Zpět na článek

2384 komentářů

..opravdu je to tak... Vlastnim Scorpio Combi a co se tyce prostornosti, opravdu nema ve sve kategorii konkurenci.
No, místa je v tom vážně habaděj. Měl jsem sedan 91, a potom kombi 95, ale ten prostor je asi tak jedinej klad tohohle auta. Je to velmi drahej prostor, i když pořizovací cena ojetýho Scorpia je legrační. Trh asi ví proč.
Nejvetsi slabina je u tohoto auta podvozek...
Podvozek skutečně nic moc, poměrně brzká koroze, asi milion el. závad u vybavenějších modelů a motory kromě 3.0 V6 24V stojí taky za prd. Specialně varuju před V6 2.4 OHV u staršího typu a 2.5 TD u novějšího typu. Byl jsem velký příznivec Scorpia, ale trpělivost přetekla. Opravdu jediný klad je pohodlný, velmi pohodlný interiér a spousta místa.

Teď jsem si vzpoměl, mám jednoho kandidáta na prostornější kombi: Citroen XM
Kdyz jsem tohle tema zalozil, tak jsem nechtel,aby se to tady zvrhlo do odborne diskuze o kladech ci zaporech Scorpia. Ucelem tohoto fora ma byt navrhnou protikandidaty pro Scorpio co se tyce vnitrniho prostoru a o tom se posleze bavit.Diky za pochopeni.
Tím protikandidátem by mohl být třeba Superb......
"No, Josefe, to vino, co jsme si nalili, neni tak uplne cisty, jeste tam na dne neco plave ... " (Vesnicko ma strediskova) Chtel jsem rict, ze Podberak "zapomnel" rict, ze ucelem tohoto fora ma byt po navrzeni protikandidatu Scorpia jejich nasledne nemilosrdne rozcpovani a dosazeni predem jasneho zaveru, ze Scorpio je proste the best car. Jen nechapu proc si na to zalozili uz druhou rubriku ...
Jinak Citroen XM kombi je dobrej koráb, ovsem o miste vevnitr mam trochu pochybnosti. Nebot nedavno jsem jel v Citroenu CX kombi (ktery je mimochodem rozmerove shodny s XM) a vevnitr teda skutecne moc mista neni. Kufr a ulozny prostor je obrovsky, to je pravda, ale jinak nic moc.
Tohle tema vzniklo taky hlavne proto, ze ted casto koukam do starsich passatu - tak kolem r.93-a zda se mi, ze vzadu je nejak podezrele mnoho mista. Ovsem objektivni fakt je, ze passat má (treba oproti Scorpiu) velmi kratky zadni sedak - tim to asi "ochcali". Mate-li s tim nekdo zkusenosti, napiste.
Kolík80
Jenom pro uplnost Passat je auto střední třídy... Takže mi nějak nesedí v rubrice o kombi vyšší střední třídy. Co tekhle Mercedes E???
To MAXIMA : Ty mas asi Maximu, co, bych tak odhadoval?Jak ta je na tom s mistem vzadu a vepredu, kolik je minimelni vzdalenost maezi uplne vzad narazenym prednim sedadlem a sedakem zadniho?Zmer to, diky.
To Píves: Dobrej postřeh, nebo spíš blbej nick😄. Mám fakt Maximu (98, 3.0 A/T), a mám jí moc rád, takže moje hodnocení je asi trochu neobjektivní: super motor, podvozek akorát (ani moc měkej ani moc tvrdej) a interiér velmi prostornej a hlavně hezkej. Zadní sedačka je obří ale je tvarovaná pro dva (logicky) a pozor, není sklopná, kvůli tuhosti karoserie je tam přepážka jen s dírou na lyže. Tu vzdálenost změřím a napíšu večer.
Hm, tak Tvoje IQ bude zřejmě výrazně nižší, než uvádíš, protože s tímhle názorem se může projevit jen člověk prostodušší.zřejmě jsi ohromen všudypřítomnými kecy o prostornosti superblba, kterými nás zásobují naše "nejčtenější" deníky v čele s mladou frontou.V superblbu jsem seděl - hlava na stropě, nohy vražený v předním sedadle - kam se hrabe na Scorpio. Takže suprb to opravdu nebude, pojďme dál.
Nohy vražený v předním sedadle? No to je zajímavý - že ty patříš mezi ty co si ho pletou s Octavií 😄. Jinak si to neumím vysvětlit - o 10cm víc místa oproti Passatu mi přijde docela dost. Měřím 193 a v Superbu by se mi teda zarazit nohy do předního sedadla nepodařilo.......
No tak to měříme stejně!Zkus si posunou přední sedadlo v superblbu úplně dozadu a vzadu si moc vyskakovat nebudeš!
Moc ne, ale pořád víc než ve většině aut, ve kterých jsem seděl. Pravda ve Scorpiu jsem nikdy nejel, ale pochybuju, že auto se zadohrabem může mít při zhruba stejném rozvoru větší vnitřní prostor....
V Suberbu jsem jel, byl jsem na předváděcí jízdě - čistě ze studijních důvodů. Není to tak hrozný, ale není to taky ničím zajímavý. Jedním slovem Šeď za velký prachy. Ta základní cena (tuším 690t) je podfuk, jako obvykle u VW. Normálně vybavenej Suberb se slušnym motorem stojí kolem 1,3M a za to už se pořídí jinačí kára😄
Buick se super, bral bych Regal, ale stačil by i Century...
Ovšem Maximo, taky jsi s dost ukvapil se svý msoudem, že "motory Scorpia kromě 3,0V6 stojí za prd"!!!Například motor 2.0DOHC je nejlepší motor, který kdy u Forda vyráběli. Neuvě¨řitelně nízká spotřeba, neslyšný chod atd.Takže pomaleji s těmi soudy!
A hele, Píveso - Podběrák se vrátil. Kde ses toulal, těch půl roku či jak dlouho's tu nebyl?
Píves: Nechtěl jsem se nikoho dotknout, s tímhle motorem zkušenost nemám (stačila mi ta s 2.4 V6 a 2.5 TD), ale zdá se mi, že 2.0 benzín je na tak těžký auto malej motor. S automatem určitě.
S 2.0 jsem jel na dovolenou na Španělska, pravda v 95 😄 a ještě jsem neřidil. Ale to auto jelo slušně a 210 tacho v plném obsazení + zavazadla. Tomu auto bych toho moc nevyčítal. Pohodlné auto i na delší cesty i když je fakt že ted o 7 let jsou auta na jiné úrovni
Maximálka je jedna věc a chování motoru v běžnym prozu jiná. Ale stejně se mi těch 210 zdá nějak moc, to byl asi manuál že jo? Nicméně obě Scorpia byly bezkonkurenčně nejporuchovější auta, které jsem kdy měl. Škoda, ten novější model vypadá fakt skvěle a dá se koupit za směšný peníz.
ja mel tri roky coswortha maximalne vybavenyho, diky politice fordu co se nahradnich dilu mne trosku vysal ale obecne se jinak nesral. Za kardan co mi odesel si muzu vicemene sam. Takze odesla za 10 let provozu auta jen benzinova pumpa, tlakovej spinac na klime, snimac skrtici klapky, a cidlo rychlosti na prevodovce

Melo to bezny scorpiacky mouchy jako zasiraci se Idle speed control valve jenz u cosworthu nesel vyndat bez demontaze pulky auta, schnily zadni lemy, a zasiraci se cidla od ABS. tyhle tri veci ma v * 90% scorpii co jsem kdy videl a vicemene na svetovejch maillistech se tohle resi porad dokola 😊

co se tyce prostoru a pohodli, bylo to fajn.
Zapomel jsi na tycky rizeni, obecné problémy s poddimenzovanou predni napravou.Konstrukcne spatny(nevyzpitatelny) podvozek.Co se Ti stalo s kardanem?Proc jsi sel od Fordu, povazoval jsem te za nadsence FORDU...
. . když Vám tak vadí emise, tak jezdite na plyn . .
Ovšem passat je dost specifický auto, patří někam mezi střední a vyšší střední třídu - prostorem určitě (bohužel...). Tak máte s ním někdo zkušenosti?

No jinak mrcedes E - to je snad taky fór, ne?I v testech o něm píšou něco v tom smyslu, že prostorově to rozhodně není nic extra.
Já se tady pokusím nadhodit pár potenciálních konkurentů Scorpia : Peugeot 605, Opel Omega, Renault Safrane, Alfa 156, Citroen XM?Diskutujte.
To XM combi jsem myslel hlavně kvůli velikosti kufru, v kabině je to s místem slabší. Jo a Passat je dobrej dělník, do nedávna měla manželka 94 1.9 TDI, místa všude habaděj (skoro jako v autech o třídu vejš - neplatí pro novější model) ale koukat se na to zevnitř nedá a o pohodlí a luxusu to taky není.
No tak jsem zvedav, co nameri Maxima...
Tak jsem to změřil. Když dám přední sedačku úplně dozadu, je vzdálenost konce zadního sedáku od opěradla př. sedadla 22 cm. Ale ten ve předu bude trpět agorafobií (ty kolejničky jsou fakt dlouhý). Když mám sedačku u řidiče nastavenou na mojí velikost cca 180 cm, je ta vzdálenost 31 cm. Rekord to asi nebude, ale zatím si nikdo ze zadních cestujících nestěžoval a já tam nejezdím, abych to mohl posoudit.
Říkáš o svým bývalým Scorpiu, že co se týče prostoru "bylo to fajn". Poznal jsi nějaké auto, kde by to blo ještě "víc fajn"?O to tady jde.
vic fajn je treba E32ka od BMW. stoji nepatrne vic nez scorpio a absolutne se to neda srovnavat.

ad kamil>ne nezapomnel jsem na nic,jak jsem psal mel jsem coswortha kterej ma prevzaty napravy ze sierry cosworth a obvyklejma neduhama scorpio naprav absolutne netrpi.Podvozek ma absolutne skvelej, a znacne mi chybi, i kdyz byl na muj vkus moc tvrdej. Co se tyce myho kardanu, vysral jsem se na blbej silentblok na prevodovce a uzvejkal sem hardyspojku a unasec. Nicmene hardyspojka by stejne odesla o padesat tisic km vic jak je u scorpia normalni takze by to prislo o 3/4 roku pozdeji.ad nadsenec Fordu, casy se meni, nadsenec jsem stale ale taky stale jen do granad. Scorpio jsem mel na bezny jezdeni.Mam radsi nez scorpio tu E32ku od bawora co mam na bezny jezdeni ted. Je sice pomalejsi a nesedi ale komfortnejsi a naprosto logicky udelana takze se v tom dobre hrabe a oproti scorpiu si treba vymenim zadni kotouce za hodinu, na scorpio je na to treba servis.
Malej motor,2.0,říkáš...Já myslím, že charakteru tohoto auta zcela odpovídá, rozhodně to v 96% není vůz na závodění a nikdo s ním ani nezamýšlí takhle jezdit. Takže si myslím, že se jedná o výborný kompromis mezi velikostí auta a spotřebou,která je velice přijatelná.Třílitr a podobné si koupí jedině člověk, který s oblibou na silnici prasí - např. chrudimáci.Ale to sem nepatří...
Tyhle auta fakt nejsou na závodění, ale je dobrý mít nějakej extra výkon k dispozici. Na silnici neprasím, jezdím spíš klidně, ale někdy je potřeba koníky probudit a ze zkušenosti vím, že i ten 3.0 s 200PS z takle velkýho auta závoďák neudělá. Je to spíš o pocitu, dostatku krouťáku od nízkých otáček a zvuku šestiválce (mňam), kterej ničím nenahradíš. Jedině zvukem osmiválce😃. Prostě takhle velký auto s dvoulitrem bych si nikdy nekoupil.
Jo ta 2.0 Sierra byla manual. 210 tacho na Franzouzký dálnici za mýtným, když si nás kolega nevšiml a tak jsme ho museli dohonit...
Ace: To je stejně dobrej výkon, i když jsem myslel že to bylo Scorpio. Sierra je menší a asi i lehčí.....ale to je jedno, maximálka stejně není důležitá. Teda pokud není 150 😄, dneska stejně všechny auta jedou aspoň 180.
Mimochodem Maximo, jake jsou problemy tohoto nissanu?Popis jak jsi spokojeny...
Kamil: zrovna jsem to dopsal v předchozím příspěvku, spokojenost je MAXIMAlni. Je to velký, pohodlný a spolehlivý. Najel jsem s tim zatím asi 20 tkm, a problémy žádný, prostě nic, opravdu ani prasklá žárovka. Celkem to má najeto 115tkm, takže by byla ostuda, kdyby se to sypalo už teď, i když to Scorpio 95 TD byl podobnej případ a stihla mi třeba prasknout hlava a odejít ABS. Ale auto je vždycky nejvíc o sympatiích, a my jsme se s Maximou prostě našli.
to maxima: Moje řeč. Ale v maximě jsem měl pocit, že ten šestiválec, co dostal pět let po sobě cenu za nejkultivovanější motor, neslyším VŮBEC. To by mě štvalo.
Rbaron: No když jedeš pohodu, tak ten motor vážně moc slyšet není, ale když na to šlápneš, tak se ozve. Tak to má bejt ne? No ale jak už jsem psal, po všech těch Omegách, Scorpiích, Passatech, a jinejch divnejch věcech (jedou jsem asi měsíc měl dokonce i Astru 1.4 - stydím se 😃mi tohle auto vážně padlo do ruky a i když ho mám už rok, pořád mě baví. Takže asi nedovedu bejt objektivní, co se Maximy týká 😄.
to maxima: Můj výběr je bohužel značně zúžen tím, že auto musí být minimálně třílitrové, zdravé, ale hlavně a především musí mít pohon zadních kol. Jinak mě auta nebaví. I s blbou stodvacítkou se v zimě tak vykravím, že se ze zasněžených parkovišť vracím tak happy, že lidi nechápou...
Rbaron: Tak tohle chápu. Když pominu, že pro normální provoz je předek "šikovnější", tak se zadkem je vždycky větší sranda, viz americký filmy. Akorát těch zadokolek pomalu ubejvá, jak jsem se nedávno dozvěděl, už i mezi US auty jich moc není. Takže volba je vlastně jen mezi MB a BMW ne?
to maxima: Taky jsem Ti asi neřekl, že se mi líbí auta hlavně tak do devadesátýho roku, ne z důvodu ceny, ale fakt mám rád "starý káry", nejvíc ameriky z 50. až 70. let.
Taky se mi moc líbí starý ameriky, kdysi jsem měl Camaro 78, nádherný auto, ale bylo už totálně zrezlý a odjetý. Navíc ten V8 5.7 byl celkem línej, v papírech 160HP, ale to už mi Ace vysvětlil jinde (dobrý motor - špatná doba). Ale ten zvuk, to byla symfonie. Má to jednu chybu, mám nešikovný ruce, a takový auto potřebuje péči, takže radši jezdim v co možná nejnovějších autech (co finance dovolí) a na tyhle krásy se jezdím jen koukat. BTW čím jezdíš?
Pánové, tady ani nejde o to být objektivní, jak říká Maxima, že nemůže bejt ohledně Maximy objektivní. Jde o to nebýt absolutně subjektivní.Samozřejmě, že podvozek Scorpia je poměrně záhadný ve svém chování. Stejně tak je Scorpio podivně citlivé na boční vítr, udržet ho někdy na otevřené silnici na vozovce je umění.Ale tady jde o prostor.Maxiam naměřil 22cm, což je hodnota kterou má z novějších aut třeba audi A6.Scorpio má 27 cm, zatím jsem nikde větší hodnotu nenaměřil.Díky.
Podběrák: Pokud jde o prostor, mám pocit, že v nových autech je při podobných vnějších rozměrech míň místa, než v těch starých (předpokládám že mluvíš o starším Scorpiu do 95). Myslím že to je způsobeno zvyšováním požadavků na pasivní bezpečnost, což znamená přidávání materiálu a když je to stejně velký z venku, musí se to projevit vevnitř.
To určitě, stoprocentně s Tebou souhlasím, ale je to určitě velmi tristní trend, zmenšování vnitřního prostoru. Mimochodem v tom novým Scorpiu (95-9😄 je prý taky méně místa než v tom minulém.Ale pasivní bezpečnost má to minulé na velice vysoké úrovni (na tu dobu), a i dnes obstojí - i když samozřejmě airbagy jsou airbagy...
A aby bylo jasno, tak já vůbec nejsem obdivovatelem Fordu jako značky!Já jenom obdivuju Ford Scorpio,ale jinak mi je Ford de facto ukradenej. Zaujal mě jako zcela osobité auto,skoro už legendární, které má řadu příznivců a i odpůrců.A kdybych si měl teď koupit nové auto, tak to bude asi nová Maxima, jinak mě nic z nových aut nenapadá.Vypadá fakt libově!
Máme podobnej vkus, na novou maximu se už těším, dělá se od 2000, takže příští rok už se určitě najde nějaká po leasingu za dobrej peníz. Scorpio jsem taky obdivoval, ale z důvovů popsaných níže už ho neobdivuju. No a Buick Park Avenue, to je paráda ten interiér. I když nevím jestli do toho dávají taky V8, viděl jsem vždycky jen V6.
Ne, V8 do toho nedávaj, u Buicka je kupodivu největším motorem 3,8V6, kterej cpou i do Riviery. Ale Buicky to je fakt něco, nejpohodlnější auta na světě!strašně se mi taky líbí Buick Roadmaster kombi, tak 1992, obrovská kráva ale nesmírně originální tvarově.
RoadMaster se dělal tuším to 1994. Má stejné "body" jako Cadillac DeVille Concours. A to tak, že i přední okno a přední dveře jsou compatible. Rozdíl byl samozřejmě v celkovém designu a interieru též motory zcela jiné. Bucík používal osvědčený small-block o obsahu 5.7 l a měl tuším nějakých 240 koní. Kdežto Cadillac používal Northstara o obsahu 4.6 litru s výkonem 300 koní.

Jinak Bucík je nejspolehlivější americké auto a celkově je třetí na světě. Hned po Subaru a Toyotě. Buick byl vždy levnější varianta Cadillaca, nicméně ne nutně méně luxusní. Když to vezmu podle koncernové rozdělení tak v přímé linii od nejlevnějšího po nejdražší je Chevrolet-Buick-Cadillac ty auta mají v některých případech mnoho společného. Poslední dobou jsem se zamiloval do Buick Le Sabre což je podle mě nejlepší kup v poměru cena výkon. Celková cena kdybych ho chtěl koupit v ČR tak je 1.2Mb včetně všech výdajů potřebných k postavení na registrační značky ČR. Nehledě na to, že mě dostává to promítání údajů na přední sklo, stejným způsobem jako ve stíhačkách (vidění též v Corvettě)

Mno Jinak Ford Scorpio je vlastně americký design. Je téměř identický s Fordem Taurus, který pravda o něco větší a používá i lepší V6 motory, nehledě na pak dělanou HO modifikaci. Což byla přízemní stíhačka v podobě rodinného sedanu. Jinak design byl téměř identický a to i v interieru. Nakonec je to vidět i u posledního Scopria, který ma užasný design a zadní část je přímo k zulíbání. Nicméně prodeje trisní. Místo něho se měl prodávat Lincoln LS a měl tak být TOP modelem pro Evropský Ford.

Jinak jestli požadujete sedan s prostorným interierem za rozumný peníze tak si přečtěte tento můj článek😒br />

[odkaz]
No ještě bych poznamen, že US automobilky se začínají vracet k zadokolkám. Cadillac ted budu své nové modely dělat jen zadkokolky (eventuálně AWD) a Chevrolet se též vrací a svého nového Maraudera bude dělat také jen s V8 a RWD. Takže nebojte se zadokolky zase budou.
Jo cena není 1.2Mb ale 1.2M 😊))) holt profesní deformace...
No až budu zase kupovat auto, možná se po nějakým Buicku podívám, ale ještě jsem úplně neuzrál. Furt mě táhne ta nová Maxima, uvidíme😄
Jo Buick je fajn...
To ale nehovořím o amerikách, bral bych hned např.Ford Crown Victoria,Buick Park Avenue apod. ,ale to jsou zatím jen sny.Scorpio je pro mne takovou náhražkou ameriky, ale velice důstojnou.
a mimochodem, superb si nepletu s oktavií jen já, nýbrž i slovutní novináři mladé frontry, kteří se můžou ze včech škodováckejch výrobků posrat do vejšky...
Jestli se ti zdaj novináři MFDnes tak hrozný, tak to jsi ještě určitě nečetl některý motoristický časopisy - zejména Automobil-revue ........
No tak ten Automobil-revue mi nepřijde tak hroznej, ale Autohit, to je dílo...
tobě se ty mega a giga nějak pletou....😃))
No to jo 😄 To víš my pracháči my v tom strácíme přehled. Mega sem Mega tam... 😊
Já bych bral z Buicků jen Le Sabre nebo Park Avenue, Regal ani Century nejsou to pravé.Park Avenue prý žere kolem 10 litrů, to je nádhera a ten interiér i exteriér - už se voblizuju...o😊
ovšem teď jsme dost utekli od tématu.Pojďte se zase bavit o vnitřním prostoru, navrhujte protikandidáty Scorpiu.
co se tyce mereni vzdalenosti kdyz je predni sedadlo uplne vzadu, je to sice hezka idea ale bez cisla kolik je v tom pripade od pedalu k hrane predniho sedadla numero k nicemu.
Proč???
On ma totiz podberak porouchany posun sedadla a to nejde posunout az dozadu. Tim padem je pro neho kazdy auto, co ma mechanismus v poradku, maly 😄))))) Uz jsem mu tady asi pred pul rokem nabizel S1203 bez prostredni rady sedadel a, nevim proc, kdyz ma mista na nohy furu, nechtel....
On totiz porad jezdi vzadu, to my, co jezdime maximalne ve dvou, nam muze byt to misto vzadu ukradeny... 😃)
Rozhodujicim udajem vnitrni delky je vzdalenost pedalu a zlomu zadniho sedadla, pro detailisty jeste minus tloustka operadla predniho sedadla. Tato vzdalenost je nazavisla na tom, jak se posoupnuty predni sedadlo, jak jsou dlouhy sedaky a nakolik porouchany mechanismus kdo ma. Vsechny ostatni miry jsou o nicem.
Kolík80
Taky zalezi na konstrukci prednich sedadel. Jestli se pod ne nechaji zasunout chodidla, nebo ne. Napr. v R 21 jsou liziny prednich sedadel cca 10 cm od kraje, tekze lide sedici v zadu si podle predni sadacky klidne natahnou nohy, ale R 21 je auto "pouze" stredni tridy... Mimochodem Nevada ma objem kufru cca 520/1800l. Myslim ze tyto hodnoty ji muze zavidet lecktery kombi vyssi stredni tridy.
To Lucky:no jestli má v základní poloze Nevada 520 litrů, tak to není na kombi nic moc.Scorpio sedan má 490 litrů, ale to jen tak na okraj...Co vím, tak největší kufr ze všech kombíků má Audi 100 doutník Avant - a to (pozor) 800 litrů v základní poloze(!!!!!).Citroen XM kombi má 750 l.
Kolík80
To Pives: 520 litru je pod roletou kufru. Ja doutnika mel a ver mi, ze co se tyce celeho vnitrniho prostoru je doutnik nekde daleko za ni. Ale jinak je doutnik uplne sqely auto. Kdyby nekdo chtel vymenim Nevadu 1.7 rv 92 za doutnika quattro od rv 88...
to Lucky : Haha, že je Nevada před doutníkem v prostoru?To bych chtěl vidět...
to Viados : Já Ti musím oponovat, Tvůj přístup k měření prostoru není správnej!to de facto měříš délku interiéru a ne místo pro nohy, tak se vzpamatuj!Určitě tu tvou míru budou mít všechny auta vyšší střední třídy podobnou, ale prostor vevnitř je věc jiná.
to Píves - a co jinýho bys prosímtě chtěl měřit, když ne délku interiéru???
No samozrejme muzes merit jeste vnitrni sirku a vysku, ale ja mel porad pocit, ze tu P&P jde predevsim o prostor pro nohy. A pro ten udaj je ta mnou uvadena delka rozhodujici.
Já už to, o co mi jde, musím specifikovat matematicky. Jde mi o prostor na zadních sedadlech, za podmínky, že vepředu je více než dostatečné místo pro nohy - tedy že je přední sedadlo naraženo úplně dozadu. Ale jestli je potom vepředu zbytečně moc místa,neberu to v potaz.Kriteriem je dostatek místa vepředu. Potom - kolik zbývá vzadu???
😃))))))))))))))

a opěradlo musí být přitom sklopené co nejvíc dopředu nebo dozadu ? Jdu to rychle změřit, jestli nemám špatný auto...
A co kdyz je vpredu dost mista, ale sedadlo neni narazene az uplne dozadu, to je snad v poradku, ne?Jde take o to definovat, co to je "dostatecne misto pro nohu na prednim sedadle".
S tebou je to taky tezky, Podberaku, to nechapes, ze v nekterym aute to predni jde posunout vic a v nekterem min bez ohledu na to jestli mas uz zbytecne moc mista (treba 10cm navic pred natazenejma nohama - viz Peug605)? Ty vlastne testujes auto podle toho, kde ma predni sedacka zadni zarazku - to je pro tebe hlavni parametr. Hmm, tak to je opravdu super!
to Viados:To myslíš vážně, že v P605 je 10 cm před nohama vepředu?No, možná když tam sedí 120cm dítě,tak jo...
To Jan_Jak_Delo: Peug605 byl pred 2 lety prvnim velkym autem, kterym jsem jel, takze si to pamatuju dobre. Mozna to, kterym jsi jel ty, melo nejakou detskou predni zarazku. 😄)) Uz 10 let totiz merim 196 cm.
To Viados : Myslíš fakt vážně, že jsi měl před nohama 10 cm vepředu?Opravdu se mi to nezdá, ten peugeot 605 by musel bejt nafukovací,je vpodstatě stejnej rozměrově jako Scorpio...
Jo, sedel jsem vepredu a za mnou nikdo.
Jeste neco: s touhle tvoji matematikou radeji nechod studovat na MatFyz. 😄))
E32 to je pětkovej bavorák?No tak to je prostorově ubožák ,nezlob se...
to se nezlobim, protoze E32 je sedmickovej 😄 a co se tyce toho mereni, von totiz takovej posuv predniho sedadla je v kazdym aute jinej. v ty E32 to jde stoprocentne o dost vic dozadu nez treba ve scorpiu
Ovšem jinak má Viados pravdu s tou délkou zadního sedáku.Ten je například v passatu směšně krátkej, tím pádem dosáhli vzadu velký prostor pro nohy. Ale je to de facto podvod a ošizené sedadlo!!!
Tak se to tady bohužel zvrhlo tam, kam jsem přesně nechtěl. Hádáte se tady o zcela formálních věcech a věcná diskuze je v nedohlednu.Nejde o centimetry, ale o dojmy a návrhy nejprostornějších aut a jejich komparaci.Tak něco navrhujte!Díky
i kdyby scorpio melo nejvic mista pro cloveka na zadnim sedadle, coz je dany tim jak je delanej zadek predni sedacky a kam az muze predni sedacka dojet (v baworu ji dotlacim tak dozadu ze do diry neprostrcim ani ruku ale vepredu by moh ridit tak clovek s 2.5 metru) tak to nemeni nic na tom ze jsem scorpio tri roky mel a az na vytknute vady drive to bylo fajn ale z prostoru ridice ergonomicky na***. Fakt na***. Teh vytek co bych k tomu jak byl interier zarizenej mam nespocet.
Tohle jsou veci co mne na vnitrku scorpia znacne sraly a jsem rad ze mne v baworu neserou.

