Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

5074 komentářů

Subaru nie su až tak dizajnovo pekné ale čo sa tyka jazdných vlastností patria k tym lepším.
To jo, ale mají stálý pohon 4x4, kdežto ostatní (jako např.. Honda ne), proto nelze porovnávat. Subaru je prostě kategorie sama pro sebe!
Prosím Tě, nemohl bys všechna svoje moudra napsat do jednoho příspěvku a ne do čtyř?
To bych nemohl, suby, protože bych měl o 3 příspěvky méně a tak bych vás nikdy nedohonil!!! ha, ha haha
Tak jsem se zace trochu brouzdal a zase jsem si připomněl, jak jsou US auta nesmírně kvalitní: [odkaz]
Jo musím se taky mrknout, všechny kvalitní nejsou, víme, ale všechny taky nejsou špatné, plno jich předčí konkurenci!!!
Najmenej pekný japonci sú podla mna všetky modely od Toyoty.Auta sú to kvalitné,ale ich dizajn ma ešte nikdy neoslovil.Sú to na cestách také šedé myši.Nič čo by zaujalo.To nová Primera alebo Almera to už je o inom.Má to pekný dynamický vzhlad.
no hlavně Corolla - zepředu docela pěkná, ale zadek - fuj!!! Almera se mi moc líbí, Primera už ne, ale to je věc vkusu!
jo, je to fakt, i když jednu carolinu mam, tak se mi stejně nejvíc v týhle třídě líbí mazda 323 F, ale nisany mi teda nic neříkají
No, 323F, to je taková lahůdka, která zase není pro všechny!!! No k těm Nisanům - mě nic neříká Primera a Micra - to považují za příšerný krám!! Ten dizajn je - promiňte mi to slovo hnusný!!!
Je to hrůza, za nejvyšší kategorii 9 000!!! Se zbláznili ne??? To je jak za Liazku!!!
Při pohledu na číslo tohoto příspěvku mi to nedá, a musím tu vzpomenout na legendu českých silnic - TATRU 613. Je to nádherný stroj, škoda že se ve světe nechytil její nástupce - tedy Tatra 700. Takhle máme o jednu legendu méně! Věčná sláva Tatře!!!
Ano Tatry je škoda.Majú čo robit ,aby sa udržali nad vodou s výrobou nakladných aut.Ich 815 je však super to je bez diskusie.Nie je v tom pritom žiadny VW.Je všetko nápad a realizácia českých inžinierov čo sa o Skode povedat nedá,ale na trhu osobných automobilov by Skoda bez strategického partnera neprežila.
Je tu rubrika o TDI.Zabúda sa akosi na priamy vstrek benzínu.V inovovanej Toyote Avensis sú použité už len tieto agregáty.Europske značky okrem Renaultu nemajú ešte priamy vstrek.Tech.údaje stoja za zmienku.1.6 má výkon 81kw,toč.moment 150 pri 3800.2.0 110kw,toč. 200 pri 4000.Možno to nie su až tak ohromujúce údaje ale spotreba je na tom zaujímavejšie.1.6 podla ES 9.5,5.7,7.1.Dvojliter 10.6,6.1,7.7.A to nehovorím o emisiách.Potenciál benzínu nie je zdaleka vyčerpaný.TDI majú velký točák nízku spotrebu a neviem čo ešte.Ale za cenu zložitého vstrekovania,aj ked Cerpadlo tryska ho zjednodušuje a ešte k tomu Turbo,ktoré zvyšuje náročnost celého systému.A ešte viac stoja.Taktiež ked sa pokazí staré TDI jeho vstrekovanie alebo Turbo tak to bude stát omnoho viac ako benzín.Niesom však odporca TDI.Chcem len poukázat na inú stránku veci.
Tatrovka je opravdu super, ten nádhernej zvuk, spousta místa a pěknej posaz. Žádný ABS, TC, SRS, a jiný serepatičky, prostě pořádná velká limuzína pro opravdový fajnšmekry. Vozil jsem se v ní jako děcko a nikdy nezapomenu na ten nádhernej zvuk, kterej se ozýval vevnitř od motoru a místa jako doma v obýváku. Škoda, že už se nevyrábí, ale byla by to paráda mít takovou Tatrovku v garáži.
No, to určitě, líbí se všem, alespoň všechny co znám a mluvil jsem s nimi o 613, všichni by jí chtěli. Je to pěkný stroj, na tu dobu kdy vznikl jeden z nejlepších!!!! A čeští konstruktéři a inženýři jsou opravdu šikovní!!!
A taká 603 bola ešte krajšia ako 613.Mala v sebe prvky Tatraplánu.Ako veterán by som si ju dal do garáže.T700 nestála za nič.Neviete niekto o adrese kde sú obrázky T603 a tech.údaje?T613 má krásny zvuk 3.5 V8 je samo o sebe pekné číslo.Svojho času bol výkon 165 koní.Nie som si istý.Ak sa mýlim opravte ma.T 603 by mohla po troche úprav konkurovat Batmobilu.Svoje kúzlo má aj nákladná Tatra 815.Vzduchom chladený motor tušim radový šestvalec.Objem neviem.
Jo 603 byla dobrá, ale pro mne moc stará. Ne že by se mi nelíbila, to ne, ale víc se mi líbí 613. A k 815 - nejlepší je nové Terrno 1 - má pěkný design a může konkurovat i zahraničním vozům. V terénu je dokonce daleko lepší!
603 i 613 byly opravdu super vozy, holt zlatý český ručičky. jinak koukám že to tady zase moc nejde!! jsou to takové poskoky!!!
Subaru jsme sice předstihli, ale to nic neznamená!
protože nás kurňa dohnalo!!!
Koukal jsem včera na Eurosportu na CART - a oni tam maj jako Pace Car Hondu - velkoprostorouvou. je tak pomalá - nechápu, jak mohli dát mikrobus jako Pace car, mohli tam dát aspoň sportovně upravenej sedan. když nic jiného!!! Ale nejlepší by byl Ford Mustang!!
Zase tu chcípl pes!!!! To je hrozný!!!!!
Ako úžasný nový trend a dokladovanie invencie japonských designérov bol predvedený nedávno nový prototyp Toyoty, zatiaľ ako štúdia. Keď sa však pozriem na fotku, zboku je to vlastne Audi TT, ako keby prerobené na kombi ... Tak preto tí japonci na autosalónoch všetko tak dopodrobna fotia, zakreslujú a vymeriavajú ?!
Jasně, prej jsou shcopni strávit u jednoho auta 3 hodiny detilním prozkoumáváním jak to má konkurence a co by mohli obšlohnout. Já bych je od těch aut vyhodil, bejt těmi od konkurence!!!
Barichello, skúsim niekde nájsť fotku toho prototypu a sám môžeš posúdiť, či im bolo vzorom Audi TT. Inak na vlastné oči som bol svedkom toho, ako jeden "novinár" ázijského typu fotil na stánku Citroena na autosalóne v Paríži (počas prvého, novinárskeho dňa) asi pred 2 rokmi zadnú sedačku v prototype Picassa, resp. iba jej uchytenie v podlahe, na digitálny foťák. Neviem, koľko MB mali pamäťové karty, ale on tú kartu nacvakal celú!! (minimálne 1/2 hodiny nepretržitého fotenia zo všetkých možných uhlov), potom ju vybral z foťáku, založil do puzdra, poznačil si na lístok niečo v tých japonských znakoch - asi aké to bolo auto... A so sebou mal obal na dokumenty, takú pressmapu A4, kde mal takýchto nacvakaných kariet aj s popisom na lístku minimálne 20. Takže v ten deň už asi bol aj v iných e😜ozíciách. Hmm, myslíš že to bol novinár?? 😃
Myslite si,že europske automobilky neskúmaju vozy svojich konkurentov.Podla mna ich niekolko kusov aj kupia a rozoberú v laboratoriach.Ja by som to robil tiež.O tom sa samozrejme nedozvieme.Nie je na mieste obvinovat japoncov.Robia to všetci.
to Vmax: všetci "špióni" ktorí sa na autosalónoch venujú podobným aktivitám, ako som opísal, boli aziati. žiadneho belocha som pri ničom podobnom nevidel.
Pokial sme u toho kopirovania tak vám uvediem unykátny prípad ked nemci kopirovali po rusoch.Áno dobre počujete po rusoch.V 2.s😱ojne rusi nasadili tank T-34.Nemecký Wehrmacht bol velmi zaskočený touto tažkou zbranou.Armáda rýchlo požadovala konkurencie schopný tank či už v pancierovaný ale aj v palebnej sile.Nemecký inžiniery chceli presne okopírovat ruský tank.Avšak pre neznáme technologie aké boli použité na vznetovom motore ruského tanku a pre možnost omylu pri rozlyšený tankov od presnej kopie upustili.Konkurenta T-34 pomenovali Panther.Boli na nom vela podobného s ruským T-34.Bolo ich vyrobených okolo 5000kusov v roznich modifikáciach.Kto sa vyzná tak vie o čom hovorím.
Neznášate tu preto japoncov lebo sú šikmooký,malý majú ho malého.Lenže auto vedia robit konkurencie schopné či europskym tak aj americkým automobilom.Je pravda,že im v niektorých segmentoch chýba priamy konkurent.Konkurencia A6,Bmw 5 a MB-E klasse samozrejme zo strany japoncov existuje.Avšak nerobia športové sedany typu Audi S6,BMW M5,Mercedes E550 AMG a pod.Ich auta sú lacnejšie ako vačšina europskych a rovnako kvalitných ak nie ešte lepšie.Testy TUV to dokazujú.V štatistikách chýb vo výrobe sú najlepší jednoznačne japonci.Výchadza z ich liniek najmenej zmatkov.
Neni pravda ze japonci nedelaji "eqivalenty" k nemeckym nadupanym sedanum. Jen se nedovazeji do Evropy - ale delaji se.(Subaru Legacy B4, Toyota Soarer, Nissan Skyline a desitky dalsich). Co se tyce pestrosti modelu tak do Evropy se dovazi odhadem tak ctvrtina, mozna tretina japonskych modelu. Samozrejme ta "nejchudsi".
....kopírují všichni, ale japonci a korejci nejvíc, ti jsou na to mistři!!!!!!
Můj táta má Subaru Legacy 2,0 a je sním velice spokojený.V zimě se sním dá dobře jezdit a zvláště na ledě.Je to super auto.
S tím ježděním na ledu je to pěknej kec, jezdil jsem s Legacy (kombi 2,5 automat, r.v. 9😄 dvě zimy a na ledě to klouže stejně jako u auta s náhonem na předek. Měl jsem zimní pneumatiky a klouzání nebralo konce. Na sněhu je situace jiná, ale s ledem se špásovat nedá.
to blackmail: pólo se hraje na koních a na trávě, co se hraje s autama na ledu??? Chci se totiž zeptat, po kterém ledu jako sklo jsi s Legacy jezdil a chovalo se stejně jako dvoukolka?, protože pokud na tom ledu bylo i trochu sněhu tak rozdíl musí být dost znát - a pokud ne, tak si troufnu vyslovit oprávněnou pochybnost o řidiči..😞
Subaru je Subaru, má mnohé přednosti, to musí uznat každý, ale zázraky jako je jízda na ledu v pohodě stejně nedokáže. Neumí to žádné auto.
Chtěl jsem jenom napsat, že na ledu (hladký, bez sněhu) je ti čtyřkolka docela na prd, fyzikální zákony neobejdeš. Se dvoukolkou se třeba vůbec nerozjedeš, ale když se v takových podmínkách rozjedeš se 4x4 máš problém zastavit. Určitě by pomohly pneumatiky s hřeby, viděl jsem teď jedny takový Nokiany.
Dyť to píšu: na ledu je ti pohon všech kol k prdu, na ledu nejede žádný auto bez pneu s hřeby. Ty jediný jsou na led to pravý. Bohužel skoro všude jsou zakázaný!!!
to se smí mít obuté v normálním provozu snad jenom v nejsevernějších částech Skandinávie a ještě jen v přesně stanoveném období. V našich zeměpisných šířkách je to možný tak akorát na ledovou plochou dráhu... (dovedete si představit, co by udělalo - obout si to na krosovu 250ku a projet se tím napříč přes auto?? - mohl by vzniknout docela estetickej novej design 😃))
to O.S - taky se s Legacy docela těším na zimu, až zase budou těžký borci s bavorákama nasazovat ve vánici řetězy a udiveně koukat, když v klidu pojedu kolem..., jenom mám trochu strach právě z těchle borců, aby to někde do mě nenaprali...ke kopírování: ano traduje se, že Japonci kopírují; asi tak před 50-25 lety to ještě byla pravda, tradice přetrvává; dneska jsou Japonci v ledasčesms na špici a dneska kopírují všichni - a těžce!; jen si vzpomeňte na aféru s amer. el. superodposlechem evrop. radiového provozu z Británie (zejm. obyč. telefonů - těžko přiznávat i to další, že...) - a co zakázek tak ukradli Evropanům; a že by šlo jenom o zakázky? - kdo z vás tomu věří??
... si sežente, to bude jízda na ledu (lepší jak Fernet Stock citrus), haha aha!!!!
No myslel jsem, že se do této imbecilní rubriky už nezapojím, ale nedá mi to a zase Rubensovi zvětším přirození o jeden bod. Prosím o odpovědi na následující otázky: 1) od koho Subaru kopíruje boxermotory (nemusíte mě poučovat, že je také dělá Porsche, jen mě přesvědčte, že je Subaru převzalo), 2) od koho okopírovalo NEJLEHČÍ!!! šestiválec na světě (Outback H6), 3) od koho okopírovalo první SUV na světě (Outback, r. 96), 4) od koho okopírovalo Hill-holder, 5) od koho okopírovalo před deseti lety 4x4 s viskospojkou, 5) od jakého evropského výrobce kopíruje bezrámová skla, 6) od koho okopírovalo ECVT, 7) od koho okopírovalo v r.97 Imprezu WRC. Děkuji.
tak to byly těžké direkty!, taky jsem zvědav na odpovědi
Hej chlapče, ty snad neumíš číst, či co. Kdo tu psal o tom že tohle od někoho subaru okopírovalo???? Já tedy ne. Vůbec jsem to s tím kopírováním naezačal, to za prvé a za druhé psal jsem, že asiati kopírují nejvíce ze všech a jsou schopni prosedět u jednoho modelu celej den. Tím nechci říct, že třeba Opel nebo Vw, nebo i Chevrolet nekopírují, ale nejsou to takoví šílenci. Takže rada pro tebe: přečti si pořádně co píšu a pak teprve kibcuj. Jo a co se týče mého"imbefcilního" tématu: za to to tvoje je super!!! Ach jo, taky někdo závidí že jsem ho předstihl, že???
.. to je správné heslo.....
Bezrámové okná dverí mal už Citroen DS, myslím v nejakom 1955 roku.
1) Pro Pallase: Citroën je taky hodně vývojová automobilka, já jsem to myslel spíš tak, že je to věc víc výjimečná než běžná. (ad Citroën, předpokládám, že to víš: První přední náhon na světě, první pérování torzní tyčí na světě, první samonosná karoserie na světě, první hydraulické pérování, atd. 2) Ještě jsem zapomněl: Co třeba Honda a 120 HP na litr a co Toyota a prvenství téměř ve všech statistikách poruchovosti a to včetně lexusů a LC. 3) Subaru není moje rubrika (jestli jí máš na mysli), ale pokud by polovina příspěvků byla od jednoho člověka, tak jich má přes 1000
Co rikate na Mitsubishi? Ja povazuju Galanta za velmi podarene vozitko (hranatou verzi) a docela ted uvazuju o tom, ze bych si ho koupil.
Měl jsem kámoše a ten měl Galanta(taky staršího) a byl s ním moc spokojený. Jinak nevím. Ty starší by mohly být dobrý.
Tenhle tank dělal nemcům hodně těžkou hlavu. Rusové je prostě přchali. A pak že neumějí dělat zajímavé věci!
Hm - asi takhle - proč už těch 1000 příspěvků nemáte???? A že jej jich půlka ode mne??? To bych netvrdil a navíc, pokud tu dám nějakou otázku nebo názor, považuji za vhodné odpovědět na názor jiných. Nehledě k tomu, že jsme se tu všichni dozvěděli spoustu zajímavostí - které možné někteří nevěděli. A tak to má být, ne???
... má teraz aj Hyundai XG, ktorý som minule skúšal, a vyzerá to fakt super.
... mimo jine vsechny sportovni Toyoty...
"všetky športové Toyoty" ... Jasné, ale ja tu nespomínam dvojdverové kupátka, u nich je to bežná záležitosť, u kabrioletov prakticky samozrejmosť. Vzácnosť je to u áut so 4 bočnými dverami. BTW napadlo ma, že amíci kedysi (v 50-tych rokoch?) robili 4 dverové limuzíny nielen s bezrámovými oknami dverí, ale dokonca chýbal aj stredný (B) stĺpik. Teda nechýbal, veď na ňom boli pánty zadných dverí, ale siahal od podlahy len po spodný okraj bočných okien. Určite ste videli také auto v nejakom gangsterskom filme.
Máš úplnou pravdu, bezrámová okna se v USa používala hodně a tebou popisovaný fígl, tedy sloupek nesloupek opravdu některá starší americká auta měla. Jinak bezrámová okna měly standartně vozy Camaro, firebird, Mustang a to už hodně dávno. U 4 dvéřových limuzín mám takový dojem, že bezrámová okna požíval Chevrolet.
...mělo už BMW 2002 v šedesátých letech - tehdy velká móda.
... na kupátkach a 2dverových autách to nie je žiadna zvláštnosť ... napr. Opel Calibra. A čo ste snáď zabudli na starú Škodu Feliciu Cabrio, 1100 MBX a 110 R Coupé? Až 120 Garde / Rapid už mala na okne rám.
Ok, takže bezrámové okná sme už rozobrali, teraz boxer motory. Čo ja viem, tak hneď po vojne s nimi začali VW chrobák a Citroen 2 CV, obidva boli vzduchom chladené. U VW vydržali boxery, vďaka Transporteru, až do konca 80-tych rokov ... napríklad obľúbený mikrobus oblých tvarov (hippíci v USA), sám som mal v 1988-90 taký, benzínovú 1.6. Až posledná generácia transporteru/Caravelle s motorom vpredu vytlačila ten boxer z výroby.

U Citroenu boli s boxerom 2CV, Dyane, Acadyane, LNA, Axel (t.j. oltcit, licencia Visy) a vselijake tie Ami6, Ami8. A to sa kačica vyrábala až do 1990 roku, a Oltcit ešte neviem do kedy.

Nemci mali boxer ešte v NSU Prinz (v licencii to robili aj Rusi, ako Záporožec, ktorý sa u nás síce nepredával, ale zato v Maďarsku ich behá dodnes kvantum).

No a ďaľšia značka s boxermotormi je predsa Alfa Romeo, tí na boxeroch myslím zotrvávajú dodnes. Ich TwinSpark (t.j.dve sviečky na valec) v Alfe 33 som tiež kedysi skúšal.
1) Poslední boxer v Alfě byla 33 a od té doby už žádný, protože je neuměli. 2) Děkuji za poučení, že Oltcit je taky boxer, ale já mám na mysli současnou produkci. 3) A co další odpovědi!
Alfa přstala boxery dělat kvli tomu, že ty současné motory jsou spolehlivější, výkonnější a hospodárnější. Jinak ve VW přežívají dodnes -VW Beetle v Mexiku - dokonce se dovážejí i do Německa - kdybyste viděli nejnovější autokatalog, tak to víte. Co se týče YOlcitu - tenhle boxer se ale silně nepovedl. Nebo to neuměli Rumuni smontovat???
Barichello: Přesně tak, Alfa šla tenkrát do twinspark šestnáctiventilů (kompletně obnovila motorovou řadu) - přeci jen ty čestnáctiventilový boxery byly už trošku starší. Ale myslím, že jezdily jinak moc dobře (33 1.4IE i 1.7IE).

