Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

2174 komentářů

Dave1
A co ta geometrie lopatek u turba :?:
to DAVE😜ri tomto rocnim najezdu bych o benzinu vubec nepremyslel.Je to jak pise Dr.S ten rozdil 2l/100km tam urcite je a ta 1,6TDCI je dobra volba.Nerikam to proto, ze ji mam, ale zcela z racionalnich duvodu.Vykon je dostatecny,nizka pojistka,mensi vaha na predni napravu(nez 2,0tdci) a na tento motor jsem se nikde nedocetl o nejakych zasadnich problemech.To u 2,0TDCI se neco porad resilo.Ja mam najeto 60000km, nechci to zakriknout, ale fakt pohoda.Dlouhodoba spotreba dle. tankovani(vse si pisu) je 5,8l a to jezdim po Bruselu nebo nemecke dalnice kde se zrovna neloudam 😉
Ja mám benzín 1,6 a nemám sebemenší problém. tato motorizace je ale minimální pro toto auto. jede to ale nad povolené limity to už moc neni. Pokud najedeš jak píšeš cca 30 tis Km tak bych možná volil naftu prý ta 1,6 je plně dostačujíci. Ja jsem bral benzin jen proto že to auto mám na dva tři roky a nepočítám že ho budu mít déle než do 70 tis. (pro srovnání jezdím s tím po Praze za 8,3l a s dieselem co jsem četl tak to maji za nejakých 6,5). Už teď kupuju nového S-maxe.
Dave1
Nazdar Maxáci. Právě jsem dočetl diskuzi na Tipcars a mám jeden dotaz. Předem říkám že jsem nikdy neměl diesel takže jestli je to hloupost tak se mě nesmějte.

Psal tam borec,že se musí dělat po určitém počtu km seřízení geometrie lopatek turba. To je blbost né ?

A ještě vás prosím o rady ohledně koupi ojetýho C- Maxe, hlavně motoru na co si dát pozor. Mám obavu abych nekoupil nějaký se špatným motorem.

A ještě něco není lepší jít do 1,6 benzínu. Ročně najedu tak 30-35 tis. km.

Děkuji. David
To Moik😒br />
Seš vedle Moiku, Alex dostal fotky který chtěl. A to co jsem psal je pravda jsem už dost starej na plky. >😒]

Ale v jednom máš pravdu, nechal jsem se unést - tady není bazar omlouvám se.
Moik
Nikdy jsem nechtěl rozjíždět flame, ale morousi, tohle opravdu přeháníš. I ty strašný kecy i to, že si z fóra děláš bazar...jestli máš alexi aspoň trochu rozum, přestaň se nechávat unášet těma řečma a hlavně těma fotkama auta z katalogu...nejvíc mě rozesmálo to "...to spraví tak 50tis, ale jsem na 140ti... Je to tím, že kupuju všechno nový....." 😁
Ok,můžeš mi poslat foto na e-mail,na parts@seznam.cz!!Podívám se na to

a napiš mi kontakt,přijel bych se podívat.Pošli hlavně jak to bylo zbořený!

Zatím čau a dík!!Alexv. :roll:
Jo, jsem z Prahy. Auto po ráně je ale zespoda - mám celou fotodokumentaci včetně průběhu opravy. Ta Italka s ním přejela betonovej panel na kruhovým objezdu. Takže prorazila převodovku, motor klimy, ohnula ramena a vypadly jí airbagy. Všechno je nový - je to nový auto a zaslouží si to. Ještě musím doplnit a přezkoušet klimu. Myslel jsem že to spraví tak 50tis, ale jsem na 140ti... 😒 Je to tím, že musím koupit všechno nový..... na vrakáčích není NIC...
Čím víc se dívám na toho C-maxe od morose,tak se mi víc líbí!!Jestli

jseš s Prahy,tak bych se na to zajel podívat!!Akorát mi nejde do hlavy

proč došlo k tomu zablokování té jednotky,nebylo to po ráně!! :roll:
Moik
No Eurodiesel není vlastně klasickej bazar, neprodaj ti tvý starý auto ani morosův focus...kupují pouze focusy z jednoho místa a to je operativní leasing Fordu-jinak řečeno, je to ůjčovna aut. kde každý auto mělo jednoho vypůjčitele. Prototam není problém koupit Mondeo 2005 se 120k km!!!! Ale naopak se dá koupit 7měsíců starej Focus s 18000km...ten můj má pár drobných šrámů, který rozleštím leštěnkou, ale je to auto za 1*, je opravdu v super stavu. Jejich přístup byl dobrej, snaží se, kupoval jsem v Jihlavě. Dlouho jsem je oťukával, pár kámošů od nich nakoupilo a vždy v pohodě...
To Dave😒br />
pořád mi zní v uších to tvoje :"proč to prodáváš...." sakra práce! Ještě chvilku do mě huč a prodám tu octavku a nechám si ho! >😁 Ani se na něj raději do garáže nechodim koukat... 😒 😒 😞
Kluci já jsem škodovkář, dělám octavie a tohle jsem vzal, protože to bylo hezký a voňavý. Ono to totiž bylo totalně zablokovaný včetně EPB a nikdo si s tím nevěděl rady, protože to vůbec nekomunikovalo s diagnostikou. Až Ford Autopalace Spořilov to dokázal >😁 I když levný to zrovna nebylo 😒 Nepotřebuju vydělat majlant, mám v tom jen zablokovaný peníze a vánoce na krku :!:
Nejsem, je to koupený v Itálii, mám zatím jen italský papíry (není na SPZ) a 1. majitelka byla nějaká Italka 😉
Dave1
To:Moik Jak jsi byl spokojen s bazarem eurodiesel. Taky chci ojetinu,ale abych se přiznal mám strach jít do bazaru.
Moik
Koupil jsem už hodně ojetých aut a až teď jsem se odhodlal k zánovnímu, rok starýmu Focusu, nebyl ještě ani na první garančce. Musím říct, že nabídka nebyla cenově z nejvýhodnějších, ale prvně jsem se dověděl, co to je zánovní auto!!

Kupoval jsem v Eurodieselu, jak jste zmiňovali. Focus v ceně cca 480 000Kč jsem koupil za 350 000 a to mi přijde jako výrazná sleva za 18000km a rok stáří. Možná se připravuju o superkup, ale něco mi vrtá hlavou, když vidím nabídku morouse, když prodává cmaxe v ceně 800 000+ po roce a 12000km za polovinu ceny...
Taky muzu nabidnout sveho milačka. C-Max Trend 1.6 Duratec. Svetle modra metalíza, rok 2004 najeto 68 tis. Je mi uz maly pristí tyden si jdu pro noveho S-maxe

😜
Jo to je voňavka,ale jak říkáš ten světlej interiér,je sice krásnej,ale

mladej by na něm udělal své pokusy s čokoládou a už by to vypadalo

jak když se tam někdo po.....!!!Jinak pěkná,moc pěkná kára je to koupený

v ČR a jsi první majitel? >😁
mám octavku a tohle je na mě moc nobl - hlavně ten voňavej světlej interier >😁 .....[odkaz]
Dave1
Proč to prodáváš, ani né rok starý auto.
C-max 1.6 TDCI 80kW Ghia černá panther najeto 12.500km, r.v. 10/2005. Cena 399.999,- (pokud po mě nebudou ve Fordu chtít 50 tisíc za jednotky - je tam teď na testu).... 😁
Videl jsem c-maxe v Autohandelu v C. Budejovicich. Vypadal pekne, zkus tam zavolat.
Jo zajdu se tam mrknout.Ta cena neni zase tak nízká,když se podíváš na

mobile.de,tak jsou tam pěkný C-maxy už od 12000euro a oni jestli maj

smlouvu a vozej ve velkym tak maj určitě super ceny.Ale po pravdě

řečeno mně bazary moc neoslovujou,bojim se kvality,radši koupím auto

od člověka kterej ho prodává v Annonci nebo od dealera předváděčku.

Jednou jsem pěkně naletěl a nechci si to moc zopakovat.
Presne tak ,jak psal Dave.Jen me trochu zarazi tak nizka cena, kdyz uvazim, ze nejaky zisk musi mit Eurodiesel(a urcite to netahaji kvuli 5-tisicum) :?: :!:
Dave1
Jestli jsi z Prahy tak se koukni do bazaru Eurodiesel. Byl jsem tam včera a stojí tam roční C-Max 1,6 TDCi najeto 60 tis. vypadá moc pěkně a cena je 379 tis.Bavil jsem se s prodejcem a říkal ,že to kupujou od německýho Fordu z Kolína. Taky bych chtěl ojetýho a tento se mě moc líbil vypadal fakt dobře.Měl v techničáku napsanou normu Euro 3 a to by neměl mít filtr pevných částic. Jinak k tomu filtru, z Fordu mě napsali, že filtr pevných částic se montuje od poloviny srpna tohoto roku jenom do silnějších 1,6TDCíček-platí pro Česko. jak je to venku nevím,ale Petr Blaha kupoval venku a už o tom tady na fóru psal.

David
Ahoj Jeniku, ja jsem taky jeste od nikoho neslysel o tomto problemu, takze doufam, ze az to servis napichne na PC, ze neco objevi.Ale ted se mi tam extra nechce, tak to necham az na vymenu oleje v 60000km, ktera bude tak do mesice.
Čao Petře, tak toto se mi s rádiem ještě nestalo ...
Startuje to jak benzinak i v -15st. a ja bych ho koupil bud Nemecku nebo v CR od ofigo dealera s nejakou zarukou.Jakou si predstavujes cenu?Pokud myslis, za to koupis do 350000, tak to bude nejaka opravovana piksla z bazaru(nase bazary jsou katastrofa), radsi si priplat at mas klid.Tady se velice slusne,rok stare kusy od ofic.dealera prodavaji kolem 16000eur a maji najeto kolem 40000km.Kdyz vemu, ze novej stoji v teto verzi cca.22000, tak ta cena je velice dobra.
Jsem už rozhodnut a scháním C-maxe,poraďte kde koupit ojetinu do roka

starou a najeto do 50tis.km.Chci motor 1,6tdci 80kW,jak to staruje v zimě,

kdo máte zkušenost?
Ahoj,

dneska jsem zrealizoval pripojeni iPODu do radia 6000CD s knoflikem uprostred a AUX tlacitkem. Na druhy pokus jsem sehnal spravny doplnek, jedna se o ice-link lite, koupil jsem pres www na www.niq.de, byl tady za dva dny DHLkou. Ice-Link vyrabi firma www.dension.com.

A ten kdo by chtel jen AUX vstup bez napájení iPODa tak aux je vyveden dozadu na radiu a je to ten nezapojeny konektor ve velkem konektoru MOST. Ma ctyri spicky 2xGND, L a P kanal.

Pepa
Ahoj kolegove maxaci 😄 , mam dotaz.Jednou(asi pred rokem) se mi stalo, ze jsem pustil radio, ale bylo ticho.Ukazovalo to frekvenci atd, ale ani hlaska.Kdyz jsem zkusil CD, tak to hralo normalne.* jsem na to a druhy den po otoceni klickem bylo zase vse ok a radio hralo.Ted se mi to stalo znova, jenze uz treti den nic 😒 (CD hraje normalne).Stalo se to uz nekomu z vas :?: .Myslite, ze by pomohlo treba na noc odpojit baterku(jestli by se to zresetovalo) :?: .Nevim, na konec asi nezbude, nez zajet do servisu.
Presne tak, je to podle urceni na trh.Vim, ze se opakuji, ale auto jsem kupoval nove v Belgii a co je tady Trend, tak je v CR vybava GHIA.Je to uplne odlisne.V CR je TREND pekne oholenej :!:
Kolega se take divil, ze to nema kryt motoru. Nemuze to byt zemi pro kterou je c-max urcen? Koukal jsem do Nemeckeho ceniku a tam ma kazdy model ASR a nema standardne radio. U nas to bez radia nekoupis a ASR je za priplatek.
Dave1
Mám na mysli horní kryt motoru. Omlouvám se měl jsem to upřesnit.
Mozno to bude tym, ze oni hovoria o spodnom kryte motoru, od cesty... 😉
To nechapu. Je to horni kryt motoru. Ja mam nad motorem kapotu a tak mam motor take cisty. 😉 Naopak vidim kdyby neco netesnilo.

Pepa
Ja kryt mam a jsem rad, protoze je motor porad cisty.

C-MAX 1.6TDCI TREND+ 8/2004
Mam funglovku 1,6 TDCi/66kW 2006 a kryt motoru nemam.

P.
Dave1
Ahoj Maxáci můžete mi prosím poradit chci si pořídit c-maxe 1,6TDCi a tak projíždím inzeráty a zaujalo mě, že ne všechny maxy mají plastový kryt motoru. Je to normální nebo je to známka havárie.

Děkuji
😁 už to maká
Skús: www.elsagroup.sk Ja som si odtiaľ dal poslať nosič na dobierku. Nosič je celkom OK. Napíš na cerveny_brat@azet.sk a môžem Ti poslať aj montážny návod. Nosič stál cca 2600 Sk.
Když se sklopí střední sedadlo dozadu tak můžeš dát mezi sedadla středovou opěrku, která má v sobě úložný prostor. Stojí to cca. 5.300 s DPH. A k vidění je to v katalogu na C-MAX.
Ahoj vsem, dlouho jsem tu nebyl a jen chci reagovat na prispevek o pneumatikach Continantal Sport Contact 2.Ja je mel na novem aute a ted kdyz jsem byl naposled v CR tak jsem je vyhodil(daval jsem uz zimni, domu jedu az na Vanoce).Kdyz to tak sectu, tak jsem byl s nima celkem spokojen, ale priznam se, ze jsem si taky myslel, ze vydrzi vic, ale poucen odborniky, ze v indexu V je smes preci jen mekci aby auto ve vysokych rychlostech podrzela, je opotrebeni po cca.36000km, zcela normalni.Na aute mam najeto po 2letech 60000km a zapisuji si prezouvani, takze na zimnich Semperitech mam 24000km, no a na tech Continentalech jsem najel 36000km.Byli sjete presne ke kontrolnim ploskam a vsechny ctyri rovnomerne(pravidelne jsem prehazoval predek/zadek NE KRIZEM!!!!).Na zaklade precteni par nemeckych testu pneu vhodnych pro MPV, jsem se rozhodl pro koupi Pirelli P7 205/55 R16 V, ktere jasne vyhrali, tak jsem zvedavej, jake budou v praxi(uz aby bylo leto).Jen pro zajimavost, uz asi 5let nakupuji pres internet od firmy EMKA-PNEU Klatovy(ty je berou z nemeckeho Chamu) a cena za jeden kus tech Pirelek byla 2270kc vc.DPH, nom nekupte to 😉

FOCUS C-MAX 1.6TDCI TREND+ 8/2004
u c-maxe ? co to je ?
Zadní středová opěrka s úložným prostorem - máte to někdo? Zajímá mě jak se to připevňuje a zda je to praktické. Prostě vaše zkušenosti.

Díky Pepa
Vlastním C max cca l rok, najeto 16 tis. km, při poklidné jízdě do 90 km není problém se spotřebou pod 6l, jízda na dálníci do 130 km spotřeba lehce nad 7l , ve městě na kratší vzdálenost ( u mně cesta do práce cca 3 km ) pak spotřeba okolo 9l. Jinak při vyšších rychlostech hluk jen mírný, záleží ale na na typu pneumatik(u mně Michelin Energy ) se zimními gumami( Bridgest. Blizzak LM 25) se hluk výrazněji neliší. undefined
Zdravim, uvazuji o koupe C-maxe 1.8 benzin. Je tady nekdo se stejnim motorem, zajimala by mne spotreba v realnem provozu a hluk na dalnici (~140-150 km/h)? Dik za jakoukoli informaci...
geos 😒br />
No neviem, len rozmyslam, ci je mozne, ze by to iste radio v C-Maxe malo trosku iny softvare, pripade firmware ako vo Focuse...

Na nejakom ruskom fore som videl fotky CD 6000, ktore malo aj uplne ine usporiadanie displaya ako to moje...

Takze by to mohlo byt v tom, ze neni CD 6000 ako CD 6000.Aspon nie v pripade C-Max versus FoFo... (My dvaja mame skoro identicke Focusy a mrba ma C-Maxa...)

V navode som podobne nic nenasiel a skusal som vsetky mozne nastavenia, aj automatiku (ak som spravne pochopil, malo by to mat hlasitost automaticky regulovanu podla okoliteho hluku), vtedy sa mi zapinalo radio aj s hlasitostou 7 alebo 8, tak som to radsej vypol 😲

Ale rad by som sa dostal pod 5-tku 😢

Co sa tyka spotreby, ani ja som neni az taky nadseny...

Skusal som ist po okreskach , na 5-tke, cca 70-90 kmh, a zralo to do 4,5 litra, ale to bol motor zahriaty a tak...

Normalne som robil nadrz s priemerom tak 6,3-6,6 l na 100 km.

Ked nemam vyjazd mimo BA a chodim iba do a z roboty ( Dubravka ), zerie mi to priemerne 7,2, co je uz hodne...

Dialnica pri tempomate 150 kmh (BA-TN) mi zerie tak 6,6.

Keby som vsak siel do 120, bolo by to okolo 5,2 litra.

Takze mozem povedat, ze badam dost velke rozdiely, v zavislosti od podmienok jazdy...

No a v neposlednom rade asi ide o to, ci jazdis na vlastnom, alebo na sluzobnom, co je moj pripad... 😉
mrba, svistik😒br />
je to mozne, aby sa tie iste radia spravali inak? mne to robi presne to, co pisal svistik. pozeral som manual a asi smola, nikde o tom ani slova

svistik:

aku mas spotrebu? trochu ma stve, mam cca 6,3, na dialnici pri 140 km/h mam 6,8, co sa mi zda byt vela.
Mám originál Ford s hliníkovým profil, stál cca 3160 kč. Střešní nosiče se stejným profilem od Thule mě nabízeli asi za 6000, přitom je prakticky stejný. Takže nejlevnější je originál Ford.

Montáž/demontáž do 10 minut, vše ostatní bez problému, není k tomu co napsat.
svistik😒br />
nie, schvalne som to skusal pri nastaveni na hlasitost 2. Vypol som zapalovanie, zapol som zapalovanie, pridal som hlasitost a bolo tam 3.
Ano, ked mas hlasitost vyysie ako 5, tak zostane ta, ktora hrala naposledy.

Ak si vsak pocuval na 1,2,3, alebo 4, po opatovnom nastartovani/zapnuti radia sa nastavi 5-tka...

Co je niekedy malo, niekedy prilis vela.

Ja osobne som neprisiel na to, ako by sa to dalo nejako obist. :roll:
tom17: Mam tiez 6000CD a po vypnutí a zapnuti zapalovania mi zostane hlasitost nastavena taka, aka bola pri vypnuti zapalovania. Radio za normalnych okolnosti nevypinam.
Chcel by som sa spytat ake mate skusenosti so stresnymi nosicmi na C-maxa.

Kupovali ste originalne vo Forde? Alebo mate dobre skusenosti s inou znackou?

Potreboval by som ich hlavne na nosenie lyzi v zime.

Dik
Zklamu tě.

Rádio se opravdu od určitého ročníku výroby vrací zpět.

Palubní počítač aktuální spotřebu neukazuje, pokud vím, tak u žádného nyní vyráběného modelu Fordu
hatepe
Zdravím vlastníky C-maxe a zároveň mám na vás dotaz ohledně rádia typu 6000CD a palub. počítače. Při každém spuštení rádia se mi vrací stejná úroveň hlasitosti (myslím, že je to úroveň 6), i když jsem ji před tím měl nastavenou na úroveň (např 2). Nevíte, jak toto nastavení zrušit nebo je to natvrdo nastaveno?! U jiného radia to není, tak mě to celkem překvapuje. A dále bych se chtěl zeptat ohledně palubního počítače, zda někomu z vás ukazuje aktuální spotřebu. V manuálu je napsáno - výbava na přání, ale když jsem si auto kupoval, tak mi prodejce tvrdil, že je to ve standardu. Docela mě to zaráží, v dnešní době tenhle ukazatel nechybí u jediného auta.

Tyhle dvě věci mě celkem mrzí, jinak jsem s ním spokojenej.

Díky za odpo.

Ford Focus-Cmax, 1,6 Ti-VCTi ghia

Tom.
mkovesi: dik, je to o neco levnejsi nez tady...
Mam vybavu Trend + radio CD6000 - 6 repro + automaticke klima + tonovane sklo + dvojite zamykanie s priestorovym a obvodovym alarmom + metaliza, motor (chcel som skusit diesel) TDCi 1.6 / 80kW euro III, Cena 655 000 SKK s DPH tj. asi 505 000 CZK.

TDCi 80kW patri medzi najlepsie co sa tyka spotreba/vykon, objem motora/vykon a cenove celkom dostupne....

Zatial najazdenych 11 000 za 7 mesiacov, takze predpokladam za rok to bude okolo 20 000km... ak prepocitam...., benzin mi spotrebuje podla udajov vyrobcu o 2l viac a cena za liter bude 30, tak na 100km je to 60SKK, na 20 000km je to 12 000, za 4 roky 48 000.

Ked som kupoval tak s benzinom 1.6/85kW stal 639 000 ......
mkovesi: muzu se zeptat kolik ten c-max stal? prave ted vybiram mezi 1.8 benzinem a a dieselem 1.6 (najezdim jenom 10-15T km) a zjistuji ceny. nejlepsi sleva co jsem dostal ~ 18%...
Kazdy ma svoj nazor, ja pouzivam C-MAX ako rodinne auto aj ako auto do prace. Rodina je spokojna, miesta mame dost a za tu cenu co som kupil nebol ani Scenic, ani Zafira, ani Pcasso len tak Berlingo, co sa jazdnych vlastnosti tyka, tak ma jedno z najlepsich, ... som spokojny a kazdy nech si vyberie.... Ale tu bola otazka na Combi alebo C-MAX.....

Kolega ma Scenic, a teraz by ho radsej vymeni za C-MAX ako mam ja, pritom je spokojny aj so Scenicom, ja som sedel v Scenicu a myslim si, ze je to tiez dobre auto na rodinu ale nemenil by som.....

Nemenil by som ani za Combi, co ale neznamena, ze Combi nie je dobre, mne proste viac vyhovuje C-MAX. Samozrejme vedel by som si predstavit napr. aj Toyotu Verso, S-MAX, .... ale to su tiez inde s cenou.

Mam priemernu spotrebu od kupy auta tesne pod 5,0 l / 100km a najazdenych takmer 11 000 km.
Moik
Vím, že budu za rejpala, ale byť mám C-MAXe rád, myslím si, že je to auto na všechno, jen ne pro rodinu. Ta chudě "rodinnýma-prvkama" vybavený MPV myslím není žádný jiný. Od Scénica přes Zafiru, Picasso až k Berlingu. Různý odkládací plochy, otočný sedadla a dalších snad 100 věcí. Argument C-MAX pro rodinu u mě teda nevítězí a myslím, že důvodů pro jeho koupi je dost, ale jiných...
Mám 2 děti rok a půl a tři, takže na dovolenou vozíme kočárek, skládací postýlku a asi tak 100 kusů oblečení od kusu, protože děti jsou hrozná prasata 😄

Na dovolenou jsme se vešli bez problémů do C-MAXe. Obě holky už vyžadují stolečky na hračky, navíc z auta výborně vidí ven, když nechceme nic cpát do kufru, tak si můžeme posunout sedačky dozadu.

Výsledkem je tedy to, že s C-MAXem jsme spokojeni a za obyčejného Focuse bych neměnil.

