Tohle auto se západoněmeckým soudruhům fakt nepovedlo - stříleli za války totiž asi do vzduchu. Která automobila na světě vyrábí dvoutakty ??? Jenom blázni a ještě větší blázni v tom jezdí !!!
no a tim jsi neprimo vsem prozradil to, co jsem chtel zde dnes napsat. A to, ze i wartburg je mnohem lepsi a spolehlivejsi nez skodna 120.
Zalezi na uhlu pohledu. Z tohohle pohledu je jeste lepsi stara Volha. Ja bych koupil 130tku, ovsem pokud potrebuju vozit haldu veci, ma Wartas smysl.
To muzu podepsat.
elektrarna: hezký, taky jsem zavzpomínal. Měl jsem kdysi taky tu čest jezdit s Trabantem i Wartburgem. Trabant teda dost hrůza, ale s warťasem combi mám zkušenosti dobrý. Samozřejmě je to poplatné době, dneska už bych do toho nešel, ale v nouzi bych asi vzal taky spíš W353 než Š120... Jo a ještě poznámka: Volha combi diesel mi taky chviličku říkala pane... ale to už je jiná kategorie.
Oddie: Volha diesel ??? Co ? Co to bylo zač ?? Povídej, rozepiš se ...
off topic - já jsem štˇastným majitelem vozu Warszawa combi. Jinak - srovnání Wartburk - Schade je jasné. 100% pro Wartburk, vždycky jsem preferoval řazení pod volantem. Navíc ta nadčasová pontonovitá karoserie, nepodléhající modním vlivům. Ne, starej Watburk 1000 je dost dobrej, a to jsem neviděl nikdy v reálu ani coupe, ani convertible.
Ja bych dvojtakty jeste neodepisoval, koho to zajima, tak si muze projit: [odkaz]
Pravda tyhle jsou modernejsi s primym vstrikovanim paliva do valcu....
Pravda tyhle jsou modernejsi s primym vstrikovanim paliva do valcu....
Ahoj,sice jsem Wartase ridil jen jednou, s blbnoucim motorem ale byl to zazitek-sqelej zvuk, jak stihacka. Ale o to nejde.Me se ted stalo to, ze jsem kamsi jel a jedu si tak 110 a koukam do zrcatka, blizi se ostre Wartas.Zachvatila me bojova nalada,seslapl jsem plyn a kdyz jsem to valil asi 140 a Wartas kolem me profrcel s neuveritelnou forsazi, jen jsem valil bulvy.Co to bylo nevim, jen jsem si vsiml, me mel snad 205 gumy... A co se tyka dvoutaktu.Jo smrdej, ale hrozne zalezi na co jezdite.Ja mam JAWU 640 a kdyz jsem oproti predchozimu majiteli zacal lit znackovy oleje(MOTUL Antismoke,DENICOL LowSmoke), vsechno polosyntetika, tak kour je jen za studena a smrad takrka zadny.Mimochodem, prodavaji se i ovonene oleje(Denicol,..)-vune rozkvetle louky😄.Takze nic proti dvoutaktum, ale proti tomu, co tam majitele lejou.CZus a pekny den.
Jo tak to by bylo zajimave. Projede kolona Trabošu takhle v zime a nejednou je jaro 😄 vune jarni louky 😄
Metoda náhodných výbuchů, něco hroznýho a ta spotřeba .. No prostě soudruzi, soudružské auto, vše vyřešila náhoda ... Spalovat olej ve válcích ... Kolik vůbec má takovej Wartburg výkon a spotřebu podle techničáku ???
Zdravím!
Mám před sebou techničák mého W 312,r.v. 1963, pro mladší ročníky, to je ten starší - kulatý, takže cituji😒br />
obsah: 991 cm3
počet válců: tři v řadě
výkon 45 koní při 4200 ot/min.
spotřeba: 8,7 l při 82 km/h
max. rychlost 122 km/h
Upozorňuji - psal se rok 1963.
