Novinky
Auto je auto ať se ti to líbí nebo ne. Jak ho koupíš tak ho máš. Oblečení musíš sladit barevně, dle příležitosti apod.
Jediné co ti prozradí o majiteli je jestli je zrezlé, vyluzuje-li divné zvuky a je pomačkané.
Jediné co ti prozradí o majiteli je jestli je zrezlé, vyluzuje-li divné zvuky a je pomačkané.
I to, že se člověk o své auto nestará (nemá k němu žádný vztah), a je jedno zda-li se jedná o auto soukromé či služební, o něm lecco říká. U auta také musíš sladit spoustu věcí, aby spolu vytvářely harmonický celek.
Podle auta poznáš leda tak.. Valná většina řidičů nemá k autu absolutně žádný vztah. Berou jej jako osobní tramvaj. A ten zbytek se dá rozdělit na tři části😒br />
1) auta si kupují podle svých chutí (fajnšmekři)
2) auta si kupují podle toho co zrovna letí (pozéři)
3) auta si kupují, aby se minimálně vyrovnali sousedovi (závistivci)
S oblečením to není tak jednoduché, protože mezi sebe musíš sladit jednotlivé "komponenty", musíš v něm umět chodit a především se o něj musíš umět starat. Proto ti oblečení o daném člověku řekne mnohem více než automobil.
2) auta si kupují podle toho co zrovna letí (pozéři)
3) auta si kupují, aby se minimálně vyrovnali sousedovi (závistivci)
S oblečením to není tak jednoduché, protože mezi sebe musíš sladit jednotlivé "komponenty", musíš v něm umět chodit a především se o něj musíš umět starat. Proto ti oblečení o daném člověku řekne mnohem více než automobil.
Zrovna Ferrari o svém majiteli vypovídá snad ze všech značek nejvíc. To si své zákazníky vybírá a komu auto prodá je pro ně zákazníkem váženým.
Samozřejmě, že dle auta poznám, nebo alespoň vytuším, jestli je majitel zanícený řidič. Ty ne?
Podle auta si lze o vlastníkovi udělat první dojem, stejně jako na základě oblečení, bot, hodinek, brýlí...
Samozřejmě, že dle auta poznám, nebo alespoň vytuším, jestli je majitel zanícený řidič. Ty ne?
Podle auta si lze o vlastníkovi udělat první dojem, stejně jako na základě oblečení, bot, hodinek, brýlí...
Nevím co chceš vlastně slyšet >😁
A Malého Bobše jsem nečetl. Taky byla povinná, ale já ji radši obšlehl. Nebavila mě a neměl jsem ji rád. Už ani nevím proč. Vlastně to byla jediná knížka, kterou jsem nepřečetl. I Robinsonku od Marie Majerové jsem prolouskal >😒]
A Malého Bobše jsem nečetl. Taky byla povinná, ale já ji radši obšlehl. Nebavila mě a neměl jsem ji rád. Už ani nevím proč. Vlastně to byla jediná knížka, kterou jsem nepřečetl. I Robinsonku od Marie Majerové jsem prolouskal >😒]
T613: >😁 Sakra chlape, ja vim, ze z tebe kyzene odpovedi nedostanu 😄 Znama by rekla, ze jsi jina cilova skupina 😉
Btw, co ma kdo proti Malemu Bobsovi? Kdysi to patrilo k zakladnimu vzdelani (je to i dnes povinna cetba?) a napr. takova scena s parkem v rohliku ve me zanechala hluboke stopy 😉 😄
Btw, co ma kdo proti Malemu Bobsovi? Kdysi to patrilo k zakladnimu vzdelani (je to i dnes povinna cetba?) a napr. takova scena s parkem v rohliku ve me zanechala hluboke stopy 😉 😄
GTI: Pisu tu z historie, takze to je zprehazeny, sorry.
Ja pluji, pluji. 😄 Jen me proste nektere veci a hlavne nazory zajimaji vic do hloubky a chci na ne znat konkretni odpovedi, to je cele. 😉 Peace 😄
70 / 30: To bylo obecne...
Ja pluji, pluji. 😄 Jen me proste nektere veci a hlavne nazory zajimaji vic do hloubky a chci na ne znat konkretni odpovedi, to je cele. 😉 Peace 😄
70 / 30: To bylo obecne...
T613: Ad posledni prispevek. Souhlasim, cista logika. 😄
A ted, konecne, k jadru veci, ktere me prave zajima.
Co kdyz muzu (financne), ale nemam? 😄
A ted, konecne, k jadru veci, ktere me prave zajima.
Co kdyz muzu (financne), ale nemam? 😄
tak z materiálního nemůžeš jezdit v ničem na co nemáš. tedy můžeš, ale nebude to tvoje. Nebo spíše nebude to tvoje moc dlouho >😒]
Snad se mi to podari odeslat, registrace nemam rad.
T613😒br />
Ad filosoficke hledisko: :yes: Tomu rozumim naprosto presne 😉
Ale spis me zajima prave to materialni... No, registrovat se nebudu, ono se k tomu urcite jeste nekdy dostaneme (ze by hned u dalsiho clanku 😉 >😒]
T613😒br />
Ad filosoficke hledisko: :yes: Tomu rozumim naprosto presne 😉
Ale spis me zajima prave to materialni... No, registrovat se nebudu, ono se k tomu urcite jeste nekdy dostaneme (ze by hned u dalsiho clanku 😉 >😒]
Z hlediska hmotného je to jasné.
Z hlediska filosofického taky. Já se přiznám nemám na "dravce", a konec konců mě ani nelákají. A někdo zase "nemá" na strohé offroady, které já mám rád. 😉
Z hlediska filosofického taky. Já se přiznám nemám na "dravce", a konec konců mě ani nelákají. A někdo zase "nemá" na strohé offroady, které já mám rád. 😉
Typicky priklad😒br />
Cituji: "Jen bych tě lehce doplnil. Každý jezdí jen v tom na co má."
Ty s tim souhlasis? Pokud ano, tak me zajima proc.
Nerikam, jestli ma / nema pravdu 😉
Cituji: "Jen bych tě lehce doplnil. Každý jezdí jen v tom na co má."
Ty s tim souhlasis? Pokud ano, tak me zajima proc.
Nerikam, jestli ma / nema pravdu 😉
Jistě >😁 Zde přece platí jen lehce upravená dumasovská zásada - jeden na všechny, všichni na jednoho >😁 😉
Jen aby 😄 Nehledej prosím v životě jen černou a bílou barvu. Nechtěj mi dát patnáct otázek a dostat obratem patnáct odpovědí. Pluj. Pluj s námi na diskuzích. To je má odpověď.
Jinak... těch tvých 70 a 30%... doufám, že nemáš na mysli mé příspěvky. To bych se musel velmi silně ohradit. Jsem ve svých projevech sociálně orientován.
Jinak... těch tvých 70 a 30%... doufám, že nemáš na mysli mé příspěvky. To bych se musel velmi silně ohradit. Jsem ve svých projevech sociálně orientován.
😄 I to je mozne.
A co kdyz to za tuzing poklada 5 lidi a 1000 lidem se to libi? Co to pak vypovida?
A co kdyz to za tuzing poklada 5 lidi a 1000 lidem se to libi? Co to pak vypovida?
Ja jsem si ten blog i diskuzi precetl. Taky jsem na to jiz vyse reagoval.
GTI postoj je ale jaksi nekonzistentni, protoze kazdou chvili tvrdi neco jineho. A v tomto kontextu je nutne se na to divat (a je jedno, co psal pred pul rokem na blogu). Ja jeho (i vsech ostatnich) nazory respektuji. A ta diskuze je pro me opravdu zajimava - z urcitych duvodu. Uz proto, ze se opakuje v ruznych oblastech, nejenom u aut (a ne, nejsem sociolog 😄
GTI postoj je ale jaksi nekonzistentni, protoze kazdou chvili tvrdi neco jineho. A v tomto kontextu je nutne se na to divat (a je jedno, co psal pred pul rokem na blogu). Ja jeho (i vsech ostatnich) nazory respektuji. A ta diskuze je pro me opravdu zajimava - z urcitych duvodu. Uz proto, ze se opakuje v ruznych oblastech, nejenom u aut (a ne, nejsem sociolog 😄
Zde se ho musím zastat. V blogu, na nějž tady dal odkaz, to bylo vysvětleno. Respektive v oné diskuzi, kde jsem se já s ním dosti rafal. Ale na konci diskuze najdeš co je tou frází myšleno. Je zbytečné to tu psát. Kdo chce přečte si to, kdo nechce bude si mlít dál tu svoji.
"Ale vážně. Člověk žasne, jak málo lidí je schopno vést diskuzi o tak hlubokém a milém tématu jakým je věta - Jsi to, co je tvé auto. Tak příště... ještě pár vět v rukávu mám..."
S tebou se diskutovat neda 😄 Pokud ma totiz nekdo jiny nazor nez ty, tak je to pokrytec, protoze jen ta tva pravda je jedina spravna. Pokud chces diskutovat, mel bys byt schopny obhajit sve nazory. A ja stale cekam na tu zasadni odpoved. Vis, jake mam auto, co to tedy o me vypovida? Rekneme, ze jsem si odpovedel sam (tva reakce by urcite byla, ze jsem farizej 😄, me ale opravdu zajima, jak by ses na me dival ty. Konkretne.
Osobne povazuju tyhle vykriky na jakekoliv tema v konzumni spolecnosti za dost nebezpecne. IMHO neni zas tak dobre rikat 70% naroda (tolik lidi v tehle zemi nema ani prumernou mzdu), ze jsou podle (imaginarnich zebricku) menecenni, hloupi, chudi, neuspesni (opet je to jen jeden uhel pohledu). Oni by se taky mohli nastvat a tem zbyvajicim 30% procentum ten jejich "uspech" znarodnit 😉
Pockej, az ti domu prijde sikanove dite, jen proto, ze nema posledni mobil nebo znackove boty 😉
S tebou se diskutovat neda 😄 Pokud ma totiz nekdo jiny nazor nez ty, tak je to pokrytec, protoze jen ta tva pravda je jedina spravna. Pokud chces diskutovat, mel bys byt schopny obhajit sve nazory. A ja stale cekam na tu zasadni odpoved. Vis, jake mam auto, co to tedy o me vypovida? Rekneme, ze jsem si odpovedel sam (tva reakce by urcite byla, ze jsem farizej 😄, me ale opravdu zajima, jak by ses na me dival ty. Konkretne.