Další argumenty uvedli již předemnou
Ja som sa rozhodol pre C-Max, mam 2 male deti, zatial som sa do kufra zmestil. Pri dlhsich cestach mam 2 sedacky vzadu vedla seba a manzelku vedla nich. Tak sa im oze venovat a su kludnejsi. C-MAX je rodinne auto.
hatepe
No rpčo jich jezdí málo? protože v téhle republice jsou lidi naivní a myslí si,. že nejlepší se VW. Ostatně to je vidět i na silnici. Ono celkově MPV v C segmentu jezdí málo. Touranů není taky zrovna moc. Hodně je vidět Megany, ty jsou dost populární a třeba sem tam i 307 sw. Někomu se může i zdát, že Mpv je dražší jak třeba Focus combi či octavia combi apod. Mpv je svým způsobem luxus navíc. Když člověk srovná parametry Fcusu combi a C-maxe tak dojde na dost podobná čísla ale za jiné ceny. Psal jste , že chce te převážet kočárek a dvě děti. Pokud bude C-max bez přepážky (N1 úprava), tak tam kočárek dáte a na zadní sedadla pohodlně usadíte dvě dítka. Dobrá vychytávka v Cmaxovi je panoramatické zrcátko, ve kterém je vidět co se zrovna děje na zadních sedadlech (je umístěna nad vnitřním zpětným ) . další dobrá věc je úložný prostor před zadními sedadli v podlaze. Dáte tam kupu cd, nebo náhradní plínky, či pití a kdo ví co ještě. Další plus jsou jistě i sklápěcí stolečky na zadních sedadlech a nebo sklopné prostřední sedadlo, která má v sobě otvory na lahve s pitím. Výhoda C-maxe oproti focusu je v těch odkládacích schránkách a drobnostech, které zpříjemní život. Myslím, že C-maxe právě využijí rodiny s dětmi. Je to ideální auto na rodinné vyjížďky a na dovolenou. No a pokud nestačí kufr na dovolenou, tak se to přece dá vyřešit namontováním střešního boxu. Tam se frkne kočárek a kufr je celej volnej. Nejlepší je obě auta samozřejmě projet a podle toho se rozhodnout, ale mě soosbně se víc líbí C-max. Focus v základní verzi vypadá víc lacině ( zvenčí ) . Jinak interiérové díly jsou dost podobné na palubce.
Pánové,čtu tady vaši diskuzi o mondeu a C-maxu a přemýšlím,že možná

právě vy my dokážete poradit.Uvažuji o koupi ojetého(lehce do 50 000km)C-maxe nebo combi focuse.Potřebuji převážet kočárek a dvě děti

a nevím jestli v tomto případě je skladnější combi nebo C-max.Kufr

C-maxe je hlubší,ale podle mého asi méně skladný.Jinak C-max je

můj favorit,ale ještě mne zaráží proč jich jezdí na českých silnicích tak

málo!!Všude v Evropě je to mnohem víc oblíbené auto.Dík za rady!! 😉
hatepe
Tak vážení, proč je mondeo lepší? Ono se to vlastně srovnávat nedá. jsou to úplně jiný auta.

Vemu spíš výhody a nevýhody na který jsme přišel. Já jsem celkem dlouhán měřím bez mála 190 cm a hned první věc, která mě v c-maxu "vadí" je kratší sedák sedadla, a celkově méně místa uvnitř jak vzdu tak v předu. Musíme si uvědmit, že rozvor mondea nemá konkurenci a ani nový passat nemá takový rozvor. Takže hlavní deviza mondea je vnitřní prostor jak v podélném tak v příčném směru. Za druhé to jsou skvělá a pohodlná sedadla s nimiž nemůže c-max vůbec soupeřit, alespoň dle mého názoru. No měli jsem Mondeo Turnier a ten kufr byl fakt královský, na ten dodneška vzpomínám, když otevřu kufr c-maxe (je v úpravě N1 s přepážkou, která ještě kousek ubírá). Co se týká jízních vlastností tak modeo je daleko suverénější v zatáčkách ve vysokých rychlostech, ale to je dáno i jeho tvarem. Mondeo má výbornou směrovou stabilitu. když fouká boční vítr tak to ani nepoznáte.

Hendykep mondea může být i jeho velikost. zaparkovat ve městě někdy nejde. měří bzemála 5m (4750 myslím). posez v mondeu je nižší a pravda při couvání mě to někdy vadilo, ale je to o zvyku. U maxe je posez vyšší a na to se dobře zvyká. Vyšší posez je i fajn při nastupování a vystupování. Jako pokud bych to sečetl a měl subjektivně říct co je lepší a v čem se mi jezdilo líp tak je to Mondeo. Ano Max má plno vychytávek. Vzadu sklopné stolečky, sposta odkládacích schránek, zajímavý a modernější design. Mondeo se ne každému líbí. Je konzervativní. řek bych to asi tak. kdo neměří 2 metry a má do 180cm tak mu max sedne víc. kdo je delší a vozí hodně věcí a třeba i kočárek, tak určitě ať volí mondeo. Zaplnit kufr mondea dá fakt práci 😄 . V zimě ani nemusíte montovat zahrádku, lyže se vlezou do kufru. Stejně tak třeba kolo.

Těžko se to fakt srovnává, ale jednoznačně je mondo výš. To poznáte na detailech, třeba v zadu je to dost ošizené. To u mondea neexistuje.

Ideální volba je mít maxe do města a mondeo na štreky. Ale vyloženě nic špatnýho na maxe říct nemůžu. jak říkám je v plné polní, krom navigace a vyhřívaných sedátek je tam vše. Dešťový senzor maká krásně, parkovací asistent taky, klima super. jen to rádio mě štve. Asi se vyplatí připlatit za sony.

No vážení a co ta spotřeba? S tím mi nikdo neporadí?
Moik
Mám Mondeo Combi a říkal jsem si, že koupím C-MAX. Nakonec jsem se ale rozhodl pro Mondeo 5dv. Kufr je pořád super, nejsou potřeba ty hrábě, je IMHO o dost pohodlnější jak max, má jistější jízdní vlastnosti - nenaklání se a má větší rozvor. Od combi je o rozhodujících 10cm kratší a má klasický uspořádání zadní nápravy(combi má ležatý tlumiče). Je o poznání tišší, hlavně ve vysokých rychlostech (to mi vadí na maxíkovi nejvíc) a vypadá reprezntativněji(to kvůli práci)
Ahoj,

to že kufr je spíš nahpru mě příliš nevadí.

Ale chápu, že na některé věci se to hodit nemusí.

U Mondea a dětských sedaček vadí to, že zámky pásů jsou hrozně utopený. V okamžiku, kdy má dítě jen pod***ník, tak se velmi špatně připíná.

Jinak s S-Maxem souhlasím, je to krásné auto. Ale tak nějak mimo mé možnosti 😞
impaler
To je zajímavý! Jaký dětský sedačky sou to, prosím? Já teda auto měnit nehodlám, ale právě mě to zajímalo, jestli to náhodou neklame.

Takže nejpraktičtější z mondea a C-Maxe bude asi S-Max. 😊))

Ale to, že se mi do kufru vlezou skoro i ty hrábě, považuju za výhodu. Nevadí v tom Maxovi, že je kufr právě spíš nahoru?
Jesli mohu porovnat, tak manželka má C-MAX 1.8 benzín Trend r.v.2005, já služební Mondeo 2.0 TDCI Combi Ghia r.v. 2004.

Když nepočítám jiný motor, který je u Mondea zřetelně lepší, tak vše ostatní vyznívá ve prospěcj C-Maxu! A myslím to skoro tak upřímně jako Standa Gross >😁

Co se mi na C-Maxu víc líbí😒br />
- lepší, přirozenější a pohodlnější posez

- líp se dozadu dávají dětské sedačky

- stoleček pro děti, navíc mají lepší výhled

- praktičtější kufr, na který nepotřebujete hrábě

- lepší dosažitelná výbava (dvojzónová klima)

- líp se s tím parkuje

- lepší výhled

- lepší světla

- při rozumné jízdě stejné pohodlí, možná o trochu lepší v C-MAXU

Jinými slovy pokud nechcete managerskou limuzínu, tak není moc důvodů jít do Mondea.
impaler
Tom17😒br />
Zajímá mě ten přechod z mondea, můžeme znát důvod? Finanční asi nebude... Bylo Mondeu něco zásadního, nebo jsi hledal auto s jinými vlastnostmi?

To by mě zajímalo, jak bys porovnal třeba prostor pro posádku a prostor pro věci.
hatepe
Zdravím Vás majitele C-maxů . Doma máme taky c-maxe skoro v plné polní (ghia) a s motorm 1,6 Ti-VCT. Jezdíme převážně cesty na chlupu to je cca 60 km po okrksách ( z toho 15 km dálnice) . Po ěmstě skor nic. Za boha, ale nemůžu dosáhnout spotřeby pod 7,9 ( dle počítatče) . Ještě uvedu, že v autě jezdí 4 lidi + plnej kufr. Zajímalo by mě jestli někdo má obdobné zkušenosti a jezdí taky za tolik či míň. někde níž jsem viděl že někodo s 1,6 Ti-VCT jezdí do 7 litrů štreky.Jinak co se týče hodnocení auta, tak spokojenost, i když proto předchozímu mondeu s 1,8 (r.v. 2001 nový model) je to toršku skok dolů, ale jízdní vlastnosti na mpv super. Dá se s tím autem i řádit. Jinak výkon stačí na pobavení, pokud člověk jezdí sám. Jinak uvnitř ticho, klima tichá (dvouzónová), sedačky dobrý jen mám výtku k radiu ( 5500 ), repráčky jsou kaša ( mondeo mělo suprový) a při zapnutí rádia se automaticky nastaví hlasitost na volume 5 , což někdy dost řve a ať dělám co dělám a snažíms e nastavit jinak tak je tam pořád 5.
S výdrží je to různý, jedny Continentaly má kolega na Focusu I a přední ojezdil za jedno léto, tj asi 15 tkm, jenže ten je nijak nešetří. Na služební O II mám taky Continental, ale contisportcontact a ty jsou po 30 tkm ve výborným stavu. Mají však chybu, už od začátku při silnějším dešti plavou.

Na C-maxu mám původní Michelin Energy a po 12 tkm nepozoruju výrazný opotřebení, fungují dobře jak za sucha tak za mokra. Na předcházejícím autě jsem měl taky Michelin Energy a než jsem ho prodal, tak jsem na nich najel asi 40 tkm a byly pořád dost pěkný.

Takže Michelin Energy můžu doporučit. Teda alespoň ročníky 2001 a 2004 😄.
Mozno, je tam rozdiel len tak 100 kg.... ale nemyslim, ze 10000 km je normalne.....
Ja mám od výroby Pirelli P6, najazdené mám už 22000 a zdajú sa mi ešte nezjazdené. Väčšinou jazdím na spotrebu, ale občas si zajazdím aj pre potešenie, priemernú spotrebu mám 7.6. Možno to robí ale to, že ja mám benzín a ten bude vpredu ľahší.
Zdravim majitelov C-Max,

rad by som sa opytal, ako dlho - kolko kilometrov vam vydrzali povodne pneumatiky? :?:

Ja mam Continental Sport Contakt, ale po necelych 11 000 su v predu zodrate - zrele na vymenu. 😒 Pri tom nie som pretekar... ABS sa mi zapol len 2-krat, ked som ho skusal aj to na mokrej vozovke, pohynania nerobim s piskajucimi gumami, snazim sa jazdit ekonomicky - malo brzdit ale zas nie lenivo....

Ak uvazime, ze moja dlhodoba spotreba je pod 5 litrov na 100km a papierovo je kombinovana spotreba udana na 4,9l tak je zrejme, ze nejazdim plyn brzda...

Predne pneumatiky su opotrebovane takmer rovnomerne, trochu viac vnutorna strana, zadne pneumatiky zase su opotrebovane velmi malo a su opotrebovane opacne trochu viac na vonkajsej strane.

Napiste ako to je u Vas?
Moik
Včera jsem jezdil tím 66kW FOcusem TDCi, měl ale najet jen 5km ale i tak se motor zdál ok a řekl bych, že ten rozdíl od 80kW verze byl znatelnej spíš ve vyšších otáčkách. Klidně bych ho bral, sportovec to ale není...
to Jirka V:Tak to bud v klidu, protoze mi to vychazi, ze auto bude mit cca.50000 a ty najedes cca.90000km, to je 140000 a to vydrzi uplne s prehledem.Pred mesicem, jsme se nastehovali na novou adresu a jak jsem poznaval okoli tak jsem se seznamil s jednim Polakem co ma stejnou 1,6TDCI jako, ja jen jinou barvu.Kupoval to taky tady v Bruselu, ale byla to predvadecka a mela najeto cca.20000km,r.v.2003 a on na tom uz nalital neuveritelnych 110000 za 3roky(kam se na nej hrabu, ja mam auto 2roky a 60000km najeto).Rikal, ze jezdi hodne a jen domu to ma skoro 2000km.Co se tyka motoru tak nemel problem zadnej(ani jako ja s SW), mel jen ty male zavady jako:volne pasky na manzetach,zamek kufru a neco mu drncelo v palubce(tomu odstranili).Je spokojenej a rikal, ze uz bude kupovat druhe letni gumy 😄 .Samozrejme, ze neumim perfektne polsky, ale my slovane se domluvime a docela jsem si snim pokecal 😄 .

C-MAX 1,6TDCI r.v.8/2004 TREND+
Ahoj vážení,

po zkušenostech s C-Maxem 1.8 benzínem, který používá moje manželka přemýšlím o koupi téhož, ale ve verzi 1.6 TDCI.

Chci ho koupit mírně jetý, tak okolo 50 000 km, najet chci tak 30 000 ročně, měl by vydržet 3 roky.

Tak a teď dotazy😒br />
- vydrží to? 😄

- nebo radší koupit 1.8 nebo 2.0 TDDI (nepotřebuju zas tak velký výkon, nejsem žádný drak)

- budu s ním jezdit převážně kratší cesty a jen nárazově opravdu dlouhé, jako je Praha- Ostrava na otočku. Jak je to s dieselem a kratšími cestami do 15 km?

Kdyby vás napadlo v dané věci ještě něco užitečného, tak budu vděčný...
Najlepsie je sadnut do predvadzacieho vozidla a skusit co to da >😁

Ja osobne si myslim, ze to bude stacit v pohode na rodinne auto.... ale ja som s nim nejazdil...
Moik
Podle mě budou jízdní vlastnosti úplně stejný, protože ty motory jsou +- stejně těžký.

Ford Focus TDDi 66kW: motor byl v pohodě, ale na závodění nee...kde trojka už nemohla, čtyřka byla slabá. Trojka dala tak 110kmh max. Takže táhlej dlouhej kopec to rádo nemělo...jinak jízda pohodová, po městě král, zátah ohromující, ale právě jen v nějakým spektru otáček. Z toho usuzuju, že ta modernější 66kW bude dostačující, protože bude mít větší spektrum použitelných otáček, ale jaks poznal, neřídil jsem TDCi 1.6 66kW. Osobně bych se toho nebál a počítal bych s 0,5 - 1l nižší spotřebou.
Odpoved mkovesi😒br />
Mas pravdu, je tam okrem ineho turbo s pevnou geometriou lopatiek. Mna ale skor zaujimali jazdne vlastnosti s takym motorom 66kW/215Nm. Ma z C-maxacov niekto taky motor? Dik za kazdy tip.
Odpoved tomas_h😒br />
Nie celkom, mal by si prestudovat trochu udaje o motoroch 66kW a 80kW...
1,6 TDCi o výkoně 66kW je stejný jako 1,6 TDCi 80 kW, je pouze jinak naladěný, aby plnil Euro 4 i bez filtru pevných částic.
Zdravim všetkých C-maxáčov.

Mám jednu otázku, či má niekdo skúsenosti s motorm 1,6 TDCi ale o výkone 66kW v aute FF C-max. Neviem či je to nejaká náhrada toho 80kW, ktorý sa už v novom aute nedá objednať. Viete niekdo poradiť, nebude "slabý" pre takéto auto s hmotnosťou skoro 1,4t ?
Dave1
Děkuji za rady asi chvilku počkám, pošetřím a koupím radši něco okolo 400tis.

Zjistil jsem tady na fóru, že PDF se montovalo až od 11/2005, takže to je v pohodě.

Všem přeji mnoho šťastných kilometrů bez nehod.
Tak to si myslim, ze venku bude urcite drazsi, ale lepsi vybava.Muj Trend je skoro jako v CR Ghia.Jen pro info.muj rocnik s temi km co mam najeto s tu v B pohybuje od 14000eur do 15500eur.Tech 14000 mi nabizel Ford z fleku na protiucet kdyz bych vzal S-MAXE.95 procent aut v CR z venku za takhle podezrelou cenu jsou (respektive byli )alespon lehce tukla a opravena, protoze se podivej treba na nemecke stranky a za 10000eur unfalfrei C-MAXE 1.6TDCI, 2004, nesezenez ani nahodou :!:
Dave1
Myslíš,že bude lepší koupit maxe z venku kvůli lepší výbavě a lepším vozovkám? cena bude asi taky jiná než tady i když u nás už jsem je viděl od cca 315 tis.
to Dave:Ne nemaji je vsechny.Ja mam r.v.8/2004 a nemam ho.Me auto plni normmu E3.Kdyz jsem ho v Bruselu kupoval, tak pro Belgii nebyli motory 1.6TDCI s DPF(Euro4) jeste ani v nabidce.Ty prisli az v 12/2004 a to same auto bylo o cca.700eur drazsi.Kdy prisli na trh v CR to nevim, ale urcite pozdeji.Takze podle mne kdyz koupis 2004 tak ho mit urcite nebude.Jinak ja nechci nic zakriknout, ale ja nemam vubec zadne problemy jak tu popisuji kluci z CR i SK(nic mi nevrze ani nedrnci) najeto 60000km.Mel jsem problem v zacatku(psal jsem tady o tom) ze SW, ale jak ho prehrali tak auto je bez problemu, jo davali mi v zaruce nove sponky na manzetach polosy(vytekala vazelina) a zamek kufru, tot vse.Preji stastnou volbu.

C-MAX 1.6TDCI TREND+ 8/2004
Dave1
Ahoj maxáci tak bych si chtěl koupit taky c-maxe ,ale pouze ojetinu. Jenom mám obavu s filtru pevných částic. Byl jsem ve Fordu a prodejce říkal, že filtr vydrží max. 100.tis km a nový stojí 25tis. kč. Protože některé ojetiny mají najeto už blízko ke stu tis. km a některé přes sto tak ho budu muset

koupit !?!. To všechny C-Maxy mají filtr pevných částic? Mám na mysli motor 1,6 TDCi 80kw.

A ještě mě zajímá problém s dvojhmotným talířem, který byl popisován ve fóru FOFOII. Už jste ho řešily a za kolik.

Děkuji David.
Zdravim,

nevie mi niekto poradit ako sa daju vymenit gumicky stieracov na forde (stierac vyzera ako ohnuty ocelovy profil)? Pozeral som sa na stierac, ale nenasiel som sposob ako dat dole plastovy koniec (predpokladam, ze tak treba vymenit) Skusal som so srubovakom, ale bojim sa, ze sa ten plast - koncovka - zlomi a ani neviem ktorym smerom mam zapacit.

Stierace maju na oboch koncch rovnake plastove koncovky ale gumicka je prichytena pevne len na jednej strane.

Rad by som sa dozvedel ako gumicky menit, nove stoja vela.

Za info dakujem.
Ahoj...no mne zacali vrzgat dvere len nedavno (11t km) a zda sa, ze len na lavej strane. Celkove, lava strana sa zda byt nejaka 'odflaknuta'. Taktiez mi nieco drnci a klepe v lavom stlpiku, zrejme mechanizmus pasu...

Najviac ma vsak hneva spojkovy pedal, ktory vrzga az strach ! Je tam strasne blby pristup. Uz som to skusil prestriekat troma roznymi pripravkami a vzdy to utichlo len na par dni...

Mate niekto podobny problem?
Ahoj lidičky, bohužel jsem jedním z těch kterým vržou dveře nebo gumy ve dveří. V servisu nejsou schopni tento problém vyřešit i po výměně tesnících gum to bylo pořád stejné respektive ještě horší protože to namazali bůhví čím >😒] .Po různých e😜erimentech jsem stále nemohl přijít na to jaký z plastů či gum opravdu vrže ?? Až mě napadlo pootevřít okna a vrzání je pryč - uplné ticho po 2 měsících vrzání!!!. Vím že to není idealní, ale stačí okna zavírat tak aby nešla "nadoraz" a hotovka(tedy aspoň v mém případě není kus jako kus).Už takto jezdím 2 týdny a žadné problémy ani vrzání. Včera jsem byl v myčce a do auta ani nezatéká a ani při vysokých rychlostech na dálnici toto nijak nevadí.Toť moje zkušenosti.Pokud máte někdo nápad jak to vyřešit lépe tak dejte prosím vedět.

Tomáš

Ford CMAX 1.6 Duratec 6/2006
Ahoj vsem maxikarum, olej jsem menil pokazde v servisu v Belgii a davali tam Motorcraft Diesel Formula 5w-30.Co davaji v CR nevim, ale koukal jsem, ze pomalu kazdy servis ma nasmlouvanou jinou znacku.

C-MAX 1,6TDCI TREND+ 8/2004
Zdravim,

mozem sa opytat aky motorovy olej pouzivate?

Zaujima ma predovsetkym focus C-MAX s 1.6 TDCi.
Často je diskuze kolem vrzajicich dveří a přístrojovky. řešení je tam jednoduché. U dveří gumy rozhodně nemazat Regumem a pod. to se spíš ještě zhorší, podobný negativní účinnek mají i některé saponáty při mytí. Těsnicí gumy musí být spíš suché, odmaštěné, a nejlépe na ošetření pak použít dražší německý přípravek, myslím SONAX.

Přístrojovka zase většinou vrže v oblasti těch horních krytů za sklem, poznáte pohmatem, promačkáváním na různých místech, kdy se vrzání ozve. Odklopný kryt má dole malé gumové dorazy, tak ty promáznout slabě jemnou vazelinou. Pevný kryt za volantem vyndat a znovu narazit, případně pod místa kde dosedá slabý filc.

Při této operaci neuškodí zároveň skontrolovat dotažení všech šroudků na lemu spoje přístrojovky.
Zdar, jako spokojený, ale pragmatický uživatel C-maxe ti těžko můžu doporučit nebo vyvrátit koupi právě maxe. Mě vedly k pořízení maxe tyto důvody😒br />
- dobrá cena (loni na jaře sleva 21 proc. + zámek zpátečky zdarma)

- dobrý výhled na všechny strany (lze s ním couvat na rozdíl od Oct. II)

- systém střešních nosičů

- vnitřní držák na kola

Za specifickou záležitost považuji variabilní zadní sedadla (jediný důvod proč existuje MPV ?) pro mě jsou ideální, převážím malé dítě + kočárek, kolo a další blbosti, tak to využiju a je to pro mě přínos. Na zadním sedadle maxe jsem nikdy neseděl déle jak minutu, tak je nechci hodnotit, ale kdybych nevyužíval právě jejich variabilitu, tak koupím klasické kombi. Po 15000 najetých km jsem neměl žádný závažnější problém, ktický jsem jenom k

- vrzajícím gumičkám stěračů

- dešťovému senzoru

- občas vzajícím plastům

- hlučnější klimatizaci (je slyšet, když je zapnutá, ale není to tak hrozné, abych jel do servisu jen s tímto problémem)

Motor mám 1.6 benzín, pro mě je dostačující, jezdím příměstský provoz po silnicích 1. třídy, teď max. 110 km/h a spotřebu mám pod 7 litrů. Ve městě a na dálnici nad 150 jde pochopitelně nahoru.

