Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

19 komentářů

Teda me osobne zarazi,ze u noveho auta servis doporuci pouziti aditiva.Vetsinou ve vsech manualech byva,zakaz pouziti prisad do oleju a paliv.Ta silnejsi baterka neni spatnej tip.Teoreticky ma starter takovy odber,ze el. system uz nema dostatek energie na to,aby vse spravne nastavil.Ale u zanovniho auta by stejne nemel byt takovy problem.
Jo, to bývalo už za totáče a jmenovalo se to velfobin.

Ale STP dělá taky přípravky do paliva, ale máš pravdu že jsou spíš na čistění a vylepšení.

Ale souhrně se to nazvá adetivum do paliva.

Pokud náš na mysli ty čističe injektoru, karburátorů, ventilů atd. tak to je trochu něco jiného.
Saab
to Meky: 27 Ah ? To jsem ani netušil, že něco takového do auta existuje 😲

Jinak dle www.akuma.cz má mít to Mondeo baterku 60 Ah, proto je 43 Ah slabota.
Dobre, mas pravdu, su rozne aditiva, kazde ma iny ucet. To co spominas sa pouziva na precistenie motora od bordelu a preto nema vyznam ho tam davat vzdy, ale az po zaneseni (spominanych 5000km) ale to aditivum co mu odporucali pouzit je proti zamrzaniu vody v benzine. Toto aditivum na seba viaze vodu a tym nezamrzne a je mozne ju spalit spolu s benzinom. Takyto typ aditiva sa pridava vzdy ked je to potrebne ked by mohlo dojst k tvorbe vody a jej zamrzaniu v nadrzi (mrazy a poloprazdna nadrz).
Tak si ten návod na té lahvičce pořádně přečti😒br />
"Obsah láhve stačí na 50-60 l paliva. Doporčujeme používat každých 5 000 Km!

Je jasné že 60 litrů paliva nevydrží na 5 tisíc km, ale to aditivum má účinky na 5 tis. A zřejmě není vhodné to zkracovat, neb to by tam určitě napsali že to můžeš lít jak chceš.
Ta slaba baterka ani nie je tak cudna - napr. do Honda City 1,4 ide baterka 27Ah...

:shock:

Tomu sa povie slabota...

A ja mam standardne v nafte 1,5 len 50Ah, takze okolo 40Ah v modernom autiaku nie je tak málo - pokiaľ tam nemáš bufíka, laebo niečo podobné.
Jinak pro orientaci - adetivum do paliva od STP stojí flaštička 90 Kč, je to na 50-60 l nádrž a vydrží to cca 5 000 KM.

Tak to ze vydrzi 5000km nie je pravda, lebo to by si musel mat spotrebu 50-60l na 5000km, lebo po spotrebe nadrze tam dolejes novy benzin a treba aj nove aditivum, alebo priebezne dolievat a potom uz stacia mensie davky aditiva.
Adetivum do paliva je vhodné pro ty, co tankují někdy na vsi u malých pump nebo někde v JZD....Tam se to vyplatí. Kdo tankuje u Aral, Shell, Benziny apod tak to nepotřebuje....

Jinak pro orientaci - adetivum do paliva od STP stojí flaštička 90 Kč, je to na 50-60 l nádrž a vydrží to cca 5 000 KM.
No tak 43 AH baterie opravdu není nic moc...

Ale pokud to točí startérem, tak to baterií nebývá...
... mám problémy so štartovaním. Pravidelne sa mi stáva že naštartujem na 2 -3 krát alebo po naštartovaní motor zhasne pokiaľ nepridám plyn...