údaje z techničáku W 353 mohu dodat později, jestli Vás to zajímá, nemám ho totiž t.č. u sebe
Mám před sebou techničák mého W 312,r.v. 1963, pro mladší ročníky, to je ten starší - kulatý, takže cituji😒br />
obsah: 991 cm3
počet válců: tři v řadě
výkon 45 koní při 4200 ot/min.
spotřeba: 8,7 l při 82 km/h
max. rychlost 122 km/h
Upozorňuji - psal se rok 1963.
údaje z techničáku W 353 mohu dodat později, jestli Vás to zajímá, nemám ho totiž t.č. u sebe
Ahojky,
nejsem sice majitelem W, ale přesto se neodmyslitelně zapsal do mého života - bylo to totiž první (a asi i poslední 😄 auto, který jsem rozložil do poslední součástky a složil zpět (vše s mírnou pomocí).
Zní to neuvěřitelně, ale s pomocí warburgu pochopila princip motoru i moje žena.
ke srovnání 120 vs wartburg - dřív absolutně ve prospěch w, poslední dobou prej začínaj bejt problémy s ND... Jó fascinuje mě ten obrovskej kufr (i o sedanu) a to měký pérování. Moje fabie je proti tomu žebřiňák.
Jo a mám tady ještě jednu perlu - snad potěší všechny milovníky a pamětníky...
Recenze, testy a vše týkající se W353 včetně testu W353 ze světu motorů 12/68...
DOPORUČUJI!!!
[odkaz]
PeeKaa
nejsem sice majitelem W, ale přesto se neodmyslitelně zapsal do mého života - bylo to totiž první (a asi i poslední 😄 auto, který jsem rozložil do poslední součástky a složil zpět (vše s mírnou pomocí).
Zní to neuvěřitelně, ale s pomocí warburgu pochopila princip motoru i moje žena.
ke srovnání 120 vs wartburg - dřív absolutně ve prospěch w, poslední dobou prej začínaj bejt problémy s ND... Jó fascinuje mě ten obrovskej kufr (i o sedanu) a to měký pérování. Moje fabie je proti tomu žebřiňák.
Jo a mám tady ještě jednu perlu - snad potěší všechny milovníky a pamětníky...
Recenze, testy a vše týkající se W353 včetně testu W353 ze světu motorů 12/68...
DOPORUČUJI!!!
[odkaz]
PeeKaa
Zdravím!
Problémy s ND nejsou, vše úspěšně řeší Maďarsko, repase motoru - tzn. zůstanou pouze cartery původní - bez problémů, cena 6000 Kč včetně montáže a oživení, brzdy, části karoserie vše Maďarsko, popř. Polsko, fakt není problém.
Problémy s ND nejsou, vše úspěšně řeší Maďarsko, repase motoru - tzn. zůstanou pouze cartery původní - bez problémů, cena 6000 Kč včetně montáže a oživení, brzdy, části karoserie vše Maďarsko, popř. Polsko, fakt není problém.
Zajimave cteni, kdyby bylo tak napsane taky o jinych autech.Jinak 2taktum fandim (nevlastim),vice smrdi autobusy, nakladaky a avie.
..a skodovky. jsou to sice vsechno stare vraky, ktere nepatri na silnici, ale wartburgy maji v sobe jakesi kouzlo.
to jaryn: Souhlas, warťáky a traboše mají v sobě jakési kouzlo....třeba pro čichače benzínu, toluénu a jiných sraček....pět minut za nima jedeš a jseš v rauši 😄)))
Když mák takovou popelnici, že musíš jet za nima, tak si nic jinýho nezasloužíš
😉)))))))
PeeKaa
😉)))))))
PeeKaa
to peekaa: O výkon mojí popelnice neměj strach, o ten tady nejde. Jde o to, že se můžeš snadno a levně dostat do rauše....
malý návod jak se do něj nedostat😒br />
Ve chvíli, kdy dojíždíte dvoutakt se rozhlédněte po okolí (nejlépe po okolí dopředu) a stiskněte pedál, který máte pod pravou nohou. Těsně před vozidlem otočte volantem vlevo. Slaboši a zbabělci mohou dát i signál směrovým ukazatelem. Poté co těsně minete dvojtaktní vozidlo ostře strhněte volant doprava, ať z toho manévru také něco má...