1.) ovladani oken, predni na madle od dveri zadni na konzoli mezi sedadlama. Mam to rad pohromade, takhle to je neprakticky

2.) aspon okno ridice a sibr mohlo mit funkci "one touch"

3.) kryt sibru, blbe udelanej, a volnej.

4.) spinani varovnych svetel na sloupku volantu- sahat v krizovy situaci skrz ctyrramenej volant a varovat ty za mnou je znacne blby, stejne tak jen svetlama nekomu podekovat.

5.) naprosto primitivni palubni pocitac, ten bych cekal tak ve felicii, i predchudce scorpia, Granada mela podstatne lepsi. Od auta za ktery dal ten clovek predemnou 1.7 milionu bych cekal vazne vic.

6.) naprosto zadny odkladaci prostor, dosazitelny z mista ridice, jen maly foch ve dverich a maly foch mezi sedadlama.

6a.) prostor pod volantem je nanic, prilis maly aby se tam dalo neco dat, navic prilis melky takze temer cokoliv pri prudsim rozjezdu koncilo pod nohama ridice.

6b.) prostor na palubce pred spolujezdcem, cokoliv se tam dalo pri prave zatacce diky tomu jak byla palubka udelana skoncilo v kline ridice.

6c) do prostoru okolo rucni brzdy se tak da dat malej telefon a klice tim to konci.

7.) popelnik ihned pod CD playerem, znamenal pro kuraka kazdeho 1/4 roku cisteni cocky CD. Tohle vymyslel vazne dement.

8.) stejne tak vystup strednich vetraku hned nad tim je pro kuraka v aute vyrazuje z provozu.

9.)absence loketni operky, to co bylo na tom kasliku mezi sedadlama se neda brat vazne, navic je to pouzitelny jen castecne a pro lidi s 190cm a vic.

10.)nejakej vystup ventilace na zadni sedadla by taky u auta takoveto tridy neskodil

11.) zadni sedadla casto zustaly zasekly v horni poloze, nutno odklopit a lehce klepnout do toho cepu, za jizdy neproveditelne. Dela to kazdy scorpio co znam a vicemene to degraduje elektricky zadni sedadla.

12.)rad praska jedna sada vyhrivacich clanku v prednich sedadlech, jsou zapojeny do serie takze to vyradi vyhrivani uplne, sice staci dat misto vadne odpor a stacit si s jednou sadou ale i tak to je neprijemne.

13.)vetrani je hlucny, od rychlosti 150 avys jim tahne pruvan jak naporove nasava, pomuze uplne vypnuti (paka dolu) ale to neni reseni.

14.)ovladani sibru by taky mohlo byt podsvetleny.

15.)kdyz uz jsme u toho sibru zase, jeho ovladani neni zrovna nejlogictejsi.

16.) v granade sel otevrit kufr z mista ridice, proc tohle neudelali i ve scorpiu ?

a plno dalsich veci by mne urcite casem jeste napadlo.plus plno neprakticky udelanych servisnich veci.
Hm, tolik kritiky najednou, to je na mě síla, ale budiž...Aspoň už je to diskuze o konkrétních věcech a ne o metodě měření vzdálenosti čehosi.Ovšem jinak jsi docela vedle, sedmičkovej bavorák je o třídu výš, takže srovnání se Scorpiem je k ničemu, navíc je cenově úplně jinde.Máš zřejmě naprosto maximalistický nároky na auto, na odkládací plochy.A že se Ti ve Škopku blbě kouřilo, to mě mrzí, ale v autě se kouřit nemá a žádný auto na to není apriori stavěný.
ja taky nesrovnavam co je lepsi a horsi, je plno aut stejny tridy jako scorpio co vetsinu z tehto pro mne neprijemnosti nema. to byly moje vytky k interieru Scorpia Mk3, zadny maximalisticky naroky na odkladaci plochy nemam, jen v tom scorpiu zadny pouzitelny nejsou, myslim takovy kam si dam veci co za jizdy muzu potrebovat a co nosim u sebe a nemam je treba v lete po kapsach jako jsou dejme tomu klice, telefon, krabicka cigaret, zapalovac, brejle, tatranka😊 a co ja vim jeste. Jedina moznost kam tohle dat ve scorpiu bylo obklopit tim rucni brzdu.

A to ze se v aute kourit nema, o zadny auto na to neni staveny to je naka blbost co sis ted vymyslel nebo co to je, auta maji v zakladni vybave popelnik takze se apriori predpoklada ze se v nem kourit bude, co se ma a nema urceny nikde neni.
Keyser: Je vidět, že jsi přesedl do Bramboráka a tak s ním logicky musíš být spokojenej 😃). A taky jsi měl Škopka moc vybavenýho, obyčejná CLka má před šaltrpákou náramnou vaničku na spostu kravin. Ale zas nemá elektrický vokýnka 😒(
to Keyser_Soze: Zas tolik místa v tý sedmě vpředu není. Absolutní vzdálenost odsunutého sedadla řidiče tady moc neřekne, protože když jsem v E32 seděl, bylo tam místa kolem nohou nahoru, vlevo a vpravo asi polovic, co v mojí šestce. Něco jako ve trojkových E30kách. Velký auto, ale jseš tam dost napresovanej.
to:Keyser_Soze

popsal jsi nam nedostatky u scorpia(ktere jsi vzdy tak opevoval) co se tyka vicememne pohodli, zkus napsat co Ti na tom voze nesedelo technicky.Ted mas brambora, tak ten rozdil musis evidentne videt
To rbaron : co máš za káru?Co to je "šestka"?
Hm, pěkné, lae že by i prostorné, je to kupé...
to Jan_Dělo: Vepředu perfektně prostorné, vzadu perfektně tvarované sedačky a když vepředu nesedí dvoumetrovej chlap, tak se tam sedí dobře, holkám teda určitě 😄 Ale osoby nad 180 cm výšky už berou vzadu hlavou strop. Zato vpředu je to s místem opravdu hodně dobré. I o generaci novější trojka, pětka, sedmička, ba i 850CSi je na tom hůře.
Ta sestka skutecne vypada velmi drave.Napis nam k tomu nejake technicke parametry(zrychleni,spotreba,rozvor,moto… kterych letech se to vyrabelo...atd...atd...)Mimochodem, nebyl jsi s tim na Renocar Tuning srazu??
Misto prilis dlouhe slovo tam ma byt ,,technicke parametry(motor,zrychleni,spotreba,rozvo… kterych letech se to vyrabelo??
Tak jeste jednou, nejak to tady blbne.technicke parametry,motor,zrychleni,spotreba,rozvo… kterych letech se to vyrabelo??
😄))))
Ano ,prof to vystihl náramně,CLKo má sice spoustu odkládacích ploch, ale to je tak jediný pozitivum.v základní výbavě "již od 1 356 000 apod" nemáš skoro ani *, všechno musíš dokupovat.Platíš jen za značku, která ani podle statistik poruchovosti nijak zvlášť excelentní není...
Původně jsem myslel, že máš "šestku" Audi - A6.Tohle je lepší...
Hm, jenže místo vpředu je sice hezké, ale tenhle parametr bohužel vůbec nikoho nezajímá, je to zcela marginální záležitost, nikde to neměří.Není umění vytvořit místo vepředu, plno aut tam má místa dostatek, ale vzadu je to skoro vždycky kámen úrazu.
to Podběrák: Myslím, že u kupé, jako auta výhradně pro řidiče, má pohodlí na místě řidiče největší důležitost. Všechno ostatní je mi jedno, pro mě je důležitý výkon, vzhled a pocit z řízení.

Když budu mluvit o našem rodinném Dodge Caravanu 3.3 V6 a budu někoho, kdo má kupé, vytrhovat z debaty o přetáčivosti na mokru vytahováním se nataženýma nohama na zadní sedačce, bude si akorát významně klepat na čelo.
I když na druhou stranu mě rozčiluje, jak získávají v současný době výrobci místo vzadu. Prostě tím ,že omezí místo vepředu, seděl jsem v x autech, kde vzadu bylo místa dost, ale když se narazila přední sedačka úplně dozadu, měl jsem pořád skrčený nohy. A to je podvod!!!
Chtěl jsem někomu z vás(třeba Janu_Dělo nebo Podběráku) dopřát to potěšení, napsat sem 100. příspěvek, ale bohužel to nevyšlo. Sorry😄
Keyser napsal:,,Scorpio jsem mel na bezny jezdeni.Mam radsi nez scorpio tu E32ku od bawora co mam na bezny jezdeni ted. Je sice pomalejsi a nesedi,,.Ty mas vazne pocit, ze E32 sedi hur nez Scorpio??? byť sportovni model
to kamil: To že Keyser napsal? Tak to musel mít na Scorpiu 265ky gumy, tlumiče Koni, Eibaší pružiny a na bavoru všechno ojetý na hnuj. Jinak si takovou věc dost nedovedu představit.
technicky mi na tom aute sedelo vsechno, k tomu nemam moc vytek, az na bezne scorpio problemy (zadni lemy a idle speed control valve a abs) nic, jen snad neprilis nadimenzovanou hardyspojku.

jinak scorpio rozhodne sedelo lip nez E32, myslim scorpio cosworth versus bezna E32, bez adaptivnich tlumicu. skopek jsem mel beznej tak jak vysel z fabriky, original kola 205/50/16 co tam dali v tovarne, stejne tak tlumice.
Keyser: Vidíš, kdybys měl býval místo Cosw. 5dveř, šlo by ti zadní víko zavírat jako nic bez ušpinění. 😃) Jakpak na Bramboru dveřní lišty? Ještě drží, nebo už odstávají? 😄
a oni budou ? ja to nikdy odstavat na baworu nevidel 😊

ted kdyz jsme u toho odstavani, vzpomnel jsem si na typiku scorpia, naprosto diletantsky a debilne pridelanej predni naraznik, kterej casem vypadne/vytrhne z blatniku a na krajich visi.
Keyser č. 118: odpověď: viz. znova můj přísp. č. 90 😃)
Zas se to tady zvrhává k debatě o technice Scorpia, to není účel.Jak je to třeba s mítem v Renaultu Safrane, máte s tím někdo zkušenosti?
Do diskuze by se také mohli vložit pánové z Us cars rémat a povědět nám ,jak je to s místem v Crown Victoriích, Town Carech atd.Moc by mě to zajímalo, jestli překonávají ty předražený německý šunky i v prostoru.
v mém Cadillacu je místa na rozdávání a to všude. Sice je to coupe, ale je pro 6 osob 😄 Jedinnou nevýhodu je to že jako coupe je extrémně krátky. I tak má 5,14m 😄 Jo jo život je otázkou priorit....
To: Píves, Podběrák, Jan_Dělo - máš ještě nějaký nicky v zásobě,nebo ti stačej jen tyhle tři ?????
Ne, už žádný jiný nicky nemám.
jeste doplnim neco co mne doslo az kdyz jsem sedel v aute

17.)viko kufru nema zevnitr ani zvenci zadnej prolis na zavreni, coz je na spinavym aute docela vopruz

18.)zamek kufru ma tendenci zustat zamacklej a pak nesmyslne otvira zavira otvira zavira...

19.)"odkladaci prostor" na levou nohu je sirokej asi jako 1/2 chodidla a tudiz nepouzitelnej, pohodlne odlozit levou nohu proste nejde. furt sem nevedel kam s ni, az sem se naucil levou brzdit.
Tak o tom vypadávajícím přdním nárazníku jsem eště nikdy neslyšel.Proč jsi najedno utak zaujatej proti Scorpiu?Kdo tě platí za tu kampaň proti němu?Díky
neslysel, tak se bez ven podivat, projdi se po meste a koukej se na naraznik a predni kolo, uvidis ho znacne niz, nebo v narazniku sroub jak to dotycnej vyresil tak ze to natvrdo prisrouboval, parkrat do tebe nekdo drcne pri parkovani, vnitrni plech blatniku se prohne a ten plastovej cep vyskoci ven a uz v nem nikdy poradne drzet nebude.

ad najednou zaujatej, to teda vubec nejsem, scorpio jsem tri roky mel na bezny jezdeni, znam jeho klady a zapory a nidky jsem nezil v mytu ze zrovna to auto co mam je the best of best (coz je pro mne jina znacka a auto, a sice auto momentalne pro mne financne nedostupny)

ziju v realite a jsem schopnej si pripustit i vady toho co mam aniz bych se z toho nejak vykrucoval.
Jo taky bych si koupil Bentley Azzure, protože je to best of 😄 Jenže je v tom menší decetní problém. Cena 14 mil Kč není tento týden pro mě dostupná.
A co Lamborghini Murcielago? Nepujcuji nekde tuhle karu na vikend? 😄
Ne Lambo ne. A když jo tak jen Diablo, to je tvor. Murcielago je už uhlazený a hodný 😄

Bentlez Azzure je moje pošušňáníčko..... 😄 Holt jsem na aristrokraty zatížen

No na weekend se u nás půjčuje jen Porsche. Tuším že asi 20 tis za den.
se mi budete asi divit ale mym vysnenym autem je rejze 😄 chci lexuse 400vku ale od roku 98 (starsiho muzu mit ale nechci) nebo 430, ovsem oboje je milion a vic a to ted pro mne neprichazi v uvahu.
No tu 430 bych pochopil. Nicméně pořád je to jen luxusní auto 😄 Žádné charisma, žádná historie... 😄 Jo Bentley Azzure....
ziju na s nohama na zemi, porad je pro mne realnejsi do roka jezdil ojetym lexusem 400vkou z 98 roku nez bentleyem 😊
Zeptej se profa, jak mu tohle auto "učarovalo". Přijel zpátky a rád sednul do starýho Chevyho.
RB: Keyser mluví o ročníku 98 a ne o popelnici z r.92😃 Já ani nevím, jak ta poslední řada vypadá, a když na to tak myslím, tak ani nechci vědět. 😃) Jsem skromnej a stačí mi co mám.
hele ja mam s 400vkou lexusem nalitano asi 30tisic takze vim proc ho chci. 😊stejne tak jsem vedel proc chci E32ku a proto jsem spokojenej jak prof rika 😊
Hm, taky bych si nechal říct s tou 430. Je to nádherný auto, z venku, zevnitř, za jízdy, prostě super. Škoda, že na něj taky nemám😄 Je to prostě japonec v tom nejlepším slova smyslu (stejně je mám nejradši). Co je to charisma? Nedokonalost? Dělám spíš do motorek než do aut a když se nějakym stroji povídá, že má charisma, nikdy bych si ho neokupil. Obvykle to totiž znamená, že má třeba vibrace (motor musí bejt cejtit, ha ha), nebo nevyrovnaný průběh výkonu (plynulý nárůst výkonu a krouťáku je přece nuda, díra ve 4 tisících a kopanec v 7 je ideál, že?), nestabilní podvozek (to je přece v zatáčkách sranda) a tak bych mohl pokračovat. Prostě jenom kecy na omluvu nedokonalosti. Ale možná že u aut je to charisma někde jinde😄.
Lexusy jsou jen vodvar amerik, navíc jsou předražený,kdybych měl ty prachy, beru hned Park avenue.
Jo jo další znalec. Bucíci jsou fajn moc fajn. Amrický design a to i v interieru. Skvělé motory skvělá auta. Koupil bych si Le Sabre za nějakých 1.25 mega a byl bych v pohodě.
Mám takovej pocit, že ten další znalec je pořád ten samej P. a P.😄
Jakej P ? Kdo taky zase využívá dva nicky ??? grr
Napočítal jsem 4 nicky - píves, podběrák, jan dělo, jan tleskhuba - jestli se pletu, opravte mě někdo. Hele a ten Lexus 430 je vážně dobrej, odvar vypadá jinak😄
nicméně když to vezmez kolem a kolem tak v aute potřebuju klima automat a el.okna. Víc toho nepotřebuju co do luxusu. Bezpečnost je jiná, čím více tím lépe.
Souhlas, ještě bych k tomu přidal kůži a výhřev sedaček. Ty ostatní serepetičky jsou fajn, jsem hračička takže ocením každou ptákovinu, ale nutný to není.
Tak kůže je přesně to co bych v autě nikdy nechtěl. Bohužel jí mám. I kdybych si objednával Bentley Azure tak si tam nechám dát místo kůže nějakou přijemnou látku. Plyš nebo tak nějak. Kůže je dobrá na koukání, ale ne na používání. Tedy dle mě.
to ace2: Po Buickovi bych strašně toužil, kdyby místo svejch "maximalistickejch" V6 3.8 měli třeba výkonově degradovaný motory Northstar 4.6 nebo jejich míň objemnější verzi s tak cca 250 koňma. Potom by ten motor byl nesmrtelnej a Park Avenue krásný auto, jenom ten V8!!! Se starší generací Park Avenue jsem jel na stopa a je to bomba kočár.
Ja bych jen nesouhlasil s nazorem "skvely motory".Naopak bych rekl, ze motory v americkych autech, jsou pekna hruza.Tak napr. V6 3.8 z Buicku Park Avenue nebo LeSabre ma jenom 205 koni(150 kW).Pomer objemu k vykonu je hrozne maly a pokud vim, tak tento pomer patri mezi hodnotna kriteria motoru.Vzdyt v nekterych evropskych autech napr. Saab, je stejny vykon dosazen z dvoulitru, nebo v osmnactistovkach jako u koncernu VW, i kdyz s preplnovanim.Slusna 3.8 V8 nebo V6 v Evrope ma 200 kW(napr. BMW).Hrozive maly je u toho motoru v Buicku i tocivy moment - 230 Nm az pri 4000 ot.Takovy tocivy moment ma o 250 kg lehci Octavie.Navic to jsou automaty, coz na vykonu taky neprida.Ja bych hadal, ze ty auta musi byt pekne liny, pomaly na rozjezd a v kopci hnedka podrazujici.
Beránek: Nečti tolik technických dat a svez se v tom někdy. Tabulkový hodnoty jsou k ničemu. Pokud nejsi příznivec tuněnýho Golfa nebo Vectry tak pochopíš o čem to je. Já taky nemám ameriku ale svezení v tom nikdy neodmítnu, je to vždycky zážitek.......
Ještě jednou specialně pro beranka : velký objem + nízké otáčky = spolehlivost, velká životnost, výkonová rezerva. malý objem + vysoké otáčky = malá životnost, poruchovost, malá výkonová rezerva. A nehádej nse o tom o čem nemáš šajnu, působíš Hufovatě.
Ja se preci nehadam, jen se snazim vest debatu. 😃) Maxima ma pravdu, ze fandim spis "tunenymu" Golfu.S tou malou zivotnosti to ale ve srovnani s motory americkych aut jiste nebude zas tak spatne.Je sice pravda, ze nevim kolik presne takovy motor vydrzi(napr. T4 z Volva S40, coz je vykonove stejne motor z LeSabre), ale urcite to par set tisic kilometru bude(pokud nejezdi clovek stale na hranici cerveneho pole).Vykonova rezerva?To myslis, jako ze ma motor dost sil na to, kdyz je potreba predjizdet?No ja bych rekl, ze jestli ma auto skoro 1800 kg(Park Avenue), ale motor ma jen 200 koni, tak asi takovy zazrak pri predjizdeni nebude...ale rad se necham poucit. 😃)
No takhle toho moc nezjistíš. Až se v nějakým autě projedeš, nebo ještě lépe ho budeš řídit tak zahodíš papírové hodnoty. Jinak kolega, který si auto kupoval original v USA (Cadillac Sedan DeVille) tak se ptal kdy má čekat problémy s motorem. No tak kolem 800 tis mil 😄 No ale budme při zemi. Motor to vydrží jenže dřív začnou odcházet věci kolem. Jinak americkej motor když má olej, tak se nedá zničit. Automat ti nedovolí ho podtáčet, či přetáčet a pořad pracuje v optimálních režimech. No a hlavně tyhle motory pracují na extrémně nizkých otáčkách. Při jízde po okrskách překročíš hranici 2 tis ot/min jen když kick-downuješ a předjíždíš. Když jsem jel s kolegou ze Dvora do Prahy tak otáčky pořád kolem 1300-1500 a to má na počítači možnost si ukázat přesné otáčky v přesných hodnotách. Moc fajn věc. Jinak ty auta jsou dělaný na akceleraci, když na to dupnes tak to jede. Nutno říci, že nejvýkonější jsou spíše menší limuzíny než ty vlajkové lodě, jak je zvykem v Evropě. Třeba Lincoln dělá svého Town Cara a taky má něco málo přes 200 Hp no ale má lepší levnější modely s větším výkonem 😄 Prostě u těchto lodí se počítá s decentní jízdou. Taky jsem si říkal, že kdybych měl o 40 koní méně tak by to bylo akorát, že takhle je to na zabití. A to mám 188Hp a 330Nm takže taky nic extrémního.
Tabulkový hodnoty jsou fakt k ničemu, hodnota max. výkonu toho o motoru moc nevypovídá. Je to hlavně o pocitu a je logický, že ten pocit bude jinej s V8 230PS než s turbo čtyřválcem 2.0 230 PS(Impreza). Už jen proto, že celý auto je jinak stavěný - celkový dojem auto nedělá jen motorem. To je na každym, co si vybere. Mě malý nadupaný auta nic neříkaj, jsou nepohodlný, nervozní a hlučný a pro tvorbu adrenalinu je stejně lepší motorka, co takhle 143 PS, 208kg 0-100km/h cca 3s. To jsou zase jen tabulkový hodnoty, stejně je potřeba se na tom svézt, popsat se to pořádně nedá.
to beranek: Jéžiš, to jsou voloviny. Nedělej krávu, beránek. Vždyť to, co sis našel, jsou hodnoty lb-ft, nebo jak říkám já, v librostopách. To je úplně jinej údaj než Nm. S oktávkou jsi to taky trošku přepísk. Tyhle auta jedou a jedou velmi, velmi dobře. Je to nádhera, prostě tam prskneš Dčko, můj auťák, můj hrad. U ameriky vozíš s sebou výlučnou karosérii, která je tak velká a pevná, abys v kilu přežil náraz do stromu bez pásů. Vůbec jsi to nepochopil, tohle není žádný nismo exvitermini.com - 3rotor.com , ale je to o cestování. V americe když je napadne, že se jedou koupat dva tisíce kiláků k jezerům, nemaj čas na takový kraviny jako řazení, vytáčení motoru a podobně. Prostě se nakýblujou do auta a jedou.

