Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

11207 komentářů

fidoford

jseš z prahy?

zajímalo by mě podívat se na spojku u cosiho

napiš mi kdyžtak na cosworth@seznam.cz

ukažu ti svýho cosika
Fidofor😜Tak se mi vcera podarilo vypreparovat tu klimu. Hadice sli nakonec rozebrat, aniz bych je musel nejak destruovat. Dneska se kouknu, jak na ten kastlik pro vyparnik. Zadne bodove svary jsem tam vcera po zbezne prohlidce nevidel. Vypadalo to jako kdyby to bylo v jednom kuse s tou prepazkou motoru. ale uz bylo pozde a moc jsem na to uz nevidel. Jeste by me zajimalo nekolik veci: 1.) Odkud si to rezal a varil? Ze strany palubky, nebo z motoru? 2.) Ty o-krouzky na ty hadice si sehnal kde? Nebo sis to nechal pretesnit az pri naplneni? 3.) Neposlal by si mi el. zapojeni ty klimy? (vcetne tech ventilatoru) Diky. Poreferuju, jak to pokracuje.
Sorry za ty hadice.😄
1)řezáno a vařeno ze strany palubky

2)Ford,objednával jsem je,přišli cca za 3 dny.Měnil jsem je rovnou při montáži.Nemá cenu ušetřit stovku za kroužky a za měsíc klimu plnit znovu.3)to nejhorší.Nemám scaner,otázka jak by to vůbec pak vypadalo.Klidně Ti jí okopíruji,ale musíš si pro ní dojet.Odkud jsi?Jestli Praha tak není problém.Já jsem Praze 5.Tel 606840783,zítra jsem doma(pracuji na něčem doma)tak ti to můžu kousek přiblížit.Ozvi se,dohodnem se.
Fido: diky, ja se Ti ozvu.
Není tady nějaký nadšenec, který by chtěl dělat palubní počítač (měřič okamžité spotřeby) na 1,8 TD?
A co by to obnášelo? Máš nějakej návod či schéma? Na kolik by to vyšlo? Možná bych do toho šel, ale teď jezdím do 6L/100km, takže by to bylo jen pro parádu. I když musím připustit, že u Oktávky TDI se mi to docela líbilo a dalo se podle toho i slušně ušetřit. No, slušně, okolo 1 litru na 100km.
Tiež som nad tým rozmýšľal.A že vraj Wartburgy mali nejaké prietokové merače a využiť tie.Len ja neviem, ale asi by to bolo treba dať nejak tak, aby to nemeralo aj spätný prepad nafty a hlavne som to ešte nevidel a neviem, čo by tam trebalo za vyhodnocovaciu elektroniku.Potom by nebol problém nejakým optočlenom merať ubehnutú vzdilenosť a merať aj priemer----------vymýšľame blboviny, roboty ako na kostole a výsledok????
Má na to plánek ze staršího Amatérského rádia. Počátkem 90. let to byl ještě celkem luxus. Elektro by celkem šlo, ale ty čidla a cejchování to je horší. Spíš jestli by nešlo předělat továrně dělaný počítač pro felicie, co se prodává za cca 2 tis. Kč. Ten přepad nafty asi bude oříšek. To by zase chtělo nějaké odečítání. Jinak jsem tím myslel palubní pc na okamžitou spotřebu l/100 km. Ne nějaký obyčejný ekonometr - průtokoměr.
Lidicky, nevite nekdo nahodou kde by se dalo zjistit co je to prresne za zarovicku ktera osvetluje popelnik? Ja ji vyndal protoze byla praskla a uz jsem ji stihnul stratit a ja netusim co to mam mit za hodnoty? Je to takovej malej prcek se vsim vsudy ma sotva 1cm. Taky by me zajimalo jestli jste nekdo nesundavali vicko od nadrze, pac me zaboha nejde dolu. Jakej je spravej postup ? A posledni otazecka ... cim strikate plasty ? Chci si dat do laku bocni zrcatka, ale bojim se aby se to neloupalo tak nevim co na to pouzit... dik
Tak tuším,že ta žárovka má 12V 1,2W bezpaticová.

Když jsem stříkal plastové věci(palubku,nárazník)tak jsem to celé zbrousil pod vodou smirkovým papírem 400.Musí to být matné.Zatím bez závad.Co je hnus,když se to loupe(stříkané nárazníky u favoritů a 120).Tu palubku jsem vzal základovkou ve spreji(na plasty to snad taky bylo)a pak barvou.
Chtel bych si ho udelat .. delal jste ho nekdo. Ja si ho tenkrat vyrabel na skodarnu ale tady to bude asi krapek slozitejsi co myslite? Nejaky rady a tipy by nebyli ?? dik
Na orig. rádio r.v.89 (s joystickem) bych potřeboval sehnat ty dva otočné knoflíky, na hlasitost a basy/výšky. Nemáte někdo nějaký vrak ze kterého by se daly sundat? Klidně za malý peníz (max 200) koupím ten vrak celý, i nefunkční.
Čeká mě STK a emise a mám propálený střední díl výfuku. Zatím jsem nesehnal jiný za rozumný peníz. Jde to nejak zacpat a zamaskovat, aby to vydrželo přes tu prohlídku? Nebo pokud někdo máte ten střední díl na 2.0i OHC a jste z Moravskoslezkého kraje, tak bych udělal obchod.
tlumič vyhodit a nahradit krásnou rovnou trubkou
No to je pekne, ale co pak na tech emisich. Zname tam nemam.....
2Fido> dik za tu zarovku, ale docela me zajima to lakovany tech plastu. Chystam se prelakovat stredni mustek (ten s loketni operkou) bud na sedou (puvodni) nebo na cernou matnou (libi se mi vice). Muzes mi poradit jak postupovat? Myslis ze je tam ta zakladovak nutna, a to brouseni smirglem taky ? taky se mi zacina loupat (malinko) nalakovany naraznik a chystam se to opravovat. Je to jenom tak 3x3cm tak nevim.

Jeste pripomenu .. poradte jak sundat vicko od nadrze. Dik Pocket
Broušení toho plastu podle mě určitě.Ty plasty mají povrch hladký a jsou určitě povrchově něčím natřeny(proti oxidaci).Nejsem lakýrník tak nemám s lakování zkušenosti.Co jsem se bavil s lidmi,tak při lakování plastů se nejdřív lakují plničem na plasty a pak barvou.Jáosobně bych to vyndal,co nejlépe zdrsnil(na matnou barvu) stříkl základem a pak barvou tak 2-3 vrstvy.To víčko nevím,zkusím ho urvat z cosího.Natrénuju to a dám vědět.
no jo .. jenze to je takovej vselijakej divnej kus plastu. Do srazu se na to vykaslu a pak se na to muzeme mrknout tam.
Jeste jedna blbustka mi vrta hlavou. Jak je cudl prepinani ventilatoru tak mi zarovka sviti jenom kdyz je prepinac ve treti poloze. Neda se to nijak rozebrat, je to kravina, ale radsi bych tedy byl kdyby to svitilo jak ma, a nemusel po tme satrat. Nemate nekdo nazbyt jenom ten prepinac?? Dik
Rozebrat se to da, ale je to strasnej porod. Na Sirce neni moc mist, kam se dostava hur. KDyz jsem tohle cistil ja (svitilo mi to jen v poloze 0), museli jsme nakonec sundat celou tu spodni cast palubky. Je to tam vzadu nacvalky na takovejch nozickach.
Tu zarovku jsem mel tu cest taky menit. Fakt je to porod, zvlast kdyz nevis, jak je to vzadu uchyceny. Ja jsem to asi 20 minut premlouval dvema sroubovakama-na kazdou packu nahore a dole jeden. Ale to sundani ty palubky bude mozna rychlejsi😄.
Je lepsi vymenit cely ten smejd. Pokud jde jen o zarovku, ta se da vymenit v pohode bez sundavani spodku palubky tak, ze klestema obalenyma latkou vytahnes zeptredu za stred ten knoflik regulatoru. Je to zcela bez problemu. Jenze jestli to sviti jen v jedne poloze (coz byl i muj pripad), ani nova zarovka to neresi. Zoxidovanych byva vice plosek.
ne vpohode .. vyndat mi to jde docela lehce ale mam namysli demontaz primo toho cudlu jako takoveho, je to do sebe cely nalisovany tak nevim jestli to pujde procistit. Cim jsi to cistil a jak ?
Cistil jsem to tak, ze puvodni kus jsem hodil do popelnice a novy lehce vystrikal kontaktolem a nechal vyschnout. Na tom se asi nic lepsiho neda vymyslet 😄
no a nemate nekdo navic z nakyho vraku ?
mam jeden funkcni navic ....
vyborne odkud jsi? muj tel je pripadne 724060443 dik
Pocket: alespon zvedej telefony když chceš větrat a svítit 😄 muj tel je 603257000 a jsem z Prahy
modely od 87´ mají rozhodně ten pěti, šesti, nebo kolikati - teď nevím - prostě několikamálohran...volant se rovná na geometrii...když by to nešlo(spojovačka nadoraz) např. z důvodu demontáže řízení, nebo hřídele řízení, tak vývod z převodky na hřídel je tisícihran - tam se to dá nastavit(z hřídele na tyč volantu je tříhran). Ale následné přesné nastavení......geometrie
Jo jeste me napadlo, aby teda rec nestala, poradte mi prosim jak mam rozmontovat radicku. Potrebuju vymenit ten kozenej vak a nemuzu to rozmontovat. dikes
Staci povolit ten stahovaci pasek, kterym je utazenej ten vak kolem ty radicky a nemusis nic rozdelavat.
Čao hošani, sem se chtěl voptat, jak řešíte palubku. Je mi jasný, že mě do budoucna čeká nepříjemná věc, a to popraskání palubky. Nejen že to vypadá nehezky, ale přispívá to k vibracím v interiéru, kterých je už těď požehnaně 😄 Obojí je každopádně špatný. Proto se vás ptam, zda nemá někdo recept, jak tento nešvar odvrátit nebo alespoň oddálit.
no ja to resim tak ze ji pravidelne udrzuji cocpit sprejem a pres cele leto mam ze vnitr na celnim skle to alobalovy stinitko proti slunicko. Slunecni paprsky odrazi a kdyz je to ta alobalova verze tak nerpopousti ani teplo. V aute pak neni takovej hic a palubka tak netrpi. To je muj recept. Palubku mam jako novou. cao
Ještě na jednu věc sem si vzpomněl v souvislosti s tou palubkou. Jedná se o drnčení neboli přenos vibrací do interiéru. Je to hrozný namísto tichýho tupýho klepání (to aby člověk vůbec věděl, že jede po nerovnosti) randál a drnčení, jako když mi kope do auta stádo splašenejch volů, až mam chvílema pocit, že mi celá palubovka skočí do klína. Dá se do celý nějak utáhnout? (vim je to blbá otázka 😊))
to sequenz: na OHC r.v. 1989 mi tohle delala palubka taky. Jako kdybych mel 10 krabic lego v palubce. Uz me to stvalo, tak jsem to rozebral totalne, vyplnil jsem to vsude kouskami houby, kabely zalepoval izolackou, pak slozil...no bylo to lepsi, ale porad ne dokonale. zdalo se mi, ze drnci samotne pristroje, mrizky pruduchu...ted na DOHC r.v. 1990 jsem se toho ani nedotknul, a je to totalne tiche. Tak nevim. Mozna novejsi modely uz meli jinak vyresene spojeni mezi cleny palubky...Dopotucuju Ti to same, co jsem delal ja, ale necekej zazraky, Lexus to nebude.
Vida, palubka mi nedrnci (ale jiskri, uz zase to zacalo, dalkace se vsak neprobraly), zato mi velmi drnci sibr (zavreny vic), tapecirungy dveri a dvere samotne, dost hnusne si skripou - patrne o ta gumova tesneni. Ale po 13ti letech zadny div 😄
Dobrá pomůcka je montážní pěna.Za palubkou je hodně místa.....Doufám,že mě neberete vážně...
Tak jsem tu zas s nestandardnim problemem, kdysi jsem tu lomil rukama nad obcasnym jiskrenim od mist, kde se nachazi ridici jednotka, byla tam mys, jenze ani po detailni prohlidce kabelu jsem nezjistil zadne poruseni. Pojal jsem tedy podezreni na relatka v pojistokve skrini, a zda se, ze pravem.
Dnes si tak vecer jedu domu, chci zdalky bliknout dalkovyma do neprehledne krizovatky, aby ridici jedouci z vedlejsich zbystrili, jenze ouha, dalkova svetla nestviti. Zkusim je tedy zapnout, a vysledek ? Svetla zhasnou uplne. Problem se tyka obou svetel, coz vylucuje zarovky. Hledam v relatkach (ci pojistce) spravne ? Kdyby to byl spinac v pacce, urcite by fungovala alespon jedna poloha (bliknuti nebo trvale zapnuti).
Druha vec, drive mi obcas nesvitily hodiny (jejich podsviceni, pri zapnutych svetlech), nyni uz nesviti vubec. Zase mam koukat po pojistkach ?
Zhasnutí všech světel - kromě obrysových - při přepnutí na dálková....před pár lety se mi to stalo v lese před přejezdem(esíčkovým) - fakt super...........relé!!! hodiny - žárovka, nebo pojistky
Tusil jsem, ze hledam spravne 😄 Nevis, ktera pojistka patri k tem hodinam ? Zarovka je tam nova, to bylo prvni, co jsem zkousel. A promin za ten nerealizovany sraz, jsem dement.
Jeste dotaz, chovalo by se to takhle s temi dalkaci, kdyby tam to rele (napr.) uplne chybelo ? Jen teoreticka otazka.
Tak relatka jsou vymenena, i ta, ktera se toho mohla tykat jen vzdalene (parkovaci i potkavaci sveta), dokonce i packa vymenena, ale porad nic. Netusite nekdo, cim by to mohlo byt ? Jinak co se nesviticich hodin tyka, pojistky jsou vsechny OK a taktez to nic neresi.
Nicmene jsem ucinil jeden zajimavy a mily poznatek, protoze se mi elektrika v mem voze celkove nezda, vymenil jsem i rele "D", u nejz je uvedeno pouze "rizeni motoru" a jeho chod se o neco zlepsil, zejmena pri pousteni plynu (uz temer neskubne), rozjezdech a volnobehu.
Zajimalo by me ale, k cemu presne je rele "B" (pomocne rele svetel nebo koncove mlhovky), ktere jsem u vetsiny Sierr videl, nicmen v te me schazi (kontakty tam jsou, rele nikoliv).
Chce to vidět, vzít schemátka, voltmetříček, a hrát si, a hrát si...
Uvidime, do elektriky se nerad poustim. A abych zas nebyl za moto-hypochondra 😄 poznamenam jen, ze kdyz jsem auto obdrzel z Rakous, nefungovalo stahovani el. oken, nesvitila zadni svetla, taktez palubka a lampicka v interieru, dokonce prihradka spolujezdce, nefungoval zapalovac, byl spaleny motorek zadniho sterace a za mesic odesla ridici jednotka + dosud to obcas jiskri zpod palubky, takze na elektrice toho bylo (je) opravdu dost 😄
cau .. hele vis co me napadlo ... co takhle pojistkova skrin ??
Jinak s ohromnou radosti mohu oznamit ze scela stoprocentne dorazim na sraz. Napadlo me ale, pokud pojede nekdo z Prahy ze bychom mohli jet spolecne. Uz se tesim. Musim ji ale vypulirovat aby nedelala ostudu, doufam ze vse plati. Mejste se panove.
S Fidofordem uz planujeme spolecnou jizdu na sraz.
se taky rad zucastnim ....
tak co pojedeme dohromady nebo ne? Pojedu Slany > Praha > Brno
proc ne, tedy jestli tedy budu mit funkcni motor daytona: co???
to michalides: budes mit nejlepsi OHC na srazu😊
Tak kde v Praze a v kolik hodin se sejdem??
no me je to fuk .. jestli tam mame bejt mezi 9-11 tak to aby jsme tak v 7 vyrazeli z Prahy co ? Jako misto setkani bych navrhoval McDonald po vyjezdu z Prahy u dalnice na Brno. cas mezi 7-8h. Nechci se zase moc honit takze radeji driv. Tak co myslite?
Pocket😄 a vubec vsichni Prazane😄 takova kolona by nebyla spatna vec ale na to ze jsem z Prahy tak tedy fakt nevim kterej McDonald mas na mysli
Mozna se taky pridam, zatim je to vsak nejiste. Myslenka, ze bychom utvorili sympatickou kolonu sympatickych vozidel je vsak lakava 😄
no prave ... doraz, kde je to relatko ? u pojistek?? kde je to D?
Jo, u pojistek, ted Ti z hlavy nereknu kde, ale kdyz sundas z pojistkovy skrine ten dekl a podivas se do nej, najdes D-rele hned.
hm .. jasny, napadlo me ze by to mozna mohlo resit i muj problem. KOlk stoji. Kupval jsi ho ve Fordu nebo kde ?
Kupoval jsem ho na vrakaci (nejsou prachy), za 80.- U Forda stoji relatka mezi 500 - 2000 Kc. Ale budu tam za chvili volat na tu pojistkovou skrin, jsem zvedav, hadam tak dvojku minimalne.
no nevim nevim .. na Eskorta stoji nova 6000,- tak moc velky nadeje bych si nedaval. Koupit relatko na vrakaci ??? no nevim..
Psal jsem, ze nemam penize - opravdu nemam, v pondeli beru. 80.- za relatko jsem bral pouze jako e😜eriment.
Jinak s tou pojistkovou skrini to kupodivu neni takova rana - zakladni deska 770.- , plastova skrinka na ni 1150.- a vicko 650.- Fakt nevim, kdo si koupi vickou a skrinku, kdyz muze obe bez rizika pouzit z predchozi.
Jinak na tom vrakaci jsme v pripade rele na dalkace zkouseli tri kusy, je temer vyloucenou, ze by byly vsechny spatne.
hm .. to je jasny za takovej prachu bych se jim ve Fordu taky na to vykaslal. Ta zakladovka neni tak moc draha, to docela jde. Kam jezdis na vrakac, predpoklad okoli Prahy ..
Od doby co nejezdim k Radkovi z Libeznice se snazim kupovat jen novy veci... a kdyz to nejde, podle ceny - nejlevnejsi je ten v Kunraticich (zatacka u auto - brejla), ale chce to hodne vybirat, ten chlapik si s tim hlavu moc nelame, no a pak ta Libeznice.
Mimochodem jak narocny je rozebrat skrinku a vymenit desku ? Lze to udelat tak, abych nepopletl kabely ? Jestli se na aute neceho bojim, pak je to prave elekro, jak uz jsem psal niz, voltmetr je navic muj nepritel 😄
Nemas nekde adresu ty vrakarny? Kunratice moc neznam, resp. vubec, ale to rele kdyb nebylo drahe bych taky asi zkusil.
Rozebrat skříňku? 😃).......když bys vytahoval celou elektroinstalaci, tak do finále komplet všechno vytahuješ s pojistkovou skř. tou dírou na ni ven z auta.....moc vůle ty svazky na povytažení skříňky nemají....good luck
Hm, tak to je pekny. A muzu nejak teda vymenit tu desku ?
Tak na ty desce fakt nejsou skoro vule, tu bude vec (jestli je to v tom). Chci se jeste zeptat, je normalni, aby se nektera rele pri pouhem volnobehu hrala do horkeho stavu, musim rict, ze hodne horkeho ? Tyka se to zejmena toho rele vedle dalkacu, tusim ze je to bud "D" nebo "XI", uz nejsem u auto a nepamtuju se presne.
Je možné že relátko trvale sepnuté je teplé.Hřeje v něm cívka.
Adresu nevim, ale kdyz pojedes smer Kunratice, Jesenice (tj. pres ?Kacerov? porad rovne, uvidis smerovku auto-brejla 4.1 km nebo tak neco, pojedes porad rovne, skrz jeden kruhac, druhej kruhac, a za tim druhym, asi 100 m, je po prave strane auto-brejla a odbocka na takovou panelku. Po ni dalsich 100 m a doleva u takovyho zabradlicka (zatocit za nim, ne pred), ujedes dalsich 50 m a jsi tam. Tel. maji 728927390
daytona: No uvidime, predstava demontaze karburatoru a montaze strikacky me zatim docela desi ;o) porad se mi honi v hlave jestli to bude za co uchytit jestli jsou to opravdu totozne motory
to michalides : Čauky, taky jsem měl podobný problém. Potřeboval jsem sehnat motor do Scorpia (totožný Sierra) a ptal jsem se mechanika, jestli můžu brát i původně karburátorovej. Řekl že je úplně stejnej a bez problémů tam půjde. Ptal jsem se, kdyby to bylo DOHC, tak to už řekl že určitě ne! Byl by potřeba nejenom počítač z DOHC(další peníze) ale i celá eletkrika k řízení motoru a to všechno natáhnout. Práce jako na kostele. Myslim, že přestavba z karburátoru na EFi je bez problémů až na tu elektriku. Jinak bych ještě někdy chtěl Scorpíka s 1,8 a zkusit tam to EFi plácnout. Co by to asi dělalo😄)) Zatim...
1.8 do scorpia??? To auto se ani nerozjede...😊))

Jedine nejake V6...
Dohromady na sraz pojedem určitě.Domlouvat to dnes když se jede za 3 týdny je zbytečné.času dost.Pokud chce někdo svézt,mám místo(i hezké stopařky).
Napsal jsem do špatně-beru i hezké stopařky.
Co Morava? Taky bychom mohli na sraz přijet v koloně. Jedu z PV. Co sraz v PV u dálnice na Brno u letadla (OMV) v 8:00.
A co s ni ? 😄 V ni jsou pojistky, ty jsem vcera komplet vsechny zkontroloval, a relatka, ktera jsem krome tech dvou nejvetsich take komplet vymenil, a nic...
nemyslim vymenit pojistky ale zkontrolovat zoxidovanou zakladovou desku pojistkove skrinky. Od ni vetsinou zacinaji vsechny takove problemy. Ja se koukal vcera na tu svou a divim se ze elektrika jeste funguje. Existuji autoservisi ktery ti ji promery, procisti prostrika atd. asi za litr se vsim vsudy.
Budu se muset na pojistkovou almaru opravdu podivat... po puldennim jezdeni je ocividne, ze vymenou toho "D" rele auto dost ozilo, konecne si pri rozjezdech pripadam, jak jsem byl zvyklej, ne jako kdyz za sebou tahnu druhy auto. Navic mi zacal o neco presnej ukazovat otackomer (fido + daytona uz vedi) a co je nejzajimavejsi, probira se palivomer. Ne, ze by ukazoval to co ma, ale aspon tam ta rucicka hodne lita - aktualne mam v nadrzi dvanat litru a behem jezdeni neustale cestoval mezi 15 a 30 l... driv byla takove zcepenela, pohnula se jen malokdy. Fakt by me zajimalo, co s tou elektrikou muze bejt. Jinak od chvile, kdy prestaly sviti dalkace a vymenil jsem rele, prestalo jiskreni zpod palubky - zatim. Jsem z toho vseho zmaten 😄
Tak nová(jiná)karosérie na cosího je doma.Barva stříbrná,rv 92.Původní motor exot 1,8 benzín,těch moc nejezdí.Moc pěkná akorát pravé zadní dveře jsou odřené.O víkendu ji umeju a navoskuji,tak určitě nějaké škrábance vylezou.Pokud si Daytona neveme interiér,byl by na prodej(sedačky 4x,dveřní tapecírunk,palubku nedám).
Gratuluju, u Tebe bude v dobych rukou. Lozisko uz je na sklade, vyjde na 750.- Kc vc. DPH. Cekal jsem min, ale jde to.
Jinak co se tyce meho dlouhodobejsiho problemku, jako jedna s mala s kterym si uz moc nevim rady. Uz pul roku mi jde auto dost pomalu za plynem. Kdyz je studeny a chci pridat rychle plyn (rozjezdy pro hvezdy do kopce) tak auto total chcipne. Kdyz je ohratej tak to neni tak kriticky ale taky se to projevuje. V zime jsem se nemohl vubec rrozjed na poprve pri pridani plynu to zdechlo a pak uz to jelo fajn. Mozna to spolu souvisi i to ze kdyz dlouho stojim na neutral tak mi kolisaji otacku (takov houpani) mezi 500-700 otacky. Kdyz jedu a stojim na krizovatce tak mam stabilen 900. KDyz dam plnej rejt (servo) tak se to zase dusi na 400-500 otacek. nevim nevim co myslite ?
Jeste aby to bylo na 100%: da se misto 2.0i EFI OHC dat motor puvodne 2.0 OHC karbec Weber 2V ISC?

