Novinky
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
Doporučuji ti více jezdit a méně číst v časopisech. Takhle se tu jen ztrapňuješ a hraješ si na "papírového odborníka".
Takže porovnáváme tyhle dva motory. Lemru 1,2 6V s 40 kW [odkaz]
a dle Tebe nepřekonatelně výkonný motor 1,2 12V s 47 kW [odkaz]
V odkazech dostaneš krásně načrtnuté výkonové křivky. Při 3000 ot. tady máme u obou motorů 35 kW, což jsou takové provozně nejsympatičtější otáčky, které nejčastěji využíváme. Vrchol slabší verze nastává při 4500 ot, kdy silnější verze ždímá o celé 3kW více. Vrchol 47 kW dostaneme někde při 5500 ot, kdy už nikdo z nás srmtelníků takto nejezdí ani při předjíždění, protože by nám od zvuku šicího stoje praskly bubínky.
Točivý moment. Rozdíl celých 6 Nm, který dostanem jen na chvilinku někde v rozmezí 2900-3100 ot, takové malinkaté nakopnutí. Slabší verze má křivku přecejen plošší, ne plochou, nebuďme idealisté.
Nyní z praxe. Škoda při zavedení HTP motorů slabší jednotku dávala prvně jen do HTB verze o něco později po faceliftu začali 40 kW verzi montovat i do kombi i sedanu. Nevíte náhodou proč? Že by přecejen ten rozdíl nebyl tak propastný a samotná Škodovka si to uvědomila? Už samotný prodejce neoznačoval 12V verzi za takový obrovskou výhodu.
Zajímají-li Tě však stejně jako GTI čísla, tak prosím. 1,2 HTP 12V 0-100 za 16,3 s. Škoda Favorit 136 LX 13s, 105 Nm. To bylo jen tak pro zajímavost.
1,2 HTP nepovažuji za naprosto špatný motor. Výkonově průměrný, spotřebou průměrný, ale kultivovaností silně podprůměrný. Shruto slabší průměr. A to neovlivníš ani kdyby ses rozrájel.
a dle Tebe nepřekonatelně výkonný motor 1,2 12V s 47 kW [odkaz]
V odkazech dostaneš krásně načrtnuté výkonové křivky. Při 3000 ot. tady máme u obou motorů 35 kW, což jsou takové provozně nejsympatičtější otáčky, které nejčastěji využíváme. Vrchol slabší verze nastává při 4500 ot, kdy silnější verze ždímá o celé 3kW více. Vrchol 47 kW dostaneme někde při 5500 ot, kdy už nikdo z nás srmtelníků takto nejezdí ani při předjíždění, protože by nám od zvuku šicího stoje praskly bubínky.
Točivý moment. Rozdíl celých 6 Nm, který dostanem jen na chvilinku někde v rozmezí 2900-3100 ot, takové malinkaté nakopnutí. Slabší verze má křivku přecejen plošší, ne plochou, nebuďme idealisté.
Nyní z praxe. Škoda při zavedení HTP motorů slabší jednotku dávala prvně jen do HTB verze o něco později po faceliftu začali 40 kW verzi montovat i do kombi i sedanu. Nevíte náhodou proč? Že by přecejen ten rozdíl nebyl tak propastný a samotná Škodovka si to uvědomila? Už samotný prodejce neoznačoval 12V verzi za takový obrovskou výhodu.
Zajímají-li Tě však stejně jako GTI čísla, tak prosím. 1,2 HTP 12V 0-100 za 16,3 s. Škoda Favorit 136 LX 13s, 105 Nm. To bylo jen tak pro zajímavost.
1,2 HTP nepovažuji za naprosto špatný motor. Výkonově průměrný, spotřebou průměrný, ale kultivovaností silně podprůměrný. Shruto slabší průměr. A to neovlivníš ani kdyby ses rozrájel.
GTI v téhle diskuzi jsi absolutně rozmetal všechny soupeře neb téměř pod každým tvůj příspěvek bych nejraději přidal pouhá 4 písmena: ROFL, případně doplnil smailíkem válejícím se po podlaze. Ale nechci tu diskuzi zbytečně spamovat. Tvé názory jsou opravdu směšné...
A pro tebe je dulezite vyzralost designu nebo krasa auta? Vyzralost designu je pojem pro lidi bez schopnosti mit vlastni nazor.
Chlapče, tohle je článek o Seatu – ne Fabii, jeho základní motorizace je právě 1.2 12V. S touto verzi nemáš žádné zkušenosti. Ano, rozdíl tam je a to pořádný, ona totiž 4 ventilová technika tomu motoru a potažmu celému vozu značně prospěla. Zkus si to a uvidíš sám. Jede lépe než stará 1.4ka.
A ještě malý dodatek. Ano 7kW výkonu je zatracený rozdíl. Ona tady totiž neplatí přímá úměra. Na slabém atě poznáš každý kW navíc. Čím více kW tím menší citelný rozdíl.
Jinak si tu mel co chceš, jsi k smíchu.
A ještě malý dodatek. Ano 7kW výkonu je zatracený rozdíl. Ona tady totiž neplatí přímá úměra. Na slabém atě poznáš každý kW navíc. Čím více kW tím menší citelný rozdíl.
Jinak si tu mel co chceš, jsi k smíchu.
Ano. 7 kW rozdíl nám dělá z Fabie úplného dravce. Nevadí, že zůstává stejná koncepce motoru, stejný systém, hlavně, že nám přidali 7 kW. V zázraky nevěřím. Navíc celá diskuze se tady točí kolem třívalcové základní motorizace, která je ve Fabii stále.
A ještě něco, pěkně si přečti diskuzi, než začneě něco psát, já se tady 1,2 HTP zastával. To, že si nepřečteš všechno, tak za to já Ti nemůžu
A ještě něco, pěkně si přečti diskuzi, než začneě něco psát, já se tady 1,2 HTP zastával. To, že si nepřečteš všechno, tak za to já Ti nemůžu
Na to, abys mohl psát ironicky máš nulové zkušenosti. Cokoli tu napíšeš, akorát se zesměšníš. Viz tvé vyjádření k HTP, ačkoli s touto variantou (12V) nemáš zkušenosti a celá tato diskuze se o tom točí. Působíš docela komicky.
Zdar Vadere, jak ses měl ty stará vojno?? 😉 To mi raději ani neříkej - té tvojí se fakt líbí ta splácanina s bílou střechou??? 8-s Tak to mně ani náhodou. Stav se na Mondeu.
Tak to sa mýliš, kamarát, A2 proste seriózne a pravdivo napísal to, čo sa všeobecne predpokladá, že každý solídny diskutujúci v tejto debate vie. Na moje prekvapenie to bol omyl, zdá sa, že ani nechceš chápať o čo beží. Pletieš svoje stále dookola a už je to nudné. K čomu vysoké maximum momentu, keď vo väčšine prakticky využiteľných otáčok je ten krútiaci moment výrazne nižší? A pre Tvoju informáciu - krútiaci moment je meraná veličina, kdežto výkon vypočítaná. Alebo to vieš nejak inak? 😉
Váž slová, čo napíšeš. Písať o niekom že je úbohý alebo humus sa rovná urážke, a ak s tým neprestaneš, požiadam redakciu o zablokovanie tvojho nicku. Týmto si u mňa nadobro skončil a ak sa ešte opovážiš takým spôsobom reagovať na môj príspevok, obujem sa do teba tak, že sa k tebe neprizná ani vlastná matka. :-!
Taký krásny záver nemá ani dráma od Shakespeara, stálo za to 2 dni tu písať o pokroku ľudstva v trojválcoch!!! >😁 >😁 >😁
Zacinas mne unavovat- nikdy zadny argument, neuveritelne flexibilni nazory, stale osobni utoky, mizerna gramatika a ***ske otazky- proc bych si te nemel dat do ignore listu a tve prispevky bych mel vubec cist?
GTI vzhledem k tomu ze sluzebni mam na garancce a az do rana mi pujcili Fabii 1,2 ( uprimne receno coz je hanba) a pritelkyne ma Jazz tak mi to nedalo abych tve tvrzeni overil a muzu ti po navratu z testu sdelit ze jsi odvazny- nemam tu pochopitelne presne hodnoty bo jsem nic nemeril ale kazdopadne ti sdeluji ze mi Jazz prisel subjektivneji mnohem pruznejsi a dynamictejsi- ale i ta koncernova 1,2 neni zla pokud se bavime o ucelu k cemu tyhle auta jsou primarne urcena- tj. mestske nakupni tasky- Praha Brno bych v tom ale jet rozhodne nechtel ( to bych si radeji pokud bych musel vzal Jazz).
Já plodil, to co by si psal ty, to by se dalo přirovnat ke zvracení 😉 Jestli nepochopíš ironii a hlavně pokud nemáš základy fyziky a hlavně pokud jsi ještě řídil leda tak koloběžku, tak se ale není co divit
Úkoly by sis měl udělat Ty, ale z fyziky až pochopíš, co je točivý moment a jaký vliv na sílu má délka páky
at tak nebo tak, snazit se s touhle kategorii aut a timto motorem predbihat kamion na okrsce na 5-ce, je jasna sebevrazda. S tak malym motorem je jenom jedna volba...nacvakat tam trojku. Ten tocak na 4ce nebo 5ce bych fakt asi moc neresil, jestli ze se nejedna o udrzeni si rychlosti do kopce...
Jsi další z řady méněchápavých, kteří prostě mé ironické přirovnání ke Sparku těžce nepochopili.
Osobně mám zkušenosti s 6V verzí a ta je jen díky krátkým převodům (na dvojku max. 50) svižná sotva do těch 80 km/h a to mi nikdo nevyvrátí. Když budu mít dobře zajetého Favorita, tak mu ujedu a to mám odzkoušeno. Jak je na tom 12V verze, tak to netuším, ale v zázraky nevěřím, Fabie je příliš těžká, to jistě dobře víš, když už víš všechno.
Osobně mám zkušenosti s 6V verzí a ta je jen díky krátkým převodům (na dvojku max. 50) svižná sotva do těch 80 km/h a to mi nikdo nevyvrátí. Když budu mít dobře zajetého Favorita, tak mu ujedu a to mám odzkoušeno. Jak je na tom 12V verze, tak to netuším, ale v zázraky nevěřím, Fabie je příliš těžká, to jistě dobře víš, když už víš všechno.
á, mozgový trust nás oslovil, úžasné..choď pchať palček do ritky svojim kámošom, asi takto: :yes:
>😁 >😁 >😁 A zde máme jasný důkaz toho, že je dítě, protože co je točivý moment jehož jednotkou Nm jsme se učili v osmé třídě ZŠ :-!
Soudruzi, tak jsme se to na dnešní stranické schůzi dozvěděli. Králem subkompaktů je nová Ibiza! Perlou španělského baroka není katedrála v Santiagu de Compostela ani ranně barokní El Escorial, perlou je nová Ibiza plná vyvážených křivek. Jistě se kacířsky ptáte proč je nejlepší, proč je králem? Důvod je jednoduchý, má v současnosti v základu motor 1,2 12V HTP, který je lepší než základní motor 1,2 v GP! Ostatní věci jsou podružné a její královskou pozici už nemůžou ohrozit.
Že nemá maloobjemový diesel, že jsou další benzínové motory poněkud nepokrokové, že již zmíněný motor z GP je spíše ekvivalentem pro koncernovou 1,2 6V HTP? Ale soudruzi, musíte myslet politicky. Tohle přesně kontrarevoluce chce, aby jste takhle uvažovali! Ať vás ani nenapdne napsat, že zmíněné GP má třeba vynikající 1,4 T-JET a další výborné benzínové a dieslové motory, nebo že Renault nabízí 1,2 100K, nebo snad, že Suzuki Swift má v základu 1,3 68kw, nebo nedejbůh snad zmínit 1,0 50kW v Yarisovi. Tohle všechno jsou jen řeči válečných paličů a štváčů. Rozhodující a pro úspěch nové Ibizy určující je, že 1,2 12V HTP v Ibize je lepší než 1,2 8V v GP.
Že nemá maloobjemový diesel, že jsou další benzínové motory poněkud nepokrokové, že již zmíněný motor z GP je spíše ekvivalentem pro koncernovou 1,2 6V HTP? Ale soudruzi, musíte myslet politicky. Tohle přesně kontrarevoluce chce, aby jste takhle uvažovali! Ať vás ani nenapdne napsat, že zmíněné GP má třeba vynikající 1,4 T-JET a další výborné benzínové a dieslové motory, nebo že Renault nabízí 1,2 100K, nebo snad, že Suzuki Swift má v základu 1,3 68kw, nebo nedejbůh snad zmínit 1,0 50kW v Yarisovi. Tohle všechno jsou jen řeči válečných paličů a štváčů. Rozhodující a pro úspěch nové Ibizy určující je, že 1,2 12V HTP v Ibize je lepší než 1,2 8V v GP.
