Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "Kocour1"
28. 4. 2005 16:28
Re: A co logan?
chce do 1.350 ccm a Logan taky není pozink. Taky nechci sedan
neregistrovaný "R.Barrichello"
28. 4. 2005 16:10
Re: A co logan?
Nejměkčí auta jsou staré a starší ameriky.... :D
neregistrovaný "Burža"
28. 4. 2005 14:55
A co logan?
Jeste se vratim k tvrdosti podvozku: nemyslim si ze jsou nase cesty vhodne na tvrdsi podvozek, spise naopak. Alespon na morave je to samy vymol a to nejenom po zime. Mezi nejmekci auta bych ale zaradil francouze a to specialne renault. V peugeotech jsem jezdil jen ve vyssich modelech a tam je mekci podvozek samozrejmosti. Citroeny neznam.

Sovnani fabie a accentu: nejel jsem poslednim modelem accentu(jen starsimi), ale starsi modely pred r.v.2000 maji na svou dobu a stari slusny podvozek (uplne nekde jinde nez felicie). Takze predpokladam, ze po faceliftu by to melo byt jeste o dost lepsi. Co se tyce fabie, tak ta ma dle meho nazoru vyborny podvozek (dobre drzi a vyrovnava nerovnosti), ale tim veskere vyhody fabie konci. Motory jsou slabsi a s vyjimkou 1.2 i ziznivejsi a cena je silene nadsazena. Prostoru je v accentu taky vice, laespon vzadu urcite. Snad jen jeste razeni bude u Fabie asi lepsi....

A co takhle Logan?
neregistrovaný "PeterJ"
16. 4. 2005 23:43
Bez nadpisu
Tak so si pozeral tu garancnu knizku a mali by fakt menit iba olej a filter + ta prehliadka ostatnych casti. Sviecky az po troch rokoch, alebo 45tis.km.
neregistrovaný "Kocour1"
13. 4. 2005 16:34
Re: Re:
díky za link, já doteď žádný crash test nového accenta nesehnal
neregistrovaný "PeterJ"
13. 4. 2005 16:00
Bez nadpisu
pridavam este ten link

[odkaz]
neregistrovaný "PeterJ"
13. 4. 2005 15:53
Bez nadpisu
OK. Vecer sapozriem do garancnej knizky co sa ma menit po roku a vyslovene im poviem ze nic viac nechcem. Diky za radu. Co sa tyka toho Accentu....pozeral som si to..mas pravdu je to novy model, nasiel som testy co robila ANCAP, co je australska obdoba Europskeho NCAP. vyslo to zhrubo rovnako s getzom.

tak asi tak
13. 4. 2005 14:39
Re: Re:
to PeterJ:

som zvedavy na vysledok Tvojej garancky. Ja som sa dopocul, ze Hyundai servis (neviem vsak ktory) si rad zapocita (je jedno, ci aj vymeni) vymenu chladiacej kvapaliny, hoci ta sa meni najskor po 2 rokoch (podla modelu). Po 9tis. km by Ti mali vymenit olej (+ olejovy filter samozrejme) a to je asi tak vsetko. Nejaka kontrola, ci je vsetko v poriadku, ale skor len opticka. Mas uplne nove auto. Ak Ti budu chciet menit sviecky, tak vedz, ze bud Ta maju za blbca, alebo su sviecky naozaj zle a to by som pri 9tis. km riesil reklamaciou.

Btw, ja uz preventivne v servise hovorim, aby mi nedolievali vodu do ostrekovacov, lebo tie ceny, co si za nu uctuju - to este aj olej je pri nich malo predrazeny. :shock:
neregistrovaný "Kocour1"
13. 4. 2005 14:20
Re: Re:
nemůžu souhlasit :-) Accent s crash testy je z roku 98 - takže to je první generace. Od roku 2000 je druhá generace a ta prošla v roce 2003 faceliftem. Jiná maska a přední a zadní světla
neregistrovaný "PeterJ"
13. 4. 2005 13:31
Bez nadpisu
Zdravim vsetkych. Tak ja vlastnim Hyundai Getz takmer rok a najazdil som bezmala 9000km. Mousim povedat ze zo zaciatku som cakal od toho auta trosku viac, nakolko pred kupou som si osobne preklepol vsetky auta tejto triedy na skusobnych jazdach a zdal sa mi najlepsie vyladeny a aj cena bola jedna z najlepsich. Motor je 1.1l s vykonom 47kW. Prave vykonost noveho auta ma dost prekvapila, nakolko na testovacej jazde s rovnakym motorom to bolo neporovnatelne lepsie. Avsak len nedavno, cca po 7500 km sa motor spamatal a pravdu povediac je tak asi o 50% lepsi ako bol na zaciatku. S krutiacim momentom toho moc asi uz nenarobim, takze v kopcoch sa radsej do nejakych nahanaciek ani radsej nepustam. Co sa tyka spolahlivosti, raz sa mi stalo ze auto nenastartovalo. Vlastne stalo sa to manzelke, ja som bol vtedy v GB. Vybavene asi za 2 hodinky. Uz sa to viac nestalo, aj tak servis objednal novy starter a o dva mesiace mi ho preventivne vymenili. Sice manzelka mala trosku problemy s odtahovkou, ktora pracovala pre hyundai, ale po telefonickej konzultacii s riaditelom servisu to bolo vsetko zadara.

Obcas sa stalo ze v aute zacalo nieco drncat, ale vzdy ked som sa na to pozrel to bolo nieco na sposob....ze bezp. pas na detskej sedacke sa hompalal tam kde nemal, alebo to boli obaly od CDciek atd. Jedine co drncalo od zaciatku tak do bola SPZka, kde som to vyriesil hned.

