Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

792 komentářů

No to seš teda vážně frajer, že jsi to založil. A co sem něco napsat????? Já mám Hufa celkem rád, sice prudí, ale je s ním sranda. To Tě obehrál o tolik kuliček?
jo jo když nemám co dělat tak se dají s HUFem hrát celkem dlouho žabomyší války 😄 Pak pracovní doba rychlejc uběhne 😊
He he, solidní nové téma ;o)

Je krásné mít svůj vlastní fanklub i se sekretářkou ;o)
hele Hufe, kolikrát do měsíce si překousneš jazyk v tvém autě ? Musí být dobrý pocit když vidíš před sebou čičiheads 😊) To že já jedu po dlažebních kostkách poznám jen podle jiného vzhledu silnice. Jo jo není nad pohodlné cestování.
Nic moc. Je to ale lepší, než většina cestujících s hrůzou čeká. Holt někdo má rád plavbu na kánoi a jiný motokáry 😄)) Dnes se mi nechce hádat. Klidně Ti odkývnu, že mi tu a tam na kostkách nějaký ten plech odpadne ;o)
Tak tak. Je to jistý druh tréningu ;o)
On the other side, můžeme ty žabomyší války praktikovat zde a neprudit v seriózních tématech 😄
*, to by se jeden zeblil. 'Děte někam se všema antiklubama... máte v hlavě nasráno, nebo co?
Máme no a ? 😄 Náhodou je tady pohoda. Dokonce HUF se mnou poprvé souhlasil 😄

Huf: Hele Hufe jezdíš jako správný ropák jen na ekologickou naftu SETU ? No a z toho vosku z nádrže potom vyrábíš svíčky ? Nebo nekecej a jezdíš jen na značkovou naftu ...
Jsi rypák 😄, ale dnes mě nedostaneš. Tankuju pouze na Aralce a tam SETA není.
No to je jen V-power, nechápu ty nadšence co jedou x kiláků k pochybné pumpě, protože tam maj o dvacetnik levnější benoš...
Já mám Aralku nejblíž a je nová, pěkná a velká. Navíc se tam nafta otáčí jak sviňa, protože hned v sousedství je mezinárodní kamionová doprava a celnice. Všichni TIR tam taknujou.
A jaký je to být trucker, jezdit po celém kontinentu, spát v kabině, čekat na hranicích, hodiny na volantem... Máš snad diesel ne ? Tak to máš truck. To je přece logické... BTW máš akvárko ?
No, V-power skutečně miluju, moje sekačka s motorem Honda GCV-160 ho taky přímo miluje, ale naftu kupuju obyčejnou, většinou v obchodní síti Carefour nebo u Dopravního podniku hlavního města Prahy ;o)))

BTW: Vsadím se, že většina majitelů nafťáků ani neví, co to chiptuning je, a pokud ano, stejně ho nemají, to je jenom trochu off-topic, kdyby nám někdo narážel na Hufa (čímž tě zdravím, Hufíku ;o))), že je to závodnickej šetřílek, nebo jak někdo, někde podobný lidi s chiptuningem nazval ;o)))
Hufe, dockal si sa 😊))

Myslim, ze sa tu docitame mnohych vtipnych poznamok a nazorov. Snad to nebude tak koncentrovane, aby si sa musel venovat len tomuto foru a nechat sa podpichovat. Ved mozno o to islo zakladatelovi...
KaZaN říká, že rozhodně proti koksákům nic nemá (o: ani proti chipnutejm.. pokud teda nemaj tu drzost předjíždět jeho VeRunku..(o: ...
wolff
cha cha. Zetor má, ale větší výkon....
Hm, zajímavá otázka. Víte někdo, jakej má (přesně) Zetor výkon????
Podle typu od 45 do 110 HP(33kW-80kW) Zetor.
Dík, to jsem si myslel. Chvilku jsem totiž jezdil s traktorem (i když to nebyl Zetor), kterej měl právě těch 45HP...

No, wolffe, nějak jsi se tentokrát netrefil, s tím pokusem hufa popíchnout. Jeho Fabie má tuším 96kW(?), takže je asi silnější než Zetor. Holt co je větší a těžší, nemusí být nutně silnější... ale to by tě přece mohlo napadnout, při tvém vzdělání... A pokud bys náhodou nechápal, jak je tedy s tím slabším traktorem možné orat nebo tahat auta z příkopu, pak věz, že je to jen otázka vhodného zpřevodování 😊))
Zkus to znovu, trdlo ;o)
Otazka pro HUFa - Mas uz tam na tom svem traktoru nalepku hlasajici VTEC??
Nesehnal jsem ji... 😲(
HUF je magor!
Opravdu? Zajímavá myšlenka.
Hm... Nechci svým internetovým nefandům kazit náladu, ale zatím je tu spíš dost pohoda 😄
Taky bych řekl (o:
Jo to je 😄 Hele Hufe stydíš se za svůj zvuk motoru když je studenej ? (no asi i teplej)
* neser mi! Teplej si možná Ty ;o) Něco Ti povím. Na jedné straně je studený TDI-PD dost akože traktorov, ale na druhou stranu absence keramiky v katalyzátoru 😄 a rovněž celková absence středního tlumiče výfuku 😄 spolu s přímým sáním a Remusem vzádu mají za následek, že zvuk zahřátého motoru není vůbec špatný. Spíš dost dobrý ;o) Navíc zvukový projev turba je separací 2 výše zmíněných nepodstatností ve výfukovém traktu velmi pronikavý (zvenčí, zevnitř ani ň) a tudíž lze říct, že v otázce akustického projevu TDI jsem pro eliminaci zvukovosti TDI udělal téměř maximum.
Huf: Ale správnej traktor má na komíně klapku, aby mu tam nechcalo a nebo má dole v sifónovým ohybu dírku, aby to mělo kudy vytýct. A tutově tam nemáš skleničku s ruční pumpičkou, ve který jsou vidět chcíplý vosy. A pořádnej traktor má pohon na zadek a šípovitej dezén a přední kola nemají brzdy... Má to ten Huf vůbec traktor? Leda nějakej vochuzenej 😊
😄 Tvé poznámky mají fakt něco do sebe. Buď zde tudíž vítán! Jako doma...

BTW, on ten můj traktor je fakt ochuzený, vosy mi tam nikde neplavou, klapka taky absentuje, sifónový ohyb mám tak možná v kabeláži (zato bez dírky - snad), jen šipovitý desén Bridgestonů S02-PP tento agrokulturální stroj vzdáleně připomíná. S hloubkou dezénu 8mm jsem ale břídil. Mám takový Traktor Junior 😄
ace: Kam na takový dotazy chodíš? 😃)
Další námět: Proč se snažíš "co nejvíc zamaskovat zvuk TDI"? Přiznáváš tedy konečně alespoň v jednom směru, že je na prdlačku?
Jo. Zvuk TDI na prdlačku je. To se musí nechat.
Uz takovych prispevku... 😃)
No jo rozjelo se to tady dobře 😄

Hele s tou klapkou, jsem to videl. Měl nějaký tuning výfuk, konec ohnutej nahoru k nebi, no a aby mu tam nepršelo tak tam měl tu klapku ala traktor... nebylo to zase až tak špatný...
Hele nechybí Ti tam část věty? ;o)
Hele, co vůbec znamená "Huf"? To je přezdívka, a nebo jméno? Že bys byl ten David Huf, ten mistr v aerobicu? 😊)
Jsem Jiří, Huf je zkrácenina od Hufnágl, což je náš tuningově gangový až upadkový team 😄)) Prý jsem Hufovi podobný, nebo teda jednomu z nich (aerobikářu, celorepublikove na palgátech se vyskytuvších) 😄
to huf> ja som to tusil, skodovkovy gang plny typkov bez vlasov, to najhorsie co mozes na dedine stretnut 😊)))
Já jsem jediný škodovák a vlasů mám tak akorát 😄 Jinak na dědině to asi fakt může být humo.
Jo, tak podobný? A taky ti ten aerobic tak jde?
To bylo jen reypnutí, jméno vim z mailu, néé...
Aerobic mi nejde. Vlastně ani jít nemůže, nikdy jsem jej nezkoušžel provozovat. Zato mi jdou jiné věci 😄
No tak ho zkus! Třeba z tebe bude další mistr. Kdejaká holka aerobic v pohodě zvládá, tak se přeci nenecháš od ženskejch strčit do kapsy, ne?
No do kapsy ani né, ale... Hm... Popřemýšlím 😄

Udělal bych Ti radost?
Mně je to fuk, ale zkusit to klidně můžeš. Kdyžtak se pak aspoň pochlub, jaký to bylo 😊))
Nemám na to povahu. Já jsem Huf.
Nechybi, je videt, ze ziskavas na oblibe... 😄
Kolik, že tě to auto stálo? Teď sem koukal na nějaký ceny a Civic Type-R 2.0 147kW (809000) a Corolla T-Sport 1.8 141 kW (734000). Ovšem jestli jezdíš jen po Praze, tak diesela schvaluju, ale tuningovat ho do zácpy na Legerce jsou vyhozený prachy, ne? A živit něco opravdu výkonnýho po okreskách (kde se dá jet se slušnou spotřebou ve všem) si můžu dovolit i já. To sem na tom finančně o poznání hůře než ty a jezdím dost.
Jsem od Zlína a jezdím moc. Obě Tebou zmíněné auta mají mezery ve výbavě, které žádají další 6ti místné investice. To už je moc. Navíc japonce nechci. Mám Zálusk na Cupru V6 - časem.

BTW, když najedeš 60tisíc km ročně ostrým stylem, máš skutečně dost love na to dávat místo 1,2Kč třeba 2.5-3Kč za 1km? Já radši ty peňauze prohospodařím jinak ... a svezu se taky jakš takš solidně ;o)
Jsem zapoměl na Tvůj dotaz. Cca 670tisís kompletně se vším sakum pinkl. V ceně je rádio za 20, pneu za 25...
Hm... Zase nic 😲(

A já se tak těšil... 😲(
No tak kluci, co je s Váma?
Co by bylo... žijeme 😊
Ale Ty né... ;o)
Tak si trhni spojlerem, když ti nejsem dost dobrej 😊
Ty si trhni, vejrostku! Kde si myslíš že jsi? Takové móresy... ;o)
Si jako myslíš, že když máš vlastní klub a sekteráře, že si můžeš vyskakovat ?.... No asi můžeš... 😞
teda sekretáře
..ještě spíš sekeráře 😄, ne?
Hele, Hufe, nemám tě rád a ty mě taky ne, na tom se asi shodnem (protože si honil machra, ale pak ses bál přijet a rozdat si to, he he he;o))) Beru, že okolo Zlína jsou fajn kopečky a zatáčky a že se tam dá na okreskách fajn vyblbnout, jedno mi ale řekni, nedrncá ti to na těch vymletejch silnicích po zimě...? Mě už je skoro líto jezdit normálním autem a říkám si, že bych bral na podzim nějakýho off-roada a ty chceš přitvrdit? To nechápu, sice máš prohřátou zadnici zespodu a z vrchu nastydlej mozek, jinak bych řekl, že z toho auta musíš bejt pěkně vytřesenej, nebo spíš naklepanej jak telecí řízek... copak to vážně stojí za to? Když už dám za auto skoro tři čtvrtě miliónu (což jsem napodzim dal z vlastní kapsy, narozdíl od tebe), tak přece chci nějaký to pohodlý a né žebřiňák...?!?
Hele Ty vlastní kapso, vůbec nechápeš, že já za nikým jezdit nebudu. Proč bych taky měl? ;o) Na rozdíl od Tebe můžu svou existenci doložit, tak bych být Tebou moc neprovokoval ;o)

Ad auto> Já bych zase nikdy nevyhodil tolik peněz (i když né mojich 😄)) ) za vůz, který by se nechoval jen a jen tak, jak já potřebuju a navíc vypadal jako dalších 5 pažoutů ve čtvrti, ve které bydlím. Soused 406 má a je to ubohost. Podvozkově, motoricky i brzdy... On je ale spokojený. je mu 45 a vozí rodinu. Bože, taky jednou budu 😲(

Pochop, někdo se houpe a pluje, jiný drncá a uživá si vlastnosti, které Ty ve svém sériovém 406 mít rozhodně nebudeš ;o)

Jestli jsi to ještě nepochopil, tak proto se nevyrábí jedno auto s jedním podvozkem v jedné barvě pro všechny ;o) Lidi jsou holt různí.

A proč bych Tě vlastně neměl mít rád? Až na to přihlouplé kojenecké He he he jsi celkem v pohodě 😄
Já jsem taky tvůj odpůrce! Nový auta jsou na prd, uznávám jenom ojetiny, co je mladší než 10 let nesnášim!!! Jen v těch dýzlech se trochu shodnem 😊)))
oddie: Čteš mi z duše. Můj ročník je 1977 (tedy mého dream auta)
ace: tůdle nůdle. Ty nemáš rád naftu. A mě se zas líbí málokterá amerika.
To nemám. Ke snídani bych si jí nedal. Brr, také olejovité.

I ty jeden neznaboze. Videl jsi kliv od Cardigands (asi to mám blbě napsaný) klip se jmenoval "My Favourite Game" tak to černý cabrio (Cadillac Eldorado Convertible 1977, 8.2L V8 400HP)
Neviděl.
To víš, rozdíl mezi náma je, že ty máš auto jako miláčka, kterýho opečováváš a leštíš v garáži, kdežto já to mám jako spotřební pixlu, co má za úkol rozumně jezdit za pokud možno málo peněz. Občas (tak 2x za rok) to dokonce i umeju... Samozřejmě to držim v dobrým stavu, co se týče brzd, řízení atd., abych se nemusel bát v tom jezdit, ale nevidim jedinej důvod, proč bych do toho měl cpát víc peněz než je nutný. Na to mám jiný koníčky...
No to je jasný. Hele ja jsem zjistil, že od srpna jsem s autem najel užasných 1100 mil 😊

No kdybych měl, nějaký pracovní stroj, tak bych se na to taky vykašlal a auto by dostávalo jen to co si zaslouží... 😄 Tedy myčku 2x do roka a pravidelný servis. Žadný V-power, žadný dvouhodinové mytí 😄
Ace: 1100mil? To jsem najel na kole...
BTW, jakou myčku? Maximálně polejt hadicí 😊))
No já ne. Já najel na kole tak 500 km...
Pravda, takovej rozdíl o proti autu to není...
Už jsi někdy chutnal petrolej? Celkem se to dá. Nafta je asi fakt spíš hlenovitá. Je to jako kýchnout, slíznout a polknout 😄
Sice jezdím km dvakrát dráž, ale mě stálo auto o půl melcku míň. To mi zbylo dost na benzínek😊 Jakou výbavu postrádáš u těch japonců?
Klimu, vyhřívací ***áže, úpravu podvozku, výfuk, podložkáže (mají to v těch blatnících celé jakési utopené). Nevěřím, že budou tydle auta mít dobrý tvrdý podvozek. Pokud můžu srovnat, tak třeba RS nebo Cupra (ta byla lepší) má na to, jak se tváří, dost bídné jízdní vlastnosti.
Ta Corolla má hodně dobrej podvozek. Na tu by ses utunil. Klímu teda nemá. Jinak všechno co jsi jmenoval mám na svojí alfě taky, kromě toho rozšíření, to opravdu není třeba. Co tam máš za brzdy? Mě ochraňujou hliníkový čtyřpístky BREMBO. Ty už byli v sériovce. Brzdí jako náraz do zdi😊) ABS nemám, nechci.
Saab
to Huf a asimov: kde jste vzali informaci, že Corolla TSport nemá klimu?

Standardní výbava Toyota Corolla TSport 5dv.😒br />

sportovně naladěný podvozek, sportovní výfuk (nebo jenom koncovka?), sportovní sedadla, litá kola s pneu 195/55 VR16, ABS+EBD, VSC+TCS+BA (VSC=ESP), přední a boční airbagy, automatická klima, el okna a zrcátka (včetně vyhřívání zrc.), dálkový centrál, rádio s CD + 6 repro, ovládání audia na volantu, kožený volant a hlavice řadící páky, obložení palubky karbon, červená optitronová palubka, palubní počítač, mlhovky. Jestli ti to přihřeje ***ku nevím 😄
Saab
to Huf: vyzkoušej si novou Corollu a přispěj k možnému "rekordu", viz. [odkaz] 😄
To bylo HUFovi
Pokud se v ní budu moct svézt, hned tak učiním a poreferuju. Nechci zde teoretizoat o podvozku atd.
Ještě podotýkám, že já volil vůz o jisté ceně, kterou jsem neplatil a ohlížel jsem se na provozní parametry, které do koruny platím. Snad Vám to pomůže pochopit situaci. Navíc, mít Škodovku je na pohodu ohledně náhradních dílu i servisu, stejně jako dalších úprav atd.
Mama dotaz co si udelal ridici co te naboural jak vypadal, co on delal a tak ,chci celou podrobnou zpravu a co na to rodice ... atd. rozepis se ty kluku automobilovej.
Náhodou, ten typ s tím servisem v Uhlířskejch Janovicích si měl dobrej, ikdyž hodně věcí na Laguně mi dělá i kamarád... S Peugeotem je to už horší, ten servis už není nejlevnější, ale co je to proti VW, který si třeba v ISR (tam, co lítá ten uskřehotanej mimozemík v tý pitomý reklamě), chtěj za hodinu mech. práce 800Kč bez DPH, lakovna a klempířina je kolem 1100Kč bez DPH, to je už pálka!!!

BTW: A co když právě ty seš jenom hošan, co sedí u počítače s prstem v zadku a cenu své smyšlené Fabie zná akorát z katalogů Škodovky a výrobců náhradních dílů, he he he ??? ;o)
DieselPower existuje, Jeho 406 Break existuje. Což můžu potvrdit 😄 NIcméně otazkou je zda existuju já 😄
No, to je pohoda - tohle tema dospělo k až poznání sartrovského existenconalismu ( s aspektem platonského vhledu). A jaký je pánové váš názor na existenci Boha, respektive jeho trojjedinosti ve vztahu k Hufovi a jeho TDi????😃))))))
V tom případě je výmysl také ATX, smarty, fija, mfilip - Ti mně znají i s autem naživo a navíc web taky o něčem svědčí, ne? Co z toho můžeš říct nebo ukázat na svou obhajobu Ty? Kulový... He he he 😄)))))
Proč?
Nemám odpověď na otázku co máš ve své fáborce za brzdy.
www.mujweb.cz/…l/montage/index.

Značka HPR (neznámé) ale drahé a brzdí fakt solidně.

BTW, je tam i má maličkost 😄

BTW2, Ty jezdíš v čem (i r.v.)?
Hele Hufe, nechceš udělat něco s tím zvukem TDička ?

[odkaz]

corvette-sounds/away.mpg
Nic moc. Podobně zní i dvojkový golf bez výfuku 😄
Díky příteli, takže já opravdu žiju???

No, když už jsme u těch existenčních otázek, tak tě můžu ubezpečit, že žiješ taky!!!
Tak jsem viděl Hufíku tu tvoji Fábku a řeknu ti, že jsem ještě nenašel, co na ní stojí tolik peněz ;o)))

Jinak všechno bych ti odpustil, ale jak jsi tam mohl proboha narvat dvojitej výfuk, kterej ještě tak blbě čouhá ven a je stočenej vzhůru...? To mělo být retro ve stylu DTM??? ;o)))

PS Klasická červená by byla lepší, a prosím, příští auto si kup bez mračítek, vůbec nechápu, co všichni na tuneři na ntěch mračítkách vidí, copak to má nějaký přítlačný efekt na předek, nebo snad to auto pak jede rychleji???
DP: kdepak jsi úplně vedle. S mračítkama auto lépe zatáčí. Nebo ne ?
Když to na mě nikomu nepovíš, tak já ti řeknu k čemu jsou dobrá, prozradil mi to před chvílí jeden kamarád😒br /> "Mračítka totiž auto nadnášejí a v zatáčkách tak ulehčují práci tlumičům, auto se pak jakoby vznáší, ba co víc, skoro letí!!! Pamatuj, čím větším plocha mračítka, tím větší vztlak a tudíž tím víc to i letí!!!"