To co jsi napsal jasně ukazuje, že s HT nemáš žádnou zkušenost. Ono dost diskutujících pisálků si tady plete 6ti ventilovou a 12ti ventilovou variantu. Ty jsou ale diametrálně odlišné. 12V ujede Favoritu (na tom jsem téměř před dvaceti lety začínal) i Felicii bez mrknutí oka. Se Sparkem (znám ho - má katastrofální brzdy a šílený interiér) nebude mít sebemenší problém. Sice se tu snažíš přesvědčit jak tomu rozumíš, ale bohužel, mě tím nedojmeš. Reálné zkušenosti ti zcela chybí. Možná až budeš řídit auto déle než 5 let, budeš na spoustu modelů nahlížet naprosto jinak.
jj... bohužel u nás se prodával většinu doby jen ten 1,2... Sice je pravda, že ten motor se nechtěl sebrat ani v nízkých otáčkách a ani ve vysokých... byl jsem z něj docela zklamaný z téhle stránky... jo spotřeba a kultivovanost, za to má jedničku s hvězdičkou :yes: Ale možná, kdyby ho šoupli do Fobii, tak bychom dostali ideální kombinaci
no hej ale tak napríklad ten Jazz je značne prerastený sub-kompakt..stačí kuknúť vnútorné rozmery, objem kufra..o triedu väčšie ako je bežné, na také auto je 1.2 motor málo tak či tak
Tak nehovořil jsem konkrétně o Sparku, toho jsem tam dal na závěr. A i u těch 80 km/h má aerodynamika velkou roli. Takové malé MPV a již zmiňovaný Jazz má dost velkou čelní plochu, což mu zrovna na výkonu nepřidává 😉
"uznaj, že kvôli lepšej aerodynamike a kolesám predsa tej Fabii neújde"..neviem či to v tvojej reči znamená niečo iné ale.. :-!
Tak ještě jednou pro *. Napsal jsem, že je DOST MOŽNÉ (vidíš to, nenapsal jsem že určitě, říká se tomu nadsázka, ironie, sarkasmus... vygoogli si, co ty slova znamenají nebo popros maminku o vysvětlení), že nakonec i Spark ujede Fobii.
Chápu, že dědi ještě hodnotí auta podle toho do kolika mají cejchovaný tachometr a jaké je maximální rychlost udávaná výrobcem, to jediné Tě omlouvá. >😁
Chápu, že dědi ještě hodnotí auta podle toho do kolika mají cejchovaný tachometr a jaké je maximální rychlost udávaná výrobcem, to jediné Tě omlouvá. >😁
Ach jo... ty autům vůbec nerozumíš. Cituji:"Kdesi som dokonca čítal". Až budeš nejen číst, ale zkusíš řídit, tak pak možná pochopíš.
A samozřejmě, že vělký podíl mají kola. Namontuj na Fobii 1,2 HTP 17" kola (takové břídily najdeš i na moje.auto) a uvidíš, co to udělá s výkonem. Jelikož jsi nikdy neřídil, tak ani nepoznáš změnu ve výkonu mezi letními a zimními gumami a co teprve v palivu.
Mimo jiné se tady řeší pružnost a to je městský provoz, takže v tom je dost přeborník i ten spark. A nemusí to být řidičem.
Ještě k Fiatu. Nevím, zda ti vůbec něco říkají motory Fire od Fiatu. Jedny z nejspolehlivějších a nejlepších nízkoobjemových motorů posledních 20 let.
A samozřejmě, že vělký podíl mají kola. Namontuj na Fobii 1,2 HTP 17" kola (takové břídily najdeš i na moje.auto) a uvidíš, co to udělá s výkonem. Jelikož jsi nikdy neřídil, tak ani nepoznáš změnu ve výkonu mezi letními a zimními gumami a co teprve v palivu.
Mimo jiné se tady řeší pružnost a to je městský provoz, takže v tom je dost přeborník i ten spark. A nemusí to být řidičem.
Ještě k Fiatu. Nevím, zda ti vůbec něco říkají motory Fire od Fiatu. Jedny z nejspolehlivějších a nejlepších nízkoobjemových motorů posledních 20 let.
Jo jenže pokud ten vysoký moment zabírá jen ve velmi malém rozsahu tak rychle ztrácí dech.Zpřevodování hraje roli u každé síly,takže i toč.momentu.Převod nemá vliv na výkon.K vysokému momentu musí být konstrukčně uzpůsoben celý motor a pokud to není využíváno v širokém spektru,tak spíše ztrácí.Zajímalo by mně,proč nikde nemohu najít průběh momentu,ačkoliv se atomobilka sama chlubí High Torqe Presure.
je vysoká k svojej aktuálnej šírke...tak napísať,že je úzka ak ti to bude viac vyhovovať...neviem isto,ale tušim je vyššie už len Clio.Tak HTP presne ako píšeš to sa len tak utlmiť nedá,ale čo mám skúsenosť je na tom lepšie ako trojvalec v Corse predošlej generácie to je tuším 1liter.
Myslíš z nuly? Tam hraje roli předeším zpřevodování 1 a 2 jestli je to dorychla či dopomala. Tam kde jedeš kolem třítisíc na čtyřku a přidáš, tedy to pružné zrychlení, tam se projeví ten vyšší krouťák tím, že vůz se rychleji sebere. Těch 10 Nm nehraje roli v kategorii supersport 😄 ovšem zde, zde je to otázka vítězství a prohry.
Takový titul bys mohl dostat. Pak ještě možná rektalní alpinista roku. Případně mistr v zaseklosti, či král dlouhé táhlého vedení. Nebo kovboj v plenkách? Případně přeborník prázdných příspěvků.
Rozdíl mezi mnou a Tebou je v tom, že já mám řidičák a řídím, zatímco Ty jsi ještě dítě a jen mudruješ o světě aut. Také neumíš číst, protože jsem napsal, že je dost možné...
Nevím jak Ty, ale já Sparka zatím neřídil, kdysi jsem zkoušel Matiza, což je stejný šálek kávy a můžu zodpovědně a s klidným srdcem říct, že na tak malé vozítko s tak malým objemem motoru je neobyčejně pružné a svižné, v městském provozu si to může rozdat s mnoha konkurenty, i s tou Fabii. Něco jiného by bylo dálniční stoupání, ale to ty, papírový a časopisový řidič jaksi ještě nepoznáš... >😒]
Nevím jak Ty, ale já Sparka zatím neřídil, kdysi jsem zkoušel Matiza, což je stejný šálek kávy a můžu zodpovědně a s klidným srdcem říct, že na tak malé vozítko s tak malým objemem motoru je neobyčejně pružné a svižné, v městském provozu si to může rozdat s mnoha konkurenty, i s tou Fabii. Něco jiného by bylo dálniční stoupání, ale to ty, papírový a časopisový řidič jaksi ještě nepoznáš... >😒]
GTI tak mi vysvětli.Proč je Fabie proti Puntu ve sprintu pomalejší,když má tak obrovský krouťák?
Kam se poděl ten rozdíl?
Kam se poděl ten rozdíl?
Ano, jde vidět, že jsme již trochu starší a i toho Pikachu pamatujeme. To byly doby, kdy v TV nic jiného neběželo, děti si s tím hrály a na každém rohu to strašilo. To ty pamatovat nemůžeš, byl jsi v plenkách 😉
Nelži tu? Ovládej se - nahoře píši fakta. Svět motorů... >😁 😉 klid ádva... tím jsi řekl o faktech vše... 😄
P.S. Co dělá u tohoto Punta tu pružnost? To samé co tu pružnost u Ibizy dle tebe nedělá 😄 Věc je jasná... známý koncernový pružný tříválec, který má vyšší výkon, vyšší kroutící moment, je v této mutaci jasnou trefou, která přebíjí slabší motorizaci v Puntu. Tak pamatuj rozdíl 10 Nm je v této třídě a při těchto motorech to, co rozhoduje. Abych byl objektivní, pak musíme ještě samozřejmě porovnat váhu těch aut. K tomu zatím informace u Ibizy nemáme.
P.S. Co dělá u tohoto Punta tu pružnost? To samé co tu pružnost u Ibizy dle tebe nedělá 😄 Věc je jasná... známý koncernový pružný tříválec, který má vyšší výkon, vyšší kroutící moment, je v této mutaci jasnou trefou, která přebíjí slabší motorizaci v Puntu. Tak pamatuj rozdíl 10 Nm je v této třídě a při těchto motorech to, co rozhoduje. Abych byl objektivní, pak musíme ještě samozřejmě porovnat váhu těch aut. K tomu zatím informace u Ibizy nemáme.
No bohužial sa ako nezrelý prejavuješ, takže ak si v rokoch a chováš sa ako malý sralo, je to ešte smutnejšie. Ano s Klaudiom súhlasím v spúste vecí. A mimo iného aj v tom, že Fábia je pre mňa hnusné auto. Interier nehodnotím. Je rovnaký ako u všetkých škodoviek. Strohý, nudný a usadnutý. Ale nikoho neurážajúci a kvalitne postavený. Apropos niesom Prério... 😉
Papírových 10 Nm je Ti při jízdě asi tak dobrých jako samolepka s nápisem TUNING na zadním skle. A neříkej nic o tom, zda se v tom vyznám nebo nevyznám, to je slabý argument.
Rozdíl ve výkonu z papírových hodnot je na nic. Musíš to brát dohromady s aerodynamikou, hmotností, zpředováním, druhem pneumatik, velikostí kol, odpružením... atd. Nakonec je dost možné, že Fobii s 51 kW ujede i Spark (zatím jsem nezkoušel. Mimo to každý ví, že Fobii 1,2 HTP dá v dlouhém táhlem kdejaký Favorit 😉
Rozdíl ve výkonu z papírových hodnot je na nic. Musíš to brát dohromady s aerodynamikou, hmotností, zpředováním, druhem pneumatik, velikostí kol, odpružením... atd. Nakonec je dost možné, že Fobii s 51 kW ujede i Spark (zatím jsem nezkoušel. Mimo to každý ví, že Fobii 1,2 HTP dá v dlouhém táhlem kdejaký Favorit 😉
507: je vidieť že si ešte velmi nezrelý a mladý. Takže ti možem len odporučiť aby si si vymenil pemprsku a prestal okolo seba kopať nohami. Alebo si to ty Daniel?? Potom už len hybaj do školy, študuj, uč sa jazyky a makaj na sebe. Keď vyrastieš a urobíš vodičák, zkús nám niečo zmysluplnejšieho napísať aj o autách... 😉
Tím bych si nebyl tak jistej brácho... Bohužel ám takoé špatné tušení že nejslabší trojhrnek s objemem 1,2 bude podobně jako u Fabie asi největší slabinou tohoto jinak povedeného auta. 😐
Nelži tu, najdi si starší svět motorů, test deseti aut, GP na prvním místě celkově, v pružnosti 60-100 4st. i 80-120 5st. poráží Fabii o 2,1 resp.1,6 vteřiny.
My zde neřešíme zpřevodování zejména jedničky a dvojky, řešíme pružné zrychlení (tedy to nejdůležitější) nezi 60 až 90... tedy v pásmu těch otáček, kde se pohybuje maximum krouťáku. Nechceš tu doufám rozehrávat opus, že menší krouťák je vlastně větší krouťák 😄
To samé máš s maximální rychlostí, Punto 155, Ibiza 163 Tedy, jak papírově, tak v reálu pojede Ibiza rychleji.
Přečti si porovnávačku jednadvojek pod testem Honda Jazz 1.2. Tam ti to píší zcela žřetelně. Fabia vyhrávla na Jazzem. Kdyby tu byla porovnávačka Punta a Ibizy, vyhrála by zase Ibiza. Pokus se s tím smířit.
To samé máš s maximální rychlostí, Punto 155, Ibiza 163 Tedy, jak papírově, tak v reálu pojede Ibiza rychleji.
Přečti si porovnávačku jednadvojek pod testem Honda Jazz 1.2. Tam ti to píší zcela žřetelně. Fabia vyhrávla na Jazzem. Kdyby tu byla porovnávačka Punta a Ibizy, vyhrála by zase Ibiza. Pokus se s tím smířit.
koukám, že ti ke spokojenosti stačí jedna omalovánka od kolegy 😄 Klid Klaudie, nebo, že by křivky kroutícího momentu uměli jenom u fiatu 😄 😉
Nenech se opíjet rohlíkem. Seat v tomhle základu slupne Puntíka jak malinu. To ví každej soudnej člověk, to jenom bazalkateam tu čaruje a čaruje. Co jim také jiného zbývá... s krouťákem 102Nm...
Nenech se opíjet rohlíkem. Seat v tomhle základu slupne Puntíka jak malinu. To ví každej soudnej člověk, to jenom bazalkateam tu čaruje a čaruje. Co jim také jiného zbývá... s krouťákem 102Nm...
Napiš fakta, ne tvé představy. (nicméně z těch prospektů jsi ještě zapoměl vyčíst to, že GP má lepší zrychlení z 0 na 100.
