Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

1207 komentářů

Levý světlomet mi nelze ovládat z místa řidiče, pravý funguje, co s tím? Stalo se Vám to také? Příručku Jak na to doma mám, ale před tím, než se na to podívám, tak bych chtěl slyšet Vaše názory. Díky za odpověď.
Topol: To je problem. Opravit se to neda. Vymenit = drahe. Ale na TP na to dbaji a byva to duvodem odmitnuti... 😒
A kolik to stojí vyměnit?
Na favorita stojí ovládání cca 1150,- na Feldu bude o nějakou korunu dražší.
Díky za tu cenu.
Taky se mně to pokazilo před TK. Ještě, že tam mám známé, kteří mně řekli, ať se na to vy***u. 😄 Zkrátka to seřídili a už na to nesahám.
Topol: V konferenci na Panore k tomu problemu s hydrokonektory psal TOM tohle😒br />

Cudlik je tam pouze zamackly, vytahnes ho klestema. Muze se stat, ze

bude bublina vzduchu v ovladani, to se da po sundani kolecka a vycvaknuti

plastoveho krytu odsroubovat a vytahnout pod palubku, na nem je take

kolicek. Pred plnenim otoc knoflik uplne doleva (svetla dole) a nacpi tam co

se tam vejde, musi to byt plne.

A taky Hank psal😒br /> Autorem postupu je Lu: Zjisti nejdříve, zda máš uniklou kapalinu z regulačního mechanismu. Pokud ano, musíš celou regulaci vyměnit. Regul. mech. je ve světlometu zasunutý na

bajonetu (pootočíš a vysuneš ven). Když to budeš mít venku, toč regulátorem a koukej, jestli z mech. u světla vyjíždí čep. Jestliže ano a světla se přesto nepohybují, je potřeba ten čep nečím prodloužit (o pár mm). Takhle jsem to měl já, vyhodili mě z technické a v servisu mi řekli "jedině vyměnit", což mi nedalo a kuchnul jsem to. Na čepy jsem navlékl takové trubičky a vše bylo OK.
Vlami, díky za odpověď, ale z hydrokonektoru mi kapalina vytekla úplně. Budu to muset časem vyměnit za nové.
Topol: Tak to je pak darda, vymena je vice jak za 1000 Kc. Doporucuji vymenit pred technickou. Anebo sehnat funkcni z nejakeho stareho odepsaneho Favoritu...
Tohle se řešilo už několikrát v konferenci "Felicia" na Pandoře. Zkus se tam podívat do historie, někomu tuším pomohlo doplnit do systému kapalinu, ale přesněji už si nepamatuju.
Mám Fel MPI 50 kW a u práce parkuju v celkem prudkém kopci. Když večer auto nastartuju, na jedničku vyjedu a kopnu tam dvojku, tak se to jakoby zadusí a jede to jen taktak, až po chvíli se to chytne. S ohřátým motorem je to v pohodě. Je to normální ? S firemní fel se mi něco podobného stalo taky, ale se starým favoritem s karbecem jsem byl úplně v pohodě, v létě v zimě se mi nestalo, že by chcípnul. Obávám se aby se neprojevila nějaká závada až budou nižší teploty v zimě.
Závada se neprojeví, to jen stříkačka nedává tolik paliva jako dával karbec. Je hlídaná lambda sondou kvůli exhalacím. Všimni si, co se valí z výfuku fava a kolik točí otáček a co proti tomu felda. Jde jen o zvyk, ale jinak je to v pořádku. V zimě to bude startovat normálně.
Diamant
Presne to isté robila aj moja Felicia 1,3/50 MPI. A to hneď odnova. Tak som to reklamoval, ale servis sa k tomu postavil, ako že je všetko v poriadku a žiadnu závadu neobjavili. Pritom krátko po štarte (tak do 1 km) auto pri rozbehu, kedy boli otáčky tak do 2000 jednoducho nepridávalo ale iba stagnovalo. Keď som v počiatku (keď bolo auto nové) dal plný plyn, tak to asi dva krát strelilo do výfuku. Potom som si už radšej dával pozor. Takže to považujem jednoznačne za chybu. Ak sa s plynom manipulovalo len opatrne, tak to aspoň trochu zrýchľovalo. Po celé 4 roky sa to chovalo rovnako. Takže som si na to zvykol. A robilo to nie len pri mrazoch, ale niekedy aj v lete. Akurát motor musel byť studený.
Projdi si konektory nejlépe všechny a vyčisti je a prostříkej nějakým přípravkem na kontakty, potom odpoj na 5 min akumulátor, aby se restartovala řídící jednotka a po několika kilometrch uvidíš jestli to pomohlo. Já jsem měl to samé a byl to konetor čidla teploty nasávaného vzduchu (v horní části sacího potrubí). Mimochodem ve značkových servisech na nic také nepřišli, VAG jim nic neukázal a přitom konektor se uvnitř zelenal jak byl zaoxydovanej. Jinak zavinil jsem si to sám, protože jsem si chtěl umýt motor a šel jsem na to s Vapkou. Takže od té doby motor neumývám. Napiš jestli to pomohlo.
Tak jsem se podival na ten konektor cidla nasavaneho vzduchu - uplne zelenomodry. Dela mi to obcas pri studenem motoru take, ale hlavne v lete. Konektor jsem vycistil, vysledek zatim nevim. Diky za radu, zdravim vsechny. Jarda
Kolega v práci má MPi 50kW a řešil stejný problém (po nastartování se nemůže skoro rozjet), zatím neúspěšně. V servise mu řekli, že tohle je u Felicií normální (spotřební vůz) a jedná se o častou závadu řídící jednotky. Navíc se mu po vyndání baterky jednotka přepla do nouzového řežimu a v tom zůstala už trvale, i když se po x startech má zase přepnout zpět. Zřejmě to bude řešit přečipováním a doufá, že jiná řídící jednotka bude OK.
Zdar všem.

Mám dotaz ohledně spotřeby oleje v motoru. Mám 1.3BMM50 a najeto 119tkm. Nikdy před tím, se mi nestalo, abych musel mezi kontrolami dolívat olej, ale teď mi v 115tkm začala svítít kontrolka a tak jsem se kouknul, a nebylo nic ani na rysce. Ale co mě udivilo nejvíc, že se tam vlezlo po horní rysku při dolití skoro 3 litry oleje. Má s tím někdo zkušenosti? Z výfuku dým neleze ani to nesmrdí.

Dík VLK
Mám stejný motor, najeto 140 tis. (koupil jsem v 80 tis. a ihned přestavěl na LPG). Používám minerální olej Mogul ForteGX Pro (15W40, API SJ). Měním po 15 tis. km a mezi výměnami dolévám tak 1 l.

Myslím, že Škoda udává spotřebu oleje 0,8 l/10 000 km. Takže je to v normě. Rozhodně olej kontroluji měrkou minimálně jedenkrát za měsíc (denně najedu 120 km) -- když se rozsvítí kotrolka, je dle mého soudu pozdě...
Tak je vyřešeno. Problém by v nějakých guferách okolo ventilů a tak se ztráce. Teď už to je prý v pohodě. Norma na spotřebu je prý opravdu 0,7l na 10tkm. Jinak olej tam je Shell Helix (nevím přesně) 15W40.

Svítilo to jen při ostrém průjezdu zatáčkou.

VLK
A kde prosím u MPI to čidlo najdu ??
Diamant
Ja len doplním, že mňa Felicia MPI zlostila s tým rozbehom už odnova. Takže vylučujem akúkoľvek oxidáciu. Výrobná "vlastnosť". A auto ani nikde dlho nestálo, lebo bolo priamo na objednávku.
To cidlo je na horni casti saciho potrubi, vedle skrtici klapky za krytem na potrubi. Vedou do nej ctyri draty a je umisteny smerem nahoru. Ma dve vady - je sice utesneny po obvodu, ale kolem privodu je zcela netesny, kontakty nejsou povrchove upraveny, takze rychla koroze. Po tom, co jsem jej vycistil, se cukani zatim neobjevilo, tak doufam , ze to bude OK.
pomohlo by zalití lukoprenem, nebo nějaký akrylátový tmel
to kdo - Ty máš dieslovou Feldu?
Cleaner: ne, proč? Hledej, už jsem to tu někde psal. To zalití koncovek kabelů se dělá u nás v práci běžně.
Ahoj všem, nevíte kolik stojí přední tlumiče, přední brzdové kotouče a destičky? Jaké doporučujete? Díky za odpovědi.
Destičky: Fri.tech . - dost dobrý a cena 360 nemá chybu. Kotouče: Obyč. budou stát snad do 500 (originální těžko říct). Lepší kotouče kolem 2.000. Tlumiče: obyč. něco přes 1.000, lepší je třeba Monroe Sensatrac - cca 1500-2000. Pokud bys chtěl něco sportovnějšího tak jedno z provedení HPs. P.S. Jedny plně funkční kotouče (po prvních destičkách) bych měl za symbolickou cenu (dával jsem ty lepší).
Monroe Sensavrak

teda alspoň co mi říkal taxikář co mě vozil domů tak dva roky tomu nazad tak mu v záruce sca. po 20 - 30 tis. po Prahe už stačily odejít dvoje a měl dohady se servisem ohledně reklamace typu náš test a váš test tlumičů.
Koukam do svych zaznamu a vymena prednich a zadnich tlumicu na Feldu Combi diesel mne stala ve znackovem servisu Skoda 5383 Kc. Na kombika jsou ale jinaci tlumice vzadu a na diesel zase silnejsi tlumice vpredu. Ale cena si nebude o moc vyssi.
Před rokem jsem dělal repasi předních brzd - nové kotouče, destičky a těsnění + kompletní vyčištění a natření. Cena celkem byla kolem 1288 (oba kotouče 752, destičky 450 a těsnění 86). Koupil jsem to, co měli a brzdí to normálně.

Tlumiče mě čekají možná taky, ale na Monroe jsem slyšel tolik špatných zkušeností, že je nevezmu. Buď HP, nebo Sachs.

Standa
Když jedu kolem 100-110 km/h jsou ve volantu cítit vibrace. Nechal jsem vyvážit přední kola, ale vibrace zůstaly... Někdy je to trochu cítit i při nižších rychlostech a zdá se mi, jakoby při zatáčení volant mírně cukal.

Čím to může být? Poraďte. Díky.
Hanku v jakým stavu jsou gumy, nejsou naploškovaný ? mohlo by to být spůsobeno i tlumičema nebo geometrií. A když to cuká při zatáčení mohly by to být i klouby poloos nebo i vytlučené klouby a silntbloky v ramenech.
odporucam ti skontrolovat tlmice
Asi s tím budu muset stejně do servisu... 😒 I tak díky za rady.
Mně v rozmezí 90 - 120 km/h také vibruje volant, ale také celé auto a v servisu nepřišli, čím to je, neboť mám prý vše v pořádku. Dali za vinu vstřikovacímu čerpadlu, ale to je dle mého názoru blbost. Co si o tom myslíte ?
Taky mi to zacalo delat asi pred pul rokem v 1.3 50 kW, kterou jsem koupil novou v 02/99, tzn. mam ji 3 1/2 roku. Nechal jsem vyvazit kola a pomohlo to jen velmi malo. Behem pomalejsi jizdy navic porad slysim jakesi periodicke huceni, coz s tim urcite souvisi. Za mesic to davam k jednomu soukromnikovi na prohlidku, tak uvidim...
Mě na vibrace při 100 - 110 pomohlo vyvážení kol + geometrie.
Tak jsem byl na STK a tam mi řekli, že mám vůli v zavěšení ramen, což podle mně bude právě to vibrování při 110 km/h, jenomže jak to, že na to v autorizovaném servizu nepřišli ???
Zdravim vsechny, chci se zeptat jestli nekdo nedodelaval el. stahovani oken do Fel. (Jablotron/HT Centr)? O jak pracnou zalezitost se jedna (nejake rady a finty). Jestli nekdo mate navod (PDF) muzete mi ho prosim poslat romcovo@seznam.cz

Diky
Chcem si dať namontovať do Felicie zabezpeč.zariadenie. Rad by som poznal Vaše názory, je nejaký rozdiel medzi CONSTRUCT a DEFFEND-LOCK?
Chcel by som vedieť v akom intervale( po koľkých km) treba kontrolovať sviečky u feldy 1.3 MPI(rok 99)a či je vôbec potrebné ich kontrolovať.Výmena sa údajne podľa servisnej knižky vykonáva až po 60 tisíc km. Ďakujem. Števo
Svíčky není třeba kontrolovat. V servise každých 15 000 km přečtou diagnostiku a pokud by byla nějaká drobná závada na svíčkách, tak by je měli zkontrolovat. A pokud odejde některá svíčka, tak se jednoduše vymění.
Skoro se stydím to sem psát, ale rád si nechám poradit...

Potřeboval jsem vyměnit žárovku osvětlení SPZ. Mrknu do chytré knihy a tam psali: "Opatrně malým šroubovákem vypáčíme sklíčko osvětlení SPZ..." Tak jsem to opatrně ulomil... Teda ty rozpěrné plastové háčky. Nová svítilnička SPZ - cca 200 Kč. 😒

Teď vyplivla žárovka v druhém osvětlení SPZ. Jak to mám vypáčit aniž bych to ulomil?
Jak to vypáčit ? No jak si psal, šroubovákem opatrně, ale to ti patrně nebude nic platné. Občas se to ulomí, ale třeba budeš mít napodruhé štěstí.
Ty packy, co drží svítilnu časem zkřehnou a pak praskají. Tak si nic nedělej z toho, žes je opatrně ulomil.
Ja jsem mel po predchozim majiteli prilepene zadni svitilny_SPZ modelinou, protoze mu obe svitilnicky praskly. Porad vypadavaly, tak jsem je koupil obe nove (skutecne stoji jeden komplet cca 200 Kc = silene).
Ahoj, koupil jsem si je do světlometů, mají mít +50% svítivost, co vy na to? Máte je už někdo, nebo jste si raději koupili jiné? 1 kus mě stál 153 Kč. Díky za odpovědi.
Mam je taky. Předtím jsem měl H4 Super taky Osram(+30😖. Nijak dramatický rozdíl od předchozích jsem nezaznamenal, ale je to o dost lepší než obyč. žárovky. Já je koupil za cca 180/kus, ale to bylo někdy v květnu a byla to úplná novinka. Za ty peníze dost dobrý a rozhodně lepší než dát 400/kus třeba od Philipse, když je to v podstatě totéž. O ničem lepší v této cenové relaci nevím.
Ahoj, sice nemam Feliciu, ale tieto ziarovky mam uz na svojom druhom aute. Moje momentalne - stary Nissan Primera - trosku "sliepnalo" s beznymi ziarovkami, s OSRAMami je svetlo ovela jasnejsie. Dialkove sa vobec nedaju s povodnymi ziarovkami porovnat: jasnejsie svetlo a dalej dosvietia.
Ve felicii ´96 bych chtěl vyměnit cyklovač bez plynule volitelné doby na novější, který už ji má. Co to obnáší? Prý nejde jednoduše vyměnit krabička, je nutná nějaká úprava. Ještě dotaz: v cyklovači cvaká(spíná), ale stěrače zůstavají v klidu. Na běžný chod fungují normálně. Kde hledat chybu?
Mnoooo, myslím si, že by se musela vyměnit celá pojistková skříňka, i s relátkem. To nové provedení ma i zapojení ostříkovače+stěrače. Možná by se musela vyměnit i ovládací páčka stěračů, ale to si nejsem jistý.
Mělo by to snad jít přepojit i bez výměny pojistkové skříňky. Já jsem po prostudování schémat dokázal přidělat dešťový senzor přepínatelný s původním cyklovačem (časovatelným), tak proč by nešlo předělat cyklovač za jiný. Akorát bude potřeba sehnat schéma zapojení a bude to trochu drátování.
No neznám pojistkový panel z felicie 96. U Felicie 99 mám z výroby programovatelný cyklovač a ve fávu 90 jsem měl jen ten na jeden předem definovaný čas. Sehnal jsem normálně v prodejně úplně stejnou černou krabičku ale určenou pro fávo. Má kupodivu jen o několik noh míň. Dal jsem ji do fáva a funguje to naprosto stejně jako ve feldě. Takže asi jedna z nich bude fungovat i ve feldě 96.
Taky jsem měnil cyklovač v 96/02, dal jsem tam paměťový z Fa93 a běhá OK, ten z Felicie 97> se jednoduchou výměnou relátka použít nedá 😒
U Fáva to byla pohoda krabička sem-krabička tam. U Feldy by to mělo být snad totéž. Víš 100%, že ten cyklovač funguje? I když je pravda že dneska výrobci aut zkouší lecos jak obyčejnému uživateli zkomplikovat opravu svépomocí a místo toho mu řádně provětrat prkenici. Tak v tomhle světle bych se ani nedivil, kdyby se musel nejen vyměnit panel ale ještě asi tak 50% el. zařízení v autě.
kdyz uz jste u tech cyklovacu, jak poznam ktery je ktery, kdyz bych treba sel lovit do favoritu na vrakac? muj vehikl sice cyklovac s pameti ma, ale maximalni doba mezi dvema stery je nastavitelna v rozmezi asi tak 0-5s a vic ne... tak to ma byt? me to prijde jako hrozne kratkej interval...
Na mojom (original) sa da nastavit od cca. 3-30 sekund.
Díky všem za názory a rady. Nakonec tam opravdu pasoval paměťový cyklovač z Favorita. Zatím vše funguje jak má, tak uvidíme.
Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.

Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.

Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.

www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.

Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vi😜 viz www.ross-tech.com/vag-com

Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz .
Zaujimalo by ma, aku mate teraz spotrebu.

Mne sa v poslednej dobe zda, ze to zerie akosi privela.

Urobil som teda taky test - natankoval som 25 litrov a som zvedavy, ako dlho to vydrzi. Zatial mi to po najazdeni 60 km ukazuje, ze to spotrebovalo 6-7 litrov, z coho vychadza priemerna spotreba vyse 10 l/100km.

Najzaumavejsie na tom je, ze jazdim nieco medzi mestskou premavkou a kombinovanou, a teda by mala byt spotreba podla mna max. 8 l. Schvalne teraz jazdim na nizkych otackach, pomalom rozbiehani a jazdim sam (bez spolujazdcov ci tovaru), kde by som tipoval spotrebu nieco okolo 7 - 8 litrov, ale urcite nie 10 - 11!

Je to normalne??? Ak nie, v com moze byt chyba?
Mám 1,3 BMM a spotřebu mezi 6,8 až 7,8. Jezdím tak cca 70% město, zbytek mimo. Většinou jsme v autě dva.
Po Praze 100% provozu v zácpách 😄 mám teď s 50kW Mpi pořád kolem 10 l/100 km. Maximum jsem měl po povodních 10,75 l/100 km. Kolega s Fab 1,4 44 kW má - pro srovnání - tu samou spotřebu co já.
V servisu mně řekli, že mám zkorodovane misky na tlumičích (jak se o ně "opírají" pružiny pérování) a že brzno rupnou. A že mám vyměnit tlumiče. Co je na tom pravdy? Já myslel, že tlumiče se mění, až podstatně klesne jejich schopnost tlumit kmity, že mohou upadnout nějaké misky mě nikdy nenapadlo... Nějaké názory? Nechám se poučit.
Jo,stat se to muze.Zaveseni Mc Pherson ma pero opreny o misku tlumice dole,takze kdyz ta urezne,sesune se pero dolu a tohle bych nerad zazil pri jizde. I kdyz je mi zahadou,jak by to mohlo zreznout az tolik tak rychle.Prece to nemas 10 let.
Je to rok výroby 1996, najeto 145 tis. km. Koupil jsem to před dvěma lety při 80 tis. km a negarážuji to.
No prave,sice je to nekolik zim,ale az tak hrozny by to bejt nemelo. Povrchova koroze jo,nekdy i dost oskliva,ale ze by to zasahlo tak hluboko? No,neda se vyloucit ucelovy tvrzeni servisu,aby udelali kseft,stejne,jako ze to opravdu je nacaty. Na druhou stranu s timhle poctem km bych asi o vymene dost uvazoval,ja teda ne spis,ale urcite. Novy tlumice na skudku nestojej zase tolik,vymenej to v kazdy slusny garazovy dilne a hlavne bude jistota,ze se to v zime bude chovat,jak ma.
Bohuzel musim potvrdit, ze to tak je. Mam Feldu 1996, najeto 130tkm, a leva miska je uz napul praskla. Koroduje to dost rychle. Muj struc mel ten samy rok, najeto 230tkm a prdlo mu to. Obe auta jsou negarazovane.
Hank >Je to mozny, kdyz jsem kupoval Fa tak ty misky byly tak skorodovany ze to vypadalo ze kazdou chvili to upadne.
Je možný, že si chtěli udělat v servisu kšeft. Faktem ale je, že misky na předních tlumičích jsou Bolest Favoritů a Felicií. Ve spodní misce je otvor pro odtékání vody. Když se ucpe, miska koroduje a může to dopadnout i dost špatně. Nevím kolik mají najeto tlumiče ale doporučoval bych je vyměnit - předeje se tím větším škodám popř. dalším nepříjemnostem. Když už se to bude měnit doporučuju koupit nějaké olejo-pneumatické tlumiče. Lepší komfort a cena jen o málo vyšší.
Jak to resit? Tlumice se maji menit max. po 100000 km, mnohdy se odporouci uz drive (pokud se jezdi vice ve meste). Neverim, ze puvodni tlumice z vyroby po 130kkm nebo dokonce vice jsou v poradku. Uz jste si v servisu nekdy nechali merit kmity tlumicu? Pokud jiz nevyhovuji, vymente je, usetrite pneu, zkratite brzdnou drahu a ziskate lepsi jizdni vlastnosti. Ohledne misky - je nutne pouze sledovat, aby se neucpala. Nekdo ji i maze vazlinou = ja to povazuji za zbytecne.
Tlumiče jsem nechal zkontrolovat když jsem auto kupoval, tj. v 80 tis. km.

Tlumiče tedy raději nechám vyměnit. Dám tam originál Škoda. Jinak díky všem za příspěvky.
koupil jsem starsi feldu rok 95-80 000 km, v malem servisu mi rekli ze mam zkorodovane predni misky tlumicu ze to casto praska, rek jsem si ze to necham po zime vymenit, v druhem servise byl zrovna bezplatny test tlumicu - tlumice ukazovali vyborny stav. Mesic na to mi praskla predni prava miska - v pohode jsem zastavil zavolal odtahovku(nastesti placenou pres pojistku)v servise mi rekli - bezna zalezitost tento tyden jste uz treti, ktereho privezla odtahovka s prasklym tlumicem. Doporucuji vymenit.(me to stalo 3000 Kc - 2x tlumice sachs s praci-3 roky nebo 100 000 km zaruka)
A hned tu mám další problém 😒. Když mně zjistili ty vadné tlumiče, tak si všimli, že mně nesvítí jedno brzdové světlo. Žárovka byla O.K. a prý je problém v té desce s kontakty, do které se dávají žárovky. Zkoušeli to zkoušečkou a v celé vodivé dráze, která vede k žárovce proud byl, ale v kontaktu u žárovky už ne...

Včera jsem zjistil, že už nefunguje ani brzdové světlo na druhé straně. Když do žárovičky klepnu prstem (při sešlápnutém brzdvém pedálu), tak problikne. Zkoušel jsem měnit žárovku, oškrabat kontakty a nic. Jen to klepnutí funguje...

