0
Jaké bylo vaše první auto po roce 1989? Zasáhl vás boom a přivezli jste si ze zahraničí ojeté "zápaďácký auto"? A jaké byly vaše zkušenosti s ním, přineslo vám radost či potíže?
0
SHADE 105 😊)
0
Fiat 125P 1500, luxusní kočár.
Moji rodiče si v roce 92 nechali z Holandska přivěst Omegu A 1,8 karburátor.Při dovozu mělo 73tkm najeto,super stav.Jezdilo se s ním 9let do 180tkm bez vážnějších problému pouze s běžnou údržbou.Pak jsem ho dostal já a 14 dní po řidičáku jsem s ním v 70Km/h potkal strom 😢 ,naštestí se mně nic nestalo(pouze zlomený prst) a spolujezdci taky ne.
Auto bylo skvělý,ale totální holota-žádný posilovač,bez zadních pásů :shock: (pouze k tomuto motoru).Navíc karbecových 65kW na takovýto auto bylo velmi málo,ale na dálnici(v D) to těch 180km/h tacho udělalo-zkoušeli jsme čerstvě po přívezení😄.
V Holandsku jezdilo na plyn,v té době však to tady být nesmělo,tak se před hranicema musel odpojit,tady jezdila pouze na benzín-olovo nebo Nat.95 + aditiva 😁
Auto bylo skvělý,ale totální holota-žádný posilovač,bez zadních pásů :shock: (pouze k tomuto motoru).Navíc karbecových 65kW na takovýto auto bylo velmi málo,ale na dálnici(v D) to těch 180km/h tacho udělalo-zkoušeli jsme čerstvě po přívezení😄.
V Holandsku jezdilo na plyn,v té době však to tady být nesmělo,tak se před hranicema musel odpojit,tady jezdila pouze na benzín-olovo nebo Nat.95 + aditiva 😁
Paradoxně to byla (tehdy) 18letá Volga GAZ 24. Tedy podle OTP, kde místo čísel karosérie, motoru a šasi byla jen poznámka "výměnný". Ideální stroj do města (živil to zaměstnavatel), který si všude sjednal respekt - zdrhaly i LanCruisery, Hummery tehdy u nás ještě nejezdily.
Moje prvni auto byl ojety Renault 5, stejne jako RRAAFF jsem se ale po ctyrech mesicich potkal se stromem, nastesti bez nasledku 😊
Nasledne jsem jej prodal bez opravy za cenu technicaku ( v te dobe 18tis ) Pak prisla naftova R20-tka. Maximálni spokojenost 😉
Nasledne jsem jej prodal bez opravy za cenu technicaku ( v te dobe 18tis ) Pak prisla naftova R20-tka. Maximálni spokojenost 😉
a tak jsem po revoluci zahajil s Trabantem T601 kombi, tehndy jiz vozem takrka ze zapadniho Nemecka >😁
Pak nejakou dobu S1000 MB v uprave "parici vuz"
nasledovaly sluzebni vozy zahrnujici snad celou produkci wagenverke v Mlade Boleslavi (S 105, 120, Favorit, Formna, Praktik) prokladane zpestrenim v podobe cerveneho Drakuly Dacia 1310 kombi.
a pak uz to byly vozy technicky o generace dale
Pak nejakou dobu S1000 MB v uprave "parici vuz"
nasledovaly sluzebni vozy zahrnujici snad celou produkci wagenverke v Mlade Boleslavi (S 105, 120, Favorit, Formna, Praktik) prokladane zpestrenim v podobe cerveneho Drakuly Dacia 1310 kombi.
a pak uz to byly vozy technicky o generace dale
Já jsem měl Fiat Uno 1.5 dovoz z Německa byla to super kára na tu dobu ve zdejších podmínkách i dost rychlá měl jsem ho 2 roky a pak mi ho ukradli 😞
Fiat 131 Supermirafiori s 2,5 l naftou. Jak jsem si přečetl ten název Super bylo rozhodnuto. Byl jsem s ním naprosto spokojený, i když jsem od ostatních slýchával, že je to jen vylepšená 124.