Nezosmiešňuj sa. Hodnoty maximálnej rýchlosti, maximálneho výkonu a najväčšieho krútiaceho momentu nie sú same o sebe smerodatné. Prečítaj si príspevky od A2 a skús to pochopiť. 😉
Nikde tam nevidím tú sviežosť. Odvar starých tvarov + kocka bujónu, aby to chytilo inú chuť. Ale výsledný produkt je podivný. Ako keby si uvaril guláš a na vylepšenie chute tam ešte nasypal kari a perníkové korenie...
cece, este len potom by ju niekto zvozil a niekto iny vynasal do nebies.....ale mas pravdu, dnes som v novej Fabke sedel a pripada mi zase o kus humusnejsia jak doteraz
teraz si sa trošku strapnil 😉 A2 ma v tom pravdu, lenže tvoje vedenie tam nedočiahne... tak čo urobíme? znova to zhrnieme po svojom :no:
teraz si sa trošku strapnil 😉 A2 ma v tom pravdu, lenže tvoje vedenie tam nedočiahne... tak čo urobíme? znova to zhrnieme po svojom :no:
Tak teď už to konečně všechno víme. Punto na 1.2 základu to má sice papírově nezajímavé, leč zde prý rozhoduje silnice. Platí to prý ale jenom u Punta. Kdybys náhodou sehnal třeba Ibizu, co má silnější motor, zásadně větší krouťák a maximálku, nedej na to, zde to platí obráceně. Tedy aby jako prý jsme měli jasno - čím nižší papírové údaje, tím lépe Punto jede. A u konkurence - čím lepší papírové údaje, tím... hůře konkurence jede. Že to nechápeš? Brácho, je vidět, že neznáš italskou náturu. Například kroutící moment. Punto ho (jako křivku) má údajně plochý jak dno solnýho jezera. Ovšem... pozor - v absolutním vyjádření snad předstihuje i Ferrari 599. Tos nevěděl, viď.
No vidíš, tady máš poctivejch několik desítek španělskejch bejčků, co to umí rozpálit přes stošedesát (tedy nikoliv jako Punto - 155) ale ty už víš, že tohle nerozhoduje. Tak pamatuj - rozhoduje mít co nejméně koní, co možná nejnižší kroutící moment a co možná nejnižší maximální rychlost. Aby sis to mohl nějak představit, tak s patnáctiletým Favoritem to Puntu v dlouhým táhlým nandáš až do mandlí. Jestli chceš ovšem lítačku za malej peníz, lítačku s krouťákem 112 Nm a maximálkou přes stošede... Ibizza na tebe čeká už zítra. Tak si vyber.
No vidíš, tady máš poctivejch několik desítek španělskejch bejčků, co to umí rozpálit přes stošedesát (tedy nikoliv jako Punto - 155) ale ty už víš, že tohle nerozhoduje. Tak pamatuj - rozhoduje mít co nejméně koní, co možná nejnižší kroutící moment a co možná nejnižší maximální rychlost. Aby sis to mohl nějak představit, tak s patnáctiletým Favoritem to Puntu v dlouhým táhlým nandáš až do mandlí. Jestli chceš ovšem lítačku za malej peníz, lítačku s krouťákem 112 Nm a maximálkou přes stošede... Ibizza na tebe čeká už zítra. Tak si vyber.
ale to je v pohode staršina, my vieme že porovnáva sa vždy s etalónom triedy, takže dnes porovnávame koncernové výdobytky s puntom 😉
v tom automagazíne je článok porovnávajúci dieselové a benzínové verzie áut, takže aktualita audi A3 alebo Fabie nie je rozhodujúca, porovnávajú sa motorizácie...ale musím uznať že ten dlhodobý test starej oktávky je marketingový blaf
BINGO! Toto jsem měl před očima a nemohl jsem to řádně přirovnat. Seat Pikachu... pravdu máš :yes: Fabia je hračkoidné, Ibiza vypadá jak Pikachu... :yes:
Protože má z něj strach. 😉 Léčí si svou vlastní volbou ačkoliv ho v podvědomí žere možnost lepšího vozu
bohužial sa nemôžem zbaviť dojmu z podobnosti prednej masky jednej postavičke-keby bola ibizy v žltej farbe vyzera ako picatchu...
Já potkal v neděli Fabii II v kombi v tmavě šedé metalíze... Seděli jsme v autě 4 a všichno odkývali, že i v kombi to není pěkné... A Ibiza? No takový mix linií, zadní světla z Brava a ty jsou jediné pěkné na celém autě. A interiér se mi tedy vůbec nelíbí... nemůžu na to přijít proč, ale něco mi tam nesedí 8-s
No že to říkáš ty, ten kdo zaspamoval 80% diskuzí naprosto trapnými dookola se opakujícími otázkami... >😁
Řídím oba. Jak Jazza od sestřenky (perfektní stav, najeto 100 000 km), tak strýcovu 1,2 HTP 40kW. A opravdu Fabia je pružnější, za to dám ruku do ohně.
Jak píšu níže, tak má ale větší spotřebu a hlavně řve jak tur, v tom je Jazz přeborník
Jak píšu níže, tak má ale větší spotřebu a hlavně řve jak tur, v tom je Jazz přeborník
Tady musím s Tebou souhlasit. 14 dní tomu jsem během dne najel asi 300 km s Jazzem od příbuzné. S 1,2 HTP mám taky už něco nalítáno. A Jazz je opravdu lenivý. Přecejen velká čelní plovha a větší rozměry dělají své. Auto se moc nechce zbírat zespoda, od těch 4000 ot. je o něco svižnější. Pravda je v tom, že zrychluje dobře i nad 110 km/h, což už Fabia pokulhává.
Naprosto bezkonkurenční je Jazz ve spotřebě. Jel jsem s připevněným věncem (svatební vůz) na kapotě a po oficiální jízdě jsem večer rozvážel hosty dom, to už jsem tomu šlapal po krku naplno a spotřeba 5,7 l.
Dále 1,2 v Jazzu je neobyčejně kultivovaná. Do 4500 ho člověk neslyší a jízda je hlučností na úrovno střední třídy. :yes: :yes: :yes😒br />
Jak říkám, prožností do 80 km/h se na Fobii nechytá. Perfektní auto pro ženy, to je jasné.
Naprosto bezkonkurenční je Jazz ve spotřebě. Jel jsem s připevněným věncem (svatební vůz) na kapotě a po oficiální jízdě jsem večer rozvážel hosty dom, to už jsem tomu šlapal po krku naplno a spotřeba 5,7 l.
Dále 1,2 v Jazzu je neobyčejně kultivovaná. Do 4500 ho člověk neslyší a jízda je hlučností na úrovno střední třídy. :yes: :yes: :yes😒br />
Jak říkám, prožností do 80 km/h se na Fobii nechytá. Perfektní auto pro ženy, to je jasné.
Nie Klaudius neprehnal. Mne sa ten mišung proste páči. A ver tomu, že nažio to bude vyzerať lepšie. Aj keď ako sa vraví, jeden rád holky a iný vdolky. S interiérmi u Seata o je poslednou dobou trochu problém. reto aj píšem, že si radšej počkám na živé stretnutie s týmto autom. Potom uvidíme.
S tým sviežim dizajnom si to trošku prehnal, nie? na taký mišung rôznych plôch, kriviek a hrán treba mať žalúdok, dúfajme, že naživo to auto nepôsobí tak rozhádzane ako na fotkách. S interiérom tiež opatrne, ten vyzerá lacno snáď vo všetkých aktuálnych modeloch Seatu.
Mne to nemusíš vysvetľovať, písal som len všeobecne o princípe, akým treba chápať parametre motora, nie konkrétne o HTP. 😉
Seat už musel přijít s nějakou zajímavou novinkou. Design hodnotit nebudu, na ten bude mít deset právníků jedenáct názorů. Osobně z něj podle fotek odvázaný nejsem, připadá mi to jako mix Toleda, GP a i30. V prvním testu na autobildu vlastně jenom chválí - lepší, komfortnější nová platforma (proč jí sakra nemá Fabia???), dobré zpracování interiéru. Nabídka motorů je mizerná, vlastně žádný rozumný diesel. Takto tam musí cpát koncern těžký dvoulitr (klasická 90k TDI nebo PD se 105 koníky). 1.4 TDI je tragédie.
Cenu tam mají asi o 420 EUR vyšší něž Fabia se stejným motorem, bez výčtu výbavy je to ale jen orientační částka.
Cenu tam mají asi o 420 EUR vyšší něž Fabia se stejným motorem, bez výčtu výbavy je to ale jen orientační částka.
Ne, takhle, ..těch 112 Nm. má HTP pouze ve 3000 ot., po této hranici, tato hodnota prudce spadne zpět na 100 Nm, takže využitelnost je takřka nulová, když se to vezme v průměru tak hodnota nad 100 Nm. se objevuje pouze v rozsahu zhruba 200 ot. tj. 2900-3100, pak je totožná resp. klesá pod GP křivku, ten má naopak těch 102 Nm. ve spektru od 3000 do 4500 stále stejnou, tzv. plochou křivku.
Aha, to som nepochopipl, myslel si rozsah 200 otacok, nie hodnotu 200 😉 o.k....nedocvaklo mi to hned.
Jasne ze mas pravdu, iba cisla maximalnych vykonov a maximalneho momentu nehovoria o kvalitach motora vela.
Az ked sa povie, ze dany moment je k dispozicii 2000-4000, clovek z toho moze byt mudrejsi 😄
Jasne ze mas pravdu, iba cisla maximalnych vykonov a maximalneho momentu nehovoria o kvalitach motora vela.
Az ked sa povie, ze dany moment je k dispozicii 2000-4000, clovek z toho moze byt mudrejsi 😄
Klaudius to vidí podle mě o kus reálněji, nová Fiesta je trefa, tohle auto mi přijde zaměřené na poněkud užší skupinu lidí, což je v této třídě chyba. Design se někomu sice bude líbit, jinému ale naopak. To auto působí dost kontroverzně a jako takové se máloco na trhu prosadí. Ibiza s tímto přinejlepším podrží to místo, které zaujala předchozí Ibiza..
Tak tedy musím uznat, že se SEAT začíná dávat tak nějak dohromady. Po nemastném - neslaném období, kdy dosáhla unifikace jednotlivých modelů až strašidelných rozměrů, začíná snad vítat na lepší časy. Nová Ibiza se mi jednoznačně líbí. Svěží sportovní design, který se v konkurenci oderních supermini rozhodně neztratí, zajímavý a nápaditý interier (doufám že nažio nebude působit lacině) a určitě kvalitní podvozek. Zbývá jen doufat, že Španělé nepřestřelí s cenovkou a v dohlednu přijdou i s opravdu ostrou verzí Cupra. Stejně tak jsem zvědav, jak se seat pochlapí s nástupcem (obludného) Toleda, jestli se vrátí klaika v podobě elegantního sedanu. A na závěr malinko odbočím - co se týče designu Fabie II, začínám mít zcela jasno, co je nejošklivějším zástupcem své třídy... 😢
Taky vám přijde že vypadá zezadu jako fiat bravo???? jo a jinak má s bravem i podobný interiér - palubní desku ;-\
Skusobna otazka,ktore auto vyhra porovnavaci test ked vsetci bezni novinari v redkcii maju od Skoda Auto zapozicane Fabie a sefredaktor Passata!?To nie je uplatok,to su "dlhodobe testy"!Skus napisat,ze Honda je lepsia a zajtra idu vsetci do prace elektrickou!Len pre srandu som si pozrel aktualny novy auto magazin a vysledok!?Clanky o Audi A3,A4,Fabii a Octavii Tour,takze vsetko stare neaktualne modely z koncernu,ale ked uz nas platia tak treba nejake dristy vypustit do sveta.Ale co uz nase krasne skorumpovane Nemecko a nabeh celej EU.
Ne, je to 200 ot., kdyby to byly 2000, byl by to nesmysl.
Ještě k pružnosti, GP mělo lepší než Fabia 51kw v testu světu motorů, jak v 60-100 na 4st., tak 80-120 na 5st., takže smůla, těm plácalům.
Ještě k pružnosti, GP mělo lepší než Fabia 51kw v testu světu motorů, jak v 60-100 na 4st., tak 80-120 na 5st., takže smůla, těm plácalům.
Kuva,niekomu staci aj bycikel a teraz budeme oznacovat ten jeho "motor" na 3 knedliky,2 piva,zeli a bravcovy za vynikajuci,lebo jemu staci a netuzi po silnejsom!?Daniel najprv rozmyslaj potom pis.Aj skoda vie,ze ta jej 3-hrnkova htp-ka je na dve veci,ale ked ma narod hlboko do kapsy tak staci.
Chcel si asi napísať 2000 otáčok, nie 200....
Ale s tým grafom si to prehnal, koľko z prítomných, myslíš, tomu porozumie? 😉
Ale s tým grafom si to prehnal, koľko z prítomných, myslíš, tomu porozumie? 😉
Tak jsem se zde opět dozvěděl o textech z časopisů a o různých subjektivních názorech, které jsou ovšem jen zbožným přáním všeljakých 507, GTI, FX a podobných..
Tak zpět k motorům: GP 1,2 2V 48kw 102/3000 5,9 (dle TP)
Fab/Ibiz. 1,2 2V 44kw 108/3000 6,1
1,2 4V 51kw 112/3000 6,1 (dle TP)
Pokud nerozumíš motoru, raději dál nečti😒br /> Víš točivej moment není jen o velikosti, říká ti ně co graf- křivka toč. momentu, tak věř, že v případě GP má tvar tzv. plochá křivka tzn. točivý moment v max. v co největším spektru otáček..
