Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

124 komentářů

No to mě pobavilo, ale chtělo by to nějakého psychologa, aby popsal jeho výrazně sebestřednou povahu.
Už jenom ten fakt, že jeho otec oba syny pojmenuje stejným jménem o něčem svědčí, ne? Třeba za to ten flustrovaný ubožák Vláďa ani nemůže.
uz som sa na to nemohol pozerat... 😊
Tak to se Ti absolutně ani trochu nedivím! ;o)
Myslím, že ho sem ale nenalákáme a on bude stále zasírat vše kolem...
😃)Tak to je druhej exot po čističi, kterej získal svůj vlastní chlívek, ale fakt ho asi sem nedokáže nic nacpat, tady nebude moct generovat svoje myšlenky.
kdo.: Pockej, vlastni tema ma i Huf a... ted nevim kdo 😄
Huf ma minimalne 1.5 vlastniho tematu. "Turbotraktor" a "Wolff/Huf".
Jo jo. Na rozdíl od Petra ale i v těhle tématech mám většinu myslící internetové populace na své straně a to i přes někdy neslušnou mluvu.

Stejně si myslím, že jsem se polepšil. ;o)
jojo polepsil 😃
Já Ti ani vlastně nevím, jak se to stalo... ;o)
to ty vanoce... 😃
anebo starne (moudri) 😉
Asi spíš stárnu, neboť vánoce už asi měsíc neslavím a stále jsem nevyjel ze svých nových kolejí.
Napiste sem lidi vsechno co o tom podvodnikovi vite, od jmena, prez rodne cislo az po velikost sprcky co pouziva v bordelech, pripadne uvedte kde se Petr kdy vyskytuje, aby si na nej mohl nekdo pockat a natrhnout mu *.
Huf: neudelal si ATX nahodou fotku tohohle exota, kdyz mu smrdel pod nosem?
😄
Ja som len velmi zvedavy, ze ci sem Voloda zavita...
...je tu (auto.cz) nejak podozrivo ticho, to nevesti nic dobre, ze by menil taktiku?
Ne ne taktiku nezmenil, ted jenom lezi zahrabanej v prospektech, tabulkach a grafech a pak najedou prijde a bude nas obstasnovat svoji teoretickou znalosti (rozumej blbosti).
mex> a když tě obšťastňoval svou teoretickou znalostí ATX-Michal Naď, to ti imponovalo ? Vždyť jsou oba v oboru automobilů jen teoretici bez žádného vzdělání, tak vocogou ? vyměnit čip, nebo ŘJ by dnes zvládl i Petr a namontovat K&N Kit by zvládl taky i s přívodní hadicí čerstvého vzduchu 😃) O tomhle jsi asi ještě nepřemýšlel mexi co ? 😁
hmmm, no mne je milsi zrucny teoretik ako uskocny clovek u ktoreho som si neni isty na com som... ...ten ak sa aj niekedy sekne tak je predpoklad ze sa s nim da dohodnut na nejakej uprave, ale o com sa chces dohadovat s Petrom? S nim sa budes dohadovat roky , pretoze on ma svoju pravdu... Poznal som raz podobneho cloveka a poviem pravdu, kde nepomahaju argumenty, pomoze len fyzicka sila a aj to len kratkodobo... ...inymi slovami ruky prec, zahodit penazenku a utekat co najdalej... :->
to:snapbar Byl jsi u toho když se domlouval nebo spíše nedomlouval Petr s ATXem na provedení chiptuningu a následných reklamacích ? Pokud ano tak do toho vidíš trochu více než ostatní. Já u toho nebyl, jen delší čas sleduji tuhle nechutnou diskusi a pro mě jsou oba svým spůsobem zvláštní, každý něco skrývá a každý něco zveličuje. Holt si každý chrání to svoje, ale spíše by se mělo uvažovat, kdo je podvedený(zda zákazník a nebo prodávající ?) a na čí straně je pravda. Nebo se u nás ani u vás na SK na pravdu nehraje ? A pokud se na pravdu nehraje ani u vás ani u nás, tak je asi potřeba někdy "toho někoho" ručně umravnit. A podle mne by to potřebovali oba..... jako sůl😒((
Kdyz nas tady obstastnoval ATX tak to alespon za neco stalo a dalo se to cist, ikdyz samozrejme nebyl bez chyb. Ale jestli mam porovnat tlachani petra s tlachanim ATXe, tak radsi budu poslouchat tlachani ATXe, se kterym se dalo diskutovat, coz se s Petrem neda!
No mexi, s nespokojeným zákazníkem se dá málokdy rozumně diskutovat, on se totiž dožaduje svých práv 😉 tedy (pokud byl podveden) a že by potřebovali oba dva nakopat * jsem už naznačil...víc už k tomu asi nemám...
Iste, aj to je pravda, ale podla toho co som si precital, take tahy ako kontaktovanie zamestnavatela apod. , tak to si myslim ze by nasralo asi kazdeho do zelena...

... btw. ja som tiez nestranny, ale niektore praktiky slusny clovek nepouzije...
Kdyby to, co PETR prezentuje, byla náhodou pravda, tak si to sám strašně *** velmi nešťastným způsobem řešení. Neexistuje horší průběh reklamace, než ten, který tu předvedl. To, co ale dělal, byl asi spíš důsledek toho, že reklamace nešla normálně uznat.

A "c" není nestranný. Jen se snaží, aby to tak vypadalo.
Omyl, s Petrem se dá diskutovat, ale jenom když něco vyzvídá! To si hraje na blbečka, uznale hodnotí informace a saje jak kojenec.
A třeba si Petr založí tuningovou firmu "DardaKomplex" s.r.o co vy víte, nejčko toho o chiptuningu ví totéž co ATX a až někomu "zkurví" auto a ten někdo ho očerni tak odsud taky vypadne a bude klid a bude si zde možno zase normálně pokecat o autech a ne komplexních komplexech některých "diskutérů" a nabízečů garážových tuningů s velkou pompou a neplacenou reklamou na tomto serveru.
Četl jsi vývoj celé události od prvopočátku? Dej si ho na časovou osu. Zamysli se a použíj selský rozum. Jak by ses choval jako zákazník Ty? Jistě bys po dlouhém těšení se na čip (kterému předcházelo shánení klientů ATX, aby mel slevu a mohl mít čip co nejdřív) auto hned od ATXe řídil a testoval. On na závadu, zcela zjevnou, kterou poznala i jeho babička (jeho vlastní slova) přišel najednou po více než týdnu. Navíc je jeho spekulační nátura příliš čitelná (až krystalicky). Nemám důvod nevěřit ATXovi, který pro mně lecos dělal. Vždy parádně, i když ho to třeba stálo nadměrné úsilí nebo menší zisk. Tento člověk, ačkoliv je trochu machýrek, je mi 100x bližší, než PETR.

BTW, časem se tu s Vámi možná podělím o příhodu, která se mi s ATXem stala a kterou mě utvrdil v tom, že je fér.
No právě, že jsem četl celý vývoj od začátku Hufe a byl jsem to já, kdo radil Petrovi jak má správně postupovat v otázkách reklamace a ne jen blít své nářky na tomhle fóru. Na to jsi už zapomněl asi jako obvykle, no nic.... Jsem v tomtu sporu tak kapku nestranný, což se o tobě a několika jiných nedá říci, tak ber to prosím tě na vědomí 😄A pokud chceš jet v jiných kolejích, než doposud (jak si psal) tak se teď předveď. Mmch já už na ježíška nehraju o nějaký týden dýl než ty..... už je duben 😄 a bude květen-máj, ten lásky čas....😃)
Fakt už je duben? ;o)

Myslím, že pokud jsi celý vývoj četl a jsi i přes to nestraný (tím myslím, že nejsi na ničí straně), tak jsi něco nepochopil ;o)

To je ale fuk.

BTW, co má znamenat to "jako obvykle" a podobně... Sere Tě něco?
No mne nic nesere, jen se tak bavím a co ty , jsi vytočený a mlátíš do klávesnice ?
Nemám důvod ;o)
Hufe, tento "C" je Petr, nediskutuj s ním.
Ono je to těžký s tou reklamací, když si někdo koupí něco už dopředu se záměrem to okopírovat a prozkoumat a takticky to chce po nějaké době vrátit, jako že je to strašnej šmejd, tak jako Petr. To potom není problém doma to auto trochu v motoru "upravit" a vydat se s ním na brzdu, kde nikdo nezkoumá stav vozu, ale provede požadovaný úkon, no a s patřičným výsledkem se ohánět a rozeštvat propagandu. Z logiky věci, všichni vydíte jak Petr působí a on napíše, že si "pořídí čip a týden s tím autem vůbec nejezdí", ale cukání je tak evidentní, že to hned pozná i jeho babička. Nevěřím tomu, že by typ člověka jako je Petr, zaplatil za něco, co mu nevyhovuje, s čím ještě než zaplatil měl možnost sám jet jak dlouho mu bylo libo, a navíc že převezme při placení fakturu, která je údajně se špatným odběratelem, a přesto řekne OK a zaplatí - to by neudělalo 90% normální lidí a už vůbec ne podezíravej kolenovrt. A potom týden a půl mlčí než spustí po emailu bombardování ve smyslu že chce hned nový čip, že ten co má strašně cuká a je bez výkonu, ale že nikam jezdit nebude, a když ano tak hodina jeho času 500,- a kilometr auta 8,- a řešení musí být hned, jinak vrátit peníze. Už tohle je strašná blbost, přeci když budu mít pocit, že je někde problém, tak se budu snažit ten problém jasně ukázat prodejci, aby ho prodejce viděl, odsouhlasil a zahájil reklamaci. Až až poté, co se problém uzná jako vada, mohu začít jednat o nějakých případných náhradách, atd. On vlastně ten Petr ani nic reklamovat nechtěl, on chtěl vrátit peníze a tak také jednal. V první kole po emailu to nevyšlo, tak v dalším kole dopisy majitelům ATX, v dalším motorkafé a v dalším vlastní web a nakonec udaní po úřadech. Prostě, když se mu nepodařilo získat kopii, tak aby to bylo pro něj 0-0, tak alespoň poplivat a očernit ATX kde jen může - jasná pomsta.
Petr je takovej internetovej haljzlík, co čmuchá, sonduje, najde a druhej den dělá mistra světa v oboru. Blbý je, že ho ty počítače naučily termíny jako freeware, atd. Je to holt v něm! BTW, ještě že je to takovej skrblík, to by těch sraček byly plný kdejaký noviny.
hmm, to je dost dobra uvaha, uz len vzhladom na to ze teraz spamuje vsetky fora aby mu ludia dali auta na odpalenie a dostanu tu jeho "citacku" za dotovanu cenu (co to je, telefon alebo co?)... inymi slovami - ludia auta sem a este si zaplatte...
Dotovaná cena - to bude tak -300,- bez dokladu...