Jinak licence Oltcitu - Citroen prodal Rumunům licenci na neprodejný a neuznávaný Axel (ten vznikl jako reakce na ropnou krizi), no a bohužel v Craiově se tenkrát moc nevyznamenali (Rumuni, no...😐).
Jo, ty boxery skutečně nejezdily špatně, ale na moderní motory už chudáci nestačily. Škoda. Jinak Olcit - jsou to hrozné plečky, když vyjížděj z křižovatky, mají zvuk jak dědova sekačka na trávu!!!
... myslel som si ze ten v Mazde MX3 je este lahsi?! Neviem, oprav ma, Subarista.
... robili v USA už v 80tych rokoch. Neviem presný názov toho modelu, ale tesne po revolúcii si také niečo doviezol môj známy na Slovensko. Značka GMC, karoséria kombi, ale nie až taká veľká ako klasické americké road cruisre, na zvýšenom podvozku s náhonom 4x4, pamätám sa že sme sa smiali na "drevodekore" toho auta - celá bočná plocha, t.j. dvere a blatníky do výšky spodnej hrany okien boli polepené nejakou samolepiacou tapetou s motívom dreva, vraj to bola vtedy v USA veľká móda (to auto tak vyšlo vtedy originál už z fabriky). Známy to už dávno predal, ale možno to niekde na Slovensku ešte jazdí. Len ľutujem toho majiteľa, pri dnešných cenách benzínu 😃

Ozaj a čo VW Golf II. generácie (koncom 80tych rokov) v prevedení Country? To nebolo SUV?
Jo, mám takový dojem že se to SUV jmenovalo nějak Chevrolet B.... Bl. Bla..... Už víš Subaristo????? Jestli ne, tak se jukni na www.chevrolet.com. To: Pallas - mě sto taky moc líbí (ta imitace dřeva na boku, je to skělý, tudle jsem viděl Chevy Malibu wagon s touhle imitací dřeva - a naprosto skvělý!!)
Tak som sa trošku povŕtal v nete (váž si to, Subarista 😃 ), a našiel som presne to auto, ktoré sa dá klasifikovať ako SUV. V popise k fotke je "1982 Eagle wagon, 258 six, 5-speed manual. Good strong car.", nie je to značka GMC, ako som si myslel, ale AMC, a vyzerá presne tak, ako to ktoré doviezol ten môj známy. Len bolo asi v inom odtieni, trošku svetlejšom, toto má asi boky z mahagónu, a to jeho bolo bukové?! 😃 No a tu je link na fotku:
[odkaz]
to subarista: a na tejto stránke to majú dokonca ako hlavné motto uvedené: THE REAL FIRST SPORT UTILITY WAGON! Musíš uznať, že v tom čase japonci ešte len kupovali skicáre filmy do foťáku, aby to mohli niekde na autosalóne v Michigane poobkreslovať a pofotiť... a zrodilo sa Subaru Outback ... no teda, to im ale trvalo 😃
to subarista: a na tejto stránke to majú dokonca ako hlavné motto uvedené: THE REAL FIRST SPORT UTILITY WAGON! Musíš uznať, že v tom čase japonci ešte len kupovali skicáre a filmy do foťáku, aby to mohli niekde na autosalóne v Michigane poobkreslovať a pofotiť... a zrodilo sa Subaru Outback ... no teda, to im ale trvalo 😃
Samozrejme som zabudol napísať ten link 😒( Takže:

[odkaz]
V Pardubicích jezdí Wartburg 353W a má taky tapetu na boku 😊)
Já myslel že to byl Chevy Balzer model 76??? Sice to byl špíše Jeep, ale svým pojetím už skro SUV.(no uznávám, větší SUV) Nebo mě n apadá Dodge Ramcharger. No, to je jedno. Hlavní je, že to asi zřejmě skutečně nebylo Subaru, ale něco z druhého konce světa.
Včera jsem viděl v nějakém německém časáku - Tuším Auto Bild, nebo co, to nové Porsche - terénní. Docela zajímavé, zdá se, že Porsche už míří do všech stra. Jsem zvědavej kdy představěj první MPV....hahaha
se ti divím, že nám to nejdeš do toyoty zakulatit, při tvojí mánii kolem počtu a pořadí příspěvků...
Kulatím to jenom svejm tématům + nělokik vybraných kámošů!!!! Takže sorry!
ten zvuk Oltcita je práva preto taký, že je to vzduchom chladený motor. U nás sa Oltcitom vraví vysávač.
Jo, rozzruřený ne??? To my říkáme Wartburgu!!! Já jen že třeba Alfa ten zvuk něměla! Jedině trochu podobný byl zvuk u VW Transporteru!
No asi se budete smat, ale mne zvuk spravne sjeteho Oltcitu pripominal zvuk original auta, se kterym jezdil Sly v Kobre ( s temi sekeraci, jinak tam hlavni roli hrala jeho pozdejsi manzelka ). Jinak Porsche vlastni nejaka rodina ( -y ), jejichz zastupci nedavno rikali, ze nemaji v planu s nekym fuzovat, ze vyrabeji specificky sortiment, ktery nehodlaji menit.
Copak Porsche - fúzovat asi s nikým nebude, ale svůj specifický sortimnet nustále rozšiřuje o různé novinky!
videl jsi tu Cobru se Sylvestrem Stallonem ? Vzpominas si na zvuk jeho auta, ktere rozmlatil o tu lod ? ( velka skoda ).
asi som ten film niekedy videl, ale ten zvuk si fakt uz nepamatam...
Tak tenhle fil jsem asi neviděl, škoda, někdy ho třeba uvidím. Cobra má dost dobrej zvuk!
Koukám, že tu probíráte filmy. Vy už taky kecáte o všem!!! jdu radši pryč.
Tak my ti tu vypisujeme konkrétne argumenty a ty sa ani neozveš 😃
Subarista někam zalezl!
Najkrajší zvuk majú americké vidlicové osemvalce.Napr. 5.7 V8 z Corvetty.
To bezesporu, naprostej souhlas. Tudle jsem slyšel bublavej zvuk V8 - kouknu a vidím Pontiac Firebird - tak rok 92!!! Nádhera.....
ozvěte se!
Barri, ja to tu sledujem, len Subarista tu už dlho nezavítal.
Asi má strach z našich argumentů nebo někde pořád hledá to první SUV na světe. Anebo se na nás naštval!
Japonci robia aj tak dielensky najkvalitnejšie.Majú najmenej chýb z výroby.Japonský robotník dokáže makat lepšie ako americký alebo europsky.Je to dané ich kultúrou.S tým my nič nenarobíme.
matuS
Vmax, s tou pracovnou silou mas pravdu, ale... dnes je natolko vysoky stupen automatizacie a robotizacie, ze si neviem predstavit, co by tam ti robotnici vedeli pokazit.

ale pravda je, ze japonci su najkvalitnejsi
No roboty maj pěkný, viděl jsem ukázky a forky z linky Mazdy, působí to zajímavým dojmem, jak pěkně svařují apod.
tyhle linky už má skro každej, možná, že jsou ty japonské kvalitnější, nevím, ale na první pohled to vapadá velmi podobně jak v Japonsku, tak v USA či Evropě!
nadherne honicky s Mustangem Cobra a Dodge Charger R/T, mam to nekde doma nahrane, vybornej zvuk
Jo, párkrát jsem ten film viděl, nádherné honičky! Super Mustang i Dodge.
tak som si polistoval na str‡nke www.mazda.sk... zop‡r chv‡lospevov

na Premacy😒br />
ă... konätruktŽri sa pri Premacy rovnako ako u ostatnůch vozidiel Mazda

sśstredili na zakomponovanie kvality a jedine‹nosti s cieĽom vyvinśé inteligentnŽ

vozidlo dr‡ědiace zmysly...Ň

Moje zmysly teda nijako zvl‡äé nedr‡ědi. VzhĽadovo vyloěene priemernŽ

auto. InteligentnŽ? To akoěe samo zacśva do gar‡ěe?

... pr’strojov‡ doska m‡ rozä’renś strednś ‹asé ... naj‹astejäie pouě’vanŽ

zariadenia, ako sś napr’klad audio vybavenie alebo klimatiz‡cia, boli umiestnenŽ

uprostred palubnej dosky, ‹’m sa redukuje pohyb o‹’ vodi‹a...Ň

To je teda objav! To sn‡“ inŽ aut‡ majś autor‡dio pod nohami?

ă... Premacy je vybaven‡ osved‹enům motorom FPD 1.8 DOHC, ktorů bol

äpeci‡lne vyladenů tak, aby śplne vyhovoval charakteru vozidla. Pre Premacy

je motor dostupnů v dvoch variantoch: 84 kW (115 k) verzia, ktor‡ ponśka

vynikajści vůkon v strednůch a vysokůch ot‡‹kach alebo 74 kW (100 k) verzia,

ktorej motor vytv‡ra optim‡lny pomer medzi dostato‹nům vůkonom pri beěnůch

růchlostiach a n’zkou spotrebou paliva...Ň

Stru‹ne povedanŽ, ponuka motorov je skuto‹ne bohat‡. 1800-ka priäkrten‡

alebo nepriäkrten‡.

ă ... bezpe‹nosé: Vysoko umiestnenŽ sedadlo vo vozidle Premacy

poskytuje vodi‹ovi vynikajści vůhĽad a minimalizuje śnavu po‹as dlhůch

j‡zd. Tům je zaisten‡ vŠ‹äia bezpe‹nosé pri riaden’...Ň

No ve“ niěäie to sedadlo daé nemohli, lebo by vodi‹ nevidel ponad pr’strojovku.

ă... vonkajäie spŠtnŽ zrkadl‡ sś rieäenŽ tak, aby poskytovali vodi‹ovi

vŠ‹ä’ prehĽad.Ň

VŠ‹ä’ prehĽad neě bez zrkadiel?
Cist reklamni letacky je nekdy prca. Ale v jednom z tebou nesouhlasim - myslim si, ze Premacy je nejhezci kompaktni MPV na trhu. Porovnej to treba s tim ohyzdnym Picasso 😄, okoukanym Scenicem, nenapaditou Zafirou atp.
Nazdar kingu, v něčem s tebou souhlasím - Piccasso nic moc, Scénic - zajímavý, ale opravdu okoukaný, ale Zafira??? Ta se mi moc líbí. Nevím proč tobě ne. Má správný design, stará škola, ale moderní, prostě nic extravagatního. Premacy taky ujde. Ale ráno jsem viděl Hyundai Coupe - a udělalo se mi šoufl. Fuj! Asi do toho brzo kopnu!
Premacy je pěkná, ale Picasso rozhodně není ohyzdná, je to hezké auto s neklasickým nápadem od Frantíků - a povedlo se jim, je to otázka osobního vkusu, takže mohou být lidi, co ji nepochopili...
No ohyzdné není, ale prostě takové nic moc, průměr.
Určite na mňa lepší dojem urobilo Picasso, než nová Honda Civic Stream. Už na prvý pohľad vyzerá ten Stream mdlo, neveselo, najmä spredu. A k téme Japonci a kopírovanie Európy: radiacu páku na prístrojovke mal ako prvý Citroen Jumper (dodávka), potom Citroen Evasion (van) a Picasso. Honda s novým Civicom z toho dnes robí vedu.

BTW sedadlá v tretej rade v Streame, ktoré sa dajú zložiť do podlahy, ak sa práve nepoužívajú, okopírovali Honďáci od Opelu Zafira (systém Flex7). Aj tak si myslím, že Stream nečaká veľká budúcnosť (podobne ako Shuttle, ten sa nepresadil a jeho výroba končí začiatkom roku 2001).
A nemely ty dodavky razeni lanovody? On to neni zrovna forek u MPV, jako spis u civicu 5D a hlavne - u tech tebou uvadenych modelu se nedalo moc mluvit o presnem razeni, tim mene o sportovnim diky blizkosti radici paky a volantu... Design je subjektivni - me se treba stream libi vic, nez pisasso, ale zas min nez premacy, rozhodne ale neni mdly (co treba ovalne zakonceni bocnich oken, nebo svetla ve sloupcich a strese?), jen opet dost konzervativni - to je bohuzel Honda, ale ja ji beru takovou jaka je. Stream mi prijde docela sportovne pojaty, zvlaste kdyz bude mit i super motory. A proc se neuchytil Odyssey? To je jednoduche - CENA. Se skoncenim vyroby bych to nevidel. Vloni mel facelift (zdarily), takze za 2 roky bude nova genenrace.
Mimochodem - slavny Flex 7 od Opelu - nevim jak ma system udelany Stream a jak se v tom sedi, ale TY bys posadil sve deti do Flex7? Hruzostrasna lavice, ktere se vikla i v klidu, hruza pomyslet, co by se stalo pri bouracce. Kdyz uz mluvime o fenialnim systemu sklapeni - doporucuji yaris Verso. Tomu rikam genialni reseni.
"Wenig Erfolg hatte der Shuttle... Seine Produktion läuft im Frühjahr 2001 aus". Zdroj: Autobild 44/2000
"Wenig Erfolg hatte der Shuttle... Seine Produktion läuft im Frühjahr 2001 aus".

Stream: "Die gestreckte, flachere Form und das abfallende Heck wollen nicht so recht zu ieniem kompakten Van passen. Sportlich, pfiffig wirkt der Stream jedenfalls nicht ." S tým súhlasím aj ja.

King, vieš nemecky? Zdroj: Autobild 44/2000
malo, ale tomuhle rozumim. Udelal jsi dve chyby najednou - jednak zjistujes informace o japonskych autech z nemeckeho tisku (ten vi o japoncich kulovy, zna jen nemecke novinky - zkus nekdy anglany a US) a druha o stejnem zakladu - cerpas informace o Honde z nemeckeho tisku. Nemci nemaji radi japonce a maji hruzu z Hondy, protoze ta udava ton v oblasti vyvoje motoru (a nejen jich, ale i podvozku (dvojite lichobezniky), ekologie (ULEV, Insightap.). A to se skopcakum vubec nelibi, mohou se otiz chlubit uz je TDIcky.
jeste jedna informace, svedcici o tom, jak je Stream mdly, fadnim, nudny, ohyzdny a jak bude neuspesny - za 10 dni od oficialni prezentace v japonsku automobilka registruje 14 000(!!!) zavaznych objednavek. Brrr, ti japonci maji ale vkus, co?
14.000 objedn‡vok? A akůch? Od Japoncov?
Neviem, asi sa Japoncom teda p‡‹i. Inů kraj, inů mrav ... u n‡s zase neěerieme psov a riasy, a neobedujeme kĽa‹iac na zemi 😃
Druh‡ vec sś japonskŽ cl‡ na import auta zo zahrani‹ia. Nemajś moěnosé kśpié Zafiru, Scenic, Picasso...
Abych se ti priznal - taky bych nepatril ke kupcum Streamu, i kdyz jak rikam - docela se mi libi. Pokud bych si uz MPV musel koupit (treba se mi jednou narodi ctyrcata), ze soucasnych by to byla Premacy, predpokladam ale, ze stream, ktery by asi byl hned druhy, bude ponekud kvalitnejsi, prostornejsi a vykonnejsi... Tobe pravdepodobne nesedi to zakonceni bocnich oken, coz? No, mozna bych opravil formulaci, ze je sporotvni - sportovni MPV dost dobre existovat nemuze, nicmene mi prijde dynamicky, nejen kvuli pridi, ale prave i diky tomu zadku. Ale o designu se tu hadat nebudeme, je dost individualni, vis sam.
Pallasi - jen pro zajimavost- takhle pisou o Streamu Britove. Trochu rozdil, oproti fundovanym gemanum, no ne? 😄 Add all this to impressive dynamic performance, and the Honda Stream looks to be more than up to the job of tackling its European rivals.

Of the five bodies to be dropped on to Honda's new global platform to date, the Stream is, not surprisingly, by far the best packaged. It offers exceptional amounts of room for a compact MPV, and has acceptable trim levels. A combination of saloon-like ride and handling, powerful 2.0-litre engine and superb sequential five-speed automatic transmission put the Stream on course to be a new class benchmark. But is it a even-seater coupe as Honda claims? Well, it has a much sleeker style than the European competition.
pallas
King pozri sa na dolny pravy roh toho clanku, ci tam nie je cislo inzeratu 😃
14.000 objednavok? A akych? Od Japoncov?
Neviem, asi sa Japoncom teda paci. Iny kraj, iny mrav ... u nas zase nezerieme psov a riasy, a neobedujeme klaciac na zemi 😃
Druha vec sś japonske cla na import auta zo zahranicia. Nemaju moznost kupit Zafiru, Scenic, Picasso... BTW este by ma zaujimalo, ci je to auto robene na 7 japoncov, alebo na 7 europanov priemerneho vzrastu. Ta tretia rada sedadiel sa mi zda prilis tesna (ano, mas pravdu, 6. a 7. sedadlo v Zafire su tiez len "nudzove" resp. detske).
King, ja som ti písal svoj názor, že sa mi Stream nepáči. Ty si mi odpísal že vyzerá športovo ... tak to sa mi veru nezdá, a ani redaktorom z Autobildu, preto som ti tú ich vetu odcitoval. Jasné, krása je vec vkusu, ale ten Stream z profilu ... no neviem ...
už jste s tím fakt směšní

"první ... měl už v roce XXXX ..."

to jako znamená, že nikdo další nic podobnýho nesmí vyrobit ??
Pallasi, z těch keců si nic nedělej. Koukni se někdy na reklamy v TV, jsou to prostě reklamní kecy. Jinak nesouhlasím s tím, že by Premacy měla tuctový design. Ten má spíš Zafira, ale je to Němec, tak je holt konzervativní. Scenic a Picasso mě moc neberou, jsou to vajíčka. Jinak už jsem asi neobjektivní, protože mám Premacy objednanou. Budu se snažit nedopadnout jako Danula s Yarisem, ale přece jen, když dáš za něco 600 litrů, tak si za tím stojíš. Každopádně tady v MC jsou prima názvy rubrik. Příznivci Felicie mají rubriku "Felicia=total *", o japonských autech se zase hovoří v "Antiklubu japonských pekáčů". Je to *.
Hm, přečti si prvních 100 příspěvků a dovtípíš se, proč se téma jmenuje tak jak se jmenuje. Jinak o čem by se tu mělo mluvit když ne o japoncích? O Rolls-Royce asi ne, o tom tak v Britsh Sport Cars.
S akym motorom beries to Premacy? Dufam ze sa nam potom nezabudnes pochvalit spotrebou. Ozaj, da sa na Premacy odpocitat v CR DPH-cko?
To Pallas: samozřejmě s turbodieselem, 2.0 DiTD, 66kW, 220Nm. Už jsem se svezl, jede to super, zátah od cca 2000 otáček. Udávané hodnoty jsou max. 170km/h, 0-100 za 12.9, kombinovaná spotřeba 5.7 l/100km.
Hm, ten motor vypadá zajímavě.
Ještě k tomu DPH, odpočet je možný po instalaci přepážky oddělující nákladový prostor. Prostě je tam mřížka, kterou můžeš posunout za přední nebo až za zadní sedačky. Není to žádná paráda, ale za 120.000 Kč úspory to stojí. Tuhle možnost má spousta minivanů, MPV i offroadů. Nejspíš to podplatili prodejci, aby zvýšili prodej.
Jo, úspora pěněz to je, ale někdy to vypadá hrozně, včera jsem viděl takto upravený Range Rover a hrůza, vypadá jako by byl určen pro převoz psů vzadu. Ale ta suma je zas značná, takže se to vyplatí.
Máš recht, paráda to není, ale ty prachy nenajdeš na ulici. Navíc je neplatíš Milošovi, který by je stejně utopil v páně Grégrových roztáčení kol socialismu nebo jiné černé díře. Problém je v tom, že když tu přepážku vyndáš (což není problém) a narazíš na blbýho policajta, tak jsi bez techničáku. Jinak ten motor se chytne tak na 2000 otáček a jede. Do 4000 otáček není znát žádné vadnutí, dál jsem to nezkoušel, přece jen to auto mělo najeto jenom 20 kiláků.
zakaždým píšem diakritiku úplne rovnakým spôsobom, a niekedy to prejde aj s ňou, niekedy nie. Je chyba na mojej strane alebo na serveri auto.cz?… 😒((
Hm, občas to zlobí, nedá se nic dělat, nějak to přeluštíme.
veď práve, netuším v čom bol problém 😒( teraz mi už diakritika ide celkom normálne...
Ale je zajímavé, že to zlobí v některý tématech. Mě to jeden čas zlobilo u Jordanistů! Nevím proč to je.
A máme 700 příspěvků! Díky všem. A vzhůru do 800 ky!
Shuttle se mi docela líbí, přimíná mi - hlavně interiérem americké vany. a i exteriér je docela pěkný, nic přehnaného, klasika. A je tam vela místa.
Narazit na blbého policajta, to je špatný. Za ty prachy bych tu přepážku přežil. Co se týče toho motoru - podle výsledků vypadá slušně!
Koukám na ten motor na anglickým webu Mazdy, českej toho moc nepíše. Je to 16 ventil a má to překvapivě nízkej zdvih - je čtverec 86 x 86 mm. Pro představu, VW TDi jsou silně nadčtvercový, vrtání x zdvih je 79,5 x 95,5 mm. Zkusím se zeptat motorářů, co to znamená v praxi.
to davidz: ten motor je porad stejny RF co se dela uz od roku asi 85, je tam jina hlava a primej vstrik a turbo jak jinak. kdo si vzpomene na Copmrex motor do 626 v roce 93 tak to je stejny tam byl akorat ten kompresor jinej a bylo normalni cerpadlo. tam to tusim melo 55kW a 170 kroutak, oznaceny to bylo RF-CX, dneska je to RF-DiTD s 66kW (323, Premacy) popr. 74kW(626) kroutak 220 (nekde udavany 230) a brzy bude s 81kW (snad v zime v 323 po faceliftu) s kroutakem nekde okolo 260(!!), ale ten polomotor je porad stejnej 86x86 tak tak 😄.

