Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Zdravím.
Mám BMW 328i 142kW rv. 1996... Chtěl bych něco novějšího, jen se mi měsíc nedaří nic vybrat, jelikož nároky sou asi velké.
Požadavky: Něco novějšího od roku 2003+ , výkon aspoň kolem těch 130kW s cenou do těch řekněme 200 000,-

Problém je ale ten, že jak koukám na technické parametry ostatních značek aut a čtu diskuse o spotřebách uživatelů, tak snad žádné s takovým výkonem se nepřiblíží k tak "malé" spotřebě.
Dlouhodobou spotřebu, kterou sem už rok nevymazal mám 8,3 a dovolenou jsem teď zajel s plně naloženým autem za 7,5 litrů na sto což je na skoro tří litrový obsah mazec málo. A to jezdím docela svižně (určitě pořád v pokutovém pásmu 😄 )

Když to porovnám např se Superbem 2.8 , který se výkonem nechytá a spotřebu má většinou stále přes 10, nebo různé turbo benzíny , či výkonné 3 litrové motory od Alfy....všechny žerou většinou přes 10.

Napadá vás nějaký vůz, který by výkonem (0-100 6,5s) a spotřebou (8 l) mohl konkurovat? Zatím to bohužel vidím tak, že Vanos od BMW se nedá nahradit 😒

Za každý rozumný tip budu vděčný 😉

PS: Jediné auto, které mi papalo cca stejně a jezdilo ještě rychleji bylo Fiat Coupé 20VT, ale do toho se mi už nechce jít, jelikož je to taky značně starý vůz. 😢
Slavek-TDM
Prece cokoliv s 1.9TDI >😁
Peeskle
Tak nejakou E46.. sice nebude 2003+ ale to by se dalo prekousnout ne?
Anonym
Chrysler Sebring 2,7 V6 149 Kw - 203 HP - za 3 roky průměrná spotřeba 8,8 na sto
jezdil sem teda spíš delší tratě, ale jezdil sem i městem a okresky.
Jeden k mání co by splnoval tvé představy. A ještě ušetříš.

Moderní motor 2,7 V6 DOHC, s proměnou délkou sání

[odkaz]
Moc pěkné auto, ale na ten velký obsah a kW mi příjde to zrychlení 0-100 za 9.5s jako hrozně špatný ;-\
Anonym
4 st. automat no...
Ovšem v jiné verzi než s ním se ten V6 nevyráběl, manuál byly jen dvoulitry R4.

Ale i tak to zrychluje hodně slušně.
Flash666
Honda Accord
[odkaz]
No pokud by ta E46ka nerezivěla tak šíleně, jako ta E36ka, tak by to možná i šlo >😁 Ale s tou kastlí mě E36ka hrozně nas*ala :-!