0
Stando sory! byl jsem tu poprvé a opravdu jsem si myslel že passat je hodně dobrá volba :😉 a další moje chyba byla myslet si že dovést auto je jednoduché. 😉
Přejít do diskuze
Moje řešení je zde😒br />
[odkaz]
------------------------------------
služební Fábia 1,2HTP( bez výběru!)
Fiat Uno -->felda combi 1,3 --> Focus MK1 combi 1,6
[odkaz]
------------------------------------
služební Fábia 1,2HTP( bez výběru!)
Fiat Uno -->felda combi 1,3 --> Focus MK1 combi 1,6
ako je dobre, ze mame moznost vyberu a ze sa chlapi mame o com hadat 😊)) nech to je jak chce, len dufam ze nebude cely svet jazdit na VW a ford, to by ma zabilo.... pred 10-15 rokmi bol pre mna tiez golf na piedestale dokonalosti...chvalabohu som nakoniec dosiel na to, co su auta 😊
to 😜alo: To je zajímavá teorie, že všichni skončí u Japonců, ale zařadil bych ji spíše do skupiny fantazmagorických... 😉
to Saab: Subjektivně se mi zdála Fabia prostornější než nejnovější Corrola co do prostoru na zadních sedadlech.. 😉
saabe s tym tu nic neurobis, je tu tazka nemecka ofenziva 😊))) aj tak vsetci nakoniec skoncia u japoncov xixi... ja odporucam corolla, civic, 323, almera, ak tazajici potrebuje vacsie tak accord, 626, xedos, avensis, carina a bude mat aj dobru spotrebu (aj s benzinom 😄 aj spolahlivost aj luxus, vybavu atd.....
to Charger: Corolla je větší, tedy současný model jednoznačně a ten předchozí je s Fabií tak nastejno, Corolla je nižší, ale zase je širší a má větší opěradla, tedy pro vyšší osoby lepší posez. Navíc motoricky Fabii převyšuje o několik tříd, nemluvě o spolehlivosti.
:lol: :shock: :roll: To už může zůstat u té Fabie...velkostně to bude změna spíš k horšímu...
Myslíte si, že malý displej palubní desky je PP? Dá se říct jen jedno, je rozdíl, když se řídíte displejem spotřeby a hodnotou, která vám vyjde, když podělíte natankovaný benzín u pumpy kilometrama. Vyypočtená bývá vyšší, ale tak max o 0,3 - 0,4 l. Jaký smysl by mělo uvádět spotřebu dle PP. Tak si vyberte co je pravda. Osobně je mi jedno, jestli tomu někdo věří nebo ne. Jak jsem psal: Hodně zachrání pneumatiky.
tu spotrebu u octavky bere dle PP. skutecna co protece autem je o dva litry vyssi. to je u vsech skodovek a VW bezne
Já jsem nejspíš narychlo porovnal volvo s octavii mezi 2-3lety starými ojetinami :-!
Tam je volvo na 73.místo,jinak jsou to originální statistiky,asi se spletli v názvu,to je jedno..... 😉
Tam je volvo na 73.místo,jinak jsou to originální statistiky,asi se spletli v názvu,to je jedno..... 😉
ty jsi nejspíš porovnával nový model, ale ten není moc kvalitní a hlavně je daleko dražší...
V té tabulce vidím zásadní nedostatky. Špatně pojmenované modely (Volvo 850 se před šesti až devíti lety jmenovalo S60/V70 takže to mají špatně) a nevím kde jsi sehnal to 70 místo Volva- já tam vidím (mezi 6-7 letými vozy) Volvo na 42. místě a Octavii na 37 a to je zanedbatelný rozdíl.. 😉
[odkaz]
Tak tady máš tu stránku.Je to jak jsi řekl,felicii nědělali kvalitně,to samé platí o ostatních autech.
Samozřejmě se nelze rozhodovat podle statistik,ale něco do sebe to má :roll:
Tak tady máš tu stránku.Je to jak jsi řekl,felicii nědělali kvalitně,to samé platí o ostatních autech.