Musím tedy vyměnit obě desky? Nechápu, co na těch deskách může být špatné... Seženu je na vrakovišti? A liší se pro kombíka (můj případ) a krátkou feldu??? Díky předem za rady a podněty.
Už jsem to vyřešil! Tak chyba byla v žárovkách! I když mají dobrá vlákna, tak zkrátka odmítají fungovat nebo jen bliknou, když na ně klepnete.
Diamant
Mne to robila ziarovka na osvetleni SPZ. A tam uz nie je ziadny prechod medzi drotikom od vlakna a kovovym obalom. Nechapem to, ale nova ziarovka to vyriesila. Inak ja som uz po 75.000 km mal dojem, ze auto na znemaje trase nesedi tak, ako kedysi. Ale uz som tlmice nevymenil, lebo auto islo z domu. Vycsinou vsak jazdilo v meste.
Viděl jsem párkrát na feldě s "novou tváří", že ty příčky v masce neměla černé, ale "kovové". Kde se to dá sehnat ?? Na www.autodoplnky.cz jsem u miloteca našel sadu nerez krytů na masku (cca 1400,-), je to ono ? A je to skutečně nerez, nebo nějakej vakuově pokovenej šmejd ?
Jo, u Rieger to mají taky, sada asi za 1350,- (jsou to asi pochromovaný kousky plechu, co se nalepí na umělohmotná žebra masky), ale jestli je to opravdu nerez, to asi ne - spíš mi to připadá opravdu jen pochromovaný..., ale parádu to nadělá, to jo.
Potřebuju to někde skouknout, než to objednám. Máte někdo tip v Praze ?
Ahoj, instalovali jste si někdo světlo nad zadní sedadla? Pokud ano, napište jak jste postupovali a zda to nedělá pazvuky při jízdě.
Jestli myslíš třetí brzdovku tak jsem dodělával na 97 originální z MR 98 a výše a vše OK.
Ne myslel jsem přidat světlo nad zadními sedadly kvůli čtení cestujících vzadu nebo aby se děti po tmě nebály.
Diamant
Ked je to este aktualne, tak ja som dozadu dorabal take iste svietidlo ako vpredu. Vyzeralo, ako keby tam bolo uz z vyroby. Dokonca teraz mam take aj vo Fabii. Do kratkej svetlo v zadu nemontuju. Najskor odporucam preskumat pozadovane miesto dlhou ihlou, ci tam nie je nosnik v streche. Bolo by blbe to zistit, az po vyrezani diery. Kabel odporucam natiahnut priamo od predneho svietidla, ale vrele odporucam kabel omotat niecim makkym, aby nerezonoval. A nezabudnut na diodu, aby predne svietidlo nesvietilo, ak sa to zadne zapne rucne.
Díky Diamante, aktuální to stále je. Kolik Tě to stálo? mohl bys mi napsat rozpis materiálu? To jsem otrava, co? Jinak dík moc. Pěkný den!!!
Ahoj, ještě mám prosbu, střešní okno mi rezonuje nad spolujezdcem. Jinak žádný pazvuky v autě nemám. Co s tím? Silikonoval jste to někdo? Díky za odpověď.
ve fel r.v. 11/2000 na mě čumí zpod palubovky takový hranatý konektor pro připojení rádia. Kde seženu zapojení a označení konektoru, případně co mám chtít, když chci koupit protikus. Dík
nedavno jsem nasel popis zapojeni na www skoda sk - zde je - Zapojenie napájacej svorkovnice je nasledovné: 1 funkcia „GALA“ – prispôsobenie hlasitosti rýchlosti vozidla 2 TELEFON MUTE – vypínanie zvuku pri prevádzke telefónu 3 vedenie K – vlastná diagnostika 4 S-kontakt – vypínanie a zapínanie kľúčikom zapaľovania (spínané +12V) 5 svorka 30 – trvalé napájanie (+12V) 6 osvetlenie 7 svorka 30 – trvalé napájanie (+12V) 8 svorka 31 (-12V) Nemusia byť obsadené všetky pozície – závisí od vozidla, výbavy, resp. či bolo namontované originálne rádio. Pri zapojení iného rádia, ako sú dodávané z výroby, alebo originálneho príslušenstva Škoda je potrebné urobiť nasledovné kroky: a) vypichnúť, zaizolovať a upevniť proti rezonanciám svorku 1, 2, 3 a 5 (ak rádio nepodporuje niektorú z funkcií 1 alebo 2) b) vymeniť medzi sebou svorky 4 a 7 c) použiť oddeľovací člen na napájanie antény rádia (originálne antény majú tzv. Fantómvé napájanie anténneho zosilňovača – po anténnom kábli), pričom voľný kábel (tenký) z oddeľovacieho člena sa zapojí do svorky 5 Vždy je ale nutné porovnať zapojenie svorkovnice autorádia a tu popísaného zapojenia svorkovnice vo vozidle, aby nedošlo k poškodeniu autorádia, alebo elektroinštalácie vozidla.
Poslední dobou u své Feldy 1,3 MPI pozoruju při jízdě (i při malých rychlostech), že volat při zatáčení jde jaksi trhaně. Jinak v servisu mi měnili kuláky, ale dělá to furt. Co to může bejt? Nevyvážený kola, tlumiče... Ještě něco, máme ve firmě služebního Favorita r.v. 90, ale ať to srovnávám jak to srovnávám, tak se mi zdá, jako by řízení v mojí feldě šlo o dosti víc ztuha. Zdá se mi to divný, protože to řízení by mělo být koncepčně shodný, a hmotnost vozu asi taky. Co vy na to? Doufám, že se ozve i někdo, kdo mi nebude radit ať si koupím nový fáro se servem. Děkuji.
Na převodce řízení je šroub, kterým se dá seřídit tuhost řízení (zjednodušeně řečeno). Jinak přitlačuje tyč se zářezy do pastorku a vymezují se tím vůle. Tak jestli to není moc utažené popř. jestli to odborníci v servisu moc neutáhli. Ono se taky může stát, že když je už řízení starší a hlavně utahanější, tak v rozmezí kolem středu (jízda rovně+menší zatáčky) je víc opotřebované zatímco kraje (prudké zatáčky+plný rejd) znatelně ztuhne. Pokut to už nejde jakš takš vyrovnat tím šroubem pak se musí vyměnit řízení za nové, nebo nechat zrepasovat střeva střední části. V tomhle případě nejde jenom povolit šroub a kraje rejdu budou OK, protože uprostřed by byla nadměrná vůle.
Mám najeto 35.000 km, takže si myslím že by na výměnu řízení bylo trochu brzo, a naví se mi zdá, že to jde ztuha už od začátku.
Teplý vzduch mi fouká jen z výdechů uprostřed palubní desky, z bočních ofuků a na nohy nefouká teplý vzduch žádný. Poradí někdo?
Boční ofuky nevím. Ale když to nefouká do spodní větve tak může být vypadlý díl topení za rádiem. Taky mužou být nějak pochroumaný klapky za výměníkem. Musíš to popsat víc - přestalo to najednou nebo je to koupený auto po někom?
Je to ojetý vůz (´96, 158t km, na lepší nebyly penízky😒(() koupený teď na podzim. Netuším zda to dělalo už před tím. Taky na polovinu čelního skla před řidičem to fouká znatelně hůř než u spolujezdce. Jo a taky plný výkon topení ubere něco na větráku. Pokud otočný knoflík vrátím zpět tak na cca 3/4, proud vzduchu zintenzivní. To vše pochoppitelně při stejné rychlosti větráku.
Na polovinu čelního skla před řidičem to fouká znatelně hůř než u spolujezdce snad u všech Felicií, holt jedna z nedořešených věcí (jako třeba tečení dovnitř, ale nechal jsem teď konečně vyměnit gumu čelního skla, tak jsem zvědav). Co se týká spodního teplého vzduchu, taky mi teď moc nefunguje, když jsem ze zájmu sundal kryt větráku pod kapotou a zpátky ho nasadil 😞(
Poslední dobou se mně několikrát stalo, že mně při jízdě zhasnula světla, včetně jejich kontrolek. Poklepem na vypínač světel zase naskočily. Co mám opravit, resp. vyměnit? Zvládnu to sám?
pal.pocitac mi ukazuje na volnobeh pri stojicim aute spotrebu cca 0,8 - coz je v poradku. Kdyz ale jedu s vyrazenou rychlosti napr. s kopce na volnobeh ukazuje 1,5-2 (1,3/50kW BMM). To asi neni vporadku.Druhy dotaz - pri akceleraci pri ctyrce seslapnu pedal na 2/3 - spotreba cca 15 litru, pri dalsim seslapnuti az na podlahu jiz spotreba nestoupa, vice jiz neakceleruje(auto jiz jen postupne zrychluje nebo musim preradit na trojku pro vetsi akceleraci) - je to snad nejake omezeni nebo ridici jednotka nedovoli vice paliva , ktere by nedokazala spalit. Auto jsem ted koupil starsi - presel jsem ze S125. Dik vsem.
Mas to v poriadku. Ono, ked stojis, tak PP (palubny pocitac) ukazuje hodnotu litre za hodinu, ale pri rychlosti vacsej ako 32km/h zacne ukazovat litre na 100km. Ono je tam v pravom rohu aj taky symbol l/h, ktory ti to ukazuje a ked sa rozbehnes a presiahnes rychlost 32km tak zmizne. A s tou stvorkou a 15-litrovou spotrebou je to tiez ok, pretoze aj ked pridas viac, tak uz motor nevie dokonale spalit zmes (o tom ho informuje lambda sonda) a preto tam RJ uz ani viac neleje. Ale ako sa auto rozbieha, tak by mala aktualna spotreba mierne klesat.
Jak často se má měnit?
hned jak zacne chrastit, nebo pri GO (to byva tak 150-200kkm)
Je tu někdo, kdo by mi mohl vysvětlit tuhle věc: jak u fava tak u fel jsem měl zamykání šaltpáky na zpátečce a vždycky, když nechám auto delší dobu - ale jedná se řádově o 1 den max, u feldy mám pocit, že se to projevuje už po vychladnutí auta, nejde mi vyřadit většinou jinak než silou. Prostě drží tam ta zpátečka tak, že mi to až rve srdce, jak ji musím vykopnout. Někdy pomůže se zařazenou zpátečkou popojet - cuknout spojkou, a hlavně dodržet zásadu - před opuštěním auta se zařazenou zpátečkou taky cuknout. Ale u feldy se mi zdá, že je to horší a tyhle fígle stopro sice zabíraly u fava, ale tady se někdy míjí účinkem. Je pravda, že u feldy mám taky daleko hlučnější převodovku obecně a to je to 11/2000 najeto 40 tkm. To favo bylo 91 a mělo ?x100tkm, neboť bylo původně služební.
Má někdo zkušenost s podelným nosičem na felicii kombi ? (cena na internetu je až 2 000 rozdíl mezi Neumanem a Hagusem !!), případně i s cenou za montáž někde ve Středočeském kraji.

Sonduji trh, předem dík za odpověď.
Vsechny zdravim. Chci se zeptat, zda se Vam nekomu stalo, ze Vam prorizli hadici u nadrze a vysali benzin. Mne se to prave stalo. Mate nekdo napad, jak tomu priste zabranit?. Diky za namety.

Jarda.
Dej tam opletenou hadici.
Ako riešite studené štarty?

Podľa manuálu je najlepšie nezohrievať auto na mieste, ale hneď ísť.

V praxi sa mi však podstatne viac osvedčil spôsob: naštartovať, nechať pár minút bežať (obyčajne zatiaľ oškrabem auto od ľadu či snehu) a potom ísť; motor sa zvykne zohriať na teplotu tak 40 - 60 stupňov.

Výhoda je najmä v tom, že sa mi potom zvnútra už nezahmlievajú okná (fúka už teplý vzduch) a teda lepšie vidím a aj motor sa mi zdá pružnejší.

Pri tomto spôsobe sa vraj ale karbonizuje motor, takže sa chcem spýtať na Váš názor a vaše skúsenosti.

Otázka pre tých, čo majú palubný počítač: akú spotrebu vám ukazuje pri studenom štarte pri voľnobehu (teda hneď, ako ráno naštartujete)?

Niekde som čítal, že vtedy je v pohode spotreba aj 8 litrov, čo sa mi nechce veriť.

Díky
Motor při malých otáčkách málo maže, hlavně když je studenej. Proto je potřeba mírně zvednout otáčky cca na 2000. Dále se prohřeje jen motor a ne převodovka a ostatní části. Auto je třeba prohřát celé. Proto radši očistím, natočím a jedu s citem asi 20 km.I když teploměr ukazuje 90, tak olej je ještě studenej a málo to maže.
Olej to je kapitola sama o sebe.

Mne tam dávajú nejaký minerálny Castrol s viskozitou 10W-40 za 1300 sk (minerálny za také prachy!), ale na budúcej servisnej prehliadke im poviem, že tam chcem syntetiku.

Najhoršie je, že neviem, aká viskozita toho oleja by bola najlepšia.

V manuálni sa píše, že môže byť aj olej s viskozitou 5W-50, ale keď som sa na to informoval v niektorých servisoch (autorizovaných), tak som dostal rozdielne odpovede. Jedni mi písali, že môže byť a že je to OK, druhí, že to nemôže ísť, lebo daný olej je príliž riedky a mohlo by to spôsobovať problémy. Takže som z toho úplný jeleň.

O syntetických olejoch s viskozitou 5W-50 sa tvrdí, že sú na zimné štarty to najlepšie.

Ty používaš čo za olej?
hned jet je nejlepsi jak pro motor tak pro katalyzator, ale pokud je tak -10 a vic, tak je fakt lepsi volnobeh a pockat aspon nez otacky klesnou pod tisic a topeni zacne foukat teplej vzduch... ja obvykle cekam, az mi prestane zamrzat predni okno...
Castrol Magnatec 10W 40. Řidší olej je dobrej na zimu. Rychleji promaže motor, je dobrej na krátký cesty, ale například můžou cvakat hydraulická stavítka ventilů (u starších motorů). Pokud se dřív používal minerální olej, tak syntetiku nedoporučují, protož prý to může uvolnit usazeniny a ty můžou něco ucpat. Ale každý má jiný názor.
Čo považuješ za "starší motor"?

Ja mám auto vyrobené v r. 2000, jedna z posledných Felícií.

Ja som naopak počul, že prechod z minerálneho oleja na systetický môže byť, nesmie to byť naopak, keďže syntetika si vytvorí mikrofilm.

Tuším naozaj platí "čo človek, to názor".

Radšej sa ešte poradím s pár servisnými technikmi, ale aj tak díky za poradenie.

P. S. Krátke cesty sú práve môj problém, takže hľadám niečo, čo by to motoru uľahčilo. Jeden mechanik ma však ukľudnil, že pri tom množstve km, ktoré ročne najazdím (7 - 10 tis. km), motor v pohode vydrží.

Vidím, že sa v tejto oblasti dosť vyznáš, a tak sa ťa spýtam ešte na jednu vec - keď teraz v zime na snehu prudšie zabrzdím a samozrejme sa hneď zablokujú predné kolesá, je počuť niečo ako buchot smerom od predných kolies. Inak auto brzdí perfektne a rovnomerne, takže si nemyslím, že by bolo niečo z brzdami, ale neviem.

Ten zvuk je počuť len v okamihu, keď sa zrazu bloknú kolesá, keď sa potom šmýkam po ceste, už to nepočujem.

Nevieš čo by to mohlo byť? Pred polrokom som bol na teste tlmičov a dopadol dobre, takže tlmiče by som netipoval...
Peter: Zkus si prejit z mineralu na syntetiku. A pokud

mozno bez pruplachu a pri beznych intervalech

vymeny oleje. Pak nam rekni, jak jsi dopadl :-\

(S nejvetsi pravdepodobnosti se zacpanymi mazacimi

kanalky a zadrenym motorem -- ne, ze bych te to pral!)

Takze asi takhle, jestli chces prejit z mineralu

na syn, tak pres polo syntetiku, se zkracenim intervalu

vymeny oleje a s pruplachem.
Fajn, díky za varovanie. Jeden by povedal, že keď mi raz nejaký automechanik povie, že to ide v pohode, tak mu môžem veriť...

Mohol by si byť ale prosím Ťa konkrétnejší?

Čo to približne znamená skrátený interval? 2 mesiace, 6 mesiacov?

A k tomu preplachu - nevieš náhodou, v akej cenovej hladine sa to asi pohybuje a ako je to časovo náročné?

Díky
ahoj peter

mam 5 rocnu feliciu a cca 85000km, vidim ze nevies co z peniazmi

, podla mna je zbytocne do nej davat polosyntetiku, ci syntetiku.

Motoru predsa najviac ulahci setrne zaobchadzanie ak je studeny.

Kolega chodi autom dlhsiu trasu do prace.. (hold aj tak sa da..)

Redsi olej ti motor bude viac zrat, a motor bude aj hlucnejsi.

a potom zivotnost motora bude vyssia aspon o 10% ?? myslim ze nie.

alebo sa zvysi nejako podstatne spolahlivost motora,lahsie studene

starty? ?

jazdis pri -20? ak nie...

kolko startov spravis mesacne?

ides iba kratku trasu?

vrazil by som tie peniaze radsej do voskov na lak, udrzbu interieru, ochranu pred

koroziou,zlodejmi atd.. nech ti to auto nevyzera tak ako moje.. 😉

interier vidis hned, ale vnutro motora?

a potom ak najazdis okolo 10.000 km/rok...

Radsej si odloz peniazky na termostat, snimac otacok, alternator,starter,vyfuk atd.

a ked sa ti zda Castrol GTX3 drahy, (aj je) mozes pouzit hoci mineralny

Valvoline Turbo G. stoji cca 720Sk (4l) oproti Castrolu GTX3 za cca 1000.

kvalita je podobna, takisto zabranuje tvorbe cierneho kalu..viac na valvoline.sk (skryta reklama..)

pouzivam ho tiez. zatial som nezadrel..

len pre ilustraciu: mineralny Valvoline (10W40 API😡G cize nic moc) davam do Kawasaki GPZ 500 S (je predpisany vyrobcom)

a po 9 rokoch a 40000km je ten motor

cisty, ziadne problemy. olej som menil rocne. (samo ze nie je tak uplne cisty ako po syntetike,

nenasiel som ale ziadne usadeniny ci bordel zeby sa nieco v mazani mohlo upchat.

a predstav si mineral je predpisany aj ked toci 11,000 otacok a ma 48kW ..😉) )

Podla mna sa mazacia sustava motorov navrhuje a ladi pre konkretnu skupinu olejov,

pre feliciu by to podla mna malo byt SAE:15W40, API: SG az SJ..

ak auto ma najazdene tak okolo 20tKm, je mozne dat polosyn. bez preplachu, a

vymenit skorej. tak po 7 az 10.000 km, potom uz sa ide normalne. kazdy rok a 15.000km.

ale nerobil by som to. naco.
ten Valvoline je TURBO V nie G dokelu...
na preplachovanie sa pouziva Engine Flush za 166Sk (Valvoline akoze inac...tusim si otvorim obchod..alebo zeby som zacal aj fritovat na Valvoline??)
Kamasko: Díky za ukľudnenie a vlastnú skúsenosť.

Moja ranná jazda pripomína jazdu traktora 😊); nízke otáčky (pod 2300 ot/min.) a "šetrné" zaobchádzanie; o to väčšia radosť je keď idem na nejakú dlhšiu trať, dobre sa mi zohreje motor a potom ho vytočím do 4,5 tis. 😊).

Pokiaľ ide o tú cenu, tak olej mi menia ročne (ako inak) na minerálny Castrol GTX, oproti ktorému je cena syntetického len o niečo vyššia, takže tých pár stoviek by ma určite nezabilo, najmä pri vedomí, že motor je menej namáhaný.

Mňa to napadlo najmä preto, že som čítal pár článkov o tom, ako dobré sú nové syntetické oleje s viskozitou 5W-50, pretože najmä pri studených štartoch a krátkych prejdených vzialenostiach je to najlepšia ochrana motora.

Inak s motorom som zatiaľ nemal žiadne problémy, hoci občas (najmä v lete) ho trošku vytáčam, ale motoru predsa treba občas pripomenúť vyššie otáčky, aby na ne "nezabudol".
Predtým sme mali starú škodovku 120 s motorom z Rapid-ky, ktorá keď sme ju kúpili (bola po generálke motora) v pohode dala 130 - 140 km/h. Po štyroch až piatich rokoch jazdy štýlom "nad 3,5 tis. nikdy" (žena za volantom 😊)) už nedala viac ako 100-110 km/h. Vtedy som si povedal, že keď ja budem jazdiť, toto nedopustím...

To len tak naokraj...

O exteriér sa nejako zvlášť nestarám (zatiaľ), hoci mi dosť vadí, že som trošku zlenivel a auto som už ručne neumýval aspoň rok. Jazdím stále do autoumyvárne, ale relatívne novej, ktorá má podstatne jemnejšie štetiny ako umyvárka, ktorú som párkrát použil predtým. Lesk je stále dobrý a auto vyzerá stále "veľmi novo", takže ma ani nenapadlo venovať vonkajšku väčšiu pozornosť.

Keďže máš takúto negatívnu skúsenosť so svojim autom, mohol by si mi poradiť, čo a ako často robiť, prípadne čomu sa vyhýbať, aby som nedopadol ako ty (neuraz sa prosím Ťa 😊)).

Díky
noo zasa az tak zle som nedopadol ... 😉

Moj problem je korozia. (nielen moj)

co tu dalej tvrdim su iba moje subjektivne nazory,

maj to na mysli.

takze😒br />
najprv som si pozhanal najaku literaturu, tusim z

vydavatelstva kopp. >Felicie jak nato< cca 500sk

1. olej, filtre, naplne si menim sam a pravidelne

pretoze neverim servisom. Snazim sa kupovat originalne diely. V servise musim pri aute stat a pozorovat mechanika pri praci inak tam auto nenecham.

A to si donesiem svoj olej, filtre atd...

vlastne posledne roky si to robim sam.

Preco? olej sa moze v servise menit iba spolovice,filtre vobec, kapalina sa nemeni ale uctuje atd. (nebudem nikoho menovat)

2. nepodcenoval by som koroziu. tzn pravidelne (rocne) osetrit dutiny, niecim kvalitnym co nevytecie von.

podbehy, zadne blatniky, zadne dvere a plechy pod listou na zadnych dverach su slabe miesta.

Dutiny byvaju zvnutra osetrene cca 10-15 cm od otvorov na spodu, ostre hrany plechov su neosetrene.

skus sa pozret tam kde davas zdvihak ako to vyzera. ci je to OK

Predne blatniky mi hniju vnutri motorov. priestoru, tam kde su skrutky, pod nimi.

3. pod tesnenie zadneho okna som natlacil priehladny silikon vraj sa to moze aj na prednom skle, neskusal som.

4. WD40, a konkor su casto pouzivane pripravky...

teda kazdych 6 mesiacov odpojit baterku a prestreknut konektory konkorom,kontoxom ci WD40.

Hlavne snimace na sani vzduchu..

5.auto som vytlmoval, zatial iba spodok zvnutra, podrobnosti mas v rubrike Odhlucnovani vozu, materialy...asi sa uz prepadla do archivu.

6.v tej knizke mas dost podrobne popisanu udrzbu, co kedy a ako.

7.auto som v 48000km dal prerobit na LPG, vraj to

predlzi zivotnost motora. Olej je pri vymene tmavohnedy, smrdi ako stary plynovy sporak...😊)

8.motor neumyvam

..asi tak,.. hadam ma este volaco napadne.

Felda funguje bez problemov, (tuk tuk tuk), odisiel mi iba termostat,brzd valcek, a uhliky na

alternatore, regler. (alternator to je fakt *, vydrzi tak 60000km,),vyfuk. Tlmice mam na 43-46%

nevies aky vplyv ma nezavisle kurenie?

myslim aky negat. vplyv to moze mat??

moznoze startovat predohriaty motor by bolo lepsie, ak pri tom nebude odchadzat nieco ine..
Páni, diky za fakt podrobnú odpoveď.

Tiež zháňam podobnú knihu - od vydavateľstva GRADA - Opravy automobilov Škoda Felicia. Mala vyjsť v r. 2001, teda pokiaľ viem, malo by ísť o najnovšiu knihu. Háčik je v tom, že v našich kníhkupectvách majú iba podobnú knihu od GRADA - je síce dvojnásobne hrubšia, ale podľa obsahu je všeobecnejšia a o údržbe a opravách tam je menej. A ešte k tomu je z r. 1998 alebo 1999 (nie som si istý).

O autoservisoch viem už tiež svoje. Pred polrokom som bol na druhej ročnej prehliadke a teraz zisťujem, že na väčšinu vecí, ktoré mali urobiť, sa úplne vykašľali.

V ostrekovačoch mi zamrzla "nemrznúca" zmes (pri -10 stupňoch), doliatie elektrolytu do baterky - nula bodov, taktiež nula bodov kontrola tlaku v pneumatikách či dokonca dofúkanie a mnoho iných.

Vzhľadom na to pochybujem, že mi vymenili celý olej spolu s filtrom (zrejme si povedali, že pri tak málo najazdených km si to nevšimnem a samozrejme mali pravdu) a iné dôležité veci.
Samo o sebe je dosť podozrivé, keď ten dlhý zoznam prác, ktoré treba urobiť stihnú za 1,5 - 2 hodiny, nie?

Proste im už neverím a už ma tam viac neuvidia.

Našťastie neďaleko vybudovali nový, zatiaľ má dosť dobrú reputáciu, takže skúsim ten.

Chcem sa ťa len spýtať na to, ako reagujú, keď im povieš, že chceš byť pri tom? Ja si teda viem živo predstaviť tú reakciu a to je ten dôvod, prečo na to asi nemám. Ale možno nájdem odvahu a skúsim to tiež.

No ale keby mne stál niekto pri robote za chrbtom, tiež by mi to asi vadilo. Ibaže keby mi za to platil (a ešte k tomu také prachy), tak by som to asi raz za čas vydržal.

K bodu 8: Ja by som motor práveže chcel udržiavať v čistote, ale u nás sa nájde len pár servisov, kde ti ponúkajú umytie motora a ešte k tomu na vlastné riziko, takže zatiaľ nič.

O tom nezávislom kúrení neviem, zatiaľ som počul iba o pozitívnom vplyve, o negatívnom nie. Pred nejakým časom som sa na nezávislé kúrenie informoval v jednom servise, ale ponúkli mi iba nezávislé kúrenie pre Octáviu za 45 tis. SK (!), takže som sa porúčal...

Zatiaľ díky moc za rady
Len dodám, že predchádzajúci príspevok patrí Kamaskovi 😊))).

Ad Bob_: Díky, asi teda nechám minerálny olej a nebudem to komplikovať. Asi netreba veriť všetkému, čo čítam...

Pri novších autách má syntetika zrejme vyšší efekt ako pri dnes už starších motoroch Felícií.

Radšej teda budem dohliadať na to, aby vymenili olej fakt celý a budem aspoň pokojnejší.
Peter: Synteticke oleje (obecne) maji moznost

lepe snaset teploty (nizke i vysoke). Jenze to

tvoje 10W40 ti dneska udela i mineral. No a nejakych 5W50 neni pro Feldu potreba (tedy jestli s ni nejezdis vecne po dalnici, a tos rekl ze ne.
No a kdyz

ma i API SH (nebo kolik ma Felda mit), tak maze

tolik, kolik ma... Mozna se koukni i na nejaky levnejsi

olej (nic proti Castrolu GTX3, ale je podle mne predrazenej. IMHO je i normalni olej za 100-150 Kc dost dobry.

Spise nez za "kvalitou" bych sel po tom, zda splnuje normy pro motor a spise bych ho menil casteji (trebas o 2000 Km drive), obzvlaste kdyz jezdis ve meste...

Ale kdy menit by ti nejlepe rekl rozbor oleje.
Peter: K tomu oleji. Pri poskakovani po meste

je nejdulezitejsi ten olej menit vcas (radeji drive).

To, jestli pouzijes min, nebo syn by ti melo byt jedno.

Hlavne, at ten olej splnuje normy (API, SAE, popripade koncernove -- dulezite je, aby ti mazal pri nizkych teplotach a neprepaloval se (10W40) a "jak" maze (SH, SJ)).

IMHO je syntetika pro Felicii skoda (stejne by ti ji akorat zrala, klepali by ti hydrostely...), radeji bych

tam daval nejaky Mogul Forte (GX FE -- Feldu nemam, tak nevim, zda je doporucen, ale staci i pro 16V motory, takze asi jo) a menil ho

casteji (samo ze i s filtrem). Nic lepsiho nemuzes

udelat (IMHO).
Ze nezalezi na tom, zda je to min ci syn...

Samozrejme na tom zalezi, nemuzes je michat

a zivelne mezi nimi prechazet (tedy ze synt muzes

v pohode prejit na mineral (polosynt.), ale zpet

to musis udelat prez zkracene vymeny.

Chtel jsem rici, ze tomu motoru synt nepomuze k

buhvijakym vykonum.
poradte jak nejlépe zamezit pronikání solanky do topného systému a potažmo do kabiny,ta slanost v hubě je fakt nemilá
V solidním servise Tě nechaj dívat se co Ti na autě dělaj,problém je když vidíš jak a co dělaj(špatně),já se neudržel a vynadal mechanikovi do jak to u Vás říkáte chujů a nakonec jsem na autě pracoval s ním.
Teda, byť na mieste toho mechanika, tak ťa asi prizabijem 😊)).

To ťa odtiaľ nevyhodil?

Skúsim sa v servise opýtať, či je možné "pozorovať" prácu technika, prípadne mu kúpim pivo či dám nejaké dýško a uvidím.
Oprava: ...prácu mechanika...

Už mi z tých počítačov začína šibať 😊))
>peter: ako reaguju servismani???

to mi je jedno, som povedal ze si za svoju povest mozu sami.

Niekto v pezotackom diskusnom fore tvrdil, ze si pri vetsej oprave

zistuje kolko normohodin treba. hi hi to by som chcel vidiet tie xichty

pri vyuctovani..
>Peter😒br />
aj ked sa kvalita servisov sa za posledne roky podstatne

zlepsila, ono kontrola musi byt. Nestalo sa mi ze by sa snad

pokusali mi vymenit cosi co funguje za cosi co uz dlho fungovat nebude..😊

V servise sa normalne slusne opytam ci mozem byt pri aute,

a ked mi povedia nie, tak idem prec.

Ale v servisoch v Seredi,Galante si auto musis potiahnut do dielne sam,

a uz ta odtial nikto nedostane 😊)

Mechanikom dam pokoj, uplne staci ked som tam, a idealne je ked sa

s nimi bavim a dobre ich rozptylujem ha ha ha ...

aspon nemusia myslet na pracicku ale na .. 😉)

potom to aj tak vyzera..

A pytal som sa ich, ci im to nevadi ze im tam obsmrdam,

a povedali mi ze ani nie, lebo sa ma mozu nafleku opytat

ci mam dost penazi na to a to... a ked budem moc muudry tak ma poslu

do . (este sa nestalo) (hmm zeby som bol blb?)
.....

Vlastne by stacilo byt za sklom a popijat kafe.

Ostatne ma to zaujima, co mam pod kapotou. Este by to chcelo mat aj

Auto. 😉
>Grada ked vyda nejaku knihu ktora nebude _RIEDKA_, tak to pojdem

zapit 10 rocnym Tokajskym. (Dobre nie? Keby naaaahodou volaco vydali...)

ale nevydaju. Tokaj pre istotu mam.

Komplet servisna dokumentacia na feliciu stala pred rokom cca 9500 Sk.

Da sa kupit po castiach.

Odporucam Felicie jak na to, z vydav. Kopp. cca 500Sk.

Jednu knihu z Grady mam, tam som sa docital ze Felicie je spickovej vuz, srovnatelny.. a

dalej som uz necital. _NIC TAM NENI_ ani Hadepee. (hruby domaci produkt)

je to kniha o felicii, nie o opravach. to mi je fakt na HDP.

Kopp som kupil cez internet.
Čo presne je to za knihu?

Skúšal som hľadať na nete, ale nula bodov.

Nevieš presny názov?
Ale ta kniha o Kopp-u vysla v troch ediciach. Mam ich vsetky tri. Je to celkom dobre napisane. V prvej edicii bola aj elektricka schema Felicie 1.3 a 1.6. Vsetky edicie sa navzajom doplnaju...
Kopp.cz, Skoda Felicia a ine > Jak nakupovat ze Slovenska?

