Nazdar cestovatelé !!! To je moc zajímavý nápad, jet do Turecka ... Letos jsem byl autem v Itálii, kousíček pod Napoli, přesněji řečeno v Paestum, kam jsem to měl necelých 1600 km a příští rok plánuji Bulharsko ... Tudíž by mně zajímalo, kdo jste tam (do Turecka), kudy, jak a za jakých podmínek jeli. Odkud, kam, jak dlouho, pohonné hmoty, poplatky, hranice, prostě všechno. Z Bulharska do turecka to je kousek, možná, že bych jel až tam. Dík za jakoukoliv odpověď ...
Šel jsem sypat slonům zrní,
on tam stál nahý v trní.
Sloni se ho ulekli,
usekli mu kule kly.
Jen tak pro zpestření od Káji Plíhala 😄))
on tam stál nahý v trní.
Sloni se ho ulekli,
usekli mu kule kly.
Jen tak pro zpestření od Káji Plíhala 😄))
to Huf: vidím, že máš i vkus😃)
Radostné vyhlídky😒br />
Až mi bude tak sto deset,
přijde Bůh a zmáčkne RESET.
Někdo zvoní, nadávám,
nemám ruce volné,
právě tchyni vyndávám
z kyseliny solné.
Pár gumových rukavic
marně šmátrá po dně,
nezbylo z ní vůbec nic
i když jí bylo hodně.
Tímt bych mou chvilku poezie raději ukončil. Mohlo by se totiž stát, že se někdo ozve, že v tématu, kde se objevuju já, se nic kloudného nedozví... ;o)
Až mi bude tak sto deset,
přijde Bůh a zmáčkne RESET.
Někdo zvoní, nadávám,
nemám ruce volné,
právě tchyni vyndávám
z kyseliny solné.
Pár gumových rukavic
marně šmátrá po dně,
nezbylo z ní vůbec nic
i když jí bylo hodně.
Tímt bych mou chvilku poezie raději ukončil. Mohlo by se totiž stát, že se někdo ozve, že v tématu, kde se objevuju já, se nic kloudného nedozví... ;o)
to mbe: jak hluboké moře je na pláži u KALOSu? Je to pozvolné svažování dna nebo po 2m už nedosáhneš na dno? Mám malé děti a tento údaj je důležitý. Jinak KAlos je v užším výběru. Dík LN
Byl jste nekdo nekdy v Italii, vice sever, oblast Montesilvano, Villa Rosa, San Benedetto del Tronto naslepo? Chtel bych letos v cervnu vyrazit, ale nikdy jsem nejel bez ubytovani, letos bych to zkusil. Mate nekdo nejakou zkusenost? Da se v pohode sehnat az na miste? Myslim, ze v cervnu kdy neni sezona by to nemel byt problem.
Rád bych poradil,ale vůbec nevím.
mbe-za kolik hodin to udělám.Myslím Brno-Scalea(Kalábrie).Za patnáct hodin bych to měl zvládnout,je to pořád po dálnici??
asi ne, můj kamarád dělal za 14h Hodonín-Rodi Garganico (tahem a jede jak dobytek). Počítej víc. Dálnice tam sice je, ale kolem Říma a před Benátkami bývají zácpy. Konec cesty od Neapole je bez placení, ale nepojedeš větší rychlostí než 100-120Km/h. Celkem je to cca 1700km (Brno -Scalea). Já bych to jel v pohodě 2 dny s noclehem někde za Bolognou.
novak-Nocleh bych si vzal na spáteční cestě.Chci se někde zastavit,možná Benátky nebo šikmá věž??Doporuč něco?Mám být na místě v sobotu 14.00,takže vyjedu v pátek večer.To by mělo stačit.
Zpatky jsem jel asi 20 hodin s mensima pauzama. Opravdu je celou cestu dalnice, ale dole je uzka a jedes tak 120. Tam jsem jel dele, protoze jsem se jeste stavoval pro manzelku na severu a pak jsme pokracovali na jih. Da se to jet jednim vrzem, ale je to narez. Jo a stavit se muzes kdekoli, co jsme mijeli, tak treba Vesuv a Pompeje. Je toho dost, Rim urcite stoji za videni (ja tam nebyl), Benatky nic moc.