Osobne povazuju tyhle vykriky na jakekoliv tema v konzumni spolecnosti za dost nebezpecne. IMHO neni zas tak dobre rikat 70% naroda (tolik lidi v tehle zemi nema ani prumernou mzdu), ze jsou podle (imaginarnich zebricku) menecenni, hloupi, chudi, neuspesni (opet je to jen jeden uhel pohledu). Oni by se taky mohli nastvat a tem zbyvajicim 30% procentum ten jejich "uspech" znarodnit 😉
Pockej, az ti domu prijde sikanove dite, jen proto, ze nema posledni mobil nebo znackove boty 😉
Zajimava diskuze.
Ja bych rekl, ze se tu a (obecne vubec) pletou 2 veci dohromady.
To, co rikas, je presne ten bonton a maximalne to vypovida o tom, ze mas urcity prehled a vychovani (mozna vzdelani). Nic vic, nic min. Nerika to o tobe, jak (moc) jsi uspesny, bohaty, chytry, atd. Ono i to Ferrari muze byt v urcite spolecnosti "spotrebak". Nabizi, rekneme, image (ci spolecensky "standard") za urcitou cenu. A pro majitele je to jen auto na urcitou prilezitost, ale vubec nic to o nem samotnem nevypovida. Nebo ty podle podle auta poznas jestli si "řízení umí / neumí vychutnat tím pravým zaníceným způsobem"? 😄 Poznas, jestli je to uspesny manazer a nebo kluk, ktery dostal to auto od bohateho tatinka k maturite? Dneska ti z A6 vyleze kazdej druhej chlapek v teplacich (prodavaci aut v bazarech) Je to clovek uspesny / bohaty / stastny? Je preci to, co jeho auto, ne? Tak jaky tedy je?
Ty chodis do hospody s kamarady v saku od Armaniho ? Kdyz jdes s detmi do ZOO, tak i tam nosis kravatu?
Chodis jist do McDonaldu jen proto, ze v CR (narozdil od zapadu) je to u nas jakasi moda a je to in? A nebo si tam zajdes, protoze ti ty hamburgery chutnaji?
A co kdyz ten clovek, co vcera s tebou jedl v restauraci s hvezdou od Michelinu, je jen zednik, co je kulinar, ale na krku ma hypoteku za panelakovej byt za 2 mega, kterou horko tezko splati za 30 let? Jak to poznas? A co to o nem tedy vypovida? Je ve sve praci dobry? Je to linej nouma?
Ciste hypoteticky - 99% lidi v teto diskuzi ma lepsi auto nez ja. Ja jsem jediny z cele diskuze, ktery kazdy rok travi dovolenou na jachte v Karibiku. Jsem uspesnejsi / bohatsi / sikovnejsi / ... nez ti ostatni nebo je to naopak? Jaky tedy jsem? 😉 😄
Ja bych rekl, ze se tu a (obecne vubec) pletou 2 veci dohromady.
To, co rikas, je presne ten bonton a maximalne to vypovida o tom, ze mas urcity prehled a vychovani (mozna vzdelani). Nic vic, nic min. Nerika to o tobe, jak (moc) jsi uspesny, bohaty, chytry, atd. Ono i to Ferrari muze byt v urcite spolecnosti "spotrebak". Nabizi, rekneme, image (ci spolecensky "standard") za urcitou cenu. A pro majitele je to jen auto na urcitou prilezitost, ale vubec nic to o nem samotnem nevypovida. Nebo ty podle podle auta poznas jestli si "řízení umí / neumí vychutnat tím pravým zaníceným způsobem"? 😄 Poznas, jestli je to uspesny manazer a nebo kluk, ktery dostal to auto od bohateho tatinka k maturite? Dneska ti z A6 vyleze kazdej druhej chlapek v teplacich (prodavaci aut v bazarech) Je to clovek uspesny / bohaty / stastny? Je preci to, co jeho auto, ne? Tak jaky tedy je?
Ty chodis do hospody s kamarady v saku od Armaniho ? Kdyz jdes s detmi do ZOO, tak i tam nosis kravatu?
Chodis jist do McDonaldu jen proto, ze v CR (narozdil od zapadu) je to u nas jakasi moda a je to in? A nebo si tam zajdes, protoze ti ty hamburgery chutnaji?
A co kdyz ten clovek, co vcera s tebou jedl v restauraci s hvezdou od Michelinu, je jen zednik, co je kulinar, ale na krku ma hypoteku za panelakovej byt za 2 mega, kterou horko tezko splati za 30 let? Jak to poznas? A co to o nem tedy vypovida? Je ve sve praci dobry? Je to linej nouma?
Ciste hypoteticky - 99% lidi v teto diskuzi ma lepsi auto nez ja. Ja jsem jediny z cele diskuze, ktery kazdy rok travi dovolenou na jachte v Karibiku. Jsem uspesnejsi / bohatsi / sikovnejsi / ... nez ti ostatni nebo je to naopak? Jaky tedy jsem? 😉 😄
Vieš, problém ani nie je v tom, že by mali 120-tky. Ale oni si po tom tuningu, lepšie povedané tuzingu myslia, že majú naozaj super fáro. >😁
P.S.: Len keď zistia čo to o nich hovorí. 😄 :yes:
P.S.: Len keď zistia čo to o nich hovorí. 😄 :yes:
Pozor játro, já narozdíl od tebe nepíši to, co kde zaslechnu. A jak tě čtu, předepsal bych ti ten blog na hlavu. Hele, zkus to, můžem tam podiskutovat ve volnější formě. Tedy seš prkenej jak čerstvě vyžehlený montérky 😄 :yes:
Tak jsme se to opět dozvěděli. Poté, co si tu pár nezaměstnanejch milionářů obhlédlo na mé doporučení svou garáž, to tu dostávám zleva i zprava. Vlastně zprava ne, zleva. No jo, ale já přece za tu větu nemohu, já jí jen napsal... >😁 😉 Pro ty, s nimiž tu jedeme na stejné vlnové délce snad jen odkaz na dokonalou diskuzi pod ústředním článečkem: [odkaz]
I když číst by to tam měli především ti druzí. Oni totiž v životě jsou vždy a všude nějací druzí...
P.S. na závěr tedy těžím z horní diskuze zásadní myšlénku na svátky: Nejlepší je mít Picanta... zaparkovaného v kufru i😜ětky... 😉 :yes😒br />
Ale vážně. Člověk žasne, jak málo lidí je schopno vést diskuzi o tak hlubokém a milém tématu jakým je věta - Jsi to, co je tvé auto. Tak příště... ještě pár vět v rukávu mám...
I když číst by to tam měli především ti druzí. Oni totiž v životě jsou vždy a všude nějací druzí...
P.S. na závěr tedy těžím z horní diskuze zásadní myšlénku na svátky: Nejlepší je mít Picanta... zaparkovaného v kufru i😜ětky... 😉 :yes😒br />
Ale vážně. Člověk žasne, jak málo lidí je schopno vést diskuzi o tak hlubokém a milém tématu jakým je věta - Jsi to, co je tvé auto. Tak příště... ještě pár vět v rukávu mám...
Nemohu? Opravdu nemohu na operu přijet se stařičkým Favoritem? Tak to mě mrzí, to již do opery nikdy nepůjdu, protože do divadla často jezdím pučeným zrezlým Favoritem. Samozřejmě patřičně oblečen a upraven, jak se na společenskou akci sluší a patří. A to, že mám někde vedle budovy stařičkého Faťana nikoho nezajímá, protože si dokážu své postavení ve společnosti získat jiným způsobem, než novým A8. Třeba charisma, šarm, vtipnost, vytříbený vkus, společenský i odborný přehled... atd. Co z toho, že tam přijedu novým autem, budu se jim předvádět, ale budu mít vyjadřování jako buran, případně jako vexlák...?
Nenene... Běžně vídám vystupovat z E-classe pána v montérkách, naprosto běžná záležitost.
A když přijedu do showroomu jakýmkoliv autem, tak se mi budou věnocat úplně stejně jako komukoliv jinému. Kdykoliv mohu zaparkovat své auto o 100 m dál abych nebudil pozornost.
A když přijedu do showroomu jakýmkoliv autem, tak se mi budou věnocat úplně stejně jako komukoliv jinému. Kdykoliv mohu zaparkovat své auto o 100 m dál abych nebudil pozornost.
Není vyžadován zrovna Maybach,záleží na vkusu a možnostech každého soudruha.I když Maybach je vítán. 😉
Samo pokud přijedu ve shnilé šunce, je to stejné jako by ti páchlo z úst, to je bez debat. Ale přijeď v jakémkoliv udržovaném autě (myšleno nad třídu malých aut) a nikdo si toho ani nevšimne.
Četl jsem dobře,jen ti chci naznačit,že to auto k tomu prostě patří,ať chceš,nebo ne.Autem okouzlíš stejně jako oblečením hodinkami,nebo myšlenkou.Jsou to většinou spojené nádoby-píši záměrně většinou.To koresponduje s "jsi to,co tvoje auto"
Auto se na prvotním dojmu podílí minimálně. Ze 70% nikdo neví čím jezdíš. Všechny zajímá tvá solventnost a korektnost. Rozlišovat lidi dle aut, v době půjčoven a leasingů je velice ošemetné a zavádějící. Kdyby si do naší firmy přijel udělat s námi obchod za pár milionů, tak ti nepomůže před prověrkou ani Rolls.
Oblečení, chování a podklady na mě udělají dojem. Ale ne automobil, který vidím 30sekund (pokud vůbec), a o kterém za 30sekund nebudu ani vědět co to bylo.
Oblečení, chování a podklady na mě udělají dojem. Ale ne automobil, který vidím 30sekund (pokud vůbec), a o kterém za 30sekund nebudu ani vědět co to bylo.
Pozor špatně jsi mě četl ve vláknu! Mluvím pouze o automobilu, nikoliv o oblečení apod. To je pro partnery mnohem více důležité než auto. Takže znovu si přečti vlákno co jsem tady s Flaviem vytvořil. Nechci se tady opakovat.
Vyjímky se vždycky najdou. Leč tyto extrémy nejsou pravidlem.
Věř mi, že kdybys k obchodním partnerům jezdil po dlouhá léta mainstreamem a jednoho dne tam přijel prémií, okamžitě by to zaregistrovali a všem by bylo jasné, že se ti nebývale daří. Stejně tak, kdybys přijel dojednávát obchodní kontrakt v desítkách milionů Fabií, asi bys musel druhou stranu hodně přesvědčovat o svých schopnostech, solventnosti atd. Holt, auto se dnes podílí na prvním dojmu stejně jako oblečení.
Věř mi, že kdybys k obchodním partnerům jezdil po dlouhá léta mainstreamem a jednoho dne tam přijel prémií, okamžitě by to zaregistrovali a všem by bylo jasné, že se ti nebývale daří. Stejně tak, kdybys přijel dojednávát obchodní kontrakt v desítkách milionů Fabií, asi bys musel druhou stranu hodně přesvědčovat o svých schopnostech, solventnosti atd. Holt, auto se dnes podílí na prvním dojmu stejně jako oblečení.