Upozornění majitelům motorově slabších vozitel: Před započetím manévru doporučujeme řadit o jeden až dva rychlostní stupně (směrem dolů!!!).
Majitelé nákladních vozitel mohou použít tento návod také, ovšem nemusí se zdržovat trapnou manipulací s volantem. Po přejížděcím manévru jim však doporučujeme zkontrolovat zda se nás duotkatní vozidlo stále nedrží (například za zadní nárazník).
😃)))))))
PeeKaa
Ve chvíli, kdy dojíždíte dvoutakt se rozhlédněte po okolí (nejlépe po okolí dopředu) a stiskněte pedál, který máte pod pravou nohou. Těsně před vozidlem otočte volantem vlevo. Slaboši a zbabělci mohou dát i signál směrovým ukazatelem. Poté co těsně minete dvojtaktní vozidlo ostře strhněte volant doprava, ať z toho manévru také něco má...
Upozornění majitelům motorově slabších vozitel: Před započetím manévru doporučujeme řadit o jeden až dva rychlostní stupně (směrem dolů!!!).
Majitelé nákladních vozitel mohou použít tento návod také, ovšem nemusí se zdržovat trapnou manipulací s volantem. Po přejížděcím manévru jim však doporučujeme zkontrolovat zda se nás duotkatní vozidlo stále nedrží (například za zadní nárazník).
😃)))))))
PeeKaa
Já všechny výtky uznávám, ale já mám warta pro srandu a jezdim s nim svoje soukromý enduro závody.
Pravdu díž Jaryne, škodovky objíždím obloukem jako Avie a autobusy ... Nicméně wartburg má skutečně cosi zvláštního = dvoutakt ... A co teprve dvoutakt diesel ??? Viděl jste ho už někdy někdo ??? A už jste někdo viděl turbobenzín dvoutakt ???
O diesel dvoutaktech se kdysi pojednávalo tuším v rubrice Dieselové motory - tipy a triky... Myslím, že PTD o tom dost ví.
Diesel dvoutakt je vetsina modelarskych motoru, ruske elektrocentraly mely dvoutakt diesel a v nejakem tanku nebo transporteru se to zkouselo.
O benzinu dvoutaktu turbo se kdysi psalo ve Svete Motoru (tak pred dvaceti lety). Ja jsem s nim e😜erimentoval v motorce (CZ 175), ale nejak jsem to nedotahl.
O benzinu dvoutaktu turbo se kdysi psalo ve Svete Motoru (tak pred dvaceti lety). Ja jsem s nim e😜erimentoval v motorce (CZ 175), ale nejak jsem to nedotahl.
Viděl jsem závodní aerovku dvoutakt s kompresorem, má ji v Pv pan J.K. Docela dělo. Do Trabanta ani Wartburga to dávat nebudu, neboť bych to nezabrzdil.
Dvoutakt turbo? To podle me bez primeho vstrikovani smesi do valce nepujde, zbytecne bys protahoval cerstvou smes do vyfuku.
Navic vzhledem k tomu, ze vyfuk i sani probiha vicemene soucasne, bude obtizne vubec docilit nejaky rozumny narust tlaku vzduchu ve valci na pocatku komprese. Dvoutakt diesel se sem tam pouziva.
Navic vzhledem k tomu, ze vyfuk i sani probiha vicemene soucasne, bude obtizne vubec docilit nejaky rozumny narust tlaku vzduchu ve valci na pocatku komprese. Dvoutakt diesel se sem tam pouziva.