Stejně je to všechno podvod, protože jde o kopie rozhraní dignost. kabelu, který funguje s volně staženým programem firmy Ross tech (200USD oficiálně), která nepředpokládala tvůrce kopií, když volně spřístupnila software. Bez toho SW by byl kabel na nic. Každopádně jsou tam bugy, a chci vidět situace majitel vs. autorizovaný servis, když majitel na autě něco rozvrtá nebo odpálí airbag pokusy s diagnostikou.
vysvětlení k Příspěvek číslo: 38 - podvod s kabelem? Toto bude tvrdit buď ATX nebo zakyslý dealer, co předtím prodával "kabel" za 7-40 tisíc korun a pájel si ho doma na koleně (pokud vím, tak to tu předtím fungovalo).

Program firmy Ross tech stojí oficiálně 99 dolarů a nikoliv 200 (to je cena spolu s kabelem), omezená verze programu je zdarma a Ross si nedělá žádné nároky na "kabel", je to programátor. Plány rozhraní jsou běžně k dispozici a kdokoliv si jej může postavit (pokud si myslí, že mu to vyjde levněji - ocenění vlastního času - může si sehnat jen samotné konektory-krabičky), existuje kupa jiného softu komerčního i placeného, pod Linux i pod Win. Stejně tak si každý může napsat vlastní program, ISO normy (např. pro KWP-2000) jsou dostupné komukoliv.

Airbag se vystřelit "kabelem" nedá, jako ani poškodit vozidlo (mluvím o benzínu, kvůli němu jsem to dělal, a kvůli výsledkům ohledně zahřívání oleje, plnícího tlaku atp. atp.). Existuje jediný model (partnumber) vadné jednotky airbagu, která by mohla přestat fungovat - to je výrobní vada oné jedné jednotky, více informací je už v tom programu (před použitím vypíše varování o té jednotce airbagu) - see

www.ross-tech.com/…m/vw_issues.html… />
Ad rozvrtání diagnostikou: asi tak, jako když byste si rozvrtali televizi s pomocí teletextu, zkoušeli jste to? Tak nějak vypadá diagnostika ala VAG, zcela neškodně.

Howgh.
[obsah tohoto příspěvku porušoval pravidla použití diskuse a byl smazán]
...teraz ma napadlo, ktovie ci to nebolo nahodou tak, ze isiel k AXT , ten mu to spravil , dosiel domov , vyskusal po tyzdni svoj kabel aj s ukradnutym softom , rozosralo sa to , obvinovania (ide o prachy, a hlavne o to ze mutter vrieska ze sa jej sere auto a nemoze na nom jazdit, na co ho prinuti ona ze to sa musi dat k sudu a ze uz (ona) na to neda ani korunu (viz. neschopnost prist za ATX)), navsteva dalsieho tunera ktory to da do poriadku, kde sa konecne ten clovek nauci ako to nerozosrat a len precitat data, nasledna ponuka citania dat pre vsetkych ludi na svete (heureka mam to)....
Tak to nějak bude. On za ATX totiž jet nemůže, protože by se to všechno provalilo, a za Kerscherem už vůbec ne. A proto ty kecy že 500,- za hodinu jeho času, nebo že se k ATX bojí aby nebyl zbit a auto ukradeno, nebo že ATX nemá oficiální provozovnu, takže jej není kde najít, atd.
Ještě jedna věc, vem logicky kolik ho stálo času, pomlouvat ATX v internetových diskuzích - moc! A vůbec nic materiálního pro sebe z toho nemá, až možná na uspokojení svého ega.

Místo toho by 99,9% lidí úplně v klidu přijelo za ATX, ukazálo co to dělá špatně a čekalo na reakci. Když by chyba byla naprosto jasná a ATX tvrdil že ne, teprve potom bych byl nekompromisní a teprve potom bych si dovolil něco někam o někom psát. V opačném případě bych se úplně normálně a vklidu dobral řešení, tak jako v mnoha oborech lidského snažení dnes a denně.
suhlas
A ještě druhá věc, když má Petr pocit že je naprosto jasně v právu, a nehodlá to tak nechat, tak proč neproběhla klasická akce typu právník - soudní znalec - soud? Odpověď je myslím zcela jasná.
Milý B a další ATX přezdívko, je jisté, že mne to stálo opravdu mnoho času, to je fakt. V klidu přijet za ATX? 😄 Jasně, už se hrnete s autem za podnikatelem Naděm, o kterým zjistíte, že dělá na dvorku načerno, Morisák (majitel dvorku) s tím nechce nic mít a ... víte, že Naď nic neumí vyřešit. Přitom dohoda s Natěm byla jiná, viz www.chiptuning.ec.cz - rozumní si to přečtou a fakt, že ten slavný frajer (v dobrém slova smyslu) Naď na to ani nedokázal zareagovat? Prostě ztráta důvěry a s tím ne zcela seriozním člověkem nechci nic fyzicky mít. Kerscher je jen překupník těchhle čipů a pravdu měli ti, kdo tvrdili, že není v obraze. Ukažte mi jedinou srovnávačku, kde se účastnil čip Kerscher?

Já se řešení dávno dobral, tak co řešit? ATX má teď ale poškozené ego a tak tu prudí pod různými písmenky.

Jinak ten čip se kopírovat nedá, říkal Naď a kdo si myslí, že jsem ho kdy chtěl kopírovat je vůl! K čemu by mi to bylo, že bych to začal někomu nabízet? Jasně, budu mít EPROM na 1 auto a založím na tom byznys, pokud si tohle někdo myslí (vyjma jednopísmenné přezdívky), tak asi spadnul z měsíce. A že bych si to nechal pro sebe abych ušetřil blbých 20KKč? A myslíte, že by mi to stálo za ten čas?

"Tak proč neproběhla klasická akce typu právník - soudní znalec - soud" - proběhla a možná i doběhne, ale ty právníci to leze do peněz 😄, ovšem on napsal na fakturu Oprava řídící jednotky a tak dále, jestli má někdo pochybnosti o tom, že to škube, jsem ochoten si na něj udělat čas, nemám co tajit.

Na zbytek otázek je odpověď na [odkaz] případně mě kdokoliv může kontaktovat mailem nebo telefonicky.

Pokud jde o téma ATX, tak já ho dávno uzavřel tím, že jsem si zajistil sériovou jednotku.

Poplivat ATX? Ale ne. Jestliže chcete čipovat u ATX, tak proč ne, umí prý dobře pájet, to je tak všechno a vlastní diagnostiku nemá (neměl).

Jde li o kabel, tak ten jsem udělal v lednu 2003

A chce-li mě někdo poslat do pr...., tak to klidně může, jak píše meda - neanonymně, anonymně to vypadá trochu divně 😄 Podobné diskuze ve mě nechávají trochu trapnosti, z důvodu, že někdy budu muset vysvětlovat, proč jsem vůbec kdy na nějaké tyhle anonymy reagoval 😄
PETR v MC a na INETU:

Přezdívky v MC: „DARDA“, „“AMBIT“, “TREBLE“, „VPEI“, „PETR“ „petr“ + často „a“, „b“ a „c“

Emaily😒br />
vpe@seznam.cz – používá jej k inet diskuzím a různým zjišťování informací

vpetr@bigfoot.com – dtto co první email, používal ho dříve.

vp-list@bigfoot.com -dtto

vpe@ecs.cz (na serveru ecs.cz patřící EUROCOMPUTERU)

vpe@centrum.cz

vcom@seznam.cz

vpetr@eurocomputer.cz

petr@eurocomputer.cz

obchod@eurocomputer.cz

nákup@eurocomputer.cz

eco@eurocomputer.cz

info@eurocomputer.cz

root@eurocomputer.cz

support@euroshop.cz

vpetr@euroshop.cz

petr@euroshop.cz

info@euroshop.cz

jp@ec.cz

obchod@ec.cz

webmaster@ec.cz

dard@seznam.cz – darda!

servery😒br />

mail.eurocomputer.cz 195.146.101.237, port 25 –mail server

brana.ecs.cz

www.ec.cz, 65.106.79.170

www.ecs.cz

www.eurocomputer.cz 195.146.100.46

www.euroshop.cz 195.146.100.47

tuning.ec.cz 213.246.90.244 – pomluvy ATX

chiptuning.ec.cz – pomluvy ATX, záloha na s090-n244.tele2.cz

kn.ec.cz – eshop s KN filtry!!!, záloha na s090-n252ntele2.cz

zdroj informační služba ATX
[obsah tohoto příspěvku porušoval pravidla použití diskuse a byl odstraněn]
super informace, díky za ně😊)))
p. PETR vs. ATX

Jedná se o velmi nepříjemnou, vylhanou a účelově zinscenovanou záležitost pana Vladimíra Petra, s evidentním a jediným zájmem poškodit společnost AUTOKOMPLEX CZ s.r.o.