mimochodem tech naftovejch 81kW v 323 bude dost maso. uz se tesim 😃)
COMPREX, to byl preklep 😉
81 kW se už prodává, dávaj to do 626ky.
Ditd 626 nie je zlý motor.Trochu hlučný,ale so super spotrebou.Je škoda,že sa ním nezaoberajú firmy na chipy.Z objemu 2.0 16v by sa dalo bez problémov vytiahnut okolo 115 až 130 koní a točák okolo 250 až 280N.M.
Chipy jsou naprd, když je to blbě udělaný, pořádně to počochní motor.
ti mají jinou mentalitu a jiné názory než němci!
Koukám že tu probíráte motoory, národy, články, všechno možný... docela se vám daří hoši!!! Jak se vám líbí nová RAV 4???? Mě teda vůbec, stará byla daleko lepší, naopak trochu se mi začíná líbít 323 od Mazdy!
No ta nová RAV 4 je fakt hnusná. A 323 docela jde!
V celém Motor Café chcípl pes!
... možná potřebuje resuscitaci z úst do huby... 😊))
No možná že jo!!!
Pořád nikde nikdo!
Asi zřejmě nikdo nic proti japoncům nemá, že ? Když je o tuto rubriku takový zájem...
Pro tuhle rubriku je to rouhání, ale japonce bych nestrkal mezi nejhorší pekáče. Na světě je dost zemí, který produkujou daleko horší kýble a lidi je kupujou jak zběsilí. Nikdo na světě nemá na úroveň japonskýho dílenskýho zpracování (už slyším germanisty, jak protestujou). Možná by stačilo zvětšit tloušťku plechu a v hutích objednat o třídu jakostnější materiál.
No to by asi nestačilo, jde hlavně o tu kvalitu zpracování, materiál mají všichni skoro stejný. Ale ve všem nejsou zase japonci úplně dobří. Ale v plno věcech jo, hlavně k přístupu k práci!
Právě ta kvalita zpracováni nemá konkurenci. Prohlídni si zblízka Accorda nebo Camry a porovnej to s Mondeem. Nejlépe když jsou umytý a zánovní. Bejt skopčákama, tak se stydím. A to nemluvím o tom, když si do toho sedneš.
No, já jsem seděl z japonců jen v Mazdě 323 - ta docela šla a v Toyotě Corolle - nic moc. Mimochodem včera jsem jel v Renaultu Megane Scenic a výborné jízdní vlastnosti, dostatek místa, spokojenost. Sice jsem v tom jel asi jen 2 kiláky, ale naprvní dojem to stačilo.
hroznééééééééé!!!!
pallas
Kvalita spracovania? A co tak porvnat Toyotu Avensis s Peugeotom 406? Na to ci su medzi kapotou a blatnikom spary 1 alebo 1 a 1/2 mm sa ja ako uzivatel mozem vykaslat... ale ked si sadnem do avensisa tak sa citim ako v barbie dome. Sama umelina... (neviem ako je to v tom kvazi "novom" Avensise, co teraz bezi reklama, ale predpokladam ze tak isto).
V tom jsem naštěstí nejel, ale v Corolle jsem najezdil asi 900 km a úplně mi to stačilo. Byla to ta starší z 97.
Toyota inovovaným Avensisom dokázala,že jej motory a hlavne benzínove sú plne konkurencie schopné. Avensisu sa dá vytknút všedný dizajn,ale okrem toho je to kvalitné,robustné auto.
No, on interiér je taky docela důležitý, hlavně na první dojem z vozu. Takové ty šedivé plastové příšery nikoho nechytnou a když to začnë během jízdy skřípat, tak už to nechce nikdo.
Kolečko se polámalo
jaký kolečko, co to meleš???
No kolečko u řízení! Je tu docela mrtvo! Opruzuje tu akorát cliff. Holt má vztek, že v TOP 20 jsou pořed tebou jen Honda a Toyota, ostatní už jsi dávno převálcoval(z japonců). Jenže nesmí zapomenout, že tamty témata byly založeny nejmíň o půl roku dřív!
Posledních 20 příspěvků, 11 od Barrichella. On je taková matka samoživitelka.
Od nového roku už nebude na čerpacích stanicích, bude pouze bezolovnatý s oktanovým číslem 91, do kterého se budou přidávat aditiva a nahradí Speciál 91. Nafta naštěstí zůstává!
neprotahuj to tady a nechej to umřít
Ani mě nehne, nemám důvod!
tak jo, tak nám radši piš, jak je tu mrtvo a nikde nikdo, to určitě všechny hrozně zajímá
Tebe snad ne????????? A te´d vážně - napiš sem teda něco co někoho bude zajímat, já nevím třeba že Mercedes chystá výrobu Maybach, že u nás jezdí 12 Rols Royce, 4 Corvetty fungl nový, že japonci vymysleli auto na vodu nebo co????
To jde to je skoro půlka. Tak to má být. Horší by bylo kdyby to bylo 17 z 20.
Nebudem se tu hádat o to, kolik napíše kdo příspěvků. Bavme se o autech.
Tak jsem si dal tu práci a přečetl jsem si tohle téma od začátku až po konec. "Japonské pekáče" se mi celkem líbí, a tak jsem si říkal, že se po pročtení tohohle tématu třeba zděsím a zanevřu na ně, ale opak je pravdou.

Takže, pánové, já mám v úmyslu koupit si příští rok Pekáč 626 Wagon DiTD 81 kW, a vy máte asi tak měsíc na to, abyste mi to rozmluvili. Už se těším.

Hynek
Napiš rok výroby a pokud je to 95 a výše, nic ti rozmlouvat nebudu. Rozmlouval bych ti všechny japonské pekáče od roku nebřeč do roku 90! To jsou děsný šroty.
Jazdím na 626 Ditd r.v98.Motor má takmer 100000km a jazdí bez najmenších problémov.Má 100koní a toč.moment 220nm.Auto je velmi úsporné.Som s ním plne spokojný.Podvozok je na vynikajúcej úrovni.Dáva vodičovi dostatok signálov aby vodič vedel na čom je.Akonáhle sa blíži jeho hranica tak to vodič pocíti na rozdiel od aut od VW.Aj v miernom šmyku sa lahkou korekciou dostane auto pod kontrolu.Po všetkých stránkach som z autom spokojný.Jazdí bez najmenšej poruchy.Robia sa iba servisné prehliadky.Tento automobil možem plne odporúčat.
Díky za doporučení. Ještě bych se rád zeptal: 1)jak vypadají po těch 100000 km brzdové kotouče ? Prodejce se mě snažil zastrašit tím, že nová sada kotoučů stojí 36000,- kč ! 2) Je ten motor 74 kW/220 Nm na tak velké auto dost výkonný (třeba při předjíždění)? Ptám se asi dost blbě, ale nikdy jsem zatím s takovým autem nejel (jezdím s Formanem). 3) Wagon má o 6 cm větší rozvor než sedan nebo hatchback. Je o tolik větší prostor v kabině (zadní sedadla) ? H.
Jéjej, já se asi dám na prodej japonskejch aut. To jsme to dopracovali: od nadávání až k doporučení ke koupi! Ach jo. P.S.: kup si ladu, tam jsou brzdový destičky za 100,- Kč, hahaha
Jen taková informace pro srovnání.
Je to asi 14 dní co jsem měnil brzdné destičky (taky se přebručovaly všechny 4 kotouče). Najely 75 tisíc. Fakt je ten, že hodně řadím a když už není zbytí tak brzdný pedál. Měnil jsem je poprvé od toho co jsem auto koupil. Jedná o japonce, "bohužel". Subaru Legacy.
No jo, Subaru. To je jiná kategorie. Sama pro sebe. To nejde srovnávat. subaru Legac a Mazda 626 - to Je jako BMW Compact a Mercedes S.
to h_ST: Prodejce je vůl.
Proč ? To jako proto, že místo aby se snažil prodat, snažil se mě zastrašit cenou kotoučů ? No, vzhledem k tomu, že jsem tam přišel v džínách a teniskách, tak mě zřejmě otipoval na homelesáka ...
To nevidi, nekdy i milionari vypadaji hur jak houmeless, nekdy si dokonce milionari hraji na zebraky ...
Pokud by prodejce u kterýkoliv značky (kromě Mercedesu, protože tam je to jaksi součást bontónu) nabídl někomu kotouče za 1800 DEM, tak by si měl ověřit, zda u sebe nemá zákazník bouchačku, jinak by taky mohl přijít o život. Nebo ty snad nemáš chuť odprásknout každýho, kdo se tě pokouší takhle bezohledně okrást? Někteří prodejci to podle mně trochu přehánějí. Už se mi taky stalo, že se šel podívat ještě jednou a najednou ta cifra měla o dvě desetinný místa míň. Prý se spletl. (Chvilku jsem se rozmýšlel, jestli tu bouchačku zase zajistím😃
tak jak se tu mate? No, i taci prodejci existuji. Co se da delat. Proste chce mit o tom trochu prehled a pak nikomu nenaletite. Nebo aspon snizite to riziko.
Chodit nakupovat ND s pistoli...to neni tak spatny napad! Ale zase na druhou stranu: na nektery sportovneji pojaty autaky existuji kotouce litinovy a zaroven i stejnych rozmeru ocelove. A ty ocelove stoji nekolikanasobne vic, nez litinove. Nektere mivaji jeste zvlastni antikorozni upravu, aby nesoustruzily desticky. Na ocelove kotouce totiz potom muzes dat desticky s koef. treni kolem 0,5-0,7 (norm. do 0,35), coz by litinu "vyuhlikovalo". Samozrejme neverim tomu, ze je to pripad prave 626, ale spis treba 323 GT-R. Jinak jeste k te cene (u BMW, MB atd.) - mam pocit, ze kdyby ty auta a vse kolem nich nebylo tak drahy (a nebyl kolem nich takovy medialni humbuk), tak by to treba taky nikdy nikdo nekoupil. Nemyslite?
Hm, docela zajímavé s těmi disky. A chodit nakupovat s pistolí, to je nejlepší, máte to zadarmo, seženete občas i to, co běžně není. Ale nesmíte se nechat chytit policí, hahaha.
to magic: Ten humbuk bude v Čechách kolem drahejch aut vždycky. Podívejte se, podle čeho se auta kupují. Samozřejmě podle ceny. Z valný většiny je to tím, že na to lidi prostě nemají. Nebo si snad myslíte, že si choděj do AAA kupovat ojetý pekáče dobrovolně? V Čechách je ale tky kupa "odborníků" který se míchají do aut a vědí o nich úplný h...o . Ti také hodnotí lidi podle toho, kolik si myslí, že za svoje auto dali a třídí je dále do různých nesmyslných kotegorií podnikatelů, mafiánů, tunelářů, proletářů... AS to je česká bolest. Málokdo chápe, že mlaďas, kterej se zamiluje do "číňana" nebo sedmičkovýho BMW je ochoten dělat všechno proto, aby si takonej auťák koupil a přitom chodí dělat do fabriky, jako strejda, kterej jezdí se shnilou škůdkou. Je taky hodně mafiánů, kteří to mastí ve Favoritech a Feliciích, protože to je nenápadný. No a pokud někdo leze do takovýho nebezpečí, jakým je soukromé podnikání, zcela jistě si zaslouží to, na co si vydělá a co se jemu líbí. Pak vystoupí nějakej chytrej politik a prohlásí, že bude nejlepší, když se zavede daň z luxusních aut. To že Češi jsou odjakživa národ automobilovejch fanatiků, ho vůbec nezajímá.
No, máš vlastně pravdu, češi jsou takoví!
Nový vůz to bude podle označení, takže tam by mělo být vše OK. Jinak obdivuji tě: přelouskat 767 příspěvků, to je úctyhodný výkon!
snad nám tu nebudeš brečet, Rubinho. Nejsou ty správný lidi. Checht. Ale co hlavně když se mluví o autech ne. Důležitán je debata, je jedno jestli o datsunu či Ferrari.
Brzdové kotúče vyzerajú normalne.Mali by ešte vydržat ešte dalších 50000-100000km.V sedanu je tento diesel výkonovo dostatočný.Na predchádzanie bohate dostačuje.Pri zatažení je mu nutné trochu viac pridat ale na normálne jazdenie je dobrý.110 konová verzia na tom však bude určite lepšie.Tá by mala príst teraz niekedy do predaja.

626 nemože konkurovat vo výbere takému Passatu,ktorý má samozrejme omniho širšiu ponuku dieselov aj benzinákov.Cena 626 je však o niečo lepšia.Ceny náhradných dielov sú rovnáke.Vela ludí argumentuje,že diely japoncov sú velmi drahé.Tak drahé ako europskych aut.
To sice není model Mazdy ani nikoho jiného, to je jubilejní příspěvek. tři 7 - to znamená velké štěstí.
Ty ceny dílů jsou hodně podobné, někdy jsou dražší japonské díly, jindy evropské(Audi, MB).
(nějakou tu pořádnou ameriku pod stromeček, cheht) vám přeje Barrichello.
je tu hrozné mrtvo!
vypadá teda lepší než ta stará, ani jsem nevěděl,že je nějaká nová, tahle zpráva mi teda fakt unikla. Docela se povedla, alespoň vzhledově.
mne se stara libila mnohem vic, moc se lisila od ostatnich, ta nova je pro mne designove krokem zpatky.
prof> Tady s Tebou musím souhlasit, ale ty názory nové x ojeté... 😒
to Hufnágl: Já vím, ale je to daný jen jednou věcí a to sice, kolik mají lidi prachů. Vezmi si frajera, co dokáže na novým Baworáku ulítnout o půl milionu jen kvůli tomu, že byl novej. Já vím, že ho ty prachy třeba nepálej, ale jsou lidi, který takový možnosti nemají. Když si koupí někdo ojetinu za kilo, i kdyby se zbláznil, tak do ní nikdy nemůže za 3 roky narvat tolik, o kolik přišel ten frajer s BMW. A o tom to je. Ta ojetina byla sice relativně drahá, ale jinou možnost její majitel neměl, jelikož prostě jedná jen v rámci svých možností. Vezmi si jen příklad Citroenu XM. Slušný auto, který je pět let starý, nebouraný v pohádkový výbavě, se vším funkčním, který stálo nový bezmála milion jsem viděl koupený za 49 tisíc korun!!! Myslíš si, že ten, kdo ho koupil, prodělal?
prof> Pokud moc nejezdí, tak ne. Mě jen napadá, proč jsou některé ojetiny tak levné (XM, Croma...) a jiné tak drahé. Je to asi o spolehlivosti a o trvanlivosti hlavních a tudíž nejdůležitějších částí auta. U XM bych měl strach z poruchovosti hydroaktivního pérování. Vídávám často XMka s náfouklým předkem a s kleslým zadkem. Pochybuju, že tato kombinace jde nastavit. Ojetiny žerou prachy všem lidem, co znám.

A jestli budeš mít argumenty pro ojetiny (kromě ceny ovšem), tak všechny známé naverbuju do

MotorCafé a to ti slibuju že nebudeš stačit číst.

možná, že meriky vydrží víc. Nemají však ani výkon (v poměru k objemu), ani jízdní vlastnosti na úrovni evropských vozů.
to Hufnágl: Takhle, nepřu se s tebou o tom, že ojetiny nežerou peníze. Každý auto žere peníze. Někdy i to nový leccos spolyká, zvlášť když se servis začne v tý slavný 3letý záruce cukat, o čemž by ti spousta lidí řeklo svý. Jestli si ty tví známý nakoupili nějaký vraždy, je to jejich problém. To je právě to umění nakoupit. U XM je s největší pravděpodobností problém v jejich vzhledu a tom, jak si je lidi oblíbili. Neobhaju ji tady citróny, ale přečti si diskuzi o nich a dočteš se od lidí, kteří do nich viděj víc, než my, že oprava koulí je dnes záležitost 3 tis Kč a je klid. U Cromy je to opravdu o kvalitě. Podobný, jako u XM je to u Scorpia, které taky doplatilo na nepochopení lidí a na mýtus, že velký auto chlastá. No a o amerikách taky nediskutuju. Vím, že 150 k z 5 litrů není moc. Mě však zajímá krouťák, kterej je důležitější, než všechny koně. O jízdních vlastnostech taky nemluvím, nemůžeš chtít od auta, který má podvozek vycházející z konstrukce staré 50 let, aby byl dokonalý. Já hodnotím takový vlastnosti auta, který nejčastěji potřebuju a bez nichž bych se nechtěl na silnici o něco pokoušet. Taky je každodenně plně využívám, to jest pohodlí, bezpečnost, odolnost, spolehlivost, tichost, prostor a tak. Jestli s tím autem prolítnu zatáčku 80, nebo 120, mě, abych ti pravdu řekl, zas tak moc netankuje. Občas se jen pobavím vyděšeným ksichtem majitele BMW, kterej prvních 100 m z křižovatky neví která bije, jelikož ať šlape jak chce, tak prostě nestihne. No, pak na jeho vytočenou trojku samozřejmě nemám, ale i tak je většinou takovej závodník na zbytek dne dost rozhozenej. Neříkám, že mám nejlepší auto, to bych byl blázen a lhář, ale mě vyhovuje, navíc bylo v porovnáni k tomu, co umí, směšně levný. Ono nejte moc porovnávat dvě auta, z nichž jedno stálo destkrát víc než to druhý. A věř tomu, nebo ne, v některejch věcech to dražší na to levnější prostě nemá. Ale tam už jde o to, co kdo od svýho auta čeká a co taky ve svým žebříčku požadavků na auto staví nejvýš.
Lidi holt nechtějí ve vyšší třídě Safrane, Scorpio, XM nebo 605. Je to třída pro BMW, MB a spol. Já s Tím mohu jen souhlasit. Kdybych čistě teoreticky uvažoval o autě za cenu převyšující více či méně 1 milión Kč, tak mimo německou a možná ještě švédskou produkci nic nebudu brát v úvahu. Jo, a Opel a Ford mě vůbec neberou. O těch řeč není.

Možná jsem snob a možná taky jen čtu testy.
to Hufnágl: Ono je třeba si uvědomit, že skopčáci jsou především tvrdý nacionalisti, pro který jsou Opel a Ford obyčejný přistěhovalci z Ameriky. Tím je to daný a žebříček u nich je všeobecně známej: MB, BMW a VW. Nic víc neuznávají. Jeden vepř mi říkal: "Was ist Made in West Germany, muss gute sein!" K tomu není co dodat. Někdy jim ale ten nacionalismus zavírá oči, přicpává uši a zatemňuje mozek. Jelikož jsme jako Češi velmi nakažlivý, dost často jim tyhle manýry baštíme. Pro mě je třeba Mercedes zcela normální, docela slušnej, ale poněkud dražší úplně stejnej pekáč, jako ostatní. BMW taky není marný, ale i tady někdy ulítnou a něco se jim nepovede. VW odmítám komentovat, jelikož kdo VW, potažmo Audi zná, ví o čem to celý je. Možná by nám neškodila trochu větší dávka nadhledu, když ty auta chceme opravdu objektivně hodnotit.
prof> Ta myšlenka na závěr je dost dobrá, ale oprosti se od toho BMWáckého image a hodnoť ho třeba s Lexusem IS200, který je mimochodem jako přímý konkurent 3ky dost horší.

Já BMW zbožňuju kvůli propracovanosti, bezpečnosti a asi nejlepším tuningovým úpravám. Vždyť Alpina, Hartge, Racing Dynamics ... z "obyčejných" bavorů dělají téměř umělecká díla.

