženej malej a kupní smlouvu, over. To budu ještě přerážet čísla?
Tak tak, jak píše odie: Co je napsaný ve velkým je zcela druhořadé. Důležitý je, co stojí v malým OTP. Ten hlídka obvykle vyžaduje a není obvyklé, aby si údaje telefonicky ověřovali. To by museli být adepti na nějakou medaili za vymýcení šrotu (mimo škůdek a spol.) z našich silnic.
rbaron: a máš v tom TP skutečně ty čtyři dveře zapsaný? Každopádně, v OTP to není, takže té hlídce můžeš tvrdit, že jsi včera vyjel ze servisu a papíry jsou v jednání o výměně kastle - zák. lhůta je myslím 8 dní (pro tebe, pro podání, zastoupení lhůtu pro vyjádření asi nemá, takže můžeš tvrdit, že to visí na nich). Sedí ti aspoň zhruba barva? Pokud jo, tak je větší šance, že tě tak moc kontrolovat nebudou.
to prof: Zrovna včera jsem o tom zase kecal se Stehlíkem z BMW. Celá věc se ještě protáhne o ty povodně, já se z toho snad už poseru. Nicméně ponechat sedmový papíry a udělat výměnu karosérie s tím, že to bude "dvoudvéřová sedma" už nelze. Oni totiž ti úřadové dostávají jakési direktivy z ministerstva a pořád kujou něco, aby to prostě nešlo. Takže co šlo v červnu, na to můžu zapomenout. Myslíš, že když budou v techničáku sedma, čtyři dvéře a já zastavím hlídce s kupátkem a jasným nápisem 635CSi na zadku, tak to projde? :👋
RB: Nevím proč?
to prof: Teď už to ale nejde 😲(
U me to bylo konkretne vymena karoserie z 3DV - cervena 1989 za 4DV-Sedan - modra-met 1991 - dovoz z Rakouska. Profi psal ze menej vse krom kombiku, tam to musi byt kombajn za kombajn. Zavolal jsem si tam a ano ti primo reknou do telefonu jestli ti to povolej nebo ne. POvoleni trvalo tyden. Cislo toho telefonu je nekde o 10-15 prispevku niz.
Gratuluju! Co to tedy prosím tě bylo přesně za typ, resp. co všechno tedy Ford dovoluje u Sierr zaměnit?
Tak je to hotove, Sierra je uz prehlasena, opravdu staci mit jenom potvrzeni od Forda za 2000, STK, TP, Povinny ruceni a prepsali mi to za dvacku. Jsem readdy
RB: To je daň za posedlost. Dvakrát měř, jednou řež 😒 Já bych jezdil na sedmový papíry bez nějakýho uzardění jak říká zadek. Copak si myslíš, že to někdo pozná?
Teoreticky, pokud se do daného typu auta montoval silnější motor, který tam pak chceš dát, tak by to mělo jít, ale já osobně, pokud by to nemělo i šasi z toho silnějšího typu nepustil ani homologací... BTW: taky si chci hodit do Corolly 1,6tky časem 1,6tku přeplňovanou, co si do ní montovali japonci a podvozek ze Celicy a nebo jí komplet předělat na čtyřkolku ze Celicy...
to zadek: NIKDY jsem NIKDE šestkové papíry neviděl. Dával jsem inzeráty a hledal všude, v papíru i na internetu asi poslední rok. Nejsou ani sedmový a když vyjdou v annonci, tak jsou za dvě hodiny pryč. Já jsem to našel v annonci na netu, vyjel jsem si přes kód kontakt za placenou SMS a jedině tak jsem se k nim dobral.
U cikánů bych hledal většinu aut tohodle střihu - já mám za sebou tuhle zkušenost s romskou komunitou ve Vsetíně a známej tak zlegalizoval Matru. Většinou netuší, v čem jezdí - já jsem tak dostal papíry k Audi Coupé s 2.3 motůrkem výměnou za 3 bavora.
rbaron: zrovna jsem si na tebe vzpomněl. Viděl jsem tu jet šestku v naprosto strašným stavu, shnilou a omlácenou, skoro nedržela pohromadě. Měla pražský čísla a seděli v tom nějaký cikáni. Když bych ji náhodou ještě někdy viděl, nemám se jich zeptat, jestli to neprodaj? Teda pokud na tom nemaj nalepený čísla např. ze žigula...
Ještě se k tomu vracím. Neříkej, že jsou u nás jenom dvoje papíry na šestku. Po revoluci se toho určitě sem spoustu natahalo a přihlašovat to tenkrát ještě šlo.
No co, tak budeš hold jezdit na těch sedmovejch papírech a budeš tvrdit, že máš papíry zrovna v jednání o přestavbě. Myslíš, že to ti blbí policajti poznaj, vůbec netušej o co go, pár jich znám osobně a jsou to moji známí, všechny policejní vtípky na ně dobře pasujou...😃
to oddie: Šestkové noty? Neexistují. Za komunistů tu bylo nejluxusnější auto Ford Escort z Tuzexu a potom tu jsou asi dvoje, ale na těch jezdí šestky legálně a v nejlepším stavu, myslím, že jedna je dokonce M6. Zbytek je na sedmový papíry, který mám taky doma, ale teď se modlím, aby to ještě šlo! Držte mi palce.
Co má paměť sahá, tak dát místo slabšího motoru silnější neprošlo z mého okolí nikomu. Někdo dával místo silnějšího slabší, to šlo - ale bylo to ještě postaru, když evidenci ještě dělali policajti. Jak je to teď, nevím.
RBaron: a co občas kouknout do Annonce, jestli někde nevyplavou přímo šestkové noty, nebo bouračka na značkách? Pár jich tu přeci jen jezdí, ne? Náhoda je blbec, a za každodenní krátké nahlídnutí do Annonce nic nedáš, já tam taky koukám denně...
Jestli to neni nejake "proflakle auto", tak ti na STK

nereknou nic (kdyz to nepoznaji) 😄. Jinak

samozrejme smis zamenovat pouze typove shodne

dily (pokud mozno schvalene a s atestem), popripade

je nutne vyjadreni vyrobce/ofic. zastoupeni.

IMHO pochybuji, ze by ti to legalne proslo (1.6 2.0).
odkaz na cislo prispevku, jestli se to tu uz probiralo (ten prepis).
Mate nekdo zkusenosti s zmenou motoru v aute, mam na mysli jiny objem, vykon atd. pr. do auta orignal 1.6 nacpat 2.0 motor. Co na to reknou policajti a na STK?

Predem dik
Tak mám docela staženou *. Asi tak, že bych klidně mohl štípat hřebíky. Mluvil jsem se Stehlíkem z BMW a bylo mi řečeno, že moje šestka už nejde přihlásit postaru výměnou kastle a pak motoru. Takže jediná šance je přestavbou a to se dozví až v druhé půlce srpna na ministerstvu. Jestli to nepůjde, půjdu ji asi odjezdit v rally na poli =(
Pocket: Není zač, dopadneš určitě dobře na rozdíl od Pežotistů. Jednou jsme chtěli měnit motor ve 205ce, slabší za silnější a po tom jednání, se kterým jsem se setkal, jsem Pežota vyškrtnul ze seznamu výrobců aut, o který bych se měl zajímat. Dnes děkuji Bohu, že jsem to udělal viz. rubrika Peugeot obecně ... atd.
to Prof > dik moc uz jsem tam volal a zitra tam jedu .. dam vedet jak jsem dopadl .. kazdopadne jeste jednou dikes
Beee, co budu delat? Beee...

No tak nenajdu, zadna tragedie... Kdo nezkusil, tak... no... tak... Ja nevim.

Ale kdyz se nezeptam, tak se nic nedozvim.
Nechci ti příliš brát iluze, ale tady žádného dovozce nenajdeš....
Ale jo, me slo o to, jestli se nenabidne nekdo,

koho odsad "znam". Predsijen se zde jiz nejaky patek pohybuji

a tak mam alespon nejake mineni o tom (pripadnem) cloveku...
BoB_: podívej se do Annonce na inzeráty, dovozců tam inzeruje hodně, určitě tam najdeš i někoho z Plzně...
Tak trosku sonduju, jak "koupit" zanovni auto.

Premyslim, jestli se vydat do autobazaru a pokusit

se neco ulovit, nebo si to nechat dovezt...

Neni nekdo z mistnich "vozicu" od Plzne (+- 50 km)?

Radeji bych si auto nechal dovezt, nez koupit

neco dojeteho z bazaru (ja vim, da se to poznat, ale

co kdyz budu mit ten den vlci mhu?). A take to,

co chci, se moc v autobazarech nenajde...

Jenom tak pro predstavu... Potrebuji neco na poskakovani do mesta, s obcasnymi vylety ven. Vybral jsem si H. Civic,

cca rok 1995/1996, 4-5 dver, klima, motor tak 1.4-1.6.

Cim mene najeto, tim lepe 😄 Ani by mi nevadila

bouchnuta (sikovne 😃. Cena cca 160 tis (+-).
Jen dodám, že to bylo u Peug. 309 D
Pocket: dej pak vědět, jak jsi dopadl, na tom zastoupení. Docela by mě to zajímalo, co se s čím dá u Sier zaměňovat... zvláště po tom, co mi Peugeot NEPOVOLIL záměnu kastle r.88 na r.91 - a to bylo 3-dveř za 3-dveř! Zdůvodnění - jiné objednací číslo kastle v katalogu (model 91 má malinko jinak tvarovanou spodní hranu víka kufru, jinak mají ty kastle identické rozměry, hmotnosti, všechno...)
Nevím to jistě, ale proč by ze Slovenska měli platit jiné podmínky? Tipuju si, že je to stejný jako odkudkoliv odjinud. Informuj se radši na celnici, ale nezapomeň, že tady auto musíš postavit znovu na značky podle našich podmínek. Takže nesmí být auto starší osmi let!!!
Panove nevite nekdo jak je to s dovozem aut ze slovenska ? Vrati mi autobazar DPH ? Plati stejne celni podminky jako pri dovozu z nemecka ?
Pocket: Tuším, že můžeš ofic měnit u Sierry cokoliv, pouze ti z 3, 5 dveř nebo sedana neudělají kombíka. Neměj obav, vezmi 2 tis. a doklady od obojího a vyraz na Pankrác. Lepší si předem zavolat: 02/61001439.
Mám za sebou 1500 km výlet do Švýcarska. Jaká je tam úroveň a vkus automobilistů, můžeme jen závidět. Jsou tam nové modely, o kterých se nám nesní, jsou tam stará vymydlená auta, o kterých se nám nesnilo a auta, která chtějí lidi tady, se tam dávají zadarmo nebo opravdu za směšný poplatek.
Cau lidi, mam moznost koupe Skody Felicia 1.6 z roku 1997. Nema to SPZ, je to dovoz z Nemecka. Co vsechno musim uddelat abych s ni mohl jezdit u nas v CR (prihlaseni, papiry atd)???

Diky za odpoved
zatimto mam postaveny na starych znackach .. typ motoru sedi akorat ta barva je jina .. nemate nekdo zkusenosti stim ze barva auta je jinak nez co je v TP ???
Podívej se nejdřív na ty modely a VINy, já si to fakt u Sier přesně nepamatuju. A případně na to zastoupení zavolej, tam by ti měli říct nejvíc.
A co kdybych nekde koupil papiry na 4dv sedana .. ??? a rocnik myslis ze vadi?? mel bych teda sehnat papiry na 4dv. sedana, r😱91 ??.. nemate nejaky ?
V Sierrách se tolik nevyznám, ale 4-dv. hatch a 4-dv. sedan se myslím podle VINu nerozlišuje, ne? V tom případě by to šlo, ale musí se shodovat model (ročníkově), a Sierry byly, co pamatuju, 83-87, 87-90, 90-93 nebo tak nějak. Myslím, že to má na svých stránkách Oleowr, i s těma VINama
no zadarmo to asi nepude .. mam jeste moznost z 5dv na 4dv .. myslis ze to nijak nepujde ?
Potřebuješ vyjádření zastoupení Fordu, že ty kastle můžeš zaměnit. Ten ale vyžaduje, aby ty kastle byly shodné, takže záměnu 3-dveř a 4-dveř ti nepovolí.
Ahoj lidicky, potreboval bych poradit pripadne pomoct. Pred mesicem se mi stala bouracka a zrusil jsem svoji Ford Sierru 2.0i 3dv r.v.89. JE naprosto odepsana tak jsem si sehnal Novou Ford Sierru 2.0i 4dv sedan r.v.91. Prehodil jsem ze staryho jeste motor a potreboval bych novou prihlasit. JE privezena z rakouska, ma technicak, doklad o zaplaceni cla apod, muzete mi poradit co stim .. ??????????? .. dik .. pripadne pokud mi muzete (ne zadarmo ) pomoct tak muj mail je Pavel.Pokorny@siemens.com ..jeste jednou dik
Tak nám zrušili evidenci vozidel v Kongresce. Vše, co se aut týče, vyřizují už jen odloučená pracoviště. No, když tohle zavedli, myslel jsem, já bláhový, že na odloučených pracovištích posílej kapacity. A ono *! V 9.00 jsem přiletěl s odhláškou na Bohdalec, a mašinka na mě vyplivla místo pořadí lísteček "na dnešní den kapacita vyčerpána". * jedni, no co, příště tam budu muset jít dřív. Je mi ale líto lidí, co si na něco podobnýho musej brát dovolenou, pokaždé tam takových nešťastníků vidím několik...
Hlavně si nenechte nikdo napsat do faktury poznámku "na náhradní díly"!!!!!!!!!!!!!!!!