V současné době postupně všechna fakta plavou napovrch a nebude dlouho trvat, než vyplave úplně všechno. Tato kauza ještě bude mít svou dohru a p. Petr toho bude velice litovat.

V kostce řečeno, pan Petr stejně jako kterýkoliv opatrný zákazník se dopodrobna informoval na všechny detaily 2měsíce dopředu. V rámci vykutáleného spekulanta, ještě narychlo kontaktoval náhodné zájemce o úpravu motoru na www.pandora.cz, kde naše služby přechvaloval do nebes, byť s nimi neměl žádnou zkušenost, a tyto zájemce dále firmě ATX prezentoval jako své známé. Tímto jednáním dosáhl velice nadstandardní 25%-ní slevy ve svůj prospěch.

Podotýkám, že k žádné dohodě o 30ti dnech "money back" nepadlo ani slovo, neboť takovéto služby neposkytujeme, poskytujeme standardní "zapůjčení na kauci", a pokud by tomu tak bylo, měl by o takovéto službě p. Petr doklad, tak jako ostatní zákazníci. Žádný nemá!

Dále potom, pan Petr se dvě a půl hodiny se mnou, Michalem Naděm, osobně při prvním kroku úpravy (načtení originálních dat) velice ostře hádal (2 svědci), ohledně relevance 5% ní sazby DPH na chiptuning a nakonec si vynutil zápis do faktury jako opravu řídící jednotky s 22% DPH, proto aby to účetní jejich firmy mohla s klidem zaúčtovat a ihned zavést do nákladů.

Stejně tak měl informace dopředu, že jeho vůz může být proveden na 2x, jak tomu nakonec i bylo.

Ve sjednaný termín aplikace nového software (mezi 10-11hod., pondělí 8.7.2002) se nedostavil do servisu, telefonicky mě kontaktoval těsně před koncem pracovní doby servisu (17hod) s tím, že měl nějakou komplikaci se zapůjčenou GPS od jisté brněnské firmy.

Já sám osobně jsem se snažil panu Petrovi vyhovět, a proto finální aplikace SW proběhla po domluvě na parkovišti před supermarketem GLOBUS na výpadovce v jeho směru jízdy na HK, aby nemusel do Brna jezdit ještě jednou.

Po instalaci pan Petr sám osobně provedl zkušební jízdu, u které jsem byl přítomen jako spolujezdec a kterou jsem mu doporučil neomezeně dlouhou, jinými slovy jak sám bude chtít.

Auto se chovalo velice dobře, motor podával kontinuální výkon v celém spektru otáček až po omezovač (žádné zvadnutí výkonu, jak jej p.Petr prezentuje na grafu nebylo cítit, tak stejně žádné škubání, které potažmo nikdy nikdo nepotvrdil).

Následně pan Petr převzal fakturu, kterou si sám pročetl a zaplatil.

V této době byl v řešení ještě jeden problém jeho vozu, a sice dysfunkce komunikace diagnostiky s řídící jednotkou, která byla objevena při jeho první návštěvě v rámci jeho zájmu o montáž tempomatu.

Po rozdělání okolí konektoru a kontrole zapojení rádia, byla ve voze shledána amatérsky instalovaná sada „handsfree“ a proto byl pan Petr za ATX odkázán na autorizovaný servis.

Jak dále potom sám uvedl v emailu, v aut. servisu při zalomcování s kontakty kabeláže u palubních přístrojů diagnostika chvíli fungovala, chvíli ne. Servis mu vyměnil celý komplet palubních přístrojů.

Je velice zajímavé, že tuto záležitost poté sám prezentoval tak, že ATX mu spálil diagnostiku!

Celý problém se nastartoval v úterý 16.7.2002 (8 dní od instalace chiptunig. software, kdy si p. Petr emailem stěžoval na velice znatelné cukání nebo houpání v jistých otáčkách při rychlosti 50km/h a žádal ihned nový chip a proplacení cesty do Brna + náhradu jeho hodinové mzdy ve výši 500,-Kč.) Je velice zajímavé tvrzení, až možná směšné, že zákazník zvědavý a lačný úpravy neřídí ani zpáteční cestu do domova, ani následujících dalších 8 dní, a tudíž nepoznal a ani nemohl poznat případnou závadu.

Na tento podnět pana Petra jsem jej za ATX vyzval (a dále potom ještě 7x), aby se s autem dostavil k zjištění příčiny možné závady, s tím, že pokud bude příčinou údajného cukání vadný software, bude mu bezplatně závada odstraněna.

Tomuto se začal bránit, evidentně vůbec neměl zájem nikam jezdit, a začal vyhrožovat ve smyslu😒br />
-zveřejnění úpravy dalším prodejcům chiptuningu a porovnání jejich software, i když jako zákazník v záruční době nikdo nemá v rámci naší záruky co otevírat řídící jednotku

-motorovou brzdou, která odhalí jeho škubání motoru (což také bez předchozího oznámení a možnosti naší přítomnosti učinil)

-odstoupením od neexistující smlouvy z milionu různých, překombinovaných důvodů

-poštváním na naši společnost FÚ, ŽÚ, ČOI, atd.

Následně záležitost sporu ve snaze vyvinout na ATX maximální tlak zatáhl do MC, obeslal všechny společníky firmy ATX, s tím, že trvá na vrácení peněz a hrozí soudním sporem a již zmíněnými FÚ, ŽÚ, ČOI, atd. .

Ještě 31.8.2002 jsem měl snahu za ATX se s ním v rámci MC domluvit. Celý den jsem strávil touto diskusí, bohužel s nulovým účinkem.

Nicméně místo konstruktivního řešení pan Petr dále jen zintensivnil svou pomluvo tvornou a lží plnou činnost na MC, slovy napadl všechno ve spojitosti s ATX, co ho jen mohlo napadnout a ještě si na pomoc amatérsky vyrobil www stránky na serveru patřícímu společnosti EUROCOMPUTER, které neopomene v každém svém druhém příspěvku připomenout.

ATX prohlašuje, že v současné době se věci mají tak, že vozidlo Š Octavia 1.8T patřící společnosti EUROCOMPUTER, které jsme upravili je pořád v záruce, a sice v záruce na parametry, v záruce na provedení a v záruce na motor. Pokud společnost EUROCOMPUTER bude mít zájem toto řešit, a formou svého jednatele anebo zplnomocněním p. Petra zahájí reklamační řízení, bude toto řešeno buď u nás v Brně anebo (p. Petr se nechal slyšel, že se do Brna bojí v rámci své bezpečnosti) přímo u dodavatele chiptuningu, firmy Kerscher Motoren v Německu. Nic víc pro tuto záležitost udělat za ATX nemohu a nebudu se s tímto evidentně nemocným člověkem chodit každý den přetahovat do MC o slovo. V každém případě na pana Petra osobně, tak stejně na společnost EUROCOMPUTER chystáme žalobu pro šíření falešné poplašné zprávy, pro pomluvu, a pro nekalou hospodářskou soutěž.

Porovnání pseudofaktů prezentovaných p. Petrem a reálných faktů😒br />
Petr: neznal podmínky a nutnost 2 návštěv EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: osobně byl informován prostřednictvím emailu mnoho dní dopředu

Petr: nevěděl o tom, že jeho motor (2001) bude dosahovat 136kW v toleranci +-5% EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: osobně jsem jej o tom několikrát informoval (email, tiskopis). Co se týče tolerance výkonových parametrů, tak tyto měl pan Petr k dispozici od své návštěvy předposlední návštěvy ATX (19.6.2002), kdy bez upozornění zcizil technickou specifikaci včetně prázdného záručního listu k vozu Octávia 1.8T.

Petr: spálená diagnostická zástrčka nebo ŘJ firmou ATX EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: lež- sám uvedl v emailu, že závada byla v kontaktu konektoru

Petr: neochota a nemožnost řešit problém z naší strany EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: 7x byl vyzván k zahájení reklamace, podmínky platí doposud

Petr: falešné údaje na faktuře za účelem diskriminace spotřebitele EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: sám p. Petr si iniciály společnosti EUROCOMPUTER na faktuře přál, sám se 2 1/2 hod. hádal skrze DPH, sám fakturu překontroloval před zaplacením

Petr: ATX podvodně účtuje na chiptuning 5% DPH, okrádá stát a mate zákazníky. MYSTIFIKACE!

Realita: chiptuning jednoduše řečeno představuje výměnu SW v řídící jednotce. SW není zboží, nýbrž duševní vlastnictví, a podle platných zákonů se na něj vztahuje 5%-ní sazba DPH. Každý zákazník, který se na sazbu DPH u chiptuningu zeptá je o ní informován.