Mě taky nebere BMW 316i na plecháčích bez klimy, ale když do kupátka 330Ci dají motor z M5, hodí na to super spoilery, sníží to a obijí to na 20" kola, tak se zkrátka neznám. (0-100 za 4,5s. Vmax 305km/h)
Jo jo, to už je pěkná hračka.
No to jo, XM je nepopulární díky vzhledu, na dnešní dobu je to pro spousta lidí "nemožná krabice", promin ten výraz. Croma je stará šunka, stejně jako Lancia Prisma. Scorpio je dobrý, jde o ten mýtus, jak píše prof, stejně jako o ameriky. Každý má rád něco jiného a když jsem ráno viděl Dodge RAM, srdce mi zaplesalo radostí. někomu zaplesá když vidínadupanej Opel či BMW. Holt každej máme jinej vkus. A BMW docela ujde, některý verze jsou úplně super. O VW už se to říct nedá!
I WV se občas povede. Pasat - Bora V6 4 motion na 17" kolech v béžové kůži podle mně jde.
No zvolil bych výraz "ujde to". Daleko lepší je třeba Alfa 156 či Opel Vectra v úpravě třeba Steinmetz.
156 je pěkná, ale nepůsobí na mně tak solidně, jako VW. Vectra Steinmetz ujde. Mě se ale na Opelech víc líbí Irmscher. Z němců (kromě opelu a fordu) sálá taková mohutnost a to mě sedí. Můj favorit mezi nekusovou výrobou je M3, M5, S6 nebo RS4. Úpravci jako Hartge, Carlsson nebo italští Racing Dynamics pak podle mě dovádí německy "studené" vozy k dokonalosti. Italové mají rozhodně dobré nápady v designu, nikdy bych jim ale nedal přednost. .. Hm, snad kromě Maserati. To můžu.
Irmscher je dobrej to vím. ale 156 je dle mého osobní názoru lepší než jakýkoliv VW. A Masseratti docela ujde. Lepší je ovšem Lotus nebo Chevrolet!
Corvette je poleno. V testu proti F360 Modeně a 911turbu se nechytala. Hlavně podvozek a zpracování nestíhá. Lotus nevím. Když angličák, tak Aston Martin Vanquish. To je alespoň krasavec.
Corvette není poloveno. Pro závody musí být trochu vyladěná a proti 911 Turbo se nechytá skoro nikdo snad Lamborghini Countach, alespoň rychlostí. Lotus je dobrej, ovšem je to jiná třídá, samozřejmě Ferrari a Porsche Turbo konkurovat nemůže! A Aston Martin je nádehernej, s tím souhlasím!
A máme 800 příspěvků. Děkuji vám všem a vzhůru do 900!!!!
Ahoj lidi,tady Kevinmark,fanousek Fordu.Ve vsi ucte k Vasim znackam vyznavam Ford.U me nejde o vyznavani luxusu,mohutnosti,vybavy-jiste jsou lepsi.Ale kdyz vidite Mustanga,Capri,GT40, Cortinu,..a vlajici prapor s obrim logem Fordu..je to LEGENDA. www.volny.cz/fordever
Mustang je super, GT40 taky, ale to už se nevyrábí(vlastně nikdy se sériově nevyrábělo) vyrábí ho angličani jako repliku pod názvem GTD GT 40 či MK 40. Jukni se na stránku GTD supercars.
jak že je ta stránka supercars? Jaka je adresa?
Je to www.gtdsupercars.com Fakt krásné repliky, dělají i Lolu, nějvětšího konkurenta GT 40. Jukni tam.
Je tu nějak mrtvo! Díval jsi se na ty GTD??
než ta verze starší. Co vy na to?? Myslím, že facelift v tomto případě pomohl!
Zatím je to nejlepší Lambo jaké znám. Německá technologie s designem Lamborghini je ideální kombinace.
matuS
nemecka technologia, to je to, ze sa auto pri ubrati plynu v 200km/h dostane do hodin a pri losom teste sa prevrati?
Němci neumí dělat šušně, ale ve větších vozech jsou nepřemožitelní. Zkus to vyvrátit.
Omluva - samozřejmě jsem nemyslel novy tym Lamorghini ale nový typ. Už jsem viděl špionážní fotky!
Mám zprávy, že se připravuje nový tym Lamborghini, jsem zvědav!
V losím testu se pokud vím převrátil v poslední době z německých aut jen Mercedes A, holt se hoši přepočetli, no!
...nějak vám to tady vázne. Na poslední straně jsou příspěvky o Oplu, VW, Mercedesu, Lamborgini, Maserati,...no prostě samej japonskej pekáč.
davidz> ???
Hufnágl: promysli si "chytrej" název tématu, porovnej s obsahem příspěvků, spočítej příspěvky od R.Barrichelo a nemusíš se tak hloupě ptát.
Stejně to nechápu. Jaký japonský pekáč?
Tohle téma se jmenuje "Antiklub japonských pekáčů", jestli se nepletu. Ovšem píše se tady o všem možném, jenom ne o japonských pekáčích. Howgh.
Je to tak.... Argumenty mu dosli naprispevku "100", potom sa len tesi ze sa TU vobec niekto ozve: HURA!!! za chvilu tu bude 900vka hor sa na tisicku. Radsej si zaloz lepsiu temu KOKI...
Hle kibic, když se ti to nelíbí, tak běž somrovat jinám, téma se sice jmenuje Antiklub japonských pekáčů, ale to neznaméná, že se tu nemůžeme bavit o Rolls-Royce nebo o bagru Catterpillar. Tobě to může být fuk, když nemáš zájem o diskuzi, tak běž somrovat jinám, argumente!
Pro ***y ještě po 88: nové japonské vozy jsou z 55% dobré, zbytek nic moc. Saré japonské vozy 15 a více let jsou z 99,8% opravdu nesmírné šroty a Mazda z roku 80 nesahá Mercedesu, Oplu, Audi či Chevroletu ani po ventilky. jasný?? jestli ne, tak si zopakuj mateřskou školku!!!!!!
matuS
a co japonci po '93?
podla mna je to kvalitativna spicka, az doteraz. dizajnovo zjavne pokulhavaju, mali by pribrat nejakych talianskych dizajnerov
Viděli jste studii jak by měl vypadat nový Rolls dle BMW?? Jestli ne, tak je v Auto Motor und Sport(němcký) a vypadá hrozně, taková příšerně hrantá škatule s kulatým zadkem a děsnou maskou. Doufám, že tak skutečně nebude vypadat.
Dneska mám pro vás něco pro zasmátí o autech a s nimi podobných tématech. Na úvod jeden nic moc.

Víte proč chodí smrtka s kosou? Protože neudělala zkoušky na kombajn.

Teď jeden lepší: jede Trabant po silnici a dojde mu benzín. Jede kolem škodovka, zastaví a říká, co se vám stalo? Ale, došel mi benzín, říká trabantista. To nevadí, já vás vezmu na lano.

Tak jedou, jedou a najednou dojde benzín i škodovce. Taky zastaví a říkají, proboha co budeme dělat?. No, za chvíli jede okolo Volvo, taky zastaví, chlap vyleze a říká, co se vám stalo? Můžu vám nějak pomoci? A škodovkář říká: ale tady Trabantu došel benzín, tak jsem ho vzal na lano a pak mi došel benzín taky. Chlap z Volva říká: nevadí, má silné auto, vezmu vás na lano oba dva. Všichni souhlasí a trabantista říká - kdyby něco, tak zatroubím. Tak jedou , jedou a po chvilce projedou kolem policejní hlídky s radarem. Jsou tam dva poldové, jeden spí, druhej něco jí. Ten co jí říká: " hele, šéfe, ted kolem projelo volvo a jelo 180. Ten co spal říká - "no, to víš silný auto, tak jede rychle. No jo, šéfe, říká ten druhej, ale za ním jela škodovka a taky 180. Škodovka 180? To je nějaký divný. No, ale to ještě nic není, za nimi jel Trabant a chtěl je oba předjet.
Zase nikdo nikde, v půlce témat je mrtvo! Málo lidí.
Co bys chtěl. Každý je asi spokojený s tím co má a jak mu to jezdí.
No, však můžeme kecat o něčem jiném, jsem otevřen diskuzi o všech autech, dokonce můžeme pokecat i o nákladních či autobusech. zajímám se totiž o vše!
Hele Barichello,

když jsi od japonských pekáčů přešel k opěvování německých *, tak nám pověz taky něco o Audi TT. Co jsem zaslechl já, tak je na firmu Audi několik žalob za havárie způsobené špatnými jízdními vlastnostmi tohohle vozítka ve vysokých rychlostech ...

Třeba tady přestane být mrtvo.
Já německé pekáče neopěvuji. Uznávám pouze mercedes a BMW. Audi TT je příšerná obluda a krám, nikdy bych do toho nesedl. Stačí???
Abych upresnil ty havarky, jednalo se o prvni modely, ktery mely problem se stabilitou ve velkych rychlostech v zatackach. Okamzite, jak se na to prislo, tak se zacaly montovat dozadu pomocny kridelka.
okamzite se to menit nezacalo, automobilka se branila, ale tusim 23 mrtvych je i pro nemce silne kafe.
matuS
paia> tie kridelka, to bol len detail. menili sa ramena, tlmice, vzadu dokonca tusim aj pruziny a myslim, ze sa seriovo uz dava ESP.
proste *
Nemám rád auta, který bez ESP prostě blbě jezděj. Svěřit svůj život počítači, to teda radši nic! Zas se mi to kouslo...😄
TTčko mě taky moc nebere. Je to auto pro ženské a ty 240 nejezdí. Za 1.6-1,7 milionu bych neváhal a vzal BMW 330Ci. Nějaké usrané pidiaudi by si ani neškrtlo.
to Hufnágl: Někde tady je přímo rubrika o Audi TT. Já už jsem se tam vyjádřil, že takový auta, jako TT, Tigra, a spol považuju za motokáry.
Motokáry - hezký název, hihi
Lepší motokáry, než dvoutunové ochlastené odlitky z USA s technologií z II.WW (second world war ... pozn. red.) 😄
Odlož časpois z roku 65, Hunglfágle. Moderní americké vozy kromě limuzíny G.Bushe 2 tuny neváží, a spotřeba se pohybuje od 9 litrů do 15, u off roadu max. do 19 L/100 km. A technoligie je v některých případech lepší než evropská: např. Cadillac Seville - ABS, TCS, 6 x airbag, systém nočního vidění, systém jízdní stabilty, vyoce tuhá karoserie, výborné jízdní vlastnosti, dřevěné obložení, moderní automat, klima rozdělená pro přední a zadní část atd. Jestli je tohle technologie z 2 sv. války, tak nevím, ve Willysu tohle nebylo, jestli se nemýlím, hihi
O výborných jízdních vlastnostech jsem ještě ve spojení s americkým vozem neslyšel.
Jak na tebe tak koukám, tak jsi toho vůbec o amerických vozech moc neslyšel!
Ale jo. Jen se nedivím,že přes svou nízkou cenu se v evropě neprosadily. Například zde propadl Chrysler Neon i Stratus včetně Vision/Intrepid... K pořádnému autu jim většinou něco schází. Neříkám, že všem.
matuS
hufnagl> to su predsudky. preto to ludia nechcu. a potom, nieje tu na to dobry servis. sice teraz mercedes servisuje chrysler, ale su aj ine vyborne americke auta, ale tie sa nepresadia, kvoli servisnej sieti.
Hufnágl> Však taky klasický americký káry žádný dobrý jízdní vlastnosti nikdy neměly. Dobrý jízdní vlastnosti nemají totiž s pohodlím nic společnýho. Přednost ameriky pochopíš až tehdy, když s ní dáš pořádnou ránu ... Majitelé amerik a lidi, kteří si chtějí ameriku - i novou -koupit, jsou v tomhle státě nejdiskriminovanější skupinou obyvatel v tomhle státě. Cikáni se proti nim mají, jak prasata v žitě. Viz: příspěvek č.86 v rubrice "American Truck Associaties-aneb máte rádi US trucky".
prof> Všiml sis, jak mají američané oproti evropanům benevolentní bezpečnostní předpisy? Na www.crashtest.com jukni na totéž auto a porovnej výsledky US a EU. Tu bezpečnost bych tudíž nepřeceňoval. Ale ani nepodceňoval. Jen chci podotknout, že pevnost čumáku není jedinné kritérium. Někdy je lepší, když se předek zbortí až po čelní sklo a nemusíš s hrudníkem a hlavou do špitálu. Přetížení, to je strašná mrcha. Programové upoutání a precizní deformovatelnost každého pevnostního dílu moderních vozů (neříkám, že amerických ne) je velkou devizou při jakémkoliv střetu. To znamená, že cokoliv r.v. 1980 nebude sahat modelu 2000 (srovnatelná třída a cena) po kotníky.
Jo, jo, to máš pravdu. Akorát při mírným klepanci, kdy ještě o nic nejde, bude škoda na tom novým, přesně podle programu předdeformovaným voze, cca 100 000,- a na tý americký káře, když ne žádná, tak 10 000,- max. Já vím, že většina nových pekáčů je pojištěná, ale kdo by chtěl jezdit v natahovaným autě a čekat, až mu to auto, možná napotřetí, učedníci dobře spravěj?
Já bych v bouraném autě nejezdil. A k těm drcancům, vím o pár dobrých dílnách/servisech, kam bych své auto svěřil. Škoda, že zbylých 95% jsou hudlaři.
V tom je celý ten vtip. Kdysi jsme pro jednoho člověka přivezli Mazdu RX7, která měla prasklej LP roh nárazníku, rozbitý světlo a ohnutej růžek kapoty. Řekl bys: Pohoda, krásně ťuklý auto. Jenomže po takovým lehkým doteku měla Mazda levej podélnej nosník na dvakrát ohnutej, na což přijdeš, až teprve když sundáš plastovou vložku podběhu. Ameriky jsou sice konstrukčně prehistorický krámy, ale takovýhle problémy nemají, právě díky jejich konstrukci s rámem. Prostě ideální auta na běžný ježdění a na práci. Já tomu říkám nejpohodlnější traktory na světě.
Japonci nikdy pevností a bezpečností aut neoplívali. Až teď v poslední době je světové trendy donutily dělat bezpečné vozy (Honda Accord...). Co spolehlivost u RX-7? Ten Wankel toho asi moc nevydrží. Přece jen 1300ccm a 170kW...
Já už si to nepamatuju, ale tohle bylo něco většího, už zakulacenýho. Faktem je, že to jelo.
Nam ten motor vydrzal 15000 mil potom to slo do servisu a generalkovali to. Mile preto, lebo sme to doviezli z emeriky a vtedy to malo 3000.
tak to je jak vystřižený z tohodle antiklubu; zamlčeny pořiz.ceny, uváděna nevýhoda Versa: vysoká spotřeba (akorát že v tech. údajích zjistíte, že vůbec není nejvyšší při téměř dvojnásobném zav.prostoru atd. atd...); to jen tak na okraj k německému tisku...
matuS
pohoda> tiez som si hned vsimol, ze je to clanok prevzaty z nejakeho nemeckeho casopisu..bohuzial.
Je to logické, německý tisk preferuje německá auta, a asi to bude stěží kdy jiné!
Sanmožřejmě, že vůz z roku 1980 nejde srovnávat s novým vozem. V autě starém 20 let nenajdeš ABNS,TCS, airbagy apod. Spotřeba je taky o něčem jiném(minimálně o 5 litrů menší) Ale v té době ty pevnost byla nesmírně dobrou věcí, taková srážka Renaultu s chevroletem, to byl obrázek. Renault na cucky(nebojte nebyl to model 5) a Chevy rozmlácený světla, bouli v nárazníku, odřenej lak a jinak nic.
Hufnágl: Jak na co...
To Barichello: Stačí ..... Ale že se to pěkně rozhýbalo ?
No, to máš pravdu, na němce někteří lidé nedají dopustit a jiní je zas nenávidí.
GM bude dělat v rusku malý vůz, bude ho vyrábět VAZ, dokonce ho i zkonstruuje a ponese značku chevrolet. Jsem zvědavej. Více o tom ve včerejších Hospodářských novinách!
tudle jsem viděl bouračku: ford Fiesta, nová kulatá lada: fiesta měla rozmlácený světlo, blinkr, uraženej kus nárazníku, prohnutej blatník. Lada promáčklý levý zdaní dveře a barvu toho fordu po clej těch dvěřích. Jinak nic, ani sklo se nerozbilo. Takže ta pevnost k něčemu je.
není nad doborou karoserii a podvozek!
Je tezke nepreferovat nemecke vozy, kdyz se nemaji za co stydet.Jiz od pocatku 70. let ABS, samonavijeci pasy, 1980 airbag ridece (MB126), vysoka mira bezpecnosti pro osadku a jine. Dalsim faktorem je technicka dokonalost techto vozu a silidnost konstrukce. Somozrejme zde hraje roli cena, ale kdo chce kvalitu musi priplatit. V japoncich mam totiz dojem, ze vevnitr je vsechno nejake zakrsle a takove lacine vypadajici jako treba plasty a sedacky. Pro evropana prumerneho vzrustu 190 jsou ty jejich vozy jako detske hracky. Jedine ve voze Mercedes nebo v americe mam jisty pocit bezpeci, na rozdil od Skodovky nebo japonce, kdy mam strach s tim podniknout delsi cestu po zemich ceskych(diky mistnim vynikajicim a ohleduplnym ridicum). Nekteri jedinci namitaji, ze japonec je za dobrou cenu v plne vybave a nemec v zakladu, ale radeji ozelim tisic hlouposti u japonce a vezmu evropskou kvalitu. A hlavne poradne auto musi mit na delku alespon 5 metru, na sirku bezmala dva a vazit 2 tuny😄
to Wilhelm: pak je pro tebe nejlepší Toyota Landcruiser 100, tomu se v souhrnu sotva nějakej germán vyrovná. Předpokládám, že s těmi kritérii, cos vyjmenoval, máš aspoň landcr.90 - nebo ne?
Nejlépe Hummer.
z vlastni zkusenosti: nedavno jsem mel tu moznost jet v Corole - r.v. tusim okolo '91...o to "drsnejsi" svezeni bylo, kdyz sem musel sedet vzadu...😞

Vazeni, jeste ted nemohu dat dohromady krcni obratle, jak jsem mel ohnutou hlavu-prestoze sem cestoval jenom cca 50km...tak sem byl po zbytek dne totalne tuhej/rozlamanej/boule na hlave a vubec chudak moje pater😞...(mj.merim 195cm)

priorita cislo 1) muze mi kdokoliv vychvalovat, jak jsou japonci (konkretne subj.o kt.sem se zminil) super-skvely-bezporuchovy atd...nikomu to nerozmlouvam, ale ceho je moc-toho je prilis -> japonce bych si asi nikdy nekoupil -> muze bejt auto sebelepsi, ale kdyz bych z neho mel pokazde vylejzat jako mrzak, tak to ted v zadnem pripade

ted jezdim s Ford Mondeo a naprosta spokojenost-predtim Escort (sice trochu mene mista, ale oproti Corole nesrovnatelne lepsi)

jeste mala zkusenost-mel sem tu moznost jet cca 3x na sluzebku do Nemecka s Octavkou, ale ty sedacky-to je teda taky sila...mozna je to tim, ze to byl nejakej levnejsi model, ale chudak, kdo si pak sedne dozadu😞
no tak je základ jezdit autem, do kterýho se vejdu, pak je dobrý jezdit autem, ve kterým se dá sedět, pak: když sedět, tak pohodlně (což dost diskne octávku) atd. atd.; a spousta toho může být velmi indivindi; např. já lezu po hodině z omegy jak kripl a přitom se tam celou cestu nesedí až tak zle - jenom mě to nějak zákeřně deformuje; a v legáči sedím 4 hodiny a je to dobrý...; je to prostě indivinduální, někomu můžou vyhovovat třeba i ty octávkový lavice...; jenomže to je něco jiného, než o čem se psalo níže...!
Jak se rika : Japonec az nakonec!😄
to Hufnágl: Tam by se Wilhelm asi moc nesvezl, zvlášť na místě spolujezdce, jestliže má průměrnou výšku Evropana 190 cm.😄To Jirka> Sorry, ale jak tak koukám, tak není auta, ve kterým by se podle tebe dalo jezdit. Jenom perlička: Měl jsem v roce 1996 Mondeo a byl jsem nejšťastnější člověk pod sluncem, když se mi ho podařilo ještě v tomtéž roce prodat. Bylo mi z něj smutno, jelikož ten vůz nemá s pořádným Fordem vůbec nic společného a přitom nedosahuje ani z poloviny kvalit svého přímého konkurenta ve třídě Hondy Accord. Až budeš měnit zadní ložiska v kolech, tak si na mě vzpoměň ...Wilhelm> Nejseš ty zase jeden z těch zfanatizovanejch Mercedesáků, kterýmu se kontakt s pokrokem zastavil v okamžiku, když si sedli do piána? To je totiž bolest týhle značky: pokulhává za nejmodernějším vývojem a jenom kopčí všechno, co Japonci deset let před ní vyzkouší na svých sériově vyráběných vozech.
to prof> teda nevim, ze bych rikal, ze neni auto, ve kterym by se dalo jezdit??? (uvedl jsem pouze to, co me zrovna napadlo - s cim jsem mel moznost v posledni dobe jet)

ad perlicka: jedno lozisko jsem vzadu vymenil a je to v poho (cca 2.700Kc + 200Kc za praci) ... co ty jsi mel za extra problem?

jinak s tebou souhlasim, ze Honda Accord neni spatny auto-taky sem s ni jel (je fakt, ze se neda vsechno hazet do jednoho pytle-ze vsichni japonci jsou stejni, ale...)
jirka> Ja jsem samozřejmě neměl Mondeo nový, ale bouraný, co mělo 26 tis. km. Dělal jsem ho celý od základu. Před tím jsem dělal snad celou řadu Fordu, kromě Sierry, ale tková lacinost, kterou aplikujou u Mondea, mě zarmoutila. Neříkám, že to je úplně špatný, ale hodnotu, za kterou se to prodává, to zdaleka nemá. Však si všimni, jak rychle jdou Mondea z ceny. Na zadním ložisku mě vadilo hlavně to, že odešlo, což by němělo a to, že se musí vyměnit celej náboj. Ta tvoje cena mě nějak nesedí.
prof> ja taky teda nemam novy Mondeo-resp.jeste starsi nez ty ('93), ale chapu, ze kazdymu nesedi kazde auto...

nechci teda Mondeo nijak vychvalovat, ale ja jsem docela spokojenej (kupoval jsem ho pres znameho, kterej ho opravoval po bouracce za 142.500Kc v 5/2000...ostatni info jsem psal v prispevku cis.70/MC-Auto (ojetina) do 150.000)...