PS A já jen dodávám, že s těma pidimračítkama, co tam má Huf mu to asi moc nelítá ;o)))
me se libilo tohle: "kliky dveří v barvě karoserie" to je teda neco, diky tomu to ma aspon vo 50koni vic takze uz to bude mit 51kobylek 😄
"kliky dveří v barvě karoserie" co to ? To je za příplatek ?! Jsem zmaten...

Říkáš nadnášejí ? Zajímavá teorie... Popravdě jsem si nejdřím myslel, že je to něco na způsob zarážky, aby při rychlostech nad 30km/h nevypadnul světlomet.
Nesnáším černé kliky.
jo já taky ne. Chrom je chrom. Jenom jsem se pozastavoval nad tím, že taková ptákovina jako je klika v barvě karoserie je za příplatek... 😞
Není. To je demontáž, lakování, montáž. Kéž by to za příplatek bylo ;o)

BTW, chrom bych nikdy nechtěl. Kdo to má pořád leštit.
To není v laku, si musím důkladně prostudovat služebáka...
Jsou věci, které denně omakáváš a za rok si nevšimneš, jak vypadají... Znám to ;o)

BTW, za nějaký čas tak dopadneme i v soukromém životě 😄))) Fůůůůůůůůůůůj!
Clovece, podle nicku te tu registruju uz nejaky ten rok, ale asi ses nikdy nedival do ostatnich rubrik, kdyz je pro tebe Huf s Fabii takovym prekvapenim. Huf existuje, videl jsem jej i jeho pritelkyni, ale neznam ho, sice to asi co do veku a drazsiho auta, neni normalni kombinace, ale pristih jsem se, ze mu ted celkem fandim. Nez by mel prachy prohazet automatem, at to da do auta.
Á! Starý známý! Kdepak ses nám toulal!

BTW, tam ta kočka už není má. Aplikoval jsem na ní zapuzenost. Nyní mám lepčejší ;o)
ale, smolim se s vyfukem. A moc mi neni do reci, protoze mne to uz nebavi.
Co s ním provádíš? Řežeš ho pryč nebo co?
Moc rve v aute, blbec jeden. Kdybych to cul, nechal bych tam puvodni deravy original.
Ne, mračítka mi pouze snížily Cx z 0,33 na 0,018 - takže se mi maximálka zvedla na 488km/h.
Tolik peněz? Co? Však je levná. Moc peněz stojí Aston ;o)
Prosím tě, nevnucuj mi své dekadentní názory. Jen sám srážíš svou úroveň vkusu. Klasická červená vypadá blbe, levně a málo elegantně.
Proháním Alfu 75 2,5 V6 (8😄. Motor vepředu, kardan,a ostatní vzadu: spojka,převodovka s diferákem. Opravdu slušný rozhození hmotnosti na nápravy( i když ta V6ka je opravdu těžká). Jo zadní kotouče sou nalepený na difecu (neodpružený hmoty). Prej až to budu měnit, tak na to mám zavolat gynekologa😊)) Je to stařec, ale můj, za málo a jede jak z praku. Jo a laděněj vejfuk nemám, asi už bych ohluchl. Pošli mi na alfa75@seznam.cz mail a pošlu ti krátkou nahrávku zvuku.
Hm... To nezní špatně. A co kazivost?

Mail: huf_tuner@seznam.cz
Na to jak je to starý je to spolehlivý. Akorát spojková lamela už neudržela tu sílu, tak šla nová. Ale to je spotřebák a ne závada v tom pravým slova smyslu. Jinak samozřejmě blbiny jako u každý starší káry: tam něco vrzne, tam něco netěsní, ale zatím ty blbiny stály tak 1500Kč. Takže sranda. Spíš ta práce otravuje.
Zkus nastínit parametry vozu.
Představu o podvozku si můžeš udělat tady: [odkaz] Je to poslední Alfa se zadním náhonem (škoda). Můj motor má standardních 115kW a 222Nm. Je to dvouventil. V Alfě 155 je už čtyřventil a ten výkon poskočil, ale nevím kam😊 Poslední nepřeplňovaná verze má asi 190koní. Motor táhne dost odspodu, ale veselo je až nad 4000rpm. Kolem 5500-6000rpm je to paráda. Dost věccí je v autě hliníkovejch: brzdy(pakny-lehký jak pírko), přítlačák ve spojce apod. Jel sem v Golfu 1,9TDi 110kW(320Nm) a dost dobrý. Ale tohle auto by musel řídit Toivonen, aby mě dostalo. Podvozek to mělo taky dost dobrej, ale farinky v Brně sem stím měl o 6s horší( možná kdybych se stím naučil líp jezdit). Dost sem maturoval s fčasným řazením. Prostě diesel.
Te page mi o podvozku moc nepoví. Jen mě překvapily ty zadní kotouče. Podle mně je to akože dost blbost. Tipl bych to na pokus o originalitu.
to asimov: Nekecej, že ta uřvaná Alfa, co lítala na podzim po okruhu, jsi byl ty. A nekecej, že ten Golfajz tě porazil, to bych musel to auto snad polít a zapálit vztekem 😄 Teď na jaře jsem tam nebyl, lidi jsou po zimě hrozně telecí a termín je tak výhodnej... tejden před změnou na letní čas, sluníčko zachází snad ve čtyři. Nic moc. Kde se dá jinde prohnat auto po okruhu za slušný peníz?
Tak to seš v pasti. To není pokus o originalitu, ale o odlehčení kol ( říká se tomu zmenšení neodpružených hmot). Má to třeba Diablo. Víš ono tlumit těžší a lehčí kolo je dost rozdíl.
Hm... Beru zpět. Něco na tom je. Ale na prodyšných liťácích to musí vypadat divně ;o)
Přečti si to znovu! O těch šest sekund byl horší ten GOLF!!!!!!!!!!!! Alfa excelovala. Nedala VW nejmenší šanci.
Oba vozy jsi při měření řídil Ty?
Jo řídil. Neznamená to však, že ten golf jede špatně. To vůbec ne, ale Alfa líp seděla i táhla. Farinky sou dost populární na testování aut(alespoň pro mě). Perfektní povrch, je to do kopce a pravoúhlý zatáčky. Však se tam zabil závodník Farina, ale ten jel tuším dolů. vedl tudy totiž kdysi brněnskej okruh.
Liťáky mám z mnoha tenoučkejch paprsků (imitace výpletu) a na těch je to fuk. Ale na druhou stranu bych mohl tvrdit, že nemám vzadu brzdy😊)
Na okruhu na podzim sem nejel. Dá se jezdit ve středu na brněnským okruhu večer, ale nevím cenu, nejezdím tam. Mám radši pěkný okresky na sever od Brna, například z Líšně do Ochozu je to pěkný.
to asimov: Ale když letíš, tak ne do štěrku, ale do škarpy nebo ze srázu :👋 Na okruhu si může člověk vyzkoušet leccos opravdu naostro.
To je fakt. Třeba kterak si v kačírcích zdarma opískovat liťáky ;o)

Ale ne, fakt je to solidní. Taky chci zajet na okruh. Kdyby hrozila nějaká společná akce, tak jsem všema 10ti pro! HUF přijede taky!
to Huf: Teď zrovna čtu stránku driftsession.com tam se prostě dali lidi do hromady, sehnali sponzory, udělali kalkulace a pro svoje řádění si nechali udělat opravdový okruh, i když ne tak dlouhý, ale čtvrtmílová rovinka i sledy rychlých technických zatáček tam jsou. Paráda. Bohužel je to u nás nerealizovatelné, většina lidí nemá prachy a ti, co je mají, je do toho nedají. Nepřemýšleli jste o něčem takovém malém, ne nic jako Brno nebo Most pro světové soutěže? Bohužel u nich na Hawai svítí celoročně sluníčko, další jasná věc. Ach jo.
Ty vole víš, kolik by takový miniokruh stál? Pokud vůbec by šel postavit, tak minimálně čtvrt miliardy. To je můj střízlivý odhad.

Ale byl by to ráj na zemi ;o)
Hele, když se u nás můžou dělat golfový hřiště a podobný kraviny, tohle by mělo jít taky. Myslíš, že ty týpky v AMGčkovejch Mercedesech by taky nezajímala taková věc? Asi ne, oni to maj na důkaz statusu. Ale řekl bych, že nadšenců do takový věci by se u nás našlo dost. Ale ti sponzoři...
To je nereálný. Ty co jezdí v AMG si na radši jednou za čas okruh pronajmou. Prý ten v Mostě, není nijak extrémně drahý.
to ace2: Víš, mě to jenom mrzí, když vidím třeba ve Velké Británii těch okruhů... Brands Hatch, Donnington Park, Thruxton, Rockingham, Newcastle, ... mohl bych jmenovat snad padesát. A to je klimaticky dost podobná země té naší a jde to. Ale maj tam volant na špatný straně. Na druhou stranu, takovej TVR Tuscan bych si dal líbit.
Tuscan je v pohodě. Dokonce je i cenově přijatelný. Nicméně jak to je v ČR se sevisem... 😄 To takové Ferrari se seservisovat dá. No a vozit auto vlakem do GB není zrovna nejlevnější záležitost... 😞
Cos mi to dal za mail? Nefunguje. Vrací se mi to.
huf_tuner@centrum.cz
Rozsypálek Zdeněk, Ing. Zámoraví 106, Napajedla 067 / 7941555 Ing. Zdeněk Rozsypálek Adresa: Zámoraví 106 Napajedla 76361 Česká republika Rodné číslo: 531028 / 206 Firma: ECM Group, s.r.o. IČ: 25330772 Angažmá: Společník Hufe no na vše se přijde ** ECM Group s.r.o. > Konstrukční činnost ve strojírenství. Vývoj a výroba nestandardních strojírenských zařízení, robotů, manipulátorů, jednoúčelových strojů a zkušebních zařízení.[odkaz]
No, a co má jako bejt???
A hele, zase jeden ***k prisel na to, ze na internetu existujou stranky a taky ze se na nekterejch strankach da i neco najit ... Demetku, jeste bys mohl treba objevit Ameriku a penicilin.
(o: má to někdo starosti...kdyby mi šel radší hledat motor do VeRuny (o:
hledat nebo hlidat? 😄))
HLEDAT )o: viz VR6 forum
Sledoval jsem obcas tvoje trapeni s VR6, ale takovejhle konec jsem teda fakt necekal ... 😲(((

Nepresedlas?
...přesedlat si nemohu dovolit...VeRuna je ještě dva roky v leasingu a nacpal jsem do ní tolik prachů, že už je neprodejná...budu si ji muset hejčkat až do smrti...
Vyhledávač se bohužel minul. Bude to asi pěkný blbec. Pokud by snad ale kohokoliv z Vás zajímalo víc o mně (o HUFovi) ;o), na mail to komukoliv důvěryhodnému pošlu.
Tak mám novej motor hufe! Ještě tak tejden ho budu zajíždět a pak ti vypráším kožich kde budeš chtít,abys viděl co umí starý OHV v Erku. Pepin si chrochtá blahem,CMT se vytáh,motor 1650 s tuninngem už teď točí až 8,5k otáček,i když omezeně,a to u pětikvaltu znamená na jedničku 70,na dvojku 130,na trojku 180,na čtyřku 220 a pětka je udržovací ale z kopca zvládne i 250. Jen tak jsem orientačně měřil zrychlení a stovku zvládnu možná i pod šest.
Kolik máš Lado HP? 250 to zní dost nepravděpodobně - nic ve zlým, ale obávám se že ti dost proměřuje tachometr.
Mám převrtanýho favorita s fábijáckou klikou. Výkon sem ještě neměřil ale hoši divily byste se,takovejch 170 koní tam bude. Ten tachec de dobře,je to z RX7 Mazdy a kalibroval jsem ho na dálnici.
Tak to musí bejt slušná kárka! Celkem ti závidím. Copak moje Vectra 1.7D😞

Laďo máš foto?
Jasně tady😒br />
[odkaz]
Mně to jede 300.
***drat, celkom pekne cifry, nedavno som to ratal a nikdy som nepovedal, ze OHV su zle! Kto tomu rozumiete? Ked to auto bude jazdit takto este aspon 10tis, tak prehlasim, ze Clio je na***!!! Ako vidite, ani takmer dokonaly Luf nie je neomylny 😃)
Obrazky su nic nehovoriace a trochu sa skutocneho looku bojim. Ale co uz. Navyse celkom verim, ze Erko moze jazdit 250km/h tacho. Som zvedavy lebo Huf vzdy pri osobnom kontakte a hrozbe porovnania Fabie s niecim inym cuvne. Zeby ta Fabia nakoniec nebola az take skvele auto, ako to tu pise? Myslim, ze to bude tym, ze ma horsie auto ako ja.

Ale momentalne som aj tak financne vycerpany a dalsie tunovanie je otazka buducnosti.
Přestaň hloupě kecat o couvání. Je to blbost. Pokud se chceš svézt - přijeď. Kolikrát to mám ještě říkat Ty tupá hlavo? Už několikrát jsem Ti na Tvé bludy ohledně couvání odpověděl a Ty si stále meleš svou. Nezlob se proto na mně, že si myslím, že jsi tupý a přibržděný ;o)

V Sobotu budu v Brně na Slatině, tak přijeď Ty! Pokud náhodou nepřijedeš, budu to brát jako Ty = zbabělost, strach, pochybnosti 😄)
Huf - si *, ine slovo teba vystihujuce neexistuje! Keby som chcel, mozem si taku Fabiu ako mas ty kupovat 10x rocne.
Huf, nechcem sa s tebu hadat, ale ja ti dam aj tak poriadnu do kebule!
VAŠE STAROSTI NA NAŠE OSTNY (o:
Aha, ved to su moje citaty vytiahnute z kontextu a mierne poupravene 😄 To musi byt nejaky novinar, ze vie tak dobre reprodukovat veci tak, ako sa mu hodia.
Neurážej novináře! Jsou mezi námi i slušný lidi-kolegové. Je fakt, že žádnýho takovýho neznám...😃)
Hm... Stejně nechápu, proč se mi někdo s takovým starým střepem snaží něco dokázat.
to Huf: Proč se Ti někdo snaží něco dokázat se starým střepem? Protože už před dvaceti lety tu byly auta, který uměly víc než Tvoje ropná závodnická krabička od sirek.

Pro mě taky není nic krásnějšího než natřít na rovince za křižovatkou závodnickýho taťku s nejnovější třílitrovou Lagunou a koukat se do zrcátka, jak je malej jako angličák a na předním skle ten nasupenej xicht :^D

Pak si uvědomím, že to moje je dvacet let stará herka a že existujou ještě pomalejší auta než ta Laguna - třeba čipnutá Fábie 😄)))))
Zrychlit v kratším čase ještě neznamená umět víc. BTW, přemýšlel jsi někdy nad tím, jak je ta Tvá kocábka bezpečná? Pro srovnání mrkni na stejně staré německé nebo švédské vozy. Nic moc. Ital bude ještě o poznání horší 😄)))
no ale zas predpokladam, ze rbaron nerozbija jedno auto rocne (ako niekto), tak to prenho asi nie je az taka priorita...😉
Pokud umíš předpovědět, kdy a jak se vybouráš, pak nemá smysl myslet na bezpečnost. Prostě ten den zůstaneš doma. My, co ale nevyvěštíme, kdy nějaký blbec zaspí v protisměru nebo (snad už ne) nějaká zběsilá lesní zvěr začne nelogicky pochodovat po cestě, musíme na bezpečnost myslet víc ;o)

BTW, s vyšším ročním počtem najetých km se tyto priority hodně mění a věřím, že kdybys jezdil víc, budeš se na bezpečnost ať už aktivní nebo pasivní (jen jedna nemá smysl) dívat úplně jinak ;o)
to skl: To nikdy nevím, ale když už o to jde a měl bych si vybrat, v čem budu sedět při čelním nárazu, vybral bych si svý auto s dvoumetrovým čumákem a určitě ne Fabii, to mi věř.

To HUF: To byla slušná odpověď, nic jsi jí neřekl. Vytahovat se, co umím, jak jezdím přes přejezd 230 km/h, to je přece Tvoje parketa, ne má. Každopádně vím, že auto, který bylo ve svý době absolutním vrcholem u BMW a bylo určený k tomu, abys s ním jezdil 220 s dvěma prsty na volantu křížem krážem Evropou, je po hodně stránkách ještě dnes lepší. Fabia ročníku 2020 určitě nebude lepší než BMW Z8 ročníku 2001. To už víme dnes. Možná spotřebou 😁
1. Však víš, že jsem si Tě spletl s asimovem.

2. Tvé názory na bezpečnost odpovídají Tvým vědomostem. Například E36 má v NCAP crashtestu 1 hvězdu a 1 přeškrtlou (= ohrožení života), kdežto Fabie má a je v pohodě. Myslíš, že máš bezpečnější BMW, než o 15let mladší trojka? ;o) Popřemýšlej. BTW, nejde jen o délku čumáku. Snad jsi schopný to pochopit. Zkus mrknout na pár testů, přečti si metodiku, výsledky a pak zvolna vynes ortel.
A ODKDYPAK SE LADAO PÍŠE S TEČKOU NA KONCI???
To si zas nějakej blbeček hraje se záměnou nicků, co?
to oddie: jsem to já neboj. Mám to všechno bloklý (ladao, Iadao, ladao.) proti nějakýmu zneužití ze strany místních blbečků.
Co je to za motor? 1.6 z Feliny s nějakou úpravou?

To může ject slušně, tuším sto koníků tam bude určitě že a těžké dýzlové Fábce musí uject jak víno.
ladao je jenom jeden, ten z tečkou je ubohej potroublej blbeček, víc k tomu nemám co dodat. PS to samý bude asi u lufa s tečkou "luf." že ano Hufe
Tak zalozenie niecoho podobneho sa dalo cakat Hufe s tym tvojim pristupom k ostatnym. Teraz mozno aj olutujes, ze si do vsetkych furt rypal....tak vela stastia a vam vsetkym> take it easy 😄
Proboha MIGU... jaképak "olutoval", copak jsi nepochopil, že toto téma si HUF založil sám?!! Nemám tolik času, abych si MC mohl pročítat častěji, ale stojím na HUFově straně. Samozřejmě že je exhibicionista, ale kdo z nás ve dvaceti nebyl?? A proč tolika lidem leží v žaludku, že si na to své embéčko nevydělal "poctivou prací u soustruhu", ale dostal??? A není to jeho věc, jestli dal přednost novému autu a jeho vylepšení před "honosnější" ojetinou?

HUFe nedej se, (hlavně vyprovokovat) a nezabij se. Já měl v tvém věku to štěstí, že mi nikdo auto co jede 200 nedal, jinak bych tu už určitě nebyl... Mám sice auto, co jede 240 a dokonce s ním i 1x (slovy jednou) tak rychle jel, ale bylo to na úplně prázdné dálnici v YU a byly to opravdu fofry. Byl to fajn pocit, ale stačilo mi to, už nemám potřebu divočit.
Benzinak> nemal som cas citat prispevky viac dozadu, tak som nepochopil ze to Huf zalozil sam. Ja proti nemu nic nemam, len niektore jeho nazory na inych ludi uz vedeli aj mna nastvat, pretoze pozna len vlastnu pravdu a nikoho okrem seba a svojho auta neuznava. Ja len tolko k tomu, nic osobne proti tebe Huf nemam, tiez som dostal auto od rodicov, popri skole nan totiz moc zarobit neslo, na civilke uz toboz nie....😄)
S tou jedinou pravdou nemáš pravdu a s uznáváním jen mého vozu už vůbec ne. Mýlívám se a má Fábie ja obyčejný hrkač na pojížďky po okrese.
Benzinaku ty si pěkny * ze se zastavas toho koko...ta hufa. Většiho magora sem eště nevyděl, ten nezabije jenom sebe ale i dost lidi okolo! Ta jeho *** stejně vís jak 150 nejede a vy mu fšichni baštite ty jeho blaboly o 200km/h. To ani s kopečka!!!!!
Ahoj! Jak se vede? Dnes je venku pěkně, že?