S tím autem se pak na čáře můžete rovnou otočit, na čáře to sem ben povolení ministerstva životního prostředí nepustěj. Taky nepřiznej, že to má klimatizaci a vyloupni knoflík, pokud to má. Jinak budeš muset dokládat nějaký nesmysli ohledně její homologace, že je bez freonu...!
našrot: Oni to mají zmáknutý a levou zadní ti vypočtou nejen cenu nových dveří, ale i 3 roky starých, a to i když jsou promáčklý. Já jsem spíš vždycky uvažoval o tom, jakou cenu deklarujou při dovozu vlaku nových krámů členové SDA, tedy oficiální dovozci. Kdo ví, kolik jim ten jejich dodavatel namázne nákupku na faktuře, aby ušetřili na clech a o zisk se s nima šábli? A kdo ví, jestli jim taky napočítají clo z těch nákladů na tu přepravu, jako každýmu odtahovkáři? Považte jen, že musíte dotáhnout deset kamionů Seatů ze Španělska. Že by to hradil dodavatel, o tom pochybuju. Je zajímavý, že žádnej takovej údaj jsem nikde ještě nečetl. Jistý je však jedno, že deklarovaná cena určitě nebude stejná s tou, na cenovce za výlohou v monstrózním showroomu. Že by to začalo někoho z těch zákonodárných pablbů zajímat, když mají jejich manželky k dispozici, každá minimálně jeden pekáč, k bezplatnýmu užívání, o tom silně taky pochybuju.
A je to tak třeba i s bouračkama? Že bych jako přivez auto bez dveří s popisem na "náhradí díly"? A ještě jedno: podle čeho ten celník určí, jestli cena odpovídá...? Asi si to cucá z palce, jak je kdo sympatickej, co? A ještě: můžu si odečíst či neplatit tu daň v té zemi, kde to koupím, nebo naopak jí zaplatit tam a doma ne?
Bylo mi vysvětleno, že clo je 17% a potom DPH 22%...takže počítej dohromadý s navýšením řádově 42%
Kouzlo je spíš v tom, že to navýšení je z ceny nákupní dle dokladu...ale celník má možnost tuto počáteční cenu dle SVÉHO UVÁŽENÍ zvýšit, pokud se mu zdá příliš nízká
To tedy znamená, že pokud dáš malej úplatek, tak i když budeš mít 30 svědků, žes to koupil za 10k Euro a normální cena je 9k Euro... tak celník uzná normální cenu na řádově 15k EURO, čímž ti to lehoučce prodraží... řádově o 80k Kč... slušné, že?

njn, naši sociálně demokratičtí soudruzi přeci pomáhají akci čisté ruce kde mohou, když jsme si je tak krásně zvolili
Taky jsem hledal. Není tu někdo kdo má nějaké konkrétní zkušenosti z dnešní doby? Kdybych si chtěl přivézt auto z 96 (u nás samozřejmě homologované atp.) ze skopčáklandu, které tam koupím za 14tis. "ojro" (i s jejich daní), na kolik to vlastně vyjde ve skutečnosti? A je třeba možné přivézt třeba auto z 65tého třeba jako veterána?

Našel jsem sice web, kde mají i nějakou kalkulačku na předběžný výpočet cla a dph apod., jenže k ní je přístup jen placený 😲(
Tak mi včera ouřadové neschválili přestavbu 635CSi. Mluvil jsem se Stehlíkem v BMW a půjdeme do toho znovu, tentokrát přes jiné zákony a musí být uvedeno, že 6xx a 7xx je až na počet dveří shodná typová řada. Kdyby ani tohle neklaplo, udělá se to nejdřív výměnou kastle a potom motoru, to je bez problémů a přepisujou to myslím za deset korun. Musím ocenit pana Stehlíka z BMW Autec. Tentokrát už nebudu za jeho potvrzení o homologaci platit nic a dokonce mi řekl, že když budou problémy, bude o tom s pány na dopravce diskutovat přímo sám. Takže prachy mi to nesežere, ale další měsíc času v *. A to jsem chtěl jet ještě v červnu do Chorvát :👋
zadek: Ch. Impala SS 1996. Je to to nejmenší a nejúspornější, co v současnosti vlastním 😃
Auta, který jezdí v Čechách jsou tak nechutně špinavý. Zaprášený motory, všechno hned zrezlý. Když něco opravujete je to hrůůůůza. To je určitě z těch posypů, a špinavejch silnic, díry, louže a bahno. Auta dovezený z venku mi přijdou (v průměru) mnohohem čistější a zachovalejší. Můj názor: Nekupovat auto v Čechách a už vůbec ne diesla. Zdůrazňuji, že to není pravidlo ale platí to u většiny starších aut.
Chtel bych si privest auto z nemecka, pry je ted mozny prihlasit az 8 let stary auto. Limit je pry Euro 2. Mam predstavu o vetsi kare treba (BMW 5, Audi 80, 100, nebo P405, 605, Scorpio... ale jenom v dieslu. Myslite, ze mam nejakou sanci podobny auto prihlasit (bez prestavby a bez úplatků). Nikde se na internetu nemuzu dopatrat soucasnych podminek dovozu. Je v tom asi peknej zmatek. Zda se mi, ze si politici otazku dovozu ojetych aut prehazuji jako horkej brambor.
Prof: Předpokládám, že jsi manželce nekoupil zrovna Camaro... Myslel jsem, že sháníš úsporný auto.
zadek: Nakonec jsem skončil u Chevroleta. Nepochopil jsem totiž, co na těch BMW a Lexusech stojí tolik peněz. Navíc Chevyho znám a vím, co mě může potkat. Je to vlastně auto pro manželku, protože já osobák nepotřebuju.
Jo Profe, hold sis našel zálibu ve "špatnejch" autech... Asi jsou ty americký auta pro náš provoz příliš bezpečný...😃)

O zadních světlech na amerikách nemůže bejt řeč, když to tak dělaj, je nesmysl to pro náš trh měnit, ale připadá mi ten jejich systém trochu přiblblej, normální blinkry jsou dle mého mnohem viditelnější!!!

Jak jsi Profe nakonec vůbec dopadnul s koupí novýho auta?
zadek: Ty se můžeš radovat, pro tebe je ten zákon dělanej. Existuje ale taky skupina lidí, který jsou diskriminovaný tím, že i když si koupí venku auto úplně nový, je jim tak akorát na *, jelikož nemá přiblblou evropskou homologaci. Patrně žádnej ze zákonodárnejch sráčů nemá ani ponětí o tom, že existuje i něco jinýho, než mu banda z SDA nažvaní u bazénu kořalky. Takže Kocourkovice nejtěžšího kalibru bez sebemenšího náznaku ke zlepšení stávajících sraček. Jsem fakt v depresi, tak nemám důvod bejt k těm hovadům slušnej. Může mi někdo uvést jeden jediný příklad proč se zde nesmí jezdit v úplně novým autě, který nemá evropskou homologaci? Koho a čím to auto ohrožuje, omezuje nebo mu jinak vadí? Neuvádějte, prosím, jinou barvu zadních směrovek, to už jsme si vyříkávali mnohokrát 😊.
Včera jsem zrovna tohleto konzultoval s jedním velkodovozcem aut - minimálně jedno auto tejdně a víc. A říkal, že problémy nemá, jen nesmí bejt v kupní smlouvě napasáno "na náhradní díly", to je průser a auto nesmí mít klimatizaci. Protože ty starý jsou s freonem, to sem nepustěj a k novejm musíš mít nějaký homologace a kde co... Tak se musí knoflík z interiéru radši vyndat a nic nepřiznat...!!! A o chladiči klimatizace tvrdit, že je to chladič něčeho jinýho😃
zadek: gratuluju...All: zaslechl jsem něco o zamýšleném zákazu dovozu aut starších než 8 let - jako ve smyslu, že je nebudou vůbec pouštět přes čáru, takže žádné dovozy na ND! Nevíte, co je na tom pravdy? Mně se to zdá jako blbost, ale na druhou stranu v tonhle pos... státě je možný všechno...
Tak se musím pochlubit, Nexie je na značkách! Sice na druhej pokus, ale je to. V pondělí ráno bylo na magistrátu naprosto nepříčetně, tak jsem to vzdal a nechal na úterý a celkem pohoda...

Takže 8 let fakt platí. Jakmile je auto do osmi let stáří a má v TP Euro 2, je přihlášení naprosto bez keců. Stačí vyclít, udělat kdekoliv emise, technickou a jít na ukončení. Žádný přiblblý a drahý homologace ze zastoupení, to byly sviňský rejžovačky. Za jedno razítko podle značky auta vždycky minimálně čtyrka a víc!!!
Mám VW Golf II, 1.8, 1988 5 dv...

v notách mám 79Kw motor, takže to maximum, co se kromě 16V a turba dělalo. V autě je samozřejmě něco jinýho.

Chci prakticky totéž a v slušnym stavu.. Cena je otázkou, záleží na stavu auta a všem dalšim...
Orpheus: a co máš vůbec za noty, resp. za celý auto? A kolik hodláš dát za tu procleninu? Jo, s těma celníkama je sranda, proto kupuju auta vždy už proclený. Nechanice neznám, resp. znám, ale nejezdím tam.
Dík, tohle jsem potřeboval vědět. Jen mě děsí věta, celník může cenu dle svýho uvážení navýšit.... Ať žijou úplatky, že? No uvidíme.

Taky jsem si řikal, že jich bude víc, ale už 2 měsíce prohlížim annonci a nic.
Jedinej kdo tvrdil, že ho má, byl v Nechanicích u Hradce a ten kecal. Měl sice golfa, ale v brutal stavu, s falešnejma notama a ještě za něj chtěl 25k. Prostě kravina... to auto bylo ve stavu, že mu v německu zaplatili za likvidaci. Nechci to koupit nbra vrakáči, chci s tim jezdit.

ještě jednou díky za rady
1. jako ze bych tam mel motor na kterym je napsany 16V a VTS a papiry na VTR? To by pri nahodne kontrole nebo STK asi moc neproslo..

2. taky reseni, ale za ty dily bych moc nedostal (aspon myslim) takze by to asi vyslo dost draho

3. Jo, to me taky doslo, musel bych jednu karu odhlasit, predelat ty kastle a pak zase prihlasit.

Ale jinak dik za napady! Nevite nekdo kolik si bere Citron za potvrzeni ze kastle jdou zamenit?
Orpheus: dobře, tak ještě jednou. Zkusím to vzít i s dotazem, co máš v jiné rubrice.
1. Proclení na díly = na přestavbu. Prostě, tyhle starý auta se proclívají na ND, a pak prostě použiješ ty ND jako celej soubor dílů. Jinak novější auta se proclívají na přihlášení, ale to tě v tomto případě nemusí zajímat.
2. Clo a DPH jsem už tu psal, 17% a 22%. Základem je cena na faktuře, ale celník ti jí může dle svého uvážení navýšit...
3. Číslo motoru se neeviduje, jen typ, a ten se musí shodovat s TP.
4. S výměnou kastle se jde na zastoupení VW, kde ti daj potvrzení, že ta kastle je záměnná s tou původní. Jak je to se záměnou konkrétních kastlí u VW nevím, zavolej si tam, já VW nikdy nedělal. Když ti daj potvrzení, že je záměnná, jdeš s tím na úřad, kde to prohlídne technik a přepíšou to v TP (za 10Kč).
5. V první řadě bych sledoval Annonci, jestli se něco neobjeví už proclené. Nevěřím, že by vůbec nebyly. A případně bych se zkusil některého z těch co vozí zeptat, zač by přivezl a proclil tebou vybrané auto.
Honan: To sis nějak komplikovaně vymyslel, musel jsem to přečíst několikrát... Takže😒br />

1. číslo motoru (i s typem) je u Citroenů, stejně jako u Peugeotů, na přinýtovaném štítku, ne? Ten jde přendat...
2. to VTS bych spíš zkusil sehnat bez čísel, jen proclené, vzal si motor a zbytek rozprodal na díly. Je to míň práce, než tam cpát jinej motor a dávat do kupy ještě druhý auto.
3. na jakékoliv ofic. výměny kastlí potvrzené výrobcem bych se vyprd, jsou to jen prachy navíc. A těžko můžeš prohodit mezi sebou kastle od dvou aut, co obě mají ČR doklady, jak bys to zdůvodnil???
Prcka jsem prodal a nemam cim jezdit 😒((
Ja chci taky nejakou osmiletku 😃)
Tak jsem v sobotu přitáhnul Daewoo Nexia '96, tak doufám, že to bez problémů přihlásím...!!!

To Profe nemáš někoho ze svýho okolí, kdo by ti to přitáhnul? S tím clením na čáře nevím, vždycky když jsem chtěl clít na čáře mě pěkně vyfakovali, že to nedělaj. Jedině se mi podařilo vyclít vloni a předloni pár hrkaček na díly - bezcelně na přechodu Petrovice, tam byli ještě jakž takž vpohodě...
Jojo, přesně to čekám... Chci auto a nikdo v republice ho nemá.. nechci žádnej speciál, ale prostě tu nejsou.. jaká je teda jiná možnost? Já si ho klidně seženu v německu a budu nadšenej, když mi ho sem někdo doveze a to mizerný papírování zařídí, ale pokud to ani tak nepude, tak si ho chci prostě dovýzt sám. Takže proto chci vědět, co na to potřebuju a co mám udělat. Kolik je clo, jak se to proclívá, jestli ho musim vůbec proclít. Na díly nebo na přestavbu? a podobný hovadinky...

Abych nezabudnul, chci VW Golf II, 1.8 GT nebo GTi, 5.Dv 88-92 v dooost dobrym stavu.

