Mel jsem 1,6SX, jezdil jsem pouze na pravidelne prohlidky po 20 tisicich, myslim ze kotouce za celou tu dobu menili jen jednou, desticky a dalsi nevim, moc jsem to nesledoval. Mozna se zkus zeptat nekoho z Fiatu co vsechno je zahrnuto do pravidelnych prohlidek.
Za ty 3 roky jsem najel cca 110 tisíc km, spotreba (opet vzhledem ke stylu moji jizdy "cihla na plynu") kolem 9-10 litru. Manzelka s ni dokazala jezdit za 7-8.
Za ty 3 roky jsem najel cca 110 tisíc km, spotreba (opet vzhledem ke stylu moji jizdy "cihla na plynu") kolem 9-10 litru. Manzelka s ni dokazala jezdit za 7-8.
to ricz: kolik jsi cca najel a jak odchazel spotrebak? (desticky, kotouce, jeste neco?). A jaky jsi mel motor a pribliznou spotrebu?
Diky!
Diky!
No já můžu přidat svou zkušenost s Mareou - měl jsem jí tři roky, byla zcela bez problémů po celou dobu a po třech letech jsem jí prodal za 180 tisíc. Variabilita vynikající, kufr velikánskej (dají se uvnitř převézt 3 dospělí se 3 jízdními koly), výbava slušná. Můžu doporučit.
Moja manzelka ma 154 cm a jazdi na Megane combi, na kt. neda dopustit.
Sedacku dava k volantu takym sposobom, ze ja ani do auta po nej nastupit nemozem 😄 Parkovanie skvele, dobry posilovac a fantasticka viditelnost dozadu. Super benz. motor, nizka spotreba.
Kufor az 1600 litrov ! (posklopeni zadnych sed.) Aj bez sklapania je velky
Sedacku dava k volantu takym sposobom, ze ja ani do auta po nej nastupit nemozem 😄 Parkovanie skvele, dobry posilovac a fantasticka viditelnost dozadu. Super benz. motor, nizka spotreba.
Kufor az 1600 litrov ! (posklopeni zadnych sed.) Aj bez sklapania je velky
mame v praci 151 cm odbornici a s rizenim Bravy ( = Marei ), Fabie, Octavie nemela, co se tyce nalezeni spravne polohy za volantem problem.
Vidis, japonci... Nad nima jsem zatim vubec neuvazoval, mam pocit, ze kombiku tolik nedelaji. Ale v japonsku asi moc vysokych lidi neni, tak by auta meli mit pripravene i pro lidi s mensi postavou...
Mozna koukni po necem francouzskem(napr. Renault), jejich auta mivaji nizsi palubky a vyssi posaz...
Ono ani tak nejde o to, jak moc vysoko se dá zvednout sedačka řidiče (přitom může dojít k situaci, kdy malý člověk už nedostane na pedály, resp. sedí vůči pedálům v krajně nepříjemné poloze), ale jaká je konfigurace přístrojové desky. V tomto ohledu doporučuji poohlédnout se po nějakém Japonci - tam jsou přístrojovky o dost níž, tudíž pro malé lidi je výhled dopředu o dost lepší.
Mám ji a je to pohodlné kombi s výbavou, které nic nechybí. Dveře se otevírají doširoka, zadní práh se dá otevírat - dobře se nakládá a hlavně se sedadlo řidiče dá pozvednout. Nejsem si ale jistý výhledem Tvé manželky (je tam tlustší přední sloupek) a parkování je docela obtížné vzhledem k délce auta a výhledu - chce to dobrý odhad. To je ale problém u většiny současných aut... Ale celkově spokojenost, chtělo by to někde vyzkoušet. Hodně štěstí při výběru.
Ja jazdím v Golfe IV Variant. Myslím, že sedadlo sa dá zdvihnúť dosť vysoko. Inak auto je super, nemôžem sa na nič sťažovať. Treba skúsiť... A z áut, ktoré ešte spomínaš ma ešte napadá, že v Peugeote sa sedí dosť nízko - teda ak si správne spomínam, mal som tú česť len pár krát...
Vybirame ojety rodinny kombik z let cca 1995 a novejsi, v cene max. 250 000. Nepotrebujeme zadny veliky (mlada rodina), ale nebranime se mu. Hlavne musi mit dost velky kufr na pohodlne nakladani kocarku, dulezita je samozrejme taky bezpecnost.
Nejvetsim problemem bude, aby z nej moje zenska dobre videla, ma totiz asi 153 cm. Zatim jsme zkusmo videli par aut (Astra r.2000, Agila, Fabie), ale u vsech mela i se stavitelnou sedackou oci tesne nad urovni horni hrany pristrojovky.
Jaky kombik je tedy podle vas dobre pro maleho cloveka?
Nechci to uz resit davanim deky pod zadek, jako ve stavajicim aute.
(Me by se libila treba marea, mondeo nebo 406, ale jeste jsme je nezkouseli.)
Nejvetsim problemem bude, aby z nej moje zenska dobre videla, ma totiz asi 153 cm. Zatim jsme zkusmo videli par aut (Astra r.2000, Agila, Fabie), ale u vsech mela i se stavitelnou sedackou oci tesne nad urovni horni hrany pristrojovky.
Jaky kombik je tedy podle vas dobre pro maleho cloveka?
Nechci to uz resit davanim deky pod zadek, jako ve stavajicim aute.
(Me by se libila treba marea, mondeo nebo 406, ale jeste jsme je nezkouseli.)
Focus by se libil, ale ta cena 😒