Knihu objednejte běžným způsobem prostřednictvím našeho nákupního systému ve virtuálním knihkupectví. Knihy Vám přijdou od slovenského partnera, který Vám předem příjem Vaší objednávky a její vyřízení potvrdí.

Adresy našeho slovenského partnera😒br />
ANIMA, Tyršovo nabrežie 1, 040 01 Košice, tel./fax: 055-6003225, e-mail: anima@dodo.sk
Prodám vůz Škoda Felicia GLX. Najeto: 105 tisíc kilometrů. Barva: modrá. POZOR jezdí legálně na LPG. Výbava: alarm, centrál, elektrické stahování oken, sportovní volant Dino (výrobce MOMO) + původní volant, sportovní pedály, střešní okno, construct, sportovní tlumiče Škoda HP, sportovní nerezový výfuk škoda+ nový středový díl s katalyzátorem, lyžina pod motorem, tažné zařízení, rozpěra tlumičů, zadní horní spoiler, přední sportovní maska + původní předám, hliníková 14“ kola škoda, plechová 13“ kola s novými zimními pneumatikami NOKIAN, 6x reproduktory, nové 5 dveře a přední blatníky. Pěkný stav, super vzhled, super jízdní vlastnosti. Cena k jednání 110 tis. Kč. Při rychlém jednání SLEVA. Více na telefonu: 608 268 608. Foto na [odkaz]
Mám feldu 1.6/97 najeto cca65 tis.,brzdové destičky měněny při 50 tis,

Poslední dobou zjišťuji že při brždění musím více sešlápnout pedál aby brzda zabrala. Máte s tím někdo zkušenost?
Mozna stara brzdova kapalina? Mel jsi ji menenu?
Před třema rokama,(rok asi přetahuju, v servisní knižce myslím píšou výměna po dvou letech)

,že by ?
A nebo nekvalitni desticky, ci spatna kombinace

desticky/kotouce. Je to fakt takova traga?
Kotouče jsou ještě původní,destičky jsou také originál škoda,zas tak hrozné to neni.

Jaké jsou zkušenosti s životností kotoučů?
Podle toho jak to líčíš bych spíš vsadil na dokonalé odvzdušnění celého brzdového systému a popř. kapalinu vyměnit úplně. Jinat pro tu 1.6 (zvlášť když má docela málo najeto) vřele doporučuju vyměnit vačku a ŘJ - znatelně ožije.
Uvažuji o tom,možná bych zkusil ŘJ od CIMBU sportu, ale otázka je abych tu rychlost vždy dokázal ubrzdit.

Jak se ten motor potom chová? Dají se rychlosti víc točit?
libor111: Felda celkově ožije - konkrétně 0-100 cca 10-10,5 s Vmax. cca 180-190. 100-130 na V. cca 10 s. Spotřeba zůstane +/- stejná. Servisní nároky nezměněny, palivo BA 95 taky. Fakt to za to stojí. Je to vyzkoušená úprava. Mimo mne to tady má PTD, RV a těsna. Pokud vím všichni spokojeni. Víc najdeš ve starších příspěvcích v tématu Felicia tuning. Jinak pokud jde o ty brzdy tak já mám kotouče Lockheed a desky Fri.tech - nějaké zlepšení tam je. Taky se dá nechat vylepšit i zadek (zatěžák + lepší obložení) což mám v plánu do budoucna. Měj se ... PR!
To PR, to myslíš vážně, že pouhým chiptuningem má felda 0-100 za 10,5s? Ani náhodou. Navíc jsi to měřil podle tacháče se stopkama v ruce. A tachometr ukazuje až o 10% víc než je skutečnost. A proto si jel podle tacho 100, přičemž skutečně 90 km/h a proto ti vyšlo 10,5s. A max. 180-190 podle tacho bude možná 160-170. Kdyby byla ještě udělaná hlava a vačka tak by se tomu možná dalo věřit.
Presne ako pises. taketo hodnoty su len v rozpravkach. Ak sa motor poriadne upravy vacka a pod. vysledok sa na 10,5 s. odrazi. Netreba vsak zabudat aj na odlahcenie hmotnosti auta, par desiatok kil dole urobi svoje, napr. zadne sedacky, predne uz sportove, bez rezervy a pod.
Jenom se musím PR zastat,hodnoty platí pro motor 1.6 a máme úpravu vačka+hladkej stř.díl+jednotka+filtr.Jasný je, že pouhým čipem a navíc u 1.3 by to byly hodnoty z říše snů.
Beny_: Plně souhlasím s tím co jsi napsal, ale dřív než něco vypustíš si přečti příspěvky do historie, abys věděl na co reaguješ. Děkuji RV.
Životnost kotoučů a desek. Mám najeto po roce a něco 70.000km a desky i kotouče original. PTD
Brzdy chtějí čas od času pořádně probrzdit a většinou potom výrazně ožívají. Pokud se jen šolichají, tak časem ovadnou a člověk má pocit, že musí použít větší sílu. Stačí pak na přehledném úseku, kde nikoho neohrozím párkrát razantně zabrzdit (na mezi blokování kol)a hned je to o něčem jiném.
Nazdar všichni. Chci se zeptat jestli náhodou nemáte někdo radu či nápad týkající se problému mýho bráchy. Má Felicii Kombajna 1,3i r.v. 95. Je to ješte ten jenobod - nevim jak se to menuje správně. No a během posledního čvrtroku mu to přestává jet. Zkoušel všechno - od výměny vzduch. filtru přes svíčky, předstih až po měření tlaku ve válcích. Ale auto jede porád jen 120km/h víc a ni ťuk. Nevíte někdo čim by to mohlo bejt? PS: Tlaky ve válcích byly 6 - mevi čeho - on mi to řekl ale já se to nezajímám, takže vím že prostě 6. Děkuje za podměty k řešení situace. Petr
mrkni sa ci je v poriadku snimac klepania motora
Felicia z roku 95 vybavená jednobodovým vstřikováním nemá snímač klepání.
Může to dělat snímač otáček (na převodovce, cca 300,-Kč), ale motory 1,3 mají obecně problém s těsněním pod sacím/výfukovým potrubím a u jednobodovky Bosch i s těsněním pod jednotkou, často stačí oboje jen přitáhnout 😉
ma, ale pouze pasivni (=primitivni), stejny jako mely favority s jednobodovkou
Ahoj všem, poraďte prosím, jak jste montovali elektrická zpětná zrcátka na Felici, kde máte ovládání (výplň dveří nebo na klice) a kolik Vás to stálo nebo doporučte servis. Děkuji předem za odpovědi.
Koupit zrcátka v správný barvě a ovladač včetně madla na vrakáči. Cena tak za vše max. 1500,-Kč a pak nabastlit kabely. Schéma mohu dodat.
Schematko ano prosim, prosim.
Tka sem zs tady. Brácha to večer zkusí - myslim ty kamna atd. Ještě se chci zeptat, jde tenhle typ připojit na diagnostiku? A kde je CPU?

Dik Petr
Kamos mal favorit ktory siel max. 100-110, bol tam vadny snimac klepania, nekecam. V servise si s tym nevedeli poradit, chceli menit RJ...

Ked je vadny snimac ot. auto nenastartujes. Ten snimac otacok bud funguje alebo nefunguje. Nic medzi... Ked motor ma pravidelny chod, netrha sebou, tipujem to na snimac klepania. Nemal by byt extra drahy, mozno by ho stacilo pozicat.
hoops

opravoval feliciu, favorit nema snimace detonacneho spalovania, aspon ich tam neviem najst. Kecam. sorry,

polepsim sa.

Bosh mono motronic = monopoint = bez snimacov klep. motora.

Simos 2P, Magneti marelli = MPI = zo snimacmi
Ve firmě máme felicii GLX je to jeden z posledních kusů a je tímto ciklovačem vybavena. V pojistkové skříňce to znamená jednu krabičku navíc,máte někdo nějakou zkušenost?

Stačí doplnit nebo je i jiná kabeláž?
Jen jsem vymění relátko za ten ciklovač a u Felicie Combi 1,3 12/99 to funguje.
Co Vám měnili v servisu a kolik korun jste platili?
zadne piestiky na bubnovych brzdach, + spotrebak(prevodovy olej, vsetky filtre, brzd. kapalinu atd.. cca 5000 Sk + predne brzdove dosticky 1200 + zadne 1200

nuz skoda auto, skoda penazi
Moj nestastny kolega na 1.3 MPI r. 99 po 35.000 Km a 2 rokoch > alternator, RJ, servo ( ani neviem ake, stalo 6000) spolu to bolo cca 4200 + 19.000 + 6000 ) + ostatne filtre, oleje + pracika 340 Sk / hodina ... celkovu sumu neviem.

skus odhadnut. mal stastie, nevyhorel. Prebijal mu regler, mal tam tak 18 voltov a mozno aj viac, a dlho...
Kolko vydrzi ten krap fungovat? Mne 'kleknul' po cca 60.000 km... vraj lubi skorej ci neskorej uprazit RJ+ostatnu elektroniku. ake mate skusenosti?
Mam Felicii 1.9D... Kdyz je motor studenej tak se ozyva zvoneni, ale jak se trochu ohreje tak to prestane. Udelay se rozvody, vymenil prvni dil vejfuku, posilovac rizeni.. a je to porad to samy 😞((. Kdyz to zvoni a zacne se tocit volantem tak se to zvoneni meni a jakoby s tim souviselo.. Ale posilovac je novej a dela to porad.. Nevite nekdo cim by to mohlo bejt? Znamej ma taky 1.9D a ma ten samej problem.. Diky Honza [odkaz]
Nevím co to může bejt,ale když motor zvoní tak to má za sebou.Jak Ti startuje ?Jinak ta Tvoje Felda vypadá docela pěkně.Škoda,že ten motor není 1.6.
Diky za pochvalu 😊).. Doufam ze bude vypadat jeste lip, planuju naky hezky kola, protahnout kapotu, podvozek HP.. no chce to cas a PENIZE 😞(.. No a motor v haji nebude, to ne. Ma najeto 62 tisic, pravidelna udrzba, olej po 7500tis jak ma bejt, a zachazim s nim taky dost slusne ;o). Startuje v pohode, trosku hur kdyz je teplej, ale to je taky casta zavada u 1.9D.. No feldu 1.6 sem chvili mel, a ta spotreba nebyla pro me!! Sice je tohle liny, ale kdyz se chci trosku svizt tak jezdim tatovou oktavku TDi (s chipem 93kW 😊).. To presednuti do Feldy je pak kruty.. 😉.. No ale skoda ze nevite cim to zvoneni muze bejt 😐/
(😄 Jak 1.6 ?? 1.9 ! To je správnej model ! (😄)
Ahoj, ve Feldě mám střešní okno, často mi vpravo vedle něj drnčí rám a polstrování. Co jste s tím dělali? Tmelili? Rozebírali?
Dobry den, i kdyz nehsem pravidelny ctenar teto rubriky, mel bych jeden dotaz. Tyka se hodin v pristrojove desce. Ted par dny se uplne odporoucely. Mam dojem, ze je to poprve, co prestali fungovat, proto sem se chtel zeptat, jestli to je tim, ze je venku pod nulou a tak tak tam zamrzaji kontakty, nebo to muze byt treba pretrzeny kabel?Diky moc za odpoved.
Hiroshi, prover pojistku v pojistkove skrince u spolujezdce. je to ta 19. zleva

je 15A - přístrojová deska, vyhřívání sedadel, natáčení zrcátek, hodiny, elektrické stahování oken.
to topol: Dival jsem se po pojistkach, ale nemuzu je najit.

Hledal jsem pod volantem a dole pod aigbagem u spolujezdce a nic.

Napadlo me, jestli nejsou nekde kolem motoru a sou tam nejaky 2 maly krabicky s (asi) pojistkama.

Takze sou to tylde pojistky ? Ale, jestli to dobre chapu, tak tahle pojistka ma

nastarost vicero veci ? - přístrojová deska, vyhřívání sedadel, natáčení zrcátek,

hodiny, elektrické stahování oken. Krom hodin, jde vsechno, takze kdybyby to bylo pojistkou,

(sice se v tom nevyznam) tak by neslo ani jedno z toho, ne ?
Pojistková skříň je u spolujezdce zespoda pod palubkou. Pokud máš namontovány odkládací poličky dole na palubce tak se musíš hodně sehnout. Je tam kolečko, které povolíš a pojistový panel vyklopíš dolů.
Neznáte někdo výrobce palubních počítačů do feldy,po dlouhém hledání na netu jsem našel firmu HT Centr kde mají TC6 za 4392,- ale nepodařilo se mi zjistit jestli je pouze prodávají nebo i vyrábějí. Uvažuji o něm,ale jde mi o cenu. V annonci se bežně nechají kolem 2 tis.sehnat ale bojim se aby byli kompletní.
Zajeď do Škodováckýho servisu - mají doprodeje originálního příslušenství a určitě někdo bude mít i PP. Já jsme za něj dal 3200 za komplet pro verze motoru MPi. Máš to se zárukou, original a pokuj.
Byl bych ti hrozně vděčnej za informaci vedouci k servisu kde ho za tuto cenu maji. Za poslední týden jsem zavolal nebo se zastavil snad v deseti servisech,pokud ho měli tak za plnou cenu.

Díky.
Díky za radu, už jsem ho sehnal.
OK, tam kde Ti ho nabízeli za plnou cenu ho zřejmě neměli skladem. Tam kde ho mají skladem, se ho rádi za pár kaček zbaví.
Ahoj lidi mám feldu s motorem 1,3/50kW BMM najeto 70.000. Dřív se mi stalo, že při nižších otáčkách při přidání plynu začal motor škubat vyměnil jsem zapalovací kabely a je to dobrý to jsem měl najeto 50.000 jo aty kabely jsou TESLA. Teď se mi dvakrát stalo, že ráno se studeným motorem mi na první křižovatce při zabrždění zhasl motor. Hned to chytlo a jelo bez problémů dál. Dnes to je ale horší, zhaslo to, nastartoval jsem hned ale po přidání plynu to zhaslo. Nechal jsem to chvilku stát a pak jsem znovu nastartoval. Přidával jsem plyn na volnoběh a otáčky rostly, ale chvílemi se zastavovaly. Při rozjezdy to jakoby zhasíná, až to rozjedu je to dobrý a vynechává to pak až ve vyšších otáčkách. Je to jako kdyby se zapínal omezovač otáček. Doufám, že to budou zase ty kabely, ale tentokrát se to chová jinak. Počítám i s výměnou svíček snad to pomůže. Zkusím jestli mě vezmou v pondělí v servisu. Potřeboval bych prosím poradit snad butete někdo něco vědět. Dík moc. vormen@seznam.cz
tvoj problem moze byt v znecistenej skrtiacej klapke, pripadne v zanesenom palivovom filtri. ale skor to bude tou skrtiacou klapkou - odporucam ti ju vycistit technickym benzinom.
pal. filtr mám měněnej nedávno, kabely jsem už měřil ty jsou O.K., budu kupovat svíčky se 3 elektrodama, ale nevím jaký. a dneska jsem to byl projet a nic. odpojil jsem baterku a pak připojil no je to divný, ale ty svíčky chcu určitě.
a kdyby náhodou to nepomohlo tak jak se k té klapce dostanu?
Měl jsem podobné problémy a vyřešily se výměnou snímače otáček. Je to prý u Feldy poměrně častá závada.
Zdravím, mám podobnou feldu a podobný problém, nejčastěji škubne nebo zhasne po delším brzdění motorem, nebo volnoběhu. Postupoval jsem podobně, vyměnil jsem svíčky, kabely, víčko, palec, snímač i trafo, vyčistil vstřikovací jednotku, regulátor tlaku a vyměnil palivový filtr. Potom mně napadlo dotáhnout šrouby sacího potrubí a příruby vstřikovací jednotky a podstatně se to zlepšilo. Mám koupená obě těsnění (za pár korun, ve srovnání s tím ostatním ...) až se udělá teplo obě vyměním. Mám ten dojem, že vahou vstřikovací jednotky a hlavně vzduchovýho filtru (nejenom u BMM 😉) se obě příruby po najetí cca 70k uvolní (těsnnění pod sání se taky rádo propálí u výfukových hrdel) a přisávání falešnýho vzduchu potom dělá tu paseku. 😄
tak problém je pryč. zhasínání způsoboval snímač otáček, výměna stála 1200 ve Škodovce, prý je to u BMM hodně častá závada, tak jako nefungující otáčkoměr. jinak mám svíčky BRISK EXTRA (3el.) a je to fakt pznat auto v nižších otáčkách po přidání plynu jde do otáček a necuká tak jak dřív, nedá se ale očekávat, že se z něho stane žihadlo, je to jenom 50kW.
Ahoj, mam najeto 60000, tak pisu, co jsem menil a kolik to stalo.

1. predni tlumice, brzdove kotouce a desticky (nesel jsem s tim do Skodovky, radeji k soukromnikovi). Platil jsem 4200,-- Kc.

2. druhy den jsem zajel do Skodovackyho servisu. Nechtel jsem pouze menit olej,svicky,vzduch.filtr - menim si sam. Stalo to 4500,-- Kc. (Navic v tom byla vymena kompletniho ovladani hydrokonektoru pro ovladani svetel cca 1100 ovladani, 300 Kc prace.

Chci si dat modre navleky na zarovku vnitr. osvetleni, osvetleni kufru a do osvetleni SPZ. Prazaci, kde jsou v Praze k dostani?
Co s Těma autama děláte - divočáci 😄 Mám na právě dva roky staré feldě najeto 73.000 km a vše mám ještě origoš . Teda mimo Conti pneu. Ty jsou už mimo rezervy "off". Tlumiče, brzdová obložení, vše původní. Popravdě řečeno se tomu taky divím, ale je to tak. Do feldy jsme šel s tím, že se bude sypat, ale musím to zaklepat - "překoná vaše představy" 😄. Až na tu spotřebu a vysypané synchrony v převodovce (dá se s tím žít a pak nová převodovka) ani ťuk. Nepočítám žárovky do světel a stěrače, ty "hoří". A taky koroze - přestože je na noc v garáži, už se to klube. Hlavně na místech kde to dostaně šutrem a kolem gum oken. Klasika. Jenom nemám odvahu se podívat na vzduchový filtr. Vsadím boty, že místo mého origoš KNka tam po pravidelné výměně vzduchového filtru ve značkovém servise najdu papírák. Jsem "píp" , že jsem si to hned neohlídal. Nepočítal jsem s tím, že se najde *** který ho bude aktivně měnit. Někdy se tam do toho boxu podívám......co tam vlastně je....

Jezdím s tím na pravidelné prohlídky, takže taky za olej a spol sypu velký prachy, ale nedá se do smrti šudlit v garáži. PTD
Včera při přímé jízdě mi cuklo ve volantu až jsem se lekl. Pak se mi to stalo ještě v zatáčce a 2x při parkování. No a dneska ráno se mi to během cca 15 km stalo jednou ve zmenšené intenzitě. Kola sice zatáčí kam mají, ale stejně je to nepříjemné. To cuknutí vypadá tak, jako kdyby Vám někdo trochu trhnul volantem. Nemáte nějaký nápad? Díky.
ja jsem mel to same na Favoritu. Jakmile jsem pribrzdil motorem, treba jen nepatrne, tak mi to cukave strhavalo rizeni. Pry to dela pridreny homokineticky kloub. Zavada se prestala projevovat, jeste pred tim, nez jsem ten kloub vymenil, tak to nemuzu urcite potvrdit, ale nejspis to pravda bude.
Pri seslapnuti brzdoveho pedalu i uvolneni rucni brzdy se mi v aute ozyva piskaní, vsiml jsem si ze to dela dosti starsich felecii, nevi nekdo co by bylo potreba promaznout?
Zalezi, kolik mas najeto. Je to bolest Felicii, ja si nechavam brzdy cistit (zadni bubny) kazdy rok. Pokud Ti to dela predek, tak to budou desticky popr. mas uz sjety i kotouce.
Piskato v predu i pri stojicim aute. Desticky i kotouce jsou v pohode.Tak nevim.
Mechanismus v bubnech, tata to kdysi resil, ale nevyresil 😊
je to v bubnech a neda se to namazat existuje na to ve spreji treba hlinikovej nebo neco podobneho

nejake pokoveni mam dojem me to dela taky 😞((((
Zdar chlapi. Prodal jsem Feldu a zbyly mi nove (najeto cca 500 km) zimni pneu BF Goodrich Winter 2 165/70/13 na originalnich plechovych discich Skoda. Puvodni cena pneu 1.850,- za kus. Pokud mate nekdo zajem, urcite se dohodneme - je mi to fakt na nic. Gumy to nejsou spatny, mam je ve vetsim rozmeru na Premacy a jsou OK.
Zdravím, mám dotaz: Vyměnil jsem tlumiče za HPčka a je to teď o dost tvrdší svezeníčko ale stojí to za to 😄 Chci si ale teď koupit Soňáka s CD/MP3 a nevím co to po Praze bude dělat, aby to furt nepřeskakovalo, protože tuším, že nemá vyrovnávací paměť. Máte s tím někdo zkušenost?

Jo a ještě bych se připojil: Dal byste mi plz někdo tip na servis kde mají levnější ty PP pro MPI? Já uš byl ve třech a všude to chtěli objednávat 😒 Díky
nezkoušel jste někdo dát do Fel. ostřikovací trysky skla z Fab., Oct. (novější modely)? Takové ty, co rozprašují do šířky, Fel má bodové ostřiky.
Čeká mě výměna tlumičů nechci příliš tvrdé,spíš

nějaký kompromis.Chtěl jsem se zeptat na plynové tlumiče,máte někdo nějakou zkušenost,popřípadě za

kolik se dají koupit.Je to na 1,9D.Dík Lada
Ahoj, mam fel. combi 1.3MPI r.v. 1998 (tesne pred novou tvari 😃, najeto cca 60tis. Asi pred rokem a pul provedena uprava RJ od CIMBU na 55kw. Pravidelna udrzba ve skoda servisu. Posledni dobou (cca 1 mesic) se mi asi 3x-4x stalo, ze pri studenem motoru (cca 2 km po rozjeti) pri pribrzdeni a podrazeni (pri seslapnuti spojky) motor zhasl. Po uvolneni spojky zase ihned naskocil a dale uz to neudela. Docela me to stve. Nevi nekdo co by to mohlo byt? Benzin pouzivam kvalitni - SHELL, AGIP, JET. Taky mi po zime zacalo neco piskat - asi napravy - kdyz jedu a pridam/uberu plyn, tak se ozve kratke pisknuti. Nevite nekdo co mam kde promazat? Diky
Piskání podle mně může mít na svědomí uložení vejfuku, taky se mi to stává.
Zdravím všechny a prosím o radu. Při startování studeného motoru a při jeho provozu se motor chová nadměrně hlučně a jako

traktor. Mimojiné mi nezapíná sitič. Byl jsem v několika servisech a na počítačích nemohou nic najít. Jediná možnost je prý právě řídící počítač.

Po zahřátí motoru je vše naprosto normální. Díky
Jako traktor? Nejde na všechny válce nebo jenom jde nepravidelně. Pravděpodobnost, že by to bylo ŘJ je minimální. Spíš by to mohlo být čidlo teploty kapaliny nebo je spíš problém ve škrtící klapce. Pokud nějaký prvek řízení motoru dává signál který ŘJ vyhodnotí korektním (i když je nekorektní), tak pak nevyběhne v registru závad. Zkus si někde půjčit jinou škrtící klapku prohodit to a uvidíš popř. čidlo teploty. Samozřejmě mohou to být i kabely, svíčky atp. Je to BMM nebo MPi?
Díky za radu. Je to MPi. S tím čidlem jsem to zkoušel a nepomohlo to. Ještě to tedy zkusím s tou klapkou, ale jinak už fakt nevím. ještě jednou díky.
Zdravim vsechny fandy Skoda. Chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nema zkusenosti s timto: Mam Formana 135LXi 40kW BMM.Motor je stejny jako ve starsich Feliciich, tak mi toho Formana snad prominete. Motor slape celkem v pohode, az na to, ze kdyz pridam plyn, tak se zacne z motoru ozyvat takovy divny cvrkot. Jako by se spatne nastavoval predstih? Nevim. Kdyz se to zacalo dit poprve, tak jsem zahybal s konektorem u snimace polohy skrtici klapky, cvrkot zmizel a motor celekm ozil. Ted se to po pul roce zacalo dit znovu, ale zahybani s konektorem uz nepomohlo. Tak jsem ho odpojil, vycistil a zkusil se projet s odpojenym snimacem. Bylo to samozrejme horsi, motor priserne cukal. Z toho usuzuji, ze to cidlo funguje normalne. Ale co teda je ten cvrkot? Navic, po dosazeni optimalnich otacek vzhledem k poloze plyn. pedalu to taky ustane. Cvrka to proste jen v dobe, kdy ma motor akcelerovat. Vsem diky moc, snad jsem to vyjadril jasne. Mne to moc jasne neni 😄
Cvrlikání - jako detonační spalování? Jezdíš na 91 nebo 95. Pokud na 91 jezdi na 95 a žádný patoky. Pokud to nepřejde tak bych zkusil nechat zkontrolovat zkonpředstih BMM by měl mít předstih řízen rozdělovačem obdobně jako karbec.
Díky, asi to bude to detonační spalování. Jezdím na N91, tak tam zkusím nalejt 95ku. Jinak předstih u BMM nastavuje řídící jednotka.
No, ja som mal podobny problem na Felde 1.3/40 BMM. Vzdy ked som pridal, alebo som isiel po dialnici na "podlahe", tak som pocul take "cvrlikanie". Tak som to dal mojmu kamaratovi (robi auta) a ten prisiel na to, ze sa asi vlivom tepla ohla dosadacia plocha prveho dielu vyfuku (toho co je nasrobovany na motore). Po vymene (asi 1200,-Sk) opät v pohode. Najskor sa to pokusal prebrusit, ale nepodarilo sa. Po obruseni to bolo uz moc tenke a bal sa, ze ked to niekde v kopci zohrejem, ze to zacne robit znovu. Ozaj a zistis to tak, ze niekto ti bude pridavat plyn a ty budes rukou v oblasti toho dielu skusat ci niekde neprefukuje. Ale bacha, je to horuce, takze radsej to skusaj na studenom motore....
Diky za zkusenost. Zkusim se podivat, jestli mi to nekde u vyfukoveho potrubi nefouka.
Zdravim , stretli ste sa uz niekto s tymto .. Felicia 1,3 MPI motor chytne pri startovani az na 5-6 krat a pripokuse o pridanie plynu sa motor zacne dusit ... klesnu otacky na 500 - motor zacne vynechavat a chcipne. obcas ak sa podari dosiahnut nad 2000 otacok tak ide v pohode , ale akonahle klesnu otacky po 1500 zcne vynechavat .. a chcipne ...
Vždycky když jsem měl problém s chcípáním, pomohlo základní nastavení škrtící klapky. Připojili diagnostiku a za několik pikosekund to bylo hotový. Byla to ovšem 1.3 BMM / 50 kW.
Jo no kazdopadne je to neprijemna vec - ale sand to bude iba malickost . .. servis budem musiet navstivit ...
Tak zahada vyriesena ... prefuknute cerpadlo , vymeneny filter a ocistene kontakty na cerpadle ...vypada to ze to bude slapat ..
tak jsem chtěl u feldy 99 vyměnit žarovky v předních blinkrech.koukam na to tak cca 15 minut,přemyšlím,a zase koukám.no a nakonec jsem to vzdal.dle mého nazoru se tam do toho "růžku"kde ty žarovky jsou ukryte nedostanu.

ano,přiznavam jsem nešikovny.přesto se tedy ptám.