Já jsem na delší vzdálenosti zvyklej,jezdil jsem sedum let do Kazachstánu(3300km).Můžeš být ohledně Vesuv a Pompeje konkrétnější??Jestli se nemýlím,kousek cesty jedeš přes Rakousko!Co dálniční známka??
Jo, pres Rakousko kousek jedes. Dalnicni znamky jsem kupoval 2, maji tusim 10 dni platnost, ale cenu ti nereknu. Koupil mi je tchan v Automotoklubu, koukni se na web, asi to tam budou mit.
To je ale škoda na pár kilometrů kupovat známku!Není jiná možnost nebo cesta?
Je jiná cesta. Z Mnichova jet na Ga-Pa, a do Innsbrucku přes průsmyk. Je to i kratší, než po dálnici okolo - ale časově delší, tímhle směrem dálnice končí před Ga-Pa...
z Brna se jinak cestovat nedá...Měsíční známka cca 600.- Kč, 10 denní půlku (přesně nevím). Pokud by jsi to projížděl z Brna do Němec a pak přez Brenner, zaplatíš víc a pojedeš déle.
kecám, ani jinak se nedá.
Tak teď už fakt nevím kudy mám jet!!!Vídeň,Grac,Klagenfurt,Villach a dál??
Ani ja nevim. Ja jel z Prahy pres ten Mnichov, Salcburk, Brenner a dale. Cenu znamky v Rakousku jsem proste neresil, neni to zase tolik vzhledem k cene dovolene. Byla to dobra cesta, ale uznavam, ze z Brna to muze byt jinudy lepsi. Konecne jsem to tu i nekde psal. Nehadam se 😄
Z Prahy přes ten Mnichov, po dálnici Innsbruck, Brenner - to je za rakouskou nálepku, pokud se to vezme přes Ga-Pa, ušetří se nálepka, ale je to min. o hodinu delší - není půlku cesty dálnice, a navíc je třeba projet Mnichovem skrz...
Z Brna je jednoznačně lepší jet Rakouskem, ne na Prahu - to by byla zajížďka.
Z Brna je jednoznačně lepší jet Rakouskem, ne na Prahu - to by byla zajížďka.
to TAN: tak jsem ti hodil do MS Autoroute, který sám používám a Brno - Scalea vychází následovně: Klagenfurt, Tarvisio, Udine,Mestre, Padova, Bologna, Firenze, po A1 Řím, Neapol, Eboli, Scalea. Nejrychlejší cesta 1663 km, asi 16 hodin v tahu. Varianata nejkratší cesta ukazuje na Graz, Lublaň, Trest, Isola, trajektem do Ancony, po východním pobřeží až do Foggie, potom přejezd poloostrova za Salerno a dále do Scaley - docela zajímavé, ale asi dražší a delší - včetně trajektu 24 hodin, ale zase můžeš spát na lodi.
Jak jsem již psal,cestu po Graz znám.Jsou dále směrem na IT nějaké placené tunely??Samozřejmě,všem za info dík.
TAN žádnej placenej tunel od Grazu na Tarvisio není. Neboj je to zichr. Pokud tam od středy nějakej nepostavili. Jinak kolem Klagenfurtu je to trochu otrava po tzv. panelce, sem tam je to svedený do protisměru, protože tam kutají další díry aby nebyly obousměrný tunely.
Vždycky ale mám takovej lepší pocit po přejetí do IT. V Gryzgotově se nemůžu zbavit pocitu policejního státu.
Vždycky ale mám takovej lepší pocit po přejetí do IT. V Gryzgotově se nemůžu zbavit pocitu policejního státu.
kampatka-ty jsi nějakej rozježděnej.Co děláš,že tak jezdíš?Nehoň pašáka tolik ať vydrží!
Pašík čeká na mně. Tyhle výlety jezdím služebně. Do Milana tak 6x do roka pro zboží.
