Ekonomika
Navtech
0
Ty korejci všem pěkně motaj bedny! M3 by mohli taky zlevnit...
Tak tak, korea to hezky rozhýbala, Guru už je taky od 384tis...
M3 to už ale taky dlouho asi neustojí 😄
M3 to už ale taky dlouho asi neustojí 😄
no guru je sice od 384tisic ale za 1,4 59kW... takže když chceš aby to i jelo tak musíš z kapsy vytahnout aspon 415tisic (hezky skok 8-s ) za 1,6 se 75kW no a diesel je až od 505tisic a to jen za 77kW a traktor... takže žádná sláva. ;-\
jasně, vždy se uvádí nejnižší cena za kterou je možné daný vůz koupit - tj. nejslabší motor, nejnižší výbava, ale stejně je to pokrok, jsem už jenom zvědavý, jestli něco podobného udělá taky Škoda - zatím sice k tomu nemá moc důvodu, lidi je kupojou jako chleba, ale necháme se překvapit....
Me je Fiatu opravdu lito. Tu povest jakou maji si nezaslouzi 😞. Skoda ze musi s cenami porad dolu aby alespon neco prodali. A v bazarech jsou skoro zadarmo 😞. Uvidime, treba se jim povede lepe.
Vždycky jsem tu tvrdil, že Fiat se se svým Bravem bude přetahovat s korejci. Nikoli se silnou trojkou Golf/Focus/Astra.
A to mu korejci ještě pěkně zatopí, protože lezou hodně rychle nahoru.
A to mu korejci ještě pěkně zatopí, protože lezou hodně rychle nahoru.
Víš, že je úplně jedno, cos tu tvrdil nebo tvrdíš, ať se podle tebe přetahuje třeba s marťany, ve skutečnosti je to mnohem lepší volba než ta tvá slavná trojka..(a co švédská..?)
Design, s tím související emoční náboj + motory = není co řešit. :yes:
Design, s tím související emoční náboj + motory = není co řešit. :yes:
Ty jsi byl vždycky k smíchu. Dneska to opět potvrzuješ. Jezdi si v čem chceš, já jen říkám, že Fiatu šlapou korejci na paty a sám Fiat si to začíná uvědomovat. Kvalitativně jsou na tom korejci stejně, možná už i lépe a co se týče dlouhodobějšího výhledu, o zákazníky bude Fiat stále přicházet právě na úkor korejců. Povíme si za 2-3 roky. :-!
Kórejci "kazia" predaje všetkým európskym automobilkám, nielen fiatu takže pr s tými vyhláseniami
Jenže Fiat je první na ráně, takže to taky odnese jako první. :-!
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tak sem si ted sestavil bravo v konfiguratoru s tim 1,6 JTD s 88kw ve výbavě dynamic a když jsem tam doplnil vše co mám navíc v mém ceedovi tak sem se dostal na cenu 587 400kč. takže je bravo pořád dražší o 80 000kč než ceed co mám já. tedy u mě vede pořád ceed!
jinak kdo nepotřebuje vybavené auto tak to není špatná volba. veliké + tohoto auta je jeho design, cena po bližším prozkoumání ale už moc nee... ;-\ :-!
jinak kdo nepotřebuje vybavené auto tak to není špatná volba. veliké + tohoto auta je jeho design, cena po bližším prozkoumání ale už moc nee... ;-\ :-!
Tak si to Bravo sestav ve výbavě Emotion, ty troubelíne. Samozřejmě, že Bravo má prvky výbavy, které do Cedníku vůbec nejdou dát...
Co třeba ESP ? - což považuju za největší nevýhodu Cedníku, co třeba tempomat ? - auto bez tempomatu bych si prostě už nekoupil. Co třeba duální klima ? Co třeba xenonové světlomety ? Co třeba Blue and Me ?....
Bravo je levnější o tom nepochybuj, zvlášť když je vybavené. Nehledě na to, že 1,4 88kW v Bravu jede prostě líp než 1.6 90kW v Cedníku. Naftu jsem neměl možnost porovnat...
Bravo je levnější o tom nepochybuj, zvlášť když je vybavené. Nehledě na to, že 1,4 88kW v Bravu jede prostě líp než 1.6 90kW v Cedníku. Naftu jsem neměl možnost porovnat...
Jasně, takže jsi dal za Ceeda lehce přes 500 tisíc, jo? Tak Bravo 1.6JTD ve výbavě Emotion je o 55 tisíc dražší, ale nabídne ti lepší motor (+50nM +lepší zrychlení), 6st. převodovku (a to je sakra výhoda!), duál klimu (ano to opravdu existuje), věci jako Blue&Me, parkovací senzory, tempomat, ESP+hill holder atd. Sorry, ale to mi přijde opravdu minimálně srovnatelné.... A o dojmu z interiéru se tady bavit nebudem, že?
tak synci nevím co to tu kecáte ale ceed ESP má! sám ho v autě mám!!!! tempomat jde taky dokoupit vy volové jedni! parkovací senzory mám taky! blueetooth sadu taky (i kdyz ne origoš ale zase za 3500kč!!!!) je fakt že dual klimu nemám ale taky sem nemusel za klimu nic připlácet! stačí mi jednozonka, stejně jezdím sám. xenony taky nemám a to je jediná věc kterou bych ceedovi vytkl, ale víte co? vyřešil sem to OSRAMkami za 700kč a jsem v pohodě. není to xenon ale taky mám v kapse ušetřených 30tisíc!!! jinak panove nevim kde jste četli že ta 1,6 ma 6 kvaltu...
a mimochodem máte aspoň nějaké auto???
a k té Emmotion vybavě = tak je to furt o 55tisic dražší a to sem se ještě nedíval jestli tam je vše. takže asi tak nějak :no:
a mimochodem máte aspoň nějaké auto???
a k té Emmotion vybavě = tak je to furt o 55tisic dražší a to sem se ještě nedíval jestli tam je vše. takže asi tak nějak :no:
Jasně, hlavně klid... Máš nejlepší auto na světě 😉 😉 😉 >😁
to nemám a jsem dost chytrý na to abych si to přiznal, ale aspoň tady říkám fakt a ne hovadiny jak někdo. a i když nemám nej auto tak je určutě lepší jak to bravo... :-!
Auta jsou okna do duše národa, někdo má rád poctivou lavici z dubu, někdo židli z lipovýho dřeva, některej se shlídne v nábytku z pomletýho bordelu smetenýho na dvorku v bezejmený asijský provincii, já si zas rád sednu na ručně šitou sedačku z apenin. Jedné věci ale nerozumím ( i když možná jo ) proč si na tu pohodlnou sedačku nesednou všichni. Jsem rád že od přírody nemám problém s méněceností, nejsem držgrešle a pomůžu druhýmu i když sám padám na hubu. Možná jsem blbej a málo vypočítavej, ale mám pocit že českej národní sport je "mrdání". Prostě valná většina národa se snaží vy*** s kdesčím a kdekým, voškubat, vokecat, proplout a to mě na nás sere. Proto si koupím ten italskej neperspektivní pekáč, abych aspoň chvilku mohl potrápit ty závistivý český hlavy, protože čecha nejvíce nasere když má někdo víc než on sám, protože ti kdo ví dohlídnou dál, než na konec svý zahrady.
S tím češstvím souhlasím. Občas je to hodně špatný s náma a dost se to objevuje tady v diskuzích.
Co se týče výběru auta, každýho věc, každýho styl. Mám spostu kamarádu co mají auta a to docela různorodá a všechny toleruju. Je jedno jestli stojí 2 míče nebo 20 tisíc.
Co se týče výběru auta, každýho věc, každýho styl. Mám spostu kamarádu co mají auta a to docela různorodá a všechny toleruju. Je jedno jestli stojí 2 míče nebo 20 tisíc.
Váhu svým slovům můžeš dát buďto obsahem sdělení - to tě minulo, nebo sprškou vulgarismů a tou jsi nás bohužel ráčil oblažit. Kopulace a defekalizace jsou jistě bohulibé činnosti, ale na tento server nepatří. Někoho by třeba mohlo napadnout, že k tomu českému "Honzovství" (ano, skutečně se to píše s velkým H) se dá zařadit i sklon k laciným sprosťárnám slovních průjmů a rychlé soudy borců s patentem na rozum.
Asi nějakým zázrakem jsi se dokázal vymanit z toho, čím podle tebe oplýváme skoro všichni v Česku. Tedy předpokládám, že nejsi Ital. To je ovšem jen jedna z možných interpretací tvého textu. Osobně se kloním k tomu, že máš spíše v hlavě dokonalej guláš, pokud se domníváš, že pořízením Fiatu Bravo nakrkneš nějakého Čecha...
Jinak... tvůj akcent na českou závist... to je všude stejné. Závidí se všude. Jen zde těch několik desetiletí devastace všeho nenaučilo lidi chování. Jo, nejen úchylné chtíče musí člověk držet na uzdě...
A teď to hlavní. Kupovat si auto kvůli druhým... to bych označil za nedostatečnost charakteru ještě horší, než je ta závist. Až zjistíš, že nikoho v tom Bravu nezajímáš, budeš nucen přemýšlet o postojích, o charakteru, o omezenosti... o svých postojích, o svém charakteru a o své omezenosti.
Jinak... tvůj akcent na českou závist... to je všude stejné. Závidí se všude. Jen zde těch několik desetiletí devastace všeho nenaučilo lidi chování. Jo, nejen úchylné chtíče musí člověk držet na uzdě...
A teď to hlavní. Kupovat si auto kvůli druhým... to bych označil za nedostatečnost charakteru ještě horší, než je ta závist. Až zjistíš, že nikoho v tom Bravu nezajímáš, budeš nucen přemýšlet o postojích, o charakteru, o omezenosti... o svých postojích, o svém charakteru a o své omezenosti.
Hmm, zajímavé. Nedávno jsme si koupily bravo ve výbavě sport( btw 1,4t-150k) a kam přijedem, tam vzbudíme pozornost :-! A nevím, jaký s prominutím hnˇup tady říkal, že korejci jsou na tom snad lépe, než fiat....kde se podívám, tak tam precizní zpracování, jak interiéru i exteriéru...proti tomu se může takový golf zahrabat(zejméno o designu nemluvě)
A ty si už v Golfe sedel? Asi nie, čo?
V nižšej strednej neexistuje auto, o ktorom sa dá povedať, že je lepšie ako Golf. Sú také, ktoré sa mu vyrovnajú, niekto to hore spomínal, napr. Focus a Astra, resp. ho predstihnú, ale nie ako celok, ale iba v niečom. Golf je trieda. Ak už porovnávaš neporovnateľné doporučujem
1)trochu študovať napr.😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Za povšimnutie stojí najmä kapitola "Quality & reliability "
Ak si to preštuduješ, pošlem ti ďalšie, aby si zmúdrel
2) kúpiť vlastného Golfa, ako mám ja, potom možno pochopíš ešte skôr, čo si napísal...
V nižšej strednej neexistuje auto, o ktorom sa dá povedať, že je lepšie ako Golf. Sú také, ktoré sa mu vyrovnajú, niekto to hore spomínal, napr. Focus a Astra, resp. ho predstihnú, ale nie ako celok, ale iba v niečom. Golf je trieda. Ak už porovnávaš neporovnateľné doporučujem
1)trochu študovať napr.😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Za povšimnutie stojí najmä kapitola "Quality & reliability "
Ak si to preštuduješ, pošlem ti ďalšie, aby si zmúdrel
2) kúpiť vlastného Golfa, ako mám ja, potom možno pochopíš ešte skôr, čo si napísal...
já třeba v golfu seděl i jel a nejen v něm a promiň ale to zpracování se mi zdá stejné jako i v jiných autech (např. focus). nehledě na to že golf a celý VW mi přijde uvnitř hodně neosobní. v tom jsou italové úplný protipól...
no, to je vecou vkusu, myslím design vo vnútri, alebo aj zvonku, takže o tom nebudem písať, ale dielenské spracovanie, praktičnosť a spoľahlivosť sú vysoko nadpriemer. Golf je auto s tradíciou, ktoré sa neustále vyvíja a zlepšuje, takže módny výstrelok typu fiat s ním môže súťažiť len ťažko, resp. vôbec nie, jednoducho na to nemá...