JE VYMěNA PREDNICH ZAROVEK SMEROVYCH SVETEL SNADNA?prosim sdělte vaše zkušenosti.nějak se mi nechce kvůli žarovce do servisu.jo ještě podotýkám,že žarovky potřebuji vyměnit ne proto,že by praskly,ale proto,že na STK mi řekli,že již nemají předepsanou"oranžovou"svitivost.
Měl jsem s tím taky problém, jsou tam různé fígle. Už si nepamatuju přesný postup pro blinkry, ale řeknu Ti můj postup. V Tescu, kam jezdím nakupovat, mají v oddělení auto-moto knížky "údržba a opravy" pro jednotlivé modely aut, mimo jiné i Felicii. Jelikož jsem hamoun, knížku jsem nekoupil, ale postup si naštudoval v krámě.
no jo dobrej napad.kouknu se do nějaké knížky.to jsme to dopracovali,když kvuli vyměně blbé žarovky se musim divat do knižky.ach jo.....
Při jízdě mi svítí kontrolka dobíjení. Ne tak jasně jako při startu, ale matně. Za denního světla to není ani vidět, ale protože jsem jel dneska ráno za tmy tak jsem si toho všiml. Poraďte kde hledat závadu. Auto jezdí, svítí a výkon má normální (ale nevím jak dlouho 😃)). Jo a taky mi během posledního měsíce se dvakrát přepálil vysokonapěťový kábl ke svíčce, ten nejdelší. Auto najednou začalo jet na tři válce, kouknu se pod kapotu a oba konce tam vesele visely a mávaly na mě. Díky za rady.
Mohou to být spečené uhlíky na konektoru alternátoru. Měl jsem podobnou závadu. Jezdit se s tím dlouho nedá, protože se vybije baterka. Hlavně si nenech vnutit výměnu celého alternátoru, stačí jen ten konektor.
modus ponens
Ja som mal tieto priznaky tiez. Baterka sa vybija, to mozem potvrdit. 😉 Moze ist o regler napatia na alternatore (co je ten lepsi pripad) alebo dokonca aj o alternator ako taky. V mojom pripade to regler nebol 😒(. Musel som menit alternator, kedze som bol akurat v Nemecku. Po oprave stareho alternatora neautorizovanym mechanikom doma na Slovensku vyslo najavo, ze tam bola prepalena faza (ak som dobre porozumel). S tym by sa mi nemecki mechanici asi nehrali...
Měl jsem svého času podobný problém, byly to uhlíky na alternátoru. Zajímavý je, že kontrolka dobíjení ve vyšších otáčkách nesvítila, přitom to zjevně nedobíjelo - domů jsem za tmy dojel skoro poslepu. Čekal bych, že bude svítit jak o život. Druhej den jsem to roztlačil a v pohodě dojel asi 40 km do servisu - zapalování to ještě utáhlo.
Stalo se mi že upadnul konektor / je u něj ulomená pojistka / co přivádí do alternátoru ten tenký drát pro jeho buzení. Kontrolka samozřejmě v tomto případě nesvítí, ale zajímavé na tom bylo že to nedobíjelo dokud jsem nedosáhl s motorem 3 nebo už nevím 3500 otáček. Pak to začlo normálně dobíjet i při volnoběhu. Jen napětí bylo v síti o něco málo menší, ale dobíjelo to. Zatím mám teorii že se to muselo budit řes zem. Teoreticky bych čekal že se proud prostě vyrábět nebude.
modus ponens
Pred par tyzdnami sa mi vypalila prava H4-ka. Tak som pozrel do mudreho navodu na obsluhu auta a vymenil ju za nahradnu. Dal som si dost velky pozor, aby som tu novu nechytil za sklo. Pred par dnami som zistil, ze prava H4-ka mi opat nesvieti. Vymenit ju budem musiet, len by som chcel vediet, ci nemoze byt problem v niecom inom - ohladne odberu prudu. Vymienat ziarovku kazdy mesiac by ma velmi nepotesilo... Mal niekto podobny problem?
Pánové,podívejte se do této rubriky.Jistý jedinec

vás zde odhadl na blbce,vše jen kvůli tomu že jsme

celkem spokojeni s felicíí.Je to dosti rozsáhlá diskuze.
A co? Je to jeho názor, podívej se na to, kolik jiných lidí sem chodí a to s jiným názorem.

VLK
Nemáte někdo zkušenost s vynecháváním u 1.3BMM v nižších otáčkách při akceleraci. Nemůže to dělat lambda? Nic dalšího podstatnýho už ta jednotka přece nesleduje. Pravidelně to udělá po delším volnoběhu, nebo po jízdě v nižších otáčkách (třeba právě když je potřeba předjíždět 😉)) Dík za všechny nápady.
Muzou to delat svicky (muj pripad) i presto ze byly nove (schapion).Ted tam mam Brisky Platinum a naprosto bezproblemu.Mel jsem jeste Boschy super4 a to bylo pri prudke akceleraci hruza same cukani,na druhe strane pri pomalem pridavani plynu sel motor lepe za plynem.Zajimave..?
Dost možná čidlo otáček. Nebyl bys první. Na svíčky bych nesázel.
Čidlo otáček, kabely, trafo atd. vše nové, vyměněné, svíčky FR7DC taky. Věřím, že Platinovýma Briskama tomu na čas pomůžu, ale příčinou bude asi hodně chudá směs, kterou tak ECU udržuje hlavně kvůli emisím (jako u všech těhle aut do města). Kdyby se tomu dalo nějak jednoduše přidat 😉))
Měl jsem ten samý problém. Výměna kabelů to vyřešila. Alespoň v mém případě.

Pavel
mel bych 2 dotazy , mam skodu felicii 1.3i r.v.1995 najeto 70000 km, pouzivany mineralni olej ,doporucena vymena 15000 km nebo 1 rok. Rocne ujedu cca 6000 km.Mam menit lepsi olej -napr.polosyntetiku 10W-40 co 2 roky (15000km), nebo radsi levnejsi mineralni 15W-40 co 1 rok (6000 km).Prevodovy olej - staci 75W(3litry x 70 Kc) nebo je lepsi priplatit a koupit full syntetiku (3x250 Kc)75W-90 Dik
Taky jsem mel podobne touhy. Po te co mi vsude rekli ze je vzdy lepsi menit casteji mene kvalitni olej nez mit dlouho hodne kvalitni. Ted uz pouzivam jen mineral na jeden rok nebo 15kkm. Muzes se podivat na navody pro tu syntetiku i na ni mas urcite vymenu za jeden rok. Olej proste zestarne "zlukne"😄za rok at s nim jezdis nebo ne. Samozrejme ze je pravda ten olej tam ty dva roky vydrzi v pohode, ale neni to ono jako jeden rok s mineralem. Znam jednoho cloveka ktery olej nemeni driv nez za 60kkm, protoze olej furt maze.😄 Ja osobne tam leju mineral ale snazim se alespon kvalitni (shell, castrol, mobil: api SJ, a2-98,...) Nebo muzes pouzit oleje LONG LIFE ty ti urcite vydrzi dlouho, tam jen trochu vadi ta nizka viskozita. (felda min 10w)
Podľa mnou prečítaných skúseností radšej minerálny meniť každý rok. Čo sa týka prevovodového oleja: podľa mojich informácii ako prvá náplň vo felde bol minerálny olej Gyrol 75, resp. Mogul 75. Bol som informovaný, že nie je dobre tam ako výmenu (ccA po 60 tis. km) dávať syntetiku, vraj rozpostí kaly po minerálnom oleji a tým sa syntetika znehodnotí. Viem, že toto platí u motorového oleja. Inak v servisoch v Bratislave dávajú ako výmenu u feldy minerálny olej Castrol EP 8O (z dôvodu, že s nimi majú zmluvu).
Na kolik by tak měla vyjít roční prohlídka v servisu Feldy 1.6 (r.v. 9😄? Jde o výměnu oleje, kontrolu tlumičů, brzd, nějakou diagnostiku atd. A jaký servis v Praze byste mi doporučili? Předem díky.
Neví někdo, do kolika Km/hod je garanována činnost brzd?
Neví někdo, do kolika Km/hod je garanována činnost brzd? Jel jsem 175 Km/hod. Tak abych vedel.
Není jak garantovat. Dokud je neupečeš, tak budou fungovat. Jestli máš ABS, rozjeď to na prázdné dálnici na 180km/hod a pak na to dupni co to půjde. Po zastavení se rozjeď na cca 130 a zkus, jestli se ti nevydrolily desky. Pokud nemáš ABS, tak pak nic nezkoušej a uklidni se s tím, že ze 175km na nulu stejně na tvrdo nikdy brzdit nebudeš. Pokud by jsi to potřeboval, budeš už asi po smrti. A to nikomu nepřeju.
Dobry den, mam dotaz, je motor Skoda Felicia 1.3 MPI vybaven snimacem teploty a tlaku nasavaneho vzduchu? Ve dvou knizkach co jsem prolistoval tvrdi ze ano, servis se dusuje, ze ne, jiny servis tvrdi, ze asi ano, ale ze nevi presne, atp.

Rok vyroby 1998.

(Duvod dotazu: spatne starty rano, v servisu podeziraji snimac teploty chladici kapaliny, coz se mi prilis nezda).

Dekuji.
1.3MPI ma snimac teploty nasavaneho vzduchu kousek od skrtici klapky smerem dozadu. Jak jsem psal drive, byva problem s oxidovanym konektorem tohoto cidla. Jarda
Stojím pred rozhodnutím či vyvárať skorodované Favo alebo kúpiť ojazdenú Feldu. Avšak keď vidím kde to Favo všade hrdzavie - skoro každý zvar (výstuhy podlahy, výklenky karoserie okolo tlmičov, podbehy, rohy všetkých dverí,zadné dvere, vnútorné blatníky) tak uvažujem či niečo podobné ma nečaká u Felície. Tá má síce jednostranne pozinkované vonkajšie diely (asi dvere a podbehy ) ale čo ostatné časti karósérie. Potrebujem poradiť podľa vašich skúseností. Dík.
No osobně nevím nic ani o jednostraném pozinkování u Felicie. Nicméně mám v garáži dvě a přestože to není bůh ví co, jsou to spolehlivá, jednoduchá vozidla, která furt jedou. Co se týká koroze, tak s tím počítej. Felda rezne všude. I dva roky stará už má rez ve spoji mezi střechou a zadní "stěnou"....Felda prostě rezaví. Ale jinak díky jednoduchosti je to držák.....těžko radit....
Hmm, Felicii mam paty rok a nevim nic o nejake korozi mezi strechou a zadni stenou. Mozna nekde na neviditelnych mistech koroduje, ale zvenku absolutne nic. Jedine misto, kde jsem naznak koroze videl, byl spoj prepazky motoroveho prostoru a vnitrku, kdyz mi menili gumu kolem predniho skla, ale i to byl drobek... Nejlepsi, co se pro auto da udelat, je pravidelny nastrik dutin a spodku... Samozrejme Felicie r.v. 1995 a castecne i 1996 nebrat kvuli korozi zadnich dveri, ale jinak si myslim, ze je to rozhodne 100x lepsi volba nez svarovat stareho favorita.
Mam Feldu 1,6 r.v. 1997 zatiaľ žiadna korozia. Pravdou je však, že je garažovaná a v zime (ak je sneh) nejazdím.
u origo serva zamykání LZ dveří se mi stává, že přes noc nějak zatuhne, a ráno ho musím rozhejbat ručně, aby začalo běhat. Včera jsem to rozebral, a v táhlech to nebude, za a.) smrdí ještě novotou, všude běhají jak mají, nikde se to nedře, b.), je to čerstvě přestrojený, protože jsem dveře nechal měnit, kvůli bouračce. Dělalo to ovšem už před tím. Dá se to servo nějak rozebrat ?, namazat ?
Zdravim vsechny. Take mi to servo delalo. musel jsem ho opatrne rozebrat (je lepene), rozebrat motorek a vycistit kartacky (komutator). Byl uplne od mazadla a ztracel kontakt. Vycisteni komutatoru (ne lozisek) benzinem a opetovne slepeni (asi pred rokem) vse napravilo a nyni je stale OK. Jarda
Po umytí motora mi zostávajú otáčky volnobehu po naštartovaní stále vysieť na hodnote skoro 2000ot/min. a klesnú až po zošlapnutí plynového pedálu. Nevie niekto poradiť?
Vsem prijemny den. Pricinou muze byt zkorodovany nebo zvhly konektor cidla teploty nasavaneho vzduchu. Ten je i bez priznaku vhodne obcas zkontrolovat a vycistit. Velice rad oxiduje a miva ruzne projevy, me napr. v lete po nastartovani a rozjeti zpusobuje cukani, dokud se motor nezahreje. Vycisteni a osetreni a vse je OK. Jarda
Ďakujem, skúsil som, pomohlo. Ašte raz ďakujem.

VLADO Poprad
Už som tu dlhšie nebol, ale mám teraz nasledovný problém a neviem, čo by to mohlo byť.

Keď idem na dvojke alebo na trojke, otáčky okolo 2000 - 2500 rpm a uberiem plyn (alebo úplne pustím plynový pedál), auto začne "sebou cukat" (slovenský výraz som nenašiel 😒).

Zvláštne na tom je, že to občas robievalo, potom zase nie, a teraz to robí opäť, ale niekedy iba na dvojke, niekedy aj na trojke (na jednotke neviem).

Čo by to mohlo byť?

A ďalšia vec: počas jazdy počujem, ako mi vŕzgajú zadné pravé dvere. Absolútne nemám potuchy, čo by tam mohlo vŕzgať, hádam o niečom budete vedieť.

Takisto volant, resp. keď zatáčam volantom, "niečo" vŕzga - ten zvuk vychádza z miesta za volantom, zdola tam je už ten plastový kryt, takže neviem, zatiaľ som to nechcel rozoberať, keďže to nerobí vždy.
Pokud jsouostatní komponenty (svíčky, kabely atd.) OK tak to bude na 90 % špatná funkce škrtící klapky. Odstranění: 1) vyčistit popř. 2) zkusit jiný kus - jesli to bude OK Eventuelně by to mohla být špatná funkce lambda sondy - opět nejlepší zkusit jiný kus. Nepíšeš co je to za provedení motoru.
Mam 1,6 r.v. 1997 - cukanie mi robí tiež, snad mi stačilo zakladne nastavenie škrtiacej klapky. Vrzganie od volantu mi robí tiež, len pri zatáčaní sa mi ozve kdesi spod volanta kovové puknutie - automechanik mi povedal, že to môžu byť vybité guľové čapy alebo samotná prevodka riadenia.
Vrzganie dverí - čítal som, že treba elektr. izolačkou oblepiť ten valček na úchyte na karoserii (aspoň tak som tomu rozumel). Možno gumové tesnenie po čase "zmäkne" a vzniká vôľa dverí, potom je dobré natrieť ho prípravkom REGUM (používa sa na regeneraciu gumy). Dostať ho v drogerii, cca 80 Sk/250 ml??, alebo pritiahnuť ten uchyt na karoserii, resp. ho maličko posunuť do vnútra smerom do auta, aby dvere lepšie priľahli na gumové tesnenie. Môže to byť aj bezp. pas resp. jeho kovova zapadka, ktorá klepe o čalunenie (môj prípad)
Včera som sa odvážil vyčistiť sacie hrdlo na škrtiacej klapke a zdá sa mi, že "cukanie" prestalo resp. rozhodne to necuká tak ako predtým.

Postup je v podstate jednoduchý😒br />
Sníme sa ten kryt z čiernej umelej hmoty na motore, je pripevnený tromi šrobami

potom sa uvolnia tri šroby, ktoré pridržiavajú prírubu konca trubice-vrúbkovanej z čiernej umelej hmoty, ktorá ide od krabice kde je filter vzduchu. Táto príruba sa sníme a tým sme obnažili ústie škr.klapky. nižšie v nej asi cca 7 cm vidieť samotnú klapku, ktorá sa ovláda plynovým pedálom.Vnútro tohoto potrubia nad klapkou aj pod ňou býva znečistené olejom. Pomocou handry a vaty na dlhej drevenej špajgle (pozor aby sa nezlomila a nepadle do potrubia) namočenej v techn. benzíne som všetko vyčistil. Klapku som zdvíhal-otváral tak, že som otáčal koliečkom na ktorom je pripevnené lanko od plynového pedálu smerom do prava, tá pružina je dosť silná, treba nakoličko vyvinúť dostatočný tlak. Konkorom na elektr. kontakty som prestrekol aj dva -oné ako sa to volá- "kontakty", ktoré sa nachádzajú za klapkou.Treba zatlačiť na ich bočné "krídelká" a vytiahnuť ich. Ako som spomenul - pomohlo to.
mam podobnej problem. 1,9d pri 1700-1900ot/min strasne skube pri rovnomerny jizde. jakmile jsou otacky nizsi nebo vyssi, nebo pridavam, nebo ubiram plyn, tak to jede normalne. na 3 i 4 i 5 prevodovej stupen to dela porad stejne. te to fakt hruza. nevim jestli to neni cerpadlo. poradte, diky.
Rád bych se touto cestou zeptal,je-li možné opravit škrtící klapku(vyměnit potenciometr),nebo je-li nutné kupovat klapku celou jako komplet.Případně bych se chtěl poradit, je-li možné tyto komponenty nebo celou klapku sehnat v nějaké rozumné cenové relaci.(jedná se o felicii 1.6 MPi)

Děkuji Mirek
U 1.6 je škrtící klapka tradičním problémem. V aut. servise Ti řeknou, že je neopravitelná a za cca 10-12 tis Kč koupíš novou. Pravdou je, že něco opravit jde a něco ne. Někdy ji stačí jen vyčistit. Použitá a plně funkční jde pořídit za 3500-4000,- Kč. Já jsem měl taky trochu problémy (když bylo dusno tak hodně zahřátý motor zhasínal). Můj problém vyřešilo paradoxně provedení zákl. nastavení s jinou škrtící klapkou a následných vrácením původní, ale už bez zákl. nastavení - je to už 1.5 roku a vše je OK. Jaký problém máš ty?
Tiež som mal tento problem - volnobeh bol vždy asi 1000 ot./min. V servise mi povedali vymeniť klapku (cca 10 000 Sk). tak tam dali novú, ale aj ta mala tých 1000 ot./min.aj po zahriati motora. Tak som, šiek do ineho servisu, tam mi za 400 Sk urobili zakladne nastavenie a všetko bolo v poriadku. Síce asi po dvoch rokoch mi to zase začalo blbnuť (otačky neklesli na volnobehu pod 1000), robilo mi ta asi dva dni, zašiel som do servisu ale chyba p o č a s cesty zmizla. Ani v serise nič nezistili. Zatial funguje OK.
Uznávám, že to co někdy člověk může zažít se škrtící klapkou jsou skoro záhady, ale to co zkouší v servisech na zákazníka - to je často dost hrůza. Tak nevím jestli tomu nerozumí nebo zkouší co zákazník zkousne. Pokud je sériová RJ a volnoběh je tak vysoko tak nejspíš došlo k vymazání zákl. nastavení. U Feldy 1.6 je problém v tom že narozdíl od 1.3 po cca 5 min. odpojení klapky příp. baterie dojde ke smazání zákl. nastavení. No a protože motor neví co se děje tak, se sám nastaví tzv. mechanický volnoběh, který je cca 1000-1200 ot. Skrtící klapka se pak chová stejně jako v karbecu - t.j. nedělá korekce s ohledem na emise atp.
Jinak všem 1.6kařům doporučuju nechat si upravit RJ (Cimbu, Motor-excel nebo Motordesign). Fakt je to znát a za ty peníze to určitě stojí. Navíc to odstraní i některé neduhy dané sériovým nastavením (hlavně nevhodně nízký volnoběh-horší rozjíždění a horší přechodové režimy v nízkých ot.). Ještě lepší je samozřejmě nechat vyměnit i vačku, ale to je už přece jen dražší špás.
Bez vačky to nemá cenu dělat až tak. Jistě že se zlepší přechodové režimy, ale jinak výkonově je to o ničem. I vačka zvedne výkon jen o cca 15kW a to díky vašším otáčkám kde může ještě motor efektivně pracovat. Další cestou je zvýšení komprese na hranici únosnosti s palivem N95 - to předpokládá snížení hlavy. Dá se takto jít až na cca 150 - 160 koní, ale je to již o životnosti motoru.
Jasně s vačkou je výsledek lepší, ale já jsem chtěl zdůraznit, že výměna ŘJ "za ty peníze!!!" fakt. stojí. Sám mám na autě i vačku a další drobnosti takže mohu porovnávat. Měl jsem možnost vyzkoušet i auto jen s ŘJ a jelo to pěkně. Rozdíl v ceně : 3500-4000 za RJ a cca 15000 za RJ+vačku je myslím jasně patrný. Tím nechci rozhodně říci, že je to stejné!!! Ale cena za úpravu s vačkou není zase tak málo a ne každý je ochoten to dát. Naproti fin. náročnost výměny ŘJ mi přijde vcelku dostupná a výsledek i když slabší za to stojí. Jinak se doufám bavíme o motoru pro běžné požití, kde únosné maximum (po úpravě i okolních agregátů)je kolem 120-130 koní což bude už motor zhruba sk. N. Pokud půjdeme s koníky výše půjde už o horší či lepší Áčko. Kitový motor ve špičkovém provedení pro rally má cca 170-180 koní, ale to už jsem někde jidne, protože tam bychom dílů identických se sériovým provedením moc nenašli.
To PR - nejel jsem nikdy s jen upravenou ŘJ na 1,6 - i když nikdy neříkej nikdy - protože nikdou u starších aut neví kdo v nich co laboroval před Tebou. Takže nemohu soudit, nicméně chtěl jsem jen předejít případným zklamáním, protože i 3000 je hodně a na ulici je nenajdeš. Ale Budiž. Právě proto mě zajímá jedna věc na kterou jsem ještě nenašel odpověď: U mojí Feldy byl nastaven dvoustupňový omezovač z továrny, pokud mě paměť neplete tak jeden válec přestal dostávat palivo na 4500ot a všechny pak na 5000ot. Nicméně se mi do ruky dostala Felda 1,6 z roku 1999 a ta nemá omezovač "škubací" žádný, jen při cca 6200 otáčkách přestane táhnout, jako kdy by tak dva válce přestaly dostávat palivo. Může to být normální SW z továrny? Jinak se vyznačuje tím, že má volnoběh dost nízko - 790ot a při rozjezdu chce hodně plynu.
To PT😱 V tomhle nemám zcela jasno - chytrá knížka říká, že v 5000 ot. přestane dávat první válec a v 6200-6300 ot. všechny a žádnou jinou variantu neuvádí. Tomu odpovídají první kusy 1.6 které fakt nejely víc než těch 5000 ot. na pětku a červené pole na otáčkoměru měly v 6200 ot. Ale u dalších 1.6 jsem se setkal i s tím, že omezení v 5000 ot. nebylo a přitom auto bylo bezpečně s origoš. SW. Od léta 96(MR97) dostaly otáčkoměry červené pole od 5500 ot. což nevím jestli má souvislost se změnou SW, ale asi ne protože kámoš má auto 8/96 už jako MR97 (mimo kastle), ale otáčkoměr má ještě starého provedení. Každopádně I. stupeň ve 4500 je hrozně brzo. To by pak (i s delšími převody 14SK od léta 97) nejelo ani deklarovaných 170 km/h.
To PR: Na mé Feldě 1,6 2001 březen (jedna z posledních co sjela z pásu) byl dost "omezený" SW, protože nejela víc jak 140km a z kopce to stěží vylezlo na 160 tachometrových, takže nějakých 150 skutečných. Dost Hrůza. Červené polena 5500ot, od 4500ot to netáhlo ani ťuk - podle mě tam na tuty musel být zapnutý omezovač. Po výměně vačky, rozvodového kola, filtru a SW (výrazně zvýšený volnoběh kvůli tvaru vačky)už to maže po rovině 160 a z kopce 180. Akcelerace při otáčkách nad 4000 až do 5300 na 2-3 je zajímavá. Na druhé Feldě by pasovalo to co píše knížka, první stupeň omezovače na 5000 a druhý stupeň 6300 - přesně sedí. Ta je rok výroby 1999 červen. PTD
Ahoj, mám jednu věc. Dnes při jízdě jsem zpozoroval jednu nepříjemnou věc. Přístrojová deska mi začala dost vibrovat. Zkoušel jsem to někoklikrát a vždy stejně. Jel jsem po kvalitní silnici a nastalo to vždy, když jsem překročil 150km. Při nižších rychlostech je vše dobré. Máte někdo tušení čím to muže být ??? Mám najeto cca 28000km, to by snad ještě felda neměla být tak rozklepaná 😄 Díky DVX
Na volnoběh se mi rozsvítí naplno kontrolka mazání. Pokud je motor v tahu, je všechno v pořádku. Oleje je tam dost a víc se mi ráno v pět nechtělo prověřovat. Poradíte?
Tak po 82.000 KM se vysypalo ložisko pod kolečkem pětky a vzalo s sebou i protikolo. Oprava za den hotová. Cca 5.300,- Kč. První vážnější závada...Ale je to nemoc "pětky" u 1,6tek, takže to beru jak to je. Jel jsem štreku pod tlakem, ze začátku to jen slabě hvízdalo, pak to začalo chrčet, následně už při přidání plynu vypadával kvalt...
Zdravim,nezkousel jste nekdo resit takove to rachtani co se ozyva od prednich brzd napr.pri jizde po dlazdeny silnici a zmizi kdyz se trosku slapne na brzdu? Je to asi uvolnenej ten trmen brzdy?? Co vsechno by bylo asi potreba vymenit a na kolik by to tak mohlo prijit.

Diky Martin.
Jednak by to mohla být prasklá přítlačná pružinka destičky-vyměnit destičky. Druhak by to mohly být vychozené vodící čepy třmenů-taky vyměnit. Čepy bajoko do 500,- desky kolem 800,-
Asi to budou ty vodici cepy, protoze desticky jsem daval novy. Dik M.
Pozor, tak tohle jsem řešil u favorita, pořád jsem po tom lezl, brdy vpředu vzadu, na nic jsem nepřišel. Typicky to dělalo, když jsem jel z kopečka po dlážděný silnici na neutrál, plechový zvuk, když se přišlápla brzda, tak to přestalo. Pak jsem měnil silentbloky na nápravě a na zavěšení motoru a převodovky a byl klid. ???.
A při kolika ujetých km a u jak starého favorita jste musel měnit silentbloky nápravy a uložení motoru a převodovky?
Byl starý 10 let (r.v.1991), ale kolik měl najeto, to se nikdo hádat neodvážil, koupil jsem ho z firmy jako služební. Střízlivý odhad byl 350 ttk. Já s tím zavěšením žadné subjektivní problémy neměl, ale prasknul mi úchyt v kastli, kam je zavěšená převodovka, tak mi to při tom vaření vyměnili všechno, vč. těch zadních silentbloků spodních ramen.
Dobry den vsem. Rad bych se zeptal, jestli je problem vymenit termostat v MPI/50 r.v.98. Slysel jsem ,ze je asi potreba i nejaka tesnici pasta ... Nekdo tvrdi, ze je mozno vymenit jen pistek termostatu, jiny, ze je nutno vymenit celou skrinku ... Nevim. Poradi nekdo? Dekuji, Jarda.
Mělo by to být jako u všech jiných aut. Sundat přívodní hadici, sešroubovat víko termostatu, vyškrábat šrot co z něj zbyl - většinou se celý rozsype - a vsunout komplet nový. Pod víko dát nové těsnění - bývý součástí "kitu" termostatu a vrátit přívodní hadici na kterou je dobré použít novou "SK" pásku - pro sichr. Uživatelsky proveditelná oprava pro kluka ze 6.třídy ZŠ
Ahoj termostat jsem sám měnil nedávno asi před měsícem, je to dost jednoduchý. V obchodě s ND se mi snažily vnutit termostat jeko celek včetně celé skříňky za 1200 s tvrzením, že když vyěním jenom víko s termostatem, tak to určitě poteče a že Škoda dodává originál pouze jenom celek. Kup víko termostatu s termostatem, samotnej termostat je blbost kupovat, protože může být ulomenej kousek toho plastu co ten termostat drží a když to budeš mít rozdělaný, tak to vyměň s tím víkem, budeš mít jistotu, že to nebudeš muset zase chvilku rozdělávat. Víko s termostatem stojí 565,- a ještě k tomu potřebuješ těsnícíkroužek za 12,80. A až budeš dotahovat ty tři šrouby, tak dávej pozor na to, že šroubuješ do plastu a šroub se může lehce protočit. Těsní to uplně jako předtím a výměna je fakt jednoduchá, zvládneš to vpoho. Jarda
Dekuji za odpovedi. Zkusim. Jarda
dekuji za radu, vymenil jsem a vse je OK. Jarda
Při popojíždění v koloně do kopce mně potom, když kolona skončila a já to chtěl rozjet, začala prokluzovat spojka. Takže jsem musel co nejplynuleji přidávat otáčky. Ale vyjel jsem i kopec. 😄 Když jsem pak přijel do města, už to bylo O.K. Stalo se to už podruhé - sročním odstupem.