To mě docela zajímá,jaké zboží?Jestli by ti to ublížilo tak to sem nepiš!!Já tak maximálně jezdím po Praze a kontroluji.
Asi by mi to neublížilo, není to nic nelegálního. Konkretizovat se mi to ale nechce. Ty jsi ještě nejel přes Villach do Itálie? Pokud ne, je to docela zážitek, když jsem tama jel prvně, tak mě to dostalo. Taky v předchozích příspěvcích zmiňovaný brennerský průsmyk je super a za těch 8 Eur je skutečně co vidět. Pokud teda není mlha jak prase, nebo tma. Ovšem pro tebe jako brňáka je to zbytečná zajížďka. Ovšem pro zajímavost, když jedu do Milana přes Mikulov, tak GPS tvrdošíjně trvá na Brenneru - jenže ona asi neví, kolik se tam platí. Teprve až za Vídní minu odbočku na Linz, dá si říct a změní trasu na Villach. Kilometrově to je skoro fifty fifty.
na Benátky počítej jeden den, rozhodně se tam nedá parkovat, zaparkuj někde na pevnině a zbytek místní dopravou. Pisa je v pohodě na půl dne - doporučuji!! (pro prohlídku chrámů jsou nutné kalhoty a šaty s ramínkama jinak Vás tam nepustí).
na Vesuv nelez budeš unavený a špinavý. Pompeje jsou minimálně na půl dne až den. Vem si tam mapu Pompejí nebo budeš bloudit (ale stojí to za to).
na Vesuv nelez budeš unavený a špinavý. Pompeje jsou minimálně na půl dne až den. Vem si tam mapu Pompejí nebo budeš bloudit (ale stojí to za to).
Máte chuť podělit se o případné názory na cestu do Španělska, na začátku května jedu nonstop do Barcelony, potom už klídeček podél pobřeží na jih Valencie, Murcie, uhnu se na Sierru Nevadu, Granadu, Gibraltar, Cádiz, Sevilla, Cordoba a přes Katalánsko zpět do Barcelony. Ve Šp. jsem byl na severu, v Madridu, spíš mě zajímají nějaké konkrétní nápady, tipy, specifika Andalusie atd. Přes Francii cestu znám.
kam se letos chystáte na dovolenou???pište
asi Itálie poblíž Vieste je residence VILLAGE ARCOBALENO. Prošlo to užším výběrem rodinné rady (manželka) tak uvidíme...
Tak já na začátku května mířím do Španělska, ženský letěj letadlem, pánové převezou nonstop auto do Barcelony, tam pobudem asi tři dny, potom podél pobřeží do Valencie, Murcie, uhnutí přes Sierru Nevadu do Granady, Gibraltar, Cadiz, Sevilla, Cordoba, Ubeda a přes Kastilii La Mancha (Almagro, Belmonte, Morela), Lerida, Montserrat zpět do Barcelony. Vyložení dam na letišti a opět přejezd do Prahy. Necelých 18 dní, asi 6500 km. Noclehy pouze v hotelech, taková kombinace měst a přírody, prostě dlouho očekávaný výlet.
já sám jěště nevím,manželka chce stále letět do GR eroplánem na poslední chvíly ajá bych raději jel někam autem,alespoň 2000km no uvidíme jak to dopadne nic zatím není jistý.
Italie, nekde severneji, ale ne uplny sever jako RIMINI apod. Pojedeme se zenou v cervnu naslepo a kde se bude libit, tam zustaneme.
Nepíše se chvíly, ale chvýly. 😄))
Hufe,na to mi sy tadi nehrajeme.Máte někdo novou verzi plánovače jízd Route66??
já mám asi z roku 2000,je ale nová z roku 2003 ale ta stojí asi 60usd
Rád si těchto zážitcích s někým pokecám
V těchto vozech ta cesta může být velmi zajímavá a příjemná.
V čem tam chcete jet Vy?
BTW, jednalo se o jižní část Turecka pod Antalyí.
Záleží jenom,jak se v Puntu cejtíš pohodlně.Přeci to je do Istanbulu okolo 1900km,a pokud chceš jet dál do Antalye ,tak počítej dalších 900km.Tam už jsou cesty ale docela dobrý.
