Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

25 komentářů

do roku 1991 to byla šade 105L, pak Golf I. 1,5D r. v. 1978 z Rakouska, ten byl v pohodě, jen drobátko shnilej takže hrozilo, že mi nohy s pedálama vypadnou na silnici a v mrazivých ránech to vypadalo, že motor opustí karoserii. V roce 1995 to bylo Tipo 2.0 DGT r. v. 1990 z Německa, jezdil svižně, ale jinak katastrofa. Pak už jen nová auta, 1997 Vectra 1,8 16V, 2000 A4 1,8 T, 2005 530d
V roce 90 z Holanska citroen BX supr naftová kára bez poruch. Po třech letech jsme ho prodali ještě dráž než koupili 😁
V dvaadevadesátým jsem si z Holandska nechal dotáhnout Opla Asconu.

Moje holka tenkrát říkala že je pohodlnější nž kámošova Audi doutník. Jó to byly časy....
Tak začal jsem se Škodou 110 R- bomba auto, měl jsem ji strašně rád.......pak 120 L/GLS...ASTRA COMBI 2,0i, Fábia...no a v dubnu

bude......
Od 90 Moskvich 1360 vyrobeny 1979, potom VW polo classik 1.6 a teraz Ford Fusion. S moskvichom bolo vzdi kopa srandy. To auto som mal naozaj rad. Kopa dobrych spomienok.
Skoda 105, vyskytol sa aj Wartburg 353 so sibrom >😁 , potom komplet geneza Skoda - favorit, felda, pick upy, van plusy, fabia... - potom uz normalne vozy 😉
První vlastní auto po roce 89 je můj současný Racer, který jsem koupil v roce 2004 a kterej je o pět dní mladší než sametová revoluce 😉
Já začínal na škodovce 120.S tou byla docela sranda.Potm už jenom auta z dovozu.Mám dobrou zkušenost s renaultama a potom jsem vyzkoušel korejce.Taky mě mile potěšili.
Tommy100
Já si koupil první auto v roce 1995,škodu 120(1986),dobrý auto,akorát trošku hnilá.

Druhé auto jsem si koupil v březnu 1998,škoda favorit(1994),taky dobrý a konečně třetí auto jsem si koupil škodu felicia v lednu 2002(2001)

A teď zvažuji koupi škody fabia,ale až dá škodovka pořádné slevy.A už se těším na novou fabiu 😄
P405 GRD mod. 1991, ojety a v roce 1994 vubec nebyli ropaci, jsem se ho neco nashanel.......
někdy v roce 1992 Mazda 626 Coupe s interiérem z červeného plyše. Zábavné auto, s mnoha součástkami s logem Mitsubishi v motoru - postupně se všechny odporoučely... 😞
tak ja jsem zacinala na favoritu.. pak prisla suzuki vitara.. honda crx,pak opel astra.. a ted mam opet suzuki vitaru..a doufam ze uz u ni zustanu 😜
petrumr
fiat 125p 1500 😉 roku 1988
Prva, na ktorej som jazdil hned, ako som dostal vodicak (1993) bola otcova S105. Potom si on kupil Favorita a 105-ka mi ostala.

Potom to boli rozne firemne auta vacsinou od PSA, z ktorych mi najviac ucaroval Citroen C15D.

A potom som si kupil prve vlastne, ojazdeny dovezeny Citroen AX14TZS, elektronicky karbec s katalyzatorom, nestastna kombinacia. Az na ten karbec celkovo spokojnost, urobil som na nom 100tisic a presiel pol Europy. Predal som ho vo velmi slusnom stave s 200 tis na tachometri, v bazare ma podozrievali, ze som si pomylil smer stacania tacha a namiesto ubrania som mu pridal kilometre. 😄 Samozrejme, tacha som sa ani nedotkol.
Fiat 131 Supermirafiori s 2,5 l naftou. Jak jsem si přečetl ten název Super bylo rozhodnuto. Byl jsem s ním naprosto spokojený, i když jsem od ostatních slýchával, že je to jen vylepšená 124.
Já jsem měl Fiat Uno 1.5 dovoz z Německa byla to super kára na tu dobu ve zdejších podmínkách i dost rychlá měl jsem ho 2 roky a pak mi ho ukradli 😞
Fiat 125P 1500, luxusní kočár.
a tak jsem po revoluci zahajil s Trabantem T601 kombi, tehndy jiz vozem takrka ze zapadniho Nemecka >😁

Pak nejakou dobu S1000 MB v uprave "parici vuz"

nasledovaly sluzebni vozy zahrnujici snad celou produkci wagenverke v Mlade Boleslavi (S 105, 120, Favorit, Formna, Praktik) prokladane zpestrenim v podobe cerveneho Drakuly Dacia 1310 kombi.

a pak uz to byly vozy technicky o generace dale
Moje prvni auto byl ojety Renault 5, stejne jako RRAAFF jsem se ale po ctyrech mesicich potkal se stromem, nastesti bez nasledku 😊

Nasledne jsem jej prodal bez opravy za cenu technicaku ( v te dobe 18tis ) Pak prisla naftova R20-tka. Maximálni spokojenost 😉
Paradoxně to byla (tehdy) 18letá Volga GAZ 24. Tedy podle OTP, kde místo čísel karosérie, motoru a šasi byla jen poznámka "výměnný". Ideální stroj do města (živil to zaměstnavatel), který si všude sjednal respekt - zdrhaly i LanCruisery, Hummery tehdy u nás ještě nejezdily.
škoda favorit 46kw 😊
RRAAFF1
Moji rodiče si v roce 92 nechali z Holandska přivěst Omegu A 1,8 karburátor.Při dovozu mělo 73tkm najeto,super stav.Jezdilo se s ním 9let do 180tkm bez vážnějších problému pouze s běžnou údržbou.Pak jsem ho dostal já a 14 dní po řidičáku jsem s ním v 70Km/h potkal strom 😢 ,naštestí se mně nic nestalo(pouze zlomený prst) a spolujezdci taky ne.

Auto bylo skvělý,ale totální holota-žádný posilovač,bez zadních pásů :shock: (pouze k tomuto motoru).Navíc karbecových 65kW na takovýto auto bylo velmi málo,ale na dálnici(v D) to těch 180km/h tacho udělalo-zkoušeli jsme čerstvě po přívezení😄.

V Holandsku jezdilo na plyn,v té době však to tady být nesmělo,tak se před hranicema musel odpojit,tady jezdila pouze na benzín-olovo nebo Nat.95 + aditiva 😁
Fiat 125p 1500
SHADE 105 😊)
Jaké bylo vaše první auto po roce 1989? Zasáhl vás boom a přivezli jste si ze zahraničí ojeté "zápaďácký auto"? A jaké byly vaše zkušenosti s ním, přineslo vám radost či potíže?