Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

29 komentářů

Pozdravujem všetkých. Keď som kupoval nové auto, poradili mi, aby som si po pol roku vymenil olej. Ubehlo pol roka aj cca 5000 Km. Spotreba aj motor su fajn (5.9-7.4 l), som celkom spokojný, ale neviem či to mám nechať tak, alebo vymeniť ten olej. V servise (R.Kestler na Panonskej BA), mi povedali že to nerobia v pritomnosti majiteľa vozidla. Ako si môžem byť istí že to naozaj vymenia, že potom auto nebude na tom horšie, atď. Inak s navedením servisom mám celkom dobré skusenosti, ale nerád by som iba vyhodil peniaze. Auto mám na leasing, tak že si olej sám nechcem meniť. Čo by ste robili Vy?
ked si to niekomu nechas vymenit, myslim ze na to nepridu. Leda ze by sa zadrel motor a zacali moc skumat. Ale ak tam das to co oni, na nic nepridu.
Pokial nemozes byt v servise pri tom, ako ti opravuju auto, tak tam nechod >😒] >😒] :shock:

Su to * a nezasluzia si ani jedneho zakaznika!!!

Treba pouzit servis, kde si zakaznika viac vazia - verim, ze sa taky nejde aj medzi Reanultami
Mne hovorili to iste len s tym rozdielom, že treba vymenit po 6000 km. Ak jazdis dlhsie trasy staci vymenit olej po 30000 km aj prevazne po meste tak po 15000 km - je to napisane aj v servisnej knizke.

Ja som menil po 30000 km a motor v pohode, teda ak nespominam, ze mi odisla jedna cievka /vymenili vsetky 4 - asi vedeli preco / :roll: a po pol roku po vymene cievok mi odisiel snimac otacok vackoveho hriadela..................teraz zas cakam kedy sa znovu najblizsie rozsvieti zas kontrolka SERVIS alebo STOP :😉
Já jezdím do servisu na výměnu oleje a s klidem můžu být u toho.
JOB
Ono jde oto že když si to nenecháš vyměnit od autorizovanýho servisu tak ti to nezapíše do servisní knihy a tudíš je ohrožena záruka.
s tou zárukou to je pravda,ale takový servis,kde ti nedovolí být u klasické výměny oleje,neřeknu při nějaké vetší opravě,kde by nechtěli,aby ses jim díval pod ruce,tak do takového servisu bych nešel,kdoví co ti tam naleje,jestli vůbec naleje celý objem nový nebo vypustí trochu starého a zbytek doleje tím,co má zrovan po ruce za cenu a naučtůje ti cenu jako za nějaký pěkně drahý olej
Mne odisla tiez cievka k jednomu valcu. Vymenit museli vsetky styri, pretoze u talii su vsetky v jednom zaliatom bloku - ukazoval mi to na tej suciastke, uveril som mu... Ono to uz stejne malo nejakych 130 tisic km...

Snimac otacok mi odisiel za 155 tisic km dvakrat - raz som s tym este dosiel do servisu, raz ma nechal stat, takze odtah...
Do 120tisic km som chodil do Kestleru na panonskej ako vravis - na bezne opravy a garancky to bolo v pohode. Olej som menil po 30 tisic, po sto tisicoch som zacal po 10 - 15 tisic km.

Inac, ked som v Kestleri chcel nieco netypicke (vrzganie pedalu spojky, zvuky od motora pri urcitych otakach a podobne...), tak s tym vacsinou nic neurobili.

Ci sidia na oleji ti nemozem potvrdit, ale nemam ten pocit.

Teraz chodim do Autozak na Lidickej, som spokojny. Ak sa dohodnes a mas cas, da sa im kukat ako to robia...
To není pravda! Když servis použije specifikaci oleje dle výrobce a filtr kvalitativně srovnatelný s tzv. originálem resp. to, co dává autorizovaný servis, nikdo ti záruku nemůže zpochybnit !
To není pravda! Když servis použije specifikaci oleje dle výrobce a filtr kvalitativně srovnatelný s tzv. originálem resp. to, co dává autorizovaný servis, nikdo ti záruku nemůže zpochybnit

tim bych si nebyl tak jisty, viz odpoved Renaultu

[odkaz]
JOB
Láďa007: Jsi v čechách !!! Servis ti neuzná záruku normálně natož když si auto necháš opravovat někde jinde.
Renault je e😜ert na vymluvy a nejen vymena oleje jinde nez u nich je velmi oblibeny zpusob jak se zbavit odpovednosti viz prispevek nize ....

[odkaz]

je velmi osidne cokoliv si nechat delat v zaruce jinde nez u nich ......

