Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Návrh zákona: Policie nutná u nehody se škodou nad 100.000,- Kč

Méně práce s nehodami by mělo znamenat více policistů v terénu. Ministr vnitra včera představil změny policejního zákona, které by mohly začít platit už od ledna 2009, pokud projdou schvalovacím procesem.
Zpět na článek
9. 4. 2008 08:32
9. 4. 2008 08:48
9. 4. 2008 09:21
9. 4. 2008 10:04
9. 4. 2008 19:04
neregistrovaný "Tomasv"
9. 4. 2008 12:44
10. 4. 2008 08:26
9. 4. 2008 16:22
neregistrovaný "TM Tomas"
10. 4. 2008 11:45
9. 4. 2008 08:32
to snad ne!
A můžu se zeptat, kdo jiný si zaslouží trestné body a pokutu, než viník dopravní nehody????No a celkově tento návrh je debilní...už jen ta možnost platit policii za výjezd
Další problém je, že pokud jel účastník nehody ve voze, který přímo nevlastní, nemá právo dohodnout se s ostatními účastníky na řešení nehody bez policie a pojišťovna viníka mu v takovém případě nemusí vyplatit náhradu škody z povinného ručení
Rozbalit vlákno
0
Avatar - gld
9. 4. 2008 08:48
nápad
Super nápad, čo takto volať políciu iba k smrťákom, alebo ani to nie, ak sa preživší dohodnú že to nie je potrebné..
Rozbalit vlákno
0
Avatar - fuckerik
9. 4. 2008 09:21
Hovada
Je mi sice jenom 20 takže někdo by řekl že nemám co žvatlat ale tyhleti ču..i z vlády vůbec nežijou v realitě - už vidím jak do mě vpálí 120tka se čtyřma týpkama co budou totálně na šrot a já se snima budu bez cajtů domlouvat na náhradě škody... a když zavolám cajty tak to ještě zacáluju protože pokud nebudu mít auto na odpis tak na škodu >100 000Kč nedosáhnu. Daně platíme všichni tak proč bych měl platit za něco o co by se měl starat stát.Prostě opět zcela mimo mísu a fakt by mě zajímalo, co tím sledujou a na čem si myslí, že tímhle ušetří ;-\
Rozbalit vlákno
2
9. 4. 2008 10:04
Re: Hovada
At je ta povinost klidne od milionu, to je mi *, ale kdyz citim potrebu zavolat k nehode policajty, tak za to prece nemuzu platit pokutu. Vzhledem k tomu jak je u nas stary vozovy park a jak se vypocitava cena nehody, tak asi klukum ubyde hodne prace a muzou se venovat doplnovani statistik mereni rychlosti. No jeste ze u nas ve vlade mame dost *, jinak bych se asi nudil.
neregistrovaný "Tomasv"
9. 4. 2008 19:04
Re: Hovada
No kdyz je tak sleduju tak mi to pripada postaveny na hlavu. Sem na to docela zvedavej jak se budou ucastnici nehod domlouvat a je mi hodne veci nejasnejch. Pripada mi, ze se snazej z lidi vytriskat co nejsvic penez, protoze si myslim ze 90% lidi tu cenu neodhadne a pak si na nich polisi smlsnou. Pripada mi ze to tady speje do peknyho absurdistanu. Takze policie by mela zmenit svuj slogan z pomahat a chranit na buzerovat a vybirat.
9. 4. 2008 10:42
Hodně problémů
Na první pohled to vypadá jako celkem dobrý nápad, bohužel tam bude spoustu zádrhelů, které by se měli vychytat (i když vždy se najdou chytráci, kteří to budou vědět obcházet a zneužívat i tak...).
Osobní skušenost z prosince - měl jsem lehkou nehodu, já jsme brzdil na červenou, pán za mnou to už nestihl a ťuknul mne. U mně to vypadolo na lehce odřený nárazník a rozbitou lištu na SPZ, on měl trošku pochroumanej plech kolem chladiče a nárazník.
Takže na první pohled žádná velká škoda, žádné zranění, nic. Jenže já měl auto na lízing, on měl auto na lízing. Tj. policie se musí volat.
Další věc odhad škody - já myslel, že i kdyby sundali nárazník aby mrkli jestli tam není nějaké skryté poškození a dají novou lištu na SPZ, že to bude tak max 5tis. Hahaha. 23 tis to bylo! Jasně, byl to autorizovaný servis, vůz je dva roky starý, ale přesto! Prostě u těch nových vozů je velice těžké odhadnout škodu. Kdyby se mi to stalo na 10 let starém Puntu co mají rodiče, tak se skutečně koupí jenom lišta pod SPZ a nic se neděje.
Nebo v únoru mi ho vykradli - vzali klasika rádio (bez ovládacího panelu, to byl lup!) rozbilo okno u řidiče. Člověk by si řekl, fajn 2-3 tis nové sklo a jede se dál. Hahaha. Při rozbíjení skla (nebo spíš při jeho páčení) poškodili rám okna. Škoda - 14tis....