Nie je pravda ze podvozok je tvrdy ako svi..., on je tvrdy ako dve svi... .

V meste ako BA je to dost citit, avsak mimomesta tiez hlavne cestujuci na zadnych sedadlach si uziju. Na druhu stranu sa mi ovela lepsie vyhyba tym vymolom, kedze auto sedi jak pribite, tym padom nerozbijam podvozok. Mozno na maksemo podvozku by si clovek po prejdeni nejakej jamy nic nevsimol, avsak podvozok by to urcite neuvital a po par takychto jamach...no nechcem pomysliet. O dva tyzdne idem na prvu garancku. Uvideme ako to bude vyzerat potom...Vymena oleja, sviecky, filtre atp.

Jedinu vyhradu mam k malemu kufru, ktory je fakt maly. Kociar sa zmesti len tak tak, nic vaccsie do neho uz nevpracem.

Inak zatial s autom spokojnost.

Inak Accent je len facelitovany stary model, takze tie crash testy a podobne je mozne aplikovat aj na novy model.
neregistrovaný "Klíma Josef"
12. 4. 2005 20:42
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Stejný problém co máte vy jsme měli i my. Z nabídky která je na trhu jsme nevěděli pro které auto se rozhodnout. Doporučuji vám se v obou autech projet a rozdíl je patrný po několika ujetých km.

Škoda Fabia je konstrukcí dnes zastaralá a cena neodpovídá tomu co za své peníze dostanete. Od února 2005 máme Hyundai Elantru, která je téměř stejná jako Accent a vřele vám doporučuji Hyundai.

Důvody: cena, výbava, dílenské zpracování, pohodlé svezení, malá spotřeba - obsah 1,6 ve městě 8,1.

Při ceně okolo 370 000 Kč a max. výbavě Škodu Fabii nekoupíte!! :roll:
11. 4. 2005 10:24
Re: Crash test
Kedysi som skusal najst crash testy Feldy, ale nepodarilo sa. Ktosi mi totiz vravel, ze Felda mala byt na tom lepsie ako Brava...
neregistrovaný "Kocour1"
11. 4. 2005 08:22
Re: Crash test
to je crash test první generace. Druhá je naprosto odlišná a byla vyhlášena jako nejbezpečnější auto třídy v USA. To je jako kdybys srovnával feldu s fábkou
Avatar - petrumr
10. 4. 2005 18:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
neregistrovaný "shark"
10. 4. 2005 12:47
Crash test
podívajte se také na crash testy Accentu
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 15:41
Re: Fabca vs akcent, tvrdy vs makky
Mitsi: My se asi pořád bavíme v relacích Ferrari, Lambo apod.

Posuňme tu debatu do úrovně měkký a příliš měkký. Protože podvozek Fabie a podobných vozů je ve srovnání se sporťáky měkký.

Je prostě o něco tvrdší než u korejců a jak jsi psal tak je to stejně souhra více činitelů. :)

Já jsem sporťáky uváděl jako extrém. Extrémní tuhost - extrémní jízdní výkony (na asfaltu).
neregistrovaný "Dar"
8. 4. 2005 15:24
hydraulika
hydraulicke mechy mal uz moj MINI zo 68 roku

a s tou tvrdostou si myslim, ze co sa tyka cisto jazdych vlastnosit, tak suhlas, ale co sa tyka praktickosti a ppouzivania, tak prilisna tvrdost nie je vzdy na mieste, ale kto chce jazdit sportovo tak nech pekne pritvrdi, ale take auto by som ako rodinne vozitko neriesil
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 15:22
Re: FABIA konečně z domu
Nechci, jen konstatuji. Ten Mark VII je má na obou nápravách (ne jen vzadu)....A Karosa je autobus, to je trochu jiná category...
neregistrovaný "Mitsi"
8. 4. 2005 15:17
Re: FABIA konečně z domu
R.Barrchello: (cit.) "Hydraulické pérování tzv. měchy (místo klasických pružin) měl už Lincoln Mark VII někdy v roce 1984"

- Snad to nechceš srovnávat se systémem v Citroenu Xantia Activa?

PS: Hydraulické měchy nahrazující pružiny zadní nápravy měla už Karosa v 70. letech...
neregistrovaný "Mitsi"
8. 4. 2005 15:13
Re: Fabca vs akcent, tvrdy vs makky
shark: (cit.) "Můj subjektivní názor je, že tvrdší podvozek (dejme tomu vůči korejcům - ne všem) na normální silnici, je pro většinu řidičů čitelnější a tím i bezpečnější."

- Já si ale myslím pravý opak! Abstenuje tady totiž faktor "předběžného varování": prostě stále jedeš jakoby v pohodě a najednou jsi už "za hranou", aniž by ti to něco včas naznačilo.
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 14:56
Re: Fabca vs akcent, tvrdy vs makky
dar: Není měkký jako měkký :-) (ani v životě). Samozřejmě, že podvozek z F430 by byla úplná blbost pro kategorii aut o které se bavíme. Ale jak psal Mitsi je třeba hledat kompromis.

Můj subjektivní názor je, že tvrdší podvozek (dejme tomu vůči korejcům - ne všem) na normální silnici, je pro většinu řidičů čitelnější a tím i bezpečnější.
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 14:47
Re: Bez nadpisu
Mitsi: Pokud se to vezme takto obecně tak souhlasím. :D

Předpokladem mých úvah byla podmínka, že 95% kilometrů člověk najezdí po vcelku "kvalitním" asfaltu.