To je bohužel velký omyl.Obchodním partnerům to v drtivé většině případů jedno není,oblek,auto a chování je teprve vstupenka k úvodnímu jednání.Na ples do Opery prostě nemůžeš přijet v teplákách orezlým Favoritem.Teda vlastně můžeš,ale asi z toho plesu nebudeš moc mít,protože tě tam nepustí.Pokud na vrcholový meeting přijdeš podobně nepřipraven,nemyt,neupraven apod.,prostě tě nebude brát nikdo vážně,i když budeš větší bedna než většina zúčastněných.Dá se tomu také říkat společenský bonton.Výjimky samozřejmě existují ve většině lidských činností.Jenže třeba ten zmiňovaný majitel IKEA má kromě svého Volva k dispozici na jednání zcela jiné auto a k tomu se šoférem.To je pak jiná,ale asi to nebude případ zazobaných majitelů Picantů,kteří ho mají proto,že jiné auto nechtějí.
Ty pořád nechápeš smysl GTI-ho příspěvku.Ten co jezdí v BMW,Rollsu apod. si to auto vybral,protože právě v tom autě CHCE jezdit,že ho něčím oslovilo.Ten v Picantu v něm jezdí,protože MUSÍ.A tvrdit,že třeba v Picantu jezdím protože chci a BMW,MB,Rolls ......jsou nezajímavá auta,která bych nechtěl je z 99,9% lež.Já bych také radši jiné auto,než to ve kterém právě jezdím,ale finanční stav mi to prozatím nedovoluje.A vo tom to je.
Vypovídá to maximálně o snobismu, o ničem jiném (viz. třeba film Pretty Woman, který asi viděl každý).
Obchodním partnerům nebo společnosti do které pravidelně docházíš je jedno jaké máš auto, neboť ta o tobě má již své mínění a ví už o tobě své. Je již automobilem neokouzlíš.
Znám dva, asi dle tebe vymyšlené, příklady velice bohatých lidí. Jeden vlastní stařičké Toledo a druhých má nové eSko. A toho druhého už jsem několikrát viděl vylézat z toho korábu v montérkách. Buď se rýpe v zahradě nebo si kutí něco v dílně. Přes sedadlo přehodí přehoz a jede. Věř mi, že takové kraviny neřeší.
Obchodním partnerům nebo společnosti do které pravidelně docházíš je jedno jaké máš auto, neboť ta o tobě má již své mínění a ví už o tobě své. Je již automobilem neokouzlíš.
Znám dva, asi dle tebe vymyšlené, příklady velice bohatých lidí. Jeden vlastní stařičké Toledo a druhých má nové eSko. A toho druhého už jsem několikrát viděl vylézat z toho korábu v montérkách. Buď se rýpe v zahradě nebo si kutí něco v dílně. Přes sedadlo přehodí přehoz a jede. Věř mi, že takové kraviny neřeší.
Tím jak se vztekáš, to jen potvrzuješ, totiž ti co mají ve skutečnosti, nerozhazují imaginárně na internetu.. ..to si zapamatuj.
Podle auta řikáš.., tak to jsem na tom dobře. 😄
Podle auta řikáš.., tak to jsem na tom dobře. 😄
Tvůj asi končí, můj ne 😄 Víš, pokud to cos napsal potřebuješ jako sebezác***u kotvu pro své mindráky, pak tě chápu. Piš dál, kovboji 😄
P.S. Zajímavé je jak mě chápeš - diamantovej neohroženej kovboj... hmm... no, ne nadarmo se říká, že ve větách se odráží nitro člověka. Tak tu příště své malé závisti neventiluj a soustřeď se na tézi dne -jsi než to, co tvé auto :yes:
P.S. Zajímavé je jak mě chápeš - diamantovej neohroženej kovboj... hmm... no, ne nadarmo se říká, že ve větách se odráží nitro člověka. Tak tu příště své malé závisti neventiluj a soustřeď se na tézi dne -jsi než to, co tvé auto :yes:
To je věc, ten internet. Hned je z tebe neohroženej kovboj (minimálně diamantovej), co vydělává miliony a následně všem radí jak se nejlépe rozhazují za auta apod. Škoda, že ten svět ale každý večer končí a vrací tě zpět do rality...
Všechno špatně, Haleluja. Skutečnost, že věta - jsi přesně to, co tvé auto - je dle tebe o ničem, dokonale vypovídá jen a než o tvém vnitřku. To s mým oblíbeným matchboxem nemá nic společného. Začni třeba tím, že se napřed pokusíš pochopit sám sebe, potom budeš mít naději pochopit ty kolem. A možná, že jednou pochopíš i větu - Jsi to, co tvé auto...
Máš hodně zkreslené představy! Auto a styl oblékání jsou spojené nádoby. Těžko uvidíš z nové prémiovky vystupovat člověka v montérkách s kelnou v ruce, stejně jako neuvidíš top manažera vystupovat ze Sparku. Jak to krásně v životě chodí, si můžeš vyzkoušet, když přijedeš navštívit, jako neznámý zákazník, prémiový showroom, jakouko-li prémiovkou a poté tam přijedeš lowendem. Uvidíš ten rozdíl v přístupu.
Auto nelze vůbec přirovnat k oblečení, jelikož nemá o člověku absolutně žádnou vypovídající hodnotu, zatímco oblečení a chování ano.
Obchodní partneři již z 90% o tom druhém mají svůj názor, takže je to čím přijede nijak nerozhodí (samozřejmě bavím se o neshnilém, dobře udržovaném autě).
A pak je tu top high society, u které je jedno i jak se oblečou, protože za sebou mají moc a peníze.
Obchodní partneři již z 90% o tom druhém mají svůj názor, takže je to čím přijede nijak nerozhodí (samozřejmě bavím se o neshnilém, dobře udržovaném autě).
A pak je tu top high society, u které je jedno i jak se oblečou, protože za sebou mají moc a peníze.
Auto, v současné době, v západní kultuře o člověku vypovídá strašně moc. V tom má GTI pravdu. Pokud finanční možnosti někoho sahají k M5 a jezdí Felicií, tak to znamená, že dotyčný nemá absolutním zájem o tento obor lidské činnosti, auta a řízení si neumí vychutnat tím pravým zaníceným způsobem a auto má jen na to, aby se NĚJAK dostal na místo určení. V neposlední řadě to vypovídá, a to se mnohým líbit nebude, také o jeho rozhledu.
Auta bych si dovolil připodobnit k oblečení. Pohybuješ-li se v určité společnosti potřebuješ mít oblek. Pokud jde o váženou společnost, nemužeš mít oblek ledajaký, ale už ručně šitý. Současně, si k takovému obleku musíš zvolit i vhodné doplňky, abys v high society nevypadal za burana a jedním z doplňků je i volba toho správného automobilu.
Auta bych si dovolil připodobnit k oblečení. Pohybuješ-li se v určité společnosti potřebuješ mít oblek. Pokud jde o váženou společnost, nemužeš mít oblek ledajaký, ale už ručně šitý. Současně, si k takovému obleku musíš zvolit i vhodné doplňky, abys v high society nevypadal za burana a jedním z doplňků je i volba toho správného automobilu.
Polozme si recnickou otazku... do jake socialni skupiny patri GTI, kdyz nema auto? Ja bych rekl NICKA... :-! Dle tvrzeni, ze mas auto takove, jaky jsi... nemas nic, jsi NICIM... kazdopadne jedno musim uznat.Umis vzdy vyvolat diskusi o nicem, kdy i klidny clovek musi emotivnimi vyroky reagovat na to, co pises... V ten moment jsi na vrcholu blaha...
Nedá mi to, ale musím reagovat.
GTI, zopakuji tady něco, co již tvrdím velmi dlouhou dobu, v daleko větší razanci.
Jsou lidé, co mají přehled a pak jsou lidé, kteí jsou extrémně omezení. Ty jsi samostatná skupina. Říkejme ji GTI lowend-mainstreem-premie-exlusive groupe omezená skupina. Projevuje se to hlavně+ tím, že osoba vidí jen jednu značku VW. To by ještě nebylo tak zlé, takovýchto onanistů je tady mnoho. Ale Ty jsi dostal svou vlastní skupinu proto, že dle auta rozlišuješ lidi. Kdo prostě nemá A8, která to všem nandá v dlouhém táhlém, tak jsou pro Tebe nižší rasa.
Přitom všem je zcela jasné, že většina těch pro Tebe hloupých Picantistů by Tě po stránce intelektuální, povahové a charakterní zadupali tak hluboko do země, že by z hlíny čouhal jen špunt kšiltovky s nápisem VW.
A jestli neznáš nikoho z "diamantových jezdců, co by...", tak se není co divit, protože do této skupiny ani patřit nemůžeš, protože na to nemáš. Lidé, co na to mají, tak neonanují na diskuzních fórech.
Já osobně znám člověka, který patří k těm, pro které je pořízení M5 běžná investice, jako asi pro Tebe nákup rohlíku. Na rukou má hodinky za 60 000, investuje miliony do cestování (Thajsko,Himaláje,Keňa,JAR,Argentina....… a víš co má v garáži? Felícii. Myslíš, že tato osoba na to nemá? Opravdu ta Felície o něm mluví, co je to za člověka? Jestli ano, tak to pak chci Felícii.
Auto vypovída o člověku jen u osob, kteří nic jiného než to auto nemají a pak se na silnici chovají jako prasata... celé to pramení z jejich omezenectví, v kterém ty kraluješ a proto si zasloužíš vytvořit onu novou skupinu, aby ses mohl také někde zaškatulkovat, protože to je to, co Tě baví, dělit auta a dělit lidi do skupin.
Přejí mnoho radosti z VW onanie ve Tvém smutném omezeném životě.
GTI, zopakuji tady něco, co již tvrdím velmi dlouhou dobu, v daleko větší razanci.
Jsou lidé, co mají přehled a pak jsou lidé, kteí jsou extrémně omezení. Ty jsi samostatná skupina. Říkejme ji GTI lowend-mainstreem-premie-exlusive groupe omezená skupina. Projevuje se to hlavně+ tím, že osoba vidí jen jednu značku VW. To by ještě nebylo tak zlé, takovýchto onanistů je tady mnoho. Ale Ty jsi dostal svou vlastní skupinu proto, že dle auta rozlišuješ lidi. Kdo prostě nemá A8, která to všem nandá v dlouhém táhlém, tak jsou pro Tebe nižší rasa.