Orpheus
kdo z vás má cestu na Essen nebo Hannover. Hlavně kdo jede zpátky a měl by volnej podvalník. Nebo za kolik mi uděláte otočku pro 2 auťáky, řekněme, že bych to chtěl složit v Hradci Králové. Každej je v jednom ze jenovaných měst. Potřebuju to symbolicky proclít na čáře na díly, jsou to oba starý pekáče 83 a 84.
Help! Potrebuju poradit od odborniku a to vy tady jak to tady procitam urcite jste 😄 Vec se ma takhle: Chci vymenit motor v mem Citroenu Saxo 1.6 VTR (8 ventil - 90koni) za motor z Cit. Saxo 1.6 VTS (16 ventil - 120 koni) a to asi takhle: mam vyhlidnuty ojety VTS v bazaru, koupim ho a vymenim motory, ECU a prevodovky (zatim pohodicka). A ted to horsi - papiry. Na prestavbu motoru by me asi Citroen nedal povoleni (jinej typ) takze to udelam jako ze jsem prehodil kastle (na to me snad Citron povoleni da, kastle jsou uplne stejny). Prehodim od aut papiry a SPZ a to VTS (ted uz VTR) zase prodam. Jde to tak udelat, nebo jsem uz z toho vseho zblblej a popletenej? PS: Rikate si proc ten magor neproda cely auto a nenecha si to novy. No mam svoje duvody (mam tam novy tlumice, desticky, spoilery, lak atd., jenom vic koniku chybi)
Tak jsem byl na dopravce a co nevidím: u okýnka visí papír, že od května vyžadují evidenční kontrolu už i při převodech v rámci jednoho okresu! To už je fakt sviňárna a buzerace, nebudou za chvíli chtít dělat EK každej měsíc, jen tak preventivně? Fakt nemám slov, stejně na to doplatěj akorát obyčejný lidi co se nevyznaj, a s papírama se stejně bude kšeftovat dál... Jo, mimochodem, na té dopravce jsem strávil asi hodinu, a mezitím tam odtud vyhnali asi 5 lidí, že jim chybí nějaká blbost nebo že na ně už nemaj čas. Fuj, byrokracie, buzerace.
No, a co čekáš? Kuchařku stylu "Jak na to - dovoz auta snadno a rychle"? Tak tu ti tady skutečně nikdo nedá - a myslím, že ani nikde jinde. Lidi, co vozej, maj svý léta budovaný kontakty, zkušenosti a fígle, myslíš, že je budou jen tak rozdávat?
To je teda informaci.. jen co je pravda. To uz sem nikdo nechodi?
Panove potrebuju radu....

chci si dovyzt auto na prestavbu a nevim o tom temer vubec nic, takze bych rad poradit, co s tim mam udelat, na co si dat bacha, jak to prevezt pres hranice, jak to proclit, jestli vubec, co udelat a co neudelat. Proste vsechno...

Diky moc

kdyztak i na mail braza@volny.cz
Jo urady, kill'em all.
Dneska mám opravdu výbornou zkušenost. Zavolám na dopravní referát, že potřebuju telefonickou pomoc, co všechno potřebuju na tu mou přestavbu. No, to nejde po telefonu, musíte přijít. Tak jsem tam přišel, vyjel jsem si číslo 609 a čekal. Půl hodina pryč, hodina, dvě, dvě a půl... a na ceduli stále svítí 607. To už jsem to nevydržel, vtrhnul dovnitř a začal se dožadovat informací. Řekli mi, abych počkal. Na to jsem odvětil, kdeže je ten klient číslo 607, na kterýho všichni čekáme a vevnitř jenom tři úředníci a prázdno. Tak najednou byl bodrej, pomohl mi vyplnit žádost o přestavbu a už jsou dobré věci na cestě.

Co z toho plyne? Že u nás ve státě na ten úřední šiml jednou zdechnem.
Mamika Tě humusi, vždycky tak krásně povozí....
Jak je to v současnosti s dovozem auta z Německa? Může mi někdo napsat jaké jsou poplatky a jak probíhá přihlášení, popř. kde se tyto informace dají najít? Díky
Nejlepsi kary maji v Baumaxu...
Chaos, chaos a zas jen bordel - to je druh naší demokracie...!😄

Nikdo nikde nic neví, minulej tejden jsem byl žádat o stavební povolení na garáž a na stavebním odboru mi řekli, že už bylo v lokalitě hodně změn, tak že zatím ne, ať to zkusím příští rok... Baba byla nepříjemná jak pr...tak jsem myslel, že snad použiju na ní fyzický násilí!
Mám v ruce TP vozidla, které bylo poprvé evidováno v jiném státě v r.2001. Znamená to, že ho smím dovézt a že mu přidělí registrační značku?
Každou pohádku je potřeba dočíst do konce

ČÁST PÁTÁ

ÚČINNOST

Čl. V

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení s výjimkou čl. I bodů 5 a 6, které nabývají účinnosti dnem 1. prosince 2002.
Každou pohádku je potřeba dočíst do konce

ČÁST PÁTÁ

ÚČINNOST

Čl. V

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení s výjimkou čl. I bodů 5 a 6, které nabývají účinnosti dnem 1. prosince 2002.
Maj tam nejakej error serveru, takže jak to je? Co je povoleno???
Hm. Nechapu, proc nove dovazene ojetiny musi

splnovat EURO 2 a ty sunky jezdici tady ne.

Koukal jsem se otci do technicaku, kdyz daval

pryc svoji 105 a ty normy emisi mne zhrozili.

Skoro 10x vyssi nez ty moje 😉
[odkaz]
kaz: jo tak to jo.
oprava: Na víc lidí má Transita....
Na víc lidí Transita, víš, chce právě tohle menší na normální ježdění a pro malý skupinky. Takže těch sedm míst mu postačí. Včera večer mi říkal že se jede podívat na Galaxy za 280tisíc, tak jsem zvědav jak pochodí..
kazan: A záleží mu na tom, kolik jich pobere, nebo mu stačí těch 7 míst? V Áčkách totiž teď stojí můj bývalej plně klimatizovanej autokar pro 15 osob, no a když vezmeš, že se jich do něj poskládá 14 + šofér, tak ta spotřeba naturalu cca 14 l/100km, vychází mnohem zajímavěji. Prozatím se nejedná o vrak, kterých tam mají tuny a dokud ho neměl někdo jinej, můžu ti o něm dát podrobný reference. Víc lidí, víc platících, nebo ne? Jezdit pro skupinku lidí na dvakrát je podle mýho docela dost demotivující, abych si takovýho dopravce najal. Já jsem s ním byl spokojenej.
Vozí nějaký rusáky a podobnou lázeňskou "havět" všude možně po republice, snad i Evropě atd... jestli to teda souvisí s tím Sharanem (o:
kazan: A jakým vozením lidí se živí? Mám doma 12 místnou záležitost, tak se jenom chci zeptat, jestli to jde vůbec smysluplně využít (byť to nikdy díky časovýmu presu dělat nebudu, sem tam akorát vezmu děcka na fotbal, nebo tak, jinak to používám jako osobák, nebo karavan)
Názor na Sharyka? Jo jo, líbil by se mi, klidně bych v tom jezdil, kdyby se někdo rozhodl mi ho nadělit pod stromeček 😊)))
Jasně kámo, taky jsem se jen zeptal, jestli prostě někdo o nějaký náhodou neví, nečekám, že mi ji někdo budete shánět. A taky jsem chtěl slyšet názor na toho Sharyka...
Kazan: tady z MotorCafé ti asi těžko někdo něco takovýho doveze. To se spíš koukni do Annonce, nebo se porozhlídni kolem sebe - vždyť tam u vás dělá dovozy snad každej druhej, ne? Aspoň já když kupuju nějakou procleninu, je to většinou Most, Teplice, Ústí, KV, Plzeň...
Počkej počkej v jakejch to mluvíš číslech? Sharan 96-98 se snad dá sehnat kolem 300litrů, ne? A když se živí vozením (no to je teda divný slovo) lidí, tak ono je to fakt znát, jestli je spotřeba přes deset nebo pod řekněme osm nebo za kolik tak může ta 1.9TDI jezdit. Ale nehádám se. Osobně se mi Sharyk taky líbí, Galaxy je prej to samý a ta Seatí potvora taky. Voyagery jsem žral už od toho prvního kosmickýho nadčasovýho modelu, ale moc se ve VANách (o: nevyznám, tak nevím jak je to v současnosti.
kazan: Já vím, je lepší dát za auto meloun a pak jezdit za 6 nafty, než dát za auto 4 kila a jezdit za 12 naturalu 😄.
RB: Nic, podlaha je stejně rovná, kolega má Granda 3,8 1998 AWD, nemůžu na to nic špatnýho říct. Dlouhodobej průměr 11,2, že by se něco kroutilo, jsem si nevšiml a při 3 tis. otáčkách to jede 150. Nechápu, kolik to auto dokáže jet s kopce s větrem v zádech, ale ta číslice bude neuvěřitelná 😉.
to prof: Grand je o 150kg těžší a pro toho, kdo netahá koberec, je to kroutivá zbytečnost. Sorry, jenom názor. 3.3 umí jezdit v průměru za deset litrů, s 3.8 je to 13.5 minimálně a rozdíl ve výkonu i v krouťáku je asi 10/15, což se skoro neprojeví. Kdo nejezdí do hor, kromě pár rozjezdů na prachu to AWD taky nepozná, zvyšuje to spotřebu a na zázraky, co umí Subaru Impreza s tím zapomeňte, je to úplně jiná konstrukce. Než se tahle čtyřkolka vzpamatuje, tak už zase potřebujete jenom dvě kola. Kdyby byl Voy zadokolka, slušelo by mu to nejvíc, ale nevím, co dělá kardan s vnitřním prostorem, to by mě zajímalo 😄
čeče nesmíš to brát podle mne..(o: On je to starší pán a vozí v tom lidi, potřebuje úspornou káru.
To raději Voyager, ještě lépe Grand, a to sice s poctivým 3,8 l motorem, popř. AWD. Fakt, bomba auto. Remi us cars Nový Jičín - specialista na dovoz těchto vozů. Nebouraný kalifornský voňavky.
Ahoja dovozáři, mladý táta shání VW SHARAN 1.9 TDI něco mezi 96-98 v plný výbavě a 7mi místy. Nevíte o něčem. Díky moc.... btw nějaký pozitiva negativa týhle káry? A rozumná cena?
To jsou kouzla, to je fakt možný jen v Česku. Přitom stačí, aby se všichni vysrali na jakýkoliv omezení a za základní předpoklad k provozu brali dobrej technickej stav odpovídající roku výroby toho auta. Nákladný opravy by si pak každej rozmyslel a kdo ne, měl by alespoň zásluhu na zachování důkazů o technickým umu a dovednosti našich předků. Všimli jste si, že by dávno mohla být i u nás povolená max. rychlost mimo obec 100 km/h, kdyby nebylo škůdkařů a polorozpadlejch Ávií a Liazek?
to KON: Neboj, jenom od toho, co jsem to koupil (8.3.2002) a poopravuju poslední drobnosti a neměl jsem peníze na ty doklady, tak mi dvoje utekly. Opravdu se to na ty 7xx papíry přihlásit dá, ten člověk, co mi ji přitáhnul ze Švýcar, jich přihlásil už 10, tak o tom zřejmě něco ví.
prof, rbaron> No nepotesili jste me, ale to jsem cekal. I kdyz by me zajimalo, kdo (a proc?)takovy pitomy zakony vymejsli. STKckem i nejnovejsima emisnima limitama bych v pohode s 10-12 letym autem prosel(pominu-li takovy ty kravoviny jako chybejici evropsky homologacni znacky, cerveny blinkry...). Co se da delat, rozcilovat se kvuli tomu nebudu...

A abych byl spravedlivej - do Kalifornie taky nejde z Evropy skoro nic individualne dovezt a prihlasit...

rbaron> Tys' to kupoval bez dokladu? No tak to ti preju hodne stesti. Na "sestku" se asi shani dost spatne a urcite nejsou levny. Fakt se to da prehlasit na 7XX JAKYKOLI(!!) rok? Nejde to nahodou(pokud vubec)jen na tu sedmickovou generaci co se vyrabela soubezne se sestkou?
to KON: Já budu s mým šestkovým BMW dělat přestavbu na sedmičkové papíry, protože mi to BMW může povolit. Ale u Tebe to možné nebude, holt Chevrolet Česká Republika nějak niepremáva 😄

Víš co udělej? Sežeň si dojetej Chevrolet Cavalier z osmdesátých let, přišpendli jeho štítek na kastli a přihlásíš na to Lincolna Coupé ze 71. roku i Chevrolet Monte Carlo '93. Myslíš, že to ti tupouni ve světle zelenejch vestách poznaj?

Mimochodem dneska bylo nějak nezdravě mnoho policistů. Vyjel jsem k nejbližší pumpě a se svejma německejma značkama z odhlášenýho auta jsem to musel strhnout do odbočky, bič a pryč. Už abych měl papíry, je to aktuální. Kdybyste někdo věděl o někom, komu stojí za barákem starý velký NEODHLÁŠENÝ bavorák 6xx nebo 7xx jakýkoli rok, tak dejte vědět.
Jedině Chrysler, jinak je to bezpředmětný.
Jak problematicke muze byt prihlaseni US auta

mladsiho osmi let (pokud to vubec jde). Jak velka buzerace je "prestavba" US auta starsiho osmi let pokud bych sehnal CR doklady? Kdo vlastne

schvaluje prestavby oficialne nedovazenych znacek

GM, US Ford... Je snadnejsi prihlasit neco od Chrysleru (Jeep)?
Jde mi spis o to, jestli to jde celkem bez problemu, financne se to urcite nevyplati.

Diky za jakekoli nazory a zkusenosti.
Co se deje? Copak spite a uz nevozite?

Jak to je stim dovozem? Na Dekra mi rekli, ze to Senat vratil k projednani zpet tem pikolikum ve Snemovne....
Zdavim Vas tu vsechny.Chtel bych se zeptat jestli uz plati ze je mozne dovezt az osm let stary vuz.Diky.
Jestli vás zajívaj tyhle homologace na přestavby, určitě to budou dělat stejný lidi jako homologace u dovozů a to mám poznačený ve svým chytrym sešitku, protože už jsem přes ně několik aut dříve řešil: Toyota motor Czech, Švehlova 1900, Po a St: 9-17 hod, p. Bíbr, tel. 02/67 11 14 59.
Nesehnal jsem číslo na výhradního dovozce, ani jsem ho nehledal, vzal jsem zlaté stránky a našel nejbližšího prodejce, tam mi nějaký máník řek, že jede do Prahy a že se zeptá, ať mu zjistím čísla karoserii, přesné typy, atd., což já samozřejmě nezjistil, takže pořád nevím jestli by to šlo.
Heleď, já myslím, že ten 4runner z Německa vůbec nestojí za to, abys s ním ztrácel čas. Za 2500 euro to je buď😒br />

- po "mírné" totální havárce;

- má najeto asi milion kilometrů, nejspíše v terénu;

- je kradený nebo tak něco;

- možná libovolná kombinace předchozího😃

Pokud se mýlím a opravdu existuje nějaký výstřední milionář, co chce dělat dobré skutky, či

absolutní šílenec prodávající tuhle skvělou Toyotu

za takhle směšný peníze, určitě by už byla milionkrát prodaná a nečekala na Tebe.

Jinak díky za nabídku, ale o ty doklady zájem bohužel nemám - do první generace už bych asi nešel. Ale určitě nebude žádný problém je prodat za slušnou cenu.

Než je ale prodáš, rozmysli ten dovoz ze Švajcu.