Ja si myslim ze jo, podle mne je to uplne stejny motor.
no ja si taky myslim no problemo ..
Michalides-základ motoru bude stejný.stříkačka se bude lišit sacím potrubím.Nebude problém to přehodit.
fidofor😜 ted jsem mluvil s jednim servismanem u nas na chate a ten je celkem presvedcen, ze mi mohli pri ty monatzi pohnojit strikacku / takze prehozeni motoru mozna nepomuze. Mimochodem kazdej den se to chova jinak. Dneska to napr. jelo celkem slusne az na to ze jen na plnej plyn - volnobeh bezi, pak nic..... az to za to rafne pri pedalu az na zemi co by to mohlo byt - ze by ta strikacka ?
Pohnojit strikacku??? Co tim presne myslel? Jakoze kterou cast strikacky? U meho DOHC mi delal ted hlavu valcu, byla praskla, tam musela strikacka (lepe receno sani) tez dolu, pak zpatky. Po 5000 km mi nepride ze bych mel pohnojenou strikacku, auto mi jezdi skvele.

Navic, jak jsem rikal, stejne po vymene to pujde na diagnostiku.
Daytona: k te strikacce / nevim to byla jen uvaha toho automechanika - zitra se u nej mam zastavit tak budu chytrejsi
to michalides: jinak zkus to auto vzit k nejakymu dobremu mechanikovi, mozna to fakt nebude tim motorem. Doporucuji sundat hlavu valcu, kouknout se na pisty jestli to mas potkany nebo ne. Je to den prace, a mozna nebudes muset kupovat novej motor. A jestli je potkany, uz aspon vime na cem jsme.
Daytona: i kdyby to nebylo potkany - vymenil jsem svicky cca po 5000 km a jsou jak prase a karbonu az hanba - ten motor ma nejlepsi leta za sebou (430 tisic je 430 tisic a to bez generalky) takze jestli ten tvuj motor slape tak neni co resit. a s tou diagnostikou - ted se hlasi jako OK ale nejede 😲( lepe receno jede ale jen na plnej plyn a to v Prazske kolone neni moc dobry 😲(
Michalides-napadlo mě že by možná mohl být vadný potenciometr na škrtící klapce.To by ale měla diagnostika ukázat.S tím volnoběhem-nevím co ti dělali s tím motorem.Jestli něco nedali blbě dohromady a nepřisává to falešný vzduch.Souhlasím s Dyatonou-sundal bych hlavu a mrknul bych se na písty.Pokud na nich budeš mít fotky ventilů,šel bych do nového motoru.Psal jsi,že má nalítáno 430 tis km.Docela dost.Nechal bych změřit kompresní tlaky.To je nejlepší vizitka motoru.Tím bych asi začal.
fidofor😜 Tlaky jsou dobra vec ale musis mit merak, a a abych sundaval sam hlavu - dekuji ale zatim ten motor jeste bezi 😄 musim s tim nekam jinam nebo se chce nekdo nabidnout?
Tak v sobotu jsem menil hardyspojku a zadni simerink na prevodovce. Byla to makacka... Ale naucil jsem se hodne veci: pred demontazi je treba radne oznacit polohu kardanu, u starsiho auta je to treba dat zpatky tak jak to bylo.Vyfuk musi dolu, to je jasne, pak stredni lozisko kardanu, pak se to povoli u hardyspojky a pak uz to jde dolu. Hardyspojka se musi tez oznacit, jak to bylo, hlavne jsou tam vsude 2 podlozky z kazde strany. Pozor, original Ford nova hardyspojka ma trosku jinak napisy GAF a cisla nez stara! (myslim na jinym miste). Pak jde dolu priruba prevodovky, no a pod tim je prekvapeni😊 Je to silne atypicka matka, nikdy jsme ho jeste nevideli, klic na to maji asi jenom u Fordu. Nastesti neni moc utazena, za pul hodiny jsme ho vytocili francouzakem. Pak uz jde simerink lehce vyndat sroubovakem.
to michalides: tak se Ti omlouvam, fotak jsem v patek zapomel v Praze, stejne jako telefon a zelenou kartu od auta. Jeste ze celnik byl v pohode, a pustil mne pres hranice. Nicmene v sobotu jsme probrali vymenu toho motoru. Tak zcela jiste Ti muzu rict, ze uchyceni sani je uplne stejne, motor je naprosto stejny, vyfuk je stejny. Lisi se jenom elektrika. Ale vymena motoru je slozitejsi vec, za jeden den to nemusi byt hotove, ikdyz ten novej motor uz bude pripraven na montaz. Musi se pocitat s komplikacema, ktere muzou vyskytnout, Ty mas Efinu, takze musi se po montazi na diagnostiku, jestli vse je v pohode. A co je nejhorsi, ze to do srazu nemuzeme dat do kopy, protoze ma plno prace. Takze nejdriv tak za mesic.
sedacky jsou ok. sice mne boli prave koleno, jak sedim a drzim plyn v jine poloze (je to jenom nezvyk), ale nebolej mi zada!!😊 ta bederka je dobra vec. Chce to jeste tu stredni konzoli, tapecirunky a elektricke stahovacky oken. Jo, a porad plati, ze jestli budes delat na cosine, klidne se mi ozvi!!!😊
V neděli jsem se byl podívat za Bobrem(Lubošem).Mě cosworth chytá prach v garáži dobře,jemu ale víc než skvěle.Mám nějaké fotky-jak jeho auta tak mého-tak musím koupit CD a přepálit.Smutná novina-kastle na 4x4 se liší v prostoru pod nosníkem podběhů.Je to vybrání na přední poloosy.Bude se vařit.Co nadělám.Předběžný termín(další)na vyndání motoru z cose je sobota.
Cože??? dával jsem 4x4 do obyč kastle a jedinej rozdíl byl větší tunel skrz přední kardan
nevím jak je to u normální 4x4 ale cosworth má vybrání v předních nosnících nad poloosama protože by se tam poloosa při propružení nevešla. nevím jestli je tam stejná nápravnice, ale to vybrání tam je. normální 4x4 má taky hliníkovou nápravnici?
To vybrání tam mám taky.U 2,9 V6 4x4 byla taky hliníková nápravnice.Troufá si říct,že byla stejná.
Willy-co jsi prosím tě dělal s tím tunelem?Stačilo ho vyklepnout,nebo se muselo něco vařit?Když mi napíšeš mail,pošlu Ti fotky toho vybrání pro přední poloosy.Pokud bych to nechal být bez úprav,určitě by to při větším propružení mlátilo.
Nechal jsem vyříznout kus pravé strany tunelu a navařit do té dvojkolky. jakou máš adresu?

ps: náprava by měla být u všech 4x4 stejná
takže kdybych to chtěl hodně snížit, tak smůla......jasně že nechci, není to cossi, je to allroad kombi(lepší než audi) 😃)
Taky by mě zajímalo,jestli jsou převodovky z 4x4 stejné s cosím.To se asi nikde nedočtu.Takový zadní diferenciál by asi mohl být stejný.Spojení na mě je fidoford@centrum(atlas).cz
Myslím, že jo. dík za kontakt
Willy-něco jsem ti posílal,ale nějak to blblo.Pokud to nepřijde,tak ti to zítra zopakuji.Jedeš na sraz?
Děkuji za reakce na mé dotazy. Bylo jich "tolik", že se v nich budu přehrabovat nevim jak dlouho 😊))))
Prochy,jak pokračuješ?Delší dobu jsi se neozval?Zkoušel jsi oskenovat to zapojení?
Zdar hosi, chci jednu kupovat jednu Sierru a zjistil jsem jednu zvlastnost. Zdalo si mi ze auto trochu plave ve vyssich rychlostech, tak jsem zahejbal s prednim kolem a malem me trefil slak, pac obe kola (leve vice) chodi tak +-2cm smerem dopredu a dozadu!!! Tak sem si myslel ze jsou asi silenbloky v pr.. a ze kolo brzo upadne. Jel jsem za znamym mechanikem a ten mi rikal ze prej to je normalni a ze to delaji vsechny Sierry a Scorpia, ze to de nejak dotahnout, ale pak se to auto chova nejak podivne. Tak nevim 😒 budu vdecny za jakekoliv pripominky, diky.
Predni naprava je asi nejslabsi misto sierry. Mam uz druhou sierru, na obou jsem vymenil vse, co se dalo, no nikdy to nebylo dokonale (myslim dily predni napravy). Nicmene plati, ze kdyz loziska jsou dobra a silentbloky taky, tak tam nesmi byt vule v kole. Ovsem ty silentbloky jsou od r.v. 90 jine, ty starsi dovoli jistou vuli, novejsi jsou pevne a neni tam pak vule v kole. Ted mi auto dela to, ze pri brzdeni nekdy rozkmite volant. Neni to jak kdyz hazi kotouc, spis takova neklidnost. Kdyz ale trochu pohnu volantem, neklid je pryc. Tlumice rok stare stavitelne sportovni Koni, pruziny nizssi a tvrdsi, tez Koni, brzdove kotouce a desticky mesic stare, silentbloky ok, loziska ok. Svadim to na to, ze je to sierra.😊 Kdyz to budes kupovat, vem si nekoho, kdo uz ma zkusenosti se sirkou, at se s tim projde. Jestli to plave, asi to budou tlumice.
vem klic na kolo nasad ho na sroub a pootoc ve smeru jizdy. Vule by nemela byt velika. Hodne to resi silentblok v ramenu.
Tak jsem zkousel hejbat kolem u jine Sierry a skoro zadna vule (nebo jen nepatrna). Takze problem bude v tomhle aute a konkretne to vypada na silenbloky u ramen v pr.. aspon myslim, v patek to dam menit. Jinak nevim jestli teto zkaze nepomohly 15" kola obuty na 205/50. Co ja vim. Jinak co by mohlo zpusobovat podivne huceni az velmi lehke vibrace pri zarezenem rychl. stupni a pustenem plynu (mam na mysli brzdeni motorem 😃 Ze by diferak?? diky.
Na kolech nezalezi, kdyz tam mas velika kola, jenom to vic plave po vyjetych kolejich. Vibrace: spousta veci Ti to muze delat, zkus se podivat na hardyspojku mezi kardanem a prevodovkou,neni-li popraskana.
Jelikoz do jsem do aut moc nedelal a kdyz tak, se ochomejtal jen okolo starsich BMW, tak by me zajimalo co je ta hardy spojka a co tam ma za fukci 😄 diky
Hardyspojka je pruzne spojeni kardanu a priruby prevodovky. Je to guma tvaru kruhu, tloustka tak 1,5cm, prumer tak 10-12 cm. Je spojena 3 srouby s prirubou prevodovky z jedne strany, 3 srouby (inbusove) z druhe strany s kardanem.
Jo jasne uz vim co to je, akurat jsem nevedel jak se tomu nadava, ale to se mi moc nezda, ze by to mohla delat prave ona?? Co treba poloosy, nebo ten diferak? Pri zatahu, nebo bez rychlosti to nedela nic, mozna ze jen nekde huci trochu lozisko, ale to neni to huceni na ktere jsem se ptal.
Chtelo by to poslechnout.
a😜silenblok ramen. Až je budeš shánět chtěj pokud možno sadu která je robustnější.Já jsem koupil před týdnem combi které má taky nepatrnou vůli a když jsem se ptal v prodejně po preventivním nákupu na "sklad" ukázal mi silen.které vypadaly velice nevábně-moc tenké a měkké.Když jsem sil.před 2 roky vyměňoval na 5 dv. tak jsem tam dal právě ty robustní a při prodeji(02/2003) byly takřka bez vůle-najeto 26 tkm.Těd jsem objednal sadu a má být za cca 600,-Kč
Dnes jsem vyndaval z cosího výfuk.Vypadá jinak než ten tvůj.Ten katalyzátor za turbem tam vůbec nemám.Udělám fotky celého výfuku,fotky toho turba už mám,opravdu vypadá jinak.Přepálím je na CD i s tím manuálem a o víkendu bych ti to hodil domu.Koukal jsem se na převodovku,opravdu není na spojku žádný přístup-bude muset dolů.
Hele kluci, když jste se tady bavili o těch relátkách, tak jsem si vzpomněl, že se mi hřeje klíček v zapalování. I jen po 5 minutách jízdy má po vyndání ze skříňky tak 45-50 stupňů! Je to normální? Myslím tu kovovou část, co je strčená ve skříňce. Všiml jsem si toho už když jsem Sirku kupoval před třemi roky.
Tuto výbavu jsem u sirky ještě neviděl-vyhřívání klíčku zapalování.Vyhřívání čelního skla,ostřikovačů,zrcátek,sedaček,ale klíče?Tedˇale vážně-jedině porucha spínací skřínky,nebo velký odebíraný proud tekoucí přes klíček(něco neorig.zapojeného).Měl jsem taky rozebranou spínačku,kde materiál z obroušených kontaktů+vazelína tvořily vodivou pastu.Pak to dost zlobilo.Byla to spínačka u Tatry.Pokud to jezdí už tři roky bez poruchy,tak to tímhle nebude.
S tím klíčkem, to byla jen taková lahůdka. Ale víc mě trápí centrál s dálkou a alarmem. Když auto zavřu(otevřu) na dálku, tak mi probliknou blinkry a zůstanou svítit. Přitom jsem tento týden zjistil, že když sednu za volant, povolím aretaci a zarazím ho dolu k motoru, tak blinkry zhasnou a je to O.K. Jsou tam snad relátka od alarmu? Alarm je Enforcer a krabici má pod schránkou u spolujezdce. Jak na to? rozdělat podvolant a tachometr a juknout na to? Kde tam ty relátka(přerušovač) jsou?
Dela se to tak, ze od relatek, ktery bejvaj vevnitr v alarmu, se natahne kabelaz a pricvakne se upirakama na draty, co vedou od spinace (packy) blinkru - paralelni spinani. Mozna tam mas nekde v tom nejakej obcasnej kratasek.
Hele, v tom by mohl byt problem i u me - mam tam od puv. majitele natazeny, z neznamych pricin, draty od vystraznych svetel (vsechny blinkry) do zaslepky vedle zapinani rozehrivani zad. skla, na niz je pruhledna krytka s zarovkou, ktera blika, kdyz zapnu vystrahu. Palubku se mi ale kvuli odstraneni samotntymu sundavat nechce, protoze jsem si jistej, ze bych neumel dat zpatky 😄
prodam ford sierra 2.0 combi, r.v. 87 ... nabourany predek(haubna, levy blatnik, svetlomety, naraznik) motor v chodu praskly chladic.stk do konce roku 2003, platne doklady. vhodne na prestavbu nebo na nahradni dily. cena 15.000 Kc

tel. 604/743754
Ahoj pánové,vidím , že se občas objevují záhady na těch našich láskách a to mě zajímá.Schválně se podívejte, jestli najdete na zadní straně sání bezpečnostní zátku.U nás ve Zlíně u Forda na mě hleděli jak na zjevení. A přesto tam byla. Vystřelila a už to sálo ze zadu.V mém případě se jedná o DOHC, ale ta hliníková část sání je myslím stejná.

Srazu zdar!
Jasně, že DOHC má na Z straně potrubí zátku....to u toho forda těch fordů asi moc neviděli 😃)
Včera jsem četl v inzerát v Prostějovském týdnu na Sierru r.v. 92, najeto jen 62 tis. km?! To bych chtěl vidět.
62 tisic tachometrovych😊))) ale ted vazne: strejda pred 6 lety kupoval Skodovku 1000MB, mela najeto (opravdovych) 25 tisic. Auto uz tehdy bylo 30 let stare (prvni serie, s tema lampickama na zadnich sloupcich). Patrilo to starymu paprdovi, ktery poslednich 17 let s tim autem nejezdil, nemohl tudiz chodit. Prodala to jeho manzelka, kdyz zemrel. Strejda to koupil za 2000 korun, jezdil s nim 2 roky, ted to ma najeto kolem 40 tisic. Pak si ale koupil favorita, a tahle vzacnost mu stoji doma v garazi. Planuju to od neho odkoupit tento rok😊 Co je to za sirku, DOHC???
To Daytona: pokud jezdí tak často jako sousedi v baráku, tak se vůbec není čemu divit. Mladý se synem to jsou sváteční jezdci co se hned tak nevidí. Starý měl žigula 1600 a když ho po víc jak 15 letech prodával, tak měl měl najeto kolem 30 tis. km. Pak si koupil hned první feldu a nemohl na první garančku, protože neměl najeto ani 500 km za půl roku. Jakmile bude pršet nebo je zima, tak vůbec nevyjede. Za to měl v perfektním stavu. Jeho syn je ještě větší puňta a tak neustále leští zánovní fábku 1,4 74kW. Mít auta po nich, tak na to nešáhnete několik let.
to residents: nechce si soused koupit novýho patrola??...že bych ho od něj třeba napřesrok koupil 😃))))))
To residents😜odívej se jestli na té Fábce nemá oleštěnej taky výfuk 😃))))))))))
To vfr: To má asi určitě. Je totiž v garáži skoro víc jak doma. Jak příjde z práce (zásadně jezdí na kole), tak hned jde leštit. Vyhodil všechna kola, plasty v blatnících, rozdělal komplet brzdy, každý šroubek natřel. Motor má jak zrcadlo. To měl i na žigulovi. Pokud někdy jede v zimě, tak vymývá vnitřky blatníků. To Willy: na nové nemá a u Patrola by si těžko dovolil měnit preventivně nejrůznější díly.
Nedavno jsme tu o tom mluvili s Daytonou. I kdyz to nema cenu, tak to clovek lesti a lesti, opravuje, vylepsuje. A nakonec to stejne prijde vnivec. Kazdopadne, pokud na kole do prace dojede, tak mu to jen schvaluji, dela neco pro zdravi, zivotni prostredi a nehrozi mu ze nekomu ublizi, to ze auta lesti tak to z ucastniku webdiskuzi dela kdekdo a ze malo jezdi? Ja taky malo jezdim (jenze co je malo?), ale bez auta bych nektere veci nemohl a tak ho mam.
To neříkám jezdit 2 km do práce, ale tahat jak za komoušů každý den nákup z předražené samošky a nejet jednou týdně do hypermarketu, tak to nepochopím. Navíc mít auto v perfektním stavu a nejet ani jednou někam na dovolenou k moři nebo někam dál a jen sedět doma a leštit.
To ja jezdim dost, +/- 40 000 za rok, takze proto tu svou Sirku porad tak zkoumam a chci ji mit co nevic nej- ! 😄
Ja jezdim tak 15000 za rok, ale pouze dlouhe cesty. Dlouha cesta je 600 km od Prahy domu. V Praze vubec nejezdim, pouze k Fidovi a zpatky😊)

Na dlouhe ceste se ukaze vsechno, jake to auto je. Musi byt 100%-ne. Malickost, jakoze prestane fungovat radio, dost nastve. Na dalnici, kde to je dost monotonni, to treba docela chybi.

Pak sedet 5-6 hodin v spinavem aute, kde smrdej sedacky, koberce jsou za$rane, je taky "super" pocit. Alespon pro mne. Na druhou stranu mam

to auto prilis rad na to, abych ho nechal spinave.
Nemohu s tebou souhlasit ohledne toho ze na dlouhe ceste se vse ukaze - u me to auto blbne hlavne na kratke vzdalenosti - kdyz jedu Praha - Bratislava, je vse OK, v momente kdy v Praze popojizdim v kolone tak se zacne cukat, volnobezne otacky kolisaji, obcas zakolisaji az moc, takze to chcipne. V momente kdy ho protahnu za Prahu, vse je spraveno az do dalsiho popojizdeni v kolone co ty na to? PS: radio mi funguje 😄
upresneni - Daytona
Ja jsem mel na mysli spis malickosti. Jestli ma auto spatny motor, tak to clovek vsimne hned po natoceni.
to michalides: jinak znamy by mel cas udelat tu vymenu motoru prvni vikend v cervenci, tusim 5.6. cervence. Jestli dojdes na sraz, domluvime se konkretne.
Daytona: no to vis ze prijedu - jak rikam dlouhy cesty to moje auto zvlada - ale dusi ho Praha (asi smog)
Čau Radku.