Myslím si ale, že auto s tvrdším podvozkem je pro většinu řidičů čitelnější. (což snad vyplývá i z tvé reakce)

Je to fakt dost komplikované a vůbec ladičům jednotlivých automobilek nezávidím jejich práci :-) .
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 14:39
Re: FABIA konečně z domu
Hydraulické pérování tzv. měchy (místo klasických pružin) měl už Lincoln Mark VII někdy v roce 1984 :D
neregistrovaný "Dar"
8. 4. 2005 14:37
Fabca vs akcent, tvrdy vs makky
Najlepsie naozaj bude ked sa prevezies na jednom, nasledne na to na druhom aute a uplne najlepsie by bolo sa previezt este aj na nejakom tretom modely, ktory aj nechces kupit ale mal by byt papierovo lepsi, aby sa ti lepsie porovnavalo. Neposledne dolezita vec je, podla mna, vediet kto jazdil na aute pred tebou a ako...

K tym podvozkom, zavodne specialy maju preto tvrde podvozky lebo su to zavodne specialy, auta ktore sa tu riesia svojimi vykonmi maju tak daleko od vykonov tych spiecialov, ze adekvatne tak isto daleko by mala byt aj tvrdost ich podvozkov, cim sa dostaneme k tomu, ze makky pohodlny podvozok je pre ne to prave orechove
neregistrovaný "Mitsi"
8. 4. 2005 14:32
Re: FABIA konečně z domu
Jízdní vlastnosti jsou samozřejmě souhrnem obrovského množství vzájemně se ovlivňujících faktorů, které buď jsou nebo nejsou v jakés takés rovnováze. U "běžného auta" jde samozřejmě primárně o to alespoň se pokusit "zprůměrovat" konstrukci a nastavení pozvozku vzhledem k velmi odlišným podmínkám, v jakých bude muset fungovat v praxi, tj. dosáhnout vhodného kompromisu mezi chováním na běžné silnici, ve městě, v zatáčkách na kvalitním asfaltu, v zatáčkách na rozbité silnici, na dálnici, bez zatížení i v plném obsazení atd. atd. Upřednostnění jedné vlastnosti pak jde vždy na úkor vlastnosti jiné (jiných vlastností): auto, které bude vynikající při průjezdu zatáček na super kvalitním asfaltu (případ okruhových speciálů) absolutně selže v případě série serpentýn na rozpadající se okresce (tam se zase hodí rallyeový speciál).

Primárně pak jde o to zajistit, aby pokud možno vždy a za všech okolností byla všechna kola ve styku s vozovkou, a to navíc s dostatečným "přítlakem" a ve vhodném postavení vůči vozovce ("jen kolo, které se točí, vede..."). Příliš měkký pozvozek pak na kvalitní silnici způsobuje zbytečně velké změny polohy těžiště (záměrně nepíšu "naklánění"), přilíš tvrdý podvozek na nekvalitní vozovce naopak tzv. nestíhá zajistit náležitý kontakt kol s vozovkou. Obojí je samozřejmě špatně.

Jako příklad uvedenu velmi ilustrativní porovnání: někdy koncem 1. pol. 90. let přišla na trh Xantia Activa (Citroen), která měla hydraulické i ovládání délky a tuhosti závěsů příčných zkrutných stabilizátorů (opravdu velmi složitý systém řízený elektronicky), jež zajišťovalo prakticky neměnnou polohu karoserie vůči vozovce při průjezdu zatáčkami. Při jednom testu ji srovnávali s "klasickou" Xantií se základním provedením hydropneumatického pružení/tlumení. A k čemu došli? Že vliv "nenaklánějícího se podvozku" na jízdní vlastnosti je v případě, že auto řídí profesionál, zcela zanedbatelný, zatímco psychologický vliv na "průměrného řidiče" je obrovský - tito běžní řidiči totiž s Xantií Activa dosahovali na vymezené dráze lepších časů, než s "klasickou" Xantií, protože si prostě více troufli.

A poučení? Většina řidičů se náklonu lekne a ubere; pokud se však auto nenaklání, dostávají se naopak do krizovek, jelikož ani v jednom z těchto případů nedokážou správně odhadnout meze auta/podvozku ani ty svoje!

Ptáš-li se mne na to, zda má lepší jízdní vlastnosti Accent nebo Fabie, pak Ti podle svého nejlepšího vědomí a svědomí odpovídám, že Fabie. To samozřejmě neznamená, že bych z obou probíraných vozů vybral Fabii jen kvůli těm lepším jízdním vlastnostem, jelikož ani Accent nemá jízdní vlastnosti, s nimiž bych nebyl ochoten žít...

PS: Getz je "díky" svým jízdním vlastnostem na dálnici při vysoké rychlosti a obsazení pouze řidičem o hubu, což Accent není!
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 14:11
Re: FABIA konečně z domu
To jistě není...Je to jiná kategorie než mnou zmíněné vozy...I s měkkým podvozkem se dá jezdit bepečně, jen tu zatáčku, kterou před tebou někdo projel v Toyotě Supra 120 musíš tím MB S-klasse nebo nějakou amerikou projet jen 70-kou....
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 13:59
Re: FABIA konečně z domu
Rubens: Souhlasím, ale diskutujeme o jízdních vlastnostech. Pohodlí je jiná věc. Fabia jistě není tak tvrdá jako zmíněné sporťáky :).
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 13:56
Re: FABIA konečně z domu
Shark: jenže ke sportákům se to hodí (tvrdý podvozek) a k rodinnému sedanu vyšší nebo luxusní třídy ne. To není auto na závodění i když jsou tací co to nedokážou pochopit...Tam jde o luxus a pohodlí, ne v tom drncat jak v Caterhamu Super seven nebo v Lotusu Elise...
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 13:52
Re: FABIA konečně z domu
toMitsi:

A o čem to potom je? Když máš rychle za sebou smýknout 3, 4 zatáčky a auto se ti naklání, tak to nemůže mít pozitivní vliv na jízdní vlastnosti.

