Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

2 komentáře

Co si o tom myslíte ?

VW prodlužuje kulanční vyřizování reklamací defektních hmotnostních měřičů množství nasávaného vzduchu (v hantýrce nazývané též "váhy vzduchu"). VW přebírá první tři roky po uvedení vozidla do provozu všechny náklady. Ve čtvrtém roce se musí zákazník na reklamaci podílet 50% na ceně náhradního dílu a za práci.

Veškeré kulanční vyřizování má však jednu podmínku: Vozy nesmí mít více najeto než 100.000 km (prokazatelně). Od prvního ledna 2004 bude zavedena i možnost výměny dílu kus za kus za cenu namísto 250 EUR, za ceny mezi 70 a 80 EUR za výměnu. Zákazníci, kteří platili ještě za tento díl starou cenu, dostanou diferenci nahrazenu. Kulanční řízení platí samozřejmě i pro modely Audi, Škoda a Seat.

Zdroj zprávy : časopis mot profi 26/2003 BRD

(Jak se bude koncern přesně vypořádávat se zákazníky v ČR je potřeba se informovat u smluvních opraven, popř. zastoupení VW evt. importéra).
Já jsem tohle už zkoušel uplatnit u Seata a narazil jsem na naprostou neochotu se o nečem takovém bavit. Nakonec jsem sehnal váhu za 3500,-. Stejně to nakonec ale ona nebyla(jeden z ventilů kolem turba). Dozvěděl jsem se, že novější modely (mám tdi r.v.96) už tuto necnost nemají.. Mají (a prý i fordy a spol.). Zlatý mechanický diesel.. Možná nová PD jsou na tom lépe - nemám zkušenost.