U 90% aut prodávaných v ČR je třeba automaticky přičíst 100 - 200 tis. km.........v Prostějově zvlášť 😃))
Nevíte někdo co by mohlo způsobovat špatné starty - někdy chytne až na čtvrtý pokus a po naskočení to ještě pár vteřin rozdýcává (motor se dost třepe a nechce se chytit). Až si chytne volnoběžné otáčky tak je v pohodě, jezdí OK. Většinou takhle zlobí po delší oostávce (několik dní), ale není to 100% pravidlem. Motor je po kompletní diagnostice a po seřízení, jede fakt dobře, nekouří, spotřeba 9l. Na co bych se měl mrknout?
To jsou zase překlepy - samozřejmě to rozdýchává a oostávkou myslím odstávku. Asi to po sobě začnu číst než to uložím😄
Poradi mi nekdo co muze byt za tim spatnym startovanim? Po kratke prestavce na drc, pri delsi ne a ne chytit. Poradte prosim, ja se v tom nevyznam. Tom
1. tlaky motoru. 2. stare svicky 3. vybita baterie....Jak Ti toci starter? Nezda se Ti ze se toci pomalu? Jen proto, ze jak se mi po$rala vcera baterie, tak predtim uz dlouho tocil jen tak "nejak", a po dlouhem stani se chytala hur. Po jezdeni se baterie trosku nabije, to pak startuje auto lip. Zkousel jsem dnes rano, jak to startuje, a s novou (Fidovou) baterii na prvni otoceni, uplne v pohode. Kdy si menil naposled svicky? Zkus se na ne podivat, zda nejsou cerne. Jestli nepomuze ani tohle, dej zmerit tlaky.
Dik. Baterka rekl bych uplne OK, toci to dobre. Svicky nedavno novy, ale prozily si spatnou lambdu a spoustu cernyho humusu. Zkusim je omrknout a uvidim. A jestli se nekdy dostanu do PV tak bych poprosil Willyho o zmereni tlaku. (Predem dik Willy.) Tom
[odkaz]
No jo, ale to je vzacna RS500, homologacni verze zavodniho specialu. Mit jedno takove...
Tak vcera mi klekla baterie. Byla spatna uz delsi dobu, moc netocila, ale vcera uz ani neotocila starterem. Tak resim otazku, jakou si koupit. Premyslim o Banneru, ale necham si od Vas poradit.

Jaky je nejvetsi rozmer, ktery se vejde do sierry (jestli se nerozsiri ta plocha)? Kde koupit baterii za dobrou cenu? Dik.

Fido: dik za vcerejsi pomoc!😊
Banner doporučuji, ale rozhodně to nejlepší provedení Unibull. Do sirky se vleze i 80Ah. Mě přišla ve velkoobchodě (i maloobchod) Šafrán - Týneček u OL na 2.250 Kč. Za ty prachy nekoupíš ani Akumu. Baterka je to absolutně bezúdržbová. Nemá žádné šroubovací zátky a co je na ní oproti jiným vyjímečné, že součástí zátek je membrána goretex.
to residents: dik! Nevi nekdo nahodou, kde prodavaj Bannery v Praze nebo v okoli Prahy??
Chtel bych si namontovat elektricke stahovace oken do sveho auta. Nevali se doma nekomu moturky?? Vite kde to sehnat? Dik!
kostey
Lidi koupil sem si SIRKU!!! Je to moje první auto tak se musim pochlubit, neni zrovna nadupana, ale mě to zatim stačí... Mam 1,6 sedana rok 85. Ma nalítáno 150t. a je trochu rezava (děravá), teče mi olej a celá pravá půlka auta potřebuje trochu ošetřit. Vpravo nefunguje el. okno a centál, nefunguje zámek pásů, nejde nastavovat ani pravé zrcátko... - Mě to ale nevadí, protože to auto mám rád !!!!!!!!!!!!!!! (Přijímám blahopřání)
Tomu rikam spravna radost a nadseni 😄
kostey
Díky!!!!!!!!!!!!!!
Gratulace.Jenom je mi divný,že to je sedan z 85.To se snad ještě nedělali.Měl by to být 5-dvéř(3-dvéř).????
Taky gratuluju!!
taky jsem z prvni kary mel radost, i kdyz vlastne nejezdila. No .. prijed na sraz ! 😊
Tak motor je konečně venku.Novou karoserii čeká úprava-navařit kastlík klimy,předělat tunel nad převodovkou a udělat vybrání nosníků pro přední poloosy.Toto vybrání má i normální 4x4 kombi(Willy !).Konečně se práce pohla kupředu...Bober-na zadní osu jsem 14 plecháče nenandal ani náhodou.Musel jsem sundat brzdiče.
Chtěl jsem jenom upozornit, aby děcka nebyla zklamaná, že prohlídku Macochy (lodičky atd.) je třeba předem domluvit. Pak se ušetříme zklamání ratolestí. Jinak kde tam domlouváte ubytování?
Hlásím jako tutovku účast na srazu.Zvědavost mi jinak nedá.Červený sedan SPZ Zlín.

Ubytování snadno najdete na WWW.blansko.cz
kostey
Lidi prosím kde a kdy je ten sraz? Chtel bych taky přijet, ale nic o tom nevim a tady sem nic o tom napsaný nenašel... Napište někdo prosím!!! (a jenom dotaz: Jestli tam pojedu, nebudete se mi smát, že mám díru nad pravym blatníkem?)
Vitame! Sraz je v Jedonicich, nedaleko Blanska. Termin je 21.6 v sobotu rano tam. Uz se planuje spolujizda z Prahy a tusim z Prostejova taky, ale o tom tu jeste urcite bude rec. Ta dira snad nikomu vadit nebude😊) Ja zas nemam coswortha😊)
Sraz není v Jedovnicích, ale v Blansku v salonku hotelu Panorama. Jedovnice jsou asi 10 km od Blanska. Bližší informace budou na webu v pondělí. (upřesňuji některé části odpoledního programu). V Jedovnicích v kempu je možno přespat.
Ja zas nemam udelanou predni masku (furt bylo nejak bud vedro, nebo prselo) ale jezdi to, troubi to, sviti to tak co ?
To Kostey. Jestli se bude vyhlašovat královna krásy, tak máš smůlu. Já mám vařenej blatník a narychlo spravovaný nárazníky. Nevypadá to tak jak bych chtěl, ale časem se na to dostanu. A vůbec, nejedem tam jen pro krásu našich miláčků, ale taky kvůli výměně zkušeností!
Nazdar. Dá sa nejakým spôsobom zistiť, teda okrem testov v servise, či mám dobre nastavenú zmes? Sviečky som mal svetlohnedé až žlté.Dík Mám 2.0 OHC NET
Tak jestli mas karburator, tak tam se to da nastavit. Uz ale moc nespominam jak to bylo, docela dobry popis je v Koppu na tohle. Na karburatoru jsou 2 srouby na nastaveni bohatosti smesi. Nastavuje se to pri zahratem motoru, pri studenem automaticky sitic stejne vic uzavre vzduchovou klapku a smes je bohatsi. Nejdriv se ma nastavit pozadovany predstih, to se nastavuje stroboskopem nebo podle sluchu. Ale schvalne se Ti na to mrknu dnes.
Tak Kopp pise, ze jedine pri testu😊 Existuje jeden sroubek (serizovaci sroub CO) na karburatoru (na strane motoru, priblizne ve strede karburatoru, dolu, skoro u kolena sani, pry by mela mit plastovou cepicku originalne😊) Jeho poloha je dana predem z fabriky. samotny serizovani probehne tak, ze se motor necha zahrat na provozni teplotu, vypnou se vsechny elektricke spotrebice, sejme se vzduchovy filtr. Pak se motor znovu nastartuje, pak se necha bezet 30 vterin pri otackach 3000 /min, a pak se meri pri volnobeznych otackach. Jestli je odchylka od danych hodnot (pro NET od r.v 1984 mnozstvi CO je 1,5 +- 0,2 % objemu pri 800 +- 25 /min volnobeznych otackach), pak se to seridi tim sroubem. Pry tolik😊) Ale reknu Ti, ja jsem se toho sroubu nikdy nedotknul, a emisi jsem v pohode udelal dvakrat. Volnobezne otacky u Weber 2V ISC ridi krokovy motor na karburatoru na pokyn ESC II.
Uz sem se tady nato taky parkrat ptal, ale kdyz to tu tak procitam tak mozna nekdo uz odpoved nasel. Za 1) autiko se mi zda krapek linejsi nez byvalo, kdyz se rozjizdim tak mi to prijde ze mam za sebou valnik. Jede pres 180 vpohode ale neni to tak zivy. Olej, svicky, filtr je vymenenej/ Mozna to bude souviset i s mym dryhym problemkem. Kolisani volnobeznych otacek. Nekdy je to stabilne 900 a nekdy kolisaj od 500-700. Pripada mi jako by se motor snazil porad nastavovat co nejnizsi otacky a kdyz uz to skoro chcipa tak je zase zvedne. Napadla me ta sonda teploty vzduchu na sani, pak se mi trociksu nezdaji zadni bubny. A to je ta treti a posledni otazka. Co stoji dat do kupy zadni bubnovy brzdy. Nikdy jsem to nerozebiral. Co stoji vymena paken?? Dik Pocket
Pocket: zadni pakny jestli si dobre pamatuju stojej neco malo pres litr ale po vymene si dej bacha na zahrivani - me se to hralo asi prvnich 300 km nez si to sedlo tak zadny rychly a dlouhy trasy
Mam obdobny problem,ale u mne je to zpusobeny RJ EEC IV. Nevite nekdo nahodou,jestli do tyhle fordacky bedny jde nahrat novy originalni soft,u Oplackych to jde,taky u nich EPROM starne. A nevite nahodou kdo a za kolik to dela? Nez zacnu honit jinou,bohuzel taky s rizikem,ze to vypadne.
A to jsi kupoval kde? .. da se udelat vymena svepomoci ? umim menit jen kotouce a desticky, ale pakny jsem nedelal. Fakt to tak topi ?
K tem bubnum: ty pakny si koupis treba v Elitu. Pred mesicem jsme menili zadni oblozeni, staly 450 SK na jednu stranu, takze 900 SK na obe (4 kusy). Kdyz to budes delat, sundej i brzdovy valecek, rozeber a vycisti ho, rucni brzda se ma nastelovat znovu taky. Mne se nezahrivali, a to jsem s nimi ujel hned 600 km.
2dayatona> kde jsi to videl ... ja vim o jenom o sade na celej zadek za 1450,- CZK .. ????
Ne videl, ale koupil. Byvala mototechna, ted Auto...neco (nespominam si) Velky Meder, SK.😊
Nevím, nevím. Já tam byl před dvěma roky na dovolený. Jsou tam fajn lidi, ale ruku bych za ně do ohně nedal. Maj ty pakny nějakou značku? Já věškeré brzdy díly beru od Lucas. A nikdy nebyli problémy.
Byli to tez Lucasy. A ja pochazim odtamtud😊
a jakej je postup rozmontovani toho bubnu, vyndani a rozmontovani brzdice? Je to slozity ?
Na ten postup je Kopp taky dobry, zitra Ti sem napisu krok po kroku.😊 Ale neni to slozity.
Demontaz zadni kotoucove brzdy: kolo dolu, rucni brzda uvolnena, sejme se pojistovaci svorka brzdoveho bubnu, buben dolu. Pak Kopp pise ruzne nesrozumitelne veci o vyndani celisti...Rekl bych, ze je spis jenom treba dobre si zapamatovat jak to bylo slozeni a jak to asi muze fungovat, kde je uchycena rucni brzda...Samotny valecek drzej z druhe strany (toho plechu) dve srouby. U valecku je treba kontrolovat vsechna tesneni a manzetky.
ted nevim jestli jsi poopsal rozebirani kotoucu nebo bubnu. Mas nadepsano rozebrani kotouco brzdy. jo .. jak poznam ze je oblozeni v haji? Melo by to piskat ne? Me se akorat zda ze se spatne vraci valecek a ze zadni naprava brzdi opozdene vuci predni .. nevim no
Jo, pardon, byl to preklep. Byli to bubnove brzdy😊 Oblozeni je v haji, kdyz uz je moc tenke (tak asi mm). Jednou za cas neni od veci kontrolovat stav tech valecku.
je mi to jasny ze je dobre to jednou za cas prozkoumnout. Jenom se bojim toho ze az to budu rozebirat ze se mi tam rozleti par pruzinek a uz to nedam dohromady. Jednou jsem takhle rozebiral prapinac blinkru a natusil jsem ze je tam asi 5 pruzinek ktery jsem musel hledat po celym dvorku. Ale nasel.
Sorry, ale vrtá mi hlavou ten cenový rozdíl, bral bych 1450czk a 1450sk a kurz vůči sobě, ale 1450czk a 900sk je dost velkej rozdíl včetně kurzu. A bylo to s daní? Jestli to máš po známých, pak bys nám mohl vozit ND. Já i když to mám od dealera, tak se dostanu na nějakých 1200czk.
Jo, mam to od znamyho, ktery ma tam autoservis. Takze je vcelku mozne, ze mi to prodal bez DPH a navic mi dal pratelskou cenu. Cenik jsem nedostal. Ale jsou to Lucasy, mel jsem tyhle na starem aute, a byly OK.
U bubnu je třeba si dát pozor, jestli není vyhřátý (má různé barvy - zakalení - mohl by prasknout), a pak taky, jestli není vymydlený (moc hladký - nemusel by brzdit, tak jak má), jestli je moc hladký, pak pomůže trošičku ručně zdrsnit smirkem.
no mam takovy podezreni na ten brzdic nekde v zadu. Obcas kdyz se rozjidim (po brzdeni) tak v zadu trochu lupne (jako bych mel v zime primrzlej brzdic). Jestli se ten brzdic nejak nezasekava. Nevim jestli by se nemeli vymenit komplet bubny pac mi prijdou uz dost stary a jety (vorezly). Nevim jak moc by byli drahy. Pro Dyataonu. Dik za ten postup. skoda ze tam nejedes pac bych je za 900sk urcite bral.
Já mám sice vzadu kotouče (jeden cca1000CZK), ale co se týká těch válečků, vyčistit je je nutnost, protože při výměně obložení se zatlačují do tělesa a pokud jsou orezlé nebo špinavé, tak se zasekávaj. Pak se to hřeje, protože se neuvolní. Dále, Pokud se vám bude zdát, že máte tvrdej pedál, je možno otočit s odvzdušňovákem a vypustit natlakovanou kapalinu (jen trošku!), protože se stává, že zezačátku než zareaguje zpětný ventil v hlavním válci, tak je tam větší tlak.
To milda.sr: co to máš za verzi? Já 1,8 TD s kotouči vzadu nikdy neviděl.
oleowr1
Kotouče měly 1,8TD pokud byly dovybaveny ABS.
to residents. Je to 11/90 1,8TD s ABS, centrálem a alarmem, Originál úprava RS a tento víkend u kamoše s tou samou výbavou, ale bez RS jsem zjistil, že je jěště snížená minimálně o 5 cm. A já pořád, proč se mi to zdálo nízký a proč to má v zadních pružinách dorazy.
Jo, a výbava GL. Jinak nic, v těchto dnech mi chybí klima!
Tak klimu bych chtěl taky, ale pochybuji, že by do 1,8 TD šla vůbec zamontovat. Už tak je to na můj vkus slabé jak čaj.
oleowr1
Klimu by 1,8TD utáhla stejně jako 50kW Octávia SDI, která je ještě trošku lenivější než Sierra 1,8TD. Na Kanárech jsem jezdil 2dny s Saxem 1,1 s klimou a bylo to celkem příjemné.
1.1 plus klima? Ja jsem jezdil jednou s novou Astrou 1.4, schvalne jsem to zkusil, maximalni rychlost 175 podle tachometru, po zapnuti klimy to hned kleslo na 165😊, auto se citelne zpomalilo, a zacalo to brat o litr vic.
To residents. No, možná papírově je to slabej motor, ale nezdá se mi, že by mi někdo ujížděl. To akorát ty blázni, co jezdí kilo po městě. Nemůžu si pomoct, ale úplně novej motor 1,8TD a vychlastanej 1,6 nebo 1,8 benzín je na stejný úrovni. Co se týká klimy, tak jsem ji viděl i v 1,8TD, ale ty prachy bych asi dal do něčeho jinýho, třeba tlumiče nebo tak. A vůbec, na kolik by taková klima vyšla? Někdo tady psal, že ji předělává z jinýho auta. Ať poreferuje.
To milda.sr: ta klima na vrakáči nebude taková pálka, ale bude to chtít i překopat kladky atd., což se mi jeví taky jako problém.
Milda-to asi myslíš mě.Klimu mám orig akorát její ovládání je předělané-digitál,orig medvěd(190)-klimatronic.Klimu jsem kupoval na vrakáči za 14000,-před cca 3roky.
Je to OHC EFI??
je to DOHC Jetronic EFi 2.0i 91
Tak to jsem taky zvedavy, to mam take. Fido mi to uz jednou vysvetloval, jak to vsechno funguje u DOHC, ale uz si nespominam😊
jak to opravdu vse funguje by me taky zajimalo ... co fido ?
Pokusím se shrnout informace při zlobícím volnoběhu.Nejprve něco o funkci.Na volnoběh mají vliv 3 základní věci-teplota motoru,lambda sonda a hlavně množství vzduchu.Informace o teplotě motoru jde z čidla umístěného na sacím potrubí blízko termostatu(DOHC).Jsou tam vedle sebe 2 čidla-menší je na ukazatel teploty motoru,to větší je pro řídící jednotku motoru.Lambda sonda měří zbytkový kyslík ve výfukových plynech.Je to vlastně zpětná informace pro řídící jednotku o bohatosti směsi.Nejdůležitější je ale ventil regulující množství vzduchu při volnoběhu.Tento ventil ovládá řídící jednotka.Je to vlastně elektromagnet se šoupátkem,který vrací zpět pružina.Velmi závisí na čistotě tohoto ventilu.Do sání je totiž přivedeno odsávání olejových pár,které mohou ventil“zalepit“.Pomůže demontáž tohoto ventilu(u DOHC je umístěn na plastové trubce sání-před gumovým kolenem u škrtící klapky,u OHC je na sacím potrubí)a následném dokonalém umytí v benzinu.Doporučuji ho před mytím rozebrat-povolením dvou šroubků.Doporučuji umýt i celou škrtící klapku.Při zpětné montáži je nutná dokonalá těsnost dosedacích ploch.Doporučuji výměnu těsnění.Stačí vlastní výroba-dosedací plochu natřít něčím barvícím(např tuž) a obtisknout na čtvrtku(tvrdý papír).Po vystříhnutí potřít olejem.Pokud ani jedna možnost nepomůže,pak zkontrolovat těsnost celého sacího potrubí.Motorové konektory rozpojit a podívat se jestli v nich není voda.Stačí kapička a může to pěkně potrápit(viz forum o escortech www.fordfans.cz).Stačí je nechat půl hodina rozpojené.Pokud zlobí stále,pak zvolit metodu prohazování dílů z jiného auta-potenciometr škrtící klapky,čidla teploty,ten volnoběžný ventil a nakonec i řídící jednotku.Pokud ani pak závada nezmizí tak se dám podat.Tento postup bude podobný jak DOHC,OHC,1,6-2,8.
Ten ventil regulující množství vzduchu při volnoběhu je umístěn na tý černý plastový trubce jakoby mezi tím gumovým kolenem a filtrem ? (resp tou černou bednou za filtrem). A ještě akorát moc nevím kde se rozebírá ta škrící klapka .. a to těsnění, není lepší koupit origoš, dyk kolik to může tak stát? Ale dík přepříští víkend to asi skusím.
Jo,to je ten ventil.Těsnění samozřejmě stojí pár kaček(nevim jak ve fordu),co má člověk dělat když to rozhodí v něděli a předtím si nekoupil těsnění?Přepříští víkend ne,to už je sraz,né?
jj pravda ... tak az po srazu. Pokudim se zeptat jestli by to tesneni nemeli v Elitu. Kde je ta skrtici klapka zcela presne? Jak je ten potenciometr?
Pratele, kolika lidem jeste kolisaji otacky - ze bychom mohli dostat mnozstevni slevu na takovej pocet tesneni 😄
Jeste me, ale nekolisaji, jen v cca 5.-8. km jizdy motor dela to co Tobe. Na malo jede, ale pocukava, na pridani nereaguje a na plnej vystreli. Kdyz se zamyslim, musi to delat nejprevdepodobneji potenciometr skrtici klapky. Protoze pri cemkoli jinem (snimac teploty, zaneseny palivovy filtr, vynechavajici svicky, zanesena lambda) by to nejelo na plny OK. Ale to je jen domenka. Zatim to neresim, dela to vzdy a jen chvili, ted jak jsou horka tak opravdu cca 200-300 metru a zmizi to. A tesneni? Lze vystrihnout ze ctvrtky (otiskavaji se take naolejovanou stycnou plochou, popr. doplnit nepatrnym mnozstvim silikonu - ten nesmi vylezt do sani) a musi to drzet. Rovnost dosedacich ploch je nutnosti, karburatori znaji... Jsem zvedav na tu jeho cenu, treba se (ne)vyplati vyrobit.
Take si moc rad prectu jak na rozebrani, vycisteni a kontrolu skrtici klapky-potenciometru. Nemam rad metodu pokus-omyl.
presen tak, kdo z vas ho rozebiral. Muzete nekdo uvest nejaky postup jak na sundani, rozebrani, vycisteni a smontovani skrtici klapky? Dik
jeste k tomu kolisani otacek, je mozny ze by treba nestacil alternator ??? Napadlo me to tim ze kdyz vitocim volant (kdyz vyparkovavam) tak je to jeste mnohem horsi. Nemluve kdyz pustim radio, stahuju okna a jeste je pustenej vetrak (vsechno najednou zaply sice nemam, ale kdyby jo tak to asi klekne). Jinak pro info ten volnobeznej ventil stoji asi 2500,-. Takze se vrhnu na jeho procistovani. Je fakt ze je to i s diodou ale takovejch penez. Na to tesneni jsem se zapomel zeptat ztoho jak jsem byl v soku 😄 .. pripadam si ze si tu povidam sam se sebou 😞
To mozny neni. Pokud alternator nestaci dodavat el. energii dodava ji akumulator, do doby nez se vybije. Tohle co popisujes je typicka odpoved na otazku, kde se bere v aute elektricka energie. Alternator dodava elektricky proud urcite hodnoty a pokud se naroky na nej zvysi klade alternator vetsi odpor svemu pohonu (motoru). Ten, kdyz ma minimalni vykon (na volnobeh s jakous takous smesi) reaguje zpomalenim otaceni. Ale spise bude pricinou nespravna volnobezna smes, kdy by motor by bud mel zpomalit neznatelne nebo (to ted nevim presne) by spise mela ridici jednotka volnobeznou smes prizpusobit novym potrebam a otacky udrzet. (stejne jako nevyradim-li pri pomale jizde a motor si udrzuje volnobezne otacky a paliva musi byt pak tolik, aby udrzel vuz v pohybu a motor ve volnobeznych otackach). Pokud to dela pri vytoceni kol, tak je jeste dobre vedet, mas-li posilovac. Pokud nemas, je to divny. Pokud mas, sedi to.
A uz to ctu v historii, servo mas, tak to plati jako s alternatorem. Servo s koly v krajni poloze klade velky odpor a volnobezny system nereaguje spravne.
no ja vim, servo mam. Ale ja myslel ze kdyz nestaci energie tak prida ridici jednotka trochu do otacek a motor se udrzi .. jenze teomu mymu to nejak nejde...
Pocket: nevim kvuli cemu chces mit kabely v aute za takovej ranec - ty moje slouzi dobre a staly v ELITU asi 600 tak kdes vzal tech 2500 ???? myslim ze DOHC se od OHC moc lisit nebude v kabelech ....(teda nemam je modry - jeste nemely cas zmodrat 😄 ...)
No já jsem koupil championy - červený 😃) - tuším do tisícovky, ale jsou pěkně na pi**! za posl. 2 roky už jsem toho ze sirkou moc nenajezdil a dva už jsem ze zásob vyměnil za starý dobrý černý motorkřufty.