Znovu se ptám, pokud by měkký podvozek nevadil, tak proč mají všechny sporťáky podvozek tvrdý? Souhlasím sice, že to není jen o podvozku, ale i o těžišti, pneumatikách apod., ale myslím si že pokud by mělo stejné auto jednou nastevení tvrdé a podruhé měkké, tak auto s nastavením tvrdým bude mít lepší jízdní vlastnosti (na silnici).

Můj pohled je také ovlivněn tím, že beru v potaz krizové situace, osobní pohodlí při běžné jízdě je jiná věc a každý požaduje něco jiného.

Jinak Getz je dle tvých slov tvrdý jak sv... a je to asi jediný H, o kterém se většinou mluví pozitivně, alespoň co se jízdy a dynamiky týče. (nemám osobní zkušenost)

A ono i to tvrdé a měkké nastavení je čistě subjektivní záležitost, vždy by asi bylo potřeba zmínit vůči čemu. Vůči F1 asi budou všechny osobáky dost měkké :).

Vraťme se zpět k Fabia Combi vs. H Accent - myslíš si, že je Accent lepší volba než Fabia? (z hlediska jízdních vlastností) Já si myslím, že ne, ale uznávám, že jsem byl v Accentu jen několikrát vezen (neřídil jsem).
neregistrovaný "Mitsi"
8. 4. 2005 13:17
Re: FABIA konečně z domu
Pro sharka: Naklánění opravdu není o jízdních vlastnostech, stejně tak jako "měkkost" či "tvrdost" podvozku, resp. vliv toho všeho na brzdění atd. Jedná se mýtus vytvořený novináři, který nemá oporu ve skutečně naměřených údajích, např. v dosahovaných časech na okruhu, rychlostech průjezdu zatáčkami apod. Je to pouze o subjektivních pocitech, které často (a v daném případě obzvláště silně) klamou!!!

Jezdil jsem auty s měkkým pozvozkem, které měly naprosto excelentní jízdní vlastnosti, i auty s tvrdými podvozky, s nimiž si člověk musel dávat velkého bacha.

Jen tak mimochodem: právě onen Getz má podvozek tvrdý jak svi.., což jde proti jízdním vlastnostem. Ale takto se to novinářům líbí a takto to tím pádem zákazníci požadují. Prostě bludný kruh mýtů, pověr a lidské hlouposti - pardon, "požadavků klientů"...
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 12:54
Re: FABIA konečně z domu
cit: Treba ale dodat, ze v porovnani s Feliciou 50kW to asi nebude lepsie.

Dle mých subjektivních pocitů je to znatelně lepší. Nevím to jistě, ale Fabia by měla mít vyšší točivý moment. Rychlost do kopečka na dálnici drží Fabia lépe.

Felicii 1,6 - to je jiné kafe >:D

O dynamice motorů Fiat asi není třeba polemizovat jsou prostě skvělé (Fiaty však mají zase jiné mouchy :-) )
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 12:40
Re: Bez nadpisu
No, to je zas jiná věc, kolik skutečně vydrží, Ale kdybysme se striktně drželi doporučeného intervalu výrobce, tak ty když máš předepsáno po 30 tisících je vyměníš 5x a na tom co popisuji já 1x. Takže 5x (nevím kolik si za ně dal) = určitě vyšší suma než 785,- Kč za ty Championy. A o tom to je... :D
8. 4. 2005 12:32
Re: Bez nadpisu
Ved prave preto som ich zmenil za Boschky, ktore sa mi videli lepsie. Ale ako vravim, vydrzali mi nieco cez 30tis. km (odporucany interval vymeny) a stale som nebadal, ze by odchadzali. Pre istotu som ich vsak vymenil.
8. 4. 2005 12:30
Re: FABIA konečně z domu
"Co se výkonu 1,2 HTP - 47kW týká, tak to určitě není tak špatné, jak píší lidé, kteří se v tomto autě nikdy nesvezli. "

Treba ale dodat, ze v porovnani s Feliciou 50kW to asi nebude lepsie. Fabia je tazsia a vykonove parametre ma horsie. Myslim porovnanie samotnej dynamiky. Napr. u nas sa za cenu takej Fabie da(lo?) kupit Punto 1.2 59kW, pri ktorom si na ceste bude sofer Fabie kontrolovat, ci nema zatiahnutu rucnu brzdu. ;-)
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 12:15
Re: Bez nadpisu
Originál, no jo. A na novém autě. O těch co jsem vyprávěl že se mění po 120 tácech, tak u těch co jsou tam originál daný z fabriky je první interval výměny po 160 000,- Km, další pak po dalších 120 000...Jen dodám že to jsou někým tak kritizované Champion....
8. 4. 2005 12:10
Re: Bez nadpisu
"svíčky na Feldu stojej asi 300známýho z jak dlouho je na Feldě mění, tak prej za 15 000,- Km"

Original skodovacke sa na Felicii menia po 60tis. km. Ja som presedlal na Bosch-ky a po 30tis. som ich menil v stave, ze este stale nebolo badat extremne horsi tah motoru, prip. zvysenu spotrebu.
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 12:10
Re: FABIA konečně z domu
95 Hp na tu Fábii...pak by to byl dostatečný výkon...95 HP na dvě tuny?? Si děláš srandu ne??? Auto vážící 2 tuny má mít tak 200 HP. Ano točivý moment, otáčky, apod...To je na další debatu, to bych tu nerozváděl, neb bysme se dostali k polemice jestli je lepší vysavač, kterej musíš točit na 7000 otáček nebo auto co jezdí při 2000-3000 otáčkách...
neregistrovaný "MustangP"
8. 4. 2005 12:01
Re: FABIA konečně z domu
to Shark:

Navic Fabia poskytuje vyborny kompromis mezi jistotou a pohodlim.