Mě to nejede ani 150. Křídla, výfuky a kola mi berou tolik výkonu, že se tak tak držím trabantů ;o)

Gramatika Ti dělá problémy, ale to se časem zlepší, neboj ;o) Ale musíš na tom makat!
Zase další recesista 😄))))))))
TAK SEM KOUPIL SCANNER. Nafotím a plivnu na web. to HUF: jestli chces vidět staříka jak hrabe půdu pod kolama, tak ti je pošlu s předstihem. Dorazil k tobě ten zvuk?
Jo, dorazil. Super. Zítra bohužel v Brně nebudu. Mám moc práce. A to jsem měl ještě kamsi do * na východ od našich hranic jet nějakému šuldovi ukazovat z bůhdarma mou Fabii. *.
pallas
Huf, neboj sa, nikto z nas neocakava, ze by si nas prisiel poprehanat s tvojim autom. To my len tak z recesie ta stale niekde volame a potom sa tesime ze musis hladat vyhovorku, preco nemozes prist 😃. Nechod nikam nikomu to auto ukazovat alebo nebodaj predvadzat, pokazil by si nam legendu a o com by sme sa tu potom bavili. Pre nas to navzdy ostane mysticka CHIBIA (vyslovuj ako "čííbia") - teda chipnuta Fabia - a tento napad pre vyrezavaci ploter ti venujem zadarmo 😄
Tak vidíš, aspoň sis ulevil ;o)

BTW, někdy mi příjdeš fakt omezený. V pátek se za mnou stavil oddie. Poptej se Ty pako, jak jsem se mu zdál či nezdál. Uvědom si, že na rozdíl od Tebe fakt existuju ;o)

Ale legendu Vám kazit nechci 😄))))
pallas
Huf: presne som ta odhadol. Fracek. Vid posledny prispevok: "aspoň sis ulevil, někdy mi příjdeš fakt omezený, Ty pako". Ty si dokonaly nastupca Octaviana, ci ako sa volal.
Nejsem dokonalý nástupce Octaviana, neboť ten by Ti nikdy nenapsal tohle😒br />

Polib si * Ty smrádku! ;o)

Neber to jako záchvat, není to záchvat. Jsem asi trochu agresívní na lidi, o kterých si myslím, že jsou to kancelářské krysy a přechytřelí teoretikové... ;o)
pallas
Huf aj tak stale nerozumiem co si sem chodis vlastne ventilovat?
Tak to nerozumíš správně, protože já si sem nic ventilovat nechodím. Jen zde shledávám velkou koncentraci lidí, kteří si myslí, že ví něco, co nikdy v praxi nevyzkoušeli a tím já pohrdám. Netušil jsem, že místo toho, že se tu něčemu přiučím, zde budu číst jen žvásty o tom, co by jak asi teoreticky mohlo fungovat. Strašně primitivní až unavující. Ty jsi bohužel jeden z těch, co tak číní. Tipuju, že děláš v IT, protože tito lidé jsou většinou posedlí sebeklamem toho, že pochopili princip všeho a praktické znalosti tudíž nepotřebují.

Uvědom si, že já sem nosím zkušenosti. To, že Ty je nepotřebuješ, nesnižuje váhu toho, že jiní ano.

A to, že tu do lidí vyrypuju, není ventilace ničeho. Je to spontální reakce na hlupáky, kteří, jak je známo, tento fakt o sobě neví. Ano, tím myslím o Tebe. ;o)

Tímto se mlouvám IT pracovníkům, kteří takoví nejsou. Vím, že nemůžu házet všechny do jednoho pytle.

BTW, pallasi, vypadáš tak blbě, jak píšeš? ;o)
pallas
Huf netrafil si. Nerobim v IT, robim s autami, ako som uz viackrat spominal. A k autam mam urcite blizsie nez ty, ale ved o to nejde. Nechapem len preco musis stale struhat machra - ved ti este tecie mlieko po brade, ked to uz tak musim napisat. Ja sa nenavazam do nikoho tym stylom ako ty - teba ked niekto upozorni ze sa mylis, vynadas mu do debilov, hlupakov, pripadne obmedzenych ... verim tomu ze z oci do oci by si taky hrdina nebol (pytal si sa ako vyzeram?). Ze do ludi vyrypujes, to si vysvetlujem tym, ze v lokalnych pomeroch si znama figurka, vdaka tatinkovi zrejme - len aby si niekde nenarazil na niekoho, koho nebude zaujimat kto je tatinek. Do mna mozes rypat ako dlho chces, ja sa vyprovokovat nedam - a neznevrel som ani na myslienku niekedy ta navstivit. S priatelskymi umyslami, samozrejme!
Ještě horší, pisálku. Děláš s auty a víš o nich tak málo. Máš s nimi internetový obchod nebo je po večerech vysáváš? 😄))

Mléko mi neteče po bradě, ale po zadku. Hm.. Je to vůbec mléko? ;o)

Z očí do očí bych klidně zareagoval přesně jako tady, pokud by tomu ovšem předcházelo takové blábolení, jako tady. Myslím ale, že bys ústy tak přiblble nepřispíval, jako to tak často děláš prsty. Jak si to vlastně děláš? ;o)

Známý jsem adekvátně a tatík v tom má pouze tu zásluhu, že oplodnil mou mamku. Tím jeho intervence pohasly a za zbytek si můžu jen sám 😄)))

Myslím, že ještě nikdy neměl můj tata co do činění s mými akcemi a z nich plynoucími prekérními situacemi.

Pokud se nehodláš totálně ztrapnit, tak prosím napiš, co s těmi auty děláš... Leštíš jim snad výfuky zevnitř? ;o)

S přátelským pozdravem (lehce přihřátým)

Tvůj HUF
Jen v klidu takhle pokračuj dál, HUFe. Už teď se projevuješ jako zakomplexovaný pako. Je mi líto, že to musím napsat, dřív jsem tvoje příspěvky bral, protože, jak píšeš, jsi se snažil sem přinášet zkušenosti. Teď sem přinášíš jenom kecy, napadání a ubohé komentáře intelektu ostatních o kterých víš prd. Po pravdě řečeno, už jsem upustil od toho, abych lidi posuzoval podle toho, jak se tady projeví. A přispěl jsi k tomu právě ty. Dřív by mě ani nenapadlo tě považovat za usmrkanýho fracka. Dneska mě naopak nenapadá nic jinýho. Jen tak dál, hochu, jen tak dál.
Sorry. Právě to, že se mé zkušenosti rozcházejí s něčí tvrdošíjně hájenou teorií mně dopaluje. Pak se chovám arogantně. Asi bych se měl polepšit...

Co bys ale dělal Ty, kdyby tu nějaký věčně za PC sedící teoretik psal takové bláboly a ještě přitom shazoval mé auto nebo mé zkušenosti? Zkus se na to dívat z obou úhlů pohledu. Když něco víš a notabene to máš i potvrzené od lidí, jako je ATX a x dalších, to pak nemáš náladu se o tom hádat s nějakým pakem, který něco někde slyšel a vyvodil si z toho nesprávné závěry.

Možná je ale chyba ve mně, to nepopírám... Možná jsem měl hned ze začátku stylizovat HUFa jako 40tníka. To mi nědělá problémy. Byl bych pak zkušený, protřelý atd. Já ale jsem takový, jako tu píšu. Lehce ujetý při střetu s pakem, jinak OK. Ptej se lidí, co mně znají live.

ATX

smarty

fija

oddie

a Octavie 😄)))))
Ku *!

ATX, fija, smarty, oddie a Octavie 😄)))))
Hele, já tě tu ale hájit nebudu. Podle mě to už trochu přeháníš, a mohl bys lehce ubrat a leccos si odpustit.
Tak fajn. Jen mně zajímá, jestli se na to díváš nestraně...
Já ale nemyslel, aby ses za mně stavěl nebo tak! To si umím uhájit sám. Jen mě zajímá, jestli jsem na Tebe působil zakomplexovaně a usmrkaně.
Ne to je moje bábovička. Ne ! Ne ! Ne ! Ta je moje ! Ne není, bum bum. A nemáš žádnou, heč !

Chlapi, vy ste ale volové...
Ne. Ale pamatuješ, co jsem říkal, že sám sem napíšu tak desetinu toho, co mě napadá? To bys mohl taky zkusit, a ne sem pálit s horkou hlavou. Neříkám, že se mi nestane, že bych sem namastil ve vzteku pár nadávek, ale snažím se, aby to nebylo příliš často...
A jestli nechceš působit na ostatní, co tě osobně neznaj, zakomplexovaně a usmrkaně, stálo by zauvažovat nad lehkou změnou slovníku. Sexuální invektivy mě sice taky občas napadnou, ale pokud je používáš často, tak jak pak asi před ostatními vypadáš...?
Zde je problém v tom, že je to obvyklý styl mé zábavy. Sexuální invektiva mně prostě připadnou úchylná a to na nich žeru. BTW, já nemám žádné problémy až na částečnou nestálost. Ta by ale měla časem zmizet ;o) Doufám!
Hufe vzpomeň si na ty časy, kdy jsi o octaviánovi prohlašoval, že je *, *, vymatlaný pako apod. a že by jsi nejraději rozbil hubu a já tvrdil, že Octavie je normální šlověk a dělá si z vás ostatních jenom srandu. Pak jsi ho poznal osobně a teď tvrdíš, že je to zcela normální člověk. Tak si uvědom, že se něco podobného může stát tady na MC i vícekrát. To já jenom pro pořádek. Jinak se nemíním do vaší plodné diskuse míchat.
Příspěvek se jménem asimoV sem psal skutečně já. Funguje to tady docela na pytel, když sem se takhle nikdy nezaregistroval.
Jak si tak pročítám příspěvky, nemůžu se stále ubránit dojmu že jsi jen samolibej smrkáč. Ničí názor nebereš na v potaz a jediné na co se zmůžeš je ho jen zkritizovat. Spontání reakce mají snad všechna zvířata, ale ty na vyšším vývojovém stupni je dokážou kontrolovat. Mezi zřejmě asi nepatříš.
Jo jo, jsem smrkáč. Včera jsem byl před spaním dokonce nucen použít Olynth... 😲(
Přečetl jsem posledních 100 příspěvků a není co dodat. Snad jen to, že tato diskuse snese i výklad, že je tu jeden strašně chytrej a zkušenej člověk a třicet totálně tupých hovad. Bohužel si to myslí jen ten jeden a podle toho to tu taky vypadá.

Jen mě mrzí, že z předešlých pohodových diskusí tady v Motorcafé, se stalo něco jako Hufův pondělní vztek pokrývající všechna fóra a směrem k pátku se mírně vyhlazující do normální diskuse. Pak přijde další pondělí a znovu... a do toho všeho naše přirozená potřeba těm hovadinám prostě oponovat.
Špatný výklad. Pokud si za ním ale stojíš, tak díky za lichotku 😄)))

Pro zpestření mi tu pár hovadin připomeň. Asi si nerozumíme.
Víš, tak mně napadlo, že Tvůj příspěvek je typický pro někoho, kdo mně nemá rád a přitom mu nestačí argumenty. To se pak uchýlí k takovým předčasným závěrům.

Zkus být prosím konkrétnější. Vyjádři se k věcem, ve kterých se mnou nesouhlasiš. Vyjmi z nich ale své archívní BMW. Na to mi připadneš dost háklivý a zaujatý.

BTW, nepřipadne Ti, že lidem, kteří mají zájem, přináším dost zkušeností? Tobě já nemám, co dát, ale těm s novými vozy ano. Zkus to pochopit.

BTW2, nebuď naivní, žádný pondělní vztek neexistuje. Že by platilo "Podle sebe soudím Tebe"? ;o)
Já jsem sledoval to chování tady v diskusích a mám z něj celkem dokonale vysledovaný Tvůj psychologický profil. Ty se celej tejden těšíš na sobotní diskárnu, co? Čím je to blíž, tím jsi totiž ohleduplnější a dokážeš smysluplněji diskutovat. Tento jev je zcela zřejmý.

U mě pondělní vztek? Ne, já mám své pondělí v pátek, dělám úplně jiné pracovní týdny, než jsi zvyklý. Proto se sem dostanu většinou večer nebo o víkendu, kdy tu nikdo není a pak je prvních 15 témat zaplácnuto mou reakcí 😄

Nemyslím si, že bych Tě neměl rád, nic zlého jsi mi neudělal a jako člověka Tě nemohu soudit. Beru Tě jako celkem ostré koření zdejších diskusí. To mám rád, ale nesmí přijít do očí a to se tady bohužel občas stává. Asi nejvíc nepříjemné je mi, že jsi schopen dávat okatě najevo, že Ty a Tvoje Fabia jsou pupkem Země a odsud prýští veškerá moudrost a automobilová vášeň. Navíc mnoha lidem v našich podmínkách bude vždycky připadat postavené na hlavu rozhodnutí ke koupi, jakou jsi učinil. Za zlomek hodnoty se dá pořídit auto s větší užitnou hodnotou v každém směru. Bude ale mít ošoupané páčky na blinkr a možná smrdět po kuřákovi. To ale několikanásobný rozdíl těžko setře.

Svému obstarožnímu BMW nemohu ani já, ani Ty upřít několik věcí, kterými bude vždycky převyšovat auta třídy, ve které se nalézá Fabia, ať už vytuněná nebo ne.
Nevysledovals nic moc, ale to se od lidí, kteří si myslí, že ví, a přitom neví, dá čekat ;o)

Víš prd o mých představách pracovních dnů. Myslím, že málokdo pracuje tak flexibilně a bez ohledu na momentální denní dobu. Třeba teď právě jdu makat. Na Státní svátek. Bez příplatků 😄

Jestli něco fakt nemusím, tak je to disco, techno, house a rap. Můj hudební styl je úplně jinde. To Tě ale asi nezajímá.

Já i má Fabka nejsou pupkem země a to, že Ti to tak připadá, mě mrzí. Já reaguju drsněji jen na stupiditu a neinformovanost stejně jako na teoretickou vykonstruovanost výplodů některých zdejších "odborníků".

Ojetiny jsou pro spoustu lidí řešení a kdo ví, třeba i já si za 2 roky koupím jetou A8 nebo BMW 5 či 7 v ceně mé nové Fabie. Třeba budu chtít vyzkoušet něco jiného. Zatím jsou mé zkušenosti s ojetinami veskrze záporné.
Jen pro zajímavost, čím převyšuje Tvé BMW 635 mou Fabii? Je jasné, že máš vyšší výkon, ale dynamické vlastnosti nejsou zdaleka o tolik lepší, o kolik máš vyšší provozní náklady. BTW, kolik s ním najezdíš ročně?

Zkus věcně argumentovat, pokud budeš, nebudu ani hrubý, ani arogantní ani nic podobného. Zkus pochopit, že já ujíždím jen, pokud někdo jiný započne kecat nebo lhát.
to Huf: Že bych Ti někdy kecal, lhal nebo do krve hájil něco, co je nesmysl, to jsem nedělal. Myslím, že jsem člověk, který uzná, že 635CSi je starej střep, ale jestliže má podvozek v pořádku a srovnatelné obutí, nedá Ti šanci nikde kromě parkoviště u supermarketu. Teď bych si na to netroufl, s gumama 195/14/70 bych byl asi velikej srandista. V zatáčce bys byl lepší, ale než tam dojedeš... 😄

Teď nech stranou provozní náklady a spočítej si celkové náklady. Tvého třičtvrtěmiliónu dosáhnu včetně pořizovací ceny po patnácti letech ježdění a pravidelné údržby včetně výměny odjetých dílů za tuningové a vyladění auta do stavu, v jakém vyjelo z továrny.
pallas
Huf, dufam ze nie si Konarikov syn? 😃) "Karol Konárik, HZDS: Jazdí na automobile značky Mercedes. Hovorí, že má tri skutočné slabosti: „Je to značka Mercedes, tenis a more.“ Istý čas medzi ne patrila aj hra v kasínach. Jeho dvadsaťročný syn dostal Škodu Fabia: „Možno by chcel iné auto, ale aj toto mu musí stačiť. Ja som kedysi sníval len o Trabante.“
A v čem jsi ty hufe "odborník" ? Možná by nebylo od věci nám napsat jaké máš a jaké budeš mít vzdělání, abychom mohli posoudit tvé odborné znalosti v oboru automobilismu. Já mám osobně dojem, že jsi odborník tak akorát na dojmy z řízení aut Octavia 1,8 T, Megan 2,0 a Fabia TDI, dále jsi "automatický odborník" na dojmy ze všech aut, se kterými jsi jel pouze v rámci předváděčky nebo výpůjčky od kámoše a ochotně všem zděluješ mistrovské poznatky o těchto autech (např.viz rubrika jestli je lepší Seat Leon nebo Ford Focus)a pak se velmi divíš, že by ti rád někdo zlomil nos. Kolik jsi najel km s těmito předváděčkami včetně Superba, když nějakého odpůrce hned stíráš "kolik km s ním najel že tak o něm mluvíš ?" A víš ty jestli on v něm nenajel náhodou více km a s více provedeními než ty ? Ty to samozřejmě hned víš, že jo Hufe co ? Velice ochotně se zapojuješ pouze do diskusí ve kterých můžeš něco ze svých "bohatých" zkušeností říci, ale těch je uboze pomálu a proto se divím, jak můžeš říkat něco o "odbornících" když jim nesaháš občas ani po kolena, ty moulo nebo ještě šmoulo ? teď ti nevím. Snad jenom tvé zkušenosti s pneu tady mohou být někomu užitečné, záměrně říkám "někomu" protože ty špičkové pneu používá málo kdo a o ostatních pneumatikách jen říkáš, že jsou na *, na *, * atd. atd.a tak si uvědom, že informační hodnota tvých příspěvků je velmi nízká a omezená pro tak široké fórum, které se zde nalézá. Takže jaký si ty vlastně "odborník" ? Dovedl by jsi se zapojit např. do diskuse o svíčkách, olejích a sdělit někomu své poznatky a rady ? poradit někomu, co a jak má udělat na svým autě ? nevím, nevím, asi ne co ? Tak nekritizuj nemístně to, že občas někdo mírně ujede, teoretizuje, něco pozapomene napsat, případně se upíše nebo přepíše aniž bys ho na to hned neupozornil. Nejsi takový vševeda, aby jsi tady na Motor Café mohl neustále někoho napadat, stírát, upozorňovat a rozdávat své drahocenné rady. Ono by někomu mohla dojít trpělivost a za tvoje nemístné poznámky ke zdravotnímu stavu lidí, které vůbec neznáš, za poznámky k jejím majetkovému a společenskému postavení, které taky notabene neznáš a navíc máš nějaké potroublé poznámky o "pohřbu tetiček" které by se dal zařadit do kategorie lidského hyenismu (mmch jedna tetička mi už zemřela i s manželem na rakovinu a je to dost smutný když ti odejde ze života někdo, koho znáš celý život a máš ho rád) a tak by ti někdo mohl místo zlomení nosu i pořádně nakopat do *, případně rozkopat tu tvoji nevymáchanou držku. Neber to Hufe jako nějakou vyhrůžku, toho jsem dalek, ale ber to jako radu, tedy pokud mohu radit.
to ladao: Ty ses teda rozohnil, chlape :👋

Pravda je, že si někdy bere Huf do huby to, do čeho mu vůbec nic není jenom proto, že má na věc jinej názor. Na to, že je to tady pohodová kavárna, se z toho poslední dobou stala pěkná blijárna. Bohužel (a je to přirozené při těch nesmyslech) se vždycky najde někdo, kdo mu bude oponovat a tím ho dále zvát na tohle fórum, kde se ještě před měsícem v klidu kecalo o věcech, který člověka na každodenních cestách potkají.