Presne toto mi robilo na mojom tiez novom Fiat Punto 1,2. Ked som ho prvykrat doviezol do servisu, tak mi ho vratili s tym ze v nadrzi skonzenzovala voda a zamrzla, ze treba mat v zime plnsiu nadrz a pridat do benzinu aditivum. Tak som to spravil a znova to nestartovalo pri vecsich mrazoch. Islo znova do servisu a vratili mi ho zo silnejsou baterkou (40Ah -> 44Ah), lebo zevraj do tych poslednych aut davali vykonnejsie startery, ktore sposobovali vecsi pokles napetia, s cim sa nevedela dobre vyrovnat riadiaca jednotka a presla do nudzoveho rezimu a preto to hned skapalo. Odvtedy som preblemy nemal, ale zase ani take mrazy odvtedy neboli. Uvidim ci to bolo naozaj tym.
Saab
43 Ah na Mondeo 1.8 ? Tak to je opravdu slabota, taková baterka je vhodná tak pro Favorita. Do Mondea 1.8 patří 60 Ah !

Ta baterka bude zřejmě příčinou toho špatného startování.
Asi Ti vycistili skrtiacu klapku, to sa stava casto na Fabiach aj inych. Ale zeby bola spinava uz od nova? Asi tam pri montazi zasiel dajaky sajrajt...

Co sa Ti nezda na 43Ah baterke?
Jozef0351
Vyčistili mi tam nejakú klapku na prívode paliva. Že to bolo špinavé od benzínu. Robilo to od nova tak neviem. Teraz to druhý deň štartuje dobre. Ak sa to znova objaví tak to budem riešiť. Rozhodne nebudem nové auto štartovať ako starú Škodovku. Myslel som aj na to že by to mohlo byť baterkou. 43 Ah mi pripadá dosť slabá aj keď je nejaká špeciálna. Uvidíme.
Normální to určitě není, ale bohužel jsem na tom podobně - Mondeo 1.8i, r.v. 01. Ale mě startování "trápí" celoročně - obvykle chytne na druhý pokus. V servise mi neřekli nic kloudnýho.
ty kokso, myslím, že je to fest prúser.

Benzín predsa musí chytiť na "ťuknutie"!

A naviac ťa chcú v servise odrbať... >😒]

No, povedz nám, kde to majú takých kreténov zamestnaných, nech si tam už nikto nekúpi ani slanú vodu!!! 😉 😉 😉
věcí - špatné svíčky, zoxidovaná relátka, problém s čidlem teploty atd.... Nenech se odbýt , at to pořádně prohlídnou. Na tohle aditivum do benzínu nepomůže.
Jozef0351
Áuto má mesiac takže je v záruke a o nejakých prísadách do benzínu som tiež nepočul a nikdy som ich nepotreboval. To mi povedali telefonicky a idem tam osobne. Len som chcel vedieť či je to nejaký problém čo sa vyskytuje častejšie u Forda s daným motorom alebo či sú nové motory všeobecne nejak náchylnejšie a fakt potrebujú nejaké prísady. Ale aj podľa mňa je to blbosť. Idem tam a zruším ich ak budú skúšať na mňa nejaké nezmysli.
jako vzdy...nevedeli jak to vyresit tak skusili neco co by "mohlo pomoct"...normalni to neni(lit aditiva do benzinu) a ze tak mlady motor nefunguje jak ma?...zajed si do znackoveho servisu stejne je to jeste v zaruce ne?...a nenech se odbit zase nejakymi aditivy motor musi dokonale startovat uz od prvniho kilometru a jakmile je to jeste k tomu u benzinu jinak tak je to proste prusvih :roll:
Jozef0351
Mám nové Mondeo 1,8 benzín a mám problémy so štartovaním. Pravidelne sa mi stáva že naštartujem na 2 -3 krát alebo po naštartovaní motor zhasne pokiaľ nepridám plyn. Spravilo mi to pri - 15 st. a aj keď bolo vonku okolo 0 st.C. Niekedy to spraví aj pri zahriatom motore keď chvíľu postojí. V servise mi tvrdia že mám dávať do benzínu nejeké aditíva. Je to normálne? Na Mitsubishi Carisma 1,6 mám najazdených vyše 300 tis. km a nikdy som podobný problém nemal. Dávate nejaké aditíva do benzínu, pozor nie do nafty, alebo považujete za normálne že benzínový motor ( má najazdených 3000 km ) nenaštartuje na prvý krát?