PS: dnes jsem koupil koleška 7x15, ET30, 5 paprsek, co se jakoby ohýbají dovnitř, orig ford sirrka...za 3.000,- komplet..............sere mě, že nemůžu na ten sraz!!
zapalovaci kabely maji mit mensi odpor nez 30 kOhm. Pokud maji vetsi, jsou spatne (nebo kontakty na konci). Silikony Beru maji odpor 5,4 kOhm.
Musím se podělit o své dojmy. Stále jsem měl strach, jestli se při GO něco nezanedbalo, tak jsem to svý 1,8TD trošku šetřil, ale včera jsem byl v Mostech u Jablunkova (cca 600km tam i zpět). Přijel jsem v 19,30hod. domů, bratr si vzal mého miláčka a ve 21,00hod. ujížděl k Pule v Chorvatsku. Dnes ráno v 7,30hod. jsem od něj obdržel zprávu, že jsou oba O.K. Jela s nimi ještě jedna Sirka (2,0 DOHC kombajn 4x4 na dvoukolkovejch papírech), moc se mi líbila. Takže jsme u tý GO asi nic nezanedbali. Já jel z Olomouce po dálnici cca 140 a když jsem dojel domů, tak mi mé propočty ukázaly spotředu 5,75 l/ 100km - paráda ne? Doufám, že se miláček vrátí zase v klidu zpět. Jsem jak bez noh.
oleowr1
Včera jsem se vrátil z dovolené domů, v podstatě v pátek, ale přílet byl na Ruzyni a auto jsem měl u kámoše v Praze (Zlíčíně) tak jsme tam na víkend zůstali. Cesta Karviná-Praha a zpět+nějaké ***čky po Praze něco přes 1000km, myslel jsem, že to zajedu na jednu nádrž, ale v Olomouci už jsem musel na JETce tankovat (58,75l), po dálnici jsem jel pořád 140-150km/h a spotřeba mi na těch cca. 900km vyšla na 6,6l/100km. Jinak jsem byl na Kanárech a překvapila mně cena benzínu a nafty, benzíny cca. 0,55-0,65EUR, nafta okolo 0,420. To by se jezdilo!!!
nazdar všichni od sierry.koupil jsem

1.6 CL třídveřák

rok výroby snad 1982(je jako nová)do teď jsem jezdil skodovkou a o fordech toho moc nevím.vase příspěvky se týkají převážně 1.8 a 2.0 l.kdo z vás má podobnej kočár , dejte vědět pár základních informací čeho se vyvarovat a podobně. budu vděčný za každou malou radu.mějte se.

tonča z PU.
Tyyyjo, r.v. 1982. To je uz pomalu veteran! A jeste tridverak! Normalne Ti zavidim! 1.6-pry dobry a zere malo, 1.8 benzin- je jich malo, zajimavy motor, v podstate stejny jako 2.0 OHC, akurat mensi a ma jine vstrikovani, 2.0 OHC-spolehlivy, 2.0 DOHC-vynikajici, 2.0 Cosworth- no comment!😊 Diesely: 2.3-traktor ale neznicitelny, 1.8 TD-moc se nepovedla... Sierra obecne: celkem ujde, az na predni napravu (ramena, silentbloky) a na korozi.
ahoj zdravim vespolek. mam dotaz na motor siery a to 2,0i(1993ccm)typ motoru je:"nr b" efi- 88kw/5500.rok 1986.nevite nekdo jaky ma tento motor kroutak a vjakych otackach?spotreby ma psane v tp(za mlada)mesto:8,6./90:7.2/120km/h:7,9litru… to kombi.mate nekdo lpg? ahoj jarda
Coz je nejaky divny, protoze tohle jsou vykony od DOHCka a to se v ty dobe jeste nedelalo. A kod zase sedi spis na OHC s katakem - N4B. Podle me by to melo byt 2,0i (N4A),1993ccm, 85kW (115k)/5500,

160Nm/4000
Zdravim.Ty udaje jsou z velkeho TP a je tam vyrazeno NR B.Jinak KAT tam je +LS i to zpetne spalovani vyfuk. plynu.Mate nekdo poznatky s odstranenim zpetneho vedeni vyf.plynu a Katalizatoru.Vliv na ekonomiku a dynamiku provozu? Jinak ten kroutak je posazeny docela vysoko 4000? treba kadett 1,6monostrik ma 125Nm/3200 a u 2,0i 175Nm/3000.Jednou jsem vlastnil N4B(74kW)byl to docela liny motor.Zdravim Jarda
Aspon je videt, jake blbosti muzou napsat do technicaku😊)). Kody motoru 2.0 OHC: NE5, NET, N4B, N4A, z toho posledni 2 jsou strikacky. DOHC: N8C, N9C, ta druha je efina. Motor OHC je koncepcne stary motor. Aspon co se tyce hlavy valcu. Mela je uz (temer beze zmeny) Capri, Taunus, Granada a kdovi co jeste😊 V dobe sirky to uz byl zastaralej motor. Ma vsak jednu dobrou vlastnost. Je to podctvercovy motor, ma vetsi vrtani (90,82 mm) a mensi zdvih (76,95 mm). Kvuli tomu se lip vytaci nez ctvercove motory. Asi proto se podobna koncepce nechala i pro Cosworth (samozrejme tam bude asi jina klika). Velice spatna vlastnost je ovsem s tema nizkyma otackama,

to ze je nema rad. Pod 2000 to nelze pustit, dava to silne najevo. Presne vim, jak se ten motor chova, jezdil jsem s nim hodne. Po presednuti do DOHC je to rozdil. Psal si parametry 2.0i od Opla, tak podivej se na DOHC: 88kW/5500, 171 Nm/2500. Pak se delala i silnejsi verze DOHC, ktera mela tusim 94 kW. Kdyz se zamyslim nad tim, ze je to vlastne "skrotenej" motor z RS Escorta (ten ma uplne stejnej spodek, ale 16 ventilovu hlavu....jo a 150 koni) tak se mi chce brecet, protoze DOHC je uz v zakladu dokonaly. Tolik o Fordackych motorech😊 A to jsem jeste nemluvil o Cosworthu😊) Jinak katalyzator lze jednoducho vyndat ze stredniho dilu. (ja mam taky vyndanej Kat a zadni dil mam Remus). Zere normalne, muzu jezdit za 7 i za 10. Dynamicky je to lepsi.
Diky za hodnotne informace.Jinak ten 2,0 DOHC je pritazliva predstava ale ?NR b? musi stacit.Jinak shanim skla prednich svetlometu na stary typ(r.v.86) a pak jeste pravy blinkr+mlhovka pravostrane do narazniku. Muzu vymenit za dily z kombika 2,0 motor NE T ,prevodovka atd.Informoval jsem se na nova skla (repliky) cena byla silena nad 2t.CZK za kus.Vrak svetla r.v. nad 87 se pohybuji okolo 1t. ale predelavat cely predek se mi nechce.Zkusim jeste nejake vrakace v okoli Havl.Brodu snad to tam nekde lezi.
to jaroslaw: jestli jsi z okoli Prahy, tak zkus zavolat panovi Radkovi z Libeznice (tel:608 887 912), ma rozumne ceny.
Jak je mozny ze mi v Elitu rekli kabali na svicky sada za 2547,- s DPH a v Auto-Rochu mi rekli za 1100,- s DPH za sadu. Oba rikali ze je to na DOHC 2.0i 91, tak at mi nekdo vysvetli v cem je tak zasadni cenovy rozdil ???. Jinak pro orientaci v Elitu palivovy filtr za 504,- a v AR za 400,-. Ale zase na druhou stranu zadni oblozeni na bubny v Elitu chteli za sadu 1082,- a v AR 1450,-. Je fakt ze nevim jaky ot byli znacky. No jde mi ztoho hlava kolem.
Kabely ke svickam mohou byt ruzne. Vyrabeji se smejdy a znackovy, vyrabeji se klasicke a silikonove. Znackove jsou treba originaly od Motorcraftu, ja doporucuju kabely BERU. Mam prave silikonove (modre) na DOHC. Schvalne se kouknu, kolik stali.
No ja mam zajem prave o t modre silikonove. Ale ja pocital tak max litr az patnacet. Ale dva a pul uz je sakra dost za nejaky snury. uff. Schvalne mi rekli kolik stali tobe. Mas taky DOHC ne ?
ale ty preklepy .. ne rekli .. ale rekni .. dik
Muzete mi jeste poradit nekdo v jakym shopu v Praze a okoli se daji sehnat takovy veci jak ojak rikal dayatona kabely na svicky BERU. Ja totiz at volam kam volam takruzne ceny a nikdo nikdy nevi ani co je to za znacku ani jestli je to silikon a navic je nemaji na sklade takze se na ne nemuzu ject podivat. Nevite o nejakyc taky klasicky mototechne ?? dik
Zkus tohle: [odkaz]

nebo jen www.beru.com, a pak se doklikas. Taky jeste nevim, kde je v Cechach sehnat, auto jsem uz kupoval s tema kabelama.
prave jsem se na ne proklikal uz predtim ale nikde je neni mozne sehnat. Ackoliv jsem nasel distributory BERU tak ale jenom svicky. Tyhle kable nikde nemaj. Budu hledat.
Takze BERU asi nesezenes. Objednal jsem si nakonec Commercial ignition. Taky silikony, taky modry 😊
Daytona: dnes jsem odstranil tu nestastnou zavadu 😄 ty blbci mi nejak spatne namontovali plynovy lanko a ono vubec nebehalo. Stlacil jsem pedal az na zem aby se to hnulo.... udelalo to prd a pedal zustal lezet na podlaze. Tak jsem koukal co se stalo a ona praskla takova ta umela hnota co je do ni u strany motoru zakonceny to lanko. Nechapu to ale po zpetnem nasazeni to jezdi SUPER !!!! tak si o te vymene jeste promluvime .....
a jeste navic mi nekolisaji otacky ani pri volnobehu. Ze by se ta skrtici klapka pri tom rychlem narazu zpatky do zakladni polohy nejak "vycistila" ????
Tem otackam vadilo spis to lanko si myslim. Ja jsem jezdil dlouho s Renaultem 25, taky dvoulitr, jenze tam nebyl na karburatoru krokovy motor, jak u Fordu, co ridi volnobezne otacky. Serizoval jsem karbec, menil aut. sitic, seridil jsem obsah CO, bohatost smesi, porad mi to chcipalo na volnobezne otacky. Nakonec to bylo dlouhe lanko plynu.
Ale jo, promluvime si o tom (pod na sraz!!😊)), ten motor tam je a bude, a ceka na nekoho, kdo si ho bude vazit tolik co ja.
Daytona: to vis ze na sraz se jede - ted myslim ze to motor zvladne.
Jak vsichni bydlite ? doporucte neco pripadne ja jedu sam, chce se nekdo pridat ? xluzkovy pokoj vyjde levneji ;o)
no ja s zenuskou jedem do toho kempu [odkaz] do stanu. Uz se sakra tesim
Kdyby někdo hledal (téměř) nový výfuk na Sierru Combi, konkrétně 2 zadní díly s tlumiči a za

2 000 Kč za oba díly, a měl to navíc blízko do Brna, ohlaste se. Já to koupil na svého kombíka 2.0i DOHC na vrakáči, ošmirgloval a nastříkal, a protože jsem motoristický poloblb, uvěřil jsem tomu vrakomanovi, že to BUDE pasovat na můj koráb. Světe div se, nepasuje, a zpátky to už holomkové nechtějí, že prý jsem špatně řekl typ svého auta...Má to totiž trochu menší příruby, než můj výfuk na autě a i ty troubely se mi zdají být trochu užší, než ty moje původní. Asi je to pro Sierru OHC nebo co já vím. Ale skončím optimisticky, má Sierrka z r. 1990 se mi líbí víc, než celý slavný Mondeo, to je jakýsi protivně kulatý, jak hov.., a jezdí už rok jak drak, v Německu jsem ji vytáhl na 200 kmh a přestože tam zatím leju jen benzín a olej, kromě koroze na spodku nemá vážnější chybu. Tel. 776766462,ivobartos@seznam.cz
Tak panove. Cas se nam krati a mame to za par (tyden). Ne kazdy ma pristup na MotorCafe 24h dene 7dni v tydnu tak bych navrhoval pouvazovat kde se sejdnou Prazaci a okoli nez spolecne vyrazi na Blansko. Ja osobne bych navrhoval McDonald (i s McDrivem) na vypadovce na Brno nekde u Pruhonic. Neda se to minout vsude sou bilboardy. Je tam velky parkoviste a myslim ze je to lepsi nez se nekde hledat v centru. Popremejslete a dejte navrhy. Zatim cus a srazu zdar! Pocket
souhlas - myslim ze je u toho benzinka "benzina" v kolik ???
jj .. nebzinka tam urcite je .. nevim sice jestli benzina ale podle me se to fakt neda minout. Ja bych to videl tak na 8h nejpozdeji. .. co rikate?
Radsi 7😁0 .... v 8 vyrazit kdyby nahodou nejaky opozdilec bloudil 😄
jj .. pravda .. v 7😁0 sraz a nejpozdeji v 8 razime. Znate to tam nekdo? Pac ja vubec nevim jak pres to Brno ..
Tak ještě jednou, a opravdu naposled zde pro ty, kterým jsem neposlal e-mail: Blansko, hotel Panorama, 21.6.2003. Od Prahy po dálnici do Brna, dále směr Svitavy. Cesta přes Brno je po okruhu, a je velmi dobře značena - schválně jsem minulý týden projížděl Brnem s pohledem cizince, a bylo to úplně bez problémů - nezabloudil bych. Za Brnem cca 10 km v obci Lipůvka odbočit na Blansko, v Blansku je hotel značen. Prosím o příjezd do 11:00 - zájemci o oběd si jej musí objednat do této doby, aby nebyl narušen další průběh srazu (rezervace jeskyní). K tomuto upozornění: Vezměte si s sebou svetr, nebo bundu. Venku je sice okolo 30°C, ale uvnitř skály je skutečně zima. A prohlídka trvá přibližně hodinu, takže v tričku budete "klepat kosu"! A to myslím naprosto vážně!

PS: Jedovnice (kemp) jsem byl nucen zrušit, neboť jak jsem psal dříve, nepodařilo se mi domluvit se se správcem. Vstřícný přístup byl v hotelu Panorama, i když jsem nebyl schopen jim sdělit počet účastníků srazu. Jinde chtěli přesné počty, nebo již v březnu bylo zarezervováno (školy v přírodě, zájezdy apod.) Proto ten můj požadavek na nezávazné přihlášení, který bohužel zůstal dlouhou dobu bez odezvy. Ke dnešnímu datu eviduji 23 aut. Howgh!
Srazu zdar! Souhlasim, 7😁0 v Pruhonicich, taky to tam znam. Je to za Seberovem (mimochodem, stojej tam vetsinou hezke stoparky z nedalekych koleji VSE😊)) Na dalsi ceste se pak domluvime tam (vy asi budete chtit jet dalnici az do Brna...no ja jenom proto, ze ja jezdim tou blbou dalnici porad, do Bratislavy trefim kdyz mi zakryjete oci, a treba bych zkusil nejake okresky...ale jestli ne tak se prizpusobim😊)
kostey
To Rob2: toto jest závazná přihláška na SPICH, takže nás už neni 23 ale 24... Lidi eště někdo se přidejte, to bude KOTÉÉÉÉÉL!
Tak přestavba se zase pohla kupředu.Nová kastle je odstrojená.Až budu mít dig.foták,udělám foto celé kabeláže co jsem z toho vyndal.Umyl jsem jí jak zvenku tak uvnitř(wapem).S klempířem jsem dohodnutý na převaření tunelu převodovky,nosníků motoru-přední poloosy,aj.Snad zítra jestli počasí dovolí začnu párat cosího-ABS a kabeláže.To bude o dost horší.Pokud má někdo zájem o věci z 4 dvéř karosérie-plechy tak dejte vědět.Za čas půjde do zběru.Je to(byla)kastle z cosího 4x4.Nehodlám si nechávat z toho věci(dveře aj)nemám to kam dát.Nechám skoro zadarmo!
Kdyby tam byly slusny prahy a lemy zadnich blatniku (hlavne prava strana) nebo predni naraznik (obycejny) tak se muzeme domluvit. Ale nemam Cosi tak nevim jak se to lisi a jestli to na moji 4dv 89 bude pasovat. Jo a pokud bys tam mel nejakej luxus navic, treba elektriku do oken, do zrcatek nebo stary original Ford radio (i nefunkcni) tak zkus nabidnout, rad bych tu svou trosku trosku vylepsil.
Prahy tam jsou.lemy taky ujdou.S tím nárazníkem-cosí má uplně jiný(nedam!),elektriku přehazuju do jiné kastle.Jde tedy o plechařinu.V prahách jsou 5 díry od nýtů na orig spoilery.Za odvoz to je tvoje.Mám nějaké fotky,na srazu se podíváš.Rádio nemám,ani nebylo.
Bober-motor je venku.Chtěl jsi se podívat na tu převodovku.Je stále spojená s motorem a nemám to doma.Pokud tě to přesto zajímá,já to dohodnu.Mám to u kámoše v garáži(cca 200 m od nás).
Ahoj fido, hele jestli jsou ty prahy jeste volny tak bych si pro ne prijel. Tel mam 724060443. Dik
Novakt-sem zapoměl-cosí je 90rok výroby.Kastle je stejná.
Mam taky na prodej sedacky a tapecirunky z meho auta (r.v. 90). Jsou moc hezke, vubec nejsou vysezene, jsou taky ciste, zadne fleky, tapecirunky neposkozene. Jsou jeste ale ty starsi, vzadu bez operky hlavy - proto jsem je menil. Necham je levne, jestli nekdo ma zajem.
to je z toho tvého ex ?
Ne ne, to jsou uz z novyho DOHC, r.v. 1990. Stare OHC mam z roku 1989. Tam jsou jeste starsi typy sedacek, treba zadni nejsou delene a nejdou sklopit, predni maji jine vedeni. Tyhle, ktere prodavam, ty predni jsou uz jinak site, zadni jsou delena a daji se sklopit. Menil jsem je proto, ze jsem tam daval z Fidovy 1.8 r.v. 1992 jeste novejsi.
Z toho meho ex jsem zatim nic nevyndal. Od bouracky stoji prikrytej, uz 8 mesicu...chuderka, je mi ji moc lito.
mno popovidame na srazu .... ty predni jsou trosku jety (hlavne ta u ridice - clovece nebudes tomu verit ale je nejvic pouzivana 😄
😊))) jasne, hodime si rec tam.
Lepsi sedacky by se mi hodily - ridicovu mam roztrzenou a zadni nedelene (4dver 89). Na srazu se ukazu, ale kdybych se s nekym z vas domluvil uz ted bylo by to lepsi, mohli bychom si to tam treba uz predat. Jedine moje omezeni jsou penize, ale par stovek by se jiste naslo.
Na cene sedacek se domluvime na srazu. Ja jeste stejne dluzim Fidovi za ty jeho sedacky...
Cau, kdybyste o nekom vedeli...

Zlata/bronzova 2.0i OHC LX, r.89 4dv. Menili jsme lambdu, gufera, motor je serizenej z diag. Kastle bez koroze (lemy, prahy ok). Ma to orig. sibr, mlhovky, radio, central (spinanej od ridice, jak to mely do r.90). Davali jsme tam sedacky z r.90 - mikroplys, vzadu jsou deleny, sklapeci. Nema posilovac. Najeto pry asi 150tkm, ma servisni knizku z Nemec. Je to kara myho taty, chce neco mensiho. Garazovana. Jsou na tom novy protektory 185/75R13. Kdyby byl zajem, tak na hampster@volny.cz
😃) Tfuj v prvni chvili jsem se lek, ze je to moje auto. 😃)
Cau, ta kara podle popisu vypada celkem dobre, kolik za ni tatik chce?
[odkaz]

Jo, jeste jsem zapomnel, ze dalkovy jsou vcetne H3.