Sice to bude zase "jen" ta první generace, co už máš a ne uplně zadarmo, ale měl bys jistotu co kupuješ a kolik to má najeto. Ročníku 88 bych se vůbec nebál, pokud to někdo šolíchal v garáži a najel mín než 200 tisíc hlavně na silnici, tak by to auto ještě spoustu let (a pár set tisíc kilometrů) bez problémů mělo vydržet. V každém případě je určitě lepší starší kousek v dobrém stavu, než novější ve špatném - opravy těchto Toyot určitě nejsou vůbec levné (a moc amatérsky bastlit se to auto nedá)!!

Mimochodem, pokud si volal do Toyoty - dá se ta novější verze přihlásit na doklady té starší?

(Já bych řek skoro nabeton, že ne - je to dost jiný auto.)
to KON: Jsem v těch dovozech úplný amatér, tak jsem se byl zeptatna celním úřadě nebo jak se to jmenovalo, tam mi řekli, že ta cena je taky moc nějaká podezřelá a že mi to spočítají podle nějakých tabulek atd., k mému překvapení mi vypočítal výslednou cenu ze které bych musel zaplatit clo a DPH na nějakých 91.000, což je o nějakých 10 pouze víc než bych platil v tom Německu, ale i tak jsem to zatím nechal plavat, chlapík chtěl za to, že mětam zaveze 10.000, a to mi řekl, že neví jestli tam ještě bude, takže budu dále čekat, nebo pokud chceš prodám vrak i z doklady, je to 12/88 a je to ze švýcar
RB: No vždyť o to tady taky jde. Stačí stanovit, že pokud v prostředním už něco jede, nesmí se tam vjíždět a pokud tam už oba jsou mají oba povinnost se zařadit zpět. Že se jeden nezařadí, je pravděpodobnost velká, ovšem že se nezařadí oba, to už si myslím, tolik nehrozí a pokud jo, tak je přeci potřeba nějak je s tý silnice dostat. Pokud do sebe křápnou 2 magoři jen kvůli tomu, že se jeden nechce uhnout druhýmu, tím líp. Oba tam nemají co dělat a díky bohu to vyřešili sami a dobrovolně. Ale těch situací opravdu není moc, kdy z obou stran je 5 nažhavenejch předjížděčů. Ve skopčárně to mají na jednom ze vzdálených obchvatů u Dachau udělaný tak, že každý 3 km střídají vozovku o 2 pruzích, zatímco v protisměru je jen jeden a plná. Po 3 km se to zas otočí a tak to jde pěknej kus. I to je už znatelnej posun a dá se toho v pohodě využívat. Je to ale tak trochu pakárna. Jinak s těma dobrovolně se uhýbajícma náklaďákama nemám teda moc dobrejch zkušeností a myslím, že ostatní taky ne. Jak jsou na cestě vyjetý koleje, tak msím se svýma velikýma gumama jet mimo ně, jinak by mi hrozilo, že si to odbočí kam chce a kdy to nejmíň čekám. Jezdím teda pravejma kolama ve škarpě, nebo po krajnici a šťastný šoféři se můžou samým děkováním ublikat varovnejma, protože si myslej, že se jim alespoň jeden loudal dobrovolně uhejbá. 😃
Já nejsem pro zrušení drah, ale pro jejich restrukturalizaci, vyházení poloviny lidí, kteří tam jsou na ozdobu. Zpřísněním technických, vážením kamionů a zavedením daní ( za ujetý km po silnici jako má kupř Švýcarsko ) snížit podíl přepravovaného nákladu, který teď obstarávají rozpadající se přetížené liazky a avie za pár korun, snížit podíl tranzitů přes naše silnice ( nesnáším polské odtahovky a německý kamiony) Se zlepší stav našich silnic a spoustě firem se začne vyplácet doprava vlakem. Já osobně vlakem jezdím málo ale hlavně štreky " na otočku". A taky do Prahy, protože si tam mám možnost vždycky půjčit auto.
to prof: To pochybuju. Všichni chytří by byli rádi ve středním pruhu a práskali by to do sebe o106. Tím nemyslím Tebe, ale například svého souseda, který se svým ukuckaným dieselem nesnese před sebou ani pětilitrovýho benzíňáka, prostě se tam musí dorvat za každou cenu, z vejfuku padá kladenská kostka, všichni se můžou udusit, ale on to stihnul ke krámu deset minut před otvíračkou 😄

Myslím, že na spoustě širších silnic (alespoň tady v JČ) rozumní řidiči kolosů dělají třetí pruh ostatním už dlouho. O to víc nas..e Aviatik uprostřed silnice 8O(
BoB😲 altrenativním způsobu pohonu aut nebudu záměrně mluvit, protože si myslím, že ještě zdaleka nejsou vyčerpány rezervy v koncepčním řešení dopravy aut se stávajícím pohonem tak, aby jejich vliv na ŽP byl podstatně omezen. Problém těch dvou "ekožvanilů" je v tom, že do ČD spadnou ročně 2 mld.Kč dotací na to, aby vůbec výpravčí zvednul plácačku a na údržbu stávajícch silnic a na výstavbu nových je peněz čím dál tím mně. Doporučil bych ti tu moji variantu, protože by určitě zbylo i na to, jak tu tvoji rušnou silnici přeložit jinudy (planýrovačů by bylo dost a dost). Neboj, sám dobře vím, jak vypadá zemětřesení (bydlím taky u silnice, na který mám zrovna před barákem docela nepovedený napojení). Nepřál bych nikomu, aby zažil ten pocit, když v okamžiku, kdy se mu klíží víčka, přehučí kolem 80kou plně naloženej tahač. Nevěřil bys, jak to dokáže s barákem zaklepat. Osobně mi není jasný, proč už se dávno nedělají 3 proudový silnice, kde střední pruh slouží pro předjíždění. Schválně si všiměte, jak často by se daly předjíždět ty náklaďáky, kdyby tam na to byl další pruh a jak relativně často není zrovna potřeba, aby bylo nutný předjíždět v obou směrech. Dopravu by to určitě zrychlio a byla by plynulejší.
Docela bylo dodbý když jsem viděl v TV Focuse na vodík. Jezdí se s ním uplně stejně jako s autem v automatu v dieselovém provedení. Zapne se klíček, počká se až zhasne kontrolka žhavení, po zhasnutí se vymrští ručička nadrže k maximu, zařadí se "D" a hurá do světa. * byla, že z vejfuku odkapávala voda, tak dal pod ní skleničku nechal si tak čtvtku nakapat a pak tu vodu z vejfuku v

vypil 😊) Prostě pohoda. Jenom zvuk elektromobilu není tak pěkný jako zvuk V6 a V8... 😄 No ale předpokládám, že i po skončení distribuce benoše, budou nějaké syntetické náhrady za benzín pro výletní použití...
No já bych to viděl na provoz na stlacenej plyn. Motor už existuje a jezdí s ním i auta. Ujede to 200 km při rychlosti 120km což je pohoda. Každej si může natankovat v garaži pomocí kompresoru. 0 škodlivin. Otázka co na to lobby naftařů a stat, který nebude mít daně z PHM... Vodík je v tomhle směru lepší. Naftaři se přeorientují, a stát zdaní 😊)))) ještě, že je problém ten vodík bezpečně skladovat....
prof: no a predstav si, ze si ted na nejakem

ekologickem serveru nejaci jini eko_prof a eko_BoB

pisou o tom, ze by se meli vsechny silnice a dalnice zrusit

a lide, kteri se o ne staraji, by meli prejit pod

CD a planyrovat krajinu pro koridory 😄

Ja bych take auta nekdy zrusil (obzvlaste ta,

co mi jezdi pod okny), ale za vlka bych je nevymenil.

Jak kdysi nekdo podotkl: lidem, jakozto zivocisnemu druhu,

auta skodi. Misto toho, aby je odstranili a vymysleli jiny druh dopravy (motoru), stale

se snazi je upravit. Uz samotny princip spalovani

ropnych derivatu je spatny. Jakekoliv snahy vylepsit

toto spalovani vedou pouze k oddaleni konecneho reseni,

jimz je vynalezeni jineho zpusobu pohonu...

BTW nekde jsem cetl, ze nekdo (Mazda) uz maloseriove

vyrabi vozidlo s "vodnim" pohonem. Ma nekdo nejake dalsi info?
BoB: Ja vím, ty lidi by se dostali do problému. Ovšem kdyby jim nabídli lopaty a krumpáče, aby šli planýrovat koridory novejch úseků dálnic? Je to přitažený za vlasy, ale copak by nebylo potřeba obrovskejch kapacit lidí na takovou akci? Nedělám si iluze, že z vlády někoho zajímá, co si tady lidi píšou a na co si stěžujou. Ani poslance. Možná by bylo dobrý jim posílat pravidelně odkaz na MC a to tak dlouho, až by se na něj podívali. BTW: o jakejch dírách mluvíš ? Já jsem si zatím ničeho nevšiml, jo, trochu to hrká 😃) Rozměr pneu: 33,5x12,5x15 😃)
madein> Pokud je ten 93 rocnik novejsi model

s trilitrem, tak je cena 2500 euro smesne nizka a

neverim, ze to auto je prilis OK - realna cena

za pekny kousek je spis trojnasobna+ (a to asi kdekoliv na svete).

Ve Svycarsku jsou auta mozna trochu drazsi nez v Nemecku, ale urcite jsou v lepsim stavu a je tady vetsi vyber 4Runneru.

Kazdopadne, pokud mas dost penez a sezenes doklady, rozhodne ti ten novejsi model doporucuju. Prece jen interier je

mnohem modernejsi nez u toho starsiho dvoudveraku

a sestivalec nema chybu. Jednou jsem zrovna rocnikem 93 jel a bylo v tak vynikajicim stavu a vzhledu, ze jsem neveril, ze je osm let stare.

Sam bych ho chtel...(kdybych na nej mel).
Díry v komunikaci juž neregistruju, jelikož když se jedné vyhnu, trefím se do jiné....do byl pokus o ftip. Pravdou je, že čepy a ložiska jsou nejfrekventovanější opravy.
Vlkem jsem nejezdil, i kdyz jsem byl "socka"

(student, civilka... No, i kdyz zas takova socka jsem nebyl,

pac jsem pritom i pracoval... Ale to nevadi (5th Element, Rubby Rod)). Nikdy mne to

nelakalo, nikdy mne nelakalo cumet na vlaky

(presto ty uchyly, co se jim masinky libi chapu. Neberte si to nikdo osobne. Vtip 😉

profe, myslis, ze nekoho (na vlade) zajimaji

tvoje/moje/nase nazory? Dokazes si predstavit,

co by se stalo, kdyby padly CD? Par kampelicek

zkrachovalo a misto toho, aby se clenove chytli

za hlavu jak byli naivni, tak si vydupali penize.

Myslis, ze by tech x (desitek) tisic zamestnancu

CD bylo zticha? Take bych radeji kvalitni silnice

(trebas takova Plzen-KV je v nekterych usecich

fakt jak tankodrom), ale na nas se asi kazdy vysere... Mozna, kdybychom si udelali silne odbory ctenaru MC...

BTW: jak prejizdite diry? Pomalu (abych nic neutrhl,

pomalu do diry vjedu a vyjedu, nicc nebude bouchat, tlumic

bude OK), nebo rychle (diru preletnu a nikdo (tlumic)

si toho nevsimne 😉)?
all: Je dobrý o tom bordelu diskutovat. Při pohledu na naše rozdrcený silnice je mi na blití. Těšil jsem se, jak se svezu zase na motorce (každej motorkář ví, jaký to je tuhnout přes zimu doma a chodit se jenom do garáže dívat) Po tom, co se objevilo po zimě, je mi jasný, že to nebude žádná pohoda a pokud se bude člověk chtít pohodově projet, bude muset jedině do skopčákova, aby si nerozbil v první díře držku. Změnit kategorii a jezdit po silnici na enduru je docela úchylná představa. Když jsem o tom tak uvažoval, tak mě napadlo, co by se stalo, kdyby ty páprdové konečně pochopili, že dráha je jen černá díra a stejně to k ničemu nevede. Vysral bych se na ně a ty 2 miliardy ročně bych dal do vybudování nových a totální rekonstrukci starých silnic. A každej rok znovu. Nemyslíte, že by to bylo stokrát lepší, než současnej stav, kterej stojí tak totálně za *? Dráhy by zachovaly jen výdělečný koridory pro tranzit vlaků přes republiku a všechno ostatní by se vozilo po silnici. Jinak mě nic nenapadá.
To je sice pravda, ale tam je nejlevnější za nějakých 2.800 euro, ta v tom Německu je za 2.500 a navíc 93, tak nevím jak to udělat.
madein> Asi bude záležet hlavně na tom, jestli ti to povolí oficiální dovozce Toyoty do ČR. Zkus tam zavolat a uvidíš. Ale myslím, že ti přestavbu na novější typ nepovolí.

V tom případě snad přece jen můžeš dovézt ten starší typ co máš, ne? Doporučuju Švýcarsko -

mrkni třeba na www.car4you.ch - právě tam je v nabídce asi deset 4Runnerů co by tě mohly zajímat.
Určitě si nemyslím, že to bude procházka růžovým sadem s pěknou......., ale otázka je, jestli to je vůbec možné a co je všechno k tomu třeba
Takováhle přestavba bude asi problém...
hlavně si necháváme trvale * na hlavu, proč už deset let nemáme taky drsnou elkávu???? Jak je možné, že 2 kamiony přejedou hranice, na prvním parkovišti se to přeloží do jednoho a hurá do Čech?? proč se ke svým eurosousedům nechováme stejně jak o ni k nám?? Proč benga nechtějí vidět kolečka z tachografů?? Kde jsou mobilní váhy a kouřoměry?? proč musím za svoji odtahovku platit škody způsobené Turkem, který ani neví, že nějaká nálepka je , nebo Němcem, pro kterého to je pár kaček....už by se naši zákonodárce měli začat věnovat něčemu opravdu důležitému, co by naše kapsy fakt ušetřilo ( nebo aspoň účelně použilo jejich obsah ). Typickou českou předposraností otrávený dovozář Šmudla.
prof & Dráhy: No, nedávno říkali, že na osobní dopravě nevydělávaly dráhy ani za první republiky. Ale hospodařit tenkrát dokázali a to bylo všechno teprve ve výstavbě a velkých investicích.

