Podle mě jsou elektrony určeny jen na letí období. Nehledě na to, že jsem ještě neviděl nikde prodávat nízkoprofilové zimáky 😊
O.K., Mě se to kecá, já auto zatim nemám. Ale jestli se bavíte jen o discích, Tak alu kola v zimě nevaděj 😊
podla mna el.disk je pevnejsi ako plechovy, akurat pri prudkom naraze sa el. zlomi a plech sa ohne, cize sa musia vyhodit oba.
v pneuservisu mi rikali ze muze z pneu unikat vzduch diky naruseni povrchu alu soli. je nejaky pripravek na osetrovani alu v zime?
mam v technicaku primo doporuceny rozmer na zimu je stejny jako v lete, a to 215/55 R16, mam VOLVO V70 2.5TDI, to se asi bude pekne klouzat co..
jo, to si uzijes! 😄 hlavne taky ta cena bude pekna!
Ja si myslím, že to je nesmysl právě... já mám taky na zimu napsaný salámy (sice "jen" 205/50), ale stejně je to děs.... kašlu na to, dám 195ky.
pneu mam i s diskama, lyzovat asi bez retezu nepojedu..😊 uvidime, docela rychle to ztrati trakci i pri mokru nebo v kaluzi
otec má zimní 225/60 a protože jeho auto nic užšího neunese (pohotovostní hmostnost 1950 kg), asi mu nezbude než lyžovat 😄 ...
to mel tata na 740 taky, jeste zimni mel do 240, v zime to ale nebyl zadnej med, krava tezka ani brzdit to nechtelo, ted ma 275, ale na Landcruiseru V8😊 s tim to bude v zime asi pohoda
Ona 4 kolka je dobra na zaber a rozjezdy, ale brzdy to nenahradi, ty jsou vsude stejny, a kdyz mas jeste 275, tak to jsou sane, zvlast u takove kr*vy jako je Landcruiser, coz je vlastne obyvak na kolech 😄 Nechtel bych s nim jezdit na snehu!
uvidime, na snehu musis jezdit opatrne se vsim
No, nebudu se nějak vměšovat do diskuze, jen vhodím svou zkušenost. Provozuju auto na elektronech nonstop již 9 let. Tedy i v zimě. Zdají se být naprosto vpořádku. PS Nijak jsem je zatím neošetřil,jedinkrát.
nevite kolik stoji oprava 15" /1ks alu kola? je nejake bouchle a nejde vyvazit. Mam ho teda na zadku, pry tim trpi lozisko {jak to kolo mirne hazi}
Chlapi som viac-menej len user automobilov a nevyznam sa tak by ma zaujimalo, preco su lepsie na zimu tenke pnue nez hrubsie. Ja mam standardne 185/65 R14 a v chcel som kupit na zimu 195ky, nie je lepsie cim hrubsie koleso, tym vacsia plocha dosada na vozovku a tym lepsi zaber a brzdenie?
Ale je jasný, že normálně kur*it alu kola v zimě je blbost. Jen nevidím tu nebezpečnost, kde teda je?
Spíš ale přemejšlím, jak ochránit spodek auta. Navíc mi chybí plastovej kryt pod motor )o: Aby mi z VR6 do jara nezbyla jen střecha, klíče a rádio (O;
Inak som presvedceny, ze nizkoprofilove pneu na zimu musi existovat, pretoze napr. BMW M5 ma tak velke brzdove kotuce, ze sa tam mensie disky nez 17" ani nemozu dat. Viem urcite, ze napr. Dunlop SP Wintersport SP2 sa vyraba vo velkosti 245/45 R17.