HTP graf , schválně prohlédni, bude ti připomínat alpský vrcholek, to jest v praxi jakýsi dočasný pocit pružnosti, nicméně jen ve spektru tak 200 ot., pak jde rychle dolů, čímž vzniká nebezpečí např. nedokončení bezpečného předjetí. (dostaneš prostě kopanec a konec)
Těžko to zde ovšem vysvětlovat puberťákům, sledující kolik kdo má na tachometru, rychlost v GP 155, je jen papírová, hravě překonává 170 hranici.
Základní výbava, já nevim, ale u Ibizi/Fabie jsem ji jaksi nenašel. Tj. GP el. okna/zrcátka, centrál, pal. PC, sign. nezapn. pásů, vypínatelné airbagy, snímač rychlosti se signaliz. atd. v základu.
Takže neználkové, poučte se.. 😉
Tak zpět k motorům: GP 1,2 2V 48kw 102/3000 5,9 (dle TP)
Fab/Ibiz. 1,2 2V 44kw 108/3000 6,1
1,2 4V 51kw 112/3000 6,1 (dle TP)
Pokud nerozumíš motoru, raději dál nečti😒br /> Víš točivej moment není jen o velikosti, říká ti ně co graf- křivka toč. momentu, tak věř, že v případě GP má tvar tzv. plochá křivka tzn. točivý moment v max. v co největším spektru otáček..
HTP graf , schválně prohlédni, bude ti připomínat alpský vrcholek, to jest v praxi jakýsi dočasný pocit pružnosti, nicméně jen ve spektru tak 200 ot., pak jde rychle dolů, čímž vzniká nebezpečí např. nedokončení bezpečného předjetí. (dostaneš prostě kopanec a konec)
Těžko to zde ovšem vysvětlovat puberťákům, sledující kolik kdo má na tachometru, rychlost v GP 155, je jen papírová, hravě překonává 170 hranici.
Základní výbava, já nevim, ale u Ibizi/Fabie jsem ji jaksi nenašel. Tj. GP el. okna/zrcátka, centrál, pal. PC, sign. nezapn. pásů, vypínatelné airbagy, snímač rychlosti se signaliz. atd. v základu.
Takže neználkové, poučte se.. 😉
Zadky väčších Seatov vyzerajú, akoby pôvodne mali pekný tvar, ale potom ich niekto nakopal, a ani opuchli...
Tiež som čakal viac, oveľa viac, Seat mal po nude v ostatných triedach excelovať. Toto je rozpačité. Fabii II sa vyčítajú proporcie, ja by som ich vytkol aj novej Ibize. Dlhý nízky predok, len minimálne sklonený a dosť ostrý uhol medzi kapotou a čelným sklom, to sa dnes už nenosí, v triede malých áut určite nie.
Tiež som čakal viac, oveľa viac, Seat mal po nude v ostatných triedach excelovať. Toto je rozpačité. Fabii II sa vyčítajú proporcie, ja by som ich vytkol aj novej Ibize. Dlhý nízky predok, len minimálne sklonený a dosť ostrý uhol medzi kapotou a čelným sklom, to sa dnes už nenosí, v triede malých áut určite nie.
V rámci koncernu určite, ale v rámci Európy by asi tiež zapadol dosť hlboko aj zadok.
Interiér by podľa mňa vyzeral úplne inak s kvalitnými materiálmi, aj keby dizajn ponechali.
Interiér by podľa mňa vyzeral úplne inak s kvalitnými materiálmi, aj keby dizajn ponechali.
Tak v tomto prípade asi nevieš, o čom hovoríš. Fabia totiž nie je vysoká. Podobným rastom výšky sa prezentujú mnohé ďalšie autá. Fabia je len neskutočne úzka. Je to vidieť aj cítiť.
Odhlučnenie HTP nie je najhoršie, ale mohlo byť ešte o kúsok lepšie, podobne ako tlmenie vibrácií. Trojhrnček je trojhrnček, ani vyvažovací hriadeľ to nespraví.
Odhlučnenie HTP nie je najhoršie, ale mohlo byť ešte o kúsok lepšie, podobne ako tlmenie vibrácií. Trojhrnček je trojhrnček, ani vyvažovací hriadeľ to nespraví.
nazivo to asi tezko bude lepsi. nevim jestli bych byl tak hodne kritickej jako ty ale vesmes mas pravdu. az na ten zadek, ten tak strasnej neni. jenze kdyz vemu zadek leona, tak rict ze je peknej se taky neda. a pak kouknes do vnitrku a ibizu muzes odepsat... no sem zvedavej. zase tak strasny to uplne neni ale cekal sem od nich teda mnohem vic...
1.Vzhľad, dizajn, proporcie.
2.Priestor za volantom - ľavá ruka a pravé koleno majú pádne dôvody sťažovať sa.
3.Pohodlie vzadu-priestor priemerný, ale takú tvrdú dosku za chrbtom si operadlom nedovolil pomenovať ešte nikto.
4.Lacno vyzerajúci "základ" - neviem, kto iný ešte ponúka vo dvoch najlacnejších verziách miesto skrinky v palubke len dve diery bez dvierok.
5.Pridrahé kone - len o trochu lepší motor dvíha cenu auta do výšok.
6.Tvrdí predajcovia-škodovku nikdy nekúpiš tak výhodne ako väčšinu konkurenčných modelov. Aspoň na Slovensku nie. Lepšia výbava dosť prevetrá peňaženku, ani akcie nie sú také lákavé ako u iných značiek.
2.Priestor za volantom - ľavá ruka a pravé koleno majú pádne dôvody sťažovať sa.
3.Pohodlie vzadu-priestor priemerný, ale takú tvrdú dosku za chrbtom si operadlom nedovolil pomenovať ešte nikto.
4.Lacno vyzerajúci "základ" - neviem, kto iný ešte ponúka vo dvoch najlacnejších verziách miesto skrinky v palubke len dve diery bez dvierok.
5.Pridrahé kone - len o trochu lepší motor dvíha cenu auta do výšok.
6.Tvrdí predajcovia-škodovku nikdy nekúpiš tak výhodne ako väčšinu konkurenčných modelov. Aspoň na Slovensku nie. Lepšia výbava dosť prevetrá peňaženku, ani akcie nie sú také lákavé ako u iných značiek.
hh, to uz je pak stejne jedno. oni by s tim meli udelat nejakou radikalni zmenu a ne zadny kosmeticky upravy. ale co. jsou to jejich auta >😁
HTP je možno premiantom trojvalcov - to beriem. ALe premiantom základov, to by som si nebol istý, GTI...
Ešte mi pripomeň, koľko áut v tejto triede sa môže "pýšiť" trojvalcom, dokonca v kombíku...
Povedal by som, že 3 valce sú vhodnejšie do áut ešte o chlp menších, ja beriem HTP skôr ako určitú degradáciu modelového radu.
Ešte mi pripomeň, koľko áut v tejto triede sa môže "pýšiť" trojvalcom, dokonca v kombíku...
Povedal by som, že 3 valce sú vhodnejšie do áut ešte o chlp menších, ja beriem HTP skôr ako určitú degradáciu modelového radu.
Presne tak, tiež si počkám, aby som sa do toho auta mohol aspoň posadiť. Ten negatívny dojem mám z fotiek tiež. Na zadok sa ešte dá pozerať, len to tvarovanie zadného nárazníka ako na poslednej Astre mi nepríde práve originálne, skôr už okukané.
A pritom Leon vyzerá o kus lepšie ako ALtea, čo sa interiéru týka. Palubka Altey vyzerá, akoby bola z laminátu, z akého dôvodu nie je dotiahnutá aspoň tak ako v Leone, to netuším.
Diskusi jsem nečetl, fotky prohlédnul celkem narychlo, ale podle prvního dojmu je to tedy strašidlo. Příď je obrovská, velmi opticky vysoká, těžkopádná, zatímco Ibiza (především tedy předminulá generace z roku 1993) byla vždy spíše do lehka, do rytmu (o Cordobě nepíšu). Z boku mě nejprve napadla silueta Hyundai i30, ale takováhle srovnání k ničemu nevedou. Spíše ty dvě, navzájem se rušící boční linky, upřímně nechápu je. Nevidím v nich žádnou spojitost se zbytkem vozu. Na záď jsem koukal nejdéle. Zadky Seat celkem umí, povětšinou se vždy jednalo o nejkrásnější partie svých modelových řad (např. nepřekonatelný Leon první generace). Co se Ibizy týče, posílám do Martorella "gratulaci" k patrně nejvíc bezpohlavní zádi ve své třídě. Takhle jsem si vždy představoval nástupce vozů Yugo Koral, sourozence Floridy. 😲 Dohromady je to strašidlo.
Takže první dojem nedobrý, uvidíme naživo. :-!
Takže první dojem nedobrý, uvidíme naživo. :-!
uprimne receno mi je jedno jak na tom je punto. tak jako tak, tahle palubovka patri k nejslabsim co muzes koupit. zarazi me, ze nekde to u VW jde a nekde ne. nastesti tu sou i klasiky, ktery to delaj temer vzdy perfektne...
Mne je to jedno s čím si to porovnáš...ja som ti len vysvetlil čo tým myslel...Že prečo vždy to Punto???
s hodnocenim bych pockal, interier nevidim jako zadnej zazrak, prozatim z fotek teda, ale kdyz cely auto porovnam s novou fabkou, mam jasno, kdo je osklive kacatko ... ano je to fabia 😄
palubka leona je na fotkach taky nejslabsi clanek a uznavam, ze tady se setrilo kde se dalo, ale ve vyssich verzich celkovej dojem z interieru neni tak spatnej, ikdyz lepsi by to bejt mohlo. V nizkecjh verzich je to tragicky, tam i oktavka v nejhorsi verzi je vyrazne hezci a kvalitnejsi.
Ale k Ibize. Rozhodovat se o nakym koncernovym prckovi, tak tohle bude horkej kandidat, exterier se mi docela libi a interier uvidime v realu. Pak muzeme soudit.
:-!
palubka leona je na fotkach taky nejslabsi clanek a uznavam, ze tady se setrilo kde se dalo, ale ve vyssich verzich celkovej dojem z interieru neni tak spatnej, ikdyz lepsi by to bejt mohlo. V nizkecjh verzich je to tragicky, tam i oktavka v nejhorsi verzi je vyrazne hezci a kvalitnejsi.
Ale k Ibize. Rozhodovat se o nakym koncernovym prckovi, tak tohle bude horkej kandidat, exterier se mi docela libi a interier uvidime v realu. Pak muzeme soudit.
:-!
Sorry Navtechu, ale tohle není BINGO. 😄
Pozor. Neodsuzuji a znovu připomínám, že po svezení a ochutnání můžu změnit názor. Ale chca nechca, ten interiér působí nesourodě,hrózně lacině, nevkusně.
No uvidíme. 😄
Pozor. Neodsuzuji a znovu připomínám, že po svezení a ochutnání můžu změnit názor. Ale chca nechca, ten interiér působí nesourodě,hrózně lacině, nevkusně.
No uvidíme. 😄
Mas pravdu. Pokial porovnavas HTP Skodovacky motor zo snad najstarsim motorom na trhu Fiat 1.2 , tak ma HTP tesne navrch. Nevravim, ze je to uplne zly motor, ale vychvalovat ho do nebies a nazvat ho nebodaj "premiantem" tak to chce poriadnu davku masochyzmu a zaslepenosti. V dobe, ked sa standardom stava casovanie ventilov, skodovka prave objavila 4. ventili na valec. Chlape citat tvoje prispevky o HTP motoroch je nieco zufalo fanaticko smiesne.
Ja tomu rozumiem, čo chcel povedať...každý tvoj príspevok je len samé...punto punto punto punto punto.... Prečo neporovnávaš s napr Cliom, C3 atď...vždy len punto...ako keby ti to auto nedalo spať
Souhlas.Vypadá jako kdyby byla původně širší a nějakým nedorozuměním se dostala do hydraulického lisu.
Velmi dobrá připomínka. Nevím v jakých výkonech tu jednadvojku dělají, mám v hlavě něco kolem 100 koní, ale tuším, že je to v turbu.
Nevím, ale podle mého názoru nejlepší motor, který dostaneš za tuto cenu je 1,2 75ps z clia. Navíc stojí o něco méně než * to pojede. :-!
Tak jsem se opět pobavil.
Zároveń jsem v šoku. Z čeho?
Rozum zůstává stát nad některými jedinci, kam až jsou schopni zajít se svými názory. V opačném případě, tedy stylem černého humoru pak chápu.
No jestli tohle auto je designovým skvostem, pak zvu autora těchto slov do komory architektů. Já myslím že jako šašek bude mít úspěch.
Nová Ibízka. Nuže. Kabátek je jako nový se říci nedá a o interiéru jakbysmet. Ale interiér mně překvapil. Tedy negativně.
Možná v situaci ín natura změním názor, ale z fotek čiší lacinost,slátanina, hledání, beznaděj. Ale proč?