Hufe, děkujeme, odejdi. Bylo Tebe a Tvého světa, ve kterém jezdí jen Fabie s kufrem plným nadávek, sprostoty a neomylnosti, dost.
ono bude stačit, když na něj nebudete reagovat ... 😊
Všimni si názvu tématu, ve kterém se nalézáš! Nepřipadne ti nemístné až drzé vyhazovat Hufa z vlastního příbytku? ;o)

Když uznám, že je Fabie jen nákupní taška vhodná na parkoviště u supermarketu, uznáš i Ty, že máš doma ve dnešním měřítku nekonkurenceschopný, i když veskrze kultovní stroj? Nikdo tu totiž neřekl, že v 82 to byl superstroj! To Ti asi uniklo!!!
No nediv se, že jsem napsal, co jsem napsal. S Hufem jsem měl pár přestřelek v jiných rubrikách a to co jsem popsal dole, ty narážky na zdravotní stav atd. byly určeny mě osobně. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli se mám taky zapojit do tohoto pjěkného pokecu a dlouho jsem to vzdával s tím, že to nemá cenu a je to stejně ztracený čas. Ale když Huf zmínil toho octaviána, tak jsem se s chutí zasmál a reagoval jsem zde poprvé, protože Huf nezmínil co si o něm myslí OCTAVIE, a to by bylo možná zajímavější.
At zije Toyota!Fabie je smejd!
to toyotaclub: No, tohle bys mohl taky vypustit. Takové nic neříkající příspěvky teda nechápu. Ani Starlet, ani Corolla, ani Avensis, ani Camry mě neberou. Jejich design nemá špetku nápadu, jsou to jenom dopravní prostředky, šeď, nuda, hotovo. Každej ročník má Toyota novej design, nic, co by ji charakterizovalo, tam není. Je to haf do tmy, nic víc, co by dělalo z Corolly pro mě sympatičtější auto, než je Fabie, tu prostě není.
Neberu to jako výhružku, neboj. Spíš mně zajímá, jestli Ti to vše připadne v celkovém kontextu adekvátní. Já mám pocit, že Ti unikají Tvé vlastní příspěvky vůči mně. Na ty jsi rázem zapomněl a vytrháváš z kontextu jen to, co se Ti hodí. Holt to dělá kde kdo, tak proč ne Ty. Zkus si třeba vzpomenout na konkrétní diskuse, při kterých jsi odbočoval od tématu a ironicky se vyptával na nesouvisejcí věci, o kterých jsi něco věděl.

Jinak, v některých věcech s Tebou musím souhlasit.

Ad zkušenosti> Rozhodně jsi o moc starší a tak Ti náleží post o hodně většího odborníka. Neboj. Nikdo Ti jej neodpírá.

Ad zdraví> To mě mrzí asi nejvíc. Kdybych věděl, jak to s Tebou je, nikdy bych se do Tebe tak nenavážel. Přísahám, to je mi fakt líto. Sám nesnáším komanče naprosto bytostně a kohokoliv, kdo byl minulým režimem jakkoliv nespravedlivě perzekuován, obdivuju a uznávám.

Nepíšu to tu ze strachu. Fakt ne! Mám solidní zázemí (nemyslím tím tátu). Píšu to, protože to tak je.

Ladoo, omlouvám se Ti za veškerá invektiva, vzhledem k tomu, cos prožil, to byla totální prasárna. Huf.
Ještě maličkost, důležité je si uvědomit, že já můžu po cca 15km jízdě za volantem hodnotit vůz rozhodně lépe, než jiný člověk sedící nad prospekty nebo surfující na netu. O to tu šlo. Někdo tu sepsuje technické parametry auta, ve kterém nejel a pak vše odůvodní nastudováním literatury (jinak velmi bohulibá činnost).

Já se nemůžu oprostit od myšlenky, že kdybych byl ušláplý tucťák ve 120 nebo Fáčku, tak by mi tu spousta věcí prošlo.

Tím neospravedlňuji to, že se zřejmě nechovám na zdejší poměry adekvátně... 😲(
... se nestačím divit. Taková "plodná" debata, točící se kolem jedné, ač elektronicky a někomu i osobně známé, figurky ? Hmm zajímavé. Každý máme nějaké vlastnosti, dobré i špatné. Nesnižoval bych se k tomu, abych Hufovi nebo komukoli jinému tady nějak slovně ublížil, ačkoli některé příspěvky v celém fóru jsou opravdu drsné a skoro vybízejí k reakci i takové nezůčastněné osůbky, jako jsem já. Netýká se to ale jen Hufa, nicméně ve většině z nich figuruje buď jako autor, nebo jako cíl.

Každý máme nějaké zkušenosti, nejvíce asi se svým autem a s jeho komponenty. Já bych se neodvážil nikdy nějak hlouběji pitvat vlastnosti auta, jako je třeba Superb, protože to auto moc neznám, i když už jsem v něm několikrát jel (v různých motorových variacích), ale vždy jen v rámci výpůjčky v autosalónu nebo od známého. Stejně tak je zavádějící tvrdě hájit nové auto oproti autu ojetému. To je prostě o lidech, každý má jiné hodnoty. Hufova Fabka je podle mého názoru normální konvenční auto (nakonec stejně jako ta moje a většina ostatních) s řadou pěkných úprav, které bych i já rád měl (tady Huf promine, ale ta nálepka na zadním skle je mírně řečeno strašná ! a kazí jinak slušně a hlavně jemně vypadající celek), bohužel finance velí jinak (auto je totiž firemní, ale doplňky si platím sám, pakliže je chci). Kdybych měl potřebu někdy koupit vlastní auto, za dané finanční situace by to určitě byla ojetina. Nové auto je prostě drahý špás a proto oželím řadu výhod (záruka, původ atd ...) a radši koupím ojeté. Mimochodem, 635CSi by mě asi hodně bralo 😄 Mooc pěkná kárka. Jistě, je to stará šlupka, ale to auto má charizma, možná duši, jak kdo chce. Fabií jezdí už hromady a tak se v klidu zařadím já i Huf do stereotypu stejných aut na silnici. Tak to prostě je a kdo se chce odlišit jinak, než křídlem a koly, musí koukat po jinym autě.

Co se týká těch pneumatik, je pravda, že málokdo kupuje takové pneu jako Huf. Já když dal na Fabku 16", zkoušel jsem nejdřív jak se to bude chovat s jetými Michelin Pilot SX a poté koupil nové Uniroyal Rainsport 1 195/45/16, které Huf sespsul jako totální *. Mě to nepřipadá, jsou hodně podobné jako ty Micheliny. Je ale pravda, že můj jízdní styl, ač jezdím celkem svižně, bude od Hufova zřejmě dost odlišný a tedy nároky jiné.

No, prostě zkuste všichni být k sobě přívětivější. Když má někdo jiný názor než já, nemusí být přeci hned omezený, ne ?
Máš origoš podvozek nebo sportovní? Já myslím, že na měkkém odladění se ta hrozná bočnice Rainsportů natolik neprojeví. Když máš ale tvrdý podvozek a všechno hapruje na "příliš komfortní" pneu, tak je to dost zlé.

BTW, tu 635 jsi popsal dobře. Charizma a má duši, i když je to stará šlupka. Tak tak.
Podvozek mám samozřejmě, stejně jako motor, zatím sériový, bohužel. Snad se to změní.

Co se týká těch starých aut, konkrétně BMW - mě by ještě hodně brala M3 E30.
1/ Mno myslím si a tedy vím, že první ránu velkého kalibru jsi vytřelil po mně ty, to je fakt, který neokecáš, já jsem jenom potom reagoval. 2/ Jak poznáš tady, tedy doma u klávesnice, kdo s jakým autem najel kolik km a třeba s tou předváděčkou a jestli jeho znalosti o tom či onom autě jsou jenom z papíru ? Poznáš houby. Třeba se jenom někdo s tebou nechce pořád přít o tvé dojmy a radši diskusi s tebou ukončí a myslí si své. Někdo neukončí a může si myslet, že kecáš ty např. o té zkušební jízdě v Superbu rychlostí 180. Třeba je to pravda třeba ne. Já s ním jel jen 120, víc mě nenechli jet a to tam mám velice dobrý známý a celková ujetá vzdálenost byla asi 11 km, tedy do první vesnice za městem a otočit zpět. A to jsem měl štěstí, že jsem byl mezi prvními. Asi po týdnu ho nějakej zákazník napral na prvním sněhu do škarpy, sice to odnesl jenom nárazník, pár plastů okolo a PP blatník a dnes ho nechají řídit jen málo koho. Obyč zájemce veze prodavájící.
Tak vás tu všechny zdravím!!! Když to tady tak čtu, tak vám všem musím říct, že takhle jsem se už dlouho nezasmál! Můj obdiv patří zejméma Rudému Baronovi, protože ten má alespoň smysl pro humor, stejně jako přítel ACE2.

A teď k věci. Rudý Barone: Promiň, já jsem jenom usoplený pitomec v naftovým pekáči, co v životě asi nikdy mít nebude auto s duší. Přiznám se, na předváděčkách jsem se kromě obyčejných vozítek typu Peugeot 607, Vel Satis 3.5, Volvo S80 T6, MB E270CDI a BMW 530d svezl i s auty jako Mustang GT (260 koní), Camaro Z28 (305 koní, ale bohužel automat) a Corvette Z06 (385 koní). A jestli je můžu hodnotit? Určitě si na ně můžu udělat alespoň názor a tak z tohole výčtu je prostě nejlepší Z06, ale nikdy s ní nezažiješ tolik legrace, jako s Mustangem, který je prostě víc user-friendly. Naproti tomu jsem v USA najel přes deset tisíc mil s Buickem Regal a čtyři tisíce mil s Buickem LeSabre. Regal, ve kterým jsem jezdil, měl vpředu napříč uložený přeplňovaný 3.8 OHV V6, nějakých dvěstě čtyřicet koní, pohon na předek a čtyřstupňový automat, pneumatiky byly Good Year Egle GT, rozměr 225/60 R16 a 5eknu ti, že tohle auto by mělo bejt vzorem pro BMW, jak se mají dělat auta. Sedí to jako přilepený, při jízdě neslyšíš motor a když se rozjíždíš a šlápněš na to, uděláš burn-out kdy se ti zamane ;o) Ale kdyby už nic jinýho, tak má prostě styl a něco, co způsobuje, že se na jízdu v tomhle autě vyloženě těšíš(a stojí kolem dvacet pět tisíc USD a jezdí za devět litrů 87 oktanovýho benzínu regular ;o)))

Milý Druhý ACEi: Asi budu muset požádat o azyl v USA z důvodu omezovaní lidských práv. Už totiž nemohu vydržet ten tlak, šikanu a arognaci řidičů malých aut ;o)))
Cítíš se být šikanován? Ach jak nepříjemný pocit to musí být... Popiš nám, kdopak Ti ubližuje 😄)
Promiň, co máš vlastně za auto, nějak už jsem na to zapomněl...

BTW Jeden kluk, co má blíž k Mladý Boleslavi, se svezl v Superbu 2.8 s pohonem všech kol a říkál, že to auto sice jede jako hrom, ale že za jeden a půl melounu by radši něco jinýho a já se mu osobně moc nedivím ;o))) (Ten kluk měl kdysi vyšperkovanýho Leona 1.8T, něco jako Huf má tu svojí Fábku, jen s tím rozdílem, že na to auto furt nadával, ale protože z frajeřiny jezdil na slikách a v zimě to půjčil matce, tak už má prd ;o)))
Pořád se mnou závodí malá auta s malými motory. Když kohokoliv pustím, tak mě pak brzdí. Hufe, měl by jsi navrhnout zákon, aby všechna malá auta měla alespoň sto koní, protože jinak se na tý silnici nikam nedostanem. Dík patří tobě, jako průkopníkovi už jenom za to, že ta tvoje kráska umí těch dvěstě a tak alespoň nezpomaluje ostatní ;o)))
Ach jak krásná představa být zákonodárcem. Úplně jsem se zasnil... Leč realita je jiná a tak Ti musím říct jen jedinné: Bojuj! ;o)

BTW, jestli mě paměť nešálí, máš HDI 80kW Pažouta 406 Break. To nemáš chuť ho nějak nadopovat, abys měl nad těmito vozy větší převahu a z větší gracíí jim ukázal, zač je toho loket? Pokud Ti tato má rada nepřipadne dobrá, tak potom už zbývá jen jediné... Vypouštět olejové skvrny alá James Bond 😄))
Na 406ku si zatím nemůžu stěžovat ;o))) Jezdím s ní jenom delší trasy, do Prahy ale raději jezdím Lagunou, líp se s ní totiž parkuje ;o)))

X-type? Lidi, co na tom autě vidíte, dyť je to jenom obyčejná Fordka (ach ta má věčná rozpolcenost mezi GM a FoMoCo ;o)))
Tak jsem zkouknul ty kanály a je to jasný, XLR!!!
Jo jo satelitní radio je super záležitost. I jenom kvuli tomu by si člověk koupil Cadillaca 😄 Dobrý je kanal "BPM" tuc, tuc, tuc 😊)) No nebo pro řidiče nákladáku je dobrý kanál "Highway 15". Naštěstí se už vyrábějí univerzální XM radia do každého automobilu, takže i v Mustangu si můžeš vychutnávat dobrou hudbu. Což mi připomína na www.usmotors.cz ve zkratce jsem ted nalinkoval video kde je test Mustang Bullit vs. Chevrolet Camaro Z28 velmi vyživná auta 😊

Huf: No nevím co máš proti X-Typu s technologii Forda. Mondeo má tradičně skvělej podvozek a odvažuji si troufnou že X-Type má podvozek dotáhnuty k dokonalosti, nehledě na čtyřkolku. netuším kde jsi sebral to, že je špatně spracovaný. Rozhodně jsem nikde neviděl tuny plastu jakožto zdroje budoucího povrzávání a též jsem si nevšiml, že by vrzala sedačka. Vlastně kecám, vzala. Ostatně jako každé kožené křeslo. No a dveře jsem otevřel i zavřel aniž bych si všiml, že by se dělo něco co by se u takového auta dít nemělo.
Pokud uvažuješ o autě za 1,5M, tak proč ne BMW nebo Volvo (obojí klidně 4x4)? Ten X-Type na mě bohužel fakt působil za ty money až nedůstojně... A4 TDI nebo 3.0 V6 v té ceně taky rozhodně X-Typa pokoří. Teď nemluvím ze zkušeností. Je to můj dojem. X-Type je takový baby Jaguar. Navíc se mi vůbec nelibí design.
Já ne tatík 😄 I když doufám, že spíš koupí dům, at můžu zdědit byt 😄

Design je relativní. Já bych zase nesnesl v garaži něco se znakem OOOO eventuálně VW 😒 brr, jen na to pomyslím husí kůži cítím na zádech... Mno na BMW jsme se divali. Vzhledem k tomu, že i děda se rozhodl zainvestovat peníze, tak to byl taky rodinný nálet autosalony. BMW bylo hned zavhnuto, neb auto je požadováno ne přiliš velké, za to relativně dobře vybavené. 3xx o té děd prohlísil, že si nechají zaplatit za všechno a ke všemu je design nic moc a interier je díky 2.42m2 celistvého plastu bez známky invence nijak zajímavá záležitost. Nehledě na to, že si BMW opravdu nechá zaplatit i takové veci jako jsou hliniková kola !!! a zadní el. okna !!! u auta za 1.2. No Audo bylo taky, u toho jsem nebyl, takže nevím co tam otec s dědou dovaděli, nicméně se vratili s tím že to byl moc fajn Passat s cenou o 3 dražší a ten 2.5 Diesel byl tak línej (automat) že celkově to auto bylo naprosto nezajímavá záležitost. Nehledě na to že Audi je značka, které se za rok v ČR víc ukradne než prodá 😊)) No pak Děd zašel do M3000 videl pro mě sice taky ne nijak zvlast zajimavé auto, ale hned na místě si objednal C-Klasse 200CDI v výbavě Elegant plus nějaké ***vinky jako je kožený volant, xenonony a metla. Za tejden objednávku změnil, že tak chce místo manuálu 5st automat. Tak uvidíme. Sice se otec i divil proč 200, když to není nic moc. No a otec nestále neví. Ja se ho snazím dotlacit logicky do baráku 😄 No a pokud se misto baraku rozhodne pro auto tak to bude zjevne C-Klasse 270CDI automat. Nutno řící, že rozhoduje u těchto ut interier a parametry motoru. 270 má nějakých 170koní a 400Nm s automatem, 370Nm s manuálem což jsou sympatické hodnoty.

No kdybych kupoval auto já, tak tak bych si koupil něco something special jakožto novej Intrepid, Final Edition Eldorado, A nebo Contíka od Lincolna. Jo jo jo to by bylo pěkné 😊
Stále mluvíš o plastu a přitom ten X-Type byl v interiéru asi nejlevnější - nejplastovější.

BTW, z čeho bys chtěl interiér Ty? Z plechu? ;o)
No Sorry ale bud si seděl v jiným autosalonu v jiným autu, nebo máš něco s očima a hmatem. Sorry ale říkat o X-Type který má v základu dřevo (pravda jeho pravost jsem nezkoušel) a chrom a celkově je dash board udělána velmi stylisticky a nápadite. A to chceš s rovnávat třeba s BMW nebo VW kde mimo otáčkoměru a rychloměru není nic jiného než dlouhé lány černého plastu bez jakehokoliv náznaku přivětivosti ? Proboha, jestli říkaš je X-Type je nejlevnější a nejplastovější je poněkud naivní a nezakládá se na rozumné argumentaci.

Jinak z čeho bych chtěl mít palubní desku. No nejlépe když bude obšitá kůži v barvě interieru a bude vykládána pravým dřevem, a celá doplněna spínači třeba v chromu.... jaké mi to jenom připomíná auta, Jo jo myslím, že snad Cadillac něco takového dělá už docela dlouho. No zkus mi ještě povyprávět a oku lahodích levných plastech kde je jednoduchost výroby nahrazena výroky o německém ergonomické designu 😊)))))) Jo ty mě kluku jedna ušatá bavíš 😊
Ty mně taky 😄

BTW, a co takový ten chlupatý koberec, co měli na paluce autobusáci? To je panečku luxus 😄)))
Ne chlupaté koberce mám jen na podlaze.
Souhlasím s Ace2. Jak ti může X-type připadat za ty prachy nedůstojný, když 2,5l X-Type je levnější, než 2,0l A6 - já vím, já vím, X-type je o třídu níž, ale ona mi ta audi tak nějak připomíná kancelář vedoucího výroby v továrně, kde jsem přes letní prázdniny kolbenil. Zaparkuj X-Type vedle A4 (třeba) a dopustíš se tak kulturního barbarství hodného M. Knížáka, nebo chceš-li to říct jinak, je to jako bys na moderní konferenční stolek ze skla a chromované oceli postavil staročínskou vázu z období dynastie Ming....
Jo jo X-Type je sice o třídu níž co do velikosti, ale o třídu výš co do luxusu a elegance a celkově to auto vypadá na ty prachy, kdežto Audi vypadá tak na 600-700 tis víc ani prd..
A zrovna audi je tak moc drahá - za testovanou A4 Avant Quattro 2,5 TDi nějakých 1,3M ??? To bych nedal ani v deliriu - já ale tolik peněz stejně nemám. Je ale vidět, že němci jsou zas na koni. Chtít za malý auto velký megaprachy a přitom jich ještě kvanta prodávat? To dokážou jen oni....
Hm... Takže shrnuto a sečteno je anglická konfekční* produkce prodejně méně úspěšná, ačkoliv si to ani nezasluhuje? ;o)

*... výjma vozů typu Aston Martin, Bentley, RR, Jagu XKR....
to huf:konfekční lepší než sociální. ale tak vyhraněně to neberu, líbí se mi ty slovní šarvátky. a některé audi mám docela rád - jen ty lidi, co v nich jezdí....sebevědomí až za krchov
Já můžu S3, ale je moc drahá a proto se asi uchýlím k Seatu Cupra V6. Časem. Nechám tam dat kompresor a budu si pískat... Ale jak jsem řekl, časem... Když tak o tom přemýšlím, kdo ví, co bude za rok a půl... Leon bude výběh a Huf se vzhlídne v něčem novějším...
Já Ti Tvůj názor vyvracet nebudu. Je dobře, že se různým lidem líbí různé auta. Kup si promně zamně X-Type ;o)

Touha odlišit se je pochopitelná i za cenu nižší kvality a bezpečnosti 😄)))
to Huf: Tobě se opravdu líbí unifikovaný koncernový design víc než krásnej X-Type? Nesnáším auta, který má každej druhej.
Mně nepřípadne nová A4 až tak unifikovaná. Naopak X-Type se jakoby na sílu odlišuje a to já nemusím. Já fandím BMW. Novým. E46 nebo E39. Nástupce E39 v posledním AMS se mi taky móóóc líbí.