Já hlavně nechápu, jaktože nikdo nedokáže vytvořit koncepci překladišť na hranicích a slušně rychlé dopravě unifikovaných kontejnerů přes celou republiku k dalším hranicím. Panuje tady totiž dost silná kamionová lloby, každej třetí tu má kamionovou dopravu. Proč? Protože to rejžuje a chování dráhy jim jenom nahrává. Navíc to, jak platí kamioňáci na naše silnice v poměru k tomu, jak je jejich 20+tunky ničí, je výsměch. Můj skromný odhad je třistanásobek osobáku do dvou tun...
Mám totálně zbořenou koyotku 4Runner, rv 88, je to 3dveř. model se sundávací střechou,motor 2.4 4 vál, bohužel se mi nikdo z venku nebyl schopný nic podobného sehnat, až teď po půl roce se údajně objevila, ale v tom je problém, maj tam: rv 92,což je už nový model, 5dvéř a ke všemu ještě 3litr 6vál, půjde u toho nějakým způsobem provézt ofic. přestavbu, nebo přepsat základní údaje v TP, nebo je to všechno marný.

Pokud někdo o tom máte nějakou představu, případně zkušenosti, tak mi pleas dejte vědět, díky moc.
prof: Bud jde o ekologii, pak udelam stejnou

normu pro vsechny, anebo ne a pak ME nechapu -- kdyz

je mozne, ze dve stejne stara auta maji odlisne

"normy". K cemu to pak je? Trebas "tenkrat"

jeden vyrobce udal lepsi parametry, ktere se rychleji

zhorsili,

a dnes jiz svou puvodni normu nesplnuji (ale normu druheho

splnuji)? Je to podle mne blbost. Bud maj vsichni

stejne normy, nebo se na to muzu *...
To jízdný je fakt od Nového roku krutý. Občas jezdím v Praze do centra z okraje vlakem. Jezdím normálně na jízdenku, kterou si označím v autobuse a platí pak i pro vlak po přestupu. Říkaj tomu pražská integrovaná doprava nebo tak nějak. Jízdenka mě stojí 12 Kč. Minulej tejden jsem neměl jízdenku, tak jsem tu stanici autobusem absolvoval na černo a na nádraží jsem si kupoval lístek na vlak v kase (pásmo do 10 km) a jízdenka jen pro vlak mě stála 16 Kč!!! Měl jsem pocit, že mi vypadnou oči z důlku...
no , mne je to celkem jedno, vlkem jsem nejel uz bezmala tri roky. asi jsem spatne formuloval svuj predchozi prispevek. spis jsem mel napsat, ze zeleznicaru ma ten vul bobky, ale na dovozce ojetin si dovoluje.
Jo to je pravda. Při ceně "letenky" Praha-Ostrava jsem vysolil 500 Kč.... Což se mi zdá na vlak docela drsná záležitost... Pravda při "Z" kartě by to bylo levnější...
jaryn: Dobrý téma. Dráhy mě taky lezou krkem. Vyvést z krize se dokážou samy. Okamžitě bych jim zarazil veškerý dotace a viděl bys ten fofr, jakej by to nabralo 😃) Do dvou let by prosperovaly se ziskem.
Kdyby se schling radeji staral o to, jak vyvest z krize ceske drahy a nestrkal cumak do dovozu aut ze zahranici.
BoB: Myslíš, že by to bylo špatné, kdyby se kontrolovaly emise toho auta? Jak už jsem zmínil, to je pak na žalobu, že tě při koupi nevarovali, že auto budeš moci používat "pouze" 15 let. Co je komu po tom? Muslíš, že lidi jezdí v těch Trabech a Škodných z vlastní vůle? Vozový park vypovídá o tom, jak je na tom ekonomicky stát. Takže proč se trápit s emisema aut, když je plyn tak drahej, že lidi radši topí bordelem. Co takhle nařídit každýmu na komín katalyzátor? Jsem proti jakýmkoliv emisním normám. Emise pár Trabantů a škůdek, který by splnily tehdy platný limity, tady tomu živ. prostředí zas tolik neublížej. Tomu ubližujou pouze kvanta krámů, který ty emise neplněj. Taky je nutno si uvědomit, že nový auto od oficiálního dealera je po 5 letech naprosto stejnej vrak, jako individuálně dotažený to samý auto, ovšem zvenku. V tom je ten paradox. Vytváří se tu uměle názor, že ojetina z venku je jiná, než koupená v Čechách, čemuž věří tak leda krávy z MD a připitomělý moderátoři.
Vstávám se snídaní na Nově, a dneska tam odborně prohovořila nějaká fuchtle z ministerstva dopravy, že se budou snažit tuto novelu každopádně zvrátit, nebo aspoň elimininovat ( přeloženo do češtiny: vydat takové prováděcí předpisy, aby to nešlo ). Měla delší nesouvislý projev o tom, jak dramatický rozdíl je mezi 5letkou a 8letkou, jak to zatíží naše životní prostředí, jak jsou ty auta nebezpečné, kolik nás bude stát likvidace vraků, kolik na to doplatí daňový poplatník. Fšichni ve studiu pokyvovali palicema, jak je to smutné, že budeme vrakoviště Evropy, pitomci.....Kdyby v naší krásné zemy byl průměrný věk těch 8 let, taxi můžem pískat, řekl bych. Že zrovna min. dopravy pečuje o blaho daňových poplatníků, je taky dojemné, po loňských výstupech s testama, novelama, aj. Shrnuto, podtrženo mě vychází, že jediný zájem, který je tady hájen, je obchodní zájem Škody Auto a SDA, a to dost citelně. Když už chceme být ekologičtí, tak proč stát neudá deathline, ke které budou auta bez řízených katů ( oxidačních katů nebo já nevím čeho...) ve šmelcu nebo zatížené ekologickou daní a nové po tuto dobu třeba bez daňového zatížení ( které je dost podstatné, když si sečtem DPH a daň spotřební )
Odporuje si prvni veta (...odmitame jakekoliv omezeni... vybrat si automobil...). To asi ne 😉

Asi bych to formuloval jinak. Jakoze jedinym

prihlaseni a provoz by mel byt technicky stav

a uroven emisi. Zde ovsem narazis na socialni

tlak -- udelat jednu jedinou normu? U te TK

by to slo -- auto musi brzdit, zatacet, svitit,

blikat a nerozpadnout se. No jo, ale co s emisema?

Nasadit Euro3(2,1)? A co stare auto, co s nim,

kdyz to nesplni? Vyjimka? Proc. Snazime se predse

aby se snizili emise. Proc by stare auto melo mit jinou normu, nez nove? Jenom proto, ze se tenkrat tak udelalo? No a proc se tedy emise meri, kdyz ma kazde auto jinou normu? Zrusit stara a emisim

nevyhovujici auta? 😄 Cha.

Jedine co muzes chtit zmenit je to, ze dovazene

auto by melo projit STK (coz jiz dnes musi) a

melo by splnit emise. Ale jake emise? "Jeho emise?" Dovezu si tedy

nejaky dvoutakt a ten emise splnuje... Tak nejake

EuroX? No jo, ale proc to dovoz splnovat musi a

to co se doma provozuje (Skudky, trabanty, wartburgy, etc.)

ne?

Uznavam, je to diskriminace. Jedinym resenim je

vyhlaseni jednech emisi jak pro provoz, tak pro dovoz. Coz je ale nerealne.

Jestli jim ale o ekologicnost nejde, tak je limit 5 let nesmyslny. Jestli jim jde o ekologicnost, tak je limit 5 let nesmyslny -- je to pouze diskriminace a ekologicnost provozu by mela byt resena jednootnou normou. Tecka.
Uz jsem myslel, podle zapnutýho kapsloku, že se rozohnil kejn a on to prof. Konečně si budu moct pořídit "veteránům" a autu na ježdění, auto na léto 😄
Auto samozřejmě tyto věci zvládá dobře tak jako x dalších. Ale nevěřím, že technik na STK měl tolik pochopení pro zachovaní originálu.
to jsem teda zvědavej, jestli se to někde nezadrhne...
ace: Brzdí? Svítí? Troubí? Stěrače stírají? Tak o co jde? 😃 O nápisy na nějakým bezvýznamným štítku kdesi na karoserii? (Je fakt, že jednou jsem si ho poškrábal, když jsem ho pajcoval hadrem, a od tý doby mě to auto táhne k jedný straně, přestaly jít zavírat PZ dveře a při jízdě zatáčkou se to auto chová nějak nejistě. Člověk by neřekl, na co takovej výrobní štítek může mít vliv, že?)
No já docela jo. Si jak myslíš, že s červenýma blinkrama, SPZtkou na straně, jako při legálním STK jako projdu ? jo ? 😄 No a to už nemluvím o plánovaných akcích jako je EGR a katalycký konventor. Tohle auto nikdy STK nevidělo a nemyslím, že by mu to nějak scházelo.... 😄 Ovšem pokud z toho vyjmeme hyčkaný Cadillacy, tak se samozřejmě připojím... 😊
MY, OBČANÉ TOHOTO, STÁTU ODMÍTÁME JAKÉKOLIV OMEZENÍ, KTERÉ BY MOHLO OVLIVNIT NAŠE SVOBODNÉ PRÁVO VYBRAT SI AUTOMOBIL, KTERÝM HODLÁME JEZDIT. NELZE AKCEPTOVAT STAV, KDY SE PO SILNICÍCH POHYBUJÍ ZANEDBANÉ A OPRAVDU NEBEZPEČNÉ VOZY. PODSTATNĚ KVALITNĚJŠÍ A MNOHEM LÉPE UDRŽOVANÉ AUTOMOBILY LZE PŘITOM ZAKOUPIT V ZAHRANIČÍ A TO ZA CENU, KTERÁ BY ČASTO ANI NEDOSÁHLA VÝŠE NÁKLADŮ, NUTNÝCH NA OPRAVU JIŽ ZMÍNĚNÝCH ZANEDBANÝCH VOZIDEL. NA MNOHÉ Z NICH SE DOKONCE ANI NEVYRÁBĚJÍ ANI NEPRODÁVAJÍ DŮLEŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY. CESTA K NÁPRAVĚ VEDE VÝHRADNĚ PŘES PRÁCI STK A SME, KTERÉ MUSÍ PODLE JEDNOTNÝCH KRITERIÍ OBJEKTIVNĚ HODNOTIT STAV JAKÉHOKOLIV KONTROLOVANÉHO VOZU. I VELMI STARÝ VŮZ MŮŽE BÝT V DOKONALÉM POŘÁDKU A JE TEDx NUTNÉ UMOŽNIT, ABY MOHL BÝT ZAKOUPEN, DOVEZEN A NADÁLE PROVOZOVÁN. STÁŘÍ VOZIDLA NEMŮŽE A NESMÍ BÝT PŘEKÁŽKOU MOŽNOSTI JEHO PROVOZOVÁNÍ. TAKOVOU PŘEKÁŽKOU SMÍ BÝT VÝHRADNĚ JEHO TECHNICKÝ STAV, KTERÝ MŮŽE BEZPEČNOST SILNIČNÍHO PROVOZU PŘÍMO OVLIVNIT. Máte někdo něco proti tomu ?
To widma:Tak to fakt nevím,ja to vezl na plaťáku a počítali mi DPH i za dovoz.
To:qeta Podle ceho mi tedy spocitaji DPH kdyz budu mit fakturu na 7500€ ( 6300 € bez MwSt(16😖)a pojedu na celnich znackach ,ktere stoji cca100-200 €. To zas budou potrebovat nejake tabulky?
Teď koukám na i-dnes a nestačím se divit: prý "Poslanci umožnili novelou silničního zákona dovoz ojetin starých až osm let. Zmírnili tak předpis platný od loňského července, podle něhož je maximální přípustný věk dováženého vozu pět let. Novelu musí ještě stvrdit Senát a podepsat prezident." Že by nakonec šly i ty osmiletky bez problémů přihlašovat?
> potíľ je v tom, ľe celní předpisy
jsou natolik chaotické...

Jeste ze se vyskytuji v "deterministickem"

prostredi (sprava siti, programovani)... Alespon

se nenudis a delas stale se menici praci 😉
potíž je v tom, že celní předpisy jsou natolik chaotické, že při výměně služeb se klidně stane to, že jiný celník prostě funguje podle jiných předpisů ( i když podle svého nejlepšího svědomí )
Také mi to tvrdili na celním ředitelství ČB clo na auto vyrobené v EU=0%,jinak 17%. Moc se mi tomu nechtělo věřit, když ještě v EU nejsme. Myslel jsem si zda mi informaci nedává nějaký vtipálek vrátný, když tato informace nebyla v tisku a ani u cen nových aut nebyl nějaký podstatný pokles. V UL to tvrdili také. Z celního sazebníku na MFCR.cz tuším třída XVII, 87 to vypadalo spíš na těch 17%, ale není-li nevější apd.
Před 14 dny jsem přivezl Nissana Almeru vyrobenou v Holandsku EU,žádné clo jsem neplatil,pouze DPH.DPH bylo počítáno z ceny auta plus náklady na dopravu dle ceníku celního úřadu.
Tak jak to teda je??? celní hodnota +19(17😖clo+22%DPH ????
clo se neplatí akorát při reimportu, jinak samozřejmě ano.
Mas s tim osobni zkusenost nebo jsi to jen slysel?

Je na to nejaky predpis vyhlaska?

Kde ji najdu?

Na strankach ministerstva?
Tak to sem asi zaspal dobu, myslel jsem, že to bylo 19%.
U nás se taky neplatí žádné clo,je-li auto vyrobený v EU,jinak 17%.
Ahoj,

mozna uz to tady bylo, ale kolik % cla se plati pri dovozu auta z EU (vyrobeneho v EU). DPH 22% je jasne ,ale clo???

Polaci od 01.01. 2002 neplati na auta vyrobene v EU zadne clo ???