Jetse jednou zrekapituluji svuj nazor:

Vybral bych si Fabii combi a zkusil bych sehnat motor 1.4 16v, to z toho duvodu, ze 1.2 12v v cene do 200.000,-Kc nebude. To podotykam take proto, ze tu jeden z Vas psal o velkem poklesu ceny.

Doporucuji vuz koupit u autorizovaneho prodejce se serviskou, aby jsi nekupoval opravdu vyjezdeny firemni vuz na kterem se stridali 3 party zedniku (nic proti profesi, jsem stavar). Vyhnes se tomu, ze budes se zklamanim muset auto co nejdrive prodat a nebudes tu za par tydnu nadavat na to, jak je Fabia spatna. Pokud i nejspolehlivejsi a nejodolnejsi vuz dostane do ruky hlupak a dobytek v jedne osobe, pat to auto totiz opravdu moc nevydrzi.

Drzim Ti s vyberem :-) palce
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 11:49
Re: FABIA konečně z domu
Souhlasím MustangP. Většinou jezdím s Fabií Combi 1,2 - 47kW, a nemám pocit, že bych někoho brzdil (pokud to není nějaký MB-AMG, BMW-M ...). Situace je spíš opačná, na běžných silnicích spíš pořád předjíždím (pokud jedu sám nebo s manželkou tak to není vůbec žádný problém, při plném zatížení je to horší, ale ne tragické - chce to jen trochu plánovat a předvídat). Na dálnici je to o něco horší, ale 150 - 160 se dá jet bez problémů (rychlost pod kopcem a na kopci se neliší nebo liší jen minimálně - což pro mě bylo při pořízení velké a příjemné překvapení).

Co tím chtěl autor říci:

Pokud bych chtěl za auto utratit řekněmě 500 t Kč, zcela jistě bych si vybral auto s jiným motorem, pokud však chci koupit auto za 300 - 350 000 Kč, tak 1.2 - 47kW není špatná volba. (Myslím ceny nových vozů).
neregistrovaný "MustangP"
8. 4. 2005 11:33
Re: FABIA konečně z domu
Ve firme mame 10ks Fabii, 6ks Octavii, 4ks Toyota Avensis, 1ks Audi A4 Avant. Panove, tech 60.tis.je za rok, nikdo z nas si jeste nestezoval na spolehlivost skodovek, stejne jako Toyot. Svezte se prosim s Hyundaiem jakekoliv tridy a s porovnatelnou skodovkou (vyjma Getze, jezdi vyborne). Nesmysly nejmene 95koni cist ani nebudu, co to melo znamenat? 95k/1t nebo 2t nebo 3t. Hloupost, navic se nebavme o vykonu samotnem, ale vykonu a tocivem momentu, pak to bude teprve debata na urovni, hodne take napovy prevodovy pomer, soucinitel odporu celni plochy atd.

Nezastiram, ze je velice prijemne jezdit Avensisem 2.0D4D, ale ten se za 250.000,-Kc neprodava.

Pripoustim, ze pod slovnim spojenim "dostatecny vykon" si kazdy z nas predstavuje neco jineho, urcite to vsak neni o pruznosti a la TDI/140k a zrychleni z klidu na 100km/h jako F430. Pro me to je konstatovani toho, ze nebudete brzdou provozu, panove.
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 11:21
Re: FABIA konečně z domu
to Mitsi: asi bude záležet na typu řidiče, ale myslím si že pokud se chceš svézt v zatáčkách s autem, které se příliš naklání, tak to není to pravé ořechové. V krizových situacích většinou musíš manévrovat, z tohoto důvodu si myslím, že je lepší mít tužší podvozek. Mám pocit, že i při razantním brzdění je tužší podvozek výhodou.

Proč potom sporťáky nemají měkké podvozky, když je to tak skvělé?

Nerozumím proč by to měla být blbost.
neregistrovaný "Mitsi"
8. 4. 2005 11:08
Re: FABIA konečně z domu
To shark: (cit.) "Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré - což bych u Hyundaye určitě neočekával (korejská auta jsou známá měkkým podvozkem)."

Taky dobrý vtip! Zřejmě z dílny motoristických novinářů, kterým se běžné zákazníky asi konečně podařilo přesvědčit, že: měkký podvozek = špatné jízdní vlastnosti; tuhý podvozek = dobré jízdní vlastnosti.

PS: Stokrát opakovaná blbost se zřejmě opravdu stává všeobecným přesvědčením...
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 10:45
Re: Bez nadpisu
Brázdič: Nemáš si kupovat vozidlo z Koncernu "Nevybavené predražené" >:D Drží to cenu jedině z toho důvodu, že čecháčci nic jiného než značku Šade neznaj a nekupujou. Jinak by to cenu držet nemohlo ani omylem a taková Felicie by musela stát vzhledem k problům vyskstujícím se u ní tak 40 tisíc...Když si kopíš větší auto s větším motorem, tak an tom nikdy neproděláš. Ono je hezký, že např. svíčky na Feldu stojej asi 300známýho z jak dlouho je na Feldě mění, tak prej za 15 000,- Km. U toho většího auta je vymněníš za 120 000. Takže on s tou Feldou dá za svíce více jak 2x tolik. Ale stojej jen 300,- Kč vo*e, to se vyplatí >:D >:D >:D >:D :D
neregistrovaný "R.Barrichello"
8. 4. 2005 10:36
Bez nadpisu
Hihi, 1,2 HTP má dostatečnou dynamiku - jednoznačně nejlepší vtip dne. >:D Aby to mělo dostatečnou dynamiku, muselo by to mít aspoň 95 Hp. Jinak najeto 60 tisíc, to je na nový vůz fakt hodně, až budeš mít o 100 tisíc více, tak se přijd pochlubit, jaké to má jízdní vlastnosti.....Co se týče tuhosti karoserie - kdyby to do tebe nedejbože napasoval MB S-klasse nebo takovej Lincoln Town Car z roku 1987, tak bys (ne)viděl tu tuhost....malé auto není nikdy tak bezpečné jako to velké, at je tuhost jaká chce..
neregistrovaný "shark"
8. 4. 2005 10:24
Re: FABIA konečně z domu
Brázdič: To máš těžké, když za rok najedeš 2500 km stylem po 5 km tak je to pro auto to nejhorší co se může stát. Předchozí vlastník asi auto taky moc nešetřil.