Nevím nevím. Měly jsme fiata mareu, najela přes 250 000 km a bez závady(když nebudeme počítat vyhozený klínový řemen, kvůli tomu, že se nezajelo do servisu). Takže já mám s fiatem jen a jen dobré zkušenosti. Samozřejmě, neříkám, že ten golf je špatný, to ne, ale design nenedchne, ani kdyby se to auto postavilo na zadní a jediný silnšjší motor, než to bravo má gti a to jen ve zrychlení o 4desetiny sekundy....
no s motormi máš pravdu, Golf aj v zahraničí dosť stráca body na tom, veď aj z odkazov, ktoré som uviedol, to je viditeľné. benzínové sú výborné, teda TSI, ostatné rovnako ako diesle sú zastaralé. Ale s novým G6 sa situácia dosť zmení, uvidíme, 😉
Sedel som a jazdil som v Golfe. A hovorim cisto prirodzene, vnutri som mal pocit stiesnenosti, v porovnani so vzdusnostou C4, alebo pristorovostou octavky...
A Ano, golf je sice auto kvalitne, a masivne,. to z neho citit, ale je to chladne a neosobne. A ze by to bolo nejak extremne odlisne od od inych aut, to si nemyslim. Nizsia stredna trieda zacina byt nesmierne vyrovnana, lebo okrem francuzov sa uz zapojili do boja aj korejci
A Ano, golf je sice auto kvalitne, a masivne,. to z neho citit, ale je to chladne a neosobne. A ze by to bolo nejak extremne odlisne od od inych aut, to si nemyslim. Nizsia stredna trieda zacina byt nesmierne vyrovnana, lebo okrem francuzov sa uz zapojili do boja aj korejci
Tak to se miliš protože nej v nižši středni je od 98 FOCUS.Těch testu versus bylo a ve většině byl vitěz no předce FOCUS.Dokonce byl srovnavan golfIV s ffI a golf to vyhral těsně.I většina redaktoru a profiku z teto branže by volila spiš ten focus i když určitě ani ten golf neni špatny ale na fouka určo nema a navic za ty love.[odkaz]
No ja v tom taky sedel a to uz jsem sedel v hodne autech a reknu ti, neni to takove extra auto... proste neco mezi polem a passatem. Nic zajmaveho. V nemecku to auto maji jako treti vuz do rodiny na kterem se uci jezdit deti, u nas je to vybajene auto vsech pubertaku. Je je to proste dalsi VW dalsi variace znacky na dany segment, je to auto pro delnickou tridu = hornika. Pro cloveka ktery nevi co a tak sahne po GOLFU jako kdyby to bylo nejake super auto ale neni, proste auto. Ano interier je hodne neosobni, obzvlast kdyz se koukens na interier jinych aut tak te tam aspon neco oslovi ale jak rikam, VW dela interiery na jedno brdo akorad prizpusobi sirku danemu modelu.
Jo, tak v golfu V jsem nahodou sedel. Tvrdy plasty, ergonomie veskera zadna, design na pobliti, tragicky malo mista, tvrdy sedacky, ve kterych si nedovedu predstavit cestu delsi nez 20 km a pod kapotou po 100 tis. kleknutej motor - svete div se - Zazrak jmenem TDI. Tot ma zkusenost s fenomenem jmenem VW Golf.
hezké to auto je, to máš pravdu. o zpracování italských aut bychom mohli diskutovat, ale co vím jistě tak že bravo je postaveno na zastaralé technologii stila. je to jen nový kabát. nic víc nic míň. a na to design i když skvělý nestačí.
podívej se do světa na ohlasy a ocenění. nic moc...
podívej se do světa na ohlasy a ocenění. nic moc...
507
spolehlivost u golfu bude určitě dobrá( soudím podle názorů) k fiatu jsou blbé kecy jen u nás(zahraniční prodeje mluví za své). Ale praktičnost. golf 350cm3 bravo 400...šířka, délka vozu taky body pro bravo. pohodlí nevím v golfu jsem neseděl(jen bratr mi říkal, že jsou pohodlné), ale to bravo též(nevím teda jak jsou na tom levnější verze, ale podle různých článků asi nic moc no)
Tak třeba u mě by nový Bravo určitě vzbudilo pozornost a nemuselo by ani být v úpravě "sport". Já ho totiž krom reklamy v TV a na netu, na silnicích neviděl.
já jen ještě jedno stříbrné u nás v Kroměříži a dvě ve zlíně. jinak taky ne. Nakonec je to celkem dobře
Pro tebe jo, ale "talijáni" z toho radost nemaj. Na papíře se mi to auto líbí, ale aniž bych ho někde vyhledával, tak jsem ho v provozu neviděl. A to jsem měl kdysi dvouvačkový Tipo!😊
Však říkám, jen u nás se ten ffiat tak furt pomlouvá. Jinak v Itálii a všude možně toho jezdí jak hnoja. Ale to je jedno, at si každý koupí kdo chce, co chce. Nakonec od toho je tady bezpočet automobilek, aby si každý mohl vybrat podle svého gusta(samozřejmě i finance hrajou velkou roly)
V tomto duchumluví i prodeje...za rok 2007 (tedy rok, kdy Bravo teprv přišlo na trh) se ho v Evropě prodalo něco kolem 80 000 tuším, v ČR se ho v LEDNU a ÚNORU 2008 (čili de facto rok po uvedení) prodalo 180kusů...to je docela výjimka z evropských prodejů ne? 😉
To je spíš průser, ne? Já si spíš myslim, že v kategorii Brava jsou všechny značky úplně srovnatelny, a nevim, že by mě Kia něčím ohromila proti Hyundai, Bravu a naopak. Snad jen cena.
Je to hodně vyrovnaný, sám jsem teď řešil tohle dilema. Rozhodujou už vcelku malý detaily a osobní preference. A případně cena, jakou jsme ochotni dát. Je to průser, ale v malým měřítku, ČR opravdu není příliš velký auto trh...nicméně pro FIAT ČR to není nic dobrého. Proto asi ty akce a slevy, chtějí se vymanit ze své minulé pověsti, rozšířit produkt mezi lidi a změnit náhled na Fiat jako celek. Si myslím 😉
Jak píšu dole...Pokud mam stanovenou třídu, resp. určitý peníze, tak mě právě zajímá, co lidi řeší... Já bych dal na první místo pocit uvnitř a pak, jak se mi to auto líbí a to za předpokladu, že tam bude v ceně klima, okna, servo atd... jinak nevim, jestli tam jsou rozhodující věci, jako je řezání zatáčky...
507
A3 je iná cenová kategória tak nemixuj, golf má zas, veľmi mierne povedané, nevýrazný dizajn exteriéru. Bravo má výborné motory, dobrú cenu, priestrannosť na úrovni triedy, takže neviem prečo ho tak všetci odsudzujete..fetišistické žvásty o kvalite plastov palubovky sú pre skutočného užívateľa irelevantné
507
No já nevim, ale je spousta aut pěknějších, než Bravo, tak proč zrovna A3? Mě Audiny svym ksichtem připadaj na jedno brdo v celý řadě. Možná je to tím, že jsem měl A3 1.6 S-line v automatu a s "blbějším" autem jsem už dloho nejezdil. Ale to bylo daný hlavně motorem... Spíš mam pocit, že je Bravo o třídu jinde, než A3... Jinak se mi z venku a jak říkám, na papíře Bravo líbí. Techniku neřešim.
507
Mel jsem pul roku A3 r.06... Auto je nadherny, to jo, ale 1.6 je na zabiti a zvlast v automatu... Ale jen si myslim, ze Bravo ma na A3 min. jednu tridu a vůbec bych ty dvě auta nesrovnaval.
507
To neříkám... Třeba to nechápu, ale zajímá mě, v čem hledaj lidi rozdíl v jedný třídě, jako je Bravo. Nevim, co k nim patří...Ceed? i30? Co dál? Já kdybych si šel koupit káru do třeba 400 litrů, tak mě jen zajímá, co bych si, nebo ty, nebo někdo jinej vybral a proč. A3 tam nepatří určitě cenou, protože ta moje stála skoro 850 a to jsem jí měl jen půjčenou.
507
Asi miluješ Audi...
507
Já měl na mysli něco jinýho, ale sedma se mi líbí oproti 500 tak nějak z principu
A já to mám opačně, ale ne z principu 😉
Já mám z principu velkou rodinu
>😁
>😁
Však můžou jezdit MHD :-! >😁
Tady na vesnici a ve 4 letech asi těžko. Já jsem na praktický vozy, nesnášim rozebírání kočárků a hnůj a hlínu na zahrádku Fiatem neodvezu.
Ty jalová hlásna trúba, o čom to tu zase pletieš, v prvom príspevku si sa pýtal v čom je bravo lepšie ako ostatní, tak som vymenoval jeho výhody, a teraz spustíš (spolu s lavínou urážiek) niečo o dizajne, o dizajne som nepovedal ani slovo, ale čítanie a všeobecne každá činnosť pri ktorej treba používať mozog ti spôsobuje obrovské problémy, že plácalov učeň?
507
S těmy motory pomalu, Bravo má špičkové motory, na které částečně (ale to je asi otázka) Golf a hlavně Focus odpověď opravdu nemá. Ford nemá jediný turbobenzin. Zatim, ale nemá. Golf má, v případě silnějšího kompresorturba možná i lepší, atmobenzíny má golf opravdu úžasné, technologie 90.let...Nafty jsou PD, prostě jiné než konkurence, nicméně proti 1.6MJet jakožto modernímu CR jsou již o krok zpět.
507
Ano, opravdu sem tím chěl říct toto 😉 Nejsou špatné, ale na špičce opravdu nejsou. S čím bys porovnal 1.4 od VW? a 1.6? FSI je o třídu lepší než tyto, ty nekritizuju. Porovnání Tvých a mých znalostí nech stranou... 😉
507
Vývoj TDI skončil, nepřežil motorovou evoluci. Upřímnou soustrast
507
Zastaralý, proto, že je starý...že by? 😉 Teď si na to možná kápnul.. 😉 O hluku začínáš Ty, nezapoměň >😒] TDI opět, nejsou to špatné motory, ale TDI PD (protože CR jednak nejsou ještě vůbec rozšířené a jednak je osobně vůbec neznám, takže nechci hodnotit) již jsou překonané, ať již výkonově či hlukově...jinak řečeno zastaralé. Co je zastaralé, nemusí být špatné, ale není to špičkové... 😉 :yes:
507
proboha co to je "elementárne plasty"????? To je něco z maďarštiny??? >😁
507
Rěkněte mi, když mam vedle sebe Ceed, Bravo, i30 a další, protože se neodvažuju z neznalosti a abych někoho nenasr...l, jmenovat další... Vše v metle, servo, klima, okna, zákl. rádio, 5 dveře, +/- 80kw v naftě, kvedlačka.... co si kdo vybere a podle čeho, nebo proč?! Dejme tomu ta cena 400 kolíků...
i30bych u vyloučil, působí na mě hodně zvláštně. Ceed je vcelku pohledné auto, ale Bravo na mě působí vřelejším dojmem. Takže Bravo, i když design GP na větším autě už tak moc dobře nepůsobí.
Takže by si ale volil spíš podle designu, než podle techniky? Resp. jak se ti to auto líbí? Já spíš čekal nějakej názor, kterej by nějakou značku zamáznul pro nějakou zásadní technickou věc. Proto je mi divný, proč se lidi pořád hádaj, co je lepší, když mě to připadá všechno stejný. U prémiovějších tříd bych o tom možná polemizoval, jestli A6, nebo BMW5...i když taky nevim...