Jak je to u nas?
V rubrice Saab, příspěvěk č. 4294 mám dotaz týkající se přestavby. Nechce na něj nějaký odborník odpovědět? Díky moc.
Já jo, a byla to celkem sranda, když kolona ovlajkovaných limuzím valila přes centrum 110 za policejní asistence.
RB: Já jsem v Brně na vyjížďku raději nejel 😊
Jo, na předposledním srazu pana Čáslavy 6/01 v Brně u Tesca se to tak rozjelo, že jsem nestačil koukat. Nejdřív ten kluk s tmavo-světlo-modrým Fordem Econoline zazdil křižovatku, pak se to rozštrůdlovalo, někteří blbě uhnuli a už to bylo. Já jsem se jenom držel černýho Caprice, ale to už bylo taky prd platný. Skončilo to tak, že nás několik skupinek po 3 - 8mi autech křižovalo hlava nehlava celý Brno na červenou rychlostí asi tak 110kmh a nakonec jsme se nějak zázračně sjeli a do Tesca jeli zase spolu. Ale byla to *, až na to, že samozřejmě zase vařil olej v převodovce u tatíkova Dodge 3.3, se kterým jsem tam byl. To auto je k vidění na brno2001.d2.cz je to snad jedinej vyfocenej Dodge Caravan, až jsem se divil, že jsme se tam dostali. Jinak s těma Jihočechy je to opravdu problém, vo Amerikách tu kecá kdekdo, ale aby ji koupil, k tomu má vod huby moc daleko. Asi budu průkopníkem, V8 tu člověk nepotká...
to prof: Jasně, žes mě nelámal, ale myslel jsem tím ty správný pindy, co mě vždycky dokážou našlápnout a jsou k přečtení skoro kdekoliv na USMOTORS.cz a taky mě tady někde (asi u aut. skříní) pobavila ta hláška, když se rozdovádíš, jak ta stodola lítá po silnici. No, určitě jsem tím nemyslel nic zlýho. Taky bych chtěl obojí, ale bydlet musím taky 😄 Jinak s 635CSi jsem se narozdíl od Caprice vezl a je to pohodlný, 220 s dvěma prsty na volantu a z křižovatky je jen velmi málo aut, co Tě udělá. Ne, že bych závodil každej den, ale někdy mě prostě rozdováděnej taťka s čerstvou Vectrou 1.8 vedle v pruhu prostě rozesměje a zároveň nazuří. Jinak ymydž kloučka s dlouhou paží ve trojkovým BMW s vlastnonožně prokoplým tlumičem vejfuku by mě asi fakt štvalo. Jenže 6xx je úplně někde jinde, myslím, že to hovoří o dobrém vkusu a fajnovým povožení. Ale zase ta stodola... Asi budu váhat do poslední chvíle a v nejhorším mě, Profe, svezeš na srazu v Brně u Tesca v červnu... jestli smím prosit, jasně, BMW nechám 500m odtamtud 😄
No jo, srazy majitelů amerik stojí za to 😄 dobrá atmosféra, na téměř každým srazu nějaký průser o kterým se mluví ještě rok poté 😄 Už jsem ti vyprávěl jak jedno Camaro ze 70's odepsalo jednu Fabii ? No jo no, zabrzdi Camaro se zaseknutym plynem 😊)) A uplně nejlepší na tom je to, že každá "popelnice" je terčem obdivu a všetečných otázek na majitele, už proto, že těch aut je tady maximálně pár kusů od typu a když tak každý je tak nějak originál. No a jízdy v koloně jsou taky super. Tedy když se nestane řetezová bouračka. Tímto zdravíme Hradec Králové 😄 Ještě, že jsem tam nebyl 😄 No prostě srazy US cars jsou... no se musí zažít 😄
diky, tak si myslim, ze to asi nebude nutne, ale stejne je dobre to vedet.
RB: Já jsem tě nijak nelámal a ještě chci pro vysvětlenou říct, že se v tvým případě nejedná o mojeho Caprice 89, ale o nějakýho jinýho, kterýho neznám, ale kterýho jsem, tuším, zahlídl na Rohanským ostrově zaparkovanýho u kůlny v areálu, odkud se odstěhoval Chroust. Rozhodni se sám. Musíš sám vědět, co je ti nejbližší. V takovým BMW kupátku budeš mít ty prachy uložený daleko líp, než v ameriským pekáči, to je nespornej fakt. Ale co s takovým autem? To abys pak jezdil na německý srazy, kde budeš zas jenom chudej příbuznej. Viděl jsi u nás sraz BMW? Pokud ano, tak se jednalo vyloženě o předvádění ospojlerovanejch, sníženejch a ohliníkáčovanejch obyčejnejch aut, kterejch denně potkáš stovku. Pokud bys na takovej sraz přijel s kupátkem, tak by se ti mohlo stát, že ti někdo řekne, že to je houby, když to nemá 4 dveře a že se musí blbě nastupovat dozadu 😃) Vím, že nejlepší by bylo koupit si obojí. Kupátko má svoje kouzlo, stejně jako bublající osmiválec.
CEBIA, ale 20 let určitě v evidenci nedrží, mám takový pocit, že po 5-ti letech se z evidence kradených aut většina vyřazuje.Jedná se o lustraci, kterou vyžadují třeba leasingy při dovozu z venku, jsou celkem spolehlivý a jedna lustrace stojí kolem 2.000,-
To rbaron: Nedoporučuju ti nic, je to opravdu jenom na tvém rozhodnutí a nevím jakej máš vkus. Já bych ti doporučil zase třeba spíš nějakýho Mercedesa...
to Zadek524: Zrovna jsem před blbým dilematem. Chci něco výlučnýho koupit v květnu, samo že do sta tisíc. Teď jsem byl dva měsíce rozhodnutej, že koupím 635CSi po mazlivým Švýcarovi a prof mě nakonec těma svejma kecama asi zlomil, že to bude Caprice 1989, což je taková ta hranatá bestie, co ji mívali v Americe taxikáři, policajti a nakonec i majitel psího útulku jako služebák 😄 Co bys doporučil Ty?
to prof: Já jsem onehdá na netu našel inzerát zoufalce, kterýmu ukradli Vette Stingray 1963 ještě rozpůlený vokno. K tomu inzerátu bylo připojenejch asi půl stránky nadávek :👋 Div se...

to Zadek524: Křídláky jsou záležitostí padesátých let, šedesátý už to jen lízlo a zbyly z toho jen takový vystouplý rožky 😄 To jen pro pořádek.
honza: Ty znáš někoho, kdo by chtěl ukrást Camaro?
Existuje moznost, jak zjistit, jestli je auto puvodem z nemecka nekradene, pokud k nemu nejsou zadne doklady a ma novou karoserii? (jde o vice jak 20 let stare camaro) Diky
To Smudla😁ík,vím,byla to blbá otázka,ale jistota je jistota.Proč se nezeptat zkušenějších,když ta možnost tady je...😉
Zahájení je zahájení od toho, že všechno následuje až po....
A kdy můžu zahájit?Už před,nebo až po STK a E?
Tak to máš teda na opravu dost a dost času, ale v garaži zas takhle nový auto hrozně ztrácí na svojí hodnotě...
To Smudla😁íky,myslel jsem si to.Jak je to ted' s tím zahájenim?Stačí třeba ráno donést papíry z TK,E a reg.kontroly a druhý den je to s českým TP,nebo jako dřív,kdy to trvalo měsíc?Známý přihlašoval auto a bylo to za den hotový.Na tu lhůtu jsem se ptal kvůli bouračce,jak dlouho mi to může stát v garáži,je to 98.
Takže rozhodující je datum zahájení? Vozím teď půl roku občas už jenom auta na přestavbu, takže to nemám v merku. Někdo mi tvrdil, že do 5 let musím stihnout ukončení, takže to tak není???
Lhůtou 5-ti let se rozumí doba od první registrace v zemi původu do okamžiku podání žádosti na místně příslušném OÚ o schválení způsobilosti k provozu na pozemních komunikacích, resp. zařazení do evidence.Datum proclení s tím nemá co dělat - to je proti předchozím letům změna, takže pozor na to!!!Jinými slovy, vloni dovezená a proclená ´96 je Ti letos na úplné h..... .
Mám dotaz ohledně 5-leté lhůty na přihlášení.Těch pět let se počítá od prvního zaregistrování auta do okamžiku přihlášení auta u nás na čísla(resp.vydání českého TP)?Nebo do okamžiku proclení a je pak jedno za jak dlouho auto přihlasím?
to Prof: cena je fakt podezřele nízká, něco na tom bude podezřelýho... Asi to auto bude mít nějakou chybku.
Na VINu nezáleží, důležité je datum první registrace v zemi původu a potom taky několik podstatných maličkostí, které jsou dané odlišností předpisů, ale to se dá ustát.Pokud je to v evidenci od 1996, tak to ho tam klidně můžeš nechat stát....)o:
Nazdar lidi.Mam dotaz.Chci si privezt Jeepa grand cherokeeho s kterym uz jezdim v Kanade asi tri roky a je to r.v.listopad 96 ale je to model 97 a z VIN cisla se victe take 97 ale bojim se aby mi nedelali problemi az to dotahnu do cech s prihlasenim.Myslite ze to budu moct normalne legalne prihlasit?DIky za rady.

Cau
lenin: To se nedá komentovat 😄
zadek: Hele, koukal jsem tuhle na Libni na BMW 525 tds, ročník cca 94 za nějakejch usmrkanejch 160 tis. Bylo to vybavený, dokonce kožený, luplý okno, ale jinak nijak výrazně zrasovaný. Není to nějak málo?
😊))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
to prof: no co je jdu s dobou - neznáš heslo evropského pojetí vozu? MALÝM AUTEM PROTI POPULAČNÍ E😜LOZI !!!
Chtěl bych si nechat svojí 524TD neb ji mám rád, pak chci BMW 525TDS kombi, potom MB 124 300D 24V turbo, toho kdybych měl, možná bych se zbavil i těch Bavorů. Pak by se mi líbil MB 126 SEL - i benzín, no možná radši mamuta, pak několik různjech offroadů, nejspíš Patrol a nějaké to GMC, určitě pak nějakej pěknej Choper, pak malá motorka do města (třeba skútřík 125ccm), pak nějakýho sporťáčka - třeba BMW 850, Camaro... to je jen začátek! Nejsem náročnej, jsou to všechno starší střepiny😃 Vím ale co nechci - žádný malý nadupaný autíčko mě ani trošku neláká a taky mě neberou starý veteráni kromě okřídlenejch americkejch šedesátejch let.
Smudla: Hele klídek chlape. Já ten převoz neorganizuji, jen jsem měl pokusit sehnat odvoz. Urgoval jsem toho člověka co ti volal, aby ti dneska zavolal a dal vědět. Protože já nic nevím. Jenom to že je auto Brémách, netuším stav a netuším termín. Dám ti číslo na majitele toho vozu 0777/155150 A zkuste se dohodnou. Já jsem mu to už několikrát říkal, ale zatím jsem nedostal nějakou určitou odpověd. Tak to se potom dost blbně něco organizuje, to s tebou souhlasím 😞

