Díky za odpovědi + rady!
Asi to budu muset nechat opravdu na někom zkušenějším....než jsem já.
Jinak; dali byste přednost Focusu, Peugeotu 206 nebo snad něčemu úplně jinému. Známý přišel s nabýtkou, že mě veme do Holandska (Utrechtu), že je tam jakýsi autobazar, na internetu nabízí právě Focuse a Peugeota za podle mě dobré ceny...máte s nákupem v zahraničí někdo zkušenosti?
Asi to budu muset nechat opravdu na někom zkušenějším....než jsem já.
Jinak; dali byste přednost Focusu, Peugeotu 206 nebo snad něčemu úplně jinému. Známý přišel s nabýtkou, že mě veme do Holandska (Utrechtu), že je tam jakýsi autobazar, na internetu nabízí právě Focuse a Peugeota za podle mě dobré ceny...máte s nákupem v zahraničí někdo zkušenosti?
Sehnat Focuse, ci 206 do 150tisic? To musi byt nejake bouracky, ne? Jinak ja odobne bych se s takovouto castkou poohlizel po starsim Fiatu. Nebo z novejsich aut jsem zatim neslysel mnoho kritiky na Suzuki Swift.
No nejsou za 150000Kč, ale do 6000EUR je na internetu 7 vozů r.v.2000, nebouraný...
Pokud chceš organizovat dovoz sám,počítej s tím že něco stojí transport auta do CZ a přihlášení.Nezapomeň taky na jeden detail, a sice že aspoň 10% kupní ceny bys měl mít v záloze na "neočekáváné výdaje" typu nový olej+filtry a IMHO i rozvody, nikdo ti taky nedá do auta novou baterku, namátkou třeba destičky, sem tam nějaký čep atd.Jsou to možná blbiny,ale nemá smysl vypláznout 150 kolíků za auto a paxe na něj chodit dívat protože nemáš na běžný servis který vypustil někdo před tebou. Jinak souhlas s Mitsi, hatchback dle tvého zadání může bejt Matiz nebo i VelSatis.....
Suzuki swift za tuto cenu sezenes pomalu novou (2-3r starou) - oni byly dost levny pri prodeji. A je to auto co si dost kupujou prave zacatecnici kvuli velmi dobre spotrebe a spolehlivosti - zrovna na tipcars.cz neni swift roku 2002 drazsi nez 154000
Snaz se spise schanet japonce - tam mas vetsi sanci ze bude ok.
Co takova mazda 323 ta by se ti i libila a spolehlivost taky spickova.
Levne sezenes i korejce ale starsim bych moc neveril - ty novy jsou uz PRY nekde jinde
Snaz se spise schanet japonce - tam mas vetsi sanci ze bude ok.
Co takova mazda 323 ta by se ti i libila a spolehlivost taky spickova.
Levne sezenes i korejce ale starsim bych moc neveril - ty novy jsou uz PRY nekde jinde
1/ zřejmě vůbec nevíš, co potřebuješ (podle Tebou vyjmenovaných parametrů, resp. "zadání" - takové auto totiž chce každý, ale málokdo si pod tím umí něco konkrétního představit);
2/ po téměř 30 letech řidičské praxe a milionu najetých km, během nichž jsem vystřídal řádově desítky aut a stovky dalších "otestoval", jsem si téměř jist, že pod "bezpečným autem" si Ty (bezpochyby ovlivněný dnešním marketingovým tlakem) představuješ něco úplně jiného jiného, než já;
3/ obdobně nevím, co chápeš pod pojmem "spolehlivé auto" (pro toho, kdo si na cestě umí vyměnit např. spálenou pojistku je spolehlivost o něčem jiném, než pro toho, koho takováto blbina definitivně odstaví u krajnice).
Závěr: Jestliže o autech skutečně nic nevíš, napálí Tě úplně každý!!! Takže si napřed ujasni, k jakému účelu (budeš jezdit sám nebo v "plném obsazení"?) to auto budeš využívat, kolik km hodláš v průměru najet za rok a na jakých trasách (dlouhé, krétké, v ČR nebo i v zahraničí), budeš-li ho garážovat nebo ne, jak dlouho (kolik let) ho budeš chtít "držet", kolik jsi připraven "sypat" do jeho provozu a oprav atd. atd. Následně si mezi svými dobrými přáteli (kteří nemají žádný zájem Tě napálit) najdi někoho, kdo toho o autech ví alespoň o dost víc, než "průměrný občan" - pozor ale na zaslepence, kteří se za "odborníky" rádi vydávají, ale ve skutečnosti vidí jen tu "svou značku"! Tomu dotyčnému pak plně svěř výběr vozu pro Tebe s tím, že Ti stejně nezbyde než věřit, že v rámci Tvého zadání a jeho úsilí vybral nejlépe, jak mohl.