Přitom všem je zcela jasné, že většina těch pro Tebe hloupých Picantistů by Tě po stránce intelektuální, povahové a charakterní zadupali tak hluboko do země, že by z hlíny čouhal jen špunt kšiltovky s nápisem VW.
A jestli neznáš nikoho z "diamantových jezdců, co by...", tak se není co divit, protože do této skupiny ani patřit nemůžeš, protože na to nemáš. Lidé, co na to mají, tak neonanují na diskuzních fórech.
Já osobně znám člověka, který patří k těm, pro které je pořízení M5 běžná investice, jako asi pro Tebe nákup rohlíku. Na rukou má hodinky za 60 000, investuje miliony do cestování (Thajsko,Himaláje,Keňa,JAR,Argentina....… a víš co má v garáži? Felícii. Myslíš, že tato osoba na to nemá? Opravdu ta Felície o něm mluví, co je to za člověka? Jestli ano, tak to pak chci Felícii.
Auto vypovída o člověku jen u osob, kteří nic jiného než to auto nemají a pak se na silnici chovají jako prasata... celé to pramení z jejich omezenectví, v kterém ty kraluješ a proto si zasloužíš vytvořit onu novou skupinu, aby ses mohl také někde zaškatulkovat, protože to je to, co Tě baví, dělit auta a dělit lidi do skupin.
Přejí mnoho radosti z VW onanie ve Tvém smutném omezeném životě.
>😁 ...to víš, že to znám a hlavně to tady vidím... quaziparalelní problémy, co mají moji pacienti... >😁
Ono to není vždycky tak jednoznačné. Např. kámošův otec si koupil novou 530d v podstatě pouze proto, aby ukázal, že na ni má. Nikdy ji nevypne DSC, nikdy je nepošle bokem a dost možná ji nikdy nesešlápne až na kobereček. Prostě má ji kvůli okolí a vsadím krk i svoje auto, že si nedokáže vychutnet to, co BMW nabízí a k čemu je tak říkajíc stvořené. Tobě snad nemusím vysvětlovat co mám na mysli :😉
Nikdo z nás tu není povinován si číst nějaký jeho blog s nepochybně nezaujatou tématikou (jakož je i 90% jeho přáíspěvků, což samo o sobě bohatě stačí) a pokud se tady chce prezentovat s nějakou drtivé většině (evidentně nejen mně) nejasnou větou, pak by ji tu měl vysvětlit, jelikož opakovat tu do blba to samo, co má zdánlivě jasný význam a přitom zřejmě nemá, mi přijde celkem o ničem. Jsem tady v diskusi o pořadí značek na trhu stejně jako on, že tady chlapec používá nějakou hlášku co někde četl nebo slyšel a má ji na blogu mě opravdu svou hloubkou nepřesvědčilo o tom ho navštívit.
taktiez nesuhlasim
mam saab 9-3 proste sa mi strasne paci, a co... teraz si s toho schopny spravit daky zaver o mojej osobe 😄 alebo co?? alebo napises ze v tom jazdim len preto ze som nezohnal nic lepsie alebo ako..
vies cele je to divne, tiez sa da povedat ze cele zastupy tych co jazdia v sestkovych BMW a podobnych vozitkach by radej prestupili na nieco ine, na bentley alebo tak.. takze su tiez supaci? podla teba
auta su moja vasen, ale urcite nikdy nebudem posudzovat cloveka podla auta
sused (kamos) a zaroven moj sef jazdi v skode 100 lebo je to jeho laska, nemyslim ze sa tym radi do ineho patra ako si napisal.
mam saab 9-3 proste sa mi strasne paci, a co... teraz si s toho schopny spravit daky zaver o mojej osobe 😄 alebo co?? alebo napises ze v tom jazdim len preto ze som nezohnal nic lepsie alebo ako..
vies cele je to divne, tiez sa da povedat ze cele zastupy tych co jazdia v sestkovych BMW a podobnych vozitkach by radej prestupili na nieco ine, na bentley alebo tak.. takze su tiez supaci? podla teba
auta su moja vasen, ale urcite nikdy nebudem posudzovat cloveka podla auta
sused (kamos) a zaroven moj sef jazdi v skode 100 lebo je to jeho laska, nemyslim ze sa tym radi do ineho patra ako si napisal.
Jenom dotaz, kde na ta auta bereš? Já jsem student na VŠ a neuživil bych ani 105. Takže mi nezbývá nic jinýho než šlapat na kole 😢
on vraj jazdí aj Octaviou a preto je to celé trochu náročnejšie na posúdenie. Ak napr. v oktávke stretne bavoráčika, je samozrejmé, že sa bude hanbiť za jazdenie v pritmi low-endu. Ak uvidí nejaký Megane, záleží na tom, ci sa nachádza 1. napr. v Čechách, na Slovensku, kde sa môže tomu švorcákovi, jazdiacom v lacnom frantíkovi vysmiať do ksichtu, alebo 2. napr v Anglicku, kde je ten Megane od Oktavie drahší, to musí opäť sklopiť zrak a prekúsnuť, že niekto má jednoducho na viac.
V prípade, že si sadne do toho ošumelého Volva, je to už od začiaktku jasné - ide o bazárového kovboja, ktorý zodral už nejedny topánky zháňaním "ošúchaného" diamantu svojich snov
😉
V prípade, že si sadne do toho ošumelého Volva, je to už od začiaktku jasné - ide o bazárového kovboja, ktorý zodral už nejedny topánky zháňaním "ošúchaného" diamantu svojich snov
😉
Fajn, tak diskutujme o tom, proc se mi tohle auto libi vic nez druhe, proc je tenhle motor lepsi nez tamten, a ne ve stylu viz mala napoveda: Jestli doma nemas americkou lednicku Liebherr, tak ses pekna socka a mel bys se sebou neco delat 😉 😄
Ja to vidim podobne, jen me to zkratka fascinuje.
Kdyz tak ctu GTIho (a podobne) prispevky, tak nevim, kam je mam zaradit. Na jednu stranu mi prijde, ze to bere podobne a s nadhledem a na druhe strane mi prijde jako strasny demagog (neco jako Radek Hulan 😄 a snob. A tento pohled se snazi skryt za filosoficke kecy o lasce k autum.
90% vsech aut je spotrebak. Nebo co je napr. na Golfu nebo Mondeu tak strasne fascinujiciho?
A spotrebak snad rozumni lide kupuji v pomeru cena / vykon, nebo ne?
Kdyz tak ctu GTIho (a podobne) prispevky, tak nevim, kam je mam zaradit. Na jednu stranu mi prijde, ze to bere podobne a s nadhledem a na druhe strane mi prijde jako strasny demagog (neco jako Radek Hulan 😄 a snob. A tento pohled se snazi skryt za filosoficke kecy o lasce k autum.
90% vsech aut je spotrebak. Nebo co je napr. na Golfu nebo Mondeu tak strasne fascinujiciho?
A spotrebak snad rozumni lide kupuji v pomeru cena / vykon, nebo ne?
"Já proste nechápu, proč se zrovna z auta děla nějaká modla"
možná proto, že jsi na automobilovém serveru!?
PS: ledničky jsou hned vedle…
možná proto, že jsi na automobilovém serveru!?
PS: ledničky jsou hned vedle…
Chceš vědět proč? Lidé s nedostatkem ega tím u nás většinou kompenzují své nedostatky. Takže jezdíš v koreji? jsi socka, jezdíš v itálii? jsi socka? jezdíš s autem pod půlmega? jsi socka? válíš main? jsi socka. Tedy alespoň na netu. V životě už je to o něčem jiném. Na schůzku můžeš přijet v eSku, ale po pár minutách, když své společnosti ukážeš, že máš v hlavě piliny, je jedno v čem odjedeš. To dost lidí tady odmítá vidět.
Ja nekoho soudim? Naopak. Prave moje posledni veta mela podtrhnout absurditu nekterych zdejsich nazoru.
Ja proste nechapu, proc se zrovna z auta dela nejaka modla. Pokud nekdo stavi sve auto vysoko na svuj zebricek hodnot, tak to spis vypovida neco o nem, ne? 😉
Me akorat mrzi, ze se podle toho chovaji lide i na silnici.
To, co si napsal je samozrejme pravda. Ale neboj, oni uz si te tu nekteri s ojetym vozem zaskatulkuji 😉 😄
Ja uz jsem byl pravdepodobne zarazen do garsonky 1 + 1 na vesnici, beru tak maximalne 12 000,- hrubeho, mam serednou zenskou, jsem priserny ridic a vstavam v 6 rano do fabriky. Dodelanou mam maximalne zakladku (a to jeste s odrenyma usima) a mym celozivotnim snem je koupit si nekdy prd duchodem koupit nove auto 😉 >😁
Ja proste nechapu, proc se zrovna z auta dela nejaka modla. Pokud nekdo stavi sve auto vysoko na svuj zebricek hodnot, tak to spis vypovida neco o nem, ne? 😉
Me akorat mrzi, ze se podle toho chovaji lide i na silnici.
To, co si napsal je samozrejme pravda. Ale neboj, oni uz si te tu nekteri s ojetym vozem zaskatulkuji 😉 😄
Ja uz jsem byl pravdepodobne zarazen do garsonky 1 + 1 na vesnici, beru tak maximalne 12 000,- hrubeho, mam serednou zenskou, jsem priserny ridic a vstavam v 6 rano do fabriky. Dodelanou mam maximalne zakladku (a to jeste s odrenyma usima) a mym celozivotnim snem je koupit si nekdy prd duchodem koupit nove auto 😉 >😁
Je to opravdu nesmysl, auto nemusí být nutně tím, co odráží člověka. Je tu celá řada dalších faktorů a mnohem důležitějších. Tak např. jsou jistí lidé a mezi nimi např. i top manažeři, kteří auto nemají, protože ho de facto nepotřebují a to jak vlastně přistupuješ k hodnocení lidí na základě aut (což po úvaze víceméně děláš), dost napovídá o tom kdo a co jsi ty.. a to absolutně nehledě na to, jaké máš auto. Třeba mě pochopíš, pokud ne, budu tvé vyjadřovací schopnosti považovat pouze za součást tupého ega, sežraného vlastní nadutostí.
Článek jsem četl,vím jak to myslí,ale někdy mu to totiž trochu ujede-některé trpíme-je to jejich výběr,k jejich spokojenosti.
A kdo pak soudí lidi? Ty nebo on? Lidi co si koupí ojeté BMW si ho koupí především z důvodu, že jsou přesvědčeni o lepší koupi, než by udělali třeba s Picantem. To není o předstírání toho čím nejsou, neboť každý ví, že to jejich auto je jeté. Za dané peníze si koupíš sice ojeté auto, ale mnohem prostornější, pocitově bezpečnější a určitě výkonnější.