...jinak co se tyka toho loziska (vc.naboje), tak jsem ho normalne kupoval u utoriz.prodejce nahr.dilu (SKF-tusim, ze je to original...za cca 2.700Kc...kdyztak muzu najit ucet a napisu ti presnou cenu a adresu prodejce)

chtel jsem jeste upozornit na jednu vec-podarilo se mi pred vanocema to Mondeo "trochu" tuknou-v servisu odhadli cenu na cca 60-70tis. a ja jsem cast opravy zvladl sam (vymena dilu) a zbytek (vytahnuti ramu, presne spasovani, nastrik) opravim u znameho, ktery ho opravoval jiz drive- celkem za cca 20-25tis. (coz je docela dost znat-mj.pouz nahr.dily-naraznik, svetlo, blinkr jsou z druhovyroby=cca 3x nizsi cena, ale kvalita temer k nerozeznani)...

...netusim vask, kolik by mne stala obdobna oprava napr u Accordu (nicmene predpokladam, ze dostupnost replik.dilu bude podstatne horsi a servis prace podstatne drazsi)...jinak ovsem tomu bude, kdyz se koupi nove auto (japonec=3roky zaruka apod...pak bych se toho asi nebal)

co se tyka ceny Mondea, tak mas pravdu, ze jdou docela dolu, nicmene to ma asi hodne pricin (napr.novej model 2001 atd.)...a jeste k te lacinosti, jak pises-urcite neni kvalita zpracovani a materialu na nejvyssi mozne urovni, ale uricte si myslim, ze patri k nadprumeru (kdyz uvazim nektere japonce ve stejnem rocniku a podobne cene, tak jsou na tom podstatne hure... najdou se mozna i vyjimky-napr.Accord-sice kapanek vyssi cena...)
Člověče, to musel být pěknej ťukanec, když jste to museli tahat. Já jsem to tehdy zkusil a moc pěkně se to nedalo. pak jsme to vzdali, protože Mondeo má dvojitý hlavní nosníky a je neuvěřitelně tuhý. Nakonec jsme ho museli půlit. Dostalo jinej předek z auta rozmazanýho ze zadu.
prof> aha😊 to sis asi dal peknou "fusku" s tim pulenim auta😞do toho bych asi nesel

jinak u me to tukanec byl takovej normal-v Praze na x😜roudovy krizovatce s xx smerama na odbocovani - za tmy a za deste se mi stalo, ze sem odbocoval doleva a moc sem vystrcil cumak...ani nevim kam sem pritom koukal...nicmene z protismeru se vyhopnul machr s cca 2-roky starym Mitsubishi Spacestar...taky asi moc nekoukal a sejmul mi levej predek-pritom me o trosku otocil a sam se odstrelil o cca 2m ke kraji krizovatky-ostruvku...no je asi fakt, ze nejel jenom 50km/h (nicmene vina byla na me strane)...ale zas tak velka slupka to nebyla-aspon pro me (sedel sem v aute sam)

no a vysledek byl takovej, ze me chybela pulka narazniku, vcudu svetlo, blinkr, zlomenej plast, co drzi obe svetla, malinko ohnuta kapota u svetla, no a ram trosku posunutej o cca 3cm...)...jinak moji SPZ sem pak doloval z jeho dveri😊

a jak dopadlo Mitsubishi (r.v.9😄?...zrusenej l-predek: l-svetlo, blatnik, predni i zadni dvere, zmuchlanej predni sloupek, zlomena predni osa...a buh vi co jeste-mozna jeste neco v motoru (skoda odhadovana na miste-min.150tis...)-auto zrale pouze na odtah...nicmene ja s Mondeem jsem uplne v poho odjel domu - cca 100km😊

no nevim, jak by to dopadlo, kdybych jel trebas s Fackem nebo s Feldou...to bych asi neopravoval jenom predek auta, ale mozna bych jeste lezel v nemocnici se zlomenejma nohama...
a to po Praze uz jezdim cca 3,5 roku (denne)...predtim jeste s Escortem...a furt sem si rikal, ze je to zazrak, kdyz sem to za tak dlouhou dobu jeste netuknul😞...tak tedka uz si to nerikam😞...mj.docela obdivuju lidi, ktery udelaj ridicak v Praze-to ja bych asi nezkousnul😞
matuS
jirko> kazde normalne auto sa pri havarii poriadne zrusi, aby pohltilo energiu...a vobec, to co pises pri tej havarii, to su dobre blbosti - samozrejme, ze ked ta chytil krizom z predu + boky, tak sa auto riadne *. ja som tiez raz v 20km/h auto (citroen ax) oprel z dvoch stran, ziadna supa, fakt len opretie o zvodidla, a len lakovanie stalo 30tisic...
matuS
jirka, taky golf '91 na tom o moc lepsie nebude.
all: neporovnavajte prosim 10 rocne sroty, ale normalne auta, 1-2roky stare...
Ne kazdej ma na to aby si koupil 1-2 roky stary auto. I 30let stary MB ma tak nadcasovy design, ze by se za nej jeste dnes nemusela vetsina novych vozu stydet
Hummer je super!!! Uz jsem s tim jezdil a byla to parada(v provedeni pro US ARMY). Vyrovna se mu jedine MB-G ve verzi Bundeswehr(taky osobni zkusenosti)
Lancer nemam, terenaky me berou jedine ty prave-tudiz armadni , sam mam jen Mercedes S-klasse a starsi Coupe E-klasse
Saab
to Wilhelm: takže ty si raději koupíš VW Golf 1.9 TDI (74kW) Highline za 646.800,- kč než třeba Mazdu 626 2.0 DiTD (74kW) za 664.900,- kč ? A ke kvalitě německých aut: známý měl VW Polo 1.9 SDI a v motoru byla výrobní vada, nejen že ho na to nikdo neupozornil, ale dokonce když s tím přišel do servisu a oni mu řekli, že jde o výrobní vadu motoru, tak po něm dokonce chtěli spoluúčast na opravě. To je ta německá kvalita za kterou si rád připlatíš ? Ještě ti doporučím přečíst si test Mercedesu C z pořadu Jízda, opět důkaz německé kvality a preciznosti.
matuS
wilhelm> ake krasne fasisticke meno...mno, ale k teme - pasy a ine * - to uz davno predtym malo napr volvo alebo saab, takze nemci mozu ist do ...

co sa tyka tych "drobnosti" - no, moj bratranec je podobny ako ty, ked vidi biemdablju, tak je na vetvy, ale minule na krizovatke pri nas zastavil jeden fasoun, co mal 318i, a ten curacik stahoval okno rucne, ked sa ma pytal na cestu...tak tomu hovorim terno, lebo uz zakladne daewoo ma elektricky motorcek na to okienko....to je asi vsetko co chcem povedat
I fasiste a nemci jsou snad lide (na rozdil od pacifistu a fetaku)- nebo ne?😄 Ale to sem nepatri. Samozrejme Saab a Volvo jsou jednicky v bezpecnosti a sam jsem o koupi Volva premyslel, ale osvedcena deutsche kvalitat me presvedcila. V dobrym voze nemusis mit spoustu el. nesmyslu, to jenom v slabsich vyrobcich musi byt mnozstvi hejblatek aby odvadely pozornost od celkoveho neslavneho dojmu. Dobry auto i v zakladu udela vic radosti nez jiny v maximalce. Stahovace oken a klima od Bosche fungovaly i po 20 letech naprosto spolehlive, zatimco v kamosove 4 roky stare Mazde jelo jenom jedno okno, ventilator kvicel a klima fungovala jak se ji chtelo. Ctel to nechat opravit, ale kdyz se vratil ze servisu tak se o nej pokousel infarkt. Mazda sla z domu
matuS
"osvedcena deutsche kvalitat" to vtipkujes, ze? 😃))
no nic, nebudem ta presviedcovat, kazdy mame ine nazory
matuSu, kdo má Alfu, nechť raději o kvalitě mlčí. Je jasné, že deutsche kvalitat je široký pojem a Opel a Ford bych z něj vyloučil, ale jinak je to fakt gut. Asi hodím nový nick. Budu se jmenovat Helmut 😄
Hufnagl:Helmut je gut! Opel a Ford jsou jen ameriky delany v Nemecku. To mezi nemce patri jen okrajove.
matuS
hm, ja mam citroen 😄 tak o co ide. a okrem toho, nebavime sa predsa o alfach, o ktorych mam nazor, ze su to nekvalitne sroty, ale bavime sa o nemeckych autach, ktore su sroty tiez.
wilhelm - 30te roky, no ja sa zabavam. samozrejme, ze sa s tebou nechcem hadat, napr vw chrobak je genialne auto, aj ho mam...ale podme do pritomnosti, z minulosti sa nikto nenaje. niekto pisal, ze si zaslepeny zrejme pianom, tak fakt mal pravdu. piano bol skvely mercedes ale to bolo daaaavno!

co sa tyka hornych tried bmw a merdeces, okej, to niesu smejdy...teda o bmw pochybujem, ale mercedes tam ozaj robi kvalitne auta, ale za ake ceny?
MatuS: to jsem rad,ze jsme se shodli. Ja mam celou dobu na mysli vyssi tridy treba MB, Cecko je krasny na pohled, ale je to jen stredni trida. A to neni ono. Je pravda, ze jsem leta jezdil v pianu a jedno porad jeste mam, ale nemyslim si, ze Mercedes nabizi mene, nez treba japonci. Prijde sice s ruznejma blbostma o malinko pozdeji, ale nez uvedou vec na trh tak je 100 procent funkcni a dokonala, prave narozdil od jinych vyrobcu( bohuzel plati to i o BMW)
matuS
wilhelm, lenze napr lexus alebo jaguar ponukne viac ako mercedes za rovnake peniaze.
matuS
a este k tym 100%. spomen si na Acko. jedina vyhovorka pre teba je, ze to nieje ta vyssia trieda o ktorej sa bavime 😄
Mas pravdu. Acko je hruza. Ale taky se nedela v Nemecku, stejne jako Vito a je to znat. Jaguar je Britska klasika a proti nemu absolutne nic, ikdyz znam v zahranici par lidi, kteri maji s temito vozy mnohe potize. Skoda, ze je to tak malo rozsirene auto. Lexus je libivy, jak by take ne, kdyz design delal stejny clovek jako novou S-klassu, jinak mi pripada takovy nejaky laciny - predevsim v interieru, coz je pro mne u auta nejdulezitejsi.
a kde se "A" dela ?
Vypukla tu bitva o ardeny. to: wilhelm - S tím MB bych souhlasil, i staré vozy vypadají skvěle a dobře jezdí. Ale golf bych si nikdy nekoupil, je to šrot. Za ty prachy jsou lepší auta! Opel je super(asi proto, že je z USA) BMW ujde, alespoň většina typů, VW je šrot, audi též. A design Audi - hrůza.
Golfa bych si taky nikdy nekoupil-moc male na muj vkus, ale nove audiny se mi líbí, hlavne a6 a a8
To Acko se bohuzel vyrabi v Nemecku. Pouze to byla chyba Mercedesu, ze se snazi dostat nekam, kam nepatri... A ohledne hodnoceni novych aut je to dnes uplne jedno, jak rika klasika - nemecke nebo americke, vsechno je to Taiwan 😄 Japonske auta jsou zcela jiste technicky dokonale, ale pro obycejneho ortodoxniho Evropana (jako jsem i ja) jsou prilis neosobni a muzou prinest nemile prekvapeni v servisech, vzhledem k vzdalenostem a odlisnostem trhu.
bingo.
Bingo tu nehrajeme, pokud se nemýlím hahahaha..
matuS
nemecka auta su tiez neosobne, nemaju dusu...
Když se dívám na novou, standartně na 18" kola obouvanou, stříbrnou M3, tak mám pocit, že už ani auto mít víc duši nemůže. Pokud je vůbec duše to správné slovo. Spíše bych to nazval charizmou.
BMW M3 se mi taky velmi líbí, je to nelepší BMW(hned potom řada 5). BMW je v současné době asi nelepší německou automobilkou, alespoň dle mého názoru.
matuS
wawrik mal pozicanu 3jku s nejakym silnym motorom, a hovoril, ze je to napicu, ze uplne zla trakcia, nepokojne sa to spravalo...nech o tom on napise.
No to by me teda zajimalo co se nekomu nezda na jizdnich vlastnostech BMW. Pred casem jsem mel moznost jezdit s 328i predesle generace a jizdni vlastnosti byly skvele. Kdyz se zaplo ASC+T, tak to auto vylozene jezdilo samo a v zime to byla jedna basen ... Btw.: Zajimalo by me, jestli i nektera japonska auta maji neco jako je ESP, DSC apod. Jeste jsem o tom nikde neslysel ze by se tim chlubily.
Saab
Japonské vozy jako Toyota Avensis, Nissan Primera a Mazda 626 mají ABS, EBD, dva airbagy + boční airbagy (mimo Primeru) už v základní výbavě. Výbava nejlevnější Mazdy 626 1.8i Exclusive je😒br />

ABS, EBD, TCS, airbag řidiče i spolujezdce + boční airbagy, dálkově ovládaný centrál, el. zrcátka, el. přední okna, manuální klimatizace + různé další prkotiny a to vše za cenu 569.900,- kč.