Otázka zní, zda měnit spojku preventivně nebo ještě počkat. Teď to zase jezdí O.K. Je to felda combi 1.3 BMM, najeto 163 tis. km, spojka nikdy neměněna.

A na kolik ta spojka vyjde? Díky za odpovědi.
povedlo se mně prodat feldu a doufam že už mne to nikdy nepostihne.Takový nápad.
Ide ma porazit, na zaciatku jazdy pri automatickom syteni je jazda na Felde 1.3MPI ako na posunovacej kare. Nevie sa to chytit, je to nekludne, neviem odhadnut spravne otacky aby to bolo plynule (ide nam to ako prve dni v autoskole). Tyka sa to hlavne prveho a druheho rychlostneho stupna. Najvacsie nestastie by bolo vojst s tym v nespravny cas do krizovatky, kde by bolo treba akcelerovat. Kazda rada je mi dobra, vdaka...JMD
Uz jsem to psal drive, muze to byt konektor cidla teploty nasavaneho vzduchu. Jarda
Vdaka za radu, pokusim sa na ten konektor pozriet, dam potom vediet...Zdar...JMD
Dnes rano som precistil a vystriekal (kontoxom) konektor teploty a tlaku nasavaneho vzduchu zaroven som to iste spravil aj s konektorom pre riadiacu klapku vzduchu a konektor pre cievku sviecok. Start a rozbeh (so syticom) bol ok, zdalo sa ze je po problemoch s akceleraciou so syticom. Pri prvej zakrute, vyslapnutej spojke som pribrzdil (na cca1800ot), a ked som sa chcel na tej dvojke rozbehnut zacalo to trhat, vystrelilo si to z vyfuku, jednotka sa nedala zaradit (vysoka rychlost), vsimol som si ze uz nemam zaradeny sytic. Po spomaleni som zaradil jednotku a vsetko uz bolo fajn.

Neviem ci sa pri rannej jazde zobudzala ECU jednotka po rannom odpojeni minus polu baterie. Po obede sa to ukaze, snad...Zdar...JMD
Zdravim Vas,

mam nasledujici problem. Felda2000 a instalovany (firmou) alarm Jablotron CA-320 Akcent F (3roky stary), Ted se mi stava ze po zmacnuti dalkoveho ovadace jen probliknou smerovky a central nic (obcas sebou malinko trhnou cudlici). Netusite jestli to muze byt i v alarmu? Uz mi v nem menili relatka na smerovky. jeste jsem zapomnel, ze mam dodelany servo na centarlni zamykani 5.dv. Dik za kazdou radu.

R.
Mám ve Feldě 97 taky alarm Jablotron CA-3??. Před nějakou dobou mi začalo auto blbnout (před nastartováním jsem musel čekat cca 5 min se zapnutým zapalováním) a problém byl právě v tom alarmu, přesněji v imobilizéru. Byl špatný kontakt na relátko, které spínalo elektriku od klíčku. Naprosto typickej studeňák, stačilo znovu zapájet kontakt a všechno funguje OK. Takže to bych možná doporučil k prověření.

Jinak při zamknutí klíčem funguje centrál OK? I při zamknutí od dveří spolujezdce?
mhm ... jeste NATO kouknu vsechno rozpojim a vycistim. Ale chova se to divne. Rano odemceni klickem OK vsechny dvere. po 1/2h jizdy zamykam dalkacem a nic ted uz se ani cudlici neskubnou jen probliknou smerovky. Nevim jak facha Skoda central, ale kdyby bylo jedno servo vpytli tak by se ostatni dvere zamkly ne? (Central je original.)

Diky za odpoved ...

z Jablotronu mi napsali nasledujici😒br />
(mimochodem zatim mi vzdy poradili dobre, tak snad to pomuze)

Vážený pane

Po konzultaci s montážníkem panem M. jsme se shodli na tom, že se zřejmě jedná o poruchu v centrálním zamykání. Výstup z alarmu je spínán elektronickým prvkem a nemůže u něj dojít k částečnému sepnutí nebo úbytku. Nejlépe by bylo zkontrolovat spoje mezi centrálním zamykání a alarmem a zkontrolovat správné ukostření případně dotáhnout ukostřovací oka.
Tak to vypada na servo v centralu ...

nez ho rozhybu musim tak 3x odemknout a zamknout. V servisu mi rekli, ze to bude jedno z tech prednich (1100,-) jak mam prijit NATO ketre to je? Da se nejak cistit? namazat? Jeste jedna vec mi neni jasna. Klickem to odemyka spolehlive 100%. A tim prece spinam take spinac co ovlada to same servo nebo ne? Dik R.
Mně takhle u feldy blbě běhalo jedno servo, ale ostatni byly ok. Když je blbý jenom jedno, tak snad jednotka ovládá ostatní a ty by měly běhat ? Jinak někdo mi tady radil, abych ho rozebral, že někdy stačí jenom vyčistit kontakty a je to ok. Akorát jsem se k tomu nedostal, protože je to u zadních dveří a je mi to jedno. Jenom jsem ho odpojil, aby se nenamáhalo. Takže zkus rozebrat dveře, to jedno servo, který je údajně blbý odpojit, a pak zjistíš jestli je to tím.
Jo, a údajně jsou zalisovaný, takže nerozebiratelný, ale při troše snahy se to prý rozebrat dá ..
Mam Feliciu 1,3MPI r.v.2001 najazdene 35.000 km. Vchodim pravidelne na prehliadky naposledy som bol v marci pri 30.000 km. Moj problem ktory zacal len pred nedavnom je nasledovny😒br />
v pripade vacsich otacok mam problem zaradit rychlost.... ono sice to ide ale "citim v pake" ako ide ciastocne cez ozubenie....

problem je hlavne pri nastartovani, kedy ide samozrejme motor okamzite na vyssie otacky a chcem vycuvat tak jednak z jednotky to ide tazko a potom spatecka doslova zaskripe.....

a este sa mi to stava ked idem priklad na vyssom prevodovom stupni a musijm spomalit napr. do krizovatky a idem radit nizsi stupen ci uz 2 or 3 a opat to ide velmi tazko.... neskripe sice ale v poriadku to nie je.....

A aby to nebolo take jednoduche tak chvilami ide radenie bez problemov 😄)))

Takze ja sa domnievam ze to bude asi nastelovanim spojky... alebo sa mylim a je to cosi horsie???

Poprosim o radu, vdaka!!!
No, ak myslis, vrzganie paky (pocut to velmi dobre, ked vypnes motor a len tak radis) - taky zvuk ako keby drel kov o kov. Tak to je choroba Felicii. Mne vzdy pomoze zhodit gumu, ktora prekryva paku (pri prvom zhodeni som bol zdeseny, ake to tam bolo suche) a riadne to najskor vystriekat WD40 a nasledne namazat vazelinou. Tak isto aj "klb" pod autom, kde je vlastne paka prisrobovana na tyc radenia. Ale vzdy to vydrzi len tak rok a pol, ale nic nevrzga a nebolia ruky... 😄
Zkontroluj vůli spojky příteli ... Vem si 10 klíč a trochu si s tím pohraj ...
ziadae vrzganie... presne tak som to napisal
Lze do Felicie 1.9D namontovat klimu
Zdravim, mam dotaz. Nahodou jsem objevil, ze mi v servisu ulomili z takovehotoho redukcniho orisku k bezpecnostnim sroubum na kola dva trny (dva zbyly), bojim se ted pichnout 😄 Muj dotaz: da se tato redukce dokoupit? kdyz je na ni neco jako D - 48 ??? nebo nova sada za 1000,- :👋

Dik R.
Ja jsem si kupoval bezp. srouby dodatecne, uz ale nevim od jakeho vyrobce. Ten byl ale natolik solidni, ze mi znehodnoceny orisek poslal, po oznameni kodu, novy a zdarma. Komunikoval jsem tedy primo s vyrobcem. Jarda
Zdravim,

vie niekto poradit co znamena cierny gelovity mazut usadeny na stenach nasavacieho potrubia az po hranu klapky vzduchu ovladanu plynovym pedalom.
Zdar! mám Feldu rv. 97 1.3MPi najeto 78tis. km. a když otevřu e😜anzku tak je voda černá a mastná co s tím???
S největší pravděpodobností to vypadá na vadné těsnění pod hlavou a do vody se dostává olej. Prasklá hlava u Fava je málokdy, ale může to být i prasklá hlava.
Zdravim, tak uz jsem se konecne dostal k tomu, ze jednoznacne obvinuji servo od centralu. Mam tu rozebrany dvere a cervo sebou jen cuka a po rozhybani teprve zabere. Koukal jsem na Skoda EShop a tam je predni za 698,- :👋. Mam tedy dotaz menil jste ho nekdo? Jak ho mam vubec dostat ze dveri, neni tam skoro ani videt. Jak je na nej upevneno tahlo apod. Predem Diky. R.
Nevim kolik verzi serv pro Felicii existuje. To me mi slo vytahnou v pohode. Abych jsem se dostal ke sroubum serva, musel jsem uvolnit cely zamek. Pak jsem jej opatrne rozdelal (je lepene), rozlisoval motorek (kovove packy) a zjistil, ze je zaolejovany komutator. Vycisteni, sestaveni a dva roky mam klid. Jarda
Delal jsem to predevcirem, postup😒br />
1. sundat tapecirunk

2. odsroubovat zamek + jeden vnitrni sroubek, ktery pridrzuje drzak serva

3. vytahnout platovy kryt tahel a zasunout ho do dveri aby neprekazel

4. ja jsem sundal i kliku, abych mel vic mista pro manevrovani - dve matky zevnitr + odpojit tahlo

5. sundat i vnitrni kliku a vyhaknout tahlo

6. vytahnout komplet vnitrni casti zamku ze dveri

7. odsroubovat servo z drzaku

8. rozlisovat servo, po spare to jde dobre

9. trochu vycistit to hafo tuku co v nem je

10. vyndat motorek a rozlisovat ho, to je asi nejvetsi fuska, ten plech je docela tvrdej

11. sundat zadni cast motorku i s uhliky, pozor na podlozku, ktera pravdepodobne zustane na hridelce, ta izoluje lozisko v te zadni casti od kontaktu na hridelce

12. vycistit kontakty lihem, jehlou vycistit spary

13. slozit v opacnem poradi ...
Dik moc, smula je ze sem to dodelal par hodin pred tvym prispevkem (usetril by mi hafo sprostejch slov 😄

Po obtelefonovani servisuu s cenami 1300-1700 + prace za to servo, sem ho koupil v HTCentr

www.htcarsystem.cz za 430,- (je i s orig. konekktorem nahrada za orig. BRANO 😄Ta vymena je vopruz nakonec jsme ten original drzak uriz (nevim jak bych ho roznytoval) to se soudruzi fakt vytahli!!! Ted to beha OK nedovedu si predstavit ze bych to stare vycistil a cele to za tyden absolvoval znovu, ne dekuji to ne 😄

V kazdym pripade diky za napovedu, ted se juknu do toho stareho ... zvedavost 😄

Mej se....
Daj vediet prosim ako to v tom serve vyzeralo, ci by nestacilo vystriekanie jednou dozou spreju. Pred mesiacom na chate som sa tiez chcel do toho pustit na zadnych dverach, ked som vsak videl ze to budem musiet rozpitvat az po poslednu zavlacku v sustave tiahiel tak som sa radsej pridal k taboraku a zacal z vesela dobiehat pritomnych spevakov s lahvinkou vina.
No jestli je tvuj problem jako u mne - zaolejovany vnitrek motorku - tak to potrebujes rozebrat komplet. Jinak, jestli si chces jenom primazat servo - ten mechanizmus je z plastu - tak by to tam slo kolem manzety vrchem nacpat. Vnitrek vypada asi takhle - uvnitr motorek jak z auticka na autodrahu s ozub. koleckem, ten pohani takovou sroubovou hridel pres ozubeny kolo na konci (prevod do pomala a ta hridel je v kuse z plastu vc. kola). Na hrideli jezdi takovej bazmek (v podstate matice) do kteryho zapada tahlo ktere cumi nahore ven.
Mne sa to zdala byt krkolomna fuska nie na jedno popoludnie. Vytiahnut cely mechanizmus so vsetkymi tiahlami vo dverach, aby som mohol vytiahnut samotne zalisovane servo. Budem sa musiet vsak na to dat bo tleze na nerv.
No vsak ja to taky delal pod strechou pres 3 odpoledne, nechal jsem si to venku vytazeny, pres noc odlezet, abych rano videl jestli se tomu chce. Nakonec se podarilo.
Zdravim vsechny. Myslim, ze se to da za den v pohode udelat. Tak jsem to delal i ja na zadnich dverich a nevedel jsem, co me ceka. Neni potreba vse vytahovat, staci uvolnit zamek (tri srouby na zadni strane dveri), odsroubit kliku. Pak se jiz lze dostat primo ke sroubkum serva a vysroubit jen jej. Pak je potreba trochu nasili, ale s citem 😄 . Myslim, ze se to vyplati, zatim temer vsichni meli zaolejovany komutatorek v motorku. Jarda
No nevim, ja tam mel servo prisroubovane z obou stran (4 srouby), takze ten komplet vnitrni casti zamku musel ven.
Mel jsem tam take 4 srouby a ty dva "vnejsi" jsem po nakloneni celeho kompletu odsrouboval dirou po klice. Jarda
Mám problém s Felicií 1.6,kolísáj mi otáčky volnoběhu když je studenej tak to dělá míň a jak se to ohřeje tak to dělá víc ale ne o moc.Na otáčkoměru to není ani videt.Spíš bych řekl že to jakoby vynechává.Když ji držím v otáčkách tak jakoby občas vynechá.Občas když vyřadím a dojíždím ke křižovatce tak i zhasne.Svíčky tam jsou bosch a jsou tam téměř nový.Byl jsem s tím ve Škodovce tam mi nejdřív řekli že to je škrtící klapka pak to pomalu změnili že by to mohla být lambda ale na VAGu jim to ukazovalo jako že je OK ale že prý malinko hází jiný hodnoty ale že to je v normě.Všechno vycistili a pořaád jeto stejný.Prej ať s tím jezdím až se to ukáže víc. Tak nevím co s tím.
Vyhodit Bosch, osadit NGK, to pomůže, mám to vyzkošeno 😉
Prosil by som o info.skúsenosť - je nejaký citeľný rozdiel medzi prevodovým olejom Mogul mineralny 80 W a Mogul syntetický 75-90W resp. má význam do Felície dať prevodový olej syntetický, alebo stačí minerálny - v prípade syntetiky budem to cítiť nielen v penaženke ale aj pri jazde.

Ďakujem
No ja som menil prevodovy olej po 60kkm a dal som tam nejaku syntetiku od Castrolu. Sice sa mi pri cene pretocili panenky (600,-Sk za liter) ale v zime to je oproti oleju, ktory tam bol z fabriky citit vela. Radenie ide lahko aj ked je -20. Predtym to islo o poznanie tazsie a hlavne v zime mala prevodovka taky pisklavy zvuk az kym sa trochu nezohriala. Tento jav zmizol taktiez.
Převodovka u Felicie je s 80W mnohem hlučnější a řazení jde hůř, proto určitě 75-90W. Naopak do motoru je syntetiky škoda, lépe je častěji měnit kvalitní minerál 15W-40

😉
Ahoj, mám u své Feliny (1996, 1,3 MPI 50 kW)jeden naprosto běžný problém. Nelze zamknout nádrž, pokud otočím klíčkem do polohy uzavřeno, nelze jej ze zámku vytáhnout. A tak teď jezdím s odemčenou nádrží. Předpokládám, že se něco ulomilo v zámkovém mechanismu - vlastní vložka běhá úplně lehce. Celý uzávěr se mi zdá býti nerozebiratelný. Dá se s tím něco dělat? Ani mi nevadí nákup nového uzávěru, jako spíš další klíč. Nemá někdo z Vás radu?
Me se stalo cca po 4.5 roku take. Ve znackovem servise mi prodali vicko nove s tim, ze se stara vicka casem 'odchazeji'. Stoji okolo 400,-- Kc.
Zdravim vsechny. S tim vickem mam podobny problem. Ale zjistil jsem, ze pri zamknuti se klic otoci kousek dal (posunuty doraz). Kdyz jej maly kousek vratim (cca 1mm) do polohy, ve ktere zustaval drive, pak jej lze bez problemu vytahnout. Zkus, uvidis ... Jarda
Pánové, mám dotaz. Mám Felicii 1.6 a mírně mi prosakuje olej do chladící kapaliny (v e😜anzní nádržce a na víčku je vrstva oleje). Jinak na chodu motoru to není znát a úbytek oleje je asi 0.2l/1000km. Dá se s tím ještě nějakou dobu (rok) jezdit, nebo je nutná oprava?
No to je chronická bolest těhto motorů. Problém je, že není pouze olej v chladící kapalině, ale také voda v oleji. Doporučuji okamžitou opravu.
Kolega v praci ano. V Praze pry rano skrabal skla.
modus ponens
To all😒br />

Ake sviecky su podla vas idealne do Feldy 1.3 MPI 50 kW? Momentalne tam mam Bosch-ky 3-kontaktove a vcelku som spokojny. Najma po tom, co som mal original skodovacke, je to ine kafe...

Dik za rady.
Každá nová svíčka je jiné kafe. Originál jsou tam Championy a výměnu za nové taky poznáš.
modus ponens
Mal som skor na mysli, ake ma kto skusenosti s roznymi znackami (Bosch, Champion, NGK, Brisk, ...) a typmi. Napr. ja tam uz nikdy nedam original skodovacke (ci su to Champion, to s istotou neviem), pretoze o.i. aj v servise kamosovi spominali, ze s nimi mavaju problemy a v ramci zaruky ich menili za 1-kontaktove Champion-ky. Ja mam skusenost len taku, ze s Boschkami mi motor ide ovela kultivovanejsie a tichsie (mam na nich najazdenych cez 30 tis. km a podla udajov vyrobcu by som ich uz mal menit, no motor ide stale dobre a na spotrebe nic nebadat...), nez ako to bolo s originalmi.
SirAnton: Já bych řekl NGK. Ještě jsem neslyšel stížnost. To co teď vyrábí Bosch někde v polsku, to je opravdovej humáč. Na první pohled nestejný elektrody atd.
I já bych řekl NGK 😉 Měl jsem problémy s vynecháváním při akceleraci z volnoběhu a jedině s pomocí NGK svíček (běžných BKR6ES) jsem se toho zbavil. Navíc motor výrazně ožil. Bosch už zdaleka není Bosch ;-(
NGK - Jezdím s autem do Škoda servisu - takže nevím ani co mi tam dávají za svíčky, ale NGK jsem používal vždy a všude a vždy max spokojenost. Doporučuji.
modus ponens
A aky typ (NGK)? Maju na Feliciu viacero typov? Nadchadza mi cas vymeny a neda mi nevyskusat nieco nove... 😄
Nechcete nekdo? popis viz. [odkaz]
koupim ale ukazuje dojezd-spotrebu???odkud jsi ???kontakt na me je kupi.x@seznam.cz
Chcel by som v najbližšej dobe kúpiť nejaku Feldu a potreboval by som vedieť, či sú nejaké rozdiely v kvalite pred a po r.v.1998 kedy došlo k zmene vonkajšieho vzhľadu a interiéru. Jedná sa mi hlavne o porovnanie odhlučneia, protikóróznej ochrany spodku, či sú nejaké rozdiely v kvalite a prevedení mechanických komponentov napr.náprav, brzd, aké sú napr.zmeny na motoroch a pod.
Rozdíl je třeba v tom,že začali pořádně prolejvat

páté dveře aby neschnili po 4letech.Radši bych volil feldu po roce 98.Jo a určitě ne bílou,ty jsou s korozí na tom nejhůř.
Vzásadě u Felicií platí, že čím novější tím lepší, ale není to tak docela. Od jara 98 dělají novou masku, ale technické změny pro MR 98 (mimo designových) probíhaly už v průběhu léta 97 - takže ještě na autech se starou maskou. Model s novou maskou je horší např. tím, že nárazníky jsou mnohem křehčí a zámky jsou "drsnou cestou" mnohem snadněji překonatelné a mezi feťákama velmi oblíbené. Pokud jde o korozi tak je velmi indiduální podle kusu a toho jakým podmínkám bylo auto vystaveno. Jsou vidět i 95 naprosto OK a taky 98 s korozí. Počítej s tím, že za model s novou maskou dáš asi o dost více než za auto ve stejném stavu se starou maskou - a to stojí za úvahu zda Ti to za to stojí. Každopádně bych se zcela vyhnul autům vyrobeným do podzimu 96 (o MR 96 vyráběným do léta 96 a starším ani nemluvě). Vřele doporučuju motor 1.6 (se servem), protože svezení je proti všem provedením s 1.3 úplně o něčem jiném. Přeji šťastnou volbu. PR
Napsal jsem to tam špatně - (o MR 95 s měkkou kastlí vyráběným do léta 95 ani nemluvě).
PetrS12
Dobrý den, nedávno jsem viděl, že dobré odhlučnění dělají třeba tady: https😐/www.2din.cz/…odhlucneni-auta/ určitě by vám s tím tlumením rádi pomohli.
Mám problém při studené převodovce(80tkm) hlučně řadí a ve směru jízdy vlevo klepe.Po zahřátí se problém až na vyjímky tratí a je to v normálu.Mirek
Min. tyden z niceho nic prestal fungovat zamek zadnich dveri. Klic tam jde zasunout,otocit,ale kdyz chci zatlacit,aby se ty dvere otevreli,tak to nejde. Znate to,jak se tam i s klickem zatlaci na tu plosku.

Zatim to oteviram tahlem od ridice. Ale rad bych si to sam opravil.

Neni tam central a felicie je z roku 99. Uz se to nekomu stalo,ci resil podobny problem.

Dikas P.
Ano, stalo. Bylo to špínou, která se dostala kolem zámku, dlouho jsem to rozhejbával. Rozebírat se to nemusí, pokud to není jiná závada.
Mám Feldu 1.6 a při výměně gum za zimní jsem zjistil,že vnitřní strana předních gum je víc sjetá než vnější.Gumy Michelin Energy XT2 185/60 R14.Dá se s tím něco dělat,když odklon seřizovat nejde ? Mám najeto 20000 km a nikde jsem to neopřel.
Zkusil jsi geometrii, řekl bych, že bude rozhozená.
Čau Radime! Pokud je to "rozumný" rozdíl tak je to normální. Postav auto na rovinu a když se podíváš zepředu tak Ti to bude jasné. Taky nezapomeň, že máš širší kola a tam je to o to znatelnější. Čauky Pavel !
Potřeboval bych poradit, měl jste někdo problém s mechanizmem který natáčí světla?

Jde to opravit nebo na kolik příjde výměna?
Jedna se o klasickou vadu Felicii. Spravne se tomu rika hydrokorektor a odchazi to snad vsem po nejake dobe. Na webu i v tomto foru jsem nasel nejake rady na opravu (treba doplnit kapalinu v pripade praskliny injekcni strikackou apod.), ale v servise se to urcite neopravuje, vymenuje se to jako celek. Cena cca 1000 Kc. Ja to resim tak, ze az do pristi technicke jsem to jedno svetlo, ktere nejde nastavit korektorem, nastavil rucne... Bye.
kostey
když si od matky pujčim Feldu tak mě vždy zarází to, že když stojim mám neutrál a přidám plyn a zase nohu sundám, tak motor jde do otáček a pak když otáčky klesaj tak klesnou tak že to vypadá že kdyby spadly ještě trochu víc tak ten motor chcípne, pak se zase trochu zvednou a je vše v pohodě... Dělá to každa Felicia nebo čim to je?
No v určité míře to dělá většina aut se vstřikováním, kde volnoběh reguluje přímo poloha škrtící klapky (samo na základě i dalších signálů). Pokud jsou tyhle výkyvy výraznější bude se zřejmě jednat buď o zanesenou škrtící klapku nebo o špatnou lambda sondu. Klapku stačí vetšinou vyčistit, lambda sonda se vymění za novou.
Nevypíná mi spojka, před tím pískalo spojkové ložisko, máte s tím někdo zkušenosti ??
Mám felicii z r.1996 1.3mpi 50kw. Při teplotách nad 10 st. C. se závada projevuje tak, že po nastartování se normálně rozjedu a při první zastávce na křižovatce se auto nechce plynule rozjet. Jede pouze krokem, nezávisle na přidávání plynu. Asi po 5 s se motor chytí a jede skoro normálně. Dále se závada projevuje tak, že auto je líné a nejde za plynem. Nejvíce se to projevuje na 1 a na 2. S touto závadou jsem byl v mnoha servisech - ale vše je podle naměřených hodnot v pořádku. Zkoušeli jsme měnit různé díly od svíček až po řídící jednotku, ale bez úspěchu. Při mrazech auto jede výborně. Tato závada se mi projevuje už asi čtvrtým rokem. Nevíte někdo, co by takto mohla teplota ovlivňovat? Čidlo teploty motoru jsme také zkoušeli měnit, ale bezvýsledně. Předem děkuji za radu motorista Jirka
Ale když se potom motor ohřeje, tak je to ok?
Ykus čidlo otáček.
Nejede při vyšších venkovních teplotách nad 0 stupňů.Nemá nato vliv teplota motoru.Teď když mrzne tak to jede dobře i když je motor zahřátý.Jak jsem zpozoroval má na to největší vliv venkovní teplota.Snímač otáček jsem měnil už nejméně 2x a bez výsledně.Tato závada mě stála vice jak 10000Kč a stále není nikdo kdo by si stím věděl rady.Měnily se např.: řídící jednotky,zapalovací lišta,čidlo teploty,svíčky, atd.Všechna měření ukazují,že je vše v pořádku i na osciloskopu.Byl jsem s tim několikrát ve škodováckém servisu i u soukromníků a také ve firmě Cimbu která upravuje ř.j. a nikdo na nic nepřišel.Ve škodováckém servisu mě řekli ať počkám na to,až to nepojede vůbec,že to pak najdou.Tak čekám už 4 roky a stále je to stejné.Auto nemohu ani s touto závadou prodat,protože kdyby se s tím někdo svezl a zjistil jak to jede,tak to nekoupí.Příště si, po těchto zkušenostech ,škodovku už určitě nekoupím.
kostey
to je správný! Škodovku už nekupuj, Kup si Sierru s 2.0i Dohc a rokem výroby > 91 A uvidíš, že je to stokrát lepší auto který se nesere, jede líp a na rozdíl od Felicie má aspoň rovně pedály.
jdi laskavě do * se sierrou, příbuznej ji má a pořád se mu na ní něco sere. Tak má na zahrádce ještě jednu, na náhradní díly.
Heehe😃 Táák takhle jsem se dlouho nezasmál ... 😃) Sierra z jednadevadesátýho ? ŠROT!!
Šrot je Felda po dvou letech, Sierru z jednadevadesátýho bych místo ní bral okamžitě, to je kus pořádnýho auta.
kus srotu. jako kazdy ford. a shnila bude jako krava. FixOrRepairDaily ......FORD
Koukám zase objektivní diskuze!!Musim priznat,že

sirka je šrot pro cikorky a za feldu by ji vyměnil

snad každej!!!
supermani, já že máte zrezlý zadní dveře už v druhým roce provozu, to je neslýchané a nestává se to ani značkám jako Yugo nebo Lada!
Mohu tě ujistit,že Yugu se to stavá po roce,Ladě

nevím.Jinak Felda a zadní dveře je velký problém,

musí se každý rok prolejt dutiny.Cau!!
Ach jo, co si tady berete do huby Yugo, někdo z vás s ním jezdil? A co takhle s Hindustanem, že bysme probrali jak hnije.
Jeden hloupej nápad, co benzínový čerpadlo, nebo jeho relé, to pokud vím diagnostika nepozná ...