C-max 1.6 16V Trend

Octavia II 1.9 TDI

Fabia 1.4 16V
2 Honya : Jo, je to 1.6 benzin. Pro to auto je to opravdu míň, než je optimální. Výkon je ve až vyšších otáčkách. Tam ale roste spotřeba. A ve městě je spotřeba taky vysoká. Za cca 1.5 roku mám celkovou kombinovanou spotřebu 8.1 l/100km.
Ja som spokojny, mam najazdenych 9000 s priemernou spotrebou pod 5l, ale vacsinou mimo dialnic. Je to moj prvy diesel ale som rad, ze som ho volil. Sedel som aj v 1.6l benzine od FORDu, ale skutozne dobre taha az vo vyssich otackach (tam oziva) v nizsich sa zdal byt lenivy, ale mozno to je uz deformacia z totho diesela.
Koukám že máš motor 1,6 l, není to na auto moc slabé a jakou máš asi spotřebu?
2 Honya : Z tvého seznamu je to asi nejlepší volba. Scenic je luxusnější, ale také jsem slyšel dost nářků. Ikdyž, kolega jej má, a bez problémů. Sám jsem byl 7 let spokojen z Meganem. Mě ale vyhovuje více styl Focusů. U C-maxe si naše děti, poté, co zkusili sedět i na předním sedadle stěžují, že zadní sedadla mají opěradla víc kolmé, než je jim milé. Jinak, teď máme za sebou cestu 1500 km na jeden zátah, a tak "vpohodě" jsem se ještě po delších trasách jako v C-maxu necítil. Je to zřejmě ergonometricky hodně dobré ! A velmi praktické ( ale to je vlastnost i dalších MPV). Šťastnou volbu 😊
Zdravím všechny doufám, že spokojené vlastníky C-maxe. Se zájmem jsem si pročetl fórum a Vaše zkušenosti, nicméně si dovoluji Vás požádat o doporučení koupě tohodle vozítka. V současnosti vlastníme jako rodinný vůz Octavii 2.0i, r.v. 2001, výbava Elegance, pěkný stav. S vozidlem panuje spokojenost a to i se zprvu obávanou spotřebou, nicméně ratolesti rostou a poslední dobou se odehrává stále boj o to kdo bude sedět na zadních sedadlech, takže padlo rozhodnutí o výměně vozidla. Po průzkumu trhu jak nových tak ojetých aut, padla volba na C-max 1,6TDCI s výbavou alespoň Trend. No nicméně ceny jsou u nových aut celkem vysoko, takže váháme zda nové, nebo ojeté. Jinak najezdíme okolo 18000km ročně, takže mi někdo ten diesel rozmlouvá, ostatní by zase nic jiného než diesel nechtěl, tak nevím, ale zatím se přikláním k TDCI, i když doposud jsme měli jenom benzíny. V úvahu připadala Xsara Picaso-interiér mě moc neoslovil, Almera Tino - také by to bylo řešení ale motor 2,2D nemá nikterak oslnivé parametry a Scénika mi rozmlouvají, ač jsem měl R19 asi 8 let a celkem spokojenost. Scénica měl známý jako služebního od nového vozidla, ale v servisu byl pořád. No po usednutí do C-maxe bylo rozhodnuto - design přesně podle gusta, místo super, takže rozhodnuto. Jaké máte poznatky a zkušenosti? Díky moc za postřehy.
Mne jedenkrát spojkový aj brzdový pedál vrzali, ale to bolo spôsobené vlhkou podrážkou a tento prípad asi nemyslíš. Inak mi vďakabohu zatiaľ v aute nevrže nič.
Zdravím vás C-MAXáci. Tí čo už máte skúsenosti s garančnými prehliadkami, mohli by ste napísať čo vám pri jednotlivých km (20,40,60,80k) robili, čo vám menili, v ktorom servise ste boli a čo ste platili? Díky.
15.8.2006 mi konecne dali do poriadku moje auto, trochu sa vynasnazili.

Auto som mal pristavit a aj som pristavil 14.8.2006 o 8:00, mali mi zavolat, ci bude hotove este v ten den. Zial nezavolali, tak som volal

o 16😁0. Povedali, ze auto nebude hotove ale zapozicaju mi vozidlo. Na druhy den o 16:00bolo auto dane do poriadku, umyte, vyluxovane to vsetko zadarmo.... 😜
Zdravim Vas,

Nedavno mi zacal vrzgat spojkovy pedal a postupne sa to rozvinulo na celkom neprijemne vrzganie.

Vrzga pri uvolnovani pedala. Nemate podobny problem? Ak ano pomohlo nieco? (nejaky sprej, atd) alebo ste to reklamovali?

c-max 05, 7.000km

Vdaka za odpoved😄
Ahoj

Cetl jsem, ze jste nekdo menil gumy okolo dveri.Pomohlo to od toho vecneho vrzani?

Pak mi dost casto cvaka, klape (docela hlasite) vpredu v palubni desce.Nema s tim nekdo zkusenost, zda tam je neco uvolneneho a pod.

Diky a mejte se
Zdravim, dnes som mal moznost jazdit na Ford Focus s 1.6 benzinakom 75kw alebo kolko to ma. V nizkych otackach prekvapivo lenivy, od 3000 vyssie ale skor od 4000 dobry tah
Moik
Je to tak, jen to není převzatej motor, ale společnej vývoj, kterej imho prospěl oběma značkám stejnou měrou...
impaler
Už se to tu myslím psalo, že ve Focusech je jiné TDCi 2.0 (totiž HDi od Pažoutů), než je to naše v mondeech. V mondeách? V mondeích?
zdravim odborniky na C-max..shanim tchanovi auto a v cenove relaci kolem 330 000kc se mi jako prvni volba jevi toto auto s 1.6 TDCi 110HP. je to dobra volba? urcite to bude s jeho rocnim probehem diesel,takze pripada jeste 2.0 TDCi ale to je choulostivejsi ,nebo ne? zajimaji me jeste prakticke informace tykajici se deklarovane a realne zkusenosti s praktickym vyuzitim vnitrniho prostoru (ma tri psy >😁 ) diky
Jaký startovací pásek???A já se také nechci hádat jestli jede lépe Tdi nebo TDCi ať si má každý svůj názor,mě příjde že Tdi jede líp a basta.
Nejsem tak primitivní, abych nepoznal "řidiče" :roll: a řidiče >😒] . Vím o čem mluvím a je to pro ně potupa, když jim to nandá "velká krabice" Testoval jsem i jiné, srovnatelné motory jiných značek a C-Max 2.0 TDCI je podle mého názoru na tom dost dobře. Je to můj názor a tvůj taky nehaním, jen jsem chtěl poradit ze svých zkušeností..... Jo každej jsme nějakej 😉
Moik
...a nezůstal ti tam namotanej startovací pásek? Nebo to už máš na kliku? Pásek se musí po nastartování motoru vzít do kabiny!! >😒]
Pro Jituš: No je sice možné že jim dáte na * svým jízdím stylem,ale stylem kterým jezdí můj otec se vám zdá že jedete skoro jak ve stodvacítce.....On je totiž hrozně zvyklý jezdit od 1000 do 2000 ot/min kde motory Tdi prostě jedou jak "z praku"-ve městě,po dálnici samozřejmně motor točí víc.Je možné je všechny předjedete ale třeba s Vámi ani oni "nezávodí" ale to ani není důležité,Já nejsem zastánce motorů Tdi ale podle našeho názoru ty nové Common Raily tak netáhnou.Samozřejmně když s tím focusem jede matka tak je to jiná káva.

Pro Všechny: Prosím odpovězte mi na můj první dotaz kde jsem se ptal proč se ty motory jakoby zadrhávají??děkuji
O zátahu by jsme si mohli povídat, mám 2.0 TDCI a dám na * oktávě, audině nebo pasatoj..... Dobrej konkurent je Fabia RS 😢 Je to dost špičkovej motor a nedám na něj dopustit a to mě toho rukama prošlo poměrně dost. Můj názor.
Moik
Uvažoval jsem o C-MAXU TDCi 110k, ale když netáhá ani jak 1,4TDI, tak na to asdi kašlu 😉
Přečipování stálo 8000 kč,výkon má ted motor asi 106 Kw,spotřeba klesla podle počítače z 6.2 na 5.2 takže asi takhle,ale ve škutečnosti to žere 5.5.Motor tahá již asi tak od 1250ot/min a když je zapnutá klimatizace tak už nepoznáte úbytek výkonu který byl předtím markantní.Chip provedl jeden tátuv známý který se zabývá opravama a chipováním aut a spolupracuje s jednou Německou firmou,bohužel nevím z jakou.Jedná se chip upravující plnící tlak turbodmychadla a myslím že ještě něco,ale již si to nepamatuji.Ale stejně zátáh jako tdi to nikdy mít nebude!!!!!
Ahoj, asi nebudu mluvit k tématu, ale ve příspěvku píšeš "ještě jsme ho neměli přečipovaný" Tudíž soudím, že už teď je. Chtěl bych se zeptat jakým způsobem, kde a kolik to stálo a somozřejmě jaká je spokojenost, ale i spotřeba. Díky moc.
Ahoj všichni příznivci značky FORD.Když jsme s tátou vybíraly jaké koupit auto,rozhodly jsme se pro Ford Focus C-Max 1.6 TDCi.Auto jsme koupily z dovozu,bourané.Po opravení a dodělání jsme začaly jezdit.Počítaly jsme s tím že ten motor nebude jako staré známé Tdi kterých jsme měli asi nejvíce a také se nám to potvrdilo,motor tolik netáhne odspodu a tak dále.Ale již předtím jsme tu četli diskuze že tento motor trápí to že když ho vypnete tak se jakoby okamžitě po "zadrhne" a neboběhne jako ostatní diesely.Také se nám to stalo ted v létě když jsme ještě neměli motor nachipovaný a při rozjezdu nám to několikrát "chcíplo" ten mottor ne aby doběhl ale zadrhnul se ale to asi nemusím vysvětlovat to asi znáte.tady jsme právě četl že se to tu již řešilo ale nikde jsme nenašel odpověd a tak Vás chci požádal jestli byste mi mohl někdo vysvětlit že se ten motor takhle náhle zastaví a nedoběhne??!!!Děkuji za odpovědi
Chtěl jsem se jen zaptat, jestli to náhodou někdo nemáte namontovaný na svým maxíkoj nebo jestli jste o tom neslyšeli. Je to na adrese [odkaz]

Díky za případné odpovědi.
Diky za rady se steraci.

Nekde jsem videl ke koupi kompletni znackovy sterace na C-MAX za cca 700 kč. TO BY SLO.

Ale proc davat 700 kc kdyz muzu vymenit gumicky za cca 100 kc ??

Ma to ale jeden hacek: Vsude kde jsme koukal maji jen do maximalni delky 61 cm. Na C-MAX je potreba +65 cm. Kde se to da koupit ?? (Lichobeznikovy tvar )

diky

stim

---------------

C-MAX 1,6 TDCI
Zdravim priznivce C-MAXU. Gumy ve dverich docela vrzali. Ve Fordu to necim namazali, ale tim se to velmi vyrazne zhorsilo (v zaruce). Napodruhy vymenili vsechny gumy. Vrzani je skoro uplne odstaraneno. Jen od B sloupku dost casto neco vrze: gumy nebo plasty, tezko rict. Asi to budu ignorovat.

Alespon Ti v servisu priznali obecny problem s vrzanim. V mem pripade se tvarili jakoby to slyseli poprve. Ale menili bez problemu.

- SKODOVKU ??? >😁 >😁 >😁

vzdyt to ma kazdej !!! Je to okoukany.... :shock:

Ja jsem moc spokojen - snad to nezakriknu !

---------------------

C-MAX 1,6 TDCI
zdravim, bude to tak nejak, tj. urcite.
[odkaz]%20Cmax.jpg
[odkaz]

pekny kousky
Moik
Ahoj, zkoušel jsem prohledávat, nenašel...

Jaké displeje jsou u C-maxe mezi budíkama a co kterej zobrazuje? Znám dvouřádkovej, klasickej, ale vypadá to, že tam jde i větší...katalof C-MAX překvapivě mlčí...největší displej bude asi na navigaci...

Víte někdo, jak to je?
Zdravim vsetkych priatelov tejto znacky. Mam C-MAXa 1.8 od 04/2004. Zatial mam najazdenych nieco cez 50 000 km,da sa povedat, ze som spokojny, aj ked tie nedostatky a poruchy ma obcas nahnevali.

Ako prve to bolo nefunkcne otvaranie piatych dveri. Prejavovalo sa to tak, ze sa dvere nedali vobec otvorit, alebo sa otvarali same a hned sa ozval PP. V servise to vyriesili tak (podla ich tvrdenia), ze rozobrali zamok, vysusili ho a dali tam volajake tesnenie. Potom to bolo dlhu dobu OK. Az teraz sa mi asi 2 krat stalo, ze som nemohol otvorit dvere.

Dalsia "zavada" prisla okolo 30 000 km. Museli mi vymenit brzdove oblozenie. Samozrejme bez zaruky, lebo je to spotrebny material, takze som to musel zacvakat zo svojho >😒] .

Najnovsia porucha, ktora sa mi stala necele 2 mesiace po uplynuti 24 mesacnej zaruky: odisiel motorcek otvarania okna na vodicovej strane. Daval som dole okno, cosi v dverach zarachotilo a okno prestalo chodit. Ani hore ani dole. Stale to iba rachotilo. Kedze okno ostalo pootvorene a blizila sa burka, tak som hned siel do servisu a nechal tam auto. Neskor mi volali, ze je porucha v motorceku a ze oprava bude stat okolo 20 000 Sk! Auto som si odviezol s tym, ze zatial nechcem, aby to opravovali. Nedalo mi to, cez vikend som dal dole plastovy kryt z dveri a dostal sa k motorceku. Demontoval som ho a zistil som, ze sa zlomil hriadel. Tak som dal kryt dole aj zo zadnych dveri, vybral motorcek a kedze bol uplne rovnaky ako ten vpredu, tak som ho zapojil a huraa - funguje to. Akurat ta riadiaca jednotka, co je pripojena k motorceku je ina vpredu aj vzadu, tie som nemenil. Takze teraz mam vpredu funkcne okno a vzadu zatial nie. Ale to neva, lebo vzadu sedia deti a stahovanie zadnych okien mam aj tak zablokovane u seba. Prilezitostne objednam ten motorcek, ale inde. Byvaly predajca Fordov v nasom meste ho vie dodat za nejakych 5 500 Sk. Ked nezozeniem lacnejsi zdroj, tak kupim tam.

O takych veciach, ako je vrzganie ani pisat nebudem. Stale mam pocit, ze tie zvuky idu niekde z vnutra, z pristrojovky alebo niekde od B stlpika. Skusim vsak precistit gumove tesnenie na dverach, potom dam vediet. A este stierace, tie som vymenil tuto jar. Kupil som Valeo Silencio X-TRM, stali nieco cez 2 000 Sk. Zatial funguju.

Jo, este jedna vec. Nie zavada, ale vylepsenie. Vymenil som svetla - dal som tam xenonove vybojky. Je to skvele, cesta je lepsie osvetlena.

To su zatial moje skusenosti s C-MAXom. Majte sa krasne.
2Mkovesi: Tak to je drsná story. Dostal mě ten policajt. Než si zjistil, co se stalo, tak kamion byl bůh ví kde. To jsou rady nad zlato >😒]

Alespoň, že jsi měl havarijní pojištění...
Zdravim vsetkych, 19.7.2006 som mal nehodu. Minali sme sa s kamionom a neviem ako a co sa presne stalo, ale pravdepodobne mal uvolnene lanko na upevnenie plachty. Proste miname sa normalne, ja vo svojom pruhu idem 70km/h on v opacon smere vo svojom pruhu, nemam pocit ze sme blizko a zrazu vybuch - predne bocne sklo na strane vodica sa rozsypalo a sklo vsade lieta, este stastie ze mam okuliare... na prvom vhodnejsom mieste - asi 30-40 metrov od miesta stretu - zastavujem, zrkadlo na strane vodica rozbyte, kostra zrkadla ohnuta viac ako sa normane da. Pocas incidentu som nezaznamenal sklbnutie autom, vystupujem cely roztraseny, pozeram sa nakolko je zdemolovany bok auta ale okrem zrkadla a laveho bocneho predneho skla ziaden skrabanec, po kamione ani stopy ani nikto zo svedkov nezastavil (zial nedozviem sa co sa presne stalo). Na kostre zrkadla, ktore ne pripevnene k nepohyblivej casti na aute vidim len cmuhu a jemny svetlosivy prach, ziadnu stopu po naraze na tvrdy predmet. Zrazu vidim stopy krvy na sebe, je to moja ale len skrabnutia z letajuceho skla, skrabanec na okuliaroch - este ze som ich mal... Volam policiu, lizingovku, poistovnu, servis..... dalej je to nezazivne...len na nervy.... Este som si vycistil svoje sedadlo od skla a pobral som sa domov...

Na druhy den som v poistovni pisomne nahlasil poistnu udalost a dohodol, ze obhliadkar pojde do servisu (auto nikde nemozem odstavit bez skla), servis prislubil opravu 21.7.2006. Auto pristavene 21.7.2006 rano, oprava vykonana uz 14:00, zaplatil som 13000Sk 😒 , spoluucast je 5000Sk 😢 nevedel som SPZ kamiona (policaj povedal, ze skoda, ze som sa neotocil a nesiel za nim :?: , takze si pockam na preplatenie z poistovne.

Pri preberani prsi - lejak, servisak upozornuje ze mu poslali zo skladu kryt na zrkadlo so smerovkou (lenze ja tam smerovku nemam len dieru) :?: , takze ak bude kryt bez smerovky, tak my vymeni ale buduci tyzden maju celozavodnu dovolenku a tak my dali aspon docasne ten kryt....

Pribehnem k autu nastupim (este stale leje) vyskusam stahovanie a vytahovanie skla - funguje, nastavenie zrkadla - funguje, auto startuje zdasa byt vsetko OK 😄 , odchadzam do poistovne s fakturou...

Pred odchodom domov, ked uz neprsalo, kontrolujem ako priliehaju plasty, guma :idea: .... zrazu vidim :shock: skrabanec na laku z vnutornej strane dveri, kusok dalej dalsi takmer do ziveho ... skrabanec na prahu .... >😒]

Hned odchadzam do servisu Ford na reklamaciu, mam stastie este maju otvorene aj ked uz ziadnych zakaznikov neprijimaju, podari sa mi presvedcit servisaka, aby ma prijal, podavam reklamaciu, servisak vizualne kontroluje predmet reklamacie, vystavuje papier s peciatkou a podpisom o predmete raklamacie, konecne idem domov.

Servis Szilcar Kosice....

Prajem kazdemu mnoho beznehodovych kilometrov....

PS: Ak uz musite do servisu, pozerjte sa co ako robia na vasom aute, ak to neide aspon dopre skontrolujte vsetko na aute....
Vypni si automaticky nastavovani casu na radiu, budes o 50% spokojenejsi s celym autem 😄
Tož vitajte kluci Maxáci,

přímo to nabádá dodat " veserte sa v takém horku na práci".

Tož ale k věci. Fčíl mám najetých nejakých 63 tis. km a mosím teho mojeho Maxíka pochválit. Kromě gum na dveřách co ně vrzaly sem neměl nejakých větších problémů. Jezdím kolem 5,5 l teď v létě s klimů. Dvě věci ňa serú. A to že mně drncá zadní SPZ a u rádia mosím fúrt nastavovat čas. Prý to má RDS ale čas sviňa to naštelovat neumí. Ale bo to neumím já.

Tož sa chlapi opatrujte,

jezdite ve zdraví a

hlavně nesbírajte body,

lebo co sme nejací sportovci, aby nás bodovali.

Zdenda a jeho C-Max 1,6TDCi Ghia
Zdravim, nejak se mi nezdaji ty dve vymeny. Puvodni typ EGR opravdu mohl zpusobit problemy. Castecne to pry resili upravou software, ktery nedovolil uplne zavreni klapky v EGR ventilu, kdyz to nepomohlo, tak se tento problem resi vymenou. Ten novy EGR ma mit jinou geometrii a uz by to nemelo nikdy vice udelat.
Na zadnich sedackach, v lomu mezi sedakem a operadlem se musi trochu odtahnout calouneni a pod nim je videt takova slaba tycka do ktere se to zacvakne. Me k sedacce Britax-Romer dodali i takove plastove pruchodky, ktere se natlacily mezi odhrnute calouneni a krajovy plastovy dil sedacky.
Zdravím

u mě kromě gum nic nevrže, neskřípe ani nebouchá 😄 ale ty gumy nejdřív v servisu nějak odmašťovali či co ale bylo to pořád stejné a

teď tam jdu znovu a vymění všechny za nové .....

Prý to již řešili 5krát tímto způsobem 😒 a vždy to prý 😄 pomohlo,asi když máš smůlu na kus jako já nebo ty Juraj nedá se nic dělat.

Kdybych to věděl koupím radši novou Octavii a byl by klid...... >😁

Tomáš
Zdravim uzivatele MAXu.

Jezdim s 2.0TDCi Ghia, obecne panuje velka spokojenost, ovsem kdyby nebylo problemu s EGR ventilem, ktery jiz byl 2x menen. Dnes je najeto 30 tisic, auto nedostava moc zabrat (od 1.7. uz vubec, ze), dostava se mu kvalitniho paliva. Presto jiz nekolikrat jednoduse odmitlo jizdu - nepreji nikomu tento pocit bezmoci s novym autem v cene 4 fabii. V servisu vychazeji vstric, skoda, ze Ford neresi tento rozsireny problem systemove. Jine problemy s autem nejsou a clovek by ho vsem doporucil. Kdyby ..

Spotreba: na dovolene s plnym autem a prumerem pres 90km/h 6,2 litru. V zime, vice nez polovina km ve meste 6,8 litru. Na dalku v lete papirovych 5,6 litru, s novym silnicnim zakonem i 5,2 litru.
A ešte mám jeden problém. Nemôžem nájsť prípojku na autosedačku.

dakujem.

J
Zdravím.

Môj C-Max 1,6 diesel má najazdených len zhruba 2000 km, ale tie zvuky v interiéri, ako keby mal 60000. Idu hned z niekolkých miest - vibracie z palubovky ci v dotyku plastov dveri s palubovkou, to by sa dalo zniest. Ale klepotanie za plastami stĺpikov je fakt nepríjemné. ked sa auto naklána, aj ked brzdím. Má niekto podobnú skúsenosť? ako to riešite? Ignoráciou?

dik.

Juraj
Cau Maxáci.

Takze problem s motorom je viriešený. Vservise mi nahrali nový soft. a od tej doby vsetko v pohode. Dokonca sa mi zda aj lepsia spotreba . Ale je to len subjektívne, lebo auto mám len 3 týždne. Trapi ma este jedna vec. Nieco mi bucha v podvozku ale len pri prechadzani nerovností. V servise na nic neprisli a ze vsetko podotahovali. No bucha to znova. Nemá s tým niekto skusenosti? V tom servise som bol v Uherskom Hradišti. Tým zdravím Zdendu.
Ahoj lidičky, tak jsem cca 14 dní majitelem nového C-maxu - najeto 2000km a maximální spokojenost se vším >😁 až na vrzání gum ve dveřích-zejména v nižších rychlostech při přejíždění nerovností 😒 !! Vyzkoušel jsem 2 předváděcí vozy a uplné ticho a v mém Cmaxu problém 😒 Zase platí zásada není kus jako kus !! Byl jsem v servisu a tuto závadu znají a řeší to výměnou všech těsnících gum! Tak doufám že po tomto zákroku bude vše OK 😁

Zdravím všechny a hodně štastných kilometrů 😊

Tomáš
nazdar patrik,

tak ako som pisal, u mna to v servise vyriesili tym, ze mi nahrali novy soft do riadiacej jednotky, prvy krat to nepomohlo a vlastne hned pri prevzati auta som mal na Palubnom Pocitaci ten alarm a tym padom aj ziadny vykon 😲(

Auto som potom v servise nechal a nahrali ten softver este raz -> ked som sa spytal co spravili inak, povedali mi, ze ten prvy krat nejak povrzali tu proceduru nahravania softu... Kazdopadne od toho druheho nahratia SW som usiel viac ako 7000 km a ten problem sa uz neobjavil (chvala bohu).

Btw: prave som sa vratil zo svadobnej cesty po francuzskych campoch a spravil na 1 a 1/2 tyzdnovy zatah ~ 4800 km a nemal uplne ziadny problem, priemerna spotreba bola 5.8 litra (celkom vela dialnic a brutalne vela kopcov a zataciek).

@gumicky do stieracov, je to uplne brnkave, fakt staci dat dole tie zaslepky, vytiahnut stare gumky, dat tam nove, vratit zaslepky, tot vse .... v BA chcu za predne stierace 2300Sk, cize odporucam gumky!

pino
Cau Maxaci.

Maximone neviem ci si dostal moju spravu. Za ten manual by som ti bol velmi vdačný. Mam auto len tri týždne a som s nim velmi spokojný. Kupil som ho zánovné. Len teraz sa mi objavil ten problem s motorom. No v pondelok idem do servisu na pc. Tak uvidím.
Cau

Maximaci!

Tak mi jsme s Maxem pokorili stotisicovou hranici a zatim zadne zavady, krom tech o kterych jsem se tady rozepisoval, Max je zatim naprosto v pohode, poslednich 30 tisic jezdi jak das a bez problemu, tak nevim, snad to neni KLID PRED BOURI 8-s 8-s :shock: :shock: , akorat mi ted pri 100tisicovy garancce davali jiz 3ti zadni desticky, a v predu mam asi od 80ti tisic druhy, ale pry je to normalni, ze pry je to tak nastavene kvuli jiznim vlastnostem ze to brzdi vic na zadek.