Přímo v tom našem hotelu bylo tak 50% rusů, ale těch superzazobaných. Bylo komické vidět obtloustlého malého 40níka se super modelkou po boku, která zase čuměla po jiných, méně obtloustlých a mladších. Jinak, tito rusové se chovají velmi ukázněně. Rozhodně líp jak němci nebo my.
Každopádně jsem se bavil s Bergičany, kteří na Pamukale jeli a byli unešení.
BTW, ohledně natahování, zatím jediná cestovka, na kterou nemám křivého slava, je ČEDOK. Fischer nic moc.
V našem hotelu (5😉 uměli všichni kromě pokojských 6 jazyků.
Devítka u hlavy byl dostačující argument.Byli jsme rádi,že jsme přišli pouze o peníze!!!!!
Když jsme vše hlásili policajtům jediné co je zajmylo,kolik financí nám zůstalo.Asi nás chtěli obrat.
Jinak o cestě do Turecka byl asi před dvěma lety natočen nezávislý německý film Im Juli (V červenci). Film byl fantastický a zajímavé byly zejména pasáže z Maďarska, Rumunska a Bulharska. Jo mimochodem hlavní hrdinka se jmenovala Juli a tak pro ty co mají alespoň základy němčiny zní název filmu -Im Juli- mnohoslibně!!!
4.000kč Autem to tak levně nepořídíš.Zážitky z cesty byly ohromujicí,jelikož jsem jel s tureckou společností a na zp. cestě jsme jeli pozuze 4.Jediné co se mi nelíbilo, byl pouze jeden šofér,který jel nonstop a to okolo asi 30hodin.Rád na tuto cestu vzpomínám.
Dále taky počítej s častými kontrolami a s hladovými policajty.Myslím,že jedna cesta tě vyjde asi na 7 000kč.Jěště jsem se chtěl optat jak je to v GR s ubytováním,jak se pohybujou ceny??
Já jezdím s Toyotou carinou combi 2,0i
a jsem s ní spokojenej.Loni jsem s ní byl na jihu HR a spotřeba se pohybovala okolo 6 litrů.
Cestu jsem absolvoval přez rozbombardovanou bosnu a hercegovinu.Zážitků mnoho.letos jsem chtěl jet původně do černý hory ale když mi dorazily katalogy tak jsem tuto cestu vzdal.prostě mi to tam připadá jako průmysl na dovolenou.preferuji raději malé hotely nebo ubytování v soukromí.Dokonce to je io jiných penězích.loni se mi to podařilo pořídit komplet za 20000kč a nic jsem si neodřekl.stravovali jsme se i po restauracích a td
na tom to místě jsem byl po několikáté a rád bych změnil cíl moji dovolené.
Poplatky vyšli asi na 500 jedna cesta.Zásadní pravidlo,kterého se řídím je :vše si zařizuji sám a nejezdím přez cestovní kancelář.Zkoušel jsem shánět i ubytování přez internet a je to taky dražší než přímo na místě. Hlavně se nesmíš bát,že to ubytování neseženeš.Vždycky se něco najde.Hlavně se neubytovávat v noci,to jsem byl jednou ráno pěkně překvapenej!!!
Letos bych chtěl do Turecka, nebo nějaké klidné levné místo v HR - můžete mi něco doporučit?
jinak to bylo super.Pokud budeš potřebovat tak kontakt na doácí z HR někde doma mám a dám ti ho.
S tím vnucování názoru máš pravdu taky to nemám rád.Ale je příjemné pod někomu poradíš a on je spokojen apopřípadě poděkuje.znám i několik lidí kterým jsem radil a oni asi naschvál to udělaly opačně a potom byli nespokojeni.Ale komu není rady atd.jo jaké pláže preferuješ?????
www.er-corp.com/villanena/
Co jsem slyšel tak tam dole to je super akorát je to poměrně daleko.Moje smůla je v tom ,že na dovolenou musím jezdit v termínu jako má většina italů.Tak že by byl problém sehnat ubytování a cena v největší sezoně taky nebude malá.