Ví to někdo?
Zároveń jsem v šoku. Z čeho?
Rozum zůstává stát nad některými jedinci, kam až jsou schopni zajít se svými názory. V opačném případě, tedy stylem černého humoru pak chápu.
No jestli tohle auto je designovým skvostem, pak zvu autora těchto slov do komory architektů. Já myslím že jako šašek bude mít úspěch.
Nová Ibízka. Nuže. Kabátek je jako nový se říci nedá a o interiéru jakbysmet. Ale interiér mně překvapil. Tedy negativně.
Možná v situaci ín natura změním názor, ale z fotek čiší lacinost,slátanina, hledání, beznaděj. Ale proč?
Ví to někdo?
Jo, ta stávající přístrojovka resp. tedy zejména středovej panel v Leonovi, to byl něco, co jsme tu dost diskutovali. No, a paradox - právě tohle se moc nemlíbilo. dnes v téhle Ibize je přístrojka klasického ražení, ovšem ve velmi vypilovaných křivkách. Mám-li aktuálně porovnat k Puntu, pak Ibiza má uvnitř silnější jiskru, přístrojovka je dobře členitá, přehledná (punto má malé ukazatele rychlosti a otáček).
Presne o tomto som písal vyššie. Keď som išiel testovať leona do seatu, celkom som sa aj tešil. Ale keď som si doň sadol, sa mi zahnusil a prešla ma z testovania chuť. Je to 100% najškaredší interier koncernu(áno aj Golf má krajší) a podľa mňa aj jeden z naškaredších interierov segmentu...neviem či C4ka má horší interier ako Leon...
Fabie má pěkný předek, ibiza zadek.. škoda, že fabia nemá proporce ibizy, nebylo by co řešit 😢
nechce se mi to cist ale schvalne sem hledal neco co napises o vnitrku a rikal sem si jestli se shodneme. bohuzel, nestalo se. ibizu sem zkouknul jen zbezne ale zajimalo me jestli bude mit vnitrek jako posledni modely seatu (viz leon apod). Abych se k tomu tedy dostal. Vnitrky soucasnych seatu (a ted uz asi i nove ibizi) povazuju za naprosto nejosklivejsi co se designu tyce. osklive tvrde plasty, ktere jsou opravdu nevkusne a kazi celkove pekny dojem z auta. seat leon bych hodnotil jako designove nadherny ale kdyz sem si do toho na autosalonu sednul, malem jsem se rozbrecel. osklivy sedy rovny plast a v tom nejakych par cudliku. ibiza to sice o kus posunula ale stale je to slabota a i auta tech nejmensich trid maji podle me lepsi (rozumej ne tak osklivou) palubovku. urcite bude nekdo kdo na to neda dospustit ale vesmes zachytavam z okoli podobne reakce...
..preco je to cele po c stlpik take niake pokrutene... niekto to nazval gulasom. to preto, aby nemuseli ludia v juznych castiach EU chodit po kazdej malej havarke do servisu opravovat kastlu. v tej zaplave ,,klenotno vizualnych,, kriviek sa to jednoducho strati >😁 ale aby som len nekritizoval tak zadna cast sa Seatu celkom podarila. interier nehodnotim bo som v nom este nesedel, ale exterier, ktory je tu zachyteny (a urcite so vseliakou priplatkovou vybavou - som zvedavy na zaklad) nie je zrovna 2x pritazlivy...
To si zle pochopil. Ja by som to sformuloval takto - z dvoch príšer Ibiza a Fabia je Fabia menej príšerná. Snaž sa to brať obrazne. 😉
K tomu zadku: nemožno napísať iné iba súhlasiť. Ovšem iba pekný zadok neutiahne krásu celého auta, ktorá akosi chýba...
K tomu zadku: nemožno napísať iné iba súhlasiť. Ovšem iba pekný zadok neutiahne krásu celého auta, ktorá akosi chýba...
Nepokračuje, snaží sa ho napodobiť. To je jedným z najväčších mínusov Ibizy. Mala by mať vlastný štýl, nie odkukaný od predchodcov. V akej dobe to žijeme, keď stagnácia je cenená viac ako napredovanie?
Ano, Leon je krásný, vizuálně dobou nedocenění. Ibiza pokračuje v "leonovském" štýle, jak bys napsal... 😉
Tatro, klid, cením že přicházíš na chuť Fabii, s Ibizou to bude podobné. I když ty máš tvrdou palici a něco do ní vtlouct není jen tak. Co je však důležité, Seat udělal "snovej" design, něco nečekaného. A co víc, každá barva tomu autu sluší, já nejsem schopnej napsat, kterou vzít 😄 S tou zádí souhlasím, to je klenot stylu. K neokoukání.
To je to, čo mnohým nevonia. Lepšie mať auto v jednej veci excelentné a v jednej prepadák ako nudný priemer. Myslím že v tom bude zakopaná zášť voči autám z koncernu VW.
Myslíš Punto? To nejede 160, ani po těch topolech >😁 Jistě, že když bys to tavil na dálnici v maximu, že by si svoje ten motor vzal. Martine, to je u motorů obecně známá vlastnost. Za hodinu jízdy na té německé dálnici ovšem natáhneš Punto o cca 10 kilometrů... Hele, dáš si pak u pumpy kafčo, odksočíš si a počkáš na říčnýho puntokámoše, ne?
Na to bacha, škodovky obvykle vyhrávajú všetky porovnania. Ja mám skúsené obe autá na vlastnej koži, a nemôžem povedať, že by ma Škoda s trojvalcom nadchla. Jazz by som bol schopný si kúpiť. 3 valce HTP sú lepšie ako 4 valce s dvojitým zapaľovaním iba v Tvojich predstavách.
ALebo myslíš, že HTP je lepší ako napríklad štvorvalec 1.2/72 k od Renaultu? Dovolil by som si pochybovať. 😉
ALebo myslíš, že HTP je lepší ako napríklad štvorvalec 1.2/72 k od Renaultu? Dovolil by som si pochybovať. 😉
Tož Seat z tvořil působivý vůz. Čumák mi sice připomíná asijce, boční prolis vypadá strašně, ale zapůsobit určitě umí. Na mě rozhodně negativně. Působí na mě jako evropský analog designu Ssang yongu. Ale abych ho jen jen nedrbal. Líbí se mi záď. ta se mu dle mě povedla.
Takže po GP, 207 a mnoha dalších někde hooodně dole. Sakra i ta Fabie se mi líbí několikráte více.
Takže po GP, 207 a mnoha dalších někde hooodně dole. Sakra i ta Fabie se mi líbí několikráte více.
Vidíš. Ja keď vytiahnem svojho starého Formana, tak ťahá plus-mínus deci asi 8 litrov - kupodivu bez ohľadu na to, akým štýlom s ním jazdím. Skúšal som ľahkú nohu a spotreba dolu nešla, jazdil som razantnejšie, a nejak nestúpala. U dieslového Scénica je to iné, štýl jazdy je cítiť výrazne. Mne to ide obvykle s priemerom tesne cez 5 litrov, manželka tesne pod 6. Ja to vravím dávno, každé auto má dušu. Len sa musíš naučiť s ňou žiť.
To je taká "shrnovačka" od Teba pre Teba.. A na tej dialnici v 160km/h by som chcel vidieť spotrebu.. By to zožralo aj topole pri ceste..
Zo Seatov ma zatiaľ zaujal iba Leon, hoci napohad vyzerá ako staršia Altea, a laik ich ani nerozozná. Ale má podstatne lepší interiér ako Altea, aj dizajn vyzerá na dynamickejšie na nižšej karosérii. Hoci by som si ho nekúpil, na pocit vodiča tanku by som si zvykol ťažko - vysoká línia bokov, nízke okná, maxihrubé A-stĺpiky obmedzujú výhľad vodiča viac ako je zdravé. Zaujímalo by ma, ako dokázali Španieli plniť normy minimálych uhlov výhľadov (najmä v smere doľava dopredu).
Tak jsme to zase pěkně všechno dozvěděli. Ještě že máme vlastní voči a vlastní hlavu. Protože baštit tyhle písemné pokusy bazalkářů o vlastní záchranu pomocí výkonově podměrečné jednadvojky, to vyžaduje velkou slepotu.
Seat stvořil jedno z nejpůsobivějších aut třídy. Dokonale vybalancovaná porce stylových křivek, sportovního ducha a elegantní karoserie jako celku. Jo, Ibiza je z rodu dvěstěsedmiček, ostře řezané výkroje blatníků, ostré fleše hran, dotažená vizualita, fantastický vnitřek.
V porovnání s Puntem na to šel Seat trochu jinak a dlužno dodat, že sympatičtěji i v motorizaci základní. Základní motorizace v Ibize totiž uspokojí nejen důchodce, co pamatuje Verdun, nýbrž i mladého člověka, který však má třeba trochu hlouběji do kapsy a nemůže si zatím dovolit nějakou silnější motorizaci, přesto chce živý vůz. Ano, u Ibizy je základní motorizace silným železem. Kvrdlat se zadýchaně stopadesátkou v Německu na dálnici, s talířem špaget na plynu to je sice jedna z možností, no se základní Ibizou to jde hravě i přes stošedesát. Brnkačka. Tak si vyber...
P.S. Po 207 druhá nejlepší kastle třídy :yes:
Seat stvořil jedno z nejpůsobivějších aut třídy. Dokonale vybalancovaná porce stylových křivek, sportovního ducha a elegantní karoserie jako celku. Jo, Ibiza je z rodu dvěstěsedmiček, ostře řezané výkroje blatníků, ostré fleše hran, dotažená vizualita, fantastický vnitřek.
V porovnání s Puntem na to šel Seat trochu jinak a dlužno dodat, že sympatičtěji i v motorizaci základní. Základní motorizace v Ibize totiž uspokojí nejen důchodce, co pamatuje Verdun, nýbrž i mladého člověka, který však má třeba trochu hlouběji do kapsy a nemůže si zatím dovolit nějakou silnější motorizaci, přesto chce živý vůz. Ano, u Ibizy je základní motorizace silným železem. Kvrdlat se zadýchaně stopadesátkou v Německu na dálnici, s talířem špaget na plynu to je sice jedna z možností, no se základní Ibizou to jde hravě i přes stošedesát. Brnkačka. Tak si vyber...
P.S. Po 207 druhá nejlepší kastle třídy :yes:
..šla dolu.vypada to,že tak trochu snaha Mazdy s dvojkou se začíná projevovat.......stejně u designu,musel jsem si zvykat,tak si budu zvykat zase...
Hehe.. Sme sa s partičkou jedného krásneho dňa zobral na opustené letisko a trápili tam služobné autá.. Ja na Cliu2 z 98 1,2 a kamarát na Pole07 1,2 12V a na "šprinte" som ho nechal o dve dĺžky.. Bol som veľmi zaskočený, prekvapený a skúšali sme to asi milion krat a vždy bol ten o skoro 9 rokov starší motor rýchlejší.. Kamarát, čo na ňom jazdí často nemá pre ten motor dobrého slova..
1,4 16v 100koni neni dobry motor.musis ho vytacet jak svina aby jsi tech 100 koni mel a pak pekne,ale pekne zere
to tu máme zase raz krásnu diskusiu o tom ktorý koncern má lepší základný motor..1.2HTP možno vyskočí z križovatky o čosi rýchlejšie ako porovnateľný štvorvalec ale inak je to bieda..kultivovanosť motora a už len samotný pocit z neho.. koncern akoby si priznal svoju "chybu" a plánuje výrobu štvorvalcovej jedna-dvojky
Naozaj ľudia, ved aj tá stodváca sa zmohla na štyri valce..
Naozaj ľudia, ved aj tá stodváca sa zmohla na štyri valce..