Petr: 30 dní money back dohoda EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: žádná taková písemná ani ústní dohoda neexistuje, tuto službu neprovádíme, provádíme službu pod názvem "chiptuning na kauci" která je prokazatelná dokladem. Pan Petr žádný takový doklad nemá!

Petr: ATX provádí tuning SW na koleně, údajně má p. Petr zfušovaný chip ATXem, anebo snad nějakou kopii… EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: p. Petr má produkt firmy Kerscher včetně anticopy soklu. Není problém otevřít jeho jednotku, popřípadě kontaktovat Kerschera.

Petr: ATX se prezentuje jako chiptuner a ve své podstatě jenom mění epromky. MYSTIFIKACE!

Realita: Společnost ATX nikdy netvrdila, že sama umí produkovat tuningové SW. Obáváme se, že tuto činnost tady v ČR nikdo neumí.

Petr: ATX upravuje na parkovišti MYSTIFIKACE!

Realita: Neupravuje, to byl nadstandard z dobré vůle pro p. Petra, který se nedostavil v termínu, proto aby nemusel jezdit zbytečně znovu do Brna.

Petr: ATX neprovedl diagnostiku MYSTIFIKACE!

Realita: Na parkovišti bohužel.

Petr: ATX nevrací orig. eprom EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: I přes to, že jsou všechny originální SW archivovány ATX originální paměti vrací, není důvod nevracet, pokud si ji zákazník přeje, i když je ve vymontovaném stavu (SMD technologie) amatérsky nepoužitelná a jakýkoliv zásah do řídící jednotky v rámci trvání naší záruky je nepřípustný.

Ovšem p. Petr má k dispozici originální SW (sám jsem mu jej emailem zaslal), zná typ EPROM, která do jeho ŘJ patří. Pokud chce dělat pokusy, prosím, nechť se připraví o záruku na ŘJ. Pokud bude mít zájem, vyřeší se údajný problém motoru vozidla jeho zaměstnavatele, takovou to výměnu SW v rámci měření mu velmi rádi poskytneme.

Petr: nemůže se dovolat, marně faxuje, marně emailuje, marně shání osobu Michala Nadě v servisu. EVIDENTNÍ LEŽ!

Realita: I přes fakt, že p. Petr není našim obchodním partnerem, není majitelem inkriminovaného vozu, nedisponuje zplnomocněním a používá nahodile 3 mobilní telefony s operátorem OSKAR ([odstraněno]), volá zásadně bez identifikace - což jsem mu sdělil aby nečinil, neboť takovéto hovory nezvedáme, naposledy telefonoval koncem Srpna. Tak stejně, žádné faxy, emaily a dopisy od přelomu Srpna/Září ani on, ani jednatel firmy EUROCOMPUTER ([odstraněno]) neposlal. Pokud jde o shánění mé osoby Michala Nadě v servisu na pevné telefonní lince cizího subjektu (p. Morisák), s tím, že se dotazuje jakožto můj kamarád "zda li tam jsem" a je mu řečeno ať si zavolá na mobilní telefon společnosti ATX nebo volí emailovou komunikaci, není třeba co dodávat.

Velice zajímavý fakt😒br />
Vzhledem k tomu jak, se p. Petr prezentuje jako pouhý spotřebitel, který chtěl pro své auto přikoupit "pár koní" navíc, nic by neudělal úmyslně či omylem, jen se brání a dovolává svých práv, je velice zajímavé, že společnost EUROCOMPUTER, která patří jeho matce nebo maceše, a u které je zaměstnán, na svém serveru EC.CZ, v sekci KN.EC.CZ prezentuje velice popracovaný internetový obchod s KN filtry (evidentní amatérské dílo p. Petra, které neudělal z recese za dva dny..), což je tuningové zboží, které též nabízí společnost AUTOKOMPLEX CZ ! Čili, z tohoto pohledu lze na společnost EUROCOMPUTER pohlížet jako na konkurenta a kauzu Octávie 1.8T brát jako "trochu nečistý" marketingový boj.

Názor společnosti ATX😒br />
p. Petr je velice podivný a vychytralý člověk (i na pohled) motající se delší dobu kolem počítačů, datové komunikace všeobecně atd. Není žádným překvapením, že ve volných internetových, diskusních skupinách na serverech fakult VŠ sbíral v minulosti v roli chudého studenta důležité a zajímavé technické informace, kterých se mu nedostávalo, které ihned využíval či zpeněžil ve firmě EUROCOMPUTER, tak stejně na této půdě velmi nenápadně prezentoval internetový obchod této firmy, a to tak, až byl mnohokráte označen za spammera. Jeho praktiky jsou již nejenom společnosti ATX velmi dobře známé (např. nelegálně uniknuté kopie telefonního seznamu z TELECOMu, nakopírované a s velkou reklamou nabízené v jisté době EUROCOMPUTEREM a velmi ostře proprané na serveru lupa.cz (p. Petr předváděl něco podobného jako teď s ATX), dále třeba kopie vypálených autorsky chráněných počítačových SW prodávaných bez ostychu prostřednictvím internetového obchodu společnosti EUROCOMPUTER) a v poslední době jeho evidentní snahy zprovoznit (kde může shání OBD konektor a další adepty ke spolu koupi pilotního kusu určenému k průzkumu a následnému okopírování) a prodávat nelegální diagnostický software pro automobily společnosti ROSS TECH.

To jenom na okraj. Společnost EUROCOMPUTER (zainteresovaní z oboru takovým firmám říkají přenašeči krabic) si stojí asi velice dobře, když loni vydělala oficiálně hrubého na základě dobře informovaných zdrojů cca 1,4mil Kč, a to nepočítám výplaty, nájem, atd.. Proto asi ta snaha inklinovat k diverzifikaci činnosti firmy k tuningu automobilů, proto ten připravovaný prodej KN filtrů a proto průzkum tajemství chiptuningu. Myslím si, že prostě to chtěl zkusit, jak to chodí, jak to probíhá, co to udělá, popřípadě zkusit okopírovat použitý software a potom ho za použití menšího nátlaku vrátit zpět. Nepovedlo se! Tímto si také vysvětluji jakoukoliv neochotu p. Petra to auto přivézt na reklamaci a nechat proměřit - velmi rychle by se možná přišlo na bezvadný stav, potažmo na uměle vyvolanou závadu. Proto také to divadlo okolo, holt pan Petr rozehrál nějak hru a teď nemůže zpět.. A nakonec proč se nepokusit zlikvidovat jednoho konkurenta, jehož místo na trhu by rád zaujal sám prostřednictvím EUROCOMPUTERU.

Dle vyjádření dodavatele chiptuningu firmy Kerscher motoren GmbH, SW verze, kterou má v řídící jednotce p. Petr ve voze Škoda Octavia 1.8T, je naprosto bezproblémová o odpovídá standardům.

Ke konci měsíce listopadu 2002 firma Kerscher prodala a testovala několik desítek úprav chiptuningu s tímto SW a žádné závady a nedostatky nebyly nalezeny.

Po technické stránce, domnívám se, p. Petr velice amatérsky odpojil podtlakovou regulaci tlaku turbodmychadla (bypass ventil), což vede k tomu, že se turbodmychadlo dostane na vysoký tlak oproti provoznímu (overboost), což v okamžiku tohoto stavu zaznamená čidlo tlaku plnícího vzduchu a řídící jednotka v rámci ochrany motoru stáhne dávku paliva a předstih, což by odpovídalo poklesu nárustu průběhu křivky výkonu a kroutícího momentu p. Petrem prezentovaným.

V tomto stavu, domnívám se, p. Petr navštívil motorovou brzdu, a takto "upravený" vůz nechal proměřit a s výsledkem kalkuluje, jako s neotřesitelným důkazem, kterým se donekonečna ohání.

Na závěr chci říci, že kdyby panu Petrovi mu skutečně šlo o problém jeho vozu, a nic jiného by v tom nebylo, investoval by pouhou desetinu času a úsilí toho co proinvestoval svou komedií na MC, přijel by, a problém by byl již dávno vyřešen.
Takhle Petr prováděl lov zákazníků na pandora.cz, aby vytřískal u ATX slevu pro sebe. Všimněte si, že v době kdy toto psal, ATX neznal, nikdy nic u nich nekoupil a s čiptuningem měl 0 zkušeností.