Onen unifikovaný design je v základu suchý, ale naopak vhodným decentním laděním hodně vynikne čistota a funkčnost a tu já prostě můžu. Např nový Passat highline (troška chomu navíc mu sluší) na 18" lehce snížený a se šestiválcem se mi moc líbí. A co víc, A8 na límcových 19" Mňam!

Asi jsme každy jinak založení...
to Huf: Asi jo. Mě připadne X-Type se svým designem jako něco opravdu čerstvého, co už tu dlouho nebylo. Trojkové BMW hadr. Na druhou stranu současná dosluhující pětková řada E39 se mi líbí moc. Jel jsem v 540i a je to letadlo!
KaZaN, ač si vozí(vá) prdku v Golfu, tak taky nemusí auto, který má každej (o: Holt jako Golfař, tedy majitel stejný káry jako snad miliardy dalších (o: se aspoň utěšuju tím, že když přijedu na benzínku a už tam stojí třeba dva jako by mýmu z voka vyskočili...tak rozhodně nemaj pod kapotou VRčouna (o: uf uf aspoň, že tak...hehe
Mně se X-Type líbí, sice jsem v něm neseděl, ale je to krasavec, přítulnej i nebezpečnej, prostě takový zvířátko (o: A z těch dalších co o nich mluvíte, tak když Audi, tak nějaký eSko, obyčejný sou nuda a hlavně, má to každý bezurážky koště. K Bávům mám pochopitelnou úctu, ale který bych chtěl nevím. VW, no comment, v Passatu se sedí dobře to se musí nechat, je to kočár...ale asi bych to mít nemusel. Možná z podobnejch důvodů jako obyč audinu...moc lidová kárka, jednu máme ve firmě, když byla funglová, miloval jsem jí, ale teď, už mne to přešlo a navíc ve stejnejch kolem mne projedou desítky vietkongů (nic proti nim proboha, většinou jsou to fajn kluci), či nějakejch pseudopodnikatelů (o: atd... .no nějak jsem se rozkecal...ale kdo tady jezdí v X-Typu, těch moc není, co (o: Zato jsem ale taky viděl před párdny super čupr krásnou ameriku, škoda, že se v nich nevyznám, hned bych se pochlubil, zůstal jsem stát s votevřenou tlamou a z uší se mi srolovaly ai satelity..ten hlubokej tiše burácející zvuk motoru, majestátně hranatej tvar, tichá muzika pronikající oknem ven a pak už snad jen pár odrazů sluníčka od skel a nablejskanejch chromovejch pártů a než jsem se nadál ten parník odplul někam na horizont a ztratil se zřejmě na obratníku raka......
Zítra si jdeme vyskoušet X-Type 2.5 V6 tak poreferuji. ve čtvrtek se testovala zakladní 2.1 V6 a byla to bomba věc, už i tenhle základní model je plně dostačující. Motor udělá z povzdálí jen hůůůů a plynule akceleruje do 190 pak se mu už moc nechce. 170-180 je u 2.1 cestovní rychlost, kdy není nic slyšet o motoru se samozřejmě neví a aerodynamický hluk je také velmi nízký. Takže když takhle jede základní model, tak jsem zvědavej jak pojede 2.5, která je 4x4 (a to pořád) a ještě má o 40 koní větší výkon a maximální kroutící moment o 1100 otáček níže !!! tedy na 3 tis/min. A uplně nejlepší na X-type je to že je vážně za rozumný peníze, v Rusku není pro Jaguar zastoupení = nejsou náhradní díly = nikdo je nechce = v ČR se nekradou. Nehledě na docela nizkou spotřebu. No a řekl, bych že velmi řasto jezdím s autama, který mají více jak 4 válce, tak musím říci, že tyhle V6 od Jaga jsou opravu výtečný. Ten motor nedělá nic jiného než že jen hučí někde ze vzdálenosti. Není slyšet typický zvuk čtyřválcového motoru, který má taký jadrný syrový zvuk. Bohužel jsem toto slyšel i u některých V6 zvláště 24v. No tak jsem vážně zvědavej na tu 2.5
Rána. V posledním AutoTIPu byl uveden výsledek dlouhodobého testu Jaguaru S-Type. 100.000km s ním najeli a zjistili, že je do dost zmetek. Doporučuju číst, moc zábavné to čtení. Řekl bych, že po přečtení tohoto testu si ho může koupit jenom hlupák ;o)

Ale aci, nic si z toho nedělěj, X-type je levnější a určitě bude i kvalitnější a spolehlivější 😄)))))
He he 😄 AutoTIP není pro mě zdroj relevatních informací 😄 No a víš co, naše rodina se zbavuje aut při 70 tis km u otce a 20-30 o dědy 😄 Takže jsme docela v pohodě. Jinak děda ted prodáva 206,bohužel už je po první garanční prohlídce 17 tis/km, tak kdyby nekdo chtěl 😊

A co vyhrálo ve spolehlivosti ? Audi TDi ? 😊)))) Ach jo předkládat mi argumenty z časopisů, mi přijde jako přinejmenším nerozumné a ne příliš profesionální, no tak jaké další argumentace z jakých periodik mi přineseš, at je tu můžeme do detailů rozebrat. Chápu, že tam u vás na východě není Internet a zahraniční periodka taková samozřejmost, takže můžeš své spolu spoluvrstevníky zahltit rozumy ze zahraničí, ale u mě a velkého procenta spolupříspěvovatelů to tady fungovat nebude 😄 Takže bych tě požádal, abys pokud předkládat některé argumenty tak předkládej argumenty relevatní a nestranné at můžeme na nějaké rozumné úrovni diskutovat...
Pokud je informace z AutoTIPu nedůvěryhodná, tak pak postrádám slovo na zhodnocení informace od Tebe ;o) Na to v tom případě ani není stupnice ;o)

Podle reakce jsem tnul do živého, co? Ses nějak rozjel. Klídek, aci, jde o hovínko. Nemusíš mít hned pěnu u huby 😄
Když jsme u té periody zbavování se aut... To jim teda tím svým "vozidlem" dost kazíš průměr 😄)))
Já ten článek četl a ikdyž nemůžu srovnat s realitou nebo s jinými zdroji, tak musím říct, že kolikrát v mnoha směrech píšou pěkný bludy. Tím nemyslím jen Autotip a podobné...
A za kolik jde tam 206 do světa? (o:
Bludy myslíš konkrétně tento test nebo ATIP a ostatní česká periodika obecně?
Dalo by se říct, že obecně... nepamatuju si teda, kde konkrétně jsem jakej blud četl, ale obecně je jich celkem dost. Někdy to zavání neobjektivním přístupem a jindy zase mezerama v informacích )o: Ale to je fšude.
Huf: Čteš taky něco jiného, než časopisy pod patronátem Lega ? Ono mám a asi nejen já pocit, že čteš tak maximálně reklamní broužurky který seženeš po výstavách 😊)) Klíííd. Seženem nějaký test britského časáku a uvidíme 😊) nemáš link na ten test ?

No jo kazím průměr, holt každý nějak začínáme. Ještě dlouho kazit budu a s tímhle autem s kterým se nehodlám rozloučit ještě hodně budu 😄 Jinak já vlastně auto nemám, tak co vlastně, že jo...

Ta 206 jde do světa v červenci, kdy by měl přijít objednaný C-Klasse. Zatím se musí děda nějak dostávat do Makra a Hypernovy... 😄 Cena zatím není daná, jinak je to sříbrná metla 4dv, 1.9D, alarm, centrál, nějaká elektrika a posilovač, samozřejmě garážováno. Ted najeto 17 tis. Cenu zatím nevím, a ani nevím jak se pohybují. Jestli o něj má někdo zájem tak mi v červenci zavolej. Číslo ti pošlu na mail (ace@senior.cz)
Ještě čtu pár komiků publikující své výplody na MotorCafé ;o)
Tak to děláš dobře, protože tady jsou konkrétní zkušenosti konktrétních lidí. Hele z toho si nic nedělej. To je jako když si přečteš český auto časopis a dočteš se jak je třeba Octavka skvělé auto. To že má vykloktané a nepřesné řazení, v zatáčkách se rozhoupává, je nepřiměřeně hlučná a interier má no řekněme si to narovinu hnusný to s tam nikdy nedočteme. Tak v německým časáku taky nedaj na oltař svůj výrobek. Ono by jim pak automobilka nezadala reklamu a nezaplatila letenku a hotel do Tuniska na předvádečku novinky 😄 Nakonec co. Já bych to dělal taky. Taky psal že je to super a všechno jiného je absolutně, ale přímo absolutně out... 😊))))) a v přestávce při psaní článku bych si balil kufr na další předváděčku 😊)) Časopis a je jedno jestli zrovna o autech nebo o pěstování v zahradě je vždy ovliněn zadavatelem reklamy, nebo investorem. Nejlepší informace jsou vždy z diskuzí.
Myslím, že to moc zjednodušuješ. Navíc, diskuse je parádní, pokud má kredit nebo ještě lépe řečeno úroveň. To, jak Ty argumentuješ v případě VW je zářným příkladem toho, jak se nedá lidem v diskusi věřit.
Hmm si nijak nepamatuju. Argumenty proč ne Lego tuším, že specifikuji celkem jednotně. Vysoká cena/minimální protihodnota/vysoké riziko krádeže/pochybná politika prodeje/klamání zákazníků hraničící s drzostí/jen průměrná kvalita/minimum inovací. Co je na tom špatně ? Myslím, že je to přesné zhodnocení tohoto koncernu.
Nemyslím, že je to přesné zhodnocení nějakého koncernu. Myslím, že je to prostě jen subjektivní názor člověka, který je zaníceným fandou amerik, nic víc, nic míň.
A že se nejkvalitnějších názorů dočkáš v podobných diskuzích, jako je tato, to je podle mě úplná blbost. Vždyť se podívej - co člověk, to názor. Pro jednoho je např. to WV *, pro druhého nejlepší auto...
Nejlepší je prostě osobní zkušenost, a tam, kde není, je potřeba mít chladnou hlavu a zdravý rozum... a nedat moc na extrémní názory.
Svatá pravda. Tak to je.
No tak Ok, jak by si tedy zhodnotil koncern VW. No a právě protože jsou diskuze co člověk to názor a zkušenosti dá se udělat celkem dobrý obraz bud o aute nebo automobilce. No jinak US auta samozřejmě rád mám a asi si něco jiného nerad kupoval, ale že buch automaticky odmítal všechno, no to tedy ne. Takové Volvo bych bral, Alfu bych bral, Ferrari bych bral, Jaga taky a přizoreně Bentley Azzure (nebo jaxer jmenuje). Možná ještě tak 7xx BMW, protože se povedl design (konečně) a cena odpovídá použité technologie. Z rýžovišť asi nic. Možná tak ještě coupátko od Hondy Accord. No a z US taky ne vše. Takže nejsem zanícený, jen se v nich více vyznám. No a VW nemám rád, ci přesněji řečeno jím opovrhuji. Se nediv, průměrná auta, za nehorázný ceny, nulová výbava, průměrná bezpečnost. Fakt na nich není vůbec nic zajímavého. Kdyby to byl alespoň nějaký super design, nebo super technologie, nebo příjemná cena, ale opravdu na to není nic zajímavého. A pak člověk vidí nového SuperBa jak si to šine do kopce a čoudí se mu z komína 😄 Zjevně nějaké záračné TDi, no tohle třeba Peugeot neudělá a u BMW či Mercedesa jsem tento efekt u zcela nového modelu nespatřil, třeba je se špatně díval. No tak až mi řeknete proč VW jako nové auto, tak třeba změním názor.... 😊
Aha, tak ještě jinak. Z diskuze si udělám obrázek jen tehdy, pokud diskutující velmi dobře znám a vím, co umí a čím mají ty svoje zkušenosti podložené. Takhle jsem to myslel.
Neřeknu ti, proč VW jako nové auto, jak jsem už někde psal, nejsem fanda žádné automobilky. Obecně ti nedoporučím žádné nové auto, nevyznám se v nich, zajímaj mě jen ojetiny, dokonce kdybych si měl vybrat nové, asi bych s velkým údivem zjišťoval, co za auta se vůbec vyrábí...
Ad kouřící Superb - obecně, TDI motory jsou na velmi dobré úrovni, podle mě jedny z nejlepších TD okolo 2 litrů. Jsou ale taky oblíbeným terčem více či méně povedených "čiptuningů" a přídavných jednotek - v takovém případě čoudí, v originál stavu těžko. Ale takovým způsobem jde sprasit i ten Peugeot nebo BMW - akorát se to asi neděje tak často...
Aceho nelze brát vážně, i když své city balí do rádoby racionální formy. TDI PD 96kW kouří. Fakt ale je, že HDI a hlavně BMW x30d kouří taky. Je to dáno aplikací většího turba. Proto taky má Fabka skoro vůbec nekouří. 74kW má totiž menší turbo dimenzované na menší Qv.

Ace je zaujatý a moc to dává najevo. Nemůže se potom divit, že jeho názor má minimální váhu.
Aha. Tak proto do tý Fabky chceš dát větší turbo, aby ti to taky hulilo?!? 😊))
Nechci. Zkurvil bych si auto a za rok za 2 bych ho neprodal. Musím myslet dopředu. BTW, i tak je to zajímavý nápad 😄))
OK budiž, takže VW neumí udělat nekouřící diesel (BTW ten SuperB byl zcela novej neb je vedle naší firmy autosalon, tedy žádný tuning, tedy předpokládám) No tak dobrá, větší turbo větší kouř to se dá celkem pochopit. No ale takovu 607 jsem ještě zakouřit neviděl, předpokládám, že je to asi ten FAP nebo jaxeto jmenuje. Proč něco takového VW nedelá. Bud čeká jestli se to osvědčí a pak to začně v mírně pozměněné formě aplikovat, nebo počká až budou přísnější limity a pak to bude aplikovat a tím ušetří nějaké to veselé €. Mno hele v dieselech se fakn nevyznám a tedy se nebudu pouštět na tenký led, nicméně čistě uživatelský jsou diesely VW hlučný, tedy netuším jestli je to motorem, nebo izolací...

Mno tak TDi motory máme za sebou a vrhnem se na něco zábavnějšího v čem si libuji. VW a bezpečnost. Skvělá firma, 6 airbagu není problém, deformační zony není problém, tuhost skeletu v pohodě, elektronický pomocníci jsou též k dispozici. Skvělě no ne, automobilka na úrovni, vše za co si chcete připlatit je v pohodě. Jak skvěle se o zákazníka/uživatele stará. No a pak se člověk žasne jak tato skvěla a pokroková automobilka, která dělá bezpečná auta udělá jedno zrcátku poloviční. No co no, to že se tam vejde jeden průměrně vzrostlej camion je vedlejší, ale boční airbagy jistě budou skvěle fungovat, Nakonec řidič měl dávat větší pozor. No není nad ušetření 2€ za kus. A pak taková prohlášení, že je to vše jen v rámci aerodynamiky potažmo hlučnosti, škoda že tento figl nenapadl jiného výrobce, asi to mají patentovaný 😊

Jo jo bezpečnost není jen o 12x airbag...

No tak co bych ještě tak pochválil. Třeba výprodeje udělat TOP model to snad dělá jen VW, prodávat motor 2.0MPI (fabie, octavie) jako jeden z top motoru mi přijde přinejmenším zajimavé. Motor, který je na světě tak 20 let (eventuálně me opravte) a tedy jeho vývoj je několikrát zaplacen je prodávan jako jeden z nejdražších. Proč ? Jeho cena by měla být někde mezi 1.4MPI a 1.6 16v tedy jestli se nepletu. Technologickou a vývojou náročnost posledních modelu TDi dokážu pochopit, takže řekněme, že jejich cena je přiměřená. Mno tak asi tak nějak.

No a pak takové chuťovčičky typu tvrzení zákazníkům, že jejich vůz je vybaven systém 4x4 což je podporováno i nálepkou na zadním okně velikosti středního billboardu. To že to se 4x4 nemá témeř nic společného to už je vedleší. Nakonec mají si prostudovat technickou literaturu. No a dneska už končím, neb už mám namožené břišní svaly od chronického smíchu, který se nedá zastavit, stačí když uvidím někde VW - lidové auto 😊))))) Jo jo, jsou zákaznicí a jsou ovce, Tož to já su taky hrdý, že nejsem slepá a zmatená ovce.
Hezký, člověče, to bys měl někde publikovat, máš talent. Nad podobnejma příspěvkama se směju vždycky tak půl dne, něco podobnýho bych já dohromady nedal...
Jinak souhlasím, VW prodává hlavně marketing a reklama, a nakonec proč ne, chodí to tak holt všude. Když se lidi nechaj zblbnout, dobře jim tak - a nejen v autech, máme např. před sebou volby, že...
Jo talent ten já mám. Nakonec napsal jsem tam snad něco nepřesně. Tuším, že ne 😄 Mimochodem publikuji čistě náhodně www.usmotors.cz .

No tak víš co, mě je více méně jedno, že se lidi nechávají nachytat. Klidně bych šel dělat i SkyLine, jenom když z toho budou prachy. Jenom mě štve když mi někdo předhazuje věci a tvrdí o nich že jsou in a přitom je to v nejlepším případě průměr. Ok jsou věci o kterých se nemá cenu bavit, třeba design a pohodlí to jsou věci, které jsou natolik individiální, že se nikomu nezavděčí. No s tím marketingem máš pravdu. VW je z větší části marketing a poluk s tím něco neudělá tak to lidi dřív nebo pozdějí prokouknout a vyprdnou se na to. Nicméně tak naivní zase vedení VW není. Když začnš vyrábět svěží auta typu Tudor a Phaentom (nebo jaxetopíše) tak je to v pohodě. Četl jsem technické a technologické specifikace Phaentoma a tam se zdá být cena relativně opodstatněná. Tak snad první světlé body 😊
Ace: Moooc hezky jsi to napsal, moje teta ma Lego 2.5TDI, taky huli, je 3/4roku starej a neni na nem zadnej tuning.

Jinac jak sem si vsiml, tak vzdy po prispevku HUFa se to to zmeni v peknou slovni prestrelku 😃))
Jo jo, potvrdil jsi mi jen to, že moc mluvíš a důvěryhodnost nulová. Moc emotivní. ..Ale taky názor. Aspoň nějaký máš. Nesnáším lidi, co nemají žádný ;o)
HUF: Mozna ze je ACE trochu emotivni, ale s tou duveryhodnosti bych to videl jinac. ACEho znam, a ma na LEGO stejny nazor. Mam sluzebni Felici, mel sem moznost svezt se s Pasatem 2.5 V6TDI, Octavii 1.8T. Je to porad to same, jo pasat je trochu komfortnejsi, ale je to to same a mam pocit ze nejsem sam komu se to zda. Az na par detailu skoro nepoznas v cem sedis (myslen Pasat a Octavia), kdyby ti zavali oci, poznas to?
No no, ale docházejí ti argumenty.

