Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Avatar - ricz73
2. 10. 2004 17:27
Sw+GPS
Ahoj, pokud vim, tak Route66 prodava navigacni balicek pro PDA, ve kterem je CF GPS prijimac a ulicni sw cele Evropy, to cele za cca 12 tis. Bylo to na www.66.com, ale uz jsem se tam dlouho nekoukal... Jinak ja mam R66 Professional v notebooku a je to špička.
neregistrovaný "yyyyy"
30. 9. 2004 23:58
Re: TomTom, Michelin a další
k tomu PS bola celkom pekna sada map, ale vzdy sa najde nieco co chyba, tak vdedy sa ten export hodi ... v kazdom pripade aj autoroot aj tomtom route planner a aj PS su len MAPY nie navigacia, ze sa tam da urobit cesta neznamena ze je realna ... na navigaciu treba daleko podrobnejsie mapy, schemy krizovatiek, jednosmerky ... no a dan je prave ta velkost databazy, takze moc ma netrapi ze ten PS nema trasu, v takom malom rozsahu je aj tak uspesnejsie skusene oko cloveka, pouzil som to mozno raz alebo 2x inak pouzivam tomtom, ten ma ovela rozumnejsie ovladanie
neregistrovaný "našrot"
30. 9. 2004 20:59
Re: TomTom, Michelin a další
yyyyy: Londýn pod PStreets existuje i bez exportu docela dost podrobný (mám pocit, že je ke stažení na www.mappoint.com), ale ty PStreets mají drobnou vadu v tom, že neumí plánovat trasu...
neregistrovaný "Rabukate1"
30. 9. 2004 00:15
Re: Navigace v autě
nepouzivam, ale proc zrovna to???
neregistrovaný "yyyyy"
29. 9. 2004 23:09
Re: TomTom, Michelin a další
este je tu stale moznost nudzovo pouzivat autoroot a exportovat prislusnu mapu do pocket streets - londyn zaberie asi 10MB aj s okruhom a je to v celku rozumne podrobne ... daleko viac podrobnejsie ako tomtom routplanner (nie navigator)
neregistrovaný "našrot"
29. 9. 2004 22:19
TomTom, Michelin a další
Pro ČR a SR pokud si člověk nekupuje specializovanou GPS, tak do auta asi PocketKIM - TomTom není špatný, ale má několik drobných vad:

a) pokud je mi známo, tak nová verze (tedy TomTom Navigator 3, což je už snad jediné co se dělá), už zase nemá mapu ČR

b) mapy TomTomu jsou extrémě obrovské, takže bez minimálně 1GB flash karty bych se po více než jednom evropském státu, kde chci navigaci využívat, nevydával (pro srovnání např. detailně zpracované Rakousko od Garminu pro PDA GPS má cca 25 MB, od TomTomu 10x tolik). PocketKIM celý zabere asi 15 MB a jeho vada je prý taková, že občas tvrdí, že nevidí žádný satelit... Jinak je fajn.

Pak existuje ještě SmartMaps, což je mapa "bitmapová" a ta zase zabírá dost (Praha a okolí cca 25MB, zbytek ČR 45...)

Michelin neznám, ale jak jsem koukal, tak bych neřekl, že ta kompletní mapa Evropy bude nějak podrobná - systém mají stejný jako TomTom, akorát ten MapSonic je na 4 CD a TomTom na 9ti...

Takže obecně bych řekl, že volba mapy záleží spíš na tom, jaké máš PDA - tedy pokud ti zbyde nějaké místo na paměť, tak je to v podstatě fuk, pokud ne, tak vybírat podle toho. Pokud jde o přístroj, tak já osobně bych vzal CF (nebo SD) GPS, protože je to pěkně kompaktní a nepotřebuješ do auta 2 nabíječky. Pokud máš málo rozšiřujících slotů, tak pak alternativa je Bluetooth GPS na baterky (dělá se i typ jen s CL kabelem, což použítí GPS dost omezuje). Pokud nemáš ještě ani jedno, tak si pořiď něco, co je jak PDA tak GPS (s OS PocketPC je to třeba Yakumo, s PalmOS je to třeba Garmin iQue - k té se dostane i komplet mapa Evropy a ČR, ale stojí 2x tolik).
neregistrovaný "r400"
28. 9. 2004 13:34
TomTom, Michelin a další
Jakou máte kdo zkušenost s navi sw pro PDA. TomTom vypadá podle marketingu velmi zajímavě, ale jen sw za 11tis mi přijde drahé. Michelin stojí cca 199 Eur, ale nemá ČR. Našel jsem zajímavý produkt MapFactor - www.mapfactor.cz s podle mě dost atraktvní nabídkou set GPS + SW.

