Novinky
0
že by Lexus ?? :-!
Člověka napadá, že snad vyrábět auta která mají konkurovat vizuálnímu světu mistra Bangleho ani nejde. A kupodivu, ono to jde. Mercedes v tomto kontextu předvedl modelem C-klasse celému světu, že to prostě jde. Ano, Céčko je dnes nejkrásnějším sedanem střední třídy. Možná ještě o řád těžší je se vymezit vůči BMW 5. Vymezovat se bude samozřejmě Mercedes. Odtušuji, že úspěšně.
Jo, v tomto kontextu mám trochu strach ze "zmírnění" Bangleho linek na nové pětce, to auto zraje a je čím dál hezčí, přečká se ctí i srovnání s novinkami jako je FX. Zajímavé je, že při podobných srovnáních se o současném éčku vždy mluví jako o odcházejícím a starém modelu, což má být omluva pro už mírně neaktuální design, ale je třeba si uvědomit, že pětka přišla jen o rok později, přesto dělá dojem mnohem mladšího auta, prostě Bangle nám předvedl co je to vizionář v praxi. Jinak, nové éčko jako mix stylu eska a ostře řezaného céčka bude dokonalé, žádný nabušený řízek ve stylu pětky, ale elegán s dvoudenním strništěm, myslím, že mu to bude slušet a přesně zapadat do současné mercedesí image. 😉
😄 Souhlas. A Pětka, to je fakt klenot.
No 5-ka sa fakt podarila. Ale to Vam nevadia preslapy, ze 3er sedan je otrasne skaredy, hoci je este mladsi ako 5er?. A 7er je tiez hodne nepodareny, pred F/L zadok uplne tragicky, pod F/L sa to da, ale oproti S-ku a hlavne LS-ku vyzera nemozne. Takze Banglemu sa az tak nedarilo, sedany ma uspesnost 1/3, co je teda nic moc :no:
U petky totiz doslo k necemu nestandartnimu. Byla natolik extravagantni, ze verejnosti dlouho trvalo, nez si na ni zvykla a pote jiz tvary vnimala a vnima trochu jinak. BMW5 nebylo a neni urcite klasicky krasne auto, ale ve srovnani s konzervativni eleganci vypada stale aktualne a naopak "Ecko", stejne jako A6 jiz lehce omsele. V interieru je tento fakt jeste vyraznejsi...
Přesně tak, a pod tím co nazýváš něčím nestandardním se skrývá ono Bangleho vizionářství, on prostě věděl, že když to takhle nakreslí, bude se nám to za pár let líbit. I výsledný efekt je přesně takový, jak píšeš, konzervativní elegance ze stejné doby, byť skvěle zvládnutá, vypadá dnes vedle pětky staře. A navíc, infiltrace Bangleho stylu do obecného chápání moderního automobilového designu už je zcela zjevná, dnes je kombinace konvexních a konkávních linek k vidění na modelech jiných značek a třeba řešení tvaru světel (orlí oči) otevřelo cestu kladnému přijetí mnohotvárnosti světlometů nebo variacím jejich optiky. Teď je to pořád ještě brzo, ale E60 bude v budoucnu považována za velmi průlomový model, to co se, pro přílišnou neotesanost nepovedlo u sedmičky E65, bylo u pětky dotaženo v jedinečný příklad plně funkčního a přitom futuristického designu. 😉
Ale vis sam, ze fungovat to muze akorat s kombinaci urcitych proporci. Rada 6 zustane oproti SL vzdy tou osklivejsi, obtloustlou konkurentkou. To, co se povedlo u "petky" nevyslo ani u rady 7, ta je sice pusobiva, ale ne kladne a rada 3 zustala kdesi napul. Ve verzi kombi je porad hezka, ale nevyrazna a sedan pokulhava za tridou C. V obou pripadech nesrovnavam A4, nebot do segmentu neprinesla krome nenasilne libivosti zhola nic a dopadne stejne jako A6...i po letech hezka, ale nevyrazna...
Tak já zase považuju novou A4 za skvost v prémiové střední třídě. Audi nedělá auta výrazná, která vyvolají spoustu diskuzí o jejich designu, Audi dělá auta, která jsou jednoduchá, líbivá, elegantní a zároveń dynamická. A hlavně nadčasová! Pro mě je A4 nejhezčí prémiový sedan střední třídy. Ale samozřejmě respektuju tvůj názor, je to prostě o vkusu, každý ho má jiný. 😉
Jo, vypadá hezky, ale pro mě i nadále zůstává nejhezćím autem vyšší střední třídy Audi A6. Už má pár let za sebou, ale pořád mi přijde neokoukaná a atraktivní, i když ji pravidelně vídám na silnici. To je důkaz nadčasovosti designů Audi. Doufám, že tím chystaným faceliftem tento design nijak nepokazí, ale naopak ještě víc zatraktivní. Ale i současná generace E-klasse je zajímavá. BMW 5 mě až tak moc neoslovuje.
No keby som si mal vybrať auto tejto kategórie asi by som zobral MB E , len ma zaráža , koľko ľudí v poslednom čase na Mercedesi nadávajú . Neviem či to je pravda alebo nie čo sa o nich vraví ,( že vraj sú to nespoľahlivé auta a pod. ) viem že napr. Vito sa im nejako nedarí , čo je smutne lebo je to krásna dodávka či aktuálny model alebo predchádzajúci ale napr. u tohto modelu ma zarazila pomerne dosť rozsiahla korózia u 2 ročného auta !!!! čo je priam hanba tohto výrobcu ale čo ostatne modely ako sú na tom ?