text V.Petr😒br />
Panove, kdo z Vas uvazuje o chiptuningu? Asi vsichni zde vite, ze mate-li turbo (benzin ci diesel), je obvykle v(y)hodne provest chiptuning. Pokud tu nekdo takovy je, ma sanci svezt se zacatkem cervna s 20% slevou nachip, prip. K&N filtr / K&N filtr kit sani, prip. se zarukou spokojenosti (pokud by to nefungovalo nebo kourilo apod., to se jiste nestane, ale zaruka je zaruka, tak penize zpet apod.). Uprava se kona primo upravou orig ECU, ne vymenou cele jednotky (a tim spojeneho rizika), jako to delaji nektere jine firmy. Zajemci o kvalitni odbornou upravu ECU (se zarukou na motor!), kteri maji zajem v cervnu nechat upravit, necht se ozvou do 5.6.2002 na mail vpetr(zavinac)eurocomputer.cz s uvedenim druhu sveho motoru pro dalsi info (vc. inf., kdo je autorem vyladeni a to skoro zadny upravce v CR neprozradi) a dat. upravy v teto skupine (ca 5-7/6/02). Poslete to i znamym s turbo Octavkou anebo prakticky jakymkoliv (turbo) motorem (nejen Octavka).
pro vsechny a,b,c,d,... proc pouzivate tyhle anonymni loginy? Proc neposlat toho hajzlika do * pod svym vlastnim nickem?
Kapku se medo pleteš "a" a "b" jsou veřejné nicky-anonymové. "c" je jen moje a nejsem žádný Petr, to bych si vyprosil ! Totéž platí pro velechytré "b" ale ten by to měl vědět nejlíp. Pro pomaleji chápající "c" je něco jako "meda"
c > jo,jo plest se je uz mym zivotnim udelem. Ty zase neumis cist 😉. Nicmene to nic nemeni na tom, ze login c se tady objevuje par tydnu, a na novacka to nevypada. Pro pomaleji chapajici - ze by "c" bylo Petr jsem nikdy netvrdil. No a ze by "c" bylo "neco jako meda" - to je smesne 😉. Ja nejsem zadny becko - natoz cecko 😃.
Klídek a promiň medo, číst umím, jen jsem to tak nějak blbě napsal... Petrem pod "c" mne nazval ten pako "b", nicméně ty jsi mne nazval tím kdo se neumí podepsat a tak jsem ti sdělil, že "c" není anonym, ale něco jako meda(ono to lze zjistit velmi jednoduše, jestli je a nebo není "c" veřejný nick-anonym). No a pokud se necítíš být nějaké céčko, tak jsi asi méně chápající méďa béďa, neboť já se taky necítím jako céčko 😃) jsem jenom prostě "c" BTW dofám, že nejsi plyšový a při naklánění na stranu neděláš Brum,Brum. Bejvávaly časy, kdy jsi byl klidnější a rozumnější. Páček schledáček, zase na čas mizím. Už mne to tu zase nebaví......😄
c > ... mizis a prihlasis se pod jinym nickem 😉. Klidny jsem cim dal tim vic, rozumny jsem cim dal tim min - tomu se rika starnuti 😒.
Ovsem na druhou stranu, je třeba být objektivní a nestranný. Podle mne je Petr jen unavený zákazník, který se marně domahá svých zákoných práv. Já panu Petrovi fandím, aby konečně pravda vyšla napovrch. Chudák, má mnoho starostí, uvědomte si , jak by jste se chovali na jeho místě Vy, nejspíš by jste ihned žalovali celou věc u soudu!
c.: Myslim, ze sa na to mozem pozriet nezaujate, s ATX som v zivote nic nemal a nikdy som s nim ani nijak nediskutoval. Proti Petrovi nemam nic - okrem toho, ze tuna svojimi problemami a aktivitami zasiera kazdu rubriku (preto som ho asi 2x "podpichol"). Keby mu naozaj islo o vyriesenie reklamacie, ten 1 den (a 1 cestu) by obetoval a isiel do Brna. Myslim, ze prave tak by sa zachoval zakaznik dozadujuci sa svojich prav. Ked kupim drahu vec na opacnom konci republiky, musim ratat aj s moznostou reklamacie a musim byt pripraveny riesit problemy. Nejdem rozvadzat, co Petr chce a co nechce, ale toto nie je postup "zakaznika dozadujuceho sa svojich prav". Tot moj nazor.
Přesně tak. Vystihls to. To ten přihlouplý "c" nemůže pochopit. Petrovi o reklamaci nejde, protože kdyby mu o ni šlo, tak ji má už 3/4 roku vyřešenou!
Pozor, "C" není totéž co "C." (aneb C s tečkou). Zase jeden magor použil schválně podobnej nick.
jsem pro co nejtvrdší potrestání viníků v kauze "Petr vs. ATX". at se zobrazují IP adresy u kazdeho prispevku, omezi se anonymni prispevky lidi jako je petr alias c s teckou bez tecky, kdo to ma poznat.
Jo. Souhlas. Navrhuju popravu. ;o)

BTW, třeba já mám pevnou IP, ale co lidé, kteří se připojují přes dial-up? Těm je přece přidělena poskytovatelem nějaká taková plovoucí nebo dynamická či jak se to... Nerozumím tomu 😄))
chameleon, Huf: navrh s IP adresou som dneska napisal do Pripomienok. Jasne, ze to nemusi byt vzdy, ale ked sa prihlasi niekto ako "a", "b" a "c." naraz a potom pripadne este napise nieco pod svojim nickom a bude tam vsade rovnaka IP adresa, tak by to mohlo aspon trosku tych "hanblivych" obmedzit v tych debilnych prispevkoch, ktorymi sem prispievaju.
rekl bych, ja se pripojim nekdy ze skoly c.1, nekdy ze skoly c.2, nekdy zdomova, nekdy z kavarny, ale jsem pro zobrazeni IP adresy a pro popravu viniku v kauze "Petr" a vubec pro co nejtvrdsi a neodvratitelne tresty.
Je to na dobré cestě. Smyčka se utahuje.
adresu uděluje DHCP server. Nicméně pokud je Petr zaměstnanec níže uvedené firmy "něco s počítačema", tak má určitě pevnou lajnu.
Jasně. Já jen, že pokud tu někdo bude chtít (hlavně v noci) prudit, tak mu dial-up poskytne neomezenou anonymitu.
Oceňuji, že někdo se umí podepsat (jinak bych na to nereagoval).

Kdo rozhodne o viníkovi? Jsem schopen 100% prokázat, že chyba je v tomto čipu a čím přesně to je = mě se mi nelíbí jak kolísá výkon a je to důvod pro vrácení, na tom jsme se dohodli, bohužel pro mě nepříliš průkazně. ATX je v koncích a hledá kdejakou skulinku, vymýšlí si že nemá plnou moc (přestože jsem ji a i firma poslala) a termín mi k přistavení vozu nedal (asi se bojí, že bych přijel s televizí a lidmi od dealera, má recht). Byl jsem i ochoten si ten nevyhovující čip nechat a jemu nechat 20000 Kč, pokud se skutečně dosáhne parametrů, které on inzeroval, pominu i jeho lživý popis úpravy (inzeruje, jak upravuje software a přitom letuje Epromky a to umí v této diskusi každý třetí, jak se mi postupně ozývají lidé).

Uvědomte si, jaká byla dohoda - já mám 30 dnů na vyzkoušení, s tím jsem platil, doklad o placení jsem dostal myslím až po zaplacení, že tam byla firma jsem v tu chvíli neřešil. Kdo v takovéto situaci zkoumá doklady? Aha, vy všichni, tak moje chyba, no. Doklad není zaúčtován v účetnictví firmy. Firma si prokazatelně nic neobjednala. Naď se nepodepisuje zde ani v emailu. Tolik fakta.

Ohledně IP adres - souhlasím, napiš autorům, třeba vyhoví, ATX ale leze přes anonymizer, už se to naučil. Všimněte si, že špína se valí od anonymů - proč? Je to asi zoufalý ATX. A to i když jsem mu poslal pokus o smír, asi jej nedostal? Nicméně podle tlf. čísla jde vysledovat, kam se připojil, anebo jaké telefonní číslo napsalo příspěvek XY. Já mám pořád jednu IP adresu, firemní.

Jestli má někdo pocit, že jsem neprávem či i právem hodil na pana podnikatele Michala Nadě nějakou špínu (co by ho mohlo poškodit), řekl něco, co si nezaslouží apod., ať mě kontaktuje a uvede kde a co, uvedu to na pravou míru.

Já trvám na tom, ten čip se mi zcela nelíbí, je v rozporu s tím, co jsem chtěl, sice velmi táhne hodně ze začátku, viz grafy, turbo fouká naplno (na úkor životnosti), bohužel tak moc že padá do nouzového režimu, no a nedosáhlo se více než 120kW a protože jsem to dohodl, že je možné vrácení, neviděl jsem v tom prob., ATX se tvářil prátelsky (tak jsem mu věřil i bez papírování), bohužel pak se ukázalo, že těch 20 KKč už nechce pustit a tak to dopadlo jak dopadlo.

A jestli je tady nějaký regulérní nick na mě alergický, tak sorry, já už tu dlouho o ATX a té Octávce nepsal, tak neblbněte a anonymní ATXovy připomínky nereagujte, vypadá to, že po něm asi vyjel živnostenský úřad poté, co jsem ho s jeho pomocí v září hledal, když se nedalo zjistit, kde ho sehnat. Žádnému jinému úřadu jsem nic nebonzoval, asi moje chyba, na něm by se třeba dobře povozili, neznám čipaře v ČR, co deklaruje 5% DPH jako ATX a co vypisuje lidem nabídky na prodej bez dokladů. Ale fakt jsem ho nechtěl poškodit, když mu tohle za těch usmolených 20 litrů stojí?