to ace2: Auto je můj druhej obejvák. Tam se musí dát kouřit, jíst, pít, *** a nebo hrát karty. Nemám Bugatti Royale za 400 melounů, abych se bál tam upustit sirku. Stejně moje auto bude buď pryč a nebo se prostě až to nebude k tomu, pustím do renovace a pak už na něj budu hodnější. S kůží máš problém, protože si nějakej hňup před Tebou neuvědomil, že je to stále trochu živej organismus a jednou dvakrát do roka potřebuje nakrmit voskem. Pak je hebká a příjemná a vydrží padesát let. Ale to není výjimka, většinou se o kůži nikdo nestará. Jak se těšíš na Brno? Já už jsem naplnil auto, juchúúúúú! 😄
Ty vole on četl libro stopy ? 😊)))) No jo no, tak to je potom těžký.... 😊) konverze je 1.35582 tedy

lb-ft x 1.35582 = Nm

No na Brno se těším, to je jasná věc 😄 Jak bych nemohl ? Brno je the best of Czech rep.
No jo, koukam zpet do tech tabulek a jsou to opravdu udaje v lb-ft.Nejak jsem zapomnel na jinakost americkych mericich jednotek.Takze to mame ... 311 Nm a to uz je rozhodne lepsi. 😃) Nicmene, jak bylo receno, vse je o stylu jizdy.Kazdy necht voli to, k cemu ma bliz a co mu vic vyhovuje.Verim, ze americka auta odrazi tamni poptavku a ze styl cestovani je proste uplne jiny.Kdyz porovnavam auta, vzdycky je porovnavam podle mistnich podminek, to znamena, jak se hodi na nase silnice a jak padnou memu stylu jizdy.Americky auta jsou pekne velky a siroky, ale to proto, ze tam jsou taky pekne siroky cesty.Jizdu v aute, ktere ma pres pet metru a na sirku neco kolem 1.9, jsem zazil a vim, ze je to sice "ňam ňam" bezpecny pojezdenicko, ale do narocne dopravni situace(treba v Praze) se takove auto hodi mene nez auta mensi a uzsi.Ale jak jsem rekl, zalezi na preferencich.Hmm, Podber mi to vysvetluje uz skoro 5 let a porad mi nerozumi,ze uprednostnuju Lupo GTi pred Town Carem... 😃) Jenze pri mem duchu jizdy je vetsi pozitek v Lupu nez v Towncaru, znas me... 😃)
Cože?!?!?!?!?!? Lupo GTi???????????????
No jasne, ma 125 koni, necelou tunu a jen 3 a pul metru, do mesta naprosto idealni - silny a maly. 😃) No tak to neberte zas az tak vazne, to ja abych popichnul Pivese, Podberaka a spol., ktery neuznava auta pod 4 a pul metru.Vzdycky mu rikam, ze bych ho s Lupem zariznul, ze by koukal... 😃))))))))
no zatim nas tady zarezavas jen tim ze chces maly auto protoze zrejme neumis parkovat 😄 jina vyhoda maleho auta do mesta neni. 😊
Ale jo, umim parkovat. 😃) Ale teda urcite se shodnem na tom, ze treba na prazsky husty provoz je maly auto lepsi nez auto, ktere ma pres 5 metru.Clovek se lip nacpe do krizovatky, kdyz mu metr a pul schazi, no ne?Siroky auto je taky nevhodny na predjizdeni kohokoli na okreskach, mam s tim sve zkusenosti(na nic mi byl vykon Audiny, kdyz jsem vesnicana ve skodovce nemohl predjet, protoze se bal jet u kraje).Tam by se Lupo prosmyklo jako myska.To auto ma svy vyhody, uznej! 😃))))))))))))))))
Ale notak, nebud porad tolik vypleslkej z A8cky kterou ti pucili na MMF jakozto chudemu studentikovi 😄 zkus si s takovym autem jezdit dyl a nasbirat nejdriv nakou praxi a zjistis ze takovy terno to neni co tady vypisujes 😉
Vy s tím naděláte. Já už jsem několikrát říkal, že by se mi páčilo mít do města Smarta 😄 A nejhorší na tom, že zcela vážně.
ace: 194: Ty jseš fakt asi blázen 😃 Pokud Smarta, tak jedině z recese jako emblem na kapotu.
No ted jsem si o weekendu pořídil jiné auto. Tedy ho spíš pořídil otec 😄 takže Smartík nebude. Jinak foto asi 30 min po pořízení našeho nového miláčka do rodiny je zde. Rok 1970 7.5 V8. Takže já a...

www.sweb.cz/…nd-his-vetta.jpg
ace: Příjemný chvíle u čištění těch výfuků 😃))
Hmm už se mi podařilo při vystupování spálit si nohu 😞
Ace: To vážně náááádhera.... a bigblock k tomu... i ta spálená noha za to stojí ne? 😊)))
No jo 454 CUI a 4 st manuál. Jedinná nevýhoda, že při 130 mil/hod se ohnou zrcatka k zemi 😊

Jinak se s tím dá rozjíždět na jakýkoliv rychlostí stupěn a na 2 při rozjezdu to protočí kola na požádání. Nicméně je fajn, že se nemusí téměř řadit. Na 3 se dá jezdit po většinu času.

Zase blbne zdejší server a příspevky se hažou do minulosti, takže toto je odpověd na MAXIMU
Nejsou ty 4 kvalty moc? 3st automat by na takovej motor stačil, ne? Ale stejně je to krásná kára.
No to je manuál ne automat. Jinak řazení je takové trochu jiné než na co je člověk zvyklej. Tady je to takové strojové. Spojka je zcela v pohodě tam problém není. Ale páka tě nechá vyhutná to přeřazení. Prostě 1 cvak za 2 cvak za 3 cvak. No a další nezvyk je ten, že se naprosto minimálně řadí. Jo a 4 se tam moc nedává, tak maximálně na dálnici při pianko jízdě.
ne , smarta ne jako emblem na kapotu ale do kufru jako zachrany clun 😊
Maxima (nebo kdo) se neplete, opravdu používám 4 nicky, ale to snad nevadí, ne?
Jinak mám tady z té diskuze dojem,že jste všichni úplní maximalisti, co se týče požadavků na auto.Rbaronovi vadí na Buicku, že nepoužívá osmiválec a podobně, někdo zas mluví o kůži...to jsou věci, který nemaj prakticky žádněj význam.
to Jan_Tleskhuba: Osmiválec je tak výlučný motor s tak harmonickým zvukem a chodem, že je na míle vzdálen od ostatních motorů a jejich sprostého vrčení. Navíc u ameriky je to otázka života a smrti. Jo, ještě jedno mínus. Má to přední náhon a to bych nechtěl. To je taky hodně zásadní otázka. Nepřipadá Ti to jako blbost, že ne?

to ace2: Jestliže je o kůži dobře pečováno a máš ji v klimatizovaném autě, pochopím Tvou stížnost jenom v případě, že si před nasednutím auta chodíš zaběhat a bez osprchování tam sebou pleskneš. Jinak je kůže špičkový materiál a jestli jsi seděl třeba na heboučké kůži v 300M, tak víš, o čem mluvím.
No to že auto nemá V8 je dost patrnej nedostatek 😄 Jaký maximalisti.... ?!
Ale abych taky napsal něco k tématu : Nevím už kdo tady vychyvaloval renault 21 nevada z hlediska prostoru.Tedy : dnes jsem v jednom seděl a pravda je taková, že je to oproti Scorpiu prostorově mnohem skromnější, vnitřek je celkově menší. Když jsem narazil přední sedadlo úplně dozadu, měl jsem dost pokrčené nohy - žádný pohodlí to teda nebylo.
Prostě chci jen říct, že jste fajnšmekři, ale nemyslím to ve zlým,mně zase zajímaj jiný věci...
to Jan_Komoda: Mluv na nás pod jedním nickem, už Ti to někdo říkal, ale teď se přidávám i já a mám potřebu Ti říct, že jsi jak malej kluk.

Mimochodem, ty ses asi nikdy pořádně nezaposlouchal do těch melodií, co umí motor vydávat, co? Jinak už bys například nikdy nechtěl jezdit čtyřválcem jako já 😄
Jinak máš pravdu, skutečně motor neposlouchám, nevím, jak to někoho může vzrušovat, nicméně každej je nějakej.Vůbec nejradši jsem, když je motor slyšet co nejmíň...
Zvuk motoru je fajn. Když jsem měl Saratogu V6 3.0. Tak jsem si vychutnával ten senzační zvuk V6 když se velmi polehoučku dostávala z volnoběžných otáček. Jo jo. V8 má zvuk jinej. Bublavej a víc ohraničené jednotlivé zvuky. V6 má takové plynulejší zvukové přechody... ach jo sem divnej. No ale záleží co je to za motor. Nejlepší zvuk mají 2v naválec 4ventil to už není ono. U V6 to zní jako japonskej 2.0. A V8 32v jsem neměl čest. Tam se to zatím moc neuchytilo. Nakonec u V8 k tomu není moc velký důvod
to ace2: Nad pravý americký OHV V8 prostě není. Pak se mi ještě líbí ten rozdíl mezi klasickým smallblockem 5.7 a bigblocky přes sedm litrů. Ten rozdíl prostě JE SLYŠET! Jinak musím říct, že Cadillac Seville STS má nádhernej zvuk i když je 32V, ale samozřejmě už to není ten pořádnej bubláček, co se z amerik ozýval do osmdesátých let, bohužel. Když pak posloucháš A8 4.2 V8 nebo BMW 540i, máš co dělat poznat ho od šestiválce. Ale s dobrým hrdelním výfukem to jde.
No to je právě ono. Zvuk motoru musí jít od motoru a ne z vejfuku. To mi bylo právě na Saratoze sympaticky. Slyšel jsi ten zvuk V6. Mimochodem tenhle motor (ačkoliv je de facto od Mitsubushi) má ukazkový zvuk V6 na tom se to dá vyučovat.

Na Cadillacu mám sportovní výfuk. Bohužel. Předchozí majitel chtěl podrthnout zvuk V8. Což o to ten zvuk je fajn a dokonce není při ustálené jízdě a je jedno jak rychlé slyšet. Ale na můj vkus by se hodil do Camara, nebo něčeho podobného. Pravda zatím každý ten zvuk pochválil. Ale stejně tak někdy dám normální tlumič. Nicméně až časem. Vejfuk je nový od svodů až po tlumič, takže se mi na to šahat moc nechce.
Zajímavě se taky změní zvuk, když otevřeš sání. Mnohem lepší než jen od otevřenýho výfuku. Ale nemyslím si, že se tyhle úpravy hodí pro velký pohodlný auta, ty jsou o tichu a pohodě a decentním V8 zvuku. Ten Caddy STS stál v pondělí u nás před firmou a zvuk těch 32V je nádhernej i když jinej než 16V (schválně jsem počkal až bude odjíždět)ale jinak nevypadá nic moc, možná kdyby měl jinou barvu než bílou... No a co se kůže týká, sedí se mi na ní dobře, krásně vypadá, ale hlavně se asi tak milionkrát líp udržuje než látka.
No kůže. Vzhledem k tomu jaký mám potíže z kůží tak ti nějakou snadnou údržbu můžu vyvrátit. Mám jí na předních sedácích popraskanou a to tak že hodně 😞( volant mám ohmatenej a nevypadá zrovna podle představ 😒 takže kdybych to chtěl dát do pořádku, tak bych to viděl na 30 kolíků asi nejmíň 😞

Nicméně to vyřeším, tak že si nechám od nějaké krejčí ušít přesně na míru nějaké plyšové potahy, ale takové aby to bylo eňo ňůňo. Nic jen tak. No na přešítí do kůže se mi vážně minimálně 20 hadrů dávat nechce 😞

No jinak ten SeVille je auto, který se hodí pro Evropu. Má totiž jasně Evropský design což byl zjevně záměr a americku bys tam nepoznal ani náhodou. Je to klon Audi a BMW. Prostě sportovní limuzína. Nutno řicí že celkem fajn a třetí brzdové světlo je super 😄 Pravda přední reflekrory jsou agresivita sama o sobě. No a interier není sice original Cadillac a Amerika z něho cítit prostě není. Nicméně za ty prachy... sem viděl 2 roky starýho lahvově zelená metla. Najeto pár mil a byl za 1.2 Mega.... nebo stál stříbrnej v AAA za 995 tis taky pár najeto. No nekupte to... Taky že jo a docela rychle to bylo pryč. Jen sem je nikde neviděl na srazu, nebo tak.
Když se kůže správně ošetřuje od začátku, vydrží věky. Jedinej problém je ten volant - ten se nedá mazat pač by klouzal, ale to by nemělo stát majlant, znova ho obšít. Jinak to ošetřování spočívá v tom, že se 2krát ročně sedačky namatlaj přípravkem na kůži, toť vše. Nebo to udělaj v každý ruční automyčce. A nejsou na tom potom žádný fleky od dětí, psů, milenek a pod. Z látkový sedačky se takovej flek skoro nedá odstranit, i když to brutálně vyčistíš tak za chvíli zase vyleze zpátky. A navíc po mokrým čištění se v autě nedá 2 dni jezdit, s kůží jedeš hned. Když je ale kůže už poničená od předchozích majitelů, je to ošklivý a drahý na výměnu.
Reagujte někdo na tu nevadu, kde ste všichni...
Kolík80
To jsem psal ja. Po pravde nevim proc bych soupal sedacku az dozadu, kdyz pak se svymi 180 cm nedosahnu na pedaly, na volant, ani na radici paku... Vsiml jsi si tech kolejnic?? Zkusil jsi nastavit sedacku vepredu normalne a sednout si dozadu?? Ja netvrdim, ze Nevada je nejvetsi auto, ale rozhodne bez problemu pojme 4 lidi. A to me staci, stejne jako jezdim vetsinou sam... Rozhodne je tam vic mista nez napr. v doutniku, coz je auto o tridu vis... Ale design (hlavne interieru)je desivej 😲((
To Lucky : hele, co to je nastavit si sdačku vpředu "normálně"?To je širokej pojem, u mě to třeba znamená, abych si moh natáhnout nohy a měřím 192 cm😊.
Kolík80
To znamena nastavit ji tak, abych si pohodlne sednul za volant. Jinde ve svem aute nesedim...
OK. budu používat jen jeden nick, asi se to nesluší. Ale teď jsem viděl pár fotek Buicku Roadmaster...takový auto mít, tak bych se asi na místě ***, pochcal a zeblil radostí.Znáte ho někdo?
Jo znám RoadMastera. Vyráběl se jen do 1994 s výkonem tuším 240Hp u 5.7 V8 nicméně u těhle aut je spíš zajímavější krouťák, ale ten už nevím 😄 Jak už jsem několikrát psal, byl to levnější Cadillac DeVille Concours. Na pohled je tenhle Bucík moc fajn, jen ten interier se podle mě moc nepovedl. Byl šedý (asi jako u Koktávky) a celkově velmi nudný. Prostě budíky (klasické) a dál nic moc zajímavého. No jinak místa všude hodně a to, že moc. Se musím přiznat, že sem s ním nejel, takže nemůžu referovat, ale pochybuju, že by jezdil špatně a hlučně 😊))) holt vlajková loď. No a seženeš ho za pár kaček. Tak do 200 tis no problemo.
To ace2😒hyba lávky, příteli, Roadmaster se vyráběl do r.1996, a ne 1994.Ale jinak dobrý.
No nekecej do 1996 ? To mi něco v tom případě uniklo 😄 To se musí dohledat a doplnit chybějící informace... 😊
A měl v 96 už 260 koní a 447Nm no to není na eventuální kombík vůbec špatný 😊

Foto

[odkaz] /f/332/936/12h/www.edmunds.com/pictures/

Bez mezery
jednak prijemne chladi, a druhak je fakt jednodusi na udrzbu, ACE tvy problemy s kuzi prameni jen z toho ze se o ni nikdo nestaral, to ale neni problem kuze, ja ji ve skopku dycky jednou za rok namazal kramem co je normalne na kuzi s nakym vcelim sajrajtem, sice druhej den byl cejtit takovej smrad jak z vceli plastve ale pak to prestalo a po letech jsem auto prodal bez nejakejch prasklin.

a navic jak rika maxima, muzu nechat psa na sedacce, nevadi mi kdyz si ukapne kdyz ho vezu jeste v narkoze od veterinare protoze to jednoduse utru a hotovo, stejne tak kdyz se mi rozlije vanilkovy shake od mcdonalda. stejne tak stopy po psovi, utru vlhkym hadrem a hotovo.

Textil clovek aby nechaval porad cistit mokrou cestou... Jedina nevyhoda kuze byla v mym pripade ze ve skopku byla cerna, ostatne tam bylo cerny vsechno a kdyz do toho clovek vlez uprostred leta tak se moh zesrat 😄 ale to i ze vzduchu a ja dycky kdyz v lete lezu do auta tak ho nejdriv nastartuju a necham vychladit tak akorat na cigarko venku a pak jedu.

v baworu bohuzel kuzi nemam ale v nejblizsi prilezitosti ji tam hodlam strcit.
No to máte pravdu. Tu kuži zjevně nikdo neošetřoval, což mě irituje tak mohl být někdo tak ignorantský 😒 No jinak dále mi na kůži vadí že vrže 😄 No a látka je pro mě příjemnější, je útulnější atd... tedy tím myslím ty optahové materialy co jsou v Cadillacu 😄 Plyš plyš plyš jemné příjemné hebké .... jo jo. Ne ta pytlovina co je ve Feldě, nebo ty exkluzívní látky u VW či Hondy 😒 V Saratoze jsem měl plyš a bylo to velmi přijemné a pohodlné. Mno jinak v autě se nesmí jíst a přirozeně kouřit či podobné neplechy. Psa nemám, tak je to shumak a celkově jsem k autu čistotný. No jo no co se dá dělat.

Tak mi alespoň poraďte kdo by mi dal volant znova do kůže.
no prave a ja v aute jak jim tak i kourim, z kuze se to jednoduse otre, a kdyz je osetrovana tak nevrze.
Keyser_Soze-kuze v zime sice prijemne chladi, zato v lete, kdyz nechas auto na slunicku, tak prijemne pali... 😃)
jedno slovo: Klimatizace
vsak jo, ale sedni si do toho, kdyz potrebujes hned odjet, znam to z vlastni praxe... 😃)
ja si vetsinou ty dve minutky dopreju 😄
No zrovna dneska bude potřeba nechat pracovat klimu trochu v předstihu, kůže nekůže. Mám černý auto 😒(.
rbaron tady napsal jeden z nejkrásnějších příspěvků, co jsem kdy četl, bravo.Vážně!!!
Jinak, beranek nevim proc sem leze, nema cenu se s nim hadat, ja uz to delam 5 let a on to stejne nechape.
To ses *** v kině, ne?!To já vůbec nepovažuju za auto...ale to dobře víš!!!
Taky zcela nchápu myšlení lidí, že řeknou, že chtějí malý auto, aby se jim dobře parkovalo.Copak auto je na parkování?!Já bych řek, že spíš na ježdění.-)
On si beranek mysli, ze kdyz nekoho predjede ("zarizne"), ze je lepsi nez ten druhej.Bohuzel jakasi obdoba toho Hufa...
Ale no tak, Kajo, co je to za reci?Ja tady zlehka zertuju a ty takovyhle hlasky plny chladnych hran.Co takhle trosku nadhledu, no?Ja prece nejezdim svizne, abych si neco dokazoval, vime?Proste mam jen tezkou nohu na plynu, to je vsechno. 😃)))))))))))))))))) Mimochodem, "obdoba Hufa", to je kompliment nebo nactiutrhani? 😃)))
Jinak, zapomněl jsem tady podotknout, že se mi začíná HODNĚ líbit to nový Scorpio - teda ten model 95-98, kterej jsem dřív nemusel. Teď v něm trošku spatřuju Crown Victorii - kliky u dveří, tvar kufru atd.Tedy "evropská Crown Victoria",náhražka, ale důstojná - až na ty přední světla, ty mě serou...
Ale je to spatny zertovani, urazis nase idealy a nutis nam naky Smarty a lupa.
Víte někdo ňáký pikantnosti o tom Scorpiu 95-98?Myslím hlavně prostor vevnitř - jestli je vevnitř větší než to minulý atd.(řek bych, že těžko), byl bych povděčen za jakékoliv informace.
Snad jenom, že ty zadní světla jsou super. Spíš bych řekl, že nemají chybu.... Škoda, že se to moc neujalo... asi to bylo už moc amerikánské...
Ten TD model je fakt neštěstí. Když to ale jede, tak to zase stojí za to.
Tenhle model je fakt hezkej, ale nevim nevim jak by přestál tvoje měření místa. Už jsem tu někde psal, že jsem měl tohle (bohužel TD) i ten starší model (bohužel v6 2.4OHV). Oba motory strašný. Prostor vevnitř je rozhodně menší než u staršího modelu, může za to všelijak "boulovatej" interiér. Jinak se to dost sype, ale zase se dá koupit opravdu za málo. No jestli to musí být, koupil bych ten Cosworth, ale určitě ne s plynem, to měl pro změnu kolega z práce a nakonec stejně jezdil na benzín.
nevím, nevím, zdají se mi ty auta, až příliž veliký, a furt se zvětšujou, vždyť přece s budoucností přichází miniaturizace, tak proč zvětšovat auta?
Ace: jsem pochopil, že je to manuál, jen jsem měl na mysli, že k takovýmu motoru se spíš hodí automat.....

Ing.K: Proč zvětšovat auta? No přece aby byly velký😊))
IMHO bych řekl, že je to trend zvětšovat auta. To je pořád větší rozvor více místa, širší atd. I malé auta jsou čím dál tím větší. Normální přirozený vývoj.
*, kdo je ing. kunďaba?Já to teda nejssem, zůstal jsem u svých 4 nicků a používám už jen jeden, když jste mě tak zjebali...
To ace2:Ježiši manuál...to je skoro urážka, ne?!To se amíci trochu pomátli, ne...
Jan_Dělo: No na to že je to 1970 to tak špatný není. A stejně se vůbec neřadí, se jezdí jen na trojku... a to i de facto rozjíždění
takze by tam mohla byt i moje vysnena dvourychlostni prevodovka. jedna rychlost dopredu, druha dozadu 😄
No tak to by to chtělo potom asi 800 Hp a 1300Nm aby se to obstojně hejbalo 😊))))) No jinak dnes to řeší variátor 😄 Tam to tak je 😄 Jedna dopředu, druhá dozadu.... 😊
Taky chci variátor, ale zatím nevím o slušným autě do kterýho by se montoval. Zkošel jsem ho v Primeře 2.0, dojem z převodovky super, ale moc malej motor. Údajně je pořád potíž s životností variátoru pokud přenáší větší krouťák (třeba z 3.0 a vejš). Taky mě překvapilo, že je těžší než normální převodovka.
S variátorem jsem ještě nejel, takže těžko říci. Nicméně papírově to vypada skvěle. Snad konečně zapadne manual do historie
Obávám se, že nazapadne. Pořád je a bude spousta lidí, kteří chtějí bůh ví proč lomcovat za jízdy klackem. Hele ten variátor si fakt běž vyzkoušet. V Nissanu Praha (Kolbenova) ho mají v předváděcí Primeře. Jen kvůli tý převodovce to stojí za to.
No jo, u sportovního auta OK, ale u 90% aut nemá manuál smysl, je to přežitek. To je jako, kdyby se auto startovalo ručně za pomocí takové té tyče 😄 Mimochodem jsem to viděl v sobotu u Rolls Royce pravda byl z roku 1929 😊ale jinak měl startér elektrický. 😄 No to je jedno. Variátor v tom je budoucnost. Má menší spotřebu než manuál a vůbec spojuje všechny výhody automatu s manuálem. Hmm vyzkoušet to budu muset, abych si doplnil vzdělání.