Dneska ráno jsem jel do práce. Warťáka ani traboše jsem nepotkal, nafetovanej sem byl stejně. Nejdřív do byla Š-120, dým opticky jako ze dvoutaktu, smrad o hodně výživnější. Pak prozměnu BMW 3xx staršího vydání v naftě - snad ještě lepší, než ta Škodovka. V zácpě se blbě předjíždí, s vnitřní cirkulací se mi potily okýnka.
Jenze s cmoudicima 120 jezdi vetsinou cinani a jim podobni kolegove... Rano je potkavam u Makra a ze to stoji za to 😄
Přátelé,
máte někdo zájem o poměrně zachovalý a udržovaný Wartburg 353? Vyroben v roce 1979, najeto cca 78000 km, nový motor (letos měněný), tažné zařízení. Mohu přidat i nějaké náhradní díly (nový kompletní výfuk, novou podlahu, další plechařinu,...). STK do 04/02.
Kontaktní tel.: 0603932788
máte někdo zájem o poměrně zachovalý a udržovaný Wartburg 353? Vyroben v roce 1979, najeto cca 78000 km, nový motor (letos měněný), tažné zařízení. Mohu přidat i nějaké náhradní díly (nový kompletní výfuk, novou podlahu, další plechařinu,...). STK do 04/02.
Kontaktní tel.: 0603932788
co ja pamatuji (a je mi 29) tak u nas doma byl jen Wartburg, prvni byl 312 puvodne modrobily a posleze zmenil barvu na cervenou, vim jak se snim otec loucil pri prodeji (kupoval ho jeden vojak z povolani a pomalu u nej spal aby ho otec nedal nekomu jinemu). Udelal misto novemu W353 (nekdy kolem roku 1980). no a ten ani jednou nebyl v servisu (pokud neco bylo opravil si to otec sam, dokonce bez jerabu se z nej dal vytahnout motor) a to mel pekne natoceno, jezdil dene v zime vlete a hlavne startoval i v -20 kdyz skodovkari chodili pesky. A na dalnici to jelo i tech 140 (jeste v zabehu) a bylo to dost svizne a v pohode se rozjede i na 2. Ja chtel puvodne po autoskole take takovy stroj (ridil sem ho jednou na brnenskem okruhu a cestou zpet) ale nakonec z toho bylo UNO a ted TIPO.. W353 je take jedine vozidlo co znam co ma skutecne dvouokruhove brzdy a na to ze byly bez posilovace, strci do kapsy mnoho vozu te doby (a mozna i dnesnich) takze brzdil i pri zhaslem motoru,
Počkej, počkej, co jsem se potkal s několika W353, měly brzdy jednookruhové, nejprve všude bubny a pak (od r.v.80?) vpředu kotouče. Dvouokruh jsem na tom nikdy neviděl. A co pamatuju, tak W353 brzdil dost mizerně.
My jsme meli W 353 Tourist z roku 1975, ten mel jednookruh a brzdil mizerne. Jinak super auto. Nulova narocnost udrzby - jedina oprava v motoru - menily se svicky. Do roku 1995 najezdil 250 tKm a pak uz zral 12-14 litru. (Ty novejsi mely urcite dvouokruh. Najdes to i nekde na webu na strankach nejakeho Wartburg fan klubu.)
ale ze by dokazalo jet 150 kmh vlastni silou... ??? Elektrarno, z jak velkyho kopce to bylo? Nedomontoval sis tam nejaky turbo? 😉
Jinak se na tom i dělalo dost úprav: snížená hlava, propilované kanály, tři karburátory - pro každý válec zvlášť...
Můj bohatý bratr mi chtěl něco koupit na narozeniny, já nic nechtěl, on pořád naléhal, a tak jsem řekl: "Jestli mi chceš udělat opravdu radost, tak mi kup v Německu Trabanta 1.1 čtyřtakt, sedana." Brácha se strašně smál (má mě totiž permanentně za blbce) a řekl, že mi ho za dva litry (korun) doveze. Sedl si ke komplu a začal hledat - našel. Jejich cena začíná od 10 000 DM. Smál jsem se já.
Hmmm?