Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

8 komentářů

Restart ŘJ bych tak neprožíval, určitě ne kvůli výměně oleje nebo filtru. Se zaneseným filtrem si bez problémů poradí, ale provozem se mohou měnit vystupní hodnoty různých čidel, např MAF, škrtíci klapka, ... ŘJ se tomu průběžně přizpůsobuje, ale když ji resetujete, už to nemusí znovu zvládnout. Pak teprve začnou problémy. Takže reset ŘJ se hodí udělat např po čištění MAFu, ale po výměně oleje nebo filtru to může být spíš ke škodě, než k užitku.

Jinak ŘJ se resetuje odpojením akumulátoru.
Jozef0351
A ako sa dá ta RJ reštartovať? Myslím že v servise mi nič také nerobia.
Restartem se nastaví řídící jednotka na původní přednastavené tovární hodnoty, např. silně zanesený vzduchový filtr víc brzdí proudění vzduchu do sání než nový filtr, odchází zapalovací svíčka a řídící jednotka tyto hodnoty vyhodnocuje a koriguje pro správnou funci motoru. Při novém filtru a svíčkách pojede motor na ty zkorigované hodnoty, restartem se to vymaže a pokud je vše v pořádku tak by měl motor šlapat na přednastavené hodnoty.
preco je potrebne po vymene vzduchoveho filtru a sviecok resetnut RJ? a co by sa stalo keby sa to neurobilo?
Ahoj, já osobně bych to do fordu nedával, měnil jsem si to sám.

Olej polosynt. Valvoline + olej. filtr do 1.000,-Kč a vzduchový filtr asi 400,-

Pokud ti budou dávat plnou syntetiku tak s tím opatrně, já jsem to udělal a po 5 tis. km se mi zanesl motor karbonem a stálo mně to dost peněz auto zprovoznit. Nebo se tam poptej za kolik ti to vymění a pak uvidíš. Ale jak říkám nic to není.
pavel> Pavle moc dekuji, utvrdil jsi me v presvedceni zajet do Fordu. Jen doufam, ze tam vse co jsi popsal i udelaji. Olej bych tam dal normalne Ford, ten co tam patri. Muzu jej ziskat od znameho za dobrou cenu. Ale asi se na to vykaslu a hodim to do Fordu.
Ahoj, při výměně oleje není třeba nic nastavovat ani resetovat, je to v pohodě. Vyresetovat by se měla řídící jednotka při výměně vzduchového filtru a při výměně svíček. Při resetu se ti ovšem zablokuje rádio(musíš znát kód), musíš znova nastavit ovládání všech oken a to nejdůležitější - po nastartování: minimálně 3 min na volnoběh,po zahřátí motoru na provozní teplotu 2 minuty v otáčkách 1200ot/min a potom projet 8 km nejlépe po městě. Jaký olej tam chceš dát? Pokud nemáš jistotu na 100%, že tam byla plná syntetika, tak dej polo.
Ahoj, mam Mondeo, r. v. 2001 (MK III, 1,8 benzin). Chci si vymenit olej + filtry (olejovy a vzduchovy). Nevite nekdo zda-li je potreba po vymene oleje prenastavit ridici jednotku? Neco jako reset ujete vzdalenosti na vymeneny olej? Nebo je to v pohode, normalne jej vymenim a nic nastavovat nemusim, podobne jako na starsich fordech. Diky moc.