Spotreba stale stejna, jezdime na normalni naftu, vetsinou JET nebo MAKRO (pro sloven. kolegy METRO) a porad tak kolem 5,7l.

Jo a PATRIK, navod mam, muzu ti ho treba zkopirovat nebo tak, mas li zajem klidne napis.........
Netreba kupovat drahe cele, staci koupit za par 10korun klasicke stiraci gumicky, jen tady pozor na drazkach lichobeznikovy profil, u obdelnihoveho se zbytecne nadrete, ten jde ztezka. Jinak vyndat sterace, opatrne malym sroubovackem stahnout koncove plastove zaslepky a vymenit 😄
Pino . Chcel by som sa ta spytat ako si dopadol v tom servise? Mne sa totiz stal ten isty problem. Auto netiahne a otacky idu iba do 3000. Potom vykon totalne pada. Mam este jeden problem. Moze mi niekto poradit kde mam zohnat manual na mojho Maxa? A co to asi stoji? Dakujem
Zdravim, nema niekto skusenosti s vymenou stieracich gumiciek v stieraci? Alebo je potrbne vzdy menit cele stierace? Kde sa daju kupit? Alebo to robi vyhradneservis?

Dakujem za odpovede.
Zdravim take vsechny C-maxaky. Koukam co uz tu je podnetu na diskuzi. Mame 1rok dovezeneho C-maxe 1,8 benzin. Nyni 36tis km. Jako valna vetsina musim rict SUPER. Jizda, pohodli, prostor, vse max. spokojen. Spotreba, dost jste diskutovali, mam na pocitaci trvaly prumer pod 7,5 a to jezdim dost smesku. Pokud se tomu vyslovene neslape na krk umi jezdit pomerne rychle a za malo. Proti 1,6ce benzinu urcite pruznejsi, kultivovanejsi, proste prijemnejsi jizda, rekl bych na tu vahu uplne idealka. Ani v plnem osazeni nevadne v kopcich, na dalnici pohoda, spis se drzet zpatky. Trvala vysoka rychlost kolem 160 proti jinym autum uplne bez problemu a s dobrym pocitem. 😜

Samozrejeme taky to ma nejake zavady. Potvrzuji v diskuzi uz uvedene : 5. dvere otevirani prestane fungovat, ale vyresil jsem. jak to maji cele v gume, spsi to skodi, protoze se tam dostane voda a jak zmacknete, natlaci to do spinace a ten pak nefunguje. Staci rozebrat, vysusit a v gume odelat maly otvor aby netlakovalo zpatky.

Nyni me prekvapila zavada na klime. Prestala uplne fungovat, protoze prskla zpetna hlinikova trubka, hned za cerpadlem, protoze to je kolem celeho motoru bez jedineho drzaku, jen zepredu a proste se uklepe. Navic na ceskych sinicich 😞
zdravim vsechny Maxikare.

Maxika mam skoro presne 10 mesicu a musim rict,ze jsem s nim velice spokojenej. mam najeto cca 24 000 km, jsem samozrejme po prvni garancce, pri ktere mi nahrali novy soft (po kterem mi klesla spotreba o cca 0,5 l).Na jizdni vlastnosti nedam dopustit, dovolim si s nim takove veci,ktere jsem si driv nedovolil(zkusenosti s napr. Passat B3, Oktavia I, Rover 414, Focus I kombi). Drzeni stopy v zatackach, brzdy.. No proste parada.

Nejsem zadnej zavodnik (resp. rad jezdim rychle,ale prerazuji pri max 2500 otackach a mam hodne lehkou nohu),takze spotreba po meste max 6,5 (pri klimosce max 6,8 ) a mimo mesto max 5,5. To jsou ale opravdu maximalni hodnoty,ktere se stanou, kdyz se prestanu hlidat.. Vetsinou to je ale o pul litru min. Dokonce se mi povedlo jet z Tábora k dálnici za 3,7(pri dodrzovani predpisu),ale na dalnici jsem se uz neudrzel,takze to samozrejme stouplo..

Jinak ostastni problemy a postrehy😒br />
- vrzani. Pri vyssich rychlostech se mi zacalo cca pred pul rokem ozyvat neprijemne vrzani, resp. neprerusovany divny hukot. kdyz mam pustenou muziku hodne nahlas,tak to neslysim,ale jinak je to neprijemny..teprve minuly tyden mi doslo😊,ze to jsou sterace.kdyz jsou nahore - ticho,kdyz jsou dole - vrzot. zkusim zajet do servisu,co vymysli..

- predni okno je snad nesmrtelny

- cukani motoru pri vypinani.. bohuzel mam to od zacatku a celou dobu jsme si myslel,ze to je v pohode.po precteni popisu tohoto problemu v diskusi FOCUS II to zacnu ale asi resit.

- prijde mi malicko nedomyslena variabilita prostoru a nedostatecne resene odkladaci prostory.ale opravdu malicko

- jediny problem,ktery jsem resil byla vypalena pojistka na zapalovac u ridice,do ktereho jsem dal nabijet tel.. od vymeny za novou to je ale bez problemu..

- jo a muj hlavni problem je razeni.. obcas se mi dari radit pres zuby.musim pustit spojku a pak ji hned zase seslapnout a je vse v pohode.. v servisu se mi poprve smali(pri vymene hadicky nebo ceho u zadniho sterace),kdyz jsem tam byl na garancce,tak mi uz technik rek,ze by si to tam museli nechat a poradne to projizdet atd.. tak nevim,jestli to mam risknout a nechat ho tam (jedna se o Ford Charouz na Podebradsky,ktery mi byl doporucen na rozdil od Cernokostelecky.. ostatne,jake kdo mate zkusenosti s Fordackejma servisama?)

to Petr Blaha: jsem rad,ze jsem tu nasel nekoho z mostecka..sice se tam uz objevuji jen sporadicky,ale potesi,ze ho tam nekdo ma,protoze jich tam je minimum(muze to byt ale tim,ze tam jezdim uz opravdu jenom tak 1x do mesice na vikend nebo na 1 den,kdyz potrebuji neco vyridit na uradech..takze jsou treba vsichni schovany😊 )

nemate nekdo zkusenosti s touto "krabickou"?: [odkaz]

koukam,ze jsem se nejak rozepsal😊
Tak pokoril som hranicu 4500 km,

pokoril som podla tachometra 190km/h; 😲

vyskusal som s dobre zahriatym motorom na 3. prevodovom stupni 4800 otacok - zasvietila kontrolka >😒] , ze by som mal preradit, preradil som >😁 ;

vyskusal som plynulost tahu motora od 2000otacok po 4800; :-!

vyskusal som uspornu jazdu zo Zvolena do Kosic (190 km) priemerna rychlost 75km/h v sobotu - pocitac ukazal priemer 4,0l !!!! :shock: >😁
Kyslik
len pre zaujimavost - odklony kol su uplne bezne a robia sa naschval - ma to vliv na reakcie auta na zakrutach>

/ \ => negativny sklon kolies

\ / => pozitivny odklon kolies

😄
Ja som zatial nic nevsimol ale mam najazdene len 4500km
Pro vsechny C-MAXare s dieselem. Asi jsme v diskuznim foru FORD FOCUS II objevili problem se zarachocenim pri vypinani motoru. Juknete tam, ale moc vas to asi nepotesi, stejne jako me. 😞
Zdravim vsechny.

Chci se zeptat, zda Vase auta jsou taky tak haklivá na teplotni rozdily.Stale vic mi neco boucha v palubni desce(jakoby bylo neco pod ni uvolneno).Nejdrive to bylo pouze v zime prvnich par kilometru po rozjeti, ted to dost reaguje i na velke vedro.Nejste na tom nekdo podobne?

Na gumy u dveri se ani neptam.

Mejte se
Upresnujem spotrebu: mam najazdene 3500 km, priemerna spotreba 5,1l (skutocna nie podla pocitaca). Pri jazde 25km usekov - nastartovanie, 25km + 5 mesto potom studeny motor nastartovanie 5 mesto +25km mam spotrebu 5,1-5,5.

Ten 25km usek je kopcovity so zatackami + 7 dedin - priemerna rychlost 50km/h.

Pocitac mi zatial vykazuje asi 0.2l odchylku od skutocnej spotreby, ale tych 3500km je este malo na statistiku....

Skusal som rozjazd do kopca, prakticky kazdy den... od otacok 1200-1500 v 2. prevodovom stupni a rozjazd je plynuly pri 1800 je citit natup max.krutiaceho momentu....
Ahoj mkovesi: myslel som vlastne *zrychlovanie* na druhom prevodovom stupni - hlavne do kopca: po rozbehu na 1-ke a zaradeni 2-ky a postupnom pridavani plynu to zo zaciatku nejak sklbe (ako keby spojka?)...neviem😄

Mozno je to len *surovy* motor - este stale ma pod 5000km.

Tu spotrebu mas celkom fajn !

Dnes som reset-ol PP (priemernu spotrebu) pocas jazdy ktora pozostavala z troch usekov: 80km, 100 a 120km/h limit: Spotreba pri 80-ke a po rovine na 5-ke bola 3.9l (po cca 10km-om useku), pri 100-ke 4.2 a pri 120-ke 4.8l...Este som zvedavy aka spotreba vyjde cisto na dialnici pri dlhsej jazde nejakou 160-kou.

Naposledy mi vysla spotreba na ceste 1100km (SK-DE) 5.9.

Vyzera ze ta priemerka ide dolu. Zatial som absolvoval 3x 1100 km cesty z priemernou spotrebou za kazdu celu trasu 6,3l (1 jazda), 6l (druha) a 5.9 (tretia cesta)...(samozrejme vplyv mohli mat aj podmienky na ceste : zapchy, atd)

Nemecke dialnice zabrali cca 400km z 1100km trasy a vacsinou sme isli cca 140-160km/h (2 dos. + 1 dieta a plny kufor)

Takze celkove ta spotreba myslim vlastne nie je najhorsia 😃
Ahoj,

aky rozbeh mas na mysli, kedy mam preradit z 1 na 2 alebo ako si to myslel....rad by som nasimuloval ten rozbeh

Moja spotreba pri dlhej ceste 2x350km bola 4,5 pri kratkych cestach 25km a jazdach v meste mam 5,4 - 5,7.
mkovesi: to iste u mna...

Zaujimalo by ma, ako sa rozbieha Tvoj Max na zaradenej 2-ke?...moj max trochu posklbava kym sa dostane do otacok...(nad 2000). Aka je spotreba u teba?
Zdravim vas, mne tiez zatresie s autom, ked vypinam motor napriek tomu, ze ho vypinam na volnobehu....
Ahoj, s tím AGR ventilem. Mě to taky nedělalo, ale pro jistotu jsem si ho nechal vyměnit na záruku. Hele je to zajetej problém, tak mi to v servisu udělali. Dřív nebo později se to asi stejně projeví. Dělají teď úplně novej ventil, kde ten problém odstranili a to se vyplatí to půl dne vydržet bez auta. 😉 Hlavní problémy byly v zimě, teď asi zamrzat nebude.

A s tím cukáním, často tam je propad při rozjezdu - ach ta moje jemná noha, tak musím malinko víc přidat plyn na rozjezdu a pak o.k. Při tom studeným motoru jsem to myslel na neutrál, když lehce - zas ta noha, přidávám.

Jo ještě k tomu softu. Čoveče jak mi ho přehráli, tak chování motoru se dost změnilo. Dřív jsem hrabal i na "2" a kolem 4000 otáček nebyl nárůst výkonu, jak je vidět na grafu [odkaz]

Teď hrabu na "2" jen když je mokro a ten motor je podstatně svižnější ve vyších otáčkách, což byl problém, tam vadnul.
To rben: na teto strance jsou vypisy z technickych bulletinu pro maxe [odkaz] co se tyka sw verze, nic takoveho jsem na webu neobjevil a ani zde se to tusim neresilo. Jedine reseni zajet do servisu a ohlasit zavadu, jeste lepe to s nekym porovnat, zda se to chova jinak. Me v tuto chvili stve to obcasne "tvrde vypnuti" a zanaseni EGR ventilu viz. ty bulletiny. Vzhledem k tomu, ze do toho leju V-Power, tak zatim nic nepozoruji a mam takovou obavu, ze se mi to zanasi pomaleji nez s beznou naftou a podela se to tutove po skonceni zaruky.
to Ondra😱 Mne to robi pri kazdom vypnuti motora. Schvalne ho necham pred vypnutim bezat dlhsie na volnobeh a aj tak to s nim zatrepe / zaklepe.

Co sa tyka sw verzie - da sa nejako zistit aku sw ver mam v riadiacej jednotke (napr. podla serioveho cisla) a ake novsie verzie su dostupne (+ake chyby odstranuju)? Je dostupna taka info databaza o patchoch niekde na web-e? Alebo ostava len servis? 😢
Diky za informaci, preptam se na novy SW v servisu. Co se tyka poskubavani pri studnenem motoru, nic nepozoruji. Jsou to docela nizke otacky. Napis, na jaky rychlostni stupen jedes /predpokladam 1 nebo 2 pri nejakem popojizdeni v kolone nebo zamerne pomale jizde/. Vyzkousim na svem aute a dam vedet.
Čus. Mám taky 2.0 TDCI a s tím zachvění se motoru jsem to sledoval opravdu ojediněle. Asi před dvouma měsícema jsem si tam nechal nahrát novej soft. a teď před 14 dnima vyšla zase nová verze, tak jsem ji tam nechal fouknout a za tu dobu ani jednou necuknul a to minimálně 10x za den nastartuju a chcípnu. Bohužel nevim verzi toho softu.

Jediná věc co se mi na chodu nelíbí je, že při studeném motoru - ranní starty, v nbízkých otáčkách nejde plynule a tak kolem 1200 otáček to škubne. Zahřeje se a pak je to minimální. Nikdo jinej to necítí, ale moje citlivá noha bohužel jo 😢
Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne). Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)

Zdravim, muzete mi, prosim popsat, zda to dela pri kazdem vypnuti nebo jen nekdy a priblizne jak to zni. Ja uz to zde psal nekolikrat, i v servisu s tim otravuji, ale nikdo nic nevi. U meho maxe 2.0 TDCi se to projevuje nasledovne: pri kazdem 20 az 25 vypnuti /uz jsem si udelal statistiku/ se motor jakoby natvrdo zastavi a pritom se samozrejme oklepe auto. Jedine, co to trochu zlepsilo, bylo nahrani noveho software, predtim ta cetnost byla vetsi. Pripravuji dopis pro servis, abych mel pripadny argument, az se s tim neco stane. Budu vdecny za jakoukoli radu.
:lol: >😁 >😁 >😁 >😁 rben....... prej sunku...... pravda, je to oproti TDi trochu vibrujici ale........ zas kdyz bezi je to nadhera slape jak sametak......
to Petr: Dik za odpoved😄 Som rad, ze je to *normalne*...

...aj ked mam pocit ako by som vypol motor na nejake starej sunke :roll:
to rben:Je to zcela normalni, takze bud v pohode 😉
Zdravim Vas C-Max-aci,

Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne).

Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)

Pred vypnutim vzdy necham motor nejaky cas bezat na volnobeh (tak ako sa pise v navode) a nikdy ho nevypinam pri otackach vyssich nez volnobeznych...

Kedze som predtym nikdy nemal diesel a toto je moj prvy ford, nemam moznost posudit ci je to normalne chovanie sa motora...

Ake su vase skusenosti? Je to ok alebo s tym zajs do servisu?

Dik za pomoc😄
Ahoj vsem:Mame to tak vsichni.Tech naklonenych pneu jsem si vsiml hned jak jsem auto koupil a na muj dotaz v servise jsem byl uklidnen, ze je to tak o.k. 😉
No moj MAX-ik ma zadne kolesa tiez podla mna do / \ Merat som to sice nemeral, ale je to dost naklonene na to aby to bolo viditelne...Na stranu druhu tak mali zadne kolesa zatial uplne vsetky MAX-y, ktore som doteraz videl...a minuly tyzden som bol na prehliadke po dvoch rokoch a servis tiez ani nenaznacil, ze by bolo nieco v neporiadku.....
Zdravim Maximone, to sa teda cudujes co? :shock:

Nie, ja som zmeral uhol od rovnej podlahy, tj. prilozil pravy uhol :idea: >😁
Ahoj Maximone

Jeste k tem svetlum. Kdyz vyndam celou parabolu, tak stejne musim na serizeni do servisu. PS. Uz se vidim , jak na ulici vyndavam cely svetlo. Ja ti do soukrome zpravy napisu cislo, nebo mi nech svoje. Mam tu i email.
Cau mkovesy, jak jsi zmeril horejsi delku zadnich kol? tu spodni chapu, ale tu horni????
Zdravim Maxakov, dnes som si vsimol, ze moj max ma predne kolesa zavesene zvyslo kym zadne su jemne naklonene vrchom k sebe tj. ak zmeriame vzdialenost zadnych kolies pri asfalte, tak vzdialenost je vacsia ako vzdialenost zadnych kolie na vrchu. roste su naklonene takto

/ \

Mate to aj ostatni takto? Podkla mna by mali byt | | ak su naklonene, tak bude aj opotrebovanie pneumatiky nerovnomerne.

:?: :?: :?:
Ahoj Maxaci, Petre na ty posledni trubce co tam mam, mam najeto, asi 13tis. a zatim naprosto v pohode, asi uz bude nejaka odolnejsi, protoze pry ma nejaky pozmeneny cislo dilu, ale nevim, sundal jsem z toho horního krytu co je na motoru zezpod ten molitan, taze tam mam jen ten plast - tak jakoze na okrasu - a zatim je to v pohode. Muj osobni nazor je ze to praska prave kvuli tomu hornimu deklu, kterej je na ty trubce chycenej a jak se hejbe motor pri zatahu tak se to krouti a v tom svaru toho drzaku to praskne...... PINO, nikdy jsem se s takovym hlasenim nesetkal, ani jsem o tom neslysel, jediny varovny napis co mi Max jedinkrat napsal, tak to bylo "LIMITED FUNCTION EPB" a to kdyz jsem ho nechal stat asi 12 dni pres dovolenou v kuse v garazi zamknutyho a s odbrzdenou rucni brzdou, tak jsem ho pak zabrzdil odbrzdil a od te doby nic. No a pro Xivan, zarovky v pr. svetle se menej dobre, jen povolis ten sroubek a odcvaknes ty dve plastovy packy zespodu a vyndas celou lampu a zpez to zacvakne samo, ja to teda pro sichr jeste kontoluju ty packy takovym hackem jestli jsou zacvakly zpet nahoru, a zadni lampu jsem vyndaval jednou kdyz jsem si montoval park. sensory a ty kridlovy matky jsem si chytil do kombinacek....... Jo a kdy dame ten pokec?...... Tak zatim vsem zdar, jdu umyt Maxe, tak mam na 3 hodky o zabavu postarano..... >😁 8-s >😁 😉

---------------------------------

C-max 1,6 TDCi Ghia
Bohuzial si srandu nerobim...tie javacripty tam vlozila tato stranka, ked som tam vkladal anti-smilikov, ktore mali vyjadrit ako som bol smutny/nasrany ja, ked na palubnom pocitaci svietil alarm "System Engine Fail".

Dnes som Maxika zaviezol do servisu, uvidime...posledne dni sa to chovalo na 100% tak, ze pri kazdom studenom starte to malo alarm na PP. Stacilo otocit klucikom do NULY potom naspat do pohotovostnej polohy a alarm zmizol a vsetko fungovalo v poriadku

takze tak, ked budem mat nejake info zo servisu, dam vediet

pino
Že by to psalo něco o javascriptu, to se mi nezdá. A že by na tebe auto mluvilo něco v tom smyslu, že brečí a je smutný...

Ty si děláš legraci ne?
Chtel bych se zeptat , jestli si sami menite zarovky, nebo jezdite na vymenu do servisu. U prednich se musi demontovat cele svetlo a u zadnich , tam je podle me vymena lehci, ale ja dosahnu na ty kridlove matky, ale diky malo mista uz mi nejdou povolit.
Caute vsetci,

minuly vikend sa mi stalo toto:

Pocas jazdy mi to zrazu zahlasilo na palubnom compe "SYSTEM ENGINE FAIL" a Maxik prestal tahat -> akokeby odislo vazenie vzduchu alebo turbo (auto uplne stratilo vykon)....

Dnes ked som bol na garancnej prehliadke po 2 rokoch mi to odiagnostikovali a zistili, ze su tam zle nastavene parametre napr. ventil EGR .... a nahrali novy SW do riadiacej jednotky

Tipek sa bol na tom previezt a islo to v pohode. Auto mi odovzdal, ja som si don sadol, otocil klucikom a alarm tam bol javascript:emoticon('😞')

Sad a aj sa to rovnako chovalo -> ziadny vykon javascript:emoticon('😒ry😂

Crying or Very sad ... takze MAXik ide naspat do servisu javascript:emoticon('😒ry😂

Crying or Very sad

Teraz sa to chova takto: dam kluc do zapalovania, otocim a na pocitaci je alarm, klucik otocim na "0", potom naspat do startovacej polohy, vsetko je o.k.

Mal niekto z Vas podobny problem, resp. netusite co by to mohlo byt?

diki moc za vsetky info

pino 😢 😢 😢 😢
to Maximone:No to si delas pr..l s tim casem!!! 😄 Ty jsi horsi nez ja, kdyz jsem fakt pospichal z Bruselu do Litvinova a ujel 840km za 6,5hod. >😁 .No, tak to dostal tvuj "maxik" peknou cocku.Chci se te jeste zeptat, jestli uz Ford ty trubky vylepsil a kolik km jsi na tu posledni vymenenou najel. Diky Petr.
cau mkovesi! Ty brdo, tvuj max je uplne novej! Ty tu kapotu jeste nemusis zvedat, ty si uzivej a lesti......... Ne delam si srandu, fakt to je moc brzy hledat nejaky zavady, ja mel prvni trubku ruplou asi ve 30ti tisicich, a motor si mi poradne sednul, spotrebou i vykonem az tak kolem 20ti tisici.... Jinak vcera jsem se potreboval fakt rychle dostat z Prahy do Bratislavy, tak jen tak pro zajimavost, od cedule k ceduli 2 hodiny 10 minut i se zastavkou u pumpy pro dal. znamku a spotrebu mi pal. poc. ukazal 7,7l/100km.....