Kolik stojí stejně vybavené BMW ?
Sice presne nevim co to je TCS (mam tuseni, ze asi protiprokluz) ale urcite to neni neco tak komplexniho jako stabilizacni system ESP (MB)/DSC (BMW). Ad BMW: Alespon jednou tolik 😄 Ale o tom to neni. Pro me je proste auto kus mne ne jen obycejna vec slouzici na priblizovani z mista na misto, tudis pri koupi auta neuvazuju rozumem, ale srdcem. Japonska auta jsou mi proste cizi, kdybych byl "prumerny" obcan stredni vrstvy, taky bych si asi vybiral podle tohoto klice - co nejvic muziky za nejmin penez.
Jen pro poradek a presnost. BMW 316i cena zákl. modelu 865.000,- Vykonove, tridou i vybavou zcela na urovni Mazdy 626 1.8i. Tech 200.000,- navic mi za to stoji...
pardon preklep: 300.000,-
alien> Cítí s Tebou, ale proč 316i, to je přece trapas. Já BMW přímo žeru, ale takovou slabotu bych nechtěl. 325i a výš, nejlépe 330xd. Mít BMW a nemít pod plynem rezervu ve 160, na to bych se mohl vykašlat. Navíc černé kliky a nic moc výbava. 6x airbag je supr, ale u BMW se vždy hodně připlácí za prkotiny, jako jsou xenony, 18" kola, DSC III, nebo navi.
alien> Cítím s Tebou, ale proč 316i, to je přece trapas. Já BMW přímo žeru, ale takovou slabotu bych nechtěl. 325i a výš, nejlépe 330xd. Mít BMW a nemít pod plynem rezervu ve 160, na to bych se mohl vykašlat. Navíc černé kliky a nic moc výbava. 6x airbag je supr, ale u BMW se vždy hodně připlácí za prkotiny, jako jsou xenony, 18" kola, DSC III, nebo navi.
Jéžiš, ten 924 tam být neměl. Sorry.
No ja jsem si to myslel s tim EDB, nejak se mi to nezdalo. A s BMW 316 to byl jen srovnavaci priklad k Mazde, ktera byla tez v zakladni vybave. Ja osobne nic mensiho nez sestivalec neberu ani v uvahu a nenazyvam to autem 😄 330😁 je muj tajny favorit i kdyz jsem spis na MB. No ne ze bych na to mel, musi me zatim stacit stare plecky...
je pěkná, ale uvnitř je blbá výbava, vypadá to moc lacině!
U tech bavoraku, snad krome sedmicky, je vesmes vnitrek trochu slabsi
316 vypadá uvnitř lacině, ale 330i v hliníku naopak. Kam se hrabe Mercedes, to se nedá srovnat!
Hlinik se mi libi, ale drevo je drevo
Taky se mi líbí dřevěné obložení, ale zase nějaké prvky z hliníku nejsou špatné. A 330 je docela nářez. Dneska jsem viděl kabrio MB 500 SL, vypadlo skvěle, akorát blbá barva( taková vyblitá modrá).
Taky bych si chtel poridit kabrio 450, 500, nebo 560 SL rady W107. Je to nadherna klasika.
Horší je ovšem ta cena a to uhlavně u náhradních dílů a v servisu. a první vozy té poslední generace měly nějaké problémy, mám o tom doma článek.
musim sehnat v reichu neco pred renovaci. ale i tak se prohnu. nastesti to u nas jde postavit na veteranske cisla.Jake problamy to melo? ono se to vyrabelo 71-89 tak snad bude z ceho vybirat
Saab
TCS je protiprokluz, stabilizační systém je to EBD. Jinak já tě chápu, mít prachy, tak si koupím Saab 9-5 Aero upravený ve Švýcarsku u Hirsche nebo v Trollspeedu (upravuje Saaby na rally) ve Švédsku. Prostě jdeš za hlasem srdce.
má každý druhý americký auto v základní výbavě, takže tím, že má něco TCS bych se dneska už nechlubil. Je to stejně rozšířený jako klimatizace a el. ovládání oken.
Saab> EBD není vůbec žádná stabilizace, ale elektronické dělení brzdného tlaku a to má dnes téměř každé auto. Psát do výbavy takové věci to je jako psát: volant, 5x sedadlo, 4xkola 😄
8 jde, ale 6 - nic proti vkusu ale vypadá hrozně!
Ve Spanelsku spolu s Vitem.Nevim kde, ale nekde jsem to cet.
aha, ono totiz bylo nekde uvedeno, ze od Mercedesu se dela jinde nez v Nemecku pouze model M a G ( Rakousko a USA )
To Vito urcite taky u toho Acka si tolik, nejsem jisty, hledal jsem ten clanek, ale nenalezl. Jestli jsem se splet omlouvam se, mozna pasali, ze to delaji turci.To G v Oesterreichu dela Steyr Daimler Puch uz dlouha leta a o M nic nevim.
matuS
wilhelm> ale nejde o to, kde sa Acko vyraba, proste je to konstruckne chybne...
o tych jaguaroch som aj ja zle pocul, ale tieto nove su zevraj dost dobre...tak snad sa zlepsili, su to krasne auta.
To vis, ze nevtipkuji.Zabyvam se nemeckymi vozy od 30 let a mohu toto spojeni slov s klidnym srdcem pouzivat.
Uz si nepamatam z auto.sk co to mas proti nemeckym autam? 😄 Inak ja jazdim tie "nekvalitne" Opely a kamos ma servis na AR, obaja mame 2.5V6 (aj ked on 155, takze nie 24V) ale co vsetko sa kazi na tych AR vidim, ked k nemu pridem. Mozno mam iba mimoriadne vydarenu Omegu. Ale nexce sa mi verit, ze by som mal aj mimoriadne vydarenu astru, corsu, vectru a agilu, to snad nie 😄 Ale zase na druhu stranu, ty si kupujes auto tak si kup ake sa ti paci, hlavne ze bude spokojny a o to ide, nie?
... a ono ne, no to nám ty příspěvky pěkně skáčou!!
Vzhůru na litr!!!
nové jsou bez problémů, jinak ráno jsem viděl rolls Royce Silver down, super stroj!
SL a S-klasse predchadzajucej generácie boli najkrajšie Mercedesy všetkych čias.Dnešné S-klasse nevyzera tak pekne robustne ako predchadzajuci model.To Audi A8 je poctivá klasická nemecká neosobná robustnost ako má byt.Nová 7 a A8 budú už velmi kultivované a to bude o ničom po stránke dizajnu.
jestli mas na mysli rady W107 a W126 tak nemohu nez souhlasit. ty posledni trochu spadaji do normalu. ale ne moc
No A8 je asi nejlepší současné AUDi spolu s A3, jinak se mi po designové stránce už žádný jiný typ nelíbí. Líbila se mi A4, ale ta předposlední generace!
jestli jsem to dobře pochopil, sháníš kupátko číňana? Vím o jednom kupátku, piánu, ale je to jen šestiválec 2,8.
to prof:kupe od piana uz jedno mam, chci W107 kabrio, dalo by se rict, ze je to kupe nebo roadster odvozeny od W116 - velke piano. cinan je 126, to uz taky mam. A za kolik je na prodej to 123 kupe?
Ak sa nemylim tak W116 je cinan, W126 uz nedostal nejaky pekny nazov 😄 W107 je urcite na predaj v D videl som ich kopec asi tak za 5000DM, problem je uz so 450 objemom tych nie je vela, inak kamos ma W107-280 v AMG, nemusim pokracovat 😉 Osobne by som preferoval nejaky kus z usa, myslim ze sa tam dodavali 5 litre aj svetla boli ine. Konkretne, kasna 107.044 (roadster) od 350 hore do 560 (objem), roky 1972 - 89, ta 560SL 86-89 (227k). Coupe 107.025 380SLC (my 81) alebo 450SLC (72-75, 76-80). Vsetky motory boli serii 116 alebo 117. Blizsie podrobnosti na poziadanie. Alebo co tak W113, bohuzial robili sa iba do 280. Alebo 126 coupe, naherny rok 81-91, 560SEC? 😉
107 je v reichu hodne, ale kupe SLC, ja chci SL kabrio a zasadne osmivalec. 116 urcite neni cinan, ale Velke piano, 126 je cinan, kvuli pretazenym plechovym listam po stranach celni masky a lemujici kraje mlhovek tak, ze vypadaji jako ocni vicka asiatu. W140 je Mamut a posledni S-Klassa je proste nova s-klassa. Americke MB se mi moc nelibi, kvuli snizenym vykonum motoru, a ani svetla me moc neberou. Motory 117 jsou petikila, az dudu mit kabrio, tak bych mozna 126 SEC vzal. Uz jsem ho skoro koupil, ale nakonec jsem vzal SEL, protoze potrebuji ctyrdverak, dvoudvirko uz jedno mam.
116 je velký piáno a 126 číňan, to sedí. To kupátko SLC jsem taky viděl v nabídce v D okolo 4 tis. DEM. Ta 123 kupé, co jsem o ní mluvil, je na prodej za 39 tis. Myslím, že by šlo ještě něco sundat. Něco, zdá se, už pamatuje, taková porezlá, automat, el. okna a víc jsem nezkoumal. Má to i závěs.Jaký je tedy přesný označení toho SLka kabrio? W 107?
W107 je typ vozu, ktery se vyrabel ve 2 zakladnich variantach jako kupe s oznacenim SLC a jako roadster (kabrio) s oznacenim SL. Motory tam byly od 280 do 560.
No podla vacsiny veteran pages R107 a C107 je oznacenie pre Roadster a Coupe. No o tom cinanovi skusme www.mercedes-veterans.com K tym motorom rady 117, napr. 117.982 je 4.5 V8 v kasni 107.044 oznacovane ako 350SL, model year 1972 takze to nie je az take jasne. 117.985 je to iste ale striekacka, az 117.967 je 560, no zatial tak. K tomu cinanovi by sme si to mohli nejak vyjasnit pretoze doteraz som zil v tom, ze je to 116. Dufam, ze zralok je 114/115 a kridlak 110 😄 A este 117.968 je 560 v 126ke. Inak mas dobry vkus, ja vrzukam 114 coupe s 280AMG, motor je iny ako original ale mne to urcite nevadi.
Abych upresnil u motoru, 117 jsou od 450 nahoru (450, 500, 560), 116ky jsou 350, 380, 420. To oznaceni 107 by spise melo byt W107 a R107 viz. [odkaz] co se tyka tech prezdivek, 114 by mela byt spravne Kratas a 108 Zralok. ale stejne tomu vsichni rikaji zralok. 110 je Male kridlo a 111 Velke kridlo. Nekdy se s tou tvou 114 kupe ukaz, bydlim necelych 20km od slovenskych hranic. koukni jeste sem [odkaz] a sem [odkaz]
Takže 116 je, nebo alespoň vždycky bylo, "velký piáno".
Taky si myslím, že je to velký piáno!
Asi změním název tématu na Mercedes Fans, hihi, ale klidně diskutujet dál. Mám rád řadu modelů MB, a alespoň se dozvím něco nového. Mnoho zdaru v nákupu vysněného vozu, Wilhelme!
..do německa, hihi
Tak uz jsem se vratil z "Nemecka". Mam min casu, na pocitac, je uz teplo, tak casteji vyjizdim do terenu. to Barrichello: dik za prani, je to jen vec penez. Mam ted hodne prace, za kterou bude hodne penez, tak snad v lete to bude. nebo podzdeji. to neutece. a nazev tematu nemen. myslim ze to sem patri. sice by bylo lepsi neco zalozit, ale nadsencu do MB tolik nebude, tak by to asi nemelo smysl.
není zač,není zač, mám rád hlavně starší vozy MB, takže není důvod nepřát někomu kdo tomu fandí jako ty. Co se týče názbu tématu - to byl jen vtip - reakce na to, že je posledních asi 40 příspěvků o Mercedesech. Mě to vůbec nevadí, diskutovali jsme tu o Tatře, Lotusu, amerikách a nevím o čem všem možném. Zatim čao
Klasika je klasika. je prave fascinujici, ze prakticky kazdy Mercedes se po zestarnuti stava klasickym vozem (samozrejme udrzovany) na rozdil prave od japoncu
matuS
wilhelm> ked budu japonci robit auta 100rokov, ako mercedes, tak aj to budu klasiky...
No tak si asi budeme muset pockat 100 let a uvidime. ale Porsche 911 se taky nadela 100 let a je to klasika, ne? 😃)))
No některé japonské značky nejsou těm 100 letů tak daleko (chybí jim tak 20 let) a přesto je má doma za veterána málokdo, hihi
Taky si myslim, ze japonci nevyrabi auta poslednich 5let, ale taky temer 100let. Jednoducha rovnice: 30 let stary Mercedes=klasika, 30 let stary japonec (spotrebni zbozi)= zakonite vrak... 😄
matuS
pripomente mi plz 80rocnu japonsku automobilku, ziadna ma totiz nenapada 😄
No, no, trochu se pánové mírněte. Aby se z tý hvězdy nestal národní symbol😄. Moje zkušenosti s Mercedesem sice končí u 124ky, ale že by to byla nějaká bomba, jak se tady o ní vyjadřujete, to mě teda nepřipadá. Navíc, Wilhelme, nechápu, co je na olítaný dieselový dvoustovce klasickýho.
124 si ce zázrak není, ale dobré auto to je. Všechny MB rozhdně nejsou vozy do muzea, znám pár vraků, ale to je snad u každé značky( a záleží to taky na lidech, jak se o to staraj)
Moj sukromny nazor, ze mercedesy typu "vela kilometrov" vymreli so 123kou. Predsa len elektronika 😄 ma nieco do seba a bezporuchovost to prave nieje. A nejaka automobilka z japonska pred WW2? Heh a na com sa asi vozila armada, ak ma pamat neklame tak to bolo mitsupici a urcite existovalo nejake fuji heavy industries v inej podobe.
Jo pře druhou sv se japonci dělali, zítra sem hodím přesné datumy založení japonských automobilek, jen tak pro info.
Jestli mi chceš tvrdit, že japonci nedělali auta před 2 sv. válkou a vrábějí je posledních 20 let, tak si přečti nějaký autokatlog.
Zaujimava diskusia. Nemci, nemci, nemci. Zaujuimave je, ze kym z nem. vozov je len nikolko naozaj "klasickych" taky Jag alebo RR ma kazdy stary typ nielen klasicky vzhllad a historiu, ale aj zberatelsku cenu. Sorry, ale 20 rocny Jag je klasika a 20rocny MB je vrak. MB musi cakat na toto oznacenie este dalsich 10rokov. Co sa tyka japoncov, zacinali po 2www rovnako, ako nemci, teda z nicoho. Dnes zavody zamerane na vydrz a narocnost vyhravaju prave oni, takze asi nebudu tak zle. Navyse sa mi nepaci odsudzovanie anzaklade toho, ze kedysi ktosi nieco zosmejdil a tak tomu bude naveky. Pred 10rokmi som sa smial z japoncov, ale dnes na jednom jazdim a je urcite lepsi nez vacsina nemcov.
Jo, Jag je klasika jen vyjede z fabriky 😄, coz se o japoncich neda rict ani po 50 letech 😃)
Skoro všechny britské vozy jsou klasiky jen co vyjedou z fabriky, hlavně proto, že se nich dělá málo (teda kromě Roveru).
Krásně píšete ohledně mercedesů jaký to jsou skvělí auta. Můžu upřímně říct, že některý japonský auta jsou 100x lepší než nějakej podělanej německej sráč. Viz Subaru - pokud se nepletu, tak Subaru Legacy Kombi si někdy v roce 1977 nebo kdy? co ja vím, zvolili sportovci USA jako oficiální auto jejich výpravy. Chcete tady snad přesvědčovat, že Mercedes M klasse je lepší než Nissan Patrol? Jediný co já uznávám z Německa je upravenej VW brouk, česky se mu říká Porsche. Jinak auto mám švédský, a na vyblbnutí bych si rád pořídil WRC Imprezu.
Nissan Patrol a Mercedes M nejdou vůbec srovnávat, protože Patrol je spíše do terénu a M je spíše okrasa, tak do divadla, určitě to není na prohánění se bahnitým polem.
Opravdu hezka diskuze.Nic proti Mercedesum,bavorakum,ale proc se navazite do japonskych krasavcu?Auta,ktera lamaji tabulky bezporuchovosti(Toyota,Subaru...),ktere maji vykonne a pri tom usporne motory(Honda...) musi byt zle jen pro to,ze nemaji tradici podobnou evropskym znackam?Nejsem fanatikem japonskych aut,ale naopak dokazu posoudit dobre auto.a tak vedle sebe klidne zaradim Mercedes,toyotu,Hondu a treba Jaguar.
Ja napr. proti Japoncum nic nemam (spis naopak, akorat jsem proste jenom "patriot"), na rozdil od Korejcu a spol., ale jak mi nazev tematu napovida, tak se tu Japonci musi pomlouvat 😃)

Stejne nevim cim to je, ale co vidim kolem sebe tak je velmi malo japonskych aut, ktere by se mi libily ale temer po vsech evropskych (nemeckych) se vzdycky rad ohlidnu. PS: A M-klasse je urcite lepsi nez Patrol, jen ne po strance ucelnosti 😃 Ale ono srovnavat tyto dve auta je asi jako Patrol x Hummer 😄
To cyzo: I kdyz se povazuji za beznadejneho fanatika MB (klidne si na me plivnete) dokazu se divat na veci i rozumem a tudiz s Tebou plne souhlasim...
TO Mafi😡ubaru je do dneska ve statech velmi oblibene auto,stejne jako treba Hondy a Toyoty.
Tohle jméno už mě štve docela dlouho..... dávat za příklad Subaru - no, prosím Subaru je po technické stránce velmi kvalitní, po designové už jen model Legacy, imprezza vypadá hrozně. A zapoměli jste na Lexus, když už jsme u toho, ten se mi taky líbí.
Impreza je fakt divna /v UK ju volaju bug eyed /. Nechapem, preco nepevnili staru kasnu, svihli tam vydute blatniky a novy interier, podvozok, xenony a nevytvorili nieco ako 22B. Teraz je na koni EVO VII, aj ked ich zadok je velmi Imprezacky. Mozno az na sudne konanie. Uvidime Imprezy 2002.
Jo, ta stará vypadala mnohem lépe, ale japonci chtěli být asi více šikmoocí tak tak tam lupli takovýhle světla, fuj.
Nová Impreza nevyzerá pekne.Zrejme je určená inej cielovej skupine zákazníkov ako stredoeuropanom.Hlavný odbyt je v USA.Takže tam hladajme zmenu dizajnu.
Subaru patri mezi me oblibene znacky a urcite dela spolehlive a technicky vyspele vozy, ale kulate predni svetla na nove impreze jsou opravdu priserne.
matuS
moc sa mi to subaru nepacilo, ale cim castejsie ho niekde na fotke zahliadnem, tym viac sa mi paci, no a ked som ho videl na 17" na autosalone a s tabulkou 0-100km/h 6.2s, tak sa mi definitivne zapacilo 😄
neblbni to sa nemoze nikomu zapacit.. aj ja som sa snazil na to pozerat vselijako ale teda k podobnemu zaveru som nedosiel 😃
Mal som moznost si na nej zajazdit. Zmeny su az neuveritelne. Tam kde je stara nedotacava, nova spolahlivo drzi, vzadu je viac miesta pre nohy, nic nerezonuje, brzdovy posilovac je neuveritelne citlivy,... Chyba dravost a turbo kick. Dokonca je vidno /spoza volantu/, ako sa dvihne, ked na to dupnes. Podvozok menenj trasie. Ceclkovo je to voz, ktory dokaze zvladnut kazdy priemerny vodic. A o kasni sa stale viac hovori, ze MY2002 bude pozmenena, hlavne vdaka UK majitelom. Tam ich predaju kopec a nemozu to len tak prehliadat.
Po technický stránce bude určit+ě lepší, po designový ale ne.
Pěknej hnus, světla to má jak ze současné Primery.
Tohle kdyby slyšel Subarista, ten by měl ohromnou radost, jak tady "chválíme" Subaru, hihihihi
Víte že loni ZIL vyrobil 11 luxusních limuzín?????

Jo a letos by se měla začít vyrábě 5 - dvéřová NIVA, viděl jsem obrázky - vypadá dobře, teda kromě interiéru - ten je hroznej jako u všech ruskejch aut.
Jsem rád, že nejsem jediný, komu se ta světla nelíbí!
Jestli existuje nějaký opravdu škaredý auto, pak je to určitě nový BMW řady 5. Jeho fotky jsou uveřejněný v německým auto-motor und sport.
mě se docela líbí, není to ždádný zázrak, ale znám ošklivější auta!
Motoricky je Mercedes určite lepší.Nissan ponúka tušim len jednu variantu.Mercedes má aj výkonné dieselové varianty vhodné do terénu 320 a aj nadupané benzíny na cestu 430.Patrol je však určite lepší v teréne.A čo sa dizajnu týka tak Patrol je krajší.ML je nafuknuté kombi na vysokom podvozku a s velkými kolesami.Patrol je na prvý pohlad OFF Road ako má byt.
blížíme se k
Jupííííííííí!!! Hurááá, super máme 1 000 příspěvků, super bomba, to si musím vychutnat!!! Hurááá
Nový BMW 5, že kopíruje světla od Primery? To teda musí být šereda.
Nevim kdo od koho kopiruje 😄

Je fakt, ze predstavy o novem designu BMW (napr. novy compakt) jsou prinejmensim "rozporuplne"...
No, kompakt je jediný z "trojkové" řady, který se mi tedy velmi silně nelíbí. Ten starej vyzeral tedy mnohem lépe.
Sic opožděně, ale přeci jen - npíší sem teď datum , kdy vyjely z kterých závodů japonská auta. Tak po válce vyjely z fabrik jen tyhle vozy: 1960 - první osobní vůz MAZDA a 1962 - první osobní vůz HONDA. Jinak ostatní uvední jsou již před 2. sv. válkou. 1. nákladní vůz HINO - 1918 - typ Hino Chiytoda, 1914 - první osobní vůz Nissan a 1933 - první osobní vůz Toyota. Tak, takže moje tvrzení, že Japonci dělají auta nejméně 80 let bylo naprosot správné. Takže žádné výmluvy, jedině snad trochu u Hondy a Mazdy. Ostatní mají zkušeností až až.
matuS
oki, ja to beriem, diki za info. ale uznas ze je to rozdiel, ked alfaromeo alebo mercedes vyrobili auto niekedy zaciatkom 20.storocia...stale je to 30 az 60 rocny nadskok.
No, nějakej rozdíl tam samozřejmě je, cca 20-30 let, ale to není tak strašný (když nebude brát v úvahu Hondu a Mazda, honda vyráběla dříve motorky atd, s autama začaly až později). Zkusím zjistit ještě něco o Mitsubishi, o tom jsem zatím nic nenašel.
Hm zajímavé, tak Matzda začala až tak pozdě??? To jsem tedy nevěděl. Jinak tu novou Nivu jsem viděl v Auto Bildu, vypadá slušně!
dělám chyby, samo že Mazda a ne Matzda...
Něco z historie Subaru😒br /> 😒br />
1917 - založeny letecké laboratoře Nakajima Aircraft Co.
- zahájení výroby letadel
1946 - vyroben Rabbit motor scooter ve Fuji Sangyo Co.

1949 - vyroben první autobus s motorem vzadu

1953 - sloučeny letecké laboratoře Nakajima Aircraft Co. a Fuji Sangyo Co.

1958 - uveden na trh první automobil SUBARU 360 mini
- výroba prvního proudového letadla v Japonsku T-1

1961 - uvedení dodávky Sambar do prodeje

- výroba turbovrtulového letounu YS-11

1963 - výroba turbínových vrtulníků

1965 - výroba prvního automobilu v Japonsku s pohonem předních kol Subaru 1000

1968 - založení pobočného závodu v USA

1969 - uvedena na automobilový trh série FF - 1 1000 a model R2, který nahradil model 360 mini

1970 - vyroben miliontý vůz kategorie mini

1972 - jako první na svetě uveden do sériové výroby automobil s pohonem 4 kol Subaru Leone 4WD

uvedení na trh modelu REX

1975 - vyroben dvoumiliontý vůz

1977 - Subaru Leone jako první splnilo emisní limity Japonska na rok 1978

1982 - zahájena výroba automobilu Leone turbo

1983 - vyrobeno 5 milionů vozů

- uvedení na trh Subaru Libero

1984 - představení inteligentní samočinné bezestupňové elektronické převodovky ECVT

- nový automobil s touto převodovkou Justy (ECVT)

1989 - uvedení na trh automobilu Subaru Legacy

- Legacy získává světový rekord - ujetí 100 000 km prům. rychlostí 225,345 km/h

1990 - Subaru Legacy nasazeno v Safari Rally - team (555 SUBARU)