Neviem, ze by mi to prislo nejake uzasne, mam pocit ze co sa tyka pristrojovky ide to smerom nejake bravo, grande punto, alebo aj trebars nova fiesta. Cakal som od spanielskeho temepramentu viac
10 Nm navyše oproti puntu..hmm, tak to musí byť kopanec do chrbta, ako píšeš, skoro ako turbo 8-s >😁
no co co. Nemůžu za to, že tento výtvor mi připadá jako by ho dělat někdo po několika kilech lysohlávek. 😐
Přišel jsem, viděl jsem, a začala se mi líbit Fabie 2. Již jsem pochopil proč si GTI tvrdil, že dozraje doba, kdy oceníme design F2. Já to bral jako výhrůžku a ony to byly zákulisní informace od Seatu. 😐
smutne sa pridávam je to tak VW Group nemá adekvatny motor do malých aut.1.2HTP 51kW je dobrý základ,ale potom je to už nanič žiadna radosť obyčajna 1.4ka a smadná 1.6ka...chcelo by to 1.2ku s turbom 70KW a 1.4 TFSI 90kw a 125kW do rýchlich derivátou také nové Polo GTi či Cupra by nebola zlá. A diesle tiež nič moc ako som písal trojvalcový TDi je nepodarok.1.6 TDi CR v niekolkých výkonnostných variantách a bude to fajn
Myslené ironicky vládne tu taký trend,že pokial niekto vyjadrí sympatie automobilu z VW Group okamžite sa stávama VWfil a podobne veci.Presne tak 100ludí 100 chutí :yes:
ak pozrieš tolerancie , tak sa môže stať, že punťo s + toleranciou je mierne lepší ako fabia s - toleranciou ( to vychádza z teórie, že výroba je opakovateľná len s určitou presnosťou )
No vzhledově mě tedy nijak moc nenadchla, ale určitě si své příznivce najde. Ve srovnání s Fábií ovšem krasavec, kterému nemůže vůbec konkurovat. Jen doufám, že celkové zpracování bude ohodně lepší než jeho předchůdce. Absolvoval jsem v něm totiž předváděcí jízdu (motor 1,4 benzín), ale zážitek otřesný. Motor na tak malé auto by mohl být dostačující, ale vůbec to nejelo, podvozek tvrdý, byla cítit každá nerovnost a co mě překvapilo nejvíc, byli zvuky, které vydával interiér. Protože právě kvůli tomu jsem chtěl vyměnit 8 let starého mégana, také 1,4, za nové abych měl klid.Bohužel i když jsem měl zájem o cordobu, ale se stejným motorem, po této zkušenosti jsem značku seat úplně vypustil z hledáčku. Zkušenost byla opravdu otřesná a vzhledem k tomu, že byli i jiná auta a v motorizaci 1,6, lepší výbavou a cenou jen o 30 000 kč vyšší šel jsem radši jinam. Proto doufám, že nezměnili jen to jak auto vypadá, ale celkově přístup k jeho provedení.
Jo o výkon jde a u kroutícího momentu jde spíše o průběh,rovnoměrný v co nejširším spektru otáček.Vrchol momentu ve velmi málém rozmezí,nemá moc význam.Marně jsem hledal graf průběhu momentu u HTP a nikde ho nemohu najít,pouze pro FabiiI a tam to není žádná sláva.Pro akceleraci jde také o ochotu motoru se vytáčet,čím lehčí hmotu roztáčíš tím má lepší odezvu,pak jsou převody.
jasne disproporčne viem presne o čom vravíš Fábia 2je proste neskutočne vysoká ,keby aspon nezvyšovali strechu o 4cm aspon by to vyzeralo normalne takto nič moc.1.6 16V moc papá ,ale zas 100koni to už je rozumný výkon na malé auto.Podvozok má stále čo ponúknuť to je snad jasne,či nie?Odhlučnenie tak neviem ,ale jazdil som FII v HTpčku a bolo to dobre utlmene.
O Fiestě nemohu psát (v tabulce) neznám ji ještě. Podle snímků vnitřku to ovšem považuji za velký úlet.
Corsa, 207 to ano. Příště napiš o jakou tabulku jde, takhle se člověk může domnívat, že dle tebe Fiesta by snad měla být nejprodávanějším autem třídy... což tedy dle mého nehrozí ani náhodou.
Corsa, 207 to ano. Příště napiš o jakou tabulku jde, takhle se člověk může domnívat, že dle tebe Fiesta by snad měla být nejprodávanějším autem třídy... což tedy dle mého nehrozí ani náhodou.
Teď si na to kápnul. Auto musí být dobré jako celek. A to například auta koncernu VW jsou. Ergonomie, design, interiéry, jízdní vlastnosti, paleta variant, motory, materiály, servis... Prostě komplexně výborné auto. Nikde neexceluje, nikde nepropadá.
vynikajuci motor mal som možnosť skúsiť a je to skutočne delo oproti 1.4 MPičku.1.416V je nemecky motor zatial čo MPičko bola evolucia Felíciového motora
jojo prese, me se proste nelibi ale je to tak kazdej mame jiny priority, jinak co se tyce zatim zverejnenych motorizaci tak fakt bida
Jasně. Chceš začít podvozkem? Nebo snad jednašestkou? Možná bychom ale začali odhlučněním a proporcema.
No hlavne medzi Prešovom a Popradom, alebo Ružomberkom a Žilinou, tak tam ak si sa predvádzal v pracovný deň, tak buď rád, že ešte žiješ, hoci nepochybujem, že si dobrý vodič.
Já tomu spíš říkám tabulka zajímavýho nakupování. Tvoje tabulka vypadá jinak a je taky založená na něcem úplně jiným. :-!
Tak som to, čo si chcel našiel, ale mám pocit, že testovali asi pokazené auto, nikdy neuverím, že by aj 40 kW Fabia mohla byť živšia ako ktorákoľvek Honda.
milý GTI, kvôli tejto hlúposti od teba som sa už musel zaregistrovať ( nemáš prsty v tom, že neregistrovaníé nemôžu diskutovať ? ). Až ťa raz na trojkolke mamina pustí na cestu, aby sa ťa zbavila, tak zistíš, že najväčší a najrýchlejší dravci sú šoféri firemných služobných 1,2 litrov, väčšinou FÁBIÍ ( cola loka, plzeň, energie, plyn ). V meste sa tá ich 80 km/h ešte dá, ale na dialnici tacho 150 v ľavom pruhu je na šlaktrafenie. Možnože do tých áut nedávajú spätné zrkadlá, alebo že by to boli autá pre slepcov ? Rozumiem tomu, keď si niekto kúpi objem 1 až 1,4 litra ako približovadlo a keď stým tak aj jazdí, ale keď to má niekto ako závoďák, mal by sa dať vyšetriť.
>😁 Jestli jsi opravdu přesvědčen, žes nahoře napsal tabulku kvality >😁 tak by ses měl podívat co to slovo vlastně znamená... >😁
Chlape, moc ti to dneska nejde. Nejdřív je 10 Nm propastnej rozdíl a pak je 20 Nm zanedbatelný. No, tohle o tobě hodně vypovídá.
Jde o ten malý rozestup od 1.2 Jako základ prostě "stačří" 1.2 a když silnější, rovnou 1,6, tak jsem to myslel.
Já myslel, že nahoře píšeš tabulku prodejů, tedy to je tabulka "kvality"... no to je ještě horší odhad >😁 😉
Ano,je to tak mnee sa nový Seat Ibiza páči a vôbec sa za to nehanbím. Na tomto aute mi prakticky nevadí nič.Nová platforma vyzerá sľubne a zdá sa ,že je to krok dopredu.Kvalita podľa príslubou ma byť na vysokej úrovni a pevne verím,že to tak bude.Interier vyzerá sľubne ,športovo treba si však počkať na uvedenie na trh a vyskušať si kvalitu ručne a stručne na vlastnej koži.Osobne nepatrím medzi internetových odborníkov ,ktorý hodnotia kvalitu plastov z obrázka.Ako jednú slabinu vidím ponuku pohonných jednotiek 1.2HTP rozumný základ ,1.4 stredna alternatíva tiež v poriadnu ,1.6ka má 100koní,ale aj dobre papá...chcelo by to 77kW TSičko a turbodiesle 1.4TDi uplne vyhodiť z ponuky hanba VW Group a nasadiť konečne 1.6TDi CR. Tod vše
Čítal som dva testy, jeden z r.2007 na Hondu Jazz a druhý z r.2007 na úplne novú, súčasnú Fabiu, no a tam boli tie hodnoty. Nikde neboli vzájomne porovnané zrovna tieto dve autá.
No u nás je to Swift... 1,3 68kW. Ide ako píla. Na ceste z Košíc do Blavy mi nikto nestíhal... >😒]
jak se tak divam (uz po 4) tak porad nejak nenalezam zalibeni, az moc komplikovane tvary spojene s nekolika automobilek dohromady,to auto neni osobite,fakt nevim cekal sem ze nova ibiza bude po designove strance bomba,ale je to jakoby z nouze cnost,designer nevedel poradne co vymyslet,osobne si myslim ze nez to auto bylo navrzeno tak muselo byt roztrhano nekolik stovek papiru >😁 (pocitacu) >😁
Četl jsi ten test? Vrať se tam a čti text redaktora, je to pasáž o motoru, porovnává se tam jízda v Jazzu s jízdou ve Fabii. O to jde.
Jako přání k ježíšku to o tobě dost vypovídá. Realita je už jiná dnes >😁 natožpak až vyjede Ibiza či nové POLO. Ty dáš nejprodávnější auto evropy své třídy za posledních 10 let na třetí místo... proč to děláš, to jako chceš ukázat, že prodejům vůbec nerozumíš?
Fábia len tak nepadne to by som sa nebál a Grande Punto by som tiež nevidel tak vysoko najde sa veľa lepších aut.A máš tam chybu 4. Seat Ibiza 5.Fiat Grande Punto...a to som ešte moc zhovievavý >😒]
1.4 je podľa mňa zbytočný motor osobne by som si radšej objednal tú 1.6ku ,alebo počkal na TSičko.Cenový rozdiel medzi 1.2 a 1.4 bude dosť vysoký a pridaná hodnota t.j. 12kW nieje nič moc
Nač ta osobní zpověď, Přemku? Když tak se svěř někde v servisu. My tu probíráme ten přímo fatální (v této motorizaci) rozdíl kroutícího momentu, který tedy Ibizu dokonale katapultuje před punto.
Tak tady je další konkurent, který (bohužel) odssunuje Fabii dál od špičky třídy. F2 je pro Škodu katastrofou. V tomhle segmentu to vidim asi takhle.
1. Nová Fiesta
2. Opel Corsa
3. Peugeot 207
4. Fiat Graande Punto
5. Seat Ibiza
Škoda Fabia má šanci jen ve verzi Combi.
1. Nová Fiesta
2. Opel Corsa
3. Peugeot 207
4. Fiat Graande Punto
5. Seat Ibiza
Škoda Fabia má šanci jen ve verzi Combi.
Tak tu sú hodnoty😒br />
Honda Jazz: Škoda Fabia😒br />
obsah motora:1246 1198
výkon kW: 57 51
krút.moment: 110 112
zrýchl.0-100 13,7 14,9
spotreba: 5,8 5,9
Tak v čom je tá Fabia taká zázračná oproti Honde, a to má ešte Honda naschvál urobené pomalé dlhé prevody, ináč by bol ten náskok ešte o dosť vyšší.
výkon kW: 57 51
krút.moment: 110 112
zrýchl.0-100 13,7 14,9
spotreba: 5,8 5,9
Tak v čom je tá Fabia taká zázračná oproti Honde, a to má ešte Honda naschvál urobené pomalé dlhé prevody, ináč by bol ten náskok ešte o dosť vyšší.
No s tým by som tak trochu nesúhlasil. 1,3-jka od suzuki je lepšia. Mám ich obe vyskúšané...
Tak nemám potrebu sa tu hrať na nejakého "svätuškára" v aute... Auto je na jazdenie a ja s ním jazdím. Tá moja je zvyknutá, že jej stále stojím na krku a zatiaľ jej to nevadí. Naučil som sa s ňou jazdiť a ona sa naučila jazdiť so mnou. 😉Nič iné jej ani neostáva... >😒]Zatiaľ sme za rok najazdili 41 tis. km a ide nám to bez problémov. Tak to dúfam aj zostane...
súhlasím napríklad ked sa píše o seate 1.2HTP 51KW,1.416V 63kW rozdiel v krutáku 20NM rozdiel v zrýchlení 2,8s rozdiel v cene?30tisic...teoreticky tá 1.4ka sa bude používať rovnako ako HTP rozdiel 12KW nieje priepastný tak to nevidim nejako ružovo.HTP je dobrý motor a ak niekto hovorí,že nestíha je to pravda,ale autá tejto triedy niesu určene pre 5 osôb a plný kufor batožiny...
nezminuj hned M5 od BMW to neni absolutne muj styl,ale to je vedlejsi a nerikej mi zes este nikoho takovyho v HTP nepotkal , prave jako firemni auta stim jezdi jako sileni a to z jednoho duvodu,ze to auto neni jejich,nebudem se uz bavit kdo ma lepsi zaklad,pro me jednoznacne Fiat ale ne jen on,novej seat design nic moc,spis nic a o fabii ani nemluvim,ale beru,lidi radsi zvoli tu fabii
no tak o tom by VÁŽNE pochyboval... Mám možnosť s oboma jazdiť v práci a 1,2(47kW) je jednoznačne lepší motor ako stará 1,4-ka. 1,4 žerie a nejde. O nejakej dynamike si môžeš nechať len zdať. A tá 1,2 je do 80km/h živá a už veľa ľudí mi po zvezení hovorilo, že ich prekvapilo, že je to len 1,2-ka.
Já také nesedlám 1,2. Ale když už tu o ní píšeme, není od věci si napsat, že pokud (pokud, Enzo) bychom si to v tom dlouhém táhlem rozdali, Ibiza smete během pár metrů punto do pangejtu. prostě bys prohrál. Nic víc za tím nehledej. Kdyby přišla Ibiza s motorem o nižším výkonu, vyhrálo by zase punto. Prostě, tohle je realita - Ibiza má dnes lepší základní motor než punto. To je vše.