Michale neblbni, ty poslední 3 nepodepsané maily od tebe, to myslíš vážně? Pokud ano, klidně to přepošlu na ČOIku, co na to řeknou, nebude ti to vadit, viď?
Ták ták viados: jen, si člověk udělá přípravu na dovču na kterou se těší, nenápadně to dělí fóru a nějakej magor, kterýmu vadí názory "c" mě nadubluje "c." Ó jak prostoduché 😁 Hej ty "céčko s tečkou" bacha, na dovču odjíždím až dnes večer. Pak si tady piš co chceš 😒(( Až se vrátím z dovče, tak se samo ozvu pod "c" a ne pod jiným nickem. PS to bylo pro méďu.
c > ok, ok, 😉. Neboj mi jsme kluci vsimavi a hned nam doslo, ze c. nejni c. Ta druha tecka je za vetou. Takze : c nejni c.. 😉).
"Ovsem na druhou stranu, je třeba být objektivní a nestranný". Ó, malý "c", sám jsi důkazem (ála Petr) naprosté nestrannosti a objektivity, když píšeš že fandíš Petrovi... Jen fandi a užívej si to, protože "až pravda konečně vyjde napovrch", jak píšeš, tak pan Petr půjde konečně ke dnu, a ty nebudeš mít komu fandit. Leda, že by jsi byl sám Petr v dokonalém maskování, co? V tom případě budeš mít komu fandit, sobě, respektive budeš muset, a to docela hodně!
Jsi mimo.
Jeste jedna perlicka - vsimli jste si (nepochybuji, ze jste - stejne jako ja - zavitali na web odb.ec.cz) celkem nepokryte nabidky na dodavku sw pro upravu tachometru? Tohle, domnivam se, celkem presne charakterizuje pana Petra a jeho pohled na svet.
*! Uz jsem se dvakrat zarekl, ze na nej seru a dvakrat jsem to nevydrzel 😒.
to máte z toho, čím jezdíte. Kluci, bavěj vás ještě holky, nebo už jste na zvířátka???
-))))
Dekuju, tleskam, vycerpavajici 😄
Rubrika: Telekomunikace, 31.07.1998 09:04

"Oficiální" telefonní seznam na CD ROM

V konferencích českého Internetu se pomalu začíná šířit zpráva o novém telefonním seznamu na CD ROM, který je k mání za baťovských 799 Kč. V nabídce se to hemží slovy jako oficiální - a také pravopisnými chibami. To ale není ten největší zádrhel.

Tento CD ROM je v nabídce jednoho elektronického obchodního domu u nás, nechci zmíněnému CD dělat reklamu, takže ho ponechám ve stínu anonymity. Za 799 můžete získat produkt, obsahující 3 miliony adres a telefonních účastníků v ČR, z toho 250 000 firem a zejména možnost identifikace telefonního účastníka přes telefonní číslo.

Produkt je podle slov nabídky oficiální, kterýžto pojem si zřejmě autor spojuje s následující poznámkou "s daňovým dokladem, dáte do nákladů 😄". Já bych chápal pojem oficiální spíše tak, že za ním stojí SPT Telecom či Mediatel - a to evidentně není pravda. Přiznám se, že se mi vůbec nelíbí právě uvedené zpětné vyhledávání jmen a adres podle telefonních čísel a dokonce bych řekl, že jde o slušný zásah do soukromí. Ostatně si ještě pamatuji na to, jak zhruba před dvěma lety byla omylem zpřístupněna pracovní verze Internetového telefonního seznamu, která umožňovala právě toto hledání - jestli si vzpomínám dobře, odpovědnou osobu to stálo práci.

Tato databáze, přestože se tváří všemožně jinak, patří zřejmě do stejného vrhu s pirátskými kopiemi, které se tu šířily vždycky - jen podstatně pokoutnějšími cestami. Zajímalo by mne proto, jak je to s tím daňovým dokladem; dokud je všechno jen v sítích Internetu, je to v pohodě, ale jakmile by někdo stvrdil prodej této věci na papíře svým podpisem a razítkem, podle mého názoru by riskoval, že se na něj vrhnou právníci Telecomu.

Jak už jsem řekl, URL vám neprozradím, nakonec není takový problém ho vypátrat. Nabídka je to lákavá, ale nerádím vám to kupovat. Piráti se nemají podporovat.

Marek Antoš

O telefonním seznamu z donucení ještě jednou

Nemám rád, když se nějaké téma příliš "rozkňachňává" a proto se nerad vracím ke starým článkům na Lupě s dalšími, doplňujícími informacemi. Přesto to občas nejde jinak - nedávno probraný případ telefonního seznamu na CD-ROM patří mezi ně. Jeho prodejci totiž veřejně nemluví pravdu.

Po zveřejnění článku o telefonním seznamu se rozpoutala poměrně velká diskuse mezi provozovatelem serveru EuroShop, jenž má zmíněné CD ve své nabídce, a mojí maličkostí. Záhy se přenesla do konference www-commerce na Bajtu, kde byly věci probrány celkem podrobně, a tak mne ani takřka nactiutrhačné prohlášení provozovatele, které zveřejnil na svém serveru, nedonutilo reagovat. Musím se přiznat, že hlavním motivem byla nechuť dělat věci, na které shledávám samé špatné stránky, další reklamu. Ostatně myslíte si, že celá tato aféra byla pro zmíněný telefonní seznam něčím jiným, než obrovskou reklamou? Jeho prodejci si myslím mohou mnout ruce.

Včera však po necelých třech týdnech, které nás od vypuknutí tohoto případu dělí, upozornil na zmíněné prohlášení, které upřímně řečeno nehovoří o Lupě a zejména mé osobě příliš pochvalně, Svět namodro. Měl jsem za to, že celá věc už je pokryta milosrdným závojem uplynulého času, ale evidentně tomu tak není. K reakci mne ale bezprostředně dovedli až někteří čtenáři Lupy, kteří četli oba texty a nyní se mne ptají - jak to je. Co se dá dělat, pustím se do toho znovu.

Nejprve shrnu stav věcí. EuroShop má ve své nabídce CD-ROM, kterému před zveřejněním mého článku říkali "Oficiální telefonní seznam na CD-ROM" a mimo to uváděli, že tento produkt používá Policie ČR a řada dalších státních institucí. Podle nabídky tato věc zvládá zpětné vyhledávání jména a adresy podle telefonního čísla a celá tato nádhera stojí něco pod osm set korun, což věru není mnoho. Mně se na této věci nezdály dvě věci - nelíbí se mi možnost zpětného vyhledávání, což ale může být jen můj osobní názor. Především se mi však hrubě nelíbí, že EuroShop vědomě prezentoval něco jako oficiální produkt používaný Policií ČR, což mělo jeho produktu dodat punc legality, ačkoliv dobře věděl, že nejde o nic oficiálního a nejde o produkt, který by měli na stole naši strážci zákona.

Jak si tím mohu být tak jist? Není to tak obtížné - stačí se zeptat u SPT TELECOMu a Mediatelu, který vydává telefonní seznamy, zda mají s věcí něco společného. Nikoliv, zněla odpověď, TELECOM nikdy žádný podobný produkt nevydal a ani pro tento účel neposkytl databázi telefonních čísel. Kromě toho mu možnost zpětného vyhledávání podle telefonních čísel e😜licitně zakazuje platný Telefonní řád a je dost možné, že by tato možnost byla v rozporu i s dalšími právními předpisy o ochraně osobních dat. Vyjádření TELECOMu v tomto smyslu mám k dispozici. Jasně z toho plyne, že tento produkt spadá do jednoho pytle s pirátskými kopiemi telefonních seznamů, které se u nás šíří pokoutnými cestami už řadu let - dosud je však nikoho nenapadlo prodávat. Jedná se obvykle o kopie, které si nelegálně pořídí pracovníci TELECOMu s přístupem k těmto datům, a dále je šíří.

EuroShop však tvrdí, že jeho počínání je zcela v pořádku a v průběhu debaty ve www-commerce několikrát poznamenal, že vše je legální, protože má v tomto směru prohlášení od autora produktu. To samo o sobě by asi nestačilo, ale přeci jen by to z EuroShopu sňalo jistý díl odpovědnosti a snad by se dalo dokonce hovořit o tom, že jednal v dobré víře. Stěží se tomu však dá uvěřit za situace, kdy se EuroShop ohání autorem, který ručí za legalitu celé věci, ale odmítá prozradit, kdo jím je! Taková argumentace nemá příliš cenu.

Ať už je však produkt sám o sobě legální či nikoliv, počínání EuroShopu je podle mého názoru za hranicí zákona tak jako tak. Pokud dovolíte, odcituji zde § 44 Obchodního zákoníku, věnovaný nekalé soutěži😒br />
(1) Nekalou soutěží je jednání v hospodářské soutěži, které je v rozporu s dobrými mravy soutěže a je způsobilé přivodit újmu jiným soutěžitelům nebo spotřebitelům. Nekalá soutěž se zakazuje.

(2) Nekalou soutěží podle odstavce 1 je zejména😒br />
a) klamavá reklama,

b) klamavé označování zboží a služeb,

c) vyvolávání nebezpečí záměny,

d) parazitování na pověsti podniku, výrobků či služeb jiného soutěžitele,

e) ...

.

.

EuroShop podle mého názoru svou prezentací produktu jako "oficiálního", se kterou mimochodem po zveřejnění celé věci dosti rychle přestal, naplnil skutkovou podstatu nekalé soutěže a jednal tak v rozporu se zákonem. Mimochodem, za jistých okolností může nekalá soutěž zakládat i trestní odpovědnost pro představitele společnosti. Že zde klamavé označení skutečně působilo dokazuje i mail, kterým jeden z našich čtenářů reagoval na původní článek: "S článkem a Vašimi komentáři okolo telefonního seznamu plně souhlasím, dokonce použití slovíčka "oficiální" (údajně nešťastně použitého) zavání klamavou reklamou. Též jsem se nechal nachytat, kdyby tam toto "nešťastné" slůvko nebylo, ani by mne nenapadlo vyplnit objednávku." Stěží mohu něco dodat.