Mimochodem nechcete někdo 405 1.9 TD 1994 v exkluzívním stavu a najetýma 64 tis km !!! ? Ty kilometry jsou doložitelné. Otec s ní jezdil jen o weekendech mimo město. Otec má tento týden nákupní horečku a zainvestoval do dalšího auta. Takže jde 405 z garáže. Žel Bohu to není Jaguar a žel Bohu to je diesel 😒 Alespoň že je to velké, bezpečné a pohodlné. No kdyby měl někdo zájem...
Já se trochu zastanuberanka, ta A8 není zas tak úplně na *, i když já styl VW nesnáším, všechno vokradený, zejména sedadla, upjatej německej styl to bych blil...
Sorry za ty preklepy, ja jsem ňákej privožralej
Nemůžu si pomoct, ale když si mám představit koráb silnic, tak bych si raději koupil nějkaýho novýho lexusa, nebo camry, než scorpio, místa je stejně, ale je to luxusnější
No jo! Pokud zanedbáme cenový nepoměr v řádech 10 násobků, tak s tebou naprosto souhlasím. On ten nový Maybach taky není k zahození ;o)
Místa není stejně, jsou to předražený auta,a platit jen za značku může jen úplnej ***😄
Když na to ten člověk má, tak se nebude dvakrát rozmýšlet mezi neznačkovým autem (ford scorpio) a značkovým (mercedes, audi,...)
Značka je otázka sympatií, já bych si třeba audi nekoupim, protože je mi nesympatický. Obecně dávám přednost Japoncům, což jsou pro někoho nepřijatelný auta (nevím proč), líbí se mi taky Ameriky (takovej Park Avenue je mňam)........
To Kunďaba - s tím souhlasím , taky jsem si hrál s angličákama. Ale ty se sem nepleť, my tady mluvíme o opravdových autech.
😃 Hele Lenine v AAA stojí náááááádherná Crown Victoria 1990 5.0 V8 za tuším 95 tis. Nechceš koupit náhradní ? Fakt vypadá dost dobře. No a mají tam asi 2 Buicky. Road Master a Century, jeden Lincoln Continental,ThunderBirda a samozřejmě stále Catalinu. Záhledl jsem tam i Fiero s kitem Ferrari. Takže chce-li někdo ameriku v AAA mají ted sklizeň. Ta Viktorka vypadala vážně velmi pěkně a udržovaně.
Já budu rád, když mi dodělaj kola do srazu - eloxuju elektrony a nazouvám nový gumy.
Ja nevim, co je "znackovy" a "neznackovy" auto. A pokud jde o velikost, resp. prostornost, tak "co je velky zvenku", "nemusi byt nutne velky i uvnitr". Jedno porovnani (kdyz uz se debatuje o autech v Americe): Honda Legend-Acura a Lincoln Town Car (opravdu "auto do mesta" po americku...). Oproti Lincolnu vypada ta Honda jako nedospely auto. Ovsem jen do momentu, nez usednete dovnitr. Snad jen ten kufr ma Lincoln vetsi. Holt americky auto musi predevsim uvezt motor: Lincoln mel, tusim, V8 5,4 litru, zatimco Honda "jen" V6 3,5 litru. Jizda s Hondou byla podle evropskych kriterii vcelku normalni, byt o mnoho mekci, nez v pripade stejneho auta v evropskem provedeni. Zato Lincoln po silnici doslova "plaval", a to v obou vyznamech onoho slova: kazda vetsi nerovnost (a nemam na mysli "cesky vymol") v zatacce ho dokazala pekne "rozhodit". Tehdy jsem pochopil, ze psychologicky vjem vysoke rychlosti z honicek v americkych filmech neni o vysoke rychlosti v absolutnim vyjadreni, ale naprosto jinych (podle evropskych meritek "blbych") jizdnich vlastnostech americkych autaku (priznici Corvett necht se neurazeji). Inu, v Americe proste nikdo nepotrebuje auto staveny na vysoke rychlosti!
Srovnáváš nesrovnatelné. TC je limuzína do města jak název vypovídá, ani obsah jeho nádrže nepočítá s coast-to-coast přejezdy. Jízdní schopnosti jsou maximálně podřízeny maximálnímu pohodlí. TC je tak trochu jinde. Podívej se třeba na Continental, eventuálně menší LS to jsou auta, která jsou na běžné ježdění u LS pak sportovní limuzína. TC není a nikdy nebylo auto stavěné na vysoké rychlosti. Ale na maximální ticho, pohodlí. Proto má jen pár koní a akcelerace je jen průměrná a naprogramování převodvky je výrazně do komfortu, tedy řadí o poznání pomaleji než jiné převodovky.

Pravda jel jsem s TC jen z 93 roku.... 2003 mi zůstává utajen.
Mimochodem ta bezstupňová převodovka může bejt super věc, ale neumím si to představit, jak to nahrazuje kick-down... Ale asi dobře.Je to vlastně nejplynulejší možná jízda!
No kick-down je prý velmi zajímavá záležitost. No sešlápneš to na zem. Otáčky vyletí na možné výkonnostní maximum s ohledem na to jak hodně je stisknutý pedál. No a otáčky jsou pořád na maximum a drží se pořád na jednom místě. Což je hodně nezvyklé, protože normáně člověk očekává, že budou lézt nahoru, nebo dolů. No a auto ty otáčky jako by dohání a když už se blíží k té rychlosti kterou člověk by voko zvolí tak začnou otáčky klesat až do momentu kdy se "sesynchronizuje" z rychlostí. Technicky za to můžeš mít třeba 20 vteřin otáčky na tom samém místě a ani se nehnou dokud nedosáhneš požadované rychlosti. No já to prostě budu muset vyzkoušet na vlastní nohu 😊
20 vterin otacky na tom samym miste a ani se nehnou?Ale to se musi uplne vytratit sportovni zazitek ze zrychlovani, kdy udela rucicka otackomeru rychly pulkruh k cervenemu poli?Teda ja zacinam mit pocit, ze rizeni auta prestane byt brzo nejaky sportovni zazitek a uz nakonec nebudeme ani drzet volant a slapat na plyn...
No a neni to trosku jen o zmene pohledu? Tak nesleduj otackomel, ale speedometer 😄

Pri automatu si nastavis otacky na ktere se

ma motor dostat a prevodovka jen meni prevodovy

pomer tak, aby ses co nejrychleji dostal na

pozadovane otacky. Nastavis si trebas otacky

do oblasti s nejvyssim Mk a rekl bych, ze to bude

lepsi zazitek nez koukat, jak se mi sice otacky

zvetsuji, ale Mk se mi meni (sice roste, ale je

lepsi aby bylo Mk maximalni hned od zacatku 😜).

Nebo ne?
JO jo přesně tak, maximální MK je s variátorem hned po stisknutí pedálu a otáčky se nemusí nikam dostávat. Nevýhodu je ten fakt, že provoz takového auta je hlučnější, protože otáčky budou "řvát" na jednom místě. A klesnou až po dosažení rychlosti, nebo puštění pedálu. Nicméně tohle se bude dít asi jen při plném plynu na zemi. Předpokládám, že když se stiskne malá, tak otáčky stoupnou třeba jen o 300 nebo 500 ot/min v závisloti na tom jak hodně je pedál stisknutý. Jo jo už se těším. Málo to žere a hladce to jezdí. Co se týče spolehlivosti, tak první info budou tak za 5 let, až budou mít nynější modely něco natočíno.
A nebo jeste lip - auto bude stale zrychlovat a otacky budou klesat, jak bude tezknout pomer ve variatoru. To musi byt ale pozitecek >😲[
Jo no, to je asi taky možný 😄 Fakt si to budu muset někde vyzkoušet. Nicméně to co říkáš je logický s vyšší rychlostí těžkne převod. Což na druhou stranu, bude znamenat minimální spotřebu i ve vysoké rychlosti a nizkou hladinu hluku.
No hlavní prostě je, že tam člověk nemusí lomcovat klikou (tedy řadící pakou) jak * - zaplťpánbůh za automaty. já už jsem neřadil 5 let a jsem hrdej na to, že jsem se to vodnaučil!!!A co vy ostatní?
Já neřadím od 1999 😄 To jsem si koupil první auto. Automat a ted zase automat a příště zase automat a pak asi možná variator 😄 Nicméně takové tamto divné fyzicky náročné, ve svém autě nikdy 😊
Nejlepší je řazení, protože hrozí při použití automatu usnutí za volantem, takový krátký řazení je nejlepší, při nejhorším automatická spojka
No to bych netvrdil usnou můžeš i když máš 16 stupňu. Čehož jsem byl na D1 svědkem. Málem to poslal do betonového svodidla. Probudil se, když přejel tu vroubkovanou čáru. A na dálnici stejně máš pořád jen nejvyšší rychlostní stupeň, takže je jedno jestli automat máš nebo ne. A na okrskách usneš o poznání hůře a taky je jedno jestli máš automat, nebo manual.
Hele Kunďabo, jel jsi už někdy s automatem? Se mi zdá, že ne, jinak bys nepsal takový ptákoviny.
Já jsem střídavě řadil a neřadil, ale ne proto, že bych neměl jasno jestli automat nebo manuál. Jen jsem si občas nemohl vybrat, jakým autem budu jezdit. Ještě teď občas řadím, když musím použít auto manželky a vždycky mě to pěkně se...

Jediné kde snesu řazení je motorka, ale doufám, že se časem variátor uchytí i v motorkách. Už se dává do všech skůtrů, i těch velkých.
Jedině automat! To pohodlí, ten luxus neřadit, pokud chci jet rychle, dám sportovní režim automatu a je to! Automat řadí rozhodně lépe než

lidská ruka, žádný cukání, zdržování, prostě paráda. A co teprve Steptronic, to je ještě lepší!
To Krakatit : To si docela protiřečíš - Streptronic je přece sekvenční záležitost a předtím tady píšeš, že automat řadí líp než lidská ruka!?
Omlouvám se pánové za svou nepřítomnost ale pobýval jsem toho času na dovolené v Chorvatsku. A jak tak kouká, diskuze tady dost opadla až uvadla.
Ke srovnání Accordu a Town Cara - co se tím jako chtělo říct?Ježišikriste, vždyť accord to je mrňavý vevnitř i na evropský poměry, natož pak na ameriku...Jako samozřejmě že by asi accord zařízl co do rychlosti atd Town Cara, ale to vůbec nikoho nezajímá, je to naprosto podružná záležitost.
já už mám teď snad nějakou mánii, pořád koukám do passatů minulý generace (tak 94), a velmi mě rozčiluje, kolik je tanm místa. Co nejdřív si chci di nějakýho sednout a přijít tomu na kloub.I když zadní sedák je HÓÓÓDNĚ kraťoučkej a tím pádem ošizenej.Řek bych že je ještě kratší než ve Vectře, co mají rodiče a kde skutečně moc místa není. A to už je co říct.
Hele, jestli Ti jde o komfort, tak na passata 94-96 klidně zapomeň. Myslím, že už jsem to tu někde psal: místa je v tom spousta i v zadu, ale má to divný sedačky a fakt vošklivej interiér. Připadal jsem si v tom trochu jako v malý dodávce. Manželka ho měla 3 roky (150-240 tkm) a i když příznivci VW Tdi tvrdí, že se nesype, přece jen se občas něco spravovalo (rozhodně byl v servisu častěji než po předepsanejch 15000 km), takže celkovej dojem nic moc.
Mám Passata, to místo vzadu mně fascinuje, ale nesedím tam, tudíž mi nevadí ani krátkej sedák. Na druhou stranu si myslím, že to je zbytečnost, protože zadní sedačky nejsou výškově polohovatelný a člověk vyšší postavy si stehna stejně neopře vzhledem k nízkému posezu. A * (pardon) se tam snad vejde každýmu.
To kampatka : no jo jenže to místo vzadu, které Tě tak fascinuje, je docíleno OKRADENÍM zadních sedadel. Schválně, jen tak pro zajímavost )jestli to budeš číst) - zkus změřit délku sedáku zadního sedadla - tipuju tak 44 cm.
Fascinuje mně hlavně to, že pokud za mně někdo leze, postrádám tu skvělou masáž zad, kdy ti (hlavně ženská) dloubne kolenem mezi žebra v okamžiku, kdy se usádluje. Pravda, dnešní opěradla už tento zážitek až tak neumožňují, ale např. v UNU je masáž dokonalá. Musím podotknout, že mám téměř 2 metry a rád sedím pohodlně. Taky zadní část opěradla okopaná od bot děcek v autosedačce není nic pro mně. Délka sedáku Passatu B4 je 47cm. A s tím okradením bych to až tak černě neviděl, protože dle mýho názoru je nejdůležitější vzdálenost mezi předními zadními opěradly a ne délka škvíry mezi opěradlem a zad. sedákem.
U mně začíná být pohodlí vzadu tehdy, když si tam může pasažér přehodit nohu přes nohu aniž by jakýmkoliv způsobem omezoval vpředu sedícího a nebo byl nucen špinit přední opěradlo svými podrážkami.😃
No jo profe, ale uvedomujes si, jak by to u nas pak ve mestech vypadalo, kdyz by kazdy mel

podobne choutky (a hlavne je realizoval), jako ty?

Predstav si, ze by vsichni meli 4,5-6 m dlouha

auta. Bylo by mnohem mene parkovacich mist, fronty

by byly delsi... Ja ted resim koupi "noveho"

(rozumej "jineho" (zanovniho), ne funglovky) auta -- hlavne

pro jizdu po meste. A vazne uvazuji, ze tu svou 4,5m kravu (ja vim, pro amiky je to mini vuz 😃

vymenim za neco mensiho (a uspornejsiho). Radeji

tu ani nebudu rikat, na co padla volba...
BOB: jo 4.5 je už moc krátký, nemáš tam moc šancí pro delší rozvor. Nicméně čím delší auto tím pohodlnější a to i ve městě. Pravda bývá trochu problém se vymanévrovat, ale co. Zase můžeš pohodlně rozvalit a máš pocit sucha a bezpečí...
V Passatu minule generace je opravdu hodne mista, snad i vic nez ve Scorpiu. 😃) Ted jsem s Passatem(kombi) najezdil za tyden cca 2000 km a co se tyce mista, je ho tam opravdu hodne.Ovsem na dlouhy cesty to neni, po nekolika hodinach me bolely ze sedacek zada az hruza.Jinak technicka poznamka pro Pivese/Podberaka a spol. - Nechces trochu krotit slovnik?Tvy vyrazy se nedaji cist, takhle mluvi povalec od piva a ne vysokoskolak s diplomem... A jeste bych poznamenal, ze i kdyz je pro radu lidi auto druhym obyvakem a jezdili by s nim porad - coz jim preju - tvrdit, ze pri vyberu auta neni treba myslet na parkovani, je ponekud zjednodusujici a kratkozrake.S autem se samozrejme hlavne jezdi, ale porad se to take delat neda, takze je sice jiste prijemne mit 5timetrovou limuzinu, ale kdyz se s ni clovek nemuze potom vejit na parkovaci misto, ktere je dimenzovane pro auta kratsi, nevidi vyhody velkeho auta az tak jednoznacne.
Sedany mají tak 5.5 metru 😄
To beranek:Hm, místa je tam asi dost, ale už podesátý říkám ,že všechno je okradený - od sedaček počínaje!!!Nějakej passat nesahá Scorpiu ani po kotníky...Sedák Scorpia vzadu měří 55cm a passatu 47 cm - to je jen jedna z připomínek - a 8 cm je u a auta hodně, to víš sám😄
na standardni parkovaci misto se petimetrovy auto vejde bezproblemu, my auto ma 4,91 a na klasicky nakresleny parkovaci misto co mam pred kanclem se vejde a jeste zbejva. Takze problem neni v aute ale v ridici. Jeste nikdy se mi v aute nestalo abych nezaparkoval do mista ze kteryho nekdo vyjel, pokavad to nebyl polskej fiat a ti ostatni mu sli na narazniky.
Jeste snad k tomu parkovani.Mel jsem ted moznost "uzit si" řadu podzemnich parkovist u nasich zapadnich sousedu a vmanevrovat se v narvanym parkovisti na jedno misto mezi ostatni auta, kdyz je mista vsude kolem dokola malo a neda se poradne nadjet, by s autem pres 5 metru bylo utrpeni, at si je ridic sebelepsi.Dokonce byly casti parkovist, do ktereho byl povolen vjezd jen autum kratsim 4.5 metru... 😃) Jinak na venkovni parkovani to nebyva zpravidla problem.
To Keyser Soze: Psal jsi posledně, že máš sedmičkovýho bavoráka, a teď píšeš že Tvé auto měří "4,91m". To je ňáká prokrácená verze či co?😄
ale sedmicka E32 meri 4.91, Lko 5.02.
To Keyser-Soze : Jo jasně,už vím ,předminulá generace...
4.5m ?!?!kráva?? je absolutní minimum, pořádný auto začíná u 5m 😊)
BoB: Já vím, to je problém. Ovšem když občas vidím, s jak velkou rezervou lidi s pidiautama parkujou, tak by v tom zas takovej rozdíl nebyl, kdyby všichni disponovali s "dospělýma" 5metrama a snažili se trochu šetrně zacházet s místem 😃
Předpokládám, že u toho tvého autobusu to asi moc problém nebude 😊
Koukám, že v AAA maj krásnej Buick park Avenue, 1992 rok - mňam, to by bylo pochutnáníčko, modrá metalíza, málem jsem se pochcal, když jsem ho uviděl😄
Jo je tam, koukal jsem na něj. Stejně tak i na Crown Victorii, New Yorkera, Navigatora a jednoho Centuryho.
mimochodem, dneska jsem seděl v novým Xedosu 9, a něco tak nepohodlnýho už jsem dlouho nezažil...Naprosto tvrdá sedadla, nepohodlnost sama, vzadu prakticky žádný místo, ani jsem se tam nemoh nasoukat, hlava na stropě...Hrůza!!!
Hm, Xedos je fakt vevnitř malej, vždycky se mi líbil z venku, ale po svezení jsem o něm přestal uvažovat. Camry je na tom líp, ale zase se mi nelíbí z venku. Jo a Opel je ***, to mi nikdo nevymluví, měl jsem 3 roky starou Astru (stydím se) asi měsíc, dýl jsem to nevydržel a prodal jsem jí do áček, protože takovej šrot bych se styděl někomu nabízet přes inzerát.
to maxima: Opel je totální brak. Cokoli po pětaosmdesátým nebrat. Jednoho jsem měl ve třílitru a byl to jeden z posledních dobrých modelů Opelu, fajn jízdní vlastnosti, tichej, silnej a spolehlivej.

[odkaz]

?CountOff=30&DataNr=16&DisplayDetail=264… />
&DoSearch=1&FormCategory=0&FormColor=%2e… />
2ebeliebig&FormDate=0&FormDurchmesser=0&… />
2d&FormKilometer=%2d&FormLand=%2e&FormMa… />
&FormModel=monza&FormPLZ=&FormPower=%

2d&FormPrice=%2d&FormSort=0&Page=0

&SearchCat=bereich%3dpkw%26sprache%3d1
&bereich=pkw&sprache=1&x=0&y=0
když dáte odpovědět na tent👋předchozí příspěvek, zobrazí se plná adresa kýženého odkazu.

[odkaz]%2e%2e%2ebeli…
Jednak je Xedos vevnitř malej, ale pak to nepohodlí...Absolutně nepohodlná sedadla, člověk se tam pořád o něco mlátí - buď do nohou, do hlavy atd.Brrrr!
Už dlouho mě nic nepobavilo jako test nové vectry 2.2DTi na těchto stránkách - to je přímo výsměcha a na hlavu postavená změť nesmyslů...Přirovnání k "lodi"; vypadá prý "větší než je" (haha, tipoval bych to od pohledu na nižší střední třídu); vychvalování místa uvnitř - z rozměrů v testu vyplývá, že minimální místo pro nohy vzadu činí (!!!) 8 cm - to je skutečně velkorysé...
Opel to má ted složitý. Nemá na trhu jedinné zajímavé auto a nehledě na to, že nemá pověst zrovna spolehlivé značky. Nemá ucelenou řadu automobilů a co model to snad zcela jiné firemní koncepce. Zastaralá Omega, průměrná Astra, Corsa, která nenavázala na úspechy předhůdkyně a ted Vectra o které nevím co si myslet, neb to auto je zcela nezajímavé. Já se vůbec divím, že Opel vůbec nějaká auta prodává. Frantíci ted válcují trh způsobem, že ostatní automobilky budou muset začít něco dělat jinak si zadělají na problémy. Opel je toho zářním příkladem. Zisk už pěkně dlouho nevykázal a má štěstí, že ho drží matka a pumpuje do něj prachy...
Přesně tak, 4.5m je *, taky považuju auto za "auto" až od 4.7m - minimálně. Nejvíc mě fascinuje jak tak někteří pořád melou o parkování, ale auto je přeci na ježdění.
Ono to neni jen o parkovani, ale i o tom, ze

se prodlouzi kolony vozidel pri prujezdu mesty.

Vemte si, ze trebas dneska mate nejakou komunikaci

zacpanou v delce... 200 m (trebas protoze je

tam nejaka krizovatka, kde se tahle komunikace

krizi s dalsi silnici s podobnym provozem

a pri "prepinani" semaforu (a cekani na svoji zelenou),

dojde k takto dlouhe kolone, kde auta cekaji. No a pri narustu

delky auta dojde k prodlouzeni teto "zacpy" (aut bude stejne, jen budou delsi)

a tim se trebas zacne blokovat dalsi krizovatka...

A to, ze se s autem (jen) jezdi neni pravda. Ja jim jezdim do prace

a tam s nim parkuji. Jiz ted je to tu zacpane, ze se sem vejde maximalne jedno ci dve dalsi auta (na jedne strabne je par mist "kolmo" k chodniku, na druhe strane komunikace se musi stat podelne). A co po te, co bude (zakonem uznana 😃 minimalni delka tech 5 metru?

A k mezeram mezi auty pri parkovani -- ti, co tam nechavaji jiz ted velkou mezeru

ji budou pri zvetseni auta nechavat jeste vetsi 😄.

Jojo, take bych chtel jezdit "kravou" autem -- pohodlnou, automat, klima, potor V6 (V😄... Ale evropska mesta jsou

mala -- holt nejsou stavena na zelene louce s ohledem na nase plechove "milacky", ale jejich

navrh pochazi z dob, kdy se jim po ulicich prohaneli kocary, nekde kravy, kone a jinde i kozy...

I kdyz se to nekde snazi "napravit", ale moc to nejde. Prikladem je trebas "moje" Plzen. Tady se na X mistech buduji nekolikaproudove silnice,

aby se po par set metrech provoz svedl do jednoho pruhu, protoze to tam nejde rozsirit...

Manzelce se trasne libi Smart... Asi byste ji nemeli moc radi, co 😉 Ale zase diky takovymto lidem

si muzete vozit zadky ve vetsich autech (oni vam delaji misto). Mozna bych mohl rici neco o neohleduplnosti ridicu touzicich mit velka auta, ale asi to nereknu 😃) Tak, a ted me sezerte 😄
Dneska jsem definitivně dospěl k poznatku, že největší prasata jsou na silnici řidiči zkurvenejch BAVORÁKů a zkurvenejch ŠKODOVEK. Jo a pak jesště samozřejmě chrudimáci...
Dělo: Hele proč zrovna Chrudimáci? Proč si na ně mám dát na silnici pozor?😊))
To sis jeste nevsim, ze Pives ma v hlave jen 3 bunky? Jedna omila stale dokola "I love Scorpio, Scorpio ...", druha omila stale dokola (jen tady na MC uz vice nez rok) "Chrudimaci jsou nejhorsi, nejhorsi ..." a treti bunka prepina mezi nickama Pives, Podberak a Jan_XXXX ...
Viados: Tý nezměrný lásky ke Scorpiu už jsem si všiml, různejch nicků taky, ale ty chrudimáci mi zatím byli utajený.
Me zase vadi KT (Klatovy). Proc? Protoze se u nas nejak

moc vyskytuji a asi nejsou na Plzen prilis zvykli,

takze delaji "boty". Trebas je Pives/Podberak/Jan_jak_Delo

z nejakeho mesta, kam ve vetsi mire dojizdeji

(prevazne) jen Chrudimaci a tak je na ne vysazen...