Samozřejmě se nelze rozhodovat podle statistik,ale něco do sebe to má :roll:
Proč? aby si mohla Toyota leštit ego. >😁 Ne, doopravdy tomu nevěřím, maximálně by se to dalo brát jako velmi orientační informace. Felicie je na konci protože v té době to ještě nědělali moc kvalitně- ještě se ve škodovce učili dělat kvalitní auta. Ale vždy záleží na kusu. Třeba u Renaultu- znám lidi, kterým slouží bez jediné závady a taky znám ty, co mají závad 5 za měsíc. Jo a mohl bys mi sem hodit link s těma žebříčkama??
Servis dneska stojí moc peňez.Je to zbytečné,byl jsem s tím jen na prohlídku při 15000km a vzali si skoro 2000kč,nic s tím nedělali,a ten olej za 300kč si radši koupím a vyměním sám :?
Nechávám si to prohlížet(teď už fábii) v práci,kde se starají i o služební.A mám jistotu a mám to zadarmo nebo za flašku slivovice.Tak jsem třeba měnil výfuk...... >😒]
Nechávám si to prohlížet(teď už fábii) v práci,kde se starají i o služební.A mám jistotu a mám to zadarmo nebo za flašku slivovice.Tak jsem třeba měnil výfuk...... >😒]
no tak říkat že žebříčky spolehlivosti jsou na nic,tomu nevěřím,proč by se jinak dělaly?? :shock:
Když někdo tvrdí,že se s jedněmi auty zachází tvrdě a s druhými dobře,to je taky kravina.Jak byste potom vysvětlili výsledky felicie,když se pravidelně umisťuje na posledních místech a fabia která je kolem 35.místa >😁 Hlavně ať mi někdo zase netvrdí,že s feliciemi se jezdí špatně a s fabiemi se zachází jako v bavlnce..... >😒]
A k té servisní knížce:já měl felicii 4 a půl roku a za celou dobu servis ani neviděla 8-s a přesto servisku měla,a to plně platnou se všemi fiktivními návštěvami servisu....Asi bych se s tím neměl chlubit,ale takhle to dělá polovina lidí,alespoň co znám... :roll:
Když někdo tvrdí,že se s jedněmi auty zachází tvrdě a s druhými dobře,to je taky kravina.Jak byste potom vysvětlili výsledky felicie,když se pravidelně umisťuje na posledních místech a fabia která je kolem 35.místa >😁 Hlavně ať mi někdo zase netvrdí,že s feliciemi se jezdí špatně a s fabiemi se zachází jako v bavlnce..... >😒]
A k té servisní knížce:já měl felicii 4 a půl roku a za celou dobu servis ani neviděla 8-s a přesto servisku měla,a to plně platnou se všemi fiktivními návštěvami servisu....Asi bych se s tím neměl chlubit,ale takhle to dělá polovina lidí,alespoň co znám... :roll:
Opel Vectra, za 230k to bude tak max. 5 let staré auto v plné výbavě, 2.2DTI. Známý koupil Lagunu 1.9, tuším r. 99 se vším všudy, za 190k a jezdí bez problému a svižně...
Letní pneu Continental ContiPremiumContact + lehká noha. Jde to. V zimě Barum Polaris2. Nemám důvod si vymýšlet.
Bery: nechápu, jak můžeš vybírat mezi Fabií a Mondeem...neber to tak, že tlačím mondeo, ale být tebou, ujasním si priority. Taky by ses měl posadit do aut, která moc neznáš.
Pokud chceš místo, ber oktávku nebo lépe mondeo 😊, to je snad jasné. Pokud za stejné prachy netrváš na místě, no tak si kup novější menší auto, třeba i tu fabku...
S tím TDCi bych byl opatrný, bez skutečného znalce věci bych nekupoval. Týká se, jak jsme již řekli, hlavně 2002, dvoulitr, 96kW/130 koní.