😉
Škrtící klapku neboli pseudokarbec jste už zkusili ? Pak bych tam z vrakáče zkusil vyměnit kabelový svazek. Napadl mě ještě setrvačník. Jsou na něm dvě značky a podle nich komp přes Hallův snímač pozná kde se nachází píst a podle toho pálí. Možná je jedna značka na pokraji rozpoznatelnosti pro Halla.
Mozna cidlo teploty nasavaneho vzduchu nebo zoxidovany jeho konektor. Jarda
Myslím, že by se to na VAG-COM mělo zdiagnostikovat.
to: jirka.h Jednu radu bych měl, zkus se podívat do boxu vzduchového filtru jestli není v * termostat nasávání teplého vzduchu nebo ten mechanismus co překlápí klapku. Možná to nasává pořád teplý vzduch od výfuku a proto to v teple nejede a v zimě jo.
Hloupej nápad to není,ale tlak paliva mě měřili a je v normě.Ono by to asi nejelo ani v zimě.Jinak nevím, které relé si myslel?
Myslel jsem relátko napájení palivovýho čerpadla, je normálně na desce s ostatníma, na to by zima mohla mít vliv, jestli je tam nějakej přechodďák. Ono to podle příznaků vypadá na nějakej chvilkovej výpadek v elektrice pro zapalovací lištu, nebo palivový čerpadlo. Jak pak se asi budou chovat současný auta za pět let 😉))
Zdravim Vas,

mam dotaz ted sem menil na zimaky a kdyz sem jen tak zatocil po sundani kola kotoucem tak jako by byl brzdenej. Kovovej zvuk a po pulotacce se zastavil .... je to normalni? Srovnavam s koleckovejma bruslema 😄 Ne vazne, brzdy piskaj, ale nejak sem tomu neprikladal vahu. Dela to od koupe noveho. Muzou byt dsticky po 2,5 roku spatny?

Dik
Desticky nesleduj podle roků, ale podle toho co maj najeto. Tloustku oblozeni snad zkontrolovat umis ?
Jak zkontroluju Tloustku oblozeni?
Sundej predni kolo. U zadniho to je obtiznejsi - sundej zadni kolo, vlez pod auto, je tam skulina.... Osobne to delam tam, ze sundavam cely buben. Chec to mit ale novou zavlacku a tuk...
Mam 1.3MPI 50kW, od r. 1999, najeto 53000. Asi tri mesice uz prakticky nepredjizdim, protoze to auto ztratilo jakoukoli akceleraci. Byl jsem zvykly jezdit docela svizne a ted po pridani plynu veeeeeeelmi pomalu zrychluji. Zacal jsem to pozorovat v lete asi dva tydny po vymene vyfuku, uz byl proderavely, ted tam mam Tyll. To, ze ma auto jiny zvuk diky tomu vyfuku bych pochopil, ale navic se mi ted ozyvaji ruzne rezonance ze vsech casti auta, coz drive vubec nedelalo. I motor ma takovy traktorovy zvuk jak z dieselu, jako by byl neustale prechlastany, coz je i docela mozne, jelikoz na to musim hodne slapat, aby to vubec jelo. Spotrebu jsem mival 6.7, ted mam asi o litr vic. Ma nekdo nejaky napad, cim by mohla byt zpusobena ta ztrata vykonu ? Napadla me lambda sonda, mozna je to i svickami, jeste asi nebyly meneny... Jinak jsem na pravidelne rocni vymeny oleje, filtru, atd. jezdil pravidelne. Wendoul.
Těsnění pod hlavou?
Vypada to ze mi pravdepodobne zbude palubni pocitac pro 1,3/1,6 MPi. Original zabaleny. Tak kdyby mel nekdo zajem.... vici@centrum.cz
Ahoj nemá někdo manuál k palubnímu počítači do felicie(1.6)nebo kde by se dal sehnat?díky.
Mám feldu 1,6 (chci se jí zbavit), PP, i manuál k PP
Ahoj,

mam dotaz, zvedave sem si prstem propichnul podezrelou bulblinku v dolnim rohu u okna(trojuhelnicek) na zadnich dverich a hele ...vono to zacina kvest. Zajima mne jestli se to necha rekalmovat (r.v. 2001, 5-tileta zaruka na prorezaveni karoserie by mela platit, ne?), jak to bude servis opravovat, jak dlouho mu to bude trvat, jak dlouho to vydrzi. A co by to znamenalo opravit si to samo-domo. Nejak to neumim rozebrat. Zkousel to nekdo? Dik R.
kostey
s tvým dotazem ti neporadim, nevim. Jen by mě zajímalo jestli se tomu divíš, že "felda" kvete. Já ty auta nesnášim. kdyť i můj Ford sierra z roku 85 jezdí líp a nikdy mě nenechal stát na krajnici!!!
kostey
Jo ale je teda vykvetlá fakt pěkně...
Kostěji, definuj co to je, když auto jezdí líp ? To jako rychlejc, tišejc, nebo zadarmo ? Se sierrou dneska už nikoho neomráčíš, když nemáš na nový, tak se zkoušíš ukojit tady?
kostey
quagaar: hele já ty Feldy a podobnou verbeš od škodovky fakt nemám rád. Nesnažim se tu ukájet, je to jen můj názor. Mezi sierrama jsou častokrát propastné rozdíly. Jsou sierry co netáhnou, všechno vnich vrže a nemaj servo ani klimošku. Jsou ale i takové které daj ve všem na pr*el i Octávii. A nemusej mít v sobě motor-Cosworth Podívej se na tu vaši feldu: Pedály to má našikmo, nemá to žádnou akceleraci a když se naloží tak to nejede už vůbec... co se týče řízení tak pokud nemáš posilovač tak s volantem ani nehneš a když náhodou jo tak to má tak malej poloměr otáčení že sní nezatočíš ani na dálnici. Pořád se tomu se*e centrál. Podívej se na Sierru 2.0 maximálku to má psanou někde na 190km/h ale stejně po rovině letí 225km/h okresky jezdí za 5apůl litru a akcelerace tě mačká do sedadla prakticky neustále. Dobře řekneš si je to dvoulitr, ale taky se podívej na rok výroby. Můžeš taky namítnout že to je zadohrab, ale pokud se k tomu chováš jak k zadohrabu tak je vše OK. Felda má krátky sedačky a vůbec nedržej v zatáčkách. Jedzim občas s matčinou 1.3 Glx. Když jsem jel z Prahy do Ostravy tak jsem vylejzal pěkně polámanej. Se Sierrou jsem o prázdninách najezdil 8000km po Evropě a děně to bylo i 1500km a ani * mě nebolela. Sierra má delší převody tak pořád točí méně otáček něž felda a je tišší. Když zafouká vítr tak to s váma házi jako list osiky... No napiš teď něco ty a já budu pak pokračovat. Jo jen chci ještě napsat že sierrám chybí jakákoliv protikorozní ochrana, ale pokud není bouchlá kastle a pravidelně se stříkají dutiny tak je vše OK.
Hele mě to fakt nebere, když budu chtít jiný auto než feldu, tak si ho koupím, ale zatím mám jiný priority. Rozhodně ale nepůjdu do ňáký šlupky. To ty jsi jenom ve špatný rubrice, ale takovej se tu čas od času občas vyskytne - než vyšumí. A co to máš pořád s těma pedálama, ty máš ňákou ortopedickou vadu 😄 (nic ve zlým, hlavně se neposer...)
kostey
copak tvoje felicie nemá pedály šikmo? tzn. spojka veprostřed brzda víc v pravo a plyn eště víc vpravo tak, že to fakt nechápu... hele nechci vám to tu zasírat něčim co tu mít asi nechcete, tak sem vytáh z archivu téma felicia = total * tak quagaare se kdžtak přesuň tam jestli chceš v diskuzi pokračovat, zatim čao...
A nemáš ty to náhodou ňák vlevo .. 😊
petous
Tak jak reznou Feldy kdysi rezatěli Fiati, dokonce se v Čechách říkalo, "FIAT rezne ještě na plakátu". V Unu mi taky po cca 10letech začali rezivět zadní dveře, stačí zbousit, nastříkat základovkou nechat namíchat spray atd., docela zábava. Radši jsem to prodal.
zdravím vás,

uvažuji o pořizení PP na feldu 98,rád bych se vás proto zeptal na vaše zkušenosi,názory.vím že se tady již dřive o tom něco psalo,ale ne vše co bych chtěl vědět.

zde jsou tedy mé otazky😒br />
kdo PP do felicie vyrábí-Boleslav?

nejsou nějaké www stránky?

zobrazuje PP i teplotu uvnitř vozu?

je pouze informující-monitorujici nebo lze také pomocí PP regulovat např. spotřebu?čili dá se diky PP i ušetřit_?že by se alespon část peněz vrátila_?

cena montaže v servisu_?

je poruchový_?

porouchá li se má jeho porucha vliv na chod motoru,spotřebu?znáte to čím více elektroniky tím více možností poruch......

je přesný nebo jen v rovině + -

zavěrem tedy komplexní otazka-je PP k něčemu nebo se dřive či později okouka a už si ho člověk nevšimne_?jezdit se bez něj dá to vím,ale třeba mi prosím sdělite proč do něj investovat peníze,ikdyž vím ,že je to věc názoru.....

omlouvám se za spoustu otazek,kdyby každý věděl něco tak by mi to pomohlo při rozhodovaní.díky
Škodovka ho nevyrábí,teplotu uvnitř vozu neměří,pouze venku,pokud teplota klesne k nule tak upozorní zvukem a zobrazí indikaci nebezpečí náledí,okamžitou spotřebu měří takže lze podle údaje regulovat jízdu,hodnotný údaj je o dojezdu vozu,který je spočítán na základě průměrné rychlosti a spotřeby,také měří palubní napětí,měří celkovou a průměrnou spotřebu,průměrnou rychlost a ukáže vám i kolik benzínu je v nádrži,měří dobu jízdy myslím že po dvou hodinách dává signál upozorňující na vhodnost zastávky, některé hodnoty jdou kalibrovat,mám ho 6.let a bez poruchy,montáž je celkem až na pár detailů jednoduchá(je k němu přiložen dosti podrobnej montážní návod).
diky za info,rad bych se zeptal-co znamená-že měří palubní napětí?kdy je display PP zapnut_?myslím v jaké poloze kličku-pouze při zapnutem nebo i při vypnutem?fakt nemá VNITRNI teploměr_?jestli to je opravdu tak tak to je mrzuté,umí spoustu věcí tak tedy by měl umět i tu zakladní .takhle si člověk musí dokoupit ještě vnitřní teploměr,což sice není problém finanční,ale tedy alespon z mého pohledu rizikový,protože cokoliv navíc co v interieru vyčnívá láká zloděje,když už jsem to nakous-nekrade se PP??????myslim jestli nemáte info třebá od vašich znamych,abych si ho nepořidil a za tyden nebyl pryč včetně rozbitých dveří nebo okna,jo ještě jednu věc -pišete že když je nastavena okamžitá spotřeba tak se vlastně dá šetřit benzín,nedá se tato funkce srovnat-ikdyž s menší přesností-s jizdou podle otačkoměru?děkuji
Mám PP v autě od 2001 a naprosto v pohodě, bez závad. Teplotu uvnitř to neměří (taky na co), jen venkovní (dobré na hlídání namrzání vozovky). Dal jsem ho do auta právě kvůli okamžité spotřebě. Podle otáčkoměru těžce odhadneš spotřebu auta. PP jí měří podle impulzů vstřikovačů a ty ovládá řídící jednotka. Budeš mít stejné otáčky, stejně nohu na plynu a přesto se ti bude měnit okamžitá spotřeba podle zátěže motoru. Prostě - dá se s tím naučit jezdit úsporně... Za těch pár korun dobrá hračka. Jo, a ukazuje až po otočení klíčkem, je zeleně podsvícený LEDkama, pohodová montáž. Nepřipojuje se to k žádné další elektronice vozu (jen +12V a kostra) a také to nic neovlivňuje..
No kdyby byl takhle zapojen, tak by ti toho asi moc nenaěřil.
2 quagaar😒br />
To zapojení PP do feldy je jednoduché. Připojíš +12V, pak kostru (-). Pak už jen umístíš čidlo venkovní teploty do nárazníku vedle mlhovky, čídlo spotřeby se připevní ke kablíku vstřikovače u 4.válce (snímá impulsy) a čidlo rychlosti se připevní zezadu na budík rychloměru. Stav paliva v nádrži se měři na kablíku od plováku (pod pal. deskou). Všechna čidla a kablíky jsou součastí dodávky.

Světe div se, žádná věda to není, všechno propojení je dobře uvedeno v návodu a je tam i přesně nakresleno co je potřeba a jak kde uvolnit a přidělat. Dá se to udělat doma v garáži (stačí plochý a křížový šroubovák) a trochu šikovné ruce...
děkuji všem za rady a názory
Ahoj, mam dotaz,

1) zkousel nekdo zkratit radici paku ve Felde? Jak to slo a jak se s ni pak jezdi? Ve Fabce je vice zapustena do stredoveho tunelu. Myslim ze takovou paku zase nepotrebuju, abych zaradil.

2) jak je to s prutem anteny? nahodou se mi podarilo ysroubovat antenu z trnu ktery mel v prutu zustat a koukam dovnitr a ten sroub se nedotyka zadne kovove casti??? coto? zasroubuje se jen do plastu ... je to normalni?

Diky

R.
Ahoj,rad bych se zeptal, jestli ma nekdo zkusenost s "rozpernou" tyci nad motorem? Ma to cenu u Felicie (1.3MPI 50 KW) ? Jsou lepsi jizdni vlastnosti ? A dale jestli je min hlucnej sibr nez otevreny okynka za jizdy. Diky predem za odpoved.
Ahoj, měl jsem ji na svojí Felicii 50kw. Tehdy mi ji doporučil jeden technik, že skutečně prý dojde k podstatnému zvýšení tuhosti karoserie. Auto jsem prodal, ale bez tyče. Takže pokud by byl zajem...Cena je 300,-. Jsem z Prahy. Mail rusll@centrum.cz PS: Šíbr je v optimalní poloze rozevření určitě tišší než okýnko.
Zdravím,

potrebujem poradiť.

Chcem si kúpiť do Felicie pager a manuáli je to takto krásne napísané😒br />
"Cerveny vodic zapojime k trvalemu zdroji napäti +12V, cerny vodic uzemnime. Sedy vodic

vyuzijeme pro kladny spousteci signal (nejcasteji sirena), modry vodic pro zaporny spousteci signal (otresovy senzor, ultrazvukovy snimac, mikrovlnny snimac atd.). Bily vodic pripojime k vyvodu c.

15 spinaci skrinky vozidla (zapalovani)."

To sa samozrejme týka toho vysielača toho pageru, ale rád by som vedel, ako ho zapojím k batérii (priamo asi nie 😃, ako ho uzemnim a ako najdem vývod c. 15 spínacej skrinky.

Síce nie som elektrikár, ale toto by som mal zvládnuť.

Potreboval by som však schéma elektriky vo Felicii; neviete o niečom takom?

Viem, že sú knihy o Felicii, ale jednému obrázku ju nechcem kupovať...

Díky
Takže ešte raz😒br />
Zdravím,

potrebujem poradiť.

Chcem si kúpiť do Felicie pager a manuáli je to takto krásne napísané😒br />
"Cerveny vodic zapojime k trvalemu zdroji napäti +12V, cerny vodic uzemnime. Sedy vodic

vyuzijeme pro kladny spousteci signal (nejcasteji sirena), modry vodic pro zaporny spousteci signal (otresovy senzor, ultrazvukovy snimac, mikrovlnny snimac atd.). Bily vodic pripojime k vyvodu c.

15 spinaci skrinky vozidla (zapalovani)."

To sa samozrejme týka toho vysielača toho pageru, ale rád by som vedel, ako ho zapojím k batérii (priamo asi nie 😃, ako ho uzemnim a ako najdem vývod c. 15 spínacej skrinky.

Síce nie som elektrikár, ale toto by som mal zvládnuť.

Potreboval by som však schéma elektriky vo Felicii; neviete o niečom takom?

Viem, že sú knihy o Felicii, ale jednému obrázku ju nechcem kupovať...

Díky
zdravím a vznáším tento dotaz.Mám felicii 1.3 MPI z druhé ruky,r.97 najeto 70 000 km,spotřeba asi 7,4l(průměr za celý rok).Poslední dobou mi tučička teploměru ukazuje asi 70-75C.Topení funguje dobře asi po 1 Km už to hřeje.Dotaz mám vyměnit čidlo teploměru, nebo bude závada v termostatu???.V létě se mi dost často stávalo,že i po skončení normální jízdy se často spínal ventilátor na chladiči!Díky za radu!
Nic bych neřešil. To, že se Ti po jízdě spíná ventilátor na chladiči je normální, teplota 70-75 stupňů je normální. A že topení funguje velmi dobře během chvilky je jedna z mála předností Felicie. Buď v pohodě.
za kolik si myslite, ze se da s lehkou nohou nejmin jezdit s Filckou 1.3MPi ??? Jde to za 6l???
Já mám spotřebu asi 7,4 litrů (nejezdím po dálnici,nejdelší trasa 50KM,asi 50% jízdy městem).

Věřím tomu, že při jízdě jenom po dálnici (dlouhé tarsy) může být spotřeba i 6 litrů!
jo jde. s 1,4 mpi (vnitrnosti z fabky + uprava hlavy a jina vacka) po meste ted moje mlada jezdi za 8,5 (podle PP) ale pokud se jede dal tak to jde rychle dolu. V lete na dlouhe ceste - 300km, svizne tempo, to vzalo 5,9. Cili seriova 1,3MPi musi jezdit jeste za min. Kamos kdysi dokazal jet na cca. 150km trase v lete za 4,8 (rychlost 80-90km/h)...
Jde to. Mozna to neni jen o lehke noze, ale take hodne o vyuzivani setrvacnosti atd. A neznamena to brzdit ostatni. Mam prumernou spotrebu pod 6l dle PP i dle tankovani. Jarda
modus ponens
Je to podla mna dost o zabehu. Mal som 1.3 MPI a jazdil som 70% po dialnici s plne nalozenym autom: 4 osoby + plny kufor + nejaka taska vnutri auta (raz ma dokonca prevazovali na colnici a od max. hmotnosti ma delilo 20 kg...). Celkova priemerna spotreba po 95tis. km bola 6.58 litra. Nebyt toho plne nalozeneho auta, tak je to podla mna aj o liter menej...
Nazdar chlapi, ňák nám ta diskuze usíná, že by nikdo neměl problém s Felicií ? Tomu nevěřím, sám ji mám ... (😄)))
Prosím o radu. Z Felicie LX 1.3 rok 99 mi ukradli řídící jednotku. Ceny, které se dovídám jsou od 6500 do 25000, ty levnější nejdou jak na potvoru sehnat. Máte někdo tip ?

Díky moc
Zdravím,

všimol som si ponuku firmy GX Racing&Tuning, ktorá teraz ponúka chiptuning pre Feliciu 1.3 MPI za 3500 Sk (bez DPH).

CIMBU ponúka chiptunning za 5000 Sk (bez DPH).

Máte nikto skúsenosti s niektorou z týchto firiem?

Ja viem, že čo od chiptuningu mám a nemám čakať, takže nemusíte písať (zase) o tom, že je to blbosť a podobne.

Vadí mi "deravý plyn" a slabší ťah v nižších otázkach, takže preto uvažujem na chiptuningom.

Díky
Na 99% to bude prašť jak uhoď. Zázraky nečekej.
neco nove?
Mám Feldu r.v. 97, od 130 km/h to vypadá že se palubka rozsype. Volant cukal nahoru a dolu. Nechal jsem vyvážit kola , vyměnit tlumiče ale žádná změna. Nyní to bylo na TK a nějak vyladily geometrii nebo co a bylo to chvíly trochu lepší. Po měsíc se objevil problém znovu a cuká to volantem spíše do stran. Nevím jestli to s tím souvisí, nebo je to druhý problém ale při nízké rychlosti cca 25 km/h se auto naklání ze strany na stranu pak to ustane a začnou vibrace až na 130ti. V čem to může být ? Jo a ještě při prudkém brždění to auto jakoby plave (vlní se). Díky za radu. Nechci už zbytečně vyhazovat peníze za servisy, které to prostě neumí najít jenom si naúčtují za vše možné. Nevíte o nějakém dobrém servisu na škodovky v Praze ?
dcgsd
a co pneu? nemas druhou sadu na otestovani prehozenim? mel jsem podobnej problem
Zkusím to přehodit ze předu do zadu .
Tohle dělá ujetej desén pneu. Zvedni auto na hever, toč kolem a sleduj běhoun a uvidíš, že bude pajdat do strany.
Tak, tak, pravděpodobně to bude pneu, doporučuji přehodit si disky s pmeu z auta, které je v pořádku.

Měl jsem ale taky podobný prohlém - byla to ojetá klec vnějšího kloubu poloosy, ale to se chovalo trochu jinak.

Ale tohle, co uvádíš, bude zcela určitě pneu. :?
Mám najeto něco přes 80 tis. zpozoroval jsem že řazení jde trošku ztuha než tomu tak bylo dříve,slyšel jsem něco o tom že u feldy odchází nějaká tyč řazení, může to bejt ona nebo je problém jinde,případně na kolik příjde náprava.
Tyč řízení odchází - není opět vada, ale vlastnost. Nicméně se to projevuje vykvedláním než utužením.....
Je to asi 3 týdny co jsem jel s kámošem s feldou 1,6 combi r.v. 96 do Plzně a zničeho nám chcípla musely jsme jí odtháhnout a v servisu vůbec neví co to je za vadu. Felici nechci už nikdy vidět !!!!!!!!!!!!!!!
Já mám diesela, ten jede furt ... >😁 😉 Ale malé problémky jsou s ní také . . . . 8-s 😢
Ahoj lidičky, právě jsem vyměnil starou za novou, felicii 96 za fabii 04. Zbyly mi originál disky s pneu barum briliantis 165/70 R13. Jsou v provozu jednu sezonu najeto max 7 tis. Cena 5750. Brno - vormen@volny.cz
tak ty disky a pneu nechám za 4300,-
Mám feldu z '97 a při jízdě (hlavně od 70km/h výš) se začne ozývat takový divný zvuk někde z pod rychloměru. Něco jako zaseklé počítadlo, ale to to není. Může mi někdo, prosím, poradit, jak se toho zbavit? Díky
Ano je to tachometr, resp. vetsinou pocitadlo km. Pry jsou prevody v tomto pocitadle plastove a casem se "ojedou". Resenim je vymena nebo obcasne promazani. Bud striknout WDcko do bowdenu od nahonu v motorovem prostoru, nebo rozebrat palubku a striknout to primo do nahonu k budiku. Na chvili to pomuze. Mimochodem je to peknej vopruz rozebrat 😲(((( Opravdu mne soudruzi z MB nepotesili, vazne usetrili na tom pravem miste :👋
Čau, při výměně kol ze zimních na letní jsem si všiml trhliny na boku zimní pneumatiky. Je nutná výměna ? Nemůže to třeba na dálnici rupnout ?
chtel bych vedet jestli si nahodou nekdo ve felicii nevymenil sedadla, ty originaly mi totiz likviduji zada po delsi ceste se nemuzu postavit😒
Ahoj, mám Felicii 1,3 MPI, r.v. 12/1997. Najeto 68000. Několikrát do měsíce se mi stává, že po jízdě (nezáleží, jak je dlouhá), nemohu nastartovat. Startér běží, auto nenaskočí. Nastartuji až po 5-10 minutách klidu. Stává se mi to před garáží, v myčce, na čerpací stanici. Vždy nečekaně. Minulý týden jsem byl v aut. servisu dali auto na VAG, seřídili, projeli, na nic nepřišli. Prý by to mohlo být benzínem. To se mi nezdá beru ho různě, spíš u lepších čerpaček. Svíčky a vzd. filtr mám nový. Zkusil jsem používat druhé klíče, nepomohlo. Příští týden jedu do dalšího servisu. Volal jsem do Mladé Boleslavi, aby mi řekli, čím to je a dojednali opravu. Neměl jste někdo podobný problém? Čím by to tak mohlo být? Děkuji moc.
Me se u 1,3MPI r.v.2000 stavalo ze to nekdy z niceho nic zdechlo proste najednou nic a taky jsem pak par minut nemohl nastartovat!A pak vsechno OK, autorizovany servis nic ikdyz se mi to stalo jednou primo u nich vse je v poradku!Pak jsem to dal do jednoho no name a tam prostrikali vsechny kontakty a od te doby jsem mel klid😄
Díky, snad to pomůže.
Ahoj, bylo to vadným reléem v pojistkové skříňce. Diagnostika nezjistila. Zachránila mě pouze náhoda, když jsem s teplým motorem nemohl nastartovat přímo v servise.
Ahoj, při studeném autě (ráno-chladno) zařadím jedničku rozjíždím se začne něco kvílet,hvízdat, sešlápnu spojku- přestane to , pustím spojku zas to dělá cca po 200m to přestane a je klid, znovu to začne až když auto prochladne -nyní na jaře jen občas, začalo to v zimě, potom se to uklidnilo a teď to dělá zase. Myslel jsem třeba řemen -je zkontrolovaný-napnutý, potom jsem myslel spojka-ložisko ale to by dělalo při sešlápnuti spojky ne? Slyšel jsem, že by to mohlo být nějaké ložisko v převodovce - prý je to běžné u Felicií a mám to tak nechat a nic s tím nedělat - jedině snad dát syntetický olej do převodovky - před rokem při 80000 km jsem tam dal zrovna nový minerální. poradíte někdo co by to mohlo být?

Díky
Není to vada, je to vlastnost - spojka....
Chci se někoho zeptat, jestli má smysl vyměnit u felície zadní bubnové brzdy za kotoučové. Přijde mi že při tak měkkém podvozku jaký felicia má se při brzdění v zatáčce příliš přenáší váha na přední nápravu a auto se pak nebezpečně přetáčí, nevím jestli je to tak správně ale myslím si že kotoučovky by vzádu byli daleko lepší. Nevím, snad mi někdo poradíte. Nebo třeba nějakej tip na tvrdší tlumiče. Jestli někdo máte s nějakými zkušenost_? Nejraději bych nějaké né moc tvrdé ale tvrdší než je originál za rozumnou cenu, zas tak moc se mi investovat nechce. Děkuji za odpověď. Jinak mám Fel 1,3Glxi ´96 jednobodovku, najeto 120 000km, koupeno při 96000 a jediný problém zatím byla spálená cívka a starý akumulátor, jinak jsem spokojen. trošku koroze na zadních dveří pod lištou zámku, ale je to jen takové poupátko, viděl jsem i horší, kde šlo vidět zkrz až do kufru 😄
Na celkové zlepšení jízdních vlastností doporučuju použít tlumiče HP. Jsou tvrdší než seriovky a auto sedí o třídu líp. Zatáčky se pak dají jet o 10 - 15 kiláků rychleji než na sériovkách. V zatáčkách to pak hlavně nejsou přesýpací hodiny, ale auto "jde" za volantem. Podstatné zlepšení je i při brzdění, kdy nejde tak na čumák. Nevím na kolik to vyjde teď, před dvěma lety na. cca. 10500 s montáží (bez daně).
Chlapi, na kolik hustíte přední pneu? Mě se zdá že když je plním dle návodu, taxemi víc sjížděj vnější hrany, což asi značí že by chtěly přitlačit... >😒]
Rozhodně přitlačit. Hustím dle doporučení výrobce tlakem na zadní zatíženou nápravu 2,7 a předek 2,5 a je to o poznání lepší. Pokud by se ale sjížděla jen vnitřní hrana a jenom na jednom kole, je to sbíhavost v mínusu....
Sbíhavost je OK na desetinu milimetru a byly to právě obě hrany. Taky jsem začal hustit na hodnoty jak píšeš 😜 .