1991 - uvedení sportovního kupé SVX

1992 - uvedeny nové modely Vivio a Impreza

- vyrobeny 3 miliony automobilu s pohonem 4 kol

1995 - Subaru Legacy Outback
- představen v USA a Japonsku

1997 - uvedení nového modelu Forester na trh
Hmm, pěknej kalendář. Tohle obdivuju.
Má bejt??? Subaru je jedna vůbec z nejmladších japonských automobilek, tudíž jaksi v autokatalogu z roku 1976 o ní není ani čárka.
Jestli máš Deutsche katalog, tak tam ani nic být nemůže, protože Subaru se vozí do Německa od roku 1980, proto byly uvedeny na trh v roce 2000 výroční modely - 20 let zastoupení Subaru v Německu.
Deutsche katalog nemám, mám náš katalog hlavních světových výrobců a o Subaru a Mitsubishi tam není ani čárka, a v roce 78 dokonce taky ne, jenom o Mitsubishi.
Subaru a 1958 sedi. Bolo to aj v ich oficialnych novynach, ktore vydavaju. Datunmy pred tym nepoznam, ale moze to byt pravda.
Já taky netvrdím, že první Subaru nebylo vyrobeno v roce 58, ale obvykle první auta se v prvních letech na cizí trhy moc nevyvážejí a troufám si tvrdit, že v Evropě i v 70. letech nebylo Subaru zrovna dvakrát známou značkou!
Ani v 80`. Prva masivna kampan na ORF /rak. Tv/ zacala niekedy v `85-87.
No, tak vidíš, tudíž proto není v tom autokatologu.
Saab
Velmi zajímavá úvaha posuzovat kvalitu automobilky podle jejího stáří 😄
Saab
Zeptám se jinak. Od koho by jste koupili auto: od Forda, jehož model Focus musel být několikrát stažen do servisu (1x nebo 2x se dá pochopit, ale Ford to přehnal) a Mondeo, které ač s vypnutým motorem zmrzačilo airbagem 6-letou holku nebo Subaru bez "zkušeností", ale s nejlepším pohonem 4x4 a nejlepší spolehlivostí ?
"by jste" by mělo být "byste". Och ta čeština. Doufám, že s auty je to lepší.
Saab
to PeKa: chyby jsem dělal, dělám a dělat budu, protože nikdo není dokonalý.
To Saab(čeština): Když mě to tak tahá za oči. Jinak OK.
Saab
to PeKa: já vím, já si těch chyb všimnu většinou pozdě a kdybych měl psát na každou chybu omluvu, tak se počet mých příspěvků zněkolikanásobí. Je to daň za rychlost.
Takhle položená otázka je nefér, Saab. Nikdo neví, co koho může při výrobě potkat v budoucnu a taky komu se co podařilo ututlat. Nechci si tady proti sobě poštvat smečku fanatiků, ale s tou kvalitou Subaru to někdy přehánějí. Vím svoje.
Souhlasím s profem. Někdy je lepší, když se k tomu automobilka přizná a zdarma to opraví, než když to tutlá a závadu svede na špatné užívání nebo tak něco. Já jsem byl před týdnem v servisu, kde mi zdarma měnili vysokonapěťové cívky + kabely, snímač otáček klikového hřídele, odlučovač oleje a palivivé vedení. Žádný poprask, žádní mrtví - jen vývoj. Všichni víme, že Renault příchod IDE na trh trošku uspěchal.
Saab
Vzhledem k předchozím tvrzením je má otázka fér, protože tvrdit, že automobilka, která vyrábí auta o 20 a více let déle než jiná musí být kvalitnější je taky nesmysl. Jinak u toho Focusu měl Ford velkou smůlu, asi to uspěchal, ale napravil to vše zdarma, což se např. o VW říct nedá. Tam ti výrobní vadu sdělí až když přijedeš do servisu s tím, že se ti něco nelíbí na chodu motoru a ještě od tebe chtějí spoluúčast na opravě - zkušenost známého s VW Polo Classic 1.9D
Sorry, Saab, nevšim jsem si, že to tady někdo tvrdil. S tím souhlasím, jelikož dneska již nelze říct, že japonci, amíci, němci nebo francouzi, dělají špatná auta. Při jejich hodnocení je nutno vycházet ze zkaznických zkušeností z provozu. Tam se nejlíp ukáže, o jak kvalitní auto se jedná. Znám několik lidí, kteří mají ameriky a žvaní, že japonci jsou blbci. Není to pravda, protože se jim může taky stát (jako zrovna včera mě), že vytáhnou starter z čistokrevný ameriky, kterej má na sobě napsaný Made in Japan. Když je tam Taiwan nebo China, tak je to normální, ale Japan už o něčem vypovídá.
jestli vytahnu z mercedesu soucastku made in japan, nebo tak nejak, tak to prodam a budu chodit pesky. 😃)). nasel jsem v jednom pianu nejake veci, tusim ze ventilator , made in france, tak jsem ho bez milosti vymontoval a dal jsem tam nemeckej. ten franc. totiz piskal. v dalsim mercedesu jsem v motoru nasel taky vec s napisem bosch-france a taky to slo ven.
Aby ti tam ještě něco zbylo😄 Jo, taky jsem kdesi četl, že se Focus bude dělat v Rusku!
To bych teda nerad nekdy koupil auto s napisem Made in USSR, nebo tak nejak. 😄
pallas
wilhelm, potahy kozene aj textilne sije pre mercedes makyta puchov (slovensko), kablove zvazky robi leoni slovakia v trencine, drevene oblozenie interieru robia rucne rumunske deti za 3 usd na den, cital som o tom clanok v nemeckych novinach.
pallas
wilhelm a tusim ze mensie motory do C-cka a Ecka, vyrabaju alebo kompletuju spanieli (alebo portugalci?), v tom istom zavode kde sa vyraba/montuje Vito.
to pallas: Nastesti me mensi obsahy nezajimaji (min 2,6 l) a nove typy MB me zase tolik neberou, snad krome CL a SL. Chybi tam chrom. I tu S-klassu dodrbali tim, ze dali prepinace stahovani oken do dveri. A Cecko je moc male, to snad neni ani auto, skoro je na urovni japoncu, jen z vyrazne lepsim designem. To Blackmail: Blaupunkt je *. Mels tam dat VDO. Ale abych se priznal, taky mam ve svych autech japonska radia. U te elektroniky to zase tak nevadi. Bohuzel na Beckera nemam, a Sony ma na displeji vic barvicek a furt se tam neco hejba a to se mi libi.
to Wilhelm: hledal jsem ve své Prelude něco co by bylo německýho. Naštěstí tam nic nebylo, kromě jednoho přístroje - Blaupunkta, protože tahle věc Made in Germany často zlobila, tak jsem ji vyhodil a dal jsem tam Kenwooda.
Tak jse pátral, pátral, nedal pokoje a v autokatlogu 1979 jsem konečně uspěl - první auto -1960, první opravdu"dospělé" auto -1962. Taky nic moc historie. A kupodivu jsem našel i Subaru, jenže tam bohužel o prvním automobilu nic nepsali, jenom že je to - cituji" nepříliš významná pobočka" velkého závodu - tuším Fuji Heavy Industries??? nebo tak něco. P.S. - o Buicku tam nic takového není, hihi
Saab
to Wilhelm: plně tě chápu, já bych zase nejraději ze Saaba vymontoval vše made in Germany. Např. nám tam odešel TCS počítač made in Germany a při výměně v servisu nám řekli, že ty německé TCSka odchází často. Počátkem 90. let koupil 50% akcií Saabu koncern GM a do tehdy nové 900ky (rok 1993) začal z důvodu úspor cpát německé díly. Klesla nejen kvalita, ale i spolehlivost Saabu. Švédi pak měli plné ruce práce, aby tyto německé komponenty upravili dle svých představ.
tam je dnes problem, ze ikdyz je na ty elektronice napsano germany, vetsinou je to stejne viet-cong, anebo to vyrabeji turci. setrit se proste nevyplaci.
to Wilhelm: Měl by sis to rádio VDO otevřít a spočítat v něm šváby, na kterejch je napsáno Japan 😄. Nedá se nic dělat, ale ti asijci vlezou úplně všude. Dnes jsem objednával uhlíky do toho starteru na Ford F350 7,3 TD a dozvěděl jsem se, že podle označení se jedná o starter, který je v kataogu pod značkou Mitsubishi. Kdybych neseděl, tak bych se asi skácel😃).
Saab
To TCS dělala firma Hella a bylo tam Made in Germany, jestli to dělali Taiwanci doma nebo turci v Německu nevím.
To máš všude, v Jeepech bylo zase půlka věci Made in France či Made i Japan, a s ostatními americkými auty to je podobné, buď jsou tam věci z japonska nebo Tajwanu, číny apod.
Ha, zda se mi to? Ze byste nemeli radi Japonce?

Ja se jich teda musim zastat...mam CRX z 85 a na to, co prozilo se drzi fest.

Ceny nahradnich dilu jsou surovost, ale motory tehle hracek pri dobre peci vydrzi dost.

S karoserii je to horsi, ale celkove mi to prijde jeste dobre.

Ondra
V Armagedone bola zivotna hlaska, ked Rus mlatil do US raketoplanu, aby nastartoval: Americkaja technika, Ruskaja technika, i tak eto vsjo Taiwan!
No, je to hrůza, ale nic s tím nenaděláme, buďte rádi, že to nevyráběj větnamci od kiosku. To byste daleko nedojeli. Holt levná pracovní síla....
Právě proto se není třeba štítit japonskejch ani korejskejch aut. Když se to tak obecně shrne, jedná se kompromis mezi cenou, kvalitou a užitnou hodnotou. Mezi jedničku mezi automobily ze současné světové produkce považuji Hidnustan Ambassador vyráběný v Indii. Hned za ním následuje Beijing China, odkudpak asi bude tento skvost pocházet? Hádejte!
Beijing Cherokee - známe - licence známého Jeepu Cherokee, a vyrábí se to v číně. Hindustan je fakt klasa, dělaj to v Indii už asi 50 let. Ale nejlepší je Mahindra, pravej poctivej Jeep CJ.
Jo ale puvodni Beijing vychazel z uazu. Jinak Ambassador je anglicky Morris Oxford, nedavno se dovazely do Anglie a snad nemusim rikat ze se tam prodavaly jako housky na krame. V Indii se vyrabi tusim od roku 1954.
Jo s tím Ambassadorm to nějak tak bude, dělá se tam řadu let, ale v poslední době Hindustan trochu vytlačují TATA a spol. No a stím Beingem - to jsem nevěděl, že vychází z UAZu, takže díky za info.
kde jste kdo????
Asi vsichni odleteli do Japonska 😃)
Asi, asi, nebo se přejedli velikonočních vajec, hihi.....
Bez toho sněhu a různého jiného blivajzu na silnicích, je to prostě nuda. A psát o tom😒br /> jak jsem vyměnil zimní gumy za hnusný letní
jak si už zase pouštím klimu
a jak se mi tudíž opět pod přední haubnou vrtí oba větráky, které se přes zimu dost flákaly
a jak jsem nikde neboural
a jak to brzdí
a žádná kapalina neubývá (krom na okna)
nikde nic nerachtá
spotřeba taky furt víceméně stejná
odstřikovače čůraj jak maj......

To po mně nechtějte. Prostě není co jiného sdělit o tom "šedivém" japonci v kterém jezdím.

Léto musím přetrpět ve vzpomínkách na jízdu před čtyřmi pluhy na dálnici D1 při nedávné sněhové kalamitě. Holt ty pluhy musely trochu vyčistit dálnici pro ten nejaponský zbytek světa aby se vůbec někam dostal.
Na sněhu jezdí dobře plno aut a nemusí to bejt zrovna japonci....
Vcelku pravda, ale praxe na silnicích, tak jak jí obvykle zažívám já (teď nemyslím extrémy, ale normální přesuny z A do B) ,je drobet jiná.
Ono taky hrozně záleží na tom kdo v tom sedí. Jestliže v tom sedí slečinka co jede s tím vozem podruhé v životě, tak může mít třeba Defender a stejně jí to nepojde, totéž s letními gumami apod.
Je pravda, že za poslední 4 roky jsem u klasických teréňáků viděl skutečné zimní gumy jen asi ve dvou, třech případech. Pochopitelně nezastavuju každý, ale když kolem nějakého jdu, tak na pneu juknu. No a na těch univerzálkách, nebo co to tam mají, je to v zimě o ničem.
Univerzálky jsou na prd, kámoš je měl na Škodš 120 a myslel si, jak mu to bude v zimě jezdit, hihi No a pokud nemáš v zimě zimní penu, nezáleží potom moc na voze, a důležité je také jezdecké umění řidičů. Troufnu si říci, že výborný ridič může jezdit bezpečně na sněhu i horším vozem.
Jo, jo zvláště univerzálky Barum, to je je jízda..... haha
Nebo se kurýrují z chřipky, hihi letošní velikonce byly totiž dosti pršivé.....
Vazeni, pokud mate zajem, pripravil jsem informacni web s kompletnim prehledem PNEU, vcetne obrazku, podrobnych informaci, cen a v neposledni rade testy pneu (ADAC, AMS)...

web je jeste castecne ve vystavbe, proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy

budete-li mit jakekoliv pripominky, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit-napravit (dcs@mail.cz)
A to je dobre, to nevypada vubec spatne....jen ty mezery mezi ramcema, ty tam maji nebo nemaji byt?
Nějak je tu mrtvo, jako na funuse, koukám, že vás předstihl i Autokomplex (v Top 20 témat)
Předstihl, předstihl, co se dá dělat, ale s tímhle obsazením je asi nedohoníme.
Je to hrozný, nikdo nikde.....
! AKTUALIZACE ! PNEU-KATALOG !

nový web-design, testy 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, dále přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu přibyly i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy)