Pokud chceš místo, ber oktávku nebo lépe mondeo 😊, to je snad jasné. Pokud za stejné prachy netrváš na místě, no tak si kup novější menší auto, třeba i tu fabku...
S tím TDCi bych byl opatrný, bez skutečného znalce věci bych nekupoval. Týká se, jak jsme již řekli, hlavně 2002, dvoulitr, 96kW/130 koní.
S 1.6 74kW spotreba 6.1l? 😄 Chapu ze kazdy chce chvalit prave to jeho auto (kdyby nebylo dobre, prece by s nim nejezdil), ale s 1.6 s klimou mit prumernou spotrebu 6.1l? Nebo to meris v litrech na 75 km? 😊
Koupil jsem O1 1,6 75 kW, r.v. 2003, 212tis.Kč s klimou. ABS, ASR. 4členná rodina + děti 13 a 16, do zadu se vejdou v pohodě. Kufr vždy stačil (všichni lyžujeme). Do 3 000 otáček to nic moc to nejede, nad 3 000 ot/min to ujde. spotřeba léto 6,1 l. zima v městě drsná až 8 l. Lepší než u dieslu je podstatně lehčí předek, snáze se to řídí v zatáčkách.
Já bych zase volil to Mondeo, je větší, pohodlnější a myslím, že jich bude více než Focusů.
Já bych se klonil k tomu Focusu combi, ale pokud chceš auto s velkým vnitřním prostorem a velkým kufrem v dieslu, tak bych zvážil i Hyundai Elantra CRDi v liftbacku - za tuhle cenu koupíš už i rok 03 s klimatizací, 4xairbag, 2xIsofix...
Já vlastním fabii 14i combi 2001.100tis tkm, jelikož měřím 2m. a čekáme druhé mimino, tak bych snesl kapku více místa. ale jinak max. spokojenost😁 (jediná chyba NEMÁ KLIMA :!: ) a pokud bych chtěl TDI s výbavou a slušné Km, tak je to +- ty samé peníze kolem 230tis.kč. Tak koukám co jiného se dá sehnat. Jinak o Volvu jsem slyšel že nic moc podvozky, a sehnat díly za rozumnou cenu bude pravděpodobně problém 8-s .
Nejspíš se budu rozhodovat mezi combíky octávie, Mondeo, Golf IV a Fábií . (
one-z)Jinak pokud bude mít auto servisku, tak předpokládám že bude menší pravděpodobnost stočených Km. I když se asi dá ojeb.. všechno >😒]
Nejspíš se budu rozhodovat mezi combíky octávie, Mondeo, Golf IV a Fábií . (
one-z)Jinak pokud bude mít auto servisku, tak předpokládám že bude menší pravděpodobnost stočených Km. I když se asi dá ojeb.. všechno >😒]
Tak Fabia je zajiste velice dobre auto a ve sve kategorii (v CR samozrejme) urcite za ty penize stoji... ale jako rodinne auto bych ji asi nemel srdce doporucit. Kdyz i Focus se mi zdal maly 😊
Focus za 230k bude velice slusne auticko (mam TDCi kombi 115k, slusna vybava, najeto 95tkm, rok 2002) a je k mani prave za tyhle penize. Nicmene myslim, ze Mondeo bude lepsi volba. Motory TDDi jsou odolne, byt mene kultivovane, maji retezove rozvody a podvozek celkove je o dost poctivejsi nez u mensich aut. Opel nevim, mam spatne zkusenosti 😞
Focus za 230k bude velice slusne auticko (mam TDCi kombi 115k, slusna vybava, najeto 95tkm, rok 2002) a je k mani prave za tyhle penize. Nicmene myslim, ze Mondeo bude lepsi volba. Motory TDDi jsou odolne, byt mene kultivovane, maji retezove rozvody a podvozek celkove je o dost poctivejsi nez u mensich aut. Opel nevim, mam spatne zkusenosti 😞
No, že by 45. místo u OI bylo nějak úžasné >😁 Žebříčky spolehlivosti jsou dobré akorát pro orientaci, co se dá očekávat. Jinak jestli je auto 10. nebo 20.
