Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Cawte....rozmyslam nad kupov maleho auta a rozhodujem sa medzi Hyundai GETZ 1,3 a TOYOTA YARIS 1,0.Getz u mna vyhrava,lebo je lacnejsi.Ake mate skusenosti stymito autami?poradte co sa viac oplati?
matuS
sestra ma yaris 1.0 a je to OK

podla mna slusne auticko, pekne, na vysokej tech. urovni a spolahlive

teraz ide na trh novy yaris tak tento stary by sa mal dat zohnat za lepsie ceny. pokial viem aj teraz prebieha nejaka akcia (klima zdarma atd)
co ja se mel docineni s yarisem, tak musim rici, ze to auto me pouze zklamalo... nynejsi motor a jizdni vlastnosti jsou dost slabe; navic cena je dle meho nazoru oproti konkurenci vysoka. Co treba Ibiza v 1.2 ?
matuS
mozes byt konkretnejsi co ta sklamalo?

snad nie to ze ten motor ma z litra vyssi vykon ako 1.4MPI 😊
Podobnou otazku jsem resil pred pul rokem. Veskere produkty ze staje VW (Ibiza, Fabia, ...) jsem skrtnul, protoze po dovybaveni u klimu, ABS, airbagy, ... ulitnout. Rozhodoval jsem se mezi Yarisem 1.0 a Microu 1.0. Manzelce se vic libila Micra a po pul roce deniho jezdeni maximalni spokojenost. Prekvapilo mne, ze Micra je vevnitr vetsi nez Fabie. O Getzu jsem uvazoval do chvile, nez jsem zazil ochotu personalu v Pruhonicich. V Yarisu jsem jel zkusebni jizdu - jako auto na dojizdeni do prace bez problemu - v porovnani s Microu je rozhodne houpavejsi. Ocekaval bych, ze Yaris bude mit mensi spotrebu a bude v levnejsim povinem ruceni. Servis bude o neco drazsi, o to mene jej budes potrebovat.
modus ponens
Getz vyzera byt sikovny, ale ma jednu (podla mna obrovsku) nevyhodu. A sice, ze je to Hyundai. Presnejsie, pristup predajcov a servisov je katastrofalny. A najma na ten servis sa doplaca najviac... 😢

Ja som pred casom riesil dilemu Yaris 1.0 vs. Punto 1.2 59kW. Vyhralo Punto.
ospravedlnujem za chybu nie oblati ale oplati...