Máte s tím někdo zkušenost? Kde je zakopaný pes? Je mi divné, že se prodávají tak "lacino".

Trochu mě zarazila poznámka o navigaci na předem definované trase. Co to znamená?

Díky za každý názor..
24. 9. 2004 10:19
Re: Navigace v autě
skkd> no, je to mozne ze je z nasich lokalnych ciest popleteny :)

ja som isiel do Dudiniec, nikdy v zivote som v tom kraji nebol a naozaj musim povedat ze na prvy krat ma to tam doviedlo a to tabulu so smerom na Dudince som videl prvu asi 5km pred Dudincami, takze som siel totalne naslepo. 1*
neregistrovaný "02"
24. 9. 2004 09:41
SW ??
Pánové, potřebuji poradit. Chci si koupit PDA + GPS modul to už vím, ale není mi jasný sw? Pro česko, SK, A, D, PL, I, H, CH + jugoška(bývalá) který soft je nejlepší?? Aby tam byly i jednosměrky a to i unás!!

Moc dík za každou radu. Jo, vím že jsou dva formáty (Ipaq a ten druhý) to je zatím jedno, budu to mít v autě + kolo. Každá rada dobrá z praxe...

Pavel
neregistrovaný "skdd1"
23. 9. 2004 23:38
Re: Navigace v autě
v mapsource ani v navigacnom to nevidim ale 100% to tam je. Najdi si jednosmerku (napr. tolsteho) a daj cestu opacne ako ide, uvidis kade ta posle. Aj ked idem po viedni tak ma odnaviguje velmi presne a vieden je plna jednosmeriek.

Jednosmerky vyznacuje na mape skor PocketStreets od MS ale ten zase nema slovensko.

Podla mna cely problem je akurat vo fw a mozem zavolat do conanu nech povedia, ci sa to niekde "neda zapnut".

Co ma skor stve na 276 je autorouting, ktory ta posle po takych cestach, ze az pozeram. Minule som siel do NZ a poslal ma lokalkami. Je pravda, ze to bolo rychlejsie ako galanta/sala ale ako vodic som sa "namakal" (nepoznal som cestu).
23. 9. 2004 23:32
Re: Navigace v autě
skkd> vsetko co si napisal samozrejme mam. ale ze by boli vyznacene jednosmerky som si nijako nevsimol. mas to vyznacene aj graficky na mape, alebo si to len myslis podla toho ako naviguje?
neregistrovaný "skdd1"
23. 9. 2004 23:18
Re: Navigace v autě
Matus: tu mapu co mas v navigacnom tak to je velmi hruba mapa, iba zo zakladnymi cestami. Ak chces ulicne mapy celej zapadnej europy kup si Carkit pre 276C a tam je 128MB karta, drziak do auta a CitySelect 6. Ale to uz asi vies, kedze mas Slovakia roads a ta sa da dat iba na kartu (276 nema internu pamat).
neregistrovaný "skdd1"
23. 9. 2004 23:15
Re: Garmin a jednosmerky
ano mam tam jednosmerky, a z palisad ma to poslalo cez sladkovicovu a tolsteho. Aku mas verziu roadsov? 3.00? A fw mas 2.70?

Skusal som to aj v mapsource aj v navigacnom ide to ok. Ty si robil find/waypoint/goto alebo cez menu/menu/route/menu/newroute?
23. 9. 2004 22:54
Re: Garmin a jednosmerky
skkd> mam 276C. ty tam fakt mas jednosmerky? budem na to musiet kuknut

ked som to skusal v BA, tak ma to z palisad poslalo na stefanikovu dolava...to ma dost zarazilo :)
neregistrovaný "skdd1"
23. 9. 2004 21:07
Garmin a jednosmerky
Mam Garmin 276 a mapu Slovakia Roads. Oproti 60CS (co ma asi Matus) skoro ziadny rozdiel v pristroji (okrem displeja a par prkotin, podobny fw). Mapa slovakia roads, ma jednosmerky a garmin ich bez problemov rozozna. Matus mozes vyskusat napriklad na banskobystrickej pri prezidentskom palaci, zarucene ta naviguje spravne (az na ten prejazd z toho parkoviska ten asi neexistuje, pojdem sa tam mrknut) alebo na uliciach ako vysoka si to odskusas velmi pekne.