Ti co předstírají to co nejsou, jsou především mudrlanti a chlubilové na netu. Naštěstí k jejich smůle si nepamatují co komu nakecali a jde to s nimi rychle dolů.
Ti co předstírají to co nejsou, jsou především mudrlanti a chlubilové na netu. Naštěstí k jejich smůle si nepamatují co komu nakecali a jde to s nimi rychle dolů.
Ja si, GTI, nemuzu pomoci, ale ty si v kazdem prispevku tak nejak protirecis.
Poxud ten axiom vezmes z filosofickeho hlediska, pak je pravdivy. Totez se da rict i napr. o rodine.
Ty to ale stale tlacis do roviny materialisticke, nemuzu si proste pomoci. A pak to neplati. Nektere tvoje "vykriky" opravdu zni trochu hloupe.
A nediv se, ze se proti tomu nekteri (na muj vkus bohuzel stale malo) lide ohrazuji.
Pisatel klidne muze mit zamek na Hluboke a 3 Ferrari v garazi. Proc ne? Dneska muzes vydelat par miliard dolaru mrknutim oka (Facebook napr.)
Chleboděj ma pravdu. Podle "super kar" na ulici to vypada, ze mame spoooouuustu uspesnych a chytrych lidi. Nejak se ale zapomina, ze uz vice jak na 1/10 celeho naroda se vznasi ruka exekutorova. A to je trochu nepomer 😉
Poxud ten axiom vezmes z filosofickeho hlediska, pak je pravdivy. Totez se da rict i napr. o rodine.
Ty to ale stale tlacis do roviny materialisticke, nemuzu si proste pomoci. A pak to neplati. Nektere tvoje "vykriky" opravdu zni trochu hloupe.
A nediv se, ze se proti tomu nekteri (na muj vkus bohuzel stale malo) lide ohrazuji.
Pisatel klidne muze mit zamek na Hluboke a 3 Ferrari v garazi. Proc ne? Dneska muzes vydelat par miliard dolaru mrknutim oka (Facebook napr.)
Chleboděj ma pravdu. Podle "super kar" na ulici to vypada, ze mame spoooouuustu uspesnych a chytrych lidi. Nejak se ale zapomina, ze uz vice jak na 1/10 celeho naroda se vznasi ruka exekutorova. A to je trochu nepomer 😉
Najdi si na GTIho blogu článek, který o tom pojednává a přečti si o tom diskuzi. Pak pochopíš, co tím GTI myslí
Ale tyhle údaje jsou roky zde,viz odkázek...takže každý si dohledá,pokud chce...souhlasím,že je každéh věc co a proč si koupí a mne ani nikoho dalšího do toho nic není. A zde je odkázek: h*tp😐/portal.sda-cia.cz/
Na internetu je krásné o, že jedním kliknutím myši se člověk stane tím co chce. Milionářem, kulinářem, vším čím by chtěl být.. ale to ty dobře znáš, viď
Na blogu ta veta bohuzel vyzni trochu jinak, nez v teto v diskuzi 😉 Bohuzel. Zde se to vse pohybuje jen ciste v materialni rovine. A v te s ni memohu souhlasit.
...jo a je je barevna 😄 😉
...jo a je je barevna 😄 😉
Je vidět,že se v tom dnes trochu motáš,že GTI.No ono nejenom dnes.Co když vlastni 2,3 auta,každé jiná značka a hlavně segment,co pak?
Jak uz jsem psal vyse, MOJE auto je stary rezavy a nemyty Favorit. Nova baterka, co jsem do nej ted kupoval ma mozna vetsi cenu, jak cele auto 😄 A co? Jsem pokrytec? Proc, ja se za to nestydim. Az budu POTREBOVAT z jakehokoliv duvodu "lepsi" auto, bez problemu si jej poridim.
Btw, nemuzu si pomoct, ale stale mi pripada, ze je pro tebe auto meritkem "uspechu".
V tom pripade jsou tu i spolecnosti, kde i s tim Astonem, ktereho ridis sam, budes vypadat hloupe. 😉
Ted urcite prijde odpoved, ze nemam vztah k autum, atp. Ale kde ze, mam rad rychla a pekna auta. I to Ferrari jsem ridil (v takovem Monaku Vam ho pujci na ulici za par Euro 😉). Doma bych to ale mit nechtel 😄
Btw, nemuzu si pomoct, ale stale mi pripada, ze je pro tebe auto meritkem "uspechu".
V tom pripade jsou tu i spolecnosti, kde i s tim Astonem, ktereho ridis sam, budes vypadat hloupe. 😉
Ted urcite prijde odpoved, ze nemam vztah k autum, atp. Ale kde ze, mam rad rychla a pekna auta. I to Ferrari jsem ridil (v takovem Monaku Vam ho pujci na ulici za par Euro 😉). Doma bych to ale mit nechtel 😄
Myslím, že bys na ně neměl být tolik krutý. Vypadá to, že ty snad bydlíš na Hluboké a paseš tam tři Ferrari. Právě o takových jako jsi ty tu často píši. Farizejové vlastních snů.
tak by ma zaujimalo co by na to povedal majitel IKEA - nabytok ktori patri medzi najbohatsich ludi na svete a jazdi starim 20 rocim autom asi volvom keby si precital Tvoj prispevok o strope asi by sa urehotal ha ha ha ale Tebe to nevisvetlim ani za dva cele dni !!!! ha ha ha
Jediny problem mas Ty a to je,ze silou mocou chces presadzovat kazdemu svoj nazor,uz sa zobud,casy modryh koseliek a cervenych kravat su nenavratne prec!A ries si sam seba,Ty mas problem,ja nie,mne je tak v * ci mam pred barakom MB z Deutschlandu alebo MB z Boleslavi,hlavne aby mi to nik neukradol a aby to fungovalo!
Je videt ze raklama kdy zakaznik pozvraci podejce VW opravdu funguje,to holt kdyz bliji nemam cas koukat na to co kupuji >😁 >😁 >😁
Ostatni podejci se jste hodne musi ucit jak poradavat auta😉)) Ale domu bych toho Golfa teda nechtel, i reklama mne dost odpudila, nerad zvracim.
Ostatni podejci se jste hodne musi ucit jak poradavat auta😉)) Ale domu bych toho Golfa teda nechtel, i reklama mne dost odpudila, nerad zvracim.
Ovládej se, tohle není tvá oblíbená krčma. Jestli máš se sebou problém, nějak elegantně ho vyřeš.
No,ze to pises praveTy!!!!!!!!!!!!Prave si sa pasoval na hlupaka(inac prva vec co s Tebou musim suhlasit!),lebo hore mi odpovedas,ze ake auto si kupis taky si clovek,tak sa konecne zobud utried si myslienky,aby si si sam sebe s prepacenim nesr.l na hlavu!
Mrkni vedle na můj blog, psali jsme tam o tomhle na konci roku... je tam výborná diskuze kolem toho.
Telize? Je černobílá?... >😁 😉
Telize? Je černobílá?... >😁 😉
No a Ty nerozumies potom nicomu,si to ake mas gate,akou kosilku a ake auticko za sebou tahas na snurke!S takymito srackami mozes ohurovat akurat v nejakom gay klube a nie medzi normalnymi ludmi.
Nachechtal jsem se dost a prostě se musím vrátit k těm několika honibrkům v diskuzi. To jsou pro mě ti, kteří okázale ojíždí kus plechu za půlmeloun a bydlí v panděláku nebo v bytě po babičce. Pak se rozepisují o všem tak, aby vyšli jako hvězdy a narovnali si své narušené sebevědomí - to jen proto, že sehnali BMW potápku z "NDR" za slušnou cenu >😁 a díky této bohovské vizitce dělají filosofické závěry o tom, kdo je kdo a co. Díky za vtipnou půlhodinku.
Levou rukou sa 5-kove emko nekupuje,to by si mal vediet!Kazde je nafirmu a po dlhych uvahach jak * so statom na daniach!Uz sa zobud,vytiahni ruku z nocnika a vrat sa do realu!Ukaz mi jedno M5 nove kupene sukromnou osobou v Cechach alebo na SK1
Každý ale kupuje auto podle jiného klíče.Většina se podívá co měl dříve,co má soused,potom na služební.Někdo jde vlastní cestou a vybírá rozumem,na to musí být znalosti.Co to vypovídá?
Ano, jsi než to, co je tvůj vůz. Tvůj nedostatek je v tom, že tomu nerozumíš. V tom ti ale nejspíš nepomohu.
z vysledkov je jasne ze VW a SKODA ma najhorsie vysledky za rok...cim to asi bude asi tym co sa tu prezentuje uz pekne dlho... :no: tato tabulka to len potvrdzuje, a lepsie to uz nebude, podotykam lepsie to uz nebude....an keci tych mamlasov VW ma vobec netrapia :no:
Projdi si některé rozjeté diskuse hlavně třeba u článků o Škodovce,tam se někteří vyjadřují o majitelích těchto aut poněkud povýšeně jen proto že zvolili Škodovku,mně osobně je do toho putna co si kdo koupí,hlavní je aby byl on sám spokojen. I kdybych měl Bentley tak mně to neopravňuje se o někom takto vyjadřovat z důvodu jeho svobodné volby(svobodné v rámci peněženky)
GTi ty si nepochopil absolutne nic!Ty skatulkujes ludi podla aut a auto je najvacsia spotrebna vec aka existuje,akurat tu v Europe sa tvarime,ze sme o nieco lepsi,ale nie lepsi ale blbsi!Ja som teda co je moje auto?!No vacsiu hovadinu som nepocul,to je tak mozno pre uhovitych mladikov so starymi Golfami a znackovymi vyfukmi remus,ale pre serioznych ludi je to na smiech,to si vypustil blabol storocia,najprv rozmyslaj,potom pis!!!!!
Vsak to taky nikde nerikam ani nevkladam. 😉
Jen mi v tomto duchu vyzniva vetsina diskuzi na (nejenom) tomhle serveru.
Je mi lito, ale asi jsem to stale spravne nepochopil.
Co tedy o me vypovida me auto? Pro me je to vec, nic vic, nic min. Znamena to, ze me nezajimaji auta? Ne. Znamena to, ze nemam na lepsi? Ne. Znamena to tedy co? Jsem skromny? Jsem skrt? Nejsem materialista? Jsem blazen? Stale nevim. A co o me vypovida moje televize? 😄
Jen mi v tomto duchu vyzniva vetsina diskuzi na (nejenom) tomhle serveru.
Je mi lito, ale asi jsem to stale spravne nepochopil.