Jenom mi nejde do hlavy jedno: Normálně je na přední nápravě větší hmotnost než na zadní (asi 650 kg oproti 450 - cucám z prstu, nechce se mi to hledat, ale tak ňák), tak proč je předepsanej tlak větší na zadní nápravě. Rozhodně se nedá říct že bych byl automobilový laik, ale pneumatiky mě někdy dovedou překvapit >😒]
při polovičním zatížení je tlak stejnej na předek i na zadek(2.0).při plnym zatížení je na předek 2.2 a na zadek 2.6.Plný zatížení mam jen vyjímečně,tak to foukam 2.1 předek a 2.3 zadek
Myslel jsem, že něco klepe v palubce. Ale když během jízdy podržím páku řazení, tak drnčení přestane. Zkusil jsem vystříkat WDčkem, to ale nepomohlo. Jinak řadí dobře, jen ty pazvuky mi vadí. Nestalo se Vám to někomu, co Vám s tím dělali? Mám 1.3 MPI, výr. 1997, najeto 69000.
Bude nutno vyměnit plastové lože řadící páky, které už odchází. Cca 500 Kč, vč. práce.
Můžete mi někdo poradit ? Mám Felicii 1,3 MPI . Po nastartováni mám otáčky 800-900,ale po chvilce ,když přidám plyn mi zůstávají viset na 2000. Přečetl jsem si starší příspěvky tak jsem pročistil škrtící klapku a důkladně zkontrolaval a očistil všechny konektory a hlavně od teploty za klapkou. Děkuji za radu
Keď som mal ešte Felíciu, tento problém začal veľmi podobne. Zo začiatku otáčky vyleteli aj keď motor ešte nebol vychladnutý. Neskôr sa to prejavilo po dlhšej jazde na diaľnici, keď mi takmer vždy na najbližšej križovatke skapala. Keď som si na to zvykol, chodil som ako Fittipaldi a musel som ju furt držať v otáčkach, robil som sám sebe manuálny (alebo skôr nožný) sitič. Vrchol bol keď to urobila pri vymáčknutí spojky za jazdy. Nebola to sranda. Nakoniec sa problém vyriešil výmenou Lambda sondy. Ale bola to 1.6-ka r. 1999. Možno to pomôže...
Přesně to mi dělala 1.3 MPI taky, jen s drobným rozdílem: při pozvolném ubrání plynu držela otáčky cca 1700 a při hodně prudkém ubrání plynu spadly otáčky až na 1000 (což je pořád moc). Začalo to dělat po vyčištění konektoru od snímače teploty vzduchu. Pomohl reset adaptace škrticí klapky viz [odkaz] (nerad dělám reklamu, ale jinde jsem popis toho problému neviděl). Od té doby problém zmizel.
Děkuji moc za radu ,kolega mi také říkal ,že to bude softw. věc v řídicí jednotce,nechám to resetovat a potom napíšu . Také se mi to projevuje hodně podobně jak u Vás.
Čauko

mne sa tento problém z voľnobehom objavuje vždy po najazdení 20tis km. Mám Feldu upravenú na LPG plyn ktorý je mestneší, vždy keď začnú kolísať otáčky tak musím vyčisťiť, odmastiť, šktiacu klapku (technický benzín + zubná kefka + suchá handra)

Kefku som zobral aby som sa lepšie dostal k spodnej strane klapky, keď je otvorená. Po vyčistení je najlepšie dať urobiť základné nastavenie elektroniky vozidla a zase chodí ako drak.

Čauko
nevite nekdo proc nesviti zpatecka??? svara ma filcku a po navsteve servisu mu nesviti zpatecka. Pojistky ok, zarovka ok, dal jsem zatim nelezl, nebyl cas...
Zdravim,

se zajmem jsem si precetl vsechny prispevky v tomhle foru od roku 2001. Nasel jsem tu odpovedi na par problemu, se kterymi jsem se na sve Felde setkal.

Nicmene mi tu zbyly ctyri, na ktere jsem odpoved nenasel. Poradi nekdo?

1. Myti motoru😒br />
Obecne se myti motoru nedoporucuje ... kdyz von je ale po tech 50ti tisicich fakt jako prase. :😉 Jaky je vas nazor?

2. Presnost palubniho pocitace😒br />
Po dlouhodobem sledovani prumerne spotreby, kterou mi ukazuje PP, a ktera mi vychazi vypoctem pri tankovani, mam pocit, ze spotreba na PP je stabilne o 0,3 az 0,5l nizsi. Je to normalni nebo je to proste vlastnost PP vychazejici z nepresneho mereni delky vstriku paliva?

3. Vrzani pri zatazene rucni brzde😒br />
Kdyz zatahnu rucni brzdu, pak se pri pohybu auta (nasednuti, vysednuti, silnejsi zabouchnuti dveri) od zadnich kol ozyva vrzani. Koukali na to ve znackovym servisu i znamej automechanik, ale na nic neprisli. Vite nekdo, v cem je problem?

4. Vrzani volantu/palubni desky😒br />
A posledni vec, ktera ma ale posledni dobou fakt irituje, je vrzani, ktere se za jizdy ozyva nekde v oblasti palubni desky. Nepodarilo se mi zjistit, jestli to vychazi primo od volantu nebo zevnitr palubky, nekdy mam pocit, ze to slysim spis od pedalu. Slyset to byva spis v lete nez v zime, a spis za sucheho pocasi nez za vlhka. Zkousel jsem ruzne "tahat" za volant, kdyz se stoji, slapat na pedaly a bouchat do palubky, ale nedari se mi to najit, obvykle na tyhle "pokusy" se ten zvuk vubec neobjevi. Staci pak na krizovatce se rozjet a to je hned vrzani, ze by se clovek zblaznil. Ale mam pocit, ze to ani neni zpusobeny vibracema auta, protoze kdyz jedu treba po Letny v Praze na ty sileny dlazbe, tak nic a pak pri pojizdeni na rovnym asfaltu to vrze jak sileny. No asi me z toho brzy klepne.

Kdybyste nekdo vedel, cim by to vrzani mohlo byt, pomohlo by mi to a mozna i zacharnilo pred tim, abych neskoncil v blazinci... 😁

Diky moc!!!
Jezdil jsem s Feldou 3 roky a vždycky na jaře jsem nechal motor umít ve Škodováckém servise. Upozornil jsm je na to, že je tam palubní počítač a vždycky sundali čidlo u vstříku na 4. válci a zakryli ho. Ppak to přede mnou umyli tlakem nějakou emulzí, opláchli a vyfoukali tlakovým vzduchem. Auto naskočilo vždy na poprvé a nikdy žádnej problém. Motor jako novej 😄

To proměřování PP - mě proměřoval asi o 0.2 na 100km. Dá se to doladit pomocí manuálu a tlačítka zezedu PP. Po několika pokusech jsem to dostal na rozdíl asi kolem půl deci (0.05) na 100km. Pak už jsem se na to vykašlal, stačila mi taková přesnost.

To vrzání - nevím, mě nikdy v interiéru nic nevrzalo, ale od začátku jsem měl rozpěru mezi předníma tlumičema, tak se to asi tak nekroutilo... Spíš jediné, co mi vadilo bylo drnčení zámků ve dveřích při hlasitější muzice, tak jsem je vyndal a zaslepil díry a byl pokoj...
mám Škodu Felicia 1.3 GLXi.Vždy po dešti :!: mám problém s nastrartováním motoru.Hlavně když zaprší v noci ,nemůžu ráno auto vůbec nastarovat.Za sucha je vše v pohodě.Díky za pomoc
Vím, že se ptám na zcela jiný typ vozu, ale zajímalo by mě jestli někdo nevíte, v jakém (finančně) kurzu jsou staré Škody Felicie (kabriolety). Konkrétněji - chtěl bych ji prodat a dotyčná "Felda" je z roku 1960.

Díky, věřím, že někdo bude vědět.
Zdravim vsechny. Zacala mi prosakovat vodni pumpa, je mozne ji vymenit sam, pripadne tesneni nebo je lepsi zajet do servisu. Delal jsem si ruzne veci na aute, ale nevim, zda tu neni nejaka zaludnost. Dekuji za odpovedi. Jarda
To těsnění se jmenuje "ucpávka", prodává se samostatně za pár desetikorun, ale bez dobře vybavené dílny (potřebuješ přinejmenším stahovák řemenice) a alespoň minima znaností v oboru si ho sám nevyměníš.
Čauko

doma v garáži s otcom sme vymenili upchávkové tesnenie na Felícii 1.3 MPi. šlo to celkom dobre ale dávaj si pozor či máš v telese vodnej pompy dierku v ktorej je umiestnený pružný kolík na zaistenie ložiska vodnej pumpy. Ak ložisko nezaistíš budeš musieť rozoberať pumpu ešte raz. Odvtedy mám pokoj s vodnou pumpou a dávam poriadne zabra´t môjmu tátošovi.
Ahoj,

rad bych se Vas zeptal na nekolik veci. (Fel,50KW, r.v. 2001, cca 30tis.)

1) Prestalo fachat podsviceni regulace teploty vzduchu pro ventilaci. Japasetorozebere? Docela to tam drzi. Je to takovy cerny panel s kulatymi ovl. prvky nad popelnikem.

2) pri rozjezdu pri nizkych otackach neco zadrnci vpredu od motoru. Projizdel sem to s kamaradem a prisli jsme na to, ze to dela jen pri rozjezdu. Pri stejnych otackach na neutral to nedela a take se neco podobneho ozve kdyz hodne rychle vyslapnu spojku. Nesetkal jste se s tim nekdo?

3) uplne nahodne (tepl👋zima) se mi stava ze se mi jakoby pomalu vraci brzdovy pedal. Cotoye? Costim?

Diky vsem za odpovedi R.
Ad 2/ Vadný dilatační člen na spojení výfukového potrubí v místech pod motorovou přepážkou - vyměnit.
modus ponens
ad 1)

To sa stalo keydsi aj mne. Bol som s tym v servise (bal som sa, ze si tie plasty pokrivim a to by ma potom vkuse rozculovalo) a pozeral sa na elektrikara, ako to robi. Napchal tam dva-tri srobovaciky a nejakych 10-15 minut sa s tym babral. Nebolo to len o tom, ze vyklopil kryt, vymenil ziarovku a nasadil. Cena bola cca 250 Skk. Ak si vsak technicky zdatnejsi a s podobnymi skusenostami, skoda aj tych dvoch stovak... 😉
Ad1) Dělal jsem to sám. Opatrně jsem odpáčil plastový kryt kolem knoflíků (šlo to dobře), vytáhl knoflíky, světlovod a pod ním už jsou vidět žárovky. Práce asi na 5 minut.
Ahoj škodováci,nabízím nový výfuk z feldy combi 1.9D,a spoustu starších,ale dobrých dílů.ICQ 300407862.Jirka. 😊
Chtel jsem se zeptat, zde nekdo nevite, kde by mohl by problem s nefunkcnim klaksonem na felicii. Asi pred rokem jsem resil problem s digitalnimi hodinami pred ridicem, uplne odesly, a dostal jsem radu, ze bych mel vymenit nejakou pojistku, takze me napadlo, jestli to nebude neco podobneho, pokud ano, jakou pojistku mam vymenit, pokud nekdo tusite? Resp. doufam, ze problem neni nekde jinde, napr. nekde neco pretrzeneho ci praskleho.

Diky za rady!

Hiroshi Sagae
Je to 17. pojistka zleva, je společná s ventilátorem chladiče. Pokud je v pořádku, zkus na konektory přímo u klaksonu připojit zkoušečku nebo voltmetr a někdo ať ti zatroubí, poznáš jestli jde do něj proud. Pokud ano, je vadný klakson, jinak je to někde v instalaci, nebo je vadný lukas.
Před časem se mi to také stalo. Nejprve jsem myslel, že je v pr... klakson. Pak jsem měřením zjistil, že do něho nejde proud. Tak jsem skontroloval pojistku, ale ta byla O. K. Nakonec jsem zjistil, že v izolaci kablíku ke klaksonu byla trhlina v místě jeho přechodu přes díru v karoserii, kterou se pravděpodobně dovnitř dostala slaná voda a ta totálně rozežrala měd. Musel jsem skrátit a nadpojit kablík a vše bylo O. K. Je tam ovšem velice zlý přístup ...
prihlaste si konferu Felicie na www.pandora.cz ........
Na [odkaz] je v dokumentaci ke stažení Návod k obsluze na Fabii, Octavii a Superb, jenom na Felicii už ne... Nemáte ho někdo náhodou, nebo odkaz, kde je ke stažení? Občas se to může hodit.
Tak se mi v sobotu ráno zablokoval centrál v pravých předních dveřích a dveře pak nešly zamknout, ani čudlíkem ani klíčem, musel jsem rozebral tapicírunk a vyjmout táhlo od serva centrálu a pro jistotu i rozpojit pětikolíkový konektor. Dá se někde koupit nový servo a vaměnit ho? Dík za info. Mirek
Tak jsem vyměnil servo v PP dveřích a dal tam HTCENTR. Nejvíc práce dá rozdělat držák serva od držáku zámku 😒 . Staré BRANO jsem rozebral a rozhýbal. Ale ještě mi to nefunguje, ale už jsem neměl sílu ani čas po tom pátrat dál... :shock: Mám tam alarm M100. Nemá od něj někdo prosím manuál??? :roll:
Čauko

Skús si, pred zakúpením lôžka radiacej páky, ľahnúť pod auto a pozri sa na skrutkové spoje radiacej páky s tiahľami k prevodovke. Trochu tieto spoje utiahni, nastav menšiu vôľu a poriadne spoje premaž vazelínou. Tiež som majiteľom Felície z r.v. 97 a mám nabehaných 140000t a zatiaľ som lôžko nemenil. Spodné skrutkové spojenia sú veľmi málo až nedostatočne kryté.
Další typická závada škůdky. Obyčejně odejde snímač zpátečky na převodovce - upadne shnilej kontakt. Oprava je jednoduchá - koupit snímač (cca 200 Kč) - pozor, existují nejméně tři typy - vymněnit a skontrolovat výšku oleje v převodovce, případně dolít - část oleje vyteče. Snímač je pod převodovkou zepředu - je tam takový kousek plechu, který ho má chránit, ale ...
Nazdar pánové, potřeboval bych poradit. Mám ve Feldě alarm s DO, ale mám jen jeden ovladač a nemám k němu kód. V servise mi řekli, že je tam zařízení firmy Meta a ať se zkusím spojit s nimi. Nemá na ně někdo kontakt, případně nějaký jiný nápad jak dodělat druhý ovladač ? Díky :shock:
Tak třeba namátkou😒br />
Elektro - František Polák ml.

Žižkova 121

253 01 Hostivice

Telefon: +420 602958591

E-mail: elektro.polak@tiscali.cz,

ale jinak by to neměl být problém pro člověka, který má k dispozici internet.
Zjistil jsem, že italskou firmu META tady zastupuje C. A. System s. r. o.

Za Vokovickou vozovnou 19/362, 161 00 Praha 6. Byli docela ochotní, ale mě se povedlo alarm nějak zprovoznit svépomocí, asi jak jsem hejbal konektory- nakonec se to spravilo samo 😉
K C.A.system jsem se už taky dopídil. Napsal jsem jim e-mail tak uvidím, ale stejně dík. 😁
Koupil jsem si plastové podběhy. Jedná se asi o polský výrobek a cena byla lákavá - 700,- za komplet. Nemáte někdo zkušenosti s montáží, hlavně čeho se mám radši vyvarovat? 😉
Přikláním se k předchozímu požadavku.Sehnal jsem plastové a údajně se vlepují, ale nevím jaké lepidlo použít a taky čeho se vyvarovat.Přední mi jsou jasné, tam to je jak uchytit, horší to je se zadními.Mám feldu se starší maskou, prý je v tom rozdíl.Prosím poraďte!
Předpokládám, že za těch 700 to byly 4 ks (firma Rezaw - PL). Není problém to namontovat svépomocí, ale když to má být dokonalé tak si s tím člověk musí trochu pohrát. Já jsem je montoval na 3 auta dopředu a 1 dozadu. Nehorší variantou je připevnit je šroubama do lemů. Vypadá to hrozně a bude to v místě otvorů reznout. Já jsem je vpředu vkládal dovnitř lemu a mezi lem a plast jsem dal na několika místech gumový profil. Tohle řešení mí výhodu v tom, že podběhy nejsou rušivě vidět zvenku - t.j. je to obdobně jako aut co je mají origoš. Přišrouboval jsem je jen v místě zástěrky a vpředu k zadní části hrany nárazníku a ze strany od podběhu se to nasune za plech nebo dá pod šroub co drží plech. Se zadními je víc práce. Ty jsem pouze přiložil k lemu zvenku a podmázl tmelem. Na dvou místech jsem je přišrouboval k podběhu ve spodní části, kde je volný plech a dál k nárazníku u zátěrky. Každopádně i tady když to nemá vypadat rušivě je třeba si s tím trochu pohrát. Určitě by šly vložit i dovnitř, ale bylo by s tím mnohem více práce. Jinak pokud nechceš aby se ti dostávala voda nad vložku tak je třeba vyřešit odtok vody z drenáže od víčka nádrže. Já jsem nasadil hadici na vývod z drenáže a svedl ji kolem podběhu dolu k zástěrce.
Rozprodávám Škoda Felicia na náhradní díly. Auto je těžce havarované na předek, od dveří dozadu je vše v pořádku. Je to nový model. Např. páté dveře absolutně bez koroze, AL kola 14", všechna skla ... Pokud někdo něco potřebuje, stačí napsat mail na : m6564😜@seznam.cz Ceny spíš symbolické 😄
Kdyz v zime radim z 1 na dvojku na neprohrate prevodovce, tak to jde hur. Musim totiz prerazovat pomalu,jinac to jde pres zuby a synchron se mne jeste menit nechce. Skousel sem tam davat polosyntetiku 75W o d VATu,ale zbytecne sem vyhodil asi 250za litr, protoze doporuceny olej, tj.j paramo mineral 75W je kupodivu ridsi a tak sem ho musel dat zpatky.Ale...pry sou i prevodove oleje 65W, znamy ho ma sice v trosku jinacim aute,ale pry i v zime muze radit "jednim prstem"...nema nekdo s temahle vecma skusenosti?
Zkušenosti mám bohaté, ale nikoli na Škodovce. Převoďák 65W jsem nikdy neviděl, nejřidší, co znám, je 75W. Ale i v této viskozitě mohou být mezi oleji rozdíly (jak sám píšeš). Takže Ti neporadím, snad jen to, aby sis vzpoměl, jak tě učili řadit v autoškole - na dvě doby!

PS: Někdy se dá použít kapalina do automatu, ale i tam je obvyklá viskozita 75W, takže opět nic...
v zimě je olej zatuhly a de to stuha
tatko ma Feldu 1.3 r.v 96/97 a hrozne tazko mu ide riadenie. Clovek po jazde mestom chyta svalovicu. Neviete cim to moze byt ? Auto ma nabehane cca 150tkm, pneumatiky 165 a tlaky dla predpisu.
s největší pravděpodobností ložiska v horním uchycení tlumičů, tzv. misky. Jinak to může být i absence oleje v převodce řízení.Nejčastější závady.....
To mi dělalo taky, každý mi říkal něco jiného, v servisu ŠKODA mi říkali, že je to něco s převodovkou a že to bude drahý, dal jsem to do místního noname servisu - ten hned řekl, že je to jenom zaprasené - vyčistil, promazal a řadilo to líp než nové, paráda!
Mě to dělá taky. Zajímalo by mě, co konkrétně vyčistili a promazali. Jestli táhlo a kloub řazení, tak to mám udělané, ale řazení se nezlepšilo. Viděl bych to spíš na synchrony, otázka je, jestli to stojí za to opravovat. Asi nejlepší rada je od Mitsiho, řadit nadvakrát.
Nazdar všichni ! koukám, že téma upadlo do archivu, to už Felicii nikdo nemá, nebo je bez problémů ???
tak mi porad a nevrav ze sa nic nekazi 😄
Zateka mi do Feldy, viac ci menej, ale vzdy je mokry molitan pod palubnou doskou. Neviem ci je to gumovym tesnenim, to sa mi vsak nezda je to rok 2000 a so sklom nebolo hybane. Skor sa chcem spytat tych co uz mali tuto cast rozobratu, ci su za palubnou doskou alebo pod plastom za stieracmi dajake odvodnovacie - montazne otvory, ktore by mohli byt zanesene - upchate. Dakujem za odpovede, vela zdaru prajem s tymito skodovkami.
Tiez mi zatekalo, nechcel som tomu verit, ale ked mi to tvrdili v troch servisoch že to je gumovým tesněním okna tak som ho nechal vymenit. Od tej doby (2roky) pokoj.
Tak to už mám zasebou.Nasáklý, zapáchající molitan pod palubovkou!V servise ti vymění těsnění čelního skla a máš po problému. Přeji sucho v autě a mnoho dalších km.
Ahoj, mám takový menší problémek a nevím co s tím. Mám Feldu 1,9D Combi a občas čistě náhodně se mi stává, že při zatáčení pokud je na silnici nějaká nerovnost a auto se zhoupne, tak se mi od přední nápravy ozve takový tlumený bouchnutí. Je to takový těžko popsatelný zvuk. Nevíte někdo co by to mohlo být? Díky moc.
Taky mě to zajímá. Občas se mi to taky stává a po namontování plast.podběhů to slyším častěji.Mám podezření na tlumiče, kdo ví ať odpoví. Děkuji. :idea:
dělá mi to taky,mám najeto 51 tkm ,vyměnil jsem už tlumiče, ale né misky,myslel jsem,že to bude ono,kámoš mi říkal,že to dělaj čepy, na technické jsem prošel bez ztráty kytičky a to jsem mu říkal,že vozím děti a jestli je vše ok...tak nevím...chm...
Většinou to jsou silentbloky v předních ramenech.Časem ta guma ztrácí elasticitu.Přední silentblok ( a ten to většinou není ) je horizontálně průchozí, zadní trpí víc - je průchozí vertikálně a většinou právě tady je zdroj toho bouchání.

Další možností jsou volné misky nahoře na tlumiči, malá pravděpodobnost je kolový nebo rejdový čep.
Ahoj felďáci,

Moji rodičové se rozhodli koupit si konečně novější auto. Chtěl bych poradit s výběrem. Vzhledem k tomu že s feldou nejezdím, ale vzhledem k tomu že mají málo peněz, budu vděčný za radu. Já mám představu o feldě do 100tis., od roku výroby 1997, najeto tak kolem 100tisíc (do cca 130tisíc). Nemáte nějaký rozumný tip? Rodiče jsou v důchodu a po čem opravdu netoužím jsou výčitky co že jsem jim to dohodil za *.

od jakého roku už dělali úpravu na 5.dveřích aby tolik nerezli? slyšel jsem, že už od r. 1997, ještě před faceliftem v r.1998, ale taky že i u feldy z r. 2000 se najdou kusy s pěkně prorezlými 5.dveřmi. Tak nevím. A na co si jinak dát pozor? Jak poznat přetočený tachometr?

Díky za každou radu nebo tip.
Doporučujem kupit čo najmladšiu feliciu. Najlepšie ešte so zárukou na prehrdzavenie. T.j. od r.v. 1999.

Pokiaľ bude mat vyplnenenu s. knizku, hrdzave dvere by mal aut. servis vymenit bezplatne a mas na nasledujucich niekolko rokov pokoj. Starsiu feliciu tak od roku 1997.

Čo sa týka závad su to podľa mojich zkúseností prkotiny, ale s pribudajucimi rokmi čoraz častejšie.
to je tezke,ja mel kdysi felinu 96 a nikdy se mi ani nezacaly objevovat na 5 dverich nejake rezave pupinky,chce to trochu pece,a to nestala kazdy den v garazi,jezdila kazdy den a za rok tak cca. 70000 km.ale zase strejda mel 2000 a za 2 koky mu zacaly hnit 5 dvere zevnitr u okna pod tesnici gumou,kup nejakou kolem 80000 km a vem si sebou nejakeho automechosa,podivej se hlavne jak je opotrebovany volant,radici paka a taky pedaly,ale nemuzes si byt nikdy jisty!koukni taky do motoru a hlavne na spodek!Nekupuj bilou ta hnije jako prvni,a nejlepsi je cervena !!tak at dobre poridis
Rady od Montyho jsou v poradku.Jen ver,ze bila nehnije jako prvni.Jen je to na ni videt nejdriv.Otazka je,jestli to nebude vyhoda pro toho,co si to bude udrzovat sam.Bile auto je obecne levnejsi (moc lidi ho nechce).A je hojne prodavano firmam jako sluzebni.Sam jsem bile taky mival,uz bych teda nemusel.Vetsinu aut bila zbytecne degraduje.Pokud nema spoustu doplnku v barve,nebo naopak v kontrastni cerne.Mozna bych se vyhnul metalize,je narocnejsi a zamaskovani ruznych skrabancu,zalestovani atd.Na co se zamerit u feldy?Krome uz uvedeneho.Na lemy zadnich blatniku,na podbehy prednich blatniku a predni rohy karoserie.Na vuli razeni a vuli pantu dveri,to bude taky o necem vypovidat.
Díky za rady,

k těm 5.dveřím: dle mých info to vypadá, že tyto dveře existují v nejméně 3 variantách. první hnili. prý od r.v.1997 jsou novější, které (prý) nehnili tolik. ale asi mají jinou vadu, proto hnijí dál, ale ne u lišty ale pod gumou okna, viz příspěvek a zkušenosti škodováckých originál servisů. A pak třetí typ, který nehnije vůbec, což jsou asi jen dveře vyrobené ne v pondělí ani v pátek, ne 19.3. (svátek Josefa), ne 20.3. (den kocoviny po Josefu), atd. Ne To samozřejmě myslím v legraci. Prostě asi někdo má štěstí a někdo ne. Prý do těch dveří v jedné verzi dávali i jakousi výplň (pěnu?), která sice nehnila ale zase vytékala za horka ven ze dveří... Pro mne to má ten závěr, že to chce ty dveře trochu důkladněji prohlídnout.

Ještě jednou díky, i za rady které ještě přijdou.
Mám feldu 12/98 a taky mi v létě vytéká ten hnus z pátých dveří. Ale zatím nehnijou 😉
Jo tech svatku je asi hodne!.Stema 5 dverma co jsou vyplnené nejakou tou (srackou) jsem se setkal,to jsou ty felicie co maji ty dva fleky na zadnim narazniku a tece to s rohu dveří!!vydel jsem to na felinach asi od roku 2000
Nemuzu natankovat benzin bez problemu. Je nejaka rada na procisteni odvodu zduchu z nadrze?
Dobrý den, mám felicii rok výroby 97 a začalo mi zatékat střešním okénkem v přední části v rohu a to na obou stranách. Při zavírání okénka jsem si všiml, že po dotažení uzavíracího šroubu se přední část mírně nadzvedne. Jde to nějak seřídit, nebo se musí vyměnit těsnění a je případně jiná možnost jak se zbavit tohoto problému mimo zalepení okna??? 😒 Předem díky za odpovědi.
Ahoj,.....

tak tohle jsem resil na sve felde taky .... nezavidim ... jde o to ze mas dve moznosti

1) vymenit gumu co je nasazena na kovovem ramu stresniho okna (jestli ma teda narok ale to vyzkousis v mycce sam)

2) shnilo tesneni mezi kastli a ramem str. okna

v tomto pripade

- sloupky v int. pryc

- strop ven

- rozsroubovat ram str. okna (ja zkurvil aspon 3 sroubovaky, to byly snad titanovy srouby)

- sundat ram, je tvoren ze dvou casti horni a dolni kazda se vynadava jinam dovnitr/ven

- oskarabat shnilou izolaci nalepit novou + silikon

- a vse zpet

hodne stesti .... 😄)))

ROMan
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli má 3koda Felicia rok výroby 2000 karburátor,nebo přímé vstřikování. Děkuji 😜 😄 😊
Milá paní (či slečno),

z Vaší otázky je na první pohled patrné, že věci nerozumíte. Zajímalo by mne tedy, proč se na to vůbec ptáte, resp. jaký to má pro Vás význam.