... bohuzel kvalita oprav je tema vecnych a nekonecnych diskusi viz

[odkaz]
Zase bych to tak neviděl černě. Dokonce si myslím, že přístup Renaultu je nezákonný. Směrnice EU radikálně změnili oblast prodeje a servisu aut. Autorizované, značkové servisy se dostávají na úroveň neznačkových, je možné prodej více značkek současně, nikdo to nemůže omezovat (např. Škoda + Fiat). Hodně se o tom mluvilo, jen nevím, jestli je to už tady přijaté.

Jinak pokud jde o ty oleje, tak je to obrovské rýžoviště. Řada lidí je v obavě o záruku nucena kupovat značně předražené oleje. Bohužel někteří to tak dělají, i když nemusí, protože jsou troubové, kteří si myslí, že ve značkovém servisu mají něco extra (třeba soused co bere do ojetiny Castrol Magnatec 10W40 za 360 litr místo 160 co stojí běžně v obchodě).
Tak že ak meniť, tak iba v autorizovanom servise, pokiaľ trvá záruka. Zostáva ešte otázka, či ten oléj meniť po pol roku, alebo dočkať pokiaľ najazdím aspoň takých 15.000 km. Skôr si myslim, že ešte trochu dočkám.

Menil niekto z Vás ten olej po pol roku a mal z toho lepší pocit?
Musím sa poopraviť, čo sa týka servisu Renault Kestler BA. Po dvoch napísaných mailoch mi predsa povolili byť prí výmene oleja, s tým že je to rizikové pracovisko a ak sa mi niečo stane, tak nemám viniť ích. Tak že si ten olej predsa meniť budem. Divné je že to, čo primací technik rezolutne odmietne, vyšie postavený ľudia vo firme povolia. Na výmenu o. pôjdem vo štvrtok 24., dám vedieť ako som dopadol.
V Kestleri na Panonskej maju kusok servisu za sklenenou stenou, nedavno som tam videl ako menili olej v Lagune,. TAkze mozno staci poziadat, aby ti to robili tam a je aj vlk syty aj baran cely.
inak cele je to trapne a neprijemne , ked si clovek musi kontrolovat niekoho robotu !!!!!! Hlavne ak natrafis na poctiveho a jemu je neprijemne, ze hned od zaciatku ho pokladas za zlodeja, slendriana ..... . Mame tu zle podmienky. Co si clovek neurobi sam ..... . Inak ja som sa pytal na skorsiu vymenu oleja, napr po 6 mesiacoch a nedoporucovali mi ju. Minimalne pockat 15tkm. Tak som pockal 27tkm a mam z toho fajn pocit. Ked bude po zaruke a auto bude moje, tak pojdem ku garaznikovi a dam mu vlastny olej a menit budem kazdy rok/15tkm. Ziadne 2r/30tkm longlife
Miro, to okolo poctivosti sa úplne zhodujem. Keď mám pravdu povedať, aj mne je trapne to niekomu aj povedať, že si prajem byť pri tom, keď pracuje.

Z druhej strany, netopím sa v peniazoch a keď robím niečo, čo by malo prospieť životnosti auta, dokonca nepovinne, tak chcem aby to bolo urobené na 100 %. To že s výmenou oleja treba počkať Ti povedal dáky odborník?
No. Tak pohled malinko z druhé strany, na tu přítomnost zákazníka na servisu při opravě, ano?

Za prvé, nevím co děláte, ale sedíte u počítače - třeba programátor, účetní nebo jánevímco ještě. Jak byste se tvářili, kdyby vám měl někdo sedět celou pracovní dobu za zadkem, a koukat vám přes rameno na každé písmeno a každé kliknutí myší? Jak byste to dlouho vydrželi, he? Já bych dal výpověď už ve chvíli, kdyby to po mě někdo chtěl, už jen z principu, co vy? Jestli taky, tak jak můžete chtít něco po mechanikovi - dvojí metr?

Za druhé, na provoz servisu existují nějaké bezpečnostní předpisy, a jsou poměrně přísné. On si to ten technik tak úplně necucá z prstu, že na té dílně nemá nepovolaná osoba co pohledávat. Dejme tomu, že někam na volný plac se to dá pochopit, ale okolo zvedáku se nemá co kdo motat, a lze za to i vyfásnout docela slušnou pokutu. Nehledě na to, kdyby na tom place utrpěl zákazník nějaký úraz... to by teprv bylo maso.

Za třetí, když se tam mechanikovi motáte a ptáte se, co a proč zrovna dělá, docelůa slušně se snižuje produktivita práce - byli byste ochotni za tu přítomnost na servise zaplatit znatelně víc? Že se budete "jenom" z povzdálí dívat nevěřím.

Za čtvrté - tím že něco takového chcete, dáváte servisu najevo, že jej máte apriori za zloděje. Jak byste jednali vy s potenciálním partnerem, který na vás rovnou kouká jako na zloděje? Já bych jej poslal na tři doby do pr, jen by to hvízdlo, byť bych třeba vydělával míň.