Co tedy o me vypovida me auto? Pro me je to vec, nic vic, nic min. Znamena to, ze me nezajimaji auta? Ne. Znamena to, ze nemam na lepsi? Ne. Znamena to tedy co? Jsem skromny? Jsem skrt? Nejsem materialista? Jsem blazen? Stale nevim. A co o me vypovida moje televize? 😄
Tak už víme, jak si vážíš kupců pikantů, kupců ojetých golfů. A jak si vážiš těch co si jen tak levou rukou koupí třeba pětkové emko?
Mas pravdu a preto si viac vazim tych co sa za to nehanbia a kupia si nove Picanto ako tych co si kupia 5-rocnu ojazdenu sunku a la Golf a tvaria sa potom,ze su nieco viac a pritom su chudaci,bazarovi kovbojove,ktorych tak milujes.
Cituj mě správně. Kde ses dočetl že píši o tvém švagrovi, že je nula? Nikoli. Jen... tvůj švagr je presně to, co je jeho vůz. A o tom to je. Evidentně nerozumíš sám sobě, jak bys pak mohl mochopit druhého?..
Někdy ti to připomenu,až tu bude článek třeba o Škodovce nebo VW...
PS: kličku uchopuji levou přední,nevím jak ty 😉
PS: kličku uchopuji levou přední,nevím jak ty 😉
No, pokud toho spotřebáka hlásáš z Aston Martin, víš co říkáš. Pokud však tvůj hlásek piští někde z civica z pátého kolene a z áček... duní tu basy pokrytectví a farizejství až do žaludku. Ausgerechnet zde.
Dinare,nie kazdy majitel auta to bere ako Ty,pre niekoho auto je len priblizovadlo a nutne zlo a nema chut do neho investovat tazke peniaze,kedze vie ze auto je najhorsia investicia aka moze byt(samozrejme ak nekupujes nejake Ferrari z roku 1954!).Napriklad aj taky nas slov.miliardar Kamaras sukromne pouziva Skodu Fabia,lebo s nou nema problem zaparkovat a nikomu nebije do oci!
slovo "socka" mi prosím nedávej do úst... To mi velmi nelahodí. Nikdy jsem to také nepoužil.
A žes přesně to, co tvé auto, o tom se můžeš hned přesvědčit v garáži. Otevři dveře - hledíš na sebe. jen to správně pochopit...
A žes přesně to, co tvé auto, o tom se můžeš hned přesvědčit v garáži. Otevři dveře - hledíš na sebe. jen to správně pochopit...
Tak to je blbost!!!Moj svagor zaraba 5xviac ako ja a nema problem jazdit v Chevy Lacetti,ked mu poviem,ze taky podnikatel ako on by mal jazdit na niecom lepsom tak mi odpovie,ze o co bude lepsi podnikatel alebo clovek!?Tie vsetky nem.sracky su pre ludi co to neplatia zo svojho,alebo svojej firmy.Ale podla GTi kto nema pifkacske auto je nula,bol by prekvapeny,ale kolko ludi jazdi vo fasistickych autach aby zakryli to akymi nulami v skutocnosti su!
Amen 😄 Auto je spotrebak (pokud to nekdo nema jako konicek). Az to lide pochopi, bude snad lip 😄
Predpokladam, ze si tu GTI dela z lidi dobrou prd*l...cela diskuze by mohla slouzit jako zajimavej soc. pruzkum. Pokud ne, tak potes koste 😉
Predpokladam, ze si tu GTI dela z lidi dobrou prd*l...cela diskuze by mohla slouzit jako zajimavej soc. pruzkum. Pokud ne, tak potes koste 😉
Nevšiml jsem si, že by tu kdo někoho shazoval za znáček na kapotě, naopak, zde jsou cenění jak pikantéři tak astoňáci. Fiaťáky trpíme, lépe řečeno, trpíme jejich komplexy. Ale jinak, myslím, že to celé neuchopuješ za tu správnou kličku... to není o shazování, to je o postoji k autu, o postoji k sobě samému, o postoji ke společnosti obecně. O pokrytcích, o farizejských postojích, o dvoudenních strništích a drzcích v emtři... prostě, je to tu o... autech.
Chemlone, jakmile se tu profiluješ bodem A a Bé, odstřeluješ tu sám sebe tím nejhorším možným způsobem. Způsobem člověka, který nemá vztah k autům. Pro takového já ovšem nepíši. Mimochodem, já zatím vždy jel z bodu A do Bé...
Ja se vazne bavim. Nic osobne proti GTI, rekl bych, ze by byl velice sikovnej marketak 😉
Ty jsi presne vystihl cely stav veci.
Tve zene staci z tveho pohledu "prumerne" auto a nepovazuje za dulezite, ze ji podle toho nekdo posuzuje. Ty treba ano a chces lepsi. Ona zase v magazinu pro zensky zive diskutuje o satech (kdo nema saty od svet. navrhare je socka) o parfemech za 5000,- o doplncich v koupelne, atd., ktere ty vubec nepovazujes za dulezite, ale ona ano. Na foru o hi-fi budes socka, pokud nemas Nautilusy a posledni domaci kino. Na foru o PC, mas-li notas za 20 a ne Vaio TX za 90K, ses socka.
Onen axiom se tedy da prenest na cokoliv, zalezi jen na tom, kde se pohybujes. Auto je jen jaksi vic videt.
Takze je to cele jen o prioritach.
Znam spoustu lidi, kteri mohou, ale nemusi, utraceji za umeni, dovolene a pritom z pohledu GTI (a zdejsiho osazenstva) jsou to socky 😄
Tenhle axiom totiz nejvice prave krici ti, co by radi, ale nemohou. Konecne (to si mysli) dosahli na vysnenou metu a za tu se holt budou do krve bit 😉
Ty jsi presne vystihl cely stav veci.
Tve zene staci z tveho pohledu "prumerne" auto a nepovazuje za dulezite, ze ji podle toho nekdo posuzuje. Ty treba ano a chces lepsi. Ona zase v magazinu pro zensky zive diskutuje o satech (kdo nema saty od svet. navrhare je socka) o parfemech za 5000,- o doplncich v koupelne, atd., ktere ty vubec nepovazujes za dulezite, ale ona ano. Na foru o hi-fi budes socka, pokud nemas Nautilusy a posledni domaci kino. Na foru o PC, mas-li notas za 20 a ne Vaio TX za 90K, ses socka.
Onen axiom se tedy da prenest na cokoliv, zalezi jen na tom, kde se pohybujes. Auto je jen jaksi vic videt.
Takze je to cele jen o prioritach.
Znam spoustu lidi, kteri mohou, ale nemusi, utraceji za umeni, dovolene a pritom z pohledu GTI (a zdejsiho osazenstva) jsou to socky 😄
Tenhle axiom totiz nejvice prave krici ti, co by radi, ale nemohou. Konecne (to si mysli) dosahli na vysnenou metu a za tu se holt budou do krve bit 😉
Reagoval jsi na mě nahoře,já ti odpovím tady,tam jste se nějak rozšoupli jako vždy,když se tu objevíš 😉 Co napsat,nepochopils 😄 Nepsal jsem o tom co si můžeš dovolit koupit,to je samozřejmě otázkou finančních možností. Psal jsem o tom,co si každý sám za sebe vybere v dané třídě kde se rozhodl "zalovit" příklad Passat,Mondeo,Mazda6,tvůj výběr by byl jasný,ale každému apoštol nemusí sedět a vybere si třeba tu Mazdu. Diskuse o těch autech samotných je zde myslím,více než vítaná záležitost,ale aby se tu lidé uráželi kvůli tomu jaké má čí auto znak na kapotě,né to neberu...
Spolocensky statut... >😁
Statut majetkovy radsej?
Podla mna rozumny clovek si nerozdeluje ludi do roznych spolocenskych kategorii podla kategorii auta..., to by bolo take, ako rozdelovat auta na horsie a lepsie iba podla poctu odkladacich miest, alebo len podla velkosti batozinoveho priestoru.
Povazujem sa tiez za autofan-a, ale ludia ako GTI & a jeho homies nielenze rozlisuju auta na premove a odpadky, ale na VW, a nemecke premiovky a ostatne smejdy. Co vlastne mne nevadi, nech si onanuju nad tym na co vacsina z nich nema.😁 Je si sadnem do takeho auto, ktore tie ich VW zozerie na ranajky...
Statut majetkovy radsej?
Podla mna rozumny clovek si nerozdeluje ludi do roznych spolocenskych kategorii podla kategorii auta..., to by bolo take, ako rozdelovat auta na horsie a lepsie iba podla poctu odkladacich miest, alebo len podla velkosti batozinoveho priestoru.
Povazujem sa tiez za autofan-a, ale ludia ako GTI & a jeho homies nielenze rozlisuju auta na premove a odpadky, ale na VW, a nemecke premiovky a ostatne smejdy. Co vlastne mne nevadi, nech si onanuju nad tym na co vacsina z nich nema.😁 Je si sadnem do takeho auto, ktore tie ich VW zozerie na ranajky...
Auto je spotřební materiál a tak by se k němu mělo přistupovat ... takže kecy o lepším výběru jak přítelkyni ... beru jako dobrej humor. To cos napsal by mohlo platit pokud si budu kupovat druhé auto pro zábavu, ale né u auta které potřebuju pro převoz z bodu A do B.
>😁 Tak jsem se vazne pobavil. Bohuzel, prave kvuli takovym nazorum to u nas vypada, jak to vypada 😉 ;-\ A nejenom na silnici.
To by me zajimalo, co tedy vypovida MOJE auto o me 😄 Mam 15 let stareho orezleho Favorita, pocitam, ze tak rok nemytyho.
Asi budu desna socka, ne? A nemyta a smrdim 😄
...a na porade mi pak ten typek, co me po ceste x-krat problikal a predjizdel v neprehledne zatacce ve svym "faru", dela kafe >😁
To by me zajimalo, co tedy vypovida MOJE auto o me 😄 Mam 15 let stareho orezleho Favorita, pocitam, ze tak rok nemytyho.
Asi budu desna socka, ne? A nemyta a smrdim 😄
...a na porade mi pak ten typek, co me po ceste x-krat problikal a predjizdel v neprehledne zatacce ve svym "faru", dela kafe >😁
uf no nastesti znam par vyjimek, a nechtel bych videt rovnitko auto-kniha u nekterych majitelu apostola, tam bych si tipl ze ani k tomu bobsovi nedosli a skoncili u obrazkovych casopisu😊
Tvé shrnutí je excelntní. S výše uvedenými názory GTI nezbývá než souhlasit a přiznat si to, co si jen málokdo rád přiznává.