Prof: Jo každou chvilku něco jiného, to máš pravdu, nejraději bych je chtěl všechny do jednoho 😄
2 Ace2: já bych navrhoval ,abys dal vědět.Je slušnost aspoň zvednout ten blbý telefon : hele rozhodli jsme se jinak, dík, pomůžem si sami.Když máš čas sem psát, máš snad taky čas podívat se do jiného roomu. Nebo mám tohle vystoupení považovat jenom za pouhé tahání si trika, jaký jsi machr??? Je zajímavé, že do MC chodí tak 3 typy lidí: 1.) normální přispěvatelé, se kterýma je možná domluva i v reálném světě 2.) lidičky, kteří sem chodí ze zájmu a do ničeho se nemíchaj 3.) ***, kteří jenom vytváří neuvěřitelné množství pohádek a zbytečně to tady celé zaplňují myšlenkovým kompostem.
ace: Koukám, že na co člověk narazí, to se ti líbí 😃 Už jsi tady vyjmenoval docela dost rozmanitý spektrum toho, co by se ti líbilo 😃 Bylo by dobrý, kdyby ses rozhodl pro jeden jedinej model. Pak by byla možná šance, že bys něco sehnal a koupil 😄 Já taky lituju, že člověk nemůže mít všechno, co má kola.
Prof: Kdybys někde na razil na New Yorkera do 92 roku (hranaty) s digitální palubkou, tak mi dej vědět. Nebo by si mi take páčil LeBaron convertible s digitální palubkou. Jsem na ty digitální palubky, prostě tak trochu uchylnej 😄
zadek524: vítej zpátky, stará vojno 😊))))
S tím R19 bych to zas tak tragicky neviděl, navozil jsem jich aspoň 10-15 kousků, s každým jsem lehce pojezdil a zas tak tragický se mi to nezdálo, i jeden zruinovanej diesel byl mezi nima - s tím jsem pojezdil trošku víc a celkem se mi ty auta líbily. Fakt je, že přední nápravy maj tyhle auta nějaký na *, u každýho auta se ozývaly při průjezdu nerovností nepěkný klepání.
Co vám to všem vlezlo na mozek? To chcete sebe a členy svých rodin pozabíjet? A ten sortiment! Jedna kára lepší, než druhá. Nebo jsem v jiný diskuzi? lenin a 2CV, no to je teda fakt rána! To abych si šel pomalu vyhlídnout do bazaru nějakou slušně pohnilou Felicii.
2CV se dělala do 1997. Rok nerozhoduje. Jde mi o to aby byla pojízdná a nemusela se přerámovat. Pohnilý jsou všecky.
tak to stejný protimluv, jako to Tipo ropák, vzhledem ke stáří, pěkného, nemám představu...)o:
Hele smudlo, neby by citroen 2CV? Jen dobrý stav - mám nabídku na čísla.
Hele to asi není Chamade, ty jo ty mne donutis se tam zastavit a podivat se co to je (o: ...ovsem s jizdnim komfotem plne souhlasim. Bleeeeee eeeeeeeee eeeeeeee eeeeee
Lenin: Tak za 14 dní mi ho přivezou
až to bude aktuální, tak se ozvi: buď auto nějaké dovezem nebo papíry od tebe koupím.Zázraky neumím, ale v podstatě jde skoro fšechno, na FMC sedí totiž rozumní lidi....(((o:Napiš přesně co to máš zač a já ti sem můžu pak pohodit nabízené eventuality:jinými slovy co fšechno by šlo na ty papíry dovézt.....Jinak než 92 R19 Chamade, tak to raději spáchám rituální sebevraždu - nevím nakolik máte kdo praktické zkušenosti třeba s přední nápravou, výměnou spojky nebo jinýma lahůdkama, jízdní komfort fáčka s novýma tlumičema, motory v drtivé většině nic nového, koroze na postupu.Kdysi to byla velká móda a zůstalo tu moc lidí, kteří odhalili drsný fakt že nevydělávají dost peněz, aby to auto mohlo být OK!! Na druhé straně je výhodná unifikace motorů, protože jednomu takovému zofalci se tam podařilo nacpát 1.4 karbec s R5 a jezdí to taky ( no jezdí - přemisťuje se, temperamentní stroj vypadá jinak )...........................(o:
A copak starter, startí?
Lenin: Auto na jezdeni po meste a do garaze kde je Caddy 😊
Jezdim se Sierrou z 89 roku a mám představu, ľe aľ někde klekne seľenu novějąí vůz, přehodim SPZ, ale co dál aby papíry byly v pořádku. V čem se musej obě auta schodovat, stačí typ motoru a karoserie, jak je to z barvou? Novějąí modely Sierry mají vpředu mříľku, která se v 89 jeątě nedělala. Zřejmě jde ledaco, kdyľ má člověk správný kontakty, ale nerad bych koupil něco co by bylo na h... Jak to je z dovozem, dá se přivézt něco z roku 93 k tomuhle účelu? Dík za kaľdou odpověď, hlavně by mě zajímal názor Smudly, myslím ze nedávno Sierru dělal.
Hele kluci, neplčte, berte to tak, že to neni auto pro člověka, ale pro mojí mutter, co celej život řídil ajen Škodovky několika generací a výjimečně nějakou pučenou káru. Ten Rencek je tuším 19, takovej ten delší prostě. Má hezkou tuším filájovou barvu a zlatý plasty..myslím, že pro ženskopu celkem slušný. Já bych teda preferoval Fiestu, je to malej ďáblík, ale zase uznávám že ten Rencek je jasně větší a navíc holt novější o tři roky... jezdil jsem kdysi s tím menším a to byla teda trága, měla ho mutter mý bejvalý a bylo te šílený, houpací rakvička, divný servo, šílená sedačka, línej motor (o: ..hehe.. ale taky sem měl pár dní Lagunu a ta byla zase znatelně lepší, ovšem to už je jinší třída... a zase musím říct, že obecně se tvrdí, že Rencky maj nebo aspoň mívali nějaký blbý podvozky, že se rychle ničej, tak nevím. Stejně si to vybere sama... takže jsem rád, že se angažujete, rád si poslechnu názory zkušených.
I TY ACE??? Taková zrada ve vlastních řadách!!! A co třeba Fiat Tupo? Taky dobrý hehehe?
Hele co máte proti Renaultům. Taková 19, se mi zdá pomerne slusny auto a to jak motorem tak i designem i na dnesni dobu.
No, tomu říkám vyjádření názoru (o: Renaulty taky nemusim, ale vysvětluj to mutter, která vidí nablejskanýho prostornějšího Rencka s rodným listem 1992 a vedle malou Fiestu z 1989. Ale nedělej si vrásky, zatím je to furt ve fázi fantazií.. (O:
Komu spadl brzdič na hlavu??? Auto s * ve znaku bys koupil do rodiny???Ty na něčem jedeš, kamaráde, 92 rencek je zadarmo drahý...(o:
Si spadl hlavou na brzdič ne? Moje matka dostane tak maximálně Tvojí Fiestu, ale až si sežene sponzory..ovšem je fakt, že jí nabídly za stejný prachy 92ku Renaulta v super stavu, krásná kastle a málo jetej, nebouranej... (o: tak nevim... ale dokud nejsou koťata, tak nejsou vozitka (O: .. natož Audiny
nevěrníku!!!!!!!!!(o: tak přeci jenom se bude matinka vozit v dražší káře??
Mám problém, potřebuju 175litrů na Audi Avant 1.9 TDI, stojí mi v Germánii...
Když se neptáš, tak se nevztekej, Mr.Gates. Jako bazarák jasně dělám i povinný bručení - Česká podnikatelská.Od toho je tenhle room, když má někdo problém, fšichni ostatní přispějou svýma zkušenostma, přece....((o:
No to mi kur** rikate brzo, hajzlici (o: No co, ja to neplatil....
No ono, udelat si karticku pojisteni je fakt naprosta pohoda a ani se nic nemuze stat. Platnost kartičky se určuje až když někoho zboříš 😊
Kecy!!?? Fakt? A sám, to jako doma vodovkama a bramborovym razitkem a nebo si pojistovak zaroven? (o:
Proto si dělám pojistky sám, protože v těchto případech si vystavím jenom kartičku a tu pak po očuchání úředním šimlem zahodím
Panebože, to sem měl tušit, že mne tu budeš vychvalovat (o😒br /> JInak dneska jsem přepisoval svojí rozbořenou Hondu (toho času v depozitu) na kluka z jinýho okresu. Musel chudák s ní na kontrolu čísel (EK) a dneska ráno nám frajeři navíc řekli, že musíme mít pojistku. Sem se ptal jakýže škody můžu s tím autem udělat, když je v depozitu, je zbořený a má procvaklej/nastřihlej, čili neplatnej techničák.Odpověď mi nedali, mumlali cosi o těch ***ch ve vládě atd.Takže jsme zacálovali pojištění (chvála bohu Kooperativě, která akceptuje pojištění na 15dní) a pak se auto vyndalo z depozitu..a frajer si to ve svým okresu zase zruší pojistku (o: a dá do depozitu, dokud to nedá dohromady. Hehehehehe jak dojemný. Tomu říkám příležitost pro pojištovny a STK jak si vydělat na chudákovi s rozsekanou Hondou za par tisicovek...
Jooo, tak u nás po mně chtěli dokonce EK při výmazu motoru, což je logická kravina: jak můžu udělat evidenčku, když mi nesedí číslo motoru....jinak posedlí svým velikášstvím, mám svůj web, hohó: [odkaz] Velké díky patří Vrčounu Kazanovi, který to má na svědomí, díky Ti veliký mágu,z nás nejlepší....
😄 Tedy ty ti ale museli hnout zluci (cemuz se vubec nedivim). Doufam ze jsi nikomu neublizil!
Byl jsem se pokusit zaregistrovat auto koupený v jiným okrese, STK+ME+EK staré cca 3 měsíce, myslel jsem si, jak mám vyhráno, v techničáku napsáno: "evidenční kontrola, způsobilost platí do XI 2003", v protokolu o EK pak: "Vozidlo je pro další provoz ZPŮSOBILÉ do 9.8. 2003". Snad nikdy jsem nepřišel o iluze tak rychle, jako tentokrát, kdy na mě dáma chtěla novou EK s tím, že její platnost je pouze 9 dní. Marně jsem se snažil ji přesvědčit, že to je určitě zbytečný, když jí to dávám černý na bílým. Je fakt, že se mi omlouvala a souhlasila se mnou, že tenhle stát má dost a některý zákony nechápou a nerozuměj tomu, co je jima myšlený. Dnes už vím, že jsem se bláhově domníval, že pokud se jednou udělá EK, tak už se na ni nemusí, pokud bylo shledáno, že papíry i auto existují tak, jak mají. A vida, úředník to myslel jinak ! Ono se musí na EK úplně vždycky a při všem. Znamená to, že občan tohoto státu je permanentně podezřelý z neustálého páchání zakázaných věcí a proto je dobré jej pravidelně a intenzívně kontrolovat tam, kde je to nejjednodušší, tedy nikoliv při silniční kontrole, ale pěkně v teplíčku, za přepážkou, kde již je předem dáváno zřetelně najevo, kdo je tady pánem. Děkujeme za důvěru, páni zákonodárci, na vaše billboardy s přáním nového roku plivu zcela veřejně a kdybych je dokázal pokálet, tak bych považoval za hřích to neudělat, neboť odjakživa platí, že jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Na tomto příkladě je vidět, jak k nám máte vlastně blízko (samozřejmě jen pokud se blíží volby)! Takže za to, že ti přepíšem auto, donesete novou EK. Možná. že později to může být docela klidně i tak, že donesete nejen novou EK, ale alespoň pětikilo, jinak si na vás vymyslí dalších pět debilit, které přijdou daleko dráž (už abysme byli na tom Balkáně). Takže, podobně jako s povinným ručením, když chcete přepsat nepojízdný auto, tak nemůžete, dokud není schopno dojet na EK. Smůlu máte, když vám jeho majitel, do doby, než ho zpojízdníte, třeba umře. V praxi je vám tedy jedním ustanovením zákona znemožňováno plnit ustanovení zákona druhé, a je tedy na místě se domnívat, že záměrně, aby bylo kdykoliv a kohokoliv možno potrestat, kdyby si náhodou začal příliš vyskakovat (např. zaregistrovat si novější a silnější BMW, než vlastní úředník za přepážkou) Z celýho, s prominutím posranýho a dojebanýho systému tohohle na chlup stejnýho státu, teda plyne zcela kontraproduktivní účinek zavedení EK, a to sice ten, že pokud nechcete strávit půl života lítáním mezi STK, pojišťovnou a postaru "dopravkou", tak se po domluvě s bývalým majitelem na všechno vyserete a nic přepisovat nebudete. Nějakej magor zas chtěl udělat v evidenci aut pořádek, tak ho tam bude mít. Lituju důchodce a vůbec všechny, který z toho mají v hlavě guláš a už je bolí za krkem z toho, jak kroutěj hlavama nad těma hovadinama, který po nich ty dopravky chtěj.
Ahoj Šmudlo. Napíšu jak se věci mají: žena má tipo 1,7D rok 91 v celkem slušném stavu, motor je však KO. Takže se mi jedná buď o dobrý motor (najdi takový, který nebude vyndaný ze šrotu a je na tom podobně jako můj), jelikož nemám garáž a hlavně ochotného, šikovného, levného mechanika, raději bych to přestavěl na jiné auto, které bude vypadat OK, které bude mít rozumné km a tudíž ještě na nějaké ježdění použitelný motor.

To se dle mého hlediska jeví jako nejrozumější varianta a možná za stejné peníze než se snažit o nějakou GO motoru.

Pokud jsou TIPA ropáci na trhu ojetých aut v OK stavu bílou vránou, beru tvůj argument (určitě máš přehled) a až se oteplí, bude muset TIPO do světa.

PS: když už se bavíme o těch dovozech: jaká je šance sehnat někde Citroen BX 1,8 TD ve výbavě, t.j. pokud možno klima, ABS, kůže není nutná, prostě ta nejšpičkovější výbava co se do tohoto modelu dávala.Rok 92 a mladší, malá havárie by nevadila. Shání ho můj kamarád, který je tak trochu blázen do BX (má 4)a je ochoten velmi dobře zaplatit. Díky za info.
Fiat Tipo ropák a pěkný: to je nelogické a nemožné, ale budiž.....jaký rok to má být?
Páni dovozci,

nebyl by někdy pěkný Fiat TIPO diesel? Je lhostejno, co to bude za obsah, jestli s turbem nebo bez. Pouze aby ten motor byl funkční a něco ještě ujel. Nebo samotný motor - pokud bude mít dobré tlaky.

Vím, že to není pro vás asi moc lukrativní záležitost, ale ňákou kačku bych za to dal.

Když tak můžete brnknout na 0724 232643. Díky.
Jo, je v tom pěkný bordel....jaký je rozdíl mezi Escortem ´97 ( přihlásitelný ) a Escortem ´95 bez E a nepřihlásitelný, když je to stejná generace? V čem je lepší Galaxy z ´95 s homologací než třeba Mondeo z ´96 bez homologace? Logiku v tom hledám marně. Nicméně se mi podařilo odhalit způsob, jak přihlásit téměř všechno od 95 nahoru, a to legálně, resp. neodporuje to platné legislativě. Návod bohužel tady reprodukovat nemůžu, osvědčené kontakty jej na požádání dostanou mejlem.....
smudla: Dnes jsem zaslechl v rádiu větu: " Vozidlo bez globální homologace je prakticky nepřihlásitelné." S tím v žádném případě nemohu souhlasit a považuju za svoji povinnost proti takovýmto věcem vždy vystupovat a snažit se je napadat. Mám totiž panickou hrůzu z toho, že by mohl zas někdo rozhodovat za lidi, v čem budou jezdit, co si obléknou, co smějí říkat, kam mohou cestovat, co se budou učit jejich děti ve škole ...
tak to nemůže logicky vědět ani národ. Zkus přihlásit nějakého špeka a uvidíš, jak se věci mají. Ve Zlíně po mě chtějí překlady TP jen a pouze s přiložením originálů, v Kroměříži jim stačí kopie se všemi kouzly z toho vyplívajícími....
smudla: Že se o tom ten Schling nezmínil, hned by národ věděl, o co kráčí...😒
aůůůůůůůůůůůůů, amerikáááá. Záleží na konkrétním OÚ, nic víc se k tomu říct nedá.....
smudla: Co myslíš, dá se dneska ofic přihlásit ročník 1999, turbodiesel americký výroby, kterej tu nemá zastoupení (teda má, ale to se k němu nehlásí, protože není homologovanej pro Evropu - Ford)? Výfukový plyny můžou samozřejmě dejchat malý děti, který trpěj astmatem a pozor(!), celková hmotnost je přes 3,5 t. Tam jsou, myslím, nějaký rozdíly. Podle * Schlinga " by to neměl být problém " !?.
No to je dost moc, pokud není v IA stavu, ale je to relativní.
šmudla: srandisto, kam bych to asi tak dal? Hele co vůbec děláš na netu, už máš dávno sedět v autě...!
Nevíte někdo kontakt na levné pažouťácké díly? Začíná mi rachotit pětkové soukolí na Boxeru.....to bude zase palba.Oddie, takové pažouty ještě nesbíráš?
Indián tam je, viděl jsem ho minulý týden, chtějí za něj něco kolem 5,5-6.000 CHF, ale možná by šli dolů. Vzhledem ke stavu zaprášenosti bych řekl, že tam nějaký pátek určitě stojí. Jaká to je cena, musíš posoudit sám, jelikož já o amerikách vím akorát to, že jich jezdí málo........
to smudla: co ten Pontiac?, možná bych měl čísla.
šmudla: zkus to rozdělit do více mailů a pošli to i na druhý mail - atcc@seznam.cz. Něco z toho snad dojde...
od rána se snažím poslat Ti ty fotky a furt se mi to vrací!!!!
Escortem, Escortem, myslíš toho TD combi? Vycleno, VIN: WFONXXGCANSU68215. Oddie to taky zkoušel, ale už se na toto téma neozval. První registrace je taky v roce 95.
Jak jsi na tom s tim Escortem? Uz mas vycleno? Potreboval bych poslat ofocenej technicak.
No, je fakt že u SPZ je mnohdy to nařízení stupido. Na spoustu aut dopředu není kam dát nebo tam vypadá jak pěst na oko ( orgána třeba ) a dozadu se musí prostě stříhat nabo zohýbat, což vypadá taky úchvatně....
Proč plastovou. Já dozadu narval i normální čtvercovou. Sic jsem jí musel trochu setříhnout 😄 V předu mám special nastavec, abych nemusel vrtal do chromovaneho narazniku, tak mam takovej vysutej nosič SPZ (pardon registrační značky 😄 )
to prof: po tom co mně bdělý orgán zastavil, ptal se na barvu blinkrů, sdělil jsem, že vozidlo má vyjímku, o čemž svědčí značky a platná technická.