Tuhle jsem jednu takovou videl za 39...
BTW jsou doma jeste sedacky z tyhle 89, kdybyste je nekdo chtel.
Tak se mi o vikendu podarilo zase pohnout s klimou. S pomoci skorotchana jsem vyrizl diru v prepazce motoru a zavaril tam kastlik na vyparnik. Mam to nafocene, dopadlo to dost dobre. Skoro jako z vyrobni linky 😄. Jeste musim dat do kupy palubku a nejak zkulturnit elektriku. Z palubky jsem udelal takovej hybrid. Skoro cela je r.v.1989 az na ten dil kastliku u spolujezdce a stredniho sloupku (1991). Ta stara je stejne ale hezci, co myslite? Elektriku jsem taky predelaval na zapojeni z 1992. Moc mi pomohli schemata, ktere mi pujcil Fido, diky. Postupne je skenuju, ale jde to dost pomalu (scanner A4). Uz ale neco mam.
Zapoměl jsem ti říct,že se musí vyndat 1 přepážka a to u motorku stěračů.Vadí tam výparníku.To jsi ale stejně sám poznal,jinak by tam nešel.Tu příčku jsem o víkendu vyndaval z nové kastle tak jsem si na tebe vzpoměl.Ty schemata bych si už vzal(na srazu)budu je potřebovat.
Ta prepazka u steracu uz byla malickost. Jinak jsme to rezali plasmou. Slo to jako vino. Nejdrive jsme to zkouseli pneumatickejma nuzkama, ale nebylo to ono. Na ten sraz bych taky jel. Jeste nevim, kdy to zprovoznim, ale teoreticky by to dnes nebo zitra mohlo bejt pojizdny. Ty schemata mi moc pomohly. Jestli je potrebujes uz ted, tak bych Ti je snad ve stredu mohl privezt, jestli nekde nebude nejaka fatalni chyba a budu mobilni. Jinak na srazu OK.
Stačí mi to na srazu.Koncem týdne si beru volno a musím tu svojí taky dát dokupy.
Ahoj vsichni, kteti se chystate na sraz.Taky bych rad prijel, jen nevim, jestli se svym sestivalcem 2,3/84 se mam ukazovat natesenym sirkarum.Mam celkem strach, aby me meho milacka nekdo fakt nehodil do Macochy.Je to super spolehliva kara, jen jeji vek uz neni tak akorat, i kdyz na svoje roky vypada celkem slusně. Kolik kousků se sejde, nevite nekdo?
No lidicky, reknete co mate navic a chcete se toho zbavit. Myslim ze by se to na srazu mohlo treba vydrazit .. ja uz sice nic nemam, ale kdybych mel tak bych to vzal. Samo ze nemam namysli vozit plechy, dvere apod. ale nejaky malickosti. Zatim
Mám tam navíc přední světlo a pár blbostí tak to tam vezmu.VLK
No tak ja mam pouze ty sedacky, predni zadni plus tapecirunk, ale ty se mi nechce brat, navic je mozne, ze budu spat v aute, tak by mi jenom vadily😊
Daytona: Kde mas ty sedacky? mrknul bych se na ne prilezitostne ...
Ty sedacky mam u Fida v Praze. R.v. 1990, mikroplys, jako nove. Jinak budu taky v Pruhonicich na pul osmou. Ja se uz chystam na sraz, vcera jsem treba vycistil tlumice a brzdove celiste, z motoru uz muzu jist, zitra jeste vylestim auto a vycistim interier. To bude asi vse😊)
Daytona: na motorovy prostor kaslu - jsem rad ze funguju tak proc to pokouset ne? jinak s tema sedackama predbezne pocitam, jenom nevim jestli to ke me pujde r.v.89 5dv ale vzadu je mam delene tak snad jo ...
Jo, urcite tam pujdou.
Poradte. Nemuzu sehnat tu zarovcicku, ktera osvetluje prepinac vetraku topeni. Je takova mala s patici a netusim kde ji koupit. Poradte kde by ji mohli mit, pripadne jestli nekdo nevite jeji oznaceni abych se mohl pripadne zeptat po telefonu. Dik
Ja jsem ji koupil na pumpe Agip v Praze10 - Stransnicich, ta tesne pred byv. fabrikou Jawy. Ale kdyz zkusis pet-sest benzinek, nekde urcite uspejes 😄
Pocket / na srazu vymenime mam jich jeste asi deset
Taky bych si vzal par...😊 samozrejme myslim tim odkoupim.
daytona: no jo, neco s tim udelame 😄 ....
Tak nerad bych to zakriknul, ale dnes jsme se konecne dostali k vymene naboje v PP tehlici. Za 750.- Kc jsem zakoupil kit od QH, ktery obsahuje obe loziska, cca 50g maziva, novou matku, podlozku a takovou jakousi vrchni objimku. Zda se, ze jsou vibrace ty tam, a to uplne (az na nepatrne permanentni mikrochveni, ktere mi ale delaji gumy, to vim uz davno). Hrua ! 😄
Jinak co se tyka me ucasti na srazu, vynasnazim se prijdet uz na spolecnou cestu, ale to odvisle od dvou veci - a/ financni vydaje v tydnu b/ cas... tak snad to vyjde.
Tento víkend jsem páral elektriku u obou aut-u té 1,8 a u ghia cosího.1,8 nic moc,cosí docela dost drátů.Pokusím si půjčit foták at máme na srazu fotky.
Pocket: sehnal jsem u nas na chate stareho znameho, ktery ma vybavenou dilnu vc. vypalovaci pece. Tak si to u nej necham prestrikat - pak ti ukazu jak to bude vypadat a myslim ze Ti to udela za slusnou cenu 😄 - ta predni kapota me s...e. Ze jsem se do toho vubec poustel. Ty spreje jsou pekne blby. Bohuzel to tento tyden nestihnu tak hold na sraz musim tak jak to je ale na pristim uz to bude jiny kaficko.
Čaute všichni. Doufám že se tam potkáme. Jestly jede někdo přes Šumperk tak se ozvěte a já se k vám připojím. Čau VLK
vlk.spk: jedu z PV.
Tak to je trochu z ruky. Já pojedu po dálnici až do Vyškova a pak rovnou do Blanska. Nebo je někde lepší cesta? Když tak by jsme si domluvily sraz někde po cestě. VLK
koukni na nejakej ten prispevek dole, zatim asi neco kolem 24 aut.
To vlk: tak to taky plánuji. Pokud pojedeš přes PV, tak bychom se mohli sejít v PV u OMV vedle dálnice (u letadla)ve směru na Brno.
To residents: tak to je super. Napus v kolik a ja se podle toho zaridim. Cau Vlk.
To residents: ja bych to videl tak na 9😁0 u toho ARALU v PV. Co ty na to? Ja myslym ze v 10😁0 nejpozdej musime byt na miste. Cau Vlk
To vlk.spl: Může být. Klidně u toho Aralu. Jen jsem myslel, že kdyby jel ještě někdo, ať to nemusí hledat ve městě. Čas je OK. Počítám, že dřív jak po deváté děcka nevypravím. Doposud nevím, jestli pojedu sám nebo s rodinkou. Kdybych jel s rodinkou, tak asi na otočku, protože spát někde s miminem a malou v chatce se mi nechce. A žena by je těžko sama zvládla.
to residents: ok v 9😁0 jsem tam jak na koni. Prida se k nam jeste nekdo?
to vlk.spk: pokud tam do 9:40 nebudu, tak nejedu kvůli hlídání děcek. Jak jsem se informoval, tak míst v kempu by mělo být dost a není to třeba dopředu objednávat. Stejně to však vidím jen na otočku, abych hlavně poznal ostatní z fóra. I když nějaká společná pařba by nebyla špatná.
Já tam taky nebudu do nekonečna. Spíš jde o to, poznat se. Jen mě tak napadlo - za ten poslední týden se tu paří o 106.
Doufam ze nebude prset, uz se docela tesim. Uz ani nepocitam kdo vsechno do Pruhonic prijede, ale myslim ze je to stejne fuk. Proste v 7😁0 sraz a nejpozdeji v 8:00 odjezd, kdo prijede prijede kdo ne tak ne. Jinak ta benzinka za sjezdem na GrandPrix plati, kolem asi ty 10ty. To je tak suma sumarum. Ja uz do srazu asi na foru nebudu. Tel na me tu je. Mejte se prima a uvidime se zitra. Cao
to reidents: ok. Ale byla by to skoda kdyby jsi nejel.
Kolik nás asi přijede? Bude to někdo vědět? VLK
kostey
kostey
lidi, mě přestaly nejdřív svítit dálkový světla ale jen tak zablikat mi s nima jde ale ted mi prestaly svítit potkávačky a to už mě fakt štve... Pojistkama ani žárovkama to neni, nemeli jste někdy taky takovej problém?
Zoxidovný relátka
Jak psal Willy-zkontrolovat relátka.To na dálkové by teoreticky mělo být OK.Poslechnot si které cvaká a to zkontrolovat.Jestli to nedělá páčka přepínání světel,příp na ní zox.kontakty.
mě se kdysi vyhřál kontakt v pravé páčce co zapíná světla - svítily pouze parkovačky a asi 1x z 20 pokusů jsem zapnul i potkávačky (je tam taková umělá hmota ve které je umístěná kulička pod pružinou a jak se to hřálo, tak ta umělá hmota trošku změnila svůj tvar, takže ta kulička se tam mrcasila jak se jí chtělo) - vyřešila to až výměna ....
Při rozebírání mi zůstanou přední kotouče(23,5mm,min je 22,2 orig ford)a destičky min 60%,,přidám brzdiče s dobrými písky.Je to z 1,8 ohc rv 92 bez ABS.Chtěl jsem je dát na mé auto ale je to jiné(mám ABS)Je to škoda vyhodit,vypadají slušně,středy kotoučů ještě nastačily oreznout.Vemu je na sraz,pokud by to někdo chtěl tak se dohodnem na velmi rozumné ceně.Asi naložím kufr věcmi co mi zbydou,někomu by se to něco mohlo hodit(brzdový válec,palubku 90rv apod.)
Dnes jsem koupil přední destičky na tu mojí mrchu-2150,-Nějak jsem šel do kolen.Příště je koupím přes známého.Jsou to Textáry,kupoval jsem je v Elitu.Od zítra mám dovolenou,tak to musím dát do kupy.
Ahoj,jede ještě někdo na sraz s modelem před faceliftem?Abych tam nezdobil sám.
Juchuchu: Já mám 89 květen což je pravděpodobně poslední měsíc před faceliftem
No tak to je dobrý, i když je mám o pár let starší vůz, dost se mi ulevilo.Jestli zvládnu doma zaopatřit mamču s mimčem, tak přihrčím rovnou ze ZR.Co máš? Já sedím v pérech kombíka 2,3 V6.
To juchuchu. Kdy vyrazíš? Že bych ze ZR vyrazil s tebou. Teda, jestli se můj miláček vrátí z Croatie. Dnes by měl dorazit.
To milda:No je jasný, že v sobotu, ale ještě nejsem schopný říct v kolik. To až v pátek. Mohli bychom se sejít na Novoměstské u té nové benzínky a udtud vyrazit.Chtěl bych ještě přesvědčiti tatu, aby jel i se svým plecháčem, ať nás je tam víc.
Kdy budete asi tak v brně?
No sraz 7😁0 v Pruhonicich nejpozdeji v 8:00 vyrazime takze pokud nebude zacpa tak to vidime zhruba tak nekdy kolem 10:00. Predpokladam ze nebudeme moc hnat, preci jenom jezdim spise na spotrebu. Brno moc neznam ani nic pred. Ale rozhodne by se mi libilo aby jste se k nam pripojili a dojeli tam spolecne. Doporucte nejake sikovne misto par kilacku pred Brnem nekde u mista, ktere se neda prehlednout ani splest. Dame spicha treba uz na zminovanou desatou. Co vy nato ? cago
Das me kontakt? Muze byt, pred Brnem je benzinka, me se zda ze Agipka a tam bysme se mohli zcuknout, Brno pak projedeme cobydup 😄 a za Brnem je to tak 15-25 minutek.
Jasnacka, stejne tak pro vsechny muj tel je 724060443, kdyby jste meli problemi dostat se do Pruhonic tak brnknete. Jinak sem pro. Budu hledat Agipku pred Brnem. Na kolikatym kilometru z Prahy to asi tak je? Myslim si ze ale asi vim.
Nejsu si jistej, jestli je to agipka, ale jak se sjizdi na Kyvalce na Grand Prix, asi 10 km před Brnem, tak je to pak hned ta další pumpa po cestě, takže tak 190km. Jeste se v patek popr. v sobotu ozvu a upresnime si to, zatim a srazu zdar
no tak to urcite najdem, ten sjezd se minout neda. Akorat si nejsem jistej jestli je jenom jeden. Pak tedy u prvni benzinky za sjezdem.
Je to na 100% Agipka, jezdím kolem prakticky každý týden. Pokud jsem to správně zaregistroval, exit na Kývalku a Grand Prix je na 182.km, pak následuje na 190.km sjezd na Brno-západ a Výstaviště a ta benzinka je tak 2 km před tímhle exitem, takže by měla být někde na 187., 188. kilometru. Každopádně je v těchhle místech jediná od Agipu, nedá se přehlídnout. Pokud si tam dáte sraz, dorazil bych taky (su z Brna 😃, ať nás jede větší kolona a stojí to za to. Sice se stavím asi jen na otočku (večer budu patrně muset jinam), ale nechci si to nechat ujít.
to kratas: urcite tam budeme.😊
To juchuchu. Nevím, nevím, ale nedá se jet jinudy? Přes Šťepánov je to zase zavřený a u Prostějova a Přerova jsou další čtyři objížďky. Já jel před dvěma týdny do Olomouce a přes Bystřici mě to trvalo 3 hodiny. Zpět jsem to vzal po dálnici a byl jsem v ZR za dvě hoďky.
Mildo,to jsou zajímavé informace,ještě ale zkusím zjistit od kolegyně, co byla minulý týden v Kunštátě na půlmaratónu, jaká byla cesta. Jak vidím na mapě, přes Brno je to o hodně delší. Co se týče Přerova a Prostějova, tam teda nepojedu, není to zrovna při cestě.
Re: Milda.sr a juchuchu

Z vlastní zkušenosti doporučuji cestu nikoli přes Bystřici a Kunštát, ale přes Dolní Rožínku a Tišnov. Jezdím tak již rok a půl každý týden a cesta Nové Město - Blansko trvá cca 50 minut (max 1 hod). I silnice jsou lepší.
To juchuchu. Jak tady někdo psal, lepší je to přes D.Rožínku a Tišnov. Pro srovnání - přes Bystřici - 76km, přes D. Rožínku 79km. P.S.: Ten Prostějov byl jen jako příklad, že i na takový banální trase do Olomouce je možno potkat hodně objížděk. Mimochodem - po těch objížďkách jsem najel navíc 30km, tzn., že to bylo úplně stejně dlouhé jak po dálnici.
To milda.sr. Já vím, taky jsem trasu přes Rožínku jezdil do Brna do školy a není to špatný, taková romantika. kde nic, tu nic, aut málo,... .Alespoň tenkrát to tak bylo, to jsem měl ještě embéčko, které jsem pak zavařil na dálnici do Brna a kde mě nějakej dealer s felicií odtáhl k pumpě .Jel jako blázen, myslím, že embo by nikdy 140 vlastní silou neudělalo. Měl jsem v očích smrt, ruce vyklepaný jak od zbíječky a podlahou mi mále vypadly klíče od bytu.Ta pumpa Agip je před Brnem a je myslím místo setkání přátel, co jedou na sraz od Prahy. Přátelé, až tam budete uctěte minutkou ticha smrt mého motoru Š 110 L. Teď, když si frčím svou sierrou kolem přibližně stejnou rychlostí, ale po vlastní ose, vždycky mě to chtne a hrozně se tomu chechtám,a pak si uvědomím, kde jsme byli mi a kde "západ" (myšleno porovnáním vozového parku)
Taky vzpomínám na své začátky. Já měl starou Oktávku. Celou jsem ji vyspravil, zavařil, přestříkal. Koupil jsem světle modrou barvu a fialovou na doplňky. Nakonec to dopadlo, že jsem obě smíchal dohromady - to byl základ a pak jsem křidýlka udělal modře, kola fialově, masku jsem měl čtyřokou, protože jsem měl ještě jedny funglovky světla, přístrojovka byla taky modrá, budíky jsem kuchnul a domaloval na tachec rychlosti, Bylo to nádherný auto. Mělo motor 1500ccm ze Škody 1203. Praskaly poloosy, ale ty jsem si udělal taky. Jen jsem jaksi pozapomněl na podlahu v kufru. A jelikož jsem neměl garáž, tak jsem veškerý nářadí vozil s sebou a po 1/2 roce mi to všechno vypadlo dnem na silnici a bylo po parádě. Teď je z Oktávečky traktůrek a jezdí po poli. Byla to nádhera. A navíc podle mě byla Oktávka poslední konkurenceschopný český auto za komančů. Pak se jen motory sklápěly a předělávaly sem tam. Ještě i Fabie měla donedávna v sobě pravnuka motoru Oktávky. Základ zůstal stejnej.
To juchuchu. Moje číslo je 606945251. Kdyžtak okolo 18 hod. dnes zavolej a domluvíme se na času odjezdu. Musím si udělat cedulku se jménem milda.sr, abych byl poznat. Jestli vyráží někdo ze ZR, tak ať se taky ozve.
To milda.sr.Hele trochu se mi to zkomlikovalo, musim ještě v sobotu rano přepravit mamču s miminem na chalupu a pak bych teprve vyrazil.Už teď ale vím, že to zrána nestihnu,tak na mě nečekej, sejdem se až tam.Kdyby ti to nevadilo, až se budu blížit, zavolám, kde momentálně jste, abychom se v té naší širé vlasti plné tunelů našli.
To juchuchu. Neva. Já asi vyjedu v 9,00 hod.
Hm, taky nebudu mít vozíček na sraz v super stavu. Konkrétně olezlý PP lem, mírně nahnilé zadní čelo, šoupnutá přední mřížka (můj dvorní klempíř bohužel bude mít na mě čas až v červenci 😒 ). Taky mám za***ný motor, ale doufám, že ho stihnu aspoň trochu umýt (jinak dám na haubnu zámek 😃) Královnu krásy prostě letos nevyhraju, no 😃)
Neřeš to,taky jsem se k umytí motoru nedostal, jen jsem to v sobotu na chaloupce trochu ošplouchnul povrchu, aby zmizely chcíplé mouchy.Nevím jak jiní, ale spíš bych potřeboval "odbornější" rady kolegů, než volit "Miss FORD".
jj kazdej snad mame neco. Ja bych toho taky mohl napsat spoustu. Nemyslim si ze by jsme tam jeli se chlubit kdo ma vic nalestenej motor, ale jedeme tam pokecat. Uz se tesim. Jenom pro zajimavost kdo vsecho se sejde v tech Pruhonicich aby jsme vedeli kolik se nas tam ma sejit?
S tim motorem si nelam hlavu. Ja bych byl pro vyhlasit soutez o nojzasvinejsi motor. To ti budu konkurovat. Vlk
Taky to nestihnu dát do pucu (rezavé lemy a fleky na dveřích). Maximálně tak umýt a naleštit. Dřív jsem byl větší puňťa, ale teď už se jen zaměřuji na motor a podvozek.
Taky bych jel, ale dlouho sem tu nebyl a tak nemam podrobnější info, no a za druhý sem z Prahy a ten muj miláček žere 15l/100km, což taky neni zas tak ftipný 😒 Tagže ve finále nepojedu nejspíš z finančních důvodů. Ach yo.
Ty traumate-jestli chceš tak tě svezu.Mě to žere o 5 litrů mínˇ.Odjezd v sobotu ráno,příjezd v neděli odpol.Bereš???Tele-606840783.Podrobnosti pár příspěvků níže.
Dlužím Ti ještě ty fotky předních nosníků.Dneska jsem to vyfotil tak,že to je vidět.Jak už jsem psal-mají to všechny 4x4,nejenom cosworth.Nepojede někdo známý na sraz,kdo by ti mohl přivést CD s fotkami?Posílat to mailem je pro mě o nervy.
Mám po přestavbě combi 2.0 (motor NET) na náhradní díly,takže pokud máte někdo zájem napište nebo volejte 608410723
Ještě jsem zapoměl: auto je r.v.1985
Ja, Pocket .....
vyborne zatim nas teda moc neni, ale snad se nekdo prida.