Ale asi bych taky doporučil to mondeo, nebo focuse 😉 Ale bacha na velký nájezd a počítej, že to bude nejspíš ztočený (diesely).
Proto kdybych já měl tvoje prachy, tak jdu do menšího auta, které bude co nejmladší. Před měsícem jsem kupoval fabii (ta v podpisu) za 265 klacků, rok 12/2004, najeto 14 500.
Ale asi bych taky doporučil to mondeo, nebo focuse 😉 Ale bacha na velký nájezd a počítej, že to bude nejspíš ztočený (diesely).
Proto kdybych já měl tvoje prachy, tak jdu do menšího auta, které bude co nejmladší. Před měsícem jsem kupoval fabii (ta v podpisu) za 265 klacků, rok 12/2004, najeto 14 500.
Jo a nezničitelnost není to samé jako spolehlivost..a V70 se celkově nedá s Octavií porovnávat.. 😉
Hlavně že octavia je v žebříčku spolehlivosti na 45.místě :shock: :shock: a to tvoje nezničitelný volvo v 70 je na 73.místě :shock: :shock:
Nic moc výsledek na nezničitelný auto,ne???? 😁
Nic moc výsledek na nezničitelný auto,ne???? 😁
za ty prachy bych bral Volvo V70...perfektní věc. U VW bych se vůbec nazastavoval, takže z tvého výběru by to bylo to Mondeo..přesto na světě není jenom VW a Ford, pro mě by byl nezničitelný velký Švéd jasná volba 😉
s tím prostorem pro nohy zadních cestujících v octavii to není zase tak špatné,že by se tam nedalo sedět :shock: do nějakých 175cm to je vcelku OK.
Octavie po modernizaci v roce 2000 mají tento prostor zvětšený,díky vybrání materiálu na předních sedadlech 😉
Octavie po modernizaci v roce 2000 mají tento prostor zvětšený,díky vybrání materiálu na předních sedadlech 😉
Ještě do toho výběru můžeš hodit Vectru B (jak jinak, že? >😁 ). Za tu cenu to bude už tak rok 2001. Mondeo je taky velmi dobrá volba, zpočátku TDCI měly problémy se vstřiky, ale většinou těm co se to podělalo, tak je mají vyměněné a pak už by to mělo fungovat dobře.
No Logan, sice se v tom dobře sedí a pohodlí je ucházející (za tu cenu), ale vypadá jak krabice od bot, takže já jsem radši pro starší auto jiných značek než nový Logan, ale třeba tazatele zaujme 😉
No Logan, sice se v tom dobře sedí a pohodlí je ucházející (za tu cenu), ale vypadá jak krabice od bot, takže já jsem radši pro starší auto jiných značek než nový Logan, ale třeba tazatele zaujme 😉
tady jsem se dočetl že Passaty mají dost velké problémy s přední nápravou, možná Golf kombi, ale ten už není tak pěkný. Takže WV nejspíš padá. Octávia není špatná >😁 no a Mondeo mě láká, jen nevím jestli motory TDDI mají ty samé (nebo nějaké) problémy jako TDCI 2001 -02?
Octavia je naozaj za tie prachy solidne auticko, ale ako rodinne by som ho bral len ked sú deti ešte malé (vzadu je na nohy fakt malo miesta - najvacsia slabina starej oktavky). Mondeo je na tom v tomto ohlade podstatne lepsie, a kvalitativne je tiez celkom O.K. Ten VW by mal byt Golf, alebo Passat ? Golf je postaveny na tej istej podlahovej plosine, ako oktavka, takze aj s velkostou interieru je na tom obdobne. Passat uz je podstatne vacsi, ale v tejto cene by uz musel byt o nejaky ten rok starsi.
Z tebou jmenovanych rozhodne Mondeo. Nebudes prece jezdit malym autem (O I) nebo zbytecne priplacet za pseudoznacku (Passat). Mondeo posledni generace (2001) ve slusnem stavu koupis uz za tebou zminovanych 230k