------------------------------------

C-max 1,6 TDCi Ghia
Vcera som skontroloval potrubia pod kapotou. Kontrolu som vykonal pri priblizne 2500 otacka a nezistil som ziaden unik vzduchu - plynu ani som nepocul ziadne pazvuky od motora, turba. Mam zatial najazdenych 3000 km a obcas uz jazdim sportovajsie pri zahriatom motore, sice to zbadat na spotrebe ale motor musi citit, ze zije 😁
Ahoj,

mám možnost koupit C-Maxe rok starého, 40 tis. najeto, v plné vybavě přímo od dealera (jeho služební vůz). Autem by jezdila manželka, takže nájezd cca. 15.000 ročně. Je na této motorizaci něco, na co bych si měl dát pozor? (Nepočítám spotřebu, samozřejmě) 😄

Jo a jakou to vlastně má reálnou spotřebu
Ahoj Petre. Ja se v tom radeji stourat nebudu. Pockam, jak se to vyvrbi. Me jen stve, ze treba na vymenu zarovek se musi vyndat cele svetlo a vymenit baterii je snad jen na servis. Jak sem koukal, tak se musi rozdelat cely kaslik.
Ahoj Maximone. Jasne ze se sejdem. Ja mam C-MAXE zatim jen neco pres mesic. Tak doufam ze me ta trubka mine, ze to u Forda uz vychytaly, jako to tesneni u tech dveri, co zlobilo u tech prvnich serii. Ja mam najeto asi 2100 a mestky provoz mam za 5,9. Tak jsem zvedav, jestli se to po zajeti jeste o neco snizi.
Ahoj Petre, tak te vitam do klubu, prasklych trubek..... 😄 😄 8-s

To ja jsem psal ze mam problemy u Maxe s prasklou trubkou, ted uz tam mam ctvrtou, me to praska na ty kovovy jak je na ni navarenej ten drzak na ten plastovy kryt motoru, nevim jestli ty ho tam mas, nic mene ta kovova trubka stoji asi 4 a pul tisice, samozrejme mi to meni na zaruku, ale,,,, stve me to kazdych ctvrt roku s tim jezdi na vymenu. jinak jsem ted s Maxikem velice spokojeny!, Dostal nove letni pryze a zatim funguje jak po masle. Trubka snad uz taky bude dobra, spravil jsem si ji ted naposledy uz sam a zati drzi (normalne jsem to nechal zavarit - kdyz ty orginal svary nedrzi, prelaknul jsem to a je klid! Jeste ze to nevedi v servisu.... By se asi na to moc netvarili pac je to jeste v zaruce, ale kdyz to nedokazou u forda tak jsem si poradil sam.... Jinak zdravim vsechny Maxíkaře, hlavne ty dva nováčky a at jim to frci..... P.S. Zdravi xivana, a skousel jsem tu jizní spojku z prumyslovy k barrandaku a dostal jsem to na 4,1 pri ustalenych 90km/h, ale nahoru na barradak uz to zacalo stoupat a u Slivence uz tam bylo 4,4L. ale ja uz mam najeto 80tis. Jsem taky z prahy, tak kdyz budes chtit, tak muzem dat nekde cigo a podelit se o nejake zkusenosti ze zivota Maxiků....
to Xivan:Ahoj, mam najeto cca.48000km a objevil jsem to ted.Az se podivas do motoru, tak ta plast. trubka vede z turba, napojuje se na gumovej mezi kus a ten se napojuje do cerne kovove trubky.Na te plastove to fouka v tom jednom spoji.Je to v prechodu z kolinka do rovne casti.Kdyz ti nekdo bude pridavat plyn tak k tomu priloz ruku a tu trubku si "osahej".Sam to neudelas, protoze plyn mame elektronicky(zadne tahlo nehledej 😄 .Mam verzi 80KW, v Belgii nebyla 66KW do C-maxe vubec v nabidce.Nevim jestli v CR ano :?: .Spotreba-prumer 5,8l/100km a zrovna to moc nesetrim.Dnes jsem jel do toho Forda podle predpisu 😄 a PP mi ukazal 4,6l, musim priznat, ze to byla pekna otrava 😁
Ahoj mkovesi. Tak jak tak koukam, tak mame skoro stejny styl jizdy. Mam najeto neco slabe pres 2000 a nejmensi skutecna spotreba na nadrz mam 5,5l/100km, ale v tom bylo asi 25 procent trasa mimo mesto. Ty mas ale spotrebu jeste o 1 l mensi. Gratulu ji ti. Ja ted jezdim po Praze za 5,9 a na mensi spotrebu uz na teto nadrzi muzu zapomenout. Jednak uz zapinam klimu a nekdy se necham i vytocit, kdy se mi mercedes na spojce lepil na paty a ja mel pred sebou auta a ani rychleji jak tech 80 sem nemohl a kdyz se cesta uvolnila tak jsem vyzkousel co ten frajirek v medaku vydrzi. drzel se zamnou do 145 a v 160 jsem ho uz nevidel.
petr Blaha. Ahoj Petre. Muzes mi prosim te rici, v kolika km se projevila ta zavada s tou trubkou? Ty mas 80kw , nebo 66kw? A co spotreba? Dik Ivan
Ahoj rben

Ja jezdim na 4 tak od 50 do 80, pak radim za 5. a jak rikas, pri 80 na 4 to ma 2000 otacek a pri 5 tak kolem 1500 otacek. Ten motor se netrapi, akorat se nesmi prislapnout plyn az na podlahu, to je pak lepsi podradit. Jo a to ovladani na volantu radia mam taky. Jeste bych chtel mit na PP okamzitou spotrebu. zeptam se v servisu, jestli to jde odblokovat.

A to uchyceni tech sedacek nevi. Deti nemame.
Ahoj vsem "maxikarum" 😄 .Nedavno mi zacalo cosi piskat z motoroveho prostoru a trochu se mi zdalo, ze motor hur tahne.Mel jsem cestu do Usti nad Labem a tak jsem se zastavil u Fordu.Po zvednuti kapoty a pridani plynu zjistili, ze to fouka z te plastove trubky co vede z turba.Trubka neni praskla, ale fouka to ve spoji jak je svarovna.Od toho by melo byt to piskani(jak se vzduch tlaci ven) a i mensi vykon.Trubku objednali(stoji 1100kc) a na zaruku vymeni.Myslim, ze uz o tomto problemu tady nekdo psal, ze mu ji u 1.6TDCI taky menili.Jinak vse ok a uz se tesim jak "Maxe" protahnu za mesic cestou do Chorvatska.Zdravim a mejte se.

C-MAX 1.6TDCI Trend+ 8/2004
Ja som skusil kratkodobo 150km/h v 5, otacky 3000 ....

60km/h v 4 stupni OK ale ak je potrebne ryhlejsie zrychlit tak 3 stupen...

90km/h v 5 stupni - 1750 otacok najvacsi krutiaci moment ....

v 5 stupni sa da jazdit od 80km/h to je asi 1500 otacok ale len po rovinke ...

Ak ma auto automaticku prevodovku, pri stalej rychlosti sa snazi drzat otacky co najnizsie ale nie nizsie ako 1400 - 1500 otacok....
Ahoj, mam tiez noveho C-MAX TDCi 1.6, najazdenych 3000 km, cast dlha cesta - 350km cast 30 km z toho 10 v meste...

Spotreba skutocnost(pocitac) na dlhej ceste pri uspornej jazde - dodrzanie rychlosti, ziadna sportova jazda 4,6 (4,3), pri kratkych 5,0 (4,😄.

Nepresnost sa mohla prejavit aj natankovanim viac ako doplna ... do rezervy.
Ja som dal dozadu 2 sdacky + tam sedela manzelka, podla mna zavisi od tvaru sedaciek, takze tak ake mam sa tam mozno aj zmestia.....
Cau Xivan, Ja mam champion plus (=trend + alarm, ovladanie radia na stlpiku volantu, tempomat, radio 6000cd, vyhrievane predne sklo a dvojzonovu klimu).

Este raz k otackam...ake mas otacky pri cca 80-tke? Mne to toci pod 2000

a tak je to skor na 4-ku - zda sa mi, ze na 5-ke to dost *trapi*. (ta ide ok nad 90km/h) Takisto 60-tka v meste je tak na 3-ku. Ako je to u teba?

Na 2-ke, ked pridavam plyn - mam taky pocit ako keby by to auto trochu zo zaciatku pri rozbiehani *triaslo* (spojka??? :x)(neviem to celkom dobre opisat) - nie je to nic strasne...mozno je to nezvyk...je to moj prvy diesel (predtym som mal fabiu benzin)

Este jedna vec ... standartnou vybavou vsetkych modelov ma byt isofix (uchytenie detskej sedacky)...nejak som to tam na zadnych sedadlach nenasiel... :shock:
Jel sem v tom,, hrůza v zádu sedačky jak prkno. Jízda nic moc. Ale z venku vypadá dobře
Já sem tam dostal tři děti. Nejmenší v plnohodnotné sedačce, prostřední v polystyrénové skořepině, a největší jen s podsedákem. Vešlo se to tam jen tak tak. Řekl bych že tři plnohodnotné sedačky se tam nevejdou.
Dobrý den máme takový malý problém a to zjistit jestli do Fordu C-MAX jdou do zádu dát tři dětské sedačky kdybyste to náhodou nikdo věděl tak mi odpovězte tady a nebo na E-mail Wisakk23@seznam.cz
Ahoj rben

Ja mam Tren, tudiz tady u nas je to stredni vybava, nad ni je jen Ghia. Jinak tam mam navic par drobnosti jako cerna skla od B sloupku, dvojitej central, a prostorovy alarm a radio 6000CD.

K tomu zajizdeni. U uplne noveho auta zalezi nejvic na prvnich 1000 km. Idealni by bylo aby otacky nesly nad 2500. Motor si musi sednout. Pak mu pomalu pridavat. Ja jel zatim nejvic 145 pri zhruba 3000 otackach. pres ty 3000 otacek jsem nechtel jit. Ja to zajizdim spis na spotrebu. Ted mi PP ukazuje 6,0 a to vyjizdim hned rano, kdy je zima a useky 11 km. A jsem z Prahy. Takze kolony se mi nekdy nevyhnou. Jednou jsem vyzkousel ekonomickou jizdu pres celou Prahu prumyslovou spojkou na plzenskou dalnici a PP ukazoval 4,0 l/100 , ale bylo pri konstantni rychlosti 90 km/h. Tak jsem zvedav, o kolik ta spotreba klesne az se motor zajede a to ma byt kolem 20000 km.
Zdar xivan! Neviem presne kolko tocil pri 170 - myslim okolo 3500 (Nesiel som tak cely cas).

Pri 160-ke to bolo malicko nad 3000ot/min. V servise mi vraveli aby som ten motor "nedusil" na moc nizkymi otackami-tak neviem...

Teraz som po natankovani reset-ol PP a uvidim aka spotreba bude pri kazdodennom dochadzani do prace v meste. Zatial po prvych km ukazuje 8.2l/km, co je o dost viac ako si spominal ty (6.35 po meste) 😒

Aky model/vybavu mas?
rben" Zdravim te. Cetl jsem tvuj prispevek v jine diskusi, ze jsi s Maxikem uz jel dlouhou trasu a ze po nemeckych dalnicich si jel az 170 km/h. Kolik ten motor toci pri teto rychlost? Ja bych rekl, ze na surovy motor je to az moc otacek. Ja tocim max 2500. Az ted zacim pomalu zvysovat.
pulse: 1.6 TDCi 80kW s filtrem pevnych castic je od 11/2005. V ty dobe se dal sehnat jeste bez filtru, ale o mesic pozdeji uz ne
rben: Diky. Ja ho mam 4 tydny a najeto ma 1700. Spotreba je velmi dobra. Pocitam to vzdy po natankovani do plne nadrze. Prvni hodnota je mnou prepocitana a v zavorce co ukazoval PP 6,35 (6,2) - jizda jen po meste , 5,59 (5,5) - tady asi 20 procent mimo mesto, -- (6,0) tady jen zatim z PP. Zatim jsem s nim jel jen 145 a nic mi tam nefici, je krasne tichej.
Zdar! Gratulujem k novemu autu!!! 😄

Ja mam ten isty motor a zatial nabehane 1.600km (2tyzdne).

Priemerna spotreba podla pp 6.5l

Zatial jeden maly problem - pri rychlosti nad cca 100km pocut od lp dveri *piskat* vietor. Vyzera to na nie celkom presne nastavenie lp dveri. Aj ked ich zatvaram, musim nimi buchnut silnejsie nez s ostatnymi. Uz som s tym bol v servise - objednany o dva tyzdne....

Inak "MAX" spokojnost😄
Jo S-max se mi taky libi, ale ta cena proti C-maxu je nekde jinde. proto jsem na nej necek a koupil C-maxe
Brzo bude k mani SMAX myslim velmi zajimava alternativa k CMAXU.

[odkaz]

[odkaz]
Tak jsem se taky stal vlastnikem Maxika s motorem 1.6 TDCi 80kW a zatim jsem nadmiru spokojen. Mam sice zatim najeto za necely mesic jen 2000 km, ale velmi mile me prekvapila spotreba, kterou mam 5,9 ve meste (v Praze). 😁
pulse: ano, ten 1.6 TDCi 80kW sa na Slovensku predava bez DPF, neviem ako je to v CR. DPF stoji tusim 600 EUR, tak neviem ci by si niekto chcel priplatit, ked nie su na to ziadne danove zvyhodnenia a pod. (ako v AT, DE..). Pocul som, ze od maja alebo juna sa musia vsetky nove auta predavat s Euro IV a tento motor ma iba Euro III, takze bude nahradeny starsim 1.8 TDCi 85kW, ktory aj bez DPF splna Euro IV. Co je podla mna dost zvlastne, ze moderny motor ma iba Euro III, ale je to asi dan za tych 80kW z objemu 1560 ccm, lebo 66kW verzia uz ma Euro IV aj bez DPF.
1.6 TDCi 80kW a nemas to s filtrem pevnych castic?
Nazdar chlapy. Objevila se mi zvláštní "závada". Když zapnu klimu, začne to od přístrojovky divně "vrčet", jako kdyby rezonovat nebo něco podobného. Zvuk se mění v závislosti na otáčkách. Když vypnu klimu, "spoluzvuk" smizí. už jste se s tím setkali ? Dík za pomoc.
motor mam 1.6 TDCi 80kW, teraz vecer som natankoval plnu na Shellke, za 1.019 EUR/L, a necitim rozdiel oproti BP. Ale je to subjektivne, motor ma mozno na to iny nazor. Aj ked si myslim, ze to bude ako u nas, ze vsetky znacky beru u toho isteho vyrobcu, takze vastne stale tankujem naftu z OMV Schwechat.
zalezi co mas za motor
pulse: tak teraz si ma vazne dostal 😊) ospravedlnujem sa. k tym benzinkam, ja tankujem iba v rakusku, lebo oproti Slovensku je to tu lacnejsie o 3-4 Sk na liter. A nepozorujem ziadny rozdiel v kvalite nafty, jedno ci tankujem BP, OMV, Shell alebo JET.
bluedream jo tak bacha na roboty, ty odborniku, mimo jine tohle forum ma pagerank 0! , jo k te Shellce ja u ni netankuji vubec >😁 Je take dulezite kolik jse tam toho proda za den, i nafta totiz starne!
Pulse je len obycajny internetovy "robot", ktory takymto sposobom zvysuje ranking na googli nejakemu linku.. proste ina forma spamu.
Milý PULSE,tankuji zásadně na Shellce.
tak to potom ano, tym motoru rozhodne neublizis 😄 keby som si kvoli garancke nemusel brat dovcu a podobne, tak by som to mozno tiez menil castejsie. takto verim fordu, ze 20.000 na jeden olej je uplne v pohode. za 2 mesiace pojdem na 2. garancku, nejak tie kilometre rychlo nabiehaju..
Máš pravdu synček,

ale já sem měníl olej v 35 tis. km tož sem to teď vyměnil po 20 tis. km. Olej radši měním častěj. Tým sa nic nepokazí.

Zdar chlapi.
Zdendo, nie je garancka az pri 60.000km?
Zdar Maxáci,

tož já mám teho mojeho 1,6 TDCi už skorem rok a půl a fčéra sem prodělál další garančku /56 000 km/. Tak jak u nekerých mě vyměnili v záruce spínač na kufru a vrzající těsnění kolem dveří. Ináč fšecko v pohodě. Spotřeba tak kolem 5,5 l.

Před týdněm sem přezúl na letní Mišelínky Exalto 2 a možu teda vřele doporučit. Sedijá jak zabité a jedú po tichúčku.

Tož zatým zdarec.

Zdenda
Tak jsem dovršil druhý rok života s C-maxem( najeto 57000). Zatim musím říct že jsem vcelku spokojen. Žádné vážnější závady mě nepotkali. Mam 1.6 benzin s dlouhodobou spotřebou v létě s klimat. 8.2 l a v zimě 7,4 l. Za ty dva roky jsem navštívil servis pouze dvakrát na výměnu vadného spínače otvírání kufru, a minulou zimu mi nepravidelně svítila kontrolka airbagu ale nic jsem s tím nedělal a už se to neobjevilo a ještě kuriozitka začal se mi "loupat" kožený volant- vše v rámci záruky vyměněno. Po častých jízdách po pražské dlažbě se začali ozývat pazvuky ze zadních sedaček a palubky (ale to je asi tím že je často sklápím a vyndavám). To je asi tak co mne napadlo. Pro toho kdo váha C-maxe můžu jen doporučit.
Musím se zastat motoru 2.0TDCI mám najeto 46.000 km. a bez problémů. Jasně měl jsem problém s pískáním destiček na zadku, ale to je vše. Maxíci mají určitě "dětské nemoce" které FORD odstraňuje viz. zasekávání AGR ventilu, jemné cukání v nízkých otáčkách....Většinu problémů řeší přehrání softwaru verze 4.1 a víc. Jinak jsem spokojený a ten motor jede bezvadně.
palomalo //nekteri lide jsou nepoucitelni osobne jsem na vyber benzinky opatrny i kdyz jedu s benzinem pokud teda mam na vyber.

Ale kdyz jsi nekdo neda poradit 😒

[odkaz]
ja mam 1.6TDCi a tiez ziadne problemy, najazdenych 32.000km. s tym loziskom by ma to nepotesilo ak by sa to stalo na dialnici, stalo sa to uz niekomu alebo je to vynimka?
Tailor
To Palomalo: Po nahrani noveho software to jezdi dobre, absolvoval jsem rocni prohlidku zhruba ve 20000 km. Tyden na to jsem ale byl v servisu znova se zadrenym loziskem v pravem zadnim kole. (Zjistil jsem to,kdyz jsem dostal mensi smyk na mokre vozovce a podle hluku pochazejicim nekde zezadu vozidla) Trochu jsem sice auto prohnal pri posledni dovolene v Zermattu. Cestu z okraje Prahy do Basileje jsem ujel za 5 a pul hodiny. Nejel jsem nikdy vic nez 160 km/hod. Palubni pocitac mi ukazal prumernou rychlost 130km/hod a spotrebu 8l/100km (Box na strese). To by ale auto melo vydrzet.
to palomalo:No nerikam, ze jsem nemel nejake mensi problemy s "Maxem", ale ve stychu me nikdy nenechal(1,5roku provozu-48500km najeto).Trochu mi pripada, ze vetsina problemu jde na vrub motoru 2.0TDCI.Nechci to samozrejme zakriknout, ale o nejakych vetsich problemech s 1.6TDCI jsem tu od nikoho neslysel.

Tot otazka pro PETRA T.:Je ta 1.6-tka min nachylnejsi na vstriky nebo jsme mi co na nich "litame" meli zatim jenom stesti :?: Zdravim, Petr.
Takže opět mě čeká servis - nepravidelně svítí kontrolka motoru = diagnostiky. Už nevěřím ve spolehlivost mého C-MAXe.
to Zdenda:Ahoj Zdendasku 😄 , o vikendu jsem daval letni a meril jsem vzorek na tech Continentalech co tam mam a myslim, ze bych mohl tak do poloviny leta na nich jezdit(maji tak 2mm nad ty kontrolni plosky) a pak urcite koupim ty Exalta 2.Budou asi fakt dobre.Pri vymene pneu jsem bohuzel(nebo bohudik) objevil dost vytekle vazeliny z prachovky na poloose u prevodovky(na strane ridice dost na strane spolujezdce jen trochu).Nebyl jsem na zvedaku tak jsem to nemohl tak dukladne prohlednout, ale zadnou prasklinu jsem nevidel.Takze bud je to praskle jen trochu nebo se uvolnila ta stahovaci paska.Do Fordu jsem volal, tak objednaji obe dve a pojedu to nechat vymenit(na zaruku).Jinak vse o.k.

Zatim ahoj Petr
To Petr Blaha: Zdar Peťo, už sme si dlúho nepsali. Enom sem sa chtěl optat, lesti máš už přezuté na letní ty Exalta a jak si s něma spokojený. Tady v servisu mě známý tvrdíl, že má klienta, co vyzkúšál od Bravurisú, přes Continentály až po Mišelinky fšecko a zatým Exalta 2 suveréně najlepší. Ukazovál mě aj ty gumy a už je okem vidět enom rozdíl v téj směsi. V Michelinkách by mělo byt prý víc kaučuku.

Budu asi přezúvat a zároveň aj dělat garančku příští týdeň, tož informuj.

Díky, z Moravy zdraví šeckých Maxiků

Zdenda
Zdar, k těm 8.5 při 160, přesně jsem to neměřil, okamžitou spotřebu palubní počítač neukazuje, častějším resetováním by šla asi zjistit, ale neřišil jsem to. Snad příště 😄 .
Na [odkaz] je prehľad mojej spotreby za prvý mesiac. Väčšinou po meste (z toho asi 50% po petržalskej diaľnici), 2x cca 200km po dialnici (110-150km/hod).
Ak najazdis 15000 rocne, tak rozhodne benzin.
Nazdarek ! Tema spotreby u benzinu 1.6 jsem tu rozebiral pred rokem. Zpocatku jsem byl docela rozcarovany. Za tu dobu muzu rict, ze prumernou spotrebu mam 8.11 l/100km. Jezdim tak na tretiny mesto, obce i dalnice. Clovek se s tim tezsim a vyssim autem musi naucit jezdit. Benzinovy C-max je hodne citlivy na "tezkou" nohu. Spotreba leti hned nahoru. Nejlepsi spotrebu mezi obcemi ( Olomouc-Zlin ) jsem mel 6.0 l/100km. Ale treba ted na dalnici pri 140-150 km/hod to ma spotrebu 9.5. Takze tech 8.5 pri 160 Ti Tomasi_h moc neverim. To mam tak pri 130. Obsah 1.6 je pro c-maxe docela malo. Ale pri obsahu 1.8 by to mohlo byt se spotrebou jeste horsi. Urcite je lepsi volba TDCi. Ale je to o penezich 😄.
Zdravím, jsem celkem čerstvým majitelem c-maxe s benzínovou 1.6 16V. Motor benzín 1.6 můžu vřele doporučit, průměrnou spotřebu mám teď v zimě 7.3 l/100 při jízdách prakticky mimo město v režimu obec 60 mimo 110. Nejlíp jsem zajel 100 km z HK do MB s prům. rychlostí 80 spotřebu 6.5, což si myslím je dost dobrý, max. cca 8.5 na dálnici při rychlosti 160. 100 k 1.6 není žádný trhač asfaltu, ale pro běžný ježdění mě zcela vyhovuje. 1.6 TDCi jsem zkoušel v rámci předváděcí jízdy a musím říct, že funguje taky výborně. Porovnávat můžu hlavně se služební octávií 1.9 TDi 77kw, která je proti 1.6 TDCi ve fordu vyslovený traktor - nejen hluk, ale i např. kopání do pedálu spojky. U 1.6 TDCi bych očekával spotřebu proti 1.6 benzín cca o 1.5-2 litry nižší (předpokládám, že TDCi baští zhruba stejně jako TDi). Než jsem c-max koupil, tak jsem se taky rozhodoval mezi benzínem a naftou, nakonec zvítězil benzín, protože než utratím těch cca 50 tis. kč o které by mě stálo TDCi víc za o něco víc benzínu než nafty, potrvá dost dlouho.
Ahoj,

potřebuju poradit jaký motor do C-maxe.Benzínový nebo dieselový.Nejsem náročný a najezdím cca 15tis. za rok. Děkuju.
Asi máš pravdu, ale ne webu jsem našel neuvěřitelnou tabulku, kde orig. díly Ford jsou levnější než repliky : [odkaz]

Co tomu říkáte?????
to For😜Nechci te strasit, ale C-max je tak "mlady" model, ze sehnat neco na vrakaci bude temer nemozne a u Fordu to bude asi pekna palka 😞
Ahoj,

nevíte kde sehnat ( nejlépe z vrakovoště ) náhradní díly???

Pravé přední dveřě ( vrchní plech i sklo ), kompletní přední plastový nárazník, pravý přední sloupek, chladič ....

Předem děkuji za jakoukoliv bližší informaci.

Zdraví Forďák
Dobrý den,

je někdo ochoten pomoci? Sháním manuál k tomuto modelu ( např. okopírovaný za mírnou úhradu ).

Předem děkuji

Forďák
Zdravím všetkých c-maxákov. Ja mám nášho Maxa ešte len mesiac, ale zatiaľ som veľmi spokojný. Zaujímalo by ma, tí čo ste už boli na garančke po roku či po 20tkm, ako ste boli spokojní, kde ste boli a koľko ste platili?
to Zdenda:Vis jak rad bych si s tebou pokecal pri stamprdli 😄 .Jinak ja jsem se po precteni nekolika testu rozhodl definitivne pro ty Michelinky a je to presne jak rikas, dosahuji stejnych hodnot jako ty P7, ale jsou tissi, coz je pro mne taky dost podstatne.Nejlevnejsi jsem je nasel za 3200kc, coz neni tak hrozne.Zdravim na Moravu a zatim ahoj Petr.

C-MAX 1.6 TDCI TREND+ 8/2004
To Peťa Blaha: Tož také asi idu do těch Mišulínek lebo sú skoro stejné podléj testu jak Pirelky ale nejsú tak hlučné a asi vydržijá o trochu deléj. Jak sem sa dívál na netu tož sa dajů kúpit za 3000 Kč.

