Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Zdravim všechny piráty silnic 😄 Je mi 18 a potřebuju poradit (od odborníků) jaký ojetý auto koupit. Mám cca 150000Kč, mělo by to být něco spolehlivýho, bezpečnýho atd. nejlíp hatchback 5dv. Jaký auta nebrat? Pište vaše názory. Autům moc nerozumim, tak se nezlopte...díky i za "urážlivý" reakce
Na Tvůj dotaz neexistuje smysluplná odpověď, neboť😒br />
1/ zřejmě vůbec nevíš, co potřebuješ (podle Tebou vyjmenovaných parametrů, resp. "zadání" - takové auto totiž chce každý, ale málokdo si pod tím umí něco konkrétního představit);

2/ po téměř 30 letech řidičské praxe a milionu najetých km, během nichž jsem vystřídal řádově desítky aut a stovky dalších "otestoval", jsem si téměř jist, že pod "bezpečným autem" si Ty (bezpochyby ovlivněný dnešním marketingovým tlakem) představuješ něco úplně jiného jiného, než já;

3/ obdobně nevím, co chápeš pod pojmem "spolehlivé auto" (pro toho, kdo si na cestě umí vyměnit např. spálenou pojistku je spolehlivost o něčem jiném, než pro toho, koho takováto blbina definitivně odstaví u krajnice).

Závěr: Jestliže o autech skutečně nic nevíš, napálí Tě úplně každý!!! Takže si napřed ujasni, k jakému účelu (budeš jezdit sám nebo v "plném obsazení"?) to auto budeš využívat, kolik km hodláš v průměru najet za rok a na jakých trasách (dlouhé, krétké, v ČR nebo i v zahraničí), budeš-li ho garážovat nebo ne, jak dlouho (kolik let) ho budeš chtít "držet", kolik jsi připraven "sypat" do jeho provozu a oprav atd. atd. Následně si mezi svými dobrými přáteli (kteří nemají žádný zájem Tě napálit) najdi někoho, kdo toho o autech ví alespoň o dost víc, než "průměrný občan" - pozor ale na zaslepence, kteří se za "odborníky" rádi vydávají, ale ve skutečnosti vidí jen tu "svou značku"! Tomu dotyčnému pak plně svěř výběr vozu pro Tebe s tím, že Ti stejně nezbyde než věřit, že v rámci Tvého zadání a jeho úsilí vybral nejlépe, jak mohl.
To bola veľmi diplomatická odpoveď. A ako je u Mitsiho obvyklé - aj pravdivá. Ja len dodám že obecne sú jazdený najlepší japonci. Ale pozor, vždy záleží hlavne na konkrétnom kuse. Ak nájdeš "uloženku", môže to byť aj čokoľvek iné. A pamätaj - technický stav závisí od majiteľa/ľov auta. Preto ak sa dá, radšej kúp auto od známeho alebo od niekoho, koho auto poznáš a vieš čo s ním bolo robené, a ako používané. A rozhodne nekupuj sám. Viac hláv, viac rozumu. :idea:
Díky za odpovědi + rady!

Asi to budu muset nechat opravdu na někom zkušenějším....než jsem já.

Jinak; dali byste přednost Focusu, Peugeotu 206 nebo snad něčemu úplně jinému. Známý přišel s nabýtkou, že mě veme do Holandska (Utrechtu), že je tam jakýsi autobazar, na internetu nabízí právě Focuse a Peugeota za podle mě dobré ceny...máte s nákupem v zahraničí někdo zkušenosti?
Sehnat Focuse, ci 206 do 150tisic? To musi byt nejake bouracky, ne? Jinak ja odobne bych se s takovouto castkou poohlizel po starsim Fiatu. Nebo z novejsich aut jsem zatim neslysel mnoho kritiky na Suzuki Swift.
No nejsou za 150000Kč, ale do 6000EUR je na internetu 7 vozů r.v.2000, nebouraný...
Pokud chceš organizovat dovoz sám,počítej s tím že něco stojí transport auta do CZ a přihlášení.Nezapomeň taky na jeden detail, a sice že aspoň 10% kupní ceny bys měl mít v záloze na "neočekáváné výdaje" typu nový olej+filtry a IMHO i rozvody, nikdo ti taky nedá do auta novou baterku, namátkou třeba destičky, sem tam nějaký čep atd.Jsou to možná blbiny,ale nemá smysl vypláznout 150 kolíků za auto a paxe na něj chodit dívat protože nemáš na běžný servis který vypustil někdo před tebou. Jinak souhlas s Mitsi, hatchback dle tvého zadání může bejt Matiz nebo i VelSatis.....
Suzuki swift za tuto cenu sezenes pomalu novou (2-3r starou) - oni byly dost levny pri prodeji. A je to auto co si dost kupujou prave zacatecnici kvuli velmi dobre spotrebe a spolehlivosti - zrovna na tipcars.cz neni swift roku 2002 drazsi nez 154000

Snaz se spise schanet japonce - tam mas vetsi sanci ze bude ok.

Co takova mazda 323 ta by se ti i libila a spolehlivost taky spickova.

Levne sezenes i korejce ale starsim bych moc neveril - ty novy jsou uz PRY nekde jinde