2Mich> no mi uz se pozname 😊
fajn .. takze Pocket, Michalides, Dayatona, kdo dal?
Ja tam budu taky. Cau.
Zato se mnou to vypada blede. Jednak nejsou finance, ale klidne bych si pujcil, horsi je to s jinou veci. Zjistil jsem, ze jsem v patek ucasten oslavy narozenin jiste osoby, bude to az do rana, a fakt nebudu schopen ani vstat, ani v pul osmy ridit. Docela me to mrzi, skoda... tak si to uzijte, verim, ze prisiti rok uz budu mezi vami.
kostey
Já Kostey, budu taky v Pruhonicích, ale lidi, já tady čtu, jak chcete leštit motor, abyste vyhráli královnu krásy a jak na tom pořád něco vylepšujete atd. Mě je 19 let, Sierra je moje první auto, jak jsem již dříve psal je starý, rezavý, děravý, každou chvíli se na něm něco podělá, ale zatim to šlo vždycky spravit dobře mířenou ranou kladivem. Musim pracovat a dotoho dělat školu a tak na mého miláčka nemám moc času ale stejně to Auto mám rád, a tak chci poznat taky někoho kdo má stejnou "úchylku" na Sirky tak jako já...
to kostey: tady je asi kazdy uchyl na sirky...jinak taky pracuju a studuju, akurat je mi trochu vic😊)
Zdravím, jak to tak poslouchám tak se začínám hodně těšit. Asi sme (s kolegou) ta mladší generace, co se tam jede spíš podívat, pokochat a zkusit nevyzkoušené. Sme z Brna a jak sem to tak četl, když budete mít cestu přes mohli bysme se někde sejít předem. Bohužel na Motorcafé nejsu tak často, proto bych uvital domluvu přes mail a jeste lip pres mobil (602591227). Bylo by fajn dojet tam už spolu. Počkali bysme vas třeba před Brnem někde na pumpě a prujezd Brna vam usnadnili, i kdyz neni to opravdu nic tezkeho 😄 Takze zalezi na vas, jinak na srazu zdar Radek
Dostal jsem nějakou přvodovku údajně ze Sierry. Nevíte někdo jak se to dá poznat?
Tak sem teď zjistil, že mi minulej měsíc neodešel trvalej příkaz na nájem (5000,-), takže je muj traumat s účastí na srazu vyřešen jednou pro vždy. Vim, že kdosi mi tu nabízel, že by mě hodil, dík moc, ale šlo mi právě o to, vzít tam toho svýho miláčka aby se přivítal se sourozencema 😊))) Ke vší smůle sem byl celej Autosalon v Brně, bejt to o 14 dní dřív, tak sem nemusel nic řešil. Xakru
oleowr1
Pánové, nevíte náhodou, kde je na Sierrách (r.v.92, ale u starších to bude stejné) umístěn přerušovač blinkrů. Někdy mi to bliká normálně, jindy blikne 2-3x a dost. Vyčistil jsem preventivně všechny pojistky, prostříkl Kontoxem hlavně č.20 pro blinkry, ale přerušovač se mi nepodařilo najít. Cvaká to někde pod přístrojovkou (pokud ovšem cvaká). Vzhledem k tomu, že se blíží sraz a bez blinkrů se jezdí blbě mě to dost s..e!
Přerušovač je nacvaklej na sloupku volantu hned za budikama. Jeden se mi vali doma, tak Ti ho muzu vzit.
oleowr1
To prochy: Co je potřeba rozebrat, dostanu se k němu když sundám kryty hřídele volantu nebo i ten velký plast, co má řidič nad nohama? Na sraz mi ho klidně vem.
Tohle se vyndavat nemusí, je ale potreba predevsim vyndat tachometr. Cili plast kolem budiku, pokud mas vyskove stavitelny volant, tak plasty kolem hridele volantu ne. A pak uz rovnou ty budiky 😄. Je to bez problemu.
oleowr1
Už jsem to relátko, původní bylo černé, teď tam mám průhledné modré, ale není to ono. Cvaká příliš tiše. podmínka je aby mělo 4 vývody.
Musím se s Vámi podělit o zážitky. Můj miláček se mi vrátil včera s Chorvatska. Je trošičku odřený od dveří na parkovišti a kamoš, jak není zvyklej na nižší podvozek, tak trošku strhnul přední spojler s nárazníkem. Teď to nechám být. Ale suprová je byla spotřeba. Nalili do toho 100 litrů nafty, najeli 1686 km a ještě mi tam zbylo okolo 20 litrů. Když jsem jim auto dával, tak tam bylo max. 5 litrů v nádrži. Když to počítám, tak na ten zbytek tady doma najedu ještě tak 300 km (sraz atd.). Takže součet je 100 litrů : 1986 km = 0,503 x 100 = 5,03 lt/ 100km. Super! Já ten motor miluju.
To milda.sr: tak tu spotřebu máš dobrou, ale na delší štreky to jde dosáhnout. Já měl loni na plně naložený do Chorvatska 6,3. To jsem si cestou tam zajel a zdolal ty největší kopce mezi Rakouskem a Slovinskem. Před pár lety 5,3. Už to není žádná mladice. Dost mě štve, že to i po opravě čerpadla zase nějak hůř jede. Spokojenost vydržela cca 1500 km. Zase to začíná čoudit. Dávám to do souvislosti s použitím Aral super diesel. Zpočátku příjemné překvapení (tižší chod, živější), pak však se začali po cca 200 km asi rozpouštět nějaké usazeniny a karbon. Doufám, že se to vypálí a bude OK. Po dosti špatné zkušenosti s čističi se však bojím, aby to neodnesly opět trysky.
Vsichni tady mluvite o tom, jak budete lestit, ale ja nevim, jestli to stihnu vubec poradne umit a vyluxovat. Po montazi klimy jeste nemam ani poradne sesazenou pristrojovku a dodelavam elektriku. Po zemi se vali spousta zeleznejch pilin, plastovych odrezku, kusy dratu a izolacek. Sedadla by to chtelo taky vydrhnout. No jo, ale kdyz ja to delam az pote, co prijdu z prace (teda civilky) 😒. Jsem na pochybach, jestli se mam na srazu vubec ukazovat.
Dobre, dobre, uz nic nereknu o lesteni😊
Popravde receno ja nestiham ani to auto umyt. Vidim to na mycku v sobotu v 5rano. Uz mam na poste novy kabely na svicky a nestiham si je vysvednout. Ach jo.
oleowr1
Leštění bych nepřeháněl, přece jen naše Sierry ještě nepatří mezi veterány a používáme je většinou každý den k cestám do práce, na nákupy atd.
Kasli na lesteni. Po ceste se to stejne znova zaspini. Vlk
Nemáte někdo manuál nebo "chytrou knížku" na opravy motoru Ford 2,3 V6. Mám jen knížku Jak na to... a tam nic takového není.
Potreboval by som vedieť, čím je na motore NET-2.0 OHC ovládaná škrtiaca klapka 2. stupňa v karburátore Weber2V. Proste tam nemám ani žiadnu membránu, tiahlo nič. Dík moc vopred.
Já to včera ráno umyl, že bude sirka připravená, vyleštil, ale musel jsem nutně odjet. Najel jsem 200km a doma jsem se zhrozil, že je to jak to bylo ráno! Nemá to cenu.
Ja jsem to rikal ze to nema cenu. Ja jsem si jenom vycistil vnitrek a umyl okna. Za tech 200 kilaku to bude zase jako prase. Vlk
Budu rád pokud stihnu nalepit upadenou boční lištu chemoprénem a umýt (ulámat) nejvějtší stopy ptačího trusu. Nejvyšší meta je vysátý interiér, ale tak daleko asi nezajdu. Už se docela těším na ty vaše nablejskaný a nadupaný krasavce...
Pozor na to vysavani, vseho moc skodi, takova vazelina z lišt sedacek rozpatlana saci hubici po koberci... Sraz je pro me prilis daleko, uvidime se az bude pobliz Prahy.
vlk.spk: .... a těch much na předním okně 😄))
Vsak je uvidis zitra 😄)
Mě to čeká zítra ráno, názorům že to nemá cenu nevěřím. Stojí to za to!!! Musíme se těm krasavicím za spolehlivý chod aspon nějak odvděčit 😄
Vnitre mam vcajku. Je to jako novy!!!
to ja mam vnitrek vcajku celorocne, ale vnejsek nejak zaostava ....
Panove, vaham mezi Repsol Elite Inyección 15W/40, API SJ/SH/CF ([odkaz] , API SJ/SH/CF a Mogul Forte GX Pro 15W/40, API SJ/CF ([odkaz] Jen podotknu, ze 2.0i OHC ma cca 160 tkm a predchozi majitel mi o dosud pouzitem oleji podal nepresnou informaci.
Ja tam davam jedine Castrol tusim GTX Magnatec...kolik stoji ty zminovane oleje??
Ten Repsol cca 130Kc/l a ten mogul cca 110Kc/l. (oba jsou mineraly a oba jsou stejne vykone) Kdyz si clovek procte tyto clanky: [odkaz] a [odkaz] tak si docela zamota hlavu. Tzn. V mem aute udajne byl "Nejakej ten Mogul" takze by to mohl byt ten co jsem uvedl, ale taky kdovicojineho s oznacenim Mogul. Jenze tuzemske oleje se maji po roce vymenit a protoze malo jezdim vyplati se mi olej zahranicni, ktery se ma vymenit za dva roky... Jenze prechod na jiny olej se nedoporucuje a tak bych rad pouzival neco, co za chvili nebudu chtit nebo muset zase menit.
Daytona: to co se v clancich pise o Castrolu ani nechtej slyset...
Ted jsem se kouknul na ten clanek (psal to nejaky J. Cech), ale o Castrolu jsem tam nic nevidel. Ostatne cely clanek nevypada moc vedecky, jeho argumenty nejsou prilis vedecke. Treba zaujalo mne, jak pise o benzinu...Proc by meli pri pouzivani benzinu s vyssim okt. cislem propalit vyfukove ventily??
Myslím, že zpočátku tam dej raději nějaký minerál (než se to pročistí) a pak klidně už jezdi na polosyntetiku. Za ty prachy klidně koupíš 10W40 (např. Glogal - balené Texaco nebo Power Oil). Už jsem o tom psal v rubrice o olejích. Jinak ten článek na pandě je dost dobrý.
Tak tohle mne dostalo nejvic😊: "Pouhá úprava předstihové křivky sice eliminuje dohořívání směsi během e😜anzního zdvihu, ale na druhé straně se zvýší tlak před HÚ při zdvihu kompresním a tak nebývá nárůst výkonu příliš výrazný"........

perlicka je tohle: "dohorivani smesi behem e😜anzniho zdvihu"😊 v tehle vete je vic nez si myslite😊) e😜anzni zdvih---rozumim tomu dobre?? pist jde nahoru (jakoze zdvih) a pritom je to e😜anze (jakoze opak komprese)???.....no comment....budu kupovat nadale benzin Shell a olej Castrol a blbe clanky cist nebudu😊
Daytona: Uznavam tohle je do oci bijici. Clanky o palivech jsem necetl, a pokud jsou obdobne perly i v tech co jsem cetl, tak priste budu cist s despektem hned od zacatku a ne s pocatecnim respektem. Nekere clanky p. Cecha (napr. o akumulatorech) byly, podle meho, na urovni. A do auta dam ten Repsol, v motorce ho pouzivam, narozdil od Mogulu jsem tam s nim spokojen.
A co takhle Valvoline? Já ho tam dávám.
Valvoline nee, ja chci olej ktery se da u nas v okoli bezne sehnat. Mogul a Repsol jsou to urcite, ostatni jsem uz radeji nezkoumal, nevybral bych.
to teepee: Repsol je ok.
Jinak jsme na vysce meli prave predmet o spalovacich motorech, a tam jsme prave zkoumali spalovaci prostory. Treba ty nase milacky maji jeste klasicke spalovaci prostory, t.j. povrch pistu je rovny a hlava valcu taky neni obzvlast tvarovana. Videli jsme snimky, kde byly znazorneny epicentra horeni u techto "starsich" motoru, a bylo to nerovnomerne rozdelene na povrchu pistu. V dnesni dobe se spalovaci prostory tvarojou, treba povrch pistu ma zajimave tvary, aby usmernoval vstriknute palivo, to jiste plati o hlave, vyuziva se vicebodove vstrikovani (Multi Point Injection) (jojo...fabie MPI😊)). Tak snimky o spalovani techto motoru byli trosku jine😊 Tady smes uz hori rovnomerne na povrchu pistu. Prave proto jsou ty nove motory ekonomictejsi a ekologictejsi. Ale to jsem se rozkecal, tak uz mne sestrelte😊))
To daytona. Já ten článek sice nečet, ale e😜anzní zdvih není blbost. Při pohybu pístu do HÚ je sice směs stlačována, ale těsně před HÚ dojde k zapálení směsi. Ale píst ještě jede nahoru, palivo prohořívá, ale nemá ještě tu sílu. K e😜anzi dojde až po prohoření paliva, tzn.: po převalení pístu v HÚ. E😜anzní zdvih je myšlena tačást zdvihu po zapálení ale ještě před HÚ. Za mých mladých let se to učilo jen jako e😜anze. Teď to měl i mladej ve škole (5.třída-ale oni maj učitele fanatika motoristu).Možná to měli v tom článku napsat líp. Ale to jsou slovíčka.
to milda.sr: mas pravdu, jsou to jenom slovicka😊 ale pro mne komprese konci v HU a e😜anze zacina v HU. Taky vim, ze smes se zapali pred HU (jeste v dobe stlaceni - kvuli tomu se rika predstihu predstih). Tim ze se to pak jeste stlaci, se mu prida na potencialni energii, ktera se pak promeni na kinetickou pri pohybu pistu dolu z HU. Cim kvalitnejsi je pak benzin, tim ta smes hori plynuleji, coz se musi ukazat na krouticim momentu a vykonu. Ve srovnani s naftakem je to jeste ale porad spis vybuch nez horeni. Vetsi kroutak dieseloveho motoru spociva prave v tom, ze pri stlaceni smesi na priblizne 22-24 atm smes nafty zacne horet uz podstatne driv, nez pist dosahne HU, a jelikoz se jedna o mene kvalitne palivo, hori i delsi dobu nez smes benzinu. To znamena, ze pusobi silou na pist (a na kliku) delsi dobu, nez u benzinaka. Rad se ale poucim ze vseho, takze se mi klidne ozvete😊
Tak se nam to pomalu blizi 😄
Ja se uz nemuzu dockat. Asi neusnu!!!!!!!!!
Doufam, ze bude hezky pocasi a cela akce se brutalne vydari
To je objednany. Bude to super. Uz se jdu chistat. Uvidime se zitra. Cau vlk
oleowr1
Tak už se těším na zítra, škoda, že jsem se dostal k PC až teď, ale sehnal jsem barevnou inkoustovou tiskárnu se scannerem (multifunkční) HP G55, takže kdo má prospekty či příručky - vzít na sraz a bude se kopírovat. Dpoufám jen, že se mi do 11:00 podaří dojet před hotel Panorama v Blansku. Jedu na 100%!!! Vždyť tento sraz v podstatě spláchne dvě významná výročí: 100 let od založení Ford Motor Company a bohužel i 10 let od ukončení výroby auta značky Ford SIERRA!!!!Kontakt na mně je 604743881. Kluci, kdo jste ještě na internetu ahoj a dobrou noc!
Ahoj všichni.

Hrozně moc rád bych byl s vámi na srazu v Blansku

i když jsem asi služebně nejmladší majitel sierry.

Mám ji asi tři neděle ale připadá mi, jako bych s ní jezdil celou věčnost.Je to super auto.Teď po neděli budu teprve vyřizovat převod ,protože v bazaru trochu zachrápali a musel jsem se připomenout.

Všechny Vás moc zdravím ,přeju Vám pěkné počasí a ať se Vám ten sraz vydaří.Rád bych se příští rok zůčastnil. Tak se mějte.
Tak jsem neodolal a natankoval jsem do plna....

6.3 na 100 fakt ten budik nekecal .... asi zacnu jezdit jako daytona 😄
Cauky, Mrzí mě, že jsem musel brzy odjet, ale záběry projíždějící kolony 18-ti Sierr je úžasná, zvláště, když Fido s tou svou krasavicí při průjezdu okolo kamery podřadil. Vzhledem k tomu, že jsem jel poslední, tak jsem viděl ty obdivný pohledy lidí při průjezdu vesnicema. Dokonce i táta na traktůrku se zapomněl, pustil volant a synkovi vysvětloval a ukazoval. Na videu se pracuje, ale nafotil jsem i 100 fotek a ty trvaj nejdýl. Nevíte někdo o nějáke písničce o autech jak pozadí pod Sierry? Já mám zatím jednu od Nedvěda.

Jinak jsem včera byl ještě v Náměšti a večer jsem konečně dotankoval po tom Chorvatsku. Výsledná spotřeba 4,7 l/100km! Jen mě štve, že ten zavařenej výfuk vydržel jen 2000km, už na srazu to tak divně bručelo a nakonec mi včera zůstal viset na trubce zadní tlumič. Takže bude muset ven. Jen tak naokraj, nemáte někdo možnost zhotovit nerezovej?
To milda.sr. Tak mi to nevyšlo, což mě dost s... .Až budeš mít hotový video a fotky, rád bych se alespoň mrknul, jaký to bylo.Až budeš mít čas napiš mi - juchuchu@seznam.cz.
Pro mě ten sraz málem skončil tragicky. Před Žďárnou v hustém lese jsem málem srazil srnku. Vyskočila ze křoví a zůstala čumět na prostředku silnice. Ještě, že jsem to pár centimetrů před ní ubrzdil. Dost to kolem pak smrdělo spáleným obložením.
JJ .. na to video se taky tesim. Ja jsem nafotil neco kolem 120ti fotek, na nekterych mam manzelku, nekde jeskyne, ale celej zbytek (tak 100) jsou jenom nasi milacci. Ma to cely asi 50MB, tak kdybyjste nekdo vedeli kam to dat tak se ozvete. Jinak sraz byl naprosto super a jsem hrozne rad, ze jsem tam byl. Myslim ze se to opravdu vydarilo jak do celkoveho poctu (neco kolem 18ti aut) tak i do vyborne organizace (Robe dik). Jste super ... resim se na dalsi sraz ! Ahoj Pocket
oleowr1
Sraz dopadl dobře, při návratu do Panoramy nás čekaly ještě tři kombíky - 4x4 DOHC willy, 1,8TD residents a modrý DOHC (sorry, ale jméno mi vypadlo).
Sraz byl OK, jen mě mrzí, že jsem musel odpoledne odjet. Pokud se něco bude konat příští rok, určitě si to zařídím tak, abych mohl zůstat do druhého dne. Teď už se těším na fotky a video.
Na ty pisnicky bacha. Kdyby jsi to zverejnil na netu , tak by jsi musel platit ze autorsky prava? a je to pocitany cca 0,30 kc za pristup.
myslim ze nejlepsi pisnicka je vrrrm vrrrm bez upravy
Nemám tu svojí písničku nahranou-potkaný motor DOHC.Stačí,že se sierry pijou-teqilla,nebo jak se to píše/nemám poruce flašku/.
Mimochodem, zacal jsem pracovat na novym webu Ford Sierra. Delam na tom zatim hodku, ale myslim si ze to neni zle. Na to Ftypko se nedostanu. Jinak jsem se taky chtel zeptat Richarda, jestli muzu pouzit pro nas novy web jeho informace z jeho webu, at to nemusim vymejslet znova. Dik
oleowr1
To Pocket: technická data, cokoli klidně použij z mého webu. Škoda, že jsme spolu neměli čas prohodit pár slov na srazu.
No povidal bych si rad, ale prestali me slouzit hlasivky takze se jeste ted ztoho lecim. Budu to davat dohromady s Ivosem. Snad se vam to bude libit az neco budu mit tak to muzeme zatim hodit tam co pise Michalides. Mozna by nebylo od veci se jeste tenhle rok srazit a probrat veci hlavne kolem webu. Budu vas prubezne ifnormovat co a jak.
Pocket: ftp je zatim nejjednodussi zpusob jak to rychle zprovoznit. casem se dohodneme treba na necem jinem. Kazdopadne az neco budes mit, muzes mi dat treba CD a ja to tam jednoduse vysypu. Panove kolik z vas je ochotno se financne podilet na te domene at udelame predbeznou kalkulaci...
Pocket: jeste mi rekni nejake naroky (jestli nejake budou) ohledne konfigurace webu, zatim je tam IIS 5 jestli budes chtit nejake asp cgi php skriptovani nebo co si vymyslis ... Prostor tam myslim ted je okolo 230GB 😄 .... ale muzu zvysit ;-p
Jak tak koukám, tak akorat mně se spotřeba nevydařila - 8.36 a to jsem to dudlal za bráchovou 1.8TD. Doma jsem mrknul na vzduchový filtr a moc prostoru pro vzduch tam asi není. Tak zkusím vyměnit a budu špekulovat dál. "Těžkou nohou" to určitě nebylo... 😒
Kup si tam K&N. Sice je to zpočátku investice, ale je to na furt.
Jenže to bych asi musel i koupit otevřený výfuk a změnit nastavení vstřikování???
Sorry že jsem hned po první jízdě zdrhnul ale mě a mému spolujezdci bylo čím dál tím víc blbě - následky předchozího společenského večera. Musím všechny pochválit - máte ty vozítka fakt moc pěkný (kromě jisté špinavé stříbrné XR4 😊). Hlavně z té Fidovy krasavice nemůžu ještě teď. Už se těším na fotky.