Dybys jél sem k nám negdy na jihovýchod tož daj vědět dáme si po štamprli lebo jak sa u nás říká "Řidič má byt veselý".

Tak sa opatruj a šťastné kilometry přeje

Zdeňa
to Zdenda-Jak jsem na to koukal, tak asi zkusim ty Michelinky Pilot Exalto 2.Vim, ze asi bude lepsi vitezna pneu, ale me se nejak ty P7 nelibi designove a podle fotek nemaji na boku ochranou listu proti odreni alu kol.Sraz bych udelal, ale casove nejde zvladnout 😒 .Bohuzel jsme od sebe preci jen daleko.Ale jedu na dovolenou do Chorvatska, takze pokud by mel nekdo stejny zamer, tak se muzem spojit a jet spolu.To, ze se nezname osobne, je ten nejmensi problem 😄 .
Tož zdar šohaji,

mosím Vás zklamat, nejsu z Brna ani z Hané. Su víc na východ lesti víte gde je Kurevské teda Uherské Hradiště.

Ináč Peťo Blahových enom mňa napadlo, moja šikovná manželka měla dysi galána a ten sa také menovál Peťa Blaha. Tož ale až tak z divokého severu nebýl. A ty gumy co sem sa dívál na testy pneu tož ER300 jich vyhrály dokonca nekolik podléj rozměrú zroku 2005. Dívál sem sa dneskaj na stránkách e-pneu a už sú tam testy 2006 přesně náš rozměr 205/55 R16 a tam ty gumy moc neoslnili. Vyhrály Pirelky P7 a Mišelínky pilot Exalto 2. Šak mrkni na ně. Keré budeš brat ty?

Chlapi tak zdar.

PS: Neuděláme negde sraz?
Ja netvrdim, ze je z Brna :!: Ja mam rad moravaky jako celek :!: a co jsem mohl poznat lidi z Moravy tak byli vzdycky hrozne fajn, tot vse.
nenavidim zakladani off topicu...ale preci jen...rekl bych ze zdenda neni z brna...podle toho kde a jak protahuje samohlasky bych rekl ze z hanacka...treba z HOLOMÓCA? >😁
to zdenda:Tak to jsem zklamanej 😒 , hlucnost je jedna z veci co nemam rad.Ja tam mam ted jeste tovarni Continental Sport Contact 2 najel jsem na ne cca.35000km a behem leta je budu muset vymenit, tak jsem uvazoval o tech RE 720.Ty Zdendo, mas nejake reference na ER 300 nebo jen das na to co se ti libi?

P.S.Boze jak ja miluji ten moravskej dialekt 😄 .Je delam do strojariny a kdyz k nam na sever(Chemopetrol Litvinov) prijede nejaky kolega pres turbiny z Brna(Alstomu,Siemense nebo ABB) tak je vzdycky pekna prca jak si pokecame >😁 .
To Peťa Blaha: Tož vitaj Peťo, tak ty 720 ty sem měl napředku jak sem ojél continentály. Byly perfektní ale měly jednú blbú vlastnosť, že hrozně hučaly. Sú to šípáky tož asi proto. Z tehoto důvodu chcu aj skusit nejaké iné. A vydržaly 30000 km což je asi normální. Micheliny vydržijá víc, ale ináč v testoch dycky v nečem kromě opotřebení zaostávajú.

Stejně díky za radu a su rád že sme v kontaktu a taká dobrá partyja.

Tak sa opatruj a hlavně opatrně.

Zdenda z Moravského Slovácka
To Zdenda:No cus chlape 😄 , tebe jsem tu taky dlouho nevidel!Ty Bridgestony ti schvaluji, ale pokud mohu poradit tak vem model Potenza RE 720.Bohuzel si nevzpomenu na stranky ktere to byli(asi nejake anglicke), ale tam je doporucovali na c-maxe a ti chlapi s nima byli na tomto aute mnohem vice spokojeni nez s puvodnimi Continentalkami.Test byl ve vsech rezimech sucho,voda,dalnice hluk a atd.Ja osobne je zkusim, nebot me take brzy ceka vymena.

C-MAX 1.6TDCI 8/2004 TREND+
Tož zdar chlapi,

už jezdím s tým mojím Maxíke rok a čtvrť a zatým su spokojený. Tak za měsíc pojedu na garančku po 60000km. Enom mě tam budú navíc v záruce vyměňovat těsnění kolem dveří /vrže/ a zámek na kufru /občas sa zasekne/. Ináč velika spokojenosť. Nejsu závodík tož spotřeba kolem 5,5 l. Jednúc mě akorát přestalo jít Turbo, ale dyž sem to zdechl tak zas po nastartování to fachčilo. V servisu nahráli nový softvér od téj doby v pohodě. Mám na Vás dvě prosbičky na dobrú radu. Mosím fčíl dat nové letní gumy 205/55 16. Keré mě doporučíte, zatým sa mě lúbijá Bridgestone ER300, dajú sa zehnat za 2,5 tis. Kč/ks. A též by sem chtěl nejaké lepší žárovky, jednak aby víc svítili a též aj vydržali /i když sa to moc neslučuje/ lebo teď budeme svítit od léta celoročně.

Tož sa chlapi opatrujte a přeje spústu kilometrú bez nehody.

Zdenda

C-Max 1,6 TDCi Ghia 12/2004
to Petr😒br />
diki za privitanie v klube 😄)

@gumicky -> uplna brnkacka, treba z oboch stran dat dole tie plastove zaslepky (az tak lahko nejdu, treba pouzit silu -> je to o.k., nic sa nestane)a na jednej strane je tam taky zelezny zubok, ktory tu gumicku drzi v tej konstrukcii, ten treba vyhnut dohora a gumicku jednoducho a dost lahucko z tej kolajnicky vytiahnes. Potom tam vsunies novu, ten "zubok" zatlacis das na boky tie zaslepky, hotovo...

Tie gumicky boli nahradne gumicky na system bosch aero twin ..... a urcite sa daju kupit aj nejake neznackove, ja som bol vtedy v casovej tiesni a stare gumky uz nestierali 😲(( .... ak si este nevyhodil stare stierace, kludne sa s tym pohraj, usetrit sa da fakt vela !...

@zadny stierac -> menil som aj ten, kupil som champion 290, ktory stoji 1/3 toho co original fordacky stierac a je uplne ve fajnu 😄

caf
to pino:Vitam te v klubu "Maxikaru" 😄 .Ja jsem nakonec koupil ty sterace u Forda, protoze jak jsem psal, tak cena byla temer stejna.Chci se zeptat kolego, jak jsi to myslel stemi gumickami?Ty jsi ty sterace zkusil rozebrat a vymenit jen ty gumicky?Ja na to koukal a me to pripada, ze bez pouziti hrubsiho nasili to rozebrat nejde 😒 .Tudiz se musi vymenit komplet sterak.Pokud se ti povedlo vymenit jen gumicky, tak napis jak se ti to povedlo 😉 .Diky Petr.

Nazdarek vsetci,

takze uz som sa tu zaregistroval aj ja, zatial spokojny majitel C-Maxa 1,6 TDCi. Momentalne ho mam 6. mesiac (kupoval som jazdeny r. 04/2004) a zatial velka spokojnost. Radost z jazdy rozhodne je a spotreba pri normalnom style a dialnici tak do 140~150 medzi 5.7 ~ 5.8 v lete, v zime pod 6.2...nielen podla PP, ale aj podla tankovani...

Co sa tyka vrzgania a skripania v B stlpiku -> jasne, ze bolo, fantasticky pomohol, este na zaciatku fora odporucany, Sonax na pryz 😄)

Zatial som mal iba 2 problemiky😒br />
1) radio odo mna z nicoho nic uz 2. krat vypytalo car ID code 😲(( asi doslo k nejakemu odpojeniu od baterie??? stalo sa to uz niekomu?

2) presne to co opisal Kamilek -> 5. dvere sa zrazu dali otvorit iba dialkovym a bez pointy sa pocas jazdy zacali otvarat s hlasenim na PP😲((

Auto potom stalo par dni v garazi a potom ked som pon prisiel, tak uz bolo v pohode a ziadny problem s 5. dverami nebol....taketo poruchy milujem >😒]

3. @ peter Blaha a stierace -> mi hovor v BA vo Forde (mimochodom tu maju velmi zly pristup k ludom!) chceli za tie stierace 2300 Sk!!! Tak som si potom kupil nove grafitove gumicky pre Bosch -> tie ale tiez stali 1000 Sk a az tak svetovo nestieraju..... petre, ake stierace si kupil nakoniec ty?

diki moc a prajem vsetkym vela spokojnych km

s pozdravom pino
Já ho tankuji pravidelně od zavedení do prodeje... Zjišťuji z dalších zdrojů,že ten problém s ventilem není způsoben naftou... Jen zastoupení Fordu nereaguje. :x
Tak jsem se dockal i ja a uz nemusim tankovat V-power diesel jen kdyz jedu nahodne do Usti nad Labem(50km).Vcera ho zavedli na mou nejblizsi Shellku v Moste(10km) a cena je stejna jako v Usti-29,10kc.Myslim, ze je to prijatelne, protoze normalni diesel stoji 27,50kc, tak rozdil 1,60kc neni tak hrozny.Na jedne nadrzi mi rozdil 80kc nepripada nejak zasadni.
Děkuji, to chování motoru bylo úplně stejné. Byl jsem v servisu poučen, že ventil byl úplně slepený a bránil odvodu výfukových plynů, což odpovídalo tomu, jak se motor po nastartování postupně "udusil", nešlo zvýšit jeho otáčky. Ventil mi byl vyměněn v záruce,nový software nahrán - údajně již nepovolí úplné zavření ventilu a časem jeho slepení, ale maximálně na 80%. Té pohádce o nekvalitní naftě moc nevěřím.
Tailor
palomalo: Pred 14 dny jsme byli lyzovat v Italii. Rozhodl jsem se ze celou trasu cca 1200 km ujedu za jeden den a proto jsem auto trochu prohnal. Prumerna rychlost tam 95 km/hod a nazpatek 100km/hod s boxem na strese. Prumerna spotreba za celou dobu 6,5 l nafty na 100 km. Po navratu jsem zacal mit problemy se startovanim. Motor napoprve nenastaroval bez ohledu na to zda byl studeny nebo ne. Proste pouze v lepsim pripade nepravidelne blafal. Az napodruhe nebo napotreti se dostal do otacek. Mel jsem strach, ze se situace bude nadale zhorsovat, proto jsem zasel do servisu. Tam mi nahrali nejnovesi software do ridici jednotky. Krome nejakych chyb v logu v ridici jednotce zadnou zavadu nezjistili. Vysledkem ale je, ze auto opet startuje napoprve a rekl bych, ze lepe nez kdykoli predtim. Oprava byla provedena v zaruce.
to Maximone:To ti praska trubka u 1.6TDCI?Slysim to poprve.No to by si me nastval skocit s tichounke TDCI do hlucneho TDI brrrr......
Ahoj Lidicky! Dlouho jsem tady nebyl, a koukam dejou se to veci, pro Petra Blahu, zdravim, nejsem z Litvinova, jen jsem tam byl pracovne, bydlim na kousek od Prahy smerem na zapad, ale nebyl jsem to ja, protoze ty spodky nalakovane nemam, i kdyz jsem o tom uvazoval, snad na jare.... Jinak mame za sebou s Maxem sedesati tisicovou garancku a v pohode. jen ta trubka od turba porad zlobi uz mi tam davali minuly tyden ctvrtou,ale je to nejaka vyrobni vada ty trubky a ceka se az ford vyrobi inovovanou ktery nebude praskat svar a pak teda celni sklo, to uz mam tretí a ve stredu mi ho nejaky dobrak s 206kou u plzne znovu pokrtil kaminkem, takze si pujdu pro ctvty! (od cervna 2005) Uz je mi trapne do ty pojistovny chodit....... Jinak zatim spokojenost, i kdyz jsem pred par dny kdyz jsem se byl jen tak mrknout v Auto jarov mel trochu cukani na zmenu, maji tam Seaty Altea, docela pekne vybaveny s TDi 77kw, v akci za 490tis s DPH, nakonec jsem ale odolal a nevymenil jsem to. tak se vsichni mejte a at vam to fajn vrci.....
Tak jak to zde a i na tech anglickych forech ctu, asi ten EGR ventil necham vymenit. Protoze pri me smule se to pokazi po uplynuti zaruky. Je docela zajimave, jak se k tomu Ford stavi. Jak tady popisuji vsichni co maji diesel, v servisu to svedou na spatnou naftu a konec. Ono se pak ukaze, ze napr ten EGR ventil se porouchava i v zahranici, takze to bude spise konstrukcni problem. Nevim jestli to nejak pri garancni prohlidce prohlizeji, akorat o tom nemluvi, ale myslim si, ze nenastartovat auto na nejakem frekventovanejsim miste muze byt docela vazny problem a podle toho by k reseni tohoto problemu k tomu melipristupovat.
Díky za zájem,už jsem to tu popisoval,myslím je to na 2.straně.
"...už bylo těch nepříjemností až nad hlavu." - ake dalsie problemy si mal?
\děkuji, auto už mám opravené zpět, byl to opravdu ten ventil, vyměnili ho, údajně byl celý enormně znečistěn, vliv nekvalitní nafty. Tak nevím, co si mám o tom, myslet. Nikomu to ale nepřeji, už bylo těch nepříjemností až nad hlavu.
Zdravim😄 Zatial nevlastnim C-MAXa ale kedze uvazujem o jeho kupe v blizkej dobe, previdelne citam toto forum (okrem inych😃

Na jednom UK fore som sa docital o "znamych" problemoch s EGR ventilom (EGR valve - "Exhaust Gas Recirculation"), ktory sa stava na motore 2.0 TDCI.

Myslim, ze je to presne problem, ktory popisujes.

Vyzera, ze je to znamy problem a nie je sposobeny nekvalitnym palivom.

V niektorych pripadoch menili ventil a tiez upgrade sw riadiacej jednotky.

Viac info na 😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Diky za informaci, take tam beru. Je to docela neprijemna informace, protoze kde jinde by uz mel clovek tankovat. Nejak se to predem projevovalo, mam na mysli jizdni vlastnosti, atd. Mam auto na firmu, od vseho uctenky a vse zdokumenovano v knize jizd. Dej prosim vedet, zda se to po oprave potvrdilo, pripadne kolik to stalo. Diky
V tom servisu to bylo důvěryhodné, jezdím tam už 6 let. Tankuji na Shellce.
Ahoj, podel se s nami prosim o to, kdo je ta uznavana firma. Ja take tankuji uplne od zacatku u jedne firmy a kilometrove jsem na tom prakticky stejne jako ty. Jenom by me zajimalo, zda servisy nepouzivaji trik s nekvalitni naftou jako univerzalni zaklinadlo. Diky
Včera odpoledne mne Maxík zradil, nešel nastartovat.Motor vždy jen párkrát škytl a nic. Takže volám asistenční službu,odtahovka,odvoz do servisu. Diagnóza:zalepené výfukové obvody z motoru,pravděpodobně nekvalitní naftou.Přitom tankuji zásadně v síti mezinárodní a uznávané značky. V servisu s tím už mají zkušenosti a hned věděli, o co jde, oprava bude do dvou dnů hotova.Mám najeto 26000, C-MAX Ghia 2,0 TDCi. Stává se to prý jen u nás-nižší nároky na kvalitu nafty? Všechny zdravím.
to Kamilek:No tebe jsem tu nevidel hodne dlouho 😄 .To vis, holt mame draha auta a nejak tu cenu musis poskladat.Rozhodl jsem se vymenit sterace a ted poslouchej.Mas jen tri moznosti.Za a)Original Ford Motorcraft-cena za par-1430kc :shock: .b)Bosch Aerotwin-cena za par 1380kc :shock: .c)Valeo Selencio X.TRM-cena za par-1890kc :shock: .Bohuzel mame na "Maxikach" velke steratko na strane ridice, meri neuveritelnych 650mm a tim padem tam jine nepasuje(chtel jsem tam dat s OctavieII, ale ta ho ma o 100mm kratsi, mimochodem cena za par je ve Skodovce 975kc, takze taky zadna lace "ceske Skody").Vsechny to jsou takove ty "gumove" a zatim zadna jina druhovyroba je nedela, tudiz si to jiz zminovane firmy nechaji pekne zaplatit.
No to je celkem sila 20k. Kdysi mi to taky piskalo, ale poresil sem prepnutim z auto na eco a zpet. Po cca mesici to ustalo. Od te doby se to rok neozvalo.

Mam ted jinou prihodu, prestalo mi fungovat rucni otevreni patych dveri - dalo se pouze dalkou z klice. Pri jizde se obcas samo otevre a zavre s patricnym pipanim PP ze mam otevreny kufr. Pry odeslo cidlo, tak cekam na vymenu pac neni skladem. A k tomu mi jeste prestalo ostrikovat svetla. Pri doplneni kapaliny zase skoro cela vytekla. Pry tam cosi vypadlo a bylo treba demontovat kus predku, aby se to dalo zase nasadit. Nastesti sem jeste kryt zarukou, ale jen do leta 😒
to všem:Tak jak jsem drive psal o tom piskani te klimacky, tak uz je vse vyreseno.Problem byl v elektromagneticke spojce a jeji vymena stala 20000kc(14799kc spojka+prace).Nic jsem neplatil, protoze to slo samozrejme na zaruku.Jinak auto slape jak hodiny a zatim zadny jiny problem nemam.Zdravim vsechny "Fordare" a at vam to jezdi 😄 .

Já mám podobnou zkušenost,taky mi při startování problikávají světla, nijak to ale neřeším, příležitostně se asi na to zeptám v servisu. Zdraví Pavel.
Ahoj Pavle, nevim co mas za motor, ale me ta 1.6TDCI topi dobre.Je fakt, ze za cestu do prace(8km) se rucicka skoro nepohne, ale ke konci jizdy uz to fouka docela pekne teple.Kdyz jedu do Mostu, coz mam od nas 12km, tak je rucicka uz nahore a auto topi uplne v pohode i pri techto mrazech.Ted se mi parkrat stalo, ze jak je na gumovejch kobereckach voda, tak ta se vysrazela na skle zevnitr.Tak jsem pustil ofuk skel a tim i klimu a za chvili to bylo pryc.Mozna je kazde auto nastaveno jinak, ale ja si nestezuji.
Zdravim, s tim ohrivanim motoru je to v techto mrazech spatne, je to bohuzel dan za vysokou ucinnost motoru, ktery nema moc odpadniho tepla. Za sebe musim rici, ze i kdyz vyjedu v mrazu a zapnu topeni, tak to ihned hreje, ale asi to zere dost proudu. Jakmile vsak clovek necha bezet chvili motor na volnobeh se spustenym topenim, teplota motoru jde ihned dolu. Nepozoroval jsem vsak, ze by to melo nejaky zasadni vliv na teplotu interieru. Podle me, kdyz to nemuze brat teplo z ohrate chladici kapaliny, zacne to pritapet elektricky.
Ahoj panové.Možná mám hloupý dotaz.C-max je mé první naftové auto a o víkendu po cestě z hor(bylo kolem -16) se auto neohřálo.Ohřálo se jen na dálnici, když se motor stále točil kolem 3t otáček..Jakmile sem zastavil u MC donalda za 5 sekund to spadlo na 60 stupňů.Je neco špatně?(např.termostat), nebo je to normální?No a samozřejmě, že to špatně topilo.Když sem topil, teplota padala dolů jak blázen.Tak díky za info a mějte se
Chlapi, při startování mě blikají přední světla, máte s tím někdo nějakou zkušenost ? Dík.
to Maximone:Ahoj, jsi z Litvinova nebo z Prahy?Ptam se proto, jelikoz jsem u nas v Litvinove videl C-maxe blue jeans co mel v laku spodni kryty narazniku a kryty okolo mlhovek.Docela se mi to libilo a chtel jsem se toho cloveka zeptat, kde si to nechal delat atd. Jenze pak uz jsem ho nikdy nevidel.Myslim, ze to auto melo SPZ Usteckeho kraje, ale nejsem si jistej.Tak jen nahodou, zda to nejsi ty 😄 .Tu spotrebu mame hodne podobnou, zarovku jsem za 1,5 roku provozu jeste nemenil(42000km) a palubka zatim nijak nedrnci.Zdravim :!:

C-MAX 1.6TDCI 8/2004 Trend+
Ahoj Lidičky, samozřejmě že s Maxem nejezdim pod 5 l/100, ale jsem si jistej že při hodně úsporný jízdě se to dá, mám navrčíno už 57.000km, a jezdím tak kolem 5,7 - 6,3, ale fakt záleží na stylu jízdy, minulý tyden jsem jel na otočku Praha - Litvínov, normálně svižně za 5,9, a zpět když jsem měl čas tak jsem jel na limity (rychlostní) a vzal si 4,8, takže hodně na tom záleží. Jinak nápravy O.K., klepání v palubce se mi podařilo odstranit tím že jsem vycvakl ten deklik před kapličkou budíků (ten co není otvírací) je tam jen nacvalkej a nalepil jsem tam zevnitř kousek molitanku, jo a ještě už mám třetí žárovku v pravém př. světle, co dva měsíce praskne, a kdo jste jí už měnil tak víte jaká je to pakárna to vyměnit, neni to složitý, ale bojim se abych tam něco neulomil. koupim tam xenony a bude klid, nekde jsem slysel ze se da koupit sada ktera jde vymenit za H7.

C-Max 1,6 TDCi Ghia blue jeans
to Pavel Krat😜avle, myslim, ze se zadnych problemu bat nemusis.Jak jsem psal, mam najeto 42000km a na motor si nemuzu stezovat, ten problem s rachotem a chcipanim tu resi kluci s motorama 2.0TDCI.Neslysel jsem o nikom kdo by mel u 1.6TDCI podobne problemy a par nas tu preci jen je Bluedream,Kamilek,ty,ja a mozna jeste nekdo.Palubka mi nedrnci ani nevrze, jen k me smule mi piska to lozisko na klime, se kterym jedu 27.1. do servisu, tak uvidim.Jinak ja jsem doposavad s autem max. spokojen 😉 .Zdravim vsechny.

C-MAX 1.6TDCI 8/2004
Tailor
Pri rychlosti 150 km/hod mi motor toci presne 2500 otacek pri zarazene sestce
Zatím i v mrazech bez jediného problému a různých pazvuků, asi mě to teprve čeká. Dnes klasický zimní startování při -16 stupních, motor naskočil napoprvé. Mírně zklamán jsem se slabou účinností vyhřívání předního skla, stejně tak topením.

Momentálně jediný problém - při rychlosti nad 130km/hod nepříjemná rezonance někde před spolujezdcem v palubovce - nelze pořád zjistit příčinu, nepříjemně to ruší.

Mějte se a hodně štěstí!
Zdar panove.To jsem rad, jak jste reagovali na ten muj clanek o spotrebe. Muj vuz ma zatim 20 tKm, tak me mozna vase problemy casem cekaji.(napr.to chcipani motoru..)Okolo chcipani zatim zadne naznaky chyb.Akorat, jak jsem psal, necvaka Vam nekomu v techto mrazech v palubni desce?Mejte se a jezdete opatrne
Tailor
to petr Blaha: V svem poslednim prispevku v tomto foru jsem zminil svoji spotrebu i rychlost, jakou obvykle jezdim. Musim k tomu ale dodat, ze se snazim jezdit s lehkou nohou. Temer vzdycky jezdim mezi 1800 - 2500 otackami ( tech 150 mi to jede na sestku pri nejakych 2300 otackach).

Pri skoro stejne jizde se starou octavii 1,6 74 kW jsem mel spotrebu jen o dva litry benzinu vyssi. Na to, ze moje auto extremne zapacha pri startu ( tankuji pouze u Shellu) jsem si uz zvykl. Minulou nedeli jsme ale byli na bezkach v Novem Meste na Morave. Auto jelo normalne. Kdyz jsme ale vecer odjizdeli z parkoviste, kde jsem musel couvat, nasal ventilator dym z vyfuku a ja musel jsem otevrit okno, abychom se neudusili. Take kolemstojici lide reagovali na kour, ktery vychazel z vyfuku. Po asi pul minute jsem zastavil, abych se podival, co se deje, ale vsechno bylo vporadku a motor si bezel normalne tise a bez zapachu.