Má-li tedy EuroShop za to, že má slova o tom, že se jedná o pirátský produkt byla neopodstatněná, může mít pravdu. Nebudu je tedy opakovat, řeknu něco jiného - EuroShop s vysokou pravděpodobností v tomto případě porušil zákon. Jak navíc vyplavalo na povrch během diskuse ve www-commerce, kdy se do debaty zapojil jeden z jeho bývalých zákazníků, s heslem "Náš zákazník, náš pán" si u této firmy hlavu příliš nelámou. Než takový elektronický obchod, to si raději skočím do sámošky.

Marek Antoš

Rubrika: Telekomunikace, 20.08.1998 08:09

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala...

...anebo si přečtěte dalších pár vět k případu telefonního seznamu - ozvala se znovu druhá strana. Zveřejňujeme tedy odkaz a přidáváme tentokrát už skutečně naposledy pár vět na vysvětlenou.

Tak nejprve pro pořádek URL dotyčné odpovědi: tady si počtěte.

Nebudu pitvat reakci pana Petra z EuroShopu do detailů, zopakuji jen pár základních tezí a přidám pár poznámek.

· Je podivuhodné, jakým způsobem se pan Petr neustále na kohosi třetího vzadu, kterým zřejmě myslí autora. Říká totiž, že slůvko oficiální, jež bylo v nabídce neprávem použito, pochází od autora. Zároveň říká, že "jim byla uvedena" reference na Policii ČR, že autor se zaručil za legálnost atd. Na opakované žádosti o uvedení, kdo tímto autorem je, však reaguje jen způsobem velmi ironickým. Nevím, zda je autor uveden přímo na dotyčném CD, pak by mi unikal smysl páně Petrova kličkování, ale jako nevlastník této věci to nemohu ověřit.

· Pokud jde o možnost zpětného vyhledávání, už jsem uvedl, že TELECOMu ji zcela výslovně zakazuje Telefonní řád, v tomto ohledu tedy nelze vyslovovat žádné pochybnosti. Pokud však jde o ochranu ze strany předpisů, chránících osobní údaje jako takové, není situace jasná - možná ano, možná ne. Podivuje-li se pan Petr mým mezerám v právním mezerám, konstatuji, že nejsem právník, jen dejme tomu něco jako poučený a poučovaný laik. Obávám se ale, že ani právník by mu nedal jednoznačnou odpověd - právo je věc z principu neexaktní a odpověď by mohl dát až hypoteticky vzato soud. Mnohem jasnější je situace v tom, zda šlo o klamavou reklamu - to jsem ukázal včera.

· Ozvali se někteří situací trochu zmatení čtenáři, zda je pravda, že v zahraničí je zpětné vyhledávání - tedy jedna ze dvou věcí, které se mi na tomto seznamu nezdají - legální. Na to odpovídám, že skutečně existuje řada zemí, kde tomu tak je, od USA až po Slovinsko, odkud se ozval jeden čtenář. Je to však oficiální možnost, která je známa a lidé s ní počítají. To ale u nás neplatí - platné právní předpisy tuto možnost vylučují, takže lidé se mohou spolehnout na to, že jim jejich telefonní číslo zaručuje určitý stupeň anonymity. Přijde-li pak někdo s podobným produktem, je to určitý nůž do zad. Bude-li zpětné vyhledávání připuštěno jako všeobecně legální záležitost, se kterou se lidé naučí počítat, bude situace zase jiná.

· Trvdí-li pan Petr, že pan Antoš ví o tom, že ti, kteří si objednali telefonní seznam s nálepkou "oficiální" byli o změně později informováni, podotýkám, že to pan Antoš neví. Na druhou stranu, je-li to pravda, musím aspoň jednou pana Petra taky pochválit za fér jednání.

· Vzhledem k tomu, že pan Petr neustává v tvrzení, že hodnotím něco, o čem nemám vůbec žádné informace, podotýkám, že vedle oficiálního vyjádření SPT TELECOM mám v ruce zhruba dvacet mailů právě od pana Petra, které následovaly po zveřejnění prvního článku. Nemohu bohužel říci, že by situaci nějak osvětlily, TELECOM se vyjádřil jasněji.

· Slíbil jsem, že to nebude dlouhé, moc se mi to nepovedlo, ale tedy poslední bod. Nerad se zaštiťuji autoritami, ale jak jsem si všiml, můj včerejší článek přebraly i Novinky. Odcituji tedy slova jejich šéfredaktora Petra Matouška, kterými článek doprovodil: "Jelikož jsem převzal první článek Marka Antoše, a společně s ním jsem i pátral po tom jak to s "oficialitou" a legálností tohoto produktu je, jsem toho názoru, že je nutné zveřejnit i toto pokračování. Sám jsem vedl přibližne 20ti minutový rozhovor s panem Petrem z Euroshop.cz, a nedozveděl jsem se nic, pouze jsem slyšel spousty vytáček a za náš hovor si pan Petr několikrát protiřečil. Takže se plně stavím za názor Marka Antoše." Netvrdím, že musíme mít nutně pravdu. Jen říkám, že nejsem sám, kdo má z pana Petra podobný dojem.

Marek Antoš

by info@euroshop.cz

Vec: prohlaseni k dohadum ohledne telefonniho seznamu vyvolanym Lupou 31.7.1998

Mrzi nas, ze M. Antos (Lupa.cz) obvinuje a utoci na telefonni seznam na CDROM, ktery ma za ukol usnadnit lidem praci s daty a jez je jednim z tisicu produktu v EuroShop.cz obchodnim dome. Neni nam znama zadna pricina jeho konani. Co jej vede k sireni techto myslenek a nazoru nevime, kazdopadne Telefonni cisla na CDROM ([odkaz] jej nenechavaji klidnym, ackoliv postupem doby meni stanovisko.

Pan Antos ucinil nasledujici:

· tvrdou kritiku ciziho produktu (piratsky, ilegalni) bez jeho sebemensi znalosti, bez znalosti zakladnich legislativnich predpisu (a zasady, co neni zakazano, je dovoleno) zcela adresne a cilene s moznym umyslem poskodit EuroShop.cz

· nepozadal o podani vysvetleni ani se nesnazil ziskat dalsi informace od prodejce, a to ani pote, co byl nami kontaktovan a informace mu byly nabidnuty

· umoznil rozsireni techto pochybnych clanku na dalsi servery

· NEUMOZNIL zverejneni naseho nazoru jako reakce

· NEPRECETL prohlaseni EuroShopu ani pote, co byl k tomu nami pisemne vyzvan a pote tvrdil, ze NEVI, co v nem bylo uvedeno

· doporucil zakaznikum jednoznacne "NEKUPOVAT", cimz vazne poskodil povest EuroShopu a zpusobil znacnou financni ujmu

· stale pokracuje v sireni zcela zjevnych lzi

· Obvinuje nas nyni pro zmenu z klamave reklamy, pokud ma cokoliv k tomuto tematu, necht poda trestni oznameni.

Prohlasujeme, ze se v zadnem pripade nejednalo o piratsky produkt a zcela zjevne nejsou jeho funkce v rozporu s jakymikoliv zakony, jak tvrdil Antos a dosud se za tato sva tvrzeni neomluvil.

Dale prohlasujeme, ze si nejsme vedomi zadne klamave reklamy a poruseni zakona, jak je prekrucovana pouha nase administrativni chyba napravena 2 dny pote a pokud se pan Antos domniva, ze byl on nebo nekdo jiny poskozen, necht poda trestni oznameni a nebo se nadale zdrzi podobnych smesnych vyroku.

Doufame, ze se jiz budeme moci v klidu venovat tvurci praci a nebudeme vystaveni dalsim jeho bezpredmetnym vypadum a utokum a napriste, bude-li mit nejake pochybnosti, bude nejprve kontaktovat protistranu a ziska si relevantni informace namisto jeho pocitu a domnenek.

Vyjadreni pravnika k "telefonnim cislum" naleznete na [odkaz] a dalsi souvisejici "komentare" komentaru pak pripadne na [odkaz] (pouze, mate-li pevne nervy).

Za EC/ EuroShop.cz

V.Petr
Co je tu tohle tema, Petr z MC zmizel (?). A web [odkaz] uz nelze najit ...
Viados > zkus 'obd.ec.cz'. Petr je vecny 😉.
...hmm zaujimave, odo dna kedy som zalozil tuto temu sa ten clovek pod nick-om Petr nevyskytuje na ziadnom fore...
snapbar: ale ano, len sem sa asi boji 😉) Tema Octavie, Jméno: Petr, Datum: 2😲4-2003 v 04:17:28 😞(( Myslim, ze to tak lahke nebude 😞(( Tiez som si uz raz myslel, ze bude klud, ale mozno ma chalan len dovolenku.
Mám pocit, že brouzdá v diskuzi na www.autohit.cz
na motor café zase rozdává rozumy snad na cokoli,ale zde nějak nereaguje 😃) Asi jste mu to kluci dost zprotivili 😃)
Zdar ty *** *!!!

prosim te snazne, vypadni z pryc z tohohle fora a bez do * ty *!! Nikdo ti uz tady nemuze verit ani slovo, staci kdyz si precte korespondenci s ATX a pak v rubrice ATX zabrousi o kousek niz a zjisti ze par prvnich prizpevku dardy (to ses ty ty 😉se vyskytuje presne slovo od slova i v dopisech, ktery jsi psal ATX. V tyhle spolecnosti by s takovym arogantnim * nikdo nejednal je to jenom a jenom tvoje vina a ty to vis ty *, protoze jinak bys na ATX uz davno podal zalobu, takhel to nejde, protoze zadnej dukaz nemas a nakionec by vyslo najevo ze sis ten cip sam pokurvil, svejma hnusnejma prackama ktery strkas tak maximalne mame do * a do *. Tak tady prestan resit svoje problemy a podej na atx zalobu a vickrat uz sem nelez, tvoje problemy nikoho nezajimaji!!!
PS: pozdravuj svoje rodice protoze to museji bejt strasni magori hlavne ten tvuj fotr 2x udelat zrda jako ty se stejnym jemnem to uz je vykon hodnej *.
Konečně jsem pochopil kulturu tuningu....
lenin > 😃)))))))). O tom to je. Zacinam se ohlizet po nejakem velkem mohutnem americkem MPV, z jehoz vysky bych mohl blahosklonne shlizet na davy upachtenych tuneru. Asi je to vekem - clovek se tak nejak uklidni a zacne se starat o opravdu dulezite veci.
Milý Mexi, David, zřejmě ten darda, mě navedl na ATX a na toto forum, je zjevné, že jsem použil v komunikaci, i jsem to v nějakém mailu uváděl. A takto to končí, když někdo uvěří pár anonymním chlapcům na Internetu, kteří se navíc skrývají za podivnými přezdívkami.