Jako pro běžného uživatele je mi vcelku ukradené jestli auto má zrychlení o 0,000nic větší zrychlení nebo jestli okruh projedu o další 0,00nic rychleji v tom, či onom. A plastům jsem ještě nepřišel na chuť, takže palubovky jsem se ve svém autě dotkl jen letmo a to ještě když sem ji umýval.
To si myslim. Pak nechápu ty bláboly o tom, co je lepší a co ne, co má lepší motor a tak. A už vůbec ne v součinosti s tim, když si tyhle auta kupujou lidi z valný většiny na splátky delší, než jejich život. ...i těch aut😊))
Auto se mi musí líbit, a musí mi sednout. Zpracováním a svou filosofií. Ostatní věci (tím nemyslím výkon, spotřebu apod.) jsou už druhořadé. A do zpracování rozhodně neřadím typ plastů.
P.S.: dnes jsem byl mile překvapen, když při testu Lanceru v AMR ani jednou nebyly zmíněny plasty, tedy aspoň jsem to nezaregistroval.
P.S.: dnes jsem byl mile překvapen, když při testu Lanceru v AMR ani jednou nebyly zmíněny plasty, tedy aspoň jsem to nezaregistroval.
A co tam bylo? Ten naftak, nebo benzín? Pěkný auto...celkem se jim povedlo...myslim ksichtem...Mitsu nějak poslední dobou vyšumělo... Krom EVO jsem je nesledoval...
TraktorDuníInside.. taky ten motor dost sepsuli. Jinak si auto pochvalovali.
Co to má za motor a podvozek? Je to nějak spřízněný s Volvem, nebo jak to bylo? Já jezdil v 92 Pajero a měl jsem pocit, že od tý doby to šlo spíš dohajzlu se všim...
Podvozek nevím, ale motor tam byl VW TDI.
Takže nic Mitsu-revoluce se nekoná? Všichni opěvujou design u EVA X a v podstatě STi si jede svojí... a v pomyslnym boji "velikánů" Sti vyhráva?! Z mýho pohledu, jak je Impreza "hnusná", tak jsem jí viděl live v STi a čuměl jsem, jak malej Jaroušek!
Na auto jako takové pěli chválu, jen motor sepsuli (klasické výtky k TDI).
Mimochodem nevím co všichni proti Impreze máte. Mě přijde stejně nudná (design) jako 90% aut stejné třídy. :-!
Mimochodem nevím co všichni proti Impreze máte. Mě přijde stejně nudná (design) jako 90% aut stejné třídy. :-!
Já vůbec nic. Píšu to někde na Subaru. Mě se nelíbí skoro žádný, ale to je věc názoru. Lidi spíš vykolejilo, že se všechny Subaru snažej natlačit ksichtem do prodejních čísel podobných značek a dodnes si mysleli, že svojí "ošklivostí" zůstanou ve svym světě. Prostě chtěj taky prodávat. Nic jinýho v tom nevidim.
Jsem jeden z těch bláznů co od Suba nečekají vůbec žádný design. Pro mě má ta značka velice zvláštní auru
Kvalitní plasty jsou přitažlivé hlavně vizuálně, pochybuji, že někdo osahává palubku. V automobilu se prostě cítíš lepé. Nic víc, nic míň
No, to jsme to dotáhli daleko, nahoře někde zcela regulérně porovnává, zda je krásnější BMW 7 nebo Fiat 500. Jinej tu zkouší najít odpověď, zda si koupit Golfa ze Žiliny či z Bratislavy. Ještě, že se tahle diskuze odehrává pod Bravem, jinak bych si musel myslet, že apríl trvá.
Právě na Bravu se potvrzuje to, že lidé kupují především kvalitu. Kvalitu technickou, estetickou, jízdní a kvalitu image, prestiže. Jistě, Bravo je povedené auto. Jenže, když jdeš na dřeň, pak takřka ve všech kategoriích je až za Golfem, je až za Focusem, je až za Astrou, je až.... Prostě, o tom to je. Musíš především umět vytvořit aureolu ikony, bez toho ve světě kvalitních aut nedokážeš nic. Musíš být tahounem v technice. Jsi ten nejlepší v dané třídě? Pak jsi zároveň nejprodávanější. Musíš umět udělat auto (zejména jeho vizuální markanty) které přežijí desetiletí. Pokud to dokážeš, předává se vztah k modelu z otce na syna, a i o tom to je. Koneckonců, podívej se, jaké hodinky nosil tvůj děd. Možná to byly rolexky... kup si je též, tvé levé zápěstí bude mít stále svou cenu... No, také musíš definovat svou třídu z hlediska materiálů, ergonomie. Tohle všechno dělá Golf přes třicet let. Ti ostatní ho jen následují. Proto je také Golf (i přes svou "kvalitní" cenu) stále nejprodávanějším autem své třídy v Evropě. Golf je dokonce nejprodávanějším autem v Evropě vůbec...
Takže téma, zda Bravo či Golf je tématem pro antoušky. Neboť jsou ti, co jezdí Golfa, a pak jsou ti, co si koupí Bravo. Jiný svět. Když tohle pochopíš, budeš si umět koupit nejen auto, ale i ponožky. Totiž umění žít spočívá především v tom umět se rozhodovat.
Při diskuzích o tom, které auto je lepší, vhodnější, totiž rozhodující roli nehrají jednotlivá auta nýbrž vnitřek člověka, jeho vztah k estetice, k tradici, jeho vzdělání, vědomosti, znalost společnosti v níž žije, prostě jde o mix chladného posouzení technických kvalit auta a subjektivních, mnohdy obtížně vysvětlitelných vnitřních motivací člověka. Vůbec nesmutnější kategorií je, když si člověk nemůže při výběru v dané třídě vybírat podle tohoto mixu a určujícím je mu než cena. Pak nezbývá, než se umět přemlouvat, že jsem dobře zvolil. Trpké, leč nikoliv výjimečné.
Právě na Bravu se potvrzuje to, že lidé kupují především kvalitu. Kvalitu technickou, estetickou, jízdní a kvalitu image, prestiže. Jistě, Bravo je povedené auto. Jenže, když jdeš na dřeň, pak takřka ve všech kategoriích je až za Golfem, je až za Focusem, je až za Astrou, je až.... Prostě, o tom to je. Musíš především umět vytvořit aureolu ikony, bez toho ve světě kvalitních aut nedokážeš nic. Musíš být tahounem v technice. Jsi ten nejlepší v dané třídě? Pak jsi zároveň nejprodávanější. Musíš umět udělat auto (zejména jeho vizuální markanty) které přežijí desetiletí. Pokud to dokážeš, předává se vztah k modelu z otce na syna, a i o tom to je. Koneckonců, podívej se, jaké hodinky nosil tvůj děd. Možná to byly rolexky... kup si je též, tvé levé zápěstí bude mít stále svou cenu... No, také musíš definovat svou třídu z hlediska materiálů, ergonomie. Tohle všechno dělá Golf přes třicet let. Ti ostatní ho jen následují. Proto je také Golf (i přes svou "kvalitní" cenu) stále nejprodávanějším autem své třídy v Evropě. Golf je dokonce nejprodávanějším autem v Evropě vůbec...
Takže téma, zda Bravo či Golf je tématem pro antoušky. Neboť jsou ti, co jezdí Golfa, a pak jsou ti, co si koupí Bravo. Jiný svět. Když tohle pochopíš, budeš si umět koupit nejen auto, ale i ponožky. Totiž umění žít spočívá především v tom umět se rozhodovat.
Při diskuzích o tom, které auto je lepší, vhodnější, totiž rozhodující roli nehrají jednotlivá auta nýbrž vnitřek člověka, jeho vztah k estetice, k tradici, jeho vzdělání, vědomosti, znalost společnosti v níž žije, prostě jde o mix chladného posouzení technických kvalit auta a subjektivních, mnohdy obtížně vysvětlitelných vnitřních motivací člověka. Vůbec nesmutnější kategorií je, když si člověk nemůže při výběru v dané třídě vybírat podle tohoto mixu a určujícím je mu než cena. Pak nezbývá, než se umět přemlouvat, že jsem dobře zvolil. Trpké, leč nikoliv výjimečné.
Děkuji ti, že si mi pomohl prozřít... Za měsíc s příští výplatou běžím...běžím pro toho vyvoleného, pro toho z jiného světa, co je ve všem nejlepší, co má krásné tvrdé plasty v interiéru, krásný zastaralý motor 1,6 74 kW a po 10 letech rezavějící plechy... Chci ho. Je to on... ve všem nejlepší, ikona ikon, nejlepší ze třídy (asi 3. B). Gé jako Golf, Gé jako Guru tvých a teď i mých vlhkých snů. Musím ho mít. Děkuji ti. A už si konečně koupím pak i ty správný ponožky..., protože jen ten co řídí svůj svět, das Auto, si umí vybrat ty správné ponožky... a správnou holku... a je... prostě ví.. že je úspěšný. GTI miluji tě, seš můj Bůh. Děkuji. Tohle sem potřeboval takhle prozřít.
Ano,správna holka bude iba z Germánie. 😄
Talianky sú možno krajšie,ale iste budú poruchové. 😉
Nech guru rozhodne,čo si úspešný muž musí vybrať. >😒]
Talianky sú možno krajšie,ale iste budú poruchové. 😉
Nech guru rozhodne,čo si úspešný muž musí vybrať. >😒]
Určitě to tak bude... No já mám teď Moravanku jako poleno... No musím se ji dneska zeptat, jak to teda jako s těma autama je... Zatím si nestěžovala a vím, že se ji moc moc líbí i Multipla a je taky vím, že se ji strašně dobře řídila.. No zatím po Golfu ani nevzdechla.. tak uvidím... Ale do Italky bych nešel.. ta bude opravdu hoooodně poruchová...
P.S. Jo s těma Primkama mne teda GTI taky nadchl... leasing... no zvlášť když moje hodinky na běžný nošení jsou furt třikrát dražší než nejdražší primky... Je vidět, že se GTI vyzná... Hodně vyzná.
P.S. Jo s těma Primkama mne teda GTI taky nadchl... leasing... no zvlášť když moje hodinky na běžný nošení jsou furt třikrát dražší než nejdražší primky... Je vidět, že se GTI vyzná... Hodně vyzná.
Tak si přečti to, co GTI psal o hodinkách na svém blogu. Neměj strach, opravdu se v nich vyzná. :-!
Jasně kvalitu s 1.4 59 kw, designem 90. let, celou úžasnou motorovou paletou, madlem dveří, kde při každém zavření čekáš, že upadne.. >😁 >😁
Můj děd nosil hodinky Prim a jezdil Minorem.
Zajímalo by mne, odkud pramení to přesvědčení, že všichni ostatní jsou blbci a chudáci, protože si nepořídili VW. Že si někdo vybere něco jiného, neznamená, že je hloupějsí nebo že na ten VW skvost nemá. Ale to je asi moc složitý pochopit, co? Děkujeme za nudný a slále se opakující přednášky o VW a jeho autech. Opravdu už je to nuda. :no: P.S. Existuje spousta aut lepších než golf, otevři oči. Nejprodávanější je taky jenom proto, že ve VW nejsou ul leta schopni vymyslet si jiné jméno :-!
Špatně, fangio, všechno špatně. Nebuď tak vztahovačný. Jsi tu zatím jediný, který tu tvrdí o těch, co si nekupují Golfa, že jsou hloupější. To je opravdu kuriozní názor. V mainstreamu a v kompaktech neexistují lepší auta než je Golf. Čím dříve to pochopíš, tím lépe pro tebe. Golf je nejprodávanější ve své třídě, nejprodávanější vůbec, To on stále definuje svou třídu - ergonomií, technikou, jízdními vlastnostmi, materiály, a logicky i nejsilnějším image. Je to nejvyzrálejší auto své třídy, je to referenční auto, tedy ideálem kompaktů je - GOLF. Může se ti to nelíbit, můžeš proti tomu protestovat, leč, tak to je.
