19 komentářů
JOB
0
Pánové já myslím že tohle není dobré téma .Jste na veřejných stránkách 😉
Přejít do diskuze
Ahoj, obecně je známo, že na emisích vždy projdeš v Roztokách u Prahy - tedy pokud nepřivezeš úplný nesmysl.
Mé doporučení zní :
Jdi na emise, nech jim tam klíčky a že se pro to vrátíš (něco si mezitím vyřiď) Tímhle postupem jsem prošel s čímkoli a doporučuju jej všem kamarádům, kteří teď do Roztok jezdí z Prahy. Nikdo neměl nikdy problém. Řekl bych, že to vůbec neměří - tedy pokud jim nekoukáš pod ruce ! , pak to asi zapnou. Proto říkám jdi radějí pryč. Pokud jsi z Prahy, zkus Řepy. Nevím kde to tam je a jestli to funguje stejně, ale prý to má stejný majitel, tak možná ano.
Mé doporučení zní :
Jdi na emise, nech jim tam klíčky a že se pro to vrátíš (něco si mezitím vyřiď) Tímhle postupem jsem prošel s čímkoli a doporučuju jej všem kamarádům, kteří teď do Roztok jezdí z Prahy. Nikdo neměl nikdy problém. Řekl bych, že to vůbec neměří - tedy pokud jim nekoukáš pod ruce ! , pak to asi zapnou. Proto říkám jdi radějí pryč. Pokud jsi z Prahy, zkus Řepy. Nevím kde to tam je a jestli to funguje stejně, ale prý to má stejný majitel, tak možná ano.
lordmystic
Majkl Dzeksn: Tam jde o to, že se emise testují bez zátěže a tady pokud to nemáš hodně rozhašený, tak prolezeš i bez katalizátoru.
Ahoj, mam na aute nejake upravy a hlavne jsme uz davno vykuchali katalizator. Ruku na srdce - kdo z nas ho ve voze jeste ma v poradku ? Stary ma svou zivotnost a do noveho nikdy nikdo neinvestuje. Ma otazka je, co to udela na mereni emisi ? Vim ze mi kamaradi bezne emisemi projdou i kdyz nemaji katalyzator, ale ja nechapu jak je to mozne. Je na emisch mozna po letech nejaka odchylka ?
Prosim o tip kam jet, abych prosel. Vim ze uroven jednotlivych stanic STK je asi ruzna a ja nechci riskovat, ze narazim na nejakou, kde to fakt budou merit poctive.
Prosim o tip kam jet, abych prosel. Vim ze uroven jednotlivych stanic STK je asi ruzna a ja nechci riskovat, ze narazim na nejakou, kde to fakt budou merit poctive.
lordmystic
Dlouho jsem hledal kvalitní firmu pro chiptuning - tedy plnohodnotnou úpravu map v řídící jednotce. Na BitPower zatím samá chvála, jsou to odborníci a znám z praxe pár lidí co to u nich chipovali. Dávají záruku na sw, můžete si vše vyzkoušet a odladit, půl roku vám zdarma budou vše doupravovat dle vašeho přání. Velkou výhodou je, že si sami řeknete jak chcete výkon a krouťák upravit a oni se v rámci možností a bezpečnosti pokusí vašim přáním vyhovět. Jinak další dobrá firma pro VW TDI je Cimbu Motorsport, tam bych také neváhal. Jinak co jsem tak hledal na netu, do jiné firmy na kvalitní chiptuning bych své auto rozhodně nedal...
Hmm to vypada pekne za cca 10kkc. Ted bych rad vedel jak se vstrikovani vetsiho mnozstvi nafty projevi na spotrebe a hlavne na zivotnosti motoru? A proc teda se ze serie nedelaji trysky s vetsim prumerem? Na dieselpower jsem videl nejaky fotky a jediny rozdil byl v prumeru tryskoveho otvoru... DIKEC
Nazdar. Mam konecne k dispozici nejake grafy - vykonova mereni rozdilu v tryskach pro TDIcka.