PS: Daný vůz má s největší pravděpodobností (ale záleží na motoru) elektronické jednobodové kontinuální vstřikování. V případě motoru 1,6 MPI jde, jak už samo označení napovídá (MPI - "Multi Point Injection"), o elektronické vícebodové parametrické vstřikování. V obou případech se samozřejmě jedná o NEPŘÍMÉ vstřikování. Předpokládám, že Vám to stejně mnoho neřeklo...
Felice karburátor snad ani neměly, ty z r.v. 2000 určitě ne.

Felicie 1.3 r.v. 96 má vstřikování, felicie 1.6 r.v. 98 taktéž, myslím, že obojí už bylo MPI.

Každopádně r.v. 2000 už byla Felicie s novou tváří a pokud někdo do Felicie nenamontoval nějaký starší motor, tak by tam karburátor neměl být.

Pokud si dobře vzpomínám, tak karburátor měly napolsedy Forman/Favorit, ale i ty už se tuším ke konci dělaly se vstřikováním.

---

Mitsi, ten Váš komentář byl zbytečně kousavý - málokdo tady autům rozumí jako vy, my ostatní se sem chodíme něco dozvědět.

I z odpovědi, kterou nepochopím ze 100 procent se obvykle něco dozvím, třeba klíčová slova, která mám dál hledat ...
první feldy měly Pierburg karbec, stejný systém jako v posledních fanušech.
PavelK_
Já mám teda Formana 94 a mám Monomotronic stejně jako první Feldy 1.3. Éra karburátorů u Škodovky skončila v roce 1993, s vyjímkou vývozu na méně náročné trhy, tak neblbni lidem hlavu s karbecem.
kecy pane swe - pořádně se podívej co to máš našroubované na sacím potrubí.
PavelK_
Pane smudlo, copak mi to asi bzučí v nádrži, k čemu mám lamdu, třícestný kat a nacopak mám na podběhu řídící jednotku? A na co je ten servomotorek na škrtící klapce? A z čeho pak si asi načítám diagnostiku? Že by jednobodové vstřikovaní Bosch Monomotronic?! Podle Vás asi atrapy. Děkuji pane smudlo za "věcné" přípomínky, ale já vím co mám nejen na sacím potrubí. A kdybych měl vaše znalosti, tak bych si to alespoň přečetl v techničáku, i tam to je a neblbnul bych lidem hlavu.
swe - m?žem se tu hádat o terminologii, obchodní název toho pa-systému ve favoritech je opravdu takový jak uvádíš, ale - v reálu se jedná o elektronicky ovládaný karburátor, o tom se asi handrkovat nebudem....

?ídící jednotka ti dává bohatost, míchá syti? atd. Lambda tam logicky taky je práv? kv?li uvedenému a to co ti bzu?í v nádrži je palivové ?erpadlo... :-!

N?kdy se zamysli nad tím, jak to celé funguje a uvidíš k ?emu že to má opravdu blíž.

MPI se do felicií dávalo tuším až 96 nahoru, prvnírok výroby jen za tu?ný p?íplatek ale nejsem si jistý.Ob?as natrefím na Feldu - v podstat? jen z Francie - která je krmena benzínem stejn? jako p?elomové Favority, u nás tehdy neprodejné auto kdv?li legislativ?, hm záhada.

Nechápu n?které tahy škodovky, z Rakouska mi zase jezdí Fáva 93 se syti?em, táhlo se nachází vedle ovládání sklonu sv?tel. Vždycky jsem si myslel že to m?ly jen ty opravdu první.

Stejn? je zajímavé sledovat jaké r?zné varianty se prodávaly aniž o tom n?kde najdete zmínku - favority s výškov? stavitelnýma pásama a centrálem ( model 93 ), Felicie 95 se zna?kovým p?edeh?íváním motoru - zástr?ka nad LP mlhovkou, topná spirála v hlav? a na všem zná?ky škoda...
To smudla: Potvrzuji, ovšem elektronicky řízený karburátor je snad to neprůserovější a nejnespolehlivější zařízení, které kdy bylo pro přípravu směsi vymyšleno. A zlobilo dokonce i u japonských vozů! Jenže ty přešly velmi rychle na vícebodové elektronické vstřikování, na rozdíl od Evropanů, kde to trvalo mnohem déle a ještě s debilním mezistupněm zvaným "monopoint".

Pokud jde o Francii, tak tam byly katalyzátory uzákoněny až někdy od r. 1996, takže asi proto...
PavelK_
Smudla: O.K., kašlem na slovíčkaření, ale Mitsi zmínil elektronicky řízený karburátor, to byl taky obchodní název škodovky (LSe?) a to byl opravdu vrchol nespolehlivosti, proti tomu mi přijde to jednobodový vstřikování (do karburátoru >😁 ) přece jen lepší a bez zásadních problému a hlavně už měl vlastní diagnostiku. Nakonec naposledy jsme se s téměř stejným systémem mohli setkat u nového auta u Golfu III Variant 1.8 v r. 98(motor AAM 55 kW nebo ABS 66kW) a ty patřili k nespolehlivějším motorům vůbec.
hmm, když mě nějak nejdou ty koncernové benzínové motory pod nos, se mi zdá že sou zbytečně komplikované, s velkou slávou objevovali koncem 90tých let stříkačky multipoint, něco co třeba v escortech běhalo už na od 91.roku.

VW jedině ropáka, tam nemám sebemenších námitek ale to se asi shodnem všichni.

Poznámka: mám teď rozdělanýho Golfa II 1,8 GTi a to je fakt nářez, všude na motoru sou nálitky Made in Brazil....nic na to nepasuje.....
pořádně si proštuduj co je ve felicii, karburátor pirburg skoncil u fafika v 1 felde byl bosch mono motronic a měla 40 kw.
misakxt
to neni pravda...ještě v roce 1998 se ve škodovce vyráběli felície(nová maska) který byly určený jenom do turecka.měly KARBURÁTOR a všechny byly v jedný barvě (teď nevim jestli to byla žlutá nebo bílá)......byly to stovky aut
Pane Mitsi,obávám se,že felicia 1.3 r.v. 2000 už jistě nemá jednobodové vstřikování :idea: 😞
... muze to byt asi kloub napravy. Brachovi to prave v zatackach, soucasne pri zaberu kol bouchalo.
Potřeboval bych poradit,kolik je spotřeba felicie 1,6 ve městě,mě to docela žere(11-12L).v servisu proběhla výměna víčka rozdělovače,palce,kabelů svíček,vzduchového filtru,palivového filtru,čidla teploty a nic se nezměnilo.kontrola na diagnostice neukazuje nic.jede normálně.už prostě nevím.díky za radu.
Lambda sonda nebo škrticí klapka se snímačem polohy! Výměna přijde v prvém případě na 5-6, ve druhém na cca 10 tis. Kč.
PavelK_
Dělá ti to od nákupu nebo je to nový poznatek? Pokud byla felda správně diagnostikovaná, tak by závadu na lambdě i škrtící klapce poznali, navíc by byla zvýšená spotřeba v každém jízdním režimu, nejen ve městě.
to swe: S tou spotřebou máš pravdu. Lambdu lze snadno diagnostikovat, snímač polohy škrticí klapky však nikoli, tedy pokud náhodou není zcela nefunkční, což nepředpokládám.
Swe má pravdu, od modelu 94 je všechno výhradně vstřikování, nejprv BMM, pak až někdy MPI. Felicie s karburátorem byly jen na e😜ort kamsi kdovíkam (Turecko???), u nás nebylo možné ji legálně přihlásit (což ovšem nevylučuje, že jich tu pár jezdí, že....). Byla dokonce i jedna taková aféra, s Favority/Formany s karbecem, co se nestihly prodat mlhavě tuším do 1.7.93, a dostalo je tehdejší MV - s tím že se musí do určitého data či nájezdu vyřadit. Jenže je někdo pak nadělil do bazaru, přihlášené jakousi kličkou - leč po nějaké době se na to přišlo, a těm novopečeným majitelům od toho sebrali papíry, páč to bylo přihlášený podvodem. Dobrá aférka tehdy, lidi si tehdy museli sehnat papíry z vraků, a udělat to jako přestavby.... Podrobnosti si nepamatuju, ale pointa byla asi tak nějak.
Ahoj koupil sem si ojetou feldu, táhla mi doleva, dal sem ju do servisu aby mi udelali geometrii a feldu prohlídli, táhne mi to furt, prej na nic nepřišli, nevíte čím to může být? eště sem si tak myslel že sou špatně vyvážený kola je to možný? Táhne to doleva, ale jenom občas, není to pokaždé stejný.....
Stilgar: Pokud je geometrie opravdu OK, hledej chybu v pneumatikách - nikoli v jejich vyvážení (tím to rozhodně není), ale v rozdílném valivém odporu!
Zkus prohodit přední za zadní, nebo levé za pravé (pozor u směrových vzorků pneumatik, tam se to nesmí).
shi: Díky za doplnění - dnes už nějak nemám sílu!
no může to být pneumatikama(protektory). občas se to stane.
Zdravím všechny. Potřebuji radu pro tchána :-! . Má felicii r.v. 2000. Dveře se odemýkají na dálkové ovládaní. Neodemýkají se mu zadní dveře za spolujezdcem. Jdou pouze ručně. Odemýkalo to v pohodě 4 roky, ale teď to stávkuje. Je poškozen motorek? Něco promazat? :?: Někdy se odemknou. Je to tak jednou za deset odemknutí.

:x Poraďte. Dík.
PavelK_
Závady můžeš mít tři: 1, zatuhlý mechanismus zámku, ale pokud jde ručně volně, tak je možnost 2, zlomená kabeláž v průchodce,popř. zkorodovaný konektor ve dveřích a když je i tohle v pořádku, tak už zbývá jen motorek jako třetí možnost.
to swe😒br />
díky za radu. Zkusím ty dveře rozebrat a uvidíme. Už se těším na čalounění :shock:

Jinak já mam fiat stilo. Máme pokec kouset pod škodovkou.
Jelikož tu každý mele něco jiného :shock: ,pokusím se to všechno trochu upřesnit 😜 Od r. 1994 byly první motory ve Feldě kompletně převzány z Favoritu,který už v té době měl jednobodové vstřikování Bosch Monomotronic.Motory s karbeci Pierburg(používané na počátku éry Favoritů) byly určeny pouze na e😜ort Ukrajina+dále na východ a jih...

Před polovinou roku 1997 se upustilo od jednobodu a začalo se používat pouze vícebodové vstřikování Siemens Simos 6;6,1;atd.(používaného dodnes,samozřejmě v jiných motorech-to potvrzuje jeho velmi nadčasovou kvalitu a moderní koncepci).Tyto motory byly používány až do konce výrobního programu Felicie 😉
Cau, potrebuju radu ohleden drneceni páky. Kdyz mam volnobeh tak mi obcas velice neprijemne drnci v prostoru pod radici pakou a obcas se ozve i takove klepnuti pri razeni rychlostnich stupnu, jakmile paku podrzim trochu nahore, problem mizi, v cem je chyba? Dik
Děkuji, v tom jsem měl hockej.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ahoj.Měl bych dotaz...nevíte někdo,co by to mohlo být...začalo mi klepat něco v převodovce.Nejdříve jen slabě při řezení jedničky a dvojky,ale druhy den to začalo klepat pořádně a pořád.Když vymáčknu spojku,přestane to,ale když jí opět pustím,tak tam něco klepe i na neutrál.Navíc začalo jít strašně blbě řazení za jízdy.Neví někdo o co by mohlo jít???????Nevím co s tím😲((
Ty puju lozisko na hnanym hridely prevodovky... je to detska nemoc felicii
Ma to najeto 105tisíc,což si myslím není moc, je pravidleně servisovaá a nijak moc honěná.....v servisu my namístě zkusil čidlo,ale to je OK. TAk prej třeba sundat olejovou vanu a kouknout co tam bude....ted mezi svátkama prej ne,až po novém roce. CHci s tím jed na hory, myslíš že tomu neublížim? Tvridli mi že když nebudu stát na volnoběhu dlouho a trošku budu třeba na světlech přidávat,tak by to mělo být ok....
nejsem automechanik, ale pokud ti ta kontrolka nebude svitit pri normalni jizde, tak by melo byt vse ok. Ale co nejdriv to dej servisu - at pak nemusis platit nejaky sileny sumy. Ty kilometry jsou v pohode, ale mohl se tam za ty roky najit bordel, ktery to sitko lehce zacpal...

Hlavne to nenech trvale svitit - bud vypni motor, nebo to drz na plynu (hlavne, at to nesviti)

Pripadne doporucuju knihu "Jak na to Skoda Felicia" - stoji 400Kc a vetsina veci je tam dobre vysvetlena. Pak staci neradi a nejakej ten volnej cas...
Ahoj potřebuju poradit, jak demontovat přední díl výfuku na felicii 1.9D. Praskla mi trubka v místě uchycení ke kopuli ve které je katalyzátor tak se pokusím tuto svařit, protože přední díl výfuku stoji cca 13000. Mezi přední a střední části výfuku je klasický spoj jedna trubka zasunutá do druhé a příruba, ale v části o katalyzátoru k motoru je vlnovec a pak 4 šrouby na bloku motoru, chcu se zeptat jestli de demontovat jenom vlnovec nebo jestli musím vymontovat 4 šrouby od motoru, díky za rady a podněty
Zdravím pánove. Mám felicii 1.3 BMM, r.v.95 Včera mi začala problikávat kontrolka mazání a to jen když je motor ohřátý a otáčky do 1000 ot/min. Jakmile přidám na volnoběh trochu plynu,hned zhasne. Oleje je tam dost a byl měněn zároven s filtrem v srpnu letošního roku..nevíte co by to mohlo být? :roll:
Kolik ma tvuj stroj najeto?

Jestli uz hodne, muze to byt zasene sitko u olejoveho cerpadla, mozna i opotrebovane cerpadlo. Ono je pohaneno od klikoveho hridele, takze pri nizkych otackach dava mansi tlak.

Nic lepsiho me zatim nenapada. Zkus se zeptat primo ve skodovackym servisu, za to nic nedas...
Na kolik to tak prijde opravit to ložisko? Dík.
V servisu maj volno až po novém roce,do té doby to musí zvládnout ty hory-celkem cca 250km....jen jsem ještě vypozoroval, že když je motor zahřátější, tak že to chce cca 1200ot/min aby to zhaslo....

snažím se přidávat plyn,ale když dobrozduješ před křižovatkou,tak se blbě brzdí levou nohou zatímco pravou šlapeš na plyn 😁
Patou brzdit a špičkou přidávat plyn...takhle se dá i rozjíždět do kopce bez ručky aniž by to couvlo... 😁
2felotron . trefil si to todobře..měnily hřídelku a ozubené kolečko a pro jistotu asi i sací koš...
2kepke - aspon neco jsem trefil 😉
musíte povolit 4 šrouby, dělá se to ze spoda dlouhým nástavcem. vlnovec je na pevnos výfukem.
misakxt
ještě jedna věc........kamarád co dělal několik let v boleslavi tak mi říkal že poslední felda sjela z linky v roce 1999.ostatní 2000 a 2001 jsou jenom taháky na lidi a byli v těch dvou letech pouze uvedeny do provozu a jenom to v boleslavi hnilo ve skladech.nevim jestli se tomu dá veřit...ať si na to každej udělá názor sám
Zdravím všetkých.

Nie som automechanik, preto ak by niekto vedel, prosím ho o radu. Mám felíciu 1999. Od včera mi dosť prebíja keď je naštartované autobatériu. Zistil som to tak, že keď sa zvýšia otáčky vypne autorádio, lebo je v ňom pravdepodobne neaká poistka. Keď otáčky klesnú na volnobeh, tak sa všstko znormalizuje.

Je tam aj palubny počítač, ktorý meria aj napätie na baterke, keď je volnobeh hodnota je okolo 13V ale keď pridám stúpne až na 18-19V. Samozrejme všetko v rátane stretávacích svetiel a palubnej dosky svieti ako v Hollywoode. Stierače stierajú takou rýchlosťou, že mám pocit že vzlietnem. No to je asi všetko. Ak sa niekto už s tým stretol, ďakujem vopred za radu.

Rudo.
pro Rudo😒br />
Problem bych hledal na alternatoru - regulator napeti. Tech 19 je uz moc 😒

...na 1.6 stoji na elit.cz necelou tisicovku... ale zlate ceske rucicky nakdou urcite i levnejsi...
cau poradte kde najdu kompletni zapojeni elektriky budiku do feldy dekuji
neco najdes tady: [odkaz]

...jinak doporucuju knihu "Jak na to Skoda Felicia" - tam je to urcite
mrkněte na [odkaz]
Hele nevim presne jak to je u 1,3, ale tohle mi delala u 1,6 skrtici klapka, takze zacni setrit protoze do tveho motoru stoji asi 8000 ja to mel jeste o 3 vic😊

A doporucuji s tim neotalet, protoze se to bude casem horsit a opakovanymi starty tomu rozhodne nepomuzes. :x
zdravim, nevite jak napravit to, ze mi nejde nastavovatt bocni zpetne? jde o manualni nastavovani, s tou packou vevnitr se da hybat ale na zrcatko to ma vliv minimalni (par mm nahoru a dolu)

zkousel jsem to i zvnejsku rukou hnout zrcadlem ale vraci se zpatky do stejne pozice

diky
Praskle lanko.
a jak narocne je to opravit? casove i financne

jde mi o to, ze sam to asi tezko opravim, tak abych vedel jestli se mam pripravit na pul dne cekani na auto ze servisu prip. jestli mi rovnou nauctuji nove zrcatko apod.
Zvladnes to i ty, nevim jestli to pujde opravit, nebo budes muset vymenit, to zjistis az to rozdelas. Musis zjistit, kde je chyba. Nove zrcatko stoji 613,-

Tady mas navod😒br />
[odkaz]

[odkaz]
diky
Tak tohle téma jsem založil v lednu 2001, protože jsem si těsně před tím koupil Felicii, které měla najeto 72 tKm. Tento týden tachometr překročil 250 tKm a to už není málo, ačkoliv je to letos 10 let staré auto. Opravuji si na něm téměř vše sám a je to bez problémů a "zadarmo". Auto nic moc, ale jsem spokojen. A co vy ?
Ja ji mel dva roky, najezdil 40000km, koncil jsem na 280 a prekl bych, ze slouzi dobre dal. Za ty km me nenechala nikdy ve stychu (jako uplne). Na Silvestra jsem jel slavit do 200km vdaleneho mesta a v pulce odesel homokinetak 😒 Tak jsem to se skubajicim volantem dojel....

Jinak fajn auto 😄 ....ale uz mu odzvonilo... Cest jeho pamatce!
Felicia je poslední kvalitní auto od Škodovky, je to auto na kterym si za rozumný peníze uděláš co chceš. Mam 1.3 44kW, r.v95, najeto 88000. V zimě startue jako v létě, vyjede v zimě téměr všude. Prostě kdejaký nový auto na ni nemá.
mrkněte na [odkaz] auta za opravdu super ceny
První video na světě Škoda Roomster na [odkaz]
Zdravim, mam takovy problem. Procital sem si tuhle diskuzi a nic podobneho sem nenasel. Mam 1,6 combi uz 10 let, koupil sem ji novou a jezdim s ni pouze ja a celou dobu spotreba kolem 7l. Najednou mi zacala stoupat prumerna spotreba na pocitaci. Pri normalni jizde mi to delalo kolem 9l/100km!!! V servisu mi na diagnostice zjistili (po dost dlouhe bitve, kdy mi tvrdili, ze neumim jezdit a ze za to muzou gumy) chybu 0524 cidlo klepani - sporadicke. Zkusil sem jine cidlo z vrakoviste (za 500,-) a chyba zustala. Vzdy po vymazani pameti to tak den jezdi, jako za mlada a pak najednou je tam zase zrout! V manualu sem nasel, ze ridici jednotka na tenhle signal reaguje tak, ze snizi predstih o 15°!! tak a ted babo rad, co s tim? V autorizovanem servisu mi nedokazali poradit. Mate nekdo tuchu, o co de a co s tim?

Diky M.
Tady me napada akorat tak najit nekoho ochotnyho a zkusit vsecky cidla, ze kterych bere ridici jednotka informace a samotnou jednotku taky... Vubec me nic nenapada 😞
to snad neni mozny, ze se s tim jeste nikdo nesetkal. Takovejch Felicii jezdi! No nic, jdu do toho prohazovani cidel nebo RJ. Take ji podezrivam!
Chci poprosit o radu, čím může být, že teploměr vody mi nikdy neukazuje víc jak 70 stupňů. Je to určitě jen termostat nebo může jít i o něco jiného? Díky za radu.
Bud je spatny cidlo teploty, ktery dava informaci tomu budiku v palubce, nebo mas stale otevreny termostat. Vymontuj termostat a podivej se na nej - jestli bude za studena otevrenej, tak je KO. Pripadne ho muzes otestovat v hrnci s vodou....

A jestli mas k dispozici elektrickej teplomer, tak to muzes zmerit bez montovani - bud tamtech 70 je, nebo vic....
To je jednoduchy, po jizde nech bezet motor na volnobeh a sleduj teplotu. Jestlize bude teplota stoupat z tech 70°C na temer 100°C, a pak se zapne vetrak chladice, mas v haji termostat! Jestlize teplota zustane porad na 70°C a zapne se ti po chvilce vetrak chladice, mas v haji cidlo teplomeru!

M.
Mám motor 1.6 a zajímalo by mně v kolika otáčkách auto nejmíň žere. Vysvětlím. Točím to tak do třech tisích, ve městě 50 jezdím na trojku. Otáčky kterých se stále držím je tak 2500. Teď jsem jel se známím a ten přeřazuje tak ve 2200 a otáčky drží tak na 1800. Říká, že jezdí za 6,5l, já pořád zima/léto za 8l. Zkoušel jsem to a zdá se mi, že ten motor sotva běží. Jen tak mimo. Dnes jsem přezul pneumatiky za nové. Mám Barum Brillantis na 13 a po přechodu z Dunlopek SP30 jsou o poznání tišší a komfortnější. Paráda.
Tak to by mě taky zajímalo. Zatím mám Feldu 1,6 kombi cca měsíc (koupená jako 10 let stará) a tak teprve testuji dle PC. Zatím jsme toho moc nenajel cca 500 km a to převážně po městě (cca 60😖, okrsky 20%, dálnice 20%. Zatím kombinovaná spotřeba 7,9.
no já mám 1,3 50kW a při normalní jízde(kolem90km/hod) je do 6,5L !!! Ale jak začnu to honit nad 120 tek to šplhá do závratnych výšin 😒(
standa1
Mám také motor 1,3 50kW, combi, najeto 148 tkm, kupoval jsem ji před čtyřmi roky se 108tkm a celkový průměr mám 6,8 l/ 100km. Provoz město, mimo město, obsazení - dříve 2+děcko+kočárek, nyní 2+2 děcka +kočárek. Nezávodím, ale neloudám se! 😉

Standa
Mám problém. Zatíká mi do kufru. V servisu mi měnili těsnění pod pátými dveřmi i pod světlama a stále mi tam zatíka. Čalounění je mokré pod zámkem. Původní těsnění bylo dané tak, že ten šedý plast byl zastrčen pod těsněním a teď je z venku, vedle těsnění. Může to být i tímto? Děkuji za odpovědi i rady
Tommy100
no teda,felicia teda rozhodně není poslední kvalitní škodovka >😒]

Jels někdy ve fabii,octavii.....

fabia je o dvě generace vyspělejší auto než felicia :shock:

Takže takový ti z dědiny,co nové škodovky vidí jenom na cestě,zkuste se jít podívat do autosalonu a projet se....... 😉
Tommy100
jo a motor 1.3/44kw jsem taky nikdy neviděl >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁

felicia měla jen 1.3i nebo MPI 40 a 50KW,1.6MPI/55kw a 1.9D/47kw 😉
muze nekdo poradit kde by mohla byt chyba kdyz pri volnobehu sviti kontrolka baterky
To ti dava malo alternator... takze asi uhliky
Nebo spíš diodový můstek...
tak to máš v * alternátor si ho nech vyměnit
Zdravim vsetkych,

Mam problem s elektrickym stahovanim okien, resp. s vytahovanim okien pretoze okno sa nechce dostat do uplne hornej polohy. Mam zato, ze okno sa vytahuje s velkym odporom (je to viditelne aj pocutelne) a zopne snimac odporu (je to koli bezpecnosti) a vrati okno o par centimetrov spat nizsie a ostane stat, takze sa nikdy uplne nezavrie a musim mu pomoct rucne.

Stretol sa uz niekto s niecim podobnym?

Ako to odstranit?

Vopred vdaka!
i to je mozne... vlastni skusenost je na uhlikach, tak jsem napsal to....
mam problem asi zo zhavicmi..vie nikto poradit?? asi jeden den, mi vobec sa nerosvietila konrtolka zhavenia a nemohol som startnut, dnes som opat vyskusal a slo..su to zhavice v *?? alebo co..
To není o žhavičích, ale o obvodu, který je spíná. Tedy asi relé...
diky za radu, no zatial to funguje..kolko asi stoji take rele?? a kolko este moze vydrzat??
To netuším.
3x po sobě v 1 dni mi zhasl motor na škoda felicia kombi 1,3 MPi,r.v.1998.Po 5 minutách motor naskočí,poté běží normálně,ve volnoběžných a nižších otáčkách problikává kontrolka dobíjení.Druhý den se vše opakuje.
já si myslím že bys měl nechat seřídit motor tento problém jsrem měl taky na Felicii 1,3 MPI 2000 a nechal jsem si taky vyměnil radši alternátor ale hlevně si to nech seřídit v servisu jo?
Prosím poraďte mi jak odstranit vrzání řadící páky při řazení. Jak se zahřeje motor, řazení ztuhne a řadící páka vrže jak, když ji tahám v pryži. Vyměnil jsem olej v převodovce, ale nepomohlo to.
nevím jestli to k něčemu bude ale měl jsem podobný problém při zahřátém motoru paka tuhla skoro už s ní nešlo hnout,povolil jsem matku která je pod autem v místě kde je k řadící páce připojené tahlo(je to takové učko),a bylo po problému paka de uplně lechce , jsou tam ješte takové silonové pouzdra které by se taky meli vyměnit ale ještě sem se k tomu nedostal
Zdar lidi,

pri jizde a pri sundani nohy z plynu (tj. jakmile zacnu brzdit motorem) se z motoru ozve kratke hvizdnuti. Co s tim? Cim to je? Silenblok?

Diky za radu

Martin
Ahojte nechcete někdo koupit tachometr na Felicii benzín v žluté?Vyfotím jestli chcete a pošlu na email.
mrkněte na [odkaz] AUTA ZA OPRAVDU SUPER CENY ! ! !
Díky fiat stilo,ale problém je vyřešen.Byl to otáčkoměr.
jo nemáš zač rád pomůžu jsem lidé né?
Nekoupí někdo střešní nosič uzamykatelný na Škoda favorit???? :?:
Ahoj, schanim felicii do 50 000 Kc. Prosim poradte uz nevim na koho se obratit. Dekuji 😉
Chtěl bych se zeptat jestli někdo hledal číslo motoru. Koukal jsem tam kde by mělo být pod rozdělovačem na bloku, ale tam nic není. Je to divný, protože auto prošlo evidenční kontrolou a někde být musí.
To může být korozí zadních dveří kolem zadního okna. Koroze nadzvedne těsnění a zateče tam. Mě se to samé stalo na předním skle...
nozna brzda sa nevracia naspat prosim poradte

dakujem