Nevim, zda ta spotreba taky trochu neni zpusobena nejakym spatnym nastavenim motoru.
to jirkaf: dekuji moc za informaci, jsem rad, ze to bude zrejme "vlastnost" toho motoru. Ale stejne, zda se mi to prilis "tvrde" vypnuti. Budu po pricine jeste patrat, kdyz neco zjistim, urcite dam vedet. Jeste co se tyka te spotreby, myslim, ze ten rozdil bude dan 6ti stupnovou prevodovkou, kterou mam.
to Pavel Krat:Ahoj, mam take C-MAXE 1.6TDCI,najeto 42000km(takze zabehlej motor) a mam zhruba stejnou spotrebu jako ty.Ted dlouhodoby prumer po montazi zimnich pneu je 6,3l a na letnich jsem mel 5,8l.Myslim, ze jezdim normalne spis svizneji.Ale mam vyzkouseno, ze kdyz jezdi moje zena na kontroly do nemocnice, tak s tim umi i za 5,3l.Pokud chces vedet o spotrebe vice, tak jsem nasel test slovenskych kolegu a ty pisou, ze s tim jeli za tusim 4,8l/100km.Chce to jedine nejezdit pres 2500ot./min. a radit do 2100ot./min. a ruku na srdce, kdo takhle jezdi.Vice na www.tipcars.com v rubrice Dlouhodobe testy.Zdravim vsechny "Maxikare" 😉

C-MAX 1.6TDCI 8/2004
Tailor
Ondra😱 Mam taky 2.0 TDCi ve Fordu Focus Kombi. Mam ujeto asi 13000 km a kombinovanou spotrebu 7 - 7.5 l /100 km. Jezdim casto na kratsi vzdalenosti okolo cca 10 km a 1-2 x tydne na delsi vzdalenosti. Asi k te spotrebe musim dodat, ze na dalnici jezdim skoro porad kolem 150 km/hod i s boxem na lyze a na normalni silnici do 120 km/hod (Uz se bohuzel blizi bodovy system a bude konec s rychlosti, ktera je pro me normalni).

Pri vypinani motoru se mi nekdy stane, ze se motor tvrde zastavi jako kdyz chcipne pri rozjezdu s malym pridanim plynu. Protoze se to stava opravdu jenom minimalne, nevenoval jsem tomu moc pozornosti. Myslim si, ze je to zpusobeno vypnutim motoru v nejaky nevhodny okamzik pracovniho cyklu motoru.
Mam 2.0 TDCi a jezdim za 6,1l, ted hodne po meste. Jo, kdyz uz jsme u tech problemu mam jediny a to "divny" zvuk pri zhruba kazdem dvacatem vypnuti motoru. Motor jakoby zarachoti. Nahrali mi do toho novy software, ale cetnost techto vypnuti se pouze zmensila. Nemate nekdo podobny trabl. Diky za informace.
Ahoj.K predeslemu dotazu.Podvozek je u me OK a startovani probiha v pohode.Akorat v techto mrazech mi stale neco klape v palubni desce.Zhruba po chvili zahrati se to vytrati.Sleduji, jak se tu stale bavite o spotrebe i kdyz to neni tak dulezite.Ale zajimalo by me, kde jste nekdo vzal, ze 1.6 TDci jezdi za 5 litru a mene.Pod 6.3 v prumeru se nedostanu a jezdim normal.Cago
2 All : mám 45 tis. km a zdá se mi, že mi něco tluče v podvozku při pomalých přejezdech nerovností. Nejsem schopný ale určit, odkud přesně. Je možné, že by to už byly čepy ?!? Taky mi v té kose pořádně vrže přední náprava při otáčení. Máte to taky tak ? A ještě jsem si v posledních dnech všiml, že mi při startování bliknou přední světla 😐 Zdarec.
palomalo: ano protaceni prednich kol na kazdem semaforu opravdu muze zkratit zivotnost prednich pneumatik >😁
To je přesně ono, mi totiž v servise postupně vyměnili snad vše, co má vliv na funkci airbagů, než zjistili, že se musí vyměnit celé sedadlo - je v něm kromě airbagů i vyhřívání atd. O tom, jak jsem byl z nového auta znechucený a jak časté návštěvy servisu dokážou otrávit, snad není třeba popisovat.

Takže ona německá preciznost a propagační řečičky o kvalitě v našich případech určitě neplatí.

Snad jsme si už vyčerpali příděl smůly a naši Maxíci už budou dělat jen radost. :x

Taky mě překvapilo, jak rychle se sjely přední pneu, ale asi to souvisí se stylem jízdy s tímto motorem.
Já jsem si své auto objednal 28.4.05 a k vyzvednutí bylo přesně za 2.měsíce.Vzhledem k problémům s kontrolkou airbagu (která svítila nepřetržitě) mě rozebraly celou přístrojovou desku a zjistili špatné uzemění auta a celkové zanedbání v propojení elektrické části vozidla.Po tomto zákroku je zatím vše OK.
Díky za zprávu, s tou kontrolkou airbagů to byl tedy horor, možná jsme měli C-MAXe ze stejné série, kupoval jsem ho 1.6.05. Po nekonečných reklamacích v servisu nakonec zjistili, že stačí vyměnit komplet celé sedadlo spolujezdce, od té doby je klid.
Nic si z toho nedělej. Koupil jsem C-MAX v červnu 2005 a byl jsem již 5x v servisu ohledně svítící kontrolce airbagu u spolujezdce. Jinak jsem velmi spokojen. Zatím najeto 11000km.
Mám 6 měsíců uvedený vůz, 4 měsíce se servis trápil s nepravidelně svítící kontrolkou airbagů. Jinak maximální spokojenost, motor vynikající, dosud ujeto 22000km,spotřeba 5,2- 7,6 (dle stylu jízdy, dá se jezdit s prům.spotřebou do 5,6).
Jak jsem psal ty problemy s tou klimou, tak dle servisu to na 95% bude lozisko kompresoru a tim padem jeho vymena.Zkouseli kladku,remen nastrikat a ja nevim co jeste a piskani je porad stejne.Jeste ze je to v zaruce, protoze to bude asi pekna palka a kdybych to mel platit tak to bych se asi po...l!!!!
tak jestli je to tak tak mne napada otazka: Muzete mi nekdo vysvetlit vyznam Toyoty Prius?...tama spotrebu tusim ctyri a pul a kdyz s 1,6 dieselem mas ctyri litry tak naco utracet za hybrida?...ano muzete rict emise ale kolik z vas se zabyva emisemi kdyz si kupuje auto? 😉
to Ultiman:

ale dá, chces se svést? můžeš si to zkusit.....

Od tý doby co mi vyměnili tu trubici od turba ( výrobní vada, většinou u . TDCi s tim plastovým deklem na motoru) to jede jak z praku a nepapá, takže normální volnou jízdou je to normálně možný.... Jinak teda žádný problem, krom ty trubky a tý EPB, na to je taky vypsaný přípis od forda, že u nějakých modelů jsou moc tvrdý lanovody a ty tlačej na brzdiče který vychylujou destičky vůči kotoučům a tak mi musely měnit v 25 tisicích destičky. už mam 46tis a spokojenost. Tak všem MAXÍKŮM do novýho roku vše nej nej nej.... 😉
to vosa: neda
2 Petr : Klimu jsem používal celou loňskou zimu. A to byli pěkné mrazy. Připadá mě, že díky velkému sklu a velkému vnitřnímu prostoru se to bez klimy hodně mlží, takže ji používám z tohoto důvodu často. Problém jsem žádný neměl. Jen jsem si ji nechal letos vydesinfikovat a vyčistit. Dost už to při spuštění smrdělo. Mějte se.
Na www.tipcars.com prebieha dlhodoby test Focusu C-Max 1,6 TDCi.

...da sa s tymtom autom jazdit za 4,1l nafty na sto?
Podle toho popisu sem mel stejnou prihodu minulou zimu. Jako docasne reseni mi pomohlo prepnout klimu na ECO a byl klid. V servise sem to hlasil. Zadnou zavadu pry nenasli a jen vsechno procistili. Letos se mi to zatim jeste nestalo.
Diky Mitsi, doufam, ze mas pravdu a bude to jen tato prkotina a nebude se mi muset nikdo rejpat v aute.Kdyby nebyla zaruka podminovana zaznamy v servis knizce, tak bych do autorizovanych servisu vubec nejezdil a ten olej si radsi udelal sam.Taky jsem si rikal, ze je to dost brzo aby neco "odeslo" i kdyz clovek nikdy nevi a v takoveto situaci je zaruka dost prijemna vec.

C-MAX 1.6 TDCI 8/2004
Tipl bych na volný hnací řemen. Utáhnout a jede se dál!
Zdravim, vyrobce doporucuje klimu jednou za mesic alespon na 30 minut pustit. Pokud jeste vcera sla a dnes se rozbila, tak to nejakym dlouhym nepouzivanim nebude. Jedine o co se ja navic snazim pri spousteni kllimy je nemit moc vytoceny motor a pokud mozno uz ohraty. Dej vedet, co ti v servisu rekli. Diky
Ahoj vsem, tak mam asi nejaky prvni vaznejsi problem s autem, resp. s klimatizaci.Vcera se mi nejak zamlzila okna(coz je na podzim normalni), tak jsem pustil klimu, no a kdyz sepla tak najednou se zacal ozivat pisklavej zvuk(jako kdyz hvizda turbo), jak jsem pridal plyn tak linearne s otackami se zvysoval ten piskaci zvuk.Dost jsem se vylekal, ze je to turbo motoru, ale jak jsem klimu vypnul tak byl klid , motor prede jak hodinky.Venku bylo -2 stupne a nevim jestli to na to ma vliv, nic mene jsem se nikde nedocetl, ze se klima v zime nema pouzivat, protoze kdyz potrebuji odmlzit tak ji proste pustim a v navodu k obsluze to dokonce doporucuji.Shodou nahod jedu pristi tyden na garancku ve 40000km, tak jsem tam volal a oni se nato podivaji.Nevim jestli je v haji kompresor nebo neco jineho, zadne zkusenosti s tim nemam, ale jestli ano tak to moc nechapu, protoze do vcerejska fungovala zcela normalne(v lete chladila v pohode a ted na podzim odmlzovala).Jeste ze je auto stale v zaruce a jeste skoro dva roky bude!

C-MAX 1.6TDCI 8/2004
Ja si tedy snad pujdu koupit noviny 😄

Na 40k sem byl v lete, mimo oleje a predepsane prohlidky nedelali nic. Mel sem pocit ze mi huci loziska. Rekli mi ze to je gumama - po vymene na zimaky se to potvrdilo. SW mi prehravali pred tim. Jak sem tu psal, sami si mne pozvali ze mam typ auta na ktery je novejsi verze SW. Chodim s tim do Karlových Varů a jsem spokojen.
No cus, Kamilku 😉 .Cetl jsem to v jednom z poslednich AutoTipu.Byly tam i fotky a vypadal dost pekne(vyssi podvozek,na strese lyziny,celej oplastovenej atd.), no a psali tam, ze by to melo mit ten motor s dvojtym turbem(to druhe by zacalo tahat az pri 2700rpm) o obsahu 2.2TDCI.Tak jsem si tak rikal, ze 400nM to uz musi bejt "ficak" 😄 .Ja mam k dnesnimu dni nejeto presne 39890km, takze uz jsem objednanej na olej atd. ve 40000km.Tu spotrebu mas suprovou, ja jsem se pod 5,6l nedostal, ale je to tim, ze jezdim spis rychleji.Jak jsi uz drive psal, tak ty jezdis predpisove a na najete trase, kterou jezdis denne uz vis co kde jak, takze se tomu da uverit.Kdyz jsi byl na prohlidce ve 40000km, delali ti krom oleje neco jineho(napr.nejnovejsi software) :?: Musel sis o to rict nebo nektere veci v ramci zaruky delaji standartne(treba prave ten SW).Diky a zatim ahoj, Petr.

C-MAX 1.6TDCI 8/2004
Zdravim, byl jsem na garancni prohlidce v 20kkm, nahrali mi nejnovejsi software, spotreba klesla o 0,2 l/100km na prumernych 5,9l. Jezdim normalne, spise rychleji. Mam 2.0 TDCi.
Nepřepsal, opravdu ne. Jezdim hlavně jednu pravidelnou trasu něco kolem 110 km. Od Žatce do Prahy. Mám to najeté jedu plynule, zbytečně nespěchám.
Ses přepsal s tou spotřebou :roll:
Ahoj Peto, kdes to nasel? Nikde na to nemohu trefit 😒

S mojim maxem zatim spokojenost. Najeto 46k, prumerna spotreba za tento rok 4,7 (1.6 TDCi) zatim zadne zavady.
Mam sice Focus '03, ale vrzani za velmi teplych dni (30 st. a vyse) se u mne projevuje na patych dverich. Ty dvere se za extremnich teplot (pres 50 st. v auten a slunci) "pohly" dokonce tak, ze se mi spustil alarm, ze mi nekdo otevrel dvere. Jinak vzadu vetsinou vrzava operka sedadla, staci to ucho na kterem je zacvakla namazat nebo necim oblebit.
S tím vrzáním v interiéru mám tedy taky malou poznámku. Přes léto ve velmi teplých dnech mě to při přejíždění nerovností, např pomalu přes nějaké hrby a pod, trochu vrzalo v interiéru jako kdyby plasty. Ale nebyly to žádné šílené zvuky. Kdyby jsem o tom dřív nečetl, tak si to ani neuvědomím. Jinak na 2. garančce jsem si nechal udělat diagnostiku, a prý našli nějaké chyby v software, tak mi přehráli nový.
Ahoj Jeniku 😄 , no clovece ja uz myslel, ze nezijes.Ta spotreba se mi opravdu zda solidni(na MPV urcite).Me ceka druha garancka za par dni mam nejeto skoro 40000km, tak se musim objednat.Nemam zatim taky zadnej problem, jen ted posledni dny mi zacala vrzat sedacka ridice, tak jsem to zespodu prostriknul WD 40 a je klid 😄 .Zdravim do Olomoca P.
Ahoj Petře a také ostatní. Trochu se červenám, fórum jsem dost vynechával. Vidím, že se tu stále melduje okolo spotřeby. Po 9 měsících co mám Maxe ( 1,6 benzin - jinak je starý 20 měsíců ) mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 8,15 l/100 km. Počítáno relativně přesně dle ujetých kilometrů a počtu litrů benzínu ( kniha jízd 😄 Je to střídání město, dálnice i mezi městy. Minimální spotřeba byla na trase Olomouc-Zlín 6,0 l/100 km (2dosp+2děti). Ale to byla vyjímka, kdy jsem jel s ohledem na spotřebu. Pokud má někdo další otázky ohledně benzínu, sem s nimi. Jinak žádný problém nebyl. Mám za sebou druhou garančku. Zdar
Ahoj vsem, tak uz zacnu setrit na tento model 😄 .V poslednim Auto Tipu jsem ho videl a moc se mi libi.Nevim sice jaky tip pohonu 4x4 bude Ford pouzivat, ale co psali o motoru pro tento model tak to me dostalo-2.2TDCI biturbo 123kW/400nM.Facelift C-Maxu rozhodne prospel.

C-MAX 1.6TDCI 8/2004
Od 5. mesiaca mame C-Maxa s vykonnejsim 1,6 motorom a 12.000 km. Jazdi celkom dobre, aj spotreba ma na Forda celkom milo prekvapila - da sa mimo mesto normalnou jazdou ist v pohode do 7 litrov, v meste do 10. V pristrojovke ale nieco praska pri zapnutom teplom kureni, stale nieco piska v zadnej casti interieru - hlavne ked nieje obsadena zadna sedacka.. Palubny pocitac je iba priemerny, toto ma naprilkad opel vymakanejsie. Podvozok je uplne super, aj v kombinacii s tymto motorom dovoluje pekne veci, je bezpecny a predvidatelny. Riadenie je presne a lahke, ergonomia je tiez super, hlavne poloha riadiacej paky, ked som presadol do fabie, bol som nervozny z "lovenia" paky na podlahe. Predok je pri parkovani trochu neprehladny, ale po case sa daju nabrat skusenosti a aj toto bude v pohode.
to Maximone:Ahoj, tak ja to od oleje jak popisujes nemam, ale rosilo to v delici rovine mezi hlavou a tim vikem ventilu.Kam jsem dosahl tak jsem to otrel a od te doby je klid, pripada mi to jako by se to zatahlo samo(orosilo se to hned z pocatku provozu auta).Olej bez problemu vydrzi od vymeny do vymeny(nejeto cca.38500km).

C-max 1,6TDCI Trend+ r.v.8/2004
Zdravím všechny MAXáky!

s tím zaklepání motoru při vypínání se mi Max zaklepe taky, myslím že je to nornmální, alespon uz jsem videl asi tri Maxe a delali to taky. Jinak se mi objevila první větší závada: Koukněte se všchni pod kapotu, protože kdyz ja sem se tam naposledy podíval, abych dolil ostrik. tak jsem zjistil ze je to vsade pocakany od oleje jak u stodvacitky. Normalne mi caka olej s hadice mezi vzduch. filtrem a turbem a pak z turba vede zase hadice nekam asi do sani a ma na sobe takovej mezikus stazenej sroubovacima sponkama, tak i kolem tech sponek to kape, na ten plech co kryje vyfuk. Byl jsem s tim v servisu, (mimochodem v Auto Motol Beni) 8-s A rikali ze mi objednaji novou tu hadici mezi filtrem a turbem, tak nevim jestli se to tim vyresi?????? Mate s tim nekdo zkusenost? Je to normalni aby v tech hadicich byl olej? Nema tam byt spis vzduch? Ale co se tyka vykonu, nebo spotreby nebo zvuku motoru, tak se nic nezmenilo, MAX jezdi, nezere, nic nevykazuje....

Maximone

C-MAX 1,6 TDCi Ghia
Jsem taky 1.5 roku uživatel C-Maxu 1.6 benzin a musim uznat že spotřeba se težko dostane pod 8l s klimou na plno. Jinak 100% spokojenost nic nevrže nic neřachtá pokut člověk není extrémista a čeká že se veze v A8 a ne v nižší střední třídě. To čelní sklo jak tady někdo psal je divné ale taky se mi rozbilo ale příčinu jsem hned odhalil : byl to stromek který mi neuhnul když jsem na cestě dostal v zatáčce smyk 8-s . Co je ale nejhorší a všechny varuju před servisem!!! Auto Motol Beni !!! v Praze. Už 2 měsíce to tam opravují (vyměňují) a furt že to bude příští týden >😒] .
Prosim o radu. Mam C-MAXe 2.0 TDCi r.v. 09/04 a pozoruji nasledujici vec. Pred vypnutim motoru dodrzuji vsechny pokyny od vyrobce, tzn. po "kalbe na dalnici" nebo sportovnejsi jizde chvili vychladim turbo, pred vypnutim zapalovani bezi motor na volnobeh, atd. Ted pozor. Otocim klickem v zapalovani a jednou z dvaceti vypnuti mi motor tak divne zarachoti. Proste pri normalni vypnuti motor tak nejak dobehne do zastaveni, odhaduji to tak na pul vteriny, pri tomto "divnem vypnuti" mi to prijde, jako by se tam neco zaseklo, motor se vice "oklepe" a vice zarachoti. Nesetkal jste se s tim nekdo?? Je to u dieselu normalni? Diky
Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
to s3z😜resne tak, ani ja bych nemenil 😉
petr Blaha: Ja ani netvtdim ze by s EGR mal byt nejaky problem. Len som sa v servise pytal na spolahlivost novych dieselovych motorov od Forda a bolo mi povedané ze su haklive na nekvalitnu naftu (ale to asi vsetky moderne naftove motory) a ze to "EGR" moze pri kratkych tratiach prist k ujme. Ale este som sa nestretol s clovekom, ktory by s tym mal problem. Mozno moj predosly prispevok vyznel v neprospech diesla, ale nemyslel som to tak. TDCI je vynikajuci diesel a uz by som so nemenil >😁 . Pouzivam ho kazdy den na 7km trasu tam a spat + sem tam dlhsie vzdialenosti takze...S tym "zapadom" suhlasim a pochybujem ze by sa Ford pustil do niecoho takeho riskantneho ako je nekvalitny motor.A este stale tu je 2 rocna zaruka tak coho sa bat 😉 .
to s3z:A jsme zase u toho, ja osobne na reci o tom , ze diesel na kratke pojizdky " vic trpi nez benzin" moc nedam a to z jednoho prosteho duvodu.Zil jsem(a asi jeste budu) nejakou dobu v Bruselu a musim rict, ze po tomto meste se pohybuje tak 75% dieselu a lide to pouzivaji hlavne na presun do prace, coz znamena na trasy do max. 10km a nechce se mi verit, ze nasi "zapadni" sousede by byli takove trubky a vyhazovali penize za servis, kdyby ty jejich TDCI,HDI,CDI,JTD,CRDi,CT-Di,TDI,DCI tak hodne pokladalo do kolen a oni by ty tezky poruchy v servisech pak platili :?: :!: .Ani nahodou :!: , tam kazdej hooodnekrat obrati euro v ruce nez ho pusti.To stejny taxikari, ty maj jen diesely a je to samej start a popojizdecka.Netvrdim, ze to nejakemu EGR dela zrovna dobre, ale melo by to neco vydrzet.
Motor mondea TDCI sa na 6 km dlhej trase akurat stihne zahriat na prevadzkovu teplotu. Spotreba v mojom pripade je trocha vyssia ale max o 1l. V servise povodali ze kratke trasy nie su pre tento motor velmi vhodne, lebo dochadza k poskodeniu EGR(alebo tak nejak)ventilu.

petr Blaha: skoda ze ten PP neukazuje zle 😒 .
to azaz:Myslim, ze vyssi spotrebu nema.Popisu jak auto temer kazdy den uzivam.Bydlim v Litvinove a pracuji v Chemopetrolu, ktery je na pul cesty mezi Litvinovem a Mostem, takze rano ho vytahnu z garaze a jedu cca.6km do prace a odpoledne zpet.Minimalne obden pak jdeme do zminovaneho Mostu, ktery je vzdalen 12km.Pokecame u rodicu nebo sester manzelky 😄 a vecer jedem zpatky.Takze tento styl mi pripada spise na rezim mesto, no a parkrat do mesice jsou delsi jizdy do Usti nad Labem nebo Chomutova(50 a 35 km).Jak jsem psal, pohybuji se kolem 5,8l/100km.No a muj styl jizdy? spis zivejsi, v obci 60km, mimo obec 110km, dalnice v CR 150km, dalnice v SRN 160-170km(vse dle tachometru, takze real bude o neco nizsi).Tak posud sam a ver mi, ze nemam duvod kecat.Ale byl tady kluk, co s 1,6-tkou TDCI-ckem jezdil kolem 5l/100km, ale rikal, ze stritkne dodrzuje predpisy :!:
to: petr blaha

este otazka: ako sa chova 1.6 TDCi pri studenom starte a kratsej jazde cca 10-15 km v meste? nema vyssiu spotrebu?
to s3z.Diky kolego, ze si se me zastal 😄 .K tomu PP mohu jen rict, ze dle meho mereni mi to ukazuje presne(max. rozdil jsem mel 0,1l) coz je zanedbatelne.
Z vlastnej skusenosti mozem povedat ze spotreba na benzinovom C-maxe(1,8l 92KW) je pri normalnej jazde o dost vyssia ako udava vyrobca.Raz som skusal minimalnu spotrebu na 60km trase a bola dost perfektna 5,7l n a 100 km, ale chcelo to pevne nervy a pomaly som sa zacinal bat kedy ma obehne Avia :shock: .Na spiatocnej ceste som uz spotrebu "opravil" a dostal som sa na peknych 7l.Priemer vychadza teraz okolo 9 litrov (mesto-mino mesto na rovnako).Neverim ze sa da ist priemer za 7l.Takych 8 vidim realnych.

Vsetky udaje su ale z palub.pocitaca, tak moze byt pes zakopany aj tam-o jeho presnosti uz zacinam pochybovat.Nemate niekto odskusanu jeho funkcnost?