1. Moc mluvím důveryhodnost nulová

Předkládám rozumné argumenty, všechny námitky jsou doložitelné a jestli chceš tak to klidně to poloviční zrcatko přinesu. Ne to radši ne. Ale vyfotit ho můžu, stejně jako čoud z výfuku. Stejně tak ti oscanuju ceník. Není problém. Tak tím vyloučíme důveryhodnost. Tak dál

2. Moc emotivní

Nemám pocit, jsem pišu tak aby se to lépe četlo a celé to bylo zábavnější, než strohé vyjmenování nedostatků. Emotivní by to bylo kdyby tvrdil, že ti audi co jsem s ním jel se mi vůbec nelíbil a celkově stálo za prd, protože, protože protože, protože, protože..... protože mělo ošklivou barvu.

3. Názor

Si piš že mám názor a to názory na založené na faktech a reálných zkušeností. A na názory vymodelované PR oddělením nebo kataogem VW visíci nad postelí... (přiklad, který se nezakládá na faktu, může viset třeba na toaletě)

Jo mám lidi bez názoru docela rád, těm prodám nejvíce zboží 😊
Ty jsi podomní prodejce?
Nedocházejí. Spíš se mi je nechce cpát zaujatému člověku. Házet hrách na stěnu jeví se mi poněkud neefektivní.
Nikdo Ti nevyvrací, že mělo VW jistý čas malé pravé zrcátko. Já ho mám taky a vůbec mi nevadí. Jsou jiné věci, které bych VW vytkl, ale Ty jsi je nezmínil a já ti vodu na mlýn lít nebudu. třeba o nich vůbec nevíš ;o)
Ace, budíček! Asi jsi opoměl, že dnes jsou všechny modelové řady různých automobilek, či jejich nadnárodní seskupení složeny s unifikovaných podskupin, a ty podskupiny jsou složeny s dílů od několika stejných prvododavatelů. Aproto hovořit o nějaké konkrétní automobilce jako o "legu" hodnému pohrdání vůči ostatním automobilkám, je dnes v 21 století člověku znalému mírně řečeno k pousmátí. To že nemáš rád auta VW group je čistě tvůj subjektivně emotivní názor, který nejsi schopen nijak rozumově vysvětlit, vzhledem k tomu, že s těmi auty, potažmo s ostatními, nemáš žádné osobní zkušenosti, pravděpodobně vzhledem ke tvému věku a sociálnímu postavení. Taktéž bych řekl, pokud je pravda, že máš své teprve první vlastní auto, které je mimochodem US produkce, ke které chováš emotivní náklonost, a se kterým si najel 1600 mil, tak ani k tomuto vozu či k ostatním vozům nemá tvůj názor velkou informační hodnotu. Promiň, ale je to tak. Bylo by od tebe hezké a rozmuné se o autech vyjadřovat v rovině, libí se mi, nelíbí se mi a nepouštět se do hlubších analýz na které nemáš ani vzdělání, ani zkušenosti, pane internetový redaktore. Nezlob se, ale možná je někdy lepší nemít názor žádný a říci nevím, než se za každou cenu snažit zaujmout nějaké stanovisko.
Zanechme osobních injektiv, a bavme se na určité úrovni. Podomný prodejce nejsem a nikdy jsem nebyl. Ti kteří mě znají vědí čím se živím a ti kteří to nevědí to nejspíš zajímat nemusí...

Náhodou se dá se mnou mluvit vcelku rozumně a když mi předložíš rozumné argumenty tak je vezmu. Jinak smolíček a troufám si říci i Pacholíček.

No a to, že má Lego další chyby, které nějak neprožívám... typu vniknutí do auta za 3sec, mizerné zabezpečení elektroniky proti neautorizivaném použití, vrzání sedaček, cukání auta při nizké rychlosti což bych hádal, že je elektronický plyn. Nepřesné řazení (Octavie, Fabie má naopak jednu z nejlepších kulis řazení) atd takto jsou věci, které sice zamrzí, ale korespondují s autem pro lid, takže to tak člověk bere. Žádné házení hrachu na zed se nekoná a pokud je u nich něco opravdu dobrého tak já to uznám. Např. podvozek Fabie je velmi dobrý, to se uznat musí. Ještě mě napadá, že se mi docela zamlouvá jiné broušení předního okna na spodku. Jo to jsou věci, co jsou dobrý. No tyhle "vymoženosti" beru jen u nejnižší střídy u vyšší bych očekával něco jiného lepšího zajímavějšího a dražšího.
to Huf: Na AutoTIP bych se příliš neodvolával. Jsou pod patronátem AutoBildu, kde všechno, co není německý, je špatný. Nemáš nějakej dlouhodobej test toho Jaga v britským časáku? Určitě by byl jinej 😄
Test britského auta v britském časáku by byl určitě objektivnější 😄)))))

Naivita otřásá tímto auditoriem 😄))))

BTW, kdo chce ten článek soudit, nechť si jej napřed přečte. Nechovejte se jako ignoranti. Je tam pár zajímavých obrázků. Třeba třecí plocha válce, kluzné ložisko klikovky a tak. Humus. Hnus. Britská kvalita 😄))))
Jo jo za 1.5 mega bych používal X-Type... Pravda jen sem v něm seděl, ale je to bomba záležitost. To auto člověka dostane jen si do něj sedne. Obývakoidní interier, čtyřkolka, moc pěkné motory... jo jo to je moje krevní skupina.

Jo taky bych se rád stěhoval, nejlépe někam do Californie. BTW jestli budeš někdy v budoucnu zakládat pobočku někde tam, tak na mě mysli 😄 Mimochodem na www.gm.com je simulator XM radia. Což je jak možná víš satelitní rádio. Je to bomba maximální. Digitální kvalita, kvadrofonní zvuk, nic nešumí 😄 a tu samou stanici chytnes na stejném kanálu po celém uzemí Severní Ameriky 😄 Takže naladit kanál 07 což jsou The 70's a frčet si to v Convertiblu po pobřeží do Palm Srings.... nemá to chybu, žel bohu v Evropě si na to můžeme nechat zajít chuť 😞
V X type jsem seděl na autosalonu v Brně a měl jsem z něj pocit, že sedím ve starém Mondeu. Hrozná kvalita zpracování - ani nešly pořádně zavřít dveře (i když jeden neví, co tam s tím ti lidi dělají).
Florida, jedině Florida! Kolikrát ti to mám ještě opakovat? ;o)))

Tak na to musím mrknout, hele, ale jak tam nemají kanály žánru: trance, jungle, techno a two step, tak asi oželým XLR s tímhle rádiem a koupím si obyčejnýho Mustanga GT, tam totiž dělají rádio s přehrávačem MP3 ;o)))
to DP: Tak to máš stejnej vkus jako já. Akorát si pod pojmem trance nesmí člověk představovat něco jako Aqua a Red5. Poslouchám celkem undergroundový věci z vinylů, většinou Anglie. Stane se, že vyjde takový krásný věci jenom 250 desek a šmytec a už to nikdy nikdo neuslyší. Kolikrát jsou to tak geniální věci...
Co mám za auto DP ? malý s malým motorem, výkon asi 75 koní, Vmax cca 170, je to jenom obyčejný trochu vytuněný Š 110 R. Superba bych si taky nikdy nekoupil, je to obrovská kráva, už i Octávka je na mě celkem veliká, já radši něco menšího.
A co Fabie? ;o)
Fabii ? tu můžu. Akorát mi připadá dost vysoká v základu, ale to je spůsobeno tím vyšším posazem sedadel, i když je to příjemné, ale chtělo by to celkově kapánek snížit. A trochu mi vadí ten omezený výhled dopředu když mám dole sedák.
Já měřím 178cm. Mám sedák až dole a na výhled si stěžovat nemůžu. Pokud máš 115kg, tak nepředpokládám, že jsi menší, než já. To nechápu. Jinak absolutně souhlasím s tím, že je Fabia v originální konfiguraci moc vysoká.
Hufe nejsem si vědom, že bych od minulého týdne přibral 5 kilo(viz rubrika Octavie), spíše naopak, co jsem začal více jíst rýži a těstoviny, tak se mi podařilo za 14 dní dát 2 kila dolů. A k tomu výhledu, ze začátku mi to vadilo mírně i u octávky, ale rychle jsem si zvykl, jenže u té Fabie je to trochu o něčem jiném, tam to dělá spíše palubka. Asi to bude chtít taky najet více km. Mě spíše vyhovuje nižší postavení dolní hrany skla nebo palubky. Prostě je to můj pocit a nemá nic společného s odhadem posice neviditelného předku.
to ladao: Já nade všechno miluju dlouhej čumák před sebou 😄
rbarone ten dlouhej čumál před očima by mě taky nevadil, mě spíše vadí ta dlouhá * za sebou, zvláště, když ji potom musíš krotit. To já radši když se překývne maximálně tak sem a tam. A takovýho Mustanga, Camáro, Corvetu nebo i Capri bych si taky nechal líbit. Klidně bych ze skoro vraku udělal skoro nový. To by mě bavilo. Vlastně jsem to už jednou udělal na svým.
Sorry, já to tak nemyslel.

P.S.: Aby ti s těch těstovin nebylo špatně. Maso je maso ;o)

K té palubce asi tak, čím novější auto, tím macatější čumák. Bezpečnost atd... Pepin má jistě výhled lepší.
to DP: S tímhle motorem bych asi miloval Rivieru. Vadil by mi pohon špatných kol, ale pro ten styl bych to asi oželel. Miluju velká dvoudvířka!

Na malá auta kašlu. Jejich velikost prostě neumožňuje krásný design štíhlé labutě, jaký mají velká kupé. Vždycky to bude krabička od sirek a k tomu adekvátní kompromisní design. Výjimkou budiž mini, ale jeho vzhled je prostě klasikou.
Poslední Riviera byla sice nádherná, ale víc než předopohon by mi vadil ten volič automatické převodovky na sloupku řízení...
A jenom tak mimichodem Hufe, je ti příjemné, když se do tebe někdo naváží dost drsným způsobem ? Já osobně si myslím, že asi ne, co ???
Dívej, není to nic extra, ale v pohodě. Nevadí mi to. Já jen nehodlám dále pokračovat v eskalaci celé této hádky. Je to dobrá zkušenost, poněvadž v reálu k podobným situacím u mně nedochází.

Ad Superb> Asi Ti nevěří. Dealer mi hned řekl, že mám řídit a na mou otázku, jestli mám to auto šetřit, řekl, že nemusím. Toš jsem ho provětral. V mezích normy samozřejmě 😄

Ad kdo začal> Nechme to tak. Já už se s Tebou hádat nechci.

Ad poznání a znalosti> Pokud někdo píše nesmysly o věci, kterou já mám vyzkoušenou a vím, jak to s ní je, tak vyvodím závěry velice snadno. Ještě nikdy jsem se v tomto nezmýlil (v realitě, ne na MC).
On někdo mluvil o tom, že by vynechal maso ? Jen sem vyměnil brambory a br.knedlíky za jiný doplněk.
to ladao: To bych snad jedl radši jenom knedlíky s omáčkou než maso a rejži. Na druhou stranu, když re rejže pořádně udělaná, voňavá, měkoučká a nelepivá, je rozhodně lepší než brambory.
Moc tady nemluv o rejzi, jeste si nekdo bude myslet ze mluvis o autech a udela se mu spatne ... 😊))
Tak to máme asi stejnou krevní skupinu ;o)))
Hlasim sa k vasej krvnej skupine, teda az na to, ze tuto hudbu si radsej vychutnam v malom prckovi s tocivym motorom 😄
matuS
ja som priaznivcom jaguaru, ale x-type je hnus!! a je to zvnutra strasne male.
není to malé, ne menší než trojka BMW, kterou jsem jednou šéfíkovi ve fabrice luxoval (hihi,za 300 na hodinu, v česku bych tu práci nedělal). a v x-type jsem seděl na ženevě, ne letos, minule - měl velký ohlas a byl to velký sympaťák
wolff
Dobrý...To by měli v marketingu ve Wolsfburgu radost...
Huf-ty máš VW.
No to ne. Mám na kapotě takový divný, jakoby okřídlený šíp ;o) Na koncernových věcech nebývá logo VW, ale většinou všechna loga (AUDI, VW, SEAT, Škoda), takže mám takovou všehochuť.
To, že s Acem souhlasíš, neznamená, že má pravdu ;o)
Víš, Šumpéťo, já si třeba měnil přední kotouče sám. Výfuk jsem modifikoval rovněž sám. Sám jsem schopen udělat na autě vše, co nepotřebuje speciální přípravky nebo diagnostiku. Nedělám to vždy, jen občas, pro zábavu. Jinak, značkový servis není tak dobrý. Jsou to fušeři. Mít vše potřebné, jsem schopen být kvalitnější. To je ale asi dost pochopitelné...
to huf : jak kdy, jak kde : asi to souvisí s přístupem značky ke svým autům - a taky jsem neříkal, kde ten značkáč, kam auto vozím, jako je (v Praze určitě ne). A pak - věřím, že na jednoduché plechovce, jakou je třeba fabia, se dá dělat dost věcí sám. A jak vlastně stíháš jezdit 55,000km ročně a jen tak ze zábavy měnit kotouče.._ Budeš asi hyperaktivní 😄
Hyperaktivní nejsem. Jsem v jádru lenoch.

Já nejsem z Prahy. O servisech v Praze nevím nic špatného, ale ani dobrého.

55.000km nejezdím rychle, tudíž zbývá dost času na ostatní 😄
Hufe ta věta "mít vše potřebné, jsem schopen být kvalitnější" mě opravdu zaujala. Do teď jsem tě měl za teoretika, ale přesvědčil jsi mě tak silným způsobem že jsi praktik..... A když měníš kotouče promázáváš nebo měníš vodící trny třmenů. BTW mohl bych znát tvé dosavadní vzdělání z oboru aut ? Nebo jsi jen takový amatér(nic proti amatérům, kolikrát jsou lepší, než někdo z papírem z oboru) co si své auto opravuje sám ?
A sakra. Lezu Ti do zelí, co? Neboj, já nejsm kutil, co si skládá Pepina v garáži.

Tu větu jsi nepochopil správně.

Vzdělání? Mám průmyslovku, obor Strojírenství a dál jen praxe. Nic moc, ale na výměnu pár věci to stačí.
Hufe nemám strach, že by jsi mi lezl do zelí, jen se tak obyčejně ptám v čem jsi vzdělán (ty to o mě víš) když jsi se tak ohodnotil. Opravdu na tom néní nic postraního ani osobního. A kutilství je móc dobrá věc, néní nad to si třeba z nových dílů poskládat komplet přední nápravu na Š 130, k tomu se člověk za život dostane opravdu málokdy i když je úplný profík.
Abys nepukl vzteky, že nevíš, jak jsem tu větu myslel. "vše potřebné" zahrnuje víc, než jsi si poprvé představil. Už chápeš, nebo to mám vypsat.
Huf - vypiš, mě by to taky docela zajímalo. To víš, ve svém věku už taky pomaleji chápu 😊)
Je to jednoduché.

- prostory

- vybavení

- pravidelná školení

- lidi * (bod nejdůležitější)

- renomé (jednoduchá věc) při splnění předchozích bodů 😄

*... mám vytipovaných pár dobrých lidí po servisech VW group na zlínsku. Mají jeden společný problém - nízký plat. Tomu více či méně všichni přispůsobí pracovní nasazení.

Ideální velikost servisu: 3 zvedáky a 5 lidí. Uživí se solidně. Možná si HUF udělá kšeft. Zatím se mu ale nechce. Je ale na pováženou, že větší část zákazníků značkových servisů moc spokojená se službami není.
Pokud chceš být Hufe úspěšný v podnikání, tak bych ti Hufe doporučil počty zvedáků a lidí zdvojnásobit a přidat károsáře se stolicí, lakýrníka s boxem aby jsi nebyl závislý na subdodavatelích při havárkáach a možná i gumaře aby to bylo komplet. Pak můžeš začít konkurovat a přetáhnout spolehlivé pracanty a ničit blbou konkurenci.
Myslím, že jsi vedle. Ty asi nevíš nic o dané lokalitě, potřebách zákazníků a obávám se, že ekonomie a management (v obecném slova smyslu) se Ti taky vyhli oklikou ;o)
Nemyslím si Hufe, že bych byl vedle i když neznám tu lokalitu. Jen jsem v podstatě v té radě popsal vývin jednoho značkového servisu u nás. Jenom škoda, že už neměli v areálu místo na tu lakovnu a tak si laky nechají dělat za nemalý peníz u konkurence, která si právě v rámci konkurence přistavila k velké lakovně dva boxy pro karosáře a přetahuje jim teď havárky. Toť vše.
Rozumím Tvému argumentu o nezávislosti. To je fakt.

Proč ale mít tolik lidí a zvedáků? Já mám strach, že tolik personálu už prostě neuhlídáš. Pokud 1 z 10 nebude dělat na 100%, tak je to celé k *, protože image bude stále průměrná. Navíc, platit 10 lidí? To by musel být ten servis slušně rozjetý. Není možné hned startovat s takovou zátěží. Leda bych vyhrál Jackpot. Pak bych koupil 10 zvedáků a naprogramoval bych je, aby ve volných chvílích tančili - místní atrakce zbohatlého HUFa 😄)))
A proč by jsi někoho hlídal hufe ? k tomu já bych měl mistra-neboli vedoucího servisu a pokud by jsi to měl spojené s prodejem jenom značky Škoda, kromě zbytku koncernu, jak bývá občas obvyklé, tak ti garantuji, že budeš majitele Favoritů odhánět do neznačkových př. jiných opraven argumentem, "at tedy přijedou 😄))" ale že máš termín až tak za 14 dní, protož na ně nebudeš mít čas a místo a vůbec už ani zájem je opravovat a držet tak hromadu náhr.dílů na ojetiny..... A kvalita laku vždycky až tak nezáleží na lakovně jak na chlapovi, kterej ho dělá a na materiálu. No tak ti přeju abys ten Jacpot vyhrál. BTW nechtěl by jsi mě za vedoucího servisu ?
Hm, odvážná myšlenka. Osobně si myslím, že to vidíš až moc jednoduše, a že si předtím v zápalu nadšení trošku přestřelil, s tím že jsi schopen být lepší - a nebo to nebylo myšleno hned?. On takový servis není moc sranda, hlavně na rozjezd (a hádej, odkud to vím? 😊)) Nu ale což, jestli si hodláš zařídit vlastní servis, budu držet palce, třeba se uchytíš. Jen poznámka k té velikosti: 3 zvedáky a 5 lidí mi přide jako trochu nepoměr.
Nepoměr? Definuj, nebo prozraď svůj názor.
To je spíš na delší pokec, než na psaní do diskuze. Hodně záleží na tom, co budeš dělat za auta (stářím, ne značkou) a za práce. Můj ideál: 1 velký zvedák (2-sloup nebo centrál), rovnací rám, místo na menší věci (s mob. zvedákem) a oddělitelnej kousek jako lakovna. A 3 lidi.
Lakovna je drahá a složitá, pokud chceš produkovat top class laky. Asi 8km od nás je jedna, kterou znám, dělají tam i mí kamarádi. Lakují tam auta pro BMW, Renaulta, Škodu... Dělali mi v záruce lak na křídlo u Megana. Paráda. Navíc jsou malí a tudíž nehrozí neosobní jednání bez zájmu. Vybavení mají veškeré potřebné.

1 zvedák je málo. Pokud se Ti protáhne oprava/úprava, tak Ti takové auto zablokuje chod firmy. Znám to, v Renaultu v Kunovicích měli 1 a bya to hrůza. Navíc, zvedák není tak drahý.
To je věc názoru. Nechci produkovat top class laky, to mi nikdo nezaplatí. Většina lidí chce opravu lehčích bouraček za levný peníz, a na to stačí skoro i čistá garáž. A těch pár, co chtějí špičkový lak a zaplatí za to, se prostě odveze do profi lakovny.
Zvedák - jasně, záleží na ceně. Ale taky na zvážení, co patří na zvedák a co na kozy, a znám několik malejch servisů, kde si bohatě vystačej s jedním, zcela bez problémů.
Servisů, jaké jsi Ty popsal, je všude dost. Já ale mluvím o servisu, kam se nemusíš bát dát A6, Cupru nebo Octavii 20V turbo.