Mam aj EuroCitySelect a mapa londyna je v nom dost podrobna na to aby si jazdil autom.

Jedine co je na figu je mapa Slovakia Topo kde su sice vynesene vrstevnice ale nie su v nej "vysky", t.j. profil trate si nepozries v 3D mode.
23. 9. 2004 15:24
Re: Navigace v autě
nasrot bohuzial sa to neda.

to cd je viazane iba na jeden vyrobny seriovy kod garminu, autorizacia je po inete, takze tak...maju to asi slusne ochranene
neregistrovaný "našrot"
23. 9. 2004 14:27
Navigace v autě
matuS: a šlo by, že bych si ho třeba nějak od tebe stáhnul? Vyměním třeba za CitySelect USA.... Nebo za cokoliv jiného ;o) Je totiž zcela nesehnatelný - když jsem si kupoval tu GPSku, tak jsem si myslel, že doma mapu Evropy a ČR mám, ale když jsem se s tou GPS vrátil domu, tak jsem zjistil, že je ta moje mapa nekompatibilní... Případně radši nasrot@post.cz

ad Londýn: docela dobré mapy jsou přímo od MS PocketStreets, akorát tam nejsou vyznačené jednosměrky a nemají myslím hledání cesty. Jinak ještě třeba TomTom City Navigator či jak se to jmenuje je prý docela dobrý (a dá se rozumně sehnat ;o) ).
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 23:16
Re: Navigace v autě
urcite existuje...
22. 9. 2004 22:29
Re: Navigace v autě
madein> takze v softe ktory je dodavany k tomu co mam doma nieje v londyne vyznacena ani jedna ulica...

ale predpokladam ze taka mapa urcite existuje, takze ked si ju dokupis, nebude problem.
22. 9. 2004 22:25
Re: Navigace v autě
stavros> mam tam european city select v6

pozeral som to len tak zbezne, a moc ulic tam v mestach vyznacenych nieje...
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 21:04
Re: Navigace v autě
ten asus ma aktivni, ale na slunci de taky blbe videt...
neregistrovaný "novak1"
22. 9. 2004 20:23
Re: Navigace v autě
mam Garmi GPSMAP 60CS. Teprve pár měsíců (předtím jsem měl Vistu). Routing jsem testoval při cestě na Sicílii. Celkem to šlo, ale čím níže jsem jel tím to hůře routovalo.

Testoval jsem i PDA (Loox600) ale měl jsem problémy s čitelností displeje při různých úhlech dopadu osvětlení. Tenhle Garmin má displej perfektní vždy. (takový mít na mobilu...).
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 18:54
Re: Navigace v autě
v londyne je pokud vim hodne oblibeny palm a ipaq, tak snad na jeho platformu bude nejaky lepsi soft special 4 london...
neregistrovaný "madein1"
22. 9. 2004 17:45
Re: Navigace v autě
To je pro cestování dobré, ale jezdím hodně i po Londýně, takže potřebuju detailně ten Londýn, včetně ulic jako Zapadlá 6 a jednosměrek, dík
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 16:04
Re: Navigace v autě
"Hele, to už jsem taky zkoušel, zas až tak omezený nejsem, ale mě nějak netáhnou reklamní kecy prodejců a tak podobně, spíše mě zajímá něco z praxe a ne jen nějaké neurčité sliby a krčení ramen co to všechno umí a co ne a když kupuješ sám úsměv a když zjistíš, že to neumí to co potřebuješ tak se v obchodě tváří, že tě neznají......"

Videl jsem to navlastni oci jak to slape, je to fakt dobre...

nejaky ASUS barevny display da se poridit za 4000, GPS modul za 3000 + software pro ceskou republiku. Testovano na ceste do havlickova brodu, havlickuv brod mapa ma pouze hlavni tahy, takze ti to nenajde ulici zapadla 6, ale kdyz je treba zacpa na dalnici a ty to vidis z dalky tak sjedes z dalnice a za chvili te to upozorni ze jsi zmenil planovanou trasu a nabidne alternativni, coz je jedna vyhoda, a samozrejme to ukazuje ze mas treba sjet na vedlejsi a tak... Proste si naplanujes odkud kam chces jet, ale to asi znas... co sces vedet vic??? Je to jedno, slape to skoro na vsem, jestli chces tak ti to zjistim presne, ale bude to chvili trvat, ja se ridim citem, ne GPS
22. 9. 2004 15:29
Re: Navigace v autě
nasrot> neviem, pozriem. mapu europy tam mam ale ako sa vola neviem
22. 9. 2004 15:27
Re: Navigace v autě
Madein, ano tento garmin je vodotesny (vydrzi 2m pod vodou 1/2 hodinu) a otec si ho kupil na motorku, takze odporucam.