Inac na margo benzin diesel: Mondeo a C-max na ktorych jazdim su vykonovo skoro rovnake (96 a 92 KW), ale na ceste je to 100 a 1(pravdaze v prospech diesla). Ale to je iba moj osobny nazor :-! .
Petr: ty mas o 1l vyssiu spotrebu lebo nejazdis setr a islo o to, ze kamarat pri SETRNEJ jazde nejde pod 8l. Islo len o to, ze to cislo a text je odradzujuci pre kupu benzunu a nieje to objedktivne. Ja mam benzin a pri setrnej jazde sa priemeru co udava vyrobca dosiahnut da. Verim ze aj Fordovskeho a nebudu to len chvalenkarske keci na papiery. Tiez som pisal, ze hodne zalezi aj na trasach a podmienkach za akych kdo jazdi 😄 Ak s bezinom jazdi mesto a kratke trasi a mimo mesta to setri, nema sancu ist pod 8l, to je jasne. Take fakt je to zavysle od toho, ako to auto chce vyuzivat. Na dialnicach jednoznacne TDCi, mesto- kratke trasy, studene starty je lepsi benzin. A dalo by sa pokracovat
to Miro😜ane kolego 😄 , pokud si prectes muj prispevek poradne, tak ja osobne netvrdim, ze to nejde, ale jen reprodukuji nazor cloveka co s tim autem a tim motorem jezdi a ten toto tvrdi.Ja si na tom cenim to, ze rekne pravdu a ne jak mnozi ostatni co tvrdi, ze zrovna to jejich auto ma super spotrebu.Moje osobni zkusenost je takova, ze i kdyz mam papirove danou kombinovanou spotrebu 4,9l tak musim sportovne priznat, ze sem na ni nikdy nedosahl(za 1mesic mereni jsem mel nejnizsi 5,3l, ale to ten mesic jezdila prevazne ma zena), pokud jezdim ja, tak se pohybuji mezi 5,8-6,1l.Duratec 1,6 ma udavanou kombinovanou 6,9l, takze pokud nekdo jezdi o litr vetsi spotrebu, tak mi to pripada uplne normalni a ruku na srdce, ono preci jen auto ktere ma pomalu 1,5t a je vysoke 1,55m, tak od 1,6 benzina nelze ani nahodou ocekavat nejakou nizsi spotrebu nez je tech cca.8l.A uz vubec se nebudem bavit o tom, kdybych s timto motorem lital Litvinov-Brusel za 7hodin, tak jsem nekde za 10l prumeru, jestli ne vic :!: .U me 1,6TDCI jsem pri techto dalnicnich sprintech max.spotrebu dle. PP 6,9l.Ale jak rikam, to si musi kazdy zhodnotit sam jak se co vyplati a jak bude auto vyuzivat 😉
No ber to realne a podle kluku co jsem psali, tak uvazuj se mnou.Ja mam ted momentalne prumernou spotrebu 5,8l dle PP, ale moc dobre vim, ze jeste nedavno byla 6,1l.Podle kluka co jsem psal (Yenda), ktery ma 1,6Duratec, tak ten rikal, ze at se snazi jezdit sebe setrneji, tak se pohybuje mezi 8-8,5l.

no ono v ziadnom pripade nechcem hovorit, ze TDCi nieje uspornejsie ako benzin, ale vraviet, ze s 1.6 Duratec sa neda dostat pod 8l ani pri setrnej jazde, je ........... . Vsetko zalezi od stylu jazdy a konkretnych podmienkach. Nemozes porovnat seba s niekym inym. Mozes porovnat seba s oboma autami. Vyrazny rozdiel v spotrebe je dla mna v meste a na dialnici pri rychlostiach nad 130. Tam to teda dost rastie 😄 Inak so vsetkym suhlasim 😄
to petr blaha: dik.
to azaz:No ber to realne a podle kluku co jsem psali, tak uvazuj se mnou.Ja mam ted momentalne prumernou spotrebu 5,8l dle PP, ale moc dobre vim, ze jeste nedavno byla 6,1l.Podle kluka co jsem psal (Yenda), ktery ma 1,6Duratec, tak ten rikal, ze at se snazi jezdit sebe setrneji, tak se pohybuje mezi 8-8,5l.Nebudeme troskarit a vezmem v uvahu, ze i kdybych jezdil ja za 6,5l tak rozdil je porad 2l/100km.No a ted pocitej, i kdybych bral, ze nafta je stejne draha jak benzin, tak pri cene 33kc/l je rozdil 66kc na 100km, na 1000km 660kc, na 10000km 6600, na 20000 13200kc(ale myslim, ze skutecnost je tak 15000kc/rok).Toto jsou realna cisla pokud jezdis poctive k pumpe(jako ja) a nejsi sofer nakladaku nebo autobusu.Takze za cca.5let provozu je rozdil 75000kc :!: V zadnem pripade nedavam na "keci" typu, ze diesel ma castejsi a drazsi servis.U meho motoru 1,6TDCI bych rekl, ze je to spise naopak(na vsechno jsou dlouhe vymene lhuty) dle www.etis.ford.com Ja jsem za rok najel 36500km a navic jsem mel nabidku koupit diesla za temer stejnou cenu jak benzina(rozdil byl 700eur), takze nebylo co resit a rozhodne nelituji 😉
to petr blaha: dakujem, estem, co by si mi odporucil, 1.6 duratec ci TDCi ak najazdim 20 000 rocne?
Na www.autorevue.cz , ale jestli uz to z tech novejch clanku nebude stazeny.Koukal jsem na to nekdy ve ctvrtek.No uvidis.
Kdepak si ten facelift na C-MAXE viděl ? Díky
to azaz😲 tom vubec nepochybuj, ze je 1,6TDCI zivejsi nez 1,6Duratec a myslim, ze ta 1,6-tka ma i na 1,8-cku benzina.Jinak jsem videl facelift C-maxe a docela to jde(vpredu velke lampy jako novy Galaxy,vzadu diody a na strese antena typu zralok).
Rozhodujem sa medzi C-Max 1.6 benzin a diesel. Rocne najazdim cca 20 000 km. Vie mi niekto poradit? Je diesel ovela zivsi ako benzin? Dakujem
Nevim co na to rict a nechapu politiku automobilek.Kdyz jsem na CT1 videl reportaz o tom, ze i Skoda OctaviaII se da koupit v Belgii o cca.45000kc levneji(a to maji DPH 21😖 tak to je k neuvereni.Pokud vezmu v potaz jejich kupni silu a v CR tak to je o nicem.... 😞
Tailor
to Petr Blaha: Je to pravda, i pro muj Focus kombi plati, ze ani GHIA nema ESP ani automatickou klimatizaci.

Puvodne jsem si vybral TRED na nemeckych strankach, ktery mel az na tempomat a automaticke sterace vsechno co mam ja. Po doplneni ESP, automaticke klimatizace a par drobnosti jsem zaplatil 770000 Kc, coz bylo o dost vic nez cena v Nemecku (i kdyz prihlednu k jinemu DPH)
pepek
to maximone: Pokud servisák neví, že existuje redukce kabelu Ford x ISO, tak změň servis a tohohle servisáka pošli k lopatě. Redukce je k sehnání do 200 kaček.
Tak to teda fakt cumim, ze ani verze GHIA nema ESP ve standardu.To s tim propadem do zatacky je pekna blbost, auto musi reagovat stejne za jakekoli situace :!: :!: :!: To se holt panum servismanum u Fordu CR do toho moc nechce, tak tlachaj blbosti.
Hlavne v CR neni ve vybave ESP, ani u ghia. Byl sem s maxem na skole smyku. To co ESP s autem ve smyku dokaze rozhodne stoji za vic nez ten priplatek. Mohu vsem vrele takovou zabavu jen doporucit.
Čauky! Nemáte někdo zkušenosti s vrzáním palubovky, jakoby nahoře malinko blíž u spolujezdce? Dělá to jen v létě, když je puštěnej chladnější vzduch nebo klima. A další špek. Při rozjezdech do zatáčky se mi někdy stane, že to pořádně škubne, jakoby propad. V servisu říkali, že je normální, protože plyn není na lanku... :shock: Tak nevim.
to maximone:Ne, nemaji jeste vyssi vybavu, ale uz jsem to tu psal.Stale plati, ze porad je rozdeleno "vychod" a "zapad".Takze Trend pro "zapad" ma ve vybave 6xairbag(CR4X)mlhovky(CR ne)ovl.radia na volantu(CR ne)8xrepro(CR ne)EPB(CR ne) a jeste nejake drobnosti.Takze ja v Bruselu koupil Trenda ale podle prospektu Fordu v CR je to vlastne GHIA 😊
Na C-maxa so si dal koncovky na vyfuk od Wolfa a je to dost v pohode.Dost drahe ale efektne.Mozem zaslat foto.Je to ale asi dostupne len na benzin.
Huj Petr, žádný dopis na svolávačku mi nepřišel, můj max je vyrobenej 3.6.05, tak to už asi vychytali, spíš mě zlobí jen ta EPB, jinak nic vážnýho. Nemáš náhodou zkušenosti s montáží HF? Pořídil jsem si Bluetooth hf, od Parottu, ale radio v Maxovi (org. sony s MP3) nemá ISO konektory, a v servisu mi chtějí štípat tu original kabeláž, tak to se mi moc nelíbí, myslel jsem jestli třeba neexistuje nějaká redukce nabo tak. Nemáte s tím někdo zkušenost???

Jak to že v Belgii označují Ghiu jako trend? Docela bordel ne? Nebo mají ještě nějakou lepší výbavu než je naše Ghia?
Taky o tom přemýšlím. Mám MAXE 2.0 100KW 6st. Jedna adresa je

[odkaz] a [odkaz]

Dobře, ale draze se dá vyšperkovat na

[odkaz] Kdyby jsi měl nějaký kontakt na drobné vyšperkování MAXE budu rád.
to maximone:Taky te vyzvali na vymenu gum.krytek steracu, jak o tom nekdo psal?Nebo mas uz mesic vyroby co se ho to netyka?Jinak ja mam spotrebu zhruba stejnou jak ty a presne jak pises, zalezi na stylu jizdy.

C-max 1,6TDCI Trend pro Belgii v CR jako GHIA.
Ahoj MAXáci, tak jsem se konečně zaregistroval, já a počítač to moc nejde do hromady, ale zvládnul jsem to. Píšete tady o docela zajímavých věcech, já mam Maxe 1.6 TDCi Ghia od konce června 05, a minulý týden jsme spolu byli na první garančce po 20 000km, zatím žádné vrzání, klepání výjímečně jen z levých zadních dveří od té stahovací roletky, ale pazvuky se mi zatím vyhýbají. zato s EPB pořád nějaké problémy, vždy když se zatáhne, tak ještě třeba 3-4 bzukne, dělá vám to taky?

No a pak už už jenom odstranovali v záruce praskání ve spojkovém pedále a GEOMETRII, z tý už jsem byl na prášky, nebyli schopni to seřídit, 4krát to předělávali. Jinak nic, spotřeba kolem 5 a půl, ale záleží hodně na stylu jízdy, jezdím většinou město a dálnice, a do těch 6ti se v pohodě vejdu, jo a už mám nové př. okno, na D5 jsem dostal šutrem, tak mi dali nový, ale budou mi ho měnit ještě jednou, protože je škráblý. A jedna vychytávka na závěr, brácha dělá ve Fordu a přes počítač mi deaktivoval to příšerný pískání nezapnutých pásů. Mějte se, opatrujte sebe i MAXe.....
To S3Z: Zdravim, divil jsem se te spotrebe, protoze FIDO ma 2.0 TDCi jako ja. U benzinu a 5-ti kvaltu bych se nedivil, ale TDCi s 6-ti kvaltem, to je opravdu hodne. Co se tyka hluku, je znat uz od 120-130km/h, mas pravdu.

Jinak nemate nekdo info ohledne prodeje V-Power Diesel od Shelu v Ceske republice. Natankoval jsem ho na vylete na Broumovsko v Polsku, kde ho maj uz od cervna, a je to znat. Hlavne v tom neni sira a neni moc velka sance to necim "riznout", treba LTO, je totiz ciry.
Zdravim vsetkych majitelov C-maxa.

Ku tej spotrebe len jedno 1.8 benzin 92KW = spotreba cez 9litrov podla palub.pocitaca.(Bezne sa stava ze ked stojim na krizovatke tak spotreba stupa )Zaujalo ma to prehratie softwaru co obnasa? :roll:

Jazdim aj mondeom 1.8 benzin a je to o niecom inom.Spotreba je mensia, konfort sa neda ani porovnat,ani akustika.C-max je lepsi iba v zrychleni, ale pocit z rychlosti je ovela horsi ako na mondeu.Na C-maxe pri rychlostiach cez 140 km/h pocut zvuk,ako keby niekto klopal na okno(na soferovej strane).Ale to zrychlenie vsetko nahradi >😁 Inac sa auto pouziva len ako druhe tak ma za rok najazdenych len 12000km.Bez problemov.Len ked mozem poradit nedavajte si mrezu pre odpocety DPH.Vrzganie, piskanie a este zhorsenie prepravnych moznosti.
to fido a ondra😱Me se tech 8,5l zda taky nejak moc.Ja jsem jednou dokazal jet Brusel -Litvinov za sest a pul hodiny a autu jsem daval peknou cocku(nebyla zadna zacpa a jel jsem na noc v nedeli, tudiz bez TIR na dalnici) a spotrebu jsem mel 6,9l.Nikdy vic jsem takovou spotrebu nemel, ale ten styl jizdy byl fakt na hrane.
To FIDO: Ahoj, clovece, ty to musis teda kalit. Ja at jezdim, jak jezdim, nad 6,2 se nedostanu. Nejezdim tedy primo brzda plyn, ale svizne ano. Mel jsem ted nekolik cest do prahy, tak jsem MAXe na D11 /jak je ten peknej povrch na zacatku/ trochu prohnal. Docela slusne to akceleruje i pri 190 km/h. Maximalku jsem dosahl kolem 210km/h, pak uz jsem nechtel riskovat, motalo se prede mnou par tiraku. No, to jsem trochu odbocil, s timhle testem a zbytkem dalnice kolem 150km/h, jsem neprelezl 6,8. Pocitadlo jsem na zacatku dalnice vynuloval. Jeste pro zajimavost, pri 200 km/h to na 6ku toci kolem 3700ot/min, coz je jeste dost pod jejich maximalnima otackama. Jo a jeste jeden testik z prazdne dalnice, zkousel jsem pri rychlostech kolem 150km/h, jak se auto chova pri prudsim uhybnem manevru a sedi to opravdu perfektne.
Zdar šohaji,

tož já mám Maxíka od prosinca loňského roku. Zatým žádný problém /najeto 43 tis. km/ až na ty gumy jak vržů. Též sem to blbec zkúšál se silikonem, ale prd to pomohlo. Tož na základě Vašich rad to zkusím odmastit a použit neco od Sonaxu.

Tož sa chlapi fšeci mějte,

a radši nigde nehavarujte,

nech nedostanete od policajtů žádnú taxu,

a v klidu bez problémú sa proháňáte v C-Maxu.

Zdar

Zdenda
fi.do1
Ti mi prislo taky a musel jsem je 3x urgovat aby mi to objednali...
fi.do1
Nazdárek,

taktéž jsme majitele Maxika, mam ho 06/04 a jsem celkove spokojenej. Priznam se ze hlavne diky motoru 2.0 TDCi, je to fakt perfektni motor, dejchavicny Passaty s 1.9 TDI nemaj sanci. Hodne s nim jezdi manzelka, ktera je mala, takze ma z auta super vyhled. Akorat teda spotreba se ani zdaleka nepriblizila udajum vyrobce, mam furt kolem 8,5 - je pravda ze mu permanentne na krku. Jeste mam Mondeo a to je proti C-Maxu lenoch (stejny motor). NEMATE NEKDO ZKUSENOST S CHIPEM, pripadne kde se da sehnat jina mrizka na predni spojler? Videl jsem ji u jednoho nemce a vypadalo to spickove!! Mimochodem jsem mel jednu kuriozni prihodu s Maxikem, kdyz mi pri razeni 3 zustal radici paka v ruce 😃) a rychlost tam zustala, pretženy lanko nebo co ... 😄

Tak hodne stesti s Maxikkama!!!!
to spacirka: take to slysim, je to jak pise Petr od posilovace rizeni, ale ja ho slysim pouze kdyz zatocim volantem, jinak ne. Jeste infomace pro vsechny C-MAXare - byl jsem na vymene gumove pruchodky pro hridel zadniho sterace, udajne tudy muze protekat voda do motorku sterace. Pisi to proto, ze mi informace FORD Motors prisla postou jako obycejny dopis a vzhledem k mnozstvi reklamnich novin jsem obalku malem vyhodil. Mam MAXe 10/2004 2.0 TDCi GHIA.
to vsem:Jak jsem psal drive, mam auto vyrobeno 15.7.2004 a koupeno 27.8.2004 a takoveto problemy opravdu nemam.Vysoky ton od motoru je el.posilovac rizeni a hukot od brzd nemam zadny(najeto 36000km a na dalnici v SRN dostavali brzdy casto zabrat).Jak rikam, jsem max. spokojen a po prehrati SW nemam zadny problem.To celni sklo, jak nekdo psal, se mi nezda, ze bude chyba vyrobce, protoze moje predni sklo schytalo takovejch ran od kaminku na dalnicich a porad je o.k.Aby prasklo, tak to uz musi bejt asi poradna rana.A ze by odeslo krutem karoserie tak to se mi taky nezda, to by melo problem vice aut.P.S.Mozna se kazda karoserie chova jinak, podle toho co je v ni ulozeno za motor(kazdy ma jinou hmotnost).Ja mam celkem lehky 1,6TDCI, ale to jen spekuluji.
Musím se připojit ke všem co si stěžují na lupání, tikání a vrzání ozývající se z prostoru B sloupků. Auto je roku 2004 koupené v lednu 2005 a má najeto 14000 km. V zimě bylo vše Ok. S oteplení se začalo, při přejezdu nerovností a někdy i v zatáčkách, ozývat silné lupání z prostoru B sloupku karoserie a to jak na straně řidiče, tak i na straně spolujezdce. Na dotaz v servisu, zda nemají předpis výrobce na odstranění závady, odpověděli kladně. Po provedení úpravy přešlo lupání v tikání. (pozor pouze zase při vyších teplotách). Po postupném dolaďování již nelupeme netikáme jenom nám vržou gumy a drnčí rozpínací plast pod úpeněním horního kotvení bezpečnostního pasu. Potěšení pro letošní ročník - dle sdělení výrobce, bude model 2005 konstrukčně upraven. Všem z roku 2005 gratuluji.
to OndraD😒br />
Brzdy som si zatial nevsimol, ale svisti mi motor. Ked idem okolo nastartovaneho motora je pocut, taky vysoky zvuk. Je to aj u Vas??

Na brzdy budem davat pozor.

8-s spacirka
To spacirka: zdravim, s necim podobnym jsem se nesetkal, ale podle mo to spise vypda na nejakou vyrobni chybku nebo zlomyslnost. Budu mit MAXe rok a dostal jsem do predniho skla dve takove rany, ze jsem predpokladal, ze to nemohlo vydrzet a vydrzelo. P.S. Take vam pohvizduji brzdy na prednich kolech?
Zdravím maxíkov!

Mám zhruba mesiac nový C-max, najazdených asi 3500 km, a už tu mám prvý problém: Prasknuté predné sklo. Najprv v ľavom rohu dole a potom postupne to ide do stredu. Teraz asi 25 cm. Mal už niekto tento problém? Je možné, že som naozaj chytil nejaký šuter, bez toho, že by som niečo počul? Bol nejaký zlomyseľník?

Jednoducho v nedeľu večer tam nebolo nič a v pondelok ráno puklina. Vie mi niekto poradiť, kde sa dá zohnať čo najlacnejšie predné sklo?

Ďakujem za každú odpoveď!

spacirka

:roll:
Ja nemel naladu s tim neco delat,ale urcite za to muze ten silikon.Zkusim to taky nejak sundat dolu.
Zdravim C-MAXaky. Me dvere take vrzou, je to vsak zanedbatelne, pouze na vyraznych nerovnostech, kdy se karoserie krouti. Byl jsem s tim v servisu a dela to na 100 procent styk dveri a karoserie, konkretne ty gumy. Ze zacatku to bylo OK, pak jsem auto umyl nejakym samponem a zacalo to mirne vrzat. Jel jsem do servisu a tam mi poradili, protoze o tom nemeli informace, at to prejedu silikonem :x . No pak to bylo naprosto desny. Nyni po odmasteni je to opravdu zanedbatelne a to jsem tomu odmasteni moc nedal. Odmastil jsem to technickym benzinem.
OK.Jsem z Prahy.Nekdy to podniknem a udelam si vylet.Mam volne pouze vikendy.Tak zkus neco navrhnout.
to pavel krat:No neni to problem, ja jsem z Litvinova takze pokud se sejdem nekde na pulce mezi tvym bydlistem tak nemam problem.Ja jsem auto kupoval v Bruselu a zatim vazne spokojenost, ale nechce se mi verit, ze ve fabrice v Nemecku se to "rozdeluje" na auta co jdou na "zapad" a "vychod".Myslim, ze kvalita by mela byt stejna :!: :?: a ze si bohuzel kapnul na auto, ktere delala spatna smena.Napis kde bydlis a domluvime se, zatim cus.
Hele,C -Max je moje druhe auto.Vetsinou ho pouzivam na dlouhe vzdalenosti.Najedu s nim minimum.Mam ho presne rok a najeto teprve 15 000km.Tak se neboj.Verim, ze mas good vyrobek a lepsi servis.Fakt me to auto sere.Budto to ***i v servisu, nebo je to smejd.Pristi auto fakt nebude Ford.Docela bych rad se s tebou nekdy setkal a ukazal o cem pisi.
to Pavel Krat:Kolik mas najeto?Ja mel auto 27.8. presne rok a najeto 35000km+nejake drobne, tak se ptam, protoze jestli mas vic, tak me mozna podobne problemy teprve cekaji 😒 .Ale verim tomu, ze snad ne a ze si uz auto tzv."sedlo".
Diky za radu.Zkousim co se da,ale nic.Bylo naprosto perfektni a byl jsem nadsen.Je pravda, ze se mi ten problem objevil presne od doby, co jsem auto privezl ze servisu.Neco mi tam klepalo a pro jistotu jsou prostrikany vsechny gumy silikonem.Bylo mi jasny, ze to nemeli delat.Umyval jsem to mydlovou vodou,ale nejde se toho zbavit.No nic ,schvalne zkusim jeste to od toho sonaxu.Diky
No to si delas *, ne!Nikdo kdo sem na tema C-max prispival, tak nepsal zadne problemy s vrzanim.Je videt, ze se opakuje stara pravda, ze neni kus jako kus, bohuzel zrovna ke tve smule.Jestli mohu poradit, tak zkus tesneni dveri natrit pripravkem pro osetreni pryze od firmy Sonax.Podobny problem jsem mel kdysi u Fiatu Brava a kdyz jsem to jednou za mesic natrel, tak bylo ticho.Hlavne tam nedavej silikonovej olej nebo neco jineho, lepi se na to prach a pak je to jeste horsi.Jo, a natri oboji, jak tesneni na dverich tak i na kastli.
Cago.S netem nejsem kamarad,ale nejak sem se sem dostal.Mam C Maxe rok a je to jeden velky problem.Zpracovani katastrofa.Nejhorsi, ze mi dost drsne vrzou gumy okolo dveri a nikdo nevi co s tim udelat a jak mi poradit.Kazdy pohyb vozu pres nerovnost je hruza.Neskutecne vrzani.
Ahoj vsem.Tak dnes je to rok co mam meho "maxika" 😄 a mohu konstatovat, ze po ujeti 35000km jsem maximalne spokojen.Jak jsem jiz zminoval drive, po prehrati softwaru jsem nemel s autem sebemensi problem a tento stav trva do teto chvile.Dlouhodobou spotrebu mi PP ukazuje 5,8l takze i s timto jsem spokojen(moc ho nesetrim).Nikde nic nevrze a neklepe(uvidime jak se bude chovat ted v zime) a co se tyce komfortu, tak o tom je zbytecne mluvit.Jeste posledni poznamka k barve vozu.Puvodne jsem barvu co mam nechtel(vybrala ji manzelka-hodne svetla zelenkava "Vitro"), ale ted, po rocnich zkusenostech jsem za ni rad, protoze i po jizde v desti neni na aute temer nic videt 😄 .Tot vse a at vam vsem ostatnim "maxici" slouzi.