Pochop, ne každý má M5 od BMW jako ty. Osobně jsem snad na silnici ještě dravce v 1.2 nepotkal. A to napříč nabídkou. Tahle auta jezdí buď jako firemní, to znamená, že nikam nespěchají, nebo je řídí starší lidé. Vůbec nejhorší jsou však jezdci v jednačtyřkách. Také napříč nabídkou. Tam už se blížíme k tebou uváděným zkušenoastem. Vedle toho (neb o tom tu nepíšeme) prostě Seat zvolil dobrou taktiku - totiž nastoupil se "silným" základem. S takovým základem, na který například punto nemá. To je vše.
....zo zadu! Ináč ako pozerám tak pozerám z každej strany je pokazené. Ani ten interier ala Lamborghini ma veľmi nenadchol. Pôsobí na mňa veľmi plastovo. Len som sa pozrel na fotky a už som cítil ten plastový smrad. Podobne ako Leon. Keď som ho bol raz vyskúšať do jednej predajne(moje víkendové hobby - chodiť po autosalónoch), len som si doň sadol a už ma prešla chuť testovať. Samý, plast...tvrdý a nepekný. Napr. koncernová príbuzná - octávia, má s leonom neporovnatelný interier...a tak aj golf(ibaže golf je strašne strohý)....tak čo už...zasa ma Seat sklamal. Podobne ako u predchádzajúcej generácie...
A ešte k predchádzajúcej téme: Naozaj je HTP pružnejšia od Jazzu 1,4(dokonca)...tam je reakcia asi taká - plyn na podlahe a rekcia rovná limite blížiacej sa k nule.(aj to mám totiž vyskúšané) Ani si nechcem predstviť ako jazdí 1.2 Jazz...tam by som sa bál, že keď šlapnem prudko na plyn, tak auto začne spomaľovať.
A ešte k predchádzajúcej téme: Naozaj je HTP pružnejšia od Jazzu 1,4(dokonca)...tam je reakcia asi taká - plyn na podlahe a rekcia rovná limite blížiacej sa k nule.(aj to mám totiž vyskúšané) Ani si nechcem predstviť ako jazdí 1.2 Jazz...tam by som sa bál, že keď šlapnem prudko na plyn, tak auto začne spomaľovať.
Ano auta do města si to rozdají v dlouhém táhlém, a ty se z toho roztečeš. Nejdřív tu píšeš že tyhle motorizace sedlají nezkušení řidiči - ženy a začátečníci. Myslím že některým ženám by ses měl ihned omluvit. Protože nemáš pravdu. A pak tu obě auta dáváš do duelu o přežití 😄 Asi takhle pokus budu chtít nenáročný auto do města radši zvolím osvědčenou 1,2 se 4 válcema, než hybrid kterýmu chybí i končetina >😁 ty zapečený kroužky nejdou výmysl ale praxe ze servisu a s tím nenaděláš nic a kdybys sis nechal HTP vytetovat na čelo. Ibiza v základu mě nechává v klidu nesedlám 1,2 panáčku.
no co.... nevim presne jestli jsem reagoval spravne a taky na koho,neznam presne tema, ale tak nak mi prisla nesmyslna diskuze o tom,, jestli je neco o 0,2s pomalejsi nebo to ma o 0,2l vetsi spotrebu... >😁
covece chlape ty delas jakoby to byla nejaka naslapala motorizace,papirova cisla neznamenaji vzdy skutecnost,snad to i ty znas z praxe (alespon ja teda jo),promin ale ikdyby to tak bylo tak je dulezite jestli budes mit zrychleni o 0,2 desetiny lepsi nebo horsi?a jestli ne kilometrovem useku bude jeden spis o 3 metry pred druhym? co zprevodovani?to taky stim nema nic spolecnyho?jako promin ale kdyz nekdy vidim ty blazny v HTP jak jedou s plynem na podlaze v levym pruhu a nez se dostanou mimo obec na 100 km/h tak se musim jen smat jaky sou to ubozaci,navic ten pohled zezadu na ty kolecka z dvoukolaku me fakt dostava
Tipuju tě tak na 10 dioptrie a + ta tvoje zaslepenost ww groupe děla sve.Konzervoidni design stavět před nadherny a emočni rovna se uchylna zaslepenost.
1,4 v atmosféře je dnes jaksi mimo - úspornější je 1.2, nárůst výkonu zanedbatelný, cena vyšší. Proto je dnes výhodné si koupit ten základ, to jest 1,2 a pokud chceš vyšší výkon jít do 1,6.
Pozor, zde jde o výkon, o kroutící moment. Pokud tě tohle zatím na plakátech nezajímalo, věř, že 102 a 112 Nm ve třech tisících je v této třídě rozdíl asi tak jako mezi carrerou a turbem. Poznáš to třeba při předjíždění - s puntem nemůžeš, Ibiza to ještě zvládne. Proto si lidé kupují silnější motory. No a ten v Ibize je silnější než ten v Puntu. Že je současně i úspornější, no to je odraz kvality tvůrců toho kterého motoru.
Subjektivni pocit a i v praxi vyzkouseny: Moje 10tilete Punto 1,2/44kW si v akceleraci i v pruznosti da 1,2 HTP 40, 44, 47 i 51kW... >😁
Mozna tu 51kW jen v combiku teda... 8-s
Mozna tu 51kW jen v combiku teda... 8-s
Ty máš ale starosti, vypadá to, že snad fiat teď zruší kvůli tobě servis motorů >😁 Takže, ještě jednou - výrazný rozdíl kroutícího momentu ve prospěch Ibizy, dělá z tohoto vozu tu přitažlivější variaci základních motorizací mezi ibizou a Puntem. Můžeš se rozkrájet, můžeš proti tomu třeba i protestovat, je to to jediné, co proti tomu můžeš dělat. Fiat má tu jednadvojku prostě výkonově slabší. Takže můžeš vzít jad na to, že když si to v nějakém dlouhém táhlém tihle dva rozdají, vyhraje Ibiza. A o to jde. Totiž, jen o to, jde. Ale abys mě nechytal - samozřejmě, že důležitá je i pružnost mezi cca 60 - 90. No, tak i v ní, resp. právě v ní bude mít Ibiza vždy navrch. Ale to ty víš, proto tu plácáš o zapečených pístech >😁 a vylágrovanejch... myšlenkách. Tak až kolem tebe poletí ta Ibiza v základu, uhni, horizont patří vždy tomu lepšímu.
presne tak hlavni roli hrajou cisla,vetsina zakazniku taky podle toho auto vybira,reknou ejhle tady u skody uvadi kombinovanou spotrebu nizzsi nez napr u punta, cena je taky prijatelna tak to vezmem Maruš ne?takove uvazovani je u drtive vetsine potencialnich zakazniku,kdo jen trochu vi o co jde , da vzdy prednost necemu jinemu
A Fabiu 1,4 prečo nie? Tam už taká pocitovo dobrá na GP 1,4 nie je? To je otázka, v GP som sa ešte neviezol.
no interier,hmm fabia ma krasnej no,neblazni, uz prvni fabia mela nudnej interier doslova jako prase!ted je to trochu lepsi ale automobily z koncernu VW vyjma Audi maji interiery bez napadu stejne jako zevnejsek,urcite vzpomenes omylanou kvalitu materialu a podobne,nerikam tam ta kvalita treba je ikdyz u skody ne takova jako u VW (vlastni zkusenost),ale rozebirani kvality jak se to mlelo uz nescetnekrat mi pripada uz vylozene trapne, priznam ze kvalitou je na tom treba VW o chloup vys ale pro me je to naprosto nic neznamenajici vec,auto musi byt dobre jako celek,a punto ma interir rozhodne paradne zpracovany
Nepodsouvej mi svou představu o čišení. A že by se papírové předpoklady nepotvrzovaly v praxi... no takhle to možná funguje u fiatu... 😉 Jo, Ibiza na tomhle motoru... trefa, sousede.
Huh ty nás opět bavíš, milý GTI. Netřeba vysvětlovat takový základy, že krouťák je od základu dán zdvihem onoho motoru.
Inu proč teda z 1,6 neuříznout jeden válec zacpat si uši a jet, ještě dát na záď zajímavou zkratku aby to lidi zajímalo co to je to HTP. A pak se ty lidi diví když mají po 15000km zapečený kroužky nebo nedejbože nažatý ventily. Ano i 3válcová 1,2 se dá ždímat na výkonu co to dá, ale já se ptám proč? Nesmíš zapomínat na to že Fiatí 1,2 je FIRE. Koncepce osvědčená, jednoduchá a nenáročná. V 8 ventil verzi např. nehrozí potkání při přetržení rozvoďáku.
To jsou klady který některý lidi táhnou, tak proč ne? Slintači nad číslama jako ty, a ještě k tomu nepřesnýma jsou jen k pousmání >😁
Inu proč teda z 1,6 neuříznout jeden válec zacpat si uši a jet, ještě dát na záď zajímavou zkratku aby to lidi zajímalo co to je to HTP. A pak se ty lidi diví když mají po 15000km zapečený kroužky nebo nedejbože nažatý ventily. Ano i 3válcová 1,2 se dá ždímat na výkonu co to dá, ale já se ptám proč? Nesmíš zapomínat na to že Fiatí 1,2 je FIRE. Koncepce osvědčená, jednoduchá a nenáročná. V 8 ventil verzi např. nehrozí potkání při přetržení rozvoďáku.
To jsou klady který některý lidi táhnou, tak proč ne? Slintači nad číslama jako ty, a ještě k tomu nepřesnýma jsou jen k pousmání >😁
Fór je v tom, že o to čišení zájem máš. Papírově je současný základ Ibizy lepší než základ Punta. Objektivně to zjistíme až to porovnáme. 😉
Nemám zájem o jakékoliv čišení. Objektivně je základ Ibizy výhodnější než základ Punta. Co si o tom myslím já, či ty, to není vůbec důležité.
GP byl 1,4. Pocitově je škoda velmi přívětivá, myslím, že v atmosféře to chce buď 1.2 či až pak silnější 1,6.
Popravdě je mi to celkem jedno. Nejsem vyhraněný příznivce žádné automobilky. Jenom mi vadí tahle účelová srovnání. A z tvého srovnání prostě čiší potřeba dokázat, že je Ibiza lepší než GP. Kdyby jsi je chtěl opravdu nestraně srovnat, tak minimálně vezmeš všechny motorizace. Kromě toho, jak už jsem psal, seznam všech motorů pro Ibizu určitě není kompletní a lze očekávat i tu 1,2 6V
tak mi rekni vcem je ta fabia lepsi,jako promin ale na fabii bych proti puntu moc kladu nenasel :no:
Možno podľa nejakých optimistických reklamných škodováckych prospektov, v reáli určite nie. A ešte práve aj tá 3-valcová nekultivovanosť mi na HTP poriadne vadí.
Já srovnávám základ Ibizy se základem Punta. Víc neřeš, jde o to, co koupit v základu. Koukal jsem se na spotřebu zde pod test.
Nech to na reál, nemáme údaje o pružnosti mezi 60 - 90, ale jsem přesvědčen, že Punto nemá šanci. Možná s odkazem na zpřevodování mohou být hodnoty plusmínus vyrovnané při testu z nuly. Ovšem pružnost kolem tří tisíc otáček, tam nemá Punto čím trumfovat.
presne tak, radsi zakladni punto nez Fabii, aspon jedu s pocitem ze mam pekne auto, fabia by potrebovala aby na ni z vrchu neco spadlo na kabinu aby se ji trochu roztahly nohy >😁
Účelové srovnání to je, protože srovnáváš koncepčně hodně rozdílné motory, tím spíš že 1,2 12V není v koncernu základní motor. Tím je 1,2 6V a tipuju, že se v Ibize taky objeví. Tu kombinovanou spotřebu máš opravdu špatně, podívej se na strábky Fiatu.
No neviem, Jazz s benzínom 1.2 by som hodnotil vyššie. Je živší ako HTP, tichší a aj so spotrebou je na tom lepšie. Výkon a krútiaci moment teraz neporovnám, nechce sa mi to hľadať, ale subjektívne to boli autá z dvoch rôznych planét.
Já se nehněvám. Nejdůležitější pro jizdní pocit je rozdíl kroutícího momentu. a ten je až fatální.
Proti gustu žiadny dišputát. Ale "dostačujúci motor" a "dobrý motor" sú, aspoň pre mňa, dve rozdielne definície.
Porovnávání základních (objemově porovnatelných) motorů není nic samoúčelného. Naopak, lidé, kteří kupují "základ" po těchto informacích jít musí. protože rozdíl 10 Nm ve prospěch fabie je u těchto výkonů rozdíl třídy. Ta spotřeba kombi Punta činí 6.1 (papír) 8 (dle testu) reál.
Ano, Škodovácký základ je podle mého nejlepší volbou třídy.
Ano, Škodovácký základ je podle mého nejlepší volbou třídy.
Asi tak - len s tým "lámaním v páse" som to už kdesi písal, tak som to nechcel opakovať. Ale ako vravím (po skúsenosti) už vždy - pozriem naživo, uvidím, možno si poopravím názor.
No sorry, že stále rýpem, ale čo majú patvary novej Ibizy spoločné s rýchlosťou? Skôr by som povedal, že jej kombinácie plôch a hrán auto skôr brzdia... Vyzerá zaujímavo, ale dynamiku by som týmto spôsobom nikdy nevyjadroval.