Za páté - když se chcete motat na dílně, tak taky může koukat jako na potenciálního zloděje servis na vás. Nářadí není za hubičku, a servis vás zná ještě míň než vy jej.

To jsou věci, když se na to člověk nekouká zaslepeně jednostranně, co? Ono najít slušný servis není sranda, to uznávám. Ale pokud budete jednat takhle, jak jste psali, tak máte velkou šanci, že vás ti slušní za tenhle přístup pošlou do pr***, resp. nějak elegantně odradí. Takže doporučuji se na to koukat taky trochu z druhé strany, než se tam rovnou bezhlavě přihrnout s tím, že jsou to zloději. Jinak velmi rozumným kompromisem z obou stran je ona prosklená kancelář, z které je na dílnu vidět.

Na závěr podotýkám, že nejsem ani majitelem, ani zaměstancem žádného servisu, o to méně renaultího, jen do fungování pár servisů tak trochu vidím.
modus ponens
oddie😒br />
Celkom pekne zdovodnenie, s ktorym suhlasim. Chcel som sem napisat nieco podobne. Takze cele je to o korektnosti. Tak, ako sa korektny zakaznik pozera na vec z druhej strany, korektny servis sa zase vie pozriet na tu istu vec aj zo zakaznikovej strany. Preto by som nenadaval na servis, kde mi byt pri aute neumoznia, ale vyuzil by som sluzieb servisu, kde to mozne je. 😉 O to predsa ide, nie? Zakaznik je spokojny, ze ma veci pod kontrolou (a neskor trebars prestane podobne veci pozadovat) a servis je spokojny, pretoze spokojny zakaznik sa vrati - a mozno nie sam.

Preto chodim do (autorizovaneho) servisu, kde mozem byt pri aute a kde sa mechanika (ak je ochotny) povypytujem na vsetko, co ma napadne. Zatial som bol len spokojny a o inom ani neuvazujem, hoci ho mam 100km od domu.
Ještě malý dodatek, na který jsem zapomněl. Pokud musíte za každou cenu jezdit do autorizovaného servisu (což se dá tak nějak pochopit v záruce, pro razítko), a nemáte žádný solidní po ruce, dá se do toho autorizovaného zajet třebas do Německa nebo do Rakouska - není to prakticky o nic dražší (když děláte jen ty předepsané věci ze servisky), a můžete si udělat pěknej vejlet. Tedy pokud u vás budou tamní servisy budit větší důvěru, což by celkem i mohly... já to sice považuju za zbytečnost, ale zase pro klid duše ty dva litry navíc za cestu nejsou tak hrozné, že (a nejezdí se tam každý týden).
neviem ci odbornik, ale meduci dielne v Renaulte. Tak neviem.
JOB
Oddie: To je pravda ,ale ona by stačila ta prosklená stěna aby jsi to auto aspoň viděl.Některý servisy to už mají.Bohužel jsme češi a stím nic nenaděláme,lidi jsou podezřívaví ale plodí to ze zkušeností.
tommi_d
Keď som mal renault chodil som do autorizovaného servisu renault kubrik Topoľčany. Vždy som bol pri servisnom výkone prítomný, nikdo mi nikdy nepovedal pol slovo, že tam nemôžem byť, dokonca mi auto servisoval vždy ten istý mechanik (pokiaľ bol voľný) teraz mám forda a v autorizovanom servise ma nepustia pomaly ani na dvor (FORD KOIŠ Bánovce n/Bebravou)
ked som bol nedavno v mazde na servisnej prehliadke po 2 rokoch, tak som dal urobit vsetko okrem vymeny oleja..... olej si nechavam menit tam kde mozem byt pri tom...skratka neverim.... technik ani okom nemrkol, iba do serv. knizky zapisal poznamku ze olej nebol vymeneny.... vymena oleja je podla mna alfa a omega udrzby automobulu...
JOB
dado: Tomu technikovi to je úplně jedno. Tady jde oto že když mají uznat reklamaci tak to proti tobě použijou jako záminku. 😉
Nekomentuju nijak Renault ČR...každá liška chválí svůj ohon. Není samozřejmě možné aby tam garážník lil olej typu M6 AD (existuje to ještě ? >😁 ) a pak se spoléhalo na záruku. Nicméně bude-li řádný záznam o výměně vč. přesné specifikace použitého oleje a filtru, asi by kluci vod Renaultu mohli narazit >😁

----------------------------------------… />
Mitsubishi Carisma GDI

[odkaz]
Tak už to mám za sebou. Pomerne rýchlo a bez problemov mi vymenili olej aj cena nebola strašná 2500 Skk. Možno som to menil zbytočne, ale sapoň si nebudem lamať hlavu nad tým čo by bolo keby...