co sa tyka jednosmeriek v londyne, tu ide o to ako je spracovana mapa, myslim ze ak je v mape napisana jednosmerka, garmin by to mal vediet rozoznat. Bratislavska mapa jednosmerky nema, podla mna je to chyba mapy

ak si na to spomeniem, pozriem doma, ci mam aj mapu londyna a ci su tam jednosmerky
neregistrovaný "STAVROS11"
22. 9. 2004 15:23
Re: Navigace v autě
to Rabukate: rozved to trochu s tou navigackou za 8000,- Dik, nahod prosim kontakt, treba web
neregistrovaný "našrot"
22. 9. 2004 15:10
Re: Navigace v autě
No já si právě celý nedočkavý koupil Garmina cf que 1620 (to je pěkná skladná 12ti kanálová GPSka do CF slotu do PDAčka) a jsem téměř znechucen... ona mi totiž v mém PDA nefunguje, ačkoli to Garmin před koupí tvrdil, že to fungovat má a teď mi říkaj, že mám tedy holt smůlu, když mi to nefunguje. A vrátit jí nemůžu, takže si budu muset kvůli pitomé GPSce kupovat nové PDA, což znamená, že starého se zase nezbavím, protože nemám prodejní geny (podobně mi doma leží nový dig. foťák)... No ale když už budu vrážet peníze do toho PDA tak chci vědět, jak přesně to funguje a co můžu čekat (rychlost počítání trasy, přesnost, když to nemůže být napojené na kola a volant auta atp.). A taky mimochodem >matuS: ty k ní máš CitySelect Europe?
neregistrovaný "madein1"
22. 9. 2004 10:55
Re: Navigace v autě
Hele, to už jsem taky zkoušel, zas až tak omezený nejsem, ale mě nějak netáhnou reklamní kecy prodejců a tak podobně, spíše mě zajímá něco z praxe a ne jen nějaké neurčité sliby a krčení ramen co to všechno umí a co ne a když kupuješ sám úsměv a když zjistíš, že to neumí to co potřebuješ tak se v obchodě tváří, že tě neznají......
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 10:50
Re: Navigace v autě
chlape, byt tebou je to jednoduche udelam si to sam a skus se zeptat pana googleho >:D
neregistrovaný "madein1"
22. 9. 2004 10:49
Re: Navigace v autě
No, v podstatě jde o to, že bych jí rád používal v autě i na motorce, takže aby byla přenosná (PDA) a fungovala na ní Evropa + Londýn, ale právě centrum je plné jednosměrek, takže asi z toho co píšeš to nebude zařízení pro mě.
22. 9. 2004 10:44
Re: Navigace v autě
ja mam Garmin, volajaky model za 30.000

funguje to dost dobre, ale nie bezchybne, mam kupeny aj routing na Slovensko, ale ma problemy napr s jednosmerkami, ale zato su tam nieken vsetky ulice najvacsich miest Slovenska ale aj cisla domov!

Inak je tam aj hlasove citanie prikazov, vyhladavanie funguje velmi dobre, citatelnost displaja je super, akoze nemam vyhrady k tomuto zariadeniu, len asi 3 dni mi trvalo nez som sa to naucil relativne dobre ovladat.

co ta presne zaujima, co sa tyka uzivatelskych skusenosti, nech ti mozem poradit?
neregistrovaný "madein1"
22. 9. 2004 10:44
Re: Navigace v autě
Jo, něco takového jsem měl přesně namysli, ne stacionární pouze v autě, na tom PDA by to bylo super, máš na něj nějaký link?
neregistrovaný "Rabukate1"
22. 9. 2004 10:15
Re: Navigace v autě
kamos to montuje do aut, je to zalozeno na PDA a gps do SD slotu, perfektni vec... cca 8000
neregistrovaný "madein1"
21. 9. 2004 23:27
Re: Navigace v autě
Ahoj, docela dobra otazka a prima téma, sám přemýšlím nad nějakou navigací, takže jakkoukoli radu a postřeh uvítám >:D
neregistrovaný "našrot"
21. 9. 2004 23:24
Navigace v autě
Někam se to původní téma vypařilo, takže nově... má otázka: používáte někdo GPS Garmin? Pokud ano, jak jste spokojeni?