Jo, a abych nezapomel, jeste mi vadi prazaci, ale

to ste asi nechtelislyset, co? 😃)
Hm, to je zajímavý, občas mě sice někdo na silnici zprasí, ale že by to bylo nějak vázaný na okres, odkud řidič pochází jsem si nevšiml. Jsem od přírody pohodář a navíc vycvičenej z pražskýho provozu, takže mě hned tak něco nerozhodí (na silnici teda). Ale když sednu na motorku, jedu jako zvíře (že by prase?😄))
A dneska se opět předvedla mladá fronta ve svý příloze auto-moto (no děs je to vždycky, mimochodem). Nebylo jim divný, že rozměry nový Vectry jsou (d/š/v) 4596/2000/xy, passatu 4979/1912/xy a podobně. Ubožáci!
Víte, pánové, to je zkušenost. Která se mi dnes a denně potvrzuje.Ještě před pár lety jsem na ně nijak vysazen nebyl, byli mi ukradení. Ale teď už je i přímo pozoruju, když jedou třeba přede mnou a odhaduju, co udělají za "*". A většinou se to vyplní. Takže : není to uměle vyvolaná nenávist jako třeba Brno-Praha, je to zkušenost.
Tim, ze jsi z Pardubic (coz je 10 km od Chrudimi), se to ovsem vysvetluje. Treba v Plzni, Brne nebo v Praze na SPZetku CR malokdy narazis ... Chrudimaci jsou pro Pardubucaky ti nejblizsi malomestaci, co? 😄)) A Hradecaci jezdi slusne minimalne proto, ze jsou zvykli davat bacha na ty sposty cyklistu ... Mimochodem v PA dela policajta muj bracha. 😄))
Apropo, jsem z pardubic, ale to nic neznamená - měl bych spíš nenávidět Hradečáky, ale ti jsou v pohodě😡
Jsem mimochodem z Pardubic, takže bych měl nenávidět hradečáky - ale ti jsou v pohodě.
Proč se to kur.a napsalo dvakrát?!
A další věc je, že mě chrudimáci iritují tím, jak hodně jich má Scorpia, tam je snad největší koncentrace Škopků na metr krychlový...Já ty auta lituju😄
a s tím parkováním : je to omezující podmínka, ale záleží na náhledu konkrétního člověka. A jak vidíš, většina lidí to považuje za silně sekunderní problém. Čau!
To Jan Delo:Chodej ti SMSky z internetu nebo mas zase jiny cislo?Dej mi vedet, kdy zajdem na kulec.
Scorpio je predstavitelem pohodlneho auta pro pohodare atomu je take uzpusebono. Passat je nervozni Nemecke honitko - staci se podivat na nase silnice. Nejvetsi prasata na silnicich jsou v autech koncernu VW a Skoda - z 80% zakomplexovani mangageri firem a zamestnanci co si svoje soukrome auto hyckaji, ale firemni honitka drzi na podlaze s pocitem naprosteho vitezstvi.
To draznik : Jo, přesně tak ,máš naprostou pravdu. Jedni z největších prasat jsou řidiči v passatech - ubožáci, * a spol.Vystřílel bych je ze silnic a vozovek!!!
Teda, to jsou témata. Strach o to, že nezaparkuju, když mám větší auto, jsem měl tak tři měsíce po řidičáku. Po řidičáku jsem začal jezdit se starým hranatým Passatem Variant (4.66m), potom Dodge Caravanem (4.6m) a teď jezdím BMW 635CSi (4.76m) a nemám sebemenší problém. Spíš s tím, že mi nějaká mamča, která se s VW Polo nemůže vejít do extra placu, odře auto 😄 Trochu problém jsem měl v bývalé práci se skříňovým Ivecem (6m), ale dalo se taky. Bydlím v ČB.
Dnes jsem řídil Limonádu od Lincolna z Prahy do Poděbrad. Máme ho půjčenýho tak s ním jezdíme jen tak z *. Dnes to byl nápad si dát v Poděbradech zmrzlinu, no tak se jelo z Prahy do Poděbrad a zpět. Prostě normální stav 😄 Auto má nějakých 7 metrů. Parkování bez problému. Vy z toho děláte zbytečnou vědu. Auto má 4.5 metru a už netušíte jak to zaparkovat....
Na primě s dneska nejs¨píš zbláznili a ***i zároveň. Dneska jsem to náhodou zapnul a srovnávali tam Peugeota 607 s superblbem. Docela výsměch, co...
jo a co se říkalo o superbu vs. 607 ?
Jo a k těm chruimákům - přech cvílí jsem jel 20 km jejich okresem. Za tu dobu se na mě stihli vyřítit v zatáčce 2, a na křižovatce mi dávala přednost baba, která byla na hlavní. Stačí?
Hele, chlapi, kdo z vás ví, kolik měří Buick park Avenue tak rok 1986?Já stál vedlě něj se škopkem a byli snad nastejno, to není možný.

Jo a žhavá novinka : Nechal jsem si nainstalovat do auta elektrický sklápění zadních sedadel, je to bomba!!!Nejpohodlnější auto pod Sluncem...-)
To ace2: To si ani nepřej slyšet, co tam kvákali za pí.oviny, samizřejmě že superblb vychválili až do nebes, vyznělo z toho že je lepší. Že prej se passatu podobá "jen zdánlivě" a kecy v podobným stylu. Podle mně jsou všecghny tyhle srovnání a nenápadný kampaně placený lidma ze škodovky, nemůžu si pomoct a nikdo mi to nevymluví!!!-(
Mrzí mě , že to naše média dopracovala tam, kde v současnosti jsou ,a¨to nejen v oblasti motorizmu😡
to JanDělo: Teda ty ten koncern VW hodně nenávidíš... Co to máš za ročník to škorpio? Jestli jsi to už dřív někde psal, tak se omlouvám, ale nelistoval jsem.
To kampatka: Rok 93, sedan, jeden z nejlepších modelů,co se vyráběl.2.0 DOHC automat, žere 8-9 litrů.
to Jan_Dělo: Tak s tím bych jezdit nechtěl. Jel jsem v manuálu a zdál se mi línej. S automatem si to nedovedu představit.
To rbaron : Línej možná je, ale mně je to jedno, já jezdím stejně pomalu, a zase je o to nižší spotřeba - ta ale pro mě není primerní...
To je přesně protipól toho co preferuju já. Manuál - nafta. Ale to je individuální. Ještě mám jednu otázku na tebe. Co říkáš novýmu Mondeu. Teda co se týče čistě designu?
Design Mondea se mi moc nelíbí, protože má tu základní chybu, že Mondeo vypadá (tváří se) menší než ve skutečnosti je. Prostě já nejsm vysazenej na Fordy obecně, kromě Scorpia mně jsou ukradený.
No právě.. U fordů, aspoň dle mýho názoru konečně dostali co se týče designu rozum a Mondeo jim lehce zvedá prodej, ale Scorpio 2 a Ka - totální propadáky.
No mě se 2. Scorpio páčí. Zvláště zadní část je dotažena k naprosté dokonalosti. Přední je diskutabilní. Interier mohl být více odlišný od Mondea. Nicméně je to stále pěkné auto a stárně velmi pozvolna.

KAčko je auto se super interierem, ale nevejdu se do něj a auto je mírně nepraktické. Například my máme pro pražský provoz Saxo, také malé auto, ale nákup z Makra se do něj vejde zcela v pohodě. Do Kačka ani náhodou. To je dobré auto tak pro blondýnu a její cabelku 😄 Aniž bych tedy chtěl blondýny urazit.
Znám jednu blondýnku, ta má Káčko a moc jim to sluší 😄
Právě protože jsem taky zaregistroval, že jim to sluší, tak jsem na konec příspěvku umístil klauzuli, že proti nic v zásadě nic nemám 😊
Taky se mi už nový Scorpio začalo líbit, ale trvalo dost dlouho než jsem mu přišel na chuť. Zadek je opravdu geniální, připomíná mi Crown Victorii, předek už se tolik nepoved, hlavně ty světla z Káčka...nebýt jich, bylo by to dokonalé auto. Je zajímavé ,že v USA by Scorpiu odpovídal Taurus, ale Scorpio se mnohem víc podobá zmenšené Crown Victorii. Taurus v něm nevidím ani náhodou😄
Bohužel, prostorově je prý slabší než předchozí model, všechno už je tam zaoblený až hrůza - z toho vyplývá menší vnitřní prostor, i když vnějškem i rozvorem je větší než předchozí generace.
Teda koukám, že u renaultu se dočista zbláznili, ten novej sytl ala Vel Satis a spol. je fakt příšernej, jakej na to máte názor?
Francouzská designerská škola je jedno z nejlepších co se dá na evropských silnicích vidět. Vel Satis a stejně tak Avantime jsou naprosto geniální záležitosti. Jen tak dál.
Frantici se vzdycky snazi byt trochu odlisni / narozdil od Nemcu /. Obnasi to riziko, ze ne vsechno se bude libit, coz je zrovna pripad novych Renaultu. Zaklad je dobry, ale zadni partie auta jsou usite horkou jehlou. Jeden z nejhorsich pripadu nepovedeneho designu bych oznacil FIAT BRAVO/BRAVA. At se na mne nikdo nezlobi, Italove umi delat hezky sportaky, ale radovky jsou sileny.

Posledni dobou mi pripada, ze designeri se zamerili na to, aby nove typy nekterych aut vypadaly co nejneohrabaneji. Zlata era 60 a 70 let.
Neříkám, že francouze nesnáším, npříklad citroen DS považuju za nejpovedenější auto všech dob, ale co vymejšlej teď, to je dost šílený - a hlavně ty ceny...
ace2, č. 320: Nejseš zase nemocnej?
Prof: Napsal jsem na evropských silnicích...
ace: Já myslel, že tvým evropským favoritem je Smart a, tuším, že Honda Civic 😄
No Civic jsem bral jako dobré auto co se týče pořizovací ceny/výkonu/užitné hodnoty/nákladů Ne že bych zrovna miloval Hondy.... Nicméně na SMARTA mi nikdo nešehejte. Stejně si ho jednou koupím....
Jinak evropským favoritem je pro mě zcela pochopitelně Bentley Azure...
To ace2:Hm,docela podobná cenová kategorie jako Smart😄
A ještě mám dotázek pro odborníky na ameriky : Byl nějakej podstatnej rozdíl mezi Scorpiem a Merkurem ? nebo to byl jen jinej název a jinak lautr to samý? Dík.
Sorry o Merkuru nic nevím
No pod jmenem Merkur se prodavalo v Americe Scorpio Hatchback a v Nemecku u Karmanna vyrabena Sierra XR s motorem 2.3i (i verze Turbo), mozna toho bylo motorove i vic.
To ace2 : Nebudu Ti vyvracet Tvé názory na design renaultu. Ale divím se, že se může líbit milovníkovi amerik.
To draznik : Hele, neorganizuješ náhodou sraz Ford Scorpio klubu v září v Třeboni?
Jo, jo organizuju s Davidem Vernerem z www Scorpio - jsou tam detailnejsi info.
Vim vsechno, urcite tam pojedem este s jednim koamosem z Pardubic.
Super, asi tam bude dost lidi. Kouknete na Web Scorpio, pokud chcete chatku, je treba zaloha.
Já pokud mám říct za sebe favorita z Evropy, tak jich moc nebude. Spíš žádnej. Nebo snad jedině peugeot 607 - tvarově nádhernej, prostorově horší.
Já pokud mám říct za sebe favorita z Evropy, tak jich moc nebude. Spíš žádnej. Nebo snad jedině peugeot 607 - tvarově nádhernej, prostorově horší.Ale poměr cena/užitek je v tomhle případě hodně dobrej - a má spoustu vychytávek.Ale nechtěl bych ho 😄
Tady straší nebo co, proč se to napsalo dvakrát?!
Náhodou jsem takhle zabrousil na stránky Lincolnu a koukám : Town Car od 41 040 $.Přepočteno aktuálním kurzem zhruba 1,2 melounu!Nehorázné, luxusní...Mít ty prachy nerozmejšlím se ani vteřinu.Všechny mercedesy, bmw, audi a jim podobní : JDĚTE SE *!!!!!!!!!!!
No dyt jo. Nevím nad čím přemýšlíte. Jako koupit si super luxusního Cadillac DeVille včetně nočního vidění a automaticky tvarovaných sedaček podle toho jak zrovna sedíš. (Asi každe dvě minuty změní tvar) za ted v přepočtu 1.6 mega a samozřejmostí je motor 4.6 V8 s výkonem 305 koní, který jezdí za 8L/100 tak mi nějaké S-Klasse od Mercedesa může políbit šos.

Co máš s místem u 607 😊)) Vzhledem k tomu, že ho má otec, tak vím jak hodně je tam prostoru. Je tam místa až neskutečně hodně a na zadních sedačkách nemůže nikdo trpět nepohodlím. Můžes si tam dát i nohu přes nohu. No a s těma vychytávkama je to pravda. Je tam spousta blbostí , které nejsou důležité, ale potěší. Jakožto ta elektrická roletka. Nebo je super, že když se zapnou na delší domu stěrače, tak se automaticky zapnou světla atd atd.
ace: Když jseš u těch vychytávek. Elektrickou roletku teda u svýho pekáče za 3 kila nemám, ale když si nastavím rádio, tak se zvyšující se rychlostí a hlukem se samo zesiluje a naopak a potom když dám blinkr a blikám dlouho, aniž bych zatočil, tak to na mně začne bimbat, jestli jako nejsem padlej na hlavu, když blikám a nezatáčím. Obojí fakt užitečný.
Jo to samé má i Peugeot. Radio se zesiluje a když máš dlouho blinkr a jedeš dopředu tak to taky začne dingat. Nicméně to s tím blinkrem dělalo už i Eldorado někdy v 80. letech. Takže Evropaní jen dotahují co bylo zameškáno...
To ace2: No tak s tou nohou přes nohu v 607 jsi to trochu přehnal, sedfěl jsem v tom několikrát, a zas tak obrovský to vevnitř nebylo. Ale nám Škopkařům se skoro žádný auto nezavděčí...😄
No ani moc ne. Pokud si dáš přední sedačku zcela dozádu, tak pravda místo ubyde, ale stále máš prostor mezi nohou a předním sedákem a pokud si dáš přední sedačku rozumně tak je v zádu místa velkoryse. Nicméně kdo tam cestuje...
Tady jde o to, co je to dát si "rozumně" zadní sedačku dozadu. A o tom je vlastně i tohle téma.No, kdyby někdo vedle sebe postavil Maximu a 607, tak bez rozmejšlení beru Maximu. 607 má svoje,ale je moc kulatá na můj vkus.
No já bych nešel ani do jednoho. Po tom co měl včera pujčenýho Jaguara XJR nechci nic jinýho 😄 360 koní je 360 koní... Pravda místa tak akorát, ale co na předjetí kohokoliv ti stačí 10 metrů. Ječení kompresoru při 4 tis je rajský zvuk. A pocit z toho jak při plným plynu nestíhá vyrovnávat elektronika je naplnující pocit. A vy se tady hádáte o nějaký 607 nebo Maximě.... jak přízemní. Projedte se v pořádným autě... 😊
to ace2: Hele, ale už mě vážně neser! Kde se pořád vozíš s takovejma kárama? 😄)))
Jo u nás v klubu se pořád něco děje 😄 Mimochodem už jsi viděl naší novou klubovnu ?

[odkaz]

Vnitřní vybavení

[odkaz]

Průběh zasedaní

[odkaz]

Pěkné, že. Každý pátek vezmem klubovnu a zajedem si do Poděbrad na zmrlinu a pak zase zpět do Prahy, kde proběhne grilování. Prostě normální bužoazní život. Jedinnou vadou na kráse jen ten fakt, že jako Cadillac Gang máme klubovnu od Lincolna... No co se dá dělat. No a občas se u nás někdo zastaví ukázat zajímavej kousek. Taky se testoval Mercury Cougar 1990 což je 3.6 V6 s kopresorem, taky moc pěkná zbraň. Hned jsem provedl označkování nejbližší křižovatky. Holt zadní náhon ten my v Cadillacách nemáme 😄 tak si to uživáme jinde. No a zastavil se známej s tím XJR. Mimochodem první majitel toho Jaguaru byl Charouz. Když to vyjde tak se v pátek zastaví SeVille STS 1997 s northstarem pod kapotou, což je těch 305 koníků. Tak jsem taky zvědavej. No ještě bych se chtěl svézt s Ferrari...
To ace2: a kolik vás stojí půjčovné toho Lincolna. V Olomouci to půjčují jen s řidičem.
Lincoln není pravda tak zcela náš. Tedy není vůbec náš. Ale můžeme si ho zadarmo půjčovat. Je známeho. Kamarád (majitel SeVille), jeden z těch co kouká ze šíbru, mu na něm dělá servis. Takže je to de facto barter. Oficiálně ti nikdo limonádu bez řidiče nepujčí, protože je hodně drahá i ta naše z 1988 stojí přes 400 tis a ke všemu to má chování podobné autobusu. Nicméně řidit to je velmi zajímavé. Člověk si musí najíždět a dávat pozor aby v zatáčce někoho nezavřel. Zvláštní, ale dobrý. A dokážu si představit mít tohle auto na dovolený. Vzádu ložnici a cestovat na jih 😄 Mimochodem to auto na to nevypadá, ale dokáže docela rychle uhánět.
Hm, Ty asi fakt žiješ v trochu jinejch dimenzích než normální lidi. Jaguar bych zas nechtěl já, je to jen auto na prasení a exhibicionistický projevy.
Ty máš, kromě toho, že používáš pokaždý jinej nick (a vždycky takovej nějake divnej), ještě jednu úchylku: máš utkvělou představu, že co není Scorpio, to stojí za *. Jestli potřebuješ pomoct, znám jednoho primáře v Bohnicích, můžu Ti dát kontakt 😄)))
No to není pravda. Mercedes, nebo BMW popřípadě Audi je na prasení. Jaguar je aristokratický auto pro nerušneou jízdu. Jenom je holt pořád kočička a ukázát drápky umí na požádání. A spíš bych řekl, že Jaguara si vybere fajnšmekr a ne holohlavej ploskolebec se zlatem na krku a šusťakové soupravě. Viz hlavně BMW. Tyhle auta jsou pro jiné lidi. Jinak kdo nikdy v XJ serii neseděl, tak musím říci, že auto je až nečekaně nízké a ke stropu od hlavy (mám 180 cm) mnoho není. Zvláště potom na zadních sedačkách. Nicméně jak už jsem několikrát psal. Jaguara jsem chtěl kupovat (Sovergin 1990), takže mám k této značce nadstandardní vztah. Jsou to tak trochu jiná auta.
Když tuhle kočku, tak leda XJS V12 a jenom na koukání, takže až by to už člověka nebralo, tak pryč s tim. Co s těma všema pekáčema jinýho, že jo?
to prof: To je fakt nádherný auto. Bohužel je to snad nejcitlivější auto na údržbu a i tak je opravdu poruchový až běda. Ale jinak je to opravdová klasika. Patrik, co tahá šestky a SECčka, si ho chtěl přivézt, rok 1991 by vyšel asi na 160 tkč, ale nakonec si to rozmyslel, protože je to opravdová bezedná díra na utápění prachů.
Nevim, nedokazu posoudit, nesedel jsem v jaguaru, nicmene z Tvych reci jsem vytusil, ze by jsi ho pouzival na praseni stejne jako naky * bmw.Asi je to dano tvym "nadstandartnim" vztahem ke znacce.
No když dostaneš na půl hodiny 360 hp auto tak s ním nebudeš jezdit 40.... 😄 Si piš, že sem si to užil 😄 Kdybych ho měl dlouhodobě, tak pak s tím člověk jezdí normálně a výkon využívá jen na přejíždění. Nakonec to tak dělam i dnes.
Ne, dik primare z bohnic nevyuziju, sorry,a mimochodem uz velmi dlouho pouzivam jeden nick, takze jsi trochu vedle.
S těma Bohnicema je to Tvoje volba, protože jseš zatím celkem neškodnej 😄 Co se týče nicku, nevim, co považuješ za velmi dlouho, ale např. tohle téma jsi zakládal někdy v červnu jako Podběrák. A co se týče Tebou zbožňovaného Scorpia, tak věz, že proti němu nic nemám, ve svý době to bylo velký bytelný auto za rozumný peníze. Jenom je potřeba nemít místo mozku zaseknutej flašinet při hodnocení jinejch aut.
Bohužel se snažím bejt velmi objektivní při hodnocení různých aut, ale současná produkce je taková - kromě americký - že mi ale vůbec nic neříká. A myslím si, že Scorpio má pořád něco do sebe a je jen škoda, že ho přestali v 98 vyrábět.
to Jan_Dělo: Já si zase myslím, že současná americká produkce je naprosto příšerná. Zničili vlastní identitu, zjaponštili svoje auta a skončili s tím, co dělá ameriku amerikou, totiž V8 a pohon zadku. Přitom amerikám fandím a ty starší mám moc rád.
rbaron> Nesouhlasim, stejne tak jako americani pojaponstili svoje auta, tak stejne tak japonci poamerictili svoje. Desitky modelu jak od tradicnich US znacek, tak import nabizi V8 a zadni pohon (nebo 4x4). Samozrejme vim, kam miris, ale sedesata leta se proste vratit nedaji.

Auta typu Caprice proste patri minulosti, neda se nic delat. Ja bych si urcite dokazal minimalne 10 kousku ze soucasne produkce vybrat (kdybych na to mel).
To není pravda: Marauder je první vlaštovka. V8, RWD, zvuk V8 a design který nenechá nikoho na pochybách 😊

Jinak se japonci kradou taky. Jaxe jmenuje ta vlajková loď od Toyoty ? Camry ? Interier, ja jasná americká produkce. Když jsem to viděl vzpoměl jsem si na Forda a jeho Crown Vicrorii/Marquis to je prostě bez diskuze. Jinak kdo, že z Japonců dělá V8 ? Lexus ? Ještě někdo ?
tedy v sedanech v off-roadech/full size SUV je to jasný
Infinity Q45 je taky osmivalec. A co se tyce japonskejch aut - trebas takova Toyota Sequoia V8, vzdyt neni nic jinyho nez Chevy Tahoe, akorat mozna trosku kvalitnejc vyrobenej. Navic se vyrabi a prodava pouze v US. Pontiac Vibe se dela na stejny lince jako Toyota Matrix atd. Proste uz trosku ztraci smysl to stary rozdelovani na japonsky, americky atd.
Hmm, no to je veselé 😞
Ja myslim, ze nakonec i priznivci amerik nemaji na japonce proc nadavat. Japonska konkurence rozhodne prospiva i americkejm autakum, jejich kvalite urcite. Nebude naskodu kdyz japonci pritvrdi trosku i v Evrope!
Myslim si,ze ta vlastovka Marauder vzhledem k cene nebude mit dlouheho ziti a ani amici si uz tak na ty "ameriky" tak nehrajou.Ale byl tady v TV jeho test ve verzi s kompresorem a po ukazce akcelerace se po rozplynuti modreho dymu ukazali zatracene dlouhe cerne cary 😃) Jinak tady je u Toyoty v sedanech vlajkou Avalon,ale nic moc ani z venku,ani zevnitr...😒 A k tem V8 made in Japan - nez zacali delat ty obri SUV,tak v "normalnich"autech jim jejich V6 staci a jizda s nimi mnohem sametovejsi,nez s am.V8,o am.V6 ani nemluve.Pouze pokud chces nejaky brutalni vykon,tak musis sahnout po am.V8.(I kdyz ta KONem zminena Q45 umi taky hezky protocit koleckama )
Ono nakonec, která V8 ne 😄 s tím Marauderem se uvidí časem, zatím jde na dračku docela dobře. Uvidí se až po skončení nákupní horečky. Nicméně se amíkům divím, že nejsou unaveni japonskou a evropsou nudností. US auta mají dobrý design, a to jak exterieru, tak interieru výkonem dostačující motory a výbava, kterou člověk považuje za samozřejmou je už ve standardu. Pravda zavisí na obchodní politice té dané značky. Audi, nebo VW by se se základní výbavou co se prodává v Evropě asi moc neujal.
Ale ty ceny, ace2, ty ceny, je mi z toho na blití, když se koukám na ceny evropskejch šunek v USA, amici jsou holt v určitým ohledu střelení😒
Berlingo!!!

Ale Jumper je ještě větší!
Přečti si nadpis tématu a pak tady něco kvákej...Vyšší střední třída, to asi neznáš, co...😒
Vždy je to "a" imperalistický provokatér ze západu 😊
Jakej je vůbec vztah mezi Marauderem a Grand Marquisem?Jsou to bratříčči nebo spíš příbuzní nebo jak je to?Nechce se mi to hledat.
Jo přesně tak. Rozdíl mezi Marauderem a Grand Marquisem je asi jako mezi Chevrolet Caprice a Impala. Tedy identická auta, jen "tak trochu" přiostřená ve všech směrech.
Některý značky se skutečně opičí po japoncích a evropě - hlavně chryslera už nepovažuju vůbec za ameriku...A tak relativně vysloveně americký zůstává General Motors a částečně Ford.Ale já zas za prvotní znak ameriky nepovažuju V8 a náhon na zadek, to sorry...
Amerika pro mě takové auto, která ma americké tvary exterieru a interieru a samozřejmě bylo vyrobeno na severo americkém kontinentu. Například Chrysler New Yorker -> 1992 se dělal i s 2.2 I4 a FWD, ale přesto je to typická amerika. Dokonce jsem ho chtěl koupil. Byl nádherný. Stříbrný, vinyl digitální palubka,plyšová křesla, volič pod volantem atd... za 60 tis. Nicméně jsem pak koupil tu V6 3.0 Saratogu. Chtěl jsem 6-ti válec 😄
to snad ne, New Yorker se dělal s 2.2 motorem?Nesplet ses?jinak toho novodobějšího a zcela novýho New Yorkera, repektive LHS taky moc za ameriku nepovažuju, je to moc kulatý, ale tak divně, evropsky.Prostě chrysler jak se jednou dostal do spárů mercedesu, takl jde do pr..le.
Jo jo dělal se stejnýma motorama jako Le Baron. snad jen turbo se tam nedávalo. Ale to nevím, možná že jo. Od 92 se začal dělat ten New Yorker jak ho známe a pak od 94-95 se mírně přitvrdilo na pérování, zmizel chromovanej grilíček a možnost objednání přední lavice a byl přejmenován na LHS (NY šel objednat buť s lavici a voličem pod volantem, nebo s bucket seats a voličem na středové konsoli) Motory samozřejmě 3.5 V6. Super motor.