K tvé poslední větě snad ani nebudu nic psát, natolik tě zase v tvých udivujících názorech nehodlám koupat.
K tvé poslední větě snad ani nebudu nic psát, natolik tě zase v tvých udivujících názorech nehodlám koupat.
Golf je stále dobre predávaný,komplexne ide o dobré auto,ale vo všetkom nie je najlepší.Keď si zoberieš základný benzín v Golfe a základný v Brave,tak to musíš pochopiť aj ty.Tým však netvrdím,že Golf je zlé auto.Pretože motory TSI sú výborné.
Avšak základné benzíny už nie sú špičkové a na vrchole oproti konkurencií.
Avšak základné benzíny už nie sú špičkové a na vrchole oproti konkurencií.
Pánové, vy máte jeden zásadní problém. Pořád dokola řešíte nějaký základ a cenu základu.
Kdy už konečně pochopíte, že si opravdu nemusíte vybrat ten základ. Můžete jít s klidem do TSI. Určitě budete spokojeni. Pokud ovšem máte vůbec za co koupit. TO je největší problém drtivé většiny zdejších plamenných dikutérů. Nejlépe ví, co by koupili... kdyby měli za co...
Kdy už konečně pochopíte, že si opravdu nemusíte vybrat ten základ. Můžete jít s klidem do TSI. Určitě budete spokojeni. Pokud ovšem máte vůbec za co koupit. TO je největší problém drtivé většiny zdejších plamenných dikutérů. Nejlépe ví, co by koupili... kdyby měli za co...
Nedá mi abych po čase opět nezareagoval na GTI-ho demagogicke vymysly. To ze je Golf nejlepsi v nizsi stredni si cetl kde? Kdyby jsi umel nemecky tak by jsi zjistil,ze jiz minimalne 5 let Golf v Nemecku nevyhral zadny srovnavaci test s Focusem nebo Astrou. V technickych a jiznich parametrech skoncil vzdy za nimi. Jedina vec ktera rozhodla o vitezstvi Golfa bylo pouze vyhodnejsi pojisteni, kdy VW nenechava nic nahode a ma vyjednany vyrazne lepsi podminky nez konkurence!!!!!!
Focus má lepší jízdní vlastnosti než Golf. Tohle ovšem z nás nedokáže ocenit nikdo, tedy pokud tu nepíše zkušební jezdec. To všechno ostatní svědčí ve prospěch golfu - motorizace, kvalita materiálů, image... prostě v celém komplexu je Golf stále jedničkou. a na prodejích je to znát. Neměj obavu, jakmile bude nějaké auto komplexně lepší, bude nejprodávanějším. Tak to prostě v mainstreamu chodí.
OK, beriem ta za slovo, a tu mame par udajov (predaje za Europy)😒br />
2007: Golf 445755, Focus 430792
2006: Golf 424656, Focus 461321
Vychadzaju mi z toho (podla tvojho vysvetlenia) dve veci😒br /> 1. v roku 2006 bol Focus lepsi ako Golf, takze ziadne take ze😒br /> "...Proto je také Golf (i přes svou "kvalitní" cenu) stále nejprodávanějším autem své třídy v Evropě...". Slovo "stale" tam nema byt. Mozes napisat "stale najlepsie", ale nie "stale najpredavanejsie...
2. v roku 2006 Focus viedol o 35 tisic, v roku 2007 Golf o 15 tisic (zaokruhlene). Ak to vyhodnotim za 2 roky spolu, Focus ma vacsie predaje (za 2006+2007) ako Golf. Takze suhrnne za 2 roky je teda lepsi Focus.
Tak, a co povies na toto? 😄
2006: Golf 424656, Focus 461321
Vychadzaju mi z toho (podla tvojho vysvetlenia) dve veci😒br /> 1. v roku 2006 bol Focus lepsi ako Golf, takze ziadne take ze😒br /> "...Proto je také Golf (i přes svou "kvalitní" cenu) stále nejprodávanějším autem své třídy v Evropě...". Slovo "stale" tam nema byt. Mozes napisat "stale najlepsie", ale nie "stale najpredavanejsie...
2. v roku 2006 Focus viedol o 35 tisic, v roku 2007 Golf o 15 tisic (zaokruhlene). Ak to vyhodnotim za 2 roky spolu, Focus ma vacsie predaje (za 2006+2007) ako Golf. Takze suhrnne za 2 roky je teda lepsi Focus.
Tak, a co povies na toto? 😄
Ty prostě nemáš rád lidi a můžeš se schovávat za co chceš. Jestli teda za tím tvým kastováním není ještě něco jiného.Při tvé bezesporu vysoké inteligenci asi víš kam mířím. Třeba tím i budeš potěšen, že si toho i někdo všimnul.
Jojo, GTI, je to tak. Vždycky když vybírám podle tajemné vnitřní hedonistické alchymie, skončím se čpavkem u nosu. Posledně jsem se zase takhle nadchnul pro auto pravých džentlmenů Jag XF a moje šrajtofle se mi sápala po mobilu, že zavolá dr.Davidovi. Na druhou stranu daydreaming uvolňuje endorfiny. >😁 Já chápu, že by se Bravo rádo vidělo po boku Golfu, Focusu, Astry, nebo nejlépe ještě o prsíčka před nimi, ale prostě tam není a kdoví, jestli někdy bude, ani s pušapkou, jedině to GM nám tak nějak drobně eroduje. Srovnání s Kiou nebo Hyundaiem je naopak škrábavá realita, ale to Fiat nerad slyší a vidí, když pro nic jiného, tak proto, že v Evropě byly první špagety a ne skleněné nudle. Jenže právě v tomhle punktu by si u Fiatu měli položit otázku, co udělali v poslední dekádě pro syndrom dědy a vnuka, abych tě parafrázoval. Něco by jim k tomu mohla napovědět reinkarnovaná 500.
507
jen malý detail. nejprodávanější auto v evropě je peugeot 207.
Tím pádem je také nejkvalitnější a nejhezčí 😄
No, tos strefil, doufám, že o tom, že 207 je nejstylovějším autem segmentu nepochybuješ. A pokud ho vezmeš na bavorácké jedašestce získáš auto, které opravdu uteklo všem o skoro třídu. Vnitřek všem opravdu o tu třídu utekl. Negativum je pouze gumovější řazení (Corsa je dnes asi aktuálně referenční) jinak je to eso třídy.
Člověče, ty ty kecy bereš vážně? 😉
Zklidni se. To co jsem nahoře napsal nejsou žádné kecy, je to pravda o kompaktní třídě.
O můj klid neměj, spíše ty jsi nějaký podrážděný. V tomhle segmentu jako i v těch ostatních neexistuje prodělečná volba. To, že ty považuješ G5 za svého guru je pouze tvůj problém. Než se začneš ohánět prodejními čísly, tak ty pro mne nic neznamenají. Auto si kupují vždy pro sebe a za sebe, tudíž dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nevím jak ty, ale já 80tis.vozů prodaných v EU považuji za dobrou hodnotu, pokud vezmu do úvahy, že se prodává pouze 5dv.hatch. To že, jich prodá "málo" neznamená, že z nich nemůže mít FIAT pěkný zisk. Doufám, že se Markovi podaří v redakci protlačit článek o ziskovosti/neziskovosti "propadáků".
G5 není žádný můj guru, co to tu plácáš? Jistě, ty těch 80 tisíc považuješ za to samé, jako 25 miliönů Golfů. Jiní ne. Jiní vědí, Tatro.
P.S. O zisku tu nikdo ani nepíp. Ale jistě mi dáš za pravdu, že by byl fiat mnohem raději, kdyby prodával kolem půl miliónu.
P.S. O zisku tu nikdo ani nepíp. Ale jistě mi dáš za pravdu, že by byl fiat mnohem raději, kdyby prodával kolem půl miliónu.
Těch 80tis, pro mě je opravdu to samé co 25mil. Golfů. Neznamená to pro mne absolutně nic. Golf je jen název nic víc, nic míň. To není Brouk ani "T", je to jen hra s čísly.
Promiň trochu osobní dotaz, jsi zatím jen auto teoretik nebo jsi již autopraktik?
Boha jeho co tohle s tím má společného? >😁
To je totiž to nejdůležitější při hodnocení aut. Nebo se snad domníváš, že redaktoři zdejší testy píší z obrázků aut?
Nevšiml jsem si, že bych zde porovnával kvalitu zpracování Brava s čímkoliv?
Ale hodnotíš mé hodnocení. Tak proto se tě ptám, zda jsi v autech zatím platinik či praktik. Takový jemný dotaz, nejdu na dřeň.
U aut se motám od školky, tak co myslíš?
A nehodnotím tvé hodnocení, ale diskutuji o něm. A jsme snad na diskuzi ne? Nebo tě mám jen drbat za ouškama? Ale radši to přenecháme nějaké ženské co ty na to? :-! 😉
A nehodnotím tvé hodnocení, ale diskutuji o něm. A jsme snad na diskuzi ne? Nebo tě mám jen drbat za ouškama? Ale radši to přenecháme nějaké ženské co ty na to? :-! 😉
Ale teď vážně. Velice by mne zajímalo co má společného G1 až G5, že bych měl brát vážně souhrn 25mil.aut? Je to nádherný počet vyrobených a prodaných aut, ale každou řadu Golfů (ale jakýchkoliv jiných modelů aut, tzv.pokračovatelů modelové řady) beru jako samostatnou svébytnou modelovou řadu.
Takže pro příště GTI. Buď budeme spolu diskutovat nebo se navzájem pokoušet urážet a shazovat. Já stojím o diskuzi,a ty se zařiď podle libosti.
Takže pro příště GTI. Buď budeme spolu diskutovat nebo se navzájem pokoušet urážet a shazovat. Já stojím o diskuzi,a ty se zařiď podle libosti.
Zatím ses tu těma "kecama" pokusit shazovat ty mně.
A co má společného G1 až G5? Povrchně mě čteš. Nahoře to máš napsané.
A co má společného G1 až G5? Povrchně mě čteš. Nahoře to máš napsané.
Shazovat? Vůbec sem se o to nesnažil Nemám absolutně žádný důvod to dělat. To o těch kecech jsem bral jako odkaz na mou a Navtechovu diskuzi na "7" vs."500", která byla oběma brána jako šprým. Pokud se tě ta má věta dotkla omlouvám se.
Hele... a proc kdyz rypes do cen na Fiatu Bravo nerypes taky do plosnych 60 tis. slev na Golfa, pri kterych kazdy plive kafe? Minule jsem cetl clanek o slevach na Golfa a ani jeden z Vas z tech radoby pseud😲dborniku tam neprisel a nenapsal, ze Ceny uz se blizi korejcum a podobny kraviny. Je mi z Vas uz docela blujno. Kdyby v tobe byla jenom spetka objektivity, mily GTI, jenom malinka nepatrna castecka, mluvil bys jinak, ale to ty proste neumis. Muj nazor na toho opevovaneho Golfa mas o par radku nize. Schvalne jsem si pockal az do toho auta sednu. Krom toho, ten muj starej italskej pekac, jak jsi kdysi prohlasil je stale kvalitativne o dve tridy jinde nez ta zapalkova krabicka jmenem Golf, mel jsem z Golfa stejny pocit jako z Getze, a to uz je docela pro ostudu, ne? :-! Akorat v Grtzalkovi je vic mista...