V těch levných servisech strašně ojebávají kvalitu. Klepání + kitování + lak tam vypadá tak bídně, že bych jim ještě naliskal a nedal jim ani kačku.
I prd. To záleží na každém. Podívej, co myslíš, že bys měl za kšefty - myslím stářím aut? Co je v záruce, s tím každej (nebo drtivá většina) pomaže k svýmu autorizovanýmu, aby o tu záruku nepřišel. Takže zdaleka největší počet kšeftů jsou auta cca 4-8 let stará.
Čili: já, když už bych o něčem takovém uvažoval, bych se snažil udělat kvalitní servis právě po tuhle skupinu aut, těsně po záruce. Bez ojebávání kvality. A ta malá lakovna jen jako doplněk pro ty, co nechtěj platit pálky za značkový. Divil by ses, ale i doma jde udělat kvalitní lak. A i v profi lakovně ti to můžou sprasit...
Proč jsou největší kšefty se 4-8let starými auty? Protože jsou jejich majitelé nuceni jezdit do značkových servisů, jelikož nemají jinou možnost.
No však. Na tyhle auta bych se snažil zaměřit především, kvalitně a za rozumnou cenou. Vždyť to píšu, ale tys mi na to odpověděl, že takových servisů je dost, a že akorát ojebávají kvalitu... Ono malých servisů je celkem dost, ale najít mezi nima dobrej, zas taková sranda neni.
Za tím, že servisů zaměřených na cenu je dost a že ojebávají kvalitu, si stojím. Pochop, že když půjdu do servisu se svým autem, tak budu chtít 100% kvalitu. Když půjdu do servisu s 15let starou 205, tak budu chtít něco polátat, aby to jezdilo. Těchto látalů je u nás bohužel víc než dost...
Ad přísp. 409: to jsou ale dva extrémy, co uvádíš. Tvoje téměř nové auto patří do autorizovaného - kvůli záruce a záznamům v servisce. 15-ti letou 205-ku (na co narážíš?😊) ti splácá každej na ulici, je jednodušší než Š102...
Jenže mezi tím je právě ta kategorie lidí, co maj ty 4-8mi letý auta, v dobrém stavu, co chtěj kvalitní servis, ale už to nemusí bejt za každou cenu ten autorizovanej - záruku už na to stejně nemaj. A tady pro ty auta moc nabídka kvalitních servisů za rozumné ceny není - nějaké jsou, ale další by se jistě uživili. A o těch já tady celou dobu píšu, ne o látání na ulici.
Už Ti rozumím. Jenže na olej, filtry a rozvoďák (pro razítko) můžeš klidně do škodovky a ostsatní, těžší práce, udělá někdo, kdo to neposírá.
Kruci, už taky dělám překlepy, měla to být Š120, o pár příspěvků níž...
A Škoda dává na ty svoje krámy záruku jen rok? Hm, já myslel tři - ale nějaká automobilka myslím dává 3 roky, ne? Fakt mám v novejch autech mezery... no tak tedy rozšiřuju svůj obzor aut po záruce na 1-8 let.
Člověče, já než to tu stihnu vůbec přečíst, tak sem nasekáš dalších pár příspěvků, kdo to má stíhat? A to tu při tom zároveň upravuju program, jestli tam budu mít překlepy, přijedu tě roztrhout 😊))
Jo, stav se. Pokud mně přece jen neroztrhneš, můžeš mě pozvat na pizzu ;o)
Stav se ty, já to mám k tobě moc daleko 😊))
To je fakt, já k Tobě né ;o) Tak jo, jednou se stavím. Pokud mě pěkně pohostíš, nebude to naposled 😄
Já to napsal blbě!

Tak znovu:

Proč jsou největší kšefty se 4-8let starými auty? Protože majitelé 1-4 letých jsou nuceni jezdit do značkových servisů, jelikož nemají jinou možnost.
A ani nebudou mít jinou možnost, pokud nebudou chtít přijít o záruku (a o záznamy v servisní knížce, na kterou se dneska dost kouká při prodeji). To je fakt, se kterým bych se celkem smířil a bral ho jako hotovou věc. Ale je proti tomu docela dobrá obrana - nekupovat nový auta 😊))
Já ale mluvím o autech po záruce = 1 < let starých. Pokud je záruka dýl, tak dýl. Většinou je ale limitovaná 100.000km, takže pohoda. A co potom? O tom právě mluvím.
Kdybych byl zapálenec, založím servis. Vím ale, že peníze se dají vydělat rychleji jinak, takže žádné střemhlavé akce nechystám. Pokud se situace změní, pozvu Váš všechny na kolaudaci 😄)))

Ono totiž poptávka tu je. Jistá skupina lidí prostě neví, kam s autem. Problém je, jak jim vysvětlit, že k "nám". Elita ze značkových opraven by tomu mohla napomoct, ale je to jen úvaha. Neboj oddie, já nehodlám zbrkle podnikat ;o)
Prosím tě Hufe na kolenou, vypiš doslova co jsi tou větou myslel. Já si vždychy myslel, že máš tu strojní průmku a žádnou praxi, když jsi na tý vejšce a ty jsi najednou naznačoval něco jiného co jsem opravdu nepochopil😄)))
Já nechápu Tebe. Já tu neříkám, že budu spravovat auta. Pochop to. Praxe znamenala něco jiného. Know-how. Ty ale asi nevíš, co to je.

BTW, ty máš zápočtový list od někud z autoservisu?
Je to jen nápad. Huf se do ničeho podobného nevrhá. Jen vidím a slyším. Toť vše.
Totéž platí i s pneumatikama. Jediný servis, kde mi pohodově obují mé nízkoprofily, je Barum. Mají tam mašinu, která citlivě sama vtláčí vrchní bočnici pod ráfek, aniž by po ní museli 2 chlapi skákat s monterajznama, jako třeba v Renocaru! Totiž ony nízkoprofily (205/45, 215/40 mají strašně tvrdou a nepoddajnou bočnici...
A nebo jsi se zhlídl v dílně ATXe ? Něco opravovat a tunit ?
Tak to určitě ne. V ATX jsem se nevzhlídl. Mám na věci jiný názor ;o)
TObe je 24let, mas najeto asi 300tis Km, a za rok najedes 55tisKm. Divne, tzn od toho co jsi dostal ridicak, tak kazdy rok najedes 50tisKm???? Tzn i prvni, druhy rok?? Kdo te sponzoruje, nebo si vymyslis???
Je Ti po tom *. Prostě je to tak a smiř se s tím. BTW, za 5měsíců je mi 25 a vloni jsem najel víc.
Tak koukám, že se tu rozběhla pjěkná diskuse co je 4x4 a co ne, tak si ujednoťme pojmy. 4x4 je v podstatě označení pro auto, které je osazeno čtyřmi koly z nichž jsou čtyři poháněná a je jedno jestli trvale nebo jestli se ta druhá náprava přiřazuje ručně, či automaticky podle jízdních podmínek. To bychom mohli např, napsat, že opravdový 4x4 má Lada Niva a pár dalších terénních tvrďáků, protože má stálý pohon všech 4 kol.Pak by sem mohly možná patřit např.Subaru a Mitsubichi Lancer Evo x, Prsche Turbo 4 a další jim podobné, které rozděllují točivý moment podle stanoveného schématu např.trvale 40% na předek a 60% zadek nebo podle jízdních podmínek kdy se poměr mění s jidními podmínkami. Většina ofroudů má taky jen základní pohon jedné nápravy a ta druhá se připojuje buď ručně nebo automaticky jako u Hondy a při tom se považují a značí samozřejmě jako 4x4. To označení pohonu je víceméně převzato z náklaďáků kde označuje kolik má vícenápravové auto poháněných náprav a i taková třínápravová Tatra 815 má označení 6x6 a ve skutečnosti jsou trvale poháněná jen zadní kola a přední se přiřazuje podle potřeby řidiče. A v počátcích stálého pohonu 4x4 u osobáků jako Subaru a Audi se tak tyto auta označovala. Takže já bych to viděl spíše rozdělit osobáky na plnohodnotný 4x4 kde jsou poháněna trvale všechna kola jakýmkoliv systémem a přiřaditelný pohon další nápravy, který by se měl označovat něco jako X4 nebo 4X. Toť můj nátor na ono 4x4. Laďa
Pokud ma A3 Haldex a A4 torsen tak jak to, ze vydavaji oboji system pod jednotnym nazvem Quattro????? Neni taky zvlastni. Teda, pokud sem neco neprehledl
No osobně článek viz odkaz níze považuji za velmi zábavný. A uplně nejlepší je fotka 😊))))))

A pak mi tady nějaký trdlo bude tvrdit, že VW není Lego. Holt se zase projevila moje prozřetelnost.

[odkaz]
r=automoto&c=A020517_184439_automoto_l…
Kurnik tak jinak😒br />

[odkaz]

r=automoto&c=A020517_184439_automoto_lci
Ok tak ještě jinak😒br />

[odkaz]

r=automoto&c=A020517_184439_automoto_lci
No to mě poser, to je naprogramovaná diskuze... 😞

[odkaz]

automoto.asp?

r=automoto&c=A020517_184439_automoto_lci… />
Jo taky z tohodle super pirlisdlouheslvo vymyslu nekdy rodim )o:
Hmm, tak zjevně cenzura 😄 No chtěl jsem vám to usnadnit, ale takhle si budete muset smazat z linku mezery.

[odkaz] r=automoto&c= A020517_184439_automoto_lci
No konečně se povedlo... 😊
to ace2: Konečně důkaz! 😄))))))))))))))
Já to říkám pořád, ale někomu to prostě nevysvětlíš. A ono je to dobře, na někom se vydělávat musí... 😊
Ace: dobrej odkaz, to Lego...
Ze by se uz nase kvalitni Fabie neprodavala tak dobre? No hlavne ze uz Skoda nema image levneho vozu. Jsem rikal ze na ten jejich marketing jednou dejedou. Co je horsi, ze se ani nepoucej 😄
Hufe, když se ti nelíbí současný stav, co takhle tam přidat 6ku ? V tom článku psali, že se to vyjímá u čipovaných TDI.
ta nabourana octavie na www.rsautorevue.cz v clanku z 21.5. od Dolejse vypada skoro jako ta tvoje hufe.
mfilip-vzdyt to taky je ona!
ze bych jim tam poslal taky fotku odreneho blatniku z Bravy, ze se nema podcenovat naledi ?
mfilip-urcite, ted to bude aktualni... 😃)
mfilip: vitej zpatky z Ameriky 😄 ze by?

Taky jsem si dal posledni dobou pauzu, ale zacina se to tady pekne rozjizdet jako za starych casu bestiase a RSD 😃) Jak jezdi Brava?
Hele, Hufe, já vím že funguješ jako tlačítko (stačí se dotknout tvé Fabie), ale přesto : to co děláš, to musí stát peněz jak sraček. Když jsi se mi do ksichtu smál ohledně toho, že až najezdím ročně 55,000,-km....prý něco pochopím. Teď ale nejde nevidět, že tvoje výroba letadla z nudného autíčka stojí přinejmenším tolik, co 55.000 km ročně ve žravé ojetině (velká auta a rozdíl od malých hned tak neujezdíš 😄 )
Si měl spíš asi koupit nějaký auto se sportovním duchem. Třeba Subaru, je to stejně nenápadné jako Fabie, dá se s ním jezdit jak do kina tak se vyřádit na horských silnicích a asi by to ani takové upravy nevyžadovalo. Nebo maximálně tak nějak sem tam něco. No a když něco malého, tak nějaká přibroušená 206 je taky fajn, i když postrádá elekronické hlídače, no ale to stejně závodník nepotřebuje... 😊
Po 101. TDI jezdí za hubičku a já do paliva peníze vrážet nehodlám. Včera jsem jezdil s 20V turbem. Při podobných rychlostech jsem měl spotřebu 12,1 N95 zatímco s Fabií mám nanejvýš 8 nafty. Při 55.000Km ročně to hodí celkem balík.

A vůbec, proč máš tendenci mi radit, jaké auto mám koupit? Sám víš, že Tě za fundovaného odborníka nepovažuju ;o)
Mýlíš se. Nemám parametry tlačítka. Není slyšet to kliknutí 😄))

Ad náklady> Je Ti po tom hovínko.
S tím * máš pravdu, rozměr vweličiny "peníze" nebral jsem ovšem absolutně, ale relativně, jako procento, srovnávací kritérium, multikriteriální model hodnocení charakteristik, definovaný charakteristickou maticí bazických proměnných se stochastickým definičním oborem o beta-rozdělení hustot pravděpodobností hodnot jednotlivých proměnných jakožto náhodných veličin.

Stručně : Co je mi do velkého Mr. Hufnágla a jeho Rychlého šípu (asi to, co jemu do mě :--)), pro mě za mě, pozlať si ho. Dej do něj motor z Mig-21 a předjeď s tím Schumachera nebo aspoň Engeho. Jsi přece lepší,.....
Proč mysíš, že jsem lepší? Teší mně Tvůj zájem a teplá slova, ale proč mi tak lezeš do *? ;o)
Nazval bych to ironií, která je vůči mě o to krutější, že je na ní něco pravdy.
Myslíš, že mají TDI PD 74kW a TDI PD 96kW stejné turbo?
Myslíš co se týká se týká velikost nebo systému ? Když je to ta akademická otázka ?
Typ, velikost.
Hufe tvoje 96 a 300 točáku ??????? (to asi dělá ten kit co saje teplý vzduch 😄))))) )má pořád to stejné VTG turbo. Originál 96kw/285 má podle mne VTG a větší turbo(ale netvrdím to jen se domnívám, tedy tu velikost). A čistě akademicky, jaké turbo má TDI 85kw ? A jaký rozdíl je mezi ruční brzdou na P V3S a T 138 ?
Staré náklaďáky mě nezajímají. Traktory a polnohospdářské stroje jakbysmet. Tak tu s tím neopruzuj ;o).

Mé 74kW TDI PD má naprosto stejné turbo (včetně VTG), jako 96kW TDI PD. Turbo na 85kW TDI PD jsem nezjišťoval.

AD KIT sání> Mýlíš se. Sání studeného vzduchu mám vyřešeno. Dal jsem tam velkou pružnou plastovou hadici, kterou jsem nasměroval od průduchu nad chladičem přímo na KN. Nemusíš tudíž mít starosti o mé sání. Zcela jistě saje OK. ;o)
Dobrá necháme toho, to bychom se nakonec mohli zkoušet z toho kdo má kolik vlasů na hlavě a jakou mají barvu. BTW jaký je rozdíl mezi ALS a ALMS.
ALS je na autě a ALMS na walkmanu? ;o)
Amerikan Le Mann Series, je to obdoba evropských vytrvalostních závodů automobilů. Samozřejmě si to emerikáni trefně pojmenovali aby to mělo zvuk a jméno. PS pokud se nepletu tak tu hadici tam montoval ATX(nebo se pletu ?) nebo jsi dával jinou-větší ?
Ta origoš hadice byla z tenkostěného hliníku (taková ta natahovací mrcha, co se podobná používá na komíny odsavaču par v kuchyni) a na jednom místě se prodřela. Měla průměr tak 60mm. Já použil origoš plastovou pružnou hadici, která původne sloužila jako odvod již přefiltrovaného vzduchu z boxu do motoru. Tato byla totiž nahrazena kitem sání, jehož součástí je i toto potrubí.
Ta nová má průměr 80-90mm. Nevím přesně.
jasný, vím vocogou. Teď to bude mít určitě víc čerstvýho vzduchu. O tom šestikvaltu jsi neuvažoval ? V tom článku o tom psali, že to bylo execelentní na čipovaném TDI Golfu a potom u staré 1,8 20V.
6ti kvalt je zbytečný. Úprava, která mě čeká, mi dopomůže k ohodně lepším výkonům.
Tak se pochlub Hufe, co planujes?
Co by plánoval, prostě prodá Fabii a koupí teď nevím co, nějakýho Seata, či co to tu někde psal???
Ne ne, Fabia zůstává, nic neprodávám ;o)
Klídek. Pokud se zadaří, přinesu Vám rozhřešení včetně grafů a dynamických vlastností.
Tak, že by výměna řídící jednotky za tu která je v TDI 96kW nebo dokonce výměna celého motoru?
A je správně. Výměna + čip.
Jaké další úpravy motoru nebo auta bude vyžadovat tvůj upgrade? ...např. spojka, myslím, že sériová dlouhodobě nevydrží nápor 400Mn.
400Nm.
Všechno je ve stádiu vývoje. Samozřejmě, pokud se zadaří, příjde tam sportovní spojka Sachs.
To Huf: co co to tady čtu, ECU z TDI 96kW by šla dát do Fabky ? Je tak nebo je to blud ? ATX totiž pravil, že toto nelze ... teda konkrétně jsem se ptal na ECU z 96kW TDI u Superb.
ATX pravil mi, že toto lze.
Hmm tak to teda nějak nechápu. U tvé Fabky to jde a u mé to asi nejde ... hmm, zřejmě mám nějaký atyp 😒

Ptal jsem se na to v rubrice AUTOKOMPLEX CZ s.r.o. - motory v příspěku č. 4519 - úryvek zde: "Teď mě ale napadlo - Superb se dělá ve variantě 96kW. Nedala by se tahle ECU dát do Fabky ?" Odpověď od ATX v příspěvku 4522 - opět úryvek: "Jednotka ze SuperB nejde dát do Fábie."

Fakt by mě zajímalo, jak to tedy je. Třeba tam nejde ECU ze Superba, ale z VW by šla ?
Pokud to chápu správně, tak se o tom přesvědčíme, až jí tam naimplantujeme. Teoreticky to ale jít má. Potom řeknu.
OK dej vědět, jak to dopadlo a hlavně co to obnáší. Díky
pallas
Huf, takze teraz vymena motora?? Hmm, teba by mohli pomaly z Boleslavi sponzorovat, ako tienove centrum motorsportu.. to este asi nikoho nenapadlo, v zaujme uspory 1 koruny na km = 55.000 rocne, ako pises, narvat do auta dalsieho pol milionu (to uz som zapocital aj ten novy motor, a odpocital ten povodny, ktory iste niekomu predas - aj ked zrejme melie z posledneho, po tych hufingoch).

Mam pre teba dalsiu ideu: este tak 300 tisic keby si do toho vrazil, za haldex, sestkvalt a kozene Recara, pripadne karoseriu priecne rozrezat a privarit medzikus ... a uz sa pomaly blizis cene 2 ks Seatu Leon Cupra 4 TDI, ktore maju 150k, 320 Nm, rocnu zaruku aj tvoje upravy v serii - jeden taky stoji 814.900,-
pallas
a este som zabudol: katalyzator na diesel neexistuje. Existuje jedine filter sadzi - platina je do diesla zbytocna, a vostiny by sa okamzite zaniesli.
Zkus číst pozorněji. Žádná výměna motoru se nekoná. Rovněž Tvá finanční analýza je dobrá tak do Blesku nebo Hromu, ne ale sem. Zkus navýšit svou úroveň aspoň na hrubý průměr tu zde. Navíc, jsi neklidný a zbrklý. Chce to buď defrag mozku nebo se aspoň solidně vožer, třeba se pak probereš a budeš normální ;o)

Tvůj názor na neexistenci katalyzátoru jen potvrdil to, že jsi laik, který se marně snaží protlačit mezi odborníky (tím nemyslím sebe, to ne!) 😄))

Prostě, pallasi, ploď dál! Já se těším ;o)
pallas
Huf, mozno som cital prilis rychlo, ak ano, ospravedlnujem sa:

Příspěvek číslo 541:" Tak, že by výměna řídící jednotky za tu která je v TDI 96kW nebo dokonce výměna celého motoru?" a tvoja odpove😜 "A je správně. Výměna + čip." Asi som si nevsimol to s tym A.