Jestliže bys měl jiné informace něčím podložené, tak bys je uvedl místo svých urážek. Věřím, že nebudu už muset reagovat na podobné snůžky lží zde.
"udelat zrda jako ty se stejnym jemnem" - ukažte mi jedinou věc, kde ATX nelže nebo nelhal? Toto je zjevný nesmysl a asi proto, že na každého blbečka nereaguji, tak soudíš, že je to pravda? Ne, není to pravda jako ostatně téměř žádná z věcí, které zde anonymně nebo přes přátele Hufa apod. pan Naď vypouští. Hold má na mě spadeno, že jsem si dovolil odhalit, jak to bylo.
Jsou zverejnene e-maily pravdive?
No sice nejsem Petr, ale ty emily můžu na požádání zaslat včetně hlaviček. Pochybuju, že by si někdo dal práci s vymejšlením těch blábolů...
Dovolená byla OK i KO, ale konec konců........... alespoň nějaká byla, jenže tady to nějak skomírá a to i přesto, že se konečne zapojil Petr. Koho je potřeba poškádlit aby se to tu zase kloudně rozběhlo.....hmmmm ?? Už sem se dlouho nezasmál.
Ale tady to přeci nemusí bublat! To důležité tady napsáno je, efekt to zřejmě mělo, od Petra je pokoj, co více si přát!
Dovolená byla OK i KO, ale konec konců........... alespoň nějaká byla, jenže tady to nějak skomírá a to i přesto, že se konečne zapojil Petr. Koho je potřeba poškádlit aby se to tu zase kloudně rozběhlo.....hmmmm ?? Už sem se dlouho nezasmál.
Ty nicotná tečko za "c" opakovaný vtip není vtip, je to jenom ubohá *.
mne to vtipný přijde, no a co?
by mně zajímalo, co příde vtipný tobě ubožáku bez tečky (ta je teď v módě)
Ty ubohý schizofreniku ať s tečkou nebo i bez, jsi jen pořád ubohý schizofrenik.
Nějak sem se rozdvojil a ten druhý se mi vůbec nelíbí, mě to vtipný nepřipadá.
To je dobrý, jak se tu vyrojili ti blbečci s tečkou před či tečkou za. To snad dělá Petr sám, aby mlžil.
ble
ble ble ,
sorrz ya neporadek v diskuyi
?
how Fa will YOU go? jdu do noveho auta s pekelnym motorem!
Tak skutečně musím konstatovat že ten člověk opustil motorkafé díky této rubrice. Čest jejímu zakladateli!
... to teď zase zkouší na dieselpower.cz pod nickem "Judge". Seká dobrotu. Je ve fázi sběru dat.
Huf: Hele Hufe, nevyvolávej duchy, jo? Ještě si tohodle tématu všimne a zase se sem nasere 😉
Ale prd, tady už nemá co by - vše je již hotovo a ve finále se docela provařil - všichni ho mají moc rádi. Snad jen když by se ATX vrátil, to by byla motivace.
viz. rubrika "Sport. vzduchové filtry = navýšení výkonu"
Zkušenost s nákupem pneu a ráfků na Internetu na serveru E-PNEU.cz

Hodlal jsem zakoupit pneumatiky a ráfky na Octavii, vybral jsem si toto zboží na serveru epneu.cz (dobré ceny) v souhrnné ceně cca 30.000 Kč u podnikatele😒br />
Karel Carva, E-Pneu

Buzulucká 2341

390 03 Tábor

IČO: 67178618, DIČ: 110-7908031747

Písemně a telefonicky jsem se ujistil 😉, že mnou vybrané zboží je opravdu vhodné a bez problémů použitelné pro můj vůz (vyměnil jsem asi 3 emaily) a provedl jsem následně dne 21. dubna 2003 objednávku, následující den jsem obdržel Potvrzeni objednavky: 00743, Cena celkem (s DPH) - 31206Kc, Predbezny termin dodani: 7.4.2003.

Řekl jsem si, že vše je vyřízeno a uzavřel jsem dohodu o prodeji původních kol

Inu, podivil jsem se nad termínem a dotázal se emailem, kdy vlastně dorazí objednané zboží. Odpověď od E-PNEU. Cituji: "Správně měl být uveden termín 7.5."

Jak se ale následně ukázalo, spolek E-PNEU nebyl ochoten mi objednané zboží doručit tak, jak jsem požadoval, tedy zkompletované, cituji: "...nemůžeme 100% garantovat, že přepravní služba kola nepoškodí (ráfky nelze je zabalit tak, aby byly chráněny jako v krabicích). Při případném poškození také nelze vyžadovat po přepravci náhradu".

Je 11. června a dívám se do mailboxu, na Epneu jsem odesílal nejméně 10 mailů, z toho bylo 5 urgencí, požádal dodavatele o zdůvodnění nesplnění potvrzené zakázky a sdělení náhradního dodacího termínu na objednané zboží, jehož objednávka byla závazně potvrzena, ale neobdržel jsem ani odpověď, ani objednané zboží ani návrh na zrušení objednávky.

Byl jsem smluvně vázán na prodej původních ráfků s částečně sjetými pneumatikami a spoléhal jsem na firmu E-PNEU, že mi dodají zboží včas dle potvrzeného termínu, bohužel nemohu doporučit spoléhat se na spolek e-pneu.cz, neboť se ukázala být velice nespolehlivá a ztrácet čas s touto firmou se ukázalo jako velmi drahé, když jsem ji chtěl navštívit osobně, ukázalo se, že to není možné, cituji: Zboží dodáváme pouze na dobírku přepravní službou DPD/PPL. Pokud byste očekávali, že specializovaný prodejce vystupující pod doménou E-PNEU, bude rozumět tomu, co prodává, zřejmě se mýlíte, patrně došlo k tomu, že prodejce měl obavy o vhodnost kol, která mi předtím písemně potvrdil a raději volil taktiku mrtvého brouka (nereagovat na korespondenci), natož aby se omluvil za nedodržení termínu atp.

Protože jsem potřeboval situaci řešit a dodavatel E-pneu neodpovídal na žádný z emailů, nechtěl jsem již riskovat a provádět další nákup u této firmy, což ostatně nmemohu nikomu doporučit, kontaktoval jsem místního prodejce a ten bez problému dodal požadované zboží ve stejných cenách.

Petr v.r., 12. června 2003

poznámka pod čarou: dostal jsem informace od lidí zřejmě podobně naštvaných provozovatelem e-pneu, že E-Pneu.cz žádný hmotný obchod neprovozuje, že je jen zástěrkou pro firmu Autokola, spol. s r.o. Vlachovo Březí - viz ARES a jejich web podobného designu: autokola.cz, která realizuje skutečné dodávky a e-pneu.cz je pouze metoda prodeje uživatelům za velkoobchodní ceny, aby na to dealeři Autokola s.r.o. nepřišli...

----------------------------------------… />
😉 Prodávající e-pneu.cz na svém serveru v podmínkách uvádí toto (k datu 12. června 2003)😒br />
Dodavatel neodpovídá za vhodnost předmětu plnění k určitému účelu použití a za možnost použití odběratelem (např. neodpovídající rychlostní kategorie, nosnost, rozměr pneu, a pod.). Garantované vlastnosti zboží plně závisí na specifikacích uváděných přímo výrobcem.
Možná že i má pravdu, ale jinak je to jasnej případ pro Chocholoušky. Myslím si, že ať už medik v prváku nebo někdo, kdo měl s podobným typem co do činění, pozná diagnózu autora takového textu okamžitě. Je to některé z variant paranoidní schizofrenie. Typický projev: tzv. "chorobný sudič".
A jéje, tohle téma už tu dlouho nebylo. No, dej si pozor, Viadosi, aby se s tebou taky nechtěl soudit... 😉
Jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak dopadly ty jeho žaloby na ATX - kterými se tu kdysi tak oháněl.
jsem nedonosene dite ktere ma rozpichana matka matka pohodila do popelnice

co po mne chcete?

navic jsu bezpohlavni.
Solidní přiznání. Chápu Tě. Nemáš to lehké. Být vyvrhel a zmetek není to pravé ;o)