Prva, na ktorej som jazdil hned, ako som dostal vodicak (1993) bola otcova S105. Potom si on kupil Favorita a 105-ka mi ostala.
Potom to boli rozne firemne auta vacsinou od PSA, z ktorych mi najviac ucaroval Citroen C15D.
A potom som si kupil prve vlastne, ojazdeny dovezeny Citroen AX14TZS, elektronicky karbec s katalyzatorom, nestastna kombinacia. Az na ten karbec celkovo spokojnost, urobil som na nom 100tisic a presiel pol Europy. Predal som ho vo velmi slusnom stave s 200 tis na tachometri, v bazare ma podozrievali, ze som si pomylil smer stacania tacha a namiesto ubrania som mu pridal kilometre. 😄 Samozrejme, tacha som sa ani nedotkol.
Potom to boli rozne firemne auta vacsinou od PSA, z ktorych mi najviac ucaroval Citroen C15D.
A potom som si kupil prve vlastne, ojazdeny dovezeny Citroen AX14TZS, elektronicky karbec s katalyzatorom, nestastna kombinacia. Az na ten karbec celkovo spokojnost, urobil som na nom 100tisic a presiel pol Europy. Predal som ho vo velmi slusnom stave s 200 tis na tachometri, v bazare ma podozrievali, ze som si pomylil smer stacania tacha a namiesto ubrania som mu pridal kilometre. 😄 Samozrejme, tacha som sa ani nedotkol.
někdy v roce 1992 Mazda 626 Coupe s interiérem z červeného plyše. Zábavné auto, s mnoha součástkami s logem Mitsubishi v motoru - postupně se všechny odporoučely... 😞
Já si koupil první auto v roce 1995,škodu 120(1986),dobrý auto,akorát trošku hnilá.
Druhé auto jsem si koupil v březnu 1998,škoda favorit(1994),taky dobrý a konečně třetí auto jsem si koupil škodu felicia v lednu 2002(2001)
A teď zvažuji koupi škody fabia,ale až dá škodovka pořádné slevy.A už se těším na novou fabiu 😄
Druhé auto jsem si koupil v březnu 1998,škoda favorit(1994),taky dobrý a konečně třetí auto jsem si koupil škodu felicia v lednu 2002(2001)
A teď zvažuji koupi škody fabia,ale až dá škodovka pořádné slevy.A už se těším na novou fabiu 😄
Já začínal na škodovce 120.S tou byla docela sranda.Potm už jenom auta z dovozu.Mám dobrou zkušenost s renaultama a potom jsem vyzkoušel korejce.Taky mě mile potěšili.
První vlastní auto po roce 89 je můj současný Racer, který jsem koupil v roce 2004 a kterej je o pět dní mladší než sametová revoluce 😉
Od 90 Moskvich 1360 vyrobeny 1979, potom VW polo classik 1.6 a teraz Ford Fusion. S moskvichom bolo vzdi kopa srandy. To auto som mal naozaj rad. Kopa dobrych spomienok.
Tak začal jsem se Škodou 110 R- bomba auto, měl jsem ji strašně rád.......pak 120 L/GLS...ASTRA COMBI 2,0i, Fábia...no a v dubnu
bude......
bude......
V dvaadevadesátým jsem si z Holandska nechal dotáhnout Opla Asconu.
Moje holka tenkrát říkala že je pohodlnější nž kámošova Audi doutník. Jó to byly časy....
Moje holka tenkrát říkala že je pohodlnější nž kámošova Audi doutník. Jó to byly časy....
V roce 90 z Holanska citroen BX supr naftová kára bez poruch. Po třech letech jsme ho prodali ještě dráž než koupili 😁
do roku 1991 to byla šade 105L, pak Golf I. 1,5D r. v. 1978 z Rakouska, ten byl v pohodě, jen drobátko shnilej takže hrozilo, že mi nohy s pedálama vypadnou na silnici a v mrazivých ránech to vypadalo, že motor opustí karoserii. V roce 1995 to bylo Tipo 2.0 DGT r. v. 1990 z Německa, jezdil svižně, ale jinak katastrofa. Pak už jen nová auta, 1997 Vectra 1,8 16V, 2000 A4 1,8 T, 2005 530d