Co se výkonu 1,2 HTP - 47kW týká, tak to určitě není tak špatné, jak píší lidé, kteří se v tomto autě nikdy nesvezli. Auta této kategorie mívají po pravé ruce (řidiče), řadící páku a když člověk nepředjíždí na pětku, ale na trojku (až do 110 km/h) tak to auto má slušnou dymaniku i v plném obsazení. Neříkám sice že je to nějaká Impreza STI, ale pro normálního smrtelníka to dokáže jet velmi slušně. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré - což bych u Hyundaye určitě neočekával (korejská auta jsou známá měkkým podvozkem).

Velmi záleží na tom z jakého auta člověk do takovéto "slabší" Fabie přechází. Pokud je to z nějakého Favorita, Felicie nebo podobných aut, tak je většinou na 100% spokojen, protože Fabia je o značný kousek dál. Pokud se však člověk jen občas sveze místo obvyklého BMW nebo Subaru tak spokojen není, protože 47kW prostě není 100 Kw nebo více.
neregistrovaný "MustangP"
8. 4. 2005 10:07
Re: FABIA konečně z domu
Mam Fabii 1.2HTP, na dalnici v pohode pri neobsazenem voze udrzuji predpsanou rychlost, s obsazenim je to samozrejme o trochu horsi, ale ne tak tragicke jak tu vsichni povidaji, jestli nehledas vic nez prostor, slusne jizdni vlastnosti, prijemne materialy a dostatecnou dynamiku, myslim, ze fabia je OK, mam najeto pres 60.tis.km bez problemu, navic jednu havarii v rychlosti 90km/h a uz kvuli tomu jak dopadla osadka, ale i cely vuz bych korejce s dozajista mekci karoserii nechtel, o tom tady totiz nikdo nemluvi. Navic za 200.tis.Kc urcite pri trose snahy sezenes Fabii combi 1.4 16v ve slusnem stavu.
neregistrovaný "Kocour1"
8. 4. 2005 09:40
Re: Re:
Honda Jazz super, ale je jich málo a za trochu jiný peníze :'-(
neregistrovaný "TA3"
8. 4. 2005 09:11
Bez nadpisu
A co tak Honda Jazz - 1200 ccm, 57 kW a kufr 380l
neregistrovaný "Brázdič1"
26. 3. 2005 11:33
FABIA konečně z domu
Před rokem jsem manželce koupil pravidelně servisovanou FABII v autorizovaném servisu z roku 2000 s najetými 69tis.km. Manželka na ní za ten rok najela občasnými pojížďkami za rodinou na trase Praha - Poděbrady cca 2500km. Dnes jsem se auta konečně zbavil. I za těch pár tisíc se na autě objevilo spoustu závad za mnoho tisíc Kč. Nechápu jak může z auta s těmito kilometry začít unikat ojej a odejít spojka. Drobné závady raději nebudu rozepisovat. V době kdy jsem tohle auto kupoval, se většinou tyto kousky pohybovaly kolem 180-200tis. Dnes jsem jí horko těžko po roce a najetí 2500km prodal za 150tis.Kč. Koupená byla přes kamaráda za pouhých 179tis.Kč, ale i tak prodělek 30tis. není málo. A pak že si Škodovky drží cenu. Údajná stálost ceny, byl hlavní důvod, proč jsem původně koupil FABII. Neočekával jsem že se při tak občasném ježdění bude *.
25. 3. 2005 23:24
Re: Jednoznacne Fabia Kombi
to Tiger:

o HTP viem vlastne len z rozpravania, ale zase nie je ziadne umenie na zaklade tohto vykonu a tociaceho momentu odhadnut, ako sa bude auto hmotnosti Fabie (este k tomu nalozeneho kombika) na ceste spravat. ;-)

Moje slova nie su posmechom z ludi, co nemaju na lepsie auto, ale kritikou ponuky Skody, ktora ponuka za vysoke peniaze novu technologiu poskytujucu v podstate to, co tu bolo pred 20 rokmi a este jazdi doteraz. :'-(

V porovnani s 1.3 od Hyundaiu (kedze o to tu teraz ide) je teda Fabia 1.2 HTP jednoznacne horsia volba. Ale opakujem, ja by som skusil pohladat ineho kandidata.

Inak, ja jazdim na Avensise 1.8 VVT-i.
neregistrovaný "Tiger"
25. 3. 2005 19:57
Re: Jednoznacne Fabia Kombi
to SirAnton,

co sa tyka motora 1,2 HTP je to bieda, ako si spravne poznamenal. Az podozrivo dobre poznas ako je to s prebiehanim s plnou Fabiou. Nemas nahodou tiez taky voz alebo niekto z tvojich znamych? :P

Co sa tyka auta bohuzial moji rodicia si ine vozidlo nemozu dovolit hoci obidvaja maju VS, a poctivo pracuju, pretoze na vychodnom SR je tak situacia ako je. Ale tato debata je o niecom inom.