Na Saratogu mi nešahej, bylo to skvělé auto i když evropského designu. Interier byl US a bylo to velmi dobré auto. Tiché, pohodlné, dobré jízdní vlastnosti a já měl tu nejluxusnější výbavu co se vůbec dělala, neměl jsem jen střešní okno a metalízu (měl jsem černou) Na parkovišti si ho nikdo nevšiml a 2x jsem ho zapoměl na sídlišti zamknout a pohoda. Jen mi jednou někdo ukradl znak z kufru, tak jsem si za 300 Kč koupil hvězdu z vraku Voyagera od Klatováků. Jo a ten 3.0 V6 měl naprosto skvělej zvuk. Zvlášť když šel pomalu z volnoběžných. Nikdy jsem se toho nenabažil. No a nástupce se stal potom Vision
Počkej, Vision...To je přece úplně jinde, rozměrově zejména - 5,1 na dýlku vs. Saratoga 4,7!Každopádně Vision jesště jakžtakž za ameriku považuju.
Hmm počkej Vision měl 5.1 metru ? To je větší než 300M která má tuším rovných 5 ? Najdu někde photo, jestli myslíme stejný model.
Hm, Saratogu považuju vedle Le Barona za jednu z nejslabších amerik vůbec, nelíbí se mi ani trochu.Myslím že v americe moc neletěla, bylo by to tak auto pro bezdomovce, ani to ne😄Ale tím se Tě nechci dotknout, tady může působit i trochu zajímavě.
Jinak, seděl jsem v 300M. Docela dobrý, ale hlava vzádu na stropě, je to moc zakulacený, prostorově možná horší než Scorpio.
Dělo: Jel si s ní ? Má užasnej podvozek. Dračil jsem s ní na Mosteckým okruhu. Takové jízdní vlastnosti na limuzínu to se jen tak nevidi. Sice na mě počítač dingal v zatáčkách jak divej, ale ani náznak přetáčení nebo nedotáčení a to jsem jel na hranici adheze, což se moc nelibílo elekronice tak je bylo pořád jen ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding 😊)))) vtipné auto.
Ja jsem zkousel noveho intrepida (predpokladam,ze podvozky maji s 300M podobne) a nebyl jsem vuuubec nadsen - bylo to dost liny a zvlastne se to chovalo v zatackach(tak nejak se to vlnilo,nebo co).Jinak souhlasim s KONem,amici jsou skutecne posledni dobou ujeti do evr.aut.A vubec jim nevadi,ze preplaceji a za prachy,co musej do nemecky nadhery vrazit,by si mohli zadky vozit pohodlneji i levneji.Evropsky auta tady maji urcity punc exkluzivity a predpokladane kvality.Ale skoda,ze amici neumeji cesky a neni zde popularni tento server,mozna,ze by prodejnost zase opadla 😃) Asi nejvic tady vidim jezdit V6 Jetty(Bory) a taky dost prasatu.Dnes jsem se musel pousmat,protoze po cteni nekolika prispevku v jinych diskuzich o tom,jak jsou ty Passaty "veliky manazersky" auta,jsem ho videl stat na krizovatce vedle mistni "skodovky pro chude" stareho Tauruse.Podle tech trech hlavovych operek narvanych na sebe si tam ty 3 vzadu lidi ani neumim predstavit.Vsiml jsem si toho uz nekolikrat u VW group aut,ze jsou vsechny tak nejak uzky a vysoky.Ale mozna jsem si uz moc zvykl na mistni vozovy park aut"normalni dospele"velikosti...
jsou podle tebe, JD, jaký? Ty co jsi jmenoval, jsou zcela zásadní: V8 s automatem vpředu, pohon na zadek přes tuhou nápravu na lisťákách nebo vinutých pérech, ve předu učebnicový nezavislý zavěšení přes primitivní lichoběžníky (kulák nahoře, kulák dole,oba zamozřejmě mazaný, vinutý péra, servo se šnekovou převodkou řízení plný spojovaček s možností mazání kuláků a pomocnýho čepu. Všecno namrskaný na poctivej rám s pořádným náraznkem na obou koncích. To je grunt a to ostatní závisí na úchylnosti designera, kterej je ochoten split prakticky cokoliv si kdo přeje. Ještě pořád vám vychází Vision nebo NewYorker jako amerika?
To prof : říkám, že nynější chryslery mi jako amerika nepřipadaj ani vzhledově, a nejsou to "ameriky" ani konstrukčně, jak říkáš.Kulatosti je tam až moc,ovšem třeba Vision byl pro mě ještě jakž takž přijatelnej jakožto "amerika" v užším slova smyslu, vzhledově.
To justman : Věřím,věřím ,mohl to bejt komickej pohled, prasat a Taurus, cenovej rozdíl tuší mtak 20 tis. babek. Uzoučká německá šunka vedle aspoň plnohodnotnýho auta. Nevím ,že to ti amíci sami neviděj ,co jim tam vozej z evropy za věci😒
Justnan: Hmm to mi právě vůbec nepřipadalo. Krásně vykroužil zatáčky. Někde mám snad i fotky 😄 Přesné žízení a služná akcelerace jenom přece 255 koní je celkem dostačující. Nečekal jsem, že ta kára bude takhle ochotně a přesně poslouchat. Mimochodem byla zcela nová. Měla najeto asi 3 tis km

[odkaz] 300m-dashboard.JPG

[odkaz] 300m-corner04.JPG

[odkaz] 300m-corner03.JPG

Tohle je ten krasavec😒br />
[odkaz] 300m-pitstop.JPG

Mimochodem 300M je stále amerika. Krásný to moderní design. Je to vážně skvělé auto
ace2:Ja jsem taky jen jen ve ctyrvalci a ten intrepid ma asi taky trochu mekci nastaveni podvozku.V 300M jsem zatim jen sedel,nejel(pred lety na vystave). Pamatuju si,ze ergonomie OK,ale vubec nenadchlo provedeni plastu v interieru,vypadaly na tutoto kategorii dost cheap a hlavne to bylo vsechno cerny a kozeny a to neni pro me..To uz se v tomto ohledu citim lepe ve sve Toyotce 😄.Ale verim,ze svezeni s tim musi byt prijemne...
jen jen = jen jel
Ace2: Jeste se vracim k te Saratoze,neprodava se to tady pod nazvem Dodge spirit? Tvuj vuz jsem videl pouze na ne moc kvalitnim obr.z AAA,ale pripadalo mi to podobny.(nebo Plymouth acclaim?)
Jo, Chrysler Saratoga = Dodge Spirit = Plymouth Acclaim, je to to samý, možná se lišej e výbavě atd.
Saratoga byla nejlép vybavená o proti Dodge a samozřejmě Plymouth. Když jsem jí kupoval, tak jsem nevěděl, že jsem si koupil nejlepe vybavená auto co se dalo koupit. O proti Dodge, nebo Plymouth měla trip computer, palubní diagnostika, elektrickou sedačku, otáčkoměr, tempomat, jinak vybavený interier což jsou maličkosti, ale potěší. Jako jsou bodová světla na čtení map, odkládací kapsy na dveřích, loketní opěrka a pak i takové věci jako je od místa řidiče otvírání kufru a víka palivové nádrže. Klimatizaci a el. otvírání oken jsem viděl u všech, nicméně předpokládám, že minimálně u Plymouth to bylo za příplatek. Jo a ještě jeden velmi podstatný rozdíl. Saratoga V6 má jiný předek, což je poměrně důležité, protože normálně to auo vypadá divně a levně, ale moje krásná černá Saratoga měla jiný přední nárazník s integrovaným spojlerem na kterém jsou umístený originální mlhovky, což Dodge a Plymouth tak neměl. někde jsem viděl prodávat přesně to samé co jsem měl, jen v modré barvě. Moment někde to najdu. Jinak jestli chcete někdo nenápadné, ale přesto pohodlné a luxusní auto Saratoga je moc dobrý volba. Nikdo si jí nevšimne, nikdo jí neukradne a přesto vám bude vyhovovat. A to se prodává v te nejlepší výbavě a stavu za cenu ojeté Felicie. Nicméně negativním faktem je to, že má stejnou spotřebu jako Cadillac, pamatuju si, že po okrskách když jsem nejel na spotřebu, což asi ani nejde po okrskách (pořád je potřeba někoho pod plným kotlem předjíždě) měla spotřebu 10.2 po dálnici při rychlosti 140-150 tedy rychlosti která ji perfektně seděla spotřeba kolem 11 a po městě těch 13. Pod 10 litrů jsem s ní nikdy nejel. Je to jednobodové vstřikování, takže tam toho moc vymyslet nejde. Jinak motor SOHC s podle mě nejlepším zvuk V6 co jsem kdy slyšel. Zvuk motoru jde od motoru a ne od výfuku. Nikdy jsem toho zvuku nenabažil. Nemá totiž chybu (i když je ten motor od Mitsubishi). Zajímavostí co jsem zjistil, auto až nepřirozeně dobře sedí na sněhu a ledu. Zkoušel jsem to na velmé zasněženém parkovišti. Človek to rozjede zatočí a auto zatočí jako by se nechumelilo 😄 Když se to přepískne, tak si v těch 10 cm sněhu bylo auto mírně nedotáčivé, ale poslušně vykroužilo zatáčku. Kolega s Mondeem zatočil ve stejné rychlosti a auto pokračovalo de facto téměř nerušeně v rovném směru. Též na suchu do zataček se pravda americky mírně náklání, ale nikdy jsem nezaznamenal že by se chtěla uthnout a to prosím zadní zavěšení kol jsou dvě vleční ramena a mezi sebou je kus trubky 😄 na nějaký multi-hyper-giga-link se tu nehraje a přesto vše funguje dobře.
Našel jsem ty fotky. Tak to tedy není přesně to co jsem měl já. Neb já jsem měl ten spojler, což tohle auto nemá a též jsem měl jiné sedačky. Měl jsem je potaženy strašně přijemnou látku. Snad plyš nebo tak nějak to vypadalo. Tady jsou zrovna z té snandardní hrubé tkaniny.

www.autocar.cz/…mages/saratoga_9
Jo a ještě 😊) Měl jsem hliníková kola tzv. "snow flakes"
No, myslím že Saratoga je už hodně za zenitem svého života, řek bych že to je dané její nenápadností.Nevím, kdo by si ji dneska koupil, na ameriku to je - jak říkám - prostě chudý.
No tak ona se nedá za ameriku považovat. Byl to jeden z prvních modelů, který měl Chryslera začít prodávat v Evropě. A taky se jich decela dost ve Švýcarsku prodalo. No já bych si jí koupil klidně znova 😄 Byl jsem s ní maximálně spokojen. A po pravdě koupit si za ty prachy Felicii, nebo Saratogu ? Bych byl ***, kdybych si koupil Feldu. ND jsou na stejné úrovni a jízda je o 10 tříd někde jinde.
No tak o tom samozřejmě nemá cenu ani uvažovat, ani snad ze srandy...Ale chci říct, že když už si u nás někdo koupí ameriku, tak si pořídí vyloženě pětimetrovej koráb. To je stejný jako nechápu, kdo si může koupit chrysler stratus/cirrus - kterej byl mimochodem nástupcem Saratogy (a ne Vision, jak jsi psal).
to Jan_Dělo: Nedávno jsem se Stratusem jezdil a vůbec to není špatný auto. Na mě je sice haubna moc krátká, mám rád čumák před sebou, ale oproti Škopku bych to teda bral hned. Dvaapůlka s automatem, klima, slušnej odpich, pohodlná jízda... Vzhledem k tomu, že už teď mám stoprocentní spoleh na dobrej servis amerik, bych do něj klidně šel. Jenže to by nesměl mít hnaný přední kola a vůbec... za ty peníze by byl super Caprice. Zrovna teď ve Švýcarsku měli zelenýho kombíka Caprice, no nemohl jsem se na něho vynadívat. Stojí přesně tady😒br />
[odkaz] us_anzeigenmarkt/feye.gif
RB: Moooc pěká fotka, takovek obrázek foťáku se jen tak neuvidí😊 A co Caprice je kde ?
Co s mi třeba vyloženě líbí z těch kulatějších modelů současné produkce je třeba Chevrolet Monte Carlo.Je to taky kulatý, ale jinak než chryslery.A myslím že cenově je dost výhodnej.
Za ameriky v pravém slova smyslu považuju tyto značky - jsou to asi ty, který jsi uváděl v jiným tématu, jak jsi zmotal dohromady Forda a GM : Buick, Oldsmobile, Lincoln, Mercury, Pontiac, GMC.A to by mohlo stačit😄
+částečně Ford - ale asi jen Taurus, Crown Victoria a různý variace pick-upů + Chevrolet
No a ještě Cadillac, samozřejmě...
Jo s tím Visionem jsem se spletl. No a tamta trapná záležitost se zařazením chudáka Forda do GM byla vinou špatné formulace věty, než že bych si myslel, že je Mercury a Lincoln u GM. Nicméně pokud si povede Ford tak jak si vede. Tak je docela možný že za 7-10 let bude Ford pod GM a pak budou na světě jen GM, VW, DaimerlChrysler, PSA a pár mrnilů, kteří v rámci své hrdosti nemají aktiva v jiných automobilkách 😄 (RR není podstatný) třeba BMW 😄 Porsche bude klasicky pod VW. No uvidíme, jestli GM nakoupí Fiata a tím potažmo Lancii a Ferrari 😄 Jo vlastně tady máme ještě Toyotu. Patří někomu ? Nemám přehled. Mazda je tradičně Forda, Nissan Renaultu a Renault se s někým sloučil ? Taky nemám informace. No tak nám toho asi moc nezbude. Saab je GM, Volvo je Fordu ? Jaguar taky, Bentley je asi VW. Hmm no, tak nám zbude asi jen ten Kaipan 😊))))))
To rbaron:Nejde mi se připojit na adresu toho Caprice, ale moc rád bych ho viděl,¨nesplet jsi adresu?Jinak Stratus na mě působí hodně lacině, všude plasty, i na opěrku ruky, to je trochu podřadné.Neříkám, může to jet, ale to mě stejně nezajímá a prostor tam moc asi nebude, je to kulatý.
To rbaron : 😒((
V novým Autotipu je docela nehoráznej srovnávací test...Musím teda předeslat, že je převzat z německého Autobildu, čímž se mnohé vysvětluje.V testu srovnávají Kiu Magentis 2.5V6 (neznám),Nissan Maxima 2.0V6 (mňam) - čili vyšší střední třída - s - a teď pozor mercedesem C 180 !!!!!Drzost nácků je už skutečně nehorázná!Odpovídajícím autem je, když už, mercedes E, ovšem oni ve svý zaslepenosti asi tohle vůbec nevnímaj...Ještě víc mě pobavilo vyhodnocení : 1. místo - Kia Magentis, 2. - céčko, 3. -Maxima!!!Je to drzost největšího kalibru, i když se musím přiznat že jsem to už před přečtením článku tušil ,že to takhle nějak dopadne, že Maximu šoupnou na poslední místo...Ovšem na fotce vypadá céčko proti Maximě jako nejubožejší ***, uzoučká, mrňavá.Řek bych že podobným trendem píší i u nás a je to dost skličující.😒
to Jan_Dělo: Dej odpovědět na tento příspěvek a objeví se Ti celý odkaz😒br />
[odkaz]

S těma testama souhlasím, AutoTip je AutoBilďácká skopčárna, ten časopis jsem přestal kupovat už dávno, nic zajímavýho v něm nebejvá. Skopčáci nahodí vždycky nějakej takovej mišmaš, všechno to zakroutí, daj tomu body podle toho, co si myslí, že je nejlepší a nakonec to vyhraje německý auto. Tak to bylo, je a bude.
To je nádhera!!!Krásnej kousek, fakt!To musí bejt požitek, tohle řídit...
Jako majitel maximy jsem samozřejmě pobouřen – srovnávat ji s nějakym zaprděnym céčkem…😄. Osobně se divím, že to céčko ten test nevyhrálo, když je převzatej z Německa. Čtu hodně časopisy o motorkách a v těch německých většinou v testech vítězí BMW😄. A nejhorší na tom je, že to těm novinářskejm troubům lidi žerou a dokonce se podle testů rozhodujou pro koupi, protože si myslí, že tomu novináři rozuměj. Většina z nich neumí pořádně jezdit a jejich jediná starost je jak u nějakýho importéra vysomrovat motorku na „test“ a trochu ji přes víkend zničit nebo rovnou totálně zrušit. Tolik moje zkušenosti s motoristickými novináři.
To MAXIMA : Pobouření je zcela na místě, já kdybych osobně vybíral konkurenta Maximě, vybral bych s klidnou myslí esko!!!Můj názor je že Maxima působá i proti eku (natož éčku) mnohem majestátněji a cenově je to pohádka - 899 000 za výborně vybavenej základ proti nějakejm 3 melounům za posraný esko...😒
Dělo:Hm, taky považuju Mercedesy za předražený, ale nevím, jestli bych to neviděl jinak, kdybych ty 3 melouny na nový auto měl 😄. Nový S-klasse se mi docela líbí, ale vzhledem k tomu, že je silně nad moje možnosti, tak jsem ho nijak detailně nestudoval. S E-klasse jsem jel nedávno do Itálie a zpět se svým šéfem. Sice jsem řídil jen asi 300km, ale jako spolujezdec i řidič bych dal přednost Maximě – jednoznačně. No a pokud vezmu v úvahu cenu, tak vůbec není co řešit.
Tady jde prostě jen o to, nemít strach postavit se proti německý aroganci a namyšlenosti, dokázat jim, že existujou mnohem lepší auta, než jejich - který mají neodůvodněně dobrou pověst a jsou silně předražený.
A ještě jeden postřeh z tisku : dnešní mf dnes se opět blýskla. A to tak, že v článcích v příloze auto-moto( ve který je mimochodem z 99% o škodovkách), píší o autech pro "horních 10 tisíc"😄A to tím stylem, že tam motaj dohromady omegu(podle nich je "nenápadnější variantou limuzíny se skvělou pověstí"😃, rolls-royce a A8. Skutečně kvalitní počteníčko...
Jinak dospěl jsem k závěru, že Maxima je stylem i charakterem, celkovým pojetím, VELICE podobná Scorpiu - a to i cenově (v té době),prostorově i jakýmsi opovržením ze strany i novinářů.Naprosto neodůvodněně, vzniklo to z určitých mýtů, které dodnes kolují tiskem atd.
Jane_Dělo, prosímtě, už toho nech, začínám se opravdu tlemit. Maximu bych nesrovnával ani s novým E-čkem, ani s S-kem. Je to auto na klasickým podvozku, po několika stránkách srovnatelný tak se starým Ečkem, ale vůbec ne s nabídkou pneumaticky odpruženého podvozku, brzdami, co stojí na 35 metrech ze sta, Keyless-Go, masážními sedačkami, bezprůvanovou klimatizací s čidly pro sluneční svit, dešťovými senzory a jánevímcoještě a už vůbec ne s nabídkou motorů E-čka až po 5.5-litrový osmiválec. Mercedes bych si asi nekoupil i kdyby měl uvnitř zlatý vodotrysk, ale nech toho směšnýho mletí, někdy to už vopravdu leze na nerv.
A komu na co jsou, takovýhle pí.oviny?!Jsou tam jen z důvodu co nejvyšší prodejní ceny.Jde mi o srovnání auta jako takového, v principu, z ostaních hledisek je samozřejmě esko jinde, i když ta výbava Maximy by mně osobně bohatě stačila...
No já bych si Meda taky nekoupil. Nicméně elektronický brzdy chápu jako pokrok. Masážní sedačky má sice kde kdo, ale budiž. Pneumatický odpružení. Jel jsem jen v Lincolnu v Medu jsem neměl tu možnost, nicméně mi to nepřišlo až zase takovej rozdíl. Solarní senzor na klima, má snad každá digitální klimatizace, stejně tak čidlo vlhkosti. Ale přiznejme si to otevřeně. Co potřebujeme v autě. Mě stačí klima (je jedno jaká), automat, elekrický okna/zrcatka a centrál. Jinak je mi to tak nějak jedno. Další věci, jsou spíš zdroj budoucích potencionálních problémů. No i když... rozmazlovat bych se nechal 😊
Presne tak, Ace to uplne vystihl. Taky trosku prestavam chapat k cemu

je treba motorovy zavirani kufru a dovirani dveri (BMW 7). To jsme lidi vazne

tak liny, nebo co?

Ja mam treba v aute "automaticky" svetla, tj. auto se samo rozsviti za sera,

automaticky prepina z dalkovych na tlumena svetla, kdyz jede neco proti, ztmavuje

zpetne zrcatko pri oslneni zezadu. Vlastne to funguje docela dobre, ale stejne mam

tuhle funkci vypnutou, protoze nemam rad kdyz se neco zapina a vypina "bez varovani" -

vzdycky se trochu leknu. Jeste, ze nemam automaticky sterace, to bych asi zesilel...
No taky mám automatický zapínání světel. Funguje to bezchybně, nicméně jsem zvyklej zapínat světla dřív, než se zapnout automaticky. Na můj vkus se zapínají pozdě. Nicméně za dne to mám hozený na automatiku, takže když v jedu do tunelu, nebo do garaží atd tak se mi zapnout a vypnout a nemusím se o to starat. To je dobrý a využívám toho. Zrcátko nemám, automatické vypínání dálkovek, nemám což je divný protože to už měl Cadillacy v 50. letech. No to je jedno. Ale zase mám motorově zavírání a otevírání kufru 😄 heč 😊

Jinak otec na Peugeotu aut. stěrače má a samozřejmě to funguje tak, že páčka má polohy off-auto-manual tedy automaticky se nezapnou a na "auto" fungují fakt super, to musím uznat. Jinak se automaticky zapnout světla, když určitou dobu používáš stěrače.

No nicméně, fakt potřebuju ty věci, co jsem napsal a ostatní jsou jako bonus zdarma 😄 Jo jinak bych zapoměl. ABS a Airbag je asi samozřejmostí...
Ja svitim porad😄 Zvyk ze Saaba.

Verim, ze automaticky sterace fungujou dobre.

Ale proste se leknu, kdyz mi z niceho nic neco

samo od sebe zacne smatrat pred ocima. Manualni ovladani mi uplne vyhovuje.
Fakt mas motorovy otevirani a zavirani vika kufru(ne jenom zamku)?

Pokud jo, k cemu je to dobry?
to Jan_Dělo: Podle mě osmiválcový motor AMG opravdu není *.

to ace2: Teď když je teplota kolem třicítky, tak zjišťuju, jak moc mi chybí klimatizace. Fakt. Věc, kterou v autě absolutně oželím, je muzika. Strašně rád jezdím a poslouchám auto, co dělá a každé jeho zavrčení slyším tisíckrát radši než nejoblíbenější hudbu. A to mám hudbu moc rád, ale v jiných prostorech. Poslední dobou, když jsem s někým jel, zjistil jsem, že ačkoli má perfektní reprosoustavu a nádherně hrající rádio s CD, tak mi hudba v autě v podstatě vadí na jakoukoli hlasitost. V tomhle jsem strašně divnej 😄 Ale poslední dobou jsem přišel na diagnózu. Čím méně válců auto má, tím méně mi vadí poslouchat místo motoru hudbu 😄 A strašně rád řídím. A strašně rád mám pořád zapnutý světla, i v poledne a slunečnu. A to je tak všechno 😄
No to já za dne nesvítím, protože ty zadní červený blinkry... který problikávají přes rozsvícená světla (dvojitá vlákna v žárovce) jsou za dne hůře vidět, zvlášť když Evropan jaxi nepočítá s tím by někdo blikal červeným blinkrem... Takže ačkoliv to zní divně, jezdím za dne se zhasnutýma světlama...
RBaron> Tak vymen bavoraka za Felicii a nebudes se muset rozhodovat. Motor a jinej kraval uslysis

i kdyz bys rad poslouchal muziku😄

A to ze nemas klimatizaci? Aspon jezdis s otevrenejma oknama a muzes si vychutnavat vitr ve vlasech a zvuk motoru.