Další věc - jestli by se mi stala jakákoliv nehoda, asi bych to chtěl mít zdokumentováno policií. Bohužel co v tomhle státě není na papíře, to neplatí (a často vlastně ani to). Takže se s nějakým Pepíkem domluvím, a pak kdyby mělo dojít k plnění pojistky, on to popře, vytáhne 2-3 svědky že byl v tom čase na druhé straně zeměkoule a můžeme se 10 let soudit...
Rozbalit vlákno
0
9. 4. 2008 11:47
NEMUSÍ vs. NEMŮŽE
Pozor na slovíčka. To že se nemusí volat policie neznamená, že to nemůžete udělat. V případě velké havárie, nedorozumnění obou stran atd prostě policii zavoláte ať je v zákoně co chce. Ovšem dost dobře si nedovedu představit situaci, kdy si někdo koupí v bazaru Fabii za 90.000, rozmetá ji na mraky, nic se mu nestane, tak zavolá na pojišťovnu a odejde domů s igelitkou jako by se nechumelilo ;-)
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Special-line
9. 4. 2008 14:23
Re: NEMUSÍ vs. NEMŮŽE
Přesně tak máš pravdu.
9. 4. 2008 12:44
policie
nieco podobne robia aj u nas na SR len u nas sa policia "nemusi" volat az do 150tis...
myslim ze je to dobra vec... mne sa tiez stalo ze som na prechode pre chodcov zastavil a auto za mnou nedobrzdilo a trocha ma buchol... skoda na aute takmer ziadna na mojom odrety naraznik(ford mondeo) a passat r93 co do ma narazil zrusil si prednu cast auta, svetla chladic masku... no ale policiu som nevolal naco?? zakladom je aby si ucastnik nehody a kto nehodu sposobil priznal vynu... ak si prizna vinu a uzna ze on sposobil nehodu! tak je po probleme... ak su v tom komplikacie a vyhovorky vtedy treba volat policiiu aj koli 10 tisicom :-) fajn vec je este si to nafotit ved uz aj mobil ma 3,2MP fotak:) potom na druhy den spolu zajst do poistovne vypisat papiere a odniest auto do servisu.. a to je tak vsetko.... keby sa volala policia tak plati sa pokuta, pride na cas o vodicak, cakame tam asi 4hod kym k nam policia pride a podobne zbytocne motanice... no vsetko zalezi od situacie ale ja ten zakon beriem...
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Blue Sun
10. 4. 2008 08:26
Re: policie
Problém bude někdy v tom, aby se dva lidé dohodli a viník nehody uznal svou vinu. A pokud ne, vyřeší to jedině policie.
neregistrovaný "TM Tomas"
9. 4. 2008 16:22
inteligence pana Langera
Pane Langer, zase jste jednou predvedl svou inteligenci ;-\ Když rozstřelí auto někdo vam, tak vam to bude jedno protože si tu policii zavolate a platit ji nebudete ani kdyzby vam urazili jenom zrcátko!!Ale normální člověk zase jako vždycky v tomhle státě poslední dobou utře nos :no:
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Special-line
9. 4. 2008 16:27
Re: inteligence pana Langera
Nevím kde furt všichni berete že by vám napařili zaplatit nějaký prachy za zbytečnej výjezd. Nidko z vás nepozná, ani policajti kolik je škoda. A když se stala dopravní nehoda ať už jakákolik tak to není zbytečnej výjezd.
9. 4. 2008 21:57
Re: inteligence pana Langera
ja platit nebudem nic... ale proste je to niekedy zbytocne... naco volat policiu pre kazdu blbost?? bural si niekedy?? bural niekto do teba???
9. 4. 2008 21:58
Re: inteligence pana Langera
a to som sa cudoval ze co za prispevok ale ty este ani vodicak nemas tak to vsetko vysvetluje :-!
10. 4. 2008 11:45
Placená služba ?
Účelem všech dopravních předpisů je , aby se nehody nestávaly. A pokud se stanou, tak je to nejzákladnější a nejhrubší porušení předpisů - krystalicky čisté . Tady by policie měla být především!!! Nehoda, při které se mohou i naprosto odepsat dva běžně vozy na našich silnicích ( Favorit, Felicia a pod...), policii nezajímá ? A nebo si ji mám zaplatit ? A když mi někdo vybere byt, zbije mě na ulici a nebo bude řvát pod mými okny tak si ji taky mám objednat ? Dají mi nějakou nabídku na základě mé poptávky ? Dají mi podrobnou fakturu ? Daňový doklad ? Mohu si objednat policii třeba z Polska nebo ze Slovenska, když bude levnější ? Bude levnější výjezd Felicie než Mondea ? A bude dražší auto z metalízou ? Přijedou dva nebo čtyři ? Bude to přes víkend dražší ? Hlavně že budou vybírat, vybírat , vybírat ..... To je jako kontrolovat předpisy pro nošení zbraní, ale samotná střelba už je soukromá věc ...... Pro policii bych navrhoval vyšetřovat až podle velikosti krvavého fleku ........
Rozbalit vlákno
0