PS: Willy, kde ses tam nakonec vzal?
Tak kolega me zpovidal, kde ze jsem byl v sobotu dopoledne, ze pry videl asi 20 Sierr na D1... 😄 Ale ptam se, kde budou k videni fotky, popr. videa, napise nekdo nejakou reportaz? A bude letos nejaky sraz, byt mensi, nekde blize ku Praze? Treba zase ve Skochovicich? Skoda ze v te dobe jsem Sierru nemel, Skochovice mam kousek.
oleowr1
Já a brácha (pajac) jsme něco nafotili, ne sice na digitál, takže to bude chvíli trvat, ale necháváme si film oscanovat a vypálit na CD za 99,-, něco jsem i filmoval. Naše fotky a video jsem schopen vypálit na CD a např. rozeslat na dobírku, pokud se domluvím s Mildou, který točil a fotil hodně, Rob2 točil mimo jiné nedělní odjezd, mohli bychom dát dohromady CD Sraz 2003 a kdo bude mít zájem, tak přibližně plusminus za cenu média vypálit.
teepee: ve skochovicich jsem kazde odpoledne cca od 19:00 😄
No vidis, mohl bys to organizovat, ja jsem v tomto case a pravidelnosti u jine reky 😄
teepee: Organizace neni problem ale nezapominej ze ne vsichni jsou z Prahy takze jako tys nejel do Blanska tak spousta lidi nepojede do Prahy ... proto sraz 1x za rok je tak akorat - to si kazdej ty prachy na benzin nasetri - nekteri z nas maji hluboko do kapsy vid kostey 😄 ?
To ja samozrejme vim. Nejednou se zde volalo po srazu blize ku Praze, k cemuz jsem se vlastne pridal. Sraz by mohl byt klidne dvakrat do roka, jednou na Morave, podruhe v Cechach, majetnejsi a zapalenejsi by si vychutnali oba srazy, ostatni-smrtelnici, by si jeli na ten "svuj". Nemyslim si, ze by se ve Skochovicich kuprikladu v srpnu-zari sesli jen dve auta, moje a Tvoje 😄
no dobradobra ale zatim si povidame sami, pokud by se nekdo rad pridal, zaridim formality 😄
OK, uvidime.
Ja bych nechal sraz jak to je: jednou do roka. Na to se pak clovek vic tesi, vic lidi si to naplanuje. Kdyby byli 2 za rok, tak se sirkari "rozpuli". Ale to je muj nazor. Jinak co se tyce Kosteye, zaslouzi si pochvalu. Jednak ze prijel, a pak ze s nami drzel krok cestou zpatky na okreskach.
tak jsem narychlo zaridil webovy prostor (zatim bohuzel bez domeny)

moznost uploadu pres ftp je [odkaz] nebo [odkaz] jak se to komu libi - uzivatelske jmeno je ford a heslo sierra - pro zacatek tam je opravneni pro vsechno, casem to doupravime. Webovy nahled na tyto data je pak [odkaz] nebo chcete-li [odkaz]

kdyby mel nekdo nejake problemy necht se na me obrati mip@seznam.cz pripadne 603257000

ted mazu do prace a at tam vecer neco najdu 😄))
zkousim, zkousim, ale nejde se mi napojit. ma se tam nastavit jeste neco, treba startdir??

jinak ta spotreba: ma to neco do sebe, zejo😊)
tak uz to jde, byl to "user problem", nemel jsem nastavenou proxy server😊 dal jsem tam par fotek.
Daytona a vsichni: prosim snazte se tam udrzovat alespon nejaky poradek az tam bude fotek vic, nebude poznat co je ci tak nez bude vymysleno neco dokonalejsiho zalozte si adresar s vasim nick a do toho si to cpete - za daytonu to ted opravim rucne - FOTKAM ZDAR
Daytona: nejak jsem se zapomnel podivat u fida na ty tvoje sedacky .... az budes mit cestu rad bych se pripojil a pripadne hned odvezl 😄
ty sedacky Fido nema primo doma, takze se domluv s nim, kdy je vyzvednes. Na cene se domluv taky rovnou s nim, prachy muzes dat taky rovnou jemu. Budu za ne chtit polovinu toho, za co mi on prodal ty jeho sedacky z 1.8.
Sedačky mám doma,ale na půdě.Klidně přijed,ukážu ti je.
Nevěřím svým očím-najel jsem bez 4 km 600km a zbylo mi trošku přes čtvrt nádrže.A to jsem cestou zpět chvílemi pouštěl klimu.Takovou spotřebu jsem nikdy neměl a asi mít už nikdy nebudu.Jsem zvědavý,kolik ještě najezdím.Jsem rád,že jste mi ukázali,že to u mého auta jde.Předtím jsem se pod 10l/100km nedostal a to i mimo Prahu.Mám těžkou nohu.
odedneska mi rikejte Pan Spotreby😊))
Jo ta spotreba byla vyborna. Ale na zpatecni ceste jsem to castecne pokazil 😒. Uz to nebylo 6,2. Sice jsem jeste nejdrive ze srazove setrvacnosti jel 110-120. Pak jsem se ale nechal trochu unest (140-160). Ale stejne to suma sumarum skoncilo na 6,8. To jsem na dalnici uz dlouho nezazil.
No cestou ze srazu nějak víc působila gravitace......aspoň na mou ručičku palivoměru....nebo to bude tím, že jsem měl takovou dobrou motoristickou náladu 😃)))
Tak tady jsem neco sesmolil, mrknete nato a reknete jak to vidite.

[odkaz]

cau cau
Je to pekny! kdyz michalides uz bude mit dost materialu, muzeme to o ne doplnit. Co se tyce financi, jsem pro.
Navrh vypada dobre jeste k te aktualizaci pocket: co ti vyhovuje za zpusob uploadu ???? resp co mas v praci povoleno ??? server je muj tak neni problem ho prekopat dle potreby
Fido-200,-
Sorry,popletl jsem Ti jméno...
pratele a co takhle to zaregistrovat a zprovoznit rovnou i s mailem jmeno@fordsierra.cz ??? nebylo by to spatny ne ?
jj to by nebylo spatne. Jinak jedine co mi firewall dovoli je http upload a pak by tu byla moznost FrontPage Extension, ten se taky snad povolit da. Jenze to vytvarim v Macromedia Dream weavru (jak bylo s Ivosem dohodnuto) tak nevim jestli by to proslo. Jeste to promyslim. Jinak prachy muzu bud nekam poslat nebo v utery ti ro muzu zase dovest.
Co se tyce penez - neuspechejme to, zatim zjistuji moznosti a vypada to ze fordsierra.net vyjde cca o 1000 korun levneji jeste zjistuji podrobnosti od ruznych zrizovatelu a zatim to vypada nasledovne: zrizeni :1600 rocni poplatek 800 v pripade mx zaznamu je to asi o 200/rok drazsi
Tak jsem konecne tady. Koukal jsem na ten prozatimni web a je to dobry!!! Financne podilet se samozrejme taky budu. Az to Michale zjistis, tak dej vedet. Muzu Ti ty prachy dovest nebo poslat; jak se dohodneme.
Tak jsem se konečně dostal k PC - právě jsem přijel z Rakouska. Chtěl bych všem poděkovat za účast a výbornou atmosféru, kterou se podařilo vytvořit. Byli jste fakt super! Jak jsem pročítal předchozí příspěvky, tak jste zklamáni snad nebyli - no, snažil jsem se - bylo to poprvé 😄 Dík.
Jinak bych chtel take podekovat Robovi za vybornou organizaci. Nevim, jak si to udelal, ale casove naplanovani bylo vyborne. Diky.
kostey
Tak už sem konečně dorazil domu, tak vám chci jen napsat DIKY byl to paradní víkend, už se těšim zase za rok... (Do Mohelnice?)
Ten sraz v Mohelnici bychom mohli udělat ještě toto léto. Jak říkal vlk.spk, tak tam má známého v kempu. Má už někdo na webu nějaké fotky. Rád bych něco ukázal známým. O CD má taky zájem. Ještě jsem uvažoval, jestli by doménu nemohl sponzorovat nějaký prodejce Fordů.
Bylo to super, není co dodat 😃
kostey
jeste jednou se omlouvam a jeste jednou dekuju. Po ceste z brna do Prahy jak jsme jeli po okreskách tak sem se koukal spíš na palivometr než pred sebe, (vy si jedete na pětku a zrychluje vám to i do 12 stupnovýho stoupání a já musim řešit otázku jestli už mám podřadit na dvojku nebo to nechat ještě na trojce.... Když jsem si s Daytonou vyměnil Sirky tak sem si připadal jako král. Nechtělo se mi si je zase měnit nazpět a pokaždý kde bylo vhodný místo k zastavení sem si řekl: tak ještě kilásek a pak opravdu zastavim...
A co máš s autem, že ti to nejede? Taky občas nemam na benzín, ale tim, že podřadim na dvojku to asi moc nenarovnam 😊
No ani mi to nemusis vypravet, ja taky znam ty leta studentsky (se 105tkou) kde z veskerych vyletu si pamatuju akorat to jak se mi v jakych zatackach pohybovala rucka palivomeru. Casy kdy sem tankoval za 50,-. Presto ale pred tebou smekam ze si presto na sraz jel. Ja sam (ackoliv pracuju) jsem chvili uvazoval zda mam jet, zda to nebude prilis drahy vylet. Ale jsem rad ze sem nakonec jel. Jinak vetsinu casu jsem jel za tebou a nerekl bych ze by ti to spatne jelo. cago
Mi ve firme mame nasmlouvanou firmu Etnetera jakozto firmu, ktera nam poskytuje Internetove sluzby. Nahodu jsem se ji ptal, kolik by stalo vytvoreni www.fordsierra.cz 1GB prostor 10-50MB za den trafik. SEcteno a podtrzeno by to vyslo na trojku rocne, asi 250,- mesicne. Co vy nato? Jinak na webu budu dneska dal pokracovat, jsem rad ze se vam alespon trochu libi.
jestli se na tom webu budou valet videa a fotky tak si myslim ze 10MB denni traffic je jentaktak spis malo ale cena ujde. Co kdyz ten traffic bude vetsi ???
A jako sponzora nejakyho prodejce fordu ??? na to zapomen. Moc zive si pamatuju jak se na me tvarili kdyz jsem po nich neco chtel - kup si focuse nebo vypadni .....
Panove, dulezite je, zamyslet se i nad budoucnosti uvazovanych stranek. Kdyz si predstavim stranky o Sierrach, tak me napadne prevazne staticky web s obcasnou aktualizaci. A jakou bude mit zivotnost? Dokud ten, kdo ho vytvori bude jezdit Sierrou? Ono je hezke neco na webu vytvorit, ale je nutne zvazit co s tim dal. Nyni po srazu se penize na domenu schrasti, ale co rocni poplatky? Ja treba vaham jestli se toho ucastnit, nyni Sierru mam ale vim ze to neni na veky. Ten navrh je fajn, ale jaky bude? Vse jen v HTML, nebo nejaka dynamicka aplikace, napr. Diskuze, Poradna, Seznam clenu? Nebo, vyresili jste toto na srazu?

[odkaz]

[odkaz]

Nemelo by se to resit jako treba toto?: [odkaz]
Ten odkaz tam umistim. Jinak jsem uz udelal sekci "nase auta" a protoze tam toho moc neni posilejte mi na majl fotky vasich aut minimalne tri fotky, jinak je tam davat nebudu. Muj majl je pavel.pokorny@siemens.com . Ja zu si je upravim. Budu to tam davat az do doby nez se mi zaplni 50MB kapacity. Pak to budu delat lokalne a cely to to vypalim Michalidesovi na CD aby to tam ulozil. Zatim cus
Teepee: udrzovaci poplatky pokud pujdeme tou cestou co jsem navrhoval ja (tzn. rychlost 96kbps bez limitu) tak je to zalezitost 1600kc za "nakup domeny" a 800 kc rocni poplatek. Az nebudes mit sierru ty, myslim ze pokud te nekdo nesestreli, prodas ji a koupi si ji nekdo jiny. Tech aut po republice jezdi hodne a zatim fandovstvi spis vzkveta. Takze o prvni 3 roky zivotnosti tohoto webu nemam strach a 800 kc rocne ? i kdybychom byli 4 tak je to 200 na hlavu a to se da snest. Kolik rocne zaplatis za opravu sierry ? Co jsem videl na srazu, tak nektera ta auta vypadaji jako kdyby jim bylo tak 3-5 let coz je super stav. Dalsi moznosti je nechat celkem rozumnou adresu www.geocities.com/fordsierracz a pouze pro rozmernejsi veci jako jsou fotky a videa pouzivat odkaz na moji ip adresu = levny bez naroku na prachy. Ale jednoznacne jsem pro centralizaci stranek protoze kdo ma v dnesni dobe cas vyhledavat uzitecne informace po vsech certech kdyz je muze mit prehledne tridene na jednom webu.
Navrhnuta cena je v poho, i ja bych tu stovku za rok ozelel. Jenze fandovstvi Sierr se obavam uz moc vzkvetat nebude. Jsou to starsi stroje, jejich pocet bude v republice stabilni, spise klesajici vlivem doziti a rozbiti. Kolik rocne zaplatim za opravy nevim, mam ji dva mesice, ale obavam se, ze by mela byt spise mym sluzebnikem nez panem, coz bude pristup 95% majitelu Sierr. Ti "opatrovači" se kterymi se setkavame zde, jsou jen spickou ledovce.
Ja pro domenu jsem, chtel jsem poukazat na jeji budoucnost a otazky jejiho financovani, abys to za chvili nemusel platit sam a nebo, aby to neskoncilo tim, ze Ti soused vyhodne nabidne zachovale Mondeo. 😄 Znam, to, 3 roky jsem si myslel, ze muj zivot je zasvecen vozum LADA... Kazdopadne nabizim sve sily pri tvorbe a udrzbe stranek, bohuzel nemam zkusenosti s registraci a provozem domeny, stranek ano.
teepee k příspěvku 5268 a 5273: Nebudu teď asi slušný, ale nemohu si odpustit to nenapsat. Pokud budou všichni uvažovat jako Ty, že za pár let nebudou mít Sierru, tak se vlastně nemusíme vůbec scházet, nebo se můžeme scházet jenom u piva (to bude asi stále) a žvanit o nesmyslech. Já na srazy jedu proto, že mě to zajímá, a že tam budu se stejně "postiženými" lidmi. Až Sierry dožijí natolik, že prostě nebudou (pochybuji), tak prostě srazy taky nebudou. Na sraz se spolužáky ze stř. školy také jedu, i když vím, že nás bude stále méně, protože jsme lidé smrtelní. A pokud půjdu do extrému, tak za nějaký čas dojde ropa .... A jak se v této rubrice můžeš dočíst, jsi se svým názorem vcelku osamocen.
Rob2: pokud budou vsichni, bez vyjimek, racionalne uvazovat, dojdou k zaveru ze schazet se neni ve srovnani s internetovymi strankami takovy zavazek do budoucna. Pokud Sierry nekdy nebudou (take pochybuji) tak srazy nebudou, ale co se pak stane s chystanymi internetovymi strankami a nezavaznymi prispevky financovanou domenou? Mas-li na to odpoved, pak muzes byt neslusny.
teepee: Naposled se k Tebou uvedené problematice vyjádřím (omlouvám se nezúčastněným). Až nebudou Sierry, tak nebudou srazy a zaniknou (nutně nemusí) i připravované stránky. Jinak bych Ti chtěl sdělit, že jsi jediný(!) kritik počínání Michalidese a Pocketa. Předpokládám, že jinak jsme jim všichni vděční (alespoň já ano), že se této práce ujali. Zatracovat cizí dobrou snahu je velice jednoduché, nevděčné a mnohdy primitivní. Máš "svoji pravdu", která je podložena "racionálním uvažováním", a tudíž nemám šanci Tě zviklat. Asi jsou všichni výrobci aut hloupí, když ještě nyní vyrábějí auta na ropné produkty, které stejně jednou nebudou, že? Budoucnost mají boty .....
Panove mam novy kecky jdete nekdo na sraz ????
Rob2: neboj, stranky jsou pekne, pravidelna aktualizace zajistena, nahradnich dilu na nase milacky zatim spousta .... a az nebudou sierry? pral bych Ti videt ty nalesteny auticka z 30 let co jsem dneska videl jet spanilou jizdu vnitrni Prahou - to byla nadhera ..... a to jim bylo o nejakej ten patek vic ... samozrejme ze s rostoucim starim rostou i naklady na udrzbu ale zatim to jeste stale jde 😄
přesně tohle jsem chtěl napsat, než jsem si všiml michalidesova posl. příspěvku 😃).........já osobně jsem do veteránů ujetej stejně jako do sierr.....ale všechno má svoje pravidla, takže pěkně shánějte co nejnašlapanější kousky s co nejlepšíma špekama z co nejmenších sérií. A opatrovat!!!
No, moje 2.0i DOHC hatchback asi zrovna rarita není 😒 , ani neobsahuje nějaké extra nezvyklé špeky, ale rád ji mám stejně. Na druhou stranu v ní mám automat, to se v našich luzích a hájích taky až tak často nevidí 😄

to jirkaking: Však ono to s autem taky občas jako se ženskou je, tedy pokud ho nebereš jako čistě spotřební zboží 😄 Občas mám strach, že na mou Sirku manželka i žárlí 😃) Když jsem jednou prohlásil, že jedu pro svou krásku do servisu, dívala se na mě hodně divně 😃 Teď už to bere s nadhledem, ale stejně... 😃))
to kratas:Máš recht ta moje taky na ní žárlí resp. už to taky pochopila že auto není jako spotř. zboží. Ta moje sice taky nevypadá nějak moc hezky ale je na ní spolehnutí zatím mě všude dovezla a kromě toho motoru se kterým jsem jí samozřejmě ( já hlava dubová) koupil před zimou vše šlape jako hodinky. Go ( tedy ne úplně celá 😄)) mě vyšla na 25tis. ale od té doby je na ní opravdu spoleh. Člověk si musí auta umět vážit. A já si jí vážím myslím až moc 😄))). Tak nevíte někdo co s tou mezerou mezi blinkrem a světlem (kombi)😲(((. Je to velice nevzhledné 😄)).
Ta mezera mezi svetlem a blinkrem: jestli auto neni bourane, tak to tam nema byt, ja to tam nemam. Jinak blinkr se tam da napasovat, ale je to klempirska prace, blatnik se pak musi nechat lakovat. Na nejakou dobu to resi sirsi lepici paska (á'la Fido😊),a vypada s tim i slusne.
to daytona : Bohužel to vypadá že autíčko bylo po bouračce a mezi světlem a blinkrem je na každá straně zhruba 1,5 cm mezera a izolepu tam opravdu dávat nebudu 😲((.
Takze se to bude muset klepat. Chce to sikovneho klempire, autogen, pak kit, a nakonec lakovat blatniky. Nejdrazsi je asi to lakovani, ikdyz da se to udelat sikovne i doma. Jako zrcadlo to ale nebude😊
michalides: Příspěvek 5326 je skutečně pro mě?? Já stránky obhajuji(!!), o budoucnosti Sierr nepochybuji a 100,- zítra odesílám! Pochybovačem jsem nebyl já! Máme doma tři veterány (2x Manet – Tatran, 1x Stadion S22) takže vím, jaký je pohyb na veteránských stránkách.
Rob2> já jsem měl na mysli že nevěřím na totální zrušení sierra webu neboť podle mého názoru vždy se najdou fandové. A ty naleštěný stařičký autíčka pomalu bez tlumičů s dřevěným rámem jsem dával jako příklad toho, že to jde !! Kdybych pochyboval o budoucnosti těchto stránek tak bych to nezařizoval 😄
to:všichni"magoři" Jsem rád,že můžu pročítat a dozvědět se fůru informací stejně postižených lidí a to,že se najdou remcálkové,to asi patří k životu.Pokud by všichni jenom remcali,tak asi ani nemáme své oblíbené "SIRKY".Mrzí mě,že jsem nebyl na srazu ale chystal jsem k prodeji 1.8 TD a zároveň dodělávám combi 2.0 DOHC(Saphire).Díval jsem se na fota ze srazu - OK ! Posílám "kilo" ať mám pocit,že jsem alespoň nějak přispěl na "magory". Čaute
oleowr1
Sierry a fandové do nich tady budou i za 20let. Asi první web v ČR (pokud se mýlím opravte mne) jen o nich dávám do kupy od června 2000 (tedy 3. rok). Chtělo by to ale vymyslet něco jako klub, občanské sdružení apod., abychom mohli své zkušenosti předávat dalším, v případě, že někdo z nás již sierru nebude vlastnit. Řešilo by to i náklady spojené s udržováním webu, přípravou srazů, které by mohly mít i nějakou reklamu v novinách. V roce 2008 bude 15. výročí, kdy sjela poslední Sierra z výrobních linek (cosworth asi až o rok později) a Sierry se tak tušim stanou tou nejnižší veteránskou kategorií.
Oleowr1: Dekuji za pochopeni, to jsem chtel svymi prispevky presne rici. Predpokladam, ze ostatni proti Richardovi, ktery je zde znam jiz delsi dobu, nic uz mit nebudete...
kdo z vas ma nejaky fotky a nema moznost ftp pristupu posilejte v rozumnych davkach (cca do 1MB) na email podlaham@altheimer.cz jen upozorneni!!! pokud budete posilat jpg tak to zazipujte jinak to neprojde. ja se postaram o to aby to bylo alespon na tom prozatimnim prostoru. Mimochodem Pocket: uved na tech strankach odkaz na ten webovy prostor s fotkama [odkaz]

znovu pripominam ftp pristup: [odkaz] jmeno ford heslo sierra

vytvarejte adresare, cpete do nich co vas napadne a kdyz tam bude soubor s nazvem index.htm tak se to zobrazi jako web.

Padam do prace mejte se lidicky fajnove.....
Jak tak čtu příspěvky o spotřebě, tak se mi zdá, že s autem asi něco musím mít. Když se dostanu na 8l, tak si celkem můžu gratulovat (2.0i OHC). Těžkou nohou na plynu to určitě není-se služební dlouhou Fabií jsem schopen jet za 5.5l (1.4l 16V 74kW). Budu se muset zeptat mechanika, zda to nemám nějak rozhašené...

Jo a nevíte někdo, čím by to mohlo být, že se mojí sirce nelíbí teplé starty bez plynu? Vždycky musím točit a jemně přidat, jinak nic moc. Ke studenému motoru příjdu a otočím na jednu otáčku a už vrním...
Mam v original manuálu od svý sierrky, že při teplym motoru MUSIM startovat s mírně sešlápnutym plynem tak 1/4 až 1/3. Jinak mi to bez plynu taky nechytá 😊
Prosimte a nedal by se ten manual nejak ofotit, nascanovat atp. Ja mam auto jen s priruckou Jak na to a tam nektere detaily nejsou. Dalsi namet pro napln budoucich stranek [odkaz] 😄
asi jo, ale todlenc je taky jenom brožůrka ve stylu "než poprvé nasednete" 😄 a za druhý v němčině a za třetí nemam scanner. Spíš to hodit na kopírku, no, ale to už je lepčí voscannovat a paq to vyprintit 😊
Tak to jsem rád, že to startování teplého motoru je i v brožuře se sešlápnutým plynem. 😄 Už mě chytaly komplexy, že by bylo něco v nepořádku. Teď už jen vymyslet nějakou "dietu", ať se dostanu pod 8l... 😄)
buď f poho, mě to bere kolem 12ti 😊))) a to nezávodim 😊)))
sequenz já se teď bavím o spodní hranici spotřeby-ta horní snad není omezená... 😃)
No, já o horní hranici taky nemluvil 😊))))
uz tam mame i banner .. co na nej rikate ?
Dobry. Jak by vypadala tabulka s celym obsahem vycentrovana? Mam 1024x768...
no je to delany tak aby to bylo akorat 800*600 takze by to melo byt okej .. skusim se na to podivat z jinych pocitacu.
Tak kdo by chtel videt nejake fotky ze srazu co jsem nafotil, tak ma moznost. Povesil jsem je na ten web v sekci "AKCE".
Nějak mi to nefachá, nevíš, čim to? Náhledy se mi zobrazí, ale po kliknutí na některý z nich to má snahu nězo zobrazit zvětšeně, ale namísto toho červenej křížek a dole v liště e😜loreru hláška, že se v dokumentu vyskytly chyby.
aha .. koukam ze mi to dela taky ale nedelalo. Zjistim cim to je.
uz to jde.
A uz to zase nejde.
Aha, ono to cele nejde, stabilni system, to ma asi kazdy uzivatel rad 😄
tak mame utrum ... ty kuvy mi to zablokovali. Ach jo ..
Nedavej to tam kde to doted cele bylo a je to. Proc to neni na? [odkaz]
Pocket: vecer v 10 chci CD !!!!! bude to tam v 10:05
jasny .. vecer to vysmahnu a az pojedu domu tak se u tebe stavim. Cas tak od 21-22h. Zavolam ti.
no zabaleny to ma 11.8MB. Projde to nekomu mejlem aby to tam mohl povesit ted? Palit CD kvuli deseti MB se mi zas az tak moc nechce. 😞
Pocket: kdyz to rozdelis na pul tak podlaham@altheimer.cz
Pocket: maximum je 10 MB na mail
Mne ty fotky jdou krasne zvetsit. A zase musim pochvalit Pocketa, ty stranky jsou moc pekne!!!
on je problem v tom, ze je na tech strankach limit provozu na hodinu tzn: ted se vsichni chceme kouknout tak neni problem ten traffic za hodinu presvihnout a pak se to na hodinu odporouci. Doporucoval bych ten muj webovy prostor sice nebude asi tak rychlej ale zase nebude padat ....
Pěkné, moc pěkné. Něco mi nešlo zvětšit, ale jinak prima.
Zitra ty fotky budou na tom mem webu, pocket mi je posle - geocities ma bohuzel omezeny traffic, tak kdyz se moc koukate tak to pak vypadne jak psano nize.