web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
To může bejt zajímavý, juknu na to...
zheblo, to je hrůza!
tak sem nekdo neco napiste. nebo mam snad ja?
Nějak pořád není o toto téma zájem, že jo. Zkuste se modlit, nebo by možná pomohlo dávat za každý nový příspěvek pětku nebo alespoň bůra. A nebo si konečně přiznejte, že ty šikmooký plechovky nejsou takový škvár a zabalte to. Taky další možnost je, že v nich nikdo nejezdí kromě mě a nebo že jsou ještě na Velikonocích v Japonsku. A nebo... Každopádně jsem alespoň drobet napomohl umírajícímu tématu... No nic ve zlém. Ať žije 1.Máj
No to sem teda musim zase napsat jak se se mnou snazil nejaky mladicek v nejakem japonskem radobysportaku zavodit. jel jako prase, cepicka ksiltem dozadu, auto s desivym "tuningem" v podobe plastu snad rucne uplacanych a samolepek stylu I AM THE ROADKING atp. jel jsem max. kilem, nacez se na me zacal lepit a chtel predjizdet. tak jsem ho pustil, ale najednou prisel dost prudky kopec do kteryho byly v nasem smeru 2 pruhy. v pravem jela nejaka filcka asi 80 a on ze ji predjede. ovsem nevyvinul vetsi rychlost nez asi 85, tak jsem se za nej nalepil a dal mu najevo aby na to slapnul anebo uhnul. porad upenlive funel v levym a uhnout nechtel ikdyz jsem mu delal misto, nekonec ten chlapik s filckou sundal nohu z plynu a pustil ho vpred. zavodnik ovsem nehodlal jet doprava, jel furt vlevo ve zrejme snaze predjet jeste dost daleko jedouci kamion. asi nemel zpetna zrcatka, protoze nereagoval na blikani dalkovyma ani na neustale blikajici levy blinkr. tak mi nakonec nezbylo nic jineho nez ho vzit zprava. to asi necekal, ze ve svem krasnem novem japonskem sportaku od tatinka bude muset uhybat starsimu mercedesu.(tatik urcite vedel jak silne auto mu ma koupit). velmi mne pobavil jeho zatvrzely vyraz, ktery vypadal jako kdyby to me auto hypnotizoval aby se v tu chvili zadrel motor a on to vyhral. v tom kopci jsem mu solidne ujel, ale jakmile prisla opet rovinka tak uz jsem videl v zrcatku rostouci siluetu jeho supersportaku a kdyz jsem zpomalil na 60 na zacatku mesta tak me v neprehledne zatacce trhnul asi stotricitkou. ten musel byt asi spokojeny. ovsem ja jsem se strasne zacal smat, kdyz o 300 metru za tou zatackou byl radar a o kus dal to brali. kdyz jsem jel kolem uz tam stal jak zmokla slepice a malem plakal. ten jeho smutny vyraz bych chtel mit na fotce. nevim jestli byl v tu chvili smutnejsi z toho ze plati, nebo ze sveho auta. To jen tak pro pobaveni
.... a pak ses probudil s rukou v nočníku.
To blackmail: bohuzel to sen nebyl, ledaze bych spal za volantem a vsechno se mi to zdalo za jizdy 😃)
No, to už bys se asi proháněl po nebeských dálnicíh(spát za volantem za jízdy)...
Wilhelm> Náhodou, znám takové týpky a taky se jim musím smát.
To: peKa - asi začnu vyplácet 50 haléřů za jeden příspěvek, hihi....No asi všichni oslavují 1. máj, svátek práce, ne......haha, jinak díky za to, že se to tu trochu pohnulo... nedá se pořád býti vpředu že,...
Jo je to pravda, má pražské SPZ, zřejmě nějakej zazobasnec, modrá barva.... Člověk nevěří co všechno tu máme: Masserati, Ferrari, Rolls-Royce, Bugatti......
To vis, lidi maj penez, ze nevi co s nima. ja mit prachy, tak byses divil co vsechno bych zprovoznil nebo koupil.
To asi každej, v drahých vozech lze rozhodně z čeho vybírat, každý má svého favorita....jenže na něj nemá penízky...
kluci, jak to tak pozoruju, tak fakt nako zkomirate. PeKa dokonce sere slusny lidi uz i tady. Ja se s nim pratelsky veselim v tematku 4x4. Prave tam vedem debatu na tema Subaru = *. Snazi se chlapec, snazi, ... ma v podstate pravdu o japoncich, jsou to kvalitni auta. Jenom kdyby se tak nesraly... !
Japonci jsou kvalitni, ale asi jak pro koho. Kazdej ma proste jine naroky a jina meritka. hlavne my evropani bysme nemeli podporovat asijsky automobilovy prumysl, kdyz uz nas ovladli s elektronikou. Subaru zase neni tak zle az na ty sypajici se motory. a mercedes 4matic je docela super, urcite vymakanejsi nez subaru4x4
Sorry no podla Autohitu je to prave Impreza, ktora ma rekord 700 000km do gr opravy a nie MB. Skor by som uznal sypajuce sa prevodovky, alebo odpruzenie.
I to je mozne, ale mam nekolik znamych, kteri prodali subaru kvuli neustalym potizim s motory, tusim, ze tam byly nejake problemy s vackou a ventily a posleze z krouzkama, ktere praskaly
Vono u všech aut je nějakej problém, ale u některejch japonců a u většiny korejců je těch problémů o něco více. Zážitek: tudel jsem viděl Hyundai Sonata, krásnej lak, výbava, kožená sedadla - na pohled slušný auto. Jenže jen do chvíle, kdy ten chlap nastartoval. To pak byla hrůza - ten zvuk při zpátečce - takhle nevřeští 25 let sarej žigulík, ba ani olcit, hrůza a i i rozjezd hroznej piští to, prostě akorát vyhnanej výkon do otáček a nic.
Me ti japonci pripadaj jako detske hracky. Nedavno me kamos serval, ze mu sedam na blatnik jeho Hyundaje, ze tam bude mit diry, a to jsem se jen lehce opiral. To na kapote sveho mercedesu mohu klidne "skakat" a nic se nedeje. taky ten design je nejaky uniformni. nerozlisim jednotlive znacky navzajem od sebe, natoz jednotlive typy.Z japoncu se mi trosku libi snad jen Toyota Cellica a Supra.
Hnujday je japonská značka? Adolfe Wilhelme, doplň si vzdělání.
vim docela dobre jaky je rozdil mezi japonskem a jizni koreou a dokonce coz bys urcite necekal, vim ze existuje i bratrska(nebo uz ne?) korejska lidove demokraticka republika. ale me je to fuk, stejne vsechny ty asiaty radim do lajny a souhrne se to oznacuje viet-cong
Vidis, ja napr. neradim Eu vozy do "lajny". Napr.taky nemec - BMW je na rozdiel od masy plechu MB celkom dobry, UK vozy su doslova legendy, Fr diesle znovu vedu, atd... Tvoj nazor je na urovni, ako keby som tvrdil, ze v EU su same *, pretoze som videl Skodu 120. Mimochodom, o skakanie na tvojej kapote urcite prejavi zaujem viacero chudakov s japoncami, ktori si to na svojom nemozu dovolit 😊
Evropske vozy nejde radit do stejne linie. tam je kazdy vuz individualita. ale viet-congove jsou jeden jako druhy. osobne bych si urcite koupil radeji felicii nez jakehokoliv japonce. uz jen pro to ze to neni z asie. a to jsem zaryty odpurce zn. skoda diky mym dvacetiletym zkusenosten s vozy teto znacky. ale zase radsi japonse nez ziguli, ikdyz je to evropske. tak zasadovy zase nejsem. nez rusa, radeji chodim pesky.z vychodu do evropy nepritahlo nikdy nic dobreho. a s tou hromadkou plechu MB narozdil od BMW ?? snad naopak ne?ne ze bych mel neco proti BMW, od toho jsem daleko, ale MB je preci neco jako symbol solidnosti a to bez ohledu na soucasny ubytek kvality, coz je stejne celosvetovy trend, bohuzel v zajmu vyssich zisku vyrobcu. K me litosti jsou za vsim zidovske penize a ty vladnou svetu . BMW nikdy MB nedostihne a snad ani nema zajem, kdyz jejich styl je tak odlisny.
matuS
wilhelm> ty nacisticke hovado 😉)))
Dik za kompliment 😃))
mírněte se chlapci, takovéto výrazy nesjou slušné.....😞
ale vubec ne. neslusne jsou levicak, komous, bolsevik, anarchista, pacifista, fetak a socialista
No já nevím.....když si to myslíš, tak nic proti.......
no jo. osobni neblahe zkusenosti s lidmi techto nazoru. ale to sem nepatri.mel jsem nedavno moznost svezt se v nejakem funglovem Hnujdaji , bylo to neco vetsiho, no ale posezeni nic moc. a ty tlacitka na stahovani oken byly na me ruce nejak male. mozna dobre tak pro zenskou. i kdyz jsem si dal sedacku uplne dozadu, nemohl jsem narovnat nohy jako ve svem aute. nejake divne
To víš korejci jsou menší....hihi
taky jsem videl vietnamce v mercedesu. malem jsem se potrhal smichem. auto bez ridice. pres ten cumak nemohl nic videt😃))
Nuz, po poriadku: 1. ked spominas zidov, videl si uz nejakeho v nem. voze? Jazdia hlavne s Volvom a Jag. /maju vkus/ 2. S tymi rovnakymi vozmi u azijcov je to fakt o nervy, tkmerako u Skodaseataudi... Ked ti lezie na nervy TT, kupis si leona, co je presne to iste auto, s inou kapotazou a interierom. Hold jednoduchost vedie k uspechu a nemci na to uz tiez prisli 😊)
Jaguara i Volvo jsem taky chtel kupovat. Ale jaguary se dost serou a jen tak to neopravis. Jsou to prekrasne vozy, ale nakonec jsem ze zcela prozaickych duvodu dal prednost mercedesu.
to Wilhelm: no jo, to je ale blby ze dost japonskejch aut se navrhuje a vyrabi v Evrope. A taky je blby ze jsou spolehlivy. Takova sracka jako je nejaka Toyota Starlet nebo Toyota Corolla a ono je to spolehlivjesi nez Mercedesy, Bavory o Audi a VW ani nemluve 😄. A uplne nejblbejsi je, ze s nejakou trapnou seriovou 1.6 u Hondy mas vykon 120kw. Je ale fakt, ze kdybych mel 1.5 milionu, tak bych si japonsky auto nekoupil, ale radsi bych si koupil nejakyho Lotuse. To jsou fakt individualni auta a ne ty nemecky plechovky, ktera kazda vypada uplne stejne.
ty japonci se v evrope nenavrhuji, oni je proste kopiruji, jen minimum je vytvareno evropskymi designery. o spolehlivosti bych radsi pomlcel. a ty vykony vyhnane otackama-to radsi nekomentovat. staci kdyz mi v MB sedi 4 lidi, tak nevim ze mam zatez, zatimco u japonce to auto nechce vubec jet.
No ja nevim, treba Nissan Almera byl celej navrhovanej v Evrope a dela se jen v Evrope. Dneska jsme jeli na obed v 5ti v Civicu 1.6/84kw a nepripadalo mi, ze by mu tech pet lidi nejak extra vadilo 😄. Jo, a proc bys o spolehlivosti radsi pomlcel, mas nejaky problemy s mercedesem ?
Chyba, ten Civic ma jen 1.5 😄. Ta 1.6 ma 118kw 😃).
to vis. ze staryma autama byvaji problemy. ale nejde to srovnat, protoze tak stary japonci uz nejsou ani na srotistich jak mam ja stary jeden z mercedesu na bezne jezdeni😃)
Ted vazne, co mas za MB? Jeden kamarad mel nejakyho diesela z roku 1973, rikal ze dobry, ale ze ne dlouhy trasy uz ma strach, jestli dojede.
ten o kterym jsem psal je 77 rok 2,8litr benzin 180k coupe, a jezdim s nim hodne dlouhe trasy a nemam strach, ze bych nedojel.
To mas MB este z doby,ked si ho mohli kupit len majetnejsi ludia a mal kvalitu zodpovedajucu znacke. S nastupom 190-tok to zacalo ist dole kopcom. Pred cca. 10 rokmi som sa viezol v MB MY1965 a nechapal som, co vsetko tam uz mal. Bol to sice len hladky diesel, no mal len 45000km a dokazal tromfnut aj najnovsie vozy /nie motoricky, komfortom/.
je pravda, ze to s tou kvalitou hlavne od ukonceni vyroby typu 126 slo trochu dolu. je to prave kvuli konkurenci japoncu, MB i BMW se snazi najit zakazniky i mezi mene majetnymi vrstvami obyvatel, tak na ukor kvality jde dolu cena.
190 je taky Mercdes na baterky, sama automobilka přiznala, že tohle auto se "nějak nepovedlo". Stálí zákzníci a obdivovatelé si stěžovali, že 190 není hodna jména MB.
Star japonce jsem viděl na ulici 3: Mazda běs a bída(cca rok 7😄 Subaru šrot na druhou - 82 a Toyota 76 - vypadala slušně ale nejel jsem v tom tak nemůžu posoudit...
Zato MB a BMW z let 76 -88 vídám tuny, občas jsou vidět na ulici i ameriky z té doby, tudle jsem viděl Cadillac kabriolet z roku 62!
to je pravda ze nemci vypadaji skoro stejne... maji styl a proto je lidi kupujou. Asijci chrli xgeneraci co pes, to jina ves, prase aby se v tom vyznalo. Jeden priklad za vsechny: Toyota (uznavam, ze jedna z nejuspesnejsich z tech koncin) slapla se svou Corollou dizajnove tak vedle, ze po dvou letech musela sfacelitovat cumak, aby si to nekdo koupil. Znam zoufalce, ktery si prvni verzi (Pulec) koupil za 440000. Za mesic hodili slevu 60000 a pridali vybavu. Dnes ma 3 roky temer nejety auto v top stavu prodejny za cca 120000........
A Subaru to prave spravilo tiez. Ked sa v UK zacala predavat nova verzia, stare vozy stupli na cene a zvysne zasoby MY2000 na sklade sa dopredali o +6500,-GBP. Teraz je to uz lepsie, no kazdy si hned objednava konverziu svetlonetov ala WRC a vysoke kridlo. Uvidime, co spravia s MY2002?
No, ta Corolla se opravdu nepovedla a to dost silně....
Kolík80
Tak jsem si precetl prispevky v 4x4 a po pravde ten kdo me "sere" neni PeKa.
to: R.Barrichello To se nám to tady rozpovídalo. Hned má člověk lepší pocit.
no to vite. mam ted az do dnesniho vecera tochu cas, tak vas tu musim vyprovokovat k nejake cinnosti. kdovi kdy se zase dostanu na net. tak jen do me at mate o cem diskutovat
že jo, no já tedy určitě......😊
užijte si to, hoši a vyražte na výlet.......
výletu asi moc lidí nevrátilo...pár témat spadlo do archivu a ve zbylých je 60% mrtvo... Aach jo.....
Dyť jestli je u nás 15 japonskejch aut starších 35 let, tak je to hodně.....
Blahoslaveni duchem chudi, kdoz auta podle designu posuzuji, nebot jejich je kralovstvi nebeske a jejich hloupost hrichu necini....Amen
A podle čeho to cheš posuzovat??? Podle jízdních výkonů, spotřeby???? Co je to platný, že to bude jezdit jak Ferrari, když to bude nevzhledná pelchovka....Design je umě na prvním místě a pak dlouho dloouho nic a pak motor....
Design je dost dolezity, aj ked nie rozhodujuci. O novej Impreze a dojmoch som uz pisal v Subaru. Uznal som, ze je to jednoznacny krok vpred, ale svoj stary model by som za nu nevymenil. Radsej starsia, nez bug eyed...A mam pocit, ze keby HF Intrgr. vyzerala, ako Skoda 100, asi by si nemal, aj napriek super vlastnostiam, motoru, podvozku,...
jo, design je dost důležitý, uznávám že není vše, podvozek,motor atd. je důležitý, ale většina lidí se nejprve dívá na to jak vůz vypadá a ne rovnou pod kapotu....
je to tak a proto naše vkusem silně neoplývající sousedka dnes zakoupila nádherný fialovo modrý ,,hečbek" Corolla v základní výbavě... aspoň má už fejslift.
Jo,jo, ta Corolla s faceliftem vypadá zepředu k světu, ale zezadu furt ta samá hrůza. Vyřid sousedce upřímnou soustrast.
Me se zepredu ten facelift u Corolly docela libi. Zezadu je to sice porad katastrofa (5HB), ale kdyz se tam prida to kridlo, tak mi to trochu pripomina auta ze 70tych let (Ford Mustang?).
No tojo, zepředu vypadá Corolla docela dobře, ale ten zadek se vůbec nezměnil! Křídlo tomu sice pomůže, ale zas ne toli......Moc podobný Mustangu mi to teda nepříde......
No me to neco porad pripomina, ten tvar ze strany i ten cumak. S cim jezdili profesionalove ? To byl Mustang, ne ?
Já myslím, že auto s kterým jezdili profíci byla spíš evropská obdoba Mustangu. Nevím ale jakej typ Capri to byl-MKII? možná.
Už jsem se taky setkal s tím, že spousta lidí se domnívalo, že Capri je Mustang. Když pak viděli Mustanga, byli zklamaný.
Profesionálové mají Capriho, jelikož se na to nedívám, tak si neuvědomuju, jestli mají ve předu 2, nebo 4 světla. V každým případě je to Capri. Víc naleznate na [odkaz]
Já si myslím,že Profíci jezdili ve starých dílech s Escortem a později s Caprim. V té době byl Ford Capri super kára a dodnes je to pěkný auto. Je smutný, že šikmoočka střílí designem na všechny strany a pokaždý je to připomíná něco jinýho. Corollu bych už nechal na pokoji, souhlasím s ostatníma, že hatchback je katastrofa zezadu, stejně jako kombi zboku. Za nejpovedenější považuju 3dveřák a 4dveř taky není až tak hroznej.
patří mezi nejlevnější vozy u nás, je japonský, ale designově vypadá slušně, pro běžného občana na obyčejné ježdění - dobrý auto. Nevím jaké jsou jízdní vlastnosti, ale na první pohled vypadá dobře a pokud má lepší výbavu tak vypadá moc dobře. (možná je v tom taky kus vlivu GM, která vlastní nějaké akcie v Suzuki)
matuS
swift skladaju madari, uz len preto by som do toho nesiel.
Asi se u vas na Madˇary díváte jinak, ale TT made in Hungaria bych zas klidne snesl.
Radsej Swift, nez nepodarok TT. Nedokazali zvladnut aerodynamiku, tam mu zobrali "gule" a nabuchali stabli systemami a maksim podvozkom. Navyse TT je to najskaredsie kabrio, co som videl. Kazducka cast bojuje s druhou. To by som radsej kupil Leone, ktory je to iste vozidlo, len za lepsiu cenu a s menej gycovym designom. To bude kritiky na moju hlavu 😄 Na okraj: Na Eurosporte bezi reklama na novy Hyundai. Vsimli ste si "nahodnu" podobnost s Volvo S80?
matuS
nechcel by som ani swift, ani tt
Jo víme moc dobře, že se Swift dělá v Maďarsku. Co se týče Hyunadi - mě ta chromovaná maska - nemůžu si pomoc připomíná okpírovanou přední masku z Buicku Centurty - ještě mohli okopčit i ogo a měli to komplet - a pak kdo od koho kopíruje.
To: matus radsi Swift než TT!!!
No vidíš! A už je tu zase podobnost s Volvem..! Řekni mi kdy už konečně auta tam z těch končin budou mít nějaký svoje charakteristiky.
Tak mi napr. povedz, na co sa podobala stara Impreza, alebo EVO, alebo CRX, alebo S2000?
No podle mě zrovna tito uvední se nepodali ničemu, ale ta maska u Hyundaye se fakt podobá masce u Buicku Century...
Presne na to som chcel poukazat, jap vedia urobit orig. design. Bohuzial zvycajne idu len cestou skopiruj a vylepsi, ci skopiruj tak, aby ta nenapadli koli autorskym pravam a patentom.
I když se tato rubrika jmenuje antiklub japonských sráčů, tak nečekej, že budu slepě házet špínu na všechno. Reagoval jsem na tvuj názor podobnosti Hyndujaje s Volvem. Tím myslím, že je těch podobností nějak moc. Viz ještě Elantra...
Hyundai je - pokud se nepletu korejská značka a korejci kopírují 3 x tolik než japonci(tím ovšem japonci neomlouvám, stačí se juknout na Frankfurtský autosalon a jestli tam nenajdete někoho šikmookého s metrem v ruce a slupu, jak si zapisuje číslíčka a vše důvěrně proměřuje, tak musíte mít obrovské štěstí.....)Proměřují vše - i v interiéru.....Hrůza....z Evropanů jsem nikoho takového neviděl...
Sorry mělo tam bejt s lupou....
Vies preco si europana nevidel? Sikme oci su pre nas jeden, ako druhy, preto mozu byt drzy, ako len chcu a my ich nerozname!
To je sice hezký, ale to je neomluvá......Kdyby to takhle dělali všichni, to by to vypadalo - samé napodobeniny něčeho, jen trochu vylepšené a okrášlené...
pallas
555, nikdy som na salone v Zeneve, Frakfurte ani v Parizi nevidel pri podobnej cinnosti Europana, alebo vobec belocha. Vsetci boli aziati, sikmooki - neviem ci Cinania, Japoci ci Korejci, nedaju sa presne odlisit.
pekáčů, mustafo, pekáčů, ne sráčů....... to bych si nedovolil.....
Promiň´, nechal jsem se unést..
OK, beru to, jen pro pořádek, aby bylo jasno v názvu, ale už dávno jsem tu prohlašoval - jsem otevřen diskuzi o jakýkoli autech, nemusí to být jen řeči proti japoncům, můžeme se tu bavit o všem možném...
profesionálkové opravdu jezdili ze začátku s Eccortem - 4 světlas, pak měli Capri, taky 4 světla. Kdepak Mustang v britském seriálu, hihi. Mustang a Capri vypadali úplně jinak.
četl jsem článek o novém kabrioletu Opel Astra byl jsem překvpaen - vyrábí to Bertone, oproti předchozímu modelu ze zlepšila pevnost, dobrá výbava, rychlé složení střechy(elektrické) a dobré jízdní vlastnosti. Jsem zvědav, kolik bude u nás stát....
Ja bych to viděl tak na 1.6násobek ceny Astry coupe, Ale necháme se překvapit. Mimochodem včera ti to v Monaku nejelo vůbec špatně... Ale to je tu na jinou rubriku.
No taky jsem na tuc enu zvědavej - co se týče Monaka - vzhledem k problémům s nohou to bylo výborné, potěšil mě taky Alesi a zsmál jsem se u sobuoje Bernoldi-Coulthard - Enrique ho pěkně vyškolil a navíc vytočil....

Ale to fakt patří jinam...
Nějak tu tu umírá ne?

Mám jen takový poznatek, dnes jsem viděl mezi ostatním běžným zbožím v hypermarketu Toyotu Yaris. I když si ji zákazník nemohl koupit zároveň s rohlíkama, banánama atd.,nabízel to tam jeden ze zdejších dealerů, tak mně to jenom utvrdilo v tom, že jde o prachsprostej spotřebák.
To ti měli dát zadarmo k těm banánům a rohlíkům, jako nákupní tašku,hihi
Ked to spravia, daj vediet, kde je ten obchod 😊)
No, já myslím že to nespravia......... ale nebylo by to špatný, hihi
Dnes jsem videl v obchodaku (ve vesnici o 15.000 obyvatelich) vystavene k zakoupeni Mercedesy CLK230 Kompresor, ML 470 a C 220CDI - je pravdou, ze to nebylo v Cechach ale u Zenevskeho jezera. Neni nad spotrebni material.
Asi jsou s tou kupní silou jinde.
No právě, v Saudské arábii mají možná v hypermarketu Rolls-roce a Bentley....

Jde o tu kupní sílu, nelze nás srovnat se švýcary...
Az u nas budou v supermarketech prodavat mercedesy, mohu konecne rict, ze jsme civilizovana a vyspela zeme. V tu chvili ovsem budou japonce prodavat v hrackarstvich a vietnamci na trzistich😃))
To se asi nedočkáš, u nás mercedesy v hypermarketu, to by se v USA a ve švýcarech už prodávaly raketoplány...
Wilhelm, ty stary fasisticky rasista 😄 ! Hrackarstvo? Tak si podme zasutazit na sotoline, ktory voz bude rychlejsi a pokope v cieli. Tvoj, alebo moj?
Len tak mimochodom som sa pozrel do tvojej rubriky a s uspokojenim kostatujem, ze si mate o com pisat. Priprete cerpadlo, chcipa, kdyz je teply a podobne. No skoro, ako u nas v Subaru 😊))
Zasedne jezdim jen po asfaltu, abych nenicil drahy pneu😄 A co chces po cerpadle, kdyz nejakej pitomec pred tebou dojizdi nadrz az do sucha a necha potom auto stat nejakou dobu bez benzinu. Nemec nebo japonec, stejne zkurvi cerpadlo
To je pravda, ak je talentovany vodic, moze mat aj Lunochod a pokazi ho. Mimochodom, kolegovi informatici prave riesia problem s diskom WD Caviar, klasicky starucky, okolo 1gb. Rano si povedal, ze to moze kaslat a bolo. Problem je, ze takycho je v mojom okoli uz pomaly 10. Maxtory a IBM drzia. V mojom RAID0 je jeden IBM a jeden WD, hadajte, ktory mi obcas zablbne?
No Lunochod pokazit nejde, je preci sdělaný v CCCP, ne to je nerozbitný,hihihi, teď vážbně MB moc na soupeření se Subaru není stavěno, pokud to není CLK v úpravě AMG, že....
Panove, neda mi. Rozhodne jsou zde (Svycarsko) Japonci zastoupeni silneji nez v Cechach. Napriklad Subaru je zde temer lidove vozitko. Nissan vypada take dost popularni. M/BMW/A jsou zastoupeni nejak tak obvykle. Cim to bude?
Neznám mentalitu Švýcarů, takže nevím jestli je k tomu vedou finanční důvody, nebo co. V každým případě znám rozdíl ceny benzínu a nafty a stejně tak vím, že jsou jediní ve střední Evropě, kdo má naftu dražší než benzín. Kladou silný důraz na ekologii a EU je jim ukradená. Jelikož Japončíci až do teď ladili spíš benzíňáky, tak možná tady je jeden z důvodů.
Tak nějak to asi bude....I když ve švýcarsku je populárních mnoho vozidel - třeba amerik je tam vela....dokonce se tam pořádají i show tzv. lowriderů, dělají tam na ně různé úpravy atd...
mno taky to muze byt dim, ze svycari mi z "nemcu" pripadaji nejlidovejsi. Ono svycarsko pry je bohate spise jako stat, ale bohatost lidi tam je nejeextremnejsi. Jsou tam nejbohatsi lide, ale i nejchudsi z nemeckych narodu, zatimco v rakousku a nemecku je vice "prumerne" bohatych a ty nuzky bohatosti nejsou tak rozevrene .... Byl jsem ve Svycarsku 3 x a vzdy jsem se nestacil divit, jak oproti Nemecku pribylo neudrzovanych mist, parkovist, zanedbanych baraku, vozovy park byl razem starsi o 2-3 roky. Zrejme se norm. svycari nepotrpi na prezentaci bohatstvi formou vlastnictvi BMW, nebo Mercedesu, kor kdyz v zime budou vlastnosti tech nahonu asi na ukor.
No, to je pravda, nahoře v horách je to spíše pro off-roady...
Kruh se uzavírá. Hory-horalové-japonský offroady..
No, však oni off-roady nedělají sami, má je ve svém výrobním programu každá větší automobilka a navíc vedle v rakousku se montují Jeepy, takže další konkurent, určitě tam budou taky MB M a G apod.
mfilip> Jak mužeš říct, že zadní náhon je v zimě nanic? Jezdil jsi někdy v silném autě se zadním náhonem na sněhu? Já jsem měl rok Opel Senator 3.0 automat (177PS) a můžu říct, že i bez protiprokluzu jsem byl na dobrých zimních pneu naprosto vysmátý. To spíš přední náhon bez ASR je na***. Přidáš a jdeš po tečně ven.
To máš pravdu např. kámoš má Chevrolet Caprice se zadním náhonem a jak mu to v zimě drandí....
Zaujimalo by ma, ako zvladaju tak velku databazu fotiek 😊
Oni si to doma rozdělí, každý prohlíží něco, lidí mají dost......
Viděli jste ve zprávách toho chlápka co měl ten Ural??? Nechutná spotřeba, a ještě k tomu to žere benzín...sice skvělý jízdní vlastnosti, ale vůz skutečně tak pro amrmádu...... Doma bych to mít nechtěl.....
Zdravím všechny NEpříznivce japonských pekáčů a doporučuji jim k přečtení rubriku Mazda ...
Nazdar, díky za pozdrav, jsem zvědac, co zajímavého se dozvím uz Mazdy...určitě nějakou novinku, hned tam běžím.....
Tak to bude jedině něco o tom, jak je mazda super a jakých úspěchů dosáhla.....
kdepak, byl jsem tam a řeší tam nějaký kraviny kolem rádií a antén.....
[odkaz] Pe nepredplatitelov len strucne info: Impreza WRX 2,4L. Vykon cca. 499Hp na kolesach pri tlaku 42psi=2.895798Bar. Ked budem velky, kupim si take 😊))
No, s touhle Imprezou asi MB neudrží krok ani 25 vteřin....
Zas na druhou stranu MB je luxusní značka a ne vůz pro rallye....
S Mercedesem nějakou tu zkušenost mám a tam kde tato značka kraluje si nějaký Subaru ani nevrzne. Co se týče WRC je to něco jinýho. Osobně- virtuální Impreza moje nejoblíbenější...
No právě, chtěl jsem říci, že MB je spíše reprezentační vůz, pro bohatší lidi, kdežto Subrau je spíše takový vůz do nepohody, sportovněji založený ne moc luxusní. V tom je ten rozdíl, každý je určen pro jinou skupinu zákazníků...
Pak ještě ten design a zpracování.... Ale to WRC je fakt OK. Tak mě ale napadá, kde bylo Subraru v padesátých letech kdy ostatní proháněl Mercedes 300 SLR.
2mustafa: a preco je to dnes dolezite, co vtedy robilo Subaru?
Otazka sa da polozit aj tak, ze co *** MB, ked teraz sa tu prehana WRX???
Odpově😜 Musíš se porozhlídnout jinde. Nerad napovídám...
re Wawrik. Ja netvrdim, že to je důležité, jen konstatuji
2mustafa: OK, ja len, ze preco ta taka otazka vobec napadla. Chcel som pochopit kontext... 😄
tak by měl znít reklamní slogan na Subaru a ne Subaru - jediný pořádný auto. Totiž - je to jediný subaru, který já uznávám, Vivio-malej šrot, Impreza-šílenej design a Forester - slabej průměr. Ale outback je fakt třída, i když má vyšší spotřebu..
dobrý zimní pneu....
Hurá máme 1200 příspěvků....😊)
K vyhodam zadneho nahonu v zime len skonstatujem, ze keby to bol tak super vsetky rally F2 by dodnes boli zadnokolky a nepresli by na predok.
Jo jo to znám. Přesouvání BMW na parkovišti v zimě za pomoci osádky, které nezbývá než potupně tlačit a závidět kdejaké feldě jak se kolem nich prohání.
Ono je to dost často taky rukama a hlavně nohama, ale v každým případě je rozložení váhy důležité. Ještě bych dodal na adresu 555, že BMW má mimo jiné v kufru taky AKU.