Protože povětšinou s tím jezdí lidé, co jezdit moc neumí -ženské, začínající motoristé a tak. Spotřeba Punta je v reálu zdejšího testu kolem 8 litrů...
Co je však šokující, je rozdíl v kroutícím momentu. Samotného mě to překvapilo. To je jako by Ibiza měla proti puntu takřka "turbo" 😄 Býval bych to hádal obráceně. O válec méně, fakticky menší objem a přitom zásadně (na tyto výkony) silnější kroutící moment. Jo, ten tříválec Škody je fakt premiantem základních motorů své třídy.
Co je však šokující, je rozdíl v kroutícím momentu. Samotného mě to překvapilo. To je jako by Ibiza měla proti puntu takřka "turbo" 😄 Býval bych to hádal obráceně. O válec méně, fakticky menší objem a přitom zásadně (na tyto výkony) silnější kroutící moment. Jo, ten tříválec Škody je fakt premiantem základních motorů své třídy.
Myslím, že stejnou spotřebu bych dosáhl s oběmi vozy. Každý malý motor, když se musí vytáčet, prostě žere a žere.
Ja už vyrastať nemám kde, ani do veku, ani do výšky, a 1,2 HTP som mal možnosť vyskúšať na kolegovej Fabii, to 1,4 MPI starý škodovácky motor bol popri ňom zázrak.
Hloupé a účelové srovnání. Základní 1,2 v Puntu se má srovnávat se základní koncernovou 1,2. Už jen kvůli dvouventilové technice. Kromě toho. Tu kombinovanou spotřebu Punta máš špatně. Výrobce uvádí 5,9 😉. Jinak je ovšem koncernová 1,2 12V dobrý motor.
U toho škodováckeho motoru veľmi, ale naozaj veľmi záleží od toho, ako s ním jazdíš. Ak jazdíš ako ja (ako sviňa), tak ide spotreba rapídne hore. Ja bežne jazdím mesto za 10 a mimo za 7. Ale pri kľudnej jazde som dosiahol aj 5,9 so zapnutou klímou a dvoma ľuďmi vzadu. Ale to nie je jazda pre mňa... >😒]
Stejný sloupek má i Leon, to je už ve firmě. Jinak mi to zezadu přijde jako směs Ceedu, Brava, Leonu a ještě něčeho k tomu.
Jinak s tebou rád souhlasím, že to auto vypadá podivně. V některém nasvícení ty příšerné boční prolisy zmizí a pak je to víceméně jednoduchá klasika, ale když vylezou, nedá se na to koukat. Působí na mě jak zlomený v pase.
Jinak s tebou rád souhlasím, že to auto vypadá podivně. V některém nasvícení ty příšerné boční prolisy zmizí a pak je to víceméně jednoduchá klasika, ale když vylezou, nedá se na to koukat. Působí na mě jak zlomený v pase.
Filosofie stvořit auto, které svou vizualitou dokonale podtrhne svůj účel - tedy Fabia jako auto, které odveze "všechno" a Ibiza která "všechny"... předjede. a to se u obou povedlo.
presne povedane :yes: toto auto ma od kvalitneho designu a klenotu tak daleko ako sa len da.. nesuhra tvarov a ploch, žiadne prvky oku lahodiace :no: :no:
Nepočítaj papierové hodnoty. Papier znesie všetko. Chce to osbnú skúsenosť alebo aspoň výsledky poriadnych testov. Faktom je, že preberaný škodovácky motor práve kvôli reálnej spotrebe najlepšiu povesť nemá.
Už si s tým HTP niekedy jazdil? Iste, v meste môže dokonca nadchnúť. Ale keď potrebuješ naložiť auto a zájsť dlhšiu trasu, bude to na plač. Vyskúšané.
Tak se podívejme na to, jak si stojí Ibiza proti Puntu v základních motorech. Oba motory mají objem kolem 1,2 l. Ibiza ovšem má o pět koní více. Samo i krouťák je vyšší, dokonce o 10 Nm (!) tedy už asi chápeš proč je Škoda motor ceněn ve své kategorii za pružnost. V maximální rychlosti překonává Ibiza Punto o 8 km (155/163). Jo, kdo chce základní motorizaci, musí si o to lépe umět vybrat auto.
P.S. Pokud by tě zajímala spotřeba, dej si napřed panáka. Ibiza 5,9 l. PUNTO... 6.1... Jo, to jsou paradoxy, pane Vaněk... 😉 :yes:
P.S. Pokud by tě zajímala spotřeba, dej si napřed panáka. Ibiza 5,9 l. PUNTO... 6.1... Jo, to jsou paradoxy, pane Vaněk... 😉 :yes:
No mě přijde, že VW dopřává Ibize víc než dost(narozdíl od Fabie). Asi podle hesla, kdo nejvíc zlobí, ten toho nejvíc dostane. A podle mě se v Ibize brzy objeví i 1,4 TSI i nový malobjemový TDI CR.
Seatu sa konečne niečo aj dizajnovo vydarilo, hoci zástancovia čistých línií možno budú tvrdiť niečo iné. Ale bežný motorista novú Ibizu určite ocení zvonku a najmä z vnútra. Ale potom príde problém. S akým motorom kúpiť toto vydarené auto. Diesely určite ani jeden, je jedno či kúpite malý alebo veľký traktor motor TDI. Sú ťažké, hlučné, nekultivované. Tak benzín, 1,2 HTP nikdy, 1,4 alebo 1,6 snáď, ale ak 1,4 žerie vo Fábii hlavne po diaľniciach nad normu, tak asi ani tu nebude iný. Možno by sa tu hodil 1,4 TSI, ale vraj bude zatiaľ len v športových verziách. A taký 1,6 CRDI, o tom môžu asi zatiaľ len v Seate snívať, macocha matka VW ho svojmu dieťaťu nedopraje, uprednostní svoje deti Polo a Golf. A tak je možné, že Seat zase zostal kdesi na polceste, konečne pekné auto bez poriadneho motora. Škoda.
No neviem, mňa tá pokrčená krčka plechov necháva chladným. Emócie, to je iná planéta, na ktorú Seat ani nevidí (to by jeho modely museli vyzerať celkom inak). V jeho prípade známe "Auto emoción" vnímam len ako prázdny reklamný slogan.
Inak načrtni mi, prosím, význam slovného spojenia "kvalitní filosofie". Obávam sa, že túto časť som adekvátne nepochopil.
Inak načrtni mi, prosím, význam slovného spojenia "kvalitní filosofie". Obávam sa, že túto časť som adekvátne nepochopil.
Klenot je tvým gulášem. Nezbývá, než ti gratulovat 😉 Mám z ibizy pocit veskrze pozivtivní. Jinak ano, o Fabii píši nahoře. Je to sice jiná filosofie, leč obdobně kvalitní. Ibiza těží z té výhody, že u ní nešlo prioritně o kufr, nýbrž o ty emoce. A ty já tam vnímám.
zaujímavé, že ešte nikto nepoukázal na skopírovanie riešenia C-stĺpika z cee´du alebo Mazdy 3...
Ale ten zadek musim pochválit, teď Fabia vypadá jako "holá pr*el" 😄 . Možná je to drzý, ale dal bych tomu cenu jako "nejlepší zadek koncernu" 😉 . Předek taky není k zahození, jenom ten střed auta z boku vypadá jak svázanej korzet... A přístrojová deska? Kvalitní určitě bude, jen vypadá s prominutím jak z dodávky >😒]
Jasne - Škoda-pozitívny nemôže inak. 😄 Ovšem ja by som nenašiel dôvod ani na kúpu tohto, ani keby som sa snažil.
Tak to mi, vážený pane, vysvetli, čím je pre teba toto auto vizuálnym klenotom. Nič osobné proti Tebe, ale zaujíma ma to, lebo na mňa z fotiek zapôsobilo presne opačne. Hrany a plochy rozhádzané v ťažko definovateľnom guláši, v kontraste s veľkými hladkými plochami okien. Pritom keď si obkreslím obvod v bočnom profile, vyjdú mi klasické, až zastaralé tvary s ostrým lomom medzi dlhou, takmer vodorovnou kapotou a čelným sklom. Dokonca mám sklon zvažovať, či Fabia II hoci nevyzerá práve dobre, preda len nie je o chlp kultivovanejšia.
Nová Ibiza nevyzerá športovo, je ako pokrčený list papiera na kolesách. GP je pri nej nudné, ale rozhodne vzhľadnejšie.
Nová Ibiza nevyzerá športovo, je ako pokrčený list papiera na kolesách. GP je pri nej nudné, ale rozhodne vzhľadnejšie.
to je to co mě první napadlo při čelně-bočním pohledu. Opravdové baroko, jak znalci jistě vědí, byl ovšem velmi promyšlený stavební sloh, kde každá křivka, každý geometrický prvek měl svů význam. Tady ho postrádám. Interier se ovšem povedl. Co je však nejdůležitější. Tohle auto díky svým proporcím a technice může začít konkurovat kompaktům. To je jeho největší deviza. Takže to bude určitě dobrá koupě. Ne kvůli emocím, ty bezpohlavní SEAT nikdy budit nebude, ale kvůli poměru cena/výkon.
Snažím se, opravdu se moc snažím Ibizu ocenit, ale pořád vidím nepodařeného křížence Fabie a Hyundaie. To křížení by mi nevadilo, kdyby potomek vypadal k světu, ale někde se stala chyba. Palec letí dolů... :no:
No vidíš, to som prehliadol. Človek ich chce za niečo pochváliť, a ani to nakoniec nevyjde... ;-\ >😁
Nemôžem inak, len súhlasiť. Je to zatiaľ vydarené auto - po vizuálnej stránke. Oveľa viac oku lahodiace ako Fábia. Na tú si stále nemôžem zvyknúť. P 207 mi nepríde nejako originálne a ľúbivé. Ale ženám sa páči, skoro ako ja... >😁
No, poté co jsme nezažili siestu s novou fiestou je tu konečně auto - vizuální klenot. Člověku se chce napsat, že Seat si klíďo mohl odpustit toledální e😜erimenty, vždyť jak je patrno, auta umí.
Tohle jsou eutoemoce v praxi. Do boků protažená obočí a k zadním světlům protiběžná hrana dělají z Ibizy umělecký objekt. Šikmo vzad toho asi moc vidět nebude, ovšem o to potentněji působí šikmý zadní pohled zvenku. To auto ma grády. A opět... na zádi je dravý základ korunován klenoty v podobě zadních světel. Přístrojová deska jak z auta o třídu většího. Bravo.
V subkompaktech jedinečná trefa. Punto dostává zásah přímo na solar. A co bude? No, bude zde elegance 207, vize jménem Fabia, brzy nové POLO, a již zítra emoční ibiza. Palec letí vzhůru :yes:
Tohle jsou eutoemoce v praxi. Do boků protažená obočí a k zadním světlům protiběžná hrana dělají z Ibizy umělecký objekt. Šikmo vzad toho asi moc vidět nebude, ovšem o to potentněji působí šikmý zadní pohled zvenku. To auto ma grády. A opět... na zádi je dravý základ korunován klenoty v podobě zadních světel. Přístrojová deska jak z auta o třídu většího. Bravo.
V subkompaktech jedinečná trefa. Punto dostává zásah přímo na solar. A co bude? No, bude zde elegance 207, vize jménem Fabia, brzy nové POLO, a již zítra emoční ibiza. Palec letí vzhůru :yes:
Tak toto bude asi ten povestný posledný klinec do rakvy s menom Škoda Fabia. Tú si už kúpia asi len staršie ročníky, ktoré sú dosť konzervatívne na to, aby menili značku. Mladší pôjdu zrejme do Seatu. Teda aspoň klienti vyžadujúci auto z "koncernu".
Jedna šablóna - a mraky áut. Nedá sa s jedným kopirákom robiť všetko, myslel som, že v Seate to vedia. Proporcie zostali, len na ne namontovali tvary babky Altey. Auto sa snaží vyzerať moderne, napriek tomu na mňa pôsobí staro, až archaicky (že by fakt tá architektúra ostala pôvodná?), pritom rôzne plochy a hrany sú naukladané tak divoko, že pôsobia neforemne z ktoréhokoľvek uhla pohľadu. C-stĺpik vyzerá, akoby naň už bola norma a všetci ho robili podľa nej, už je to otravné. Štýl interiéru tiež podľa "najlepších tradícií" Seatu - veľké, hladké, nudné plochy, predpokladám, že tvrdé, duniace plasty (týmto ma dostala do kolien Altea, na moje prekvapenie v Leone je už palubka tip-top).
Suma-sumárum iba rozčarovanie, obdiv ani uznanie sa nekoná. Snáď až po zoznámení sa naživo. 😉
P.S.Zaujímavé, na rovnakej platforme ako má Fabia sa dá urobiť aj širšie a priestornejšie auto. >😁 :yes:
Suma-sumárum iba rozčarovanie, obdiv ani uznanie sa nekoná. Snáď až po zoznámení sa naživo. 😉
P.S.Zaujímavé, na rovnakej platforme ako má Fabia sa dá urobiť aj širšie a priestornejšie auto. >😁 :yes: