Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

43 komentářů

snažím se sehnat nějaké rodinné vozítko okolo 230 000kč. zkuste mi dát nějaký tip (octávia, mondeo,WV............) :?: Děkuji
Z tebou jmenovanych rozhodne Mondeo. Nebudes prece jezdit malym autem (O I) nebo zbytecne priplacet za pseudoznacku (Passat). Mondeo posledni generace (2001) ve slusnem stavu koupis uz za tebou zminovanych 230k
Octavia je naozaj za tie prachy solidne auticko, ale ako rodinne by som ho bral len ked sú deti ešte malé (vzadu je na nohy fakt malo miesta - najvacsia slabina starej oktavky). Mondeo je na tom v tomto ohlade podstatne lepsie, a kvalitativne je tiez celkom O.K. Ten VW by mal byt Golf, alebo Passat ? Golf je postaveny na tej istej podlahovej plosine, ako oktavka, takze aj s velkostou interieru je na tom obdobne. Passat uz je podstatne vacsi, ale v tejto cene by uz musel byt o nejaky ten rok starsi.
Tommy100
já bych volil octavii,to je solidní autíčko. >😁
tady jsem se dočetl že Passaty mají dost velké problémy s přední nápravou, možná Golf kombi, ale ten už není tak pěkný. Takže WV nejspíš padá. Octávia není špatná >😁 no a Mondeo mě láká, jen nevím jestli motory TDDI mají ty samé (nebo nějaké) problémy jako TDCI 2001 -02?
A čo takto daciu Logan. Za tie prachy výborná voľba v plnej výbave. aspoň u Vás v čechách.
RRAAFF1
Ještě do toho výběru můžeš hodit Vectru B (jak jinak, že? >😁 ). Za tu cenu to bude už tak rok 2001. Mondeo je taky velmi dobrá volba, zpočátku TDCI měly problémy se vstřiky, ale většinou těm co se to podělalo, tak je mají vyměněné a pak už by to mělo fungovat dobře.

No Logan, sice se v tom dobře sedí a pohodlí je ucházející (za tu cenu), ale vypadá jak krabice od bot, takže já jsem radši pro starší auto jiných značek než nový Logan, ale třeba tazatele zaujme 😉
Tommy100
s tím prostorem pro nohy zadních cestujících v octavii to není zase tak špatné,že by se tam nedalo sedět :shock: do nějakých 175cm to je vcelku OK.

Octavie po modernizaci v roce 2000 mají tento prostor zvětšený,díky vybrání materiálu na předních sedadlech 😉
Charger
za ty prachy bych bral Volvo V70...perfektní věc. U VW bych se vůbec nazastavoval, takže z tvého výběru by to bylo to Mondeo..přesto na světě není jenom VW a Ford, pro mě by byl nezničitelný velký Švéd jasná volba 😉
Tommy100
Hlavně že octavia je v žebříčku spolehlivosti na 45.místě :shock: :shock: a to tvoje nezničitelný volvo v 70 je na 73.místě :shock: :shock:

Nic moc výsledek na nezničitelný auto,ne???? 😁
Charger
A ty tomu proboha věříš, těm žebříčkům?? :shock: :idea:
Charger
Jo a nezničitelnost není to samé jako spolehlivost..a V70 se celkově nedá s Octavií porovnávat.. 😉
No, že by 45. místo u OI bylo nějak úžasné >😁 Žebříčky spolehlivosti jsou dobré akorát pro orientaci, co se dá očekávat. Jinak jestli je auto 10. nebo 20.

Ale asi bych taky doporučil to mondeo, nebo focuse 😉 Ale bacha na velký nájezd a počítej, že to bude nejspíš ztočený (diesely).

Proto kdybych já měl tvoje prachy, tak jdu do menšího auta, které bude co nejmladší. Před měsícem jsem kupoval fabii (ta v podpisu) za 265 klacků, rok 12/2004, najeto 14 500.
Když už tu byly zmiňovaný ty Volva co takhle V40, je sice malá, ale za 230 seženeš celkem novou 😊
Tak Fabia je zajiste velice dobre auto a ve sve kategorii (v CR samozrejme) urcite za ty penize stoji... ale jako rodinne auto bych ji asi nemel srdce doporucit. Kdyz i Focus se mi zdal maly 😊

Focus za 230k bude velice slusne auticko (mam TDCi kombi 115k, slusna vybava, najeto 95tkm, rok 2002) a je k mani prave za tyhle penize. Nicmene myslim, ze Mondeo bude lepsi volba. Motory TDDi jsou odolne, byt mene kultivovane, maji retezove rozvody a podvozek celkove je o dost poctivejsi nez u mensich aut. Opel nevim, mam spatne zkusenosti 😞
Já vlastním fabii 14i combi 2001.100tis tkm, jelikož měřím 2m. a čekáme druhé mimino, tak bych snesl kapku více místa. ale jinak max. spokojenost😁 (jediná chyba NEMÁ KLIMA :!: ) a pokud bych chtěl TDI s výbavou a slušné Km, tak je to +- ty samé peníze kolem 230tis.kč. Tak koukám co jiného se dá sehnat. Jinak o Volvu jsem slyšel že nic moc podvozky, a sehnat díly za rozumnou cenu bude pravděpodobně problém 8-s .

Nejspíš se budu rozhodovat mezi combíky octávie, Mondeo, Golf IV a Fábií . (

one-z)Jinak pokud bude mít auto servisku, tak předpokládám že bude menší pravděpodobnost stočených Km. I když se asi dá ojeb.. všechno >😒]
Já bych se klonil k tomu Focusu combi, ale pokud chceš auto s velkým vnitřním prostorem a velkým kufrem v dieslu, tak bych zvážil i Hyundai Elantra CRDi v liftbacku - za tuhle cenu koupíš už i rok 03 s klimatizací, 4xairbag, 2xIsofix...
RRAAFF1
Já bych zase volil to Mondeo, je větší, pohodlnější a myslím, že jich bude více než Focusů.
Koupil jsem O1 1,6 75 kW, r.v. 2003, 212tis.Kč s klimou. ABS, ASR. 4členná rodina + děti 13 a 16, do zadu se vejdou v pohodě. Kufr vždy stačil (všichni lyžujeme). Do 3 000 otáček to nic moc to nejede, nad 3 000 ot/min to ujde. spotřeba léto 6,1 l. zima v městě drsná až 8 l. Lepší než u dieslu je podstatně lehčí předek, snáze se to řídí v zatáčkách.
S 1.6 74kW spotreba 6.1l? 😄 Chapu ze kazdy chce chvalit prave to jeho auto (kdyby nebylo dobre, prece by s nim nejezdil), ale s 1.6 s klimou mit prumernou spotrebu 6.1l? Nebo to meris v litrech na 75 km? 😊
impaler
Bery: nechápu, jak můžeš vybírat mezi Fabií a Mondeem...neber to tak, že tlačím mondeo, ale být tebou, ujasním si priority. Taky by ses měl posadit do aut, která moc neznáš.

Pokud chceš místo, ber oktávku nebo lépe mondeo 😊, to je snad jasné. Pokud za stejné prachy netrváš na místě, no tak si kup novější menší auto, třeba i tu fabku...

S tím TDCi bych byl opatrný, bez skutečného znalce věci bych nekupoval. Týká se, jak jsme již řekli, hlavně 2002, dvoulitr, 96kW/130 koní.
Letní pneu Continental ContiPremiumContact + lehká noha. Jde to. V zimě Barum Polaris2. Nemám důvod si vymýšlet.
Opel Vectra, za 230k to bude tak max. 5 let staré auto v plné výbavě, 2.2DTI. Známý koupil Lagunu 1.9, tuším r. 99 se vším všudy, za 190k a jezdí bez problému a svižně...
Tommy100
no tak říkat že žebříčky spolehlivosti jsou na nic,tomu nevěřím,proč by se jinak dělaly?? :shock:

Když někdo tvrdí,že se s jedněmi auty zachází tvrdě a s druhými dobře,to je taky kravina.Jak byste potom vysvětlili výsledky felicie,když se pravidelně umisťuje na posledních místech a fabia která je kolem 35.místa >😁 Hlavně ať mi někdo zase netvrdí,že s feliciemi se jezdí špatně a s fabiemi se zachází jako v bavlnce..... >😒]

A k té servisní knížce:já měl felicii 4 a půl roku a za celou dobu servis ani neviděla 8-s a přesto servisku měla,a to plně platnou se všemi fiktivními návštěvami servisu....Asi bych se s tím neměl chlubit,ale takhle to dělá polovina lidí,alespoň co znám... :roll:
Charger
Proč? aby si mohla Toyota leštit ego. >😁 Ne, doopravdy tomu nevěřím, maximálně by se to dalo brát jako velmi orientační informace. Felicie je na konci protože v té době to ještě nědělali moc kvalitně- ještě se ve škodovce učili dělat kvalitní auta. Ale vždy záleží na kusu. Třeba u Renaultu- znám lidi, kterým slouží bez jediné závady a taky znám ty, co mají závad 5 za měsíc. Jo a mohl bys mi sem hodit link s těma žebříčkama??
Tommy100
Servis dneska stojí moc peňez.Je to zbytečné,byl jsem s tím jen na prohlídku při 15000km a vzali si skoro 2000kč,nic s tím nedělali,a ten olej za 300kč si radši koupím a vyměním sám :?

Nechávám si to prohlížet(teď už fábii) v práci,kde se starají i o služební.A mám jistotu a mám to zadarmo nebo za flašku slivovice.Tak jsem třeba měnil výfuk...... >😒]
Tommy100
[odkaz]

Tak tady máš tu stránku.Je to jak jsi řekl,felicii nědělali kvalitně,to samé platí o ostatních autech.

Samozřejmě se nelze rozhodovat podle statistik,ale něco do sebe to má :roll:
Charger
V té tabulce vidím zásadní nedostatky. Špatně pojmenované modely (Volvo 850 se před šesti až devíti lety jmenovalo S60/V70 takže to mají špatně) a nevím kde jsi sehnal to 70 místo Volva- já tam vidím (mezi 6-7 letými vozy) Volvo na 42. místě a Octavii na 37 a to je zanedbatelný rozdíl.. 😉
Charger
ty jsi nejspíš porovnával nový model, ale ten není moc kvalitní a hlavně je daleko dražší...
Tommy100
Já jsem nejspíš narychlo porovnal volvo s octavii mezi 2-3lety starými ojetinami :-!

Tam je volvo na 73.místo,jinak jsou to originální statistiky,asi se spletli v názvu,to je jedno..... 😉
Charger
No, to 73 místo je u toho nového modelu a ten není moc spolehlivý..
tu spotrebu u octavky bere dle PP. skutecna co protece autem je o dva litry vyssi. to je u vsech skodovek a VW bezne
Myslíte si, že malý displej palubní desky je PP? Dá se říct jen jedno, je rozdíl, když se řídíte displejem spotřeby a hodnotou, která vám vyjde, když podělíte natankovaný benzín u pumpy kilometrama. Vyypočtená bývá vyšší, ale tak max o 0,3 - 0,4 l. Jaký smysl by mělo uvádět spotřebu dle PP. Tak si vyberte co je pravda. Osobně je mi jedno, jestli tomu někdo věří nebo ne. Jak jsem psal: Hodně zachrání pneumatiky.
Corolla Combi?
Charger
:lol: :shock: :roll: To už může zůstat u té Fabie...velkostně to bude změna spíš k horšímu...
TommyEngelo: z jakyho zebricku si cerpal? dik
Saab
to Charger: Corolla je větší, tedy současný model jednoznačně a ten předchozí je s Fabií tak nastejno, Corolla je nižší, ale zase je širší a má větší opěradla, tedy pro vyšší osoby lepší posez. Navíc motoricky Fabii převyšuje o několik tříd, nemluvě o spolehlivosti.
saabe s tym tu nic neurobis, je tu tazka nemecka ofenziva 😊))) aj tak vsetci nakoniec skoncia u japoncov xixi... ja odporucam corolla, civic, 323, almera, ak tazajici potrebuje vacsie tak accord, 626, xedos, avensis, carina a bude mat aj dobru spotrebu (aj s benzinom 😄 aj spolahlivost aj luxus, vybavu atd.....
Charger
to 😜alo: To je zajímavá teorie, že všichni skončí u Japonců, ale zařadil bych ji spíše do skupiny fantazmagorických... 😉
Charger
to Saab: Subjektivně se mi zdála Fabia prostornější než nejnovější Corrola co do prostoru na zadních sedadlech.. 😉
ako je dobre, ze mame moznost vyberu a ze sa chlapi mame o com hadat 😊)) nech to je jak chce, len dufam ze nebude cely svet jazdit na VW a ford, to by ma zabilo.... pred 10-15 rokmi bol pre mna tiez golf na piedestale dokonalosti...chvalabohu som nakoniec dosiel na to, co su auta 😊
standa1
Moje řešení je zde😒br />
[odkaz]

------------------------------------

služební Fábia 1,2HTP( bez výběru!)

Fiat Uno -->felda combi 1,3 --> Focus MK1 combi 1,6
Stando sory! byl jsem tu poprvé a opravdu jsem si myslel že passat je hodně dobrá volba :😉 a další moje chyba byla myslet si že dovést auto je jednoduché. 😉