A ked sme uz pri tych analyzach: o kolko prevysuje sucasna suma nainvestovana do tvojho auta sumu 814.900?? A to este stale nemas jazdne vlastnosti Leonu Cupra 4 TDi, Hufe... tak som zvedavy co odpovies.
pallas
Huf, pre tvoje info: "Navyse v sucasnosti neexistuje komercne dostupna technologia znizovania

emisii kyslicnikov dusika z naftovych motorov, ktore zahrnuju velku cast

osobnych a takmer vsetky nakladne automobily vratane autobusov. Znizovanie

emisii v pripade dieselovych motorov by si vyzadovalo bud nove typy motorov

alebo vyuzitie inych paliv ako napr. etanol alebo zemny plyn. Je to

sposobene vysokou hladinou kyslika vo vyfukovych plynoch, co stazuje

chemicku redukciu NOx na dusik a kyslik. Na druhej strane naftove motory sa

vyznacuju vyssou ucinnostou a nizsimi emisiami CO a uhlovodikov ako

benzinove motory. Tie uhlovodiky, ktore su emitovane do zivotneho

prostredia, su vsak skodlivejsie. Naftove motory tiez produkuju vyssie

mnozstvo tuhych castic v dosledku vyssieho obsahu skodlivin v palive ako je

napr. sira." - uryvok z technickej spravy Ministerstva dopravy SR. Treba rozlisovat trojcestny riadeny katalyzator s lambda sondou (benzinove motory) a filter na odlucenie pevnych castic po spalovani fosilnych paliv (napr. FAP u koncernu PSA).
Diesle katalyzatory mat musia. Pokial viem, tak len vdaka nim splnaju emisne normy Euro3, inak by nemali sancu ani na Euro1. Mozno, ze pracuju na inom principe ako benzinove. Btw., pokial viem, tak VW dosiahli splnenie normy D4 u 100PS-TDI prave vdaka lepsiemu kat-u. FAP je montovany ako dalsia sucast vyfukoveho potrubia, popri kat.
Přesně tak. Kat u dieselu se zove oxidační a FAP ho může jen a pouze doplňovat. Benzínový kat bude tudíš logicky asi redukční (???). To, co tu blábolí pallas, je kravina.
pallas
Hufe, nerob zo mna blbca. Je to hra o slovicka, s tym katalyzatorom.
Je rozdiel medzi oxidacnym katalyzatorom (ktory nema ziadnu inu funkciu, nez ze sustreduje v sebe nespalene casti paliva - takze nafta dohori na 2. pokus) a normalnym, riadenym trojcestnym riadenym katalyzatorom (t.j. platinove vostiny + lambda sonda), ktory sa pouziva u benzinakov. "Diesel mit Katalysator" nie je nic ine, ako marketingovy tah, jednoducho to tak zludovelo - a je to nieco podobne, ako ked Skodovka pise o Haldexe, ze to je staly nahon vsetkych kolies. Tzv. SINOx katalyzator pre diesel, ktory Siemens vyvinul v roku 2000, neriesi situaciu uplne - znizuje sice emisie o 70%, ale vyskytol sa tam nejaky iny problem s rakovinotvornymi latkami - ked bude cas, nalistujem si tu tlacove spravy od Siemensu. Skacu kvoli tomu hlavne v Greenpeace, ich pripomienky su na
[odkaz] GP_DOK_3P/HINTERGR/ C09HI33.HTM (bez medzier).

Huf, netrav tolko casu hufenim morcata na tigra, ale radsej si rozsiruj obzor. Jedine, ze by si pri tom "tuneni" prisiel na nejake zasadne nove technicke riesenia - to by som ti potom zacal vykat, a motoristicka verejnost by ti bola vdacna. Co hovoris na vodik? Nemohol by si sa povenovat radsej tomu? Ja by som tiez rad jazdil za par halierov na kilometer, a pritom setril zivotne prostredie.
pallas
uups, ta sprava z Greenpece je z 99 roku... teraz som vsak mal na stole podobnu z februara 2002, takze problem asi pretrvava.
Zameť si před vlastním prahem a udělěj si pořádek v terminologii. Zasypávat hordou redundantních informací umí kdejaký hlupák, tak zkus psát k tématu a bez hovadin.
No řekl bych, že ti ted dal docela věcné vysvětlení 😄 a terminilogie je ok, tak to uznej a bude pokoj. Ach jo. Ty by ses hádal i se samoforem, že se na červenou může jezdit... no co no, přeci může.
To pallas: odkud jsi vzal ten "uryvok z technickej spravy Ministerstva dopravy SR"? To je hroznej blábol...
Ja si myslim, ze ta technicka sprava moze byt plne realna, ak je minimalne 15 rokov stara 😉 Pokial viem, tak prve seriove katalyzatory do dieslov sa objavili niekedy zaciatkom 90-tych rokov (ak sa mylim, tak ma nekamenujte), zatialco prve pre benizinaky niekedy v 1. polovici 80-tych. Takze ak je ta sprava povedzme z 85-teho roku, tak to sedi.
dabel: Já myslím, že ta "technická zpráva" byla v některých větách blábol i před 15-ti lety. Zkusím to rozebrat, kdyžtak mě prosím poopravte...
"Navyse v sucasnosti neexistuje komercne dostupna technologia znizovania emisii kyslicnikov dusika z naftovych motorov, ktore zahrnuju velku cast osobnych a takmer vsetky nakladne automobily vratane autobusov." OK, beru, vznětový motor má obecně vyšší emise NOx než zážehový, tak trochu to souvisí s kompresním poměrem...
"Znizovanie emisii v pripade dieselovych motorov by si vyzadovalo bud nove typy motorov alebo vyuzitie inych paliv ako napr. etanol alebo zemny plyn." Tak to je podle mě blábol. Emise NOx se bez nějakého přídavného zařízení příliš nesníží, ale mnohem víc mě zarazila druhá část věty: jak jezdí DIESEL na etanol nebo zemní plyn??? (podotýkám, že oblíbená přestavba Avií na plyn obnáší přestavbu motoru na zážehový!)
"Je to sposobene vysokou hladinou kyslika vo vyfukovych plynoch, co stazuje chemicku redukciu NOx na dusik a kyslik." K tomu se prosím vyjádřete někdo, kdo rozumí chemii. Já vím jen, že NOx jsou nestabilní.
"Na druhej strane naftove motory sa vyznacuju vyssou ucinnostou a nizsimi emisiami CO a uhlovodikov ako benzinove motory. Tie uhlovodiky, ktore su emitovane do zivotneho prostredia, su vsak skodlivejsie." Tyhle dvě věty si podle mě samy sobě odporují. Jejich smyslem mělo být asi nadhození otázky do diskuze: Co je vlastně škodlivější, větší obsah NOx (diesel), nebo větší obsah CO a HC (benzín)? Samozřejmě, diesel k tomu produkuje ještě nějaký obsah tuhých částic (sazí), což se eliminuje právě tím oxidačním katalyzátorem.
Těším se na vaše věcné připomínky... 😄
Oxidační kat nemá na kouřivost motoru (letání těch pevných částic ven z výfuku - pozn. HUF) žádný vliv. Jediné, co jde poznat, že smrad z TDI bez katu je úplně jiný, než s katem. Opticky nepoznáš VŮBEC NIC!!! Domnívám se, že pokud bez katu neprojdu emisemi, nebude to tudíž kvůli kouřivosti, alébrž kvůli vyšším obsahům CO a HC. Není ten katalyzátor potom vážně katalyzátor? ;o)
Ha, tak to jsem asi napsal blbost, tak to tedy i u dieselu snižuje CO...
To by mě docela zajímalo, co by naměřili na té tvojí Fabii s chipem a bez katu. Ale nastane termín STK + ME, už jí bude dávno mít někdo jinej, co?
S tymi emisiami dieslov to nemoze byt AZ tak strasne, ked v podstate dneska vsetky nove diesle splnaju normu Euro3, ktoru pred casom (2-3 roky)splnali iba benzinaky. A kedze pribudaju diesle splnajuce najprisnejsiu D4 (podotykam, ze neexistuje specialna norma pre diesle a ina pre benziny, tie normy maju presne stanovene mnozstva vsetkych druhov skodlivin), asi aj oxidacny "kat" splna svoju ulohu dostatocne a preto sa vyrobcovia nesnazia (okrem FAP) prist s niecim novym a prevratnym (a drahym 😉
Jezdil jsi v Cupře TDI? Jezdil jsi v mém voze? Opět perlíš, neboť já můžu oficiálně prohlásit, že mé jízdní vlastnosti Cupru TDI převyšují ;o)

Ad katalyzátor> Na rozdíl od Tebe jsem měl možnost ho vidět vevnitř. Je vizuálně naprosto shodný s tím, který jem viděl u benzínu. šlapeš se nám v hovínku, pallasi. Neopisuj mi sem dlouhé úryvky a zkus se informovat v servisech, jak to vlastně je ;o)
Víš, co je na Tobě nejkomičtější? Že se mi snažíš namluvit, že si myslíš, že ta věc, kterou jsem z výfukového potrubí odstranil, a která vypadala jako katalyzátor, není katalyzátor. Prostě Tvé fikce proti mým zkušenostem. Nepřipadáš si jako hlupák? 😄))))

BTW, I přes nižší množství CO má kat u dieselu opodstatnění, protože konverze na CO2 v něm probíhá podobně. Prober se, teoretiku a přestaň tu ze sebe dělat vola. Už mě to nebaví.
Víš, podle Tvých výplodů zde meleš s posledního Ty ;o) Můj engine je ve skvělé formě. Kéž by se to dalo říct i o Tobě, koumesi ;o)
Jo Leoše v Kopru, sorry Leona Cupru
tak ne no... 😊
Místo krafání se naučte řídit, tady máte návod😒br />

[odkaz]
😄))) Moc pěkné.
takže na rozdíl od tvých invektiv typu "jsi chytrý" a "pochop, že", jsou moje předchozí řádky alespoň trochu bez nadsázky. A co se ***ního horolerzectví týče, toho mám před sebou v životě dost a dost :--). Vidíš, vidíš, jak se nám to logicky uzavírá - kdybys uznal vejšku svýho sebevědomí, neřek bys, že ti lezu do *, páč by tě muselo napadnout, že tady na kybernetu mi to není zapotřebí 😄- v latině se tomu říká Circulus Vitiosus, aneb "začarovaný kruh".

Tohle všechno, včetně ostatních barokních žvástů "powered by Schumpeter" můžeš brát jako prémii ode mě Tobě - poslední dobou žiju, řekněme, tak nějak v depresích , ale Tobě to asi nesdělí nic, tak proč dál kydat hnůj.
Copak? Že by zkouškové???
To taky, to taky. Takže se jdu učit...
Tak to jsme 2 ;o)
pallas
Princip katalyzatora, historia, chemicke reakcie:
[odkaz]
Ako vidis, ani slovo o naftovych motoroch. O "katalyzatore" pre diesel, ktory sa montuje do aut v sucasnosti, ti napisem zajtra, ok?
Zkus nahodit nějaký český link 😄)))))
Dneska v zapche po ceste do roboty som rozmyslal nad Pallasovym vysvetlenim. A ma pravdu: oxidacny kat -> oxidacia == horenie -> dodatocne spalovanie (ako napisal Pallas: nespalenej nafty). Myslim si, ze chapem aj marketingovy tah (zas ma nachytali! Kua!!!): pojem katalyzator "zludovel" ako "zariadenie na znizovanie emisii vo vyfukovych plynoch" a povodny chemicky vyznam "urychlovac chemickej reakcie" asi ustupil do pozadia...
Pokud pojem chemická reakce zahrnuje i hoření (já myslím, že ano - exotermická chem. reakce), tak potom proč ne?
Ano, ale myslel som to v tom zmysle, ze kat ako taky _urychluje_ nejaku chemicku reakciu (ako napr. platina v kat pre benzinaky urychluje rozkladanie (?? chemici opravte ma)), ktora by bez neho aj tak prebehla, ale iba pomaly. Ak oxidacny kat _vyvola_ zhoretie nafty, potom to katalyzator v cisto chemickom slova zmysle asi nie je.
1. Co vím, tak VW začal montovat tuto záležitost, prezentovanou pod názvem "OXIDAČNÍ KATALYZÁTOR" do dieselů od cca 1993. Audi možná ještě dříve s prvním TDI. Ten katalyzátor subjektivně vypadá úplně stejně, a to co do rozměru, struktury, velikosti děr, atd. jako kat. u benz. motoru. Technicky to bylo řešeno tak (VW), že s prvními TD motory 1.9, byl motor vybaven právě tímto oxi katem a EGR systémem, které spolu v součinosti pohlcovaly NOx, hlavním to imisním produktem dieselů spalujících směs za velkého přebytku vzduchu. Všechna ta auta splňovala EURO2. Nevím přesně, jak který další výrobce toto používá a od kdy, ale myslím, že je to v dnešní době u dieselů docela normální věc. FAP systém u Peugeota je specialita, jedná se o samočistící filtr sazí. Ovšem i to auto s FAP má oxi katalyzátor.
Pozuruji tě tady na MC už docela delší dobu, a musím ti říct, že nevím co si mám o tobě myslet?! Zeptám se na rovinu: "O co ti jde "citrofile" z poddunajské nížiny"? Já bych to tak viděl, že si tady léčíš nějaké mindráčky, nebo se pletu? Co ti vadí? Rozdíl kurzu CZK vs. SKK...? Anebo maďarská menšina...? Zkus mi to nějak vysvětlit.

Teméř vždy se vmontuješ do nějaké diskuze v které figuruje HUF a hned , ála pan nejchytřejší, začnes HUFovi dokazovat, že sedí na klozetu s nestaženýma kalhotama... A to máš ještě tu typicky slovenskou drzot, neunavovat se sháněním a ověřováním faktů, na základě kterých argumentuješ, a když na to přijde, ty přece znáš HUFovo auto mnohem lépe než on, že?. Hlavně aby bylo co vkydnout do cizojazyčného příspěvku, že? Ovšem největší perličky jsou hlášky typu "CHIBIA (vyslovuj ako "čííbia")", "HUFING", atd., že?

A proto pallas opakujem otazku: ako si prisiel na to, ze katalyzator na diesel neexistuje? (jedine filter sadzi - platina je do diesla zbytocna, a vostiny by sa okamzite zaniesli.) Co tedy má každé TDI v prvním dílu výfuku? Volaký obmedzovač prietoku spalín, alebo chladič, či čo?

Čo těbe do toho, kolko má HUF točák na svojej chibii?

Čo těbe do toho, čo a za kolko HUF urobil a urobí na svojej chibii?
matuS
ked som si precital tvoj prispevok, tak som si len povzdychol: skoda, ze stale existuju *. (tym myslim teba) jednak preto, ze nemas ziaden argument a tak vytiahnes na povrch vselijake narodnostne urazky narazky (toto presne robia politici-*, ked nemaju argumenty) a za druhe - Teméř vždy se vmontuješ do nějaké diskuze - tak ty sa preco montujes do tejto? zeby preto, lebo si dost hlboko urazil Hufa tou zmienkou o cenach a podmienkach v skodovke a teraz si to chces vylepsit? (huf sice pise, ze pohoda, ale ty si ten prispevok napisal tak stiplavo, ze to by urazilo aj niekoho s hrubsou kozou (a huf sa uraza na vsetko, co sa povie zle o jeho osobe) ale troska sa aj ukazal tvoj vztah k hufovi (keby to bol tvoj kamos, napises mu to privatne mailom ale ty si ho potreboval riadne zhodit aj preto si si vybral velmi nastevovanu rubriku...)

si pamatam, este davno, ked som to tu cital, mal som o tebe dobru mienku, odborne si argumentoval, ale v posledom case (cca 3 mesiace) to s tebou ide dole vodou. si prchky a lahko vybuchujes, pamat ti slabne... a tento prispevok ukazal, ze v tentdencii pokracujes. skus sa nad sebou zamysliet. ber to ako dobru radu.
Nebyl to sice příspěvek pro mě, ale přeci: když už jsi to napsal takhle, myslíš, že se to dá brát jako dobrá rada??? Sorry, ale mě někdo dát takovouhle "dobrou radu", obratem jej pošlu do pr....
matuS
oddie - asi to aj urobi. neviem co som mu mal viacej poradit, jednoducho ma zamrzelo, ze sa takto zacal spravat. Huf bol taky vzdy, tam je mi to jedno, ale ATX taky nebol.
Pokud mu chceš vážně poradit, nezačínej příspěvek "... existuju * ... tym myslim teba...". I kdyby o tvoji radu skutečně stál, po přečtení této věty tě pošle do p... zcela po právu.
Jinak mám dojem, že když už tady všichni všem chceme radit, jak se mají chovat (a já to taky mimoděk dělám, uvědomuju si to), měli bychom začít především u sebe, co vy na to???
Dokud tak neučiní velkohubá slovenská trojka (skl, pallas a matus), tak ode mně žádný pokrok nečekej. Na hrubý pytel totiž patří hrubá záplata. Pokud bys měl pocit, že to zase přeháním, zalistuj ve své paměti a vzpomeň si na x hloupých příspěvků ohledně podložek, čipu, fabie, HUFINGU apod. Na jedné straně mi to sice vůbec nevadí, ale na druhé po takových příspěvcích těmi lidmi pohrdám a tak jim to snad můžu dát najevo ;o)
Jsi mistr v tom, jak napsat příspěvek, aniž bys měl v čemkoliv z něj pravdu. Já a urážlivý? To, že reaguju na * Tebou a jinými vyřčené, neznamená, že jsem urážlvý. Jen nejsem splachovací a poněvadž nejsi poblíž a tím pádem si dovoluješ, tak Tě aspoň pošlu do *. Tímto tak vlastně i činím. 😄

Působíš zvláštně.
Huf: Měl by sis v tom svým chlívku zjednat pořádek. 😄 Jak tak koukám, tak se matoušovi podařilo vytočit i ATXe a to se nevidí tak často. ATX, teda taky ses mohl kontrolovat, víš že kluci z východu mají přeci jen víc horkou krev, než my čecháčci. I když od vás to už není na to Slovensko tak daleko.😃. Kdo to tak trochu s povzdálí sleduje, tak ví, že s Hufem, co by prmanentním provokatérem, vydrží diskutovat jen ti, kdo dokážou zůstat nad věcí. On tam je totiž neustále a jenom se dobře baví. Nakonec nikdo nikoho nenutí tady s někým diskutovat a je to tu pro zábavu a potěšení, čehož si zjevně náš přítel matouš nevšiml. Ono u matouše(matuS) je to tak. Je o svý pravdě tak skálopevně přesvědčenej, že je lepší si jeho omílání stále stejný věci kolem dokola stále novým způsobem přestat všímat, protože funguje jako setrvačníkový auto. Nakonec o tom přestane mlít sám, protože už to nikoho nezajímá. Ale sorry, tohle je Hufova cimra, tak mu do toho nebudu žvanit 😃.
Vitaj profe! Jen klidně piš, já jsem rád, žes zaskočil na návštěvu!
Huf: Dík za stereozdravici 😄
1. Hm, to je zvláštní, přesně to stejné jsem si myslel já o tobě, když jsem měl tu možnost asi před týdnem vidět následující, pokud se tedy nepletu a ten 21-letý chcánek na videu je skutečně matuS. www.matusko1.host.sk/…ne/EXTRA_/extra_

2. Asi by sis měl jít radši porovnávat aprát z Lufem, a nesrat se do debaty, které nejsi hoden.

P.S. No veď áno, som * dojebaný! Aj keď by si mohol, tak mi takú udrieš, až sa mi čurko otrepetá, hej?!
ATX: Neříká se dojebaný, ale pojebaný, a dodnes jsem si myslel, že Igem bylo Igen 😃))). Ale sorry, maďarsky neumín. Možná by nám to matouš mohl objasnit a trochu nám polepšit intelekt...