Auto s klimatizaci cloveka strasne izoluje od okoli a to i zvukove - nekdy je to vyhoda nekdy ne. Ja vim, ze se da vypnout, kdo to ale udela?
to KON: Tady jde spíš o to, že i když mám všechny okna otevřený, tak je mi vedro jako praseti 😄
No je to udělaný tak, že když chceš otevřít víko kufru, tak zmáčkneš tlačítko a víko se zvedne asi 5 cm. Což tedy znamená, že když prší tak ti nenaprší do kufru. No a když ho chceš zavřít, tak víko jen položíš do určité polohy a pak asi zase o těch 5 cm zavře a zamkne. Tedy není to tak, že by se otevíralo a zavíralo o celou délku, což je podle mě blbost. Na rozdíl o jiných aut, totiž nemusiš s víkem trapně třískat, nebo hledat nějaký tlačítko na kufru. Jenom ho položíš, žádný stres. Celej mechanismus vypadá tak, že je to taková hrazda, která vyjíždí nahoru, nebo dolů. Tahle konstrukce je totiž nejrychlejší. Ostatní způsoby jsou nedodělaný. Třeba se ti elektricky otevře zámek a víko se díky spěrám zvedne, ale když ho chceš zavřít tak s ním musíš třísknout. Celé zvedání a zavírání má i Lincoln Town Car, což se dá pochopit, ale jen z toho důvodu, protože tyto auta mají povětšinou svého řidiče a tak nemusí vystupovat z auta. U normální aut to musí zdžovat. BTW vychytávky v autech mizí. Třeba v roce 1961 měl můj model, automatické otevírání a zavírání dveří. Tedy jel jsi po ulici vidíš známeho, zastavíš u kraje, zmáčneš čudl a dveře spolujezdce se otevřou dokořán, nastoupí zase zmáčkneš a dveře se zavřou 😄 Bohužel se to už nedělá, mohla to být dobrá frejeřina.
Zdravim, mam nabidku na koupi Scoripia vyrobeneho 97 cca 110 000 km. je to 2.9 automat. Na co se zamerit, abych nekoupil vrak? Diky
Pokud nebylo bouraný, tak tak asi moc závad nenajdeš. BTW je to automat, nebo manuál ?
je to automat....
No tak vyzkoušet, všechny programy převodovky, podívat se na olej v převodovce (automat má svojí vlastní měrku) nesmí být černý. Měl by být v nejlepším případě červený v normálním případě do hněda. Když bude černý a ještě bude smrdět spáleninou tak bych doporučoval zvýšenou opatrnost. Jinak jestli má najeto tu 100 nebo kolik jsi říkal, tak bych to neřešil
kde ji najdu? Bylo me tvrzeno ze je to bez udrzby...

Co ostatni veci.. brzdy, tlumice, katalyzatory, silem bloky ci co to je?, zda se mi ze motor trochu nepravidelne bezi a ze to trochu kouri cim to muze byt?
No to Ford sice říká, že je automat bez údržby, nicméně až tak bych se k tomu nehlásil. Na automatech je normální měrka, jako je třeba na olej v motoru.

Na ostatní věci se musíš podívat sám. Jestli motor nepravidelně běží, tak to může být 1000+1 problém, který tady nezjistíme.
ale kde v aute je? v motoru nebo u prevodovky nevim kde ji mam hledat...

pokud se mi zda ze auto kouri vic nez by melo cim to muze byt?
Těžko to tady asi vyřešíme přes net, může to bejt třeba vadná lambda sonda ale taky 1000 jinejch příčin, jak praví ace2.Ale taky by mě zajímalo, kde se nachází nádrž na olej do automatu, popiště to někdo, dík!
No kde je asi tak nádrž oleje do automatu... zjevně na spodku auta. Tedy olejová vana automatu, vypadá podobně jako olejová vana motorového oleje, jen je menší. Když se podívaš na spodek auta tak to poznaš. Je to ta vana, kde není výpust na olej. Olej ve skříni se totiž mění tak, že musíš odšroubovat olejovou vanu, vyměnit gasket o filtr zase zašroubovat a ze zhora tou samou dírou kde je měrka oleje skříň zase naplnit. Samozřejmě se nevymění celá náplň oleje, protože část oleje se ještě nachází v samotné skříni a ne jen v olejové vaně, nicméně s tím se počítá a nic se s tím udělat nedá. Leda udělat 5x výměnu oleje krátce za sebou... no vzhledem k tomu, že litr ATF od Agipu stojí v nákupu 150 Kč/litr.... 😄 Nicméně když už jsme u toho Forda, tak co je mi známo, tak používá trochu jinou specifikaci oleje do automatu a prý mu Dextron II přiliš nechutná. Takže než tam někdo nalejete ATF tak se podívejte jaký standard má splňovat. Při Dextronu to prý při rozjezdu trochu vibruje.

Jinak se Scorpiem nemám zkušenosti, takže doufám, že jako každé auto by mělo mít v motorovém prostoru měrku na olej v automatu. Trochu prohledat a něco se snad najde 😄 Jinak by mi to přišlo jako sebevražedné si nemoct zkontrolovat hladinu oleje v automatu...
Kolem 120tkm odchazejí lambda sondy(jsou tam 2)a taky "váha vzduchu" ale to by ti svítila kontrolka check engine (oranžová)
Dneska se mi konečně podařilo spatřit ten francouzský zázrak jménem ¨Vel Satis. No, vypadá to spíš jak velkoprostorový auto, kombinace minivanu a poloterénní quasilimuzíny. Tak jëstli tohle má bejt novej trend v designu aut, tak si jdu asi hodit mašli...😄
Taky mám ten pocit, že každý nový auto (až na výjimky) je změna k horšímu. Viz.- fabia, poslední passat, nová primera a pod.

Asi stárnu 😄
No tak tu novou primeru bych až zas tak nevodsuzoval, nissany se mi v poslední době docela líbí.I když až na Maximu bych je samozřejmě nechtěl.Ovšem design to není špatnej, spíš americkej,všude hodně chromu.To bych našel teda jiný příklady nepovedenejch šmejdů😒
Ta nová Primera je docela fajn - sedni si do ní někde u dealera, je totiž překvapivě prostorná (vzadu asi ne uplně podle tvých představ ale ve předu je to bomba). A ty budíky uprostřed, velkej display navigace a kamera na couvání....mňam. Akorát škoda těch motorů, ropu nemusim a žádná V6 se nenabízí. Zato variátor CVT je super pohoda.
Nissany jsou vůbec výhodný zejména cenově a vzhledově je docela můžu, když to srovnám s těma plečkama od vw...
Jdi, aspoň jednou uděláš něco rozumnýho.
Koukám taky že "faceliftovali" esko, je teď úplně k nepoznání, nepřpískl ito trochu s tím faceliftem😃).Přijde mi to jako facelift u koktávky, kterej spočíval v rozšíření "nabídky místa" na zadních sedadlech o rovných 20mm.To je komfort, panečku...😄))
Vůbec se nedivím ,že v USA klesá podíl chrysleru na odbytu aut(viz článek na auto.cz), divím se, že je amíci nekopnou někam úplně, když přeběhli k mercedesu...Naopak mě těší že roste podíl GM.
A CVT by mě taky docela zajímalo, musí to bejt požitek, necítit žádný řazení.
Si nikdy nejel tramwayí nebo troleybusem ? Eventuálně Metrem, či vlakem.... To máš stejný.
Kámoš má možnost koupit Škopka kombi, rok 92,TD 2,5, nemá ani moc nalítáno, a to za 65 vočí.Nezdá se to někomu podezřele levný?Mně docela jo, TD bývají dražší a ještě k tomu kombi, to jsou nejdražší kombinace motoru a karoserie. Napiště někdo něco, dík!
No když normální sedan v benzínu stojí 35 tis, tak bych to neviděl zase až tak nereálně...
No 35 tis. možná tak rok 90,a bude to asi pěknej vrak...Ale píšu to hlavně kvůli tomu TD, jestli tam není skryto nějaký riziko - t¨řeba že by turbo bylo kaput nebo tak podobně.
J😱 To kombo TD bych za ty prachy bral taky a to i přes to, že VM Motori jednotka neoplývá dobrou pověstí. Pokud to není zbořená bačkora, pak je to dobrej kup i kdyby to byl taxík.
Neřek bych že vypadá jako stará bačkora, viz 😒odkaz]
Hm, tak mýlka, to Scorpio kombi prodává za 110 litrů, to je jiný kafe, to už se mi zdá zas dost.
Delo (449): Ke staremu prispevku. Kamos uvazoval prave o starem Scorpiu 2,3D Combi. Mel vadny vstrikovaci cerpadlo, ktere ale predem sehnal na inzerat za 5000 Kc. Ten Scorpio by dostal za odvoz (!), protoze majitel uz 2 roky neplatil pojistku. Nez se rozhoupal, tak majitel ten vuz odhlasil uplne. A kamos si poridil Focus 1,8TDI, ja bych ho prerazil 😄 Je to z blata do jeste vetsi louze....
Když odhlídnu od toho, že motor 2,3D se NIKDY do žádného Scorpia nedával (tím spíš ne do kombíka, kterej se začal vyrábět v r.1992), že si to pleteš zřejmě se sierrou kombi,a že není "ten" Scorpio, ale "to", tak stejně nechápu, cos tím příspěvkem chtěl říct.
Oba jste diletanti a smrkáči, provokatéři. Čau a nashle!
Delo: Cestinu nech byt... podmet nebyl TEN SCORPIO, ale TEN MAJITEL.
Ano, mas pravdu, slo o Sierru Combi, to jsem vedle. Co jsem tim chtel rict? Ze Ford dela spatny vznetovy motory, a ze mne to stve.
To platilo v minulosti, že Ford dělal špatný diesely, chceš snad říct, že TDCi je ***?!!!
TDCi neznam. Je to 1,8? Montuje se do Focusu? Znam jen 1,8TD a to je priserny coudil, hromotluk a des bes na opravy. 2,3D je prej lepsi, ale VW je VW...
Vlami: 2,3D je ale podstatně starší, než 1,8TD. A navíc, co dělal VW za diesely, když se vyráběl ten 2,3D??? Srovnávej srovnatelné...
Oddie [535]: Ten 2,3D, co se daval do Sierry, neni od Forda, ale Peugeota. A co delal VW, kdyz delal Ford prisernej 1,8TD? Myslis jako na zacatku 90.let? No to ti snad ani nemusim rikat 😊

Oddie [539]: Tenhle tvuj prispevek beru a podepisuji se. Myslim, ze totez chtel ric i Florida.
Vlami(550): ne, myslím jako na začátku 80.let
to vlami:KAZDEJ motor kterej kdy vyrobil Ford je "des na opravy" jak pises, polovina automechaniku tady Fordy ODMITA opravovat!!!
Aha, pozor, pan znalec, motorář - automechanik. Víš aspoň, jak vůbec motor vypadá? A na okraj, není na světě jen americkej Ford, a ten evropskej nemá všechny motory špatný.
to oddie:Na to abych vedel to ze Fordy delaji nic vic nez prumerny auta nepotrebuju byt znalec a ani nepotrebuju vedet jak motor vypada, protoze tyto informace mam od opravdovych znalcu.Nebo si jako myslis ze kdyz se zeptam 10 lidi kteri delaji v "car business" kterou znacku doporucuji koupit (tam se nazory znacne rozchazeji) a kterou ne, tam je odpoved jednoznacna - FORD!!!!!!!😃)))
Florida: ze "Fordy delaji nic vic nez prumerny auta", dejme tomu, beru. Že 10 lidí nedoporučí Ford, taky beru. Ale hodnocení, že KAŽDÝ motor, co kdy Ford vyrobil, je šmejd, od člověka, který ani motor zblízka neviděl, je poněkud, dejme tomu, směšné...
Hoši, dovolte, abych něco taky přidal.

Ford a ostatní automobilky z Ameriky do jistý doby / cca do roku 1998/ * na Diesely. V americe mit osobák s dieslem je společenské ztrapnění a podobně k tomu přistupoval Ford v Evropě. Proto nabízel jen nic moc motory / Italské, či Francouzké 2.1, 2.3 a 2.5 / pro těch pár šetřílků.

Pravým opakem jsou benzíny. Začalo to legendární a nesmrtelnou V6 přes DOHC k ZETECU.

Jen pro info, jsem rád, že Ford staví svou koncepci na benzínu a ne na naftě jako přitroublý VW. Můj názor je jednoznačný, kdyby jezdili auta na chcánky a přitom by ty auta smrděly jako chcánky, lidi by to kupovali jako diví, hlavně aby ušetřili. Ten kdo jezdí v benzínech dává jasně najevo, že má určitý vkus a pro pár korun / které se výsledně utratí za dražší servis, opravy turba atd atd / nebude poskakovat v rachoťáku.

Ať žijí V6, V8 které žerou strašně moc.
s tema dieslama v osobakach s tebou plne souhlasim. jen bych chtel podotknout ze mit motor 2,5 tubodiesel ve Scorpiu z roku 89 zas takova ostuda nebyla. melo to sice jen 68kW, ale tak tichy a kultivovany motory VW nedokaze postavit jeste ted mozna ani benzinovy. (opravdu je chvalihodne ze to ma vykony kolem 100kW - i prestoze to rachoti jak ta nejhorsi avia, opravdu bomba!!). dalsi diesel, ktery by mi v aute nevadil je od mazdy, nebo posledni technicke vykriky od forda. ovsem perlu mezi limuzinami - skodu superb bych s dieslem asi nestrpel!!! limuzina co rachta jak 20-ti lety tranzit co projel celou evropu 10x krizem krazem.!!! to tedy opravdu ne!!!!!
Scorpiak: na 2,5TD ve Scorpiu jsem někoho slyšel nadávat, a to velmi. Co to je vůbec za motor, to je taky ještě Indenor - Peugoet??? Výkon 68kW ve mě moc důvěry nebudí, ale co, starší Mercedesy na tom byly s výkonem podobně, a jsou to držáky.
A když už jsem u těch motorů, nevíte někdo, co je zač 2,5D v Transitu, rok tak 90 - 95? Je to sice rachotivec obecný, ale znám pár kousků, co najely přes půl mil. km celkem bez obtíží.
oddie: ja nikoho nadavat neslysel, a moje zkusenosti jsou velmi pozitivni, ikdyz tatuv scorpik mel najeto pres 800 tisic za 5 let co ho mel byl v servise s motorem jen jednou - kdyz mu nejaka posrana bionafta zasrala palivovou soustavu. spravoval mu to nejakej typek co vlastnil prave medveda v dieslu a nemohl pochopit jak to hned po slozeni paliv. soustavy chytlo na prvni otoceni a podle poslechu ani nechtel verit ze je to diesel. motor stary 20, ale kam se na nej hrabou novy VW v radoby limuzinach typu Superb - tak nerachtaj ani 20 let stary tranziti!!!!
No dobře, to je hezký, ale co je to teda za motor? Jen tak ze zvědavosti, nějak zuřivě to hledat nechci...
oddie: nevim co to je za motor, ani me to netahne abych to zjistoval. staci mi ze vim ze si s nim ford rozhodne ostudu neudelal. horsi to je s tema co byly ve scorpii od roku 95 - ty co maj 85kW. to jsou pry desny sunky...
Ten 2,5D v transitu bude určitě ten starej ze Scorpia, má to asi jen 51 kW.
Jan_Dělo: no konecne!!! ja myslim ze v tech tranzitech byly ty motory jiny... rozhodne byly lepsi nez ty posledni - nejaky italsky ve scorpiich
Florido, Ty ses s odpustenim *!!!
1. vstřik. čerpadlo do 2,3D za 5.000,-Kč? To je zlodějina, sehnat jde ani ne za polovic.
2. Do Scorpia se dával motor 2,5D. Ale dá se narazit i na Scorpio 2,3D - po odejití původního motoru tam leckteří majitelé prostě dali tu 2,3D ze Sierry. Dokonce jsem párkrát slyšel názor, že ten 2,3D je lepší než 2,5D - ale nemůžu posoudit, tu 2,5 jsem neměl...
Jakej máte názor na Hyundai XG?Sice značka Hyundai stojí za h..., ale tohle se jim docela povedlo, tváří se to trošku americky, zejména zezadu. I když vevnitř je to pomenší.
Si děláš * ? Jak trošku americky ?! Hyundai XG je kopii Lincolna LS. Se koukej

Lincoln LS😒br />

[odkaz]

Hyundai XG😒br />

www.hyundai-praha.cz/…osalon/xg/foto1.… />

Mno, nutno řící, že Lincoln je v reálu delší a má tak trochu jiné motory a výbavu...
Jo a ještě se sluší říci, že Hyundai má starší styl předního grillu Lincolna. Lincoln ted používá totiž jemnější žebrování. Díky Bohu alespoň za to...
No jó čoveče, jsou to bráchové, ale já to tam viděl hned.Když jsem viděl XG poprvý, tak jsem zezadu myslel že to je Lincoln LS.Ale na rozdíl od něj už jsem jich pár viděl i v reálu. Musím říct že se mi oba hodně líbí.
Na to, že LS měl být stavěnej na Evropu, tak se zatím asi moc neprodává. Což je škoda, myslím že stojí nějak kolem 1,3 mega, a za tyhle prachy je to určitě moc pěkný svezení.
A XG začíná na 990 tisících, to taky docela jde, i když pověst má hyundai prachmizernou.
Jo LS se mělo prodávat u Forda jako vlajková loď za Scorpio. BTW Ford jako jedinná "normální" automobilka nemá ve svém portfoliu žádnou vlajkovou lod. Končí Mondeem... Což je škoda. Pravděpodobně by se sem LS, které se mělo prodávat už od tuším 97 . dostávalo v chudčí výbavě, alespoň co je v základu... Taky na co Evropany rozmazlovat el. otvíráním oken 😊)))))))))) Nicméně Škoda toho. LS je pro Evropu hodně dobře stravitelný....
Jo jinak se musí uznat, že XG v černý barvě vypadá beze sporu dobře. Alespoň je vidět, jaký trhy má tohle dobívat 😊
Poučte mě, Hyundai má něco společnýho s Fordem (Lincolnem)? Všiml jsem si, že některý u nás prodávaný modely Hyundai se nápadně podobají o model starším evropským Fordům. Je to náhoda nebo koncern?
Ne Hyundai má tak trochu něco společnýho s Chryslerem. Respektivně Chrysler má podíl v Hyundai a v Mitsubishi. Nebo spíš Daimlerchrysler...
bléé překlep
No bohužel hyundai se trochu snaží kopírovat Forda, třeba ta nová sonata se má asi podobat minulýmu Scorpiu (to máš docela pravdu, že je hyundai o generaci pozadu).To, že patří hyundai pod chryslera, to nevím, ale asi to bude jak říká ace2.Každej holt někomu patří, takovej je dnes trend!
To je fakt, v těch značkách je vážně chaos. Za chvíli se bude na světě vyrábět 5 podvozků a 10 motorů a bude úplně jedno jakou značku si koupíš. Moje osobní sympatie patří třeba Nissanu ale Renault rád nemám...a jak se s tím mám teď vyrovnat? 😃) (Asi si budu muset konečně koupit nějakou ameriku)
v bazare som videl scorpio rocnik 97, V6 AT, plna vybava. ma najazdenych 136 tkm, cena 399t Sk. chcem sa nan ist pozriet s niekym, kto sa tomu rozumie, v akom stave je to auto priblizne, ak bude ok, celkom by som do toho isiel. co vy na to? za ake ceny teraz tieto scorpia ficia, ze by som ho stlacil s cenou atd?
za 200 ho vem
200 ceskych? tj 300 slovenskych?
Za ty prachy by bylo Mondeo - o mnoho modernější a o mnoho zachovalejší. ( nechápu jak může někdo dát 300litrů za takovou starou rachotinu s původem v první polovině 80tých let)
no neviem, ci zachovalejsi. ta koza vo vnutri vyzera ako nova 😉 vozil sa v tom jeden clovek 4 roky.
okrem toho, mne sa to scorpio (modelovy rok 95 a vyssie) proste paci a v tom mi nepomoze novsie mondeo.
komu neni rady tomu neni pomoci. Interier je možná OK, ale i kdyby to opravdu mělo jen ty kilometry co píšeš, bude u Scorpia podvozek totálně v háji.
ved to sa uvidi. ak to bude na odpis, vyseriem sa na to. nie som zase dement snad. ak to za rozumnu investiciu este par km spravi, preco nie.
Navíc zezadu i to nejnovější Scorpio Combi vypadá jako Sierra Combi z roku 1982.
To Cleaner : Ty vůbec nevíš, která bije...Možná máš trochu pravdu, že zezadu připomíná sierru, ale je mnohem větší a širší. S tím podvozkem jseš úplně mimo atd.
mkral: Cleaner je mimo mísu a sere si do kalhot. Poslední generace Scorpia měla už jinačí přední nápravu, která problémy (i když nevím, jestli se investici cca 3 tis. Kč jednou za 100 000 km dá říkat problém) starších generací odstranila. estli to nebylo rozbitý, tak cenu co nejníž a není co řešit. Než Mondeo, to radši nic. Tam nastal těžkej zlom ve jménu robotizace výroby a když jsem to viděl, tak šlo z domu, jak nejrychleji to šlo. Prakticky jsem v něm jel poprvé a naposled cestou do bazaru. Zaplať pán Bůh, že je v háji a tím pro mě Mondeo přestalo existovat. Prostě nic neříkající pekáč, přirovnal bych ho tak k Fiatu Croma.
mam uz kompletne vypisy zo servisu, kde to auto bolo kazdych 20t, bol sa mi na to pozriet dobry mechanik vcera, dnes idem na diagnostiku s tym do fordu. som prekvapeny ochotou bazaru aj servisu (ze mi poslali kompletny chorobopis), vyzera to, ze nikto nechce nic zatajovat a ze auto je ako auto po mojej mamicke, co bola vzdy dobra kupa. takze dnes uvidim este, co na to povedia vo forde, co na to povie diagnostika a potom uz iba zjednat cenu a snad sa stanem stastnym majitelom.

ina otazka ale: na aute este neboli menene ani tlmice, ani ziadne veci na naprave. co je dobre po styroch rokoch a 130t km vymenit?

btw: jedna vec ma serie, ze bud povodny majitel, alebo servis ujebali z toho auta tie krasne 12lucove elektrony 16palcove. su tam iba original disky ford 15ky s pneumatikami 195/65 R15. 😒 to auto je sep '97, ULTIMA vybava a v tej boli pri 24v motorizacii tieto 16ky elektrony. na akych pneu to mate vy? ja si osobne myslim, ze 195 je na take auto dost malo.
To Cleaner : čím jezdíš?V oktávce, viď, myslel jsem si to...
pani, ja ale aj tak nehovorim o combiku, ale o Scorpio Saloon ULTIMA, cize sedan.
aka teda by bola prijatelna cena? na kolko ho mam z tych 399.000Sk stlacit? (399.000 Sk je cca 275.000 Ceskych)
Myslím, že jestli je v tak super stavu jak píšeš, tak by Čechách dobrá cena byla tak 250t. Už jsem tenhle motor viděl i za 199t., ale byl bez kůže a s manuální klimou!?!, r.v. 96. Samozřejmě srazit ho můžeš i víc, nevím jak u vás ale tady se takový auta špatně prodávaj.
tak potom je to ok, ta cena bude myslim nieco okolo tych 375t Sk, co je 250t Kc. ja som inac strasny pesimista, kupovat auto z druhej ruky, nikdy som to nerobil. stale cakam podraz. a cim viac vyzera v pohode, tym viac sa obavam. uvidim dnes po tej diagnostike. dam vediet.
Ta diagnostika Ti myslím nic neřekne, kdyby byl problém, svítila by nějaká kontrolka (check engine, ABS, Airbag, dobíjení). Pokud za jízdy nic nesvítí, dagnostika bude v pořádku.
nemyslel som len pocitac, ale aj kuknut, co v akom je stave😒br />
treba vymenit zadne tlmice, tycky stabilizatora zadne (ze vraj su uplne v 😉, klinove remene, tesnenie pod vanou, lozisko predne prave.

co je ale trochu problem, ze svieti ABS, chlapik povedal, ze to moze mat dve priciny. bud niekto startoval na dvihaku, ze kolesa boli v lufte, alebo je vadne cidlo ABS. ten prvy pripad ze stoji iba robotu, druhy pripad vymena cidla, jedno stoji 6 litrov. 😞

inac olej v prevodovke (AT) uplne ok, ziadne smrady. pri preradovani nevibruje. tak snad to je ok.