Od zitrka jiz bude aktualizace pravidelne na [odkaz] do doby zaregistrovani domeny
oleowr1
Super, aspoň nemusím spěchat s dofocením filmu, v podstatě nic víc na něm není.
Ten omezenej trafik je blbej, ale co se da delat. Dneska rano jsem to Michalidesovi poslal tak ac pomaleji, ale za to porad, muzete sledovat nase stranky z mistralu. Jinak posilejte vse, co chcete na webu mit na muj majl. JInak jsem moc rad, ze se vam web libi, kdyz se porozhlidnu po jinych obdobnych tak si myslim ze istudu delat nebude. Ale neco tam chybi. Chybi tam nase logo Sierra fan club. Chtelo by nejake vymyslet. Zatim packo.
Fakta:

1. registrace domeny 2. radu u nic.cz stoji 1600

2. rocni poplatek nic.cz cini 800,- (bude se platit az pristi rok)

3. jednorazovy poplatek za vedeni dns zaznamu vc. reverzniho je 500

tzn. ted je treba jednorazove schrastit 2100 a jedeme. za rok tzn pristi sraz pak 800

Hlaste se kdo je ochoten se podilet na mip@seznam.cz - cim vic nas bude tim mensi bude suma. cekam 1 tyden tzn. ve stredu zde napisu podrobnosti a sdelim castku na jednoho.
pardon. uvedene ceny jsou bez DPH
kde se vzal, tu se vzal 😄...s angínou to přece jen bylo reálnější na odpo. do Blanska, než na týden do Kécskemétu.........ale nevylítal jsem si na nový gumy 😒(((( PS: co ta tvoje krasotinka??
Tak sem to byl fčera omrknout. Přijedu tam a uvítal mě velice milý člověk se svým synem. Když jsem vylezl z auta, připadal jsem si jako v sierrkovym ráji (nebo taky hřbitově 😊. Dneska tam jedu na výměnu oleje, tak dáme s panem majitelem pokec. Taky mě potěšilo, že to byl první mechanik, kterej mi, když sem mu vyprávěl o nemocech mýho miláčka, neřek:"To víte, starý auto...". Dokonce bych řek, že tu mojí kóču spíš pochválil 😊))))) No uvidíme, čas je nelepší důkaz.
O tom tu uz Jaromir taky rikal svy. Ja jsem tam jezdil tri roky, je to fajn chlap, ale ... hm .. podle meho uz to neni ono. Asi moc prace. Na motory je to profik, ..
....sem si byl fčera vyzvednout na počtě. Na obálce je napsáno "Ford Sierra V6". Docela zajímavá publikace. Esi něgdo znáte, podělte se prosím o zkušenost, zda je tadle věc použitelná. Letmo sem jí prolistoval a příjde mi to jako dost f poho.
To sequenz.Kde jsi to objednal, chci tu povídání taky, na svýho šestiválce jsem zatím nic takovýho nesplašil.
www.techbooks.cz - tam se musíš prokousat meníčkama: osobní.../ford/... Ta knížka je dost f klidu. BTW: sem byl fčera v Líbeznici a pan servisman je moc fajn. Meníl mi sice jen olej, ale dle rozhovoru soudě má hlubokej vztah k Sierrkám, což je jedině dobře, protože přesně takovýhodle servismana sem hledal.
oleowr1
To sequenz: Výborný zdroj literatury!!! Ale bohužel, chtěl jsem si objednat na manuál Ford 1,6l/1,8l Diesel Engine (84-96), ale píší tam "mimo Sierra". V sierrách se motor liší od escortů a mondeí sice jen několika detaily (např. podélné uložení, EGR, vodní pumpa ...), ale chtěl bych o nich mít přehled. Přitom manuál k 2,3D k dispozici je. Krucifix, kde se to dá sehnat...
jsou tam pekne knizky, ale jejich ceny jsou taky pekne...
Omlouvám se, chtěl jsem na mistral dát alespoň kolonu projíždějících miláčků, ale z práce nemohu a doma mám v háji modem. Zkusím to poslat někomu na mejlíka, kdo to tam může hodit od mýho kolegy, takže očekávejte zásilku zhruba 4MB, je to jen 46 vteřin záznamu, ale je to podle mě nejlepší sekvence z mýho natáčení.

P.S.: Stále se na tom pracuje, Rob2 po mě chtěl nesestřihaný video - už je nedočkavej - já taky, myslím si, že by to nebylo ono. Až bude hotovo - ozvu se.

P.S.2: To pocket, můžu si vypůjčit ty tvoje fotky z webu? Máš jinej pohled a navíc i lepší foťák - já mám jen 2megapixely.
2Milda> fotky si samozrjeme pujc. BTW> ja mam taky jenom 2MPix 😊.
To pocket. Mám to poslat tobě na mejl, co máš na mistralu? Nebo se někdo ozvěte do 13,50 hod.
no posli to me na pavel.pokorny@siemens.com ... muzes toho poslat kolik chces, mam to neomezeny. Jak to dostat na mistral uz dohodnu s Michalidesem. Zatim
tee.pee@post.cz je k dispozici. Dostat to na Mistral neni problem.
Ahoj, sraz byl super, to je fakt. Jen sem se chtel zeptat, uz jsou nejake fotky? Popr. kde? Diky moc
Na teto adrese: [odkaz] rubrika Akce.
Mooc pěkný, skvělá práce, jenom bych poprosil, kdyby to šlo, u mý krásky, změnit majitele z MarkaB na SeQuEnZ. Velice děkuji.
oleowr1
To sequenz: ta chyba vznikla na mém webu, hned jí napravím.
to oleowr1: diq, f poho, nevim esi sem to při zasílání fotek na tvuj mejl nezapomněl uvést já 😊
Panove zmena: vzhledem k uvazovane domene uz tam neni to lomitko fordsierra je to jen [odkaz]

Pro Pocketa jsem nastavil moznost uploadu, takze vsechny prispevky, fotky a videa smerujte k nemu, nebot ma asi z nas vsech jediny neomezenou velikost e-mailove prilohy.

Pocket: pokud bys mel nejaka videa ktera ti nepujdou protlacit tak to rozsekej tim rarem na spoustu malych rarasku a uploaduj to tam, ja se tam vzdalene pripojim a zase to slozim dohromady

WEBU ZDAR !
Co se týká budoucnosti webu a sierr, stačí najet na www.fordsierra.com a klikat dál přes linksy dál a dál a dál. A pak, že to nemá budoucnost, když je ve světě víc takovvejch bláznů jako my.

Co se týká shánění modelů z co nejmenších sérií a špeků, tak já si věřím. Má 1,8 TD bude za 10 let ceněná, protože podle srazu jich moc už nezůstává.
to milda : Taky mám 1.8 TD Combi a nemůžu si na ní kromě trochu línějších rozjezdů stěžovat.Já osobně jsem pro srazy a nejsem "blázen" 😄)).

Je to pěkný když se pár lidí dokáže spojit a všem ukázat své miláčky. Já jí mám rád. (to je jako by to byla ženská 😄))))
Ahojky všichni moc mě mrzí že jsem se nedostal na sraz ale bohužel mi to z pracovního i finančního hlediska nevyšlo a přeci jen Teplice v Čechách jsou trochu dál. Ale příště určitě přijedu 😄)). Co se týká webu máte mojí podporu a samozřejmě i finanční 😄)). Foky jsou super obvzlášť ta tuningová sierra světlemodré metalízy. Chci se zeptat u mého kombíka jsou blinkry na pružinu vedle světel a mezi blinkrem a světlem je nevzhledná mezera neporadí někdo co s tím aby to i pěkně vypadalo. Musím svého miláčka taky vyfotit aby bylo více fotek 😄)). Ale nejdříve ji musím trochu vypucovat 😄)). Mějte se a sirkám zdar.
Já mám r.v.11/90 sedan, takže jsme dvojčata...sakriš, kousl se mi WIN98
to milda.sr: Mám Bílou s kouřovýma sklama zdravim 😄)). Vyhoď WINDOWS z okna 😄))
Měl bych dotaz. Možná po jednom známém podědím na Sirku elektrická zrcátka. Nevíte někdo jakým způsobem byla tahle záležitost u Sirek ošetřená - tj. kde bylo ovládání, jaké změny je potřeba udělat v interiéru, je někde nějaká zrada...? Za pár týdnů budu na autě nechávat dělat nějakou plechařinu, tak bych si je při té příleitosti nechal olakovat a vrhl se do výměny, rád bych do té doby věděl, co mě čeká.
Nech je nalakovat.V interiéru se vymění akorát ty trojúhelníčky na dveřích,pravý je hladký na levém je spínač pro ovládání zrcátek.Zapojení-ghia výbava má zrcátka zadrátovaná v kabeláži-nejde vytahat svazek jenom pro zrcátka-natáhnou nové dráty(stručně řečeno nemá přípravu pro zrcátka).Co se mi líbí,že jsou vyhřívané(napojené na vyhřívání zadního okna).V zimě to je super,i za mokra to ryhle uschne(ještě se z nich kouří).Pokud někdo hodil to mé CD s fotkama na web tak tam jsou vyfocená.
Fido: Do Líbeznice bych rád akorát prašulky jsem teď vyčerpal zařizováním domény tak se alespoň podívám kde to je a co je tam možný sehnat kupoval jsem na chatu bazén a tak.... takže až začátkem července budou další prachy teď už se musím trošku krotit
Jeste jsem chtel rici, az mi budete posilat fotky svych milacku, piste mi tam co je to za motor a rok vyroby. Dik
to pocket

: sorry: 2,0i DOHC 92kw 4x4 combi 12/1992
2Willy> Ok uz si to pisu. 2Mich> proslo mi najednou 1,78MB to docela jde ne?
2Pocket> sehnal jsem znamyho !!!! budeme mit web na paterni siti !!!! 100MB zdarma, 20 emailu zdarma, zbytek odkazama ke me domu !!!! co vy na to ???? mimochodem dnes jsem podal zadost na registraci domeny tak by to melo do 14 dnu byt hotove cena vcetne dns zaznamu je jak jsem psal 2100,- Kc

vzhledem k tomu ze se az tak moc lidi zatim neozvalo - tak dam vyvolavaci cenu 100,- na hlavu

pokud mate chut prispet tak moje cislo uctu je u CSOB 165939227/0300 jako variabilni symbol uvedte ctyri cisla vasi spz at je mozno to nejak identifikovat, pokud mate elektronicke bankovnictvi tak do AV pole dejte vas nickname. Prvnich 19 ma v cene email nick@fordsierra.cz !!! to stoji za tu stovku ne?
No tak to je parada!!!!. Penizky poslu. Mimochodem kolik nas zatim je ?
OK Korunky odeslány . Splatnost zítra

SPZ: 4664, NICK:JIRKAKING. Měj se
Úžasné, taky se připojím, kilčo pošlu cobydup.
us se to posila😊)
.. poslano ..
oleowr1
Posláno, splatnost zítra...
2Prochy> udelal jsem v sekci RADY foto album montaze ty tvy klimy. Chtelo by to ale nejaky text. Muzes neco napsat, staci par vet. ZAtim je to u me na lokale, ale beheme dne to tam uploadnu. Dik cau
Pocket😁iky. Uz se na tom pracuje. Nejlepsi by bylo udelat neco na zpusob [odkaz] uk/sierra/ handling2.html, kde by byl strucnej postup a par osvetlujicich fotek a pak treba odkaz na fotogalerii. Co si o tom myslis?
2Prochy> no to by bylo uplne nejlepsi, akorat to budes muset vytvorit ty, je to jenom esteticky upravim a povesim na web.
už to nejde spustit nějak dlouho 😒(
Willy: sorry ted jsem dorazil domu - kdyz mi vypnou proud na vice nez 10 minut, tak se server shodi a uz se nenahodi a vzhledem k tomu ze jsem ted prisel domu tak jsem to teprve rozbehl
Super. Prachy jsem právě poslal, splatnost zítra.
Tak už jsem z toho na prášky-telecom se stále fláká.Stále mi nejde doma telefon-infernet.

Michalides-o víkendu-v sobotu jedu k Radkovi do Líbeznic.Jestli chceš,vemu tě.Asponˇbych ti dal prašulky.Musel bys mi ale brnknout na * 606840783 páč nevím,jestli se sem před víkendem dostanu.
Tak rovnez poslano, precti si vzkaz pro prijemce, Michale 😄
kostey
No jasně, prachy pošlu, (jen co příjde výplata)
To Michalides: Kontroloval jsem účet a 27/06/2003 byla odeslána stovečka na účet č.: 0- 165939227/0300 ČS a var. symbol: 4664. Takže doufám že ti to přišlo a ne někomu jinému 😄)))). Měj se a kdy budou moje fotečky sierky na webu ? JIRKAKING
JirkaKing: web tvoří Pocket, fotky jsem mu poslal tak čekej - v pátek měl dovolenou tak snad dnes
3.0 Cosworth 24V....co je to za motor??

Vi o nem nekdo vic??
Zdar, prosím o radu - mám model 12/90 2,0 DOHC 4x4, asi 2 roky, a nedávno se začaly od kardanu (asi předního) ozývat zvuky v rytmu otáček kardanu, hlavně při rozjezdech do svahu. Není to žádná hrůza, ale je lepší to řešit hned. Dá se to ještě nějak zachránit-promazat nebo je to na výměnu ložiska?
to kerry: pokud to není difec, tak rozhodně novej kříž......ve fordu nejde koupit - jen celej kardan 14.500,- 😃))))))))))), ale firmy zabývající se kardanama ho mají, jen má maznici vprostřed kříže a nevleze se tam...takže namazat před montáží. Je to Walterscheid a stojí do 600,-
PS: sedan nebo kombík? a odkud jsi?
Willy, dík za rychlou reakci. Je to kombík, okres FM.
jak je ta adresa na tu novou stranku???
[odkaz]
mě to nejde spustit 😲(
me taky ne 😊, Michal rikal ze na Roztylech prestala fungovat elektrina, tak uvidime, me se to zda spis pretizeny 😞.
Jinak jsem se vcera snazil odmontovat chladic, abych pred nej dal kondenzator od klimy a jeden sroub byl silene zarezly. Podarilo se mi prasknout tu umelou hmotu na chladici, co do ni vede hadice. Tak nevim, co s tim. Mam/nemam to lepit? Asi nekam zajedu, aby mi to poradne zalepili. Jo a ten kondenzator tam stejne nesel dat, protoze to je na predku po nejake bouracce trochu hly, tak to jeste budu muset nechat nekde srovnat. To jsou radosti.
Zajedˇněkam,kde opravují chladiče.Ten bok se dá rozpertlovat a prohodit za jiný.Otázka co za to budou chtít a jestli to je jako ND.Asi bych sehnal jiný chladič.Nelepil bych to,bál bych se,že to rupne.Udělat kvúli tomu motor je škoda.
Pokud to není ruplý až dovnitř do vody, tak to zavař horkovzduškou
Willy:To vis, ze je to ruply az dovnitr vody. A rekl bych, ze to neni termoplast (teda nezkousel jsem to). All:Zatim jsem to vcera zalepil "plastickym kovem", u kteryho psali, ze je na chladice (ale meli na mysli asi ty kovovy zebra). Mam jeste jeden chladic, tak z neho potom necham nekde prehodit ten celej plast. Nebo se mam do toho pustit sam? Asi ne, nevim jak je to tam utesneny, asi na to bude potreba nejakej specialni tmel nebo silikon. Co myslite?
Tak chladic jsem vyresil. Z jineho chladice jsem vymenil tu prasklou bocnici, jak radil Fido. Slo dobre a rychle.
No panove, mam radost ze se vas seslo tolik na zaplaceni toho kilca. To je velice pozitivni. V Patek jsem mel dovcu tak majlama se prohrabu ted a web aktualizuju. Posilejte mi vse co se na web da daat. Jinak by se mi libilo vymyslet nejake logo Ford Sierra Fun Clubu a pak udelat malinkatou nalepku na auticka. Ta nalepka by byla prave za cenu toho clenskyho prispevku. Co vy nato ?
Taky bych rád přispěl, najdu něgde na fordsierra.cz info kam to kilčo mam šoupnout? S tou samolepkou souhlasim, dokonce se chystam dát si na podklad spztky webovou adresu klubu ( takovej ten plast pod značkou na jehož spodní hraně bejvaj reklamy 😊
taky souhlasim. ten plast pod SPZ je taky dobrej napad.
jj tak SPZtka y byla fajn, nesmite ale nikdy jet do Auto-Motol-Beni autorizovanyho servisu Ford, pac vam by ji tam bezmilosti vymenili nez by jste rekli svec. Tenkrat jsem tam byl kvuli nejaky kravine a oni nelenili mi vymenit ramecky. Uz tam davno nejezdim ale ty ramecky mam porad.
Tak ten rámeček na SPZ by fakt neměl chybu a samolepka taky. Klidně bych si i připlatil 😄))). Mějte se jdu se koupat 😄))).
Sem ten rámeček stříknul stříbrně (původně bílej,s modrou reklamou AutoBrrrrasko, no fujtaybl) Dříf byla reklama výše jmenované korporace i na zadnim skle (přes celou šířku), no, a vzhledem k tomu, že mi za ní neplatili (ani na benzín nepřispívali), shledal jsem jako rozumné shodit všechny reklamy co sem na autě měl. Ale www.fordsierra.cz tam zcela jistě šoupnu 😊))
Sablonu a vyrez pismen na zadni okno ma pripravene Aywosh / staci asi pry 60 kc a barvu pismenek si muzete vybrat - doufam ze Aywosh mi posle mailika se vzorem a umistime ho na nas web. Podle informaci ktere mam tak je to napis www.fordsierra.cz v sirce cca 10cm pres cele zadni okno.
sequenz a ostatni kdo chteji prispet: prispevek c. 5348
Prachy poslány s dnešní splatností-doufám, že to banka schlamstne. Var. symbol 5867
Moc mě mrzí, že jsem nemohl přijet, když vidím ty fotky a to jsem měl rezervováno ubytování.Zásah přírody to změnil.Jako omluvu zasílám taky tu stokorunu podle mě to má cenu. 5604 KENO.
Zatím jsem tady nečetl podobný problém.Po výměně všech částí přední nápravy (silentbloky, ramena, tyče řízení, čepy), teď půl roku po té, mi drasticky uhnula geometrie do zběhu. Seřídím, a znovu a znovu.Asi rozdělám celé servo, protože to jinde být nemůže.Co Vy na to, pánové.
Tak domena je registrovana => uz nam ji nikdo nevyfoukne 😄 Pokud vsichni kdo tvrdili ze posilaji penizky opravdu poslou tak je to i se mnou 13 lidicek ===> zbyva SEDM e-mailovych adres ! pospichejte rychlejsi vyhrava - Daytona: tady opravdu vyhrava rychlejsi takze spotrebu hod stranou 😄
Super! Ono to fachčí! Jupííí!
Posílal jsem na e-mail pavel.pokorny@siemens.com fotečky mojí lásky. Kdyby něco ozvi se na hlavacej@sce.cz nebo 606857184. Korunky by dnes měli dorazit. Včera byl zadán příkaz. Web funguje a to je hlavní 😄)).
no snazil jsem se tak doufam ze ocenite ze jsem to do 3hodin uploadoval na server. Pocket dnes hlasil ze ma dovcu takze do pondelka je to staticky. Muzete mi psat na Michalides@fordsierra.cz trosku si musim dnes projit administraci a pak uz zacnu zakladat e-maily 😄
Toto mi bylo poslano: Vazeny zakazniku,

na zaklade Smlouvy o registraci domenoveho jmena

a Pravidel registrace domenovych jmen v domene .cz

potvrzujeme jmenem CZ.NIC, z.s.p.o.

uhrazeni poplatku za zrizeni a registraci domenoveho jmena

fordsierra.cz.

Poplatek byl uhrazen dne 26.06.2003.

Fakturace na dalsi obdobi bude provedena ke dni 25.06.2004. ------------------takze na pristim letnim srazu si pripravte drobny (opravdu uz jenom drobny) nebot se bude jednat o castku 800,-
Vypadá to moc dobře a běhá to opravdu rychle!
Tak ta rychlost netu je skvělá . To michalides : Psal jsem ti maila na @fordsierra.cz.
tak web funguje skvele!!! michalides: jestli jdes zitra k Radkovi, tak Ti prachy dam zitra.
oleowr1
Už jsem přidal link....
Nazdar....Tak už jsem to poslal ....no jinak musím pochválit naše vaše stránky!