Nechci ti oponovat,ale v jednom z těch aut jsi zaručeně neseděl,jinak by jsi nemohl napsat takový blud.Píšeš stejně neobjektivně jako GTI.Je to vždy věc názoru.Třeba sedačky....v měkkých sedačkách se podle mě nedá jezdit,bolí z nich záda,zatímco tvrdá lavice mi vyhovuje daleko více.Taky názor viď?A těch 100.000 jsi najel ty?Asi ne viď.Tak suď auto,který jsi sám jezdil a ne starej vrak po nějakým dobytkovi,protože TDI má hodně chyb,ale že by po 100.000 byl country?????Většina lidí si ho pořizuje právě kvůli výdrži a nízkým provozním nákladům.
Bral jsem to jako priklad, ze ne vsechno zlato je to co se trpyti. V Getzu i Golfu jsem teda sedel v obou. To ze na me pusobili stejnym dojmem, je taky nazor, vid? A taky vim moc dobre, proc je ten motor po 100 tis. kleknuty ma to sve opodstatneni a pan majitel je proste hovado. Opet jenom priklad toho, jak lze vytrhnout z kontextu neco, co je vlastne uplne normalne vysvetlitelne a projevuje se u vsech aut stejne. Jako treba spolehlivost italu. Nejvic nadavaj ti, co si u nas koupili auto se 100 tis. dovoz italie, a bylo po duchodci, ale to, ze drtiva vetsina italskych aut dovezenych z italie nema najeto 100 tis., ale ani nema 200 tis. ale s najezdem minimalne blizicim se 300 tis. se pak tady clovickove velmi divi, proc jim ten motor nebo neco jineho klekne a jak jsou ta italska auta poruchova. Proste jen oplacim stejnou minci ty Vase zvasty o Golfech. A co se tyce toho Golfu, opravdu nevim co na tom vidis. Me to teda prislo opravdu maly. Krom toho dost rozdilu se pozna jen zavrenim dveri - u Getze je to jako kdyz zavres plechovej sud. U Golfa objektivne, ano je to lepsi, ale na tichy cvaknuti moji Lancie nema absolutne zadny narok. Ja vim rozdil tridy a 8 let. Ale i Brava je cvaknuti dveri jiny svet. To uvadim pouze jako priklad, aby si nekdo nemyslel, ze posuzuju auta podle toho jak ma odhlucneny zamky. Stejne je to s materialy a zpracovanim interieru. Golf a mekcene plasty? No sorry, ale ja zadny nenasel, asi jsem spatne hledal. Ten Vas vychvalovany Golf proste tu kvalitu, kterou kazdy z Vas popisuje absolutne nedokazal, v zadnem pripade. Srovnani s Getzem, bylo mozna opravdu trosku krute, ale Getz je solidni auto, na nic nehraje a je proste tim cim je. Levnym autem. Z Golfa tady ctihodny pan GTI a ostatni VW-fanatici delaji modlu, ale dle mych vlastnich zkusenosti nema absolutne zadnou sanci. Ja vim, prodeje a bla bla bla.. Statistika a zkusenost mily GTI je trosku jine tema. Klidne si ty papirky a statistiky cti dal, ja jsem se na tom byl podivat osobne.
Z Golfa rozhodně modlu nedělám,mám modly úplně jinde.Ani neříkám,že rozdíly v kvalitě jsou propastné,poze v součtu VŠECH kritérií včetně image je Golf o kousek dále,což se odráží v prodejích.Tudíž může být Bravo,Focus,Astra v některých ohledech samozřejmě lepší,mluvíme opravdu o souhrnu vlastností hmatatelných i duševních.Pouze mě udivilo velikostní a prostorové srovnání s Getzem,aniž bych proti němu cokoliv měl,právě naopak.Vnitřní prostor není dojem,to je veličina,která se dá poměrně přesně změřit,tady není dojem na místě.
507
Člověče nejseš to náhodou ty, kdo tady vychvaloval kvalitu plastů u Octavie ? Jestli jo, tak to potom tvoje doporučení a názory můžu brát jako vodítko toho co nebrat. No a ty 1,8 Tdci u Focusu ? Hlavně o nich nemluv Před focusákama.
507
No jestli se ti líbí ty levné náhražky co má Octavia na A,B,C sloupcích, tak potom proč ne. Každý má jiný vkus. Tak nech plasty plastama a už je neřeš.
507
Jo proti O I. vypadá docela dobře.
507
Ptal ses na palubku? Tak ti odpověděl 😄
507
Nevím, v životě jsem plastům nevěnoval pozornost. Je mi vcelku jedno jestli se v interiéru použije měkký nebo tvrdý plast, wolffovi nehty nebo GTI předkožka, ale chci aby sem se tam cítil dobře.
507
Ty sa v brave nikdy nebudeš cítiť ako doma pretože si patetický germanofil
To je pouze tvůj názor. Mě tvá domácnost taky může připadat jako naprosto neútulná. Zda se člověk někde cítí dobře, záleží na jeho v kusu. Zbytečná debata.
507
Ale každý má jiný vkus na materiály a na design interiéru. Co sedí jednomu nesedí druhému.
507
A na čem to záleží? >😁
507
Neboj viděl jsem jich více než dost 😄
507
Mají snad všichni stejně zařízené byty? Stejný typ látky, z kterých mají ušité šaty? Stejné hodinky? Stejné přítelkyně, milenky a manželky?
507
Kam s tím mířím? Je to totiž jedno a to samé! Sto lidí, sto chutí. S tím rozdílem, že u automobilu si nemůžeš interiér zařídit podle svého, ale vybíráš to co ti nejvíce vyhovuje. Kapiš?
Ty seš fakt exot, Bravo používá materiály o kterých se celému VW může jen zdát, jeho přístrojovka je nejkvalitnější v tomto segmentu.
507
A že to nepoznali ani v jednom testu, kde Golf dostane za materiály s klidem 9 z 10 a Bravo sotva 8. :-!
Čiže golf 9 a bravo 8 bodov, správne som pochopil? Hmm, vééľký rozdiel, to zaváži pri rozhodovaní, golf má o jeden bod lepšie plasty, argument jak brno
507
Toto ti v škole zle vysvetlili, ten čo má odlišný názor ako ty nerovná sa sprostý...skús to už konečne pochopiť a nenadávať mi v každom svojom príspevku, začínaš byť stereotypný
507
Vypichni mi tú pasáž ktorú považuješ za sprostú a môžeme si o tom podiskutovať, ináč tu len sprosto obťažuješ všetkých ktorí nezdieľajú tvoj názor
No pane musim na Vas prispevek zareagovat a chci se Vas zeptat mate zkusenost s Bravo II? Ja jsem majitelem OII r.v.2006 a asi pred mesicem si bratr privezl nove Bravo. Natesen ze mu budu moct neco zkritizovat jsem nasedl otevrel hubu a pul hodiny jsem plakal!!! A plakal jsem proto ze moje Octavka je proti Bravu opravdu chudy pribuzny a vubec ji nepomuzou ani mekcene plasty a ruzne serepeticky v desingu!!! Musel jsem odpovedne kostatovat ze soudruzy u Skody se budou muset jeste trochu ucit a kdyz vezmu v potaz ze bratr dal za Bravo o 100tis. min jak ja za Octavku tak nechapu co tu vedete za moudra!!! 😢
507
Starou octaviou? Poznáš aj novšiu ako tú dvojkovú? >😁
Neplácej tu nesmysly. Srovnávat vnitřek Octavie II, tedy prakticky nejlepší vnitřek třídy s vnitřkem Brava... to vyžaduje velkou neznalost. Octavia spolu s Golfem jsou jedničkami třídy v materiálech a ergonomii. Co se týká přístrojovky jako celku (tedy včetně probarvení) pak dnes kraluje Peugeot 308, který, protože nejmladší, těží z toho, že je jedním z prvních, který přebral do mainstreamu praxi z prémie. Koneckonců, myslím, že Peugeot je jediný, který ti vyvede přístrojovku v kůži.
507
Zkus ledovat zátylek, tipuju tě na jednačtyřicet.
507
Přetahuješ cizí texty :no: :no: :no: No jo, Milý stydlín, známý textový prostitut, nick bez názoru, co pase sám sebe 8-s :no:
á, erekce se tento týden nedostavila? Nic si z toho nedělej, v tvém věku je to normální.
507
Možná považuješ za přirozené přetahovat cizí texty do svých příspěvků. Jak tak koukám, děláš to tu jenom ty :no: :no: :no: Můj názor je, že tohle dělají jen primitivové, to s mojí ani s tvojí erekcí nemá nic společného.
Solidní debata s tebou není možná, tak proč se o ni snažit. Se zaslepeným primitivem jako jsi ty to prostě nemá smysl 😄
507
Byť jsem dle tebe zaslepený primitiv, ctím morálku diskuze. A můj názor je zcela zřejmý - přetahování cizích textů, tedy tvá zdejší obvyklá praxe, to považuji za ubohost nejsprostšího kalibru. Koneckonců to, že to tu praktikuješ pouze ty je o tvé úrovni velmi výmluvné. Propadni se hanbou. Nemáš morálku, nemáš vychování. Pro mne jsi diskutér té nejnižší kategorie... taková zákeřná krysa diskuze 😄
Huš! Radši si doma užívej své oblíbené prostituty. 😉
Tímhle to neodčiníš. Musel by ses za tu sprostotu omluvit. To by udělal slušný člověk. Krysa tvého kalibru na to nemá... Pamatuj - kopíruješ tu cizí texty do svých příspěvků - právě to je dokonalá prostituce, stydlíne :no:
Ty jsi v oblasti prostituce nějak zkušený :yes: :yes:
507
Pamatuj - kopíruješ zde cizí texty do svých příspěvků, to dělají jen krysy diskuze :no:
Vadí ti hodně, že si z tebe dělám srandu?
Kdyby sis dělal srandu, nevadilo by mi to vůbec. Ostatně i kvůli srandě tu jsem. Ovšem tvá praxe, kopírování textů, není srandou, to je než ubohost. Pro mne jsi jen vometák.
Vazeny pane GTI, pri vsi ucte k Vam mluvite pouze jako automobilovy teoretik ktery tyto auta bohuzel nikdy nevidel vedle sebe! To je jedine co Vas omlouva, protoze to co jste napsal kdyby jste vedel a znal tak to nemuzete napsat! Vam se libi v octavii ovladace zpet. zrcatek, libi se Vam ovladace klimatizace, dival jste se na siti sedacek (kazdy 5 steh cik cak, nesedi po linii hran) na provedeni ovladacu pod volantem, zbytky nalytku na plastovych dilech napr. ve vydechu vzduchu? Vam se toto libi, Vam takovemu estetovi a znalci? Octavia ma sice mozna kvalitnejsi plasty ale to neznamena ze celkovy dojem z interieru je lepsi ba naopak a muzete si rikat co chcete!!!
Super Fiate, zadna posrana FABKA. Auto ktere je ve stejne cenove kategorii a dokonce i vypada myslim ze i spracovani a vybava bude trosku jinde.
507
Co ty má pořád s tím urážením ostatních??
507
No zatím vidím, jen tebe že urážíš každého kdo s tebou nesouhlasí. Že by ses vracel zpět do starých kolejí DD/seki1/Elane/507?
507
Boože zapni mozek. Nikde sem to nekomentoval nebo ano? Mluvím jen s tebou skrz tvoje urážení.
507
Ak si to tou svojou ohromnou mozgovou kapacitou nepochopil tak ti to objasním: ten príspevok o fábii bol flame, slovo do hádky, také veci treba brať z nadhľadom ale tebe chýbajú aj omnoho závažnejšie veci ako táto
507
Achich, ach. Nemluvím, že je interiér Brava útulný, ale že někomu může připadat lepší jak u jiných modelů.
A obyčejné je každé auto, které se nedělá "ručně" :-!
A obyčejné je každé auto, které se nedělá "ručně" :-!