Ja osobne ked, skoncim skolu a zacnem zarabat urcite uvazujem o kupe niecoho silnejsieho. Momentalne sa mi paci nova Octavia II kombi s motorom 1,9 TDI 77 kW alebo 2,0 TDi 103 kW, resp. novy Passat s motorom tiez 1,9 TDI alebo 2,0 TDI - skor 2,0. :-!

Cao Tiger
neregistrovaný "Tiger"
25. 3. 2005 19:57
Re: Jednoznacne Fabia Kombi
to SirAnton,

co sa tyka motora 1,2 HTP je to bieda, ako si spravne poznamenal. Az podozrivo dobre poznas ako je to s prebiehanim s plnou Fabiou. Nemas nahodou tiez taky voz alebo niekto z tvojich znamych? :P

Co sa tyka auta bohuzial moji rodicia si ine vozidlo nemozu dovolit hoci obidvaja maju VS, a poctivo pracuju, pretoze na vychodnom SR je tak situacia ako je. Ale tato debata je o niecom inom.

Ja osobne ked, skoncim skolu a zacnem zarabat urcite uvazujem o kupe niecoho silnejsieho. Momentalne sa mi paci nova Octavia II kombi s motorom 1,9 TDI 77 kW alebo 2,0 TDi 103 kW, resp. novy Passat s motorom tiez 1,9 TDI alebo 2,0 TDI - skor 2,0.

Cao Tiger
25. 3. 2005 18:04
Re: Jednoznacne Fabia Kombi
to Tiger:

len na okraj: ak sa Ti este nepodarilo zapratat 420 litrovy kufor, tak bud chodis vsade sam a nalahko, alebo nechodis na dlhsie vylety. ;-)

Ak vsak Fabiu Combi 1.2 HTP takto doplna nabalis, tak zistis, ze nic ine ako dostat sa v kludnom tempe z A do B Ti ani neostava. A este aby si mal stastie, ak pred Tebou nepojde Avia, pretoze na predbiehaci manever budes potrebovat riadny kus volnej cesty. :'-( Co sa tohto motora tyka, musim plne suhlasit s tu odprezentovanym nazorom (Tesna v rubrike Skoda Fabia), ze technologia pouzita pri tomto motore je obycajne zmykanie penazi zo zakaznikov. Pri uvazeni technickych parametrov motora 1.2 HTP (porovnatelnych so 120-kou pred 20 rokmi) a dnesnych schopnostiach konstrukterov dostat z rovnako objemoveho motora ovela vyssi vykon, a to vsetko pri porovnatelnych cenach, si ine ani mysliet nemozem. Je to vysmech z nas - motoristov. :x
neregistrovaný "Tiger"
25. 3. 2005 17:48
Jednoznacne Fabia Kombi
Caute,

jednoznacne odporucam zakupit Fabiu Kombi ak ti ide o velky batozinovy priestor, ktory ma Fabka 420l a po sklopeni sedadiel este omnoho viac. Viem to poudit lebo otec vlastni taketo auticko, konkretne Fabia Kombi 1,2 HTP 12V, 47kW. Moto na vykon nic moc ale pocial ti ide sa dostat v pohode z miesta A do B tak je to v pohode a ma este aj vybornu spotrebu, ak ju velmi neroztahujes.

Co sa tyka batozinovejo priestoru tak tych 420l sme este doteraz poriadne ani raz nezapratali a to sme uz niesli kadeco.

Takze ked sa rozhoduje medzi Fabiou a Akcentom tak jednoznacne je to aspon pre mna. A co sa tyka vykonu tak nie je problem si kupit silnejsiu verziu 1,4 l alebo 1,4 16V. pripadne dieslaky.

S pozdravom Tiger
neregistrovaný "Kocour1"
25. 3. 2005 14:08
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
tak koukám že ještě Fiat Brava 1.2 - ale ten se fakt přestal vyrábět 01. To toho Accenta seženu třeba i mladšího
25. 3. 2005 13:49
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Demio se dělalo do roku 2003. Jinak mě už napadá jen Toyota Yaris, ale ta má malý kufr. Dá se sice zvětšit až na 305 litrů posunem zadního sedadla, ale to si dozadu už nikdo nesedne (mimo malých dětí). Jinak mě do 1.350 ccm už nic nenapadá.
neregistrovaný "Dix"
25. 3. 2005 13:07
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Misto Demia se vyrábí Mazda 2.
neregistrovaný "Kocour1"
25. 3. 2005 13:02
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
no, tak jsem na to Demio koukal a ono se asi přestalo vyrábět v roce 01. Nic mladšího tam nebylo. Jinak ten accent vypadá moderněji i v interiéru a i když jich není moc, tak jich je furt víc než těch Demií. Kdybyste měli nějaký další tip, krom toho Demia, tak to uvítám
neregistrovaný "Kocour1"
25. 3. 2005 12:35
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
No ten accent má lepší motor - o 10 Kw větší výkon, asi se mi i líbí víc, ale jinak dobrý tip. Podívám se jaká je s ní situace na trhu :)
25. 3. 2005 12:23
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Jinak popis Demia najdeš např. na [odkaz]
25. 3. 2005 11:26
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Tvým požadavkům vyhovuje Mazda Demio. Motor o obsahu 1.323 ccm a kufr 330-365 litrů. A za 200tisíc seženeš i ročníky 2001, tedy pokud je vůbec seženeš. Jinak bych doporučil i Mazdu 323, ale do té se dávala nejčastěji 1.5ka motor, což nesplňuje tvůj požadavek do 1350 ccm zřejmě z důvodu ceny povinného ručení. Nicméně bys měl mnohem větší auto a pokud v něm povezeš celou rodinu, tak je vyšší obsah k nezaplacení a spotřeba stejná, protožože pak nemusíš auto víc vytáčet.
neregistrovaný "Kocour1"
25. 3. 2005 09:57
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Já na nich vysloveně netrvám, ale tak mi poraďte nějaký auto s motorem do 1350, rozumnou spotřebou, spolehlivostí. Aby to mělo kufr aspoň 300 litrů. Za dva-tři roky bude rodina, tak aby se tam vešel kočárek.....
25. 3. 2005 08:44
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Pokud by ti vadil nižší rok výroby u těch mnou jmenovaných aut a stále bys trval na dvojici Fabia a Accent, tak máš na výběr 2 možnosti jak si vybrat. Buď zajít do bazaru kde mají obě auta a projet se v nich nebo zvolit lepší variantu, která tě ale vyjde na pár tisíc a to obě auta si půjčit v půjčovně, každé tak na 1-2 dny a to ještě způsobem Fabia-Accent-Fabia nebo Accent-Fabia-Accent podle toho co vyjde levněji. To abys poznal rozdíl při přesednutí z jednoho do druhého. Pokud už po první výměně poznáš výrazně horší vlastnosti jednoho z aut, tak třetí půjčení můžeš vynechat a máš vybráno. Auto vyber podle toho jak se ti s ním pojede a jak se v něm budeš cítit, protože spolehlivost bude tak na stejno a bude mnohem víc závislá na konkrétním kusu v bazaru.
24. 3. 2005 16:06
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
to Kocour:

nie je dolezite, ci nadavajuci je majitelom daneho auta alebo nie. Ako pise andree_cz, niekedy staci presadnut z lepsieho do horsieho (tymto smerom je rozdiel ovela citelnejsi nez naopak) a poznas rozdiel. Na druhej strane, ked niecim jazdis denne a nemas moznost porovnavania, tazko mozes objektivne povedat, ze nemozes mat za tie iste peniaze lepsie auto.

Hyundai: pocul som dost negativneho na ich servis (na Slovensku). Pristup bud letargicky alebo arogantny (vymenia aj co nechces/netreba a v pohode nauctuju), ceny skor vyssie ako nizke.

Fabia: reci o kvalitnom dielenskom spracovani beriem s nadsazkou. Vrzganie interieru, klepot palubky - to nie je vobec vynimocne. Ceny servisu a nahradnych dielov su pri Fabii tiez diskutabilne, castokrat vyssie ako na Octaviu I.

Dal by som na Saaba a vybral by som inych kandidatov, mozno aj za cenu toho, ze budu o 1-2 roky starsi.
neregistrovaný "Kocour1"
24. 3. 2005 14:13
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
No jo, ale za 200 tis. Mazdu apod. z roku 01, 02 s málo km neseženu. Hyundaie se až tak nebojím. Určitě jsem slyšel víc stížností na Fábku než Hyundaie. Obvykle na něj nadávají ty, kteří ho nemají. Nevím, ten Accent je mi sympatickej tím motorem, supr výbavou a kufr tak akorát. Prostě takový malý velký auto :)
neregistrovaný "R.Barrichello"
24. 3. 2005 12:59
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Accent fakt ne, to snad radši tu Fábku nebo jezdit MHD >:D Když Hyundai, tak jedině Sonata nebo XG.
24. 3. 2005 12:36
Re: Hyundai Accent nebo Fabia Combi
to Kocour: flavio má pravdu, najdi si raději jiné adepty. Hyundai není nic moc a Fabia se zase hodně krade a pokud ji parkuješ venku na sídlišti, tak je to hodně rizikové. Ideální nějakého japonce, třeba Mazdu 323, Corollu, Almeru apod.
neregistrovaný "flavio11"
24. 3. 2005 12:08
:)
jo jasně a nejlepší je ten tří válcovej supervýkonej diesel .))))
neregistrovaný "Roman Pecen"
24. 3. 2005 12:03
ACCENT nebo FABIE
Já sám mám už dva a půl roku Accenta 1.5CRDI-nafta. Mám najeto 43000 km a jsem moc spokojenej a to jsem vystřídal i takové auta jako BMW 320 a OPEL Omega. A ten kdo řekne ,že Hyundai za nic nestojí tak by se měl probrat, protože to možná platilo naposled hodně před rokem 2000.
neregistrovaný "flavio11"
22. 3. 2005 21:40
:)
jako accent je jedno z nejhorších aut vůbec :shock: radši fabii...

...počkat, teď koukám, že tam píšeš combi, tak to si vyber úplně jiný dva adepty....sorry, jenom názor >:D
neregistrovaný "andree_cz"
22. 3. 2005 18:43
re
Pokud bych mel ten idealni vyber jaky jsi psal tak bych sahnul po Accentu, ale ja pri koupi noveho auta spise zohlednuji technicky stav konretnich aut, nez, ze bych shanel jedno vysnene auto. Jeste k tomu accentu... . Ma jej stryc a co ja vim, tak zatim zadne problemy, ale co jsem s tim jel, tak karoserie nechutne vrze; auto je mekky; prevodovka nic moc a konstrukce zadni napravy mi prijde dosti diskutabilni
neregistrovaný "Kocour1"
22. 3. 2005 14:08
Hyundai Accent nebo Fabia Combi
Rozhoduju se mezi Accentem a Fabií Combi. Limit je 200 tis. Accent bude novější, líp vybavený a pro mě je plus motor 1.3. Fabia bude starší, asi i s větším počtem km a chudší výbavou. Motor 1.4, takže vyšší ručení. S HTP se do 200 tis. nevejdu. Zase má ale větší kufr, o chloupek levnější díly, je větší výběr a snad i lepší jízdní vlastnosti. I když při normálním stylu ježdění je to asi skoro jedno. Srdce táhne k Fabii, ale bude stát na sídlišti, tak bych o ní nerad přišel. Co byste vzali vy? Díky moc za rady