Novinky
Pokud mám věřit tomu, co je podáno v článku, nemám z toho dobrý pocit. Zabezpečení takového systému proti lidské blbosti je, podle mě, dost obtížné a lidská chyba nebo blbost dokáže divy. Vzpomínky kamaráda na to, kolik mobilních telefonů mu prošlo v servisu rukama poté, co jejich majitelé zkonili update softwaru ve mně vyvolávají pak ve spojení s podobnými možnostmi v autech doslova šílenou hrůzu. Možná jsem zpátečnický, ale řídící systémy auta by měly být od běžného uživatele zcela oddělené a přístupné jen servisům.
Tak ja si pod tim predstavuju jen to, ze se mozna zmeni prostredi palubniho pocitace, nebo se prida podpora dalsich prehravacu. MAximalne pak nova krivka pro rizeni motoru. Brzdy a rizeni funguji jeste stale mechanicky, takze se neni ceho bat :-! 😉
jasně. vyskytla se kritická chyba. Pro restart systému stiskněte kombinaci kláves vnitřní cirkulace+vyhřívání zadního okna+tlačítko ovládání ABS 😄
Do patnácti minut jsem schopný shodit Windows, Linux i MacOS - všechno se mi už povedlo. Takže který systém je ten pravý a jediný zaručeně spolehlivý?
A tlačítko Reset mělo i autorádio v mém autě a to bylo bez OS Windows 😉
Zkrátka by mě jen zajímalo, jaké prostředky je nutno v praxi užít pro "shození" toho kterého systému a lze-li, podle Vás, tohoto dosáhnout běžným užíváním (u počítače např. kancelářskými aplikacemi u systému ve voze užíváním specializované aplikace k tomu určené).
(Na okraj dodávám, že Windows je mi z výše jmenovaných nejméně sympatický systém a taktéž bych neměl právně nejlepší pocit z jeho užití ve voze mimo správu audia.)
Někdo, kdo se v počítačích dobře vyzná, systém obvykle neshodí, pokud nechce. Ten, kdo se v nich nevyzná, je snadno shodí, i když nechce. A to byl přesně můj případ. Je to už delší doba, takže si přesně nepamatuju, jak se mi to povedlo... tj. přesně systém běžného uživatele-neznalce.
Ale víte co - nebudeme to tady rozebírat - i když si o to článek skoro říká 😄 - aby se to nezvrhlo za přispění dalších v nějaký flame o systémech - zde na webu o autech. Klidně si můžeme popovídat přes SZ mebo mail.
Je mi jasné (už přeci jen o počítačích od té doby něco maličko vím), že s omezenými právy toho moc nenadělám, ani s těmi Windows.