507
Tak jo no, vzdávám se >😁
507
Názor ako víno, povedz mi prečo kúpiť golfa ked focus má lepšie jazdné vlastnosti, bravo je krajšie, ceed je lacnejší, v nižšej strednej dávno nebolo tak tesno a pri výbere záleží na emóciách viac ako kedykoľvek predtým. Bravo má preto dobrú pozíciu, kto sa páči predáva..
507
No vysvetli mi, keď si už taký znalec, prečo nie ceed v nižšej strednej...a A3 je auto pre metro-sexuálov takže zrejme tvoja libovka že :no:
507
Pre boha, a ty máš koľko? 13? :no: :no:
507
Nie dnes sa nebudeme baviť o tvojich zo zadu sa nabíjacích kamarátoch ale radšej o autách..takže, prečo nie ten ceed? hm?
507
Poviem ti to rovno, A3 je auto pre kaderníkov a kápov s malým pérom, mne tak proste pripadá takže žiadne kecy že keď na to nemáš...a p.s. keď nerozumieš dákemu výrazu použi google, skvelá vecička
507
to je buzna co je ženský
No a päťstosedma si práve rozšíril slovnú zásobu >😁
507
jj, teba zrejme rozširujú tvoji kamaráti, takže ako to je s tým ceedom?
507
pogo ti to hore píše, za to je si ešte doplň be a to by mohlo stačiť, samozrejme ak nemáš 13 rokov >😁
507
neivem čo riešite, ten kto voli bravo je hned imbecil no. zmierme sa stým >😁 inak ja volim design auta, a to bravo je proste krajšie aj ked sa na * postavite😊
[odkaz]
zaujimave zrovnanie tiež asi tupci >😁 >😁 >😁
[odkaz]
zaujimave zrovnanie tiež asi tupci >😁 >😁 >😁
507
a tebe kto dal patent na rozum? ved nadavaš tu všetkým len ty. A to len preto že nezdielaju tvoj nazor :no: :no: :no:
507
No, opět starý známý song - Evropa neví, jaký má v Bravu mainstramový majstštik, stále neúnavně kupuje Golfy, Focusy a Astry...
Tak mě napadá. V čem tohle vlastně vězí? Bravo má údajně emoční design, špičkové motory a dokonalý vnitřek, tak proč sakra není nejprodávanějším vozem své třídy? Proč soutěží s benjamínkem na trhu s korejským cee´dem? To přece nějakou informační hodnotu mít musí. Nebo ne?
Tak mě napadá. V čem tohle vlastně vězí? Bravo má údajně emoční design, špičkové motory a dokonalý vnitřek, tak proč sakra není nejprodávanějším vozem své třídy? Proč soutěží s benjamínkem na trhu s korejským cee´dem? To přece nějakou informační hodnotu mít musí. Nebo ne?
- Špatná image značky, jakožto poruchového výrobce.
- Slabý marketing, a tím myslím ČR.
- Design GP, který je dle mě vydařený, respektive se mi líbí, na větším autě už tak moc nefunguje.
- Málo karosářských variant, existence kombíku by dle mě pozvedla prodeje o nějakých 50%.
- Slabý marketing, a tím myslím ČR.
- Design GP, který je dle mě vydařený, respektive se mi líbí, na větším autě už tak moc nefunguje.
- Málo karosářských variant, existence kombíku by dle mě pozvedla prodeje o nějakých 50%.
Jo, dobré myšlénky. U toho kombi bych byl trochu zdrženlivější. Ono u toho Brava (doufejme)jde o emoce a ty tam ani Fiat u mutace kombi asi moc nenatlačí... ale rozhodně je absence kombi neodpustitelná (podcenil to i VW u G5).
Kombi je v Evropě více méně základ. A chybí mi tam i "jižanské" varianty - kabriolet, resp.kupé kabriolet. V tomhle trochu přešlapovali na místě. Doufám, že to brzy napraví. Svět autofans by si to zasloužil. 😉
Jo, absence cabria, to je od Fiatu snad malá pomsta fandům, ale hlavně to ukazuje na současné možnosti automobilky. Jo, Fiat se dotkl dna a teď stoupá, na poarádičky není prostor. Dá se to pochopit.
507
Tak už vím, podle čeho si člověk vybírá auto v kategorii Brava! Jsou to hlavně plasty uvnitř vozu! A taky vím, že nejlepší je mají němci a jejich až histerickým zastáncům je lepší neodporovat, pokud nechcete skončit, jako blbec na smetišti dějin, nebo za tlačítkem "nahlásit adminovi". Rozumnět krabicím v táto kategorii je téměř německá povinnost, jinak sem nelez! Ale je to pochopitelné, když většina nových majitelů podobné kategorie se na svůj plast bude dívat více než je skoro život toho auta a ještě platit splátky s RPSN, jako hrom!
507
Nepodceňuj majitele kompaktů. V Evropě je to klasická praktická třída, která se točí po čtyřech až pěti rocích. Samozřejmě, že s houstnoucím provozem, kdy většinou jen poskakuješ k cíli nabývá na významu pocit za volantem. Ten je určovaný významnou měrou kokpitem. A akcent na něj je znát u každého kompaktu, ale i subkompaktu. Podívej se například na P406 a na P207. Je to až neuvěřitelné, ale přístrojovka v 207 je luxusnější nežli v 406...
Materiálmi možno ale dizajn? Najmä stredový tunel na 207 sa mi zdá značne bez nápadu
507
Tak středový tunel je snad součástí interiéru? Takže pokud se mu nelíbí, kazí mu to celkový dojem z něj. Nebo je to jinak?
507
áno, stredový tunel v štýle "samá diera" na 207 mi dosť kazí dojem z inak pekného interiéru
On než hodnocení aut si dělá srandu s některých velice horlivých plastomilů, kteří se zde vyskytují.
207 je poměrně mladší, a technologie použité u 406 se cenově dostaly na úroveň vhodné pro použití v "nízkorozpočtovém" voze. Bohužel už nežijeme v době dřeva, kůže a kovů, ale v době plastové ;-\ 😒
207 je poměrně mladší, a technologie použité u 406 se cenově dostaly na úroveň vhodné pro použití v "nízkorozpočtovém" voze. Bohužel už nežijeme v době dřeva, kůže a kovů, ale v době plastové ;-\ 😒
Není od věci stavět se v pár prodejnách, či obsedat auta na veletrhu. I člověk, který třeba nemá ještě auto okamžitě pochopí o čem to v interiéru je. Ano, dnešní plasty, to není bakelit padesátých let. Takže pokud tu kolegové horují za prvotřídní vnitřek, nelze než hlasitě přitakat. Myslím to teď z hlediska luxusu. Neb luxus je jen jedna z možných kategorií náhledu na přístrojovky. Na druhém pólu stojí, řekněme, klasika, puristické podání kokpitu, které má samozřejmě také své kouzlo. Ale asi bychom se měli shodnout, že požadavek luxusu své praktické opodstatnění má. Vedle toho jde i o vizuální vjemy... Dnes vede v přístrojovkách VOLVO, AUDI a Peugeot. Pro mne má největší kouzlo VOLVO. Tam souzním estetikou, materiály a pojetím prostoru vůbec. AUDI je absolutně ergonomické a technicky dotažené, jde dnes o jakýsi kokpitový prémiový vrchol. Tam nenajdeš vůbec chybičku. Peugeot je uvnitř luxusem v mainstreamu. Sakra, dCi mě ponoukal, abych na blog napsal něco o přístrojovkách. Možná by to stálo za to.
Tak samo, že horovat za krásu přístrojovky ze 120 je mimo mísu. Já považuji za zlepšující se kvalitu materiálu jak si za samozřejmou.
Ale moji hlavní úchylkou jsou offroady a veterány, takže nad tvrdé plasty, kov, kůži(koženku) a dřevo nic nemá 😉 >😁
Ale moji hlavní úchylkou jsou offroady a veterány, takže nad tvrdé plasty, kov, kůži(koženku) a dřevo nic nemá 😉 >😁
507
Já osobně se radši kochám šestistupňovou převodovkou a rozumným základním motorem, o 20 koní silnějším, než nabízely v době koupě jiné automobilky. Když máš auto na ježdění a ne na masáž ega, rozhoduje spíš to... 😉
To vůbec nepodceňuju, jen mi zajímala hlediska, podle kterých se ten domácí miláček vybírá. Já bych si ho třeba vybral podle vzdálenosti krámu od baráku. To je třeba škodovka, kterou nemusim, možná i Kia, ale ta už je o 150 metrů dál. Připadá mě to všechno na jedno brdo.
Nyní holt píšeme víc o přístrojovkách, nepsali jsme o tom, jak vybrat auto. O tom jsem napsal na blogu snad 20 článků 😄 Jinak velmi cením tvůj praktický pohled - na dohled od servisu... Jo, často tu píši - ...jen pohleď na ty překrásné prodejny VW v každém větším městě Česka... jo i o tom to je.
507
Ale to je potřeba sáhnout do kapsy
507
To je tady k zbláznění. Hádat se tady, co je lepší bo horší asi zde nemá cenu. Ať si každý koupí kdo chce, co chce. Někdo si koupí chladného golfa a někdo si zase koupí bravo s hezkou tváří, vynikajícími motory a zpracováním nemméně horším jako golf 😉 A prosil bych, aby zde hodnotily tyto vozy je ti, co seděly ve dvou vozecha mohou porovnávat, jinak to opravdu nemá cenu. Bye
>😁 No, to by tu bylo pár příspěvků a pak dlouho nic. Naopak, je krásné číst představy mladejch kluků o tom, jaké přece je Bravo dělo a jak si jednou budou a podle čeho vybírat auto. Jen aby nazapomněli, co tu tenkrát psali 😉 Koneckonců je jedna známá věta - všichni jednou skončí v náručí VW... A dnešní cca sedmnáctníci určitě, vždyť mimo koncernu VW, BMW a Mercedesu tu nic jiného za 20 let nebude 😄
...všichni jednou skončí v náručí VW... to možná,spíš ale určitě ne, neb přes 6 mld lidí těžko bude mít na auto a auto a VW už teprve ne.... ale v urně (nebo hrobě)skončí určitě každý a to je na tom to krásné :yes: :yes:
507
to máš pravdu, pohltila, protože já jsem absolutně vůbec netušil, ani jsem nečekal, že to bude tak hezky udělané(jinak bysme si to nepořídili ne?) a levné to srovna nebylo. Ale rozhodně neříkám, že ten golf je špatné auto, to ne. seděl jsem v trojkové generaci golfu a bylo to velice pohodlné. Mě jen vadí, že lidi to auto(bravo) odsuzují jen proto, že je to fiat...ona je pravda, že měli problémy s kvalitou, ale jakmile nastoupilo grande, tak je to všecko jinak. A navíc jsme měli i doma fiata mareu, ta ujela přes 250 000km za 8 let a vůbec se nepokazila, jen vyhořela svíčka bo cosi takového(oprava za 2000kč)
507
Hoši, klídek.Krásně se hádáte,to tak vypadá(díky registraci,zřejmě...)Za 01 - 03/2008 se ofiko prodalo v česku 106 fiatu Bravo, takže tu máte už 3 příspěvky na jedno prodané.To i Ceeda se prodalo víc-741 ks. :-!
Víte co je zajímavé... No, že kdykoliv je článek o nějakém Fiatu, hned se tam ani neseběhnou zastánci a fandové Fiatu,a le přijdou tam VW fans a začnou psát o tom, jaký, že to je * a jak blbě se prodává.. a pak nám tady jedna postavička něco napíše o image... atd.. atd... Já bych za tím hledal něco víc.... >😁
Hrozně se bavím.. A nejlepší je, jak si Daniel Design krásně potakává s GTI.. To mne fakt baví...
Hrozně se bavím.. A nejlepší je, jak si Daniel Design krásně potakává s GTI.. To mne fakt baví...
To je zas jednou plodná diskuze...daniel řádí jako pominutý, kopírujou se příspěvky, ten kdo si za 400 tisíc koupí Bravo a ne Golf tak je něco míň než ten majitel Golfu, protože ten "ví a zná" a večer v posteli se mu mnohem líp usíná...sakra, chlapi, neberte to tak vážně. Vždyt já když si to čtu, tak mi příjde, že byste se snad i pozabíjeli, kdyby tam bylo na to tlačítko vedle "nahlásit adminovi" 😄 . Berte to s klidem...někdo si prostě za svoje peníze koupí Golfa a ...udělá dobře. někdo jiný Bravo a...udělá taky dobře. Ten, kdo cítí řekněme historický odkaz Golfu se bude tomu v Bravu podivovat, ten v Bravu zase bude kroutit hlavou nad výběrem toho prvního. No, vážení, to je ale myslím přece to krásné - ten motor diskuzí, ten motor co žene automobilky pořád dál. Neexistuje něco jako "nejlepší auto střední třídy", protože když do toho začneme započítávat cenu (je třeba si uvědomit, že 60 tisíc jsou v průměru peníze za čtvrt roku výplat), design (opět, rozlišíme design povedený a zpackaný, velký zbytek se pohybuje mezi těmito dvěma mantinely a je na "voku" každého, jak se mu bude páčit) a nesmíme zapomenout ani na image. Někdo propadne image "das Auto", jiný "For Life" a třetí "Born from jets"...a pak je mu už fakt srdečně jedno, že konkurence má o 5 kW silnější motor. Tak se nehádejte. Já sám za sebe můžu s klidným srdcem říct, že téměř všechny vozy jsou dobré, jen některé něčím vyčuhují z řady. Je jich pár, které vyčuhují víc než ostatní a ti okupují přední příčky tabulky prodejů. Ti ostatní za nimi nemusí být nutně špatné vozy, to ne, jen něco dělají jinak a proto nejsou tak v hledáčku mas, resp. z té masy lidí si je vybere méně kupců. A ti také většinou neudělají chybu, protože přesně ví, co chtějí a nedostatky jim vyváží přidaná hodnota (cokoliv...nebudu dávat příklady, myslím že je to jasné), kterou jim ti leadeři segmentu nenabídnou. A jsme zase u Brava. To asi nebude leaderem segmentu, přesto si jej nějací lidé koupí. A..udělají dobře. PS: nevím, jestli jsem to napsal aspon trochu srozumitelně, snad jo 😉
Kde máš ten podpisový arch, ať se podepíšu? 😄 :yes:
Zásadně a fatálně nesouhlasím s tímhle smířlivým všeobjímajícím tónem tvého příspěvku. Jsou na světě dvě "věci" za které se správnej chlap rve do krve. Tou druhou je... auto.
Nesouhlasím ani s tím, že jsou všechna auta takřka stejná. tohle tvrdívají (nemyslím to osobně) jenom ti, kteří nemají rozhled, neví, neznají a hledají nějakou kotvu pro své tmy, případně pasou své sny pouze plakátově nad pelestí postele.
Auto, jako kulturní, umělecký fenomén minulého a samozřejmě i tohoto století požívá ostrých akcentů se strany společnosti, dokonce zpětně tu společnost i ovlivňuje. Tedy zde snad jen připomínám tu starou známou pravdu - jsi než to, co tvé auto... Pravda pravd, krutost krutosti, fatálnost fatálnosti. Ber kde ber, jakmile otevřeš vrata své garáže, koukáš na sebe.
Takže samozřejmě existují auta pro antoušky, pro táty hub, pro ostré hochy, pro kovboje, pro ty, co mléko považují za nápoj a preclík za dokonalou náhražku bifteku i pro ty, jejichž stisk čelistí vyvolává u okolí reflex ze stejnojmeného filmu. Jo... tak jako jsou různá auta, jsou i různí lídé. Proto ty vášnivé diskuze.
Svázáni do kozelce nedovařenou špagetou, pověšeni za převoskovaný cop, kopyta po kotníky zmáčená v aintopfu, foukací harmoniku vtlačnou do úst, hledáme odpověd na otázku, jak to bylo tenkrát na... kapotě.
Jo, svět aut, to je pro chlapa (víš doufám co je chlap) presně to samé, co svět žen. Možná jsi nějakou utáh´ na svůj preclík, ale věř, že drajf, krvavej biftek, ostré horizonty a dlouhé táhlé (teď to myslím dvojsmyslně) prostě jisté své kouzlo mají.
Ovšem zapřísahám takové preclíkáře, jako jsou wolffíci a spol, kteří obtěžkání jednou a provždy obrezlou bazarovou šunkou, dokáží chválit než produkci "své" automobilky. Jistě i na dětské postoje je tu prostor, přesto, my dospělí víme, že na diskuzi nejde o to, co se komu líbí, co má doma v garáži či na plakátě nad pelestí, jde jen a jen o pokud možno hledání objetkivizované pravdy, které že auto je to nejlepší na světě. Že je to v kompaktech GOLF, za to mne prosím nekamenujte. Někdo je vždycky nejlepší. Co mne však překvapuje, jak málo diskutérů tohle ví.
Takže závěr - jezdi si čím chceš, lépe řečeno, jezdi si tím, co ti kapsa dovolí, ovšem hodláš-li jezdit v nižší střední tím nejlepším, budeš muset vzít opravdu to nejlepší. Držím palec :yes😒br />
P.S. Jen snad malou perličku na závěr - Wolffík opět nahoře diskuzně perlí, tentokrát v hodinářském světě. Údajně nosí na levém zápěstí hodinky třikrát dražší, než jsou Primky... No, my sice víme, že za poslední dva roky koupil levou rukou každou fiatku o které byla zmíňka zde v článcích, ale že nosí na té levačce závaží nejméně od rolexu... a wolffíka tipuju na chronograf Daytona na bílém zlatu, to jsme tu zatím netušili nikdo. To víš double vysokoškolák, co sice neumí vyjmenovaná slova, zato umí rolexově tikat, to je prostě současnost. Musíme si zvykat, i majitelé stoletých fiatek touží po tom vědět stylově kolikátá tu bije. Abych to dokončil. Prim představil nedávno nový produkt - hodinky Pavouk. Stojí kolem 90 tisíc (na Primky nic výjimečného, naopak). Jo tomu se říká velkej svět wolffí touhy.
Nesouhlasím ani s tím, že jsou všechna auta takřka stejná. tohle tvrdívají (nemyslím to osobně) jenom ti, kteří nemají rozhled, neví, neznají a hledají nějakou kotvu pro své tmy, případně pasou své sny pouze plakátově nad pelestí postele.
Auto, jako kulturní, umělecký fenomén minulého a samozřejmě i tohoto století požívá ostrých akcentů se strany společnosti, dokonce zpětně tu společnost i ovlivňuje. Tedy zde snad jen připomínám tu starou známou pravdu - jsi než to, co tvé auto... Pravda pravd, krutost krutosti, fatálnost fatálnosti. Ber kde ber, jakmile otevřeš vrata své garáže, koukáš na sebe.
Takže samozřejmě existují auta pro antoušky, pro táty hub, pro ostré hochy, pro kovboje, pro ty, co mléko považují za nápoj a preclík za dokonalou náhražku bifteku i pro ty, jejichž stisk čelistí vyvolává u okolí reflex ze stejnojmeného filmu. Jo... tak jako jsou různá auta, jsou i různí lídé. Proto ty vášnivé diskuze.
Svázáni do kozelce nedovařenou špagetou, pověšeni za převoskovaný cop, kopyta po kotníky zmáčená v aintopfu, foukací harmoniku vtlačnou do úst, hledáme odpověd na otázku, jak to bylo tenkrát na... kapotě.
Jo, svět aut, to je pro chlapa (víš doufám co je chlap) presně to samé, co svět žen. Možná jsi nějakou utáh´ na svůj preclík, ale věř, že drajf, krvavej biftek, ostré horizonty a dlouhé táhlé (teď to myslím dvojsmyslně) prostě jisté své kouzlo mají.
Ovšem zapřísahám takové preclíkáře, jako jsou wolffíci a spol, kteří obtěžkání jednou a provždy obrezlou bazarovou šunkou, dokáží chválit než produkci "své" automobilky. Jistě i na dětské postoje je tu prostor, přesto, my dospělí víme, že na diskuzi nejde o to, co se komu líbí, co má doma v garáži či na plakátě nad pelestí, jde jen a jen o pokud možno hledání objetkivizované pravdy, které že auto je to nejlepší na světě. Že je to v kompaktech GOLF, za to mne prosím nekamenujte. Někdo je vždycky nejlepší. Co mne však překvapuje, jak málo diskutérů tohle ví.
Takže závěr - jezdi si čím chceš, lépe řečeno, jezdi si tím, co ti kapsa dovolí, ovšem hodláš-li jezdit v nižší střední tím nejlepším, budeš muset vzít opravdu to nejlepší. Držím palec :yes😒br />
P.S. Jen snad malou perličku na závěr - Wolffík opět nahoře diskuzně perlí, tentokrát v hodinářském světě. Údajně nosí na levém zápěstí hodinky třikrát dražší, než jsou Primky... No, my sice víme, že za poslední dva roky koupil levou rukou každou fiatku o které byla zmíňka zde v článcích, ale že nosí na té levačce závaží nejméně od rolexu... a wolffíka tipuju na chronograf Daytona na bílém zlatu, to jsme tu zatím netušili nikdo. To víš double vysokoškolák, co sice neumí vyjmenovaná slova, zato umí rolexově tikat, to je prostě současnost. Musíme si zvykat, i majitelé stoletých fiatek touží po tom vědět stylově kolikátá tu bije. Abych to dokončil. Prim představil nedávno nový produkt - hodinky Pavouk. Stojí kolem 90 tisíc (na Primky nic výjimečného, naopak). Jo tomu se říká velkej svět wolffí touhy.
Už jsem ti to psal mockrát, ale přesto, po přečtení celé této debaty, nezbývá, než to udělat znova. Máš mé uznání za své edukativní snahy, byť u určité části zdejších diskutérů nemají, vzhledem k jejich mentálním stropům, vůbec naději na pochopení. Každopádně, :yes: :yes: 😉
GTI už to nehul, ak máš problém s autom niektorého diskutéra možno by nebolo od veci priznať sa akého tátoša sedláš ty..hm?
Hovadiny, co jiného, jasně je nejlepší, ovšem jen pro tebe. Nikoliv pro člověka z rozhledem po automobilovém poli. Prodeje nic neřeší, to, že je nejvíce lidí v německy mluvících zemích a z toho korespondují tyto počty totiž ví každý inteligentní člověk.. 😉
Aha... no, mrkni na prodeje Golfu mimo Německo, budeš určitě překvapen. Tabulka kvality (v tom komplexním slova smyslu, tedy tabulka nejlepší produkce z pozice uživatele) je jasná - Golf, Focus, Astra. Tihle tři, zejména první dva definují třídu. Je pouze potvrzením této skutečnosti, že takovéto pozice zaujímají i v počtech prodejů. Vnímáš také tu významovou harmonii?