Mě celkem mile překvapila Kia, nárust 80% je super.Myslím že příští rok touto dobou by mohla ít jetě tak o 100-200 voz vyšší prodeje. Však taky reálná mez tvale udržitelné prodejnosti je odhadovaná na 10000 aut za rok, což si myslím že není nadsazené. Holt už to není jen cena, ale také spolehlivost a skvělá nabídka, viz nejlepší amosferická 1,4 na světě (názor mnoha desítek recenzentů v Evropě). Pochpitelně to vše platí s vyjímkou Kie Carnival bohužel😒(((.
Lehce nesouhlasím.
Jistě, kdybychom se všichni měli jak arabští šejci, tak to tu bude samá dlouhá limuzína. Není tomu tak, protože
1) ty peníze lidé nemají (většinou)
2) někteří - zdůrazňuji někteří, ale ne málo - mají jiné priority a svoje prostředky nevrazí do prémiového auta - třebas je dají jinam, nebo je uloží na později, i když by ho do toho auta vrazit mohli. A místo toho jezdí Fabií.
Jistě, kdybychom se všichni měli jak arabští šejci, tak to tu bude samá dlouhá limuzína. Není tomu tak, protože
1) ty peníze lidé nemají (většinou)
2) někteří - zdůrazňuji někteří, ale ne málo - mají jiné priority a svoje prostředky nevrazí do prémiového auta - třebas je dají jinam, nebo je uloží na později, i když by ho do toho auta vrazit mohli. A místo toho jezdí Fabií.
Také jsi mě panem Ikeou pobavil. Čekal jsem, kdo sem s ním vtáhne 😄 Mimochodem, ty máš něco proti patnáctiletému Volvu? Nedávno jsem viděl jedno třicetileté v Praze a šel jsem do kolen. Asi jsi zatím ne moc dobře pochopil tu větu - jsi než to, co tvůj vůz.
tak naplanovany... to jedno mam uz rok a brzo se bude loucit... GP je celkem dostupny tak myslim ze treba do roka bych ho mit moh... no a brera nebo cokoli jinyho... to chci jako dalsi auto az budu moct financne volnejc dychat... snad to bude brzo
Teď jsem dočet Tvý příspěvky a něco na nich je... 😉 Ale ještě Ti řeknu, že existujou případy jako já. Mám prachy na lepší, chtěl bych lepší, ale manželka je totální nefanda aut a příjde jí DOST zbytečný ty prachy investovat do "pořádnýho" auta... 😲 Ale dal jsem si závazek, že ji musím na podzim přesvědčit na lepší....
ty mě vždy pobavíš. O Češích obecně platí, že si kupují dražší auta než na jaká mají. Ne každý si potřebuji honit ego v autě. někde bylo zveřejněno že majitel IKEA jezdí v 15 let starém Volvu, je možné že nemá na nové. Nebo si jen nemusí nic dokazovat. Pro někoho je středobod vesmiru jeho auto a někdo rád vdolky.
PS: mám novou střední třídu VW koncern free) abys mě tady nenařkl z lowendu.
PS: mám novou střední třídu VW koncern free) abys mě tady nenařkl z lowendu.
Vím to moc dobře. Díky osudu jsem vyrůstal v přebytku, ale pak jsem byl rád, že jsem nemohl vůbec dýchat. Ale díky bohu dneska už mám kyslíku více než dost. Ale jsem za tuhle zkušenost rád, dala mi nadhled a pokoru.
Až odmaturuješ a budeš si vydělávat, tak to začně platit. Zatím se na "život" připravuješ (což je fajn). Také je fajn, že máš naplánovaná tři auta po sobě >😁 😉 s tím jsem se zatím nesetkal.
Tak abychom to snad nějak shrnuli. Tak především, hodláš-li pořídit vůz, měj na paměti legendární autoaxiom - Jsi než to, co tvá kára. Dál nezapomínej, že auto o tobě do světa vykřičí více, než bys byl ochoten připustit i ve velmi uvolněné chvíli. Kupuj vždy menší a nadupaný model, než-li větší v základu. Drobnosti, extras totiž dělají jízdu zábavnou, radostnou. Pokud ovšem bereš něco z miniaut, do tříkolky nechoď tam tohle neplatí. Kup jen to, co si můžeš zítra koupit znovu. A nikdy si do výběru auta nenech od nikoho kecat. Pokud sám sebe nedokážeš do roka přesvědčit, žes koupil dobře, prodej to a na ztráty nehleď. A pamatuj - nic tě nikdy v životě nebude stát více, než tvé auto. Tak vybírej důkladně. Holku vyměníš rychle, u auta to tak snadno nejde.
Jo, a nezapomeň - to nejlepší tvé auto, je vždycky až to příští... 😉
Jo, a nezapomeň - to nejlepší tvé auto, je vždycky až to příští... 😉
A čo to vypovedá o tebe GTI, keď nejazdíš ani v posr. jazdenke zo svojho milovaného koncernu ??? >😁 >😁 >😁 >😁
A co je splasklá a co naditá peněženka? 😄
To co pro někoho může být životní samozřejmost, pro tebe může být jako ze sna. A kdybys s ním chtěl držet krok vykrvácíš. Z rostoucím kontem můžeš jen volněji dýchat. Nic víc, nic míň
To co pro někoho může být životní samozřejmost, pro tebe může být jako ze sna. A kdybys s ním chtěl držet krok vykrvácíš. Z rostoucím kontem můžeš jen volněji dýchat. Nic víc, nic míň
JA VIM... ale proc sem pletete picanto? dyt to by si autar nekoupil... a kdyby jo tak s nim muze byt stastnejsi nez treba s M3. nerikam ze bych ji nechtel ale nak nad tim nepremejslim.az dostuduju tak se tepv uvidi co si muzu dovolit.
me by to ale zajimalo pac ste rekli ze ridic picanta touzi po bmw treba ale kdyz myslim T613 rekne ze ridic BMW muze touzi treba po Bentley a vy reknete ze je to blbost tak by me prave zajimalo kdy zacina a konci TO kdy ma clovek lepsi auto....
me by to ale zajimalo pac ste rekli ze ridic picanta touzi po bmw treba ale kdyz myslim T613 rekne ze ridic BMW muze touzi treba po Bentley a vy reknete ze je to blbost tak by me prave zajimalo kdy zacina a konci TO kdy ma clovek lepsi auto....
Tatro... sakra. ve výběru je člověk limitován jen peněženkou. Buďto je splasklá nebo naditá. To mezi tím, to je mainstream 😄
Neklesá? [odkaz]
Samozřejmě, že společnost bohatne, ale ne tak razantně. Vývoj technologií něco stojí a firmy těch vozů prostě musí prodat více než kdy jindy. Musí a také jdou s cenou dolů, respektive otvírají nové segmenty. Například proč bych si měl kupovat Passat, když za stejnou cenu můžu mít "1"? Image má lepší a velikost nepotřebuji, tak proč váhat. Takže pravdu máme oba Dináre 😉
Samozřejmě, že společnost bohatne, ale ne tak razantně. Vývoj technologií něco stojí a firmy těch vozů prostě musí prodat více než kdy jindy. Musí a také jdou s cenou dolů, respektive otvírají nové segmenty. Například proč bych si měl kupovat Passat, když za stejnou cenu můžu mít "1"? Image má lepší a velikost nepotřebuji, tak proč váhat. Takže pravdu máme oba Dináre 😉
To s premiovkami je nesmysl, prodeje jim rostou, protože společnost bohatne. Přesah do nižších segmentů určitě přináší část zvýšení prodejů, ale stačí se podívat na čísla prodejů třeba BMW 3 v této a dvou předchozích generacích, ten nárůst prodejů je v řádech desítek procent. Jako třešnička, třeba první M se prodalo kolem 18tis. ks, druhé už pár desítek, a té současné se plánuje, jestli se nepletu, přes 80 tis. A cena rozhodně s generacemi neklesá. 😉
Pokrytectví je tvrdit, že člověk v tom Picantu nemůže být spokojen. Může. Za předpokladu, že nikdy nepozná nic lepšího. Stejně tak bude nespokojen majitel trojky, po svezení ve vyšší řadě. Něco jako absolutní spokojenost neexistuje
Takové týpky znám moc dobře. Tedy jednoho. Manželka sedlá ML, dcera "3" cabrio, on má otřískaného Samuraie. Ale na služebky jezdí v S500. Bere ho jako pracovní náčiní.
ale... je mi 21, ted maturuju, mam vymazleny Punto, nejspis si pak koupim GP a po nem chci Breru... snad budou finance, ale o to ted nejde....
co s tim ma ale spolecnyho to cim sem a co sem? tim preci jen prezentuju svuj vkus k autum, ale nikdo nemuze vedet co ctu, jak se oblikam, jak vypada moje mlada a tak...
co s tim ma ale spolecnyho to cim sem a co sem? tim preci jen prezentuju svuj vkus k autum, ale nikdo nemuze vedet co ctu, jak se oblikam, jak vypada moje mlada a tak...
Spíše ty sníš.. Průměrný zákazník nerozlišuje mezi lowendem, main, prémií a exkluziv. Jediné co jej zajímá, krom TTD které od auta chce, je image, cena a jeho vkus. Jediný kdo nakupuje automobily mimovolně jsou lidé, kteří již nakupují nejvyšší třídu prémií a exkluzivní automobily. Ostatním skupinám se pouze dýchá lépe nebo hůře. Prémiovým značkám nerostou prodeje z důvodu, že zákazníci bohatnou, ale především z důvodu, že tyto značky zasahují do segmentů, na které by sis před dvaceti lety neodvážil ani pomyslet.
V dnešní době je člověk ve výběru auta limitován pouze svým vkusem. I řidič mající jen na picanto sežene báwo za babku. A že to není plnohodnotné? Věř mi, každému je to ukradené a nikdo se mu smát nebude.
V dnešní době je člověk ve výběru auta limitován pouze svým vkusem. I řidič mající jen na picanto sežene báwo za babku. A že to není plnohodnotné? Věř mi, každému je to ukradené a nikdo se mu smát nebude.
Ty mi odpovídáš, jako bych tvrdil, že nejlíp je jít lovit mravence kulovnicí. To, co píšeš, se podstaty probírané věci vůbec netýká.
Zapomínáš na ty, co opravdu v tom Pikantu jsou velmi spokojení i když by mohli mít něco víc, osobně mám k dispozici 3 vozy Yarise,Passata, Transportera a za sebe ti můžu říct,že pro mě neexistuje jiná volba když jedu do centra než vzít si toho Yarise, tudíž např. pro toho kdo 99% času jezdí po městě ta věta "já jsem spokojený ve svém Picantu" může platit aniž by šlo o pokrytectví.