Potažmu kamarád, co jezdí Caddym DeVille a nemá vpředu značku vůbec, vzádu plastovou při silniční kontrole neříkal nic a iniciativní orgán řekl: "A na tu značku máte asi vyjímku, že?"
Jo, na ameriky jsou citlivý tak, že na technickou tohle auto prostě musí.Jinak pokud už přehlašujete na OÚ, tak tam nemá nikdo právo to auto posuzovat nebo prohlížet! To dělaj akorát technický podle č.52/01.
Jo, to je dobrý dotaz. Ja jsem dokonce uvazoval o vlastní udělaní jakehosi lejstra, které by bylo pod hlavičkou "Ustavu pro výzkum silničních vozidel" a bylo by tam popsano, kterou ze vyjimku jsem si sam sobe udelil. Lejstro by bylo jako okopirovano a umele opotrebeno, tak aby organ byl utvrzen o pravosti samozrejme spolu se suverenim vyrazem me malickosti. Spoleham na to, ze policajt je taky clovek a verim ze nebude nosit v hlave ze DeVille ma vyjimku tu a tu... 😄 je to sice na vážkách ohledně falšování dokumentů. Nicméně vždycky můžu říct, že jsem to tak dostal od minulého majitele s tím že řekl, že je to OK. Není to nápad až tak od věci ne ?
lenin:Máš ty, nebo někdo tady, nějakou konkrétní zkušenost, jaká je reakce, když ti orgán sdělí, že zjistil, že barva tvejch blinkrů není totožná s barvou homologovanou a ty mu sdělíš, že máš výjimku? Mě se nikdo ztím neptal a až se mě zeptá, tak mu to budu muset říct. Ovšem už teď bych si chtěl udělat představu o tom, co mi na to odpoví, abych už byl jaksi znovu připraven zcela samozřejmě a pohotově reagovat, že?
Hmm, tak na to se vykašlu. Technickou mam az za rok a doufam, ze to auto stejne nikdo videt nebude chtit.
Dodatečně asi ne, Tady to kluci řeší přípojením světel z avie, či čeho na nárazník, lampy nechají jen jako mlhovky a po přihlášení, příp. technické se to přepojí zpět. Já tu vyjímku mám a jak jsem napsal, chtěli ji přezkoumat.
Tušíte jak je to s těma výjimkama na červený blinkr ? Dá se to zařídit ? Stojí to něco ? (tedy pokud je to legalní cestou) A popřípadě kde ?
Na ponyho bych možná hejla měl - závisí na ceně a stavu (bejvaj sežraný)
to smudla: jakto že ne - VIL jezdil v rollsu a Stalin v Cadillacu. Ta amerika není pro mně, ale protože amerikou jezdím, dost lidí se ptá, zda jim mohu něco sehnat. Každopádně pokud bude něco zajímavého za dobrou cenu, nepohrdnu - amerik není doma nikdy dost...Ačkoliv já bych chtěl něco staršího data. Pokud ti to nebude komplikovat život, stačí sem hodit nabídku s cenou a já nabídnu. Jinak já byl dneska odhlašovat Caprice STW a proběhlo to oproti očekávání v pohodě. Ale, jak jsem tu kdysi slíbil, ptal jsem se, zda je nutno mít vyjímku na červené blinkry v malém tp. Nebyli mi schopni na to odpovědět. Ve finále mi sdělil technik, že mám přijet s autem a velkým techničákem a prý to na místě posoudí. (to jistě)¨

Mlhovku jsem vyřešil tak, že v zadní lampě, kde mi svítí tři žárovky na každé straně jsem dal jednu dvouvláknovou a tu napojil jako mlhovku. Zatím jsem neměl problem.
Kazan: www.vzory.cz tam určitě nějakou příhodnou smlouvičku najdeš

Smudla: Jak jsou citliví ? Chtěj to auto vidět ?
To já si taky nepamatuju, ace, že bych s AUTEM byl na technický, vždycky jenom papíry, ale na ameriky jsou tady u nás ňáko citlivý. 2lenin: ale to se nebudeš ideově slučovat se svým nickem.....věděl bych o Pontiacu TransAmu rv. okolo78-79 ve Švýcarech, ale to asi nebude tvůj případ.
Lidičky, asi stal zázrak, mám kupce na svojí rozbořenou Hondu, potřebuju rychle nějakou smlouvu o koupi/prodeji tý Hondy. Prodávám poškozenou Hondu Accord, co už má propadlou technickou i emise a nemá placenou pojistku a značky má v depozitu. Techničák mám. Máte něco, kde to bude pěklně srozumitelně napsaný? Co všecko v takový smlouvě musí bejt?
A kam ji poslat? Co kazan@post.cz ? DIKES
To smudla - prosba : kdybysi v tom velkým světě viděl nějakou tu ošklivou co největší a nejstarší ameriku, dej vědět, určitě se domluvíme. Ideální do r. 1980 a motor nad 5,0. Ale jakoukoliv ameriku s V8 i V6. Počítám samozřejmě s dovozem přes Tebe.
Hmm, já mám normálně červené blinkry, žluté parkovačky, ani jednu zástěrku. Mlhovku mám to je pravda. jestli je polská, to je docela možný 😄 Jo a technickou mám 😄 Nicméně si nepamatuji, že bych tam někdy byl.
Máš ten VIN v majlu, Oldo.
Jo, myslím tím tu E30.Nic si z toho nedělej, já k Fordům pomalu přibírám ( i když nerad ) americké Fordy a teď i BMW. Jo, my stavebníci to máme holt těžké, kvůli prachům jsem se nechal překecat už i na ty ameriky. Nevíte někdo, jak to funguje při přihlašování 1-2 roky starého Mustanga? Přece na to nebudu šrubovat zástěrky nebo polskou mlhovku ...Ford Motor Corp. sro.se k tomu nechce znát, prý oni dělají jenom kontinetálce. Záruku taky nepřebírají.
Ahoj Smudlo, asi se špatně zeptám, ale jsem hlava děravá, který starší věci máš konkrétně na mysli? Ně co na tu BMW3? Do toho ale nedělám, zatím. Ty Bavoráci mě už vůbec přestávaj bavit, teď se směruju spíš na ty Mercedesy a rozhlížím se po slušný W124 pro sebe. Nejlíp by mi voněla 2,5D combi. Jsem ale celkem zruinovanej stavbou, takže bude muset Báwo ještě aspoň tak 20 let sloužit...😃
Měl jsem na to auto složenou zálohu od místního nadšence, měl jsem ho už zazálohované ve Švýcarech, ale jak jsem na podzim rozstřelil odtahovku a delší čas jsem strávil v sádrovém krunýři ( staré příspěvky u Kazana ), tak mi to uteklo - stejně jako třeba Kazanova Veruna. Doklady jsem objevil ve Vsetíně ve vývěsce, prodávali to i svrakem spoluobčané tmavé pleti a zjevně nevěděli, co mají 😊))))) . S ohledem na kamarádství výše uvedeného bych ale raději preferoval variantu č.2, tedy auto z venku sem. Zadku, mysli na mě i s těma staršíma věcma, please please help me.
Před časem je zrovna jeden kamarád zuřivě sháněl, zeptám se jestli by o to ještě měl zájem. Co by to mělo stát a specifikuj to trochu blíž. Kde jsi k tomu prosímtě přišel?
Sháním doklady na Escorta TD Combi a Escorta 1.8i 5d a Escorta RS 2000 rv 95 nahoru. Prodám papíry na BMW 6 ( kupátko ) nebo koupím auto na přestavbu - co ty na to zadku?
Tihle chytráci z Annonce nejsou pro mě, po telefonu to mají, když tam jedu, tak mi slíbí že mi ty papíry schová a když tam jsem, tam se usměje a řekne hele, byl tu jeden a dal víc....šmejdi. Proto taky inzeruju tady, mezi slušnýma lidma.
prof: No jo, to se nediv, takovejch papírů zrovna moc neni. A na mě když vybalíš názvy aut ze svého vozového parku, tak polovinu z nich určitě taky nebudu znát... 😊))
ODDIE: Párkrát jsem s nma mluvil, ale moc mi toho neřekli, když jsem jim sdělil, na co sháním paíry. Jeden ani nevěděl, že takový auto vůbec existuje 😃
Jo a taky jsem jednou zkusmo jednomu papíry nabídl. Co myslíš, jakej byl rozdíl nákup - prodej? AAA hadr... Ale nakonec proč ne, asi jim to funguje, jinak by to nedělali.
prof: Takovejch frajerů je tam víc, co maj i 300 papírů na prodej. Tak se jich schválně někdy zkus zeptat na ceny, já to taky párkrát zkusil. Výsledný dojem? Škoda telefonních impulsů...
smudla: Co ten frajer v Annonci, co má cca 300 papírů na prodej ?
Anebo bych toho Escorta prodal na německých papírech tak jak je..
sháním papíry na Escorta Combi ´95 TD, takže kdyby byla povědomost, please call me maňana..... . Zkuste mi to pohodit na l.slamecka@seznam.cz nebo na poslitona@mujoskar.cz, díkes.
Kaine, mohu Ti vřele doporučit fórum k článkům v Blesku na www.blesk.cz - tam budeš mezi svými.
Keine: naopak vsichnď te tu maji radi. Bez tebe by tu byla nuda. A vypni si ten CapsLock, jestli vis jak se to dela, vypadas pak znacne exhibicionisticky. Co na to babičky v parku?
Zadku: to beru, vysel by jsi tenhle stat daleko levneji, nez ta smecka * za poslednich par let.
Ještě bych mohl být diktátorem já, zdravý valašský duch, to by byl svěží průvan v Praze, ale jenom do doby, než bych vyhlásil anexi České republiky Valašským královstvím a sám sebe bych obsadil. Potom bych navrátil titul královského města Vsetínu, Prahu bych nechal stávající garnituře, ať si mezi doutnajícíma troskama hraje na slepou bábu klidně dál. Taky bych vyhlásil za hlavní cíl vymítit degenerované legislativce a utvořit z království vrakáč Evropy, klidně by se slušné osmiletky mohly vozit, ale jenom ropáci. ještě bych praporu věrné z tohoto roomu a Kazana ( který mezi nás teď nechodí - proč? ) posadil do křesel královských rádců.Pro Keina mám specielní úkol, každé ráno za úsvitu bych ho pro výstrahu zastřelil, aby každý viděl, kam to vede, když se někdo musí furt k něčemu vyjadřovat, aniž tomu za mák rozumí.Tak to by bylo, milí poddaní, až v tý Praze ucítíte od východu vůni čisté slivovice a kouř z našich ropáků, tak si to si jedem pro korunovační klenoty, hohó. Tak říká Šmudla I., z vůle valašského lidu dovozářů král a lidumil, v.r., léta Šmudly 2001. P.S. Reakce očekávám veskrze kladné, kdo bude proti, toho za trest posadím do parlamentu.
Tak nám tam Keine drž dobrýho fleka... Dík, budu se těšit.
...TAK VÁM Z TOHO VŠEHO,MOJI MILÍ DOVOZCI JAK POZORUJI VAŠI DISKUSI JEBLO..JÁ JSEM VÁM TO ŘÍKAL,BĚŽTE NA PRACÁK,DO SOCIÁLNÍ SÍTĚ..,TED JSTE ZRALÍ NA SÍT ZŘÍZENCE VE CVOKÁRNĚ..ZDRAVÍ VÁS,VŠEMI V TOMTO TÉMATU MILOVANÝ KEIN...
No tak se nehádejte. Já bych dal za diktátora zdravý a spokojený pětiletý dítě z harmonickýho manželství, který není zatížený žádnýma předsudkama. To bysme mrkali na ten fofr, jakým by to vzalo obrat. Určitě by toho takovej capart zkurvil podstatně míň, než tyhle současný tykve.
zadek524 ropaky nevolim 😄 Ty bys urcite

zavedl supr zdaneni na benzinaky a nafta by byla

zadarmo. Tudle. Tvuj volebni program mi neni

simpaticky... Nekdo dalsi kandiduje na diktatora?
ruprecht k tvemu vyctu povesencu za

koule bych jeste prosim pridal Fisera (ministr

zdravotnictvi) -- abychom to meli na cisto.

Joo die fenster politik... Chtelo by to zmenu,

jenze se obavam, ze se ji v pristich 10 letech

tady nedockame... Jdu si strcit hlavu do zachoda

a splachnout 😒
A co kdybych se stal diktátorem třeba já? No jasně, Zadek na Hrad. Slibuju, že budu krást jen tolik, kolik spotřebuje moje rodina, příbuzní a dobří známí a to minimálně ještě na 10 generací dopředu. Vyberu to ve zlatě. Jinak budu naprosto čistej...
Se vsim souhlasim, az na to ze by meli Schlinga povesit do pruvanu za koule a ne za drevaky. Teda pokud nejaky ma. A kdo by nastoupil na jejich mista, ty nejvetsi * jako Schling, Klaus, Zeman bych pro vystrahu zastrelil, ty mensi svine bych poslal do kamenolomu dlabat hlinu a ostatni by se pak bali, takze by bylo jedno kdo tam bude. Proste diktaturu, jak napsal prof 😄
No, souhlasím se vším, akorát mi není jasné, kdo nastoupí, když stávající garnitura pujde od valu....