Jak bys tu tabulku sestavil ty, ádva? Co by byla podle tebe jednička, dvojka a trojka mainstremové kompaktní Evropy? Pokus se tu jen nekopat do druhých a napsat něco, co by se dalo alespoň vzdáleně označit za myšlénku... Zatím jsem od tebe zachytil jen velmi odvážný pokus sám sebe označit za inteleigentního člověka. Tohle hodnocení přenech na okolí. Až se projevíš, můžeme to zde rozebrat. Nemyslím tvou inteligenci, natolik krutý zase nejsem, ale myslím tu tvou tabulku 😉
Jak bys tu tabulku sestavil ty, ádva? Co by byla podle tebe jednička, dvojka a trojka mainstremové kompaktní Evropy? Pokus se tu jen nekopat do druhých a napsat něco, co by se dalo alespoň vzdáleně označit za myšlénku... Zatím jsem od tebe zachytil jen velmi odvážný pokus sám sebe označit za inteleigentního člověka. Tohle hodnocení přenech na okolí. Až se projevíš, můžeme to zde rozebrat. Nemyslím tvou inteligenci, natolik krutý zase nejsem, ale myslím tu tvou tabulku 😉
Co je to kvalita? Pokud ji falešně a prázdně zaměňuješ s prodeji, musí být nejkvalitnějšímu pořady v tv laciné telenovely, nejlepšími obchody Lidl, nejlepšími novinami Blesk a tak dále... S auty je to stejné, masový znamenají pouze to, že z určitých důvodů vyhovuje daný vůz největšímu množství zákazníků. Může to být design (Peugeot), technika, tradice nebo i pouze dobrý marketing, popřípadě kombinace více vlastností.
Nezaměňuji s prodeji, naopak, nahoře píši, jak (pro naše diskuzní potřeby) definuji tu kvalitu jako kategorii, která vygeneruje nějaké pořadí modelů. Tedy kvalita - vlastnosti auta, které v k komplexu nejvíc uspokojí očekávání uživatelů. A protže píšeme o mainstreamu, hodnotíme kompaktní auta toho "hlavního proudu", tedy jde o to, nehledat výkon 450 koní, vizualitu Miury atp.
Tedy v tomto kontextu já svou tabulku nahoře napsal - G,F,A. To jsou třídní esa. Ano, a s tím (shodou asi logických skutečností) korespondují i prodeje. Tak čekám na tabulku tvojí. Neboj se toho 😉
Tedy v tomto kontextu já svou tabulku nahoře napsal - G,F,A. To jsou třídní esa. Ano, a s tím (shodou asi logických skutečností) korespondují i prodeje. Tak čekám na tabulku tvojí. Neboj se toho 😉
No to jsi objevil Ameriku Kolumbe.Ten kdo komplexně uspokojí většinu požadavků zákazníků,ten prodává.Jsou v tom samozřejmě i duševní hodnoty,s těmi je také nutno počítat.Jako celku se tomu říká umění prodat svou práci a na tomto poli Fiat selhává.Umění je prodat draho a ještě mít zaplněnou výrobní kapacitu-to je Fiatí dream,protože vyniká pouze v některých oblastech a chybí,jak jsi sám napsal kombinace více dobrých vlastností.
Pokud chceš tabulku kvality- spolehlivosti doporučuji MF Dnes minulou středu: Panda 9. místo, GP 23.místo, Golf 59. místo...
Rozebrané auta po 100.000 km.
Co ty na to?
Čteš aspoň noviny?
Rozebrané auta po 100.000 km.
Co ty na to?
Čteš aspoň noviny?
Stále čekám na tvou tabulku kompaktů, tedy jinak řečeno, nejlepší koupě třídy. Mou tabulku znáš - GOLF, FOCUS, ASTRA. Napiš zde tabulku svou, neopisuj z novin, máš snad hlavu ne?
Já bych měl jeden dotaz: čím Golf poráží ty ostatní. Jezdil jsem Golfem, Astrou a Focusem (Golf půjčený, Astra a Focus vlastní) a vše 1.6 16v a netroufl bych si Golfa umístit jako jedničku. Podvozek, řazení, tuhost karoserie a chuť jít do otáček, tak to nabízí Focus. Dobrý točivý moment, subjektivní síla a předvídatelnost chování Astra (jsou tam jasně rozeznatelné limity, Focus drží a když se utrhne je zle), Golf..řekl bych, že ničím nevyniká ani nepropadá (jel jsem ho krátce), ve dvou Golfech IV vrzalo zadní plat👋plasty a bylo to nepříjemný, asi nejlepší sedadla, ergonomie na stejné úrovni s Astrou, Focus s ergonomií trošku horší. Golf bude mít nejlepší antikorozní ochranu, ale to není problém ani u Astry. Focus potěší pro sportovní jízdu na okreskách, Astra motorem na dálniční táhlé kopce. Golf...nevyniká v ničem (krom sedadel), spíš od všeho nabízí něco. Takže jestli uznáváš Golfa, tak asi pro mix všech oblastí, jako celek je vyvážený. Ani mi nevadí interiér, strohost je někdy přednost. Je něco, čím Golfa řadíš nad ostatní, nebo je to takovým tím mixem všeho? Ještě jsem třeba zkoušel Golfa V 1.9 TDi a ten mi připadal, že byl strašně těžký na předek a že chodil v zatáčkách nepříjemně do kolen, subjektivně jsem byl v rozpacích. Najít tedy víteze nižší střední je těžký a nebyl bych u Golfa tak rezolutní.
Ale kdo tuhle tabulku sestavil a kdo testy a následné rozebrání aut provedl?MF Dnes jsem minulou středu nečetl,tak nemám potřebné informace.Dík za informace.
Nemecky autobild 😉 a jak jsem psal nekde vyse Golf jiz nekolik testu nevyhral ba naopak pri dlouhodobem testu se redaktori divili kam ze se podela suferenita Golfa. 😐
Pokud je to dle Autobildu,tak jsou ty informace drobet nepřesné.Sedí třeba Panda,ovšem při rozebrání po 100.000 technici zjistili úspory automobilky v použitých materiálech (kupř. výfukový systém),který po dvou letech zcela zkorodoval.Ale Pandu nechci hanit,je to od Fiatu to lepší,co může nabídnout.Tyto testy potvrzují starou známou věc,totiž,že v jednoduchosti je krása a dobře se drží auta s minimem elektronických systémů.Dnešní zákazník je ovšem osoba zhýčkaná a tak si život bez přídavných elektronických systémů,klimatizací a všech myslitelných elektrických ovladačů neumí představit.
Jenom pro uplnost jiste vetsina z vas vi jak nam cechum rikaji nemci a co pro ne znamename: Wagenschieber ( to jsou jinak ti co se nehodi k nicemu jinemu nez navazeni voziku u supermarketu). Preji prijemne rozhodovani pri nakupu noveho vozu !!! 😄
Asi jsme se nepochopili...ale to se přiházívá. Neříkám, že není důvod se o autech přít, jistěže je, jen možná není třeba takové formy, která se často zvrhne ve flame jen proto, že někteří nepochopí (tím nemyslím tebe) různorodost lidí a jejich preference. Kdysi jsi užil krásnou větu "jsi než to, co je tvé auto" (omluva pokud necituji doslova). A v tom to právě je - já se tady pod bravem dočtu, že je to plechovka, co nemá skoro právo na existenci, protože to není golf,focus,auris či jiný leader segmentu. A trochu mě to mrzí, protože jak všichni nejsme stejní, tak ne všichni preferujeme stejná auta. Ano, objektivně jsou některá auta lepší (Focus i Golf jsou opravdu špičkou), subjektivně může nakonec vyhrát tu Bravo, tu Auris, tu...co já vím...Octavia třeba. PS: to, že jsou ta auta takřka stejná myslím z jaksi všeobecného hlediska, možná jsem to tam špatně vyjádřil. Prostě příjdeš a sedneě, tu do Fabie, tu do Corsy, tu do Fiátku...a jedeš. Něco ti vadí, něco ti zase dělá radost, ale obecně nejde říct, že některé auto je prostě špatné (i když...zdravím Čínu). Dál se na to nabaluje to, co od auta očekáváš, kolik bude stát, jak se kazí, kolik je u nás servisů atd. Prostě a jednoduše - sto lidí = 40 golfů, 40 focusů, 10 XY, 5 YX atd. (bez Octavie 😄 ). PPS: tím nejlepším jsi myslel Golfa? A co když chci Focuse? Octavii? Ušetřím a koupím Ceeda? Nejde přece říct, že jsem udělal chybu, pokud k tomu mám své důvody, ne? 😉 PPPS: Napsal jsi to hezky a já se to snažil pochopit...snaž se pochopit na oplátku mé řádky, já nechci rozdmýchávat vášně, jen se o tom v klidu pobavit nad sklenkou něček´ho dobrého (mimochodem, bílé pozdní zběr 2003 je nečekaně dobré) 😉
Bravo není komerčně nejúspěšnější auto, řeč čísel je neuprosná. Rozhodně ale je nejkontroverznějším autem vůbec, alespoň podle počtu příspěvků které se zde objevují pod každým článkem, který se o něm zmíní. A pokaždé se jako deus ex machina objeví proklamace nejmenovaného uživatele že golf je nejlepší. Protože se ho prodá nejvíc. Ano, prodá. I když hlavním důvodem podle mne je to, že se ho prostě prodá nejvíc, jestli mi rozumíte. Nejsem strojař, který rozebral golfa a bravo, a může říct ten a ten je lepší protože a proto. Přesto každou diskusí se táhne smrad možná pravdivého tvrzení "golf je nejlepší". Ale nenásleduje žádné protože to a to. "Jen" se ho víc prodá. Možná je lepší, já nevím, ale takto podáno mi to nechutná. A je to podáváno až nevkusně často. :no:
a dlouho.. a vytrvale...a s nechutnými přívěsky... tak, že tento marketingový produkt GTI začíná být kontraproduktivní.. A opět... musím zde podotknout... proč tahle diskuze není pod jiným autem... a jinou značkou a znovu musím říct, že mám pocit, že je za tím něco víc, něco co se dělo před 20 lety v Německu... Já to neřeknu...,ale snad to napíše a vysloví někdo jiný... Uvidíme...
Jak říkám, každého osloví úplně jiné auto. Někdo si koupí golfa a myslí si jaký není king(nemyslím tím všechny majitele tohoto vozu, ale některé bych mohl jmenovat..), pak si někdo koupí dacii logan, páč na lepsí nemá a někdo si třeba koupí bravo, že je pěkné a věří, že fiat o špičkové kvalitě mluví pravdu..uvidím, co to udělá za rok dva, jak je to kvalitní. Ale říkat o tom autu tady, že je to "střep", tak to je ta největší pi..., když k tomu autu ani nečuchl(doufám, že to tady někteří pochopí...)
Největší primitiv diskuse je jakýsi 507, tisíc příspěvků, jedna větší blbost a ubohost než druhá. :no: :no:
Myslis zdejsi fenomen Daniel "Look" Design? "Muž" tisice tvari a povah >😁
507
Kdybyste ho nechali, ať si plácá své nesmysly a nereagovali na něj, on by zase po čase odlezl, jako vždycky. A pak se zase s jinou hloupou přezdívkou vrátí, tak ho zase vyprudíme mlčením a zase odleze.
507
povedz mi jedno ktore ma dizajnovo navrch v segmente od brava 😉 pracujem v oblasti designu, a prave to bravo je špička :yes: ale pouč ma, nech to prednesiem 😲
507
Beru to jako pokus o pozdní aprílový žert..
Leon možná, Golf nuuuda a Octavia cokoliv, jenom ne emoce
Leon možná, Golf nuuuda a Octavia cokoliv, jenom ne emoce
507
Golf není špatné auto, ale už je překonané. A stěmi fiaty je to pravda. Prodávali jsme mareu po 250 000km(to ujela bez zavady, aby situ někdo nemyslel) a prodala se hned....
Mě řekni, v čem je lepší. Když už např. srovnám velikost zavazadlového prostoru..golf pouhých 350 litrů, bravo 400....hmm. vnitřní prostor? když se podívu na zadní dveře golfu, tak je mi to k smíchu. jsou přesně veliké jako ve felicii a ta je, co se prostornosti týče podprůměrná. Kvality těchto vozů porovnávat nemůžeme, páč brvao je na trhu teprve rok, ale zatím nad golfem vyčnívá ve všech ohledech. Mno a design o tom není ani třeba mluvit