Tak se tu hned musim pochlubit. Tady: [odkaz]
TDI klub na adrese: [odkaz]
Tak se tu hned musim pochlubit. Tady: [odkaz]
TDI klub na adrese: [odkaz]
😄 OK, prostě někudy se to propálit musí.
Je vidět, že se v tom vyznáš. Neporadil bys' mi s něčím ohledně čiptuningu?
Jestli jo, dej mi vedet prosím na cokes@atlas.cz, dík.
Je vidět, že se v tom vyznáš. Neporadil bys' mi s něčím ohledně čiptuningu?
Jestli jo, dej mi vedet prosím na cokes@atlas.cz, dík.
Ne, těsnění ne! Těsnění u všech VAG je ocelové 3 vrstvé. To výdrží všechno! Ale u TDI je spalovací prostor v pístu (hliníková slitina). Vypadá to tak, že uprostřed pístu je díra jako kovová desetikoruna a z díry kouká kužel špičkou nahoru. Přímo a jenom do tíhle díry stříká triska naftu. No a tý hloupý přídavný jednotky umí oblbnout signál z řídící jednotky a perou tam té nafty za jakýchkoliv podmínek víc a víc. A když se to na těch "kolečkách" přežene, jedoduše se píst "odlehčí" dole na začátku kuželu a je vymalováno. Tohle je ještě horší než ty jednotky natvrdo nastavené, protože všichni neodolají a začnou do toho vrtat a nastaví to naplno! P.S. Jedno kolečko ovlivňuje počátek vstřiku a druhé délku vstřiku.
Naprostý souhlas. Úprava maximálního plnícího tlaku jak vyšitá..., doplnil bych ještě, je-li ti těsnění milé... 😄
to co máš není chip, ale hloupučká přídavná jednotka.
Ty potenciometry si radeji nalaď na minimum, sic Ti je celistvý píst milý.
Ty potenciometry si radeji nalaď na minimum, sic Ti je celistvý píst milý.
Zapomněl jsem říct, že ten čip jsem si mohl nejdřív vyzkoušet a plně to doporučuji i Vám, myslím, že to dělají všechny tuningové firmy.
Je to sportovní filtr koupený u APS (Jižní město u Agipu a Baumaxu) a laditelný chiptuning (předsázka montáž do 5 minut) nevím jak se jmenuje ta firma, ale tuším, že na Jarově mi servisák tenkrát doporučil pana Poura, byl někde v Letňanech. Stálo to: filtr cca 2000,- a tuning cca 14000,-. Chip tuning se dá ladit dvěma potenciometry jeden pro max. výkon a jeden pro točák. Optimální polohu doporučuju odladit na brzdě
Mám Passat 1.9 TDI. Od začátku jej používám s vyladěným motorem, nejdřív ABT (136PS/285Nm cca 20.000 km) a nyní ??? (doporučeno automechanikem z Jarova, 153PS/318Nm na brzdě, cca 130.000 km). Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti podobných řidičů se životností motoru a dalším opotřebením. Rad bych si pořídil nové auto, tohle bude mít cca 200.000 km. Takže bych chtěl zjistit přibližnou hodnotu pro následného uživatele. Dík
Děláme chip-tuning pro motory SDI, TDI, SVDT, dti, CDI, ...skrátka pro téměř všechny evropské vozy s elektronickým(!) vstřikováním paliva.
[odkaz]
[odkaz]
O tuningu dieslů je tam toho hodně, chce to jen hledat v rubrikách diesel, škoda, tuningové firmy.
Přátelé tuningu, máte nějaké zkušenosti s dieslem.D,TD,TDI a SDI motory jsou velmi populární, existuje v ČR tuningová firma, která tyto motory upravuje? V Hlavní diskusi je toho o dieselu hodně, o tuningu dieselu ale nic.