0
V poslední době se mi začalo stávat, že pokud řadím z 1 na 2, tak zhruba v polovině cítím, jako by řadící páka o něco škobrtla, přičemž z 3 na 2 je to v pohodě. Dřív se mi to nestávalo. Nevíte čím to může být? (Ford Fiesta 99)
rekl bych ze se zacina byt citit opotrebovani. Zatim to jen citis ? (nebo i slysis???? razeni mezi 1 a 2 nahoru je neje😜onovanejsi a taky tam jsou nejvetsi rozdily v otackach pri razeni - nejvetsi skok prevodoveho pomeru. Treba uz by chtel vymenit i olej v prevodovce (popr. zkontrolovat stav).
Zatím je to jen slyšet, když zkusím zařadit "nasucho" (s vypnutým motorem), tak to nedělá. Když si za jízdy dám záležet a zařadím pomalu, potom to je skoro v pohodě. Myslíte že se to zlepší, když budu řadit při méně/váíce otáčkách? Je pravda že nedávno jsem nějak zprasil zařazení mezi 1 a 2 (málo vyšláplá spojka) a něco tam zarachotilo, po nějaké době to pak začalo škobrtat právě mezi tou 1 a 2.
myslim, ze se to zlepsi kdyz nebudes radit tak rychle nebo kdyz budes radit na 2x tj. spojka neutral vyslapnout spojka rychlost (jako u nakladaku), tim bude mit synchron delsi dobu na svoji praci.
To ale problem neresi (zatim bych to ale neresil)
To ale problem neresi (zatim bych to ale neresil)
leccos zachrání proplach převodovky---- vypustit olej, nalít vyplachovací (řidší), projet tak 100-200km, vypustit a nalít novej olej.