To má být reakce dospělého člověka? Tady jsme na serveru autonadšenců, sem nechodí lidé, kteří chápou auto jako věc, sice pro život nezbytnou, stejně jako třeba dům, ale která je zajímá max. jako dopravní prostředek, či jen z pohledu vyjádření poměru hodnoty vs. užitek. Zkusím to na příkladu, jezdím docela rád na kole a majíc děti i poměrně často, ale nejsem blázen do cyklistiky, kola jako stroje mě nijak extra neoslovují. Je mi celkem jedno, že mé kolo stálo oproti špičkovému pakatel, ale to také znamená, že nepolezu na server cyklonadšenců a nezačnu jim vysvětlovat, že ty jejich biky za 100 klacků jsou mi k smíchu, mě stejnou službu udělá kolo za deset. Takže pokud na Auto.cz v diskusích o autech, bude nějaký jouda, který o sobě tvrdí, že má rád auta, argumentovat spokojeností s picantem, na co M3ku, že, pak nemůže být než za pokrytce. Ten příklad ale ukazuje jen část problému, směrem k zaujetí věcí, nedotýká se jiných podstatných věcí spojených s vlastnictvím auta, jako je vyjádření společenského statutu, image atd.
Bavíme se o autech? >😁 Jasně... hledáš extrémy. No ty jsou všude. Ještě mi tu schází majitel Ikei...
Mimochodem, tys týpek co chce a nemůže, může ale nechce nebo nechce a nemůže? >😁
Mimochodem, tys týpek co chce a nemůže, může ale nechce nebo nechce a nemůže? >😁
Já tě chápu 😄 vedle toho bys měl vědět, že na silnici je to dokonale rozkastováno. Auto, to je současný společenský symbol. Demonstruješ tím svůj vkus, své milieu, svůj statut, řekněme, i svou filosofii, prostě jak píši - jsi než to, co tvé auto. Můžeš proti tomu protestovat, ale tak to prostě je, nic s tím nenaděláš. Dej si příklad - například obrezlá stopět. Myslíš že o tobě nevypovídá? Nebo Yaris, nebo Golf, nebo pětkové emko? Vypovídá to o tobě tak, jako tvé oblečení, tvé hodinky, tvé zamilované desky, knihy, filmy. To vše přece o člověku vypovídá. Je to tsková mozaika. Například ta vytuněná obrezlá stopět... no to je v kontextu ke knihám.... malý bobeš 😄 kapiš?
A pokus se současně pochopit, že mezi velkým člověkem a velikostí auta není nutně přímá úměra... No, teď jsem tě naložil 😉
P.S. Závist, ten motor primitivních skřetů, to nechejme dnes stranou. To je téma samo pro sebe.
A pokus se současně pochopit, že mezi velkým člověkem a velikostí auta není nutně přímá úměra... No, teď jsem tě naložil 😉
P.S. Závist, ten motor primitivních skřetů, to nechejme dnes stranou. To je téma samo pro sebe.
to je pravda... znam teda asi jen dva lidi co muzou a nepotrebuji, ale i tak jich bude asi vic....
hele a co to ma spolecnyho s autarstvim? co to ma spolecnyho s radosti ridit, s radosti starani se o sve auto, atd.?
co to ma spolecnyho s celkovym zajmem o auta?
vetsina autaru ma to na co ma, to je pravda, ale i tak sou schopny si udelat zivot spokojeny a tak. a pokud je nekdo zavistivej a vadi mu ze nekdo ma lepsi auto - jeho problem. pro me za me muze byt i stastny autar ve 105.
co to ma spolecnyho s celkovym zajmem o auta?
vetsina autaru ma to na co ma, to je pravda, ale i tak sou schopny si udelat zivot spokojeny a tak. a pokud je nekdo zavistivej a vadi mu ze nekdo ma lepsi auto - jeho problem. pro me za me muze byt i stastny autar ve 105.
To by znamenalo ze cca 75% majitelu aut by bylo nespokojenejch protoze nemaj auto, ktere spada do vyssi tridy, luxusni tridy? A u jakyho auta zacina oficialni spokojenost majitele?
Chyba, velká chyba, plynoucí z teoretizování. Rolls a spol, to je kusová exkluzivní výroba. Okraj trhu. Low, main a prémie, to jsou těžiště nákupů. Vždyť kolik potkáváš bavoráků... mraky, a picantů? Také mraky...
Ta koupě, sakra, Tatro, žijež, nebo sníš? Opravdu kladeš motivační rovnítko mezi picanta a bavoráka? To snad ne? Víš co je to za oběť si koupit auto za dvěstě. Tihle lidé zpravidla utratí mnohaleté úspory. To ti v bavorácích, ti je kupují mimovolně... A v tom je ten rozdíl. Jedni musí, druzí chtějí...
Ta koupě, sakra, Tatro, žijež, nebo sníš? Opravdu kladeš motivační rovnítko mezi picanta a bavoráka? To snad ne? Víš co je to za oběť si koupit auto za dvěstě. Tihle lidé zpravidla utratí mnohaleté úspory. To ti v bavorácích, ti je kupují mimovolně... A v tom je ten rozdíl. Jedni musí, druzí chtějí...
A ten kdo má Rollse bych chtěl vlastní raketoplán atd., tohle přece není smyslem GTIho příspěvku. Jde o to lhaní si do kapsy, ve smyslu, každý ať si koupí co chce, já jsem spokojený ve svém Picantu. To je, když ne lež, minimálně pokrytectví, každý chce pro sebe to lepší, ostatně tato motivace je motorem fungování celé společnosti, ale ne každý si to může dovolit, je jedno jestli to v případě aut uvedeš na příkladu picanta vs. BMW nebo foxu a Rollse, jde o podstatu. 😉
Špatně to chápeš... zde přece nejde o nějaký stud. Jde jen o to, uvědomit si své patro. Zajímavé je, že proti těmto větám neprotestují ti v těch prémiích ale vždy se najde někdo kdo má vnitřní potřebu vysvětlovat prož že právě v prémii nejezdí... jak příznačné.
Vedle toho, je potřeba umět milovat každé auto. ale to těm v picantech nevysvětlíš ani za celej den...
Vedle toho, je potřeba umět milovat každé auto. ale to těm v picantech nevysvětlíš ani za celej den...
Dneska mám opravující náladu 😉
O zákaznících Picant platí stejná úměra jako pro řidiče BMW. Oba dva si tento vůz koupili, protože jej chtějí. Za oněch 200tis. A více je poměrně slušný výběr aut. Takže ano je omezen cenou, ale nikoliv výběrem. Ale konec konců řidič BMW by taky chtěl Bentley nebo Rolls. tudíž rovněž v něm jezdí protože musí 😉
O zákaznících Picant platí stejná úměra jako pro řidiče BMW. Oba dva si tento vůz koupili, protože jej chtějí. Za oněch 200tis. A více je poměrně slušný výběr aut. Takže ano je omezen cenou, ale nikoliv výběrem. Ale konec konců řidič BMW by taky chtěl Bentley nebo Rolls. tudíž rovněž v něm jezdí protože musí 😉
v přítmí lowendu?! 8-s njn, co nadelam.... asi jsem se zapoměl ve svym autě stydět. neboj, napravim to...
nemyslim si ze kazdej resi tolik auta aby si pripadal v picantu jako v pritmi... a ten kdo to resi si za cenu 200000,- muze koupit treba bazarovy mondeo....
nemyslim si ze kazdej resi tolik auta aby si pripadal v picantu jako v pritmi... a ten kdo to resi si za cenu 200000,- muze koupit treba bazarovy mondeo....
Jen bych tě lehce doplnil. Každý jezdí jen v tom na co má. Ostatně má předsilvestrovská věta, totiž - "Jsi než to, co tvé auto" platí dokonale a napříč kontinenty. Takže abych to vrátil. Někdo koupí Picanta, někdo šestku od BMW. S tím souhlasím. Je ovšem si potřeba uvědomit jeden podstatný rozměr této skutečnosti. Totiž ti, co jezdí v těch "picantech" ti v nich jezdí proto, že musí. No a ti v těch Bavorácích proto, že v nich jezdit chtějí 😄 Jen jemný rozdíl v náhledu, ovšem s nebetýčným významem. A pak... každý, kdo jede lowend by dal mnoho za to, aby jezdil prémii. Neznám ani jednoho z prémiových diamantových jezdců, kteří by svůj prémiový svět rádi vyměnili za svět v přítmí lowendu... No... i o tom je život 😉
Tady se musím GTiho zastat,já osobně se nad jeho příspěvky skoro vždy zasměju a zvlášť po reakcích,které dokáže vyvolat. Beru ho s nadhledem a je to veselejší než na něj reagovat ve smyslu vem si prášky a podobně. Já osobně jsem v otázce aut "nadstranický". Che si někdo za své peníze koupit Škodovku,prosím je to jeho věc,chce BMW,Renault,Toyotu,Kiu,Jaguar,Volvo prosím každý z nás si vybírá podle sebe a můžeme být jenom rádi,kolik aut máme na výběr.
Jinak abych neutekl od tématu,neřekl bych,že se objevilo nějaké výrazné překvapení a docela mě pobavily ty procentní nárusty typu Maserati 500%,vypadá to tam vtipně 😉
Jinak abych neutekl od tématu,neřekl bych,že se objevilo nějaké výrazné překvapení a docela mě pobavily ty procentní nárusty typu Maserati 500%,vypadá to tam vtipně 😉
Myslím, že určití jedinci mají vysloveně potřebu tlačit druhým svůj názor a vlastně jim na nějakých preferencích druhých lidí nesejde, vidí jen ty své a ty jsou samozřejmě nejlepší. Potom tyto tlačí všemi dostpunými způsoby druhým.. To bude asi ta správná odpověď na to, proč se lidi hádají kvůli autům. Jen teď čekám, kdy se tu GTI objeví se svým "das Auto" a ostatní nestojí za nic 😄
Jinak pochvala redakci, tohle jsou vděčné údaje.. :yes:
Jinak pochvala redakci, tohle jsou vděčné údaje.. :yes:
jj, presne tak. Hlavne je dobre, ze kazdy clovek chce neco trochu jinyho. Dyt by byla i skoda kdyby po svete jezdily treba jen auta VW Group nebo Ford ci Fiat. Ruznorodost je krasna vec. Pritom se to tu vetsinou zhada prave kuli vyse jmenovanym znackam. Vazim si vsech lidi, kteri maji radi auta o to svoje se staraji a jsou tolerantni i k tem kteri zrovna nemaji auto, ktere je oficialne "lepsi"... protoze pro majitele je vzdycky lepsi to Jeho 😄
za poslední větu :yes: Nevím,proč se tu lidi hádají kvůli autům,já mám asi pořád ten naivní pocit,že si každý kupuje auto podle svých možností a preferencí
Takže s jistotou vím, že existují i lidé, kteří by raději jezdili v menším a méně prestižním autě...