co vy na to?
Prvně jmenované věci jsou "spotřební matroš" ale to ABS může být problém. Může to být jen za***ný čidlo, ale taky úplně něco jinýho. Mě osobně se u starýho Scorpia nepodařilo ABS opravit (variantu výměna všeho za nové (60t) jsem samozřejmě odmítl). Povyměňovalo a proměřovalo a diagnostikovalo se kde co, ale stejně to nefungovalo. A poznámka na závěr: kdyby to byla prkotina, určitě by to současný majitel nechal opravit. Na tvém místě bych byl opatrný.
to auto bolo firemne (hadrvardske fondy), volal som do servisu, kde ho servisovali este, ci tam videli tu kontrolku svietiacu naposledy a hovoril pan, ze nie. ze v zapise to neni. mne sa tiez zda, ze prvy krat, ked som na tom jazdil, nesvietila. takze sa zda, ze to zacalo svietit az teraz. otazka na zaver. brzdit to bude, nie? a ako s abs? ak by to bolo cidlo na jednom kolese, ostatne pojdu s abs, alebo je abs mimo uplne?
podla mna, ked riadiaca jednotka ABS vyhodnoti akukolvek chybu(indikovanu kontrolkou) tak sa cele ABS vyradi z prevadzky...
ano.
Brzdit to bude, ale bez ABS a to je škoda ne? Navíc to neprojde technickou. Buď opatrný, někdy stačí čidla očistit, to by mohli udělat zadarmo. Může to ale být taky pěkně drahá oprava.
vsetko to budem riesit v momente, ked auto bude v servise na vymene toho ,,spotrebaku''. potom pozru aj toto.
Jo, mondeo je opravdu naprosto fádní auto. kterejch jezdí nespočet. Je zajímavý že Ford dokázal v průběhu svý existence vyrobit jak perfektní kousky, tak takovýhle brak.
Docela mě irituje při čtení rádoby "odborných " časopisů, že když tam dávají návody na to, jak se chovat v mezních situacích (při smyku, na sněhu a podobně), že vůbec nepočítaj s tím ,že taky někdo nemusí mít manuál. V každý druhý větě se píše "vyšlápněte spojku", ale o automatu asi ještě nikdo z nich neslyšel...
Přitom automatů jezdí u nás čím dál víc.
Nevíte někdo, kolik měří Josef Abrhám?
to Jan_Dělo: Péro jako, jo? 😄))) Proč?
To rbaron : Ne péro, jako člověk!
Včera mě hodně dosrala jedna příhoda. Náhodou jsem se stavoval u prodejce Forda tady v Pardubicích, a stálo tam nový Scorpio - bylo jednoho zaměstnance. Předesílám že to je chrudimák, což mluví za vše...Auto je 2.9Ghia v kůži, on tam měl naházený pneumatiky na sedadlech až po střechu😒(((Palubka totálně vybrakovaná, čouhaly z ní dráty - prase!!! A s tím prosím jezdí!!!
Jen to dokresluje mentalitu určitých lidí, kterými opovrhuju.
Dělo: Nech ty Chrudimáky taky trochu vydechnout, prasata jsou všude😃)) I když jeden můj kolega je z Chrudimi a má rozhodně nejza***nější auto z celý firmy, teda kromě našeho big bosse. On samozřejmě kupuje auta nový a po 3 letech je prodává, ale po něm vypadají na 10 let stáří😃
To můj miláček je i po 4 letech (v mý péči jeden rok) zevnitř pořád jako nový, nekecám. Jen z venku je sem tam ďubka od kamínků.
No tak je vidíš!Dobytky...
Seděl jsem v 607, a místa je tam teda HODNĚ MÁLO!!!Když jsem narazil sedadlo řidiče úplně dozadu, byl pořád přilepenej na volantu, skrčený ruce i nohy. A vzadu taky nic moc!...To jen jak to tady někdo, tuším ace2, vychvaloval😃
I když mi to drásá srdce, musím sportovně uznat, že prostorem nesahá 607 superblbu ani po kotníky.Nezapře v sobě prassátskej původ, a když je to prodloužená verze prassáta, tak je jasný, že místio tam bude slušné. Tím ale nechci vůbec říct, že bych to obdivoval, ani omylem...
Chlape ty dneska perlíš. Nejdřív s tím Lincolnem. To my chceš řící, že je 607 na to hůř než Scorpio ? To si snad děláš * ne ? Scorpio je sice full-size, ale zase to s tím vychvalováním nepřeháněj. Tímhle způsobem za chvili budeš tvrdit, že je v Broughamu méně místa než ve Scorpiu. Pak ti začnu pingovat IP adresu pořádně velkýma paketama...
to ace2: Jan_Dělo, jak už dříve předeslal, prosazuje myšlenku bez ohledu na cokoli. Scorpio je vyšší střední třída, takže ne full-size, ani evropský, natož full-size americký 😄
já myslel full-size dle Evropkých rozměu 😄 pak už jsou v Evropě jen Luxury cars
To ace2 : Jo, v 607 je o dost MÉNĚ MÍSTA než ve Scorpiu!!!!Netvrdím samozřejmě, že v Cadillacu je taky míň místa, neboť jsem v něm nikdy neseděl, a asi by to byla i urážka, navíc jeho rozvor slibuje nevšední prostorový pocit. Ovšem na tý 607 trvám!!!
Byl jsem se mrknout v Áčkách, a neměli tam teda nic moc.Až na toho Rolls-Royce u vchodu, Cadillacu 61,a Lincolnu Continental za 79 litrů.Ten se mi hodně líbil, ale asi to bude nějakej vrak,je to podezřele levný.
Jo ten Lincoln má něco s motorem... Začínal tuším na 110...
Scorpio.. jojo. A cetli jste uz recenzi v poslednich Zemskych novinach?
Copak tam zas psali, magůrci?Mě už snad ani nic nemůže rozházet,klidně to sem napiš,ať se zasmějem.
Tyhle recenze jsou všechny založený na tom, že nikdo z těch pisálků v tom v životě neseděl, něco málo si o tom možná přečet a jezdí nejspíš všichni v ***ch fabiích.
Delo: To mas pravdu, ale takhle se v podstate chovaji ke vsem typum vozu a pokud rubriku ctes dlouhodobe, da se srovnavat. Najdu to na internetu....
Tak ne, ZN maji na internetu bohuzel posledni vydani z 31.12.2001 😞
To vlami:Jaký to bylo datum, kterej den?Seženu to.
Ted v poslednim sobotnim vydani ZN. A pred tydnem nebo 2ma tydny tam byl Ford Focus a jeste drive Ford Sierra. V.
Teď trochu sběhnu od tématu : Kámoš má možnost koupit Fiestu, model 2001, najeto prej asi 5000km,nemáte s tímhle miniautem někdo zkušenosti, třebas i z doslechu?Chtěl by nějaké reference, díky a nashle!
to Jan_Delo:Ja jsem slysel na Fiestu jenom samou chvalu, jako ostatne na kazdej Ford...😃))
To Florida : Evropský ford je něco trochu jinýho než USA Ford, a kromě toho, Ty autům vůbec nerozumíš!Čau!
to Jan_Delo:Ja jsem NIKDY nenapsal ze autum rozumim, ale aspon to priznam na rozdil od Tebe...A za kvalitu Forda hovori JASNE statistiky, tady i v Evrope, ne to co si o teto znacce mysli ODBORNIK Jan_Delo...😃)
No jo, Ford. Ted jsi muj kamarad poridil ojety Ford Focus 1,8TDI a ja myslel, ze ho prerazim. To si asi nadelal do kalhot, co? Nebo ten proslule spatny 1,8TDI uz ve Focusu neni tak spatny? Poradte. To ja ho o vikendu uvidim, abych vedel jak hodne ho mam zmlatit....
To Florida : Jaký statistiky v Evropě, co to meleš?!
kdyz jsem jel pred Chrudim, vzpomel jsem si na tebe ... Oprasil me drsnym zpusobem nejakej manik se znackou 1E1 xxxx. Vzpomnel jsem si na tebe a bylo mi te lito - ted jako Pardubicak ani nepoznas, oprasi-li te "domaci" ci Chrudimak ... 😄))
Podle stylu jízdy to poznáš ihned, stačí jet za nějakým a bez ohledu na značku je to hned jasné.Včera a dnes mám zas 3 "zážitky",děs a hrůza...
Hele Scorpiaku, ty bys mohl jezdit s tlampacem a hlasat to po krajich ceskych...Tys to tady bafnul z niceho nic, takhle nas nelekej. Jinac souhlasim, uzitna hodnota Scorpia je podstatne vetsi, nez BMW a trojcipaku, coz ale neznamena, ze by to auto bylo nejlepsi ve vsech smerech.
nerikam ze je ze vsech nejlepsi, ja o lepsim vim, treba Ford Crown Victoria V8. jinak zminovana auta z evropy jiste budou lepsi co se tyce napr. vykonu. jeste aby ne. 6-ti litrove osmivalce neco kolik jich ty merdesy a bmw maj by asi mely jezdit lip nez V4 2.0DOHC. ale co s tim, kdyz na ceskych silnicich se vic jak 60 jet skoro neda a kvuli pozornosti odvedene na vykon motoru je odflaknuty inetrier a proto se v nem pak ani neda sedet - podle me je to hnus... ja bych to nechtel a uz vubec ne za ty nehorazny penize. kdo takovy auto ma musi byt ***, ktéry nic nevi o komfortu cestovani chce jen ukazat ze ma prachy!
hele moje pritelkyne na srazu zaslechla ze chystas nejake rozsahle upravy na tvem voze. co to ma konkretne byt?
V zadnem prispevku jsem nenasel navrh na jedineho konkuretna ktery by byl schopen dustojne konkurovat SCORPIU. Ve vyssi stredni tride kam Scorpio patri se hleda velmi tezko. Supermoderni Opel Omega nesaha Scorpiu model 92,93 ani po kotniky, at uz jde o vnitrni komfort, vypracovani, pouzitch materialu, ci vnejsiho designu. Novy Peugeout 607 - ano, vypada celkem hezky, ale prostoru tedy zrovna moc nepobral a co se tyce toho zpracovani interieru!! Hruza!! Zlaty Superb, ale ani ten nemuze v konkurenci obstat. Jediné co by mnozi mohli pricitat Suberbu k dobru je jeho !vnejsi! delka a moderni design - nic vic!!. Tito mnozi mohou toto pricitat k dobru, plati to ale jen pro ty, co ve Scorpiu nikdy nesedeli. Kdyz jsem do autosalonu Skoda prijel Scorpiem, vystoupil z krasne prizpusobyvych, sklopenych zadnich sedadel kde jsem skoro lezel, a presedl at dopredu nebo dozadu do Superbu, mel jsem pocit ze jsem na mucidlech!!! Sedadla uzka, tvrda, s kratkymy sedaky, vzadu operadla skoro kolmo k sedakum, hlava ohnuta kvuli nizkemu stropu - proste krize, sok!!! Vzhledem k tomu, ze Mercedes E, Audi A6, Mazda xedos 9 nejsou zdaleka tak prostorna, spolehliva a povedena auta jako Suberb, nema cenu o nich dale psat. Hledam tedy konkurenta alespon mezi luxusnimi vozy. Navrhnete uz konecne neco!!! PS. BMW7, Mercedes S, ci AUDI A8 nejsou souperi, takze napiste neco normalniho. Me zatim napada jen Scorpio v uprve Colleman (bud prodlouzena verze, nebo verze sestidverova). Tak cau a hodne stesti pri patrani!!
to scorpiak😁ik, tak uz jsem se dlouho nezasmal....😃))))))))))))))))))))
Skoro jsem se polekal. Když to tak čtu tak ta moje kára je asi na vrácení. A hurá k Fordovi...
a ze to mas za sunku??
Scorpiaku, mel by sis zmenit NICK, Scorpio se uz nevyrabi, bylo radeji ztazeno z vyroby 😊. Takze kdyz pises, jestli Scorpio ma konkurenci, tak myslis mezi 10-letymi kramy?
uz jsem psal ze mezi novymi. co ty ses vubec zac ze numis cist? nebo vetu kde pisu o posledni Omeze a o Peugetu 607 si prehlidl? Vzdyt je to hnus!! jsou to auta moderni, vlajovy lode automobilek radici se do vyssi stredni tridy, ale je to maly, blbe zpracovany a nepohodlny. Scorpio se neprestalo vyrabet protoze by bylo spatny, ale kvuli modnim trendum doby a kvuli strategii Fordu - ten presunul segment limuzin na Jaguara a nahradil ho S-typem. Bohuzel ten uz je postaven podle modernejsi koncepce a uz to taky stoji za prd.. Scorpio je sice 10-lety kocar, ale je genialne vyreseny a je to poctiva limuzina, a ne jen zakulaceny moderni hybryd, ve kterem neni po luxusu ani pamatky... Myslim ze stahnout z vyroby by se mely stahnout tyhle novy radoby limuziny.. stejne se v tom neda jezdit.. jo!! a ted jsem si jeste vzpomel, jak jsem jednou sel 20m od Superbu a jak se z neho ozyval zvuk jak z 20let staryho dieslovyho transita (asi to melo nejaky ten super VW 1.9TDi motor). Byl to zvuk opravdove limuziny.. tak takhle si teda predstavujete konkurenta???
tak zacněme, treba vyssi stredni tridou.. ktera auta jsou tedy podle vas prostornejsi a pohodlnejsi??? cekam...
Jasne, Scorpio je nejlepsi auto vsech dob! Vlastne bylo, kdyz uz se davno nevyrabi... Holt jsou skoro vsichni lidi uplny blbci, kdyz to nekupovali. Proto bud Skorpiaku rad, ze patris k tem hornim deseti tisicum chytrejch.
Jinak je uplne jedno, jestli je neco prostornejsi a pohodlnejsi (a hezci, a rychlejsi a ...), kdyz o tom nepresvedcis kupce. Kdyby slo vetsine lidi jen o prostornost, tak by se neprodavalo tolik malejch aut.
ooo to je mi novina.. ono se to uz nevyrabi??? opravdu???

ja tu hledam konkurenta, ne polemiku o tom, v jak hodne malejch konzervach jsou miliony lidi ochotni se mackat. kazdej normalni clovek se v aute rad rozvali a vadi mu kdyz se prizabije o ram dveri hned pri nastupovani... kazdy normalni clovek uvita automat, tempomat vyhrivani sedadel, oken, nebo klimosku. ze na to ty inteligenti s jednohubkama nemaji jeste neznamena, ze to nekupuji protoze to nechtej. proste na to nemaj a jestli na to ani nechtej mit, protoze fabije jsou stejne lepsi, tak jsou inteligentni dvojnasob!!!
Scorpiak: Dobre, ve svy dobe byl konkurentem Scorpia hlavne Opel Omega, Renault 25, pozdeji Safrane, Fiat Croma, a mozna jeste neco. S vyjimkou Omegy vlastne nic z toho neprezilo. Pro BMW, Mercedesy, Saaby a Volva nikdy Scorpio zadnou hrozbu nepredstavovalo. Proste a jednouduse se ukazuje, ze lidi hlavne v Evrope chteji vetsi auta s rodokmenem.
To KON : Já snad špatně vidím, cos to napsal za konkurenty Scorpia?!!!😒((Croma, Omega,r25?!!Kde to žiješ, jel jsi někdy ve Scorpiu?Určitě ne, viď, ale kecáš o tom velice zasvěceně.Nevím co je na těch bavorácích za rodokmen, je tam jen nesmyslná cena, nic víc.
scorpio neprezilo protoze to ford chtel!! a rodokmen si strc nekam, az si scorpio nekdy vyzkousis tak budes vedes ze saab, mercedes a ani nic co si psal nejsou hrozbou pro skorpio a to volvo je tak uzasna automobilka ze ji musel ford koupit a probidit je, aby vubec mohli neco prodat.. doku to nemel ford tak to byl hnus!!!
scorpiak> mám pocit, že v MC je další fanatik, který se bude bít za ten svůj plech dokud bude alespoň trochu dýchat. Jezdi si ve škorpíku, užívej jeho pohodlí a vůbec všechno co nabízí a je. Že Tě to baví pořád popichovat.
PeKa: jakym ze to vlastne jezdis plechem ty? scorpiem koukam ne... a vsadim se za ani v obyvaku nemas tak pohodlnou sedaci soupravu jako my ve scorpiich!!!!
Proč se stále o něco sázet a trumfovat. Ve škorpíku jsem nikdy nejel, ale taky na něj nijak nenadávám. Jen mě udivuje to věčný popichování. A nevím proč se vše stále točí kolem pohodlí. Není určitě nepodstatné, ale je jediné?. Ty asi ve škorpíku jen sedíš, máš vypnutej motor, stažený okna a puštěné rádio, ne?
PeKa: Tipuji to na pokracovani Podberak -> Pives -> Jan_Delo -> skorpiak.
BoB_: hmm, koukam nejaky genius. ale pletes se stejne jako v pomlouvani scorpia...
BoB_: ja koukam ze Jan_Delo ma docela vtipny a vystizny prispeky a opravde me to bavi, ty tvy nesmysly jsou spis k placi!!!
Poser se z tý svý ACURY!!!
Jak tady scorpiak zminil, ze si lide koupi radsi posranou fabii za 350 tisic, nez by si koupili mirne jete auto vyssi tridy, tak tohle jednani skutecne NECHAPU!!!Je to dano samozrejme take mohutnymi kampanemi a antikampanemi v tisku ze strany skody, ale o tom ani nema cenu psat.
Vy z toho děláte... až budu mít zdigitalizovaný video tak vám ukážu které auto je nejlepší... 😄 Hele všichni každý z nás si koupil auta za jiným účelem a každý jinou představu o kráse. Jinak by stačilo aby se těch 5 automobilek co je na světě domluvilo a vyrábělo by identický model. Bylo by to levné a všem by vyhovovalo. Naštěstí každý je jiný a akce jináý auto. Když budu brát poslední Scorpio, tak to auto mělo fajn design, techniku nevím. Ale bylo a je je spousta lepších aut a spolehlivějších aut. Já bych si třeba koupil Scorpio jen kvůli zadním světlům ty jsou naprosto dokonalé 😄 I když Cadillac má nejhezčí v automobilovém průmyslu 😊))))) Mno to že Florida jezdí v Akuře je dáno tím, že nechce strávit den někde "in the middle of nowhere" což ve státech vážně není problém a myslí si že Acura je nejspolehlivější auto, pravděpodobně má takové zkušenosti a pravděpodobně má jiné zkušenosti s jinou značkou a proto si jí nekoupí. Já si radši koupím 12 let sterého skoroveterána protože mě na tom autě dostáva každý designerský detail, a fantastický motor s nezaměnitelným zvukem a klidně obsolvuji riziko, že se občas něco může posrat i když vím, že s podstatně novější Hondou by mě to nepotkalo. Každý má své priority. Někdo čistě radionální, nebo citové. Každý namixovaný v jiném poměru. Takže se chovejte jako adult people, což pokud vlastníte auto asi jste...
Podberaku, ty jsi ale vul. Je toho hodne, co nechapes.

Uklidnuje mne snad jen to, ze jsi (snad) 18 lety...

(ani se mi nechce rikat co), ktery si koupil prvni auto.

Snad nekdy dospejes a pochopis, ze stredem vesmiru

neni ani Podberak (Pives, Jan_jako_Delo) a ani Scorpio...

Good Luck.
BoB_: nevim co podle tebe podberak nechape, ale ze ty nechapes auta vim na 100% nerikame ze scorpio je stredem vesmiru - svy favority mame, ale nejsou z rad nesmyslne predrazenych mercedesu, bmw, hondy , nebo dokonce opel, renault - to naivita!!!... nez si sednout do novych modelu od techto vyrobcu!!! to radsi budu jezdit 20let starym scorpiem!!!!
To Bob : Tak 18 mi URCITE neni,a i kdyby tak co.
Jan_Delo: Tak je to o to vetsi tragedie...
Jan_Dělo: to je hruza co, koukam ze tady skoro nikdo jeste nevidel prostorny auto, respektive scorpio uz se tesim na toho co s nim prijede do hk!!
Ted me napada, Florido, nejses tz nahodou puvodem chrudimak???Styl mysleni i chovani by tomu zcela odpovidal!
Jan_Dělo: mas pravdu, na tom asi neco bude... anebo je obyvatel nejaky americky verze chrudimi!!!
Nechal jsem si udelat pruzkum,a zhruba 65%lidi tady na MC jsou chrudimaci, coz je docela votresny cislo!!!
Jan_Delo: Koukam, ze jsi dobry komik -- tak to si budeme rozumet 😄
Skutecne tady ta diskuze se mirne zvrhava, ale nikoliv moji nebo scorpiakovou vinou. Je zabavne pozorovat, jak tady nadavaji na Scorpio lidi, kteri v nem nikdy nesedeli.Protoze ti, co v nem sedeli, na nej nemuzou nadavat!!!
kde mate ty konkurenty??? tohle bylo zalozeno, aby nekdo ukazal neco komfortnejsiho nez je scorpio. zatim tady vsichni placate nesmysly ze je to veteran, ze se vam to nelibi, ze v autech tipu fabia se snad jezdi lip nebo co?!?!? ja vam poradim hledejte neco co ma interier lepsi nez bmw7, mercedes s atd. ne ze zas nekdo napise nejakou r25, volvo, nebo snad tu posranou omegu.
To scorpiak : Zvykni si, že tady ti nikdo na tohle přímo neodpoví, spíš začnou všichni vypočítávat závady Scorpia, o kterých se dočetli v našich objektivních tiskovinách.
Mě už to tady začíná docela nebavit, k věcný diskuzi to tady má HODNĚ daleko.
Nelezte sem, vy kdož tdy chcete jen nadávat a pomlouvat, je to ubohý!
PeKa: nevim jaky mas zkusenosti s pohodlim, ale kdyz si ve scorpiu nikdy nesdel tak o nem asi opravdu moc nevis.. v autech co se tu toci okolo ho nenajdes ani v pripade ktery si zminoval.. - stazeny okna a pusteny radio. scorpiaci si okynka nestahujou, protoze maj vetsinou klimosku a nikomu ukazat ze maj radio nepotrebujou. scorpio je auto nenapadny, ale ZLATY!! a majitel ktery chce ukazat ze ma radio tim ze dela bordel po celym meste je *** a nikdy by si nekoupil nenapadny auto.. po pardubicich takovy * taky jezdej - jako vsude, jsou to bud octavie, nebo mercedesy, nebo chrudimaci!! jinak ve scorpiu si pohodli vychutnas prave pri jizde.. krasne te to ukolibava, radi to tak ze o tom nevis a netriska to autem jako automaty v bavoracich!!! TO JE HNUS!!!!
OK naprostý souhlas. Je to i moje filosofie.
scorpiak: Ty jsi z pardubic? A Jan_jako_Del👋Pives/Podberak taky?

To je ale nahod... A hlavne se nezapomen pochvalit, ze

Jan_jako_Delo je vtipny. A Jan_jako_Delo by mel pochvalit tebe...
BoB_: ses ***, jestli sis nevsiml, tak vyjadrovani hodne rozdilny, ale to ti asi uniklo stejna jako spousta dalsich veci.. uz bys mohl konecne prestat s tim obvinovanim a napsat neco normalniho. jen abys vedel proc tu jsem: jan_delo mi rekl ze to tu zalozil a me docela zajimalo co si koupit az dojezdi posledni scorpia. myslel jsem ze tu na nejaky tip prijdu. zatim to ale vidim tak ze se budu muset o scorpio dobre starat, proto ty dnesni amateri uz tak povedeny auto nikdy nerobej...!!!!!!! alespon se tu o zadnym takovym nikdo nezminil
jiste ze auto neni jen o pohodli, ale scorpio jezdi dost dobre hlave co se tyce pomeru sviznosti jizdy a spotreby. scorpio svuj styl ma, ja a jan_delo taky. asi se budem muset smirit s tim ze na silnicich budem porad potkavat debilni chrudimaky s octaviema, co nechapou o cem je klidna a pohodlna jizda a radsi budou poustet rev z radia do ulic, predjizdet na plnych carach, vjizdet ostatnim do cesty, myskovat. to podle me neni zadny styl - to je podle me debilnost!! a jaky styl ma mercedes, bmw a ostatni auta co nemaj pohodli a maj 6.0 V8 atd. stejnej jako chrudimaci - debilni!!!! budou prasit silnice za doprovodu revu z vyfuku a radia.. opravdu uzasne!!! o tom auta take jsou a musim rict ze kdyby se vsichni co se tak chovaj na tech silnicich navzajem pozabijeli, opravdu by mi tu chybeli... FAKT MOC!!!!!
můj styl = outback.
PeKa : Outbac¨k nemusí bejt špatný auto, ale ta jeho cena mě zaráží a děsí.
Jan_Dushaunský: jo není to málo, ale když 6 let jezdíš v legacy, tak se to nějak dostane do krve a u subiho už zůstaneš. Už nikdy nechceš žádný, hlavně jízdní, kompromisy. Teda pokud jsou prašule. A mám prašule vyhodit za nějaký krámy? Když to do mě nějakej tem medvěd nebo bavorák prdne, tak z toho mýho určitě vylezu po svých. A čert vem plechy.
PeKa: kdyz 10 let jezdis scorpiem, tak uz te nejaka legacy nerozhodi... vystridal jsem ruzny motory i 210 konovy trilitr, ale i v nem jsem jezdil normalne a ne jako nejaky chrudimsky prase.. at to ma treba 1000 koni a zrychleni na 100 za 3 vtreiny, strc si to nekam kdyz z toho po 10 min vylezes rozlamanej jak z traktoru!!! k cemu ti to je?? je jasny ze zamacknuti do sedadel a zvednuty cumak a primakly zadek k silnici pri rozjedech s trilitrem byli super, ale nez to mit v necem jinym nez ve scorpiu, radsi budu jezdit s 1.0 scorpiem a rozjizdet se na 100km/h 10minut...
jo zvykneš si a moc to měnit nechceš.
Presne tak, u Scorpia jde o neskutecne povedenou kombinaci pohodli, velikosti auta a pritom nenarocnosti a nizke spotreby. Ta se skutecne pohybuje na hodnotach, ktere by nejaka posrana fabie mohla zavidet.Na delsi cesty je to kolem 7 litru, i mene s manualem a motoem DOHC.I proto je Scorpio tak vyjimecne.